PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tv kanallarını internetten izleyemiyorum..

Nadir Arslan
17-02-2005, 15:07
Arkadaşlar Tv kanallarının internetten yayınladığı canlı yayın dizilerin tekrarı vs. türü hiç bir şeyi izleyemiyorum. Bilgisayarımda windows media player felan da yüklü. Acaba yapmam gereken başka bir ayar yada indirmem gereken başka bir progrma felan mı var?
Ayrıca bunun proxy ile alakası olabilir mi? yardımcı olursanız çok sevineceğim...

Erkan Keremoğlu
18-02-2005, 04:08
1. İnternete nereden bağlanıyorsun? Yani okuldan, evden, kampüsten?

2. Bağlantının önünde proxy, firewall gibi araçlar var mı?

3. Ne gibi şeyleri izleyemiyorsun? Yani multimedia delivery tarzı şeyleri mi (yani eski programlar) yoksa live streaming mi (yani o andaki tv programı)?

4. Başka bir kanal denedin mi? Show, ATV Kanal D nin böyle bir hizmeti var..

Bu soruları cevaplarsan yardımcı olmak isteyenlere yardım etmiş olursun :)

8)

Nadir Arslan
18-02-2005, 15:32
1. İnternete nereden bağlanıyorsun? Yani okuldan, evden, kampüsten?
2. Bağlantının önünde proxy, firewall gibi araçlar var mı?
3. Ne gibi şeyleri izleyemiyorsun? Yani multimedia delivery tarzı şeyleri mi (yani eski programlar) yoksa live streaming mi (yani o andaki tv programı)?
4. Başka bir kanal denedin mi? Show, ATV Kanal D nin böyle bir hizmeti var..

1.İnternete okuldan bağlanıyorum.

2.Okul olduğu için bir çok oyun sitelerine felan da yasak gelmiş hiç biri açılmıyor. Proxy diye düşünüyorum.

3-4.Hiç bir kanalın canlı yayını izleyemiyorum. Ayrıca Kurtlar Vadisinin tekrar bölümleri vs. hiç biri açılmıyor. Ready diyor başka bişey demiyor.

Onur Kalender
18-02-2005, 15:36
Bende Fenerbahce.org dan 7x24 ü izleyemiyorum... :-/

Erkan Keremoğlu
18-02-2005, 17:44
Şunu Media Player'in Open URL kısmına yazıp ne olduğunu söyler misin?

mms://212.252.114.13/TV-ShowTv?6DThQBW1d2G082wSnqRrUjzIlLd5Q3tsYWRw33

Fenerbahçe stadından 7x24'ü izleyememe nedeni de

1. Java sorunu
2. Açık bir firewall

olabilir..

8)

Nadir Arslan
21-02-2005, 10:46
Şunu Media Player'in Open URL kısmına yazıp ne olduğunu söyler misin?

mms://212.252.114.13/TV-ShowTv?6DThQBW1d2G082wSnqRrUjzIlLd5Q3tsYWRw33

Fenerbahçe stadından 7x24'ü izleyememe nedeni de

1. Java sorunu
2. Açık bir firewall

olabilir..

8)
aynen şöyle yazıyor:
"Windows Media Player cannot play the file because the server is not responding. If you entered a URL or path to play the file, verify that it is correct. If you clicked a link to play the file, the link may not be valid."
acaba sorunum düzelecek mi?

Erkan Keremoğlu
21-02-2005, 23:03
Hmm bu sorunun birden çok sebebi olabilir. Aşağıya sıralayacağım şeyleri dener misin ? Bunların hiçbirisinin işe yaramama ihtimali de var..

1. Firewall kurup kullanmadığını varsayıyorum. Eğer zaten Zone Alarm falan kuruluysa kapatıp öyle dene. Service Pack 2 kurduysan onun firewall'u otomatik olarak çalışıyor olabilir. Onu kapatıp yukarıdaki linki aynı şekilde açmaya çalış.

