Orijinalini görmek için tıklayınız : Trübünde Tek Ses İstiyoruz
Murat Kükürtçü
11-03-2007, 00:21
52000 kişilik şükrü saracoglu stadmızda her maç neredeyse tamamı dolu bir şekilde oynanıyor. Fakat maçı televizyondan izlerken hep bi karmaşa içinde sesler geliyor. trübün bütünlüğü bir türlü sağlanamıyor! ne zamanki takım gol attı ondan sonra trübün düzene giriyoz. bunu saglamanın bir çaresi olmalı.
bi taraftan farklı bi taraftan farklı sesler duymak istemiyoruz.
FENERBAHÇE TARAFTARININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ TRÜBÜNDEKİ BİRLİKLEDE HİSSETMEK VE BUNUNLA GURUR DUYMAK İSTİYORUZ.......
ACABA COK ŞEYMİ İSTİYORUZ??????????????
Özlem Tuner
11-03-2007, 01:49
FENERBAHÇE TARAFTARININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ TRÜBÜNDEKİ BİRLİKLEDE HİSSETMEK VE BUNUNLA GURUR DUYMAK İSTİYORUZ.......[/COLOR]
ACABA COK ŞEYMİ İSTİYORUZ??????????????
çok haklısın ya bende uyuss oluyomm bu duruma:kizgin:
Yasin Çıkrıkçı
11-03-2007, 03:00
aaahh ahhhh...yanardı meşaleler çoşardı trübünler kısılırdı bütün sesler. gün olur devran döner bu günler gelir geçer o efsane geri döner..
Ozan Ercan
11-03-2007, 03:35
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=5643#8
Dilek Ademoğlu
11-03-2007, 04:59
ewet ya kesinlikle doğru telsimden ayrı ses gelio feneriumdan ayrı..onu da geçtim aynı tribünde bile farklı tezavhuratlar duyuluo..eskiden böyle değildi en azından bu kdar göze batacak rahatsızlık verecek derecede değildi şimdi ama acayip derecede dikkat çekio biri dur demeli
Baran Kutlu
11-03-2007, 05:37
aaahh ahhhh...yanardı meşaleler çoşardı trübünler kısılırdı bütün sesler. gün olur devran döner bu günler gelir geçer o efsane geri döner..
+ 19o7 :(
Mustafa Topal
11-03-2007, 21:33
walla ben unifeb'le hayatımda ilk defa 6s macında omuzomuzaydım.ondan önce benim nerde olduğumu bilen biliyor.
telsim tribünü ile ilgili yapılaması gerekn bilgileri verilmesi gereken yere verdim.şimdi burada tekrar gün ışığına çıkıp polemiğe girmeyelim;)
Onur Aloğlu
11-03-2007, 21:50
Olur.
Sinan Bıçak
11-03-2007, 21:54
Olur.
bence de
Aycan Yılmaz
11-03-2007, 21:57
hep dile getirdigim bi sey var bu konuda.. söyle ki; arjantin de ve brezilya da büyük stadlarda mikrofon hoparlör uygulaması yapıyorlar.. yani bi taraf söylerken diyer trübünler de belli oranda bu sesi önlerine yerlestirilmis hopalörden duyuyorlar.. böylelikle sorun cözülmüs oluyor.. su an stadmızda telsiz kullanılıyor fakat cok da yararlı oldugu bugün itibari ile de tartısılır.. umarım o yada bu sekilde bu soruna bi cözüm bulunur.. fakat bana su an icin en mantıklı gelen hareket bu olur gibi geliyor.. tüm bunlara ragmen Aziz Yıldırım' ın önümüz de ki yıllarda bagıran taraftarı bi trübüne toplama istegi gercek olursa cözüm aramaya gerek kalmaz.. tabii bu uygulama da ülkemiz de tartısılır bi uygulama olur.. ve tabii gün ve sartlar nasıl olur bilinmez..
Koray Arslan
12-03-2007, 16:17
hakikaten megafon uygulamasını bende desteklıorum.hatta aynı muhabbeti bu hafta macı izlerken bizlerde konustuk.stadımız büyük we her macta hemen hemen doluyor.özellikle italya daki stadlarda benim ilgimi cok cekio bu sistem.olursa bu cok yararlı olur bence...
