Orijinalini görmek için tıklayınız : Yetkilileri Göreve Davet Ediyoruz
Sercan Okur
12-02-2007, 12:55
Son yaşananlardan ötürü duyduğumuz büyük rahatsızlıktan dolayı bir metin hazırladık. Lütfen aşağıdaki mesajı mail ya da fax yoluyla kulübe gönderelim.
--------------------------------------------
Yetkilileri Göreve Davet Ediyoruz
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri
Son haftalarda, gerek Caferağa’da gerekse Burhan Felek Spor Salonu’nda tek gayesi takımlarını desteklemek olan Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarları, Emniyet güçlerinin gereksiz, nedensiz ve orantısız şiddetine maruz kalmaktadır.
Son olarak 11.02.2007 tarihinde, İstanbul Burhan Felek Spor Salonu’nda, ezeli rakibimiz Galatasaray’la oynanan bayan voleybol müsabakası esnasında ve maç sonunda rakip seyirci salondan çıkmışken, takım ve taraftar galibiyeti kutluyorken, Emniyet Güçleri tarafından sinkaflı küfürler eşliğinde “Boşaltın salonu” bağırışlarının hemen akabininde jop, yumruk, tekme, tokat ve kask darbeleriyle Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarlarına saldırılmıştır. Emniyet güçlerinin aynı tavrı dışarıda da artan bir kontrolsüzlükle sürmüş, bu “orantısız ve nedensiz müdahaleden” kadın-erkek, genç-yaşlı birçok taraftar nasibini almıştır. Oysa böylesi bir şiddet eylemini gerektirecek en ufak bir hadise cereyan etmemiştir.
Bizler aşağıda imzaları ve sicil numaraları bulunan Fenerbahçe SPOR Kulübü taraftarları olarak olay çıkmayan salonlarda, özelikle son haftalarda ortamı gererek huzursuzluk yaratan bu durum hakkında sizlerin gerekli girişimleri yapmasını saygılarımızla rica etmekteyiz.
Toplumda belirli bir statüye sahip, birçoğu evli / çocuk sahibi bulunan ve tek amacı Fenerbahçe'ye destek vermek olan taraftarları bu şekilde darp etmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünmekteyiz. Bu konu üzerine hassasiyetle eğileceğinizi umarak en derin saygılarımızı sunarız.
Burak Yayla
12-02-2007, 13:48
Evet Sercan'a ve bu şekilde düşünen diğer arkadaşlara hak vermemek mümkün değil :( Dün bende Burhan Felek'teydim. Maç bitmiş,takımımız galip gelmiş, tribünlerin büyük kısmı 3ncü sette dışarıya çıkmış takımımız kutlamaya çalışıyoruz.Karşımıza gelmişler onlarda sevgilerini gösteriyorlar.Poliste neyin peşinde olduğunu anlayamadığımız bir hareketle darb yapıyor,"defolun,çıkın" gibi hatta dahada AĞIR küfürleri amir,memur demeden savuruyor.Neyin peşindesiniz bir de biz anlasak??? Biz belki daha sonraki maçı da seyredeceğiz orda.Nedir bu telaş 50-60 kişiyi adam gibi çıkaramıyorsan ne işi var orda otobüslerce dolusu polisin??? O kadar kalabalıktılarki,bir ara her taraftara bir polis düşüyor diye düşündüm. Rakip takım taraftarı binlerce gelse anlarım ama bir avuç adamı biz bile kendi kendimize savunurduk!!
Maç çıkışı dışarısı yine aynı arbede,birkaç CK'lı arkadaşımız,KFYli abilerimiz ve bizden bu olaylara maruz kalanlar oldu.Herkese tekrar geçmiş olsun dilerim.Umarım böyle olaylar bir daha yaşanmaz ama emniyet bu tutumunu devam ettirirse bu iş böyle sürer gider,daha çok canlar yanar maalesef.
Necati Mete
12-02-2007, 17:56
çevik kuvvet....nereye gidiyoruz...
Emrah Temiz
12-02-2007, 18:44
7 Şubat Çarşamba günü Caferağa’da oynanan Euro League Dexia Namur maçından sonra salonu boşaltmayıp soyunma odasına giden oyuncularımızı tekrar sahaya çağıran bizler polislerin müdahalesine maruz kalarak salondan çıkartıldık. Eğer taraftarlarımız sağduyulu davranmayıp birbirlerini sakinleştirmese olaylar daha da büyüyebilirdi.
11 Şubat Pazar günü Burhan Felek’te oynanan voleybol maçının öncesi ve özellikle sonrasında yaşanan olaylara akıl erdiremiyorum :???: Maç başlamadan önce duvara asılan pankart hakem kararıyla duvardan söküldü, buna ölçülü bir şekilde tepki gösteren taraftarlarımız polisin gereksiz ve sert tavrıyla karşılaştı. Dünkü maçı her maçta olduğu gibi sahada voleybolcularımız, tribünde biz oynadık. Maçtan sonra bu galibiyeti kutlamak ve sevincimizi paylaşmak için tribüne oyuncuları çağırıyoruz, önümüzde polis engeli. Engellemekle kalmayıp bir de salondan kovmaya kadar varan hakaretler. KFY.daki ağabeylerimiz birebir maruz kaldılar bu olaylara maalesef. Salon dışında da taraftarlarımıza gerekli ilgiyi gösteren! çevik kuvvet ekiplerinden nasibimi bende fazlasıyla aldım. Bundan sonra böyle olayların yaşanmamasını hep diliyoruz ama bitmek bilmiyor. Daha yazılacak söylenecek konuşulacak çok şey var ama en azından bu ortamda yutmamız gerekiyor onları :kizgin:
Bu başlığı açan Sercan Okur arkadaşıma teşekkürlerimi yolluyorum, yetkilileri göreve davet ediyoruz!!!
