Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanın En Hararetli Derbilerinin Listesi
Hasan Güler
30-01-2006, 21:03
Arkadaşlar işte fifanın araştırmasıyla dünyanın harareti en yüksek derbileri:
1-BOCA JUNIORS-RİVER PLATE
2-CELTİCS-RANGERS
3-FENERBAHÇE-GALATASARAY
4-CHELSEA-LİVERPOOL
5-İNTER-MİLAN
6-REAL MADRİD-BARCELONA
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
Konu başlığı forum kurallarına uygun hale getirilmiştir.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Haldun Gündüz
30-01-2006, 21:14
Olympiakos - Panathinaikos
AS Roma - Lazio Roma
Steaua Bucharest - Rapid Bucharest
Red Star Belgrade - Partizan Belgrade
Rapid Wien - Austria Wien
sertlik derecelerine göre bunlarıda ekleyebiliriz
sıralamamda şu şekilde olur;
1-Boca - River
2-Olympiakos - Panathinaikos
3-Red Star Belgrade - Partizan Belgrade
http://www.footballderbies.com/
Forum Yönetimi
31-01-2006, 00:01
Arkadaşlar işte fifanın araştırmasıyla dünyanın harareti en yüksek derbileri:
1-BOCA JUNIORS-RİVER PLATE
2-CELTİCS-RANGERS
3-FENERBAHÇE-GALATASARAY
4-CHELSEA-LİVERPOOL
5-İNTER-MİLAN
6-REAL MADRİD-BARCELONA
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
Değerli üyemiz,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda ve konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Hasan Güler
01-02-2006, 22:44
bencede haklısın.bu anketi bencede fifa yerine taraftar yapsa sıralama senin dediğine yakın bi şekilde sıralanırdı. ;D
Emrah Cengiz
06-02-2006, 18:42
chelsea liverpool ve r.madrid barcelona farklı şehirlerin takımı.
en iyisi adanaspor-adana demirspor
Murat Karaman
06-02-2006, 19:49
HOPASPOR-Pazarspor derbileri..bilen bilir ;)
Ozan Ercan
06-02-2006, 22:58
chelsea liverpool ve r.madrid barcelona farklı şehirlerin takımı.
en iyisi adanaspor-adana demirspor
Toros Kaplanları vs. Mavi Şimşekler!!
Tek geçerim!!
Berat Elinç
06-02-2006, 23:00
karşıyaka-göztepe ;D ;D ;D
Serkan Özen
06-02-2006, 23:00
Göztepe Karşıyaka derbisi yanında bu saydıklarınızın esamesi okunmaz arkadaşlar ;)
Dünyanın hiçbir yerinde 2.Lig maçı 60.000 kişi tribün full seyirciye oynanmamıştır.
Hasan Güler
07-02-2006, 01:32
arkadaslar o zaman bu derbılerı buraya deilde fifaya atalım belkı koyarlar lısteye...:D:D:D
Serkan Özen
08-02-2006, 00:05
Evet o da olabilir ;) Nasıl ki Barça kendini İspanya'dan saymıyorsa Karşıyaka da kendini İzmir'den saymıyor. Zaten o yüzden Ksk'yi sadece Karşıyakalılar severken Göztepe'yi bütün İzmir (Tam 35) sever.
Bahtiyar Güdürü
08-02-2006, 00:42
evet diğerleri 35,5 sayarlar kendilerini :D
Arda Altuner
08-02-2006, 13:59
göztepe karşıyaka bence tam bir derbidir. liverpool-everton, atletico madrid-real madrid, roma-lazio ayrıca Olympiakos - Panathinaikos maçı derbi olmaz olympiakos pire şehrinin panathinaikos ise athinanın takımı arsenal-chelsea ve tothenamın aralarında yaptığı maçlarda zor geçiyor torino küme düşmeden önce torino-juventus maçlarıda çok zevkli olurdu
Serkan Özen
08-02-2006, 14:04
Evet Torino takımı Torino şehrinde çok fazla seviliyor. 2.lige oynamalarına rağmen tarihi uluslararası kupalarla dolu Juventus boş tribünlere oynarken Torino'nun seyirci ortalaması hep güçlü ezeli rakibindn daha fazla oluyor.
