PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarcılar Nerede?

Erdi Yavuz
07-01-2007, 15:42
bilgisayar hakkında yardım alabilmek için burada toplanalım arkadaşlar mezunlar mezun olma durumundaki hatta daha yolun başındakilere yardım etsin

Erdi Yavuz
11-01-2007, 00:12
allah allah bi tane bile bilgisayarcı yokmu yawssss

Recep Yüce
12-01-2007, 01:09
Bilgisayarılar arasında bende varım.

Öneriler kısmına gelecek olursak başta bizim özen ve dikkat etmemiz gerek konular var mesela;
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=2422

Erdi Yavuz
13-01-2007, 18:09
mrb bende 2.sınıf yazılım öğrencisiyim yaww sizde ne gibi konular anlatılıyor mesela c++ dersi anlatılıyomu sonra 3ds max programlama gibi dersler

Mustafa Kaplan
13-01-2007, 23:36
ben de varım demek isterdim. yanlış tercih kurbanıyım maalesef.
c++ anlatılmayan bilgisayarla ilgili bölüm yoktur sanırım. 3dmax gibi programların dersi varmı duyamadım, sonuçta bu programların hepsinin lisansını satın almak epey güç.
Bizim bilgisayar mühendisliğinin linux üzerine yoğunlaştığını gözlemliyorum. Zaten olması gereken de budur kanımca.

Mert Çubukçu
14-01-2007, 03:55
offf linux :( bizimde gordugumuz en yogun ders.. bi linux bide java zaten ikisi uzerine yogunlasmıs durumdayız..

Ali Tavukçu
14-01-2007, 04:27
4 Yıllık değil ama 2 yıllıktayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama

Erdi Yavuz
14-01-2007, 15:20
c++ var bide c# var onun için sordum bize anlatılan c++ diğer ünilerle ders farklılığı varmı muhakkak vardırda en çok hangisi anlatılıyo ona göre yönelme yapacam

Erdi Yavuz
14-01-2007, 15:22
burda 4 yıllık 2 yıllık ayrımı olamaz sen bilgisayarcısın ki okuduğun bölümde çoğu bilgisayar mühendisinin almadığı dersler içeriyor biraz geliştirmen kendini en kral bilgisayarcı yapar bölümün seni

Recep Yüce
14-01-2007, 22:13
ben de varım demek isterdim. yanlış tercih kurbanıyım maalesef.
c++ anlatılmayan bilgisayarla ilgili bölüm yoktur sanırım. 3dmax gibi programların dersi varmı duyamadım, sonuçta bu programların hepsinin lisansını satın almak epey güç.
Bizim bilgisayar mühendisliğinin linux üzerine yoğunlaştığını gözlemliyorum. Zaten olması gereken de budur kanımca.
3dmax bizim bölümde geçen yıldan itibaren verilemey başlandı. Ben bir üst sınıfta olduğumdan kaçırdım o ayrı konu.

Yusuf Yavuz
15-01-2007, 02:34
bende 3.sinif...

Sabri Arabacıoğlu
15-01-2007, 17:18
2. Sınıfta da ben varım...

Erdi Yavuz
16-01-2007, 15:45
çalışmalarmızı yayınlayalım yani c++ ,c# , 3ds max vs çalışmalarımızı yayınlayalım yawww farkımız olsun diğer bölümlerden

Yusuf Yavuz
16-01-2007, 16:02
yakinda multiplayer satranc yayinda olcak :)

Timur Eroğlu
29-01-2007, 00:34
İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği. 4+1 uzatmaları oynuyorum. Sanırım okul 2 yıl uzatma gösterdi. Seneye de öğrenciyim

Orhun Dalabasmaz
06-08-2007, 01:03
selam arkadaşlar bende Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. :))

Gülfem Uçar
06-08-2007, 03:38
Bende kou Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü mezunu olmalıydım ama teslim etmediğim projeler yüzünden uzadı okulum :( :(

Erdi Yavuz
17-08-2007, 15:45
olsun yawww sorun değil bitirirsin proje dediğin nedir ki zatennn

Gülfem Uçar
17-08-2007, 15:51
:) evet bu sene inş. biticek ama kasıtlı bi projeydi yaa :kizgin:
Trojen programı istedi benden yani yapamayacağım bi projeydi bende hiç kasmadım.. Bakalım yeni dönem neyi gösterecek :) Gerçi okul bitmez daha dgs war.. hayırlsı :):)

Uğur Erat
17-08-2007, 19:24
Bende kou Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü mezunu olmalıydım ama teslim etmediğim projeler yüzünden uzadı okulum :( :(
ben sıyırdım valla arada :D yakında şu yıllık sitesini bitireyim yayına sokacağız koü serverlarından. ülen aynı sınıftayız insan bi yardım isterdi

