Orijinalini görmek için tıklayınız : Vapurumu Vermiyorum
Reşat Özdemir
28-06-2005, 20:57
İstanbul'un vapurları, şehrin güzelliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.
Sultanahmet Camisinin, Ayasofya'nın, Galata Kulesi'nin, kısacası bu şehri, İstanbul yapan yapıların bir devamıdır vapurlarımız. İstanbul için tasarlanmışlardır.
İstanbul'a yakışırlar...
Sadece bir ulaşım aracı değil,biner binmez günün yorgunluğundan bir anda kurtulduğumuz, karşılıklı oturulup, çay içip, sohbet ettiğimiz, martılara ekmek verdiğimiz, temiz hava aldığımız ayrıcalıklı mekanlarımızdır. Özene bezene yapılmış iskeleleri, satıcıları, her saat başı değişen yolcuları, her an kurulmaya hazır yeni dostlukları ile bir yaşam tarzı sunar vapurlar.
İstanbul vapurlarsız düşünülemez!
İstanbul her geçen gün yapılaşsa da, neredeyse denizi olan bir şehirde yaşadığımızı unutsak da, denizle aramıza duvarlar, otomobiller, otoyollar, binalar girse de vapurlar bizi denizle buluşturmaya devam ediyor. Araba egzoslarından çıkan pis gazlardan ve gürültülerden kurtarıyor, denizle aramızdaki perdeleri çekip alıyor.
Böyle bir yaşam biçimi "nostaljik" ilan edilemez!
Vapurlar yerine, denizle ve diğer insanlarla ilişkimizi tamamen koparan kapalı kutu, iç sıkıcı, insanların bitişik nizamda arka arkaya oturtulduğu, ense manzaralı, Norveç' ten ithal klimalı konserve kutularında taşınmak istemiyoruz!
İstanbul'un güzelliklerini farketmeyip, gittikleri zengin Arap şehirlerindeki çöl yaşamınının kapalı gökdelenlerine, otoyollarına, oransız binalarına hayran kalanların, Halice yüz metre yüksekliğinde boynuzdan köprü yapmaya, Süleymaniye Camisi'nin altına altı şeritli otoyol sokmaya çalışanların, kıyıları otogarı andıran çirkin iskelerle donatıp, tek deniz ulaşım alternatifi olarak deniz otobüslerini dayatanların, Güzel İstanbul'u çölleştirmesine duyarsız kalmak istemiyoruz!
Bakımı ve üretimi Türkiye' de yapılabilen vapurlarımızı seviyoruz! Onları bakımsızlaştırarak "bakın artık eskidiler" deyip, kaldırmak isteyen anlayışa karşıyız!
İstanbul'umuzu vapurları olmadan düşünemiyoruz!
Vapurlarımızı vermeyeceğiz!!
http://www.vapurumuvermiyorum.org
Muhammed Turan
28-06-2005, 21:45
İstanbul'da yaşamıyorum ama İzmir'de de vapuru sürekli kullanıyorum. Bu yüzden ne ifade ettiğini gayet iyi biliyorum. Destek verdim. Vermeyen arkadaşlara da sesleniyorum. Denizi olmayan bir kentte yaşıyorsanız bile diğer insanları bu zevkten mahrum etmeyin.
Safa Arıkan
28-06-2005, 23:34
Olayın esas tadı sabah vakti o vapura hava soğuk olsada dışarıda durup, sıcak bir çay ve yanında bir sigara işte olayın tadı burda. Vapura bindiğim zaman bazen düşünüyorum kimler geldi kimler geçti bu vapurlardan ne olaylar yaşandı burda.
Ertu Aydın
28-06-2005, 23:46
Bence gereksiz bir muhalefet.Yanılmıyorsam o vapurların yerine daha güvenli ve daha hızlı gemiler alınacak.Şimdikilerde illada nostalji yaşayacağım diyenler için tadımlık bırakılacak.
Tamam şair ruhlu insanlar için güzel vakit geçirmelik mekanlar ama sürekli iş güç derdinde olanlar için ki-yolcuların büyük bir bölümünü onlar oluşturuyor,eminim daha hızlı,konforlu ve güvenli,kış içinde kapalı mekan oranı daha fazla olan gemilerin artık hizmet vermesi daha güzel olacaktır.
