Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuncay kalmalı, peki ya Alex?
Hakan Ateşler
28-05-2007, 00:07
100. yılımızı şampiyonlukla kapadık. Artık transfer dönemi geldi. Dış transferden önce takımımızın çözmesi gereken önemli iç transfer sorunları var. Büyük kaptan takıma ilk veda eden kişi. Yolu açık olsun.Tuncay'ın kalmasında herhalde hepimiz hemfikiriz. Tabii kaleci Volkan, Serkan Balcı da tartışılabilir, peki ya Alex? Bu sezonun gol kralı, asist kralı. 3 senedir yaptıkları tartışılmaz. Asla kıyaslanmaz hiçkimseyle. Ama... İşte bu amaları Fenerbahçe'nin iyi tartması gerek diye düşünüyorum. "Alexle tek forvetli sistem ne kadar doğru? Çift forvet oynarsak, Kezman gol makinası olmaz mı? Alex olup da çift forvet oynarsak orta sahamız boş kalır mı?" gibi sorular açıkçası sorulması gereken ve özellikle bu sezon sorulan sorular. Alex'i ne kadar sevsem de Alex olmadığı zamanlar oynadığımız oyun belli ki son 6s maçı buna dahil. Takım halinde mücadele, defans ve hücum yapmak. Alex olduğu zaman ise bir pası bir şutu bir korneri gol olabiliyor veya gol pası olabiliyor. Açıkçası zor bir ikilemdeyiz.
Serkan Özen
28-05-2007, 00:35
100. yılımızı şampiyonlukla kapadık. Artık transfer dönemi geldi. Dış transferden önce takımımızın çözmesi gereken önemli iç transfer sorunları var. Büyük kaptan takıma ilk veda eden kişi. Yolu açık olsun.Tuncay'ın kalmasında herhalde hepimiz hemfikiriz. Tabii kaleci Volkan, Serkan Balcı da tartışılabilir, peki ya Alex? Bu sezonun gol kralı, asist kralı. 3 senedir yaptıkları tartışılmaz. Asla kıyaslanmaz hiçkimseyle. Ama... İşte bu amaları Fenerbahçe'nin iyi tartması gerek diye düşünüyorum. "Alexle tek forvetli sistem ne kadar doğru? Çift forvet oynarsak, Kezman gol makinası olmaz mı? Alex olup da çift forvet oynarsak orta sahamız boş kalır mı?" gibi sorular açıkçası sorulması gereken ve özellikle bu sezon sorulan sorular. Alex'i ne kadar sevsem de Alex olmadığı zamanlar oynadığımız oyun belli ki son 6s maçı buna dahil. Takım halinde mücadele, defans ve hücum yapmak. Alex olduğu zaman ise bir pası bir şutu bir korneri gol olabiliyor veya gol pası olabiliyor. Açıkçası zor bir ikilemdeyiz.
Son 6s maçında ne yapmışız biz anlatır mısın? Duran toptan 2 gol atmak dışında kaç tane pozisyona girmişiz? Kaleyi bulan şut 2 bir kere. Kezman'ın son dakikada kaçırdığı pozisyon da bu maçta kaçıradığı pozisyonları da hesaba katarak Kezman gol makinası olur diyebiliyor musun?
Kezman gol makinası olacak diye bir şey ihtimal dahilinde olsa bile, zaten gol makinası olan bir Alex'i belki Kezman gol makinası olur diye feda etmek doğru mu sence? İşleyen çarka çomak sokunca ne olmuş söyleyeyim mi?
35 yaşında PvH (24 gol) + 1 = 26 yaşında yaşında Anelka (10 gol) + 26 yaşında Deivid (6 gol) + 26 yaşında Kezman (9 gol). Son maçta attığı 2 tane olmasaydı +1 yer değiştirecekti.
Kezman'ın kendi ağzından yaptığı açıklamayaı da ekleyeyim. "Türkiye Ligi'nde en fazla 15 gol atılabilir."
Kezman ya da Alex gibi bir tercihe gitmek istemem niye böyle bir şey olsun ki? Ama bu tercihe gideceksek yapılacak tercih bellidir.
Olur da Alex'i Fenerbahçe kendi isteğiylegönderirse gol kralını kendi isteğiyle gönderen takım olarak tarihe geçeriz herhalde.