Gülfem Uçar
17-08-2007, 19:30
ben sıyırdım valla arada :D yakında şu yıllık sitesini bitireyim yayına sokacağız koü serverlarından. ülen aynı sınıftayız insan bi yardım isterdi
yawww ne diyosun uğur bütün sınıf benim proje için seferber oldu sen nerdeydin? :banane: Şimdi kalkmış burda bana ne diyosun?
Tam dayaklıksın walla :cekic:

Uğur Erat
17-08-2007, 19:33
yawww ne diyosun uğur bütün sınıf benim proje için seferber oldu sen nerdeydin? :banane: Şimdi kalkmış burda bana ne diyosun?
Tam dayaklıksın walla :cekic:
valla haberim yoktu. olsaydı yardım edeceğimi biliyorsun. merviş de projeyi yapamamıştı, uğraştık ettik bitirdik, verdi programını. off len offf. zaten okulda pek muhabbet yoktu ki aramızda:D okul bitti muhabbet hat safhada yaniii

Gülfem Uçar
17-08-2007, 19:38
valla haberim yoktu. olsaydı yardım edeceğimi biliyorsun. merviş de projeyi yapamamıştı, uğraştık ettik bitirdik, verdi programını. off len offf. zaten okulda pek muhabbet yoktu ki aramızda:D okul bitti muhabbet hat safhada yaniii
Yalnız pek kolay bi proje değildi we Özkan hocayla konuştum yapamazsınız size böyle bi ödew nasıl werilir dedi. Ben projeyi yaptırırdım fakat benm yapmadığım apacık ortada olucaktı ki Cengizhan hoca kesinlikle geçirmezdi biliyosun :D neyse napalım bakıcaz artık her işte bi hayır wardır :)
muhabbet konusuna gelince biliyosun ki pazartesi günleri hariç okula gitmiyorduk bizim tayfa olarak :):):)

Uğur Erat
17-08-2007, 20:21
Yalnız pek kolay bi proje değildi we Özkan hocayla konuştum yapamazsınız size böyle bi ödew nasıl werilir dedi. Ben projeyi yaptırırdım fakat benm yapmadığım apacık ortada olucaktı ki Cengizhan hoca kesinlikle geçirmezdi biliyosun :D neyse napalım bakıcaz artık her işte bi hayır wardır :)
muhabbet konusuna gelince biliyosun ki pazartesi günleri hariç okula gitmiyorduk bizim tayfa olarak :):):)
neyse artık bi dahaki bahara verirsin sen de dersin.
aynen derslere doğru düzgün girmiyodunuz kine :D

Gülfem Uçar
17-08-2007, 20:32
neyse artık bi dahaki bahara verirsin sen de dersin.
aynen derslere doğru düzgün girmiyodunuz kine :D
aynen bi daha ki bahara kaldı :(

Mert Çubukçu
17-08-2007, 22:56
bilgisayarcısız bir dünya düşünülebilinirmi hic :)

Gülfem Uçar
19-08-2007, 04:13
Tabi ki HAYIR :) :)

Servet Güldeş
19-08-2007, 19:23

dedene sor mert...

ben sordum düşünebiliyor :):):)

Mert Çubukçu
20-08-2007, 14:56
ben şimdi icin bahsediyorum servet :D
sen şimdi bilgisayar olmadan bu forumu kurabilirmiydin :D
yada bu forum hic bilgisayar olmasa ne işe yarardı..

Servet Güldeş
21-08-2007, 00:07
ben şimdi icin bahsediyorum servet :D
sen şimdi bilgisayar olmadan bu forumu kurabilirmiydin :D
yada bu forum hic bilgisayar olmasa ne işe yarardı..

veya köydeki akrabalarım bilgisayar olmasydı inekleri nasıl sağarlardı :):):)

Mert Çubukçu
21-08-2007, 02:03
:D:D:D
orasıda var tabi elektronik ortamda bilgisayar :D

İsmail Kelebek
25-08-2007, 15:08
puhaaaaaa

Burak Gülnar
03-09-2007, 12:10
Dpü tavşanlı meslek yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama hade hayırlısı olsun bakalım

İlayda Gökdeniz
03-10-2007, 20:40
slm nasılsnz arkadşlar

Erdi Yavuz
13-10-2007, 13:10
hoşgeldin ilayda işte aramızda bi bilgisayarcı daha huppiiiiiiiii :D

Orhun Dalabasmaz
15-12-2007, 18:06
slm arkadaşlar, ya ödevler vizeler,
hiç vakit bulamamıştım forumla ilgilenmeye..
ben de bilgisayarcıyımm :))

ee nasılsınızz bakalım ?_

Şahin Güneş
17-12-2007, 22:08
bende bilgisayarcıyım arkadaşlar 5 senedir haberiniz olsun

Kadir Gözütok
23-12-2007, 20:40
voIP ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Tayip Arpacı
18-02-2008, 22:53
Ya ewet bizim üni de ama sadece bütün derslerin dd oLsun yetiyo ama dd=55 bizde :(

Eray Sezginer
20-03-2008, 02:43
Son Mesajın Üzerinden 1 Ay Geçmiş Ama Olsun Genel Bi Başlık.
Bende Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde Okuyorum.
Genel Pc Konularıyla yada Bölümdeki Derslerle İlgili Elimden Geldiğince Yardımcı Olabilirim.
Yakın Zamanda Dİğer Üniversitelerdeki Arkadaşlarada Web Sitesini Aktif Hale Geçirmeleri İçin Yardımcı Olmayı Düşünüyorum.
Herkese İyi Çalışmalar Mübarek Kandiller.