Burcu Oy
29-06-2005, 13:42
Ne yazık ki vapurlar iyi bakılamadığı için bu hale getirildi, görünümlerini koruyarak yenileri eklenmediği için hala yarım saatte bir beşiktaştan kadıköye vapur, yeni iskelelerin kurulması bir yana eskiler iyi bir şekilde kullanılmadığı için o sıkışıklık, o karmaşa yaşanıyor....
Her şeye çözüm gibi sunulan hızlı, konforlu, güvenli gemiler...Bunlar kim tarafından işletilecek, gerçekten kullanan halkın cebine uygun mu olacak fiyatlar...Yoksa bakırköy-kadıköy arasını yarım saate indiren ama çok da fazla kullanılamayan deniz otobüsleri gibi mi olacak durum...
Bunlar bir tarafa, ben de çoğu zaman şikayet eder halde bulduysam da kendimi kaptanın gemiyi bir türlü yanaştıramamasından,kışın sigara içenlere, yazın içmeyenlere bir çözüm olmamasından gerçekten de kolay vazgeçilir bir şey değil vapurlar...Her şey zaten çok mekanik, çok hızlı, çok uzak insanlar birbirinden...Vapurda keyifle geçirilebilecek bir yarım saate bunun farkında olan-olmayan herkesin ihtiyacı var diye düşünüyorum...İhtiyaç... Yavaşlayıp düşünmeye, yaşadıklarına, şehre sakince uzaktan bir bakma fırsatı bulmaya, ya aslında bu şehir o kadar da çirkin değil demeye, her gün vapurda karşılaşır olduğu insanlarla muhabbet etmeye, vapurları ellerinden alınmaya kalkıldığında birlikte karşı durabilecekleri bir dayanışma ortamına....
Sevgiler,
Burcu
Burak Yayla
29-06-2005, 14:51
Şööle sabah şafağın yeni söktüğü vakitlerde kadıköyden adalara doğru giden vapura atladığında, o martıların sana "günaydın" demesini tekrar istiyorsak VAPURLARIMIZI VERMEYELİM...
Faruk Aksu
29-06-2005, 16:40
Vapur gerçekten bir keyif ama bu keyfi sürmek isteyen kaç insan kaldı acaba?Büyük alışveriş merkezlerine muhalefet olarak mahalle bakkallarının sıcaklığından,hoş sohbetlerinden bahsedilir zaman zaman.Ama görüyorum ki hemen herkes bu alışveriş merkezlerinden gideriyor ihtiyaçlarını,sadece gazete,ekmek gibi günlük alışverişlerde uğruyor çok sevdiği bakkalına.Evet devasa marketler çok soğuk,sevimsiz,mekanik.Ama kimde keyif sürecek tad kaldı ki?Yemek yemek en büyük keyiflerden biri ama maddiyat,vakit darlığı derken ne buluyorsak tıkınıp geçiyoruz.Tokluk hissini sağlamışsak yeter.Müziği Kral TV'de eğlenceyi Seda Sayan'da arıyoruz.Futbol da futbol diyoruz ama futbolu da teknik olarak tek bildikleri "4-4-2 mi 3-5-2 mi?" tartışması olan bir grup insandan dinliyoruz.Ne keyif arayacak halimiz kaldı ne de keyfi nerede bulacağımızı biliyoruz.
Vapur hadisesine böyle yaklaşmak ne kadar doğru bilmiyorum.Vapurlar sadece bir grup "keyifçi" için kalacaksa bile pek fazla rağbet göreceğini tahmin etmiyorum.Belki sadece turistler biner,arada bir haberlerde "tarihimizin değerini bilmiyoruz" geyikleri döner.Demli çay ya da sallama çay bile artık bizim için farketmiyorsa vapur olmuş olmamış kimse ilgilenmez.
Son söz olarak "Vapurlar kalkmasın ama..." diyorum fakat cümlenin devamını getiremiyorum.
