Orijinalini görmek için tıklayınız : Skype... Sesli iletişimin 1 numarası
Serkan Özen
01-12-2004, 18:48
www.skype.com adresinden 10MB civarında bir set up dosyası indirilerek kurulan bu program mükemmel fonksiyonel bir yazılım bence. Üye olmak ve kişi eklemek prosedürleri ICQ gibi ama programın asıl işlevselliği telefon araması özelliğinde. Kayıtlı kullanıcıları eklediğinizde (ICQ'daki authorization sistemi ile kişi ekleniyor) bu kişileri sanki telefonla arar gibi arıyorsunuz karşı taraf da açarsa sanki cep telefonunuzla konuşuyormuşçasına kaliteli bir ses ile gecikmesiz haberleşebiliyorsunuz. Ekranda konuşma süresi ve konuşmaya katılan kullanıcılar görüntüleniyor. Aynı konuşma içinde 4taneye kadar kullanıcı katılıp konferans görüşmesi yapabiliyorsunuz. Tıpkı cep telefonundaki gibi arananlar arayanlar ve cevapsızlar listesi var. Online, away, do not disturb, invisible gibi durumum seçenekleri de mevcut. Ayrıca program vasıtasıyla ICQ ve MSN tarzı yazışma ve offline msj imkanlarına da ulaşabilirsiniz. Program dosya da gönderme imkanı sağlıyor. Sesli haberleşmeyi tercih edenler klavyede yazmaktan üşenenler ama ICQ yada MSN'de olduğu gibi sorun yaşamadan sesli iletişim isteyenlerin tüm beklentilerini karşılayacak bir program. Kısaca ICQ ve MSN'in tüm güzel özellikleri ile kaliteli bir sesli iletişimin kesişim kümesi.
Benim notum 9.7/10
Serkan Özen
15-03-2005, 15:02
Skype kullanan kaç kişi var bilmiyorum ama kullananları ekleyebilirim listeme. kullanmak isteyenler, programı buradan (http://web.skype.com/go/getskype) temin edebilir. Eğer Türkçe kullanmak istiyorsanız burada (http://serberus.8m.net/Skype_Turkce.rar) Türkçe yaması var.
Eğer "Skype Nedir?" diyorsanız web sitesinde bulunan açıklamayı yazıyorum...
Skype birkaç dakika içerisinde dünyanın herhangi bir yeriyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan basit ve ücretsiz bir yazılımdır. Skype, sizleri KaZaA’yla tanıştıran kişiler tarafından yenilikçi P2P teknolojisi kullanılarak, sizi diğer Skype kullanıcılarıyla buluşturmak için yaratılmıştır. Çok yüksek telefon faturaları ödemekten sıkıldıysanız, Skype tam size göre!
Skype’ı yüklemek kolay ve hızlıdır. Sadece indirin ve kayıt olun. Bir kaç dakika içinde kulaklığınızı takıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Skype mükemmel bir ses kalitesine ve noktadan noktaya yüksek korumalı şifreleme sistemine sahiptir. Hepsinden önemlisi, Skype’ı kullanmak için firewall ya da router ayarları yapmanız gerekmemektedir.
Özellikler
+ Diğer Skype kullanıcılarıyla sınırsız ve ücretsiz dünya çapında telefon görüşmesi yapma
+ Üstün ses kalitesi – sabit telefonunuzdan daha kaliteli
+ Her tür firewall, NAT ve router’larla çalışır, herhangi bir konfigürasyon gerektirmez
+ Online olan Skype arkaşlarınızı gösteren arkadaş listesi
+ Kullanımı son derece kolay
+ Telefon görüşmeleriniz noktadan noktaya şifrelenir.
+ KaZaA ve Joltid’in yaratıcılarından ileri P2P teknolojisi kullanılarak geliştirilmiştir.
Ben bu konuyu açmıştım ama pek rağbet görmemişti. Onur'un yazdıklarını da buraya ekleyim toplu bir görünüm olsun.
Arkadaşlar internetteyseniz ve konuşmak istediğiniz bir yakınınız varsa Skype sayesinde bu ücretsiz hale geliyor. Bence çok cazip bir uygulama program da çok kaliteli.
Benim kullanıcı adım = serkan69
üye olan arkadaşlar da buradan kullanıcı adlrını bildirirse listelerimize birbirimizi ekleriz
Onur Kalender
15-03-2005, 21:03
* *Ben onurkalender olarak bağlanıyorum arkadaşlar. İsteyenler listesine ekleyebilir...
Ata Bahadır
16-03-2005, 00:43
Ozellikle benim gibi yurtdisinda yasayanlar icin harika.. Cok isimi goruyor..
Kullanici adim : ata1907-fb
Ozan Avcu
19-03-2005, 14:35
bende kullanıyorum gerçekten çok iyi.
Atacım benimki de deuozan , bi ara konuşalım . Kaç sene oldu konuşmayalı...
Serkan Özen
19-03-2005, 14:58
* *Ben onurkalender olarak bağlanıyorum arkadaşlar. İsteyenler listesine ekleyebilir...
onur senin kullanıcı adında bi sorun mu war arama yapıyorum görüntülenemiyor???
Vehbi Şirikçi
19-03-2005, 15:39
onur senin kullanıcı adında bi sorun mu war arama yapıyorum görüntülenemiyor???
Kopyala yapıştır yapma, elle yaz.
Bu arada benim kullanıcı adım da; wehbee
Levin Susar
19-03-2005, 22:44
Ey gidi ey şu teknolojiye bak neler neler çıkıyor her gün...
Eskiden dial up bağlantımız kötü olduğunda icq dan bi mesajın gitmesi için nasıl uğraşırdık :)
Ama ozamanların tadı da başkaydı.
En güzel aşk zor olanmış...
Fatih Dilber
19-03-2005, 23:51
keşke bilgisayara format attıktan sonra silinmese eklenmiş kişi listesi. ;)
Serhat Doğan
12-04-2005, 01:31
Gerçekten ses çok net ve az bir gecikmeyle iletiliyor,isteyene Türkçe dil dosyasını verebilirim...
Ahmet Coşkun
26-04-2005, 10:37
beyler program çok güzel ama şu sıralar tüğrkiye serverı biraz traş söyleyeyim sesli konuşma yerine konferans yaparsanız kötüleşiyor sanırım abone sayısı çok arttı çünkü eskiden biz 4 kişi aynı anda konuşuyorduk nedense bugünlerde sesleri bastırıyor 4 kişi olunca 2 kişi de programın gereği kalmıyor.MSN kullanırıma dönüyor olay inş.düzelir. Herşey az bilinirken güzel walla
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.