PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Microsoft smartphone sp 2002-2003(yardım)

Çağrı Özmen
07-12-2004, 00:44
ya arkadaslar aranızda hiç motorala mpx200 kullanan varmı?tamam telefonun özellikleri çok güzelde ben anlamıyorum hiç bi sey ya.acaip sekilde yardıma ihtiyacım var.

Onur Kalender
07-12-2004, 01:37
Sen sorunun ne olduğunu söylesene önce...

Çağrı Özmen
07-12-2004, 02:24
ya mesela bilgisayardan yukledigim resimler falan telefonu kapatıp tekrar acınca silinmis oluyo,acaba baska dosyaymı aktarılıyo.2- windows 2003 yuklemek istiyorum.nerden olması lazım.3-windows media player bazen sorun cıkartıyo 4-hala mp3ler nasıl zil tonu yapılıyo anlamadım 5-bu exel mexel falan nerden yukleniyo yeni versiyonları falan filan.daha bi suru sey var

Serkan Özen
07-12-2004, 02:40
telefon deil PCmiş mübarek

Onur Kalender
07-12-2004, 17:20
Telefon 2002 yüklü geliyor ve ilk sarj süreni 15 saatin üzerinde yaparsan 2 gunden fazla kullanırsın. İşin püf noktası 2003 e upgrade yaparken bataryanın full şarj olmuş olması. Eger %99 doluyken yaparsan, tekrar flashlaman gerekir. 2003'ü sorunsuz kurduktan sonra normal konuşma ile 3 gün kullanabilirsin ancak sürekli mp3 dinler veya film vs seyredersen 5-6 saatte biter ki bu bütün telefonlar için kacınılmaz.
Senin için:
www.microsoft.com/developer/mobile/
www.microsoft.com/windowsmobile/downloads/smartphone.mspx adresleri yeterli olur.

Ayrıca; http://pardubice.misto.cz/Motorola_MPx200/Appz/ adresinde bayağı çok program var. Clearvue.zip isimli Pro Ofis programını içindeki read me ye göre yükle.

Onur Kalender
07-12-2004, 17:47
MPX200'de Türkçe dil desteği ve yükleme olanağı olmadığı için MPX220 piyasaya sürülmüş Çağrı...

Ozan Avcu
07-12-2004, 19:13
ben de mpx 200 yok ama aynı işletim sistemini kullanan Orange SPV E 200 kullanıyorum
mp3 leri "storage-application data- sounds" klasörüne kopyalayınca zil sesi olarak kullanılabiliyor.

Çağrı Özmen
08-12-2004, 04:04
ozan öylede yatı yinede listede gostermedi.anlamadım niye.ya baya karısık kafam.onur sende saol yardımların icin

Ozan Avcu
09-12-2004, 15:05
mp3 formatını göstermiyo olabilir, onu nero falan varsa wav formatina çevir bi öyle dene. bi program daha vardı mp3 leri .wma formatına çeviriyo ismini hatırlayamadım. Dersteyim şimdi çaktırmadan bakıyom foruma:) eve gidince bi bakarım programın ismine. ".wma" formatındakileri gösteriyo ondan eminim.

Ozan Avcu
09-12-2004, 18:44
windows media encoder

Ahmet İnal
10-12-2004, 22:37
mp3 formatını göstermiyo olabilir, onu nero falan varsa wav formatina çevir bi öyle dene. *bi program daha vardı mp3 leri .wma formatına çeviriyo ismini hatırlayamadım. Dersteyim şimdi çaktırmadan bakıyom foruma:) eve gidince bi bakarım programın ismine. ".wma" formatındakileri gösteriyo ondan eminim.
derstesin ve foruma bakıosun ne güzel yaaa allahım bizede böle ders nasip et

Çağrı Özmen
10-12-2004, 23:58
ya simdi ozan.ben bunları wma yapmayı denemedimde.hani windows media playerdan audio trackleri wma yapıyosun ya..simdi ben öle bişi yaptım ve aplication bilmemnenin icine kodum.ama listede ama zil sesleri listesinde gostermedi o onu.

Ozan Avcu
11-12-2004, 00:10
benim zil seslerinde bikaç tanesinin formati .wma bi kaçtane de .waw var. internetten o programı bi arat istersen, yükle bi de ordan çevirmeyi dene. ama mp3 formatini göstermiyo ondan eminim.

