PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İbo geri dönse

Arda Altuner
02-02-2005, 09:42
ibo gibi bir bir oyuncu bizim takımımıza neler katar düşünün bir kere aydın örs onu çok iyi tanıyor geri dönmesi bizim açımızdan o kadar faydalı olur ki anlatamam heme fenerli hem skorer daha iyisi avrupada kaç tane ibonun da başkana sözü var iddalı bir takım kurulursa geri dönecekti keşke geri getirebilsek

Sukru.Kacar
02-02-2005, 10:37
Arkadaşım bu konuyu bugün ben yazmak istedim ama sen bizden önce davrandın. Bende çok istiyorum geri dönmesini Fenerbahçe onun gerçek yuvası. Onunla Ligde ve Avrupada çok başarılı oluruz. Çok mükemmel olur ama gelirmi bilinmez herhalde Panathinakos ile temasta yönetim ve Aydın ÖRS ısrarcı olursa daveti geri çevirmez diye düşünüyorum. Bakalım gelişmeler nasıl olacak?

Savaş Özmen
02-02-2005, 15:59
İbrahim-Ömer-D.Mrsıc-Salyers bi de başlarında Aydın Örs...

İbo aşık oldugu renklere bir daha ayrılmamak üzere geri dönsun artık.Fenerbahçemiz bir kaç sene içerisinde özellikle 2007 de Avrupa da buyuk basarılara imza atacaktır.İbo da hiç Avrupa da takım aramasın gelsin Fenerbahçemiz e...

İşte İbo iddalı bi takım bir tek sen eksiksin...

Tanalp Kaptan
02-02-2005, 16:44
gençler ibo herhalde yunanistan yolunda tv den takip ettigim kadarıyla

Burçay Tiftikçi
02-02-2005, 16:55
İbo paragözdür vermezsen parayı gelmez...Onun istedigi parayıda Fenerbahçe asla vermez...

Tanalp Kaptan
02-02-2005, 17:24
para diyince adm arabayı falan sattı gidicem diye üstüne para werdi ya yaık oldu walla!!!!

Uğur Yedikardeş
02-02-2005, 21:14
Yalnız NBA için vazgecti paradan... Şimdide Panathinaikos la anlaştı..

Erkut Yeğen
02-02-2005, 22:21
ah be ibrahim bir gelsen yanına birde pivot alıp,neler olur neler...

Ceyhun.Demir
02-02-2005, 22:24
ibo yarından itibaren panathinaikosla idmanlara çıkmaya başlıyomuş...

Ali Yılmaz
02-02-2005, 23:20
ya yönetim kaçırmasa kaçmadıysa tabe :P

Orçun Tezol
03-02-2005, 19:50
ntvmsnbc.com:Panathinaikos yönetimi ile masaya oturan Kutluay, sezon sonuna kadar yeşil-beyazlı ekibin formasını giyeceğini, sonrasında isesözleşmenin yenilenip-yenilenmemesi konusunda yeni bir görüşme daha yapılacağını kaydetti.

keşke dönseydi. çünkü daha önce ayrılırken fbnin basketbola gereken önemi vermedigi vb. sebepleri söylemişti. oysa şimdiki durumu kendiside iyi bir fenerbahçeli olduğu için biliyor.

Ali Yılmaz
04-02-2005, 13:57
gitti bile ama seneye olabilir çünkü ibo her zaman Fenerbahçelidir ve gelecektir bi gün!ya yönetim kaçırmasa kaçmadıysa tabe :P

Erkan Keremoğlu
08-02-2005, 15:44
Ibrahim Kutluay'ın askerlik arkadaşıymış gibi "İbo paragözdür" diyenler üşenmez okur umarım şunu.. Bir zamanlar 1907 Derneğinde de bulunan ve eski forumda da yazan Hakan Artış'ın yazısı:

İki yıl önce yazdığım “İbrahim Kutluay Gerçeği” yazımı yayınlamak bugüne nasipmiş... Fenerbahçe’de genel menajerlik görevi üstlendiğim yıllarda İbrahim’le ilgili çok hoş anılar yaşadım. İstedim ki gerçekten yaşanan bu değerli anılar bende saklı kalmasın. İstedim ki onun nasıl bir sporcu olduğu ve gerçek bir Fenerbahçe’li olduğu artık bilinsin... Çalışkan, başarılı, efendi, dürüst, yakışıklı, alçakgönüllü, lider, bırakın kendi takım taraftarını, rakip takım taraftarlarının bile sevdiği, milyonlarca minik basketbolcu adayının kendisine örnek aldığı, ay yıldızlı takımın dev adamı ve Fenerbahçe’nin yaşayan efsane basketbolcusu İbrahim Kutluay.

