Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe Spor Salonu Hakkında [Tüm Başlıklar]
Aycan Yılmaz
24-04-2007, 20:41
Fenerbahçe'de, Kadıköy'de 12 bin kişilik spor salonu için çalışmalar son aşamasına geldi. Kadıköy Belediyesi tarafından tahsis edilen Ataşehir'e yakın bölgedeki 50 bin metrekarelik arazide yapılacak salonun sponsorunun Ülker Grubu olduğu bildirildi. Çok amaçlı, alışveriş merkezlerinin de yer alacağı projeye Kadıköy Belediyesi'nin de ortak olacağı, projenin bedelinin 150 milyon dolar olduğu bildirildi.
Başkan vekili Nihat Özdemir, projeyle ilgili prosedürlerin 2 ay içinde tamamlayacağını tahmin ettiğini, 3 ay içinde de inşaat çalışmalarına başlamak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: AA
Su günler bir geçsin, detaylı analizini yaparım, sadece sinema salonları, otopark, alışveriş merkezi, yiyecek içecek alanları (toplam 6 katlı), yerin altında otopark alanları - kapalı spor salonları (!), sadece basketbol değil, diğer spor branşlarına da hizmet edecek bir spor kompleksi, çevre düzenlemesi, yolları (yeni ruhsat şartnamelerinde, yüklenici firma çevre düzenlemesinden de sorumlu), ve de 12.000 kişilik bir kapalı salon (localar, özel tribünler, alış veriş merkezi ile iç içe salon fuayesi) + konser ve kongrelere ev sahipliği de yapabilecek bir mekan olabilme özelliği'ni içinde barındırıyor...
50.000 m2'lik bir alanda yapılacak, yap işlet devret modeli ile 7 yıl sonra tamamen Fenebahçe Spor Kulübü'nün tapulu malı olacak ve de yıllık geliri sadece otopark,dükkan, yiyecek alanlarından 10.000.000 USD, kombine ve salon gelirleri hariç ... Bu rakkamın yıllık 17-19.000.000 USD olması
bekleniyor!..
Ülker, salonun inşaat maliyetini üstenecek yapılan 5 yıllık sponsorluk anlaşmasının içinde olan anlaşmalardan biri de buymus..
Belirli bir süre salon reklamları ve alanları (dükkan) konusunda kendilerine koılaylık gösterilecek, Belediye ortakılığı 7 yıl sonra tamamen kulübe devredilecek. 7 yıl süresinde reklam ve salon gelirleri belediye ile bölüşülecek..
Adı da Fenerbahçe Spor Kompleksi olacak...
Yer Ataşehir, detayları şekilllendirip sonra burada bol bol tartışırız...
3 ay içinde temel atılacak, 36 ayda da inşaat bitecek ki, bu süreyi bulmadan salon tamamlanır...
Spor Kulüplerinde bir ilk olacak böylesine kapsamlı bir proje...
Yorum yapmak isterdim ancak her sey ortada fazla söze gerek yok.. :) :)
İnsaat süreci baslayınca gelismeler oldukca ilgili haberleri yada resimleri bu baslık altından veririz artık.. Hayırlı olsun.. :) :)
Burak.Coşkun
22-05-2007, 11:55
12.000 kişi bize yetermi tartışılır bence :)
ikincisi abdi ipekçiden dert yanıyorduk şimdi ise avrupa yakasındakiler için ters oldu.
Ah kenan evren lisesi ahh..yar etmediler bize..
Aycan Yılmaz
22-05-2007, 14:45
ikincisi abdi ipekçiden dert yanıyorduk şimdi ise avrupa yakasındakiler için ters oldu.
Ah kenan evren lisesi ahh..yar etmediler bize..
Kenan Evren Lisesi arazisine yapılacak bu proje ile tam anlamıyla bir spor kompleksine böylelikle insanların sportif aktiviteleri dolu-dolu yasayacakları diger olanaklarının da artısı olacagı bir proje olacaktı fakat dedigin gibi yar etmediler maalesef bize.. Ancak oradan sonra anadolu yakasında bu projenin hataya gecirilebilecegi en uygun yer oldugunu düsünüyorum. Projenin iceriginin söylendigi gibi oldukca dolu olmasının da arazinin büyüklügünden kaynaklanıyor olma olasıgıda var gibi aynı zamanda..
İsmail Kelebek
22-05-2007, 15:28
yer tam olarak neresi oluyor pek bilmiyorum da.stada yakın mı?
