PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gürcan Bilgiç:"Fenerbahçeli Olabilmek" Fotomaç 15.03.2007

Utku Avcu
16-03-2007, 02:12
İnsanın bir zamanlar tribünde birlikte yer aldığı,beraber organizasyon düzenlediği bir arkadaşının böyle bir yazıya konu olmasını duymak gerçekten çok güzel bir olay.Yolun açık olsun Egefeb-Önder;)

F.Bahçeli olmak
20 yıl önce Dereağzı'na götürdüğünüz çocuk, gazeteci olarak bir röportaj yapmak isterse neler hissedersiniz?
http://www.fotomac.com.tr/2007/03/15/im//C248F5054CF325489215B75Eb.jpg

Çok küçük yaşta, medyanın "babı-ali" olarak anıldığı dönemlerde, Cağaloğlu'nun kalabalığında gazeteciliği öğrenmeye ve yapmaya başladım. O zamanlar genç bir muhabir olarak koşturuyor, hem fotoğraf çekiyor, hem de haber yapmaya çalışıyorduk. Sağolsun büyüklerimiz de bize işin inceliklerini öğretiyorlardı. Yıllar geçti. Çeşitli gazetelerde çalıştım. 42 yaşına geldim ama büyüklerimin gözünde hiç büyümedim. Hep genç muhabirdim. Aşağıda okuyacağınız mektup ve fotoğraflar bu zaman yolculuğunda nereden, nereye geldiğimi bana hatırlattı. Sizinle de paylaşmak istedim.

"Sevgili Gürcan Bilgiç, Oğlum Önder Kömür, 20 yıl önce 5 yaşında iken "Ben G.Saraylı olacağım" dediğinde bir baba olarak yapmam gereken şeyler olduğunu düşünmeye başlamıştım. O zamanlar Milliyet gazetesinde (Cağaloğlu) çalışan eşim Zuhal Kömür'e "yahu benim bu çocuğu Fenerbahçe antrenmanına götürmem gerek, futbolcularla tanışsın, fotoğraflar çektirsin, mutlu olsun, başka yollara sapmasın" demiştim. Eşim de o dönem Milliyet gazetesinin Fenerbahçe muhabiri olan Gürcan Bilgiç'e bu konuda yardımcı olması için rica etmişti. Gürcan Bilgiç'in dediği tarihte ve saatte Önder'le Dereağzı'nda hazır olduk. Önder, Gürcan abisi ile tesislere girdi. Futbolcularla tek tek resim çektirdi.Çok mutlu bir gün geçirdi. Sonra ki süreçte annesi işten gelişlerinde "Önder, Gürcan abin seni sordu ne yapıyor" diye gibi selam getiren sözlerini çokca duydu. Önder tahsiline devam etti. F.BAHÇELİ olarak kaldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde okurken ÜNİ- FEB Ege başkanı oldu. Ege Üniversitesi'ndeki Fenerbahçeli arkadaşlarını örgütledi. Derbi maçlar için otobüslerle çok kere yollara düştü. Mezun oldu. Şu an da Telesport tv'de çalışıyor. Bu öyküsünü resmi göstererek kendisini çok seven Onur Belge abisine anlattı. Onur Belge her gün programına bir konuk getiriyordu. Gürcan abisi günün birinde gelir diye resmi yanında taşımaya başladı. En son Fenerbahçe-Sivasspor maçında Önder'i röportajlar yapması için Saracoğlu Stadı'na gönderdiler. Son anda Gürcan abisini yakalayabildi. Gürcan abisi "acelem var, araba bekliyor" dedi ama yine de kırmadı. Önder'in maçla ilgili sorularına yanıt verdi. Acelesi olduğu için Gürcan abisine 20 yıl öncesini anlatamadı. Sevgili Gürcan, Eğer bir gün yolun Telesport tv'ye düşerse orada gerçekten seni çok seven bir kardeşin var. Yıllar sonra seninle bir kez daha kucaklaşmak, konuşmak isteyen Önder'i, öyküsü ile 20 yıl sonra sana hatırlatmak istedim. Sevgi, saygı ve selamlarımla Kemal Kömür"

Eray Karabağlı
16-03-2007, 02:19
Gerçekten beraber maça gidişlerimiz aklıma geldikçe çok duygulandım.Önder'i inşallah daha güzel yerlerde görürüz.