Reşat Özdemir
29-06-2005, 17:11
Otomatik Portakal olma yolunda başarılar o zaman..
Hasan Muradoğlu
29-06-2005, 17:32
vapur aşıkların mekanıdır....
bunu tekrar düşünün diyorum ben...
Burak Yayla
29-06-2005, 19:09
Vapur, bir yerde İstanbul gibi büyük ve stresin sokaklarında bol olduğu bir metropolde (hatta keşmekeşte diyelim)büyük bir ihtiyaçtır.Şu şekilde düşünürsek insanlar günün bunaltıcı koşuşturmasından çıkıp evlerine giderken bir nevi sakinleştirici,bir stres atma makinesi gibidir vapurlarımız.
2-3 te olsa insanlar eski alışkanlıklarından vazgeçeceğine inanmıyorum bu yüzden vapurlarımıza gerçekten sahip çıksak bence daha hoş olacaktır...
Saygılarımla
Şabettin Doğan
30-06-2005, 00:13
yüklen ünifeb!!!! sabahın ilk ışıklarıyla bir vapur ziyafetinden vazgeçmek ölümdür
Seçkin Özmen
30-06-2005, 01:07
Bence gereksiz bir muhalefet.Yanılmıyorsam o vapurların yerine daha güvenli ve daha hızlı gemiler alınacak.Şimdikilerde illada nostalji yaşayacağım diyenler için tadımlık bırakılacak.
Zamanın hızlı ve acımasız akışı, hep bir yerlere yetişme telaşı kimseye nostalji yaşama lüksünü vermez bence, bu yüzden iyi bir çözüm değil bu..
Zaten bence olayın güzelliği, zorunluluktan bu vapurları kullanmaktan geliyor. Yeri geldimi küfür ediliyor, lanet ediliyor ama zevki böyle çıkıyor vapurun. Yani sadece zevk için kimsenin kullanacağını sanmıyorum, olumlu-olumsuz herşeyiyle yaşanılmalı bu duygular yoksa bir anlamı kalmaz.
Seçkin Özmen
30-06-2005, 01:22
Mevcut vapurları modifeye etsinler *:P
Valla biraz bencil olcak ama ben kargaşasıyla seviyorum bu şehri, böyle güzel bence, o telaş bitmesin hiç *;)
Mesela stadımız da modifiye ediliyor, daha lüks daha kullanışlı daha çilesiz bir hale geliyor ama bazı değerler de kaybediliyor. Bunun dengesi iyi ayarlanmalı...
Ömer Birdal
30-06-2005, 01:29
aksam haberlerde dinledim.ido gen. müd. wapurlar martilara yarenlik etmeye devam edecek dedi. kaldirmayacaklarmis. aksine upgrade edeceklermisss
Ertu Aydın
30-06-2005, 01:34
Vapur olsun yenilemek-geliştirmek olsun,güzel kelimeler fiillerdir.Bi kötülüğünü görmedik.Kötülük etmemek lazım dilimize.
Yusuf Demirci
30-06-2005, 01:42
http://img298.echo.cx/img298/535/erdalatalayfenerbabahce4ux.jpg
Vapursuz İstanbul düşenemiyorum...
Sinan Bıçak
30-06-2005, 01:43
TürkÇemi o da ne kardişşş Bye bye Türkçe
Burçay Tiftikçi
30-06-2005, 08:22
Her gün 2 kere vapura biniyorum.Bindigimde otobüse bindigimde ne yapıyorsam aynı şeyi yapıyorum açıyorum kitap okumaya başlıyorum..Her gün vapura binenler için artık vapurun bahsettiginiz zevki pek kalmıyor binince artık pek haz almıyorum çünkü bir yılda 365*2=730 kez aynı vapura biniyorum.Eskiden vapuru bu kadar kullanmadıgım zaman vapura binmek benim için büyük bir zevkti fakat sürekli kullananlar için ulaşım aracından başka bi şey değil..
Reşat Özdemir
30-06-2005, 16:35
Burçay bi de günde 2 kere Deniz Otobüslerine binmeyi dene..
Belki kampanyayı başlatanların ne demek istediğini daha iyi anlarsın..
