Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir efsane Wimbledon,doğan bir efsane de Federer!!
Onur Bilgin
03-07-2005, 21:15
Roger Federer, Andy Roddick'i yenerek Wimbledon'ı üstüste üç kez kazanan üçüncü tenisçi oldu.
Dünyanın bir numarası Roger Federer, iki numaralı seribaşı Roddick'i 6-2, 7-6 ve 6-4'lük setlerle yenerek kariyerindeki beşinci grand slam şampiyonluğuna ulaştı.
Bjorn Borg ve Pete Sampras'tan sonra üstüste üç Wimbledon kazanan üçüncü tenisçi olarak tarihe geçen 23 yaşındaki İsviçreli, üstüste 21'inci final maçından da galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmaya hızlı bir giriş yapan altıncı oyunda servis kırarak 4-2 öne geçti. Geçtiğimiz yıl finalde yendiği Roddick'in servisini sekizinci oyunda da kıran usta tenisçi ilk seti 6-2 aldı.
İkinci sette Federer ile başabaş oynayan Roddick, daha önce dokuz maçta sadece bir kez yenebildiği rakibi karşısında tie break'i 7-2 kaybedince 2-0 geri düştü.
Son seti de 6-4'lük skorla kazanan Federer, kariyerindeki üstüste üçüncü Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.
"Umarım üçte kalmam"
Elinden gelenin en iyisini yaptığı söyleyen Federer, bu yılki finalin geçtiğimiz yıldan daha kolay geçtiğini ifade etti.
Federer, üstüste üç Wimbledon kazanan isimler arasına girmesiyle ilgili olarak da, "Sampras benim en beğendiğim tenisçiydi ve tabii Borg da. Bu gruba katılmak çok özel bir duygu. Umarım üçte kalmam" dedi.
Federer ile oynadığı üstüste ikinci Wimbledon finalini de kaybeden Andy Roddick ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, "şu anda bir biraya ihtiyacım var" diye konuştu.
"Kazanmayı çok istiyordum. Ama o (Federer) boşuna bir numara değil. Komple bir oyuncu" diyen 22 yaşındaki ABD'li, "belki de ona bir yumruk atmam gerekiyor" sözleriyle esprili bir yaklaşım sergiledi.
Çim kortta oynadığı son 35 maçta sadece üç kez kaybeden Roddick, bu üç yenilgiyi de Federer karşısında aldı.
Emre Akça
04-07-2005, 10:59
Roddick haketen acil işi varmış gibi oynadı yanlız federerin oyunun sonunda ağlama ihtimalini düşünemedim bakışları yüzünden gerçekten çok iyi konsantire oluyor.İngilizlerde kahramanları severler bu yüzden maç boyunca rekora ortak olmak isteyen federeri desteklediler gibi geldi bana.Fazla çekişmeli olmasada güzel bir final izledik 2 set zaten maçı tayin etmişti...
AHhhh Agassi AAHhhhh :D
Serkan Özen
10-07-2005, 19:19
Federer sanırım 23 yaşında ama sanki 40 yıldır şampiyonluk yaşayan bir tenisçi gibi tecrübeli görünüyor. Çok zor vuruşları çok rahatmış gibi gösteriyor. Wimbledon finalini bence rahat bir oyunla 3 -0 kazanması ve çim kortlarda üst üste galibiyet rekoruna doğru koşması ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu da gösteriyor.
Burak Kav
11-07-2005, 05:02
aktif oynadıgım zamanlarda haliyle dunya tenisinide gayet iyi takip ediyorduk
en begendigim ve ornek aldıgım oyuncu Sampras'tı
simdi federer'i izlerken hafiften Sampras'ı gorur gibiyim
ama Sampras efsaneydi
Sampras
Becker
Rafter
ozellikle bu 3ünü izlerdim ne yazık ki Sampras ve Becker bıraktı Rafter ise kariyerinin sonlarında
bu arada tenis oynayanlar varsa icimizde irtibata gecelim :)
Federer bu başarısını uzun yıllar sürdürebilecek mi asıl kafamı kurcalayan o.. Tenis dünyasında saman alevi gibi parlayıp silinenleri çok gördük. Rus raket Kafelnikov mesela.. Önemli olan bu başarısını perçinleyebilmesi. Yaşına bakarsak 23. En az 2 yıl daha adını 1. sıraya yazdırırsa asıl o zaman tenis tarihine altın harflerle kazınır. Kimler geldi kimler geçti..