Çağrı Özmen
11-12-2004, 16:52
ozan cok saol hersay icin.amabir sorunum daha var.windows media encoder ı kullanamıyorum.nasıl cevrilcegini bilmiyorum

İsmail Sümer
11-12-2004, 17:29
MOTOROLA MPx200

Piyasa Fiyatı 490,00 € + KDV
Bizde 489,00 € + KDV
159,00 € + KDV Son 7 gün !
KDV Dahil 363.982.800 TL / 363,98 YTL

www.hepsiburada.com

Ozan Avcu
12-12-2004, 00:45
1.broadcast,capture or convert a file using the new session wizard ( bunu seç)

2.convert an audio or video file into a windows media file (bunu seç)

karşına çıkan boşluklardan 1. sine çevirmek istediğin mp3 ü browse u kullanarak bul 2.sinde ise yeni yaratılan dosyanın nereye kayıt olmasını istediğini soruyo. seçimi yaptıktan sonra ileri ye tıkla

karşına çıkan pencerede yapacağın çevirme işleminin kalitesini belirlemen, otomatik olarak en uygun seçenek görünüyo zaten orda. Son u tıklarsan çevirmeye başlar.

sonra yeni oluşan dosyayı bi telefona at bakalım, görünür sanırım listede artık. benimkinde görünüyor.

hadi kolay gelsin.

Recep Yüce
08-01-2005, 02:26
çağrı cepforum.com diye bi site bi site var. orda geçende rastladım. motorola kısmında pc gibi telefon hiç bu telefonla sorunu olan adam yokmu diye aranıyolardı. sen oraya bi gir onlarda görsün bakalım sorun nasıl yaratılıyormuş ;)

Ozan Avcu
09-01-2005, 18:04
ya benim bi sorunum daha cıktı,yok mu şu tel den kullanan be kardesim yaaa???

http://www.airfagev.com/skins1.asp?id=142 ya bu linkdeki xp home skinini indiripte calıstırabilen varmı allah askına yaa?? deli olacam

bu arada yukledigim homescreenler artık calısmıyo
napmam lazım?

airfagev çok iyi bi site , bende keşfettiğimden beri bi onu kullaniyorum. nerdeyse hersey var..
dedigin skini ben de calistiramadim, yüklerken sürekli hata mesaji veriyo telefon...

dikkat ettiysen .cab ve .hme uzantili skinler var orda. .hme uzantılı olanları storage-application data- home klasörüne atip telefon üzerinden calistiriyosun o zaman yükleniyo skinler.
ama .cab uzantili olanlar hep sorun cikariyo, belki de theme changer programi yüklemek lazim . bende tam çözemedim...

Onur Kalender
09-01-2005, 19:14
TURKCELL GPRS AYARLARI

Programs/Start>
9(More...)>
3(Settings)>
7(Data Connections)
Menu>Edit Connections>4 (GPRS Connections)

1. Menu>Add
Description: internet
Connects to: The Internet
Access point: internet
DONE

2. Menu>Add
Description: mms
Connects to: MMS Connection
Access point: mms
User Name: mms
Password: mms
DONE

3. Menu>Add
Description: wap
Access point: wap
User Name: gprs
Password: gprs
DONE

DONE>3 (Proxy Connection)
Menu>Add
o Description: proxy
o Connects from: The Internet
o Connects to: WAP Network
o Proxy (nameort): 212.252.234.168:9201
o Type: WAP

DONE
DONE
DONE
Internet Connection: internet
WAP Connection: Automatic
DONE
DONE

9 (More)>1 (Accessories)>3 (MMS Setup)>Profile
Profile>Edit
Profile: Turkcell
MMSC: http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms
Data Connections: mms
Gateway: WAP 1.0 Gateway
IP Address: 212.252.169.217
Port: 9201
DONE
DONE
DONE
HOME

Onur Kalender
09-01-2005, 19:20
MPX200 MMS GPRS SETTINGS

Önce Data Connections oluşturulur.

Programs -> More -> Settings -> Data Connections -> Menu -> Edit Connections -> GPRS Connections -> Menu -> Add ->

Description => Turkcell MMS

Connection to => MMS Connection

Access point => mms

User name => mms

Password => mms

Primary DNS => Boş bırakılacak

Secondary DNS => Boş bırakılacak

IP Address => Boş bırakılacak

Programs -> More -> Accessories -> MMS Setup -> Profile -> MMS Profile -> Profile1 -> Profile -> Edit ->

Profile => Turkcell MMS

MMSC => http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms

Data Connections => Turkcell MMS

Gateway => WAP 1.0 Gateway

IP Address => 212.252.169.217

Port => 9201

Encoding => Binary Encoding

Programs -> More -> Accessories -> MMS Setup -> Configuration üzerinde değişiklik yapılmaya gerek yoktur.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:24
MPX200 TELSIM AYARLARI

KIRMIZI renkli yazilar, sag/sol "SOFT KEY" isimlerini MAVI renkli yazilar, menu listesindeki secenekleri KOYU RENK SIYAH yazilar, manuel yazilmasi gerekenleri ifade etmektedir.