Murat Kükürtçü
12-03-2007, 18:57
ya arkadaşlar hakikaten u megafon düşüncesi cok güzel olur. zaten bu taraftar grupları arasındaki anlaşmazlıkta bence bu ses karmaşasından oluşuyor. tek ses TAM ses cok güzel olur. bütün tezahuratlar hepberaber yapılabilen;
SARIIII
LACİVERTTTT
ŞAMPİYOOONNN
FENERRRR
gibi olsa keşke
anladınız siz anladınızz;)
Emre Karaca
12-03-2007, 23:04
hep dile getirdigim bi sey var bu konuda.. söyle ki; arjantin de ve brezilya da büyük stadlarda mikrofon hoparlör uygulaması yapıyorlar.. yani bi taraf söylerken diyer trübünler de belli oranda bu sesi önlerine yerlestirilmis hopalörden duyuyorlar.. böylelikle sorun cözülmüs oluyor.. su an stadmızda telsiz kullanılıyor fakat cok da yararlı oldugu bugün itibari ile de tartısılır.. umarım o yada bu sekilde bu soruna bi cözüm bulunur.. fakat bana su an icin en mantıklı gelen hareket bu olur gibi geliyor.. tüm bunlara ragmen Aziz Yıldırım' ın önümüz de ki yıllarda bagıran taraftarı bi trübüne toplama istegi gercek olursa cözüm aramaya gerek kalmaz.. tabii bu uygulama da ülkemiz de tartısılır bi uygulama olur.. ve tabii gün ve sartlar nasıl olur bilinmez..
hoparlör olayı maraton üst ve migros ta zaman zaman kullanıldı ;) sorunun çözümünü yazmışsın zaten ! bağıran taraftarlar kopuk kopuk , bir yerde toplanılması gerek ;) orası da maraton üsttür !
Sedat Aydın
12-03-2007, 23:58
ya arkadaşlar hakikaten u megafon düşüncesi cok güzel olur. zaten bu taraftar grupları arasındaki anlaşmazlıkta bence bu ses karmaşasından oluşuyor. tek ses TAM ses cok güzel olur. bütün tezahuratlar hepberaber yapılabilen;
SARIIII
LACİVERTTTT
ŞAMPİYOOONNN
FENERRRR
gibi olsa keşke
anladınız siz anladınızz;)
Katılıyorum.Taraftarın Mesela:
1) "Beraber yürüdük biz bu yollarda"
2)"Candan öte sevmedik mi seni Kanarya"
3)"Ne cimbom ne kartal"
4)"Fenerbahçem benim,biricik sevgilim"
5) "Sarı,Lacivert,Şampiyon,Fener"
tezahüratlarını karşılıklı olarak sırayla söylemeleriyle hem nefesi toplayabilecek gücün boğazda toplanması için vakit oluyor,hem ses çok gür bir şekilde çıkıyor,hem bu şekilde söylenenler tv başından da çok rahat anlaşılabiliyor,hem de "ben paramı verdim de geldim zıplayıp da terleyemem ya da bağırmaktan maça bakamıyorum diyen taraftarlarımız de oturduğu yerden (en fazla bir kolunu yumruk olarak ileri sallayarak bağırılır) hem yorulmadan hem de maçtan gözünü ayırmadan takımımıza destek olabilir.
Sonuç olarak diyorum ki bu şekildeki tezahüratların daha sık kullanılması stadın atmosferine faydalı olacağını düşünüyorum.
Murat Kükürtçü
13-03-2007, 16:22
tabiki ses karmaşası neden engellenmesinki? tamam bu konuda bazı birleşimler daha önce denendi ve kötü olumsuz sonuçlar alındı. yani birleşim gibi durumlar olamıyor maalesef...
ama tezahuratların paslaşılarak yapılması hem tek sesliliği hemde daha etkili bi destek olacagını düşünüyorum.