Orhun Can
16-03-2007, 04:38
:) güzel bir yazıymış

Burak Yayla
16-03-2007, 18:57
Helal olsun Önder'e.Bir başarı hikayesi gerçekten. Umarım birgün hepimiz hayırlı işler peşinde koşarken buluruz kendimizi. Bu yolda sarı-lacivertte yanımızda olursa değme keyfe.

Muhammed Turan
16-03-2007, 20:31
Helal olsun Önder'e. Uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet edecektir.

Mehmet Karakaya
16-03-2007, 23:17
Ben demiştim O'na zamanında "sen gün gelir Fenerbahçe muhabiri,köşe yazari felan olur bizi tanımazsın" diye.. O da "ne tanıyacam kardeşim seni" dersi sağ olsun :D şimdi bu yazıyı görünce kulaklarını çınlatasım geldi :D

Mustafa Ünal
17-03-2007, 01:34
Tanımasakta Önder'i yaptıklarını takdir ve tebrik ediyorum.. İnşallah daha başarılı işlere imza atar.

Okan Uzunkaya
22-03-2007, 20:54
Hikayeyi gazeteden okumak, Önder'in ismini gazetede görmek çok hoş oldu. Tebrikler Önder; umarım daha iyi yerlere yükseleceksin.

Eray Karabağlı
24-03-2007, 02:20
Ben demiştim O'na zamanında "sen gün gelir Fenerbahçe muhabiri,köşe yazari felan olur bizi tanımazsın" diye.. O da "ne tanıyacam kardeşim seni" dersi sağ olsun :D şimdi bu yazıyı görünce kulaklarını çınlatasım geldi :D

Ara bakalım tanıcak mı? :D Ama beni Bjk maçında aramıştı,görüşelim diye.Vakitlerimiz uyuşmamıştı.Nerden bileyim ben Önder'in muhabir olduğunu :D

Yeliz Özdemir
24-03-2007, 02:43
güzel yazmış;)

Mert Salgın
24-03-2007, 11:22
Önder kardeşim benim ya... bu yönlerini bilemedik biz onu Saraçoğlu'nda omuz omuzayken biliriz bilet sırasında bir oraya bir buraya koştururken bilirdik ya da pankart asarken...geçen Hilmi'yle kulaklarını çınlattık napıyor ne ediyor diye dedim "bir anda kayboldu" meğer iyi bir kayboluşmuş...yazıyı okurken "duygulandım dersiniz ya" işte öyle bir şey oldu gurur duymak böyle olsa gerek...yolun açık olsun kardeşim...

Mert Salgın
24-03-2007, 11:26
Ara bakalım tanıcak mı? :D Ama beni Bjk maçında aramıştı,görüşelim diye.Vakitlerimiz uyuşmamıştı.Nerden bileyim ben Önder'in muhabir olduğunu :D

valla ben kalan bir numarası var...aradım kullanım dışı diyor hehe:D şimdiden kayıplara karışmış...numarasını bilen varsa bana özelden bir yollarsa sevinirim...

Mehmet Karakaya
25-03-2007, 00:28

Aradım tanımadı zaten :D Şaka bir yana forumda bu yazının çıktığını duyunca pek bir sevindi de yeni foruma üye olmamış hayta yazamaycak bir şey :dans:

Ali Bayram
25-03-2007, 02:22
çok güzel bi yazı,önderin babasınıda tebrik etmek lazım ağaç yaşken eğilir misali,büyük bi hatayı önlemiş önderin hayatında:)

Ozan Avcu
25-03-2007, 16:05
Bende gazetede yazıyı okuyunca pek şaşırdım, fotoğrafa bakmamıştım bakınca "ya bu bizim Önder" deyiverdim. Aynı dönemde başkanlık yapıp organizasyonlarda beraber çalışmıştık, şimdi böle gazetede görünce duygulanıyor insan. Yolun açık olsun Öndercim...