PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaranın Faydaları!

Muharrem Omak
12-04-2007, 22:39
Sigaranında faydası mı olurmuş* demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları :

Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.
Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.
Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.
Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları* sonra da el ve ayakları kesilir.

İşte sigaranın faydaları* tiryakilere afiyet olsun...:reis:

Fırat Kocadağ
12-04-2007, 22:43
Baya faydası varmış :D

Selçuk Gerger
12-04-2007, 23:09
Sigaranında faydası mı olurmuş* demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları :

Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.
Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.
Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.
Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları* sonra da el ve ayakları kesilir.

İşte sigaranın faydaları* tiryakilere afiyet olsun...:reis:

özelden bana da bir konu söyle de bir de ben açayım bir başlık...
aklıma seninkiler gibi yaratıcı konular gelmiyor...

Yeliz Özdemir
12-04-2007, 23:25
ya bak ben diyorum faydalı bana inanmıyorlar:)benden bıraktım sigarayı 2 ay oldu. ama dünkü kupa maçında çok içtim:(

Muharrem Omak
12-04-2007, 23:28
ya bak ben diyorum faydalı bana inanmıyorlar:)benden bıraktım sigarayı 2 ay oldu. ama dünkü kupa maçında çok içtim:(
yakışmadı yeliz:hakem: senin de gerçi suçun yok bizim futbolcular utansın:kizgin:

Muharrem Omak
12-04-2007, 23:30
selçuk kardeşim sana özelden atıyorum gerçekten güzel konu;)

Yeliz Özdemir
12-04-2007, 23:53
yakışmadı yeliz:hakem: senin de gerçi suçun yok bizim futbolcular utansın:kizgin:

evet benim suçum yok:o daha öncede birkaçkere bırakmıştım hep maçlarda başladım:o :D

Levent Mamur
12-04-2007, 23:54
:)

Onur Aloğlu
12-04-2007, 23:57
Sigara içmek öldürür,
Mezarro Sinan süründürür...

Eyvah Mahmut Hoca! :)

Çağrı Özmen
13-04-2007, 00:10

Harbiden her insan bu kadar yaratıcı olamıyor.Helal olsun vallahi...

Yiğit Arın
13-04-2007, 00:16
Harbiden her insan bu kadar yaratıcı olamıyor.Helal olsun vallahi...

Bir rahatsızlık varsa hep şikayet edeceğinize taşın altına elinizi koyun, madem kötü konu, daha iyisini siz açın...

Sigaraya da ağzımı sürmedim, tavsiye ederim.

Not: Lafım Çağrı'ya değil bu arada genel, "foruma hakimim, hiç bir konuyu beğenmem, hepsine laf geçiririm ama bişey de üretmem" mantalitesine, yanlış anlaşılmasın.

Recep Pektezel
13-04-2007, 00:29
sigaraya daha bende agzımı surmedım ama iyi bir pasif içiciyim.. :D
ayrıcada kucukken de yakalanacam korkusuyla saklanarak sıgara ıcen arkadaslarımın hep yanındaydım :) o korkuyu ıyı bılırım.. yanı sıgara ıcıyorum gıbı bırsey.. :???:

Servet Güldeş
13-04-2007, 00:58
Son dönemlerde kantinde açılan en anlamlı konulardan biri bence...

5 kişilik bir ailenin üyesiyim , kardeşim+ablam+annem içiyor... Babamda bütün solunum yolu hastalıklarından dolayı zorunlu olarak bıraktı... Onlara ne kadar desemde benim anlamadığım tiryakilik durumundan dolayı bırakmayı akıllarından bile geçirmiyorlar...

Burda da bu tür bir uyarıya rağmen içen arkadaşlarımda isteselerde yine bırakamayacak ama yinede kendilerini ve çevrelerindekileri düşünerek inş bırakmak için bir girişme bulunurlar...

Sertaç Banko
13-04-2007, 01:11
İçende ölüyor içmeyende.Ha 1 gün önce ha 1 gün sonra........