Onur Aloğlu
01-07-2005, 14:58
vermiyorum vapurumu...
Ertu Aydın
01-07-2005, 15:01
Nostaljik tren raylarından başımıza gelenler malum.Aynen devam.
Levin Susar
01-07-2005, 17:30
Burada herkes bir ikilem yaşıyordur muhakkak.
Öncelikle bizler için, özellikle de Beşiktaş- Kadıköy vapurlarının çok hatırası vardır. Kaç maça Beşiktaş'tan vapurla geçmişizdir, tezahüratlarla vapuru inleterek.
Bunun haricinde bir çay-simit ikilisi sabahleyin vapurlardaki kahvaltının vazgeçilmezidir.
Vapurda açık kısımda giderken, sayfalarını çevirmek için rüzgarla celalleştiğimiz gazete bile bir tatlı gelir.
Gazetede görüp " Anelka bugün oynamayacakmış ha" sohbetleri de pek bir güzeldir...
Bunun haricinde kişisel olarak 20 sene yaz aylarını Büyükada'da geçirmiş biri olarak vapuru çok ama çok sık kullandım. Vapurun keyfi hakikaten bambaşka.
Kimi zaman yanaşmasını beceremeyen kaptanlara çok laf etmişizdir, kimi zaman gereksiz yere o "zooort" diye uyarı sesini çıkaranlara da az beddua etmemişizdir , ama her şeyiyle vapur güzeldir...
Şimdiki olaylara gelirsek. Yapılmak istenen öyle vapurları kaldırıp çöpe atıyoruz yerine deniz otobüsü koyuyoruz değil.
Bu vapurlar şu anda öyle pis ve kötü durumdaki. Bir çoğu en az 50-60 senelik vapurlar. Hakikaten de bir önlem alınmazsa bu olay tren facialarına benzeyecek. Son zamanlarda çok sayıda vapur tershanelere çekiliyor bakım için. Artık bir yerden sonra çok masraflı olmaya başlıyor .
Ayrıca şu anda hayatımızdaki en değerli ve vazgeçilemez şeyin de zaman olduğunu farkına varırsak, bu deniz otobüslerine hiç bir şekilde karşı çıkmamak lazım. Neticede vapurlarımız da dursun, sefer sayıları düzenlensin ancak deniz otobüsleri illaki ve illaki olmak zorunda...
Burhan Günarslan
19-07-2005, 15:56
neyi tartışıyoruz burada artık herkes zamanla yarışıyor keyif yapmak için hangimiz bir vapura biniyorki istanbulun sembollerinden biri de vapurlardır ama bu vapur diye de belirtilmiyor eskiden yandan çarıklılar vardı onlarıda değiştirmeyelim o zamanlardan bile istanbulun sembolüymüş gibi laflar atıldı ortaya ama değişinde yerlerine bu demir yığınları gelince kimse ağızını açamadı o zamanlar, madem eleştiriyordun niye otobüsüne sahip çıkmadın da şimdiler de biniyorsun hem bir kaç tane örnek sunulacakmış türkiyeye bunu da halk seçicekmiş istenilen vapuru seçme imkanınıda sahip oluyoruz
Funda Meriç
19-07-2005, 16:43
Çok bilinçliyiz ya, vapur konusunda da kimbilir nası bişi seçeriz ;D En cafcaflısını,en şatafatlısını..
Elbette kalkamaz vapur,yerine deniz otobüsü de konamaz bence,çünkü herkes iş,okul Vs amaçlı kullanmıyor vapuru..Çok turist gördüm 2 jeton alıp gidiş-dönüş yapan..Kimi zaman il dışından gelen arkadaşlarım bile keyif olsun diye biniyor vapura..Kalkacaksa motor (taka ya da adı neyse) kalksın adam gibi vapurlar konsun..
Nacizane..
Burhan Günarslan
19-07-2005, 17:22
gezinti yapmak içinde ayrı vapurlar var ayrıca boğaz turları da var onlarla gezsin turistler
Funda Meriç
19-07-2005, 18:46
Evet gördük onları..Vatandaşa 3 milyon turiste 20$..!
