PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aziz Yıldırım İstifa Ederse

Sayfa : [1] 2

Mete Eker
15-10-2006, 20:16
Arkadaşlar Aziz başkan bugün istifa edecek olsa ne yapardınız??
Yine yollara mı düşerdik??
Görüşlerinizi bekliyorum.

Hüseyin Kaya
15-10-2006, 21:00
Merhaba ben foruma yeni üye oldum. Hepinize selamlar
Çünkü Fenerbahçe herşeyin üstünde (aziz başkanda dahil) olan bir oluşumdur.

Eeee geçen sezon sonunda istifa ettiğinde Aziz Yıldırım Fenerbahce'nin üstünde miydi?

Emre Tanrıseven
15-10-2006, 21:01
Çok gereksiz bi başlık bence

Uğur Ketancı
15-10-2006, 21:08
Başkanın Meyvesinden yiyenler tekrar gidecektir eminim buna.
Ben kendi adıma böyle bir adım atmadım,atmamda ;)

Hakan Güneş
15-10-2006, 21:24
su bı gercektır kı,azız baskan gorev aldıgı surece ıcınde futbol basarı yuzdesı cok dusuktur kı,bunda delıce paralar harcanmıs olmasına ragmen..
ben artık sıkıldım bu yonetımden..
futboldan anlayan alısen gıbı,sadettın saran gıbı adamlar gelmelı bence..
cunku tek kalan sey sportıf basarı...herssey var bı o yok

Burak Çankaya
15-10-2006, 21:35
Bence bu konuyu tartışıp forumdaki misafirlerimizi mutlu etmeyelim;)

Gökhan Genç
15-10-2006, 21:49
:kizgin: kimse farkında diilmi azizi başkan büyük dedigimiz başkan tribünleri öldürdü kendine fenerbahçe cumhuriyetini şirket haline getirdi üstelik sadce kendine çalışan bi şirket:kizgin: :kizgin:

Gökhan Genç
15-10-2006, 21:51
asla yürümem asla!!!!!

Baran Kutlu
15-10-2006, 22:19
arkadaşlar yanlış yere açılmış bu topic.lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Mesrur Yersel
15-10-2006, 23:57
valla bu sefer üzülürsem cinconlu olayım...

Şabettin Doğan
16-10-2006, 00:07
Aziz Yıldırım istifa ederse Ali şen'i klübe çağırır yemek yerler çıkışta açıklama yaparlar ondan sonrada geri döner tekrar başkanlığa.

Sertaç Banko
16-10-2006, 00:34
Gereksiz bi baslık diye düşünüyorum.

Celal Tunalıoğlu
16-10-2006, 00:44
Kısa ve net; ne Aziz Yıldırım geri döner, ne taraftar yola düşer.
Bir de Allah aşkına şu cinconlu Sadettin Saran'dan bu forumda bir daha söz etmeyin. Cinconun en sıkıntılı, haczin geldiği anlarında büyük bir yardımda bulunan bu adama Fenerbahçe'lilik bile yakışmıyorken siz onu nasıl olurda klübümüzün şanlı, şerefli başkanlığına layık görürsünüz?!?! Kendinize gelin.

Burası Antu değil.

Saadettin Saranda bu camiaya mal olmus bir insandır,asbaskanlık yapmıs ve kongre üyesidir.

İci bos söylemlerle insanlara hakaret etmeyin.

İlker Aktaş
16-10-2006, 01:26
Ben de anlayamıyorum insanların bu Saadettin Saran düşmanlıklarını! İsteyen istediği yorumu yapar kimse şundan bahsetmeyin bundan bahsetmeyin diyemez herkes fikrini belirtebilir..

Aziz Yıldırım istifa ederse ne mi olur!

Bizim için yeni umut ışığı doğar..
Yeni kan, yen, umutları da beraberinde getirir..

Ne ağlarız ne de üzülürüz..

Onur Aloğlu
16-10-2006, 02:29
Kimden söz ederseniz edin canım. Benimki aman kimse ondan söz edemez anlamında değil :)
Sadece tüylerim diken diken oluyor :)
Konunun yeri burası değil diye uzatmıyorum ama Sadettin Saran bu camianın neresine mal olmuş onu anlamadım:)

Fenerbahçe' de yöneticilik yapmış birisi Fenerbahçe tarihinde yerini alacaktır. Bu camia, kulübü için emek veren, ter döken, mesai harcayan herkese hakettiğini verir. Doğrusuyla, yanlışıyla Saadettin Saran bu camianın içindedir, olacaktır, olmalıdır. Başkan olur, olmaz bu genel kurulun takdiridir.

Kaldı ki çok büyük konuşmamak lazım. Yarın Galatarasaylı dediğin bu insan Fenerbahçe başkanı olursa ne olacak? Sen ne yaparsın mesela?

Kayhan Özturk
16-10-2006, 02:53
aziz yıldırım istifa ederse,
nerde o günler!!!

Kemal Aktürk
16-10-2006, 10:05
Kısa ve net; ne Aziz Yıldırım geri döner, ne taraftar yola düşer.
Bir de Allah aşkına şu cinconlu Sadettin Saran'dan bu forumda bir daha söz etmeyin. Cinconun en sıkıntılı, haczin geldiği anlarında büyük bir yardımda bulunan bu adama Fenerbahçe'lilik bile yakışmıyorken siz onu nasıl olurda klübümüzün şanlı, şerefli başkanlığına layık görürsünüz?!?! Kendinize gelin.

Biz bu konuyu sayfalarca tartıştık. Ama TARTIŞTIK İçi boş slogan atmadık. Antu forumların da okuduğumuz kusmukları taşımayalım mümkünse! Rant iddiası ise en komik iddia! 300-500 Bin dolar için düşebileceğini düşünenler köprüden atlasın.Gerçi 3 ay öncesine kadar Başkan köprüden atla dese binlerce kişi atlardı. Ne olduysa 3-4 maç puan kaybedince oldu. Milletin gözleri açıldı. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.

Mustafa Akdoğan
16-10-2006, 13:47
yav ben merak ediyorum bu haciz geldiğini söyleyenler ordalarmıymış??sadettin saran kendi agzıyla böyle bir şeyin olmadıgını söyledi,zaten hiçbir fb'li böyle bişey yapmaz..sadettin saran'ın savunucusu falan degilim ama camiadan karalamalarla uzaklaştırılmaya calışılan insanlara biraz kulak verelim..hakan bilal kutlualp'e aziz yıldırımın kongrede söylediklerini de hatırlayın...
aziz yıldırım bence zicoyu da alıp kendine başka oyuncak bulmalı ama sezon sonuna kadar kalması gerktiği için gereksiz bir topic olduguna katılıyorum...

Celal Tunalıoğlu
16-10-2006, 16:11
Ben en büyük rakibimiz 6s'ya en zor zamanında yardım etmiş bir başkan asla istemiyorum, bu kadar basit!

Ne yapmıs Saadettin Saran ?Reklam anlasması mı imzalamıs?Aynı anlasmaları kendisi Yönetim Kurulundayken de yapıyordu,Aziz Yıldırım o zaman neden problem etmedi ?

Barış Kaleoğlu
17-10-2006, 00:48
valal ben istiyorum Sadettin Saran'ı başkan olarak sebeplerini de ilgili konularda yazarım...

dilimizi midemize kaçıracak kadar ne biliyorsun çok merak ettim açıkçası...

Kemal Aktürk
17-10-2006, 01:10
Valla tartışacak bir şey yok arkadaşlar. Ben söylemiş olduklarıma inanıyorum. Çünkü böyle olduğunu biliyorum. Sizler beni tanımazsınız elbette ama asıl bilmeden konuşan sizlersiniz. Ben bu camianın içine henüz 7 yaşındayken girdim. Yani şimdi çoğunuzun yaşı kadar bu camianın içinde yer aldım. Yani forum yönetiminin Sadettin Saran'ın şahsına tek kelime etmeden bana verdiği 3 hafta no post cezasının sebebinin ait olduğu gruba dahilim. Tereciye tere satmaya çalışmayın. Ben bildiklerimin, gördüklerimin ve duyduklarımın % 1'ini buraya yazsam diliniz midenize kaçar. Ben o adamı Fenerbahçe'nin şanlı, şerefli koltuğu için hiç ama hiç uygun görmüyorum. O kadar.

Ayrıca istişare etmeyi bilmiyorsanız bu benim suçum değil. Her istişareyi tartışmaya çevirmeye bayılıyorsunuz. Biraz daha sakin olun.

Konuşursam camia karışır diyorsun yani. Karalamanı yap sonra da üstü kapalı tehdit et ne güzel memleket yahu! Bir gün ben de Aziz Yıldırım için bildiklerimi duyduklarımı anlatırım görürüz kimin dili nereye kaçıyor...

Sercan Matur
17-10-2006, 01:11
nerede o günler...
keşke..

Onur Aloğlu
17-10-2006, 03:24
:)

Bu lastik bi' yerde patlayacaktI.

Onur Aloğlu
17-10-2006, 03:26
Ibrahimoviç

Recep Yüce
17-10-2006, 03:45
Sizleri daha yakından tanıyıp yüksek şahsiyetlerinizden faydalanmak isteriz Turgut Bey,

Uzun zamandan beri yüzyüze tanışma fırsatı bulamasamda futbol forumunda adınıza sıklıkla rastlamaktayım. Anladığım kadarıyla aynı anda birçok şeyle meşgul olma durumunuz var. Zira belirttiğiniz Marmara mezunu üstüne -yanlışım varsa düzeltin- dört yıllık antrenörlük kariyeri, 20 yıldır kulübün içinde bulunma falan büyük şeyler. Bu aralar hiç içerde çocuk göremiyorum kulüpte ama eskiler farklı tabi, benim yaşım yetmez değilmi...

Birde yukarda okudum birşeyler duymuşsunuz. Bu bana biryerden tanıdık geliyor sanki, Antu forumlarında hergün açılan onlarca içi boş konunun başlığı değil mi bu? Bu cümlenin içini doldurabilir misiniz Turgut Bey? Tabi bizim sahip olmadığımız ve Fotomaçta da olmayan bilgilerle. Aa pardon unutmuşum yirmi yıl kulübün içindeki insanla nasıl konuşurum böyle, haşaa!..

Tabi tüm bunlar size "bence" kelimesini kullanmaktan ziyade "budur.(NOKTA)" deme hakkını veriyor. Çünkü burada kulübün içindeyim diye bağıran sizsiniz, içinde olanlar değil. Değil mi Turgut Bey?

Sahi yedi yaşından beri kulübün içinde olup yıllarca antrenörlük yapmak zamanının Fenerbahçe kulübü oyuncusuna hakaret etme hakkı da verir mi size, (Bkz. Nicolas Anelka) yoksa bilmediğimiz başka meziyetlerinizde var mı?

Hasan Muradoğlu
17-10-2006, 05:20
Keşke bıraksaydınız da anlatsaydı. Dilimiz midemize kaçacaktı daha...

Baran Kutlu
17-10-2006, 05:55
aziz başkan istifa ederse Allah razı olsun başkan der,arkasından el sallarım büyük bir zevkle..ondan sonra da yeni bir ümit ışığıyla o şerefli görevi kimin üstleneceğini beklemeye başlarım her renkdaşım gibi..

Tuğfan Aslan
18-10-2006, 04:26
öyle bir ihtimal yok,,

Mehmet Karakaya
19-10-2006, 03:28
Ibrahimoviç

Kardeş kırılırım cevap vermezsen :D

Dilim hala yerinde duruyoR

Emrah Şamdan
19-10-2006, 11:09
fenerbahçe için faydalı olmaz ama aziz başkanın arkasında yeniden sadettinsaranı görmek ii olurdu.

Barış Güzelsoy
22-10-2006, 16:16
Aziz Yıldırım gitse bile ki ben artık gitmesini istiyorum, yerine gelen başkan Aziz Yıldırım'ın sözünü geçirebileceği bir insan olacaktır.Yaptığı bu kadar yatırımın, harcadığı bu kadar emeğin peşini bırakmaz, kendi düşünce yapısına uyan birinin başa geçmesini sağlayacaktır.

Cem Demirtaş
07-10-2008, 18:10
Sevinirim...

Yusuf Yavuz
08-10-2008, 00:10
Yollara kadar düşmem, düşmedim de.
Fakat çok üzülürüm, çok arayıcağız...

İsmail Özcan
08-10-2008, 00:13
eskiden olsa gitmesin derdim bu sene çok hatalar yaptı.

Erdem Özdamar
08-10-2008, 00:40
karmaşık duygular içinde olurum ilk birkaç zaman.sonra alışmaya çalışırım.iyi kötü birşeyler yaptı eyvallah ama giderse "keşke gitmeseydi" demem büyük ihtimalle.

Mustafa Bilseloğlu
08-10-2008, 02:29
Bizim zamanında efsane maratonlarımız vardı. Belki çoğu biletsizlerdi, ama yürekten desteklerlerdi. Bir parma, bir gs maçını düşünelim. Desibel rekorları kırdığımız maçları düşünelim.Sadece geçmişimizde bir mazi olarak duruyor.Aziz yıldırım tesis ve stad anlamında FENERBAHCE ye çok şeyler katmıştır,ama malesef başarısı yoktur. Efsane maratonu bitirende O'dur. İnşallah gider de EFSANE GERİ DÖNER...

Ferdi Yüksel
08-10-2008, 03:12
Aziz Yıldırım İstifa ettiginde yanımılyarsam Gfb yollara düsmüstü ( en fazla cogunluk ) Aziz Yıldırımdan Gfb yi bitirmeyi gündeme getirdigi için sanmıyorum !..

Onur Coşkuncan
08-10-2008, 03:46
Tesisleşme adına gerçekten müthiş işler yapmıştır ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır.
Takımda teknik direktör olmasına rağmen kadroyu başkan yapıyorsa istifa gecikmiş demektir.
Kimse kusura bakmasın aziz yıldırım gitmelidir.

Tuğba Tülü
08-10-2008, 03:57
Tesisleşme adına gerçekten müthiş işler yapmıştır ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır.
Takımda teknik direktör olmasına rağmen kadroyu başkan yapıyorsa istifa gecikmiş demektir.
Kimse kusura bakmasın aziz yıldırım gitmelidir.
Aziz yıldırımın kredisi kadar bu klüpte kimin kredisi var ? bu yüzden başkanın istifa edeceğini düşünmüyorum

Hakan Ateşler
08-10-2008, 22:57
zico'yu kovması bana göre herkese artık yeter dedirtti, yukarda allah var al sana yürüye yürüye disiplinle şampiyonluk.

Süleyman.Özdemir
11-10-2008, 19:25
süper olur ama akıllı bi başkan gelirseee

Ozan Özkan
12-10-2008, 16:56
Yerine Ali Koç ya da Murat Özaydınlı gelirse neden olmasın.. :D

Volkan Gürocak
13-10-2008, 02:26
bence istifa ederse bu sefer yürüyüşler olmaz bence.ama geleninde aziz yıldırım kontrolünde olur gibime geliyor yani istifa etsede etmesede aynı yanlışlar yapılacaktır.yani muhalefetin öldüğü bir organizasyonda aziz yıldırımdan sonra kim gelirse gelsin aynı olacaktır.bazı arkadaşların yorumlarında da dediği gibi bence işi bilen insanlar olmalı yada işi bilen fenerbahceyi bilen insanlardan bir ekip oluşturlmalı sadece futbol için konuşuyorum yok sa aziz yıldırım amatör sporlara ve alt yapıyo çok değerli katkıları vardır bunuda göz ardı etmemek gerekli

Birkan Gökpınar
13-10-2008, 18:15
aziz baskanın bugüne kadar yaptıgı hizmetler inkar edilemez ancak arkadaslar bi gerçek varki artık aziz baskanın bırakma zamanı gelmistir sinirleri kaldırmıyor artık buda fenerbehcenin zararına oluyor öfkeyle kalkıp zararla oturuyor:kahve:

Alper Sağlam
14-10-2008, 02:33
azizin son senesi kendiside farkında bırakacak bu sene başkanlığı

Emre.Yıldırım
27-10-2008, 02:26
aziz baskanın bugüne kadar yaptıgı hizmetler inkar edilemez ancak arkadaslar bi gerçek varki artık aziz baskanın bırakma zamanı gelmistir sinirleri kaldırmıyor artık buda fenerbehcenin zararına oluyor öfkeyle kalkıp zararla oturuyor:kahve:
haklısın kardes kaos ortamı yaratmaları ıkı taraf içinde gecerlı kımsenın yararına degıl

Gültekin Kaymaz
10-11-2008, 19:10
http://img266.imageshack.us/img266/582/getattachment2gn1.jpg

Aytek Öztürk
10-11-2008, 22:30
bu klübün kurumsal bir yapıya büyük oranda kavuştuğu söylenmiyormu yahu kişiler gitse neden birşey değişsin ki kurumsal bir yapıda? ayrıca çok karşıt olsam da başkana bence son derece gereksiz bir topic olmuş

Yusuf Yavuz
11-11-2008, 16:21
Geri dönmesi için elimden geleni yaparım.

Arif Koçak
12-11-2008, 00:47
umarım eder

Gökhan Çalan
12-11-2008, 02:32
Geri dönmesi için elimden geleni yaparım.
+1907

Ahmet Yürek
12-11-2008, 05:24
başkan gibi başkan.. o bizim vizyonumuzu değiştirdi geliştirdi bırakması kendi tasarrufudur, bırakmassa zaten efsane başkanımızdır ki yerine bırakacağı kişileri ii bilir başkanım

Yusuf Yavuz
12-11-2008, 15:47
umarım eder

imzana bakınca, böyle bir görüşte olmana şaşırmadım zaten :cool:

Gökhan Çalan
12-11-2008, 17:18
azizin son senesi kendiside farkında bırakacak bu sene başkanlığı
üslubun harika FENERBAHÇEMİZİN başkanına azizin tarzı hitap etmek sen böyle devam et!!!!

Zeynep Semir
15-11-2008, 15:19
üslubun harika FENERBAHÇEMİZİN başkanına azizin tarzı hitap etmek sen böyle devam et!!!!
bencede gökhan hiç hoş degil..bence unutmayalm fenern önune geçtm diye bıraktığı günlerii başkanmz bırakacağı zamanı da bilirrr daha yapcak çok işi varr..

Gökhan Çalan
15-11-2008, 15:36
bencede gökhan hiç hoş degil..bence unutmayalm fenern önune geçtm diye bıraktığı günlerii başkanmz bırakacağı zamanı da bilirrr daha yapcak çok işi varr..

tabiki cnm o adamın bizi nerden nereye getirdigini unutmamamız lazım 3 aylık başarısızlıkta 10 yılı silmemeliyiz ..

Süleyman.Özdemir
16-11-2008, 16:11
Sadettin Saaran başkan Aykut Kocaman hoca olsun o zamann herkes görücek Fenerbahçemizin gücünüü..

Selim Kul
16-11-2008, 16:15

bu uslubu başkaları kullanıyor.bence hiç hoş değil.Aziz başkanın fenerbahçeye kattıklarını tartışmak bence Kadıköyde Fenerbahçemizin 6s ye olan ustunlugunu tartısmak gibi bir şeydir.ya hiç bir şey yoksa stad var ya:)

Özer Çetinkaya
21-11-2008, 15:52
imzana bakınca, böyle bir görüşte olmana şaşırmadım zaten :cool:

Yine aynı kısır döngü ..Hadi bakalım:)

Gökhan Çalan
21-11-2008, 17:35
eski kral öldü yaşasın yeni kral!!

Mustafa Yüksek
21-11-2008, 19:41
umarım aziz başkan istifa ederde yeni oluşumlar ve yeni kadrolar kurulur yoksa böle giderse halimiz perişan..10 senelik yaptıkları demiş arkadaşın biri fakat şunu unutmuş aziz yıldırım evet belki 10 senede cok iyi projelere imza attı fakat gs den daha az şampiyon oldu ve hiç türkiye kupası alamadı malesef bu sene ise yapılan ve yapılmayan trasnferlerle tam bir çöküş....

Muhammet Budak
21-11-2008, 21:36
Ne kadar da çok kraldan çok kralcı var...

Gökhan Çalan
21-11-2008, 22:53
umarım aziz başkan istifa ederde yeni oluşumlar ve yeni kadrolar kurulur yoksa böle giderse halimiz perişan..10 senelik yaptıkları demiş arkadaşın biri fakat şunu unutmuş aziz yıldırım evet belki 10 senede cok iyi projelere imza attı fakat gs den daha az şampiyon oldu ve hiç türkiye kupası alamadı malesef bu sene ise yapılan ve yapılmayan trasnferlerle tam bir çöküş....
çöküş derken ??? biz inanıyoruz şampiyon olacagımıza türkiye kupası çokda önemli sanki geçen sene finali kimlerin oynadıgına bakıp anlayabilirsin değerini ayrıca o kupayı alamamız 2 selçuk dereli bide cüneyt çakırın katletmesiyle olmuştur siz niye başarıya bu kadar düşkünsünüz anlamıyorum !!

