PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bogdan Tanjeviç

Burak.Coşkun
17-06-2007, 19:49
Bir efsane olarak gitti Aydın Örs bizim için..:agla: 100, yılımızda şampiyonluk yaşadık..
yerine milli takımımızdan malum insan geldi..
Gençlerle birşeyler yapmayı hedef alan, yıldız oyuncu takıntısı olmayan bir teknik adam..

Şuan Aydın hocanın gitmiş olmasından dolayı onu içime bir türlü sindiremiyorum..şu sıralar geldiği kesinleşti..

kim neler düşünüyor bu konuda...

Oğuz Çapar
17-06-2007, 19:58
TANJEVİÇ, FENERBAHÇE ÜLKER'DE http://www117.mackolik.com/img/v3/tr.gifhttp://www107.mackolik.com/img/haberbuyuk/T/Tanjevic_B.jpg İstanbul - </B>Fenerbahçe Ülker, antrenör Aydın Örs'ün ayrılmasının ardından (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç ile anlaştı.
Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in yurtdışında hedeflediği büyük başarılara, antrenörlüğe getirilen Bogdan Tanjeviç ile ulaşmayı hedeflediği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi: ''Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın antrenörlüğüne Bogdan Tanjeviç getirildi. Fenerbahçe Ülker özellikle yurt dışında hedeflediği büyük başarılara, yeni yapılanması çerçevesinde antrenör olarak anlaştığı Tanjeviç ile ulaşmayı hedefliyor. Her geçen yıl gelişen ve daha büyük hedeflere doğru ilerleyen Fenerbahçe Ülker'deki görevinde Tanjeviç'e başarılar diliyoruz.'' Fenerbahçe Ülker'i çalıştıracak Tanjeviç'in (A) Milli Basketbol Takımı'ndaki görevine de devam edeceği öğrenildi.

Şahin Bilir
17-06-2007, 21:24
harbiden yakıştı ha!!!!!!! aydın örsün zorunlu istifasını eyleme dökerken bu haberi duymak hatta resmi sitede görmek çok mutlu etti beni!!!!!!!!!!!! bugün zaten çok güzel geçiyor rüştü yozgatlı......

Ezgi Özer
17-06-2007, 21:33
mükemmel bi insan varsa işte o Aydın Örs !!!
yazcak bişi bulamıyorum. erkek basketbol takımımızı yönetmek kolay değil. oyuncuların çoğu yıldız sınıfında. bu kadar egonun beraber olduğu bi takımı 4-0 seriyle şampiyon yaptı. bu şampiyonluk cevap olmadıysa birilerine o zaman zaten bişi denmez. yalnış bi karar bence ve bizim böle bi durumda olmamızdan efes en ii şekilde faydalanıcaktır (oyun anlamında)... bu sezonu çok arıyacağız umarım yanılırım...

Murat Karaman
17-06-2007, 21:36
Bogdan bişey oldu yahu..

Şahin Bilir
17-06-2007, 21:39
ya o kadar yıldızın arasında semih hakan ve oğuz gibi 3 gencin yeteneklerini sahaya dökmelerini sağladı ibo mrsiç mirsad gibi adamlar yeri geldi bençte oturdu ne mi oldu arkadaşında belirttiği gibi bogdan bir şey oldu!!!!!

Cihan Koral
18-06-2007, 15:52
senenin fenerbahce adına en güzel haberidir aydın örs istifası ardından tanjeviç yönetimi kutlamak lazım böle bir hamlede bulunduğu için bogdan tanjeviç avrupanın en ii hocalarından biri hatta en iisi diebiliriz bu adamla cok iş yapıcaz tek sorunumuz hoca idi artık çağ dışı şuta dayalı oyun diil avrupada ses getiren final four oynicak bir takım izlicez roberto carlosdan sonraki en büyük transferdir not: bu benim görüşümdür herkesle aynı görüşde olmak zorunda dilim

Ersin Çelikbaş
18-06-2007, 18:57
senenin fenerbahce adına en güzel haberidir aydın örs istifası ardından tanjeviç yönetimi kutlamak lazım böle bir hamlede bulunduğu için bogdan tanjeviç avrupanın en ii hocalarından biri hatta en iisi diebiliriz bu adamla cok iş yapıcaz tek sorunumuz hoca idi artık çağ dışı şuta dayalı oyun diil avrupada ses getiren final four oynicak bir takım izlicez roberto carlosdan sonraki en büyük transferdir not: bu benim görüşümdür herkesle aynı görüşde olmak zorunda dilim
senin görüşün olabilir.ama fenerbahçe vefaya en önem veren türk kulübüdür.böyle bir vefasızlığı göz ardı edemezsin

Celal Tunalıoğlu
18-06-2007, 19:07
Yahu Bogdan Tanjeviciniz sizin olsun hayrını göründe burada Aydın Örsün oynattığı basketbol çağdışı demek kimsenin haddine değil.Aydın Örsten bahsediyoruz senin basketbolu bilmişliğin kadar Aydın Örsün unutmuşluğu vardır.

Buyrun Tanjevici tepe tepe kullanın,şu başlığa Aydın Hocayı karıştırmayın.

Cihan Koral
18-06-2007, 19:15
Yahu Bogdan Tanjeviciniz sizin olsun hayrını göründe burada Aydın Örsün oynattığı basketbol çağdışı demek kimsenin haddine değil.Aydın Örsten bahsediyoruz senin basketbolu bilmişliğin kadar Aydın Örsün unutmuşluğu vardır.

Buyrun Tanjevici tepe tepe kullanın,şu başlığa Aydın Hocayı karıştırmayın. celalcim herksin kendi görüşü vardır elbettki aydın örs kariyerli bir hoca ama fenerbahce için yeterli deil ben hep sölüordum bunu
aksini savuna bilirsin ama benim görüşümede saygı duy ben zicoyada aynısını sölüorum herkes sölüor ii hoca deil die şampion yapdı evt ama ben hayatımda ilk defa bi hoca hakkında ii deil cümlelerini kullandım

Celal Tunalıoğlu
18-06-2007, 19:16
celalcim herksin kendi görüşü vardır elbettki aydın örs kariyerli bir hoca ama fenerbahce için yeterli deil ben hep sölüordum bunu
aksini savuna bilirsin ama benim görüşümede saygı duy ben zicoyada aynısını sölüorum herkes sölüor ii hoca deil die şampion yapdı evt ama ben hayatımda ilk defa bi hoca hakkında ii deil cümlelerini kullandım

sana göre değil,bana göre yeterli.
Benim dediğim nokta aydın örsü kücümseyici mesajlar,yoksa kendi görüsünüzü savunun,kim ne diyebilir.

Cihan Koral
18-06-2007, 19:21
sana göre değil,bana göre yeterli.
Benim dediğim nokta aydın örsü kücümseyici mesajlar,yoksa kendi görüsünüzü savunun,kim ne diyebilir.
haklısın kim ne die bilir ama ben aydın örs kötü bi insandır sunun bunun cocuudur demedimki çağ dışı basketbol oynatıyor dedim bu bir eleşdiridir benim için basketbol 1.spordur bu işden iide anladımı düşünüorum (tabiki aydın örs kadar olmaz ama ii bir izliciim) yani eleşdiriler kişisel deil işi ile alakalı sonucda bi başarı olduunda hepberaber seviniorz başarısızlıkda hepberaber üzülüoruz

Burçay Tiftikçi
18-06-2007, 19:24
Önemli olan kimin geldiği değil , nasıl geldiği ne tür gizli palnlarla ne tür miğde bulandırıcı komplolarla geldiğidir.Sadece şunu düşünün Fatih Terim hem gs nin hemde milli takımın teknik direktörü , maaşının yarısını gs yarısını milli takım ödüyor, federsyon başkanıda canaydının kankası , bu durumda ne hissederdiniz.şu anda baskette biz bu durumdayız.Milli takımdakioyuncu seçimleri bile kuşkulu olacak, federasyonun lehimize verdiği her karar sorgulanacak bide hakemler tarafından kollanırsak ne olacak?

Cihan Koral
18-06-2007, 19:28
walla bunları ben tartışmam herhangi bir bilgiye sahip diilim bu konuda benim tek savunduum sey dünyanın en ii coachlarından biri fenerbahcede ve cokda başarılı olacağına inanıyorum

Barış Kaleoğlu
18-06-2007, 19:31
Başlık Bogdan Tanjevic başlığı arkadaşlar Celal'in de dediği gibi Aydın Hoca'ya laf atmaya gerek yok Tanjevic'i tartışıyoruz burda.

Cihan Koral
18-06-2007, 19:32
son sözü barış reis söledi :D:D:D:)

Fatih Dilber
18-06-2007, 19:58
Aydın Örs ismini ve basketbol bilgisini sorgularken, bir destur çekin sonra sorgulayın.

Ama siz de haklısın
Kral öldü yaşasın yeni kral

Serkan Özen
18-06-2007, 20:26
Daha gelmeden antipati oluştu taraftarla arasında. Bu işler nasıl düzelir hiç bilmiyorum.

Mehmet Kasapoğlu
19-06-2007, 00:14
hakemlerin bize çaldığı her düdük sorgulanıcak. ki ben hakemlerin bu yıl bizim takımı alenen kollayacağını düşünüyorum. düşünsenize sahadaki 3 hakemin de kenarda taktikler veren koçun da maaşını aynı kurum ödüyor.

Ozan Ercan
19-06-2007, 01:58
Ilk kez bir imza toreninde Aziz Yildirim`i goruyorum.

