PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ADSL'de bomba!

Onur Kalender
08-03-2005, 19:12
2005 yılı ilk çeyreğinden sonra minimum 256 Kbps olan bağlantı hızı 512 Kbps oluyor. 512 Kbps sınırsız adsl bağlantısının aylık ücreti 99 ytl'den 49 ytl'ye düşüyor.

Ntv'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Telekom Genel Müdürü Sayın Mehmet Ekinalan Adsl hızlarının artacağını ve bağlantı ücretlerinin düşeceğini söyledi.

Günümüzde mevcut en düşük adsl hızı 256 Kbps. Gelişmiş Avrupa ülkerinde ise bu hız minimum 512 Kbps. Türk Telekom Genel Müdürü Sayın Ekinalan Adsl minimum sınırsız bağlantı hızının 512 Kbps olacağını ve ücretinin 49 ytl olacağını ntv'de yaptığı açıklamada tüm halka duyurdu. Hızların yükseltilmesinin en önemli nedeni Avrupa Birliği ile içinde bulunduğumuz uyum süreci. Avrupa Birliği dolayısıyla yapılan reformların arasında internet bağlantılarıda önemli bir yer tutuyor.

Sayın Ekinalan ile yaptığımız röpörtajdaki diğer önemli maddelerden biri ise Yurt çıkı çıkış hızlarının arttılacağı oldu. Günümüzde mevcut yurt dışı çıkış hızı 11.9 Gbps. Bu hızın 2006 başında 35-40 Gbps olması planlanıyor.

Buna göre 1 nisandan itibaren geçerli olmak üzere adsl bağlantı ücretleri. (Tüm bağlantılarda fiyatlar düşüyor)

512 Kbps Aylık 49 ytl
1024 Kbps Aylık 79 ytl
2048 Kbps Aylık 119 ytl
4096 Kbps Aylık 189 ytl

512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl
1024 Kbps (8 GB sınırlı) 49 ytl

Tüm bağlantılar için bir defaya mahsus alınan bağlantı ücreti ise 59 ytl. (Taksitli ödeme seçeneğide mevcut)

Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512 Kbps kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak , isterlerse aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.

Ayrıca Sayın Genel Müdür 1 Ocak 2006 tarihinde minimum adsl bağlantı hızının 1024 Kbps olacağını açıkladı. 1024 Kbps bağlantı hızınında şartlar elveriyorsa 49 ytl olacağı açıklandı.

Önemli : Bağlantı hızlarının arttırımı 1 Nisan 2005 tarihinde kademeli olarak başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar tüm 256 Kbps hıza sahip adsl abonelerinin hızları arttırılacak.

Bir büyük gelişme ise günümüzde maksimum 2048 Kbps olan bağlantı hızının 4096 Kbps olacağı. Sayın Ekinalan Kablo.net üyelerinin hızlarında ise bir artış düşünmediklerini dile getirdi.

Kaynak: Onur.Kalender

Gökhan Taşkan
08-03-2005, 19:25
Eveeet kablonetten vazgeçmek farz oldu galiba bu gidişle..

Vehbi Şirikçi
08-03-2005, 19:30
Nerden nereye geldik diyorum. 2 sene öncesini düşündükçe şaşırmamak elde değil. Fantazi olarak yaptığımız muhabbetler gerçeğe dönüşüyor.

Anıl Germeç
08-03-2005, 20:02
çok güzel bir haber bu

Nusret Gedik
08-03-2005, 20:06
Çok güzel bir gelişme..Hayırlı olsun...

Onur Kalender
08-03-2005, 20:12
Kendi adıma 1024 limitliye geçemek lazım diye düşünüyorum... ;) ;D

Erkan.Ergun
08-03-2005, 20:44
Kaynak: http://www.merlininkazani.com/news/news_screen.asp?NID=5854

5 Mart 2004
Ordaki mesajı yazan elemanda kaynak NTV demiş.Acaba alıntıda verilen adres mi doğru yoksa bu mu ben anlayamadım birşey henüz???
Ayrıca bu tip bilgiler mail ile sık sık geliyor Onur'un buraya yazdığı tarihte bana da mail ile geldi.Ben bu kaynak mevzusunun artık sıktığını düşünmeye başladım.
Kaynak:Erkan.Ergün

Anıl Germeç
08-03-2005, 21:14
1024 limitli farz oldu bana :)

Vehbi Şirikçi
08-03-2005, 21:23
ADSL gelişmeleri hakkında ortaya atılan bu duyumlar genelde doğru çıkıyor son 1 sene içerisinde.

Onur Bilgin
08-03-2005, 21:38
vallahi süper öte bir haber.bende 512 ye geçsem ne kadar güzel olur diyordum.ama duygusal sebeblerden sallamıştım bu işi.kendiliğinden olacak şimdi :)

Uğur Yedikardeş
08-03-2005, 22:11
ADSL gerçekten iyi (ydi)
sagolsun o İtalyada yaşanan kopukluktan sonra bnm bilg max 5 dak online kalabiliyor. Hiç memnun diilim ne yalan soyliyim

Gokberk.Can
08-03-2005, 22:43
Haber desem değil, müjde de değil. Daha yüce birşey. Tabii hızı arttırdık diye kötü teknik servis hizmeti vermeye devam ederlerse de bu işin pek de bir anlamı kalmaz.

