PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilometrelerce Öteden Bir Askerin Mektubu

Ozan Çetinkaya
15-01-2007, 13:21
12 Aralık 2006 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesine vatani görevini yapmak üzere uğurladığımız,Marmara'nın en aktif insanı,canımız kanımız Cemal Aktan'ımızdan bir mektup geldi.Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum tüm Marmara adına...

" "313KD Piyade cavus Cemal AKTAN İZMİR emret komutanım" cümlesi sizce bir insanın ozgurlugunu ne kadar ifade edebilir.bizim yaptıgımza kimileri yari acık cezaevi misali esirlik kimileri de vatan icin askerlik yapmak diyor.ben 2.sinden yanayim yoksa hangi cezaevinde adama silah verirler dimi ama :)
Su an 2 ocak 2007 saat 01:15.gece 1-3 nobetindeyim.aslında size ilk carsı iznimde bilg. basında biseyler karalamak istiyodum ama burda adet boleymis.artık mektup tadında 1.5-2 saat aklıma gelenleri yazmaya calısacagım.ilk iznimde de aynen size iletecegim.nobette mektup mu yaziyosun demeyin, bunu yapacak en uygun yerde ve en uygun zamandayım.komutan gelirse ki her an gelebilir buyuk bi ihtimal askerligimi bi 12 gun uzatacak,ben de artik bu 12 gunu sizden cıkarmanın planlarını yaparım merak etmeyin:)
Nassınız ufb li arkadaşlar,iyimisiniz?unifebin aydınlık gelecegi...inanın burda unifeb kulturunu hergun yasatıyorum yatmadan 1 saat once:) "kime yasatacaksın ki olm" diyenler var aranızda isim vermeyim artık:) abi burda 235 kisiyiz.yaklasık 150 si izmir ve ist.dan ne adamlar var,docentinden,baskomserine,muhendisinden doktoruna kdr.burda bile unifeb gorevimi yerine getiriyorum,artık ist.a gelince bana bi madalya toreni yaparsınız:)ama 15ocakda hepimiz usta birliklerimize dagılcaz ayrılcaz yani ama yine tatvan dayız bi kısmımız hakkari sırnak dagılcakmıs.cok boktan bi durumdayız anlıyacagınız acemilkten sonra ustalıkta rahatlıyacagımızı soyluyolar bakalım... iste simdilik elemanlar iyi o yuzden zmn cabuk geciyo ama olesine kosullarda egitim yapıyoruz ki su an 200 kisiye ykn hasta var.o kdr saglam soguk var yani.her an bu sayı benle 201'e cıkabilir.bulasıcılık kotu bisey tabi(hastalık) bknz:bas harfi kenan.kaloriferler de yanmiyo oohhh miss.
Van!dan itibaren bir askerin bilgini kesmesiyle baslayan maceram daha bitlise gelmden bana buyuk moral oldu dogrusu:/ vanda bi askeri birlik bizi konvoy halinda bitlise getirdi.yolda neler oldugunu analtsam yok artik,çüş,hatta bnm gibi bi daha buralara zorunluluk haricinde gelmeyecegine dair yemin bile edebilirsiniz.su an bitlisin tatvan ilcesindeyim,buraý idare eder modundayým,insallah yanlis biseyler olmaz da yanilmam.ama abi manzara cok kral.hani serbest olsa dibini goereye kdr takılcan.aslında manzara yln gbi be, ozlem bi baska sanki:)
neysem artık acemilik btti.göl ve dag manzarasıyla cok guzel resim cizmeyi ogrtyolar bze:) en cok zorlandıgım konu sabah 5 te kalkmak oluyo 6'da kahvaltı yapar mı inssan yaw.gozlerim kapalı ruh gibi kahvaltı yapıyorum resmen.yapmak da zorundasın hastalıga veya dgr faaliyetlere karsı enerjiye ihtiyacın oluyo.yemekler de bi guzl sormayın:) bol kalorili sismanladık galiba birz.bi gun yemek yiyoruz arkadsn tabagindan salyangoz cıktı.dusun artık ama ne dalga gecmistik ya zmn boyle daha guzel geciyo her zmn ki gibi.
simdi ic guvenlik dye bi olay cıktı.yani kısaca alarm durumu tum ilçeler askeri birlikler tarafından korunuyo.tatbikat fln.dogunun en kotu yanı bu tatbikat olayları,yoksa aslında bze iyi davranıyorlar, moral bakımından.ankarada izmirde askerlik ypn ark.ım anlattıklarına gore bizden daha beter durumdalarmıs.ben yuzde 90 bakım birligimde yapacagım ustalıgmı motor tamiri fln.hic yoktan iyidir.
neyse iste bole,saat yaklastı giyinip hemen yatıcam sabahki kahvaltıyı iple cekiyorum:) iznli ilk gunumu szn gibi nacizane ark.a ayırmaktan dolayı mutluluk duyuroyum.daha dogrusu ınş. duycam 14 unde:) bır sonrakı nobetımde bı kac mektup daha yazıcam bole iyi vakit geciyomus,baya da zevkliymis.
hepnizi cok ozledim tyek tek aramak isterdim napiyosunuz okulu dha uzatmadınız mı dye:) fakat 2 hattımı da kaybettim degistrme hattı alıcam. aynı nolarımla dewam yani telasa kapılmayın:)) telefon yassak oldugundan arada acabılcegımı sanıyorum:)
sizi cok swyrm.16 mayısta gorusmek dlğyle,
(bu arada yazdıklarımı sole bi okudum da mektup biraz dusuncelerimi kağıda dokme edasında olmus,artık kusura bakmayın cunkü siz benm psikiyatrimsiniz) "

