PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FlashGet

Onur Kalender
23-01-2005, 05:20
FlashGet'in ayarlarını yapalım

1) İlk önce FlashGet'in son sürümüne sahip değilseniz, buradan (http://software-files.download.com/c1/dl/software/cache/fgf165.exe) indirin. Kurduktan sonra Wiew menüsünden Language (Dil) bölümünden Turkish seçeneğini tıklayın, ve böylece programı Türkçeleştirin.

2) Araçlar menüsünden Varsayılan indirme özellikleri kısmını tıklayın. Kayıt yeri kısmına FlashGet'in nereye indirme yapmasını istiyorsanız orayı ayarlayın. Dosyayı böl seçeneğini '10'a getirin.

3) Araçlar menüsünden Seçenekler'e girin. Gelen kutuda "genel" menüsünde en küçük parçacık boyutunu 10kb'a çıkarın. Bağlantı menüsünden Maksimum eş zamanlı iş bölümünü 8'e çıkarın. En alttaki bölümden bağlantı tipini seçerek otomatik olarak indirme boyutunu ayarlayabilir ya da alttaki kutuya elle istediğiniz değerleri girebilirsiniz. Ana menüdeki "araçlar" kısmından indirme tipini belirleyebilirsiniz. Eğer el ile ayarlanmayı seçerseniz -ki tavsiyemdir- istediğiniz zaman FlashGet'in alt kısmındaki bölümden mouse ile indirme hızı ile oynayabilirsiniz. Unutmayın, büyük değerler internetteki gezinti hızınızın yavaşlamasına sebep olacaktır. Bu yüzden fazla zorlamamanızda yarar vardır. Eğer indirdiğiniz dosyaya virüs taramasının yapılmasını istiyorsanız, dosya yöneticisi menüsünden "indirilen dosya için virüs taraması yap" etkin hale getirin, virüs tarama programınızın uygulama dosyasını tarayıcı bölümüne ayarlayın.

İsterseniz FlashGet ile internete de bağlanabilirsiniz. Bunun için Çevirmeli Ağ menüsünden bağlantı ayarlarını değiştirin, bundan sonra genel menüdeki telefon simgesini tıklattığınız zaman bağlantı kurmaya başlar, fakat bunun bir kusuru var. Offline olarak Flashget'i çalıştırırken eğer indirmesi bitmeyen dosya varsa internete bağlanma otomatik olarak açılıyor, yine de seçim sizin...

Biraz da programın kullanımına geçelim.

+ Eğer FlashGet ile bir dosya indirmek istiyorsanız sağ tuşa basıp en alttaki "FlashGet'i kullanarak indir" seçeneğini tıklarsanız otomatik olarak FlashGet devreye girecektir. Eğer indirme başlamadıysa yine sağ tuşa bastığınızda çıkan "kısa yolu kopyala" yı tıklayın, eğer otomatik olarak devreye girmezse FlashGet simgesini tıklatın, gelecektir. Eğer bu yolla da yapamadıysanız son çare "kısa yolu kopyala"yi tıkladıktan sonra FlashGet menüsündeki baş taraftaki düz beyaz sayfa simgesini tıklayın, bu sefer olacaktır.

+ Bir siteye girdiniz ve sitedeki her şey çok hoşunuza gitti. Mesela bir resim sayfasındaki birkaç resim ya da bir mp3 sayfasındaki bütün mp3'leri indirmek istiyorsunuz. Burada FlashGet'in büyük kolaylığı devreye giriyor. Sayfanın üzerinde sağ tuşa basın, "Tümünü FlashGet'i kullanarak indir"i tıklayın. Çıkan menüde indirmek istemediğiniz banner, sayfa, simge... gibi şeylerin yanındaki kutucuğu boşaltın. Böylece bütün hepsi sıraya konularak indirilecektir.