Güzide Ören
13-04-2007, 01:38
Bu mantıkla hareket etmeyelim ya:)
Ben de bi pasif içiciyim maleseff:(

Ayhan Demirci
13-04-2007, 02:07
ne yazıkki bende içiyorum ama o kadar lanet ediyorumki başladığım güne.ben onu çok bırakmaya çalıştım ama o beni hiç bırakmıyo.bende acıyorum işte ne yapayım.içiyorz:serefe:

Servet Güldeş
13-04-2007, 03:02

Bravo...

Serkan Özen
13-04-2007, 03:02
Yarın intihar et o zaman nasılsa bir gün öleceksin.

Onur Aloğlu
13-04-2007, 03:04
Kanser, kötü ve ızdıraplı bir hastalıktır.

Tuğba Tülü
13-04-2007, 12:58
Malasef ben de pasif içiciyim:( hiç sevmiyorum hem kendisini hem kokusunu ama katlanmak zorunda kalıyoruz

Tuğba Tülü
13-04-2007, 12:59
[quote=Serkan Özen;429179]Yarın intihar et o zaman nasılsa bir gün öleceksin.
Tebrik ederim çok güzel bir cevap olmuş bence;) ;)

Onur Aloğlu
13-04-2007, 14:07
Bilimsel tek faydası barsakları çalıştırmasıdır. O da kime göre, neye göre faydalıdır, tartışılır.

Uzun zamandır baca gibi sigara içerdim, tedavi görüyorum. Nefes aldığınızı, koku duyunuzun çalıştığını tekrar hissediyorsunuz. Gün içinde içtiğiniz sigara sayısı günden güne azalırken, nikotin bantları ve nikotin sakızı tedavi sürecini destekliyor. Bire bir faydasını görüyorum. İçenlere tavsiyem, bu tür destekleyici programlara katılmalırıdır.

Yeliz Özdemir
13-04-2007, 14:34

güzi bizi mi çekiştiryosun:)ya bırakması çok zor işte:(:(ne yapalım

Muhammet Budak
13-04-2007, 14:35
Bilimsel tek faydası barsakları çalıştırmasıdır. O da kime göre, neye göre faydalıdır, tartışılır.Gözüm şaka mı yapıyon neresine faydası varmış yahu???

Yeliz Özdemir
13-04-2007, 14:39
yok bağırsakları çalıştırıyor doğru söylüyor;)bende bikaç yerden duyuştum!ama tabii bu içilmesi için bir sebep değil.

Muharrem Omak
13-04-2007, 15:11
yaa arkdaşlar yapmayın bağırsağı çalışmayanlar mı yoksa var aramızda:D
bağarsak çalıştırcak en güzel şeyi söyliyim git bol isotlu 1 ytl ye bi lahmacun yeee bak 1 hafta bağırsakların nasıl çalışıyo:D işin esprisi tabi bağırsak mağırsak hikaye yaa sigarayı nasıl satcaklarını bilmiyolar 2 doktor satın alıyolar ohh utanmazsalar biridie çıkıp ömürü uzatır gençleştirir fln dicek:)bu işte büyük rant var ondan akıllı olan tuzaklara düşmez sözüm meclisten dışarı:D

Muhammet Budak
13-04-2007, 15:21
yok bağırsakları çalıştırıyor doğru söylüyor;)bende bikaç yerden duyuştum!ama tabii bu içilmesi için bir sebep değil.Biraz daha açsan.Kafam basmadı bu bağırsak olayına.

Murat Karaman
13-04-2007, 15:38
Bana bu meretin otobüs yolculuklarında şöför içtiğinde otobüs geneline yayılan o ağır kokusu koyuyor.Hele bir de ön koltuklarda iseniz..