Oğuzcan Şahin
26-04-2008, 04:47
Henüz üniversiteli bir bilgisayarcı değilim :) Bu sene bekliyorum umarım.. Ama; ".NET, Microsoft Expression ve Silverlight, Web'de Kullanılabilirlik, microsoft ve internet teknolojileri "ile ilgili yardım edebilir ve bilgiler verebilirim..:)

Melike Şensoy
17-09-2008, 17:12
bende bilgisayar teknolojileri ve programlama böümünde okuyorum. 2 senelik bölüm. ben DGS ye girip bilgisayar müh. yada bilgisayar matematik bölümüne geçmeyi düşünüyorum. dgs de kazanma şansı az ama çalışcaz bakalımm:(

Emrecan Emeksiz
21-02-2009, 00:24
burda ama ben sadece c++ biliorum bide sütüdyo ayrıca vb6

Eray Sezginer
21-02-2009, 02:30
Bilgisayar müh. dersleriyle ilgili elimden geldiğince yardım edebilirim isteyen olursa.Ayrıca kaynak konusundada yardımcı olabilirim.

Ufuk Coşkun
14-03-2009, 05:19
Bende bu sene girdim YTÜ Bilgisayar Mühendisliğine ,bakalım ne yapacağız:D

Konu çok aşağılara düşüyor,fazla yalnız bırakmayın :)

Eray Sezginer
14-03-2009, 18:23

Başarılar dilerim bölümünde. Derslerle ilgili yardımcı olabileceğimiz bişey olursa her zaman burdayız :)

Fuat Rıhtım
14-03-2009, 18:40

Bizde giremedik henüz bilgisayar mühendisliği bölümüne :D

Şu hazırlık bi bitmedi ki :D

İngilizce'yi öğrendik ama hala ıvır zıvır :D

Mine Yasemin
17-03-2009, 00:40
herkese selamlar ben de çukurova bilg.müh. 1.sınıftayım.ben de hazırlık okudum geçen yıl ve o günleri özlüyorum..hiç çalışmıyormuşuz biz o zamanlar..:)
programlamada c dili görüyoruz..önceden hiç programlama bilgim olmadığından çok zorladı ilk başlarda. ama alıştım şimdi..ya bi de bilg. müh. okuyoruz ama bilg.adına öğrendiğimiz tek şey programlama dili..onda da pek iyi sayılmam.bu yüzden kendimi geliştirmek istiyorum diğer alanlarda da..sizce ne yapmalıyım nasıl öğrenebilirim?.çevremdekiler sen nasıl bilg. mühendisisin diyor cevap bulamıyorum.:( yardım ederseniz sevinirim.

Furkan Yılmaz
17-03-2009, 01:28
Bizde giremedik henüz bilgisayar mühendisliği bölümüne :D

Şu hazırlık bi bitmedi ki :D

İngilizce'yi öğrendik ama hala ıvır zıvır :D

hazırlığı seneye mumla ararsın;)

Muhammet Budak
17-03-2009, 02:06
herkese selamlar ben de çukurova bilg.müh. 1.sınıftayım.ben de hazırlık okudum geçen yıl ve o günleri özlüyorum..hiç çalışmıyormuşuz biz o zamanlar..:)
programlamada c dili görüyoruz..önceden hiç programlama bilgim olmadığından çok zorladı ilk başlarda. Doğrudan C ile başlanması bence de yanlış.Önce algoritma mantığının daha kolay anlaşılmasını sağlayan Pascal daha mantıklı..
ama alıştım şimdi.. Programlama mantığını bir defa kaptıktan sonra arkası geliyor o kadar endişe etmene gerek yok.Ki zaten kapmışsın, hele ki C'yi öğrenirsen arkası inanılmaz kolay geliyor. ya bi de bilg. müh. okuyoruz ama bilg.adına öğrendiğimiz tek şey programlama dili..onda da pek iyi sayılmam.
Bilgisayarda okuldan okula çok fark yok gördüğüm kadarıyla öğretim planında,o yüzden şimdiden gözünü korkutmayayım ama 2 ve 3.sınıfta çok iyi dersler var.Elektronik Devreler,Lojik Devreler,Veri/Data Yapıları,İşletim Sistemleri,Yapay Zeka,Veri Tabanı,Donanım,Yazılım Mühendisliği...Bunların hepsini çok büyük ihtimalle göreceksin ki o yüzden bilgisayar mühendisliği deniyor bizim bölüme.Bilgisayar ile her şeyi görüyorsun (Bilgisayar söküp takmak dışında tabi :) )
bu yüzden kendimi geliştirmek istiyorum diğer alanlarda da..sizce ne yapmalıyım nasıl öğrenebilirim?.çevremdekiler sen nasıl bilg. mühendisisin diyor cevap bulamıyorum.:( yardım ederseniz sevinirim.Bence o kadar takma çevreni günümüzün ve geleceğin en parlak bölümündesin.Ne iş yapacaksınız diyenlere de çevrelerine bakmalarını tavsiye et,artık televizyonda,buz dolabında,çamaşır makinesinde bile yazılım var hani bunlar günlük hayatta en çok kullanılan şeyler.Cep telefonunda binlerce yazılım var.
Hele bi kasa toplayamıyorsun nasıl bilgisayar mühendisisin gibi sorulara hiç aldırış etme(yin) inşaatçılara harç nasıl hazırlanır gösteriyorlar mı,aynı mantıktan hareket ediyorum :)
Kesinlikle, yukarıda detaylı açıklama yaptım zaten :) Hazırlık okuyan varsa tadını çıkarsın hem okul hayatında hem de sonrasında mumla arayacaklar çünkü o günleri :(

