PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabanci Sayisi ve Kaliteli Yabanci

Eyüp Toktaş
31-12-2006, 21:42
Her sene yabanci sayisinin arttirilmasi icin calisan FB'miz yabanci sayisi arttigi taktirde kaliteli oyuncu alacagini söyleyen yönetimimiz zaten kisitli olan yabanci sayisini iyi degerlendirmeli.Bazi gazetelerin yazdiklarina göre genc oyuncularla ilgileniliyormus yönetim.Ama zaten hemen basari isteyen ve genclerin pismesini beklemeyen hemde yabanciyi zannetmiyorum hic beklesinler neden genc oyuncularla ilgilenirler anlamiyorum.Dünyanin en iyi defans oyunculari arasinda gösterilen Lugano bile kapidan döndü.Bursaspor'da forvetimiz var.Elimizdede zaten yeterince yeni bir kadro var.Daha birbirlerine alistigi söylenemez.Bence yapilan transferler hemen takimda oynayacak düzeyde kaliteli olmasi gerektigine inaniyorum.Eger pismesi icin alinip baska bir takima verilecekse sözüm yok ama büyük hedefleri ortaya koyup genc ve tecrübesiz isimlerle bu hedeflere ulasilacagi düsünülüyorsa bence cok zorlanilir.Ama yok biz takimi genclestirecegiz deniyorsa hayirlisi olsun deriz.Bakalim görecegiz

Mustafa Ünal
31-12-2006, 23:12
Senin düşüncen Eyüp saygı duymak lazım..

Bilirsin Ajax diye bir takım var.Hollanda liginin bir zamanlar ki efsane takımı.Ne futbolcular yetişti orda.. Cruyff, Gullit , Kluivert , Seedorf , Zenden , Owermars , w.Vart , İbrahimovic ve daha ismini hatırlayamadığım bir sürü oyuncu..Şuna emin olabilirsin ki bu futbolcuların bir çoğu bu takımın alt yapısında yetişmedi..Diğer takımlardan izlenip alınan genç oyuncular bir çoğu..Ama takımda oynayarak tecrübe kazandılar ve artık kendilerini ispatladılar.Her yıl şampiyonlar ligi veya uefa'da ismini duyduğumuz bir takım Ajax..Şimdi de Huntelaar gibi müthiş bir forvetleri var.23 yaşında. 2,5 sezondur bu takımda ve sadece lig maçlarında attığı gol sayısı 55..

Daha çarpıcı bir örnek veriyim sana.Chelsea'yi Abramovich öncesi ve sonrası diye 2'ye ayırabiliriz sanırım.Abramovich geldikten sonra müthiş transferler yapıldı.34 yaşında ki Sheva'ya 32 milyon euro ödediler.Ballack,Essien,Drogba,Robben gibi hatrı sayılır transferler yaptılar.Geçen Abramovich açıklama yaptı.Artık daha genç oyuncular alıp alt yapıya önem vereceklerini söyledi.Yani bizim tabirimizle Hacı Bekir'in yakası yırtıldı..

Eğer bu takıma miladını doldurmuş , futboldan artık zevk almayan oyuncular getirmektense onun yerine yetenekli ve TECRÜBESİZ genç oyuncular getirmek hem daha az maliyetli hemde daha az kaprisli olur sanırım.Alt yapımıza takviye yapmak lazım bence..Çünkü hazıra dağ dayanmaz!!

Eyüp Toktaş
01-01-2007, 19:32
ben kesinlikle genclere karsi degilim.kesinlikle genc oyuncularin yetistirilmesine önem verilmesi lazim.Ama bizim camia Ajax degil.1 günde transfer yapip 1 gündede kovulanlari unutmamak lazim.Ajax,Leeds United genclerle cok basarili oldular.Ama sabrettiler.daha fazla uzaga gitme Olcan,Can,Semih... oynadiginda neler yazildi.Bende sporla ugrastim.Spor yapiyorsan bir gün yanlista yapabilirsin,baska bir gündede mükemmelde olabilirsin.Neticede saliselik olaylardan bahsediyoruz.Keske sabredilsede alt yapidan ucuza,kaliteli,gercekten formasi icin savasan sporcular yetistirebilsek.ben son yazdigim cümleyi burada 3-4 senedir aynisini yaziyorum.Para icin FB'yi degismeyen,icinde gercekten FB Ruhunu tasiyan sporculari kim istemez.Ama bu sabretmek,calismak,güven duymaktan gecer.bir sporcunun en iyi idmani mactir.mac oynatmadan ne gencleri kazanabiliriz nede takim uyumu saglanir.ben birde sunu anlatmak isterim.FB'mize siradan yabanci alinmasin.her sene 1 tane alinsin ama kaliteli alinsin.Appiah-Kezman-Lugano gibi 3 tane gercekten
kaliteli yabancimiz var.bunun yanina ayni sekilde 3 kaliteli daha alinmali.Anelka gitmeseydi 2 tane daha alirdik diye düsünüyorum.ama simdi 3 cok kaliteli yabanciya ihtiyacimiz var.siradan alinmasin.kaliteli olsun ki genclerede abilik yapsin ve onlarin gelisimine katki saglasin.eger 6 kaliteli yabancimiz olsaydi yanlarina 5-6 gencide monte edip cok kaliteli bir takim ortaya cikarirdik.Ajax-Leeds-Porto'da aynilarini yapmadilar mi?

