Orijinalini görmek için tıklayınız : YETER! Değerlerimizle Oynamayın!
Doğa Aydın
07-06-2007, 00:37
Yeni sezon transfer çalışmalarına başlayan Bayan Basketbol takımımızın; 5 sene önce Fenerbahçe'de oynarken "Formamıza ve Kadıköy'e hiç ısınamadığını" söyleyen eski oyuncumuz Beşiktaş Cola Turka'lı Esmeral Tunçluer ile anlaşmaya vardığı öğrenildi. Fenerbahçemizde 4 yıldır formayı başarıyla terleten ikinci Kaptanımız Nilay Yiğit ile de yolların ayrılacağı belirtildi.
Son yıllarda Fenerbahçe camiası tarafından çok sevilen ve bundan da önemlisi aslen Fenerbahçeli olan isimlerin takımdan bir bir koparıldığına şahit olmak, biz Fenerbahçe taraftarını Bayan Basketbolundan ciddi şekilde soğuyacak duruma kadar getirmiştir.
Bugüne kadar gelen süreçte; camiamız tarafından çok sevilen isimler olan Arzu kaptan’ın, Forty Murat’ın, Serap kaptan’ın ve son olarak Nilay Yiğit’in takımdan “Bizans Oyunlarıyla” uzak düşürülmesinin çok manidar olduğunu düşünüyoruz.
Nilay; performansı, sisteme uyumsuzluğu vb. bir çok konudan teknik ekipçe önümüzdeki sezon düşünülmüyor olabilir. Fakat 100. Yılına girmiş kulübümüzde, kalbi forması için atan ve Fenerbahçe’den başka yerde forma giymek istemeyen Nilay gibi bir oyuncunun gitmesi maksadıyla, kulüp içerisinden kişilerce ortaya atılan "Galatasaray’la görüşüyor" ve/veya "Galatasaray’a faydalı olur" lafları şark kurnazlığından başka bir şey değildir ve Fenerbahçelilik değerlerine yapılan aşağılık bir saldırıdır.
Bazı soruları sormanın zamanı geldi de geçiyor:
1- Camiamız tarafından çok sevilen isimlerin bir bir gönderilmesi, son on yıldaki başarılarıyla Fenerbahçe’nin gözbebeği olmuş bu takımdan taraftarları soğutma politikası mıdır?
2- Daha önce camiamızda kendini mutlu hissetmediğini belirten, en kritik maçlarda bizi yalnız bırakan ve her fırsatta Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Esmeral Tunçluer’in transferi ne düşünerek yapılmaktadır?
3- Transfer konusunda yetkili şube çalışanı; Fenerbahçe’nin oyuncusu için “Galatasaray ile görüşüyor” gibi bir yalana sığınarak, bu oyuncuyu silerken, seneye kulübümüzde forma giymek üzere yeni anlaşıldığı söylenen oyuncunun Galatasaray’la görüşmesini atlıyor. Bu nasıl eşitlik anlayışıdır?
4- Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri olduğu söylenen; fakat kollarını kavuşturarak maç izlemekten başka bir fonksiyonu olmayan, hatta ve hatta geride bıraktığımız sezonda Beşiktaş taraftarlarının küfürlerini sineye çektiğini el kol hareketleriyle belli ederek kendi oyuncularının en ufak sevincini “İnsanları tahrik etmeyin” diye kesen kişi, hangi akla “hizmetle” Nilay için “Galatasaray’da oynaması daha iyi olur” diyebilmektedir? Bu kişi hangi takıma hizmet ediyor?
Yukarıda da belirttiğimiz üzere Nilay’ın yeterliliği ve sisteme uyumu teknik konulardır. Bu konudaki bir tasarruf, tarafımızdan buruklukla karşılanacak olsa da neticede saygı duyulacak bir keyfiyettir. Ama Nilay Yiğit’in, 100 yılını doldurmuş Fenerbahçe kulübünden bir takım ayak oyunlarıyla gönderilmeye çalışılması, biz Fenerbahçeli Basketbolseverleri üzmektedir. Bu kulüpte, en kritik maçtan önce başka TBBL kulübüyle anlaşabilen bir kişinin varlığına ve en kritik Avrupa sınavında hakemin üzerine çullanmış İspanyol oyunculara karşı hakkımızı koruyacağına, kendi oyuncularımızın sevinçlerini engellemeye çalışan bir menajere daha fazla tahammülümüz yok.
Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’ın ve yöneticilerimizin Fenerbahçe değerleri konusundaki hassasiyetlerine dair inancımız, kimilerinin türlü yalanlarla sahnelemeye çalıştığı bu çirkin oyunun bozulacağına olan inancımız gibi baki. Hiç düşünmek istemiyoruz ama bu süreç yine kayıpla sonuçlanırsa, rakiplerin bile gıptayla baktığı bir ortam, aynı değerlerimiz gibi erozyona uğrayacak demektir.
FENERBAHÇE AMATÖR BRANŞ GÖNÜLLÜLERİ
Doğa Aydın
07-06-2007, 00:57
Yukarıdaki şekilde bir isyan çığlığı yükseldi Amatör Tayfası'ndaki abilerimizden. Son zamanlarda ne kadar takip edilebildi bilmiyorum, Remzi Dilli, Fenerbahçe Bayan Basketbol takımının ikinci kaptanı hakkında "Artık Gs'da oynaması daha hayırlı olacaktır!" şeklinde bir terbiyesizlik yaptı.
Şimdi isimleri biraz açalım. Remzi Dilli kimdir? Kendisi hem erkek takımımızın, hem bayan takımımızın şube kaptanı olarak görülen isim. Kağıt üzerinde, ya da son günlerdeki reklam sloganındaki gibi, yerseniz... Kendisi, takımındaki bir sporcu için, hem de Nilay Yiğit için yukarıdaki lafları söyleyebiliyor. Hani geçen sene, Serap Kaptan'ı istemedikleri gibi. Hani 100. yıl öncesinde, onlar bu takımda yokken bu takıma kendisini adayan, zamanında bayan basketbol şubesi parasızlık sorunlarıyla uğraşırken aylarca para almadan oynayan Serap Kaptan'ı, bir çırpıda takımdan gönderebilen Remzi Dilli. Nalan Kaptan'ı sırf baskılar yüzünden son anda göndermekten vazgeçen Remzi Dilli. Son dönemlerde bu şubeye kaptan olmuş herkesi takımdan göndermek için uğraşan Remzi Dilli. Üstüne bir de Esmeral'i bu takıma geri getirmek için yırtınan Remzi Dilli...
Peki bahsettiği bayan sporcumuz kimdir? Nilay Yiğit, hani bu seneki şampiyonluktan sonra potanın filesini kesen basketbolcumuz. Hani galibiyetlerden sonra, tribüne gelip "Bir baba hindi" tezahüratını söyleten sporcumuz. Hani kendisi hasta Fenerbahçeli olan, bayan basketbol takımımıza Fenerbahçelilik ruhunu aşılayanlardan birisi olan sporcumuz. Hani iki sene önce kaçan şampiyonluktan sonra, taraftardan (bazıları gibi timsah gözyaşlarıyla değil, gerçekten acısını sonuna kadar hissederek) özür dileyen sporcumuz. Sırf seneye takımda devam etmesin diye, çevirilen bin türlü dolabın üstüne, bir de bu terbiyesizliği yaşamış, bunca senenin emeği olarak kendisine bu şekilde teşekkür edilmiş sporcumuz.
Remzi Dilli ve Zafer Kalaycıoğlu, nasıl bir kabus gibi çöktünüz bu şubenin üstüne Allah aşkına? Fenerbahçe'de bayrak isim olmuş, kalbi sarı lacivert atan herkesi takımdan uzaklaştırdınız. Hakan Artış, Forty Murat, Arzu Kaptan, Serap Kaptan derken sıra Nilay Yiğit'e geldi demek...
Hadi bakalım, elinizden geleni ardınıza koymayın. Bizim inandığımız bir doğru varsa, o da Fenerbahçe büyüklüğünün kupa büyüklüğü olmadığıdır.