askerlik yapan tüm arkadaşlarıma sonsuz saygılar gödneriyorum...bizler de seni özledik cemal..az kaldı......

Sinem Arıkan
15-01-2007, 13:27
Biz onu çok özledik,iyi ki varsın canım benim(:

Allah Cemalciğime ve vatani görevini yapmakta olan tüm Mehmetçiklerimize kolaylık,sabır,sağlık versin.

Sercan Tuna
15-01-2007, 13:30
CAktan'ım az kaldı bekliyoruz yolunu... şafak 121 yaklaşık oalrak öyle herhalde :)) 100. yıldaki şampiyonluğumuzu sivil olarak kutlucaksın :)

Doruk Sarıkaya
15-01-2007, 13:31
Hayırlısıyla tezkeresini alıp gelmesini temenni ediyorum..
tezkereyi alana kadar inşallah yemeklerinden salyangoz vs. çıkmaz :)
en büyük asker bizim asker ;)

Sercan Tuna
15-01-2007, 13:43
http://img157.imageshack.us/img157/4783/thumbgenerate2io9.th.jpg (http://img157.imageshack.us/my.php?image=thumbgenerate2io9.jpg)

CAktan&me Mabed'de Marathon Fenerium

Umut Fumen
15-01-2007, 14:01
Hayırlı tezkereler Cemal.. 16 Mayısta kaldığımız yerden devam :)

Mehmet Ekiz
15-01-2007, 14:59
tanışamadık ama gelince mutlaka tanışmalıyız...
mektup beni bi acayip yaptı hayırlı tezkereler...

allaha emanet ol cemal...siz ordayken biz burda rahat uyuyoruz.allah seni ve sizin gibileri başımızdan eksik etmesin...