Burhan Günarslan
20-07-2005, 18:45
ee tamam işte turistin şikayyeti yok ki bu konuda ona boğazı gezdir isterse 100$ olsun
Burak Tuzlu
20-07-2005, 20:38
Arkadaşlar bu konu hakkında araştıma yaptım. Ve vapurları tamamen kaldırmayacaklarmış. Eski vapurların bir kısmı zaten rehabilitasyona alınmış vaziyette imiş. İdo Vapurların kesinlikle kaldırılmayacağını söylüyor. Tabi nekadar doğrudur bilemem ama Eskisi kadar çokta olmuyacaktır. Bir çoğu kadırılacak. Zaten hepsinin kaldırılması çok zor buna istanbul halkı izin vermez. AMa edindiğim bilgilere göre (bu bilgileri ido yönetimindeki tanıdığım kişilere sordum) kesinlikle eski gemilerin ortadan kaldırılması gibi bir durum yok dediler.
Onur Aloğlu
25-07-2005, 13:01
Çılgın martılar...
Özenç Yeşilçiçek
25-07-2005, 18:15
İstanbul'u anlatır vapur
İki kıtayı birbirine bağlar,simgedir,yaşam biçimidir vapur
Eski bir dostu görmek gibidir vapura binmek...
İstanbul'u anlatmak için cami silüeti kullanmayı tercih eden zihniyet vapurlarımızı kaldırıyor >:( :(
Burak Yayla
25-07-2005, 19:14
İstanbul'u anlatmak için cami silüeti kullanmayı tercih eden zihniyet vapurlarımızı kaldırıyor *>:( *:(
+1907
daha neler kaldırılcak görecez hatta izleyeceğiz :(
Burak Yayla
25-07-2005, 19:33
Aslında son İstanbul tatilimde vapurlardan nefret etmeye başlamıştım ve binmemeye yeminliyim ama diğer keyifçiler için bu eski tutkumu destekliyorum...
Erkut Günel
25-07-2005, 23:10
Hafif yağmurlu bir İstanbul günü..Kadıköye gitmek için kalkarsın yatağından..İstanbul bu trafiği malum..En güzelidir vapura binp ağır karşıya geçmek..İki simit alırsın her seferinde(en azından ben öyle yapıyorum)biri kendine biri martılara...Vapur yaklaştığında karşı iskeleye sanki çok acelen varmış gibi atleyıverirsin hemen...Dönüş yine aynı şekilde...Yok abi yok...Verilmez vapur...
Çağrı Özmen
27-10-2005, 04:01
vapur olmak varmış bu dünyada...ne kadar seviyoruz meğer
bence burda ciddi bir konu tartışılıyor, böle makaraya almak hoş olmamıs.....
ikincisi vapurlar...ben hala vapurun zevkini hic bi ulaşım aracında bulacağıma inanmıyorum,ne uçak ne tren,ne de bi başkası,hele deniz otobusu denilen aletten nefret ediyorum,kapalı,kücücük aralıklarla sıkıs tepis koltuklar,önüne baktıgında beyaz boyalı bir demir....vapur günün stresinden biraz uzaklaşmaktır bence,dış bölümde elinde sigara bi o tarafa bi bu tarafa volta atmak,yan taraftaki oturaklara oturup ayaklarını korkuluk demirlerine uzatıp simit yemek,istanbulda hic alamadıgımız o bogaz havasını,bogazın bizzat ortasında almak,hava soğuk olsa bile,dış kesimde yolculuk etmek istemek,bunları düsününce bile insanın ici sımsıcak oluyor.bence restorasyon yapılmasa bile,yeni model vapurlar alınabilir,deniz otobuslerine ziyade,gerci hala bu cesit vapur üretiliyormu üretilmiyormu hic bi bilgim yok ama,üretilmemesi icin sebeb yok,siparis verilebilir....