Bu başlığa ilk defa mesaj yazmışım ya,ilginç..Son zamanlarda bayağı bi artmış meslektaş unifeb forumunda,hoş tabi böyle şeyler.

Safa Arıkan
17-03-2009, 13:16
Bu başlığa ilk defa mesaj yazmışım ya,ilginç..Son zamanlarda bayağı bi artmış meslektaş unifeb forumunda,hoş tabi böyle şeyler.

Mami abi, ben Bill Gates olmak istiyorum, seni bile geçmek istiyorum ne yapmalıyım?

Eray Sezginer
17-03-2009, 13:33
Programlama mantığını bir defa kaptıktan sonra arkası geliyor o kadar endişe etmene gerek yok.Ki zaten kapmışsın, hele ki C'yi öğrenirsen arkası

Yazdıklarının hepsi çok doğru ve güzel fakat özellikle bu kısıma sonuna kadar katılıyorum.
Programlama dilleri genelde birbirlerine çok benzer işin mantığını kavradığın zaman çoğu programama dilini kolayca öğrenebilirsin.

ya bi de bilg. müh. okuyoruz ama bilg.adına öğrendiğimiz tek şey programlama dili..onda da pek iyi sayılmam.bu yüzden kendimi geliştirmek istiyorum diğer alanlarda da..sizce ne yapmalıyım nasıl öğrenebilirim?.çevremdekiler sen nasıl bilg. mühendisisin diyor cevap bulamıyorum.:( yardım ederseniz sevinirim.

1.sınıftaymışsın zaten 1 sene okumakla bilgisayar mühendisi olmak herşeyi bilmek mümkün değil. Öyle olsa 2 kişiden 1'i Bilgisayar mühendisi olur :)
Gelecek dönemlerde network,elektronik devreler,database gibi daha farklı dersler alıcaksın. Bu dersleri ve içeriklerini iyi anlayabilirsen kendini geliştirebileceğine inanıyorum.
Şuan C görüyorsunuz sanırım, ders notları lazım olursa yada soracağın sorular olursa bana ulaşabilirsin forumdan. İyi çalışmalar.

Ufuk Coşkun
17-03-2009, 22:55
Başarılar dilerim bölümünde. Derslerle ilgili yardımcı olabileceğimiz bişey olursa her zaman burdayız :)
Teşekkürler :).

Bizde Pascal dili ile başlamıştık ilk dönem,şu 3-4 haftadırda C ye geçtik.

Gerçekten güzel bölümdeyiz her nekadar dışarıdan "inek" olarak görülsekte :).

Bölümümü kime söylesem ; "Niye okuyorsun o bölümü,ne işine yarayacak?" veya " Ya Ufuk bilgisayar şu hatayı verdi sen anlarsın; ne anlama geliyor?" gibi sorulara ve "Siz hep çalışıyormuşsunuz,sabah akşam elinizden kitap defter düşmüyormuş.(Burada kahkaha atıyor.Kendi çapında eğleniyor :))" veya "Bana bir web site yapsana(Amcamın oğlu dedi,hayatımdan sildim :D)." gibi laflara yavaş yavaş alıştım diyebilirim ilk senemin sonunda:).Diğer meslektaşlarımada söylüyorum sizlerde alışın :).