Aycan Yılmaz
15-01-2007, 20:12
Mektubu okumadım sanki yanın da bana anlattı.. :) :) Keyiflerin yerinde olması güzel.. Hayırlı teskereler olsun.. Vatan size emanet. :) :)

Ayşe Tekin
15-01-2007, 23:50
napmışsın Cemal,dağıldım valla...Anlatacak birsürü anın olacak döndüğünde,bizde keyifle dinleyeceğiz seni,şimdiden merak ediyorum valla birikecek hikayeleri :D hayırlı teskereler arkadaşım :)

Kenan Şen
16-01-2007, 01:48
kardeşim'e ve vatani görevini yapmakta olan tüm arkadaşlarımıza, Mehmetçiklerimize hayırlı teskereler diliyorum.
özledim ve özlemimi ancak geçen gün msn deki kamera görüntüsüyle bir nebze olsun giderebildim. çakı gibi asker olmuş. bi de selam çakıyo ki sormayın :)

Samet Erden
16-01-2007, 01:56
gel tezkere gel tezkere bitsin bu gurbet
ewde anan baban UNIFEB yoluna hasret!

Seçkin Özmen
16-01-2007, 12:36
Bir kardeşimiz askerlikte bulduğu ilk fırsatında ünifebli arkadaşlarına mektup yazıyor, ünifebin vesilesiyle edindiğimiz arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin ömür boyu süreceğini ispatlıyor bize.

Kolay gelsin Cemal, bu samimi mektup için de teşekkürler, yüreğine sağlık. Hayırlı tezkereler...

Barış Kaleoğlu
17-01-2007, 23:53
çok güzel olmuş mektup ya :) ellerine sağlık caktanım :)

16 mayısta görüşmek üzere :)

Onur Kalender
18-01-2007, 00:24
16 Mayıs daha bir önemli oldu Caktan.
Hayırlı tezkereler...

Celal Tunalıoğlu
18-01-2007, 01:27
Hayırlı tezkereler Cemal,eline sağlık :)

Çağrı Özmen
18-01-2007, 02:35
Caktan,demişsin ya nöbette de mektup mu yazıyorsun demeyin diye,ben de aynen bu soruyu soruyorum sana :P nöbette de mi yahu :) Bu vesileyle Cemal'e ve vatan borcunu ödemekte olan bütün 1907 Ünifeb'li kardeşlerimize de hayırlı tezkereler diyelim tekrardan ... Özledik ;)

Ozan Çetinkaya
20-01-2007, 19:56
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/1/20/t_adszi_9905m_0cf8d1e.png (http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/7/1/20/f_adszi_9905m_0cf8d1e.png)
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/1/20/t_adsz2i_9905m_4eda1de.png (http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/7/1/20/f_adsz2i_9905m_4eda1de.png),
sizce bu benmiyim :) tipe bak ya :) normal hayatta duzelmem baya zaman alcak :))
mektubuma cvp vermişsiniz,teşkkr ederm.inanın size ihtiyacım var vlla,sohbetınıze...mektup yazın abi:
adresim: 6.zırhlı tugay lojistik destek komutanlığı (bakım birliği) ,sorgun kışlası ,tatvan / BİTLİS
mektupta bakım birliğine düştüğümü soylemıstım ya işte onun motorcusu değl bölük yazıcısıyım artık:) bilg. başında takılmaca.komutanım binbaşı.valla kök söktürüyo sert olmak zorundamı bunlar yaa:) ofa ya sormak lazım oda serttır kesın.
çalıştıgım yerde digiturk var.. tertemiz. :D maçlar baslarsa "tam super olacak" :) yıne sızın yanınızdayım el sallayn bana maclarda.sercan 100.yıl bestelerini yolladı, dinledim, gaza geldik size bi bestee.
vatan aşkına gittitm doğuya
tuttum nöbeti karda soğukta
arada mesafelr olsada
kalbim dolu hep FENER AŞKIYLA
OFA reisi görursenız slm soleyın.o kesın ist.a geliyodur.asttegmenım.komutanımdır kendisi :)
Allaha emanet olun...

.................................................. ................................................

Bahriye Tekin
20-01-2007, 22:29
canım ya...
yeni gördüm çok özlemişim caktanımı...
keyfi iyi olsun da sayılı gün geçer nasılsa ;)

Sercan Tuna
12-02-2007, 14:22
çok şükür Caktan'ımız 100 den düşmeye başladı 90 civarı şuan:) AZ kaldı Caktan'ım AZ ;)