Yasin Çıkrıkçı
22-11-2008, 21:25
Aziz Yıldırım bırakınca Hidayet abim başkan olcak :/

Sercan.Tuna
22-11-2008, 22:09
döndürmek için gereken yapılır

Mustafa Yüksek
23-11-2008, 01:37
çöküş derken ??? biz inanıyoruz şampiyon olacagımıza türkiye kupası çokda önemli sanki geçen sene finali kimlerin oynadıgına bakıp anlayabilirsin değerini ayrıca o kupayı alamamız 2 selçuk dereli bide cüneyt çakırın katletmesiyle olmuştur siz niye başarıya bu kadar düşkünsünüz anlamıyorum !!

peki arkadaşım bir takımdan başarıdan başka ne beklicez acaba???...

2.si ise türkiye kupasının finalinin kimler arasında oynandığı önemli deil bence şuan türkiyenin 2.büyük organizasyonlu kupası ve malesef biz bunu 25 senedir alamıyoruz...çöküş derkende gerçekten çöküş be dostum bu sene şampiyonluk hayal gibi görünüyor helede ankaragücündende eli boş dönünce...:???:Evet koyu fenerliyiz fakat gerçekleride görelim demi...:(

Alp Hacıoğlu
23-11-2008, 01:40
aziz yıldırım istifa ederse
yeni başkan kim olacak sorusu değil
aziz yıldırım'a ne kadar borcumuz var sorusu kafaları kurcalar

Fuat Rıhtım
23-11-2008, 01:44

2.si ise türkiye kupasının finalinin kimler arasında oynandığı önemli deil bence şuan türkiyenin 2.büyük organizasyonlu kupası ve malesef biz bunu 25 senedir alamıyoruz...çöküş derkende gerçekten çöküş be dostum bu sene şampiyonluk hayal gibi görünüyor helede ankaragücündende eli boş dönünce...:???:Evet koyu fenerliyiz fakat gerçekleride görelim demi...:(

Bazen işler doğru gitmiyor.

Uğur Boral'ın açıklaması var.

İyi oynadığımız maç oluyor diyor. Ama hiç olmadık anda hiç olmadık şekilde biz gol atacağımıza gol yiyoruz. Sanki saha içinde görünmeyen birşeyler oluyor diyor.

Onlar belkide bizden çok istiyor bazı şeyleri ama olmayınca olmuyor.

Şimdi gelelim Aziz Yıldırım'a.

Aziz Yıldırım bu sene çok hata yaptı evet. Ama bu takımı daha kötü yapmak için değil daha iyi yapmak için bu yanlışlara düştü.

Daha öncede yanlışlara düştüğünde hep daha iyisini yapmıştı. Bu senede Ali Koç'un açıklamalarını dinlediyseniz, yanlışların hepsinin farkındalar.

Eğer Aziz Yıldırım bu kulüpten bu sıralar koparsa, kulüp kaos ortamına işte o zaman sürüklenir.

Ama Aziz Yıldırım istifa etmezse, bize milyar dolar kazandıracak ve bizi dünyanın 1 numaralı kulübü yapacak 1-2 proje yarım kalmayacak (1 milyon üye projesi, Fenerium'un halka arzı, FenerCenter) ve yapılan yanlışların farkında olan başkanımız eskiden olduğu gibi dahada iyisini yapacak.

Biz sadece desteğimizi verelim.

Düne kadar hayalini kuramadığımız adamları buraya getirdi bu yönetim. Bu sıralar içimize fitne fesat sokmaya çalışan diğer yandaşlara izin vermeyelim. Ha elbette eleştirelim ama yıkmayalım herşeyi.

İnşallah aydınlık günler yakındır renktaşlar. Hemde çok yakın.

Muhammet Budak
23-11-2008, 04:11

Aziz Yıldırım'ın çok fazla yanlışları var.Transfer hataları,futbol takıma çok fazla bulaşması,bu kulüp için(futbol takımı değil bütün branşlarda) maddi-manevi olarak her şeyini feda eden kişileri tribünden uzaklaştırarak tribünü zenginlerin eğlence mekanı haline getirmesi,kulübün haklarını net olarak savunmaması(Ali Aydın,Cem Papila Galatasaray ve Beşiktaşa 3er puan kaybettirdikleri için mesleklerini bıraktılar,şampiyonluğumuzu,kupalarımızı çalanlar hala devam ediyorlar),kendini çok fazla ön plana çıkarması,bu kulübün değerlerini yok etmesi(Ülker olayı,Aydın Örs'ün gönderilmesi,Emre ve Tümer transferleri)...Yani çok fazla şey var.

Ama başarısızlık en sonda gelir Aziz Yıldırım'ın yanlışları arasında.Bu sezona başarısızlık denemez.Mtk,Pendik,9 hafta galibiyete uzak olmak,Sigma Olomouc,Cannes,0 puan...Neleri gördük.Bu durum başarısızlık mı ki?

Geçtiğimiz sezonki Avrupa başarısında önemli pay sahibidir Aziz Yıldırım.Bu kulübün,taraftarın vizyonunu yükseltmiştir bir şekilde...

Aziz Yıldırım'ı sevmiyorum,istifa ederse de üzülmem,gitmesini ya da kafa yapısını değiştirmesini isterim ancak gündeme getirilebilecek yanlışları varken senin dediğin şekilde başkanı eleştirmek doğru değil bana göre...

Bu arada benim başarı kıstasım farklıdır,lig şampiyonluğu,kupa başarı değildir.Avrupa'da kurada adın çıktığında rakiplerinin yüzünü endişe kaplamasıdır başarı.Bunun daimi olması fırsatı da bir süre için kaçmıştır bana göre Zico'nun gönderilmesi ile.Bunda da en büyük pay Aziz Yıldırım'ın başarı kıstasının Türkiye Şampiyonluğu olmasıdır...

Her sene şubat ayında Avrupa'da maç yapmaktır başarı benim için.Türkiye'de zaten 50 senede 17 şampiyonluk almışsın,%90 ihtimalle 3 kulüpten birisi şampiyon oluyor.Bu sene de şampiyon olamamak beni çok da üzmez,ama seneye Avrupa'da olamamak çok üzer...

Gökhan Çalan
23-11-2008, 04:51

Türkiye kupasını geçiniz o kadar önemli değil zaten o kupanın değeri bizim alamamamızdan kaynaklanıyor... NE mi bekleyecez başı dik durmasını bekelyecez hiçbir platformda FENERBAHÇEMİZİ laf getirmemesini bekleyecez bunun pahasına 1 şampiyonlugumuz 3 türkiye kupamız çalınsada dik duracağız yemekler yiyip kupalar paylaşmayacaz...biz Fenerbahçeyiz onurlu ve dürüst insanların olduğu güzel bi camiayız...Yönetim elinden geleni yapıyor başarılı olmak için ama bu yıl bişey var olmuyo ...Benim takımım diğer büyük !!! takımlar gibi maç satmayacak ... Bu onurlu camiaya yakışan onurlu insanların 10 senedir yaptıgını 4 ayda silmek bize yakışmaz dostum..

Mustafa Yüksek
23-11-2008, 14:37
Türkiye kupasını geçiniz o kadar önemli değil zaten o kupanın değeri bizim alamamamızdan kaynaklanıyor... NE mi bekleyecez başı dik durmasını bekelyecez hiçbir platformda FENERBAHÇEMİZİ laf getirmemesini bekleyecez bunun pahasına 1 şampiyonlugumuz 3 türkiye kupamız çalınsada dik duracağız yemekler yiyip kupalar paylaşmayacaz...biz Fenerbahçeyiz onurlu ve dürüst insanların olduğu güzel bi camiayız...Yönetim elinden geleni yapıyor başarılı olmak için ama bu yıl bişey var olmuyo ...Benim takımım diğer büyük !!! takımlar gibi maç satmayacak ... Bu onurlu camiaya yakışan onurlu insanların 10 senedir yaptıgını 4 ayda silmek bize yakışmaz dostum..

dostum iyi hoş yazmışsın fakat 10 senede aziz yıldırımı evet cok sevdik fakat 2 senedir o kadar yanlışları olduki bende 10 seneyi bir anda sildi süpürdü neden mi? ziconun yollanması, aydın örs ün yollanması, futbol takımımızda bazı oyuncuların külüpte tutulamaması,ve benim için bir ekol olan İBRAHİM KUTLUAY ada sahip cıkılmaması ve ve en önemliside tribünlerin hep karşı karşıya getirilmesi... bunun gibi birçok yanlışta hep aziz başkanın imzası vardı...ve 2 senedir de başarısızlıkların bunlar bir nedeni olabilir..peki gecen seneki avrupa başarısını hiçe mi sayıyorsun diyebilirsiniz hayır hiçe saymıyorum tabi hala gururumuzu okşayan başarıdır fakat bu 10 yılda bir kez mi olmalıydı??:(

Gökhan Çalan
23-11-2008, 18:35
aydın örs konusunda hgaklısın ama ibrahim kutluay bizi zor zamanımızda bırakıp gitniştir ona rağmen tekrar alınmıştır... bence geçen sene başarısız değildik tarhimizin en başarılı yılı bile olabilir çünkü hiçbir Türk takımı avrupada bizim gibi başı dik duramamıştı...

Aytek Öztürk
26-11-2008, 02:19
birşeyi çok çok merak ediyorum bilenler şiddetle beni aydınlatsın aziz yıldırım iş hayatında inşaat dışında alanda iş faaliyeti gösteren şirkete sahip mi??

Gökhan Çalan
26-11-2008, 02:31
natonun silah mütahiti..

Aytek Öztürk
26-11-2008, 02:43
natonun silah mütahiti..

başka birşey varmı aslında o cümlemin içine başka legal bir işi varmı yazıcaktım ama kural ihlali yapmak istemedim o olayla ilgili az çok bildiklerimiz var yani ne bileyim merak ediyorum yani yatırım hamlelerini nasıl gerçekleştiriyor şirketleri orda da ben bunu yapıcam ben burayı alıcam gibisinden mi davranır yoksa danışmanlarını dinlermi çünkü cidden yani şayet işlerini de böyle yürütüyorsa allah başkanımızı krizlerden korusun yani bu nasıl bir süper egodur ki takımı her yönüyle kadrosal bazda nerelere getirmiştir bu ego takımımızı anlamak çok güç

Çağrı Erdoğan
26-11-2008, 02:58
şu an resmen ağlıyorum...en son denızlı deplasmanında akıtmıştım bu yaşları...bı takımın takımı bırakın ,sayın!!! başkanımızın söyledığıne göre taraftarımızın eserı olan,ezelı rakıplerımızın kıskanclıklarından çatladığı 4-5 yıllık o muhteşem atılımın 6 ayda nası ellerımızden alındığına ınanmak ıstemıyorum....sadece şunu yazıcam

nısan 2008 şamp. lıgı çeyrek fınal FENERBAHCE 2-1 CHELSEA
maçtan çıkan bı taraftar:"o 1 golu yemeseydık ıyı olacaktı ama olsun takımımıza guvenıyoruz ıngılteredede kök söktururuz"

kasım 2008 şamp. lıgıne bu yıl ıcın veda tarıhımız FENERBAHCE 1-2 PORTO
ıcerdekı bınlerce taraftar:"yoksa nası çıkacak josıconun parası"....

6 ayda bu kadar değışılmezdı sayın başkanım...yazın yaptıklarınızı ışala devre arasında duşunursunuzde bıraz bışılerı kurtarabılırız...
saygılarımla;
basıt bır fenerbahce TARAFTARI.....

Can.Göğüş
26-11-2008, 03:21
şu an resmen ağlıyorum...en son denızlı deplasmanında akıtmıştım bu yaşları...bı takımın takımı bırakın ,sayın!!! başkanımızın söyledığıne göre taraftarımızın eserı olan,ezelı rakıplerımızın kıskanclıklarından çatladığı 4-5 yıllık o muhteşem atılımın 6 ayda nası ellerımızden alındığına ınanmak ıstemıyorum....sadece şunu yazıcam

nısan 2008 şamp. lıgı çeyrek fınal FENERBAHCE 2-1 CHELSEA
maçtan çıkan bı taraftar:"o 1 golu yemeseydık ıyı olacaktı ama olsun takımımıza guvenıyoruz ıngılteredede kök söktururuz"

kasım 2008 şamp. lıgıne bu yıl ıcın veda tarıhımız FENERBAHCE 1-2 PORTO
ıcerdekı bınlerce taraftar:"yoksa nası çıkacak josıconun parası"....

6 ayda bu kadar değışılmezdı sayın başkanım...yazın yaptıklarınızı ışala devre arasında duşunursunuzde bıraz bışılerı kurtarabılırız...
saygılarımla;
basıt bır fenerbahce TARAFTARI.....

ağlamak için bir sebeb yok bence.Sen ağlarken takımı bu duruma düşürenleri bir düşün.Onlar şimdi bacak bacak üstüne atıp ellerinde sigara etraflarına gülücükler saçıyor.renkdaş devir protesto devri.Yeter artık hep destek tam destek olayına maçların başın da bağırmama falan değil 30 dak 45 dak durmadan alkışlamak gerek bunları.Bence takımı ve yönetimi bu duruma bizler getirdik bizim bu takıma olan aşkımız getirdi ama anlamaları gerek biz onlara değil renklere aşığız ve bunu anlatmanın da en basit yöntemi protestodur.

Erdem Özdamar
30-11-2008, 15:27
Başkan Aziz Yıldırım´ın, mayıs ayındaki kongrede başkanlıktan ayrılma kararı alması, Fenerbahçe camiasında şok etkisi yarattı.

Fanatik gazetesinin haberine göre: "Günlerdir ‘durum değerlendirmesi’ yapan, yönetim kurulu üyeleri ve camianın ileri gelenleri tarafından ikna edilmeye çalışılan Yıldırım son kararını verdi. Aziz Başkan, Mayıs ayındaki olağan genel kurulda aday olmayacak ve Fenerbahçe’deki 11 yıllık ‘Yıldırım dönemi’ son bulacak.

‘Niye duruyorum’

Galatasaray'dan sonra Beşiktaş’ı da deviren ve derbilerde ikide iki yapan Fenerbahçe’de, mutluluk kısa sürdü. Uzun zamandır mayıs ayındaki kongrede aday olmayacağı konuşulan Başkan Aziz Yıldırım’ın bırakma kararı alması, camiaya bomba gibi düştü. Bir süredir yönetici arkadaşlarıyla yaşanan gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, “Örgütlü bir saldırıyla karşı karşıyayım. Bu mücadelede yalnız kaldım ve yıldım. Bu durumda ben, bu işi yapmayı niye sürdürüyorum ki. Yetti artık” deyip, bırakma kararı aldı.

İkna edemediler

Bazı kişilerin Fenerbahçe üzerinden rant elde etmeye çalışmasına karşı büyük savaş veren, bu uğurda bazı gruplarla kavgaya tutuşan Yıldırım’ın, bunların üzerine bir de teknik direktör ve kadro seçimiyle ilgili eleştiriler gelince yıldığı belirlendi. Yöneticiler ve camianın ileri gelenlerinin tüm çabasına karşın, Yıldırım’ın başkanlığı bırakmakta kararlı olduğu öğrenildi. Aziz Yıldırım, daha önce de iki kez ayrılmak istemiş ancak yoğun baskılara dayanamayıp, tekrar göreve devam etmişti."

kaynak www.hurriyet.com.tr

Abdulhalim Şerbetçioğlu
30-11-2008, 17:00
aziz yıldırıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve hayatında başarılar dileriz.o gönlümüzün başkanı olmuştur artık.

Fuat Rıhtım
30-11-2008, 17:21
Aziz başkan bırakmıyor.

Kolpa haberler.

Kulübün sitesine açıklama yapıldı.

Aziz başkanın bırakmasını dilemek yerine, bu sene yaptığı hataları anlayan yönetimin doğruların en iyisi yapması için dua ediniz derim ben.

Kulübü hem sportif anlamda hem mali anlamda bu kadar büyüten bir başkan bir daha gelmez buraya.

Unutmayın futbol olarak büyüdük ama biz futbol kulübü değiliz.

Amatör branşlarda hergün biraz daha çok başarı yakalıyoruz.

Ve BU da Aziz başkanımızın kalması için ve hatalarını anladığını bize ispat etmesi için yeterli şeylerdir.

Aytek Öztürk
30-11-2008, 20:26
daha ne yapabilirki kendisi gidince 1 milyon üye projesine fenerbahçe spor salonuna taş mı koyacak yaptıklarını kimse yatsıyamaz yatsıyan büyük gaflete düşmüş demektir ama artık iyiden iyiye tek adamlığa geldiği noktada başkanın bilhassa ve bilhassa futbol takımına nasıl zararlar verdiğini gördük çok fazla yönetici arkadaşını(atilla kıyat,hakan bilal kutlualp,sadettin saran) küstürmesi başkanı tek adamlığa götürdü ve de artık bildikleri kendi adına bir dogma haline geldi o yüzden de hiç sorgulama ihtiyacı bile duymuyor bkz. sene başında ben bu kadroya güveniyorum yarı final oynayacak bu kadro demesi

Cemil Dağlı
01-12-2008, 22:38
aziz yıldırım istafa etse yenisi var :)
ALİ KOÇ
zaten şimdiden kulubu ALİ KOÇ yönetiyor
İDOLÜMDÜR

Fuat Rıhtım
01-12-2008, 22:43
daha ne yapabilirki kendisi gidince 1 milyon üye projesine fenerbahçe spor salonuna taş mı koyacak yaptıklarını kimse yatsıyamaz yatsıyan büyük gaflete düşmüş demektir ama artık iyiden iyiye tek adamlığa geldiği noktada başkanın bilhassa ve bilhassa futbol takımına nasıl zararlar verdiğini gördük çok fazla yönetici arkadaşını(atilla kıyat,hakan bilal kutlualp,sadettin saran) küstürmesi başkanı tek adamlığa götürdü ve de artık bildikleri kendi adına bir dogma haline geldi o yüzden de hiç sorgulama ihtiyacı bile duymuyor bkz. sene başında ben bu kadroya güveniyorum yarı final oynayacak bu kadro demesi

Bunları sene başında söyledi.

Sonrasında bunun hata olduğunuda anladı.

Daha düne kadar şampiyonlar ligine katılamıyorken o futboldan anlamıyor dediğimiz Aziz Başkan'ın kadrolarıyla çıktık Avrupa'yı sallar olduk.

1 sene tökezledik diye, bir adama futboldan anlamıyor damgası vurmak hatadır ki bu ayki dergideki açıklamasındada devre arası gerekli müdahalelerin yapılacağının müjdesini verdi.. O herkesin beklediği transfer döneminde yapılacak müdahaleyi yani..

Azıcık sabırlı olsak ne olacakki..

Mustafa Yüksek
02-12-2008, 15:36
Bunları sene başında söyledi.

Sonrasında bunun hata olduğunuda anladı.

Daha düne kadar şampiyonlar ligine katılamıyorken o futboldan anlamıyor dediğimiz Aziz Başkan'ın kadrolarıyla çıktık Avrupa'yı sallar olduk.

1 sene tökezledik diye, bir adama futboldan anlamıyor damgası vurmak hatadır ki bu ayki dergideki açıklamasındada devre arası gerekli müdahalelerin yapılacağının müjdesini verdi.. O herkesin beklediği transfer döneminde yapılacak müdahaleyi yani..

Azıcık sabırlı olsak ne olacakki..

bir sene mi tökezledik sadece sence..???...arkadaşlar geçen sene kacan şampiynluk ve bir adet haline gelen türkiye kupasınıda sayın ondan önceki kacanlarıda...bir tek gecen sene şimpiyonlar liginde çeyrek final oynamamız inka etmesin sizi zaten geç kalınmış bir başarıydı ve FENERBAHÇE'miz daha iyilerini hak ediyr ama bakın bu sene..:(

Yusuf Yavuz
02-12-2008, 19:45
inan bana türkiye kupası Fenerbahçe onu alamadığı için bu kadar değerli.
yoksa hiçbişe değeri yok Türkiyede.

emin ol ki şimdi bizle 25 senedir alamdın diye dalga geçenler; ardarda 3-4 sene alırsak "ya salla tk sını, zaten sizde 25 sene alamamıştınız" demezlerse; ben burda olacam :)

Fuat Rıhtım
02-12-2008, 20:17
bir sene mi tökezledik sadece sence..???...arkadaşlar geçen sene kacan şampiynluk ve bir adet haline gelen türkiye kupasınıda sayın ondan önceki kacanlarıda...bir tek gecen sene şimpiyonlar liginde çeyrek final oynamamız inka etmesin sizi zaten geç kalınmış bir başarıydı ve FENERBAHÇE'miz daha iyilerini hak ediyr ama bakın bu sene..:(

Şu basit Türkiye Ligi biz kupayı alamayınca çok değerli hale geldi diyenlerden misiniz sizde?

Geçen sene Avrupa'da çeyrek final oynamasaydık, ligde namalup alırdık o kupayı biz.

Geçen sene futbolcuların tamamının aklı hep Avrupa'daydı.

2. lik elbette bizim için başarısızlıktır ama başkanı yollayacak kadar değil.

Yapılan katkıların tamamı ortada ve 1998'de olduğumuz durumla bugünkü durumumuz ortada.

Maddi olarak değil, kadro kalitesi olarak. Her ne kadar kötü kadromuz olduğunu düşünenler olsada, bu kadrodan hala Avrupa'da çok çekinen takım var. Sizce bu nasıl oluyor peki?

Sadece sabır. Kimisi şerefli 2. likleriyle övünür, kimisi şerefli şampiyonluk aldığını söyler. Bilmezler ki karşılarındaki takım sadece bunu başarabilir. Bu da bizim için yeterlidir..