Mert Çubukçu
19-06-2007, 14:14
Ilk kez bir imza toreninde Aziz Yildirim`i goruyorum.

taraftarın istemedigi teknik direktoru ben istiyorum havası vermek icin bence..

Aycan Yağanoğlu
19-06-2007, 14:43
Daha gelmeden antipati oluştu taraftarla arasında. Bu işler nasıl düzelir hiç bilmiyorum.
İlk kötü sonuçta sorumlu o olacak çok büyük bir yükün altına girdi umarım başarıyla kalkar...

Cihan Koral
19-06-2007, 17:08
Turkiye'ye basketbolu ogreten, yaninda yetistirdigi insanlar bugun yurticinde ve yurtdisindaki onemli takimlarin basinda gorev yapan insandan bahsediyoruz.
Aman, neyse, kral öldü, yasasin yeni kral...

Kimse sana basketbol dehasi olamazsin demedi. Ama yazarken heyecanini frenleyemedigin kesin...arkadaşım bu adam 2 kere arupa şampiyonu olmus italya gibi avrupanın en ii liginde sürekli yılın coach u seçilmiş ve suanda da arupanın en ii hocalarından biri aydın hoca gitti die alamıyalım dioruz bu adam aydın örsden 10 gömlek üstün

Doğa Aydın
19-06-2007, 22:57
Alın size Tanjevic'in ikinci transferi, Fenerbahçe camiasına hayırlı uğurlu olsun:

http://galeri.milliyet.com.tr/2006/9/17G.Saray_1__Besiktas_0/26.jpg

Kerem Işıldak
19-06-2007, 23:20
yok artık kaya'yı anlarım da bu bence balon bir haberdir.böyle birşey yapmaya kalkışmazlar herhalde. teknik açıdan falan değerlendirmeye bile gerek yok hatta.

Doğa Aydın
19-06-2007, 23:54
Bu arada, kendilerinin Obradovic'in Türkiye şubesi olduğunu iddia eden arkadaşlardan, Aydın Örs ve Bogdan Tanjevic'in karşılaştığı maçların skorlarını (ve hatta aradaki farkı çok daha güzel göstermesi açısından, ellerindeki takımların kadrolarını) yazmalarını rica etsek, biz basketboldan anlamayan cahiller aydınlansa...

Burçay Tiftikçi
20-06-2007, 00:01
Kayada geliyor.

Celal Tunalıoğlu
20-06-2007, 00:04
Burak Sezginde kaptan olucakmıs,kurumsal Fenerbahcede.

Onur Aloğlu
20-06-2007, 00:05
Yahu bu Aydın Örs Tanjeviç' i devirmedi mi daha önce?

Finalde üstelik...

Ne onu, ne gömleği?

Burçay Tiftikçi
20-06-2007, 00:32
Kerem Tunçeriyide isteriz.O eksik kalmasın..

Murat Karaman
20-06-2007, 00:36
Cenk Akyol'da gelsin Nba denemesi'nde hüsrana uğrarsa..

Onur Aloğlu
20-06-2007, 00:58
Ben herşeyi geçtim. Baketbolu teknik olarak analiz edebilen biri de değilim zaten.

Ama Aydın Örs' ün o tevazu sahibi, ağırbaşlı, ağabey-baba gibi duruşu bambaşkaydı. Tanjeviç' i tanımam ama Aydın Örs herşeyden önce mükemmel biri insandı.

Kerem Işıldak
20-06-2007, 14:52
3 tane mi mac izlemişim? puaahahhahahah tanjevicle aydın örsü kıyaslayan adamı muhattaba alıpta dediklerine cevap bile vermem.nba 2008 yolda ordan bir iki kelime ve bir iki taktik daha ögren.hucumu offence yazınca millet seni bişey biliyo sanmaz ayrıca
nba'de taktiklere dayalı komplike basetbol oynandığını nerden çıkarıyosun? adamların yaptığı şeyler atletik üstünlüklere ve kişisel yeteneklere bakıyor. yunanistan dünya şampiyonasında bir saat boyunca aynı basketi atarken nba yıldızlarına ,bunların muhteşem koçları ve oyuncuları neden birşey yapamadılar?
tanjeviçle aydın örs'ün karşılaştırılması için teknik bilgiyi nba maçı izleyerek öğreneceksek zaten sınıfta kalmışız canm biz. tanjeviç istediği kadar iyi antrenör olsun; ki aydın örs ondan daha iyi çalıştırıcıdır gerek oyuncuyla olan diyaloğuyla, gerek taktik bilgisiyle. burada bir ülkeye basketbolu sevdiren,öğreten ve avrupa kupası finalini tanjeviç'i yenerek alan bir koçtan bahsediyoruz ama nedense yabancı hayranlığı bizi buralara getirmiş herhalde sonu "iç" le bitiyo diye süper basketbol biliyo bu adamlar. bizimkiler de gariban,gömlekleri yok tabi.

Ege Uysaler
20-06-2007, 18:27
aydın örs iyi hostuda bir turlu takım oyunu oynatamadı takım 3lukleri tutturursa gidio du

Muhammet Budak
20-06-2007, 20:46
Bogdan Tanjevic iyidir kötüdür o önemli değil ancak komplolarla takımdan uzaklaştırılıyor Aydın Örs.Bu bir ayıptır.Bogdan Tanjevic ne kadar iyi olursa olsun Aydın Örsten iyi değildir.Basketbolun birinci spor olduğu Yugoslavyada ve buraya oranla çok büyük paralar harcanan İtalyada büyük işler başarabilirsin büyük kadrolarla ancak Aydın Örsün yaptığını yapması mümkün değil Tanjevicin.Aydın Örs Türkiyeye basketbolu öğreten adamdır.Koraç Kupasını sınırlı bir kadroyla Tanjevicin Milanosunu yenerek getirdi Türkiyeye.Efes Pilsene ve Türk basketboluna çağ atlattı.İsmimiz sadece Fenerbahçe iken iki yıl boyunca takım zirve için oynadı Final Four oynadı,Efes ve Ülkere ecel terleri döktürdü her maçta kısıtlı kadrolarla.Tanjevicin arkasında durmuyorum seneye de basketbol maçları umrumda değil artık.

Forum Yönetimi
21-06-2007, 19:35
Değerli Üyelerimiz,

Forum kurallarımız gereğince, forumlarımızda konuyla ilgili olmayan mesajlar yazmak ve ikili tartışmalara girmek yasaktır. Forum düzenimizin korunması için üyelerimizin bu konuda özen göstermesi gerekmektedir.

Bu kuralların ihlali devam ederse başlık kilitlenecektir.

1907 ÜNİFEB Forum Yönetimi

Burak.Coşkun
21-06-2007, 22:40
Lütfen 40 yıllık Fenerbahçeli'yi çiçeği burnundaki Tanjeviçle karşılaştırmayın...
Ne kötüydü Aydın Örs'te..:???:
takımın eksik kurulup Avrupada maçlara çıkması onun hatasımıydı..:???:

bogdan'ında bir kariyeri olabilir tamam fakat..Aydın Örs'ün durup dururken bu tahtan indirilmesi akla bir sürü soru işareti getiriyor..

Madem Aydın Hoca indirildi..
Zico'nun burda işi ne?

Ege Uysaler
22-06-2007, 00:24
Lütfen 40 yıllık Fenerbahçeli'yi çiçeği burnundaki Tanjeviçle karşılaştırmayın...

bogdan'ında bir kariyeri olabilir tamam fakat..Aydın Örs'ün durup dururken bu tahtan indirilmesi akla bir sürü soru işareti getiriyor..

Zico'nun burda işi ne?
ben aydın hoca ile zico arasında bir baglantı kuramadım açıkcası bir düşünürsen fenerbahce bu sezon sözüm ona fenerlilerden kazık yedi rüştü,ümit,tuncay vs. sırf biri 40 yıllık fenerli diye takımda tutulmaz herhalde

Baha Şahin
22-06-2007, 16:53

Zico'nun burda işi ne?
sorun aydın hoca Zico sorunu degıl takımımız yavas yavas FENERBAHCE olmaktan cıkıyor ülkere dönüşüyor ülker istediğini alıyor bakalım yarın mirsad ın kalacagı supheli umarım boyle birhata yapmazlar

Burak.Coşkun
22-06-2007, 19:36
evet baha..dediğin gibi..
ben sadece Zico yu başarı açısından örnek gösterdim..
Başkan nasıl müsade ediyor bu olaylara anlamak mümkün değil.:???:

Zeynel Turna
23-06-2007, 23:49
Yok o montaj değildir.. Fatih Solak Gs'de oynuyor zaten..

Ama Fb bu adamı almaz.. Defansa sağladığı kütleden başka artı bir yanı yok.. Bizim Zeki Gülay da en az bunun kadar iş görür :).. İmkanı yok bence Fenerbahçenin Fatih Solak'ı almasının

Baha Şahin
24-06-2007, 00:47
Fatih Solak kazmadan başka birsey birsey degıldır kayserılı oldugnu bilen bilir sokakta oynanılan maclarda bıle yedek kalır oynayamazdı buraya gelısının efsanelerı cok farklı insandan bozma bir pivot ama hiç bir işe yaramaz alırsak takımdan iyice soğurum açıkcası

Baha Şahin
24-06-2007, 15:08
biraz kıskançlık var gibi:D
değil mi renkdaş
kimde ve neden renkdaş?????

Doğa Aydın
25-06-2007, 15:38
ne alaka montaj olduğu çok bariz

Neresi bariz? Fotomontaj falan degil, Fatih Solak fanatik Gslidir, Gsnin maclarini staddan takip eden birisidir.
Fenerbahce maclarinda dikkatli izle kendisini, zaten farkedeceksin.

