PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Görsel bütünlük icin 1907ÜNİFEB ürünlerini giymeye özen gösterelim!"

Aycan Yılmaz
26-02-2007, 03:28
Fenerbahce - Efes Pilsen macı ve macı izlemeye gelen 1907ÜNİFEB üyelerinin 1907ÜNİFEB ürünlerini giyme oranı tüm topluluk icinde %10'den az!.. Dikkat edilmesi gereken bir başka sey ise bu durumun yakın oranlar ile son maclarda benzerlik gösteriyor olmasında!..

Bu nokta da 1907ÜNİFEB Tribün Komitesi'nin mac org. duyurularında sürekli dip not seklinde yer verdigi: "Görsel bütünlük icin 1907ÜNİFEB ürünlerini giymeye özen gösterelim." yazısını acmak isterim.

1907ÜNİFEB Ürün Komitesi'nin kurulus amacı, bana kalırsa: "Birligin, birlik ve bütünlügünün somut anlamda saglanması adına calısmalar icinde bulunmasıdır." Esas amacı bu olan komite birligin tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs' da ki üniversitelerine bağlı üyelerine birligin ürünlerinin ulaşmasını sağlaması ve yeni ürün calısmaları icinde de bulunmasıdır. Fakat tüm bu calısmalarında esas amacı aynıdır.

1907ÜNİFEB Tribün Komitesi'nin mac org. duyurularında sürekli yer verdigi: "Görsel bütünlük icin 1907ÜNİFEB ürünlerini giymeye özen gösterelim." Bu dip not birligin tribün de birlik ve bütünlügünün somut anlamda saglanması adına direk bir cagrı niteligi tasımasının yanında aynı zamanda tribünlerde görsel anlamda güzel görüntüler olusturulmasına da katkı saglayan bir dip nottur.

Aslına bakılacak olunursa "Görsel bütünlük" kavramı ici oldukca dolu olan bir kavramdır. Görsel bütünlük bir birligin etkinligine katkı saglayan önemli bir yere sahipdir. Ve bu bütünlük birligin mevcut bütünlügüne büyük güç katmaktadır. Birligin hatırlanabilir karakteristigini yani birligin somut kişiliğini
ortaya koyan bir durumdur aynı zamanda. Baktığımızda, bu durum birlige mensup olanların motivasyonu da arttırmaktadır da aslında. Görsel bütünlük ile saglanan motivasyon birlik icinde kuvvetli bir 'biz' duygusu da yaratmakta, bu duygu ile birlige mensup kisilerin birlige olan bağlılıkları artmakta, davranışlarını olumlu yönde etkilemektedir. Bu da doğal olarak dışarıya olumlu bir etki yaratmakta ve birlige bakıs acısında olumlu izlenimler yaratmaktadır.

http://img80.imageshack.us/img80/9669/023om6.jpg (http://imageshack.us)

Sonuc olarak, birlige mensup kimselerin görsel bütünlük icin 1907ÜNİFEB ürünlerini giymeye özen göstermeleri, birlik olma bilincini somut anlamda saglamasının ve tribünlerde güzel görüntüler olusmasına katkıda bulunulmasının yanında birligin kendisini doğru ve iyi tanıtılmasına, akıllarda daha iyi yer edebilmesi ve daha iyi bir imaja sahip olabilmesine katkıda bulunurlar. Cünkü, bir birligi tanıtan, sembolize eden, akıllarda yer etmesini sağlayan, öncelikli sey birligin görsel bütünlüğüdür. Bu da bizim icin 1907ÜNİFEB ürünleri mac yada org. giymekle olur.

Saygılarımla.

Yiğit Arman
26-02-2007, 04:41
Sanıyorum ki haklı bir yazı olsa da "diğer bir çok konuda olması gerektiği ama olmadığı gibi" bu konuda da eğer bir sıkıntı varsa komite sorumlularının değinmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.Bence bizim düşüncelerimiz sadece onlara yardımcı olmalı, fikir vermeli.Bu konuda konuşması gerekenler varsa Tribün komitesi ya da Ürün komitesi açmalı bu başlıkları.