HERŞEYDE OLDUĞUMUZ GİBİ BU KONUDA DA ÖRNEK OLALIM
Orhun Can
14-03-2007, 01:26
O kadar çok gruplaşma varken sanırım bu biraz zor :(
Tuğba Tülü
14-03-2007, 18:05
Bencede tribünde bir birliğimiz yok çok grup var ve çok zor toplanmak,diğer tribünler bizim gibi değil,Bjkın çarşı gsın ultraslan tek çatı altındalar..Bjk diyince çarşı gs diyince hemen akla ultaslan geliyor ama fener diyince tek biir taraftar topluluğu akla gelmiyor:rolleyes: :rolleyes:
Hilmi Gök
14-03-2007, 18:26
evet bencede öyle arkadaşlar fenerbahçe gibi bir kulübe yakışmaz bu değilmi yaniii..... bizim kulübün her alanda özellikle tribünde diğer kulüblerden üstün olması lazımmm......
Seda Şahin
15-03-2007, 18:19
iyi de arkadaşlar bu taraftarın elinde değil mi?bende size katılıyorm ama bi yerde organize olmak gerekiyo..
Emre Karaca
16-03-2007, 17:20
iyi de arkadaşlar bu taraftarın elinde değil mi?bende size katılıyorm ama bi yerde organize olmak gerekiyo..
taraftarın istmesiyle olmuyor maalesef...
yönetimde birşeyler yapmalı
Ramazan Büyük
17-03-2007, 04:03
Bizim tribünde tribünün lokomotifi olabilecek 1000 kişilik bir grup lazım ancak yok. Şimdi böyle organize bir grup çıktı da diğerleri biz size uymayız mı dedi.
Çok grup olsa da bu grupları yönetebilecek bir grup sorunu çözer. Yıllardır bu işi gfb yapmaya çalışıyor. Ancak yeni, güzel besteler lazım. Önce bu yeni besteyi grup kendisi çok iyi söylemesi lazım. Televizyonda sarı-lacivert-şampiyon-Fener tezahuratı hariç söylenen hiçbirşey anlaşılmıyor. Aynı anda besteyi söyleyebilecek 1000 kişi dahi yok.Daha bu ana grup söyleyemezken tribünün tümünden ne beklenir? Bir kere söylenmeye çalışılan bestelerin çoğu heyecansız, renksiz,söylenmesi zor ve duygusuz, çalıntı besteler. Söylemeyeyim diyorum ama akustiği bir yana çarşı bu beste konusunda bayağı aşmış.Adamlar sezen aksuyla çalışmıyo herhalde. Biz de yapabiliriz pek tabi.
Ege Uysaler
17-03-2007, 10:24
Bizim tribünde tribünün lokomotifi olabilecek 1000 kişilik bir grup lazım ancak yok. Şimdi böyle organize bir grup çıktı da diğerleri biz size uymayız mı dedi.
ben bu lafına katılmıyorum 1000kişilik belki de daha kalabalık bi lokomotif grup var ancak 10kişi biraraya gelen basına reis cıkartıyor ve stadı yonetmeye calısıyor en son konya macınıb bir bolumunde 4-5 farklı tezahurat duyuldu bunun lokomotif bir grupla ilgisi yok herkes basına buyruk bagırıyor cogunlugu da babırmıyor zaten
Koray Arslan
17-03-2007, 12:49
benim en cok uzuldugum nokta,okadar guzel tezahuratlarımız war ama bunlara yazık oluyor.organize bir sekılde soylemeyı becerebılsek ortaya cok guzel seyler cıkacagından emınım.yani tüm stadın 90 dakıka boyunca"sarı lacivert sampiyon Fener" gbi bagırdıgını dusunmek bıle ınsanı bır hos edıyo yaw...