Haldun Gündüz
10-02-2006, 11:51
Olympiakos - Panathinaikos *maçı derbi olmaz olympiakos pire şehrinin panathinaikos ise athinanın takımı
Pire Atina'ya bağlı yetkili makamlardan biridir
Emrah Cengiz
10-02-2006, 17:56
Göztepe Karşıyaka derbisi yanında bu saydıklarınızın esamesi okunmaz arkadaşlar ;)
Dünyanın hiçbir yerinde 2.Lig maçı 60.000 kişi tribün full seyirciye oynanmamıştır.
napoli serie c de 63000 kişiye oynadı.geçen yıl.
Ozan Uzunkaya
10-02-2006, 18:47
kasımpaşa karagümrük tek geçerim..
olaysa olay mevzuysa mevzu ;D
hulkican anlatsın:)
kasımpaşalıyız yoktur inkarımız:)
Can Turgut
10-02-2006, 19:02
kasımpaşa kombine çıkarsın taraftar kart çıkarsın almayan gümrüklü :=)
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 15:04
bugüne kadar hiç kasımpaşa-karagümrük maçı izleyemedim..bu da benim uktemdir(!)
gözetepe-ksk olayını anlatmaya gerek yok sanırım.
gs ile olan derbilerin eski tadının kalmadığını düşünüyorum
daha önceki msjlarda bilinen bütün önemli derbiler yazılmış zaten...ama liverpool-everton derbisinin de,dünyanın sayılı derbilerinden biri olduğunu belirtmeden geçmiyeyim bu sayfalardan...
Emre Uygun
09-04-2006, 17:42
arsenal-mancheastar united maçları da ingilterenin en çekişmeli maçlarındandır. derbi olmasa bile önemli bir maçtır.
Hasan Muradoğlu
21-04-2006, 22:06
gs ile olan derbilerin eski tadının kalmadığını düşünüyorum
yok yok...abartmışım ben
stres,heyecan....ne ararsan var...
Onur Aloğlu
24-04-2006, 01:43
Hiçbir şey yoksa heyecanlandırmaya hatta ağlatmaya yetecek besteler var bu derbide...
"çocuklar inanın..."
Hasan Güler
24-04-2006, 19:26
ya bu arada annem dinlemiş haberlerde:D fenerbahçe-6s maçları dünyanın en hararetli derbileri listesinde birinci sıraya yükselmiş..
eziklerle oynadığın maç demek büyük maç oluyo?
Tuğba Tülü
22-11-2007, 18:38
Fb-gs derbisi son yıllarda hep biz hep biz olunca derbi olmaktan çıkıyor olmaz ki böyle onlarında maçlara ağırlığını koyması lazım:)
Derbinin kralı Arjantinde yaşanıyor..
Forza Boca junıors:cool:
Tuğba Tülü
22-11-2007, 19:04
Derbileri kendimce sıraya koyayım:)
1-Boca-river
2-fb-gs
3-real-barça
4-celtic-rangers
5-inter-milan
.
.
.
Mustafa Akdoğan
24-11-2007, 17:22
yav espanyol-barça derbisini kimse yazmamıs??? resmen savaş cıkıyor o derbide adamlar laportanın kuklasını yapıp yakmışlardı bi macta:D
Cem Demirtaş
25-11-2007, 00:39
liverpool-everton derbisi hakkında bişe yazmak istedim..
bir derbi maçı öncesi stada giriş sırasında çıkan kavgada bir küçük çocuk yaşamını yitirmiş bundan sonraki ilk liverpool maçında everton la değil,maçtan önce sahanın ortasına doğru anfield da ölen çocğun annesi babası ve kardeşi mavi everton formalarıyla gelerek bir tören yapılmış ve tören sırasında hoparlörlerden de 'you will never walk alone' şarkısı çalmaktaydı..müthiş bir derbidir bence
Murat Şener
25-11-2007, 01:01
Derbileri kendimce sıraya koyayım:)
1-Boca-river
2-fb-gs
3-real-barça
4-celtic-rangers
5-inter-milan
.
