Orijinalini görmek için tıklayınız : MS'e Karşı SMS
Murat Karaman
16-05-2007, 16:30
Arkadaşlar;
Türkiye Multipl Skleroz Derneği'nin başlattığı ' MS'e Karşı SMS ' kampanyasına destek olalım.
Kısa ası MS olan Multipl Skleroz adlı hastalık;Beyin ve omuriliğin (merkezi sinir sisteminin) bir hastalığıdır.MS beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozar.
“Multipl” denmesinin nedeni:
• Beyin ve omuriliğin bir çok farklı alanı etkilenir.
• Belirtileri hafif ya da ağır olabilir. Aniden ortaya çıkabilir ya da kaybolabilir.
“Skleroz” denmesinin nedeni:
• Hastalık beyin ve omuriliğin hasarlı alanlarında sklerozan plaklar, yani sertleşmiş dokular oluşturur.
• Bir akıl hastalığı değildir.
• Bulaşıcı değildir.
• Henüz önlenebilir ya da tamamen tedavi edilebilir değildir.
Kampanyaya katılmak için;
Tüm operatörlerden 5776 'ya boş kısa mesaj yollayın.Türkiye MS Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi'nin tamamlanmasında sizinde desteğiniz olsun.Her kısa mesaj MS Derneği yararına 5 YTL demektir.
Tüm GSM'lerden geçerlidir..
Kampanya ve hastalık ile ilgiyi bilgiyi;
www.turkiyemsdernegi.org (http://www.turkiyemsdernegi.org) adlı adreste bulabilirsiniz..
Oğuz Çapar
18-05-2007, 01:01
benim de dayımın oğlu MS die bi hastalığa yakalanmıştı sanırım bu olsa gerek...lütfen destek verelim
Kemal Çelik
28-05-2007, 23:00
Abim MS hastası..:(:( gerekli desteği verelim lütfen...
Türkay Yıldız
03-10-2007, 05:00
kemal geçmiş olsun öncelikle arkadaşlar bu duyarlıgınızı caan gönülden destekliyorum helal olsun
kız arkadasım iken onun babası da ms hastasıydı kötü bi hastalık :( hadi destegımızı esirgemiyelim
Bihter Balkuvar
10-01-2008, 21:35
Abim MS hastası..:(:( gerekli desteği verelim lütfen...
geçmiş olsun..
destek olmak lazım..
Murat Şener
10-01-2008, 22:39
kemal geçmiş olsun şimdiden
kusuruma bakmazsanız ben yazıdan pek birşey anlamadığımı belirterek şimdi bu MS hastalığı kaba bir şekilde ne oluyor :S
Bihter Balkuvar
10-01-2008, 22:55
santral sinir sistemindeki sinir liflerini saran miyelin kılıfın harabiyeti sonucu sinirlerin görevlerini tam yapamamalarından kaynaklanır..
bir tarafda yada bir/birden çok ekstremitede uyuşukluk, duyu bozukluğu, kuvvetsizlik; görmede, yürümede ve konuşmada çeşitli bozukluklar, unutkanlık, dikkat bozukluğu vs. görülür.. (tabi bu kadar değil, şimdilik bildiğim bu kadar..)
{bu arada benim mesajım kabul edilmedi galiba ya.. uygun tarifede olmanız gerekir tarzı bi mesaj geldi..}
Nadir Arslan
10-01-2008, 23:26
geçmiş olsun Kemal kardeşim
Murat Şener
11-01-2008, 00:04
santral sinir sistemindeki sinir liflerini saran miyelin kılıfın harabiyeti sonucu sinirlerin görevlerini tam yapamamalarından kaynaklanır..
bir tarafda yada bir/birden çok ekstremitede uyuşukluk, duyu bozukluğu, kuvvetsizlik; görmede, yürümede ve konuşmada çeşitli bozukluklar, unutkanlık, dikkat bozukluğu vs. görülür.. (tabi bu kadar değil, şimdilik bildiğim bu kadar..)
{bu arada benim mesajım kabul edilmedi galiba ya.. uygun tarifede olmanız gerekir tarzı bi mesaj geldi..}
bihter açıklama için çok teşekkürler
şimdi tekrardan geçmiş olsun diyorum çok zor bir durummuş
Bihter Balkuvar
11-01-2008, 00:04
bihter açıklama için çok teşekkürler
şimdi tekrardan geçmiş olsun diyorum çok zor bir durummuş
rica ederim..
Kemal Çelik
11-01-2008, 01:15
Arkadaşlar abim şu an gayet iyi tamamen morale bakıyor bu hastalık diğer sinir hastalıkları gibi..Morali yerinde olduğunda hiçbir şey yok bozuk olunca atak geliyor gözü kapanıyor..Herkes sormuş MS ne diye..Daha çok tanınmasım dileğiyle çok ciddi bir hastalık onu bilerek ama moral bozmayarak yaşamalılar ben bunu bişliyorum kabaca..Geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun çok duygulandım çok zor gerçekten çok zor...
Erdem Özdamar
12-01-2008, 19:02
benimde ablam ms hastası.öncelikli olarak sigarayı kesinlikle bırakmasını istedi doktor.
Kemal Çelik
12-01-2008, 20:37
Çok geçmiş olsun Erdem
Bihter Balkuvar
12-01-2008, 21:09
benimde ablam ms hastası.öncelikli olarak sigarayı kesinlikle bırakmasını istedi doktor.
geçmiş olsun..
benimde anneannem hastalık dönemine bu şekilde girdi.. sağ tarafına indi onun.. 77 yaşındaydı ve atlattı.. zaten çok gayretli bi insandı.. hafızası uçmuştu o sırada ama hala sağ tarafını açmak için çabalıyodu.. ve sonra ortada pire gibi dolanmaya başlamıştı..:)
inanmak, gayret, moral bunlar çok önemli..
Osman Varlık
13-01-2008, 04:22
daha bır kac gun once cok ıyı bır arkadasımın MS hastası oldugunu ogrendım:(:(:( hayatımda ılk defa duydum boyle bır hastalıgı ve galıba tedavısı yokmus:(:(:( ama ne demişler Allah'tan ümit kesılmezmıs ınsallah hepımızın hastaları ıyılesır :):):)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.