Celal Tunalıoğlu
25-06-2007, 21:32
Paintte yapmıs gelmis yahu resmen,yer miyiz biz :D :)

Haha,sırf provakasyon valla Fatih Solak galatasaraylıymıs ne alakası var,eski maratonu bilenler anlatır,Fatih Solak kücüklükten beri takılır bizim tribünlere..

Burçay Tiftikçi
25-06-2007, 21:35
montajdan anlamasak yani:D
nereden biliyorsun 6sli olduğunu?
yanındamıydın maçlarda:kizgin:

Resim montaj filan değil , ayrıca Fatih Solak'ın tuttugu takım , maçlarına gittiği takım gs olmasa bile , bu onun kazmalığını yok etmiyor.Hayatı boyunca kendini bir gram geliştiremeyen, tek yaptıgı savunmada blok yapmak olan bir adam.Kendisinin yerine direk koysak sahaya çokta farklılık hissedilmez..

Kerem Işıldak
25-06-2007, 21:52
o resim geçen sene 14 mayısta çekildi ben tvlerden de izledim Fatih Solak'ın o görüntülerini, ayrıca her fırsatta ben Galatasaraylıyım diyen bir adam. Fotomontaj olsa ne olur olmasa ne olur.

Cem Esmer
25-06-2007, 22:21
Ya burada bence tartışılması gereken resmin montaj olup olmadığı değil eğer bu adamın transfer edilmesi söz konusu ise transferinin hiç gerekli olmadığıdır!Uzun rotasyonumuza hiç faydası olmayacak bir oyuncu.Hangi maç hatırlamıyorum ama bir milli maçta yaptığı blok sonrası sevinmesini o kadar uzattı ki tutması gereken adam boş basket bulmuştu sayesinde.Takımımız için oldukça gereksiz bir oyuncu olur,sadece 5dakika savunma yapsın diye oyuncu almanın anlamı yok!

Doğa Aydın
25-06-2007, 23:58
montajdan anlamasak yani:D
nereden biliyorsun 6sli olduğunu?
yanındamıydın maçlarda:kizgin:

Hayır güzellikle izah etmeye çalışıyorum ama anlatamıyorum galiba. İnsan gibi bir kez daha yazayım, Fatih Solak atkı bayrak Gslidir.
Yani bunun kişisel mesele yapılacak bir tarafı yok ki. Oraya koyduğumuz senin resmin değil, Gsli dediğimiz adam sen değilsin. Resim de fotomontaj falan değil. Büyütülecek bir şey göremiyorum.

Onur Aloğlu
26-06-2007, 00:12
kral bogdan tanjevic kıskananlar çatlasın:serefe:

Mesajımı alıntılayıp bunu yazmışsın. Garipsemekten öte komik buldum.

Bogdan Tanjeviç' i kralcılığını yapacak kadar sevmen senin seçimin.

Yalnız bu, alıntıladığın mesajımda belirttiğim Aydın Örs' ün Tanjeviç' i daha önce finalde devirdiği gerçeğini değiştirmiyor. Kıskançlık gibi duygusal bir durumdan öte teknik bir ayrıntı anlayacağın.

Mert Salgın
27-06-2007, 04:46
Arkadaşlar; Fatih Solak benim çok yakın bir arkadaşımın arkadaşı onun sayesinde tanışmıştım....net söyleyebilecek tek kişi benim sanırım... o FANATİK bir 6.saraylı...gelip gelmemesi durumda ise Tanjevic'in bir bildiği var ki almak istiyordur net bir açıklama olmadıktan sonra gerisi hikaye......

Tanjevic federassyonun bir hediyesidir(!!!) bize parasını ödeyemedikleri için bize geldi...aynı şekilde Doğan Hakyemez de Antalya ya gitti bunlar özel kaynaklardan alınan bilgilerdir....

Ege Uysaler
27-06-2007, 13:30
ben gsliligini gectim de adam basketide bilmio ya

Hakan Arıduru
28-06-2007, 21:50
fatih terimde arsen wengeri yendi,lazaronide alex fergusonu yendi onlarda onlardan iyi demi?

bir aydın örs ü bin tane tanjeviç e değişmem ne olursa olsun..

Muhammet Budak
28-06-2007, 21:51
fatih terimde arsen wengeri yendi,lazaronide alex fergusonu yendi onlarda onlardan iyi demi?Tanjevici bu kadar sevmene sebep ne.Üstelik Aydın Örs gibi bir efsaneye büyük bir haksızlık ve vefasızlık yapıldığı bir dönemde Tanjevici neye dayanarak bu kadar savunuyorsun?

Zeynel Turna
29-06-2007, 03:04
Ortada saçma bir tartışma görüyorum.. Tabi ki Tanjeviç çok büyük bir hocadır, Avrupa'nın sayılı coachlarından biridir.. Eminim ki o da Fb'ye çok şeyler verecek Aydın Örs hocamızın verdiği gibi..

Ama bizim içimize sinmeyen, kabul etmediğimiz ve etmeyeceğimiz Aydın Örs'e yapılan vefasızlıktır.. Aydın Örs Tanjeviç'i döver falan gibi muhabbetlere gerek yok.. Çünkü burada söz konusu olan Aydın Hocanın resmen SATILMASIDIR.. Fenerbahçe'nin ahbaplık ilişkilerine malzeme edilmesidir.. Her fırsatta TFF'ye saldıran yönetimin TBF ile aralarındaki tabiri caizse kankalığını daha da geliştirmek için böyle vefasızca bir operasyon düzenlemesidir..

Yani demek istediğim bizim ne Tanjeviç'le ne de takımımızla sorunumuz olmamalı yeni sezonda.. Ama bu VEFASIZLIĞI yönetime hatırlatmalıyız her fırsatta..

Serkan Özen
29-06-2007, 03:22
Ortada saçma bir tartışma görüyorum.. Tabi ki Tanjeviç çok büyük bir hocadır, Avrupa'nın sayılı coachlarından biridir.. Eminim ki o da Fb'ye çok şeyler verecek Aydın Örs hocamızın verdiği gibi..

Ama bizim içimize sinmeyen, kabul etmediğimiz ve etmeyeceğimiz Aydın Örs'e yapılan vefasızlıktır.. Aydın Örs Tanjeviç'i döver falan gibi muhabbetlere gerek yok.. Çünkü burada söz konusu olan Aydın Hocanın resmen SATILMASIDIR.. Fenerbahçe'nin ahbaplık ilişkilerine malzeme edilmesidir.. Her fırsatta TFF'ye saldıran yönetimin TBF ile aralarındaki tabiri caizse kankalığını daha da geliştirmek için böyle vefasızca bir operasyon düzenlemesidir..

Yani demek istediğim bizim ne Tanjeviç'le ne de takımımızla sorunumuz olmamalı yeni sezonda.. Ama bu VEFASIZLIĞI yönetime hatırlatmalıyız her fırsatta..
Bir mesajın bir bölümünü beğenmişsem alıntı yaparken tüm mesajı değil de sadece beğendiğim ilgili kısmını alıntı yaparım dikkat çeksin, bütün mesaj arasında o güzel cümle kaybolup gitmesin diye.

Bu mesaj öyle değil ama. Bu mesajın her kelimesi, her yeri güzel. O yüzden tamamını alıntılıyorum. Bu başlığa yazılabilecek en güzel, en mantıklı mesaj budur.

Onur Aloğlu
29-06-2007, 04:32
fatih terimde arsen wengeri yendi,lazaronide alex fergusonu yendi onlarda onlardan iyi demi?

Tartışma "şu şundan daha iyi" ekseninde olsaydı teknik açılımlara saygı duyabilirdim. Ancak "on gömlek üstün olmak" deyimini Tanjeviç karşısında Aydın Örs gibi birine karşı kullanıyorsan ortada bir zaafiyet var demektir. Bu birincisi ve bu senin sorunun.

İkincisi ve daha önemlisi, sen, her kim olursa olsun bir teknik direktörü yücelteceğim derken Fenerbahçe' de görev almış, camianın saygınlığını kazanmış birini küçültemezsin.

Basketbolu, tartışmalara girebilecek kadar iyi bildiğini iddia ederken basketbol antrenörlüğü ile futbol antrenörlüğünü kıyaslamaktan da erinmiyorsun.

Ertuğrul Bayındır
30-06-2007, 02:48
hakan kardeşim süper yazmışsın tebrikler katılıyorum sana artık olan oldu bize desteklemek düşer..takımımıza hayırlı olur inş..

Selçuk Mısırlı
04-07-2007, 20:01

Aynen katılıyorum. Özellikle Euro ligde çok basit maçlar kaybettik Aydın Örs sayesinde.Tamam şampiyon yaptı sağolsun.

Sinan Bıçak
12-07-2007, 17:49
değerlerimizi yitiriyoruz farkında değilsiniz yazık.Herşey şampiyonluk değil at gözlüğünü çıkaralım artık.

Hakan Arıduru
13-07-2007, 00:34
anlayacak kapasitede olmadıkları için..:rolleyes:

Ezgi Özer
13-07-2007, 22:42
olan oldu... tanjevic ne kadar ii olursa olsun kendini aydın örs kadar kabul ettiremez.
sahne onun artık. yapsın oyununu. oyuncuları nasıl bi taktikle oynatcak merak ediyorum.

