Orijinalini görmek için tıklayınız : --ACİL İhtiyaç ve Yardımlaşma--
Oğuz Çapar
15-02-2007, 03:55
Bu başlıkta acil ihtiyacı olanlar için duyuru ve karşılıklı yardımlaşma yapabiliriz.
AZ alkmaar maçına giderken ,Bakırköy den deniz otobüsüne bindim.Bir adam AB Rh(-) negatif kan aradığını,kızının kan kanseri olduğunu ve nadir bulunan bu kan için günde 1.280 ytl civarında para ödeyerek gerekli miktarı satın aldığını.Bu masrafı karşılamakta güçlük çektiği için insanlardan yardım istediğini söyledi.Banka hesap no suna Serhat adında ki bu abimizi arayarak ulaşabilirsiniz.Kan grubu tutan ve vermek isteyen olursa Cerrahpaşa Tıp fakültesi hastanesinde yatan Kübraya yardımcı olabilir.
Serhat --- 0537-213-82-14 kan grubu tutanlar ve istanbulda olanlar lütfen üşenmesin kanını versin.Hepimizin bu duruma düşme ihtimali var:(
Katife Keskin
15-02-2007, 22:20
benim kanım ab (-) ama daha önce de denemiştim bi bebeğe bile verememiştim yardımcı olmayı çok isterdim çok geçmiş olsun
Şükrü Günal
31-08-2007, 17:53
Arkadaşlar Kantin bölümünde de açıldığı üzere Tuğrul Albayrak arkadaşımız acilen A Rh ( -) kan aramaktadır.Hastamız İstanbul Siyami Ersek hastanesinde yatıyor.Kan grubu uyanlar ya da duyuru yapmak isteyenler yardım edebilir mi..
Şükrü Günal
31-08-2007, 19:46
kardeşim 2 yönden kan veremiyorum 1. si daha geçen hafta kan verdim 2. si benim kan grubu A Rh (+) :(
Eyvallah kardeşim.Önemli olan düşünüp hassasiyet göstermeniz zaten.Bir gün herkes arkadaşımızın yerinde olabilir de..Umarım olmaz ama..Tekrar sağol..Bu arada Unifeb AKÜ yolunda sonsuz başarılar sana..
Şükrü Günal
01-09-2007, 18:33
Merhaba ;
Şirketten bi arkadaşımın babası 8 yıldır kanserle savaşıyordu ama son zamanlarda ne yazık ki durumu gitgide kötüye gidiyor. 16 gün önce yogun bakıma alındı. Kendisi kan kanseri. Kansere karşı kullandıgı ilaçlar akciğerini mahvetmiş. Şu anda sadece %10 unu kullanabiliyormuş. Bu şekilde 15 gün yaşayabileceğini söylemişler. Ve çok riskli olabileceğini belirterek ameliyata alma önerisinde bulunmuşlar. Yine de bir umut; arkadasımın ailesi ameliyat olmasını tercih etmiş fakat ameliyat sonrası apar topar yıne yogun bakıma alınmış. Bir ilacı yaklaşık 1500 ytl arkadaslar ve su ana kadarki hastane masrafları da 18.000 ytl yi bulmuş durumda. Çok acil maddi desteğe ihtiyacı var kendisinin. Ufak da olsa destek olmak ısteyen olursa benı arayabılır mı ?Bana bir kere çağrı bırakmanız yeterli, ben sizi hemen ararım.... Dün yanındaydım, Allah kimseye vermesin, inanılmaz üzüldüm....
Eğer ufak miktarlarda da olsa yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim ...
özlem
irt : 0555 255 31 73
Gerçekten ama gerçekten çok üzüldük Özlem arkadaşım.Yani gönül isterdi ki forum içersinde böyle üzücü durumlar çok yer almasın,kimse mağdur olmasın,herkes mutlu yaşasın.Fakat hayat bu,iyi de kötü de bu hayatın içinde.Arkadaşının babasına acil şifalar diliyorum.
Bu iş için telefondan belki sana ulaşmak yerine başka şekilde destek olanlar da çıkabilir.Bu nedenle hesap numarası da yazarsan belki daha iyi olur.Zira yardımın sessiz sedasızı yapılanı makbuldür.