Programs>9(More...)>3(Settings)>7(Data Connections)Menu>Edit Connections>4 (GPRS Connections)

1. Menu>Add
Access point: telsim
DONE

2. Menu>Add
DONE

3. Menu>Add
Access point: telsim
User Name: telsim
Password: telsim
DONE

Menu>Add
o Proxy (nameort): 212.065.136.226:9201

DONE
DONE
DONE
DONE
DONE

Profile>Edit
Profile: Aria
MMSC: http://mms:6001/MM1/servlet
IP Address: 217.031.233.018
DONE
DONE
DONE
HOME

Onur Kalender
09-01-2005, 19:25
MPX200 AVEA AYARLARI

KIRMIZI renkli yazilar, sag/sol "SOFT KEY" isimlerini MAVI renkli yazilar, menu listesindeki secenekleri KOYU RENK SIYAH yazilar, manuel yazilmasi gerekenleri ifade etmektedir.

Programs>9(More...)>3(Settings)>7(Data Connections)
Menu>Edit Connections>4 (GPRS Connections)

1. Menu>Add
Access point: internet
DONE

2. Menu>Add
DONE

3. Menu>Add
Access point: wap
User Name: wap
Password: wap
DONE

Menu>Add
o Proxy (nameort): 213.161.151.201:9201

DONE
DONE
DONE
DONE
DONE

Profile>Edit
Profile: Avea
MMSC: http://mms.tt-tim.com.tr/servlets/mms
IP Address: 213.161.151.201
DONE
DONE
DONE
HOME

Onur Kalender
09-01-2005, 19:31
NOT: Bu dökümanların bir kısmı alıntırdır ve hazırlayanların izni alınarak yayınlanıyor. Üyelik gerektiren bir siteden alıntı olduğu için kaynak veremiyorum....

İlk kullanım ve şarj

Kanaatimce MPx200 ü sadece bir telefon olarak görmek hatasına düşen insanlar var, MPx200 bir SmartPhone'dur. SmartPhone; işletim sistemi içeren bir telefondur. Orta düzeyde bir bilgisayar bilgisi gerektiren bu telefonları kullanmak göreceli zordur. Yapılan büyük hatalardan biride; bu düzeyde olmayan kişiler tarafından satın alınmasıdır. Bir diğer hata ise; bir çok özelliği bünyesinde barındırdan böyle bir cihazın pilinin uzun süre dayanmasını bekleyerek yapılmaktadır. Piyasada tek şarj ile 8 saatin üstünde mp3 çalan bir aygıt bulunmuyor, hem telefon hem mp3 player hem de movie player olan bir aletin pilinin uzun süre gitmesini beklemek büyük yanılgı.
MPx200 ün bir çok aygıtın işini yapıyor olması, müdahale edilebilir bir yapıya (registry, file sistem vb.) sahip olması, bir çok kullanıcıda heyecan uyandırdığı bir gerçek. Ve ilk günlerde yaşanan pil sıkıntısının temel nedenlerinide bu heyecan oluşturdu.;

İlk kullanım hataları

v Mevcut şarj bitirilmeden şarja takmak.
v İlk şarjı 8 saatin altında yapmak.
v İlk şarj tamamlanmadan açmak/kurcalamak veya şarjdan çıkarmak
v Pili tam randımana getirmeden USB den bağlantı yapmak.
v İşletim sistemini yükseltmek. (stabil bir flash kullanmamak)

Bu hatalar bir çok insan için ızdırap oldu, dışarırdan pil getirmek isteyenler, telefonu servise götürenler, yedek şarjdan bahsedenler vs. vs. Dahada kötüsü sabırsızlık nedeniyle hemen başlayan şikayetler. İlk günlerde okuduklarım yüzünden büyük bir hata yaptığımı düşünmeye başlamıştım ama daha sonra araştırıp okuyunca (okuyunca diyorum çünkü bir çok insan kullanma klavuzuna bile bakma gereği duymamış) anladım ki; doğru hareketler ve biraz çaba ile MPx200 kesinlikle doğru bir tercih.