Gökhan Çındemir
04-01-2009, 16:04
kesin gitmeli! tribün ruhunu bitiriyor:S ..

Berk Ulupınar
05-01-2009, 06:24
kesin gitmeli! tribün ruhunu bitiriyor:S ..

Bu sebepten de başkan gönderilmez:)

Fenerbahçe'deki tribün aziz yıldırım gittiğinde de düzelmeyecek ki zaten..

Mustafa Özbakır
06-01-2009, 18:41
Arkadaşlar Sayın Aziz başkanımızın kulübe kazandırdıklarını kimse inkar edemez.Başkanımız yine istifa etse yine sokaklara dökülmeliyiz.Fakat başkanımız kendi bırakmayı isterse yani bunu seçerse büyük başkanımızın yerini doldurabilecek tek isim Hakan Bilal Kutluap'tir.Büyük bir işletme zekası var kendisinde,transfer edilen futbolcularda büyük payı olmasına rağmen tevazu göstererek bu bir ekip çalışmasıydı demesinide biliyor...

Umut Uludağ
06-01-2009, 22:40
12. adam bu takıma kim transfer edilirse edilsin takımın en büyük itici gücü olmuştu takım geriye düşse bile taraftara güvenilir ve maçın çevrileceği ümidi olurdu hep fenerbahçe taraftarı hep rakip üzerinde baskı kurar ve rakibin gücü ne olursa olsun fenerbahçe hep avantajlı görünürdü ama bu iki üçsene öncesinde kaldı sekiz dokuz sene öncesini saymıyorum bile (!) bunu suçlusu büyük bir suç işlemiştir ve düzeltmesi gerekir kimse fenerbahçeye kazandırılan şeyleri inkar etmiyor ama aynı şekilde bu kulüpten götürülen değerlerde inkar edilmemelidir eski 12. adam olmadıkça bu takım kadıköyde hep geriye gidecektir bu yüzdende kimse aziz yıldırıma dört dörtlük diyemez

Aytek Tatlısu
07-01-2009, 02:47
Kimse inkar edemezki bu takımı bu kulubu Fenerbahçeyi büyük yapan Taraftarıdır ama kimse inkar edemezki Aziz yıldırım Fenerbahçenin en iyi başkanlanlarından biridir.Şimdi bakıyoruz da her geçen yıl hatta her geçen gün Fenerbahçe tek adamlıga gidiyor çogu kişinin ortak görüşüdür bu.
Fenerbahçenin bu denli kasası dolu olmasını saglayan açık açık söylüyorum taraftarımızdır.Taraftar kart dendi başka külüpler benzerini yaptı hiçkimse ilgi göstermezken bizim taraftarımız aldı aldıtrdı 160.000 ulaşan rakamlara geldik.Bu takımın taraftarı gerçekten takımını sahiplendi görülmemiş bir sahiplenmeyle.Fenerium u tamam Aziz Başkanımız büyüttü ama Taraftarımız birşey alıcaksa hadi feneriumdan alalım diyerek her harcamasını her kuruşunu feneriuma yatırdı.Kombine kart dendi maaşıyla kira elektrik su derken kalan az bucuk parasını kombine kartına ayırdı fiyatı ne olursa olsun!.
Herkez Fenerbahçe taraftarının takımını sırtlayan bir güç oldugunu söylerken şimdi artık zengin klubun zengin taraftarları oturup maçlarını izliyorlar diye bakıyorlar.Hala var o günleri yaşatanlar yaşatmak istiyenler ama bunların önüne benim kanaatimce Başkanımız tarafından engel konulmaktadır ve üzülerek söylüyorum ki halkın takımı dediğimiz bu takım git gide halktan kopmatadır.Bilet fiyatları gibi uygulamalar bunun en önemli göstergesidir.

Fazla uzatmadan sonuca geliyim.Artık Fenerbahçe içinde farklı ses yok artık tek adamlık var.Artık muhalefet eleştirme yok bunu yapanlar haklı yada haksız olarak uzaklaştırıldılar.Artık takımının cefasını çeken taraftara öcü gibi bakıyor yönetim ve tüm Fenerbahçelilerin böyle bilmesi için elinden geleni yapıyor.Evet yönetimin hataları artmaktadır.Benim görüşüme görede artık Azız yıldırım görevini doldurmuştur hemde adını altın harflerle kazıtarak ama görevini doldurmuştur...

Fuat Rıhtım
07-01-2009, 03:02
Muhalefet olsun herkes diyorda ülke yönetilmiyor sonuçta. Ben katılmıyorum bu fikre.

Muhalefet hangi kulüp olursa olsun o kulübe zarar verir bana göre.

Muhalefet değilde, herkes aynı anda kulübe destek vermeye kalkarsa bu daha faydalı olacaktır.

Şimdi başkan adayı olacak kişiler, Aziz Yıldırım ile ikili ilişkiler içerisine girerek, maddi bir projesi varsa bunu açıklar, transfer konusunda bir fikri varsa bunu paylaşır. Ama kalkıpta muhalefet olup bunu ben yaparım sen yapamazsın derse, birinin fikrinden yararlanırken diğerinden mahrum kalma durumu oluşur.

Fenerbahçemiz'i bugünlerine getiren taraftardır. Ama taraftarıda bugünlerine getiren Aziz Yıldırım'dır. Aziz Yıldırım'ın yapması gereken 1-2 iş daha var. Onları yaptıktan önce giderse, Aziz Yıldırım'a olan sonsuz saygım bitecektir. 1. olarak dünya kulüplerinin önüne bir anda geçebileceğimiz Fenerbahçe Taraftarının Fenerbahçe'ye üye olabilme projesi. Bu projeyi gerçekleştirecek inşallah Aziz Başkan.. 2. olarakta Avrupa'nın bile peşinde koştuğu şu yeni jenerasyonu takımımıza kazandırarak, Avrupa'da bu jenerasyonla bir kupa dileğidir. Aziz Yıldırım bunun sözünü verdi bize ve bunun için çalıştı hep. Şimdi... Sıra Aziz Başkan'ın bu borcu ödemesinde. Bu borcu ödemeden hiçbir yere gitmek yok Aziz Başkan..

Ferdi Yüksel
07-01-2009, 15:36
sadece bir sene yanlış transfler yaptı diye asmak gerekmez !... Aziz Yıldırım Fenerbahçe spor klubune cok yararlı olmustur !..

Aytek Tatlısu
08-01-2009, 00:59
Muhalefet derken öyle yanlş yapıyosun diye ayagını kaydırmaya çalışan muhalefet lazım demiyorum.Başkanım bak burası yanlış denildiğinde başkanımız çogu kez o kişileri uzaklaştırdı. kimse inkar etmediki zaten aziz yıldırımın kötü başkan oldugunu ama sadece bence görevini yapmıştır

fuat arkadaşım Fenerbahçemiz'i bugünlerine getiren taraftardır. Ama taraftarıda bugünlerine getiren Aziz Yıldırım'dır. demiş bunu neye dayanarak dediğini ve aziz yıldırım bu taraftara müşteri gözüyle bakmadıgını en ufak örneklede açıklarsan sevinirim.

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 01:57
Muhalefet derken öyle yanlş yapıyosun diye ayagını kaydırmaya çalışan muhalefet lazım demiyorum.Başkanım bak burası yanlış denildiğinde başkanımız çogu kez o kişileri uzaklaştırdı. kimse inkar etmediki zaten aziz yıldırımın kötü başkan oldugunu ama sadece bence görevini yapmıştır

fuat arkadaşım Fenerbahçemiz'i bugünlerine getiren taraftardır. Ama taraftarıda bugünlerine getiren Aziz Yıldırım'dır. demiş bunu neye dayanarak dediğini ve aziz yıldırım bu taraftara müşteri gözüyle bakmadıgını en ufak örneklede açıklarsan sevinirim.

Eğer biz müşteriysek kusura bakmayın ama Barcelona taraftarı dünyanın en enayi taraftarı.

Adamların mobilyadan beyaz eşyaya kadar herşeyi Barca Store'da satılıyor. Lisanslı cipsinden sakızına kadar var. Abartmıyorum çünkü bir TV programında Barca'yı inceleyen bir belgeselde izledim bunu.

Biz ne gibi bir müşterilik yapıyoruz? Aldığımız 2 tane formamı müşterilik? Avrupa'nın en modern stadlarından birinde kombineli maç izlemek mi müşterilik? Yoksa günlük hayatta normal 2 tane t-shirt giyeceğimize, sarı lacivert 2 tane t-shirt giymek mi müşterilik?

Kusura bakmayın ama bu müşterilikse ben razıyım. Sağa sola para kazandıracağıma, renklerine gönül verdiğim kulüp kazansın daha iyi. Eğer sen Avrupa'nın ya da Dünya'nın en iyi oyuncularını bu takımda izleyip, bu takımın Dünya devi olmasını istiyorsan bu kadar fedakarlığı yapacaksın. Burada asla emir yok, genel olarak konuşuyorum. Barca örneğini verdim size. Sizce Barca taraftarı olmasa Barca bugünkü halinde olabilir mi, buna gerçekten inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. Çünkü aramızdaki tek fark, adamlar sistemi oturtmuş ve oturmuş sistemi ilerletiyor, biz ise o sistemi oturtmaya çalışan ve gelişen bir kulübüz.

Başkan dediğin görev yapar ama kulübe tek başına çağ atlatmaz bunuda bilesiniz. Bu adam çıktı bu kulübü Avrupa'da tanınmayan Türkiye'nin en büyüklerinden biriyken, bu sefer Avrupa'ya hatta dünyaya sesini duyuran bir kulüp haline getirdi. Bu ünvanda 2 tane yanlış transferle silinmez. Bu da böyle biline.

Aytek Tatlısu
08-01-2009, 02:17
Eğer biz müşteriysek kusura bakmayın ama Barcelona taraftarı dünyanın en enayi taraftarı.

Adamların mobilyadan beyaz eşyaya kadar herşeyi Barca Store'da satılıyor. Lisanslı cipsinden sakızına kadar var. Abartmıyorum çünkü bir TV programında Barca'yı inceleyen bir belgeselde izledim bunu.

Biz ne gibi bir müşterilik yapıyoruz? Aldığımız 2 tane formamı müşterilik? Avrupa'nın en modern stadlarından birinde kombineli maç izlemek mi müşterilik? Yoksa günlük hayatta normal 2 tane t-shirt giyeceğimize, sarı lacivert 2 tane t-shirt giymek mi müşterilik?

Kusura bakmayın ama bu müşterilikse ben razıyım. Sağa sola para kazandıracağıma, renklerine gönül verdiğim kulüp kazansın daha iyi. Eğer sen Avrupa'nın ya da Dünya'nın en iyi oyuncularını bu takımda izleyip, bu takımın Dünya devi olmasını istiyorsan bu kadar fedakarlığı yapacaksın. Burada asla emir yok, genel olarak konuşuyorum. Barca örneğini verdim size. Sizce Barca taraftarı olmasa Barca bugünkü halinde olabilir mi, buna gerçekten inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. Çünkü aramızdaki tek fark, adamlar sistemi oturtmuş ve oturmuş sistemi ilerletiyor, biz ise o sistemi oturtmaya çalışan ve gelişen bir kulübüz.

Başkan dediğin görev yapar ama kulübe tek başına çağ atlatmaz bunuda bilesiniz. Bu adam çıktı bu kulübü Avrupa'da tanınmayan Türkiye'nin en büyüklerinden biriyken, bu sefer Avrupa'ya hatta dünyaya sesini duyuran bir kulüp haline getirdi. Bu ünvanda 2 tane yanlış transferle silinmez. Bu da böyle biline.

İşte bak ortak noktada buluştuk bak taraftarımız klubunu ne kadar büyültmüş maddi olarak dimi aldıgı alacagı herşeyi feneriumdan almış azıcık parasını kombineye yatırıp.Elbette paramıızın son kuruşuna kadar helal olsun birşey demem.

Müşteriliğini sana açıklıyım o zaman teker teker senin yazdıgın üzerinden hemde yalın bir dilde.
Tamam sen dünya starlarını getirirsin iyi güzel bizde mutlu oluruz.Ama sen onları görmek için senin bahsettiğin Dünya Klüpleri kale arkalarında dahi olmayan parayı kale arkasına ödersin ve görürsün dünya yıldızı transferlerimizi ki roberto carlos u saymazsak ben öyle bi transferde görmüyorum(alex artık aileden biri).Biletini bu kadar pahalı yapmak nedemek? Hemen cevap veriyorum parası olan gelsin parası olmayan gelmesin eee hani Fenerbahçe halkın takımıydı neden uzaklaşıyoruz? ögrencisi emeklisi memuru taraftar değilmi çocugunu alıp gelse bi memur maça aman allah gitti maaş.Ögrenci ise tamam aç kaldı.ürünlerini elbette ordan alıcam bumu müşterilik dedin müşterilik para kazanmak ugruna değerlerini kaybettirmektir.Feneriumdan aldıgın bir üründe bunu düşünmezsin ama ömrünü tribüne harcayan bir insana(lara) onlar bizim para veren seyircimizi rahatsız ediyor diye kombinesini iptal ettirip tribünden uzaklaştırırsan işte bu taraftara bakış açını gösterir.
Aziz Yıldırım şaha yönetimiyle kalktı transferi inşaat vs. ama son 2 yıldır o yönetim uzaklaştı uzaklaştırıldı ve sonuç ortada sadece inşaat kaldı malesef.
Aziz Yıldırım kusursuz değildir herkez gibi.Gördüklerimizi söylemeliyiz ama saygılı ve hakaretsiz bir şekilde.Ama beni en çok üzen nokta Aziz Yıldırımın Fenerbahçe adının üstüne çıkması görüyorumki Aziz Yıldırımı Fenerbahçeden çok sevenler var.(fuat bu sözüm sana değil)

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 06:34
Futbolun acı yanıda bu. Sadece bizim için değil Avrupa'nın tüm takımları için geçerli bu. Bak cincona. Adamlar stadlarının ismini bile sattı. Ha beter olsun ama durum farklı. Avrupa'ya ayak uydurup onlarla kafa kafaya mücadele etmek istiyorsan sana para lazım. Ki Fenerbahçe yaptığı stadlada zaten bir nevi seyirci kitlesini maddi durumu daha iyi olan kesim olarak seçti bir nev-i. Fenerbahçe eğer stadı yapmasaydı, o biletler yine ucuz olsaydı Türkiye Ligi'ni aşamazdık. Futbol bir şov. Yani ekstra. Günümüzde millet karnını doyuramıyorken kalkıp bilet fiyatlarını eleştirirse ben o kişiye art niyetle bakarım. Elbette onunda hakkı izlemek, onun hatta benden daha çok hakkı var ama herkes önceliğini bilecek.

Dünya Yıldızı yok.. O da güzel.. Senin Amerika'da yılın defans oyuncusu almış Lugano, Avrupa'yı sallayan yeni Cafu, Gökhan, yaptığı istatistikle Alex, R.C, İspanya'da isim yapmış Güiza, Avrupa'da yeni yeni esmeye ve onları hayran bırakmaya başlayan Semih'i görmüyorsan yazık derim. Bunlar bir Dünya Yıldızı'dır. Ne kadar kabul etsende etmesende.

Aziz Yıldırım sevilsin. Ben sevilsin isterim ki sevilir. Ama millet eleştiricem diye adamı yeriyor. İşte orası hata. Kimiside sevicem diye yine berbat ediyor işi. O da hata. En güzeli ortası. Daha öncedende olduğu gibi hatalarından ders alan bir Aziz Yıldırım'ın arkasında durmak.

Suat Balkan
08-01-2009, 17:38
Aziz Yıldırım'ın değerini bilmemiz için 20 yıl geçmesi gerekiyor...
sanırım

Furkan Yılmaz
08-01-2009, 20:37
Futbolun acı yanıda bu. Sadece bizim için değil Avrupa'nın tüm takımları için geçerli bu. Bak cincona. Adamlar stadlarının ismini bile sattı. Ha beter olsun ama durum farklı. Avrupa'ya ayak uydurup onlarla kafa kafaya mücadele etmek istiyorsan sana para lazım. Ki Fenerbahçe yaptığı stadlada zaten bir nevi seyirci kitlesini maddi durumu daha iyi olan kesim olarak seçti bir nev-i. Fenerbahçe eğer stadı yapmasaydı, o biletler yine ucuz olsaydı Türkiye Ligi'ni aşamazdık. Futbol bir şov. Yani ekstra. Günümüzde millet karnını doyuramıyorken kalkıp bilet fiyatlarını eleştirirse ben o kişiye art niyetle bakarım. Elbette onunda hakkı izlemek, onun hatta benden daha çok hakkı var ama herkes önceliğini bilecek.

Dünya Yıldızı yok.. O da güzel.. Senin Amerika'da yılın defans oyuncusu almış Lugano, Avrupa'yı sallayan yeni Cafu, Gökhan, yaptığı istatistikle Alex, R.C, İspanya'da isim yapmış Güiza, Avrupa'da yeni yeni esmeye ve onları hayran bırakmaya başlayan Semih'i görmüyorsan yazık derim. Bunlar bir Dünya Yıldızı'dır. Ne kadar kabul etsende etmesende.

Aziz Yıldırım sevilsin. Ben sevilsin isterim ki sevilir. Ama millet eleştiricem diye adamı yeriyor. İşte orası hata. Kimiside sevicem diye yine berbat ediyor işi. O da hata. En güzeli ortası. Daha öncedende olduğu gibi hatalarından ders alan bir Aziz Yıldırım'ın arkasında durmak.

Aziz Yıldırım gitsin demiyoruz zaten, elbette başkanımızın arkasındayız.

Ama bir kale arkası bileti 66 ytl olunca, bir baba oğlunu alıpta nasıl maça götürsün günümüz türkiye şartlarında. Herhalde duymuşsundur bu besteyi EVLADIMA MİRAS BU SEVDA !! Bilet fiyatları böle gitgide arttığı sürece, bu besteyi ilerde kullanamaz hale gelicez. Bizden sonraki gelenlere tribün aşkını ,fener aşkını bırakamıcaz. Çünkü maça gelecek durumları olmayacak. Sen dünya yıldızlarını getirsen nolur; tribünler, FENER AŞKI öldükten sonra. Bak lig maçlarına migros tribünün yarısından fazlası boş. Neden boş? Fener kötü diyemi? Ben sana neden olduğunu söyliim bilet fiyatları yüksek. İnsanların gücü yetmiyor bilet alamıyor. Fenerbahçe halkın takımı ama halk gelemiyo işte. Eleştiride bu yüzden, taraftarlık ruhu, tribün ruhu ölüyor. İnşallah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 21:14
Bilet fiyatları yüksek değil. Sebebini açıklayayım.

Bende sizin gibi öğrenciyim. Belki de maddi durum olarak sizden daha aşağı durumdayım. Ama elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum maçlara.

Bilet fiyatları neden yüksek değil? Şu yüzden. Eğer ki eski stadımız olsa ve bu takımın standartı sadece Türkiye Ligi olsaydı evet şu anda bilet fiyatları çok pahalı olurdu.

Ama şu anda Şükrü Saraçoğlu Avrupa'nın en iyi stadlarından birisi. Şöyle açıklayayım. Dandik bir sinemaya gittiğimizde bilet fiyatı 20-25 milyon olsa gitmezsin değil mi? Ama sinemanın kalitesi arttıkça, 20-25 milyon verirken için acır ama verirsin o parayı. Çünkü kaliteyi yaşıyorsun sen.

Ha bu standartları düşünmezsek ve sadece bilet etiketlerine bakarsak, evet dediğiniz gibi çok pahalı biletler. Ama standartları göz önüne almamak çok yanlıştır.

Bu arada. O Migros'un yarısı boş diyorsunuz ya, bilet fiyatları inse bile gelmez millet bunu bilesiniz. Milletin geleceği varsa gelir. Bu sene o maça gideceğim, bu maça gideceğim diye ahkam kesen arkadaşlarım daha siftah yapmamışken, ben maç kaçırmadım stadda. Gerçi kombine var orası ayrı ama. Beşiktaş maçına yanımdaki arkadaşım gelmeyecekti. Milleti bedavaya maça çağırdım, millet yinede gelmedi. Bunun sebebi sizce bilet fiyatı mıdır?

Bir soru daha var tabi. Bilet fiyatlarına bazı maçlarda düzenleme getirilmeli midir? Kesinlikle evet.

Furkan Yılmaz
08-01-2009, 21:19
bilet fiyatlarına yüksek değil diyosan bu ülke şartlarında, benim daha söyleyecek bi sözüm yok.

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 21:27
Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz :???::???:

Ben ne dedim?

Standartları düşünürsek bilet fiyatları normaldir. Çıkın Avrupa'ya bilet fiyatları standarttır ve bizimkisi gibidir. Ülkelerin çoğunda böyle. İyi kötü çoğu ligde.

Ama sadece etikete bakılırsa evet pahalıdır.

Ben size yukarıda yaşadığım onlarca örnekten bir tanesinide anlattım. Buna rağmen bile para diyorsanız benim diyecek birşeyim kalmamıştır.

Aytek Tatlısu
08-01-2009, 22:03
Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz :???::???:

Ben ne dedim?

Standartları düşünürsek bilet fiyatları normaldir. Çıkın Avrupa'ya bilet fiyatları standarttır ve bizimkisi gibidir. Ülkelerin çoğunda böyle. İyi kötü çoğu ligde.