Mustafa Ünal
02-01-2007, 00:29
Leeds örneğini vermişsin ama belki bu yüzden küme düştüler :)

Aslında Zico'yu başlarda çok sevmiştim.Can,Kerim,Semih sürekli ilk 11de oynamaya başlamıştı..Lugano,Edu,Deivid geldikten sonra sırayla sebepsiz yere Can ve Semih kesildi..Kezman geldi acayip bir sisteme döndük..Ardından belki Fenerbahçe için dönüm maçı olan Ankaraspor maçı geldi çattı. İlkyarı 2-0 öndeyken ikinci yarı Kerim belki lig maratonuna alışamadığından mıdır nedir 2 golde de onun hatası vardı.İlk topları kaptırdı ve yerine geri dönmekte zorlandı.Savunma adamının yaptığı işleri yapamadı o maçta.Gerçi Kerim'i sağ bek oynatmak hataydı belki de bilemicem...

Benim bildiğim 1 günde transfer yapılıp kovulan 1 tane oyuncu var o da Enke..Onun haricinde hatırlamıyorum varsa senin hatırladığın bende biliyim..

Appiah,Kezman,Lugano gibi 3 kaliteli yabancımız var demişsin. Alex,Edu ve Deivid yok yani...Senin düşüncen saygı duymak lazım..

Gelen kaliteli oyuncu gençlere abilik yapabilmesi için önce bir takım olgunluğa ulaşması gerekir diye düşünüyorum.Mesela Anelka geldi kime abilik yaptı? Ortega geldi kime abilik yaptı? Bir tek bu konuda Hooijdonk var.. Başka da birini hatırlamıyorum son sezonlarda..

Eğer bu takıma genç motive edilecekse hepsi aynı anda oynatmak bana göre büyük risk..Senin tabirinle yeni gelen yabancılar olcak hemde 3 tane... 5-6 tane genci de motive edersek diyosun..hmm bejekeden bir farkımız kalmaz bana göre..

Yavaş yavaş gençleştirmek daha mantıklı bence.Yani Kerim aslında iyi başlangıç olabilirdi.Ama mevki hatası yapıldı.Yerine konan Önder burası benim dedi zaten..Bana göre şu anda takıma ilk oturtulması gereken genç oyuncu Can..Tek forvetli sistemimizde ise Semih bunu yürütebilecek kabiliyette ama oynatılması gerekiyor.

Eyüp Toktaş
03-01-2007, 23:19
-Ben kac defa yazmistim burada.Üst üste sampiyon olan Paf takimimiz vardi.Kaliteli 6 yabanci ile bence is yapardi.ben bunu yazmak istemistim.bizim sampiyon olan Paftan A takima oyuncu cikmazken nihat-yasin.... bjkde A takima ciktilar.o dönem gsdede cikanlar oldu.Ama üst üste 2-3 sene sampiyon olan takim FB olmasina ragmen biz oyuncu cikaramadik.eger 5-6 oyuncuyu bir seferde cikarsaydik bence birbirine alismis olduklarindan basari daha cabuk gelirdi.
-bir günde gelen bir gündede giden dedigimde hemen yanlis anlasilmasin tabiki adamlarin gelmesi birkac gün sürmüstür tabiki gitmeleride birkac gün veya hafta sürmüstür.wagenhaus-simao-oulare....gibi isimler hemen hatirladiklarim.
-zaten alt yapi denince bazi arkadaslar yanlis anliyorlar.mesela emre bile zeytinburnundan gsye geldi.öyle cok zor 10 yasindaki cocugu alacaksin 20 yasinda yildiz yapip A takima vereceksin.Öyle cok cok oyuncu zaten kimse sayamaz ki.benim anlatmak istedigim 15-16-17 yaslarinda gelecek vadeden gencleri UCUZA ALIP birkac yil alt yapida pisirip A takima vereceksin.
-Ama takima abilik yapan büyük yildizlari unutmamak lazim.milanin firtina gibi estigi dönemlerde 36 yasinda ünlü bir oyuncuyu (simdi adini unuttum) birini alip sam.lig sampiyonu olduklarini unutma,bayern yine öyle finalde kaybettiler bir sene sonra sam.lig sam oldular.beckanbaur kendisi dedi effenberg gecen sezon yoktu kupayi alamadik diye.gs hagi ile neler yapti?40 yasindaki roger milla ile kamerun dünya 3. oldular.PVH,Kenneth Anderson bize geldiklerinde takima katkilarini unutmamak lazim.Yasli olabilirler ama tecrübeleri ile saha icinde hoca onlardir.
-emrenin emre olmasi hagi sayesindedir.bak FB'ye o kadar genc geldi abileri olmadigindan intere veya juveye veya milana veya real bir ALT YAPIDAN BIR GENCIMIZI DAHA GÖNDEREMEDIK.
Sporda hersey var.basarida var basarisizlikta.her sene herkes milyon dolarlari transfere döküyor ama karsiliklarini alamayanlar var.garanti hicbir sey yok.önemli olan dogru adimlari atmak.