İlk müdahale nasıl olmalı

v Kutudan çıktığında hiç bir bağlantı, yükleme ve ayar yapmamalı. Hiç bir şey yapmamızın sebebi; yapılacak hatalar veya geri dönüşlerde bilgi ve zaman kaybı yaşamamak içindir.
v Mümkünse eski telefon bir süre daha kullanılmalı; yarı yolda kalmamak ve MPx200 ü hazırlayabilmek için.
v Mevcut şarj bitirilmeli (açılmayana kadar devam ). Orjinal şarj aleti (USB DEĞİL) ile tam dolana kadar şarj edilmeli, bu süre zarfında telefonu kapalı tutmalı ve 8 saat şarjdan almamalı. Daha spesifik şarj etme yöntemlerine ileride değineceğim.
v İlk 3-4 şarjı tam bitirip tam doldurmalı.

"Biz bu telefonu süs içinmi aldık" diyenler için tavsiyem şudur; sabırla yapılan bu ilk müdahaleler, şarjınızın uzun süreli olmasını ve yaşayacağınız aksilikler yüzünden telefonunuzdan soğumamanızı sağlayacak. Haklısınız kurcalamak için can atıyoruz ama biraz sabır ile daha güzel vakitler geçirebilirsiniz. Pilin tam randıman ile çalışmasını sağlayabilmek için en az 3-4 gün (kullanıma göre) gerekiyor. Bu sürede sadece ŞARJ ALETİ ile şarj etmenizi tavsiye ederim. Yapılan hatalardan biride Stanby süresinin ne anlama geldiğini unutmaktır. Telefonunuzun konuşma süresi 3-4 saat (şebeke ve hava şartlarına göre değişir) tir. Oyun oynayarak divx izleyerek pilin 6 saatten fazla gitmesini beklemek gibi bir yanlışa düşmeyin. Piliniz; tam randımana kavuşturabilirseniz 3 gün dayanacaktır (2. günde kronemetre ile tespit ettim 48 saat tam olarak dayandı, kısa 1-2 görüşme ve bir iki mesaj dahil). MP3 çalarların en uzun 8 saat dayandığını ve MPx200 ün bu arada ŞEBEKE ARAMAK gibi bir işde yaptığını hesaba katmayı sakın unutmayın.

SIK SORULAN SORULARA CEVAPLAR

> Telefonunun yeni alanlar için ispanyolca menüyü İngilizce menüye çevirme işlemi: Telefonu açtığınızda sayfada sol alttaki Proggrams a girin, 7 yi tuşlayın, açılan sayfada 9 u tuşlayın, sonra 3 ü tuşlayın, Açılacak sayfada en üst menüde sağ yön tuşları ile US English seçin, Seçtikten sonra hemen altındaki menüden sağ yön tuşu ile Turco yu seçin, OK tuşlayın ve son olarak telefonu yandaki power tuşuna basılı tutarak kapatıp , tekrar açın. Telefonu açtığınızda menü İngilizce olarak kullanılabilir duruma geçmiş olacaktır.

> File manager , resim-slideshow ve mms programları telefonun cdsindeki ayrı bir klasörde bulunuyor flashlamalardan yada hardresetlerden sonra buradan kurabilirsiniz... sektonizasyon halindeyken tabiiki...

> () _ #!'^%+%/ Gibi özel işaretleri text yazımı esnasında # tuşuna basılı tutarak gelen ekrandan seçerek girebilirsiniz.

> Home tuşu (yeşil tuşun altındaki) basılı tutulursa power tuşuna basılşı tuttuğunuzda gelen menü gelir böylece kapatma riski yaşamadan profil değiştirebilirsiniz.

> Telefon ve sim hafızası arası bilgi transferleri için sim manageri kullanabilirsiniz.(Tel<->Sim arası contacts ve SMS transferi)

> Ortada beyaz kare içine yazılı G harfi GPRS bağlantısının açık olduğunu göstermez sadece GPRS in kullanılabilir durumda olduğunu gösterir. Çekim gücünü gösteren çubukların içinde yazan G o anda GPRS bağlantısının aktif olduğunu gösterir.

> Office dosyalarını açmak için ClearVue isimli programı kullanabilirsiniz (xls,doc,ppt,mdb ve acrobatta açıyor) sadece viewerdır haberiniz olsun.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:34
ÖZEL İŞLEM VE MENÜ KOMBİNASYONLARI

* # * * 8 3 7 # Version info
* # * * 3 7 2 # FQC
* # * * 3 6 4 # Engineering menu
* # * * 2 6 6 * 0 # Set as data COM port
* # * * 2 6 6 * 1 # Set as log COM port
* # * * 7 9 7 # Time to failure timer & Power down code
* # * * 2 2 6 3 * 0 # Set to default Band
* # * * 2 2 6 3 * 1 # Disable GSM Band
* # * * 2 2 6 3 * 2 # Disable DCS Band
* # * * 2 2 6 3 * 3 # Disable EGSM and DCS Band
* # * * 2 2 6 3 * 4 # Disable PCS Band