Sercan Tuna
12-02-2007, 19:31
Spor polisi kavramı Türkiye'ye yerleşmedikçe daha çok rastlarız bunlara palermo maçında pink mafia yazanları irticai faaliyetlerde bulunuyo diye gözaltına alan dünkü maçta burhan felekte taraftarlşarımızı joplayan zihniyetteki polislerden en hayır gelir bu ülkeye??? :kizgin: :kizgin: :kizgin: :kizgin: :kizgin: :kizgin:
(geçen sene de birçok maçta olan olayları yazmıyorum bile)
Doruk Sarıkaya
12-02-2007, 19:53
arkadaşlar polis'in anlamsızca sürdürdüğü tutumlara maruz kaldığınız için hepinize öncelikle geçmiş olsun diyorum.
sercan okur'a da bu konunun hassasiyetini foruma yansıttığı için teşekkürler etmeyi bir borç bilirim.
fenerbahçe'nin çoğu karşılaşmasında polis'in bu tutumu sürekli devam ediyor ve taraftar sürekli yutuyor, dilerim yöneticilerimiz bu konuya müdahale ederler yoksa Büyük Fenerbahçe taraftarı büyüklük yapıpı yuttuğu bu hareketlere biraz daha maruz kaldığında çok büyük tepkiler verir önüne geçilemeyecek durumlar ortaya çıkar...
ama ben polis'in bu tutumunun ardında yatan farklı gerçekler olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe kulübünün başkanından yöneticisine,taraftarına kadar tüm kamuoyu üzerimize geliyor... Bakalım daha neler göreceğiz en kısa zamanda bir çözüme kavuşturulmazsa bu olaylar, adil olarak davranmayan Türk polisine ne yazık ki karşılık gecikmez mağdur olan Fenerbahçe taraftarından...
tekrar hepinize geçmiş olsun diliyorum!
Sercan Okur
13-02-2007, 00:29
Yazılacak o kadar çok şey var ki. Şimdiye kadar tek bir olay olmayan Caferağa'da son 2 maçtır polislerin anlamsız uygulaması nedeniyle arbede yaşanmakta, ordan da Voleybola sıçradı, ki bugüne kadar nasıl davranacağını defalarca kanıtlamış bir izleyici kitlesine, galibiyet sevincini haram etmek için yapılan bu hareketlere duyarsız kalınmamalı. Salonlarda polis istemiyoruz.
Yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun..
Emrah Temiz
13-02-2007, 02:00
Pazar günü oynanan maç için konuşmak istiyorum sadece, olayların birikip patladığı nokta olarak gördüğüm için!
Bir voleybol maçı için bu kadar polis niye var salonda ve salon dışında? Derbi maçı demişler güvenlik önlemlerini almışlar ama G.saray seyircisi gelmemiş maça, gelenlerde zaten 10 kişi, onlarda 3. sette salonu terk ettiler. Bu dakikadan sonra fazla olan polis ve çevik kuvvet ekiplerinin sayısı azaltılamaz mıydı? Art niyet aramak istemiyorum.
Tribündeki koltuklar özellikle ön sıradaki koltuklar kimin için yapılmıştır? En ön iki sıraya polisler otursun diye mi? Amaç ne sahaya girmemizin önlenmesi! Eğer amaç buysa salonlara da tel örgü çekin, herkes rahat rahat maçını izlesin. Biz nasıl olsa rahat izleyemiyoruz!
Peki spor salonun koridorları niçin vardır? Polislerin koridorda ayakta durup hem seyircinin görüş açısını kapatıp hemde salonun emniyetli halini daha da emniyete alması için mi?
Medeni bir şekilde maçımızı izleyemeyecek miyiz, bu olanaklara sahip olamayacak mıyız? Koyun gibi dürtülmek mi zorundayız, başımızda illa bizi dürtecek birilerinin mi olması gerekiyor?
Bu konuda en yetkili kişi olan Spor Bakanını, taraftarıyla her zaman övünen ancak taraftarının karşılaştığı zorluklara ve olaylara ses çıkartmayan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulunu, yaraya merhem olacak en ufak birimdeki Yetkilileri göreve davet ediyoruz!
Serkan Şahin
13-02-2007, 16:44
yakışır sana yakışır sanaa
çevik kuvvet yakışır sanaaa
teröristlere insan haklarıı
fenerliye vurun jopları...!!!
Burak Yayla
15-02-2007, 03:51
Evet emniyet kuvvetlerini eleştiriyorduk burda yanlız bu gece sezarın hakkı sezara: Migros tribününde olası istenemeyen olayları engellediği için... Allah korusun ordan çok vahim sonuçlarda çıkabilirdi :(
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.