.
.
yaa real madrid - barcelona maçı bir derbi değil ki derbi denilen çey aynı şehrin takımlarını oynadığı maçlara denir :c
Cem Demirtaş
25-11-2007, 10:32
benim sıram ahanda bu
1-boca-river
2-celtic-rangers
3-fenerbahçe-6s
4-liverpool-everton
5-inter-milan
6-chelsea-arsenal
7-barcelona-espanyol
8-steau-rapid bükreş
böylee devam ediyor işte
Kenan Şen
25-11-2007, 22:58
Madrid derbisi unutulmasın..
Arif Kocamanoğlu
26-11-2007, 00:27
İngiltere'de Milwall efsanesini duyanınız vardır. Londra temsilcisi. Milwallı taraftarlardan birisine sorduklarında " Milwall olmasaydı heralde yaşamazdım" cevabını duydugumda anladım olayı ve bikaç bilgi sahibi oldum bu konu hakkında.
Milwall - Westham da çok ateşli bi derby .. Filmini de izleyen vardır belki. Long Street Hooligans. ve Football Factory de.
Tuğba Tülü
26-11-2007, 02:37
yaa real madrid - barcelona maçı bir derbi değil ki derbi denilen çey aynı şehrin takımlarını oynadığı maçlara denir :c
Murat merak etme derbinin aynı şehir takımları arasındaki rekabete dendiğini biliyorum:) ispanyada bizim ezeli rakibimiz real değil onların rakibi atletıco madrid ,bizim rakibimiz espanyol...ben orda real-barça arasındaki rekabete farklı açıdan yaklaştım ;)
Çağlar Derin
26-11-2007, 03:05
aslında dunyada derbi diyince işin içine her zaman siyaset girmiştr hep bi ikilikten cıkmıstr sadece fenerbahce-gs hariç sole acıklayayım
mesela ispanyada derbi sayılan el clasico yanı barca-real kralın takımı real ıle halkın takımı barca arasında geçmiştr hep
arjantin derbisi boca-river ise işe ekonemıyı sokmustur zengin river ile fakir boca arasında
iskoçyaya geçince işin içine bu sefer din girmiş celtic-glasgow hristıyanların ıkı farklı mezhebının takımlarıdır
italyada napoli derbisinde iş direk sağ ve sol görüş olarak yansımıstr
AMAA sadece (buyuk derbılerden bahsedıorsak tabi) fenerbahce-gs derbisinde renklerin farkından dogmus bır derbidr o yuzden bence dunyanın en guzel ve en özel derbisi budur:)
Kayra Nar
26-11-2007, 16:03
Panathinaikos-AEK 'da sıkı derbidir...
Tuncer Yıldızoğlu
03-12-2007, 00:35
HOPASPOR-Pazarspor derbileri..bilen bilir ;)
Laz derbisiiii, süper olur abi ya, izlemek lazım :)
Caner Akdeniz
16-12-2007, 03:13
artık 6.saray derbileri pek haz vermiyor. ali şenin de söylediği gibi fb-gs maçları artık sonucu belli maçlar arasına girdi.
Aytek Öztürk
16-12-2007, 04:05
arkadaşlar f adlı futbol dergisini okuyorum da inanın spor rekabeti yüzünden böle derbi denen tek derbi bizimkiymiş ama öle bişi de kalmadığı için ortada denizlispor-fb maçlarının derbi statüsüne alınmasını talep ediyorum
Tuğba Tülü
16-12-2007, 04:18
arkadaşlar f adlı futbol dergisini okuyorum da inanın spor rekabeti yüzünden böle derbi denen tek derbi bizimkiymiş ama öle bişi de kalmadığı için ortada denizlispor-fb maçlarının derbi statüsüne alınmasını talep ediyorum
Denizli-fb maçlarının derbi statüsüne alınması fikrine katılıyorum:) ayrıca fb-bjk maçları fb-gs maçlarından daha çekişmeli geçiyor,bundan dolayı fb-bjk maçları Türkiyenin 1.derbisi olmalı...