Onur Kalender
27-10-2005, 04:22
IDO Feribotlarında Wireless Internet
Son günlerde mobil tabanlı bilet satışı, internet üzerinden online bilet rezervasyon – bilet alımı konularında hem sistemini geliştiren hem de yenileyen İDO, teknoloji konusunda dur durak tanımadan, hızlı feribot hatlarında kablosuz internet erişimi diye bilinen wireless teknolojisini yolcularının hizmetine sundu. Sağlanan erişim sayesinde Intel®CentrinoTM Mobil Teknolojisine sahip Wi-Fi kartlı diz üstü bilgisayarlar ve Wi-Fi özellikli avuç içi (PDA) el bilgisayarları ile yolcular feribotlarda yüksek hızlarda internete bağlanabilecekler. Yolcular, iş dünyasının hızlı gelişmelerini sanal ortamda takip edebilecekleri gibi, internetin eğlence dünyasının kapıları da hep açık olacak.
Kaynak : Teknoloji Mail Grup
Koray Kunduracı
31-10-2005, 13:28
değilmi sigara içip volta atmak çağrıcım. sigara içmeyen bende sigara dumanını rüzgarın muhteşem hızıyla ciğerlerime çekmek zorunda kalsam.. arkadaşlar herşeye nostalji dersek nereye ilerleyecez... bırakın yaa bakın idoya geçti iskeleler nasıl oldu anında güzelleştirme çalışmaları başladı ve bitti yanılmıyorsam. Demir yığını olan koca koca vapurların ne kadar maliyeti var biliyomusunuz bakım için harcanan? bende çok severim İstanbul'u bu şekilde izlemeyi hatta emin olun benim kadar sevmezsiniz ama her defasında boğazımı yakan sigara dumanı yüzünden nefret ediyorum bundan... Ayrıca şunada değinmek istiyorum arkadaşın biri diyoki yerli malı olan vapurlardan ithalat olan deniz otobüslerine geçiyoruz. arkadaşım yerli sermayeden dışarı çıkmayı kimse istemez fakat bir tane deniz otobüsü üretildi zaten Türkiye'de hatta rte-100 olan yanlış hatırlamıyosam bir tramvayda üretilmişti recep tayyipin başbakanlığında. her zaman her şeye muhalefet olmanın anlamı yok yeterki biraz destek olun...
Saygılar...
Doğa Aydın
03-11-2005, 22:46
Demir yığını olan koca koca vapurların ne kadar maliyeti var biliyomusunuz bakım için harcanan?
Ne kadar?
Burhan Günarslan
03-11-2005, 22:47
neyi tartışıyoruz burada artık herkes zamanla yarışıyor keyif yapmak için hangimiz bir vapura biniyorki istanbulun sembollerinden biri de vapurlardır ama bu vapur diye de belirtilmiyor eskiden yandan çarıklılar vardı onlarıda değiştirmeyelim o zamanlardan bile istanbulun sembolüymüş gibi laflar atıldı ortaya ama değişinde yerlerine bu demir yığınları gelince kimse ağızını açamadı o zamanlar, madem *eleştiriyordun niye otobüsüne sahip çıkmadın da şimdiler de biniyorsun hem bir kaç tane örnek sunulacakmış türkiyeye bunu da halk seçicekmiş istenilen vapuru seçme imkanınıda sahip oluyoruz
Şabettin Doğan
24-04-2006, 15:57
istanbul büyük şehir belediyesi yeni tasarlanmış vapurlar arasında anket düzenleniyor 2 ay sürecek.kazanan tasarım seferlerde eski vapurlarla değiştirilecek galiba..
http://www.sirketihayriye.com/?page=Anket
Onur Kalender
25-04-2006, 15:52
Suan NTV'de bu konu tartışılıyor.
Celal Tunalıoğlu
25-04-2006, 17:41
1.nolu vapura oy verin,verdirin..
Tikky vapur istemiyoruz,yasasın osmanlı gemisi..;D
Yiğit Arın
25-04-2006, 21:58
Önce deniz otobüsü sanıldı, muhalefet edildi. Şimdi anlaşılıyor ki şu anki vapurlardaki çoğu özellikleri (balkon, oturma yerleri vs.) aynı olan, sadece daha modern görünümlü, hızlı, güvenli vapurlarmış bahsedilen. Ama muhalefete devam.
Bir yerde okumuştum, buna karşı çıkanlar zamanında boğaz köprülerine de karşı çıkmıştı yazıyordu. Üstüne yorum yapmaya pek gerek bırakmıyor.