Burak.Coşkun
22-05-2007, 21:33
stada yakın değil ama şöyle söyleyeyim sana..
ters biraz..
ataşehir ümraniye kadıköy arasında uzun bi yer..
Aycan Yılmaz
27-05-2007, 20:59
Bugün yapılan Mali Genel Kurul'da Aziz Yıldırım, İstanbul'da 12 bin kişilik bir kapalı spor salonun temelini Eylül ayında atıp, 2 yılda bitirmeyi planladıklarını kaydederek, ''2010'da Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İstanbul'un Anadolu tarafında da maçlar bu salonda oynanacak. Bu da bize onur verecektir'' dedi.
Kerem Işıldak
27-05-2007, 21:04
aslında 12 bin kişi yerine 7-8 bin kişilik olsa daha güzel olurmuş dedirten salon bana.
Celal Tunalıoğlu
27-05-2007, 21:05
.
Kaç kere 12 bin kisi gördük bu sene bir basket macında.Bakın ana forumda bir efes pilsen maçı baslığı duruyor 0 cevap gelmis.
5 bin ideal olurdu,12 bin kisilik salonun sahaya etki acısından Abdi İpekciden bir farkı olmayacak.Keske caferağa yıkılıp bastan yapılsaydı bu salon yerine,şahane de bir yeri var tam mabed olurdu basketbol maçları için.
Onur Aloğlu
27-05-2007, 22:16
Kaç kere 12 bin kisi gördük bu sene bir basket macında.Bakın ana forumda bir efes pilsen maçı baslığı duruyor 0 cevap gelmis.
5 bin ideal olurdu,12 bin kisilik salonun sahaya etki acısından Abdi İpekciden bir farkı olmayacak.Keske caferağa yıkılıp bastan yapılsaydı bu salon yerine,şahane de bir yeri var tam mabed olurdu basketbol maçları için.
Tek umudum Anadolu yakasında Fenerbahçe ile özdeşleşen bir salonun olması. Belki salon Fenerbahçe' nin olur; O' nunla özdeşleşirse oturmuş bir basketbol kitlesi yaratılabilir.
İnşallah tabii...
Yusuf Yavuz
27-05-2007, 22:52
aynen onurun dedii gibi sahiplenmek baska bisey yani. 12000 evet ulasamiyoruz bu yuzden yer yer bosluklari olan 12000 yerine full ceken 8000 daha makul olabilirdi, ama onurun dedigi nokta sirf bizim olmasindan dolayi 3-5bin kisinin arti olcagini dusnuyorum, insallah ;)
Yasin Çıkrıkçı
29-05-2007, 21:38
bencede 12bin kişilik bir salona gerek yok.daha ufak bir salon yeterli olabilir
Cenker Köse
30-05-2007, 00:33
Salonun 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bugünün şartlarıyla 3 sene sonrasını değerlendirmek ve 12.000' lik kapasiteyi fazla bulmak doğru olmaz. Basketbol maçlarına gelen seyirci kitlesi, Spor Sergi Sarayı' nın profiline iyice yaklaşacaktır, yaklaşmaktadır (gerçi ayrı bir yazı konusu olarak hiçbir zaman o profil oluşturulamayacaktır). Fenerbahçe taraftarı, kapalı salonda oynanan basketbol maçlarını, sinema, v.s. gibi bir hafta sonu aktivitesi olarak değerlendirecektir. Cebinde kombine bileti olan insan, haftasonu ne yapacağını düşünmeyip bıkkınlık veren alışılagelmiş alışveriş merkezlerine değil, taraftarı olduğu klübün kompleksine gelecektir. Bu sebeple salonun Anadolu Yakası' nda olması, yerleşimin iyice yoğunlaştığı (hatta nüfusun önemli bir kısmının kaymaya başladığı) bir bölgede, mevcut ulaşım koşullarının trafik yoğunluğunu kaldırabildiği bir noktada olması, salonun dolması açısından önemli faktörlerdir.
12.000 rakamı tribünlerin sahaya olan etkisini bir ölçüde etkileyebilir ama mimari çözümlerle bu aşılabilir. Bu çözümlerin tabi ki A.İpekçi' deki uzay teknolojisi diye lanse edilen çadır beziyle ilgisi olmayacaktır. En önemlisi de taraftarın da salonu benimsemesi gerekiyor; atmosfer o zaman kendiliğinden oluşur. Ön görülen şartlarda da bunun gerçekleşebileceği görülüyor.