Ozan Ercan
28-05-2007, 00:40
Alex bu kadroda kalmali bence, bu sene Kezman`i da yakindan tanidi, gecis sureci atlatildi ve gelecek sezon ikisinin performansina da olumlu yansiyacaktir kanimca.
Yusuf Yavuz
28-05-2007, 01:03
yalniz mactaydim dikkatimi cekti; siz dikkat ettiniz mi bilmem kezmanin kenardan attigi golde alexe pas vermemesi alexi kizdirdi; ne gitti sevinmesi ne de bisey. deivid e yakindi.
gerci olur boyle seyler ama. sanki son zamanlarda artmaya basladi ?
Kerem Çalkılıç
28-05-2007, 11:05
Takıma bu kadar katkısı olan bir futbolcunun kesinlikle kalması gerekiyor. Geçen sezon daha az etkili görünse de (istatistikleri gerçi bunu yalanlıyor.) önümüzdeki sezon yeniden ilk geldiği seneki gibi oynayacağını düşünüyorum. Geçirdiği sakatlık ve sezon arasında kampa katılamaması göz önünde bulundurulmalıdır.
Burak Berkol
29-05-2007, 03:20
Başlık Alex kaldı ya Tuncay diye değiştirilebilir artık :D Tuncay'ın bugünkü röportajından anladığım kadarıyla gidicek.Tabi röportaja eklemeler uydurmalar falan yapılmadıysa.Röportajı bir kenara bırakırsam da bence Ümit'e yapılanları gördükten sonra Tuncay 1 yıl daha kalır :)
Hakan Ateşler
29-05-2007, 10:58
Son 6s maçında ne yapmışız biz anlatır mısın? Duran toptan 2 gol atmak dışında kaç tane pozisyona girmişiz? Kaleyi bulan şut 2 bir kere. Kezman'ın son dakikada kaçırdığı pozisyon da bu maçta kaçıradığı pozisyonları da hesaba katarak Kezman gol makinası olur diyebiliyor musun?
Kezman gol makinası olacak diye bir şey ihtimal dahilinde olsa bile, zaten gol makinası olan bir Alex'i belki Kezman gol makinası olur diye feda etmek doğru mu sence? İşleyen çarka çomak sokunca ne olmuş söyleyeyim mi?
35 yaşında PvH (24 gol) + 1 = 26 yaşında yaşında Anelka (10 gol) + 26 yaşında Deivid (6 gol) + 26 yaşında Kezman (9 gol). Son maçta attığı 2 tane olmasaydı +1 yer değiştirecekti.
Kezman'ın kendi ağzından yaptığı açıklamayaı da ekleyeyim. "Türkiye Ligi'nde en fazla 15 gol atılabilir."
Kezman ya da Alex gibi bir tercihe gitmek istemem niye böyle bir şey olsun ki? Ama bu tercihe gideceksek yapılacak tercih bellidir.
Olur da Alex'i Fenerbahçe kendi isteğiylegönderirse gol kralını kendi isteğiyle gönderen takım olarak tarihe geçeriz herhalde.
gol kralını gönderip göndermemek çok da önemli değil bence. seneye de gol kralı olacak diye bir şey yok. ali şen de oğuz ve aykut'u bi an göndermişti ki bizi şampiyon yapmıştı bu ikili.biri senelerin takım kaptanı diğeri ise bir kaç kez gol kralı.ama avrupa'da alex olduğu zaman fenerbahçe tek forvet oynuyor ve maçı kazanamayacağımız baştan belli. kezman tek olmuyor işte.mutlaka yanına 2. forvet lazım. ve alex ile bu çift forvet oynarsa hücum açısından süper olur ama ortasahda bir adam eksilir.bu da çok kolay gol yememize sebep olur. alex'in yerine tuncay'ı koyup ilerde kezman +bir forvet daha arkada ise appiah aurelio ve bir iyi orta saha oyuncusuyla bizi kimse tutamaz çünkü tuncay kanat yerine alex'in yerinde oynasa hem daha faydalı olur hem de takım mükemmel olur diye düşünüyorum.
Hakan Ateşler
29-05-2007, 12:18
PvH zamanında da duran top kullanan adamımız yoktu. frikikler hariç. nobreyle pierre gerçekten çok iyi ikili olmuştu. alex geldiğinde ise ilk başta nobre yedek oldu daha sonra ise pierre.ve çift forvetten tek forvete döndük.lig de bunu kaldırdı takım ama avrupada çift forvetten gol atamadık risk aldık orta sahadan adam eksilttiğimiz anda ise gol yedik hep. aurelio tek başına dayanamadı o yüke. bence bizim takımın duran top atıcısına ihtiyacı bile yok, orta sahayı sıkı tutarsan ilerde tuncay önünde kezman + iyi forvet, bizi avrupa'da! çok iyi yerlere götürür.saygılar.