Fatih Dilber
09-03-2005, 03:35
Güzel bir haber. Hedefim 1024'tü bu adsl'ye başvurduğumda ama ne yazık ki ekonomik nedenlerle pek gerçekleşek gibi durmayan bir rüya idi. işte o rüya gerçeğe dönüşüyor ;) Ama demişimdir bu adsl mereti her taraf yayıldıktan sonra. ADSL çıktı mertlik bozuldu :-/

Funda Meriç
09-03-2005, 13:02
512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl

Ben bunu kullanıyorum ama 50 milyon ödüyorum. Demekki 29 olacak tabi ben başvuru yaparsam. ;) Aksi taktirde 1024 olucaz..Olmamalıyız ;D

Sercan Matur
11-03-2005, 01:28
Ordaki mesajı yazan elemanda kaynak NTV demiş.Acaba alıntıda verilen adres mi doğru yoksa bu mu ben anlayamadım birşey henüz???
Ayrıca bu tip bilgiler mail ile sık sık geliyor Onur'un buraya yazdığı tarihte bana da mail ile geldi.Ben bu kaynak mevzusunun artık sıktığını düşünmeye başladım.
Kaynak:Erkan.Ergün

yazının bir tane değil onlarca kaynağı var...
zor değil google'a girip metnin ilk cümlesini arattırıgınız zaman onlarca kaynak çıkıyor...

denemesi bedava

Erkan.Ergun
11-03-2005, 02:32
yazının bir tane değil onlarca kaynağı var...
zor değil google'a girip metnin ilk cümlesini arattırıgınız zaman onlarca kaynak çıkıyor...

denemesi bedava
O zaman sorun nedir.Madem yazının onlarca kaynağı var peki neden buraya Onur'un yazdığı yazılarda neden sürekli bir site ismi verildi.Zaten internet ortamında sunulan bilgiler paralı değil.Maksat bilgi paylaşımı ki o siteleri hazırlayanlar,karşılık beklemeden bilgileri onbinlere arz ediyorlar.O zaman o yazıları direk koymanın ne zararı vardır onu sorarım?Zaten sizin serzenişinize onlar katılsalar telif bölümü açarlar sitelerine ve açıklama yaparlar.Hem madem bu kadar emeğe gereken saygının verilmesinden yanayız bunu paylaşıma açık materyallerde değilde orjinal kitap,cd,müzik cd leri ve kasetleri gibi önemli unsurlara yapılacak saygıda arayalım.

Sanat'a ve Sanatçı'ya destek olabilmek için indirdiğiniz mp3 leri 24 saat içinde siliniz...

;D
Bir örnektir.
Saygılar sunarım.

Levin Susar
11-03-2005, 02:50
Artık utanmada kalmadı canım.

Şaka gibi ya...

Servet Güldeş
11-03-2005, 17:21
süpermiş valla ...

zaten böle söylendiler çıkıyodu... ama genelde telekomu gaza getirmek için söylendiğini düşünüyodum ama öle oldu sanırm...

süper oldu valla

Sercan Matur
11-03-2005, 23:06
O zaman sorun nedir.Madem yazının onlarca kaynağı var peki neden buraya Onur'un yazdığı yazılarda neden sürekli bir site ismi verildi.Zaten internet ortamında sunulan bilgiler paralı değil.Maksat bilgi paylaşımı ki o siteleri hazırlayanlar,karşılık beklemeden bilgileri onbinlere arz ediyorlar.O zaman o yazıları direk koymanın ne zararı vardır onu sorarım?Zaten sizin serzenişinize onlar katılsalar telif bölümü açarlar sitelerine ve açıklama yaparlar.Hem madem bu kadar emeğe gereken saygının verilmesinden yanayız bunu paylaşıma açık materyallerde değilde orjinal kitap,cd,müzik cd leri ve kasetleri gibi önemli unsurlara yapılacak saygıda arayalım.

Bir örnektir.
Saygılar sunarım.

Bana içinde mp3 olmayan yada mp3 çalmamış bir tane bilgisayar göstersene... Ya da mp3 ile tanışmamış, mp3 olarak şarkı dinlememiş bir tane insan göster...

Herkes mp3 player satın alıyor, almak istiyor... Bana o aldığınız mp3 playerlerde çalan bir tane orjinal cd göstersene...

Eğer bir bilgiyi, bir metni, bir dökümanı bir yerlerden kopyalayıp buralara yapıştırıyorsanız kaynağını göstereceksiniz arkadaşım... ha göstermezsen, bende olur ya bir başka yerde rastlarım o yazıya, gösteririm burada da var diye...

kopyala/yapıştırla gelen saygı, geri dönüşüm kutusunda son bulur.

Levin Susar
12-03-2005, 00:20
kopyala/yapıştırla gelen saygı, geri dönüşüm kutusunda son bulur.

Bu ne güzel bir cümledir yaw.
Potaya şaf giren 3 lük gibi bişi bu:)

Sercan Matur
12-03-2005, 00:57

;D

Emre Akça
12-03-2005, 13:03

levin anca böle bi benzetme olurdu helal olsun