Gökhan Tor
17-03-2007, 19:34
Çok grup olsa da bu grupları yönetebilecek bir grup sorunu çözer. Yıllardır bu işi gfb yapmaya çalışıyor. Ancak yeni, güzel besteler lazım. Önce bu yeni besteyi grup kendisi çok iyi söylemesi lazım. Televizyonda sarı-lacivert-şampiyon-Fener tezahuratı hariç söylenen hiçbirşey anlaşılmıyor. Aynı anda besteyi söyleyebilecek 1000 kişi dahi yok.Daha bu ana grup söyleyemezken tribünün tümünden ne beklenir? Bir kere söylenmeye çalışılan bestelerin çoğu heyecansız, renksiz,söylenmesi zor ve duygusuz, çalıntı besteler. Söylemeyeyim diyorum ama akustiği bir yana çarşı bu beste konusunda bayağı aşmış.Adamlar sezen aksuyla çalışmıyo herhalde. Biz de yapabiliriz pek tabi.
bence bir çatı altında toplanılması lazım ayrı ayrı olmuyo bu işler herkes rant peşinde
catı unifeb mi olur gfb mi olur kfy mi olur bilmiyorum ama yonetimden birinin yani klişe bir deyişle resmi yetkili birinin surada birleşin diyip yonetim olarak arkamızda olduguklarını gostermeleri lazım megafon sonraki iş ilkonce tek yumruk olmalıyız takım 2-0 geriye dusunce cıt cıkmıyo sonra takım nie elendi frankfurt macında 2-0 oldu 2-2 olana kadar kimse bağırmıyo az 3-1 oldu 3-3 olana kadar kimse bağırmıyo suclu arıyo yok volkan falan maç bitsin suclu bulunur biz 3-0 lardan seyircimizle 4-3 luk maclar aldık hepimiz gaziantep macının ozlemini cekiyorus birlik şart anlıcağınız
Hakan Arıduru
17-03-2007, 23:08
Geçenlerde barcelona maçından sonra gördüğüm liverpool taraftarı muhteşemdi tek bir sesten you will never walk alone u söylediler bizim onlardan eksiğimiz yok fazlamız var Takımımızı desteklemek adına taraftar olarak dünyada kimse bizim gibi olamaz Fenerbahçeliliği kimse bizim gibi bilemez tüm yüreğiyle takımının yanında olamaz.Bu çok seslilik durumuna bir çözüm bulunup eskisi gibi olacağına inanıyorum bunu sağlayacak bir grup değil bütün orda takımını destekleyecek tüm taraftarlar hepimiz bunu yapmalıyız.
Taylan Kallı
17-03-2007, 23:22
fenerium ve maraton alt tribünlerdeki SİNEMASEVERLER olduğu sürece biraz zor gibime geliyo tek ses tek yürek 55bin kişi bağırmak:(
Tuğfan Aslan
18-03-2007, 02:02
bana göre fenerium ve maraton alt bağırmasa da;kale arkaları ve maraton üst aynı anda senkronize bir şekilde bağırsa yine saraçoğlu yıkılır ve mabedden her takımı puansız göndeririz...
Celal Tunalıoğlu
20-03-2007, 20:40
.Daha bu ana grup söyleyemezken tribünün tümünden ne beklenir? Bir kere söylenmeye çalışılan bestelerin çoğu heyecansız, renksiz,söylenmesi zor ve duygusuz, çalıntı besteler. Söylemeyeyim diyorum ama akustiği bir yana çarşı bu beste konusunda bayağı aşmış.Adamlar sezen aksuyla çalışmıyo herhalde. Biz de yapabiliriz pek tabi.
Bu çalıntı dediğin besteleri merak ettim,örnek verir msin ?
Birde bu sene yapılan bestelerden haberin var mı ?
Ramazan Büyük
24-03-2007, 01:26
Bu çalıntı dediğin besteleri merak ettim,örnek verir msin ?
Birde bu sene yapılan bestelerden haberin var mı ?
Bu sene görevim gereği uzak olduğum için maça gelemedim tvden takip ettim maçları. Ama söylenen besteleri tvden doğru dürüst duyup öğrenemem doğru düzgün söylenemediği ve tutmadığını gösteriyor.
Çalıntı besteler konusunu da buraya taşımayayım konu farklı yönlere kayıp tartışma ortamı oluşmasın. Özelden sana söylerim.
Sinan Bıçak
24-03-2007, 15:37
Bu sene görevim gereği uzak olduğum için maça gelemedim tvden takip ettim maçları. Ama söylenen besteleri tvden doğru dürüst duyup öğrenemem doğru düzgün söylenemediği ve tutmadığını gösteriyor.