Abdullah Çalışkan
16-12-2007, 22:12
Denizli-fb maçlarının derbi statüsüne alınması fikrine katılıyorum:) ayrıca fb-bjk maçları fb-gs maçlarından daha çekişmeli geçiyor,bundan dolayı fb-bjk maçları Türkiyenin 1.derbisi olmalı...
ewet tuba ya katılıyorum.. en azından fark olmuyo..:D
Uğur Kaba
16-12-2007, 23:07
boca-river: fakir-zengin
rangers-celtic: protestan katolik
lazio-roma:faşist-cumhuriyetçi
................
bunun gibi bi çok örnek var.zaten o sitede 6s maçını city derbies olarak yazmış.real barça gibi olan derbileri ayırmış ki denizli gerginliği olduu sürece derbi olabilir:D
Tuğba Tülü
17-12-2007, 04:06
ewet tuba ya katılıyorum.. en azından fark olmuyo..:D
Fark olmuyor,kadıköyde 8 yıldır galip gelme gibi bir durum yok,bjk'a karşı tam tersi bir durum vardı onu bu sezon kırdık :) beşiktaş maçları hiç olmazsa sonucu kesin maçlar olmuyor..
Yavuz Eğilli
17-12-2007, 14:13
barça-espanyol: katalan-ispanyol :)
Tuğba Tülü
17-12-2007, 20:10
fener-bjk derbi mi? besiktas kim yahu.besiktas ne yaparsa yapsın türkiyenin 3.takımı
Fb-Bjk derbi tabiki ,hatta bana göre gs maçından daha fazla derbi.hiç olmazsa gs maçı gibi tek ihtimal değil 3 ihtimalli maç,zaten derbiler de 3 ihtimalli olur..ayrıca burda ben görüşümü belirtiyorum,Beşiktaşın Türkiye sıralamasından bahsetmiyorum...
Osman Varlık
17-12-2007, 21:20
Laz derbisiiii, süper olur abi ya, izlemek lazım :)
biri laz derbisimi dedi:D:D:D:D:D tabıkı super olur:D:D zaten artık onun dısında benım takıp ettıgım derbı kalmadı turkıyede 6s macları zaten bellı artık haz vermıyor ınsana:D
Osman Varlık
17-12-2007, 21:26
3 ihtimal derken? fenerbahce adaletli olan her macta beşiktası yener.ona buna mac satan şu arabacı takımını fenerbahce ile yanyana kullanıpta prim yaptırtmayalım lütfen.taraftarıda tras kendide tras avrupalı sekiztaş :D
FENERliVERPOOL
son lafına bayıldım kardesım :D:D:D:D koptum vallaha :serefe: :D :D :D
Tuğba Tülü
19-12-2007, 00:08
3 ihtimal derken? fenerbahce adaletli olan her macta beşiktası yener.ona buna mac satan şu arabacı takımını fenerbahce ile yanyana kullanıpta prim yaptırtmayalım lütfen.taraftarıda tras kendide tras avrupalı sekiztaş :D
FENERliVERPOOL
Ya Kardeşim ben mi anlatamıyorum,sen mi anlamıyosun...ben ne kıyaslama yapıyorum ne de prim yaptırıyorum..fb-bjk maçlarının daha çekişmeli olduğunu düşünüyorum dedim..
Tuğba Tülü
19-12-2007, 00:46
herkes rengini belli etsin önce:kizgin:
nedir bu eziktaş sempetizanlığı
1-Önce yazılanı anla ondan sonra yorum yap...benden alıntı yapıp yorum yaptığın cümle ne beşiktaş sempatizanlığını ne de fenerbahçeli olmadığımı gösteriyor..
2-sen benim fenerbahçeliliğimi sorgulayamazsın!!
