PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neler Oluyor?(!)

Murat Erkurt
18-05-2005, 21:39
Arkadaşlar umarım bu konuyu doğru yere yazıyorumdur.Aslında farketmez;çünkü değil bu forumun bu bölümünü,yaşadığımız her yerde yazılması ve konuşulması gereken bir konu bu.
Kaçımız birkaç gün önce İstanbul Üniversitesi'nde yaşananlardan haberdardır bilmiyorum;ama ben yine de kısaca anlatmak istiyorum.
Önce gazetede okudum dehşete kapıldım,daha sonra da akşam haberlerinde olayı hareketli bir şekilde izleyince yeniden dehşete kapıldım.Çoğunuz olayın ne olduğunu çözmüş olmalıdır zaten "Bir erkek ve bir kız ÜNİVERSİTE öğrencisinin,arkadaşları dersteyken,kendilerinin boş bir derslikte esrar partisi verdiği"ni.
Çok uzatmak istemiyorum arkadaşlar ve sormak istiyorum size,ailelerimize,işçiye,patrona,kulüp başkanına vs.:Neler oluyor bize?Kimler,neden sürüklüyor bizleri bu pisliğe?HERKES CEVAP VEREBİLSE KEŞKE...
Ancak şunu unutmayalım ki aynı olay yanıbaşımızdaki amfide,hatta LİSEDEKİ KARDEŞİMİZİN DE katılımıyla kendi odamızda yaşanabilir!
Saygılar!

Burcu Oy
19-05-2005, 14:58
Kesinlikle doğru bir yere yazmışsın konuyu...
Geçen hafta düzenlenen Sporda Kalite Sempozyumunda Kahraman Bapçum'un bize hatırlattığı bir söz oldu, 'Türkiye 20 milyonluk bir bombanın üzerinde duruyor'. Doğruluğu yadsınamaz bir düşünce...Önemli bir genç nüfus yüzdesine sahip Türkiye eğer bu nüfusu bahsettiğin ve daha da ekleyebileceğimiz riskler ve tehlikeler içinde kaybederse,bu tehlikeler yüzünden toplum içinde bir bombaya dönüşmelerine izin verirse bu gerçekten en büyük tehlike...
Konu hakkında makro ölçekli müdaheleler yapılması zorunluluğunun açık açık görülmesinin yanında,bu alanda özellikle gücünü güçlü olmasıyla meşrulaştıran büyük çıkar guruplarıyla savaşmanın çok zor olduğu da bir gerçek. Bu tehlikelerin göbeğinde,türlü riskler altında yaşayan çocuk ve genç gruplarıyla çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının en çok odaklandıkları konu eğitim. Eğitim alanında ve psikososyal destek programları bünyesinde, bazı STKların çalışmaları sırasında başvurdukları farklı bir ifade ve gelişim yöntemi olarak sanatı görebiliyoruz. Peki ya spor? Spor ve özellikle futbol medya tarafından sürekli çirkinliklerle gündeme getirilen, geliştirici ve olumlu yönleri sürekli olarak görmezden gelinen bir konu. Kimse sporun da aynı sanat gibi risk altında bulunan çocuk ve gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri, geliştirebilecekleri bir alan olduğunu göstermeye çalışmıyor. Oysa ki fiziksel gelişimin yanında spor, çocuk ve gençlerin kendilerine güvenlerinin gelişmesine, takım çalışmasının deneyimlenmesine, iç disiplinin ve öfke kontrolünün sağlanmasının öğrenilmesine yapabileceği katkılarla psiko-sosyal gelişim için de iyi bir anahtar olabilir.
Spor alanında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak 1907UNIFEB, sporda şiddetten karaborsaya, madde bağımlılığından, pasif gençliğe birçok sorun alanında, yapacağı spor odaklı dönemsel proje ve kampanyalarla, çözüme katkıda bulunabilir.

Temiz bir spor , aktif bir gençliğe...

Sevgiler,
Burcu

Çağrı Özmen
19-05-2005, 16:40
bence çok kötü bir yere doğru sürükleniyoruz...artık ülkemizde herkes kendi cıkarlarını düsünüyor,en yakın örnek yaptıgımız bilet organizasyonu,polis en öndeki kim diye soruyor,biz diyoruz,önce ben alıcam sonra ne yaparsanız yapın diyor...polis dururken kuyrugu sırayı malum kişiler düzenliyor,bizi arkaya atıyor,zaten gozleri esrar cekmekten kızarmıs ayakta duramayan cocuklar(dikkat edin cocuklar diyorum,cünkü 14-16 yas arası)sıranın en önüne gecip siz arkada beklerken sürekli turnike yapıyolar,turnike yaparkende,her seferinde arkadakilere selamın aleykümdemeyi unutmuyorlar...yine malum kisi bize biz bilet almadan bilet alabileceginizi mi zannediyosunuz deyip gecin LAN arkaya diye bağarıyor...polisle tokalasıp 2 bilete anlasıyor...kolay gelsin hepsine,terbiyesizlik...

Murat Erkurt
19-05-2005, 21:36
Anlaşılan dün tüm Türkiye'deki arkadaşlarımın bilet davasında canı yanmış. >:(
* * * * İNSANLAR NEDEN DOĞRU YOLU SEÇMEZLER? :'(
Neyse "HEPİMİZİN BAYRAMI"nı kutluyorum.
* * Saygılar!