+ İndirme işlemini başlattınız, fakat dosya bir türlü inmeye başlamadı. Dosyanın isminin yanında 6, 9, 15 vb. gibi rakamlarda çıktı ise indirdiğiniz dosyada yada link adresinde bir problem var demektir. Tek çare dosyayı silmek. Bunu dosyayı tıklattıktan sonra FlashGet'in menüsündeki X(sil) işaretinden yapabilirsiniz.

+ FlashGet'te bir dosyanın üzerinde sağ tıklattığınızda karşınıza bir menü çıkar. Menü gayet anlaşılır olduğu için açıklamaya gerek duymuyorum. Yalnız en alttaki "Url'yi panoya kopyala" nin ne ise yaradığını açıklayayım; bu dosyanın indiği adresi hafızaya alır. Böylece kopyala/yapıştır şeklinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

+ FlashGet'in kenardaki kare seklindeki simgesinden hoşlanmıyorsanız, karenin üzerinde sağ tuşa basın ve "Bırakma Bölgesi" seçeneğine tıklayın. Kare yok olacaktır.

+ Son olarak FlashGet'in üzerinde F7 tuşuna basarsanız Site Gezgini karşınıza çıkacaktır. Bunu kullanarak bir sayfadaki bütün bilgileri kaydedebilirsiniz.

Ercan Kibar
24-01-2005, 22:57
anlattigina gore iyi biseye benziyo...ama bu tur programlar bilgisayari yavaslatiyo diye pek sicak bakmiyorum...

Onur Kalender
25-01-2005, 14:08
Doğrusunu istersen yavaşlatma diye bir şey söz konusu değil. Aksine bağlantını daha verimli kullanmanı sağlıyor. Çünkü bir şekilde bağlantın kesilse bile, tekrar bağlantı kurduğunda çektiğin dosyayı kaldığın yerden alabilmene olanak sağlıyor. Bunun haricinde en önemli olay, aldığın dosyayı parça parça çekiyor ve bağlantını yavaşlatmıyor...

Safa Arıkan
26-01-2005, 10:35
ben şuan DAP(Download Accelerator Plus)kullanıyorum ama pek memnun değilim eskiden Flash Get kullanırdım.Baktım olmuyor artık Falsh Get kullanmanın vakti geldi 8)

Sercan Matur
26-01-2005, 12:33
kaynak : http://www.mtuncel.com/FlashGet.htm

Onur Kalender
26-01-2005, 22:50
Verdiğin link için teşekkür ederim Sercan, ama ben bu adresleri ilk defa görüyorum. Foruma yazdıklarımın hepsini bilgisayar dergilerinden -sitelerinden değil- alarak kendim geçirdim. Kopyala yapıştır gibi bir şey söz konusu değil...

Sanki böyle bir şey yapmışçasına suçlanıyorum gibi bir hisse kapıldım...

Sercan Matur
27-01-2005, 02:30
netice olarak ister degiden al istersen kopyala yapıstır yap istersen tv de gör yaz, ama bu tip yazılar yazılırken mutlaka kaynak belirtilmelidir.

eğer kaynak belirtilmezse, o yazının sahibi, o yazıyı emek harcayıp saatlerce kafa patlatıp yazan değil, hazır yazıyı alıp başkalarına gösteren şeklinde anlaşılır.

kimse böylesine birşey olsun istemez.
sen saatlerce kafa patlatıp emeğini harcadığın birşey ortaya cıkarsan, başkalarıda onu alıp kendisi yapmıs gibi gösterse ne kadar hoşuna gider ?