Bir gün İbrahim odama geldi, kapıyı kilitledi ve “Hakan ağabey bir televizyon kanalından ve reklamlardan kulübe gelecek ödemelerde bir gecikme olacakmış bize yapılacak ödemeler bizler için çok önemli değil ama bu haftaki Galatasaray maçı öncesi Amerikalı oyunculara ödeme yapılmaması problem yaratabilir. Bu parayı ben sana versem ( 100.000 dolar) sende bu parayı resmi yoldan onlara ödesen, ayrıca bu olay da ikimizin arasında kalsa olur mu?” demesiyle boğazımda bir şeyler düğümlenmişti, yutkunamıyordum bile, aniden bütün benliğimi titreten bir ürperti ile sarsıldım, gözlerim dolu dolu olmuştu ki birden kendimi toparlayarak ayağa kalktım. O Fenerbahçesine 12 yaşında gelmiş, Fenerbahçe’nin gerçek Fenerbahçe’li sporcusuydu onunla gurur duydum, kucaklayarak yanaklarından öptüm ve bu işi en kısa yoldan halledeceğime dair ona söz verdim. Bende uğraşlarım başarısızlıkla sonuçlanınca yabancı oyuncuları odama çağırdım o zamanki antrenör Murat Özgül ve yardımcısı Devrim Kıvanç’la birlikte onlara takım arkadaşlarının ne düşündüklerini, ne yapmak istediklerini ve fedakarlıklarını anlattık. Onlar da gıkları bile çıkmadan kırk yıllık Fenerbahçe’li gibi maça çıkıp oynadılar. Maç sonunda da Galatasaray galibiyetini taraftarlarına armağan ettiler. Ogün bugündür İbrahim’in Fenerbahçelilik ruhunu taşımayan sporculara örnek teşkil ettiğine inanırım.

Hırvat takımıyla deplasmanda şampiyonlar ligi maçı oynuyorduk ki maçın tam 5. dakikasında İbo kaşının üstüne aldığı dirsek darbesiyle sırt üstü yere devrildi, bir anda İbonun çevresi kan gölüne dönüşmüştü . Doktor ve ben onu soyunma odasına götürdüğümüzde odanın zemini kandan kurban bayramı görüntülerini aratmıyordu, sadece İbrahim’in “Haydi doktor elini çabuk tut dik artık şurayı, haydi Hakan ağabey çabuk olun arkadaşlarımın bana ihtiyaçları var hemen sahaya dönmek zorundayım” feryatları odada yankılanırken ben onun bacaklarını sıkı sıkıya tutarken, o da eline geçirdiği havlu parçasını ağzına sokarak dişleri ile havluyu sıkıştırıp bir nebze olsun acıdan kurtulurken, benim o günkü tabirimle doktor onu canlı canlı dikti. İbo kafası sargılı tek gözünün yarısı kapanmış, şişmiş ve morarmış bir şekilde adına destanlar yazılmış büyük Türk kahramanı Ulubatlı Hasan edasıyla oyuna girerken bile formasındaki kan lekelerini bana gösterip “Hakan ağabey sarı formama kırmızı karıştı kızmazsın değil mi ?” Esprisini, maçın bitiş düdüğü ile birlikte attığı 43 sayısını, taşıdığı o kutsal formanın renk aşkı ve gururuyla arkadaşlarının omuzlarında soyunma odasına uğurlanışındaki mahcup ama gururlu başı dik binlerce Yugoslav taraftarın bile dakikalarca ayakta alkışladığı anını hiç ama hiç unutamam...Fenerbahçelilik ruhu bu olsa gerek diye düşünürüm, ama KARAR sizin!!