Artık insanoğlu öyle bir duruma geldi ki, hassasiyet konusunda herkes birbirini sömürür durumda.Umut tacirleri adı altında insanların iyi niyetini suistimal edenler de var,gerçekten ihtiyacı olanlar da..
Ben, arkadaşının gerçekten ihtiyacı olduğuna inanıyorum,senin dürüstlüğüne güveniyorum.Dediğim gibi belli bir hesap numarası yazarsan belki daha iyi olur?
Allah acil şifalar versin..
Aydın Kaleli
03-09-2007, 13:20
Merhaba ;
Şirketten bi arkadaşımın babası 8 yıldır kanserle savaşıyordu ama son zamanlarda ne yazık ki durumu gitgide kötüye gidiyor. 16 gün önce yogun bakıma alındı. Kendisi kan kanseri. Kansere karşı kullandıgı ilaçlar akciğerini mahvetmiş. Şu anda sadece %10 unu kullanabiliyormuş. Bu şekilde 15 gün yaşayabileceğini söylemişler. Ve çok riskli olabileceğini belirterek ameliyata alma önerisinde bulunmuşlar. Yine de bir umut; arkadasımın ailesi ameliyat olmasını tercih etmiş fakat ameliyat sonrası apar topar yıne yogun bakıma alınmış. Bir ilacı yaklaşık 1500 ytl arkadaslar ve su ana kadarki hastane masrafları da 18.000 ytl yi bulmuş durumda. Çok acil maddi desteğe ihtiyacı var kendisinin. Ufak da olsa destek olmak ısteyen olursa benı arayabılır mı ?Bana bir kere çağrı bırakmanız yeterli, ben sizi hemen ararım.... Dün yanındaydım, Allah kimseye vermesin, inanılmaz üzüldüm....
özlem
Allah acil şifalar versin.bencede bi hesap numarası aç.bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olalım.diğer gurupların forumlarındada bu konuyu açalım
Oğuz Çapar
13-09-2007, 01:36
Okan Sönmez 20 yasinda
lösemi (kan kanseri);hastasi,
gata tip fakültesinde
yatiyor,hayatta kalmak
icin hergün en iki
ünite trombosite ihtiyaci var.
Ama kan grubu
B rh (-) (negatif)
oldugu icin ailesi kan (daha dogrusu
trombosit) verecek
donör
bulmakta
zorlaniyor.
Babasi
Hayrettin Sönmez insanlarin
ilgisizliginden yakiniyor. Isyeri olan
İstanbul
Büyüksehir Belediyesine
yaptiği basvuruya 30 bin çalisan
arasindan
sadece 3 kisi cevap
vermis.
Oglunu yasatabilmek icin
varini yogunu
ortaya koyuyor. Eger siz
! veya bir tanidiğiniz B rh (-)
negatif); kana sahipse Lutfen Hayrettin
Sönmez'e ait 0535 744
87 10 numarali telefonu arayin.
Ordayatan
sizin cocugunuz veya kardesiniz
olabilirdi.Not: Trombosit kanin pihtilasmasina yol acan bir
maddedir.
Kisi trombosit verdikten 3 gün sonra
yeniden trombosit verebilir.Saglikli bir
insan yilda 24 kez trombosit
verebilir.
Kandaki trombosit ayristirilmasi islemi
yaklasik 50 ile 70 dakika arasinda
sürmektedir.
unutmayın bu siz yada kardeşiniz yada çok'sevdiğiniz biride
olabilir..
Şehmus Karadeniz
13-09-2007, 10:55
Öncelikle konuya duyarlı yaklaştıgınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Arkadaşımdan maaşının yattıgı hesap numarasını istedim. 10-20 ne kadar olursa.... çok teşekkürler hepinize ... çok iyisiniz ....
1074 0423855 buse damla yüregir
iş bankası atatürk caddesi şubesi
bence banka hesabına para yatırmaktan sa maç günü ayarlayalım daha iyi olur 20 ytl göndercek arkadaştan 26 ytl havale masrafı alırlar.zaten c.tesi rize maçı var orda toplanalım ve herkes elinden gelen yardımı yapsın derim.