Safa Arıkan
27-01-2005, 12:22
Şuana kadar kullandığım download programları Getright , DAP (Download Accelerator Plus) ve Flashget.Bu üç programı kıyaslayacak olursak bence en iyi performansı (bana göre download hızı) bakımından Flashget.Ya bu kadar Flashget2i övdük bi laptop hediye etseler bari... ;D 8)

Onur Kalender
27-01-2005, 19:53
netice olarak ister degiden al istersen kopyala yapıstır yap istersen tv de gör yaz, ama bu tip yazılar yazılırken mutlaka kaynak belirtilmelidir.

eğer kaynak belirtilmezse, o yazının sahibi, o yazıyı emek harcayıp saatlerce kafa patlatıp yazan değil, hazır yazıyı alıp başkalarına gösteren şeklinde anlaşılır.

kimse böylesine birşey olsun istemez.
sen saatlerce kafa patlatıp emeğini harcadığın birşey ortaya cıkarsan, başkalarıda onu alıp kendisi yapmıs gibi gösterse ne kadar hoşuna gider ?
Çok güzel demişsin Sercan ama bu durum beni rahatsız etmez. Eğer yazdığım bir yazı ile birileri bir şeyler öğrenecekse gerçekten hiç farketmez. İnan!

Mesela şiirlerimi yayınlamak için bir site yaptım ve oradaki şiirlerim noterden tastikli değil... Ama bu beni rahatsız etmiyor. Tasdik olayını sadece yayın evi ile görüştüğümde istemiştim çünkü tasdik olmadığında basmıyorlar...

Dedik ama dinletemedik..
Ben yazınca ''sende bu adama taktın haa'' oluyor..
Sana söyleyecek bir sözüm yok Mehmet. Acıyorum sana...

Sercan Matur
27-01-2005, 21:18
Ne olursa olsun, birinin başkasının emeği ile yapılan işleri kendi emeği gibi gösterip yayınlamasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Emeğe saygı gösterilmesini de rica ediyorum..

Onur Kalender
27-01-2005, 22:14
Bir dakika Sercan. Bu kadar abartma. Ne demek kendi emeği gibi göstermesi. Böyle bir suçlamaya katlanamam! Ben bunu kendim yazdım gibi bir şey söylemedim. Lütfen seçtiğimiz kelimelere dikkat edelim!

Gökhan Taşkan
27-01-2005, 22:55
Her ne şekilde olursa olsun yazdıklarımız kendimize ait değilse kaynak belirtilmelidir.. Emeğe saygı kavramına katılıyorum.

Onur Kalender
27-01-2005, 23:05
Artık size diyecek bir şey bulamıyorum arkadaşlar. Şu konuları açtığıma pişman ettiniz ya, helal olsun hepinize. Demek ki bir şeyler paylaşmak suç olmuş, bizim haberimiz olmamış...

Ayrıca Web Komitesi üyesi olup, böyle ciddi bir konuyu bu denli lakayıt bir şekilde değierlendirmek... Söylenecek bir söz bulamıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum...

Kaynak: Onur Kalender

Fatih Dilber
28-01-2005, 00:34
http://www.demyra.net/1907unifeb-istanbul/hakkimizda.htm

http://marmarafeb.sitemynet.com/hak.html

emek her zaman değerlidir ;)

Onur Kalender
28-01-2005, 00:40
http://www.demyra.net/1907unifeb-istanbul/hakkimizda.htm

http://marmarafeb.sitemynet.com/hak.html *

emek her zaman değerlidir ;)
Konuşmayayım diyorum ama zorla konuşturuyorsunuz adamı.

Fatihcim. Merak etme. O konuda Reşat ile konuştum, izin aldım... Her konuya bir şeyler yazmak için yazmayın lütfen...

Kaynak: Onur Kalender

Reşat Özdemir
28-01-2005, 00:50
Konu başlığında geçen olayla ilgim, bilgim yok.. Fatih geldi sordu izin aldı mı diye.. Ben kimseye izin filan vermedim.. Onur msn'den geldi. "İstersen kaldırayım" dedi. Ben de "kaldır" dedim.. Ama bugün anlaşılıyor ki kaldırmamış..

Zaten sitedeki telif bölümünde yapmışım açıklamamı..

Saygılar.

Onur Kalender
28-01-2005, 01:07
Konu başlığında geçen olayla ilgim, bilgim yok.. Fatih geldi sordu izin aldı mı diye.. Ben kimseye izin filan vermedim.. Onur msn'den geldi. "İstersen kaldırayım" dedi. Ben de "kaldır" dedim.. Ama bugün anlaşılıyor ki kaldırmamış..