Erkan Keremoğlu
08-02-2005, 15:46
(devamı)
İbrahim’in özellikleri, yetenekleri, yaptıklarını anlatmak için sayfalar yetmez ama birkaç küçük hatırlatmanın da yararlı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’de yıldız oyuncu olduktan sonra bile hiçbir zaman şımarmadı, aksine alçak gönüllüğü ve yardım severliği hiç mi hiç bırakmadı. Takımın genç oyuncularına maddi manevi destek olur, cep telefonu olmayana cep telefonu hediye eder, Anadolu’dan basketbol oynamaya Fenerbahçe’ye gelmiş bir çok genç sporcuya gıda, giyecek ve eğitim konularında destek verir. Ezeli rakiplerle olan maçlar öncesi takım arkadaşları için moral yemekleri verir, onları motive etmek için kendi bütçesinden özel primler verir. Kazanılan maçlar sonrası ise kesinlikle takıma kutlama yemekleri düzenler. Ayrıca da takımın her zaman lideridir, takım içindeki birçok sorun menajere ve yönetime gitmeden İbo tarafından çözülür. Takım deplasmana giderken tüm oyuncular otobüsteki veya uçaktaki koltuğunun çevresinde toplanır. Çünkü şarkıları, bilgi yarışmaları, bilmece ve bulmacaları, ezeli rakiplere bestelediği tezahüratları, esprileriyle her seyahatte eğlence, renk ve moralle takıma neşe ve motivasyon sağlar.

İbrahim hiçbir zaman konuşmadı, o karalandığı gibi kimseyi karalamadı, terbiyesizlikle ve beceriksizlikle suçlamadı. “Hedefleri büyük olan takımda oynamak istiyorum” demeciyle gizli isyan rüzgarları estirip taraftara küçük uyarılar da bulunmaya çalıştı, fakat o da aleyhine kullanıldı. İbo sadece Fenerbahçe’nin Fenerbahçe’ye yakışmayacağı bir takım kurduğunu, Fenerbahçe’nin hedefi olmadığını lig sonunda ki dokuzunculuğunu önceden taraftara yansıtmak istiyordu, haber veriyordu sanki, ama alıştığı sevgiyi, ilgiyi, dostluğu, desteği, yakınında da ona sahip çıkacak ve kucak açacak birilerini yanında bulamayınca da açık bırakılan pencereden üzgün ve sessizce kalbi ve kanadı kırık uçtu gitti gurbete yavru kanaryamız. Bazen düşünürüm keşke o yıllar futbolcu Baliç’e sunulan sevginin, ilginin ve değerin küçücük bir parçasından yoksun bırakılmasaydı diye!!! Onun suçu Fenerbahçe’nin öz be öz çocuğumu olmasıydı ?

O şimdi yıllarca savaştığımız halkın kahramanı ilan edildi, Fenerbahçe forması giymiş Yunanlı taraftarların desteğinde AEK takımına Yunanistan’ın en büyük kupasını kazandırıyor, Yunanistan dış işleri bakanı Papandreu’nun elinden barış elçisi ödülünü alıyor. Abdi ipekçi dostluk ve barış ödülüne layık görülüyor. Ardından Yunanistan’ın en ünlü takımı Panathinaikos’a transfer oluyor. (İki gün önce de, Avrupa’nın en büyük kupasını İtalya’nın ünlü takımı Kinder potasına attığı 22 sayı ile Yunanistan’ın Panathinaikos takımına kazandırdı.) Ama o hala bana telefonda büyük keyif ve zevkle 15 bin kişilik salonda Yunanlı taraftarların coşkuyla salladıkları sarı lacivert bayraklardan ve giydikleri Fenerbahçe formasından, Galatasaray’la bir ölçüde şampiyonluğu belirleyecek lig maçında Saraçoğlu mabedinde takımının yanında olacağından bahsediyor. Bizim alt yapımızdan yetiştirdiğimiz değerimize başkaları daha fazla değer veriyor. Çünkü bizler kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz. İbrahim Kutluay gibi Fenerbahçe ruhu taşıyan ve onunla yaşayan değerler kolay yetişmiyor.