Ama sadece etikete bakılırsa evet pahalıdır.

Ben size yukarıda yaşadığım onlarca örnekten bir tanesinide anlattım. Buna rağmen bile para diyorsanız benim diyecek birşeyim kalmamıştır.
dediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Sizin çok gelişmiş(gelişmemiş,gelişmekte olan) dediğiniz hiç bir yerde bu kadr bilet fiyatları yokkkkkk!!!!Hatta Türkiye de de yok :) !!!!
Ki onlarların kişi başına düşen gellirleri bizi katlerken böyle bir fiyat hiç bir yerde yokkkkkkkkkkk!!!
Milanda İnter de Man unt da Arsenalde v.b yerlerdeeeeeee yokkkkkkk!!!Ülkelerin hiç bir yerinde böyle bir fiyat uygulaması yokkkkk

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 22:33
Chelsea'nin stadının eski olmasına rağmen bilet fiyatlarının 15 pound'tan başladığını biliyor musunuz?

Chelsea'den bahsediyoruz birde. ABRAMOVIC'in takımı.

Diğer takımlara baktım. Onlarda bu civarlarda satıyor hep.

Bir bakın bakalım biz ne kadar satıyoruz acaba biletleri.

Ben size başımdan geçen bir olayı anlattım, onu okuyun. Ben milleti BEŞİKTAŞ maçına bedavaya çağırıp getirtemiyorken, millet gidipte elbette para verip izlemez. Bunun bahaneside bilet fiyatı olamaz.

Sebahattin Işık
08-01-2009, 22:33
bizde istifa ederiz :)

Aytek Tatlısu
08-01-2009, 22:40
Chelsea'nin stadının eski olmasına rağmen bilet fiyatlarının 15 pound'tan başladığını biliyor musunuz?

Ben size başımdan geçen bir olayı anlattım, onu okuyun. Ben milleti BEŞİKTAŞ maçına bedavaya çağırıp getirtemiyorken, millet gidipte elbette para verip izlemez. Bunun bahaneside bilet fiyatı olamaz.
fuatcım ama baktıdımda yazılarına hep kendi içinde çelişkilisin.Avrupadada yüksek diyosun sonra chelsea nin 15 dolar pound diyosun 15 pound arsenel maçında da man unt maçında da 15 pound.Ki zaten kişi başına gelirlerini saymıyorum ingilizlerin!!!!
Yanlışa yanlış demeyide bilelim nolur herşeye böyle körü körüne baglanmayalım!!!!

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 22:44
15 Pound normal maçları. Şampiyonlar ligi ve büyük maçlarında bu fiyat 25-30 poundlara çıkıyor.

Ben çelişkide kalacak yazılar yazmam. Bunuda araştırıp yazdım özellikle.

Aziz Yıldırım hata yapıyor. Ama yaptığı hatalar başka alanlardadır. Eleştireceğiz diye dört bir koldan saldırmayada gerek yok.

Furkan Yılmaz
08-01-2009, 22:49

ingilteredeki adamın geliriyle, türkiyedeki adamın geliri; ülkelerin ekonomik şartları, birbiriyle aynı mı?

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 23:06
ingilteredeki adamın geliriyle, türkiyedeki adamın geliri; ülkelerin ekonomik şartları, birbiriyle aynı mı?

İngiltere'deki stadla bizim stadın farkı nedir?

Haklısınız, stadımız Chelsea'nin stadından daha iyiydi.

Furkan Yılmaz
08-01-2009, 23:16
güzel kardeşim stadla ne alakası var para ödeyebilmenin. Adamın cebindeki parayı stad mı çıkartıyor. Paran yoksa gidemiyosun işte bu kadar basit.

Aytek Tatlısu
08-01-2009, 23:20
İngiltere'deki stadla bizim stadın farkı nedir?

Haklısınız, stadımız Chelsea'nin stadından daha iyiydi.
İyilik kapsamı nedir?
Stada girerken pankart sokamamak mı? yoksa daha girerken bile sana şüpheyle bakılıp belkide cebindeki son bozuklukları senin suç potansiyeli taşıdıgın gerekçesiyle daha stada giremeden toplanmasımı?
yada Stadımızın iyiliği bileklikle damgalanmaktan mı geçer. bodyguardları stada sokmak mı stadın iyiliğini temsil eder?Yoksa bir beton yıgınımıdır stadı iyi kılan?

Fuat Rıhtım
08-01-2009, 23:32
güzel kardeşim stadla ne alakası var para ödeyebilmenin. Adamın cebindeki parayı stad mı çıkartıyor. Paran yoksa gidemiyosun işte bu kadar basit.

Sen cebindeki parana göre kalitede bir yere mi gidersin, yoksa cebindeki paranın yetmeyeceği kalitede bir yere mi gidersin?

Şükrü Saraçoğlu Ali Sami Yen gibi ya da İnönü gibi olsa dediğinizi anlarım. Ama Avrupa'nın en modern stadlarından biri olan bu stadda bu kadar pahalı bilet anormal değildir. Avrupa'nın en modern stadlarından birinden bahsediyoruz ısrarla dikkatinizi çekiyorum.

İyilik kapsamı nedir?
Stada girerken pankart sokamamak mı? yoksa daha girerken bile sana şüpheyle bakılıp belkide cebindeki son bozuklukları senin suç potansiyeli taşıdıgın gerekçesiyle daha stada giremeden toplanmasımı?
yada Stadımızın iyiliği bileklikle damgalanmaktan mı geçer. bodyguardları stada sokmak mı stadın iyiliğini temsil eder?Yoksa bir beton yıgınımıdır stadı iyi kılan?

Pankart olayına girmeyelim. Çünkü o olay GFB'ye girer ve size tecrübe edindiğim olayları anlatırsam gerçekten sayfalar sürer.

Cepteki bozukluklara gelince. Bozuklukların alınmadığı stad mı var?

Bodyguard meseleside o GFB olaylarından sonra olmuştur. Dediğim gibi o olaylara girersek çıkamayız.

Ben burada fazla para verme meraklısı değilim. Keşke 10 TL olsa biletlerde geriye kalan para cebime kalsa. Ama herşeyin bir bedeli var. Ve size hala ısrarla olayın parayla ilgili olmadığını taraftarın mentalitesi ile ilgili olduğunu anlatmaya çalışıyorum. 20-30 kişiye Beşiktaş maçına bedavaya gider misin diyip olumsuz yanıt alıyorsam bu kimin ayıbıdır merak ediyorum. Özelliklede yok şu maça gittim şu maça geldim diye ahkam kesenlere teklif ettim gelir misiniz diye.

Size 100 tane taraftar getireyim 60-70 tanesi fiyattan değil, boşver yaaa kim uğraşıcak, evde televizyonumdan izlerim havasında olduğundan gelmiyor. Geçen sene bile ben Inter maçına milleti götürtene kadar göbeğim çatlamışken bana burada fiyattan önce başka şeylerden bahsetmeniz lazımdır ki o da taraftarla alakalıdır.

Taraftarımız artık kendini bu kulübün yöneticisi ve teknik direktörü sanmaktadır. Aziz Yıldırım'ın en büyük hatası budur. Taraftarın gücüyle yaptı herşeyi. Ama birşeyi hesaba katmadı ki o da taraftarın bu yönüydü. Daha dün, herkes Aziz Başkan oley derken aradan 2-3 geçiyor ve en ufak başarısızlıkta, teknik direktörü bırakın, başkan istifa deniyor.

Şu adama başka kulüplerin taraftarları bile imreniyor. Aziz Yıldırım bıraksa diye herkes gözüne bakıyor. Ancak öyle durdurulabilir Fenerbahçe diye millet isyan ediyor. Ama biz elimizdekinin değerini bilmiyoruz.

Alex'te gitsin.. Başkanda istifa etsin.. Bilet fiyatlarıda bedava olsun.. Hepsinin yeri daha iyisiyle dolar.. Alex'ten iyisi alınır.. Kesin daha iyi başkan gelir.. Taraftar coşar, küfür kalmaz zerre kadar.. En güzeli böyle..

Furkan Yılmaz
08-01-2009, 23:46
aziz yıldırım gitmesin. bak bi daha sölüyorum aziz yıldırım gitmesin ! ben aziz yıldırım karşıtı bir insan zaten değilim. Beni tanıyan az çok insan biliyo bunu zaten .

Eleştirdiğim tek nokta bilet fiyatlarıydı. sende bunu beşiktaş seyircisine götürdün,alexe götürdün, ona buna herşeye götürdün, bedava bilet olayına bile getirdin.
Ben bilet fiyatlarından dolayı eleştirdim o kadar. Aziz yıldırım gitsin, istemiyoruz falan tarzı hiç bişe yazmadım, bi daha okursan. Bu kadar büyüdüysek başkanın yatırımları ve taraftarın ona verdiği destekle büyüdük.olay bu kadar basit.
Anlatmak istediğim tek şey bu. İnşallah anlaşılmıştır..

Hurşit Mursaloğlu
09-01-2009, 02:00
Bence aziz başkan artık efsane olmuştur ama unutmamak gerek hiç bir insan fenerbahçeden büyük değildir

Umut Dalkıran
05-02-2009, 19:35
Bence aziz başkan artık efsane olmuştur ama unutmamak gerek hiç bir insan fenerbahçeden büyük değildir

İmzamı atarım bu sözlere. Artık miladı dolan gitmesini de bilecek. Her şey Fenerbahçe nin iyiliği için. Gerisi boşşş....

Göktuğ Güllüce
05-02-2009, 21:08
Kurban kesicem...

Merve İnam
06-02-2009, 03:26
katkıları cok buyuk... ama artık mısyonunu tamamladıgını dusunuyorum... Azız yıldırımla para geldı,huzur geldı, yıldız geldı, konfor geldı belkı bı cok sey geldı ama en acısı fenerbahcenın temel dıregı taraftar gıttı... ben artık bos stad ve tıyatro ızler gıbı mac ızleyen seyırcı gormek ıstemıyorum...

Mustafa Ünal
06-02-2009, 10:33
44 liraya lig maçı , 66 liraya derbi ve Avrupa kupası maçları izlemeyiz.

Deplasman bilet fiyatları da , bizim fiyatlara göre uyarlanmayacağı için rahat oluruz.

Yusuf Yavuz
06-02-2009, 13:18
bilet fiyatları konusunda bazı görüşler olmuş.
aşağıda 3 büyük ligin 9 takımının önümüzdeki 5 maçtaki bilet fiyatlarını veriyorum.
(kaynağın doğruluğu konusunda bişey demiyorum)
takdiri de size bırakıyorum.

kendi görüşüm... 44 ytl lik biletleri bu kadar abartmamak gerek. tabiki gönül ister ki daha hesaplı olsun fakat aşağıdakilerin seviyesine gelebilmek için maddi gücümüzü olabildğince artırmamızda bir şart.

1 euro = 2 ytl

barcelona-real sporting = €39
barcelona-espanyol = €55
barcelona-a.bilbao = €69
barcelona-lyon = €109
barcelona-malaga = €69
----------------------------------
r.madrit-santander = €62
r.madrit-r.betis = €68
r.madrit-liverpool = €217
r.madrit-a.madrit = €134
r.madrit-almeria = €68
milan-reggina = €83
milan-cagliari = €83
milan-w.bremen = €125
milan-atalanta = €83
milan-lecce = €83
juventus-sampdoria = €150
juventus-napoli = €150
juventus-chelsea = €184
juventus-bologna = €150
juventus-lazio = €179
---------------------------------
inter-milan = €269
inter-m.united = €170
inter-roma = €115
inter-fiorentina = €82
inter-reggina = €82
--------------------------------
m.united-fulham = €89
m.united-blackburn = €89
m.united-porstmuth = €89
m.united-tothenham = €249
m.united-inter = €188
chelsea-h.city = €139
chelsea-juventus = €239
chelsea-wigan = €82
chelsea-m.city = €102
chelsea-bolton = €105
liverpool-m.city = €237
liverpool-sunderland = €132
liverpool-r.madrit = €375
liverpool-astonvilla = €173
liverpool-blackburn = €134
arsenal-c.city = €59
arsenal-sunderland = €99
arsenal-roma = €169
arsenal-fulham = €99
arsenal-balckburn = €99

kaynak : http://www.official-barcelona-tickets.com/ ve diğer takımlar.

Mustafa Ünal
06-02-2009, 18:16
Alım gücü , yaşam standardı derim bende.

Diğerlerini bilmem ama Arsenal'in fiyatlarının kale arkası olmadığını iyi biliyorum.

2 yıl önceki Arsenal - Sevilla maçı , kale arkası , 32 £ idi.

Siz düşünün :).

Yusuf Yavuz
06-02-2009, 18:46
33ü 44ü 66yı savunduğum anlamı çıkmasın...

benim isteğim :

2 derbi ve sağlam avrupa maçları(sevilla,chelsea,inter,arsenal) = 60
2 derbi hariç sağlam lig maçları (kayseri,sivas,trabzon) ve normal avrupa maçları (kiev,porto,psv) ve sağlam türkiye kupası = 40
diğer lig maçları ve kupa = 20

bi hesap yapalım 17 lig maçımız var, 2 derbi, 3 sağlam, 12 normal.......2*60 + 3*40 + 12*20 = 480
bu sene 5 cl maçı 2si sağlam desek (arsenal,porto)....................... 2*60 + 3*40 = 240
kupa maçları 2 sağlam 2 normal olsa........................................... 2*40 + 2*20 = 120

toplam = 840 tl (yap kombineyide 500)
maç başına ortalama fiyat 30 tl

gerçekte nasıl :

17 lig maçımız..... 14 * 44 + 3 * 66 = 814
5 cl maçımız......... 5 * 66 = 330
4 kupa maçımız..... 2 * 25 + 2 * 45 (kupadaki derbileri 45 den saydım) = 140

toplam = 1284 tl (600 bu toplam fiyata göre çok iyi aslında)
maç başına ortalama fiyat tam 50 tl

Alım gücü , yaşam standardı derim bende.

Diğerlerini bilmem ama Arsenal'in fiyatlarının kale arkası olmadığını iyi biliyorum.

2 yıl önceki Arsenal - Sevilla maçı , kale arkası , 32 £ idi.

Siz düşünün :).

VIP Gold - Good alongside tickets.
Club Level - Club floor including open bar.
Cat 1- Alongside.
Cat 2 - Behind the Goal.
Away Section - Tickets with Roma fans.

Away Section: £247
VIP Gold: £315
Club Level: £465
Category 1: £179
Category 2: £169

yazılmış ama bilmiyorum :)

Muhammet Budak
07-02-2009, 01:07
1 euro = 2 ytl

Şuna 1 euro = 2 ytl demesek...

Burada bize atıyorum ayda 2000 tl yetiyorsa orada da bir almana bir fransıza 2000 euro ancak yetiyor belki daha az geliyor.1 euro en fazla 1 tl bence bu manada.O yüzden verileri biraz daha dikkatli incelemek gerek.En önemlisi de yıllık ortalama geliri Türkiye'nin bilmem kaç misli ülkeler ile hiç kıyaslama yapmayalım...

Kenan Ergün
07-02-2009, 02:17
Öyle düşünürsek gene hatalı olur Muhammet. Asla eşit değildir. Bizim enflasyona dayalı alım gücümüz ile bir Avrupa ülkesinin alım gücü asla eşit olamaz. Ülkenin şimdi tam rakam söyleyemem ama sen ben o biz siz onlar açlık sınırında yaşıyoruz. Misal adidas forma fiyatları aynı. Bize çok geliyor 80 ytl ama onların pound,€ bazında aynı fiyata almaları onlar için pek de fazla bir meblağ değil.

Muhammet Budak
07-02-2009, 05:43
Öyle düşünürsek gene hatalı olur Muhammet. Asla eşit değildir. Bizim enflasyona dayalı alım gücümüz ile bir Avrupa ülkesinin alım gücü asla eşit olamaz. Ülkenin şimdi tam rakam söyleyemem ama sen ben o biz siz onlar açlık sınırında yaşıyoruz. Misal adidas forma fiyatları aynı. Bize çok geliyor 80 ytl ama onların pound,€ bazında aynı fiyata almaları onlar için pek de fazla bir meblağ değil.
Ben de zaten mesajımın sonunda onu belirttim özellikle.

Görkem Kurt
07-02-2009, 12:41
http://img152.imageshack.us/img152/3571/sunderlandhp2.jpg (http://imageshack.us)
Maalesef batının hep ahlaksızlığını alıyoruz. :) Mesela bu tarz örnekler de var.
Bir de bilet fiyatlarını alt alta yazıp, şunlarda böyle bizde niye öyle olmasın dersen sen üniversiteyi nerede okudun diye sorarım sana Yusuf. :) Bunun alım gücü var, işsizlik oranı var, kişi başına düşen geliri var. Onları da yazalım o zaman bir zahmet alt alta.

Volkan Gürocak
08-02-2009, 22:42
istifa etsin artık

Selim Kul
09-02-2009, 00:06
artık istifa ederse iyi olur

Kürşat Pak
09-02-2009, 00:22
karşı tribün sövsede
annem babam dövsede
SEVGİLİM TERKETSEDE
en büyük FENERBAHCE!!!

Selim Kul
09-02-2009, 00:30
yeter artık istifa et hakan bilal kutlualp ya da sadettin saran geçsin olmuyor işte senle beceremiyorsun yapıyorsa takdir et beceremiyorsan istifa et sen beceremiyorsun

of altan ne saranı ne kutlualpi ya bunlar için fenerbahçeden once cıkarları gelir.o yuzden bu kulupten uzaklastırıldılar.aziz yıldırım istifa etmelidir su an ama enazından yanlısta yapsa onun için herseyden once kuluptu.

Ege Uysaler
09-02-2009, 00:37
istifadan ziyade bir yemin etsin futbol şubesi kurucam daha da karışmıycam takıma diye

Selim Kul
09-02-2009, 00:39
istifadan ziyade bir yemin etsin futbol şubesi kurucam daha da karışmıycam takıma diye

evet bu aklıms hiç gelmemişti gerçekten cok iyi olur.

Volkan Gürocak
09-02-2009, 00:45
"Aziz Yıldırım İstifa Ederse" konun bağlı bu ya istifa etsin kardeşlerim istifa ederse diye düşünmeyelim

Gökhan Çalan
09-02-2009, 01:45
"Aziz Yıldırım İstifa Ederse" konun bağlı bu ya istifa etsin kardeşlerim istifa ederse diye düşünmeyelim

istifa etse *** göğemi ercek ***... 10 yıl öncesini hatırlayın nerelerden nerelere geldigimizi düşünün be yaptıgınız nankörlüğe bi daha bakın bu adam size roberto carlosu ıslıklatma lüksünü sundu ama utanma yok sizde...

"Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır."

Volkan Gürocak
09-02-2009, 02:30
istifa etse götün göğemi ercek aq... 10 yıl öncesini hatırlayın nerelerden nerelere geldigimizi düşünün be yaptıgınız nankörlüğe bi daha bakın bu adam size roberto carlosu ıslıklatma lüksünü sundu ama utanma yok sizde...
bu küfrün sebebi ne ona bir cevap ve önce gökhan efendi nerelerden nerelere gelmişiz asıl sen bir bak nerelere gelmişiz. nankörlüğü aziz yıldırım taraftarına yapıyor ben adanadan kalkıp yürüyüşe katıldım gökhan efendi.ben şimdi müşteriysem müşteri her zaman haklıdır gökhan efendi.

Tuğrul Albayrak
09-02-2009, 04:04
istifa etse *** göğemi ercek ***... 10 yıl öncesini hatırlayın nerelerden nerelere geldigimizi düşünün be yaptıgınız nankörlüğe bi daha bakın bu adam size roberto carlosu ıslıklatma lüksünü sundu ama utanma yok sizde...

yazik....sana diyecek cok sey var gokhan efendi ama no post almak icin daha degecek seyler var...:kizgin: bu takim gecen sene sampiyonlar liginde ceyrek final oynadi yari final kapisindan dondu bu takimi bu hale getirenleri savunuyosan sana hakettigin seyleri yazip no post almama degmez

Alper Tunka
09-02-2009, 06:12

hala bu şekilde düşünüp,ortalıkta ben Fenerbahçeliyim diye gezen insanlar var inanılır gibi değil :kizgin::kizgin:

Yusuf Yavuz
09-02-2009, 11:59
Bir de bilet fiyatlarını alt alta yazıp, şunlarda böyle bizde niye öyle olmasın dersen sen üniversiteyi nerede okudun diye sorarım sana Yusuf. :) Bunun alım gücü var, işsizlik oranı

Görkemim, bilet fiyatları ne güzel demedim ki ben ve aklımdan geçeni de yazdım..
Şimdi bilet fiyatları arasında zaten fark var gördüğün gibi, eşit olsa dediğin faktörler daha etkili olur. Bizde 45 onlarda 100 tl bilet fiyatları. Aradaki 55 de dediğin faktörlerin farkıdır işte.

Altay Şimşek
10-02-2009, 02:31
hala bu şekilde düşünüp,ortalıkta ben Fenerbahçeliyim diye gezen insanlar var inanılır gibi değil :kizgin::kizgin:
Böyle düşünmeyenler NE o zaman ? açık konuşurmusun !!! ve inanmadığınız şeyler neler ?

Tolga Gömüç
10-02-2009, 03:28
hangınız gokhan kadar fenerlısınız acaba !!!

