PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi bir Discman'de Olması Gereken özellikler?

Sercan Matur
17-01-2005, 00:25
Arkadaslar, bir discman ihtiyacı doğdu..
Ancak discmanler hakkında pek fazla bilgim yok.
İyi,kullanışlı,ekonomik bir discman de olması gereken temel özellikler nelerdir ??

Sizin kullandıgınız hangisi? Ürün önerileriniz nelerdir ? (normal track cdler ve mp3 cdleri calabilecek)

Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Sercan Matur
17-01-2005, 00:31
Örneğin internetteki alışveriş sitelerinde gezerken şu ürüne rastladım ;

TOYO TY-908 VCD/CD/MP3 PLAYER + 30 KANAL HAFIZALI DİJİTAL FM RADYO

http://images.hepsiburada.com/assets/EE/200/evtoyoty908.jpg
49 $ + KDV (79,2 YTL)

120 sn Mp3, 40 sn CD için Anti şok süresi
MP3/ CD/ VCD Formatlarını çalabilme
30 Kanal hafızalı tam dijital FM Radyo
FM modunda LCD ekranda istasyon ayar gösterimi
Bilgisayarda hazırlanmış CD-R ve CD-RW okuma
Pil şarj sistemi
LCD ekran
Tam fonksiyonlu İnfra red uzaktan kumanda
VCD için PAL/NTSC Desteği
VCD 2.0, VCD1.0, VCD 1.1, DVCD, MP3 Formatlarını destekleme
ESP tuşu (Stabilite için)
CLASS/ DISCO/ JAZZ/ POP Modu
Mode tuşu (Repeat/ İntro/ Random parça seçme)
Rew, Few, Start/Stop tuşları
Hold fonksiyon tuşu
OSD (Alt yazı) özelliği
VCD oynatırken, zoom veya slow motion yapabilme
Mute (ani ses kesme)
Kulaklık
Paket içeriği: Cihaz, VCD bağlantı kablosu (audio, video), Uzaktan kumada, Adaptör, Kulaklık, Garanti belgesi ve kullanma kılavuzu

fiyatı oldukca uygun, ama ...
neticede elektronik eşya, her markaya her özelliğe güvenemiyor insan..

Onur Bilgin
17-01-2005, 00:52
yi bir discman da olması gereken tek şey pil olayı

o da olmadığı için hiçbir walkman ii değil bence

en güzeli hafızalı mp3 player

Faruk Aksu
17-01-2005, 01:02
iriver diye bir marka var.methini çok duydum.sanırım dünyanın en iyi kulaklığına sahip olduğu iddia ediliyordu.İdeefixe ve diğer alışveriş sitelerinde bi araştırma yap.Bu tür ekonomik ve portatif aletlerin VCD performansı da iyi olmuyor bildiğim kadarıyla.

Sercan Matur
17-01-2005, 01:10
Ofa, zannedersem dediğin ürün buydu ;

http://static.ideefixe.com/images/127/127194_2.jpg

http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=TUMK1LN8UM6MY0U3ZBTF

Ürünle ilgili sitede yapılan yorumları okuduktan sonra bu ürüne karşı büyük bir sempatim oldu ;) Hadi hayırlısı

Yapılan yorumlarda "güncellenebilir program" özelliğinden bahsediliyor. Bu özellik nedir? ne işe yarar ?

Faruk Aksu
17-01-2005, 02:36
Evet bu çeşitli ürünlerden en hesaplısı galiba.
www.kont.com.tr bu şirket türkiye distribitörü galiba.bu sayfada da ürünler var.aslında ben de çok bilgili değilim bu konuda.tek diyebileceğim araştır ve acele karar verme. ;)

Safa Arıkan
17-01-2005, 13:55
ben şuan i-river imp350 kullanıyorum ve çok memnunum.i-river ı diğer markalardan ayıran bikaç güzel olay var mesela sony mp3 discman ler wma okuyamıyor ama i-river okuyor ve firmware update olayı diye bişey var discman inize farklı özellikler yüklüyor mesela oyun ve kendiniz bir playlist oluşturabiliyorsunuz 8) ayrıca i-river ın çıkardığı discmman ler özellik olarak pek birbirinden farklı değiller yalnızca cihazların boyutu.Bu aletleri ülkemize kont adlı bi firma getirtiyor.www.kont.com.tr fakat bu firma cihazları biraz pahalı satıyor eğer yurt dışından getirme imkanınız varsa(bi tanıdık ile) www.amazon.com dan alabilirsiniz.
iriver *imp350
http://www.fatihfek.org/imp.JPG

Faruk Aksu
17-01-2005, 17:17
Sanırım imp 350 modeli Türkiyede yok.Ya da ben bulamadım.Bu arada iriverin de bayağı reklamını yaptık.Bi tane hediye ederler artık.

Safa Arıkan
17-01-2005, 18:09
* * premier var bir de. arkadasimda var 2 yildir sorunsuz kullaniyor, baya hirçin kullanmasina karsin.. :) fiyati da uygun bildigim kadariyla.
* ama Sercan arkadaslarin da dedigi gibi acele etme, arastir biraz..
Sercanın discman almak istediğini söylesenize yaw ;D
Ezgi şimdi piyasada premiere, congli, trident die bi çok marka var.Bi ara benim arkadaşımdada premiere discman vardı ondan bi günlüğüne ödünç almıştım ama aldığıma pişman oldum su gibi pil bitiriyor mecburen şarjlı pil kullanman gerekiyor ve diğer bi handikap ise şarkı ismini falan göstermemesi yani id tag3 özelliği falan.

