Orijinalini görmek için tıklayınız : 1907 ÜNİFEB Dikkat! Tek İstedikleri Kitap
Nazım Çevik
17-05-2005, 22:33
>>>Subject: FW: mumkun oldugunca forward edin !...Tek istekleri KITAP
!....
>>
>>
>>
>>
>>Merhaba benim ismim Davut Aydın
>>Van merkez 30 Ağustos ilköğretim okulunda Sosyal Bilgiler
>>öğretmeniyim. Bizim derdimiz kitap.Okulumuz modern bir binaya sahip
>>olmasına rağmen kütüphanesinde hemen hemen hiç kitap yok. Eğer
>>elinizde kitaplığınızın tozlu raflarında, çatı katında, işinize
>>yaramayan romanlarınız,
>>hikayeleriniz, ansiklopedileriniz varsa okulumuzun kütüphanesine
>>bağışlarmısınız.
>>Bizim hiç kitabımız yok. Öğrencilerimizin ise kitaba çok ihtiyacı var.
>>Okulumuz yeni açılan bir okul. Van'ın varoşlarında yer alıyor.
>>Öğrencilerimiz Van'ın köylerinden göç eden ailelerinin çocukları..
>>Gelir durumları çok düşük. Ama onlar okumak istiyen, hayata umutla
>>bakan, geleceğin öğretmenleri, doktorları, avukatları, gazetecileri
>>olacak öğrenciler Bu konuda bize yardımcı olabileceğinizi
>>düşündüm. Biz bu konuda başvurabileceğimiz heryere başvurmaya,
>>çalabileceğimiz her kapıyı çalmaya kararlıyız. Çünkü biz
Öğrencilerimizin
>>okumasını
>>istiyoruz Okurken kafasının güzel şeylerle dolmasını istiyoruz lütfen
bu
>>çağrımıza duyarsız kalmayın.
>>Davut AYDIN
>>davut_aydin@yahoo.com
>>30 AĞUSTOS İ.Ö.
>>Sosyal Bilgiler Öğretmeni
>>ADRES: 30 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU
>>VAN MERKEZ 65040
>>TEL: CEP: 05054854799 OKUL : 04322173464
Konu başlığı forum kurallarına uygun hale getirilmiştir.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Funda Meriç
18-05-2005, 10:40
Bu mail tam 7500 kişiye gönderilmiş. Az önce haberlerde dinledim...Ve Van'da 24 tane kütüphane açılmış bu sayede..
Haber veriim dedim ;)
Canan Gebetaş
18-05-2005, 17:25
çok güzel bişey bu....:) duyarlı öğretmenlerimizn ve insanlarımızın olması...
Şafak Dülger
30-05-2005, 10:39
Bu mail tam 7500 kişiye gönderilmiş. Az önce haberlerde dinledim...Ve Van'da 24 tane kütüphane açılmış bu sayede..
Haber veriim dedim ;)
Türkiye'de bu tür haberleri duydukça mutlu oluyorum.
İLK kampanya sonucu 24 Kütüphane açılması *Van'daki geleceğimiz olan çocukların eğitimi açısından için Çok iyi ;)
Umarım Gelecek sene Tüm Üniversitelerde geniş kapsamlı , daha iyi Organize olarak bu ve buna benzer Sivil Toplum Hareketleri düzenlenir.
Yaşadığımız Çevreye karşı Herkesin Sosyal sorumluluğu vardır. Bu tür konularda ''Duyarlılık'' önemlidir.
Çok Çalışmak zorundayız.!
Burcu Oy
06-09-2005, 11:23
İlginç bir kampanya....
'Bookcrossing' - 'Kitapları ve hayatı paylaşmak'....
Toplum Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti Üyelerinden Sayın Necdet Aydoğan'ın tog grubuna atmış olduğu e-mail sonucu başlayan kampanya oldukça hızlı bir şekilde yayılacak gibi görünüyor...Her kampanya ve hareket gibi bu paylaşımı da suistimal etmek isteyenler olacaktır elbet ama yine de farklı ilginç bir fikir olduğu için sizlerle paylaşmak istedim tog grubunda atılmış olan e-maillere aynen buraya ileterek...