Onur Kalender
09-01-2005, 19:35
MASTER RESET

Telefona hard reset atar kurulan ve yüklenen herşey silinir (hafıza kartındakiler hariç)

1-100% full şarj yapın
2-Telefonu kapatın
3-Şarj yada usb kablosu takılı olmasın.
4-Mavi tuş + açma kapama tuşuna basın
5-Sorulan soruya yes diyin.(yesin altındaki tuşa basıcaksınız)

Bu işlem bilgisayardaki format ve ardından windowsun yeniden yüklenmesi gibi bir işlem tahmin ettiğiniz üzere.(diğer partitiona birşey olmuyor tabii ama oraya kurduğunuz programlar çalışmayabilir ve kısayolları kesinlikle kaybolur ,siz sonra kendiniz ekleyebilirsiniz )

File manager , resim programı ve mms desteğini telefonun yanında verilen cd deki klasörde bulunan programları activesync ile telefon iletişim halindeyken kurarak bunları da geri getirebilirsiniz.

Eğer Sprite backup gibi bir program kullanarak reset öncesi sistemin imagini alırsanız tüm program ve ayarları tekrar yapmanıza da gerek kalmaz , bu da aynı norton ghost olayı gibi.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:39
Flashlama işlemi (2003 yada 2002 romunu telefona yüklemek)

Dikkat edin bu işlem riskli bir iştir ve makinanıza zarar verebilme ihtimaliniz var.Ben zarar veren duymadım ama bu mümkün üstelik garantisinide kesinlikle herhalikarda bozmuş olacaksınız. Niye canım ben program yüklüyorum, bu yazmıyor kılavuzunda diye kendinizi kandırmayın garantiyi bozar, isteyen açsın sorsun motorola servisine.
Örneğimizde SUPER_MOTO_2_MPX200(2003).rar dosyasını kullanarak 2003 romu yükleyeceğiz...

1-Önce yüklediğiniz SUPER_MOTO_2_MPX200(2003).rar dosyasını bir dizine açıp içinde bulunan Motorola_Mobile_Upgrade_Wizard_V1.2.0_setup.exe programını makinanıza kurun.

2-Flash programını çalıştırmadan önce telefonunuzu kapatın ve SOL YÖN TUŞUNA basılı tutarak usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.

3-Cihaz kapalı olmasına rağmen bilgisayarınız yeni bir modem cihazı bulunduğuna dair sizi uyaracak ve sürücüleri isteyecek SUPER_MOTO_2_MPX200(2003).rar dosyasını açtığınız dizini hedef dizin olarak gösterin ve sürücüleri tanıtın.
SAKIN CİHAZI ÇALIŞTIRMAYIN TELEFON KAPALI ŞEKİLDE DEVAM EDİN.

4-Flash programını çalıştırıp SUPER_MOTO_2_MPX200(2003).img dosyasını telefona yükleyin.

5-Mpx200 ü bilgisayardan ayırın (Usb kablosunu çıkarın)

6-Mpx200 ün Yön Tuşlarının ortasında bulunan MAVİ DÜĞMESİNE BASILI TUTUN ve Mavi Tuşu bırakmadan Cihazı açın

7-Makinayı resetliyeyimmi diye bir soru gelecek Yes deyin ve Format daha sonrada işletim sistemi yüklenmesi işlemlerini bekleyip WSP 2003 ün keyfini sürün.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:42
PİL ÖMRÜNÜ ARTIRMAK

Genel Güç Önerileri :Kendi ihtiyacınıza göre değiştirin ama mümkün olduğunca bu kurallara sadık kalırsanız pil ömrünüz artacaktır.