Fuat Rıhtım
18-03-2009, 02:26

Bir insan en sevdiği yemeği her gün yerse 1 sene boyunca, ertesi sene o yemeği arar mı sence :D

Düşün yani, İngilizce'den nefret eden birisiyim bi de :D

Ama bekle beni fakülte geliyorum :cool:

Ufuk Coşkun
18-03-2009, 02:45
Bir insan en sevdiği yemeği her gün yerse 1 sene boyunca, ertesi sene o yemeği arar mı sence :D

Düşün yani, İngilizce'den nefret eden birisiyim bi de :D

Ama bekle beni fakülte geliyorum :cool:Arayacağına emin ol :D (Feci göz korkuttuk :D)

Fuat Rıhtım
18-03-2009, 03:02
Arayacağına emin ol :D (Feci göz korkuttuk :D)

Acelemiz yok, bitiririz elbet :D

Oğuzhan Yılmaz
18-03-2009, 13:50
Her TürLü donanımsaL--yazıLımsaL eLimden geLdiğince yardım ederim....
saygı ve sevgiLerimLe

Mine Yasemin
19-03-2009, 00:43
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..benim endişem biraz da arkadaşlarımdan dolayıydı.çok fazla şey biliyorlar hiç duymadığım şeyler..hocalarımızın etkisi var bunda şimdiden ne kadar çok şey öğrenirseniz sizin için artı olur hepsi diyor ve herkes bi rekabet içinde ama bunları pek takmıyorum.
bi de cisco sertifikası diye bişe varmış birçok ülkede geçerliliği olan bi sertifika bi hocam önerdi.bizim üniv.de onu almak içn kurs veriliyormuş.orda verilen eğitimi biz zaten ilerde görmeyecekmiyz yoksa farklı şeyler mi var.(ayrıca sertifikayla hemen iş bulunabiliyormuş) bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..şimdiden teşekkürler..

Fuat Rıhtım
19-03-2009, 02:07
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..benim endişem biraz da arkadaşlarımdan dolayıydı.çok fazla şey biliyorlar hiç duymadığım şeyler..hocalarımızın etkisi var bunda şimdiden ne kadar çok şey öğrenirseniz sizin için artı olur hepsi diyor ve herkes bi rekabet içinde ama bunları pek takmıyorum.
bi de cisco sertifikası diye bişe varmış birçok ülkede geçerliliği olan bi sertifika bi hocam önerdi.bizim üniv.de onu almak içn kurs veriliyormuş.orda verilen eğitimi biz zaten ilerde görmeyecekmiyz yoksa farklı şeyler mi var.(ayrıca sertifikayla hemen iş bulunabiliyormuş) bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..şimdiden teşekkürler..

Açıköğretimden liseye daha yeni başlayan bir arkadaşım var 22 yaşında.

Adamda o bahsedilen sertifikaların alayı var.

Şu anda askerde ama askerlikten önce 1,5-2 milyar arası maaş alıyordu. Yemeği, yolu cartı curtuda şirketten. 2-3 şirket değiştirdi, hepsindede aşağı yukarı aynı parayı alıyordu.

Umarım biraz olsun önemini anlatabilmişimdir :rolleyes:

Ufuk Coşkun
19-03-2009, 02:35
Alalım o neyse :D

Mine Yasemin
19-03-2009, 23:28
arkadaşlar cisco hakkında biraz araştırma yaptım sizlerle de paylaşmak istedim. dört dönemlik bir kurs programı(CNAP) var.bitirenler sertifika alabilecek seviyeye geliyor ama sertifikayı onlar vermiyormuş açıklamalı bilgi aşağıda..

Cisco Systems tüm dünya çapında ağ (network) çözümleri sunan bir şirkettir. Cisco Systems'ın sunduğu belgelendirme (sertifikasyon) sistemi tüm dünyada geçerli olan ve Cisco Belgeli (Cisco Certified) elemanların iş bulmasında kolaylık sağlayan bir içeriğe sahiptir.
Bu sistem:

CCNA (Cisco Certified Networking Associate),
CCNP (Cisco Certified Networking Professional) ve
CCIE (Cisco Certified Internetworking Expert)düzeylerinden oluşmaktadır.

Cisco Ağ Akademisi Eğitim Programı'nın (CNAP) hedefleri özetle şöyle sıralanabilir :
Bilgisayar ağları ve bilişim sektöründeki yetişmiş insan gücü açığını kapatmak,
Bilişim teknolojisi ve bilgisayar ağları konularına ilgi duyanları bu sektörlere yöneltmek,
Halen bu alanlarda çalışanların bilgi düzeyini arttırmaktır.Cisco Systems, Cisco Networking Academy adı altında, tüm dünyaya yayılmış bulunan bir eğitim programı yürütmektedir.
Çukurova Ağ Akademisi'nce de verilen CNAP programı, toplam 4 dönemlik (sömestre) bir eğitimi kapsamaktadır. Bu 4 dönemlik eğitimi tamamlayanlar yukarıda listenen belgelerden ilkini yani Cisco Certified Networking Associate veya kısaca CCNA rahatlıkla alabilecek düzeye geleceklerdir.