Aytek Öztürk
13-07-2007, 22:52
ya arkadaşlar tanjeviç de iyi hoca tamam aydın hocaya yapılan maneviyat açısından haksızlık vs vs de yani ben eminim ki euroleague in ilk 5 maçında çok sıkıntı çekicez takım olamıcaz bu topic tanjeviç istifa sesleriyle inleyecek ama 3 sene sonra da cska pana taunun yanında fenerbahçe yazıcak bu kadar basit

Cem Esmer
13-07-2007, 23:25
3 sene sonra da cska pana taunun yanında fenerbahçe yazıcak bu kadar basit
İnşallah!!!

Hakan Arıduru
15-07-2007, 02:09
ya arkadaşlar tanjeviç de iyi hoca tamam aydın hocaya yapılan maneviyat açısından haksızlık vs vs de yani ben eminim ki euroleague in ilk 5 maçında çok sıkıntı çekicez takım olamıcaz bu topic tanjeviç istifa sesleriyle inleyecek ama 3 sene sonra da cska pana taunun yanında fenerbahçe yazıcak bu kadar basit

hayal dünyasında gezmek güzeldir..

Aytek Öztürk
15-07-2007, 02:59
evet herkesin o çok sevdiği aydın örse de zamanında dodo koç bak bu sene koraçı alıcaz dediğinde(bkz. mithat bereket yapımı efes pilsen 30.yıl belgeseli) de aydın örs de hayal dünyasında gezmenin güzel olduğunu doğan hakyemeze söylemişti ama hayal mi gerçek mi gördük

Hakan Arıduru
16-07-2007, 18:12
bekleyip görücez taraftar olmadan bakalım nasıl yapacaklar..

Hakan Arıduru
17-07-2007, 01:21
kim demiş taraftar olmayacagını?

olmayacak diyen kim? sözümü ne anlamda anladığına bağlı..

Ege Uysaler
18-07-2007, 13:42
bekleyip görücez taraftar olmadan bakalım nasıl yapacaklar..
taraftar olmayacak derken aydın örs için fenerbahceyi satacak degil herhalde taraftar

Hakan Arıduru
18-07-2007, 18:16
hala anlama sorunu olan arkadaşlar var neyi anladığınıza bağlı..

Ege Uysaler
18-07-2007, 19:24
hala anlama sorunu olan arkadaşlar var neyi anladığınıza bağlı..
hala anlatma sorunu olan arkadaslarda var ne anlatamadıgına baglı

Burçay Tiftikçi
19-07-2007, 09:27
Çoğu kişinin takıma kırgınlığı var.Takım sezona iyi başlarsa (euroligede) kırgın insanların çoğu yine maçlara gitmeye başlar.Eğer kötü başlarsak boş salonlara oynarız..

Hakan Arıduru
19-07-2007, 15:32
Madem anlamayan veya anlamak istemeyen iki arkadaş var sözüm onlara..Yönetimin sürekli olarak taraftarı karşılarına alıp kulüp değerlerimizin dışında hareket etmeleriyle nasıl başarılı olacaklar bunu çok merak ediyorum yaptıkları taraftarı amatör branşlardan soğutmaktan başka birşey değil benim tepkim buna..Amatör branşlarda olsun futbol gibi takımımın sürekli hep yanında oldum bundan sonra da ne olursa bu böyle olacak herkesin takımına olan aşkını birbiriyle mukayese etmiyorum ama etrafımda gördüğüm edindiğim izlenim hep bu yönde herkes bu yapılanlara karşı çok kızgın ve kırgınlar..ve özellikle oluşlacak herhangi bir başarısızlıkta meydana gelecek tepkileri tahmin etmek istemiyorum tabi ki umarım bu yönde olmaz ama amatör branşlarda gidişatın hiç iyi yönde olmadığını düşünüyorum..

Doğa Aydın
19-07-2007, 23:28
Elimizde taraftarmetre mi var, neye göre ölçüyoruz kim gerçek taraftar, kim sanayi işi taraftar?
Kendimi katmıyorum, bahsettiğin kişiler arasında senin yaşın kadar salon sporlarını takip etmiş insanlar var. İki düşünüp bir söyleyelim. Hayat klavyenin ucundan bilgisayara doğru giden kablodan ibaret değil.

Doğa Aydın
20-07-2007, 01:27
İşte tam da bahsettiğin bu sebepler yüzünden ben de kendisinin Fenerbahçeliliğinin gerçekliğini yalanlığını sorgulamıyorum. Sorgulanmamalı da...

Okan Külekçi
20-07-2007, 02:16
taraftar asla küçük hesaplaşmalar için FENERBAHÇE'yi satmaz
sözüm gerçek taraftara tabi:hakem2:

Sana göre küçük hesaplaşmadır,başkasına göre Fenerbahçe'yi destekleme hevesinin içine edilmesidir.

Fenerbahçe'yi küçük hesaplaşmalar için sattığını düşündüğün kişilerin bizler ilkokulda sözlüye kalkarken tribün kovaladığını da unutmamak lazım,ona göre yorum yapmak lazım Niyazi.

Ezgi Özer
20-07-2007, 02:44
ya arkadaşlar bunların artık bi önemi yok. taraftar olarak yapmamız gerekeni yaptık ama birilerinin sözü bizden daha çok geçio. fenerbahçenin alehine olcak herşey bizi üzcek. güzel bi sezon olsun. kaliteli basketbol izliyelim.. bu saatten sonra yapılcak tek şey salonlrda takımımızı desteklemk.. ;)

Ege Uysaler
20-07-2007, 13:46
taraftarın sozluk anlamı:
sp. Sporcunun veya sporcuların temsil ettikleri renklere, kulübe veya bayrağa bağlanan kimse:
yani maça gitmeyle klube para kazandırmakla taraftar olunmaz sen bir takımı tutyosan seviyosan aktif veya pasif destek veriyosan taraftarsındır ne benim dolabımda bin tane forma var demekle ne de ben senin yasın kadar maca gittim demekle taraftar olunmaz

Doğa Aydın
21-07-2007, 01:44
sana göre kimdir gerçek taraftar?
Sadece salondan maç takip edenler mi yoksa deplasmanlara gidenler mi
benim ne kadar maça gittiğimi nereden biliyorsun ayrıca:???:

İşte ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz. Mutlaka maçlara gitmişsindir. Mutlaka Fenerbahçe için elinden geleni yapmışsındır. Senin Fenerbahçeliliğini sorgulamıyoruz ki burada.
Ama asıl sorun şu, nasıl ki kimse senin Fenerbahçeliliğini sorgulamıyorsa, sen de kimsenin Fenerbahçeliliği hakkında gerçek Fenerbahçeli ya da değil şeklinde yorumlar yapma. Hele ki bu bahsettiklerin sen ben karatahtaya "Ali gel" yazmaya çabalarken Fenerbahçe peşinde koşan insanlarsa...

Samet Taşlı
12-09-2007, 00:33
Mr.tanjevİc İstİfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Tolga Uysal
12-09-2007, 19:00
UTAnjevic.. :(

Başar Kantar
13-09-2007, 01:42
adam daha takımın başına gelmeden istifa denmş yaaaa fesupanallah töbe töbe

Eray Ağdemir
13-09-2007, 09:39
bukdar başarısızlıktan sonra milli takımdan istifa etmiyen bi adamdan daha takımımız başında maça çıkmadan istifa etmesi bekle nasıl bi hayal ürünüdür şaşıyorum...
hepimiz aydın örs ü çok seviyorduk takımımıza günden güne başarı grafiğini yükseltiyodu evt ama nekdr beğenmesek, sevmesek ve bizi avrupa şampiyonasında rezilde etmiş olsa kabul etmeliyizki kariyeri başarılarla dolu bi antrenördür yapileceğimiz tek şey takımımıza sonuna kadar destek olup syn. tanjevic in başarılı olmasını umut etmektir...

Samet Taşlı
13-09-2007, 14:10
Tanjeviç başarılı olucak olsaydı 45 gün aslanlar gibi çalışan,sahada her şeyini vericek olan oyuncularımızı bu duruma sokmazdı...kariyeri başarılarla dolu demek her takımda başarılı olcak manasına gelmez....tabiki Fenerbahçemizde başarılı olmasını isteriz..ama görünen köy kılavuz istemez...takımın başına gelip mirsadı ömeri solomon u göndermeye kalktıgı zaman inşallah biz haklı çıkmayız.....gelecek dıe 20 yasındakı adamlarla sahaya cıkıp fark yediğimz zamanda bakalım arkasında duran olucak mı?
unutmayalım biz zico takımı şampiyon yaptığı halde elestrdk!

Mustafa Akdoğan
13-09-2007, 14:48
organize hücum yok denecek kadar az,birebir odaklı el üstü atışlarla sayı bulmak,sürekli 5i değistrmek gbi bir sürü garip karar veriyo.bu durumu fenerbahçemize de yansıtırsa 2.zico vakası yaşarız.

Eray Ağdemir
14-09-2007, 05:51
Tanjeviç başarılı olucak olsaydı 45 gün aslanlar gibi çalışan,sahada her şeyini vericek olan oyuncularımızı bu duruma sokmazdı...kariyeri başarılarla dolu demek her takımda başarılı olcak manasına gelmez....tabiki Fenerbahçemizde başarılı olmasını isteriz..ama görünen köy kılavuz istemez...takımın başına gelip mirsadı ömeri solomon u göndermeye kalktıgı zaman inşallah biz haklı çıkmayız.....gelecek dıe 20 yasındakı adamlarla sahaya cıkıp fark yediğimz zamanda bakalım arkasında duran olucak mı?
unutmayalım biz zico takımı şampiyon yaptığı halde elestrdk!
tabiki kariyeri başarılarla dolu die başarılı olucağı garanti değil benimde çok beğendiğim bir antrenör diil kendisi ama şu durumda beklemek ve gene başarılı olmasını umut etmekten başka yapaileceğimiz bişi yok...