-Beam alısverisini kapatın,(2003 te /Settings/Beam/)
-Network selection manuel olsun, ( Settings / Telephony / Networks / Manuel olacak)
-Channels kapalı olsun ( Settings / Telephony /Channels / Enable seçili olmayacak )
-Tuş seslerini kapatın ( Settings / Telephony / Sounds / Keypad None olacak ) . Hem menülerde hızlı gelir böylece.
-Settings / Power Managament /BackLighttimeOutu 15 yada 30 sec yapın en fazla
-Settings / Power Managament /DisplayTimeOut kesinlikle 1 min yapın ki bu çok önemli bence.
-Settings / Phone Settings / PreferredBand ı otomatikte bırakmayın şebekenize göre seçin.
-Bir taskmanager kurup buna hızlı menüden tuş atayarak kullanmadığınız programların telefon cebinizdeyken çalışmasına engel olun ( CPU time ı pille yiyor biraz)
-Telefonu ilk aldığınızda sakın usb den takmayın nasılsa şarj oluo diye daha az akımla şarj edio, (450 yerine 100 gibi biri oranla) yoksa pili öldürürsünüz.
-Hatta mümkünse (çok iyi olur) ilk 10 gün hiçbir şekilde usb den bağlamayın.
-Kesinlikle herzaman özellikle birinci ayında hep full şarj - full deşarj yapın.
-İlk 15-20 günde kesinlikle rom update'i falan yapmayın 2003 biraz beklesin.
-Kesinlikle kısa aralıklala flashlama yapmayın en az 1 hafta arası olsun. Flashlamadan sonraki ilk şarjlarınız çok kısa ömürlü olabilir panik yapmayın.
-Telefonu cok uzun sure kullanmamazlık yapmayın. Pilin sarj tutma kabiliyetini direk olarak etkiliyor.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:44
PROGRAM VE TEMALARIN KURULUMU

mpx200de CAB dosyaların yüklenmesi (Sekronizasyonda iken tabii)

.cab fileları \IPSM\Windows\Start Menu\Accessories e yada storage da (kart varsa) bir yere kopyalayın

Accessories e attıysanız &menüden Programs > ... > Accessories e gelip attığınız cab i çalıştırın otomatik olarak kurulacak ve cab silinecektir ... silinmesini istemiyorsanız ya readonly yapın yada copyasını alın. Yok başka bir yere koyduysanız bir file manager ile oraya gidip çalıştırmanız gerekecek aynı şekilde. Uzantısı *.hme olan ekran koruyucuları da aynı şekilde yükleyebilirsiniz. Kurulan program ve temaların kaldırılması için de... sırasıyla Programs ... Settings ... Remove Programs a gelip kaldıracağız.

Onur Kalender
09-01-2005, 19:46
PC İLE BAĞLANTILAR ÜZERİNE

1-IRDA BAĞLANTI :
ActiveSync ten ırda yi açıyoruz sonra telefonla ırdayi ayni hizaya getiriyoruz sonrada telefondan activesync e girip menuden connect via Irda seceneğini seçiyoruz ve bağlantı kuruluyor sadece pc ye activesync i kurmanız yeterli. Zaten winXP irda cihazlari otamatik olarak tanıyor.
Eğer bu işlemi başaramazsanız pc yi ve telefonu kapatıp açın. Eğer hala olmuyorsa bu durumda modemlink i açmış olabilirsiniz telefonda bu da genel ayarları bozuyor sanırım activesync için, yani hardresetten başka çare yok gibi bu durumda.

2-USB :
USB ile pek zaten sorun çıkmıyor ama şunu belirteyim yine de , şarjınız tam dolu iken usb den kullanmaya gayret ederseniz piliniz için hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Yani önce şarjı fulleyip sonra usb den bağlayın ki USB den 100 MA ile zayıf bir şarj olma durumu olmasın ...

Serkan Özen
09-01-2005, 22:26
şu cepforumkomda herşey 0 görünüyo hiç mesaj görünmüyo acaba bende mi bi sorun war

Onur Kalender
09-01-2005, 22:29
Üye olduğunda hepsi görünür oluyor Serkan, merak etme...

Bu arada önceki sayfada affınıza sığınarak soru kalmamasını sağlamak amacıyla biraz abarttım olayı. ;)

Serkan Özen
10-01-2005, 00:04
tamam o zaman yaa
dalalım ozaman siteye onur ;)
saol.

Çağrı Özmen
13-02-2005, 04:30
ya bu arada yeni bi taktik buldum.sarj sorunu icin.telefonu ful sarz edip format atıyosun,format attıktan sonra yeniden bi full sarj yapıyosun.benim pil 8 saat giderken şu anda 2,5 gun gidiyo.

ayrıyeten onur yardım et,oyunları calıstıramıyorum yaa,javayla mı bi ilgisi vardır onun?java programıda kurdum halbuki.

Ozan Avcu
13-02-2005, 05:34
http://www.mpx.gen.tr/forum/index.php?sid=f2e3c5365324a61ff85807982a279861

bu siteye bi bak, işine yarayacak şeyler var. çok güzel oyunlar var.