CNAP'ın Avantajları
Bu program sayesinde,

Öğrencilere 21. Yüzyılın gereklerine uygun eğitim verilerek yeni ve geniş iş imkanları sağlanmakta,
Okullar öğrencilerine güncel olarak eğitilmiş eğitmenleri vasıtası ile son derece yeni, müfredat sunarak kendi iletişim ağlarını daha ucuz ve etkin bir biçimde işletebilmekte,
Sektörde, Endüstride kabul gören sertifikalı insan gücü yetiştirilmektedir.
Cisco kariyer sertifikasyonlarına sahip olmak neden önemli?
Internet'in %85'inin Cisco networking çözümleri üzerinde çalıştığı günümüzde, kurumsal firmaların tamamına yakını network altyapıları için Cisco çözümlerini kullanmaktadır.
En küçüğünden milyonlarca USD'lık network altyapılarına sahip en büyük firmalara kadar her kurum için network çözümleri yaşamsal öneme sahiptir. Bu yüzden kurumlar network altyapılarını tecrübelerine güvenebilecekleri profesyonellere teslim etmek istemektedirler. Dolayısıyla networking alanında ilerlemek isteyenlerin Cisco sertifikalarına sahip olmaları beklenmektedir.
Cisco sertifikasyonları, tüm dünyada networking profesyonellerine olan yüksek talebi karşılayabilmek için hazırlanmış ve çeşitli seviyelerde network uzmanları yetiştirmek için planlanmıştır.
Cisco Certified uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde dizayn etmek, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan- çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlamış network profesyonelleridir.
Bu yüzden Cisco sertifikaları, IT endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören networking uzmanlık sertifikalarıdır.4 kur sonunda kursiyerler Cisco Systems tarafından verilen ve tüm dünyada geçerliliği olan "Cisco Certified Networking Associate (CCNA)" sertifikasını almaya hazır olacaklardır. CCNA sertifikası, Çukurova Üniversitesi tarafından verilmeyecektir. Kursiyerler, CNAP sömstrelerini tamamladıklarını ve kurs içeriklerini gösteren ve Cisco Systems tarafından düzenlenmiş dört adet sertifikaya sahip olacaklardır.

Ufuk Coşkun
20-03-2009, 02:58
Teşekkür ederiz Mine...

Mine Yasemin
21-04-2009, 02:33
proje ödevim için yardım istiyorum..konu oyun programı yazma.benimki adam asmaca oyunu ama bize öğretilmedi bir oyun nasıl yazılır,klavyeden nasıl hareket edilir grafik kullanma gibi..bunları kendi kendimize öğrenicekmişiz.oyunu da kendimiz yazmamız gerek hazır olmaz.gerkli kodları nerden bulabilirim nasıl kullanılır bi fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim..

Oğuzhan Yılmaz
08-05-2009, 15:42
yha ben zaten oyun yazacak derecede biLseydim şimdi yurtdışında çaLışırdım kardeşim ama araştırıLırsa buLunur. ben bi bakayım arkadaşLara üst devreLErimee sorayım bi biLgi aLırsam buraya yazarım...

Yusuf Karakan
21-05-2009, 03:18
merhaba arkadaşlar bende 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyorum lisede bilgisayar yazılım bölümünü bitirip geçiş yaptım şuanki bölümüme..
bu konuyı nasıl oldu da daha önce görmedim bilmiyorum :???: ama bundan sonra buralardayım:)

bilgisayar konusunda yazılım donanım farketmez yardımcı olabileceğim herhangi bişey olduğu zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Aykut Gökyer
21-05-2009, 17:59
bnde muğladan yardımcı olabilirim bilgisayar konusunda....:D

Şerife Altıparmak
03-07-2009, 20:50
bnde elimden geldiğince yardımcı olabilirim;)

Fatih Dalbudak
03-07-2009, 21:22
Bende varım.. 2. Sınıf bitti :D Zaten 2 yıllıktı :D Öğrendiğim birşey yok ama yardımcı olurum başı sıkışana :D

Oğuzhan Yılmaz
17-07-2009, 15:59
Bende varım.. 2. Sınıf bitti :D Zaten 2 yıllıktı :D Öğrendiğim birşey yok ama yardımcı olurum başı sıkışana :D

aLLah razı oLsun... yorumun muhteşem :D öğrendiğim bişey yohk derken faLan :D önemLi oLan niyet :D

Fatih Dalbudak
23-09-2009, 18:30
aLLah razı oLsun... yorumun muhteşem :D öğrendiğim bişey yohk derken faLan :D önemLi oLan niyet :D

Yeni gördüm bak bunu :D :D
Yani kendi kendime sorunları çözebilme yeteneğim var gibi :D Ondan söyledim :D

Eray Sezginer
23-09-2009, 22:34
Varmı bu sene bilgisayar bölümlerine gelen arkadaşlarımız :)

Tahsin Şimşek
24-09-2009, 00:34
fatih bisey bilmez ben yardımcı olurum :)