Pete Sampras.. Gustavo Kuerten.. Tommy Robredo... Nicolas Kiefer..
Tenis denen spor, yeni isimleri bir anda meşhur yapabiliyor. Aynı bizim Unkapanı gibi :) Sharapova henüz 18inde. Bakalım yıllar neyi gösterecek ama tutunamayıp silinenler de çok oluyor.
Ama kim ne derse desin Agassi her zaman benim için 1 numaradır ;)
Sampras saydıgın isimlerle aynı kefede olmamalı bence
64 turnuva sampiyonlugu,14 grand slam,6 yıl ust uste 1 numara
vs vs vs daha ne yapsın adamcagız ;D
tek basarısızlıgı rolland garros u kazanamaması
koleksiyonda ki tek eksik :(
Onur Bilgin
11-07-2005, 23:55
agassi yi de unutmayalım arkadaşlar ;)
Burak Kav
12-07-2005, 01:14
Agassi herkesi yenerdi bir kisi haric :)
"The King Of Swing" Pete Sampras
adamım ya ;D
Burak Kav
12-07-2005, 01:16
Geçelim geçmesine de... :)
gecelim abi
buluruz bi orta nokta
afyonda bulusalım mesela :) size daha yakın ama olsun
arada geliyorum ben kütahyaya :)
Emre Akça
12-07-2005, 10:29
Agassi herkesi yenerdi bir kisi haric :)
"The King Of Swing" Pete Sampras
adamım ya ;D
Onur kardeşim ne dio bunlar ya ;) Agassi varken ne Samprası ::) saka bir yana Agassi - Sampras eşleşmeleride güzel oluyordu. Ama ben Agassinin yendiğini gördüm be öle deme ..
Valla Erkan baştan Roddick desteklendi ama baktılarki iş yok direk döndüler...Federer maçın başında özellikle göze hoş gelen bir oyun oynamaya başlayınca seyircinin tarafı belli oldu.
Onur Bilgin
12-07-2005, 22:40
Onur kardeşim ne dio bunlar ya ;) Agassi varken ne Samprası ::) saka bir yana Agassi - Sampras eşleşmeleride güzel oluyordu. Ama ben Agassinin yendiğini gördüm be öle deme ..
Valla Erkan baştan Roddick desteklendi ama baktılarki iş yok direk döndüler...Federer maçın başında özellikle göze hoş gelen bir oyun oynamaya başlayınca seyircinin tarafı belli oldu.
evet emre vallahi ya burak abartmış biraz.agassi de inanılmaz biriydi ve de benin adamımdı ;)
ama roddick gerçekten de telaşlıydı maçta.bu da saçma hataşalr yapmasına neden oldu ama bunun nedenlerinden biri de mesut karşısında federer in olmasıydı bence ;)
Burak Kav
13-07-2005, 04:41
yorumcu vatandas Ali Görec
eski milli takımlar antrenoru
ve enka(Turk tenisinde basta ki 2-3 kulupten biri) bas antrenoruydu...
milli takımdan sonra Kemer'de golf & country club a gecti
simdi kendi tenis akademisi var
turkiyenin 1 numarası diyebiliriz kendi alanında
o milli takımlar antrenoru iken bende 14 ve 16 da 3 kez secmeye gittim 1 kez secti :D
o yuzden bende sevmiyorum bi de cok konusur dır dır
Şeyma Akdaş
29-01-2006, 18:23
http://www.ntvmsnbc.com/news/359263.asp
Teniste sezonun ilk Grand Slam Turnuvası olan Avustralya Açık’ta, büyük sürpriz yaparak finale yükselen Kıbrıs Rum Kesimi’nden Marcos Baghdatis, finaldeki rakibi turnuvanın 1 numaralı seribaşı Roger Federer’e 3-1 mağlup oldu.
bugünkü maçın tamamında normal olarak Federer in üstünlüğü vardı.ilk 2 set çekişmeli geçse gibi görünse de Federer kendini hiç kasmadan,yormadan,istediği gibi oynayarak maçı aldı.bazı oyunlarda gerçekten çok güzel oynadı.mesela 4.setin 3.oyununda çok iyiydi.konuşmasında da ağlayarak aldıgı kupanın kendisi için ne kadar önemli oldugunu söyledi.