Çağrı Özmen
13-02-2005, 07:16
ozan evet saoll da ben oyunları calıstıramadım ;D zaten kapasitesi olmayan kişiler bu telefonu almasın diolardı ;D da ya hersey bi sorunnn

Funda Meriç
13-02-2005, 12:57
Çağrı sen başlı başına bir sorun olduğun için en özelliksiz telefonu bile alsan bi sorun çıkardı eminim.. ;D Ama yine de seviyorum ben seni,üzülme..Sen de böyle bir kardeşimizsin napalım..
:D ;)

Ozan Avcu
13-02-2005, 13:36
oyunları telefona yükleyipte mi çalıştıramadın yoksa yüklemeyi yapamadın mı?
ne yaptıysan anlat sen, yardımcı olabilirim belki.windows mobile ile pek içli dışlı olduk bu aralar :)

Çağrı Özmen
13-02-2005, 15:30
sen anlarsın herhalde ozan,simdi oyunları bilgisayarıma indiriyorum(home) ondan sonra masaustunde belirsiz dosya olarak duruyolar(hani tıkladıgında program sec diyo yaa) sonra telin icine atıyorum.basıyorum ve HATA.....

Ozan Avcu
13-02-2005, 23:10
şimdi bazı oyun dosyaları .exe uzantılı oluyo onları telefon data kablosuyla bağlıyken direk bilgisayar üzerinde çalıştırıyorsun ve oyun telefona kendiliğinde yükleniyor.

bazı oyun dosyaları ise .cab uzantılı oluyor, işte onları telefonun içine atıp orda çalıştırıyorsun.

senin kuramadığınoyunlardan birinin link ini verir misin? ben de kontrol edeyim.

Ozan Avcu
13-02-2005, 23:14
http://www.mpx.gen.tr/forum/viewtopic.php?t=420

bu sayfadaki oyunlara bir bak, ben bikaçını yükledim sorunsuz çalışıyo.
sen de bir dene.

Çağrı Özmen
14-02-2005, 21:46
hiç biri kurulmuyo ozan :D

Ozan Avcu
14-02-2005, 22:42
http://mpx.netindir.com/oyunlar/TrialChallenge.rar
şunu bi dene çağrı. dosyayı indirdikten sonra bilgisayarda aç. fakat bilgisayarında winrar olması lazım. rar lı dosyayı açınca bir klasör çıkacak.
o klasörün içinde
trialchallengebaseinstall isimli dosyayı çalıştır (tabi telefonun bilgisayara bağlıyken) otomatik olarak telefona kurulur oyun.

Çağrı Özmen
15-02-2005, 02:15
ya ozan sende bu winrar ın free versiyonu yokmu? heryerde deneme surumu var da

Çağrı Özmen
15-02-2005, 02:48
ozan varya allah razı olsun kardesim.bu telefonu öğrenmemde %50 etkili oldun zaten ;D

Recep Yüce
15-02-2005, 03:02
Bugün itibariyle bu telefondan bende aldım. Banda öğretirsiniz artık telefonu

Mesela tuşların ne işe yaradığından başlayabilirsiniz :P

Ozan Avcu
15-02-2005, 04:13
ya ozan sende bu winrar ın free versiyonu yokmu? heryerde deneme surumu var da

var bende free winrar. avcuozan@hotmail.com , msn kullanıyosan ordan yollarım.

bende 5-6 aydır pek bi araştırmacı oldum bu konuda, artık allah ne verdiyse paylaşıyoruz :)

Recep sen de takıldığın bi yer olursa sor.

Çağrı Özmen
15-02-2005, 13:25
harbiden recep sor bak,ozan baya bişi biliyo.bu arada recep ben sana gerekli olan bazı seyleri soylerim.ok? tuslar icin kullanma klavuzuna bak sempatik :D

Çağrı Özmen
19-02-2005, 18:45
recep yardım istiyosan ben sana bi kaç konuda yrdım edyim bak, mesela şu anda www.mpx.gen.tr adresi calısmıyo,bunun icin daha farklı pek kullanılmayan ama yararlı bi site war: www.smartturk.info

bide bu arada mpx gen tr sadece bende mi calısmıyo,yoksa genel bi problemmi var bi denesenize?

Çağrı Özmen
19-02-2005, 19:13
bu arada arkadaslar benimde bir sorunum var,micrsoft sms sender ı yukledim,ozan belki kullanıyosundur,hani pcden sms gondermeye yarıyo tel usb deyken,ama gonderemedim,cok buyuk kolaylık olacak istersen bi bak,740 kb civarı bişi,eger elinde daha iyi bir program varsa söylesen daha iyi olur bence.

http://www.smartturk.info/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=7

bu arada sitede cok iyi oyunlar var

http://www.smartturk.info/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=4

..doom,lotus,quake,DUKE NUKEM gibi bi zamanlar pclerimizde vazgecemedigimiz oyunlar artık smartphonelarımızda ;D sadece uyelik gerekiyo indirebilmek icin,ama fazla beklettiler beni uyus oldum...ben bazılarının resimlerini koyim buraya bi bakın isterseniz....