Mine Yasemin
02-10-2009, 22:31
ben de sonunda 2.sınıf oldum:D :D bu yüzden çok bi bilgim olmayabilir ama bildiklerimi de seve seve paylaşırım..en azından 1.sınıflara yardımım dokunur..;)

Eray Sezginer
03-10-2009, 02:16
ben de sonunda 2.sınıf oldum:D :D bu yüzden çok bi bilgim olmayabilir ama bildiklerimi de seve seve paylaşırım..en azından 1.sınıflara yardımım dokunur..;)

Hayırlı olsun :) 2.Sınıf dersleri ile ilgili yardım lazım olursa buralardayız :)

Yasin Yağlı
15-10-2009, 02:35
Arkadaşlar merhaba ben de 2. sınıf Bilgisayar Programlama okuyorum, yazılımın yanında donanım bilgimde vardır , telefonlar hakkındada yardımcı olabilirim, Türkiye'ye gelen cihazlarin geliş-satış fiyatlarının hepsini bilirim ve distribitör tanıdıklarım vardır, telefon veya sarf malzemesi alıcak arkadaşlara yardımda bulunabilirim :)

Mine Yasemin
30-01-2010, 04:23
bu konu çok aşağılara düşmüş ya :( bilgisayarcılar nerdesiniz? sizce mezun olduktan sonra ortalamanın ne kadar önemi var?benim ortalama sorunum var da biraz..:D

Burak Yılmaz
30-01-2010, 04:37
Burdayız :) Mühendisler için olabilir pek bilgim yok ama beni ilgilendiren kısmında ister bölüm birincisi ol ister sonuncusu meb için bir önemi yok :)

Mine Yasemin
30-01-2010, 04:57
Burdayız :) Mühendisler için olabilir pek bilgim yok ama beni ilgilendiren kısmında ister bölüm birincisi ol ister sonuncusu meb için bir önemi yok :)
bunu duymak iyi geliyor...:D

Burak Yılmaz
30-01-2010, 14:59
Kesinlikle :)

Onur Gültekin
18-03-2010, 02:06
bende buradayim :)

Ufuk Coşkun
24-03-2010, 15:26
bu konu çok aşağılara düşmüş ya :( bilgisayarcılar nerdesiniz? sizce mezun olduktan sonra ortalamanın ne kadar önemi var?benim ortalama sorunum var da biraz..:D

Yüksek Lisans için iyi bir ortalama gerekiyor ama ben ne bir staj yaparken ne de işe başvururken not ortalamasına bakıldığını görmedim ;)

Onur Gültekin
01-04-2010, 04:28
Yüksek Lisans için iyi bir ortalama gerekiyor ama ben ne bir staj yaparken ne de işe başvururken not ortalamasına bakıldığını görmedim ;)

Buda aldığımız eğitimin kendi içinde aslında bir çelişki olduğunu gösteriyor, şöyle ki; bilgisayar okuyoruz ancak yüksek öğretim kurumunca edebiyat-fizik-beden eğitimi - güzel sanatlar gibi derslerle sorumlu tutuluyoruz. Daha sonra şahsım adına konuşuyorum 2 yıllık okul harcı için ikinci öğretim olarak yaklaşık 500 küsür lira talep ediliyor, buda yetmiyormuş gibi okulum bitince 2 yılda bitirebilirsem eğer giden 2.000+ TL paramın üzerine dolaptan bir bardak soğuk su alıp içiyorum...

Mine Yasemin
15-04-2010, 01:48
açılış cd si nasıl yazılır bir fikri olan var mı acaba ? :???:

Ufuk Coşkun
15-04-2010, 03:16
açılış cd si yazılır bir fikri olan var mı acaba ? :???:

Valla soruyu anlamadım .. :)

Burak Yılmaz
15-04-2010, 03:52
Bende anlayamadım..

Doğukan Mutlu
15-04-2010, 06:01
boot cd'si yapmaktan mı bahsediyorsun?

Bekir Şahin
05-05-2010, 01:23
Selam Bilgisayarcı Arkadaşlarım acaba kimler Data Mining hakkında bilgi sahibi?

İlkay Şener
07-06-2010, 04:26
Selam Bilgisayarcı Arkadaşlarım acaba kimler Data Mining hakkında bilgi sahibi?