Onur Aloğlu
13-04-2007, 17:28
yaa arkdaşlar yapmayın bağırsağı çalışmayanlar mı yoksa var aramızda:D
bağarsak çalıştırcak en güzel şeyi söyliyim git bol isotlu 1 ytl ye bi lahmacun yeee bak 1 hafta bağırsakların nasıl çalışıyo:D işin esprisi tabi bağırsak mağırsak hikaye yaa sigarayı nasıl satcaklarını bilmiyolar 2 doktor satın alıyolar ohh utanmazsalar biridie çıkıp ömürü uzatır gençleştirir fln dicek:)bu işte büyük rant var ondan akıllı olan tuzaklara düşmez sözüm meclisten dışarı:D

Sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Benim barsağı çalıştırdığı yönünde getirdiğim yorum objektiftir, bilimseldir. İnsanları özendirmek veya barsağı çalışmayanlar içsin diye yazmadım. ;)

Onur Aloğlu
13-04-2007, 17:32
Biraz daha açsan.Kafam basmadı bu bağırsak olayına.

Sabahleyin içilen sigara, gece yatmadan evvel içilen sigara, aç karnına içilen sigara barsakta hareketlenmelere, kasılmalara neden olur. Çalışma güçlüğü gösteren barsakta faydası olur. Ama bunun yanında günün bu saatlerinde içilen sigara uzun vadeli bir hastalık olan kanserin dışında;

-Ülser
-Ülseratif kolit
-Solunum güçlüğü
-Göğüs ağrısı
-Ağız ve çevresinde oluşan yara
-Damar sertliği

gibi kısa vadede etkili olan hastalıklara sebep olur.

Muhammet Budak
13-04-2007, 19:48
Sabahleyin içilen sigara, gece yatmadan evvel içilen sigara, aç karnına içilen sigara barsakta hareketlenmelere, kasılmalara neden olur. Çalışma güçlüğü gösteren barsakta faydası olur. Ama bunun yanında günün bu saatlerinde içilen sigara uzun vadeli bir hastalık olan kanserin dışında;

-Ülser
-Ülseratif kolit
-Solunum güçlüğü
-Göğüs ağrısı
-Ağız ve çevresinde oluşan yara
-Damar sertliği

gibi kısa vadede etkili olan hastalıklara sebep olur.tabi yersen:D

Seda Şahin
13-04-2007, 19:54
arkadaşlar biz sigara içenlere de hak verin hayat şartları=)ve tabi bide HIZLI YAŞA ÇABUK ÖL mantığı=)

Muharrem Omak
13-04-2007, 19:56
Sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Benim barsağı çalıştırdığı yönünde getirdiğim yorum objektiftir, bilimseldir. İnsanları özendirmek veya barsağı çalışmayanlar içsin diye yazmadım. ;)
tabikii onur kardeşim biliyorum neyini özendircen;)

Yeliz Özdemir
13-04-2007, 22:41
arkadaşlar biz sigara içenlere de hak verin hayat şartları=)ve tabi bide HIZLI YAŞA ÇABUK ÖL mantığı=)

+1907;)
keşke bende içebilsem:D

Biraz daha açsan.Kafam basmadı bu bağırsak olayına.

dr.lara sormak lazım bi araştırayım yazarım.

Levent Mamur
14-04-2007, 00:56
:)

Merve Oktay
14-04-2007, 01:06
çabuk ölmek için sürünmeyi göze almak ne kadar mantıklı bir davranış olur bilemem arkadaşlar :D ama sigara içmeyen biri olarak bazen içiyor olmayı istediğimi söylemeliyim :D

Levent Mamur
14-04-2007, 01:08
bende sigara içmiyorum:P ama nargile içiyorum arada desem:)

Merve Oktay
14-04-2007, 01:16
eh o zaman sen sigaranın bu faydalarını katlayarak yaşama ihtimali taşıyanlardansın :)

Selçuk İnce
14-04-2007, 01:18
çok şükür şu yaşıma kadar başlamadım başlamayada niyetim yok ama bazen yanımdakilerinin sayesinde içmiş kadar oluyorum dumanlarından