Rum taraftarların yaptıgı tenis maçlarında alışık olmadıgımız bir şeydi.futbol maçındaki gibi tezahüratlar falan...sanırım Wimbledon'da bu hareketleri asla yapamazlar.
Baghdatis'in gerçekten iyi olup olmadıgını mayıs sonunda Fransa Açıkta göreceğiz.
Bayanlarda da *Mauresmo rakiplerinin sakatlanıp da müsabakadan çekilmesiyle ilk Grand Slam kupasını aldı
Serkan Özen
30-01-2006, 19:17
İlk seti kaybedip 2.sette de 0-2 mağlup duruma düşmüş ama yine çevirmiş maçı. Hatta üstüste 12 oyun almı sanırım 2-3 ya da 3-4.setler arsında. İzleme imkanım keşke olsaydı.:(
Grand Slam Finallerinde 7/7 gidiyor sanırım. En sevilen İsviçreli bu adam herhalde ;)
Onur Bilgin
12-09-2006, 11:16
tekrar bir topic açmak istemeden buradan tenis ve de atp tur larına devam edelim
O DÜNYANIN 1 NUMARASI...
İsviçreli Roger Federer üst üste üçüncü kez Amerika Açık'ı kazanarak neden dünya sıralamasında 1 numarada oturduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı. 25.000 seyircinin izlediği maçta Federer, rakibi Roddick'e iki buçuk saat süren maç sonrasında üstünlük sağladı.
25 yaşındaki Federer finalde ev sahibi Amerikanlı Andy Roddick’i 6-2, 4-6, 7-5 ve 6-1 yenerek kariyerindeki 9. Grand Slam mücadelesini kazandı.
New York’da düzenlenen ve günlerdir tenis severlerin merakla şampiyonunu beklediği Amerika Açık’ta İsviçreli Roger Federer geçen iki yılda olduğu gibi birinciliği yine kimselere kaptırmadı.
Federer kariyerindeki toplam 9. Grand Slam zaferine imza atarken, Bu sene kazandığı üçüncü turnuva oldu. Dünya sırlamasının bir numarası Roger Federer Avustralya Açık ve Wimbledon’ı da kazanmış, sadece Fransa Açık’ta finalde yenilerek ikinci olmuştu.
Federer güçlü rakibi Roddick’i 2 saat 27 dakika sonunda yenerek 1,2 milyon Dolar para ödülünün de sahibi oldu.
ya gerçektende inanılmaz bir isim oldu artık federer.schumi.nin son 2 yıl hariç formulada ki durumu veya amstrong un bisiklette ki inanılmaz ötesi başarısı gibi federerde tenis resmen bir efsane oldu gibi birşey
federer efsane oldu ve de tenis tek diyince tabi ki insanların aklına öncelikle rakibi yok ki. "olsa bir sampras veya agassi bu kadar grand slam kazanabilir miydi? " soruları geliyor. bu sorulara da en güzel cvp ı hepimiz için federerden önce :) efsane olan sampras çok güzel bir şekilde yanıtlıyor ve de federer için "benden çok daha iyi bir oyuncu ben olsam beni de yener" diyerek federer i en güzel şekilde onurlandırıyor ;)
federer gerçekten de inanılmaz bir oyuncu ve artık efsane oldu gibi.amerika ile 9. grandslam ini kazandı :o ama nadal la gerçekten de iyi kapışıyorlar .bir sampras-agassi çekişmesi daha geliyor bize :) orada agassici idim burada databi ki federerci :P
Onur Bilgin
12-09-2006, 11:23
Elveda Agassi...
New York'ta devam eden ABD Açık tenis Turnuvası'nda, 3. turda elenen ABD'li ünlü raket Andre Agassi, hayranlarının dakikalarca süren müthiş tezahüratlarıyla tenis kariyerine son noktayı koydu.
İçinde bulunulan sezon boyunca, sezon bitiminde kariyerini noktalayacağını sürekli dile getiren Agassi, kariyerinin son "Grand Slam" turnuvasına erken veda etti.