Ali Yıldırım
10-02-2009, 03:32
Arkadaşlar birbirimizin Fenerbahçeliliğini sorgulamak yerine konunun asıl amacına dönsek daha iyi olur. Hepimiz zor günler geçiriyoruz. Üstüne bir de yüz yüze baktığımız kardeşlerimizi kırmayalım. :)

Aziz Yıldırım artık miladını doldurmuştur. Kan tazelemekte fayda var artık Fenerbahçe için.

Tuğrul Albayrak
10-02-2009, 03:32
Böyle düşünmeyenler NE o zaman ? açık konuşurmusun !!! ve inanmadığınız şeyler neler ?

kimsenin fenerbahceliligi sorgulanmiyo burda ama Altay ama gokhan efendinin yazdigi kadar da degil yani belki tesislesme acisindan gercekten cok ileride bir kulubuz ama basari nerde?ayrica taraftar bir takimi takim yapan olgularin basinda gelir taraftarla arasi acik olan bir baskan var ortada ve bu tribune de yansiyo bu sene tribun rezalet her gruptan bir ses cikmaya basladi esenler grubunu kim yaratti neden butun tribunler tek bir agizdan bagirmiyo da biri asisigim asigim sana derken digeri milyonlarca diyo ???

Altay Şimşek
10-02-2009, 14:46
Bu başlığı başından beri takip ediyorum. Üyelerin birbirlerine ve Başkanımıza hatta FENERBAHÇE 'de görev yapmış kişilere yazdığı cümlelerin çoğu tahrik edici ayrıca yakışıksız cümleler. Bu başlık, nedendir bilmiyorum ama bi şekilde açılmış üzerinde 150 yi aşkın mesaj yazılmış, bazıları mesajlarını silmiş, bir çok kez düzeltmiş, 4 aydır yorum yapılan bir başlık...

Bu 4 aylık süre içinde bu cümleler yüzünden bir çok kişi ceza aldı. Asıl amaç birbirlerinize ceza aldırmak mı ? Her başlıkta olduğu gibi burada da isteyen istediği yorumu yapar ama görüyorum ki yine her zaman ki gibi kişisel tartışmalara dönüştü. Üyelerin fikirlerini ne olursa olsun kabullenmeyi ne zaman öğreneceğiz ? Ne zaman çoğunluğun kabul etmediği fikirleri bir nebzede olsa kabul edeceğiz ? Böyle giderse bir yere varamayız. Her zaman her yerde muhalif görüşler olacaktır bunu unutmayın arkadaşlar.
Benim üzüldüğüm noktada bu işte. Foruma üye olduğum günden beri çoğunluğun savunduğu görüşleri, konuyla ilgili hiçbir fikri olmayan bile destekler oldu. Nerede mantıklı düşünme , nerede ileri görüş, nerede saygı ?

Başkanımız neleri doğru yaptı, neleri yanlış yaptı herşey ortada.

ayrica taraftar bir takimi takim yapan olgularin basinda gelir taraftarla arasi acik olan bir baskan var ortada ve bu tribune de yansiyo

Haklısın Tuğrul. Futbolda taraftar, herşeyin en önde gelen bir olgusu. Bir de şöyle düşünelim Başkanla taraftarın arası sadece başkan yüzünden mi açıldı ? ve şunu da unutmayalım her taraftar gurubunun başkanla arası bozuk, kavgalı diyemeyiz !

bu sene tribun rezalet her gruptan bir ses cikmaya basladi esenler grubunu kim yaratti neden butun tribunler tek bir agizdan bagirmiyo da biri asisigim asigim sana derken digeri milyonlarca diyo ???
Acaba neden böyle oldu ? bunu da irdelemek gerek. Kötü olan durumu daha da kötüleştirme çabası var galiba.
Böylelikle kendilerini zeytinyağı olarak gösterecekler öyle mi?

Bakın size bir öneri. Birde şöyle başlık açalım.
Taraftarlar nerede yanlış yaptı, neleri eksik yaptı? Yoksa suç bizim mi ?

Başkan istifa etsin yada etmesin, Genel kurulda seçilsin yada seçilmesin.. Benim anlatmak istediğim, savunduğumuz görüşleri kesin olarak doğru görüp birbirimizi üzmeyelim, kırmayalım ve karşıt görüşü biraz inceleyip tek fikircilik yapmayalım.

Kemal Aktürk
10-02-2009, 15:15
Ufaktan ufaktan. Yavaş yavaş. Daha da cılkını çıkarmadan.

Tuğrul Albayrak
10-02-2009, 17:22
Bu başlığı başından beri takip ediyorum. Üyelerin birbirlerine ve Başkanımıza hatta FENERBAHÇE 'de görev yapmış kişilere yazdığı cümlelerin çoğu tahrik edici ayrıca yakışıksız cümleler. Bu başlık, nedendir bilmiyorum ama bi şekilde açılmış üzerinde 150 yi aşkın mesaj yazılmış, bazıları mesajlarını silmiş, bir çok kez düzeltmiş, 4 aydır yorum yapılan bir başlık...

Bu 4 aylık süre içinde bu cümleler yüzünden bir çok kişi ceza aldı. Asıl amaç birbirlerinize ceza aldırmak mı ? Her başlıkta olduğu gibi burada da isteyen istediği yorumu yapar ama görüyorum ki yine her zaman ki gibi kişisel tartışmalara dönüştü. Üyelerin fikirlerini ne olursa olsun kabullenmeyi ne zaman öğreneceğiz ? Ne zaman çoğunluğun kabul etmediği fikirleri bir nebzede olsa kabul edeceğiz ? Böyle giderse bir yere varamayız. Her zaman her yerde muhalif görüşler olacaktır bunu unutmayın arkadaşlar.
Benim üzüldüğüm noktada bu işte. Foruma üye olduğum günden beri çoğunluğun savunduğu görüşleri, konuyla ilgili hiçbir fikri olmayan bile destekler oldu. Nerede mantıklı düşünme , nerede ileri görüş, nerede saygı ?

Başkanımız neleri doğru yaptı, neleri yanlış yaptı herşey ortada.

Haklısın Tuğrul. Futbolda taraftar, herşeyin en önde gelen bir olgusu. Bir de şöyle düşünelim Başkanla taraftarın arası sadece başkan yüzünden mi açıldı ? ve şunu da unutmayalım her taraftar gurubunun başkanla arası bozuk, kavgalı diyemeyiz !

Acaba neden böyle oldu ? bunu da irdelemek gerek. Kötü olan durumu daha da kötüleştirme çabası var galiba.
Böylelikle kendilerini zeytinyağı olarak gösterecekler öyle mi?

Bakın size bir öneri. Birde şöyle başlık açalım.

Başkan istifa etsin yada etmesin, Genel kurulda seçilsin yada seçilmesin.. Benim anlatmak istediğim, savunduğumuz görüşleri kesin olarak doğru görüp birbirimizi üzmeyelim, kırmayalım ve karşıt görüşü biraz inceleyip tek fikircilik yapmayalım.

yazdıklarında gayet mantıklı ama bir de şu var kendın de soylemıssın zaten..bırbırlerının goruslerıne saygı duymak gerekır diye..saygı duymak gökhan efendinin yaptığı sey mı yoksa şu an senle bu sekılde konusuyor olmamız mı..bir görusu koru korune desteklemiyoruz gercek olan seyleri gormezlıkten gelmıyoruz....

Görkem Kurt
11-02-2009, 14:21
Görkemim, bilet fiyatları ne güzel demedim ki ben ve aklımdan geçeni de yazdım..
Şimdi bilet fiyatları arasında zaten fark var gördüğün gibi, eşit olsa dediğin faktörler daha etkili olur. Bizde 45 onlarda 100 tl bilet fiyatları. Aradaki 55 de dediğin faktörlerin farkıdır işte.

sen bilet fiyatları pahalı diyorsan sorun yok, ben ilk yazıdan tersini savunduğunu anlamıştım. :) Ben yine de bir kaç rakam koyayım alt alta.

TÜRKİYE
Kişi başına düşen milli gelir: 3.383 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 13.9

İTALYA
Kişi başına düşen milli gelir: 22 bin 100 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 2.5

İSPANYA
Kişi başına düşen milli gelir: 18 bin dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 3.4

İNGİLTERE
Kişi başına düşen milli gelir: 22 bin 800 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 2.4

ALMANYA
Kişi başına düşen milli gelir: 26 bin 400 Euro
Enflasyon oranı: Yüzde 2

Muhammet Budak
11-02-2009, 17:18
sen bilet fiyatları pahalı diyorsan sorun yok, ben ilk yazıdan tersini savunduğunu anlamıştım. :) Ben yine de bir kaç rakam koyayım alt alta.

TÜRKİYE
Kişi başına düşen milli gelir: 3.383 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 13.9

İTALYA
Kişi başına düşen milli gelir: 22 bin 100 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 2.5

İSPANYA
Kişi başına düşen milli gelir: 18 bin dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 3.4

İNGİLTERE
Kişi başına düşen milli gelir: 22 bin 800 dolar
Enflasyon oranı: Yüzde 2.4

ALMANYA
Kişi başına düşen milli gelir: 26 bin 400 Euro
Enflasyon oranı: Yüzde 2Bu şartlara göre bizim burada 45 lira olan biletin oralarda 250eurodan aşağı olmaması gerekir...Bir yerlerde yanlışlık var ama nerde?Kulübün büyümesi lazım tabi...

Cihan Pehlivanlar
12-02-2009, 13:43
giderse değil inşallah gidecek mayısta hatta istifa bekliyorum yani.yeter bukadar...

Altay Şimşek
12-02-2009, 13:53
giderse değil inşallah gidecek mayısta hatta istifa bekliyorum yani.yeter bukadar...
...Bu çirkinlikleri ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine kendilerini layık gören bu zihniyete sahip olan insanları gördükçe, yeniden aday olmam gerektiği konusundaki fikrim daha da güçlenmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü bu tarz çirkin ve küçük hesapların peşinde olanların eline bırakılamayacak kadar değerlidir. Fenerbahçe camiası bu çirkin oyunları görmektedir ve zamanı geldiğinde bu kendini bilmezlere, unutamayacakları bir demokratik ders verecektir. Bir Fenerbahçeli olarak, yürütülen bu çirkin kampanyayı endişe ile izliyor ve duygularımı buna göre geliştirerek, daha önce de söylediğim gibi Nisan ayındaki divan toplantısını bekliyorum.
Bu arada bu şerefsiz ve çirkin yayınlarda bulunanlar hakkında gerek Kulüp, gerekse şahısım adına hukuki her türlü girişimde bulunacağımı kamuoyuna belirtmek istiyorum" BENİ YILDIRMAYACAK...

Aziz Yıldırım

Bu cevap yeterlidir umarım... (yazının tamamı resmi sitede)

Erdem Özdamar
12-02-2009, 14:26
aday olmak isteyenler varsa gider demokratik haklarını kullanır ve aday olur.fenerbahçe spor kulübünde aday olmak isteyecek ikincil yada üçüncül kişileri kimsenin engelleyeceğini sanmıyorum.yıldırım'da eğer bu göreve devam etmek isterse aday olur ve kongrede yarışırlar.

ne diyelim hayırlısı olsun...

Ercan Durdu
12-02-2009, 15:11
...Bu çirkinlikleri ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine kendilerini layık gören bu zihniyete sahip olan insanları gördükçe, yeniden aday olmam gerektiği konusundaki fikrim daha da güçlenmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü bu tarz çirkin ve küçük hesapların peşinde olanların eline bırakılamayacak kadar değerlidir. Fenerbahçe camiası bu çirkin oyunları görmektedir ve zamanı geldiğinde bu kendini bilmezlere, unutamayacakları bir demokratik ders verecektir. Bir Fenerbahçeli olarak, yürütülen bu çirkin kampanyayı endişe ile izliyor ve duygularımı buna göre geliştirerek, daha önce de söylediğim gibi Nisan ayındaki divan toplantısını bekliyorum.
Bu arada bu şerefsiz ve çirkin yayınlarda bulunanlar hakkında gerek Kulüp, gerekse şahısım adına hukuki her türlü girişimde bulunacağımı kamuoyuna belirtmek istiyorum" BENİ YILDIRMAYACAK...

Aziz Yıldırım

Bu cevap yeterlidir umarım... (yazının tamamı resmi sitede)

+1907

inadına Büyük Başkan ....

Umut Dalkıran
12-02-2009, 18:19
aday olmak isteyenler varsa gider demokratik haklarını kullanır ve aday olur.fenerbahçe spor kulübünde aday olmak isteyecek ikincil yada üçüncül kişileri kimsenin engelleyeceğini sanmıyorum.yıldırım'da eğer bu göreve devam etmek isterse aday olur ve kongrede yarışırlar.

ne diyelim hayırlısı olsun...

Sen dalga mı geçiyorsun ya?? Demokrasi var mı şu an ??

Göktürk Daşoluk
12-02-2009, 18:22
Başkanımız Geregini yapacaktır :D

Altay Şimşek
12-02-2009, 23:05

Tabi ki demokrasi var. Zamanı geldikçe seçim yapılıyor başkan seçiliyor görmüyormusun?

Ha şunu da derseniz şaşırmam. Aziz Yıldırım delegelere zorla bana atacaksınız baskısı yapıyor yada oyları değiştiriyor...

Ayıp ama!!!

Yusuf Yavuz
12-02-2009, 23:55

neresinde yok ?

Fatih Can
13-02-2009, 00:56
Demokrasi yaşadığımız ülke için sadece seçim ve oy kullanılarak şeçilen kişilerin bir ifade şekli oldugundan haklısınız aslında.Fenerbahçe içinde farklı bir bakış açısına gerek yok sonuçda buradakı yazılardan da anlasıldıgı uzere, bir seçim var verilen oylar var istiyen her kongre üyesinin aday olabildigi bir demokratik ortam var değilmi.

Demokrasiyi sadece şeçme seçilme hakkı olarak algılamamak gerekiyor veyahut demokratik olmayan yönetimleri , fikirleri seçim kazanarak demokrasi maskesi ile demokratik bir zafer kazanmıs gibi gösterilmesine demokratik bir ortam adı altında yaklasmamak gerekıyor .Ve olaylara bu yönde bakan kişilerede sık sık bahsetiğimiz , dile getirdiğimiz demokrasi olgusunu yok sayarcasına , karsı cıkarak demokratık olmayan yaklasımlardan da uzak durmak gerekıyor.

Erdal Futtu
13-02-2009, 01:24
33ü 44ü 66yı savunduğum anlamı çıkmasın...

benim isteğim :

2 derbi ve sağlam avrupa maçları(sevilla,chelsea,inter,arsenal) = 60
2 derbi hariç sağlam lig maçları (kayseri,sivas,trabzon) ve normal avrupa maçları (kiev,porto,psv) ve sağlam türkiye kupası = 40
diğer lig maçları ve kupa = 20

bi hesap yapalım 17 lig maçımız var, 2 derbi, 3 sağlam, 12 normal.......2*60 + 3*40 + 12*20 = 480
bu sene 5 cl maçı 2si sağlam desek (arsenal,porto)....................... 2*60 + 3*40 = 240
kupa maçları 2 sağlam 2 normal olsa........................................... 2*40 + 2*20 = 120

toplam = 840 tl (yap kombineyide 500)
maç başına ortalama fiyat 30 tl

gerçekte nasıl :

17 lig maçımız..... 14 * 44 + 3 * 66 = 814
5 cl maçımız......... 5 * 66 = 330
4 kupa maçımız..... 2 * 25 + 2 * 45 (kupadaki derbileri 45 den saydım) = 140

toplam = 1284 tl (600 bu toplam fiyata göre çok iyi aslında)
maç başına ortalama fiyat tam 50 tl

VIP Gold - Good alongside tickets.
Club Level - Club floor including open bar.
Cat 1- Alongside.
Cat 2 - Behind the Goal.
Away Section - Tickets with Roma fans.

Away Section: £247
VIP Gold: £315
Club Level: £465
Category 1: £179
Category 2: £169

yazılmış ama bilmiyorum :)

bu tarz bir sistemi Barselona uyguluyor diye biliyorum. Sene başında maçları sınıflandırıyorlar ve ona göre bütün sene hangi maçın ne kadar olacağı belli oluyor..
En mantıklı sistem gibi gözüküyor..

Tuğrul Albayrak
13-02-2009, 02:46
Başkanımız Geregini yapacaktır :D

tabi geregini yapar her seyin geregini yaptigi gibi:D

Volkan Gürocak
13-02-2009, 08:09
arkadaşlar bu istifa gerginliğinin benden kaynaklandığını düşünerek siz fenerbahçeli kardeşlerimden özürdiliyorum.evet ileri gittim evet yapılanları görmedim.alnız ben sinirlenirken futboldaki skordan oynanan futboldan alınan futbolcuların taraftara bir parmak bal şeklinde sunulmasından da değildir sinirlenmem.yalnız benim sinirlenmem şudur ki.bir takımın başkanı gelip 10 yılda fenerbahçeyi türkiyenin ve hatta avrupanın sayılı dünya markası haline getirirken.her yeniliği ilk olarak getirirken.hatta son 5 yıldaki kurulan takım ve getirilen antrenörlerin (daum ve zico) bir takım olmayı başarmışken.bir başkanın en çok örnek aldığı ve fenerbahçenin böyle olmasını istediği manchester united in menejerinin 20 küsür yıldır bu takımın başında olduğunu görerek.işin aslının parada olmadığını olmadığını nasıl göremez bana bir anlatın kardeşlerim.bir arsenal in menejerini japonyadan getirtirken başkanının bu akımın menejeridir dediğini ve o menejerin 17 yıldır bu klübün başında olduğunu nasıl görmez.istikrar bir takımın günlük başarılarımıdır yoksa uzun süreli başarılarımıdır.eğer bir takım şampiyonlar liginde çeyrak finali gören takımı ve teknik direktörü göndereriyorsan ve bu takımı takım yapan bir teknikdirektörse ve sen bu teknikdirektör senin gözüne bakarak ben kalmak istiyorum fenerbahçeden bir adım yok diyorsa sonra senin başkanın biz parada anlaşamadık diyorsa senin başkanının kendi ilkelerini çiğnemiş kendi kurallarını çiğnemiş olmuyor mu sizce?bu takım kurumsaldır değilmi arkadaşlar bu takım bir markadır değilmi arkadaşlar bu takım bir tarihtir değilmi ardaşlar.peki bu takım neden artık bir kişinin olma yolunda.nedeni bazı liderler vardır ki artık güçten yaptğı hataları görmez ve hepbir hataları vardır ve onlar suçlanır.aziz yıldırım kusura bakmayın arkadaşlar ama artık milyonların takımı gibi değil kendi takımı gibi yönetiyor.br aile şirketi gibi yönetiyor.bakın yönetilmiyor yönetiyor.artık gitmedi gerektiğini ve fenerbahçenin onursal başkanı olması gerektiğini düşünüyorum.evet sinirliyim hala ve hala diyorum istifa etmeli yada başkanlık arışında aday olmamalı.fenerbahçeye bence bir ekip gerekiyor bence.tekbir kişiye değil.tekrardan siz fenerbahçeli kardeşlerimden özür diliyerek bir daha bu konu hakkında bir şey yazmayacağımı sizlere belirtmek isterim.

Fatih Dalbudak
23-03-2009, 04:13
Konunun tamamını okumadım ama şurası ilgimi çekti;

Az evvel başka bir başlığa bunun ile ilgili yazdım.. Suçun aslında kimde olduğu ile alakalı..
Taraftar başkan için sokaklara dökülerek yanlışın kralını yaptı Kardeşim.. Suç bizde.. Aziz başkanı geri isteyipte pişman olmayan var mı.. :???:

Fenerbahçe halkın takımı değil.. Ben buna inanmıyorum.. Gördüğüm de bu..
Ben istanbulda doğdum büyüdüm.. 2 ay sonra okul bitecek orada ölüp oraya gömüleceğim.. Orda hayat pahalı.. Hele ki kadıköyde.. Simit 75 kuruş olur mu yaa.. Benim oturduğum semtte 4 tanesi 1 lira.. Ben kaç sefer aç gidip aç geldiğimi biliyorum.. Yola mı vereceksin.. Bilete mi? Yoksa yemek parası mı? Bilet parası zaten uçmuş gitmiş.. Bunların tüm sebebi yönetimse, suçta bu yönetimi geri getiren taraftarda.. Kendi düşen ağlamamalı..

Engin Kaşkaya
23-03-2009, 04:43
Ya bu konunun başlığı bile "istifa ederse!!!" yani isteyen istediği kadar konuşsun.demokrasi falanda yok.ben bırakırsam havası var.aynı demirören tüpçüsü gibi.oda bırakmıyor 8taşı.Aziz başkanımızda bizi bırakmıyor.bizi çok sevdiğinden tabi şirketi çok sevdiğinden değil;););)

Hakan Yazan
23-03-2009, 22:22
istifa eder mi etmez tabi ama artık bıraksa iyi olur tesisle olmuo hersey takımı küçülte küçülte bir oldu yazıktır...

Uğur Akkuş
23-03-2009, 22:41
aziz yıldırım bırksa takımın başına kim gelebilir?
aklında bi isim olan varmı oturup iki dakika düşünsün allah aşkına.

Sercan.Tuna
23-03-2009, 22:43
isabetli bir karar vermiş olur..