Ek olarak Fenerbahçemiz' in bu sene şampiyon olması yalnız Fenerbahçe için değil, uzun vadede Türk basketbolü, salonların doluluk oranları ve diğer 2 klüp için de hayırlı olacaktır. Kısa vadede ise Fenerbahçe hegamonyası başlamıştır.
Aycan Yılmaz
30-05-2007, 01:13
Salonun 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bugünün şartlarıyla 3 sene sonrasını değerlendirmek ve 12.000' lik kapasiteyi fazla bulmak doğru olmaz. Basketbol maçlarına gelen seyirci kitlesi, Spor Sergi Sarayı' nın profiline iyice yaklaşacaktır, yaklaşmaktadır (gerçi ayrı bir yazı konusu olarak hiçbir zaman o profil oluşturulamayacaktır). Fenerbahçe taraftarı, kapalı salonda oynanan basketbol maçlarını, sinema, v.s. gibi bir hafta sonu aktivitesi olarak değerlendirecektir. Cebinde kombine bileti olan insan, haftasonu ne yapacağını düşünmeyip bıkkınlık veren alışılagelmiş alışveriş merkezlerine değil, taraftarı olduğu klübün kompleksine gelecektir. Bu sebeple salonun Anadolu Yakası' nda olması, yerleşimin iyice yoğunlaştığı (hatta nüfusun önemli bir kısmının kaymaya başladığı) bir bölgede, mevcut ulaşım koşullarının trafik yoğunluğunu kaldırabildiği bir noktada olması, salonun dolması açısından önemli faktörlerdir.
12.000 rakamı tribünlerin sahaya olan etkisini bir ölçüde etkileyebilir ama mimari çözümlerle bu aşılabilir. Bu çözümlerin tabi ki A.İpekçi' deki uzay teknolojisi diye lanse edilen çadır beziyle ilgisi olmayacaktır. En önemlisi de taraftarın da salonu benimsemesi gerekiyor; atmosfer o zaman kendiliğinden oluşur. Ön görülen şartlarda da bunun gerçekleşebileceği görülüyor.
Ek olarak Fenerbahçemiz' in bu sene şampiyon olması yalnız Fenerbahçe için değil, uzun vadede Türk basketbolü, salonların doluluk oranları ve diğer 2 klüp için de hayırlı olacaktır. Kısa vadede ise Fenerbahçe hegamonyası başlamıştır.
Kesinlikle katılıyorum.. Projenin özünde de sadece spor salonu olarak hazırlanmamasının, alıs-veris merkezi ve spor kompleksi sekillerinde hazırlanmasının asıl sebebi de budur bana kalırsa. Yani insanlar, taraftarlar bu kompleksi sadece basketbol salonu olarak algılamayacak, aynı zamanda vakit gecirebilecekleri bir yer olarak algılamaları da söz konusu olacak.. Bu da taraftarların burayı daha cok benimsemesini ve dolayısıyla cekicilini arttırmasını böylelikle macları takip eden taraftar sayısında artıs olmasına zemin hazırlayacaktır.
Burak.Coşkun
30-05-2007, 14:42
zamanında fenerbahçe stadı dolmuyordu unutmayın...
ne oldu kurumsallaştık...ses getiren transferler..stadın büyümesi..
Taraftarımız verilen emeğe saygıda hiçbir zaman kusur etmedi bence..
Ayrıca bir eksik TBL de..
türkiyede 24 saat yayın yapam bir basketbol kanalımız yok..
Bunu olması baskete ilgiyi her geçen gün daha fazla artıracaktır emin olun.
Fırat Kocadağ
31-05-2007, 17:02
Basketbol takımının elle tutulur bir başarısı yoktu şimdiye kadar iyi bir yapılanmaya girdiler ve sonuçları alınmaya başlandı. Başarılar artıkça basketbola olan ilgide artıcaktır. Umarım şimdi 12000 kişilik salonu nasıl doldurucağımızı düşünürken gün gelirde o salon bize küçük gelir:)
Burak Berkol
02-06-2007, 15:03
bencede 12bin kişilik bir salona gerek yok.daha ufak bir salon yeterli olabilir
Bence 12binlik yapılsın ve abdi ipekçideki gibi perde uygulaması yapılsın.Örneğin seneye eğer gs veya bjkyle bir final serisine girersek o 12binlik salon rahatça dolar.Normal maçlarda da perde çekilerek kapasite düşürülür..