DOOM SPV
http://img213.exs.cx/img213/8519/doomspv1qa.jpg (http://www.imageshack.us)

QUAKE SPV
http://img190.exs.cx/img190/2586/quakespv2ux.jpg (http://www.imageshack.us)

DUKE NUKEM 3D
http://img190.exs.cx/img190/5502/duke3d14cf.jpg (http://www.imageshack.us)
http://img190.exs.cx/img190/1066/duke3d28fv.jpg (http://www.imageshack.us)
http://img190.exs.cx/img190/1816/duke3d30gy.jpg (http://www.imageshack.us)

Recep Yüce
19-02-2005, 21:14
mpx.gen sitesini bende açamıyorum çağrı. sanırım sitede sorun var. Diğer site önerin içinde teşekkürler. Gerçi şu sınavlar yüzünden tel ile fazla uğraşamadım ama önüüzdeki haftasonu itibariyle bayağı başınızı ağrıtacağım heralde ;)

Recep Yüce
20-02-2005, 00:44
Neye el atsam kurutıyorum. smartturk.info da açılmıyo :-/

Çağrı Özmen
20-02-2005, 00:46
bide burayı dene

http://forum.donanimhaber.com/forumid_188/tt.htm

Recep Yüce
20-02-2005, 00:57
bide burayı dene

http://forum.donanimhaber.com/forumid_188/tt.htm

bak ben açtım ama senin bakıcan şeyler varsa hemen bak maazallah bana fazla dayanamayabilir bu site.
Teli aldığım üç gün içinde iki siteyi sanal alemden sildim ;D

Çağrı Özmen
20-02-2005, 01:24
olum bende de sorun var simdi.pocket divx encoder ı anlamadım,windows media dosyalarını pocket pc icin cevirmiyomu bu ? acaba?

Recep Yüce
20-02-2005, 01:39
müjde mpx.gen.tr açılmış ve açıyorum. :D :D :D

haberin olsun Çağrı daha sitenin içeriği duruyomu bakmadım ama nasıl sevindim bilemezsin. :D

Çağrı Özmen
20-02-2005, 04:39
ne acılması olum,ruyandamı gordun...hala aynı...acılsa artık su site yaaa >:(

Ozan Avcu
27-02-2005, 18:11
sms sender ı bende yüklemiştim bi ara, aynen kullanamadım. daha doğrusu gereken şeyleri yapmama reğmen bi türlü gönderemedim, daha sonra da uğraşmadım.
quake ve doom u da denedim, çook eskilere götürdü beni. Sevenler kesin denesinler...

Ozan Avcu
27-03-2005, 22:14
Windows Mobile İşletim sistemi kullanan arkadaşlar, e-kitap olayını keşfettilermi bilmiyorum ama isteyenler olursa yardımcı olabilirim. Gerçi zaten topu topu birkaç kişiyiz :)

Ozan Avcu
27-03-2005, 22:52
UNIFEB li kardeşlerime bir iyilik yapayım dedim, aşağıdaki dosyaları indirin. Arasında beni oku dosyası var, gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Yine de takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorun.
Ayrıca "yousendit" i pek sevmiyorum aslında 1 haftalık sınırı var ayrıca bir de indirme limiti. Bu yüzden ilgilenen arkadaşlar 1 hafta içinde indirsinler. Bu aralar dersler yoğun olduğundan bir süre ilgilenemeyebilirim (tekrar yükleyemeyebilirim)

Geceleri yatağınıza sayfa çevirme, ışığı açma derdi olmadan kitap okumak isterseniz kaçırmayın derim ben.

Smartphone kullanan şanslı arkadaşlara şimdiden iyi okumalar diyorum. Adı üstünde bunlar sadece telefon değil artık Akıllı Telefon. Teknoloji ne kadar da gelişti aaah ah :) 5110 kullandığım zamanları hatırlıyorum da...

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=304P24U6SKR751C3ZG6A309XPF

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=0JR3089GGZF9Y0Z2TDQAHV6C3G

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=235GAO0AY9F24104LF9DU3ZW9N

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=1V09EZZV5ET8H1LFOQJG70PCFT

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=0NSV1H2HN6SWT19BSVDQF3NS2O

Ozan Avcu
27-03-2005, 22:56
Çağrı bu da senin için, SPstudio programı. bilgisayar üzerinden sms gönderebilirsin, ayrıca inbox ayarlarını yapabilirsin.
Kolay gelsin :)

http://s30.yousendit.com/d.aspx?id=1TJDKCK1H3G5R0PPCJMSN5NPNL