Burcu Oy
06-09-2005, 11:25
Necdet Aydoğan:
Degerli genc arkadaslarim,
Az once ekranima gelen bir iletiyi sizinle paylasmak istedim. *Mukemmel bir proje goruyorum ben burada ve birileri baslatmis olsa da sizin bunu bu ulkede daha etkin ve yaygin hale getirebileceginizi dusunuyorum. *Sizin taktirinize ve hayal gucunuze birakiyorum.
Selam ve sevgilerimle,
H. Necdet Aydoğan
Subject: Bookcrossing
"Amerika'da yeni bir moda cikmis: Birtakim mechul kisiler, kamuya acik yerlere birtakim kitaplar birakiyorlarmis.
Diyelim bir parka gidip bir banka oturuyorsun, poponun altinda bir kitapla karsilasiyorsun. Mahallede yasayan bircok kadinin ortaklasa kullandigi 'camasir yikama merkezine' gidiyorsun, makinelerden birinin ustunde bir kitap. Trene biniyorsun, aaa, koltugunda bir kitap bulunuyor.'Marketten' alisveris ederken elini atiyorsun,birisi biskuvi paketleriyle cips paketlerinin arasina bir kitap yerlestirmis. Telefon kulubesine
giriyorsun, telefonun yaninda bir kitap... Define bulmak gibi!
Roman, siir, oyku, deneme, artik bahtina ne cikarsa...
Bu moda İtalya'da ve Fransa'da da yayilmakta. Ben de Fransiz basininda okudum.Kitabi birakan kisi kimligini gizli tutuyor,kitabin parasini da helal ediyor. Tek ricasi var, siz de okuduktan sonra buna benzer bir yere birakin da baskalari da yararlansinlar. Fakat bunu baslatan kisi belli: Ron
Hornbaker adinda, Missouri eyaletinden bir bilgisayarci.
Bu olaya 'bookcrossing' deniyor. 'Kitap gezdirme' diye mi tercume edelim…..Fransa'da boyle 'crossing' yapan dokuz bin kisi varmis daha simdiden, ortalikta dolasan serseri kitap sayisi da on bini gecmis...
Bu nedir biliyor musunuz arkadaslar?
Bu bir cesit 'okuma ve okutma kampanyasidir'. Paylasmaktir. *Ve basli basina bir projedir.
"LONDRA'DAKİ UYGULAMA TURKBUKU'NDE DE BASLAMIS,
Turkbuku'nde plajdayim. Bir baktim, yattigim yerde bir kitap var..Adi,"Yildizli, yagmurlu gecceler".."Ah, biri unutmus" derken, kapagini acip icine bakmak istedim ve beni
sasirtan bir yazi gordum;"Ben bu kitabi severek okudum. Ve bitirdigim yerde birakiyorum.Sizinde seveceginize eminim. Severseniz okuyun, sevmezseniz aynen buldugunuz yerde birakin. Okursaniz, numara verdikten sonra sizde
oldugunuz yerde birakin lutfen.. 03 / 2005 Turkbuku.."
03.. Ucuncu kisinin bu kitabi biraktigini belirtiyormus.. Diger iki
kisiden biri İstanbul'da birakmis, digeri ise Bodrum'da birakmis..
Ben aldim kitabi İstanbul'a geldim ve hala okuyorum. Bitirince ben de "04"ve nerede okumussam yazip birakacagim..
Megerse bu yeni adetmis.. Ozellikle Londra'da cok yayginmis.
Parklarda birakiyorlarmis okuduklari kitaplari insanlar. Londra'da
birakilan bir kitap Kuzey İrlanda'dan cikmis.. Bakalim benim
birakacagim kitap nereden cikacak?