Hakan Ateşler
29-05-2007, 13:39
ben bu başlığı alex'i eleştirmek için açmadım. alex'i ben de herkes kadar sevierek izliyorum ben de hayranıyım. senin de dediğin gibi dansöz oynattılar eğlendiler ettiler ve o kadroyla gidip bizi 7-0 yeneceklerini söyleyecek kadar hırslanmış gsyi kendi sahalarında yendiler. alex olsaydı yenemezdik olmadığı için yendik demiyorum.kimse beni yanlış anlamasın ama orta saha defans inanılmaz güven verdi o maç ki o maçı geçtim alex'in oynamadığı maçlarda takımın aldığı sonuçlara bakın.tuncayla alex'i kıyaslamak gibi bir düşüncem de yok ama tuncay alex'in yerinde olsa hem gol atar attırır, hem geriye koşar ki arkada 3 orta saha da destek olacak. sadece bunu söylüyorum.
Hakan Ateşler
29-05-2007, 13:41
bu başlığı da herkes bu aralar bunları tartıştığı için açtım. beğenmediyseniz kapayın ne diiim yani
Serkan Özen
29-05-2007, 14:12
Alex + Kezman olmuyorsa neden illa değiştirilmesi gereken kişi olarak Alex'i düşünüyorsun. Alex Fenerbahçe'deki ilk maçında asist 2.maçında gole ulaşmış, futbolunu ortaya koymakta hiç zorlanmayan bir oyuncu. Kezman da artık alışma evresini falan geçti. 1 yıl oldu. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü atabilmekiçin de o ülkenin hayat tarzına futbol anlayışına vs..'ye alışmaya gerek yok.
Alex + Kezman ikilisi anlaşamıyorsa neden Alex'in yerine bir santrafor almak yerine, Kezman yerine tek santrafor oynayabilecek bir oyuncu almıyoruz.
Zaten Alex de çok şükür kaldı Fenerbahçe'de. Başlığın pek bi esprisi kalmadı gibi.
Hakan Arıduru
29-05-2007, 14:47
ikisi de takımda kalması gerekli..ama tabi ki gitmek isteyeni de zoraki burda tutmaya gerek yok..
Fırat Aydın
29-05-2007, 15:11
19 gol atıp 11 asist yapan, Fenerbahce tarihinde gol kralı olan ilk yabancı oyuncudur Alex. Daha iyisini bulabileceksek gönderelim. Ama Alex kadar başarılı ve bir o kadar da sempatik bir oyuncuyu bulabilmemiz hiçte kolay değil.
Yasin Çıkrıkçı
29-05-2007, 20:03
Alex'de ,Tucaya'da Kal-ma-Lı... Tuncay gibi bir yabancı zaten Fenerbahçeye gelmez,e ülkemizde de onun gibi b,r yetenek şu anda olmadığına göre en mantıklısı bütün fedakarlıkların yapılması.Alex'in daha faydalısı,daha fazla koşanıda Fenerbahçeye gelmez,gelede uçuk paralar ister 1 sene durur burda hedeflarime ulaşamayacığımı anladım der kaçar gider.herkesin kabul etmesede bildiği bu şartlarda en mantıklısı iki oyuncuylada anlaşmaya varılması en azından yapılabilecek fedakarlıklardan kaçınılmamasıdır...
Selman Okutan
29-05-2007, 20:19
bence arkadaşlar tuncay fenerbahçe için elinden geleni yaptı ona da hak vermek lazım adam geleceğini düşünüyor fenere kaka gibi bir beyin lazım alex gitmeli bence.Hem hırslı hemde teknik bir ofansif orta saha bunu da en güzel brezilya daki genç yeteneklere bakarak ve araştırarak bulabilirler....