Zaten sitedeki telif bölümünde yapmışım açıklamamı..

Saygılar.
Şu mesajdan sonra çok farklı şeyler düşünmeye başladığımı söylemem lazım. "Fatih geldi sordu izin aldımı diye" demek nasıl bir şey ya? Sanki benim açığım kollanıyor, hatam aranıyor gibi hissediyorum. Ve fena halde kırıldığımı da eklemek istiyorum.

Ayrıca konuya açıklık getirmem lazım. Doğru, Reşat'a sordum "kaldırayım mı?" diye ama bana verdiği cevaop "KALDIR" değildi. "Sen bilirsin ama kaldırsan fena olmaz. Eğer yazacak bir şeyin yoksa sen bilirsin..." demişti. Hafta başında temizledim tüm log ları ve hepsini tekrar okumuştum. Bunu çok iyi hatırlıyorum.

Son olarak bu konudan iyice sıkıldığımı söylemek istiyorum. Daha fazla cevap vermekde istemiyorum. Bu kadar basit bir şeyin, böylesine büyüdüğünü görmek...

İstenmediğim yerde durmam, merak etmeyin. Eğer mümkünse Web komitesindeki arkadaşlardan birisi üyeliğimi silerse sevinirim. Silmeseniz de canınız sağolsun... Benden bu kadar. Misyon felan hikayeymiş, bunu anladım...

Hoşçakalın...

Reşat Özdemir
28-01-2005, 01:18
Güzel kardeşim, niye açığın aransın.. Senle bu konuyu konuştuğumuzdan Fatih'in haberi vardı. Yani benim izin vermediğimi biliyordu. Sen izin verdi deyince de geldi bana sordu..

İkincisi "Sen bilirsin" dedim, o konuda aynı fikirdeyiz.. Ama kaldırmanı önerdim.. Sen de en kısa zamanda kaldırcağını söyledin.. Kaldırmamışsan yine kendi bileceğin iş.. Ben sitedeki Telif bölümünde izinsiz kullanılamaz filan yazmadım, kullanılması etik değildir dedim.. E, etik mi değil mi sen karar ver..

Bu olayı da misyona bağlayarak bu konuda şu ana kadar ki en iyi dereceyi yaptın..

Olaya dışardan bakmaya çalışıyorum. Şöyle ki: Birisi başka birisinin yazısını aynen kendi sitesine koyuyor, bunun etik olup olmadığı tartışılıyor.. Yazıyı aynen koyan kişi olarak da "Demek ki misyon hikayeymiş" diyorsun.. Şaka gibi resmen.. Ne misyonu yahu? Neyin misyonu?

Web Komitesinden üyeliğini silmelerini rica etmişsin, oysa bu işlemi Profilim menüsünden kendin de yapabilirsin..

Saygılar.

Gökhan Taşkan
28-01-2005, 01:24
* *Şu mesajdan sonra çok farklı şeyler düşünmeye başladığımı söylemem lazım. "Fatih geldi sordu izin aldımı diye" demek nasıl bir şey ya? Sanki benim açığım kollanıyor, hatam aranıyor gibi hissediyorum. Ve fena halde kırıldığımı da eklemek istiyorum.

* Ayrıca konuya açıklık getirmem lazım. Doğru, Reşat'a sordum "kaldırayım mı?" diye ama bana verdiği cevaop "KALDIR" değildi. "Sen bilirsin ama kaldırsan fena olmaz. Eğer yazacak bir şeyin yoksa sen bilirsin..." demişti. Hafta başında temizledim tüm log ları ve hepsini tekrar okumuştum. Bunu çok iyi hatırlıyorum.

* Son olarak bu konudan iyice sıkıldığımı söylemek istiyorum. Daha fazla cevap vermekde istemiyorum. Bu kadar basit bir şeyin, böylesine büyüdüğünü görmek...