Çalıntı besteler konusunu da buraya taşımayayım konu farklı yönlere kayıp tartışma ortamı oluşmasın. Özelden sana söylerim.
Doğru dürüst söylenememesinin nedeni tezahuratların kötü olması değil bknz.deplasman maçları...
Alper Tunka
24-03-2007, 21:32
deplasmanda var 1500 kişi,kadıköyde 50.000 kişi,bu iki topluluğa aynı tezahüratları söyletemezsin,deplasmandaki taraftar stadımızdaki sayıya oranla çok daha az olduğu için bestenin sözleri yankılanmadan yada dağalmadan rahatlıkla söyleniyor ama kadıköyde bu mümkün olmuyor,çok fazla kişi olduğu için belli bi kesim bestenin gerisinde kalıyor yada ilerden gidiyor bunun tek çözümü ise az sözlü akıcı bestelerdir örnek olarak You Will Never Walk Alone tezahüratı liverpool taraftarı tarafından hep bir ağızdan söylenebiliyor ve çokda net duyuluyor...artık bırakmamız lazım eski besteleri ''ne beşiktaş ne cimbom ne de trabzon bu sene sensin şampiyon '' veya sensiz hayat bir işkence gibi zor söylenen bestelerden artık kurtulmamız lazım bu tip besteler taraftarın nefesini zorluyor...yepyeni besteler yapılmalı kısa ve akıcı,birliktelik ve aynı ağızdan ses bence böyle sağlanabilir,mesela şuanda kfy grubunun başlattığı ve diğer tribünlerinde ona eşlik ettiği yeni bir tezahürat var...OLEEEY FENERBAHÇE GOL bence bu beste çok akıcı ve herkes tarafından rahatça tek bir ağızdan söylenebilir nitelikte bu tip besteleri artırırsak birliktelik mabedte çokda güzel sağlanabilir
Celal Tunalıoğlu
24-03-2007, 21:50
Bu sene 10'a yakın yeni beste yapıldı ve hepsi birbirinden güzel.Deplasmanlarda ve salonlarda cok güzel söyleniyor fakat stadımızdaki seyirci sayısının cokluğundan ve bağıran taraftarın dağınıklığından statta yaymak mümkün olmadı.Bu demek değildir ki Fenerbahçe tribünü beste üretmiyor.Fenerbahçe tribünleri bu sene en fazla beste cıkartan tribündür.
Çalıntı olduğunu düsündüğün bestelerle ilgili bölüme de pm'den cevap verdim.
Celal Tunalıoğlu
25-03-2007, 16:15
Özel mesajla örnek istemissin bu sene ki bestelere,özel mesaj panelimdeki bi problemden dolayı özel mesaj atamıyorum buradan veriyim linkleri..
Sisli bir gece yarısında ;
http://youtube.com/watch?v=uooW9xtSOKM&mode=related&search=
Hep İnandık ;
http://www.youtube.com/watch?v=xS7yHviAaYo&mode=related&search=
Fenerbahçe gol hey Fenerbahçe gol ;
http://www.youtube.com/watch?v=k5Cn9UMniTY
Fenerbahçe bayrağı,mezarda sarsın beni ,
http://www.youtube.com/watch?v=S-bA8jglTI0&mode=related&search=
Haydi bastır Şanlı kanarya ,
http://www.youtube.com/watch?v=Ku5-nzVyieo&mode=related&search=
Seni sevmek deli gibi yürek ister ;
http://www.youtube.com/watch?v=GqDqZUZMvJ0&mode=related&search=
Fenerbahçem tam 100 yasında ;
http://www.youtube.com/watch?v=_iyKralS5lE&mode=related&search=
Bu dünyada her şey yalan ;
http://www.youtube.com/watch?v=4RwVWskI4Zg&mode=user&search=
Bulabildiğim videolar bunlar bulamadıklarımda var mesela son maclarda söyleniyor ;
Bir nefes gibi muhtacım inan sana,
sen iste hemen düşeyim yollarına
alayına isyan ölümüne kanarya
hep beraber koşalım şampiyonluğa..
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.