Güzide Ören
20-09-2007, 03:13
Avrupa basketbol şampiyonası'nı izledikten sonra korktum açıkçası.
İnşalla Fenerbahçemizin başarısına başarı katar...

Abdullah Çalışkan
05-10-2007, 18:42
başımızda bu adam warken ben ligde bile ilk 3beklemiyorum.. neymiş basden yeterli diilmiş.. görcez bakalm slovenler nasıl...:kizgin: :kizgin: :kizgin:

Okan Ünal
05-10-2007, 21:35
aydın örs gibi tüm farklı karakterde oyuncuları takım olmayı öğreten bi koç'u göndermek yapılabilecek en kötü şeydi..

Can Rona
10-10-2007, 12:58
Tanjevic,dün söylediği,"Kendisini biraz kıskanıyorum, çünkü hem Avrupa şampiyonluğunu kazandı, hem de büyük bir takımın başına geldi." sözüyle kendi ipini çekmiştir.Bu taraftarın zaten Tanjevic'e olan güveninin zayıf olduğunu biliyoruz.Bunu sebepleri:

1.Aydın Örs'e duyulan bağlılık ve içten içe Tanjevic'i suçlama (ki en az suçlu o eğer bir suç varsa)
2.Tanjevic'in Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlığı ve David Blatt'in favori olmayan takımı şampiyon yapması.
3.Alınan transferlerin balon olması ve Eddie Basden'ın gönderilmesi.

Tanjevic,taktik olarak Efes'i önde gördüğü söylemiş olabilir,ama unutmaması gereken bu takımın geçen sene Efes'ten korkmayarak eze eze yenmesidir.Bu açıklamaları,zaten şu an takıma olan güven zaafiyeti ve yukarıdaki sebepleri düşününce Fenerbahçe taraftarını rahatsız ediyor.Tanjevic'in kariyerini düşününce hadi bu bölümü geçelim diyoruz ama bu bölüm geçilmez işte:"Kendisini biraz kıskanıyorum, çünkü hem Avrupa şampiyonluğunu kazandı, hem de büyük bir takımın başına geldi."
İşte bu söz Tanjevic'in ipini çektiğinin göstergesidir.Rakibe sahada taktik icabı önde diyebilirsin,ama büyüklük konusunda Fenerbahçe'nin büyüklüğüyle ilgili bu denli küçümser şekilde konuşamazsın.Bugün alınacak bir mağlubiyet sonrası Tanjevic'in Cuma gününü görebileceği bir muammadır.

Can Rona
09-11-2007, 19:08
Eddie Basden'ın son açıklamalarında sonra Tanjevic beni hayal kırıklığına uğrattı.

- Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Fransa takımı Cholet ile anlaştın. Takımın başında da bir Türk antrenör‚ Erman Kunter var. Bu süreçten bahsedebilir misin?

Teşekkürler. Kolej takımında oynarken Fenerbahçe Ülker´deki rolümden çok daha farklı bir role sahiptim. Fenerbahçe Ülker´de daha takım oyuncusu rolüne sahipken‚ kolej takımında ise takımın lideri konumundaydım. Ve artık kendi reklamımı yapmak adına yeniden lider olma ihtiyacı duyuyorum. Eğer bir takımın lideri olursam ve takımı bir yerlere getirebileceğimi ispatlarsam sanırım ulaşmayı hedeflediğim yerlere daha çabuk geleceğim. Ancak tabi ki‚ bu liderlik vasıflarının yanında‚ daha önceden takım için yaptığım şeyleri de gözardı etmeyeceğim.

- Fenerbahçe Ülker ile geçirdiğini başarılı sezonun ardından şansını NBA´de denedin. Ama maalesef olmadı. Sence bu neden gerçekleşmedi? Çünkü bahsi geçen başarılı sezonda birşeyleri ispatlamıştın...

Evet‚ NBA´i gerçekten çok istiyordum. Türkiye´de BEKO Basketbol Ligi sona erdiğinde bir çok arkadaşım dinlenmeye çekilirken ben bu hayalimi gerçekleştirmek için antrenman yaptım. Ama herşey bunlarla bitmiyor. Çünkü NBA Yaz Ligi´nde bu yıl oldukça fazla sayıda serbest veteran oyuncu vardı. Bu durumun tam aksine‚ kulüplerin kadrolarında fazla yer yoktu. Ancak orada çok iyi bir performans sergilediğime inanıyorum. Çünkü Yaz Ligi sona erdiğinde bir çok olumlu tepkiler aldım. Eğer Avrupa´da da iyi bir sezon geçirirsem‚ ABD´ye çok daha fazla şansla döneceğime eminim.

- Yeniden Fenerbahçe Ülker ile geçirdiğin sezona dönecek olursak‚ sarı-lacivertli taraftarların seni çok sevdiği hemen aklımıza geliyor. Seninle yaptığımız bir röportajda hep Türkiye´de ne kadar mutlu olduğundan‚ NBA´de bir takımla anlaşmadığın takdirde yeniden Fenerbahçe Ülker´e döneceğinden bahsettin. Ama böyle olmadı. Burada çıkan haberlerde senin Fenerbahçe Ülker Yönetimi ve yeni antrenörü Bogdan Tanjevic´le görüştüğün‚ bu yıl düşünülmediğin yazıldı. Bu hikayenin aslı nedir?

Öncelikle Fenerbahçe taraftarına yine teşekkür ediyorum. Bana‚ orada bulunduğum sürece inanılmaz davrandılar. Ben yeniden onlarla birlikte olmak isterim. Ancak işler böyle yürümedi. Şunu söylemeliyim ki Fenerbahçe Ülker´den kimse benimle yeniden takıma dönmem üzere görüşmedi. Ayrıca takımın yeni antrenörü Bogdan Tanjevic ile de görüşmedim. Evet‚ bir NBA takımı ile anlaşmadığım takdirde dönmek istediğimi hep söyledim ama sanırım Fenerbahçe Ülker yeni bir yapılanmaya gitmeyi tercih etti. Buna da saygı duymak gerekir. Şu gün bile beni çağırsalar ben gelmek isterim çünkü orada gerçekten çok güzel günlerim geçti. Takıma sezonun ortasında katılmama karşın insanlara‚ şehire‚ hayata çok çabuk alıştım. Fenerbahçe Ülker ve taraftarlarıyla çok güzel anılarım oldu. Hala orada bir çok arkadaşım var ve bana bir gün dönüp dönmeyeceğimi soruyorlar. Ben de onlara "Teklif gelirse neden olmasın" demekle yetiniyorum.

- Cholet ile bir yıllık sözleşme imzaladın. Bu heralde sezon sonunda şansını yeniden NBA´de deneyeceğin anlamına geliyor...

Evet. Hatta sözleşmem 30 günlük özel izin maddesini içeriyor. Bu izin herhangi bir NBA takımının bana teklifte bulunması halinde geçerli olacak. Yani tüm sezon boyunca burada olmayabilirm. Ama şu anda herşeyimle Cholet takımına ve bu takımla mücadele edeceğimiz Fransa Pro A Ligi´ne konsantre oluyorum. Bu takımla Fransa´da şampiyonluk yaşamak istiyorum.

- Fenerbahçe Ülker dışında bir Türk takımından teklif alırsan‚ bu teklifi düşünür müsün?

Ben kalpten Fenerbahçe Ülker´i destekliyorum. Yani cevabım çok kısa ve net: Hayır. Ben Fenerbahçe Ülker´le tarihe geçtim‚ çok önemli bir sezonda müthiş bir iş başardık. Bu yüzden birinci‚ ikinci ve hatta üçüncü seçeneğim Fenerbahçe Ülker.

- Fenerbahçe Ülker´de eski takım arkadaşlarınla çok güzel arkadaşlıklarınızın olduğunu biliyorum. Hala İstanbul´daki arkadaşlarınla konuşuyor musun?

Evet‚ hepsiyle çok iyi arkadaştık. Zaten başarının sırlarından biri de buydu. Hakkımızda çıkan haberler bizi daha da kenetledi. Belki her gün değil ama‚ hala bazılarıyla konuşuyoruz. Kopmuş değiliz. İstanbul´da çok güzel dostluklarım‚ çok hoş anılarım oldu. Sadece takım arkadaşlarım değil aynı zamanda taraftarlarla da zaman zaman haberleşiyoruz.

- Yeni takım hakkında konuştuğunuz oldu mu hiç?

Tabii‚ bana takımın iyi olduğunu ama geçen seneki gibi de olmadığını söylüyorlar. Yeni gelen antrenörü ben de tanıyorum. Geçmişi başarılarla dolu‚ ama işinin kolay olmadığı da gerçek. Çünkü biz Türkiye Kupası´nı bir kenara koyarsak tüm sezonda 2 yenilgi almıştık. Bir de duyduğum kadarıyla diğer takımlar da kadrolarını oldukça güçlendirmişler. Umarım herşey Fenerbahçe Ülker´in istediği gibi olur.

- Senin de bildiğin gibi elde ettiğiniz o şampiyonluğun ardından antrenör Aydın Örs ile yollar ayrıldı. Sen bunu duyduğunda nasıl tepki verdin? Hiç kendisiyle konuştun mu? Çünkü bildiğimiz kadarıyla o senin kalmanı istiyordu...