Necati Mete
14-09-2007, 16:17
Merhaba ;
özlem
arkadaşının babası ne durumda özlem ? bir gelişme var mı ?
bu konunun üzerine gitmemiz gerekiyor,maç günü birşeyler yapabilir miyiz ? rize maçında mesela
Oğuz Çapar
24-09-2007, 22:41
allah rahmet eylesin :(
Necati Mete
25-09-2007, 00:01
Hiçbirşey yapamadık... Yuh bize.
Sedat Aydın
25-09-2007, 15:23
Sabah işitme cihazları ile ilgili bir mail paylaşmıştım sizlerle ve onun yalan olduğunu öğrendim ne yazık ki...
'Bedava işitme cihazı dağıtıyoruz' e-mail'i sekreteri çileden çıkardıFarklı bilgilere kolay ulaşımın vazgeçilmezi haline gelen internette bir bilgi çok kısa süre içerisinde milyonlara ulaşabiliyor. Fakat özellikle e-mail aracılığıyla duyurulan bazı bilgiler yanlış çıkınca birçok kişi mağdur oluyor.
'Maddi durumu kötü olan çocuklara Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden ücretsiz işitme cihazı verilecek' e-mail'i de gerçek dışı çıkınca hem vatandaşlar hem fakülte yönetimi zor durumda kaldı. E-mail'lerde, sağlık güvencesi olmayan 12 yaş altı çocuklara ücretsiz tedavi imkanı ve işitme cihazı verileceği bilgisi yayılmaya başladı. Üç gün içerisinde birçok insana ulaşan bu yanlış bilginin altında fakültenin tıbbi sekreterine ait iki cep telefonunun numarası da yer alınca vatandaşlar telefonlara sarıldı. Ücretsiz işitme cihazından faydalanmak isteyenlerin telefonları karşısında bunalan sorumlu ise vatandaşları bilgilendirmekten yorulduğunu söylüyor. E-mail'e 'Çevrenizde bu tür çocuklar varsa lütfen benim telefonumu verin' bilgisi de eklenince iyilik yapmak isteyen birçok insan e-postayı tanıdıklarına gönderdi. Sekreter ise çareyi Microsoft'a başvurarak bütün hotmail kullanıcılarına bilgilerin doğru olmadığını içeren bir e-mail yollamakta buldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Sekreteri Sema Onay, bu e-mail'in kim tarafından ve ne amaçla hazırlandığını bilmediğini söylüyor. Üç gündür telefonlarının susmadığını anlatan Onay, e-mail'in birçok insanı mağdur etmesinden oldukça rahatsızlık duyduğunu ifade ediyor. Aranmaktan da rahatsız olduğunu dile getiren tıbbi sekreter, "İnsanlar bu bilginin geçerli olmadığını öğrenince ağlıyor. Ben bu duruma daha çok üzülüyorum. Arayan insanlardan bana mail atmalarını istedim. Bu e-mail kimlere gitmişse teker teker bilgilendirici bir mail attım. O kadar çaresiz kaldım ki. Çok zor durumdayım." diyor. Daha önce bu tarz bir uygulama gerçekleştirdiklerini ifade eden Sema Onay, yaklaşık 100 çocuğa yardım ettiklerini söylüyor. O faaliyet sırasında da bu tarz bir e-mail atılmadığını belirten tıbbi sekreter, "Arayan insanlara maddi durumlarını soruyorum. Yeşil kartları olup olmadığını öğreniyorum. En azından bir yol göstermeye çalışıyorum. Benim annem de rahatsız. Bu nedenle çok küçük yaşlardan itibaren hastanelerde dolaştım. Onun için gelen insanların derdiyle geldiğini biliyorum. Bu düşüncede olmasam uğraşmazdım. Telefonumu da kapattırdım." diye konuşuyor. Serbest Özden, İstanbul
Samet Erden
25-09-2007, 19:27
Arkadasinin laflari beni de cok etkiledi..Allah rahmet eylesin..
Fatma Arslan
29-09-2007, 03:23
biraz uzak kalmışım forumdan ne yazık ki..
özlemin arkadaşına sabır diliyorum çünkü fazlası gelmez elimden çünkü hayatımız kayıplarla geçiyor ve tek yapabileceğimiz her zaman yaptığımız gibi ölüme bile alışmak öyle ki devam edebilelim yaşamaya. üstelik teselli sözlerinin anlamsızlaştığı zamanlardan biri bu da...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.