Elinizdeki kitabi buldugunuz ilk noktaya birakmadan once
http://www.bookcrossing.com/ sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Siteye girince 2.5 milyon kitabin halen dolasmakta oldugunu da goreceksiniz. *Amaclari tum dunyayi bir kutuphaneye cevirmek…!!!
Kitaba bir etiket aliniyor, sisteme kitapla ilgili bir takim giriliyor, bu etiket uzerinde ise bulana kitabin bookcrossing eylemi icersinde birakildigi, eger ulasim imkani var ise sisteme bulunma ile ilgili ve eger el degistirecekse bir sonra birakilacagi durak.. vs ile ilgili bilgiler veriliyor. Bu sayede kitabinizi takip edebiliyorsunuz.'
H.Necdet Aydoğan
Burcu Oy
06-09-2005, 11:32
'Sevgili Arkadaslar, *bu basit ama bir o kadar da muhtesem fikrin hem uygulayicisi hem de internet araciligiyla da taniticisi olmayi oneriyorum…fikri e posta adres defterimizdeki herkese gondersek ….eminim cok kisa zamanda cok buyuk katilim olacaktir. * *Bu projenin basladigi ABD deyi bile katilimda geride birakabiliriz gibi geliyor bana.
Kitabin on kapaginin icine, ben asagidakine benzer bir mesaj yazmayi dusunuyorum. *Sizlerden gelebilecek baska oneriler varsa paylasin lutfen.
Merhaba, ben bu kitabi cok severek okudum. Ve simdi de paylasmak istiyorum. Umarim siz de severek okursunuz. Hosunuza gitmezse de bir baskasinin okumasi icin birakin lutfen. Eger okursaniz, dilerseniz adinizi ve bulundugunuz sehrin adini yazarak siz de baskalarinin da okumasi icin bir yerlere birakirmisiniz? Sevgiyle , H. Necdet Aydogan, h.necdet@superonline.com Anadoluhisari, Istanbul – Eylul ’05 - Toplum Gonullusu
Son olarak da bu projenin tehlikeleri hakkinda dusuncelerimi paylasmak istiyorum sizinle. *Tipki bir kaplumbaga gibi, *eger kafamizi cikartamazsak yol da alamayiz. * Bu projenin kotu niyetli insanlar tarafindan mutlaka istismar edilecegini ben de tahmin edebiliyorum. *Ama getirecegi faydalari dusunun bir kere…vapurlarda, toplu tasima araclarinda, kahve *koselerinde, parklarda, yurtlarda, plajlarda ve ulkenin heryerinde *kitap okuyan insanlar....hayal etmesi bile bana inanilmaz bir mutluluk veriyor. *Ben Mutlaka yapacagim kendi payima duseni ve bu hafta sonu 5 kitapla baslayacagim hayati paylasmaya. *Kitaplari birakacagim yerleri belirledim bile!!!
Selam ve sevgilerimle,
H. Necdet Aydoğan
İbrahim Betil:
'Sevgili Necdet
Ben kitaplarin icine soyle bir not koyarak birakmaya basladim. *Vakfin adini gecirmek yerine ben de senin gibi altina ismimin yanina toplum gonullusu diye yazmayi tercih ettim.. bilgin icin paylasmak istedim.
Gezgin Kitap
bu kitap sizin okumanız için bırakıldı.
Oku ve lütfen sen de bir yere bırakıver
sizden sonra da başkası okusun.
Ibrahim Betil, Toplum Gonulllusu
Melis Varan
11-09-2005, 02:17
Ben bunu yapsam mı dedim.. Yapacaktım... Ama sonra kitaplarım konusunda ne kadar cimri olduğumu farkettim.