Herkes gibi benim için de büyük bir sürpriz oldu. Çok üzüldüm. Ama sanırım kulüp böyle olmasını‚ önümüzdeki yıllarda mücadele edeceği Euroleague ile Türkiye Ligi için yeni bir sistem kurma gereği hissetti. Durum gerçekten üzücü ama Aydın Örs´ün iyi olduğunu biliyorum.

- Son olarak NBA´i soracağım. Seninle yaptığımız bir röportajda Cleveland´ın finale çıkmasını istediğini söylemiştin‚ bu isteğin de gerçekleşti. Bu sezon ne olacak? Sence bu sezonun finalinde hangi takımları izleriz?

Doğu Finalini Boston-Detroit‚ Batı Finalini ise San Antonio-Phoenix oynar. Finalde de 6 maç sonunda Boston kazanır.

Irmak Kazuk / ntvspor.net

Gerçekten üzücü Basden gibi değeri kaybetmek.Ah be Tanjevic ...
(javascript:CokluAlinti('CokluAlinti1'))[/URL] [URL="http://www.1907unifeb.org/forums/"] (http://forum.antu.com/CevapYaz.aspx?gID=4&fID=10&kID=3006&aID=166232)

Özlem Göktürk
10-11-2007, 00:16
Eddie Basden'ın son açıklamalarında sonra Tanjevic beni hayal kırıklığına uğrattı.

-Burada çıkan haberlerde senin Fenerbahçe Ülker Yönetimi ve yeni antrenörü Bogdan Tanjevic´le görüştüğün‚ bu yıl düşünülmediğin yazıldı. Bu hikayenin aslı nedir?

Öncelikle Fenerbahçe taraftarına yine teşekkür ediyorum. Bana‚ orada bulunduğum sürece inanılmaz davrandılar. Ben yeniden onlarla birlikte olmak isterim. Ancak işler böyle yürümedi. Şunu söylemeliyim ki Fenerbahçe Ülker´den kimse benimle yeniden takıma dönmem üzere görüşmedi. Ayrıca takımın yeni antrenörü Bogdan Tanjevic ile de görüşmedim. Evet‚ bir NBA takımı ile anlaşmadığım takdirde dönmek istediğimi hep söyledim ama sanırım Fenerbahçe Ülker yeni bir yapılanmaya gitmeyi tercih etti. Buna da saygı duymak gerekir. Şu gün bile beni çağırsalar ben gelmek isterim çünkü orada gerçekten çok güzel günlerim geçti. Takıma sezonun ortasında katılmama karşın insanlara‚ şehire‚ hayata çok çabuk alıştım. Fenerbahçe Ülker ve taraftarlarıyla çok güzel anılarım oldu. Hala orada bir çok arkadaşım var ve bana bir gün dönüp dönmeyeceğimi soruyorlar. Ben de onlara "Teklif gelirse neden olmasın" demekle yetiniyorum.

- Fenerbahçe Ülker dışında bir Türk takımından teklif alırsan‚ bu teklifi düşünür müsün?

Ben kalpten Fenerbahçe Ülker´i destekliyorum. Yani cevabım çok kısa ve net: Hayır. Ben Fenerbahçe Ülker´le tarihe geçtim‚ çok önemli bir sezonda müthiş bir iş başardık. Bu yüzden birinci‚ ikinci ve hatta üçüncü seçeneğim Fenerbahçe Ülker.

Elimizdeki değerlerin kıymetini ne zaman bilicez acaba?Takımımızn Basden gibi bir oyuncuya ihtiyacı olduğu kesin.Basden'in da gönlü biz de inşallah geri döner diycem ama Tanjevic istemediği sürece zor

Samet Hacıoğlu
02-12-2007, 17:25
:kizgin: net söyliyeyim bu adamı hiç ama hiç sevmiyorum ve bizim takımın başına yakışmıyor.

Özlem Göktürk
21-12-2007, 00:15
Ben de sevmiyorum bu adamı ama sonuçta takımımın başında ve ben ne kadar yırtınsam da biliyorum ki gitmeyecek.Tanjevic Aydın Örsün yetiştirdiklerinin üstüne kondu en büyük şansı da bu zaten.Bizler bu takımı ne bir koç için ne de basketbolcusu için sevmedik o yüzden de Tanjevici de her ne kadar sevmesem de her daim takımımı desteklerim.

Can Rona
02-01-2008, 13:43
Bogdan Tanjevic'in gazeteye verdiği röportaj:

AMilli Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Ülkerspor’un teknik patronu Bogdan Tanjeviç zor günlerin adamı. 25-30 yıldır Avrupalı yöneticilerde yaygın kanı şu: “Yeni bir takım yaratmak ve başarılara yelken açmak istiyorsanız Tanjeviç’ten iyisini bulamazsınız.” Milli takımı bir yana koyup, Fenerbahçe Ülker üzerine bir söyleşi yapıyoruz Tanjeviç’le. Sohbeti baldan tatlı kurt hoca dobra dobra konuşuyor; zevkle dinliyoruz: Fenerbahçe taraftarının endişesi olmasın. Lige Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başladık. Bu ilk hedefti. İkinci hedef Türkiye Kupası. Üçüncü olarak da lig şampiyonluğu hedefimiz var. Yani Türkiye’de ne kadar kupa varsa talibiz. Avrupa’daki hedefimiz de, üçüncü yıl sonunda zirvede olmak.

FUTBOLU ÖRNEK ALIYORUZ

F.BAHÇE’ye kalıcı işler yapmaya geldim. Yani bir yıl şampiyon olup, 10-15 yıl beklenilmeyecek. Bu konuda futbol takımımızı örnek alıyoruz. Onlar gibi olmaya çalışacağız. Her yıl şampiyon olmasan da 2-3 yılda bir mutlaka olmalısın. İşte biz futboldaki gibi istikrarlı bir takım yaratmak istiyoruz. Fenerbahçe potada hep yukarılarda dolaşacak. Şampiyonlukta da istikrarı yakalayacak. Barcelona, Real Madrid, CSKA, Maccabi Tel Aviv basketbolda ne ise Fenerbahçe Ülker de öyle istikrarlı olacak. Bunun için biraz zamana ihtiyacım var.

YETENEKLERİ KEŞFETTİK

SADECE 12 genç oyuncuyla yola çıkmak olmazdı. Biz de 5 tecrübeli, 7 de çok genç oyuncu ile işe başladık. Gaspar Vidmar ve Emir Preldziç çok kabiliyetli ve genç oyuncular. 1-2 yıl sonra bu oyuncuları almak çok zor olurdu. O zaman rakipleriniz Panathinaikos, Barcelona ve CSKA olurdu. 500 bine alacağına, 2 milyona zor alırdık. Rakiplerimiz, Panathinaikos, Tau ve Real Madrid’in para sorunu yok. Hangi oyuncuyu almak isterlerse alabiliyorlar. Onlarla mücadele etmek için siz daha akıllı olacaksınız ve onlardan önce davranarak yetenekleri daha önceden bulup keşfederek transfer edeceksiniz. İşte, Vidmar’la Emir’i bu yüzden aldık.

F.BAHÇE ÇAĞ ATLAYACAK

KOÇLUK zor iş. Çelik gibi sinir ve yürek gerek. Gençlere önem veren hocayım. İki yıl önce genç bir milli takımla Japonya’da başarılı olunca, beni Avrupa’nın en başarılı koçu seçtiler. Şimdi kötü diyenler de oluyor. Oysa ben aynı adamım. Hayatım boyunca hep aynı şekilde çalıştım. Bu takımın yavaş yavaş büyüyeceğini ben garanti ediyorum. Salonumuz yapılınca Fenerbahçe çağ atlayacak. 10 bin seyirci ile oynanan maçlar, takıma bambaşka bir hava katacak.

İbrahim’in yerine yeni oyuncu

Tanjeviç, Solomon, Mirsad, İbrahim ve Semih’in sakatlıklarla boğuştuğunu belirterek, “Uzun vadeli programlar yapıyoruz. Bunun için şans da olması lazım. O şansı yanımızda hiç göremedik. Şimdi İbrahim Kutluay askerlik problemi nedeniyle gidiyor. Onun yerine bir skorer gard alacağız. Ancak bu Alpella’daki Marshall Strickland olmayacak” dedi.