* *İstenmediğim yerde durmam, merak etmeyin. Eğer mümkünse Web komitesindeki arkadaşlardan birisi üyeliğimi silerse sevinirim. Silmeseniz de canınız sağolsun... Benden bu kadar. Misyon felan hikayeymiş, bunu anladım...

* Hoşçakalın...

Kendi fikrimi beyan etmekle bir nevi bu konunun içine katılmış oldum.. Ancak konunun şu anda geldiği nokta hepsinden daha entrasan olmuş..

Onur seni biraz bilgilendirmek gerektiği kanısındayım.
1907 UNIFEB misyonu çerçevesinde *"Bir üyenin fikirlerine karşı fikirlerde üyelerin bulunması bütün herşeyi hikaye yapar " *şeklinde bir durum yoktur.

Burada seni kaynak belirtmeye yönlendirmek için birkaç fikir yazıldı sen ise konuyu nereye getirmişsin. Yanlış bir tavır olmuş bile demeye dilim varmıyor. Bu yazınla birlikte sen hikaye olmuşsun..

Burçay Tiftikçi
28-01-2005, 01:24
Bir hata yaptıgını kabul etmeyerek.Tamam bir dahaki sefere yazarım dikkat ederim diyecegine nerelere geirdin konuyu.Bide üstüne üstlük misyondan falan bahsediyorsun , ne alakası var şimdi misyonla filan.

Fatih Dilber
28-01-2005, 01:33
Şu mesajdan sonra çok farklı şeyler düşünmeye başladığımı söylemem lazım. "Fatih geldi sordu izin aldımı diye" demek nasıl bir şey ya? Sanki benim açığım kollanıyor, hatam aranıyor gibi hissediyorum. Ve fena halde kırıldığımı da eklemek istiyorum.

bak kardeşim senin açığını mı kollayacam hiç işim gücüm yok. siteyi foruma yazmışsın. bakmışım görmüşümki o yazıyla bizim yazı aynı. sadece iüfeb yazan yerler marmarafeb yazıo. yanlış mıyım? ya da bunu farkedemeyecek kadar saf mıyım? Reşat'ın dediği gibi o günde konuştum Reşatla ve konuşmalarınızı da biliom konuştum reşatla.

benim orda vurgulamak istediğim emekti.

Koray Kunduracı
28-01-2005, 02:10
Noluyo yaaaa

gençlik yapmayın etmeyin. o yazı bu yazı neyse ne millet dünya üzerinde ne kopyalar çekio siz burda açık yakalıcam falan. Onur cum senin yazılarını takip ediyorum gerçekten teknoloji üzerine bayağı oturup yazıyon çiziyon. o windows kuralım olayı falan emek veriyoosun baba bu işler pes etmekle bitmez. burdaki tartışmayı başından okumadım ama nolursa olsun değmez yani. Yapmaayın arkadaşlar.

Kıvanç Gülser
28-01-2005, 14:34
sadece onura yazdıgını duzeltılmesı soylene bılırdı herkesın yorum yapması gereksız ve elestırmesı bunuda soyleyecek olan forum yonetımıdır

İsmail Sümer
28-01-2005, 19:05
onurun yaptığı hata olabilir kaynak belirtmek gerekirdi haklısınız. ama bize kendi forumumuzda olan bi tartışmadan sonra kişisel meselelerinizi özel mesajla halledin denilmişti. bu konuda özel mesajla onura bildirilebilirdi. ve belki arkadaşımız küstürülmeden bu konu kapatılabilirdi. ben onurun art niyet düşünerek bunları yaptığını düşünmüyorum ayrıca yazdıklarından faydalanıyordum.. Burda herkes gördüğü arkadaşlarına faydalı olacağını düşündüğü şeyleri yazıyor veya alıntı yaparak buraya koyuyor.. ben forumun birçok yerindede kaynak gösterilmeden konulmuş yazı gördüm ama onlara kimseden tepki gelmedi.. nedeni neydi niye onlara kimse tepki vermedi bilemiyorum.
Saygılar.