Oyumu da 8'e verdim.
Emre Çevik
25-04-2006, 22:18
oyumu 4 e werdim ben!!ne cok tikky, ne cok nostaljik!!
izmirdekilerede benzio biraz...
Onur Kalender
25-04-2006, 22:30
Alt balkonların olması gerçekten çok önemli benim için... Orada oturup bpğaz havasını solumak mükemmel bir şey... Üç ve dört en uygunları ama ben dört diyorum...
Çağrı Özmen
26-04-2006, 00:11
Benimde 4 çok hoşuma gitti,oyumu ona verdim.
Ozan Çetinkaya
26-04-2006, 00:17
bende 4e verdim oyumu....
Murat Karaman
26-04-2006, 18:16
8 e werdim oyumu..
Arif Akdemir
01-05-2006, 01:42
4 dedim bende.
Muzaffer Eken
01-05-2006, 01:44
bi 4 de benden olsun istanbulla alakamız yok ama neysee :P
Arif Akdemir
01-05-2006, 01:46
muzaffer olurmu renkdaş yaa ist alakam yok falan aaa:)
yolun düşer nasılsa bigün lazım olur wapur ;)
Barış Kaleoğlu
01-05-2006, 02:06
ben 1 dedim :D
Muzaffer Eken
01-05-2006, 02:10
muzaffer olurmu renkdaş yaa ist alakam yok falan aaa:)
yolun düşer nasılsa bigün lazım olur wapur ;)
haklısın Arif arada geliyoruz mabedimize yolumuz karşıyada düştükçe kullanıyoruz biz kullanmasakta sizler,istanbullu kardeşlerimiz kullanıyosunuz sizin rahatınız bizim rahatımız ;)
Arif Akdemir
01-05-2006, 02:21
haklısın Arif arada geliyoruz mabedimize yolumuz karşıyada düştükçe kullanıyoruz biz kullanmasakta sizler,istanbullu kardeşlerimiz kullanıyosunuz sizin rahatınız bizim rahatımız ;)
saolasın kardeş..
istanbula gelince bin bi kere ama kaçırma derim ben bu zevki ;)
Recep Yüce
01-05-2006, 03:13
Alt balkonların olması gerçekten çok önemli benim için... Orada oturup bpğaz havasını solumak mükemmel bir şey... Üç ve dört en uygunları ama ben dört diyorum...
İlla alttamı olacak, üstte balkon olan seçenekte var. 5 numara mesela hiçde yabana atılcak tasarım değil, her isteğe karşılık veriyor. Açık güverte var, balkon var üst katta, alt kattada salon sıcaklığında ve denizle iç içesiniz. Araya kafalar girmiyor. Bence 4 numaradan eksiğide yok gibi. 4 şimdi kullanılanlara çok benzemesi ve bizim biraz tutuculuğumuzdan kaynaklanıyor sanki. Varsın balkonda üstte olsun canım, hem su sıçramaz üstümüze ;)
Muzaffer Eken
01-05-2006, 12:41
saolasın kardeş..
istanbula gelince bin bi kere ama kaçırma derim ben bu zevki ;)
arada tadıyoruz,yolumuz düştükçe.yenisinede bineriz artık bi değişsinde bakalım ;)
Barış Kaleoğlu
01-05-2006, 12:46
İlla alttamı olacak, üstte balkon olan seçenekte var. 5 numara mesela hiçde yabana atılcak tasarım değil, her isteğe karşılık veriyor. Açık güverte var, balkon var üst katta, alt kattada salon sıcaklığında ve denizle iç içesiniz. Araya kafalar girmiyor. Bence 4 numaradan eksiğide yok gibi. 4 şimdi kullanılanlara çok benzemesi ve bizim biraz tutuculuğumuzdan kaynaklanıyor sanki. Varsın balkonda üstte olsun canım, hem su sıçramaz üstümüze ;)
recep olur mu abi öyle şey ben altta balkon isterim böle bacaklarını demire yaslıycan gelen giden oldukça kaldırıcan "yeter be bugün de herkes burdan geçio" diye söylenicen:D
Kenan Ergün
01-05-2006, 18:06
Valla Barış ayaklarımı uzatıp demirlere bir de sigara yanına üfff beeeeeee benim oyladığım önde imiş..