Abdulhalim Şerbetçioğlu
24-03-2009, 01:03
isabetli bir karar vermiş olur..
bencede her şey tesis değil arkadaşımızın dediği gibi o bıraksın eminim daha iyileride gelecektir...

Ozan Karaer
25-04-2009, 23:54
Artık etmezse de,ayıp olur herhalde..Herkes anlar ki,bu takım artık bi fabrika niteliğinde sadece paraya oynuyo..Sportif başarı artık,istenilmiyo demektir..

Engin Kaşkaya
25-04-2009, 23:55
başkanım sen gitme biz imza toplayalım:kizgin::kizgin::kizgin:

Mustafa Akdoğan
26-04-2009, 00:05

ne demek takımın başına kim gelebilir? fenerbahce gibi camia kimseye muhtaç olmaz!.. x gider y gelir, her başarısız başkan gider yerine başarıyı sağlamak isteyen fenerbahce gönüllüsü kişiler gelir...

bu camia 3-5 kişinin elinin altında değil!... takım için hayati kararları kendi kafasına göre alıyorsa planları tutmayınca gitmesini de bilmeli...

bu eziyetin sorumlusu hesabını vermeli!...

Murat Dedeoğlu
26-04-2009, 01:21
aziz yıldırım iyice kendini rezil etmeden gitmeli klüpten artık, bu camiaya kattıklarını kimse inkar edemez, öncelikle futbol takımından spor klübüne dönüştürdü klübü, stadı Türkiye'nin en modern ve görkemli stadı haline getirdi, Fenerbahçe'yi dünya klüpleri arasına sokmayı başardı birçok projesi ile, bunlar gerçekten herhangi birilerinin başaramayacağı şeyler ama artık böyle yürümüyor, söz konusu olay sadece futbol takımının aldığı kötü sonuçlar değil, başkanın kendi doğrularından asla vazgeçmemesi, klüpte tek otorite olma hevesi çok şey kaybettirdi takıma, en kötü icraatı ise taraftar profilini tamamen yok edip yerine seyirci proflili yerleştirmeye çalışması oldu heralde...
o yüzden artık kadıköy bi cehennem olmaktan çıkmış, eski büyüsünü, atmosferini tamamen kaybetmiş durumda

Berk Akgünlü
26-04-2009, 02:28
yeni bir başkanımız olur...

Safa Arıkan
26-04-2009, 03:18
ne demek takımın başına kim gelebilir? fenerbahce gibi camia kimseye muhtaç olmaz!.. x gider y gelir, her başarısız başkan gider yerine başarıyı sağlamak isteyen fenerbahce gönüllüsü kişiler gelir...

bu camia 3-5 kişinin elinin altında değil!... takım için hayati kararları kendi kafasına göre alıyorsa planları tutmayınca gitmesini de bilmeli...

bu eziyetin sorumlusu hesabını vermeli!...

Başarılı başkanlarda bazı dönemlerde başarısız olunca gitmeleri lazımi bu kadar kolay değil mi?

Valla Aziz Yıldırım da ben şimdi Mustafa'ya pardon taraftarlara ne hesap verecem diye düşünüyordu..!

----------------------------------------------

Taraftarlar genel olarak daima iki yüzlüdür. İster alının, ister alınmayın ama şöyle bir geçmişinize bakın, misal; Tuncay gol atar 4 hafta üst üste deriz Tuncay mükemmel, bu adam gibisi yok falan filan, sonra 2 hafta hiç bir gol atamaz argo ve küfürlü kelimeler ağızdan çıkar, senin gibi futbolcumu olur sen nasıl Fenerbahçemizin forveti olursun seni bu takıma alanları" gibi laflar edilir.

Aziz Yıldırıma gelecek olursak, tamam eyvallah adam hatalar yapmış olabilir, güç gösterisinde bulunup ve bunun neticesinde takım büyük bir düşüşe geçmiştir. Peki ya bu sezon Fenerbahçe başkanımız Aziz Yıldırım'ın kurduğu bu yeni kadro ile lig de açık ara lider olsa şampiyonlar liginde yarı finale kalsa, ne derdiniz? Aziz Yıldırım istifa mı derdiniz? Geçen sene başkanım bizi bırakma diye onca imzayı bizler atmadık mı? Peki ya şimdi takım büyük bir düşüşe geçti diye hadi Aziz Yıldırım istifa mı demek lazım.

Veya şöyle düşünün burada ki Fenerbahçe başkanı bir "X" olsun yani belirli bir şahıs üzerinden gitmeyelim o zaman ne yapardınız?

Gülşen Özdemir
26-04-2009, 06:46

radikal kararlar alirken cesur olmak lazim. mevcut durumu iyi diye kabullenip secimler degistirilmezse hicbir zaman basarili olunmaz. aksine geriye dogru gitmeye baslar.

Mustafa Akdoğan
26-04-2009, 12:38
Başarılı başkanlarda bazı dönemlerde başarısız olunca gitmeleri lazımi bu kadar kolay değil mi?

Valla Aziz Yıldırım da ben şimdi Mustafa'ya pardon taraftarlara ne hesap verecem diye düşünüyordu..!

----------------------------------------------

Taraftarlar genel olarak daima iki yüzlüdür. İster alının, ister alınmayın ama şöyle bir geçmişinize bakın, misal; Tuncay gol atar 4 hafta üst üste deriz Tuncay mükemmel, bu adam gibisi yok falan filan, sonra 2 hafta hiç bir gol atamaz argo ve küfürlü kelimeler ağızdan çıkar, senin gibi futbolcumu olur sen nasıl Fenerbahçemizin forveti olursun seni bu takıma alanları" gibi laflar edilir.

Aziz Yıldırıma gelecek olursak, tamam eyvallah adam hatalar yapmış olabilir, güç gösterisinde bulunup ve bunun neticesinde takım büyük bir düşüşe geçmiştir. Peki ya bu sezon Fenerbahçe başkanımız Aziz Yıldırım'ın kurduğu bu yeni kadro ile lig de açık ara lider olsa şampiyonlar liginde yarı finale kalsa, ne derdiniz? Aziz Yıldırım istifa mı derdiniz? Geçen sene başkanım bizi bırakma diye onca imzayı bizler atmadık mı? Peki ya şimdi takım büyük bir düşüşe geçti diye hadi Aziz Yıldırım istifa mı demek lazım.

Veya şöyle düşünün burada ki Fenerbahçe başkanı bir "X" olsun yani belirli bir şahıs üzerinden gitmeyelim o zaman ne yapardınız?

başarısız yönetime sahip çıkma muhabbetini tartışmak ayrı bir konu, başarısızlığın sebepleri keyfi politikalar ise ozman gitmesi gerek derim. ayrıca da nasıl aziz yıldırım bana hesap vermicek dediysen ben de sana hesap verecek değilim bu görüşüm yüzünden.

ikinci olarak da sanki asırlık çınarmış gibi taraftar tahlili yaparak kendi düşünceni empoze etme adına dayanak oluşturmuşsun fikrine ki bence bu da senin veya senin çevrendeki taraftar profili sanırım bu kadar net bildiğine göre... herkesin kendince fikri vardır saygı duyarım o tanımladığın taraftar profiline ama umursamam. zaten onunla beni ayıran nokta bu.

''aziz yıldırım hatalıdır,işte güç gösterisi ile takımı bu hale getirmiş olabilir'' demişsin.. ne kadar rahat söyleniyor dimi? senin pek umrunda olmamış galiba sene boyu çektiğimiz çile? kanser olduk biz ama senin için pek önemli değil anlaşılan nasılsa seneler çok önümüzde..
bir başkan başarısız olabilir eyvallah, ama bu doğal yollardan olursa elden birşey gelmez diyebilirim. doğal yollardan kasıt sakatlıklar çoktur transfer uyum sağlayamaz vs..ama bizim başkan istediğini getirip istediğini yolluyor..
sen keyfi hareketlere hocasından futbolcusuna kadar herkese aziz yıldırım kulübü burası tarzında hareket edip takımdaki uyumu bozup, bugün gelinen noktaya getirirsen kusura bakma ama benim sevgim bu uygulamalara katlanacak kadar ucuz değil... ufak çaplı bir dikta'ya gidildiğini gördüğü halde kimse ses çıkarmıyor..bunlar tehlikeli şeyler..

dünya kulübü iki üç bina inşa edilerek olmaz. transfer politikan yok, bir hoca getiriyorsun 80 yaşında geleceği olmayan, takımın bel kemiği aurelio 200-300bin euro için gidiyor engellemiyorsun.. bu mu dünya kulübü yöneticiliği?

unutmadan ben aziz yıldırım için imza verenlerden değilim öncelikle tanımadığın insanlar hakkında konuşurken daha sağlam dayanaklarla gel ki sonra yanlışlık yapma.

bu büyük camia'da başkanlar çıkacaktır herzaman en az aziz başkan kadar başarılı... ali şen bıraktığı zaman da kimse aziz yıldırım'ın böylesine ses getirecek başkan olacağını bilmiyordu..oyüzden saplanıp kalmayın bazı şeylere.

Abdulhalim Şerbetçioğlu
26-04-2009, 14:30
takım da ve türk futbolunda huzur olur giderken arkasında ki boşluğuda götürsün lütfen :D

Yavuz.Kara
26-04-2009, 16:23
aziz yıldırım 11 senedir başkan. 11 yılda tabi ki iyi günlerimizde, kötü günlerimizde olacaktı ve oldu. başkan döneminde ligde 6.'lık gördük, şampiyon olduk; şampiyonlar ligi'nde puan alamadık, çeyrek finale çıktık. ama bazı arkadaşlar sadece başarısızlıkları öne çıkarmış. bu 11 senelik emeğe saygı duymamaktır. 11 sene önce gruplaşmadan geçilmezdi kulüp. ben aziz yıldırım'la devam edilmesini sitiyorum. eğer devam etmeyecekse ali koç başkan olmalı.

Hurşit Mursaloğlu
26-04-2009, 17:06
Bence başkan devam etmeli sonuçta iyi gündede kötü gündede o vardı ben inanıyorumki aziz yıldırımda bizim kadar üzülüyordur bu duruma

Doğan Albayrak
26-04-2009, 18:53
ben kalmasından yanayım zor günler geçirsek de gerek kurumsal olarak gerekse sportif başarılar (başarısızlıklar da var tabi...)sağlamıştır diye düşünüyorum.takımımızı bir marka haline getirmiştir.amatör branşlara verdiği destek de göz ardı edilemez.

Mustafa Özbakır
26-04-2009, 19:39
Bu dönemki yönetimde transfer yanlışlıkları açıkça göze çarpıyor ben başkanımızı seviyorum ve güveniyorum bizden kat kat daha fazla üzüldüğünüde biliyorum ama bişeyler yanlış gidiyo bu takımda ruhumuzu mu kaybettik nedir? Çözemedim!!!

Ufuk Coşkun
26-04-2009, 19:41
Bu dönemki yönetimde transfer yanlışlıkları açıkça göze çarpıyor ben başkanımızı seviyorum ve güveniyorum bizden kat kat daha fazla üzüldüğünüde biliyorum ama bişeyler yanlış gidiyo bu takımda ruhumuzu mu kaybettik nedir? Çözemedim!!!
Ah şu transfer işine başkan bakmasa birde gurur meselesi yapıp futbolcularımıız elinden kaçırmasa şimdi şu ligde çoktan şampiyonluğumuzu ilan etmiştik.

Can Demir
26-04-2009, 20:54

Göktuğ Güllüce
26-04-2009, 22:00
****** almış heralde ******* filan yarı fiyatına veriyorlar bazen :p

Hüseyin.Yıldırım
27-04-2009, 02:11
güizayı al git güizayı git artıkkkkkkkkkkkkkk

Kemal Aktürk
27-04-2009, 06:16
Açtık ellerimizi dua ediyoruz. Bıraksın diye.

Volkan Matur
27-04-2009, 16:08
Böyle devam edelim süper yaa.Ayıptır ayıp.Miilete kendimizi güldürüyoruz başka bir şey yapmıyoruz.Can sen beni tanıyorsun ben seni tanıyorum.Bunu buraya koymanın mantığı nedir?Bu kadarda olmaz.

Mustafa Akdoğan
27-04-2009, 18:24
harbiden, eleştiriyoruz ama bu şekilde dalga geçmek falan yanlış... bu dalga geçilen resimdekiler şuan o formayı giyen futbolcular ve başkan halen koltuğunda..
biz de bunu yaparsak millet ne yapmaz..

Fuat Rıhtım
27-04-2009, 19:01
Aziz Yıldırım ilk geldiğinde de başarısızdı.

Şimdi ise teknik kadronun yanlış seçiminden gelen bir başarısızlık var ortada. Geçen sene harikalar yaratan bir Deivid bile, ilk sene oynadığı oyunun yarısını oynayamıyor. Bunuda Aziz Yıldırım yapıyor diyemeyiz.

Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi değil mesele. Kim gelecekse gelsin, bir Barca gibi, bir Real gibi futbolcu ya da teknik direktör vaatleriyle gelsinler. Barca'nın başkanı La Porta, geldiğinde Beckham ve Rüştü'yü alacağız demişti. Beckham'ı alamadılar ama onun yerine o senelerde onları şampiyonlar ligi şampiyonluğuna ulaştıran Ronaldinho'yu aldılar. Belki orada birşey yapamadı ama en iyi sezonlarını geçiren Rüştü'yü aldılar. Aynı şekilde Real Madrid'de sürekli futbolcu vaatleri verildi ve bu şekilde o efsane Del Bosque'li dönem yaşandı.

Bende şimdi Aziz Yıldırım ya da diğerlerinden, yok şu projesi yok bu projesi değil. Şu teknik adamı getireceğiz, bu futbolcuyu alacağız vaadi istiyorum.

Türkiye'deki herşey çok farklı. En basitinden bir scout sistemi yok. Başkan seçilirken bile vaatler çok farklı. Yönetimler içerisinde her işi başkan yapıyor zaten. Bunu Fenerbahçe olarak bizim değiştirmemiz lazım. Bunada bu seçimde bu tür vaatlerle başlamak lazım artık.

Fatih Öngöroğlu
27-04-2009, 19:26
Tayyip Erdoğan şahsına yapılan karikatürlere hakaret davası açarken hepimiz ayıplıyorduk da bu karikatür'e 3 hafta ceza mı verdik şimdi?
Ayrıca nasıl bir hakaret var bu resimde anlayamadım? Aziz yıldırım milyon eurolar vererek bu kulübün sahibi gibi hareket etmiyor mu? Başını mı kesiyoruz bunu dile getirenlerin?
Eleştri boyutunu aşmayan,yalnızca yazı karakterleri ile değil resimle yapılan bir eleştri için 3 hafta no post vermek kime göre neye göre doğru biri bana açıklasın???Bırakın bu ses çıkaranın sesini kesme operasyonunu aziz yıldırım halletsin!

Bahar Kapan
27-04-2009, 20:32
???

Müge Yücel
27-04-2009, 20:46

Takım yeri gelir kötü oynar anlarım ,Carlos kötü oynar ,Gökhan kötü oynarSemih kötü oynarda ,oynayamayan adamların işi ne burda ya (Maldonado,hele o Guiza nedir ya?)
Aragones olmamş ama eli alnında bi resim bulmaları lazımmış..
HAdi 3 hafta sonra görüşürz :serefe:

Hüseyin.Yıldırım
27-04-2009, 21:29
stad samandıra için sana teskkür ederiz bu taraftar artık seni istemiyor AZİZ

Hüseyin.Yıldırım
27-04-2009, 21:31
kaç diil GİTTTTTT

Tolga Tosun
28-04-2009, 01:20
qüzel bi karikatür olmuş :P

Levent Yağcıoğlu
28-04-2009, 01:31
Henüz Aziz Yıldırım'ın bırakma zamanı değil. Ben onu tanıyorsam zirvedeyken bırakacaktır Fenerbahçe'yi. Bu haldeyken değil.

Selim Kul
28-04-2009, 12:00
Rezil oluyoruz...

Kenan Ergün
28-04-2009, 16:47
Şahsen cezalık bir resim olduğunu sanmıyorum. Mizah duygumuzu da kaybetmişiz.

Hüseyin.Yıldırım
28-04-2009, 17:33
aziz yıldırımın artık MİSYONU VE VİZYONU dolmuştur bence

Aytek Tatlısu
28-04-2009, 20:03
İstifa etmesin papermoonda yemek yesin ;)

Birol Kösem
28-04-2009, 21:48
Şahsen cezalık bir resim olduğunu sanmıyorum. Mizah duygumuzu da kaybetmişiz.

+1_ol

Son 1 yılda yapılan tüm yanlışlara rağmen Aziz Yıldırım'ın kalmasından yanayım. Bu benim şahsi fikrim.

Ancak bu onu hiçbir şekilde eleştiremeyeceğimiz yada hesap soramayacağımız anlamına gelmez. Bu kadar masumane bir karikatürden dolayı insanlara ceza vermenin düşünce özgürlüğüne getirilmiş bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum.

Yapılan bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesi dileğiyle... Saygılar...

Volkan Matur
29-04-2009, 00:14
Neden düşünce özgürlüğünden bahseden yok? Neden bize dayatılanları kabul etmek zorundayız?
Bu ülkede özgürlüklerin gerçek manada kabul gördüğü günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle..
Kimsenin kimseye bir dayatma veya özgürlüğünü kısıtladığı yok,sadece olduğumuz yeri bilmemiz yeterli diye düşünüyorum,bilmem farkındamıyız ama burası 1907 Ünifeb'in Yönetim ve Fenerbahçe kurumları sayfası geyik yeri veya mizah yaptığımız yer değil diye düşünüyorum.

Buğra Aykan
29-04-2009, 00:19
Sonuçta yönetim eleştiriliyor zaten karikatürle eleştiriliyor geyik yapılmıyor

Aytek Tatlısu
29-04-2009, 00:23
Kimsenin kimseye bir dayatma veya özgürlüğünü kısıtladığı yok,sadece olduğumuz yeri bilmemiz yeterli diye düşünüyorum,bilmem farkındamıyız ama burası 1907 Ünifeb'in Yönetim ve Fenerbahçe kurumları sayfası geyik yeri veya mizah yaptığımız yer değil diye düşünüyorum.
Yönetim burayımı okuyor o ciddiyettemi yazmamız lazım?

Cemre Aşkar
29-04-2009, 01:29
Konuyu kantine taşımak lazım o zaman. Zaten ilk sayfalarda da yanlış başlığa açıldığı belirtilmiş. Aydınlık gelecek öyle değil mi? Biat ederek değil, sorgulayarak, eleştirerek.

Miraç Çevik
29-04-2009, 03:41

Biz kendimizi, kendi forumumuz da ifade edemeyeceksek nerde konuşacağız?

Bu haklı serzenişimizi yönetime stadda protesto ile mi duyuralım?

Sayfalarca yazı yazıp elektronik posta ya da mektupla mı bildirelim dikkate alınmayacağını bile bile?

Samandıraya gidip bir hiç gibi davranıldığını, hiç kimsenin bizimle muhattap bile olmadığını, hatta kendileri şu tarihte gelin deyip daha sonra "Ne işiniz var burda, burda olmanız bile yanlış!" gibi bir ifade ile karşı karşıya kalmamız.. Hemde kendini "Güvenlik Müdürü" diye tanıtan bir kişi tarafından...

Şimdi söyle bana. Bu kadar çok şey varken ve bundan daha fazlasıda var. Biz bunları nereye söyleyelim, kime haykıralım, kiminle muhattap olalım?!

Artık yeter!

Kendimizi çok iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Herkesle bağlantı kurmaya, iletişimde kalmaya gayret gösteriyoruz. Ama artık bizimde sabır noktamız iyice zorlanmaya başladı. Zorlanmaya bağlı bir yırtık, kopuk istemiyoruz. Burda herkes özgürce birşeyler yazabiliyorsa bizde yazmak istiyoruz. Biz gider yapmıyoruz, tehdit etmiyoruz.

Ama artık gerçekten yeter!

Biz eğer kendimizi rahatça ifade edemeyeceksek buralara yazmamız, düşüncelerimizi aktarmamız gereksiz olacak.

Bende şu malûm karikatürü kendim buraya monte etmek istiyorum. Ceza şartlarında verilecek "3 Hafta No Post" cezam bittikten sonra herşeyin gerçekten güzel bir durumda olduğunu görmek istiyorum.

Herkese saygı ve sevgilerimle..

Birol Kösem
29-04-2009, 03:57

Düşünce özgürlüğüne bir kısıtlama yoksa neden böylesi basit bi karikatür için insanlara no post cezaları veriliyor??? Eleştiri yapma hakkımız da mı yok yani???

Buranın yönetim ve Fenerbahçe kurumları sayfası olduğunun farkındayım. Yazdığımız yazılar ve konuştuğumuz konuyla da başlık arasında herhangi bir çelişki olmadığı açıkça gözüküyor.

İnsanların düşüncelerini mizahi bir karikatürle dile getirmesi kadar da doğal bir durum yok. Bir karikatür konulmuş olması, burada geyik yapıldığı manasına gelmez.

Ayrıca ilk mesajımın başında, son dönemlerde yapılan tüm yanlışlara rağmen, hala Aziz Yıldırım'ın kalmasından yana olduğumu da belirttim. Ancak destekliyor olmamız hiç bir eleştiri yapamayacağımız anlamına gelmez.

SAYGILAR...