Burak Berkol
29-05-2007, 23:42
ben bu başlığı alex'i eleştirmek için açmadım. alex'i ben de herkes kadar sevierek izliyorum ben de hayranıyım. senin de dediğin gibi dansöz oynattılar eğlendiler ettiler ve o kadroyla gidip bizi 7-0 yeneceklerini söyleyecek kadar hırslanmış gsyi kendi sahalarında yendiler. alex olsaydı yenemezdik olmadığı için yendik demiyorum.kimse beni yanlış anlamasın ama orta saha defans inanılmaz güven verdi o maç ki o maçı geçtim alex'in oynamadığı maçlarda takımın aldığı sonuçlara bakın.tuncayla alex'i kıyaslamak gibi bir düşüncem de yok ama tuncay alex'in yerinde olsa hem gol atar attırır, hem geriye koşar ki arkada 3 orta saha da destek olacak. sadece bunu söylüyorum.
Bence Gs maçını bu konuda baz almak doğru dğeil.O maçta şunu gördüm ki bu gs takım falan değil.Bu kadar puan bile fazla onlara.Yok Türkiye'nin en iyi hücum oyuncuları fln onlardaymış falan da hikaye.Gençleri desen havalanmış kendilerini bişey zannediyorlar.Alex için de bir yandan kalsın diyorum bir yandan gitsin.Bu adam benim aklımı çok karıştırdı :p
Burak Berkol
29-05-2007, 23:45
bence arkadaşlar tuncay fenerbahçe için elinden geleni yaptı ona da hak vermek lazım adam geleceğini düşünüyor fenere kaka gibi bir beyin lazım alex gitmeli bence.Hem hırslı hemde teknik bir ofansif orta saha bunu da en güzel brezilya daki genç yeteneklere bakarak ve araştırarak bulabilirler....
Kaka diyorsun abi öyle adam olsa zaten Alex gitsin.Lincoln falan diyorlar Allah korusun.Bir sürü de para ister o adam.Bence kimse görmüyor ama Olcan hakikaten çok iyi.Bence düzenli olarak oynatılsaydı bugün Alex gitsin kalsın demezdik ama onun önünde de Tümer Alex gibi adamlar var.Zico'ya da hak vermek lazım bunu yapmak cesaret işidir ve 100.yılda o sorumluluğu üzerine kimse alamazdı
Cihangir Kösecik
06-06-2007, 21:09
Bence Tuncay kesinlikle kalmalı ve Alex te gitmeli.Orta sahaya çok daha diri ve koşan bir futbolcu lazım ve bence bu isim Werder Bremen de ki Diego...
Yeliz Özdemir
06-06-2007, 21:44
tuncay kalmalı ama alex konusunda birşey diyemiyorum. şüphesiz ki güzel işler yaptı fenerbahçede ama yavaşlığıda problem yaratıyordu.
Emre Tanrıseven
06-06-2007, 21:47
Bence Alexde kalmalı. Şimdi carlosun gelmesiyle kanatlarımızı daha iyi kullanabileceğiz daha önceden kanatları kullanamıyoduk alexide sürekli markajda tutuyolardı ve başarısız görünüyodu ama şimdi tutucakları bi tek Alex olmuycak. daha serbest oynıyabilecek.Bu sene daha başarılı olur diye düşünüyorum Alex,kesinlikle kalmalı...
Saygın Özkan
07-06-2007, 01:49
Söylentilere göre 11 bavulla gitmiş.. Yolcu galiba..
Kayra Nar
07-06-2007, 17:06
Söylentilere göre 11 bavulla gitmiş.. Yolcu galiba..
Hayırdır inşallah:???:
Alex'in kalmasından yanayım bende.
Onur Aloğlu
07-06-2007, 17:26
Tuncay' ın durumu Çarşamba günü netlik kazanacaktı. Bugün Perşembe...
Bi' bildiği olan var mı?
Arıkan Altay
07-06-2007, 18:09
Tuncay' ın durumu Çarşamba günü netlik kazanacaktı. Bugün Perşembe...
Bi' bildiği olan var mı?
bende 11 i ne kadar belli olacak diye biliyorum:cool:
Ozan Ercan
08-06-2007, 04:30
Gazetelerde cikan haberlere gore 2 gundur Aziz Yildirim`in sahsi isleri nedeniyle erteleniyormus gorusmeler. Bir sebebi vardir mutlaka..
Hakan Arıduru
08-06-2007, 19:52
bugün görüşmelerde bulunuldu ama sanırım hala bi sonuç yok..
Seçkin Özel
08-06-2007, 20:01
ikisi de cok iyi futbolcu. Fenerbahçe'ye cok emekleri geçti. kalırlarsa sevinirim giderlerse cok üzülmem.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.