Onur Aloğlu
07-06-2007, 01:36
Antu amatör şube forumlarından takip ediyordum gelişmeleri. Açıkçası ilk gündeme geldiğinde Nilay' ın bu takımla yollarının ayrılacağı çok şaşırmıştım. Nilay Yiğit gibi Fenerbahçe aşkı dillere destan bir sporcuyu, Fenerbahçe parayla aramaya kalksa bulamaz. Esmeral' i filan zaten geçtik... Kaba tabir ile Nilay, bu takımın gaz pedalıdır, Tuncay Şanlı futbol takımı için neyse Nilay da bayan basketbol takımımız için odur.
Şu muameleyi, bayan voleybol maçlarını Caferağa' da karşı tribünde izlemek yerine taraftarlarla tezahürat yaparak takip eden birine yapmak ayıptır, günahtır.
Nilay' ı bu takımdan şahsi düşünceleri ile akla mantığa sığmayan gerekçelerle uzaklaştırmaya çalışanlara, Nilay gibi bir Fenerbahçeli' yi Galatarasaray' a layık görenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Hadi şubenin kaptanı beyefendi kaprisleriyle hareket ediyor, tüm sezon boyunca maçları takip eden yönetim kurulu üyeleri ne yapıyor? Başkanımız hiç mi görmüyor Fenerbahçeli olmayı yaşam tarzı haline getirmiş Nilay' a yapılanları?
Yazık.
Faruk Aksu
07-06-2007, 03:36
Az kaldı, merak etmeyin. Gün gelecek futbol takımının ismi de satılacak, gün gelecek taraftara "artık sizi istemiyoruz" da denilecek. Bunlar da genel kurulda alkışlar arasında cereyan edecek. Daha yaşımız genç, hepsini göreceğiz. Yeni yüzyıl hakikaten de yeni olacak. Bugün "değerlerimiz" dediğimiz şeyler, yeni yüzyılda eski kafaların saplantıları olacak...
Burak.Coşkun
07-06-2007, 12:11
valla nilay'ı bıraktım..en büyük facia serap kaptan bu takımda..
Resmen kulüpten uzaklaştırıldı.Oysa kulüp içinde çok rahat görev alabilirdi.
Yiğit Arın
07-06-2007, 17:44
Her ne kadar bu konularda yorum yapacak kadar kendimi yetkin görmesem de, 2 senedir amatör branşları yakından takip edenlerimizin bu isyanına şahit oluyorum ve bu beni oldukça rahatsız ediyor. Olup bitenler hakkında birilerinin hesap verme zamanı artık geldi gibi gözüküyor, umarım bu isyan yerine ulaşır, alınması gerekenler de üzerine alınır...
Amir Özkul
07-06-2007, 19:30
Amatöre uzanan eller kırılsın!
Fatih Dilber
07-06-2007, 19:58
En büyük hatamız Geçen sene Serap Kaptan'a bence şu duruşu sergileyemeyişimiz. Nilay gider kalır bence meselesini çoktan geçtim ben. Gidebilir. Ama benim şahsi fikrim 1 yıl geç gelen bir yazı olduğu..
Muhammet Budak
07-06-2007, 20:04
Nilay Yiğiti Fenerbahçe aşkı çok net bir şekilde görülen bir sporcumuzu, kraliçemizi göndermenin mantıklı bir izahı olamaz.
Yasin Çıkrıkçı
07-06-2007, 22:39
Taraftarların bukadar çok sevdiği,kulubu için,forması içinmücadele eden sporcularımızın takımdan bir bir uzaklaştırlması ama fırsatta Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Esmeral Tunçluer’in transfer edilmesi,kadıköye ve formanıza hiç ısınamadım tarzı şeyler söyleyenlerin bu takımda oynaması yada korunması açıkçası banada çok enterasan geldi.bunun nedenini anlamak gerçekten güç... YETER!!! Değerlerimizle Oynamayın!!!
Servet Güldeş
08-06-2007, 04:59
Fenerbahçeliliğin önemini anlamayanların takım yönetiminde söz sahibi olması bu konunun başlangıç noktası sanırım...
Havaalanlarında takım karşılayan bu ekibin forumda dönen yazılardan daha etkin bir eylem yapacağını düşünüyorum... Umarım olur böyle bir durum...