Erkan Keremoğlu
08-02-2005, 15:49
(devamı)
25 milyon taraftarı ve dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçemizin yöneticilerine son kez sesleniyorum “Özlüyorum onun Fenerbahçelilik ruhunu, Fenerbahçe sevgisini, her sayıdan sonra yumruklarını sıkıp tribünlerin önüne gelişini, sevincini, coşkusunu, zafer naralarını, taraflarla kucaklaşmasını, ama o yok artık...”

Onun gibi Fenerbahçe ruhu taşıyan, renklerine aşık, kulübü için her türlü fedakarlığı yapan, Fenerbahçe’nin alt yapısından yetişmiş, Milli takımımızın gururu, Türk basketbolunun yıldızı, Avrupa sayı kralı oyuncumuzla aynı formayı kuşanmanın ve aynı renkler altında onun menajerliğini yapmış olmanın gururunu taşıyorum. Onunla ilgili yazacak daha çok şey var ama şimdilik gerçekler için birkaç küçük anının sizler için aydınlatıcı olduğuna inanıyorum... Ama yine de karar sizin!!!

Her duyduğunuza inanmayın, gerçekler anıların içinde saklıdır.

Hakan Artış

Sayın Hakan Artış'ın da söylediği gibi

Her duyduğunuza inanmayın, gerçekler anıların içinde saklıdır.

8)

Ertu Aydın
08-02-2005, 15:50
İbo bir gün bu takıma dönecektir.

Burçay Tiftikçi
08-02-2005, 16:09
Sorarım o zaman....Bu seneki takım şampiyonluga oynuyor madem yüksek hedefler....Niye gelmedi bize.....O gelseydi takımımız ligin en güçlü takımı olurdu.EN GÜÇLÜ...

Erkan Keremoğlu
08-02-2005, 21:11
Sorarım o zaman....Bu seneki takım şampiyonluga oynuyor madem yüksek hedefler....Niye gelmedi bize.....O gelseydi takımımız ligin en güçlü takımı olurdu.EN GÜÇLÜ...

Burçay bizi mi kandırıyorsun kendini mi.. Nasıl en güçlü takım olacak bu takım? İbo Bookerla Harvey'in yerine pivot mu oynayacak? Yedekleri Emre, Zeki, Barış olan takım nasıl şampiyonluğa oynar??

En iyi playoffda yarı final oynarız.. Oynadığımız Avrupa kupası neyin nesi adını bilen yok.. Geçen sene kim aldı onu bile bilen yok.. Kariyerli bir oyuncu tabii ki EUROLEAGUE'de ya da ULEB'de final four oynayabileceği bir takım istiyor.. Ona göre de bir seçim yaptı.. Biz hala pivotsuz takımımızı konuşuyoruz sen hedefleri büyük takım diyorsun.

Eee tabi 2 sene önce küme düşmemeye oynayan bir takım için bayağı büyüdü hedeflerimiz bu sene.. Takım gaza geldi, kendini de aştı iyi işler yapıyor ama ayaklarımız yere bassa iyi olur..

Senelerce menejerliğimizi yapmış Hakan Artış yalan söylüyor, İbo paragöz diyenler doğru öyle mi ? Geçelim...

8)

Burçay Tiftikçi
08-02-2005, 21:16
İbo hakkında bir şey söyleyemeyecegim..Fakat şu anda avrupanın 2 numaralı kupasında yani eskiden olan eurolig te oynuyoruz...Geçen sene bu kupayı unics kazan aldı...Ayrıca bu takım efesi-bjk yi yendi ülkere son anda yenildi....İbo nun katılımıyla durdurulamayacak takım haline gelirdi...

Fatih Dilber
08-02-2005, 22:25
10 dakka gireceğim neti şu yazıyla harcayayım ;)

İbo'yla ilgili bu yazıyı biliyordum. hatta aradım bulamadım. saolsun Erkan koymuş ;) Ben bu sene İbo'nun gelmesini istemiyordum. Şuan bile şampiyonlukta ismimiz geçerken o zaman direk şampiyon olacakmışız gibi bakılacak ve birçok kesimde bu yönde bi tepki beklenecekti. Olamamız da direk İbo'ya patlayacaktı. en kötü ihtimal Aydın Örs'e patlardı. Basketbolu bilen bilmeyen herkes konuşurdu.