Baran Sözer
19-12-2007, 15:17
Fenebahçe - 6alatasaray maçını derbi olarak görmüyorum. Sonucu belli bir maç... Hâlâ dünyanın bir numaralı derbisi falan diyorlar ya ona da inanamıyorum.
8eşiktaş desen her zaman İstanbul`un geri planda kalmış takımıdır. Onların derbileri de Bursaspor`la yaptıkları maçlardır.
Anadolu`da ise uyduklarıma göre İzmir derbisi KSK-Göztepe çok ateşli geçermiş.
Dünyadaysa: Atlético - Real, Roma - Lazio, Milan -Inter, Boca - River tek geçerim. :)
Tuğba Tülü
19-12-2007, 22:52
senin mesajlarını özellikle takip ediyorum
bana 8taşı tutuyormuşsun gibi geldi
ama neyse fazla birşey yazmayacağım
Fb-Bjk derbisinin daha çekişmeli olduğunu söylemek bjk'ı tutmak mı oluyor acaba? artık en ufak birşey yazdığımda beşiktaşlı diye ortalığa düşmeyin lütfen...
Bayram arefesinde kalp kırmak istemiyorum...Fenerbahçeliliğim hakkında en ufak şüpheniz olmasın...
Kürşat Pak
22-01-2009, 01:15
yukarı tekke-assagı tekke... super maclar olur koyde yaa sahsen bende oynamısımdır bı kola ıcın yemedıgım toz toprak camur kalmamıstı:D
Umut Dalkıran
05-02-2009, 20:02
Yıllar önce bir Boca-River derbisinde maçı River 2-0 kazanmış.Maçtan sonra Buenos Aires sokaklarında Boca taraftarları yakaladıkları 2 river taraftarını öldürmüş ve ardından şehrin her yerine şimdi durum2-2 oldu yazmışlar...
Açık ara dünyada ki en büyük en hararetli derbi El SuperClassico'dur.
Volkan Kar
23-08-2010, 12:17
Cuma günü yaşadık bu coşkuyu..
ADANASPOR-mersin idman yurdu
Can Ayyıldız
23-08-2010, 13:01
Cuma günü yaşadık bu coşkuyu..
ADANASPOR-mersin idman yurdu
Esasında AdanaDemirSpor-Mersin İdman Yurdu :)
Fakat maçta yaşanan olaylarda bikez daha anladım ki bu nefret Adananın düşman 2 takımını bile ortak bir alanda birleştiriyor. yani sonuç olarak :)
3'ü de birbirinden nefret ediyor :D
Volkan Kar
23-08-2010, 13:37
Dediğin doğru kardeş düşman olan asıl takım Ads dir.Ama adanada ki holiganizm anlayışını yıllardır çözemedim ben.içimizdeki irlandalılar yazısında olduğu gibi Mersin maçında turbeyler in arasında demirspor formalı adamlar vardı..Normaldede Demirspor tribününe Adanaspor lu adamlar da takılıyor.Burası gerçekten acayip bir şehir..Geçtiğimiz yıl Manisa da ünideyken hafta sonları İzmire arkadaşların yanına gidiyordum..İzmir deki takım taraftarlığı ve tribüncülüğü görünce gerçekten yıllardır Adana nın maçlarına boşuna gitmiş hissettim kendimi.Bu arada Cuma akşamı oynanan maçta çıkan olaylardan dolayı olay çıkaran taraftarlara Müsabakalardan 6 ay men ve para cezası..Bundan sonra oynanan iki takım arasındaki maçlara konuk ekip taraftarının gitmesi yasaklamış..
Murat Karaman
19-09-2010, 16:13
Bu gün tam manasıyla bir derbi günü.
İngiltere'de;
Manchester United - Liverpool maçı var.
Fransa'da;
Bordeaux - Lyon maçı var.
Hollanda'da;
Feyenord - Ajax maçı var.
Almanya'da;
St.Pauli - Hamburg ve Dortmund - Schalke 04 maçları var.
Portekiz'de;
Benfica - Sporting Lizbon maçı var.
Bank Asya'da;
Altay - Karşıyaka maçı var.