Tabi ki daha fazla insanda ürün olması hepimiz isteği ama bunun öncesinde o maça gelip bizimle birlikte omuz omuza bağırmaları yeter de artar.Ayrıca herkesin üzerinde de ÜNİFEB ürünlerinin olması eğer o kişilerin içi boşsa ÜNİFEB'i anlamamış sadece maça giden ya da arkadaş, kız vb. şeyler için aramızda bulunuyorsa "ki aramızda böyle insanlarda var" hiç bir esprisi yok o kişilerin üstünde ürün olması hatta çıkarsın ve bir daha giymesin. Bu da öncelikle insanlara ÜNİFEB'in geçmişinden hedeflerine iyi anlatılmasıyla sağlanacaktır.Sanıyorum bu da okumakla ya da yazmakla, ya da ana sayfadaki hakkımızda kısmını okumakla değil birbirimizle ve abilerimizle olan sağlıklı iletişimizden geçiyor.

Eğer herkeste ürün olsun diye bir derdimiz olsaydı fenerium raflarında satabilirdik ki gerçekten bunu kendileri de ister emin olabilirsiniz. Çünkü sadece tribündeki duruşumuzdan, hedeflerimizden ya da birliğimizin fenerbahçe'lilik anlayışından dolayı; Sadece o ürünle kendini Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği üyesi sanan aramıza girmek isteyen ve aramızda olan o kadar çok kişi var ki!

Hatta üniversitelerde de her önümüze gelene değil üniversite sorumlularının onay verdiği o ağırlığı taşıyacak kişilere verilmeli ürünler bence. O tribündeki polarlı yağmurluklu insanlar dışarda bıçaklı sopalı kavgaya da karışabilir tribünde ana avrat küfür de edebilir futbolcuya saldırabilir. Peki o zaman her üniversiteliye vermeli miyiz ürünümüzü? Maddi bir kaygımız olmadığına göre Hayır!

Bence bazı konularda bu işe gece gündüz emek harcayan komite üyelerimize,yıllarını vermiş büyüklerimize danışıp ona göre hareket etmek en doğrusu.Böylece hem kendi tasvirimizi hem de insanları yönlendirmemize neden olan böyle başlıklarda insanların ÜNİFEB'i anlama yetisini artıya çıkarabiliriz.

ÜNİFEB Bundan sonra da hatırlanır karakteristiğini, somut kişiliğini gerçekleştireceği, Fenerbahçe tarihine adını kazıyacağı "projeler" ile insanların beynine kazıyacaktır.Tribündeki, fotoğraflarda ki görsel bütünlüğü ile ya da herkesin üstündeki ürünlerle değil.

Tabiki fikrimizi söyleyeceğiz tartışacağız konuşacağız en doğrusunu bulmak için. Bende hem fikir olup olmadığım konularda kendi fikirlerimi söylemek istedim.

Saygılarımla.

Emre Paçarız
26-02-2007, 11:53
Bu tarz konular hakkındaki rahatsızlıkların komitere iletilip,komite sorumluları yada üyeleri tarafından foruma konu olarak açılması bana da daha doğru geliyor tabiki ama Aycan arkadaşımızın nekadar iyi niyetli ve 1907 ÜNİFEB'e fayda katmaya çalışan bir üyemiz olduğunu biliyorum o yüzden bunu hoşgörüyle karşılayabiliriz diye düşünüyorum.

Konu hakkındaki düşüncelerime gelicek olursak;

Ürünlerin kullanım ve satış alanı, Ürün Komitesinin yaptığı toplantılarda uzun uzun konuştuğu ve tartıştığı bir konu olmuştur.

" Kimlere ürün satılmalı ve kimlere ürün satılmamalı? " , " Yapılan satışları nasıl kontrol edebiliriz? " , " Üyelerimizi ürünlerin kullanımına nasıl teşvik ederiz ve ne kadar ısrarcı olmalıyız? " başlıklı konular üzerinde çok düşündük,çok tartıştık.