İbo'yu birgün bu takımda hayal ediyorum Mirsad'la beraber ;)

Ertu'nun dediği gibi İbo birgün bu takıma dönecektir ;)

Onur Bilgin
08-02-2005, 22:26
ayrıca bu laflar ibo nun ağzından çıktı ve de bunu hepimiz biliyoruz.

'FENERBAHÇE birgün şampiyonlukLARA oynayan bir takım kurarsa bende mutlaka o kadro da olacağım'

bunları hepimiz biliyoruz arkadaşalr ibo nun FB liliğine bence laf etmek saçma

ayrıca bence de ibo birgün bu takıma dönecektir

Muhammed Turan
09-02-2005, 00:01
Gelse bile bağrımıza basarız.

Serkan Bükülmezer
14-02-2005, 19:03
İbo paragözdür vermezsen parayı gelmez...Onun istedigi parayıda Fenerbahçe asla vermez...
Bence fenerbahceye olan sevgısını her fırsatta dıle getıren turk basketbol tarıhının en buyuk basketbolcusuna bundan daha buyuk bır haksızlık yapılamazdı oncelıkle ıbo fenerı para ıcın satmadı onun ıstedıgı hedeflerı olan bır takımdı ancak o zaman kı yonetım buna hıcte sıcak bakmadı ve elerınden bu buyuk yıldızı kacırdılar bu konuda esas suclu ıbo degıl onu elınden kacıran yonetıcılerdır ayrıca 2007 ye kadar ıbo nun turkıye hakları ulkerın elınde ama emınım kı eger seneye yatırım yapılırsa ıbo fenerbahceye gerı donecektır belkıde mırsadla beraber

Serkan Bükülmezer
14-02-2005, 19:06
Bu arada hıdayetınde bır sozunu hatırlatmak ıstedım faık cetıner bızım stadyumda hıdayete sordu turkıyeye donmeyı dusunuyormusun hıdayetın cevabı gayet nettı evet ancak tek bır takım ıcın eger bır gun fenerbahce basketbola yatırım yapar ve bana ıhtıyacları olursa ancak o zaman turkıyeye gelırım

Levin Susar
16-02-2005, 22:44
Şimdi çok ince ayar gerektiren bir konu bu...
Öncelikle Sevgili Hakan artış'ın ibo için yazdığı o yazıyı, ben bizzat 1 e 1 kendi ağzından dinlediğim için çok şanslı sayıyorum kendimi...

Şimdi İbo da her insanın sevdiği kadar parayı sever.
Bu sebe Fenerbahçe'ye gelmemesi bence çok doğal.
Dream team maçlarında 20 şer sayı çakıosunuz, seattle teklif getiriyor. Kariyerinizde gidebileceğiniz en üst nokta...

Fenerbahçe'yi seattle a tercih etmesini bekleyeemzdik.
Her insan'ın hayatta idealleir vardır.
Bir Türk basketbolcu için NBA inanılmaz bir hedeftir.

Neyse, İbo'ya paragöz diyebilmemiz için, herhangi bir türk takımı fenerbahçe den fazla para verdi de o yüzden mi gitti...
İbo her gittiği yerde takımını başarıdan başarıya koşturdu.

Burda ona hakettiği değerin verilmediği çok doğru, AEK da da, pao da da kahramandı o. Gittiği takım pao, ibo gibi bir adamın abuk subuk oyuncular ile birlikte oynamasını benim gönlüm şahsen el vermezdi...

İbo hiçbir zaman için para yüzünden Fenerbahçe'yi reddetmedi..

İbo'nun Fenerbahçe'den ayrılış hikayesini yine Hakan artış'tan dinlediğimde, çok üzülmüştüm. Fenerbahçe'de kalmak için elinden geleni yaptı. Efesten teklif edilenin bilmem kaçta birine oynamaya razıydı...
Ama başkan onunla görüşmeyi reddetti...

Hemm de neden biliyormusunuz ?

Geçen sene tofaş ibo için 7 milyon dolar teklif etmişti. Tofaşın kadrosu da bizden gayet iyiydi hatırlarsanız...
İbo Fenerbahçeliliği yüzünden gitmek istemedi..
O günden sonra da başkanın nefretini kazandı. Sözleşmesi bitince de başkan suratına dahi bakmadı...