ABD Açık'ta, TSİ bugün sabaha karşı çıktığı 3. tur maçında 112. sıradaki Benjamin Becker'a 7-5, 6-7 (6-4), 6-4 ve 7-5'lik setlerle 3-1 yenilen Agassi, maçın bitiminde dakikalarca alkışlandı.
Ünlü raket Steffi Graf ile evli olan iki çocuğu bulunan Agassi'nin 20 bin hayranı, teklerde 8 "Grand Slam" şampiyonluğu bulunan ve bir çok tenisçinin idolü olan rakete, çılgınca tezahüratta bulunarak veda etti.
Karşılaşma bitiminde gözyaşlarını tutamayan Agassi, hayranlarına seslenerek, "Skor tabelası bugün kaybettiğimi söylüyor ancak neler kazandığımı söylemiyor" diye haykırdı.
Geçen 21 yıl boyunca "sadakat" bulduğunu söyleyen Agassi, "Hem kortlarda, hem hayatımda bana destek oldunuz. Bana ilham verdiniz. Bazen en kötü zamanlarımda bile beni kazanmak için yüreklendirdiniz" diye seslendi.
SIRTINDAKİ SAKATLIĞA YENİK DÜŞTÜ
ABD Açık'ta, sürekli iğne olmasını gerektiren sırtından geçirdiği sakatlığa yenik düşen Agassi, maç sırasında pek çok kez birden bire durdu ve topun peşinden gitmek yerine izlemekle yetindi. Ünlü raketin babası bile zaman zaman topallayan ve maçı tamamlayamayacakmış gibi görünen oğlunun, bu maça çıkmayacağını umduğunu söylemiş ve maça gelmemişti.
BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER
Rakiplerinin servisini çevirme şekillerinde değişiklik yapmasıyla ve göz açıp kapamadan, daha hızlı reflekslerle topu erken almak için çizgiden itibaren sahaya egemen olmanın yollarını göstermesiyle tanınan Agassi'nin kariyeri başarılarla dolu.
Kariyerinde 60 tekler ve 8 "Grand Slam" zaferi bulunan 36 yaşındaki tecrübeli raket, şimdiye kadar çıktığı maçlardan 868'ini kazandı, 273'ünü ise kaybetti.
Yıllık ortalama kazancı yaklaşık 31 milyon dolar olan Agassi, aynı zamanda Las Vegas'ta risk altındaki çocuklara yardım için on milyonlarca dolar fon yaratmasıyla da övgü toplamıştı.
agassi için de fazla söylenecek birşey yok ;)
Onur Aloğlu
12-09-2006, 17:10
Andre Agassi...
Hakikaten söylenecek fazla birşey yok.
Can Demir
05-07-2008, 13:48
Ve Wimbledonda birkez daha sona gelindiğinde R.Federer var.:)Bu sefer karşısında ki rakibi R.Nadal...
Nadal turnuva boyunca nasıl hazırlandığını,nekadar ciddiye aldığını ve çok fazla inançlı olduğunu gösterdi.Gerçekten çok güzel maçlar,vuruşlar izledik kendisinden.
Ama karşısında Wimbledon kralı Federer var:) 2sininde işi herzamankinden daha zor bu kesin fakat ben bu sefer Nadal'a şans veriyorum.
Pazar günü oynanacak Wimbledon Finalini kaçırmamak gerek,tenis severlere duyrulur...
Cem Demirtaş
05-07-2008, 14:20
toprağın kralı nadal bu kez galip gelecek bence...artık çime de el atmak lazımdı...
Güzide Ören
05-07-2008, 19:56
Kesinlikle Nadal taraftarıyım ..Güveniyorum Nadal'a:)
Emincan Kahveci
06-07-2008, 16:54
eet Nadal yen şu adamı artık çimde de biz de rahatlayalım sen de
Onur_Yılmaz
06-07-2008, 23:59
İnanılmaz bir final bir yanda 2-0'dan mucizevi bir şekilde 2-2'ye getiren Federer bir yanda da bu müthiş finali 2.kez engellemekle yükümlü yağmur..:rolleyes:..Sabırsızlıkla bekiyorum
Altay Şimşek
07-07-2008, 01:12
süper bir final oldu tam 5 saat ..Sonunda Rafael Nadal kazandı. İkisini de tebrik etmek gerekiyor. Boşuna ilk 2 sırada değiller.