Avni BAŞOĞLU

Abdullah Çalışkan
03-01-2008, 04:38
Ergin Ataman Beşiktaş'ı, Murat Özyer de Galatasaray'ı kaostan kurtarıp zirve yarışına soktu. Milli Takım Coachu Tanjeviç'in şampiyon unvanıyla aldığı Fenerbahçe ise kan kaybediyor, tıpkı 12 Dev Adam gibi...
2.1.2008

2008 yılının Milli Takımımız için de yeni bir sayfa açmasını diliyoruz, peki bu mümkün mü...
Ergin Ataman Beşiktaş’ı, Murat Özyer de Galatasaray’ı kaostan kurtarıp zirve yarışına soktu. Milli Takım Coachu Tanjeviç’in şampiyon unvanıyla aldığı Fenerbahçe ise kan kaybediyor, tıpkı 12 Dev Adam gibi...
Türkiye’de basketbolu en üst seviyeye çıkaran, Efes ile Avrupa Şampiyonluğu, A Milli Takım ile Avrupa İkinciliği ve son olarak da, 2003-04 sezonunda ligi 10. sırada bitiren Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşayan Aydın Örs... Efes Pilsen’e Final-Four oynatan, sıradan br takımken, İtalyan Siena ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan, Ülker’in başında birçok kupa kazanan ve şimdi de Beşiktaş’ı şaha kaldıran Ergin Ataman... Ülker ile şampiyonluk yaşayan, Milli Takım’ın en başarılı döneminde Aydın Örs’ün yanında olan ve Galatasaray’ı iki yıl içinde Play-Out oynayan bir takım olmaktan çıkarıp, ligin zirvesine taşıyan Murat Özyer... Fransa’da çalıştırdığı tüm takımlara sınıf atlatan ve şimdi de Cholet’te mucizeler yaşatan, Fransa Milli Takımı’nın başına geçirilmesi düşünülen Erman Kunter... Efes ile Final-Four tecrübesi yaşayan, büyük başarılar kazanan, bu sezon ise çok kötü bir performans gösteren Benetton’ın sezon ortasında başına geçtikten sonra, takımı, hem ULEB Cup’ta, hem de İtalya Ligi’nde ayağa kaldıran Oktay Mahmuti... Rakiplerinin onda bir bütçesiyle her zaman devlere kafa tutan Ahmet Kandemir ve birçok Türk antrenör var... Ancak 2010 masalıyla oyalanan 12 Dev Adam’ın başında da hala Bogdan Tanjeviç... Tehlikenin farkında olmanız için sadece üç coachun son yıllarda yaptıklarına bakalım... Ve A Milli Takımımız’ın peş peşe yaşadığı hezimetlerin ardından oldu bittiye getirilen, ‘Tanjeviç ile devam’ kararını tekrar Türkiye’nin gündeme getirelim...
Ergin Ataman
30 yıl sonra final oynayan Beşiktaş, herkesi nasıl da heyecanlandırmıştı değil mi? Bu büyük başarının arkasında bir Türk Coach vardı; İhsan Bayülken... Zeki Can ile birlikte çok iyi bir ekip kurmuş ve Kartal’ı adeta uykudan uyandırmıştı. İşte Türkiye o zaman yeniden hatırladı; kulüp takımlarının finallere yükselmesinin avantajını. Ardından geçen iki yılda Beşiktaş kademeli olarak geriledi. 2004-05 sezonunda finale çıkan Kartal, 2005-06’da 3., 2006-07’de ise 5. sırada bitirdi ligi. İşte bu sırada Ergin Ataman devreye girdi. Kariyeri başarılarla dolu olan Ataman, adeta Kartal’a
sihirli bir değenek ile dokundu ve bakın neler oldu...
YAPILANLAR
1) Yabancı farkı: Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın yabancıları Aubrey Reese, Ivan McFarlin, Donnell Harvey, Jamal Thomas ve Djuro Ostojic’ti. Ataman bu isimlerin yerlerine bir önceki sezon Euroleague’de oynayan Christian Dalmau, Rick Apodaca, Sandro Nicevic, Preston Shumpert, Predrag Drobnjak ve İtalya Ligi sayı kralı Rick Apodaca’yı aldı.
2) Güçlü takım: Ataman, takıma Kaya Peker gibi bir starı da katarak, gücünü artırdı. Ayrıca Mehmet Yağmur, Sinan Güler ve Eren Beyaz gibi genç isimleri de kadroya dahil ederek, Beşiktaş’ın gelecek planlarını da yaptı! En önemlisi de, hedefi şampiyonluk olarak göstererek güven aşıladı.
SONUÇLAR
1) Avrupa Hedefi: Bir sezon önce ULEB Cup’ta ilk turda elenen, 10 maçta sadece 2 galibiyet alarak en kötü performansı gösteren ekipler arasına giren Beşiktaş, bu sezon ULEB Cup B Grubu’nda oynadığı 7 maçı da kazanarak en iyi 2 takımdan birisi oldu.
2) Zirve yarışı: Sezona Telekom ve Karşıyaka yenilgileriyle başlayan Beşiktaş, yeni kurulma dezavantajından kurtulunca, son 10 lig maçında sadece 1 kez yenildi. Son iki sezonda ezeli rakibi Fenerbahçe’ye üstünlük kuramayan Kartal, Sarı-Lacivertliler’i de 23 sayı farkla yendi. Bu da taraftarı tekrar Akatlar’a çekti.
Murat Özyer
Türkiye’ye basketbolu getiren kulüp olarak anılır Galatasaray’ın adı hep. Bu hatırlatmanın yapıldığı yer ise, son yıllarda ne yazık ki, alınan hezimetler, kaybedilen maçlardan sonrasıydı. 4 sezon önce ligden düşme korkusunun yaşanması, takımın ancak Play Out oynayarak Birinci Lig’de kalması, gelinen noktanın ne kadar vahim olduğunun kanıtıydı. Ve iki yıl önce görevi Murat Özyer aldı.
YAPILANLAR
1) Yabancı farkı: Özyer, Malik Dixon, Desean Hadley, Glen Whisby, Rendy Livingston, Chris Garnett gibi isimlerin yerine Darrel Mitchell, Gerald Fitch, Jeff Graves, Jerad Holman gibi isimleri kadroya kattı. Ayrıca Tufan Ersöz, Murat Kaya, Altay Özurgancı, Cemal Nalga gibi gelecekte sorumluluk alabilecek oyuncular da ekibe dahil edildi. Özyer ilk yılında Galatasaray’ı ilk dört içine sokarken, sergilenen performans bir sene sonrasının daha iyi olacağının kanıtıydı.
2) Doğru isimler: İkinci sezonunda Özyer, Charles Gaines, Chris Owens, Dee Brown, Robert Hite gibi üst düzey yabancılarla, Hüseyin Beşok, Cenk Akyol, Cüneyt Erden gibi takımı zirveye taşıyacak isimleri bir araya getirip, mükemmel bir ekip yarattı.
3) Organizasyon: Özyer’in yaptıkları sadece saha içinde de kalmadı. Antrenman, kondisyon ve dinlenme tesislerinde yaptığı çalışmalarla, artık yönetime kim gelirse gelsin basketbolun ciddiye alınması gerektiğini ispatladı.
SONUÇLAR:
1) Liderlik geldi: 2003-04 sezonunda 12., 2004-05 sezonunda 13., 2005-06’da ise 8. olan Galatasaray Beko Basketbol Ligi’nde ilk yarının tamamlanmasına sadece iki hafta kala liderlik koltuğunda. Hem de bu başarıyı tam 17 yıl sonra yakalayarak. Çok değil, sadece 3 sezon önce Play-Out oynayan Sarı-Kırmızılı ekip, artık şampiyonluk adayları arasında.
2) Merhaba Avrupa: Yıllardır Avrupa’da boy göstermeyen Galatasaray, ULEB Cup’ta, hem de Girona, Hemaform gibi dev isimlerin arasında zirve adayları arasında.
Boğdan Tanjeviç
Murat Özyer ve Ergin Ataman’ın aksine Bogdon Tanjeviç, zirvedeki bir takımın başına geçti. Aydın Örs önderliğinde, ‘Bu kadar yıldız bir arada olmaz’ tahminleri arasında, özellikle ligin ikinci yarısında muhteşem bir performans sergileyerek, normal sezonu sadece 2 yenilgi (ilk yarıda, Telekom ve Efes) bitiren ve 16 yıl sonra şampiyon olan Fenerbahçe’ydi, Tanjeviç’in başına geçtiği takım.
YAPILANLAR:
1) Hedef: Fenerbahçe gibi her zaman şampiyonluk hedefleyen bir kulüp, özellikle de Türkiye’nin zirvesine çıkmışken, daha büyük hedeflere gitmesi beklenirken, hedefi 2010 yılı olarak gösterdi; tıpkı Milli Takım’daki gibi!
2) Yabancı seçimi: İbrahim, Mirsad, Mrsiç, Semih, Oğuz, Ömer, Solomon gibi bir önceki sezonu formlarının zirvesinde tamamlayan oyuncuların yanına yabancı olarak Slovenya Milli Takımı’nın alt yapısından Gasper Vidmar, Emir Preldzic gibi, gelecekte iyi oyuncu olmaları sadece tahmin edilen isimlerle NBA’de şans bulamayan James White alındı. Hem de Eddie Basden, Ira Clark ve Kaspars Kambala gibi önemli isimlerin yerine... Hem de çok ciddi ücretlerle!
3) Oyunculara bakış: Ne yazık ki, kariyeri genelde küçük oyuncularla büyük başarılar kazanmakla geçen Bogdan Tanjeviç, büyük oyunculara da küçük oyuncular gibi davranınca Fenerbahçe havasını yitirdi.
SONUÇLAR:
1) Yenilgiler: Bir yıl önce normal sezonu iki yenilgi ile bitiren Fenerbahçe, ligde 13 hafta sonunda 4 mağlubiyet aldı. Kazandığı maçlarda da Solomon, Mrsiç, Ömer gibi isimlerin bireysel yetenekleriyle sonuca ulaştı.
2) Tercihler: Tanjeviç, kamuoyunun tepkisini çeken transerleri Vidmar ve Preldziç’i öncelikli tercihleri olarak belirleyince, diğer isimlerin performansı düşmeye başladı.
3) Taraftar uzaklaştı: Bir sezon önce Abdi İpekçi’de unutulmaz günler yaşayan, geçtiğimiz sezon iki Beşiktaş maçını da kazanırken bu sezon rakibine 23 sayıyla mağlup olan, Galatasaray’ı deplasmanda 34 sayı farkla yenmişken bu kez fark yiyen Fenerbahçe’de seyirci, Aydın Örs’ün gönderiliş şekli, yeni yabancı seçimleri ve hedef küçültülmesiyle sonucunda
salondan uzaklaştı...
4) Nereden nereye: Geçen sezonki kadroya yapılacak kaliteli yabancı takviyesiyle Final-Four oynamayı düşünen Fenerbahçe, bu sezon Euroleague’de sadece kendisinden güçsüz takımları yenen, geçen sezonki Barcelona galibiyeti benzeri maçlar için umut vermeyen bir görüntüye büründü.
5) Oyuncuların durumu: Aydın Örs ile birlikte çalıştıkları için antrenörle baba-oğul benzeri ilişkiye alışan Fenerbahçeli oyuncuların bu sezonki mutsuzlukları açıkça ortaya çıkarken, Tanjeviç ile tartışmaları da sık sık ekranlara yansıyor. Daçka maçında Ömer-Tanjeviç, Beşiktaş maçında Mrsiç-Tanjeviç, Galatasaray maçında Mirsad-Tanjeviç tartışmaları hala akıllarda. Kısacası Tanjeviç Fenerbahçe’ye çok şey kaybettirdi. Tıpkı 12 Dev Adam gibi...
SÖZÜN ÖZÜ
Önce Milli Takımı, ardından Fenerbahçe’yi ve hatta, Ömer Aşık, Serhat Çetin ve Marshall Strickland gibi isimlerin transfer trafiği ile Alpella’yı da eriten Bogdan Tanjeviç hala 12 Dev Adam’ın başında. Peki neden? Son 3 Avrupa Şampiyonası’nda millilerimizi ilk 8’e sokamayan, İspanya’da tüm Avrupa basını tarafından ‘1970’lerin basketbolunu oynatıyor’ diye eleştirilen Tanjeviç, neyin kredisini kullanıyor? Bu başarısızlıkların ve yaptığı hataların sorumlusu bir Türk olsaydı, şu anda nasıl yorumlar yapılırdı? Artık sorunu taktik ve teknikten öte psikolojik bir hale bürünen Milli Takımımız için, hemen yanıbaşımızda çok formda Türk antrenörler varken bu ısrarın sebebi ne? Tanjeviç bundan 20 yıl önce iyi işler yapmıştır, doğrudur, ancak artık o devir kapanmıştır.Son durağı Türkiye olan bir antrenöre, ülkemizin basketboldaki kaderini emanet etmek intihardır!