Onur Bilgin
08-06-2007, 15:42
geçen sene nilay kaptana yapıldıysa bunların yapılması çok normal
bişyler yazardım ama buraya ayıp kaçar.......................
Mehmet Kasapoğlu
08-06-2007, 19:18
konunun ana sayfaya haber olması gerektiğini düşünüyorum.
Kıvanç Müçek
11-06-2007, 20:18
konunun ana sayfaya haber olması gerektiğini düşünüyorum.
kesinlikle ben de bu görüşe katılıyorum, nasıl izmir'e alınan ilk maçta kombinelerin geçmesinin engellenmesine tepki gösterdiysek buna da aynı şekilde tepki göstermeliyiz
Doğa Aydın
12-06-2007, 00:01
Futboldan zaten yapabilecekleri derecede soğuttular. Aydın Hoca konusunda da söylentiler gerçeğe dönerse, gerçekten yeter derim.
Yeter, gerçekten yeter! Ahmetspor ya da Mahmutspor değil burası...
Hakan Altunay
12-06-2007, 02:49
Basketboldan çok anlamam ama Nilay Yiğiti ben Ömer Onana benzetiyorum. Tıpkı Ömer gibi hızlı ataklarda, turnikelerde çok etkili bir isim. Herşeyden önemlisi basket attıktan sonra bir oyuncu bench yerine tribüne bakıyorsa o benim için baştacıdır. Nilay Yiğit'i çok yakından tanımıyorum ama başlığı açan abilerimizin söylediğine göre gerçekten çok iyi bir Fenerbahçeli. Böyle iyi Fenerbahçeli bir oyuncuyu teknik kapasitesi yetersiz olsa bile takımdan uzaklaştırmak, hele hele "gs ye yakışır demek" kimsenin haddi olmaması lazım bence. Gerçekten çok üzüntü verici birşey bu durum.
Birşeyler yapmalı...
Mert Çubukçu
12-06-2007, 03:26
belli bir seviyeye gelmişken gecen seneki olay ve bu sene yaşanan yada yaşanacak olan olaylar yüzünden bayan basketboldan gercekten taraftarlar kopma noktasına geldi.. hersey belirsizlik icinde almış başını gidiyor.. umarım Doğanında dedigi gibi mahmutspora dönmez burası :(
Ozan Çetinkaya
12-06-2007, 20:40
Fenerbahçe'nin her branşında gerçekten ve yürekten Fenerbahçeli olduguna inandığımız sporcular vardır..Mesela futbol takımında Rüştü..Taraftardan dayak yemesine karşın, defalarca kesik yemesine karşın yine burda....Erkek basketbolda mesela İbrahim Kutluay
Bayan basketbol takımımızda da Nilay Yiğit bunların başını çekiyor...Maglubiyette ağlayan, atılan her sayıda taraftarla beraber sevinen biri olarak Fenerbahçe için çok büyük bir değerdir...Böyle değerleri yoketmek intihar etmek demektir heralde..Tepkisiz kalmamalıyız; en azından vefa borcumuzu ödemek için...
Eray Karabağlı
13-06-2007, 00:40
Türkiye'de sporcusuna jübile yapan ilk kulüpken,taraftarlarının bir çoğunun bayan basket takımından ismini bildiği tek kişiye yapılan bu tavra anlam vermek imkansız.Umarım değerlerimizi kaybetmeye devam etmeyiz.
Fatih Dilber
13-06-2007, 01:19
Aydın Örs konusu, Fenerbahçe'yi ne için sevdiğimizin cevabı olacaktır. Aydın Hoca yerine belki de Fenerbahçe'mizi 10 yıl 20 yıl üst üste şampiyonluğunu garanti edebilecek bir koç getirebilirler. Ben Fenerbahçe'yi her yıl bir kaç tane değerimizi yitirmek beni üzüyor.
Ben başarıları çok diye Fenerbahçe'yi sevmedim. Yönetim İslam Çupi'nin sözünü stada astırtmış(futbol maçına gitmediğim için tam emin değilim)
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. O'nun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
Ben bir duruş günü olarak düşünüyorum bugünleri Fenerbahçe sevdası uğruna. Bakalım Allah sonumuzu hayır etsin
Onur Aloğlu
14-06-2007, 18:37
Şampiyonluğa Sevinmek Bize Haram! Aydın Örs Artık Yok
Beko Basketbol Ligi`nde Fenerbahçe Ülker`i şampiyonluğa taşıyan ve sarı-lacivertli kulübün kuruluşunun 100. yılında camiaya büyük bir başarı hediye eden antrenör Aydın Örs, görevinden ayrıldığını açıkladı.