Alp Hacıoğlu
29-04-2009, 04:07
hep susalım hep susalım.
yönetimin ve sayın başkanın hiç bir suçu yok. geldiğimiz nokta belli.
sportif açıdan futbol takımı geçen senenin üstüne bir tuğla bile koyamadı...

lig ikinciliği geçen sene başkanın içine oturmuştu ki zicoyu gönderdi,
bakalım bu sene aragones gidecek mi?
eğer gitmezse aragones aziz yıldırım tükürdüğünü yalar...

aziz yıldırımla bu spor kulübünün geldiği nokta bellidir.
ama aziz yıldırımın müdahaleleriyle bu takımın geldiği noktada bugün gün gibi açıktır...

forum sayfalarında takılmış bir karitakür muhabbetine,
evet çok akıllıca bir karikatür,
no-postlu göktuğ arkadaşımında dediği gibi sezon sonu ürünlere benzetiyorum sepettekileri...
ama bu karikatürü koymak geyik anlamına gelmez.

bir defa bu sözü kullanmıştım yine de kullanırım,
hep destek tam destek sözü bu forumda ağız kapamak için kullanılıyor.
susarak susturularak eleştiri yapan yazıları geyik olarak lanse etmek ne yazık ki çok üzücü...
ağız kapatılarak bir yere varılmaz

Fuat Rıhtım
29-04-2009, 15:57
Bence olaylar çok abartılıyor.

Aziz Yıldırım gitsin. Aziz Yıldırım kalsın. Ortada 2 fikir var. Birisi kalkıpta Aziz Yıldırım dışındaki tüm adaylara bu tür karikatürler yapıp koysa, asla yakışmaz o karikatürler buraya. Aynı şekilde Aziz Yıldırım içinde yapılan bu tür birşeyin yakışmayacağı kanaatindeyim. Ha ceza ağır olabilir bu eleştirilir elbet ama eleştiriyi zaten herkes yapıyor ama bu olay ciddi bir işi böyle karikatürize ederek karşısındakini tabir-i caizse aşağılamak gibi algılıyorum ben. Dediğim gibi bu seçimde birçok başkan adayına sahibiz, hatta bazı adayları Fenerbahçemizin neredeyse hiçbir taraftarı sevmiyor bile ama kalkıp onlara böyle birşey yapılırsa bile o da yakışmaz bize. Eğer ki karşıt bir fikir olmayacak olsa, karşı görüşü destekleyenlerin görüşlerini aşağılıyor hissi vermese zaten dokunulmazdı diye düşünüyorum. Ceza ağırdır ama bu karikatürü yoksaymakta gerekmemektedir.

Müge Yücel
29-04-2009, 16:21
Bu karikatürde gördüğün aşağılama ve hakaret nedir Fuat?

Anlaşılabilecek şeyler;
1-Aziz Yıldırım kulübü oyuncağı gibi kullanıyor istediği gibi zicoyu gönderip aragones'i getiriyor.Emre belözoğlu gibi bir futbolcuyu fenerbahçede oynatıyor.(ki bunları karikatürle olmasa da herkes dile getiriyor forumda)
2-Futbolcular sepetlenmiş :s

Eğer 2. anlamı çıkartıp ceza uygulanmışsa helal olsun...

Ama dediğim gibi Aziz Yıldırımın bu tutumundan bahseden 100lerce mesaj yok mu forumda?Ya da bunların söylenmesi bir hakaret mi?

Fuat Rıhtım
29-04-2009, 16:33
Beni böyle bir karikatüre koysalar kendimi aşağılanmış hissederdim. Tüm olay bu. Aziz Yıldırım Zico gibi ilk tecrübesi Fenerbahçe olan bir takıma İspanya Şampiyonu teknik direktörü getiriyor. Kalkıp İspanya'nın gol kralını getiriyor. Ama olmuyor, olmuyor, olmuyor ! Evet ben Zico'nun kalmasını isterdim. Ben bir Güiza yerine başkasının alınmasını isterdim. Ama İspanya'da Real'e, Barca'ya o özendiğimiz defanslarının arasından bile ne goller atan Güiza, burada top tutamıyorsa bu suç onu getirende midir? Ya da ona, futbolcularınıda al git buradan deme hakkını verir mi bize? İsim vermek istemiyorum, başka başkan adaylarımız hakkında buraya karikatür koysak onlar uygun olur mu peki?

Sistem tamamen yanlış işliyor. Her gelen başkan şu kadar para getireceğim diye geliyor. Elin Avrupalısı futbolcu vaadederek geliyor başa, biz hala şu kadar projemiz var falan filanla uğraşıyoruz. Yeni başkan gelsede aynısı olacak, eskisi kalsada aynısı olacak. Türkiye'deki mentalite değişmeden ne Aziz Yıldırım bu takımı daha iyi yerlere getirebilir, ne de muhtemel yeni başkanlarımız.

Müge Yücel
29-04-2009, 16:48
Söz konusu sadece futbol değil,her alanda istediği gibi kullanmıyor mu kulübü? Resmi siteyi,FB TV yi, Dergiyi?
Tribünlere istediğini sokup istediğini çıkar mıyor mu?
Divan kurulundan zıtlaşanları kovmuyor mu?
Oyuncularına,taraftarına küfür edebilme hakkını kendinde görmüyor mu?

Olmuyor olmuyor diye birşey yok. Bu hesap çok basit,takım makine gibi oynarken,biz Fenerbahçenin en iyi dönemlerini yaşadığımızı düşünürken sen takımı buralara getiren zicoyu gönderirsen,ona bağlı olarak aurelio yu kaçırırsan(bence zico gitmeseydi oda kalırdı) bir,2 takviye ile takımın şahane bir takım olacağını göremezsen,İSPANYAYI avrupa şampiyonu yaptı diye ispanya dışına hiç çıkmamış bir adamı takıma getirirsen tabi ki olmaz. Hadi biri gol kralı maldonado josico ne?
Tamam çok emeği var,saygı duyarım ama artık gitmesi lazım,ama biz böyle eleştirmeyi bile yasaklıyorken zor.

Fuat Rıhtım
29-04-2009, 17:38
Düzenin bozuk olması konusunda ortak fikri paylaşıyoruz ama siz farklı yönden ben farklı yönden söylüyoruz :)

Dergiyi, televizyonu kullanmıyor mu diyorsunuzda, başkası olsa kullanmayacak mıydı? Tribün meselesi derin. A.Yıldırım'ın tek problemi GFB ile olmasına rağmen diğerleri GFB'nin yanında yer alınca herkese karşıymış gibi gözüküyor hepsi bu. GFB ile problemlerin tamamıda dışarıya yansımıyor, iki tarafta hatalı olduğu için.

Tekrarlıyorum, Zico'yu göndermek hatalı bir karardı bana görede. Ama daha iyisini getirebilmek için yapıldı bu. Herkes daha iyisinide bekliyordu. Scolari falan filan gibi. Umduğumuz olmadı yine. İspanya şampiyonu teknik direktör diye hareketlendik, o hevesimizde kursağımızda kaldı. Maldonado denen adam gelmeden önce Şili Milli Takım kaptanıydı. Belki Şili Milli Takımı'na şimdi baksak bizim ilk 11'imizde oynayacak bir sürü oyuncu bulabilecekken, o takıma kaptan olan birisinin böylesine vasat bir oyun sergileyeceğini nereden bilebilirdik? Diyorum ya, etiket doğru ama olmuyor, olmuyor.

Ben bunları Aziz Yıldırım kalsın, o en iyisini yapıyor filan diye yazmıyorum. Sadece Aziz Yıldırım yanlış yönleriyle eleştirildiği için yazıyorum. Bugün bir Güiza, kariyerindeki bu seneye kadarki en kötü performansını gösterse belkide bunun iki katı gol atacaktı. Ama olmadı. Aziz Yıldırım'ın elinde çok büyük fırsatlar var. Bu fırsatları kullanıp, ilkleri bu kulübe kazandırabilirdi. En basitinden ağırlığını kullanıp bir rezerv lig kurdurtabilip, buna bağlı olarak bir scout ekibi kurabilmek gibi. Ama bunları yapmadı. Ben ancak yapmadıkları için eleştirebilirim onu. Yoksa bu sene yapılanların en başta doğruda olsa, uyumu bozduğu için gidilen yolun yanlış olduğunu yönetim her seferinde kendide söylüyor artık.

Yapılacak çok iş var. Taraftarı, başkanı. Düzeltilmesi gereken çok mesele var. İnşallah bu genel kurul bundan sonrası için hayırlı olur.

Mustafa Akdoğan
29-04-2009, 18:33
aziz yıldırım'ı sevin ya da sevmeyin bu karikatür alay etme maksatlı yapılmış olduğu barizken sırf eleştiriler engelleniyor diyerek olayı abartmak yanlış.
burası demokratik bir forum elbette fakat herşeyden önce buradaki herkes taraftır. taraf olunan konu fenerbahce iken, en hafif tabirle tiye alma, alay etme maksatlı bir karikatürü görmekten hoşlanılmamasından daha doğal birşey olamaz.
herkes eleştirisini yapıyor zaten kimse eleştiri yaptığı için no post yemez...eleştiri-hakaret çizgisi aşılmadığı sürece.
karikatürdeki anlama katılsanız bile burada görmekten rahatsız olmuyorsanız eğer, bence bu düşünülmesi gereken durumdur.

fenerbahce taraftar forumlarında başkan,futbolcu vs. onları tiye alan karikatürlere sessiz kalınması abestir...

Umut Gümüş
29-04-2009, 20:50
arkadaslar sabaha kadar tartıssanız çözemessini bakın bilet fiyatları yüksek ama yüksek olmasada maddi açıdan bu kadar iyi olamazdık AMa KESINLIKLE artık düzenlenmelidir !

Ya derbiyi anlarım ama küme düşen takımada aynı para bune ya sorada boş kalıyo tabiki kalır !

ayrıca arkadasıma katılmıyorum migros tribünü bilet fiyatlarından dolayı düşüktür !

ANCAK BİLİNİZ Kİ ŞUAN FENERBAHCE TARAFTARI YOKTUR STAD TAMAMEN RUHSUZ BİR HAL ALMISTIR !
yukarıda bır arkadasım yazmıs torunlarımıza mıras bu sevda dioruz ama sanırım bu gidişle tiyatro bırakıcaz. HADİ SUAN İNKAR EDİN BANA İDDA EDİYORUM " DEPLASMAN TAKIMI KOSKOCA STADIMIZI BASTIRIYOR ! "

ERİYORUZ TÜM HATLARIMIZLA ... OYUNCULARIMIZLA YÖNETİMİMİZ İLE TARAFTARIMIZ İLE ARTIK SİLKELENME ZAMANI !

BİLİNİZKİ AZİZ YILDIRIM GİDERSE ŞIMDIKI DEİL 5 SENE SONRAKİ FELAKETİMİZ OLUR ...
İLERDE YERINEDE KESINLIKLE ALİ KOÇ GEÇMELİDİR

Kenan Ergün
29-04-2009, 21:17
aziz yıldırım'ı sevin ya da sevmeyin bu karikatür alay etme maksatlı yapılmış olduğu barizken sırf eleştiriler engelleniyor diyerek olayı abartmak yanlış.
burası demokratik bir forum elbette fakat herşeyden önce buradaki herkes taraftır. taraf olunan konu fenerbahce iken, en hafif tabirle tiye alma, alay etme maksatlı bir karikatürü görmekten hoşlanılmamasından daha doğal birşey olamaz.
herkes eleştirisini yapıyor zaten kimse eleştiri yaptığı için no post yemez...eleştiri-hakaret çizgisi aşılmadığı sürece.
karikatürdeki anlama katılsanız bile burada görmekten rahatsız olmuyorsanız eğer, bence bu düşünülmesi gereken durumdur.

fenerbahce taraftar forumlarında başkan,futbolcu vs. onları tiye alan karikatürlere sessiz kalınması abestir...

O zaman bu laflarınla sen, bu karikatürü normal bulanların Fenerbahçeliliklerini sorgulayarak forum kurallarını çiğniyorsun.

Ülkemizin yönetimine benziyor artık durum. Eleştirince başına gelmedik kalmıyor. Biz, üniversiteli öğrenciler olarak sorgulamayacaksak, eleştiremeyeceksek, bu forumun amacı nedir peki? Sadece ürün çıktı, şu saatte bu maç var, halı saha organizasyonlarıyla mı kısıtlı? Ünifeb'in kuruluş amaçlarından biri Fenerbahçe'yi ileri götürmekse, bu fikir ayrılıklarıyla, tartışmalarla olacaktır.

Gerekirse tiye de alırsın, en sert şekilde eleştirirsin. Hepsi mesaj içerir. Neden eleştirirsin, çünkü o senin varlığındır. Onun daha iyiye varmasını istersin. Ama baskı rejimiyle dediğim dedik çaldığım düdük politikasıyla işler öyle bir noktaya gelir ki, gelir maçında ıslıklarsın, oley çekersin, karşı takımı alkışlarsın. Kalsın diye yürüdüğün başkanına gitsin diye yürümeye başlarsın.

Yazdıklarımdan Aziz Yıldırım'a muhalefet olduğum anlaşılabilir, lakin tam tersi genel olarak destekliyorum. Sadece yürüttüğü politika, izlediği yol bana göre yanlış.

Fuat Rıhtım
29-04-2009, 21:31
O zaman bu laflarınla sen, bu karikatürü normal bulanların Fenerbahçeliliklerini sorgulayarak forum kurallarını çiğniyorsun.

Ülkemizin yönetimine benziyor artık durum. Eleştirince başına gelmedik kalmıyor. Biz, üniversiteli öğrenciler olarak sorgulamayacaksak, eleştiremeyeceksek, bu forumun amacı nedir peki? Sadece ürün çıktı, şu saatte bu maç var, halı saha organizasyonlarıyla mı kısıtlı? Ünifeb'in kuruluş amaçlarından biri Fenerbahçe'yi ileri götürmekse, bu fikir ayrılıklarıyla, tartışmalarla olacaktır.

Gerekirse tiye de alırsın, en sert şekilde eleştirirsin. Hepsi mesaj içerir. Neden eleştirirsin, çünkü o senin varlığındır. Onun daha iyiye varmasını istersin. Ama baskı rejimiyle dediğim dedik çaldığım düdük politikasıyla işler öyle bir noktaya gelir ki, gelir maçında ıslıklarsın, oley çekersin, karşı takımı alkışlarsın. Kalsın diye yürüdüğün başkanına gitsin diye yürümeye başlarsın.

Yazdıklarımdan Aziz Yıldırım'a muhalefet olduğum anlaşılabilir, lakin tam tersi genel olarak destekliyorum. Sadece yürüttüğü politika, izlediği yol bana göre yanlış.

Eleştirme konusunda hakarete varmamak şartıyla en sert sözlerin söylenebilmesi lazımdır. Buna itirazı yok zaten kimsenin. Sadece Aziz Yıldırım değil, her konuda herkes eleştirilebilmelidir. Yalnız karşı tarafı küçük düşürücü birşeyler varsa ortada bu yanlıştır. Bu kadar basit. Dediğim gibi bu sadece şimdiki başkanımızla ilgili değil, istediğimiz-istemediğimiz kim olursa olsun yapılmaması gereken birşeydir. Şimdi atıyorum, ben bağırmayan taraftarlarımızla ilgili bir karikatür yapsam ve onları böyle sepetli halde stada girmemelerini istesem onları küçük düşürücü bir hakaret olmayacak mı? Ben bağırmalarını destekliyorum, onlar bağırmamayı tercih ediyor. Ama ne olursa olsun karşımızdakine saygı duyuyoruz. Onlarında katkısı var diyoruz. Bu da aynı şeye çıkıyor. Karşı fikirlerin sınırlarına girilmediği sürece eleştiri, eleştiri niteliği kazanır.

Mustafa Akdoğan
30-04-2009, 03:52

olayı provake ediyorsun.. popülizm yapmadan konuşalım ki gerilmeyelim.

burda herkesin taraf olduğu bi durum varken kalkıp da alenen dalga geçen, tiye alan şekilde karikatürler koyanı savunuyorsun. sebebin ise özgürlük....

özgürlük dilediğini istediğin şekilde yapmak mıdır kimseyi takmadan? sınırsız özgürlük diye bir kavram anayasada da yazıldığı üzere yoktur.
ben şahsen rahatsız olduğumu dile getiriyorum, bence bu foruma yakışan şeyler değil bunlar..
eleştiriler yapılacak elbette, ben de eleştiriyi en ağır yapanlardanım fakat bu eleştiri değil. eleştiride seviye bu kadar düşmesin, eğer bu karikatür sizce ciddiyet içeren bir eleştiri niteliği taşıyorsa...

ayrıca özgürlükten konu açılmışken burasının nekadar özgür olduğunu anlayamayan arkadaşlar için antu forumlarını gezmeni öneririm...

Emrah Temiz
30-04-2009, 04:46
Biz kendimizi, kendi forumumuz da ifade edemeyeceksek nerde konuşacağız?

Bu haklı serzenişimizi yönetime stadda protesto ile mi duyuralım?

Sayfalarca yazı yazıp elektronik posta ya da mektupla mı bildirelim dikkate alınmayacağını bile bile?

Samandıraya gidip bir hiç gibi davranıldığını, hiç kimsenin bizimle muhattap bile olmadığını, hatta kendileri şu tarihte gelin deyip daha sonra "Ne işiniz var burda, burda olmanız bile yanlış!" gibi bir ifade ile karşı karşıya kalmamız.. Hemde kendini "Güvenlik Müdürü" diye tanıtan bir kişi tarafından...

Şimdi söyle bana. Bu kadar çok şey varken ve bundan daha fazlasıda var. Biz bunları nereye söyleyelim, kime haykıralım, kiminle muhattap olalım?!

Artık yeter!

Kendimizi çok iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Herkesle bağlantı kurmaya, iletişimde kalmaya gayret gösteriyoruz. Ama artık bizimde sabır noktamız iyice zorlanmaya başladı. Zorlanmaya bağlı bir yırtık, kopuk istemiyoruz. Burda herkes özgürce birşeyler yazabiliyorsa bizde yazmak istiyoruz. Biz gider yapmıyoruz, tehdit etmiyoruz.

Ama artık gerçekten yeter!

Biz eğer kendimizi rahatça ifade edemeyeceksek buralara yazmamız, düşüncelerimizi aktarmamız gereksiz olacak.

Bende şu malûm karikatürü kendim buraya monte etmek istiyorum. Ceza şartlarında verilecek "3 Hafta No Post" cezam bittikten sonra herşeyin gerçekten güzel bir durumda olduğunu görmek istiyorum.

Herkese saygı ve sevgilerimle..

bu ceza karikatürü alıntı yaptığı için mi yoksa kulübümüzün Güvenlik Müdürünü de korumak için mi? Düşündüğünü forum kuralları çerçevesinde söyleyen ve eleştiri yapan insanlara cezayı veren arkadaşları yürekten kutluyorum, görevinizde başarılar!!!

Alp Hacıoğlu
30-04-2009, 14:55

bizim anlatma yeteneğimiz,
senin anlama kapasitenle alakalı olduğu için daha başka bir şey diyemiyoruz.
takmışsın alay etme maksadına...

Mustafa Akdoğan
30-04-2009, 15:43
bizim anlatma yeteneğimiz,
senin anlama kapasitenle alakalı olduğu için daha başka bir şey diyemiyoruz.
takmışsın alay etme maksadına...

takıcam tabi alay maksadına, olay bu zaten, görmezden gelinemeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz ama nato kafa nato mermer bazıları da...
karikatürün doğasında vardır alay, tiye alma...sen daha bundan bihaberken saçma sapan konuşuyosunuz.

Burak Ongan
30-04-2009, 17:42
takıcam tabi alay maksadına, olay bu zaten, görmezden gelinemeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz ama nato kafa nato mermer bazıları da...
karikatürün doğasında vardır alay, tiye alma...sen daha bundan bihaberken saçma sapan konuşuyosunuz.

http://img530.imageshack.us/img530/5467/adszkfp.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=adszkfp.jpg)

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Fuat Rıhtım
30-04-2009, 20:33
aynı yanlışlara devam aragonesin yerine geretsi getirme çabaları 35 yaşındaki juninhonun peşine düşmeler daha da anlamadığım yöneticilerin böyle bir anlayışa ses çıkarmaması başkanın savunulacak neyi kaldı allah aşkına bir söyler misiniz josico maldonado guiza emre şu yapılan transferlere bir bakın ya yakışıyor mu fenerbahçeye bizim hedefimiz 5.lik değil her sene şampiyonlar liginde gruptan çıkmak olmalı ama dünyanın en iyileri dedikleri guiza maldonado ve josicoyu görüyoruz işte daha da gönderemeiyoruz onu da anlamış değilim torpilleri olduğunu düşünüyorum

Basının haberlerine inanmaya devam. Gerets'in geldiği filan yok, Juninho'nunda peşinde filan değiliz. Eğer haberlere çok itibar ediyorsanız 4-4-2 dergisinin editörü bu ay, Fenerbahçe çok ciddi şekilde Ronaldinho ile ilgileniyor, çok ciddi tanıdıklarım var Milan'da ve bu konu yönetimde konuşuluyor diyor. O haberleri ciddiye alıyorsanız bunlarıda ciddiye alın.