Aycan Yılmaz
05-08-2007, 17:00
Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu ve beraberindeki heyet stadımızı gezdiler.
Asbaşkanımız Mahmut Uslu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in 2010'a kadar Avrupa Ligi'nde başarılı olma hedefi olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe Ülker'in gençlerle 2010'a kadar bu başarıyı elde edeceğini sanıyorum. Onun için 2010 yılındaki şampiyonaya Türkiye olarak, yeni yapacağımız salon ile talip olduğumuzu söyledik. İnşallah olumlu karar verirler. 2010'da Türkiye'de yeni salonumuzda böyle bir organizasyona talip olduğumuzu resmi olarak Bertomeu'ya ilettik" diye konuştu.
Jordi Bertomeu da İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, "İstanbul bizim organizasyonumuz açısından da önemli bir şehir. Hem dün hem de bugün İstanbul'daki takımlarımızı ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker birleşmesi Avrupa Ligi'nin büyümesi açısından önemlidir. Biz elimizden geldiğince kulüplerimize yardım yapacağız" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Ülker'in 2010'daki final-four'a talip olduğunun kendisine iletildiğini vurgulayan Bertomeu, "Biz de bu konuda kendilerine gereken yardımı yapacağız. Fenerbahçe Ülker'in projelerinin hayata geçmesi halinde 2010'da bu organizasyonun İstanbul'da yapılmaması için hiçbir neden yok" dedi.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-04_basket1.jpg
Emre Karaca
13-11-2007, 00:36
buyrun size spor salonumuz :)
http://forum.antu.com/upload/0000347/87746tl0q7LY-fener_sahagiris%20edited%20copy.jpg
Emre Karaca
13-11-2007, 00:37
bu da seyircili hali :)
bizim pankartta var :D
http://img85.imageshack.us/img85/977/fenerarenaqd9.jpg
Emre Karaca
13-11-2007, 00:38
dışarıdan foto ...
http://forum.antu.com/upload/0000347/19913x0Sdady-fener_genel_gece01.jpg
Serhan Siyahhan
13-11-2007, 01:55
:) biraz fazla ütopik göründü ama muhteşem göründü...
Güven Yapıcıoğlu
13-11-2007, 03:06
Biz kumda oynayalım o zaman Emre? :)
Onur Aloğlu
13-11-2007, 15:03
Başarılı bir sürreal çalışma...
Eyşan Gurallar
13-11-2007, 22:47
spor salonu süperde üstü popkek'e benziyor cok tatlı ama bir okadarda süper bir sey ya
Emre Karaca
13-11-2007, 22:58
arkadaşlar bunu ben kafama göre yapmadım :D
bir arkadaşımıza sağlam kaynaktan bir mail gelmiş ki günler öncesinden basına tanıtılan dış makette ona gelmişti daha önceden
sözün özü salonumuz budur ... :)
Cem Demirtaş
14-11-2007, 19:50
mütiş valla insan biran önce bitsinde orada 6s yi 8jk yı ezelim istio tabi efesi de unutmamak lazım
Uğur Özçelik
16-11-2007, 14:08
bi an önce yapılıp açılsın ya bıktık ipekçiden artık...her yerin sarı lacivert
olduğu bir salon istiyoruz:D
Aycan Yılmaz
16-02-2008, 17:49
İmar Komisyonu‚ Fenerbahçe´nin alışveriş merkezi ve basketbol sahası yapmak istediği 58 dönüm araziyle ilgili 46.4 dönüm inşaat isteğini geri çevirdi ve 12 dönüme izin verdi..
ibb projeden fazla pay almak istiyor. buna göre de imar konusunda sorun cıkarıyorlar. en son baskan erdogan ziyaretinde bu konu da gündemeydi bildigim kadarıyla. is bundan sonra meclise gidecek ve proje oldugu gibi kabul edilcek. sonbahar gibi baslanması düsünülüyor.