Elbetteki,biz de ürünlerimizin daha fazla satılmasını ve kullanılmasını istiyoruz.Görsel güzellik ve bütünlük açısından çok önemli olan ürünlerimizin kullanımı konusunda üyelerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz.
Fakat gerçekte önemli olan konu şu ki,bu ürünleri kendini gerçekten 1907 ÜNİFEB'e ait hisseden üyelerimizin kullanması.Ürünleri kullananların,o poları giymekten gurur duyan,o atkıyı boynuna takmaktan mutluluk duyan kişiler olması.
Bu açıdan bakıcak olursak,yapmamız gereken şey,düşünmemiz gereken konu; "Üyelere, aidiyet ve bağlılık duygularını nasıl kazandırırız" olmalı.Eğer bunu başarabilirsek,kendini birliğe bağlı hisseden bir üyemiz,bu ürünleri almaktan ve fırsat buldukça giymekten gurur duyacaktır.

Her problemin altında,özünde başka bir sorun vardır.Bu yüzden en derine inmeliyiz diye düşünüyorum.Neden açıkça gözüküyor.Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmaya çalışırsa,daha güzel bir sonuç ortaya çıkacağına inanıyorum.

Aycan Yılmaz
26-02-2007, 13:18
Arkadaslar, öncelikle bilmenizi istedigim sey su ki, bu konu baslıgını acmıs olmakla yada getirdigim yorum ile her hangi bir kimseye yada her hangi bir komiteye isini ögretmek gibi bir niyet yada amac icinde degilim. Bu amac icinde olmak ne bana nede yetkisi dahilinde olmayan bir baska kisiye düsen bir konudur.

Konu baslıgı ve icerigi ile ilgili olarak getirilen yada getirilecek olumsuz elestirilere her hangi polemik yaratmamak adına hedef göstererek cevap vermemenin konu baslıgı ile birlikde yer alan mesajın amacına ulasması adına yararlı olacagını düsünüyorum.

Yazımın icinde bahsettigim gibi burada sorgulamaya calıstıgım yada üzerinde durulmasını istedigim sey, 1907ÜNİFEB ürünlerini giymis olmanın birligin sahip oldugu degeri anlamıs olmakla aynı sey olabilecegini yada benzeri bir durum olabilecegini belirtmek yada sorgulamak degildir. Acıktır ki, böyle bir durumdan dahi bahsedilemez. Bunun yanında üzerinde durmaya calıstıgım sey "1907ÜNİFEB ürünlerini kimler giymelidir?" degildir ki bunu özellikle belirtmek isterim cünkü bunun forum üzerinde tartısmaya dönüsür olması hos olmaz(!)

Yazımın icine tekrar bakacak olursanız, yazımın esas amacının basta tribün komitesi'nin üzerine durdugu bu konuya bir kez daha dikkat cekmek oldugunu göreceksiniz.

Bu konu baslıgının tamamiyle birligin sahip oldugu degerleri sorgulamak yada tartısmaya acmak olmadıgını ve esas amacının "Görsel Bütünlük" olarak adlandırılan durumun bir birlik icin önem arz eden tek yada en önemli sey olmadıgını, fakat bu duruma özen gösteriyor olmasının birlik icin ne gibi yararları olabilecegini, yada birligin dısarıdan algılanıs bicimi ilk anda nasıl etkileyebilecegine bir kez daha dikkat cekmektir.

Konu baslıgı acmıs olmamla bu konular ile ilgili görev ve yetkileri olan arkadaslarımızın haberleri dahilinde olmayan sekilde gelismis olmasının tartısılabilecek yada elestirilebilecek taraf oldugu düsünüyor fakat bunun hos görüyle karsılanmasını bekliyorum. Bu demek degildir ki, her durum icin bu ve benzerleri davranıs bicimleri icinde bulunulsun(!)

Sonuc olarak vurgulanmak istenen gectimiz son Fenerbahce - Efes macın da oldukca üzülmeme neden olan ve gectigimiz dönemler icerisinde ki mac org. katılan ve tribünler de yer alan toplulukların 1907ÜNİFEB ürünlerini giyme oranlarının oldukca düsük oldugu konusuna dikkat cekmek ve cagrı niteliginde düsülen bu dip notun aslında birlik icin öneme sahip olan konulardan bir tanesi oldugu konusuna deginmektir.

Konu baslıgını acmıs olmamın esas amacını tekrar tekrar vurgulayarak belirtmenin, yanlıs anlasılmamam adına umarım yararlı olmustur.

Saygılarımla.