Valla ben bilmiyorum :)

http://i46.tinypic.com/35c0nc6.jpg

Bende bu hatayı sorucaktım.C#'ta geliştirdiğim proje de MobilusSMS.dll diye bir dll kullanıyorum (ilgili firmaya da hatayı bildirdim) ancak şöyle bir durum var kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyorum.Derlediğim .exe'yi başka bilgisayarda denediğimde resimdeki hatayla karşılaşıyorum."Regsvr32" de işe yaramıyor zira geçerli bir .dll veya ocx değil diyo :D

Ufuk Coşkun
02-09-2010, 17:07
Buraları boş bırakmayın , bilgisayarcı meslektaşlarım :D

İlkay Şener
07-10-2010, 23:52
Valla ben bilmiyorum :)

http://i46.tinypic.com/35c0nc6.jpg

Bende bu hatayı sorucaktım.C#'ta geliştirdiğim proje de MobilusSMS.dll diye bir dll kullanıyorum (ilgili firmaya da hatayı bildirdim) ancak şöyle bir durum var kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyorum.Derlediğim .exe'yi başka bilgisayarda denediğimde resimdeki hatayla karşılaşıyorum."Regsvr32" de işe yaramıyor zira geçerli bir .dll veya ocx değil diyo :D

İlgili Hatayı kendi yazdığım bir programCIKla çözdüm bilginize lazım olan olursa :D:D

İlkay Şener
12-11-2010, 00:38
http://www.facebook.com/video/video.php?v=458635417940&oid=255857686601&comments

:D:D

Alper Kayabaşı
26-11-2010, 17:23
http://www.facebook.com/video/video.php?v=458635417940&oid=255857686601&comments

:D:D

bu iyiymiş :D:D

Mine Yasemin
17-12-2010, 19:18
Merhabalar, vhdl proje ödevim için fikir arıyorum fibonacci sayılarını sayan programı yapmayı düşündüm ama onu yapmak zormuş başka fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirm :)

Eray Sezginer
18-12-2010, 15:19
Merhabalar, vhdl proje ödevim için fikir arıyorum fibonacci sayılarını sayan programı yapmayı düşündüm ama onu yapmak zormuş başka fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirm :)

Devre dizaynı yapıyorsun sanırım. Aklımda bir proje yok fakat yapmak istediin bir proje olursa yardımcı olabilirim.

Mine Yasemin
20-12-2010, 03:56
Devre dizaynı yapıyorsun sanırım. Aklımda bir proje yok fakat yapmak istediin bir proje olursa yardımcı olabilirim.
evet devre tasarımı, fibonacci sayılarını sayan devreyi yapmak istiyorum (8 bitlik) biraz internette araştırıp kodlara baktım da devre şemasını çizemiyorum fsm diyagramı olarak,acaba her sayı için bir durum mu yapmam gerek öyle olursa da çok uzun olmaz mı?

İlkay Şener
20-12-2010, 17:25
Devre, mevre bana göre değil ancak .Net platformunda C# kodlamasını istersen yardımcı olabilirim :D

Gözde Karataş
20-12-2010, 23:32
arkadaşlar merhaba,

pc de bazı foto albümlerim silindi. sistemi geri aldım, farklı programlarla geri getirmeye çalıştım fakat programlar bi işe yaramadı. bilgisayarcılar geri getirebilir mi? yoksa onlarda mı aynı yolu dener?

birde macte cd yazarken tost dondu, cdyi çıkarmaya çalıştım. çıkmadı. bikaç kez reset attım halen çıkaramıyorum. ./

Mine Yasemin
21-12-2010, 04:15
.Net platformunda C# kodlamasını istersen yardımcı olabilirim :D teşekkür ederim ama bana vhdl kodları lazım :)
carry completion sensing adder hakkında bir fikri olan yok mu? :(

Yetiş Şakiroğlu
22-12-2010, 02:42
C# platformunda Tank oyunu yapıyorum.. proje ödevim :) ilkay kardeşim ... şu kardeşine yardım edebilirmisin.

Burak Yılmaz
24-12-2010, 21:02
arkadaşlar merhaba,

pc de bazı foto albümlerim silindi. sistemi geri aldım, farklı programlarla geri getirmeye çalıştım fakat programlar bi işe yaramadı. bilgisayarcılar geri getirebilir mi? yoksa onlarda mı aynı yolu dener?

birde macte cd yazarken tost dondu, cdyi çıkarmaya çalıştım. çıkmadı. bikaç kez reset attım halen çıkaramıyorum. ./

Cd-rom un üzerinde ufak bi delik vardır ordan iğne ataç bişey sokmayı dene açılır.

İlkay Şener
24-12-2010, 22:16
C# platformunda Tank oyunu yapıyorum.. proje ödevim :) ilkay kardeşim ... şu kardeşine yardım edebilirmisin.

Tank oyunu felan diyince gözüm korktu ben daha çok Veritabanı programcılığıyla ilgileniyorum :D tam olarak nasıl birşey ekle konuşuruz istersen :D

Gözde Karataş
26-12-2010, 14:34
Cd-rom un üzerinde ufak bi delik vardır ordan iğne ataç bişey sokmayı dene açılır.

teşekkürler burak, space tuşuna basılı tuttum yeniden başlatırken. attı cd yi. :)

Yetiş Şakiroğlu
27-12-2010, 23:02
Tank oyunu felan diyince gözüm korktu ben daha çok Veritabanı programcılığıyla ilgileniyorum :D tam olarak nasıl birşey ekle konuşuruz istersen :D

Ne ekleyim:D