Bu arada projeye dair yeni bir kac resim:
http://img142.imageshack.us/img142/1482/26270980ii9.png (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/3783/84237144uc8.png (http://imageshack.us)
Alp Hacıoğlu
25-10-2008, 17:16
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-25_te1.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-25_te2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-25_te3.jpg
6 aydır süren proje çalışmalarında son aşamaya gelinen Ataşehir'deki tesisin ise sadece basketbol maçlarının yapılacağı bir spor salonu olarak değil de daha geniş kullanım amaçlı bir tesis olarak yapılacağı aktarıldı. Buna göre hafriyat çalışmalarının önümüzdeki ay başlatılması planlanan Ataşehir'deki tesiste Fenerbahçe Arena adı altında 12 bin kişilik çok amaçlı spor salonunda basketbolun yanı sıra voleybol hentbol gibi sporlar da yapılabilecek, konserler verilebilecek. Ekstrem sporların da yapılabileceği tesis, bir yaşam merkezi haline getirilecek. Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final karşılaşması bu salonda oynanacak. 5 bin metrekarelik alana kurulacak Ataşehir'deki tesiste 12 bin kişilik bu salondan başka 2 antrenman salonu, açık sokak tarzı alışveriş merkezleri, cafeler, fast food dükkanları, restoranlar bulunacak. Ayrıca tesiste 4 ya da 5 yıldızlı bir otelin yanı sıra sinema salonu, olimpik yüzme havuzu ve iş merkezi de yer alacak. Tesisin salon bölümünün 2010'un Mayıs'ında, tamamının ise 2010'un Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor.
fenerbahce.org
Doğan Bahçenli
27-10-2008, 16:07
Bu salonun isminin Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu olacağı açıklanmıştı başkan tarafından, bu kararın arkasında durmalarını bekliyorum..
Onur Aloğlu
27-10-2008, 17:35
Bu salonun isminin Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu olacağı açıklanmıştı başkan tarafından, bu kararın arkasında durmalarını bekliyorum..
Sponsor "yok ben o ismi istemem" dediyse...
Erdal Futtu
27-10-2008, 18:21
heyecan verici...
Arif Koçak
28-10-2008, 00:38
Ki demiştir...
Atatürk ve Ülker ismini bir arada duymak kulağa hoş gelmiyor !
alican burda da mı sen varsın kardeşim ya :D
Doğan Bahçenli
28-10-2008, 01:14
Sponsor "yok ben o ismi istemem" dediyse...
Fenerbahçe kulubü de ağırlığını koymalıdır, koyamıyorsa zaten artık orda olmalarının bir anlamı yok..
Ayrıca o salon dolmadıktan sonra ister 30.000 kişilik olsun ister 7 yıldızlı olsun hiçbir önemi yok benim için..
Aycan Yılmaz
28-10-2008, 01:30
Fenerbahçe kulubü de ağırlığını koymalıdır, koyamıyorsa zaten artık orda olmalarının bir anlamı yok..
Ayrıca o salon dolmadıktan sonra ister 30.000 kişilik olsun ister 7 yıldızlı olsun hiçbir önemi yok benim için..
Sükrü Saracoglu icinde benzer ifadeler konusuluyordu zamanında dolmaz seklinde.. Ayrıca yeri ve dolayısıyla ulasımı cok rahat olucak.. Ben en azından su ankinden daha fazla dolacagına inanıyorum.
Kenan Ergün
28-10-2008, 02:45
Bugün belirtildi zaten küçük maçlarda tribünü kapanabilen, büyük maçlarda dünya standartlarında olabilen yönlü bir salon olacakmış.
Ahmet Yürek
30-11-2008, 02:57
bi an NBAde oynamaya başlayacağımızı sandım :D süper proje valla
Ozan Özkan
30-11-2008, 15:21
Fenerbahçe Ülker Spor Salonu'nun yapımına başlandı
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=13866
Evimin önünde olması çok güzel birşey :D
Umut Türkmen
01-12-2008, 03:14
Tanıtım filmine bakıcak olursak, çok heyecan verici bi proje. bir an önce bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum.. Her ne kadar Avrupa yakasında otursamda.. :)
Aycan Yılmaz
05-12-2008, 03:40
http://img146.imageshack.us/img146/7656/26530931cz1.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/9232/56200143ed3.jpg
Tümay İmamoğlu
05-04-2009, 02:52
http://www.lacivertsari.com/forum/dosyalar/salon/salon(2).jpg
Tümay İmamoğlu
05-04-2009, 02:53
http://www.lacivertsari.com/forum/dosyalar/salon/salon(1).jpg
Tümay İmamoğlu
05-04-2009, 02:55
http://www.lacivertsari.com/forum/dosyalar/salon/salon.jpg
Gülşen Özdemir
05-04-2009, 10:03
staples center i da gecicez gibi :rolleyes::serefe:
Hakan Barlak
05-04-2009, 16:07
Teşekkürler Tümay abi.
Çok güzel bir çalışma.
www.lacivertsari.com u da tebrik ediyorum.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.