Sinan Bıçak
02-05-2006, 00:32
bu başlık oylama şeklinde olsaydı daha güzel olurdu.Değiştirilebiliyorsanız güzel olur.
Recep Yüce
02-05-2006, 01:27
recep olur mu abi öyle şey ben altta balkon isterim böle bacaklarını demire yaslıycan gelen giden oldukça kaldırıcan "yeter be bugün de herkes burdan geçio" diye söylenicen:D
Balkonun üstte olması her açıdan çok daha rahat. Birincisi şu anda önde olan vapur kapasitesi ve boyutu bakımından günümüzde kullanılandan daha büyük değil. Yani yine ufak bir dalga sonucunda paçaları kurulamak zorunda kalacağız, yine saygın milletimiz sigarasını ve kutusunu denize rahatlıkla atacak, yine martılara atılan onlarca simit parçası direk boğazın ılık sularıyla tanışacak. Oysa balkonun üst tarafta olması bize daha rahat görüş ve boğazın tadını çıkarma fırsatı, oslanmayan pantolon paçaları, alt katta oturan insanlardan tepki çekeceği için atılamayan sigara izmarit ve kutuları ve martılar için simit parçalarını yakalamak için daha geniş alan ve zaman olarak geri dönecek. 5 numaranın sonuna kadar arkasındayım. Olmazsa bana numunelik yaptırsınlar canım :D
Barış Kaleoğlu
02-05-2006, 02:35
abi sadece altta olsun demiyorum ki...
balkon dediğin hem altta olur hem üstte:D
alttaki balkonun tadı başka bence...
Ahmet Ofluoğlu
05-05-2006, 16:35
hicbiri olmasin...
benim insanim ac olurken,sokak cocuklari ve evsizler oylece dururken,memur zam beklerken,yatirim yapilmasi gereken bissuru yarim kalmis(kimisi cope giden)proje varken gidip istanbul ile ozdeslesmis o vapurlari kaldiriosun.yerine gereksiz yeniler gelior...ben eski vapurlari seviyorum.bircok insanin da benim gibi dusundugunu saniorum."bosverin yeni vapurlari laleleri felan!sacmalamayin artik!" diorum ben direkman bu tip gozboyama islerinin icinde kim varsa...
ayrica arkadaslar o vapurda denize biseyler atanlari doverek adam etmek gerekior.sigara atanlari uyarmaktan anam agladi.o deniz milli servet.turistler bogazimizin sularina olece bakinca ben utaniorum bu ulkede yasayan bi birey olarak pasakliligimizdan.atmayin arkadaslar!attirmayin!yapsaniz da bana denk gelmeyin cunku dovucem bundan sonra uyarmicam =p.
Burak Tuzlu
05-05-2006, 19:37
bütün seçenekler güsel. bir tanesi dışında özünden tam kopmayapmamaya dikkat etmişler. Balkon altta olmalı dalgaların sesini duymak güsel oluyor ;)
Muhittin Özer
08-05-2006, 19:57
Tamam vapurunuzu vermeyin de yeni vapurlar da çok farklı değil ki!... Yine balkonlar var, yine açık hava, yine salon var.. Tek farkı daha güvenli daha hızlı... Yeni vapurlarda sizi o zevkten mahrum edecek ne var ki anlayamadım...
Murat Topşir
08-05-2006, 20:46
valla 8 numara cok hos...istanbul'a yakisir :)
Murat Karaman
25-06-2006, 19:19
4 numaralı vapur seçilmiş arkadaşlar..
Onur Kalender
26-06-2006, 12:59
http://img140.imageshack.us/img140/316/vapur1dw.jpg
%40 oy alarak 4 numaralı vapur seçilmiş arkadaşlar...
Ozan Çetinkaya
07-07-2006, 23:16
oyumu verdiğim vapurun seçilmesine çok sevindim...eskisinin tamir görmüş hali diyebiliriz :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.