İbo bir gün geri gelecek. Belki geç olacak ama mutlak ageri dönecek. Ben onun içindeki Fenerbahçe aşkına sonuna kadar inananlardanım...

Berk.Tansoy
16-02-2005, 23:51
Türkiye'de oynamayacağım demiş ama..

Serkan Bükülmezer
18-02-2005, 14:27
Yeterki fenerbahce basketbola yatırım yapsın ben ınanıyorum ertesı gun ıbo ıstanbulda antrenmana cıkacaktır sadece iboda degıl mırsad ta bence her an gelebılır

Emre.Nacir
18-02-2005, 14:44
Fenerbahceli olmak hergangi bir takımın taraftarı olmak gibi değildir..fernerbahcelinin klubüyle dünya üzerinde görülmemiş ve tarif edilemez bir bağı vardır..eger ibo mirsad ve ya bir başkası gercekten fenerbahcelilerse bir telefonla istanbulda olur boş mukaveleye imza atarlar..zaten fenerbahçelilik de bunu gerektirir..

Gözde Molla
18-02-2005, 18:47
İbo hayalleri ve idaelleri peşinden koşan bi basketçi.seatlle'a gitmek için adam ferrarisini sattı.Neden?çünkü nba'de oynamak istiyodu artık.Bir şansızlık oldu geri döndü ama geri dönmesi onun hiç bir zaman kötü oyuncu olduğunu göstermez.İbo çok ii bi oyuncu senelerce bize hizmet etti Fenerbahçeliliğini her yerde kanıtladı.Ve biliyorum ki İbo'nun hayalleri arasında Fenerbahçe'de tekrar oynamak ve basketbolu Fenerbahçe'de bırakmak var.O yüzden ibo bir gün geri dönecektir... ;)

Fatih Dilber
18-02-2005, 21:34
Fenerbahceli olmak hergangi bir takımın taraftarı olmak gibi değildir..fernerbahcelinin klubüyle dünya üzerinde görülmemiş ve tarif edilemez bir bağı vardır..eger ibo mirsad ve ya bir başkası gercekten fenerbahcelilerse bir telefonla istanbulda olur boş mukaveleye imza atarlar..zaten fenerbahçelilik de bunu gerektirir..

Şimdi sana bişi sormak istiyorum sen Ankara'dan her maça geliyor musun? bayanbasket,erkek basket,bayan voleybol, erkek voleybol, yüzme, kürek ,boks(daha sayamadığım bir çoğu) *ya da bunlara gelme en azından her futbol maçına geliyor musun? *Bu cevaba evet diyeceğini zannetmiyorum. *Okuyorum, ailem izin vermiyor, param yok gibi cümleler olacaktır.

Bu cümlelerle sence sen gerçek Fenerbahçeli misin?
Ya da Senin mantığınla Gerçek bir Fenerbahçeli var mı?

ben sahteyim *;)

Serkan Bükülmezer
19-02-2005, 12:45
Fatıh emın ol onun maca gıttıgı falan yok benım bıldıgım sadece telekom macına gıttı oda benle beraber ama emre gazı unıfeble tanısmaya clısıyor emınım onlarla beraber olursa daha cok organızasyona katılacaktır

Ali Yılmaz
19-02-2005, 13:22
yanlış anlamayın Emreyi daha yeni üye bakalım çarşamba ve cumartesi voleybol maçları var gelicek mi?
ona göre bişiler söyleyebilirsiniz.

Serkan Bükülmezer
19-02-2005, 17:28
Ali ben kendisine sıze ulasmasını soyledım umarım ulasır boylece yenı bır uye daha kazanmıs oluruz

Fatih Dilber
20-02-2005, 12:57
Onun maça gelip gelmemesi değil olay. sadece örnekti benimki ;) ben bu muhabbete gıcığım gerçek Fenerli yok sahte Fenerli, ya da işte nası diyeyim Gerçek Fenerli boş sözleşmeye imza atar falan ben bunlara karşıyım. ;) onun için öyle örnek verdim.