Antrenör Aydın Örs, yazılı yaptığı açıklamada, ``Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun önümüzdeki sezonla ilgili basketbol takımında yapmayı planladığı yeni organizasyon ve yapılanma nedeniyle kendi durumumu yeniden gözden geçirerek 3 yıldır onurla sürdürdüğüm Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı antrenörlüğünden ayrılma kararı almış bulunmaktayım`` dedi.
Kolay olmayan bu kararı büyük bir üzüntüyle aldığını ifade eden Aydın Örs, ``Fakat kulübümüzün 100. yılında şampiyon olmuş takımın antrenörü olarak görevini yapmış olan insanın huzuru içinde olduğumu belirtmek isterim`` diye konuştu.
Örs, 100. yılda şampiyon olan bir takımın antrenörü olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini belirttiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: ``Bu mutluluğu benimle paylaşan, yardımcı olan herkese minnettar olduğumu ifade ediyorum. Çalıştığım 3 sezon boyunca her türlü desteği benden esirgemeyen Başkan Yıldırım ve yönetim kurulumuza, 100. yılda şampiyon olmak için bütün yıl yoğun bir şekilde çalışan ve büyük bir final performansıyla bunu net bir şekilde gerçekleştiren oyuncu kardeşlerime, gece gündüz demeden benimle birlikte çalışan idari ve teknik heyetteki vefakar mesai arkadaşlarıma, maddi ve manevi destekleri için Ülker Grubu`na, bizi birçok maçta müthiş bir şekilde motive eden muhteşem ve centilmen seyircilerimize ve nihayet ilgilerini bizden eksik etmeyen medya dünyasına sonsuz teşekkür ederim. İyi bir Fenerbahçe taraftarı olarak kulübümüzün bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da şampiyon olmasını gönülden diliyor, bütün camiamıza selam ve sevgilerimi yollayarak `Hoşçakalın` diyorum.``
antu.com
İnsanın boğazı düğümleniyor...
Kerem Işıldak
14-06-2007, 18:40
mahmut uslu kendisi yapıcak herhalde coachluk, son günlerde çok fazla "ben eski antrenörüm" diyordu.
Sercan Tuna
14-06-2007, 19:20
gazetede AYdın Örs Basketbol şubesinin başına getirilecek yazıyordu :( imza yetkisi oalcak felan :( birden bire böyle olmuyor artık tepki göstermek lazım. ama lafta değil icraat ile...
Celal Tunalıoğlu
14-06-2007, 19:43
Çok şey yazılır çok şey söylenirde,artık taraftarın bunları forumlarda değil tribünlerde söylemesi gerekiyor.
Muhammet Budak
14-06-2007, 19:54
Artık bu kadarı da fazla oluyor.
Seçkin Özmen
14-06-2007, 20:36
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?goto=newpost&t=6628
Ali Yılmaz
15-06-2007, 19:39
Şok üstüne şok..
Aydın hocaya ve Tuncay'ı nasıl kaybederiz diye üzülürken bunları da duymak çok daha üzüntü verici..
Bayan basketbolcularımıza daha bi değer verilmeli oysa..
Şahin Bilir
16-06-2007, 21:09
anlamak güç gerçekten güç:( !!!!!
Erkan Keremoğlu
24-06-2007, 01:20
aha lacivertciyi sanırım bulduk
Onur Aloğlu
21-07-2007, 20:44
aydın örs kendi ayrıldı kovulmadı..
http://www.youtube.com/watch?v=rdTiNTLYLoA
O öyle gururlu bir adam işte...
Süreci bilmiyormuş gibi konuşmayalım lütfen, çocuklar bile güler...
Seni, yapmak istediğin bir işin başındayken, yapmak istemediğin bir işin başına getirmek isteseler sen ne yapardın ki?
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.