Hele bir yaz dönemi transfer sezonu gelsin, gerekenler yapılmasın, ondan sonra sonuna kadar en ağır eleştiriyi yaparız bu kadar eksik varken hala neden duruyorsunuz diye.

Alp Hacıoğlu
30-04-2009, 23:07

Zoruna mı gitti bu karikatür olayı,
Evet bende "taraftarız biz, çekeriz cefa BÜYÜK BAŞKAN bizi bırakma" diyenlerdenim son ankaragücü maçında...

Osmanlıda, devlet işlerine rüşvet karıştığında
Hacivat ile Karagöz,
cami yapımı sırasında bu rüşvet işlerinden dolayı, kadıyla, padişahla alay ederlermiş...
Bu yüzden şakşakçılar yüzünden kelleleri gitmiş... Mizahi bilgin çok ya bay mustafa, fazla söze gerek yok leb demeden çorum diyen adamsın...

Hüseyin.Yıldırım
01-05-2009, 04:10
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz
Sultan Süleymana kalamadı kalmazz
(sanada kalmaz SN. AZİZ YILDIRIM)

Birol Kösem
01-05-2009, 12:15
http://img530.imageshack.us/img530/5467/adszkfp.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=adszkfp.jpg)

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Bu Da Mı Gol Değil Be???

Karikatür Meselesindeki Hassasiyetinizi (!) Gördükten Sonra Bu Konudaki Tutumunuzu Da Merakla Bekliyorum.

SAYGILAR (!)

Mustafa Akdoğan
01-05-2009, 13:46
Karikatür eleştiriye dayalı zeka ürünü bir sanattır. Eleştiri ise düşünmeyi, görmeyi, sorunların ve olumsuzlukların tesbitini beraberinde getirir.

Karikatür bakmayı değil görmeyi sağlar.Görüyorum ki siz sadece bakıyorsunuz...

madem tanım yapıyoruz alın okuyun bakalım neymiş...

Karikatür, herhangi bir insanın, fikrin veya bir olayın resimlendirilerek gülünç şekilde anlatılması. Bir insanın veya bir olayın ayrıntılarına girmeksizin, kısa, düşündürücü ve özlü bir fikir vermek veya genellikle güldürmek için bazı özelliklerinin göze çarpıcı bir şekilde resimlendirilmesi.

Karikatür, özelliği itibarıyla tanınan, bilinen orijinalinden farklıdır. Karikatür, konu olan bir kişinin veya bir olayın dikkati çekici özelliklerini ortaya koyar. Çoğu zaman kişinin bazı özelliklerinin abartılmasını konu eden karikatür, o kişiyi hicvetmek, küçültmek ve onunla alay etmek vasıtası olarak da kullanılmaktadır. Alay etmek, insanların birbirlerini hafife alması, rencide etmesi, onu küçük ve gülünç duruma düşürmesi demektir.

son iki cümledeki olay burada geçerlidir ve anlamayana da anlatacak mecalim kalmadı. bi tutturmuşsunuz eleştiri özgürlüğü diye bağırıp druyorsunuz.

Burak Ongan
01-05-2009, 14:05

Karikatür, herhangi bir insanın, fikrin veya bir olayın resimlendirilerek gülünç

Karikatür, özelliği itibarıyla tanınan, bilinen orijinalinden farklıdır. Karikatür, konu olan bir kişinin veya bir olayın dikkati çekici özelliklerini ortaya koyar. Çoğu zaman kişinin bazı özelliklerinin abartılmasını konu eden karikatür, o kişiyi şekilde anlatılması. Bir insanın veya bir olayın ayrıntılarına girmeksizin, kısa, düşündürücü ve özlü bir fikir vermek veya genellikle güldürmek için bazı özelliklerinin göze çarpıcı bir şekilde resimlendirilmesi. hicvetmek, küçültmek ve onunla alay etmek vasıtası olarak da kullanılmaktadır. Alay etmek, insanların birbirlerini hafife alması, rencide etmesi, onu küçük ve gülünç duruma düşürmesi demektir.

son iki cümledeki olay burada geçerlidir ve anlamayana da anlatacak mecalim kalmadı. bi tutturmuşsunuz eleştiri özgürlüğü diye bağırıp druyorsunuz.

"da" bağlacının burdaki kullanım amacı nedir acaba? Her zaman alay konusu olarak kullanılmadığını da gösteriyor..

Müge Yücel
01-05-2009, 14:18

Karikatür, herhangi bir insanın, fikrin veya bir olayın resimlendirilerek gülünç şekilde anlatılması. Bir insanın veya bir olayın ayrıntılarına girmeksizin, kısa, düşündürücü ve özlü bir fikir vermek veya genellikle güldürmek için bazı özelliklerinin göze çarpıcı bir şekilde resimlendirilmesi.

Karikatür, özelliği itibarıyla tanınan, bilinen orijinalinden farklıdır. Karikatür, konu olan bir kişinin veya bir olayın dikkati çekici özelliklerini ortaya koyar. Çoğu zaman kişinin bazı özelliklerinin abartılmasını konu eden karikatür, o kişiyi hicvetmek, küçültmek ve onunla alay etmek vasıtası olarak da kullanılmaktadır. Alay etmek, insanların birbirlerini hafife alması, rencide etmesi, onu küçük ve gülünç duruma düşürmesi demektir.

Sen hiç kara mizah diye birşey duymadın mı Mustafa?
Hani gülsem mi ağlasam mı durumu,hani böyle ağlancak halimize gülüyoruz durumu.
http://www.penguen.com/content/Gundem/gundem340%20%287%29.jpg

Sence işsizlik oranının tavan yapması çok mu komik?
Ya da yukarıda ki bir karikatür değil mi?
Veyahut iş arayanlarla alay mı ediyor?

Neyse şimdi "karikatür nedir?" gibi bir başlık açıp altında tartışmaya gerek yok,hatta bak böyle bir karikatür bile yapılabilir.
Düşünsene karikatür nedir diye bir başlık açılmış altında karikatürün ne olduğunu birbirine açıklamaya çalışan ve hiç birbirini anlamayan üniversiteliler.Evet komik olurdu ama çok da üzücü bir durumu belirtirdi.

O karikatürde böyle birşeydi.Neyse kırmızı karttan sonra itiraz etmek kartı etkisiz hale getirmez,biz sadece arda sabri gibi çirkeflik yapıyoruz...

Mustafa Akdoğan
01-05-2009, 15:28
mizah türlerine mi giriş yaptık şimdi? burada anlamadığın tek bir olay var bir kez daha izah etmek istiyorum renkdaş..
bu karikatür bence alay etmek maksatlıdır ve sorun da budur. alay ederek eleştirmek buraya uygun bir eleştiri tarzı değildir. bu benim karikatür üzerine yorumumdur. ayrıca bu yorum forum kurallarında da varmış ki ceza verildi.

benim derdim ve anlatmak istediğim nokta bu. ben bu karikatüre katılanlar şöyledir böyledir de demedim.cümlem yoruma açıktır en fazla, ondan da isteyen istediği yorumu çıkarabilir bu benim problemim olmuyor.
yeterince açık mı?

Olcay Karakaş
02-05-2009, 23:47
aziz yıldırım istifa ederse fenerbahcemiz 10 yıl geri gider o yuzden burdan baskana bizi bırakmamsını istiorumm ...........

Murat Şener
03-05-2009, 08:37
aziz yıldırım bu seçim döneminde tekrar başkan olur mu olmaz mı orası hakkında bir yorum yapamayacağım fakat şöyle de bir gerçek var aziz yıldırımın başkanlığı döneminde fenerbahçemiz 10 yıllık süreci ileri dönük bir şekilde + 10 yıl olarak yaşadı gerek sportif açıdan gerek diğer açılardan ...
ama şöylede bir gerçek var sonsuza kadar aziz yıldırım takımın başında başkan olarak kalamayacak onun için bu seçim döneminde olmasa bile bir sonraki seçim döneminde aziz başkanın yerine gelecek kişinin yavaş yavaş hazırlanması gerekir ...

Hüseyin.Yıldırım
03-05-2009, 15:18
stad samandıra icin sana tesekür ederiz bu taraftar artık seni istemiyor aziz );)

İsmail.Uslu
05-05-2009, 16:58
Fenerlİyİz Bİz Çekerİz Cefa Azİz BaŞkan Bİzİ Birakma...

Bahadır Kabakçı
07-05-2009, 00:06
Getirdin özel koruma,bileklik taktın koluma :) Devamını bilen bilir..
Bence ya taraftara karşı olan tutumunu değiştirmeli ya da başkanlığı bırakmalı

Yağmur Aksu
07-05-2009, 02:28
aziz yıldırım ömrü boyunca fenerbahçenin başında kalamaz doğru ama şmdide gitmemeli çünkü fenerbahçeye bu kadar emek veren biiri bu şekilde gitmemeli onurla başarıya doymuş bir şekilde ve kendisini aratmıcak birr başkan seçerek gitmeli acıkcası ben böle istiyorum

Veysel Gök
07-05-2009, 22:48
Aziz yıldırım gibi bir başkan var daha ne isteyelim arkdslar her yıl bir yıldız transfer edior bu bir gercek...valla ben memnunum tek eksik ii bir teknik direktör! o da LUCESCU

Hüseyin.Yıldırım
09-05-2009, 18:42
son 2 senede getrdiği yıldızları gördıük MALDANADO VE JOSİCO ;) artık vizyonu dolmustur öle kadar baskan olucak diil ya ayrıca trbnlere karsı olan tutumuda oratda Aziz yıldırım gibi bir başkan var daha ne isteyelim arkdslar her yıl bir yıldız transfer edior bu bir gercek...valla ben memnunum tek eksik ii bir teknik direktör! o da LUCESCU

Fuat Rıhtım
10-05-2009, 01:00
son 2 senede getrdiği yıldızları gördıük MALDANADO VE JOSİCO ;) artık vizyonu dolmustur öle kadar baskan olucak diil ya ayrıca trbnlere karsı olan tutumuda oratda

O beğenmediğimiz Maldonado, şimdi belkide Uğur'un yerine birçok Fenerbahçeli'ye sorsak Uğur'un yerine tercih edebileceği Tello'nun kaptanıydı. Josico geldiğinde de Aragones, Senna olmadı onu istedik ama Senna bu yaz parlamadan önce Josico onun as oyuncusuydu diyordu.

Tutmadıysa suçlusu onu getirenler değildir. Sonuçta o ünvanları oynadığı oyundan dolayı kazanıyor oyuncular.

Yönetim en çok yıldız bekleyişine giren taraftardan korkuyordu, o da nitekim medya sayesinde oldu. Millet Adriano, Xabi Alonso, Ronaldinho hatta Mourinho-Essien-Drogba üçlüsünü bile photoshoplu Fenerbahçe formasıyla gördükten sonra elbette yapılan hiçbir transfer beğenilmiyor. Şu son 2 sezonda gelen Gökhan Gönül'den, Emre'nin oynadığı oyundan kimse bahsetmez ama kötü taraf hep hançerlemeye yer aranılan taraf olur.

Ufuk Coşkun
10-05-2009, 05:20
O beğenmediğimiz Maldonado, şimdi belkide Uğur'un yerine birçok Fenerbahçeli'ye sorsak Uğur'un yerine tercih edebileceği Tello'nun kaptanıydı. Josico geldiğinde de Aragones, Senna olmadı onu istedik ama Senna bu yaz parlamadan önce Josico onun as oyuncusuydu diyordu.

Tutmadıysa suçlusu onu getirenler değildir. Sonuçta o ünvanları oynadığı oyundan dolayı kazanıyor oyuncular.

Yönetim en çok yıldız bekleyişine giren taraftardan korkuyordu, o da nitekim medya sayesinde oldu. Millet Adriano, Xabi Alonso, Ronaldinho hatta Mourinho-Essien-Drogba üçlüsünü bile photoshoplu Fenerbahçe formasıyla gördükten sonra elbette yapılan hiçbir transfer beğenilmiyor. Şu son 2 sezonda gelen Gökhan Gönül'den, Emre'nin oynadığı oyundan kimse bahsetmez ama kötü taraf hep hançerlemeye yer aranılan taraf olur.
+1907

Fuat Rıhtım
11-05-2009, 23:35
Arkadaşım biraz ağır konuşmuşsun açıkcası hikmesinin Gökhan Gönülden bahsetmeye hakkı yok Takımın en iyilerindendir. Maldonado uğurlarla ayrı mevkilerdeler aynı yerde oynamıyorlar. Maldonadoya verilen sans kimseye verilmedi. Biz geriye devamlı pas yapan oyuncu istemiyoruz. Bugune kadar kaç mac iyi oynadılar maldonado ve josico. Sen senna ve tello ile karşılaştırıyon senna İspanya milli takımın beyni tello en son ankara maçında takımını galibiyete taşıyan isimlerin en başında. Yıldız bekleyişimizin sebebi kupalara başarılara aç bir taraftarız. gazetelerde gazı veriyor ve yönetimde getiremeyince kötü oluyorlar.

Yanlış anlamışsınız beni :)

Herkes şöyle kötü transfer yapıyor, böyle kötü transfer yapıyor diyor. Peki bu yapılan Gökhan Gönül transferinden neden kimse bahsetmez diyorum :)

Maldonado dediğimiz adam bu Tello'nun bile kaptanıymış. Bu kalitede diye alınmış. Demek ki birşeyleri başarabilmiş bu adam diyoruz. Ama burada bunları yapamadıysa, çıkıp Aziz Yıldırım medyanın önünde adamı dövmeli mi? Aynı şekilde Aragones açıkladı bize, Josico Senna'nın as oyuncusuydu, onu çağıracaktım Euro 2008'e ama sakat olduğu için Senna'yı aldım dedi.

Son söylediğinizde haklısınız, yabancılar için ikincilikte bir başarı oluyor genellikle ama Fenerbahçe zirvede olmadığı her zaman başarısızdır bize göre :)

Ayrıca şunu söyleyeyim. Aziz Yıldırım'ı asla körü körüne desteklemiyorum. Yanlış yaptığı çok şey var. Ama burada söylenenler değil.

Hüseyin.Yıldırım
12-05-2009, 02:32
tello kimdir ya maldonado tellonn kaptanlığını yapsa ne olur yapmasa ne olur neyi basarmıs 2.yarı takımn dengelerini bozdu oturdu gs ve chealse maçları en basit örnekler savunmayn bos yere bu adamları. josico ise ismini fenerbahcye gelnce öğrendi herkez nesi yıldız. fbnn simdi ki yedek kadrosnu bi bakın bi 2 yol önceki kadrosuna farkı anlarsnız zaten. Ayrıca Aziz Yıldırımın FENERBAHCE TRBNLERİNİ NE HALE GETRDĞİ ORTDA RAKİP TARAFTARIN SESİ BİLE DAHA FAZLA CIKMAYA BASLADI.

Fuat Rıhtım
12-05-2009, 02:36
Ben sadece bir örnek verdim. Kestirip atmak çözüm getirmez bu olaya. Josico'nun adı duyulmadı diyoruz eyvallahta, Senna'nın adını kaç defa duymuştuk Euro 2008'den önce? Tribün politikasında ise karşılıklı hatalar var. İki tarafta çok yanlış işler yapmaya devam ediyor. Benim herşeyden öte merak ettiğim, mevcut yönetim bilet fiyatlarını bu sezon kombinelilere haksızlık olmasın diye değiştirmedi ama önümüzdeki sezon yeni yönetim ya da şu anki yönetim sözünde duracak mı bakalım..

Burak Ongan
12-05-2009, 03:30
yapılan transferlerin bana kimse doğru olduğunu savunmasın.. her ne şekilde olursa olsun her oyuncuya gereken sabır gösterildi ve oynatıldı.. her ne kadar bu sabır güiza için daha fazla olsa da.. belki de deivid'in ilk geldiği sezon kötü oynadığı ve seneye yıldızı parladığı gibi güiza da öyle olucak, seneye de kalacağı için beraber görücez.. josico ve maldonado konusuna gelince ikisi de bu takımda oynayabilecek kapasitede ama PAF takımda..

ayrıca aziz yıldırım gitsin diyenlerden de değilim, belirteyim.. olaylara tarafsız bakmak gerek değil mi ?

Hüseyin.Yıldırım
14-05-2009, 03:53
Aziz yıldırım bu takım senn esern bravoooo sana ya hep dik başlılğn yzndn bu hale geldk aday olma artık olma

Serkan Özkaynak
14-05-2009, 04:21
azız yıldırım olmasa ne bız bu kadar guzel bır stata nede bu kadar ıyı bır tesıs we olusuma sahıp olamazdık bıze fenerbahceye cok ıyı futbolcularda getırdı.... bugun sınır oldugumuz cok kotu dedıgımız takımız lıgı en kotu halı ıle 3. bıtırecek herkeste bunu gorecek...

Faruk Can
14-05-2009, 18:48
Allah aşkına ne artımız kaldı diğerlerinden, hala stad - samandıra - fenerium üçgeninden mi bahsedeceğiz. Bunlar zaten günümüzde büyük bir kulüpte olması gereken yatırımlardır. Diğer takımların stad yatırımı, tesisi ya da taraftar mağazaları yokmuş gibi sanki, hala Aziz Yıldırım olmasa bunlar olmazdı demeyin. Belki geç olurdu ama yine olurdu. Farklı argümanlar üretilsin artık, bu kadar aciz bir camia mıyız bir tek adamın ağzına bakıyoruz.

Ege Uysaler
14-05-2009, 19:40
ne istifası yarın adaylığını açıklayacak

Eray Şen
14-05-2009, 21:54
illa Aziz Yıldırım demiyoruz ama dünkü maçtan sonra "kupayı kaybedip üzülmekle kalmayıp bir de farklı mağlup olup rezil olduk" diye açıklama yaparak şahsi hırslarına takımı alet eden Şadan Kalkavan mı hak ettiğimiz başkan? Böyle bi açıklama yaptıktan sonra rezil olduğu kesin ama büyük Fenerbahçe taraftaraını sözlerine alet edip diğer taraftarlar önünde mahçup etmeye bırakın başkan adayı olmayı bir Fenerbahçe taraftarının ne hakkı var?? Aziz Yıldırım yeniden aday olucak böyle büyük bir başkan dipteyken bırakmak istemiycektir bu insan doğasına aykırı ama yapacağı ilk iş trbün liderleriyle görüşüp barışmak olmalıdır..büyüklerimizden isteğimiz şahsi düşünce ve egolarını bir kenara bırakıp Fenerbahçe'nin güzel yarınları için geri adım atmayı da bilmeleridir

Tuğçe Turan
14-05-2009, 22:26
yönetim istifaa diip diip duruolar :kizgin:AZİZ başkann napsinn yaaa... adamlarda ruh yoksa adam ruh mu satin alipp içlerine doldurcak.... sonuna kadar AZİZ BAŞKAN!!!!!!!!

Sercan Deniz
14-05-2009, 22:56
Sayın başkan artık aday olma bugune kadar yaptıgın hersey ıcın tesekkurler gerçekten buyuk emeklerın var ama herkesın bı zamanı vardır kenara cekılmek ıcın bırak artık gormuyormusun olmuyo aldıgın adamlarla olmuyo lutfen adaylıgını koymasın ya

Fatma Arslan
15-05-2009, 02:19
yönetim istifaa diip diip duruolar :kizgin:AZİZ başkann napsinn yaaa... adamlarda ruh yoksa adam ruh mu satin alipp içlerine doldurcak.... sonuna kadar AZİZ BAŞKAN!!!!!!!!
fenerbahçe spor kulubu başkanı olmak gerekeni yapmak demek işe yaramayan adamları bu takımdan göndermek gibi adı görevi ne olursa olsun. başkanın yaptıklarına bi lafımız yok ama fenerbahçe kimsenin tekelinde değil bizim aşkımızda bağlılığımızda fenerbahçeye ne başkanlar ne futbolcular geldi geçti aziz olan tek şey fenerbahçe gitmesi gereken kimse gider ötesi gereksiz lakırdı........................................... ....

Fatma Arslan
15-05-2009, 02:46
bu ceza karikatürü alıntı yaptığı için mi yoksa kulübümüzün Güvenlik Müdürünü de korumak için mi? Düşündüğünü forum kuralları çerçevesinde söyleyen ve eleştiri yapan insanlara cezayı veren arkadaşları yürekten kutluyorum, görevinizde başarılar!!!
hep destek tam destek... aydınlık gelecek üyeleri bizler eleştiri yapamıyoruz kendi forumumuzda düşünce suçu misali fikirlerimizden dolayı ceza alıyoruz üstelik mizah nedeniyle.. bu yıl olanlardan sonra şimdi kardeşlerime cevap vermek için sıralanan arkadaşlara soruyorum hep destek tam destek dediğimiz fenerbahçe mi yoksa başka şeyler mi bunu yüreğinde fenerbahçe aşkıyla ölecek biri olarak soruyorum... derdimiz kupa ya da şampiyonluk değil fenerbahçe büyüklüğüne o formaya yakışır bi futbol..
iste kölen olayım istersen öldür beni fenerbahçe bayrağı mezarda sarsın beni...

Servet Güldeş
15-05-2009, 11:48
Aziz yıldırım aklınca kupayı aldıktan sonra bugün 10.00 basın toplantısıyla icraatlaarını anlatacaktı...

Kupa malubiyeti sonrası daha erken bekliyordum bu iptal haberini ama bu saatte geldi ancak. Basın toplantısı iptal ,spor müdürlerine anlatacakmış icraatlarını...