Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 98-me-XP
Faruk Can
28-01-2005, 15:13
Uzun zamandır XP kullanıyordum ancak ADSL bağlantısını yaptığımda bilgisayarımı çok feci şekilde yavaşlatmaya ve sık sık bağlantıyı atmaya başladı(neden olabilir?).Ben de üzerine 98 i yükledim ve performansı gayet düzgün...Ama XP den sonra 98 oldukça zor geldi.Bir de millenium un CD-Key ini verebilirseniz sevinirim.Lütfen bilenler yazsın.
Safa Arıkan
28-01-2005, 20:09
Şimdik Faruk kardeşim eğer ADSL modemin bilgisayara usb den bağlanıyorsa yavaşlatması normaldir.Bide bilgisayarında service packler yüklümü? Ama şunu söylemek gerekirse şuana kadar microsoft firmasının piyasaya sürdüğü en kötü windows sürümü "Windows Me" ya çok güvenlik açısından açık veren bi işletim sistemi mesela ben kendi yaptığım virüsle sistemi çökerttim.Ama güvenli bi işletim sistemi dersen sana Windows 2000 i öneririm oyunları fazla çalıştırmaz ama güvenlidir çünkü NT teknolojisi üzerine kurulu..
Faruk Can
28-01-2005, 20:41
Şimdik Faruk kardeşim eğer ADSL modemin bilgisayara usb den bağlanıyorsa yavaşlatması normaldir.Evet..
bilgisayarında service packler yüklümü?bu konu da yorum yapabilecek bilgim yok...
Onur Kalender
29-01-2005, 14:12
Uzun zamandır XP kullanıyordum ancak ADSL bağlantısını yaptığımda bilgisayarımı çok feci şekilde yavaşlatmaya ve sık sık bağlantıyı atmaya başladı(neden olabilir?).Ben de üzerine 98 i yükledim ve performansı gayet düzgün...Ama XP den sonra 98 oldukça zor geldi.Bir de millenium un CD-Key ini verebilirseniz sevinirim.Lütfen bilenler yazsın.
Söylemem gereken ilk şey Windows XP kurduktan sonra sadece SP1'i yüklemen. Asla SP2'yi yükleme... Hala daha bir sürü açığı ve eksiği bulunduğu gibi, bir çok program ile çakışıyor ve çalışmasını engelliyor. Bunlara en belirgin örnek Pc'ye bağlayacağın Bluetooth cihazıdır. SP1'de adeta mükemmel çalışan cihaz, SP2'de kayboluyor. Orada olduğunu bilmenize ve Pc'ye göstermenize rağmen çalışmamakta ısrr ediyor...
Gelelim virüs olayına... Eğer virüs derdin varsa sana tavsiyem Avast!4 kullanman. İstersen Türkçe sürümü de bulunan bu programın Pro. versiyonunu edinmelisin. Programın Türkçe sürümünü buradan (http://files.avast.com/iavs4pro/setupturpro.exe) indirebilirsin.
ADSL için arkadaşların önerdiği gibi Ethernet'den bağlantı kurman tavsiyemdir. Aslında USB bağlantıyı yavaşlatmaz. En kötü ihtimal USB 1.1 olsa bile bilgisayarında, 8Mbit'lik bağlantıyı rahatlıkla kaldırır. Bağlantını yavaşlamasının sebeplerinden biri, hat olabilir. Eğer hattın dijital değilse sorun yaşayabilirsin. Ayrıca ev içinde ADSL modeme çektiğin hat kablosunun uzun olması, evinin bölgedeki santrale uzaklığı 15Km'den fazla olması bile bağlantıya sorun teşkil edebilir ama bunlar o kadar önemli değil...
Kaynak : Onur.Kalender
Faruk Can
29-01-2005, 17:31
Xp'de bağlantının 2-3 dakkadan sonra yavaşlamasının bi nedeni var o da virüs..Kaspersky indir ve tarattır..ondan sonra düzelir büyük ihtimal..
spybootworm32 miydi ne öyle bişey vardı norton işe yaramadı bende bi program indirip onla taradım virüsü sildim ama bi fark olmadı...
Faruk Can
29-01-2005, 17:36
Gelelim virüs olayına... Eğer virüs derdin varsa sana tavsiyem Avast!4 kullanman. İstersen Türkçe sürümü de bulunan bu programın Pro. versiyonunu edinmelisin. Programın Türkçe sürümünü buradan (http://files.avast.com/iavs4pro/setupturpro.exe) indirebilirsin.
Şu anda zaten bi program var AVG 7.0
xp yi kurunca Avast!4 ü denerim.
Bide şu SP ler neyin nesidir bi anlasam ii olur...
Onur Kalender
29-01-2005, 22:24
SP: Servis Paketi
Microsoft'un her işletim sistemini piyasaya sürdükten sonra ortaya çıkan hata ve eksikleri tamamlamak amacıyla yayınladığı ek paketler. WinXP için güvenlik duvarı aşılamaz denmişti ama açıklar ortaya çıkınca SP1 (Servis Paketi 1) yayınlandı. Fakat görüldü ki bu paket işe yaramadı. En azından tüm açıklar kapanmadı. Yeni açıklar çıktı ortaya ve bu nedenle de SP2 (Servis Paketi 2) yayınlandı. Fakat şimdi gündemde olan bir SP2 krizi var. Bu sorun kullanıcılar için çok önemli. Kritik güncellemeler yapıldığında bile bazı aksaklıklar çıkarabiliyor WinXP. SP2 sayesinde hiç olmadığı kadar güvenli olmasına rağmen daha önce söylediğim gibi çeşitli donanımlarla çakışma yaratıyor... İşte bu yüzden şimdilik sadece SP1 yüklemeniz yeterli dedim.
Ayrıca Servis Paketi yüklü olup olmadığını anlamak için "Bilgisayarım" ı sağ tıklayarak "Özellikler" e girmelisin. Burada karşına çıkacak ilk pencere olan "Genel" bölümünde,
Sistem:
Microsoft Windows XP
Professional
Versiyon 2002
Service Pack 1
yazar. Bu demek oluyor ki SP1 yüklü. En alt satırda Service Pack 2 yazıyor olsaydı SP2 yüklü diyecektik.
Umarım yeterli bir açıklama olmuştur Faruk. Öğrenmek istediğin yada takıldığın başka bir şey olursa cevaplayabilirim. Sorman yeterli...
Faruk Can
30-01-2005, 00:08
Okuyup cevaplayan herkes sağolsun...
Bugün yine XPyi kurdum sorun devam edio 98 i geri yüklemek için epey uğraştım.
Bi de onur avast 4 ü indirdim licence numarası istiyo o nasıl olcak ???
Onur Kalender
30-01-2005, 00:29
Özel mesaj attım Faruk.
Faruk Can
03-02-2005, 01:05
yahu beyler en iyi windows xp.....internete girmiceksende millenium ama interete bağlanacksan XP ...koruması çok iyi .........ufak tefek şeyler oluo ama temizlenio...XP yi kurun yanına sp2 i yüklein...sonra adaware se iyüklein vveANTİVİRR XP i yüklein ve güncellein...sonra görün
Sorun da o zaten XP de internet bağlantısı hızlı olsa hepsini yapcam da ancak 2-3 günde windows u update edebilirim bu hızla...
Onur Kalender
03-02-2005, 02:00
Ben ısrarla SP2 kurmayın diyorum. Eski yazıcılarla bile çakışıyor bazen...
Kaynak: Onur.Kalender
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.