2. Okuldan giriyorsan muhtemelen bir proxy arkasından bağlanıyorsun. Windows Media Player'dan tools menusunden options'ı aç. Oradan network sekmesine tıkla. Aşağıda HTTP, MMS, RTSP diye bir liste var. MMS'e çift tıkla.. Oradan en baştaki "proxy ayarlarını otomatik algıla"'ya tıkla(ing. nedir emin değilim). Ok, ok diyip yine aynı linki çalıştırmaya çalış.

Bir de bu network tab'indeki Muticast, Udp, Tcp, Http hepsi seçili olsun. Yoksa tıklayıp seç.

Bir de bir sorum daha olacak. Okulda başka bir arkadaşının bilgisayarında çalışıyor mu sende çalışmayan linkler?

8)

Nadir Arslan
22-02-2005, 11:40
Hmm bu sorunun birden çok sebebi olabilir. Aşağıya sıralayacağım şeyleri dener misin ? Bunların hiçbirisinin işe yaramama ihtimali de var..

1. Firewall kurup kullanmadığını varsayıyorum. Eğer zaten Zone Alarm falan kuruluysa kapatıp öyle dene. Service Pack 2 kurduysan onun firewall'u otomatik olarak çalışıyor olabilir. Onu kapatıp yukarıdaki linki aynı şekilde açmaya çalış.

2. Okuldan giriyorsan muhtemelen bir proxy arkasından bağlanıyorsun. Windows Media Player'dan tools menusunden options'ı aç. Oradan network sekmesine tıkla. Aşağıda HTTP, MMS, RTSP diye bir liste var. MMS'e çift tıkla.. Oradan en baştaki "proxy ayarlarını otomatik algıla"'ya tıkla(ing. nedir emin değilim). Ok, ok diyip yine aynı linki çalıştırmaya çalış.

Bir de bu network tab'indeki Muticast, Udp, Tcp, Http hepsi seçili olsun. Yoksa tıklayıp seç.

Bir de bir sorum daha olacak. Okulda başka bir arkadaşının bilgisayarında çalışıyor mu sende çalışmayan linkler?

8)
Firewall felan kurulu olmadığından eminim kardeşim. Dediklerini aynen yaptım yine aynı hatayla karşılaştım. olmadı.
Diğer arkadaşlarda da aynı yazı çıkıyor. Açılmıyor yani...
Başka bir önerin var mı acaba?

Erkan Keremoğlu
22-02-2005, 13:39
:)

Diğer arkadaşlarda da aynı sorunun çıktığını en baştan söyleseydin keşke :) Sizin okul MMS'in kullandığı portları kapatmış. Okulun firewall ya da proxy'sinde bu portlar açılmadan izleyemezseniz. Yani ağzınla kuş tutsan izleyemezsin, okula söylemeniz lazım bu işlere kim bakıyorsa tv seyredemediğinizi..

8)

Nadir Arslan
22-02-2005, 13:46
o da baya bi zor çünkü admalar hocaları bile takmıyor elimden bişey gelmiyor demekki çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun

Onur Kalender
03-03-2005, 20:58
* *Bu programla internet uzerinden yuzlerce kanalı izleyebilirsiniz. Ama bilgisayarınızda Real Player programının olması lazım. Dünya'nın bütün kanalları var diyebilirim...

* Görüntü ise bağlantı hızınız ile doğru orantılı. En azından 256 olsa iyi olur...

* Programı indirmek için burayı (http://0day.ruserv.com/soft/tvsetup37.rar) tıklamanız yeterli.

* Gerekli olan Real Player programını da buradan (http://get.real.com/RUK1/193.195.2.190/06dc3cc936f86a6e2f22/windows/RealPlayer10-5GOLD.exe) indirebilirsiniz.

Kaynak: Onur.Kalender

Ahmet İnal
03-03-2005, 22:26
wwitv.com dan birçok kanal izlenebiliyor kaynak olarak gösterebileceğim ise pulat.yılancıoğlu bizim tayfadandır kendisi :) o söylemişti

arkadaşlar birde dvd kod çözücü nasıl bulabilirim ? şimdiden teşekkürler