Görkem Kurt
07-07-2008, 01:43
formula+kırkpınar+freekick masters+wimbledon. spor dolu bir pazar oldu. :)
Nevriye Sever
07-07-2008, 02:14
Oh be Nadal sonunda.Süperdi ya.
Erdem Özdamar
07-07-2008, 02:35
federer 0-2den 2-2ye getirdi oyunu.eğer alsaydı gerçekten efsane olacaktı.bence nasıl ki japonlar çekik gözlü bu adamlarda tenis oynamak için yaratılmış.
Cem Demirtaş
07-07-2008, 10:25
nadal kaybettiği setlerde bile 6 sayı almıştı yenilse çok yazık olurdu gerçekten...hatta federer maçtan sonra "herşeyi denedim nadal haketti" dedi. kısaca efsane bir maç oldu...
Güzide Ören
07-07-2008, 13:37
Dün geceye kadar zevk alarak izlediğim bir Steffi Graf-Matina Hingis maçı vardı.Ama dün geceki maç inanılmazdı ya..Tekrarı olsa yine izlerim..Federer deli gibi servis atıyor Nadal da onu güzel bir şekilde karşılayabiliyor...O topları nasıl çizgiye atar bu nasıl performanstır ya..İkisini de tebrik ederim ama tabi favorim Nadal'a saygılar harikaydı...
Erdem Özdamar
07-07-2008, 15:59
bu maçı biyerden bulup indirmek lazım ben hayatımda böyle bir maç izlemedim.bir dahada ne zaman izlerim yada izlermiyim bilemem.bu adamlar 1 ve 2 olmayı hakediyorlar gerçekten.
Onur Bilgin
07-07-2008, 16:15
İnanılmaz bir maç oldu
Hem Wimbledon'a hemde federer ve nadala yakışan bir final oldu ! ! !
Fatih Can
07-07-2008, 19:54
Güzel macdı ama artık yağmur olayı sıkmaya basladı:) bir çözüm lazım gıbı.
İlker Aktaş
07-07-2008, 23:18
Arkadaşlar birileri bulsa da linkini felan verse izlesek keşke..
Onur_Yılmaz
08-07-2008, 03:12
Güzel macdı ama artık yağmur olayı sıkmaya basladı:) bir çözüm lazım gıbı.
Sonunda tek çözüm olan merkez kort'un üstünü kapatma kararı alınmış..kısacası seneye oynanacak finali yağmur engelleyemicek ;)
Esra Manavoğulları
22-07-2008, 12:15
arkadaşlar bişi sorcam..kocaelinde okuyan tenis partneri arıyoruuum :))
Özgün Doğan
22-07-2008, 17:19
4-4-2 nin Temmuz sayısında var ; Federer fanatik bir Basel taraftarıymış ..
Emincan Kahveci
25-07-2008, 23:17
toronto da erken elendi de bizim heyecanlı bir nadal federer finalini izleme sansımız biraz daha ertelenmiş oldu... bu zaferden sonra ki daha gelmedi ama emnm bn :D umarım Nadal 1 numaraya yerleşr....
Umut Ören
27-07-2008, 03:25
Forever Nadal !!
Emincan Kahveci
15-08-2008, 10:05
Federer Federer Federer.... :) ...
Roger Federer, James Blake'e çeyrek finalde 2-0 mağlup olup Pekin Olimpiyatları'ndan elendi.
http://static.guncel.net/archive/2080/neyKKAuuAhe.jpg
ABD'li tenisçi James Blake, maçın sonunda büyük sevinç yaşadı.
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, teniste tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, çeyrek finalde elenerek düş kırıklığı yarattı.
Olimpiyatlarda tek erkeklerde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Roger Federer, çeyrek finalde ABD'li James Blake'e 6-4 ve 7-6'lık (7-2) setlerle 2-0 yenilerek olimpiyatlara veda etti.
Eray Karaoğlu
20-08-2008, 10:23
4-4-2 nin Temmuz sayısında var ; Federer fanatik bir Basel taraftarıymış ..
Nadal da real madrid ve mallorcalıymış, net bi tavrı yokmuş. ama o muhteşem finalde r.madrid başkanı onu tribünden izliodu. demek ki real madrid te Nadal taraftarı.iki kişinin (biri klüp olsada) birbirinin taraftarı olması güzel olsa gerek.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.