Sercan Matur
17-01-2005, 22:01
Ne demek .. ;)

Araştırmalarıma göre son gözde iriver...
Hadi hayırlısı..

Ideefixe nin direk gidip mağazasından alışveriş yapabiliyoruz değil mi?

Faruk Aksu
17-01-2005, 23:21
Aman Sercan sonra alette bi bozukluk çıkar suçlu ben olurum. ;DArıza çıkarsa tamir parası falan isteme veremem. ::)İdeefixeden doğrudan alabiliyorsun bu arada.

Sercan Matur
18-01-2005, 01:19
Sanırım ne alıcağımı buldum....

IMP 700 BLUE MP3 CD ÇALAR
http://static.ideefixe.com/images/152/152893_2.jpg
Özellikler:

Taşınabilir MP3 CD Çalar

MP3, WMA,ASF Dosya Desteği

4 Satır Grafik LCD

Firmware Upgradeable

24 saat çalma süresi

5 Dahili EQ & 1 Kullanıcı EQ

Audio CD 400sn, MP3 CD 120sn Shock Koruma

Pil Şarj Edebilme Fonksiyonu

Teknik Özellikler:

Boyut: 135 x 148 x 32 mm

Ağırlık: 235g (Batarya Hariç)

Hafıza: Yok

Veri Transfer: Yok

Veri Transfer Hızı: Yok

Güç: 2 AA Alkaline Batarya, AC Adatör DC 4.5V

Çalışma Sıcaklığı: 0 ~ 40

Max.Çalma Süresi: 24 Saat

Kanal: Stereo

Frekans Arlığı: 20Hz ~ 20KHz

Kulaklık Çıkışı: 12mW(R) - 12mW(L) @ 16 Ohm

S/N Ratio: CD-DA 90dB, MP3 CD 90dB

Line Out : 0.76V rms (47 Kohm)

Optical Out: Yok

Equalizer: 5 Dahili EQ & 1 Kullanıcı EQ

FM Radyo Frekans Aralığı: Yok

S/N Ratio: 57dB

Line Out: Yok

Dosya: MP3 (MPEG 1/2/2.5 Layer 3), WMA, ASF

Bit Rate: 8Kbps ~ 320Kbps

Tag info: ID3 V1 Tag, ID3 V2 2.0, ID3 V2 3.0

CD Type: CD-DA, CD-Text, CD-ROM Mode 1, Mode 2 Form 1, Enhanced CD, CD-Plus

CD R/RW Okuma: Packet-Write, ISO9660, Joliet, Romeo, Multi-Session

Aksesuarlar:

Kulaklık

Uzaktan kumanda

Adaptör

2 AA batarya

Kullanma Klavuzu

Garanti Süresi: 2 yıl

89 Dolar + KDV

Vatan Bilgisayar'da 11,8 YTL X 12 ay taksit seçeneği de var.

İsmail Sümer
18-01-2005, 02:40
aynı ürünün hepsiburada.com da fiyatı 93 usd+kdv kdv dahil 149 ytl oluyor garanti bankası kredi kartı ile 8 taksit seçeneği var... *

* ayrıca samsungun şu ürününe bak bence burda fiyatıda gayet uygun aynısı hepsiburada da 232 ytl, ideefixede 183 ytl iken burda 156 ytl.. Genpa gücenceside extra...

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPUFUTjEwMFF0QVZXK2R6TXc0WE54Q WpNMjRITXlZek1Q

Ozan Avcu
31-01-2005, 22:59
bi dene bakalım belki bişey olmaz :)
bişey olursa da, ona bi zımpara üstüne bi oje :) eskisinden güzel olur vallahi.

Ozan Avcu
31-01-2005, 23:02
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83562&productid=bd7 056

şu linkteki mp3 çalara bi bakar mısınız. geçen hafta ön sipariş verdim, stoklara daha gelmediği için elime ulaşmadı. fiyatı 169 YTL. boyutu ve özellikleri iyi görünüyo. umarım kalitesi de öyledir. bu marka hakkında bilgisi olan var mı?

Tufan Avşar
02-02-2005, 19:26
Sercancım ne işin var discmanle filan senin ya. Bırak bunları.. bende de var da yok pil şarj et bilmem ne yap filan.. uzun hikaye yani.. bir de hepsi hemen hemen aynısı birbirinin :) ucuz olanlarda "anti-shock memory" yok o kadar. illa ucuz olsun diyorsan kawai öneririm. iyidir..

ama sen sen ol, gel bir tane, ses kaydı yapan, radyolu, mp3 hafızalı bir elektronik mp3 çalıcı al. hem usb bellek olarak da kullanabiliyorsun. öpüyorum kardeşim :)

Can Vuruşkan
03-02-2005, 16:14
arkadaslar degişik seçenekler sunmuşsunuz ama mesela bende beko var radyo hariç tüm özellikler mevcut,boyut olarak cd kadar,kibar ve hafif...cok kullanışlı.ben cok memnunum tavsiye ederim.. :)

Sercan Matur
18-03-2005, 20:04
Real'de gezinirken
Minton marka bir discman gördüm.
Mp3/CD/VCD/FM özellikleri var..
Tüm bağlantı aparatları var (araba teybinde çalışması için gerekli bağlantı kablosu, çakmak adaptörü, normal priz adaptörü,kulaklık, uzaktan kumanda, tv bağlantı kabloları)
AntiShock özelliğide var..
69 YTL.. ayrıca 5 taksit seçeneği de var..
aldım, kullanıyorum ses kalitesi oldukca iyi... arabada sarsıntılarda hiç takılmıyor. antishock iyi çalışıyor :)
güzel yani.. tavsiye ederim. ;)