PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisayarliegitimedestek.org

Onur Kalender
01-07-2005, 00:42
PROJENİN ADI: "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası"

PROJE ORTAKLARI: Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği

PROJENİN AMACI: Türk eğitim sisteminde yeni bir teknoloji hamlesi daha yaparak ülkemizin dünya bilişim standartlarını yakalamasını sağlamaktır.

PROJE HEDEFİ: Eğitim kurumlarımıza 1 Milyon Bilgisayar kazandırmak

SLOGANIMIZ: "Bilgisayarsız Okul Kalmasın!"

"Her Öğrenciye Bilgisayar!"

MEVCUT DURUM: Ülkemizde yaklaşık 4,2 milyon bilgisayar bulunmaktadır. Bu bilgisayarların 2,5 milyonu işyerlerinde, 1,7 milyonu kişisel amaçlı mekanlarda kullanılmaktadır. Dünyada ortalama 100 kişiye 11 bilgisayar düşerken, ülkemizde 100 kişiye yalnızca 6 bilgisayar düşmektedir.

Bakanlığımız bünyesindeki toplam 35.581 ilköğretim okulunda 130.430 bilgisayar, toplam 6.861 ortaöğretim okulunda ise 95.895 bilgisayar bulunmaktadır. Dünya Bankası, özel teşebbüs ve diğer kaynaklar ile 10.000 BT (Bilişim Teknolojisi) sınıfı kurulmuştur.

Temel Eğitim Programı II Faz, Avrupa Yatırım Bankası, Özel Teşebbüsler tarafından 5600 İlköğretim okuluna toplam 6602 BT sınıfı kurulacaktır.

MEB internet erişim projesi ile 05.12.2003 tarihinden itibaren 20.000 okulun ADSL geniş bant internet erişimi sağlanmış olup 2005 yılı sonuna kadar bütün okullar bağlanmış olacaktır.

PROJENİN İŞLEYİŞİ: Sadece bu projede kullanılmak üzere, "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası" adıyla bazı ulusal bankalarda hesaplar açılmıştır. Bu hesaplarda toplanan paralar karşılığında Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile temin edilecek bilgisayarlar, kalkınmada öncelikli illerden başlanarak dağıtılacaktır. Ayrıca Bakanlığımıza doğrudan bağışlanan bilgisayarlar, toplama merkezinden okullarımıza dağıtılacaktır.

SMS yoluyla da bağış kabul edilecek; bu kanalla toplanan nakit de bilgisayar satın alımında kullanılacaktır.

Kampanyanın radyo, televizyon, gazete reklamlarının yapım ve yayınını TUBİSAD gerçekleştirecektir.

Maliye Bakanlığının da desteği sayesinde, bağışlanmak üzere satın alınacak bilgisayarlar Katma Değer Vergisi'nden muaf tutulacak, bu amaçla yapılan harcamalar da Kurumlar Vergisi'nden düşülecektir.

Hayırsever katkıları ile alınacak bilgisayarlar, ihtiyaç önceliğine dikkat edilerek okullara teslim edilecektir. Ayrıca bağışta bulunan gerçek ve tüzel kişiler, bağışladıkları miktarla satın alınacak bilgisayarların diledikleri okula, ilçeye ve ile tahsis edilmesini isteyebilirler. Bu istekler, tahsisatın uygun olması durumunda Bakanlığmızca yerine getirilecektir.

Onur Kalender
01-07-2005, 00:44
PROJEYE NASIL KATILABİLİRSİNİZ ?
. 444 0 632 nolu danışma hattını araya bilirsiniz.
(Bu hat her ilde mevcut olup direkt olarak çevirdiğinizde buluduğunuz ilin, başına kodunu yazdığınızda da istediğiniz ilin il koordinatörüne ulaşabilirsiniz.)
. İl koordinatörleriyle iletişim kurabilirsiniz.
. Proje görevlileri ile yüz yüze görüşebilirsiniz.
. Projenin internet sitesine ulaşabilirsiniz. www.bilgisayarliegitimedestek.org
. E-posta ile veya sitemizin iletişim formlarınızdan mesajlarınızı bize ulaştırabilirsiniz.
egitimedestek@meb.gov.tr

PROJEDE NELER YAPABİLİRSİNİZ?
. Bilgisayar
. Projeksiyon Cihazı
. Ağ Lazer Yazıcısı (Network Printer)
. Tarayıcı Cihazı (Scanner)
. Ve bunu benzer aynî ve nakdî yardımlar yapılabilir.

Muhammed Turan
07-08-2005, 23:29
Bir önerim var Onur. Universiade organizasyonu sonunda binlerce bilgisayar boşa çıkacak. Bu bilgisayarlar İzmir'de ihale ile satışa sunulacak. Ben bir kaç kişinin kulağına şu fikrimi küpe yaptım. " O kadar bilgisayar satılacağına okullara bağışlanıp, her okulda bilgisayar laboratuvarları oluşturulsun. Bağış söz konusu olmasa bile fiyat düşürüp çok taksitle ihtiyacı olan okullara satılabilir. " Bu konuda geniş çaplı bir araştırmaya gireceğim. Ne dersin bir kampanya başlatılır mı?

Onur Kalender
08-08-2005, 00:32
Bende bu konuda bir araştırma yapabilirim. Sen görüşüp sonucu bildir yeter...

Muhammet Budak
08-08-2005, 18:25
Bir önerim var Onur. Universiade organizasyonu sonunda binlerce bilgisayar boşa çıkacak. Bu bilgisayarlar İzmir'de ihale ile satışa sunulacak. Ben bir kaç kişinin kulağına şu fikrimi küpe yaptım. " O kadar bilgisayar satılacağına okullara bağışlanıp, her okulda bilgisayar laboratuvarları oluşturulsun. Bağış söz konusu olmasa bile fiyat düşürüp çok taksitle ihtiyacı olan okullara satılabilir. " Bu konuda geniş çaplı bir araştırmaya gireceğim. Ne dersin bir kampanya başlatılır mı?
keşke başlatılsa diyecem ama bizim çok büyük devlet büyüklerimizin olumlu yaklaşacağını pek sanmıyorum

Muhammed Turan
08-08-2005, 19:28
* *Bende bu konuda bir araştırma yapabilirim. Sen görüşüp sonucu bildir yeter...

Tamam.

Erkut Günel
10-08-2005, 05:00
iş önce devlette bitiyo..bu konuyla gerçekten samimi ve ciddi ilgilenicek bi siyasi bulunsa aslında ok hoş şeyler yapılabilir.

Muhammed Turan
10-08-2005, 12:18
iş önce devlette bitiyo..bu konuyla gerçekten samimi ve ciddi ilgilenicek bi siyasi bulunsa aslında ok hoş şeyler yapılabilir.

O da var merak etme ;) ama onunla konuşmak istermiyim bilmiyorum. Belki de katlanmam lazım. :-/

Bünyamin Demir
10-08-2005, 21:33
Emin eğitim için gereken neyse sen yaparsın git konuş:)

Erkut Günel
11-08-2005, 02:15
O da var merak etme ;) ama onunla konuşmak istermiyim bilmiyorum. Belki de katlanmam lazım. *:-/

yerinde olsam böyle ciddi ve güzel bi olay için fatih altaylı yla bile konuşurdum :P

Muhammed Turan
11-08-2005, 02:24
Yok mu daha gazlayan? ;D

Kemal Koç
03-01-2006, 18:14
www.ntvmsnbc.com adresindeki linke her tıklamada sponsor firmalar bizim adımıza bağışta bulunuyor...bugün 28 kere tıkladım...haydi UNIFEB bağış zamanı