Süper Toto Süper Lig'de de malum Fenerbahçe - Beşiktaş maçı var.
İyi seyirler :)
Ali Akdemir
19-09-2010, 17:35
Bu gün tam manasıyla bir derbi günü.
İngiltere'de;
Manchester United - Liverpool maçı var.
Fransa'da;
Bordeaux - Lyon maçı var.
Hollanda'da;
Feyenord - Ajax maçı var.
Almanya'da;
St.Pauli - Hamburg ve Dortmund - Schalke 04 maçları var.
Portekiz'de;
Benfica - Sporting Lizbon maçı var.
Bank Asya'da;
Altay - Karşıyaka maçı var.
Süper Toto Süper Lig'de de malum Fenerbahçe - Beşiktaş maçı var.
İyi seyirler :)
favorim St.Pauli - Hamburg ve Fenerbahçe - Beşiktaş :cool:
Onur Yıldırım
19-09-2010, 21:57
Berbatov 3 tane salladı Liverpool'a. :p
Murat Adı
03-10-2010, 00:21
arsenal chelsea 10 numara bı londra derbisi yarına =)
Mevlüt Çiller
03-10-2010, 00:44
chealsea darma duman edecek gibime geliyor ki iddaa da oynadım :D:D
Kürşat Pak
03-10-2010, 00:46
beraberlik ;)
Fırat Yıldız
04-10-2010, 10:05
Fenebahçe - 6alatasaray maçını derbi olarak görmüyorum. Sonucu belli bir maç... Hâlâ dünyanın bir numaralı derbisi falan diyorlar ya ona da inanamıyorum.
8eşiktaş desen her zaman İstanbul`un geri planda kalmış takımıdır. Onların derbileri de Bursaspor`la yaptıkları maçlardır.
Anadolu`da ise uyduklarıma göre İzmir derbisi KSK-Göztepe çok ateşli geçermiş.
Dünyadaysa: Atlético - Real, Roma - Lazio, Milan -Inter, Boca - River tek geçerim. :)
kesinlikle besiktas maçları daha çekismeli geciyor ve artık bence gs maçlarından daha önemli hale gelmeye basladı yavastan.biraz da taraftar ve yönetimlerden kaynaklanıyor bu sanırım
İlkay Şener
04-10-2010, 11:50
6alatasaray maçını hiç biri tutmaz benim gözümde, yenmekten sıkılanlar var galiba bir şey söyleyemeyeceğim.. :D
Murat Adı
04-10-2010, 23:27
Derbiyi Kazanan Chelsea Olmus Affetmez Kolay Kolay Zaten Kendi Sahasinda Ama Ne Yalan Soluyeyim Gonlum Arsenal In Kazanmasindan Yanaydi =)
Kadir.Öztürk
04-10-2010, 23:57
Roma-lazio derbisi hakkında pek bişey yazılmamış; birkaç sene önce Roma taraftarları ve polisler arasında çıkan çatışma sonucu bir taraftar ölmüş ve Roma amigosu sahaya inip Totti ve hakemle konuşup maçın ertelenmemesi durumunda sahadaki tüm lazioluları ve polisleri dövmek hatta öldürmekle tehdit etmiş ve maçı erteletmiştir. bence bu derbi ilk 5e girecek derbilerdendir.
Oğuzhan Yılmaz
05-10-2010, 00:22
Roma-lazio derbisi hakkında pek bişey yazılmamış; birkaç sene önce Roma taraftarları ve polisler arasında çıkan çatışma sonucu bir taraftar ölmüş ve Roma amigosu sahaya inip Totti ve hakemle konuşup maçın ertelenmemesi durumunda sahadaki tüm lazioluları ve polisleri dövmek hatta öldürmekle tehdit etmiş ve maçı erteletmiştir. bence bu derbi ilk 5e girecek derbilerdendir.
Forza Lazio!
Kadir.Öztürk
05-10-2010, 00:32
Forza Roma ne kadar bu sene kötü olsakta sonuna kadar
Ali Akdemir
05-10-2010, 18:04
Forza Lazio!
+1907 :cool:
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.