Kitaplarımı temelli olarak veremiyorum ben kimseye sanırım. Kütüphanemden eksiltemiyorum. Yapamadım :( :)
Melis Varan
14-09-2005, 01:09
Şimdilik sadece gazeteyi yolda otobüste falan okumuşsam okunmuş gazeteyi eve getirmiyorum da bi bankın üzerine falan bırakıyorum. Nadiren de dergi bırakıyorum... Hiç yoktan iyidir ;)
Ömer Birdal
14-09-2005, 01:16
ya aslında moralim acayip bozuk ama ilerisi için çok umutluyum ..bu en azından biraz teselli ediyor beni..
neyse konuya dönelim.. elimde öss ye hazırlık kitabı var bol miktarda ve hemen her dersten (sayısal ağırlıklı) .. kitapların bazıları çok temiz bazılarıda üzerlerine çözülmüş ama yine işe yarar.. hiç yoktan iyidir denen cinsten.. ;) şimdi bunları verebileceğim bir yer biliyo musunuz..??
Mehmet Boyacıoğlu
18-09-2005, 02:41
her okul kendi bünyesinde bunları toplayım seçtiği ve gerçekten ihtiyacı olan bir liseye bağışlayabilir veya isterseniz bunları toplu halde seçtiğimiz bir ilin milli eğitim müdürlüğüne bağışlayabiliriz ...bence
Tufan Bora
18-09-2005, 15:35
üyesi olduğum bi vakıf var...bilenleriniz vardır elbet...acil ihtiyaç projesi vakfı...onlarla bağlantı kurmaya çalışıyorum bu konuda...hemen her yaş grubundan ihtiyacı olanlara yardım etmeye çalışıyorlar.. işimin yoğunluğu yüzünden fazla ilgilenemiyorum ama yapılan yardımların ulaşması konusunda gayet güvenilir bir yapıları var. öncelikle biz kendi aramızda organize olupta bir kitap toplama kampanyası başlatabilirsek vakfa ulaştırarak bir nebzede olsa katkıda bulunabiliriz. vakıfla ilgili soru işareti olan varsa: www.aipvakfi.org adresinden bilgi sahibi olabilir.
Mehmet Boyacıoğlu
18-09-2005, 15:42
tufan *sen araştır biiz elimizden gelen neyse yaparız ;)
habeer ver yeter
Fatih Taşkınsoy
13-10-2005, 02:36
* *Arkadaslar merhaba aynı problem bizim bulundugumuz ildede mevcut(elazığ).bulundugumuz ilde bulunan bir okulda hiç bir kitap yok.Bizim bu konuda Fırat olarak Elazığ genelinde bir calısmamız olacak.Calısmamız cok basit kitap toplamak...Elinde arkadasında eşinde sagında solunda ...v.s kullanmadıgınız kitaplar varsa bunları benimle irtibata gecerek yollamanızı rica ediyorum.Bizler yaklasık 2500-3000 arasında kitap toplamayı düşünüyoruz.Bize iletilen bir talep dogrultusunda bunu basarmak istiyoruz.Az yada cok demeyin damlaya damlaya göl olur misali ile yola cıkarak yardımlarınızı bekliyoruz.Herkes bulundugu ilde sadece 50-100 tane kitap toplayabilirse sadece 20 tane üye okulumuzun katılım ile gelen kitap sayımız yaklasık olarak 1000-2000 arasında degişir.Cok buyuk bir rakam degil sadece 50 kitap...Sizlerden ricam bulundugunuz ildeki yönetiminizle bu konuyu paylasmanız...
* *Elimizin altında bulunan ve hiç acıpta bakmadıgımız kitaplara burdaki cocukların inanın bana cok fazla ihtiyacları var.
* *Minik yürekler abilerinin ve ablalarının yardımlarını o ışıl ışıl parlayan minicik gözleriyle bekliyorlar.
* *Ayseler,Aliler,Ahmetler,Fatmalar ,Mehmetler bizlere o kocaman sevgi dolu yürekleriyle teşekkür ediyorlar...
Can Vuruşkan
14-10-2005, 02:38
sevgili arkadasım fatihin bu konudaki duyarlılıgına bende bizzat görerek ve yasayarak sahit oldugum için bir yönetim kurulu üyesi olmamın haricinde sahsım adına destek veriyorum
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.