‘1970’lerin basketbolunu oynatıyor’
fanatik gazetesinde çıkan bi haber bilmiyorum ne kadar dikkatinizi çeker ama benim çekti..:rolleyes: işte bundan bahsediyorum en başından beri..

Şahin Bilir
03-01-2008, 19:10
Şampiyon yapan, Fener'i Fener yapan adam gibi adam Aydın Örs gönderildi yerine isminin duyulmuş olmasından ötürü B.T. geldi.Yıllardır hezimete uğrattığımız rakiplerimizden fark yedik, ligde kötüyüz, istikrar yok ama B.T. var. Bu da bize yeter.

Başar Kantar
04-01-2008, 06:15
ahhhh takıntılı türk insanı ahhhh

Tuğrul Erdem
21-04-2008, 21:56
Anlaşılan bu seneyi Tanjevic'le tamamlıyoruz.Gelecek sene Aydın Örs ikna edilemezse,Çetin Yılmaz düşünülebilir.Tabi Tanjevic gönderilirse...

Alp Hacıoğlu
23-08-2008, 23:20
İbrahim Kutluay'ı istemiyormuş takımda
hayret bir şey

Ege Uysaler
24-08-2008, 01:50
hayret bir şey
ibrahim kutluayın nesini istesinki adamın ahı gitmiş vahı kalmıs bu takıma katacak birseyi yok artık bence damir mrsic de gitmeli

Alp Hacıoğlu
24-08-2008, 01:51
tabi.

Aytek Öztürk
24-08-2008, 07:42
tanjevic bu yaşlı oyuncu sevmiyo adam huy işte.zamanında avrupanın en önemli 3 numarası carlton myersı da bir çırpıda silicek kadar delli cesareti olan bir koç tenjevic.mrsici takımda tutmasının sebebi yeni alınan greenin yeterli olduğu konusunda şüphesi vardır yoksa ben onunla ilgili de abuk bir tasarruf beklerdim açıkçası

Serkan Şahin
24-08-2008, 13:48
ibrahim kutluayın nesini istesinki adamın ahı gitmiş vahı kalmıs bu takıma katacak birseyi yok artık bence damir mrsic de gitmeli
Damir Mrsic? Gitsin? ... İlginç.İnsanların değer yargılarını eleştirmek yada sorgulamak tabiki kimseye düşmez ama büyük kaptanın gitmesini istemek biraz yanlış gibi sanki..:???:

Özlem Göktürk
24-08-2008, 13:48
hayret bir şey
istese şaşardım zaten

Alp Hacıoğlu
24-08-2008, 13:52
İbrahim'i istemiyor ya adam. Kötü mü ibrahim kutluay?
Tanjeviç'i anlamak mümkün değil.
Yönetim de bu konuda gerekli dirayeti gösteremiyor.
Nedemek Tanjeviç istemiyor? Neden istemiyor?
İbrahim Kutluay denilince aklıma;
1996 senesinde şampiyon olan Futbol takımımızla Van'dan dönüşte futbolcularla birlikte şampiyonluk marşları söyleyişi geliyor. O da takımla beraber ligin son maçı için Van'a gitmişti.
İbrahim gibi bir neferi takıma almamak nasıl bir mantıktır. Teknik açıdan istemezsin, az şans verirsin, ama kadroya almamak ne demek!
FENERBAHÇELİ olma ruhunu bilmeyeni,
İbrahim'i istemeyeni ben de istemiyorum.

Aytek Öztürk
24-08-2008, 14:21
ben gidip preldzic gibilerin alınmayacağını bilsem her türlü gitsin derim damir de ibo da ama yok yani saçma sapan adamların peşinde koşuluyor ihtiyaç olunca da

Ertuğrul Bayındır
04-09-2008, 19:55
Tanjevic misyonunu tamamladı

Erkekler A Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic'in misyonu, Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ardından sona erdi. Sırp çalıştırıcı, son Dünya Şampiyonası'ndan bu zamana kadar geçen sürede taş üstüne taş koymayı maalesef başaramadı.

Kadro seçimleri ve oyun içinde yaptığı değişikliklerle büyük tepki alan A Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Avrupa'da çok önemli bir kariyere sahip olmasına rağmen milli takım ve Fenerbahçe Ülker'deki misyonunu aslında uzun bir süre önce tamamlamıştı.

1977 ile 1981 yılları arasında Yugoslavya, 1997-2000 yılları arasında İtalya gibi Avrupa'nın basketbolda önde gelen ülkelerinin baş antrenörlüğünü yapan tecrübeli isim, Virtus Bologna, Olimpia Milano, Asvel Villeurbanne ve CSP Limoges takımlarını da çalıştırdı. 1999 yılında İtalya'yı Avrupa'nın zirvesine taşıyan 'kurt hoca' Fransa, İtalya ve Yugoslavya Ligleri'nde şampiyonluklar yaşadı.

Efes Pilsen'in 1996 yılında Koraç Kupası finalinde mağlup ettiği Stefanel Milano'nun da başında olan Tanjevic, 2004 yılında baş antrenörlük görevini üstlendiği Türk Milli Takımı'nın 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı 6. sırada tamamlamasını sağlayarak önemli bir başarı bir elde etti.

Bu başarının ardından 2006-2007 sezonunda milli takımla birlikte Fenerbahçe Ülker'in de baş antrenörlüğünü üstlenen 'kurt hoca' sarı-lacivertlilerin Beko Basketbol Ligi'nde üst üste 2. kez şampiyon olmasını sağlarken, Euroleague'de de çeyrek finale kadar uzanmasına öncülük etti.

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda zirveye oynayan bir takımın oluşturulması çerçevesinde Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel tarafından milli takımın başına getirilen Tanjevic, 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'na NBA'de forma giyen yıldızlarımızdan yoksun bir kadroyla gitmemize rağmen, genç, başarıya aç ve savaşan bir takım oluşturmayı başardı. Ay-yıldızlılar, beklentilerin düşük olduğu bu turnuvada Ersan İlyasova, Engin Atsür gibi genç oyuncuların sahne almasıyla Litvanya, Sırbistan&Karadağ, İtalya, Slovenya ve Almanya gibi ülkeleri geride bırakmayı başardı.

Bu noktaya kadar aslında her şey toz pembe gibi gözüküyor, ancak Sırp çalıştırıcının 2006 Dünya Şampiyonası'nın ardından çalıştırdığı takımlarda büyük problemler yaşadığı su götürmez bir gerçek.

KADRO SEÇİMİ

Tanjevic, 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri için oluşturduğu kadroyla birlikte daha önce yapmış olduğu açıklamalarla çelişen bir tutum sergilediğini gözler önüne sermiş oldu. Tek hedeflerinin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası olduğunu vurgulayan ve bu yüzden genç isimleri takıma monte etmek için Real Madrid'te başarılı bir sezon geçiren Kerem Tunçeri'yi 2006 yılında kadroya davet etmediğini belirten 'kurt hoca' bu yıl tecrübeli oyuncuyu takıma dahil ederek 'u' dönüşü yaptı.

Milli takım kadrosunun açıklanmasının ardından gelen büyük tepkiler üzerine Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle, Ermal Kurtoğlu'nun da affını istediği için kadroda yer almadığı yönünde bir açıklama geldi. Bu açıklamanın düzenlenen basın toplantısında değil de Türk halkından gelen büyük tepki üzerine yapılması ise oldukça dikkat çekici.

Mehmet Okur'un geride bıraktığımız turnuvalarda milli takıma beklenen katkıyı yapamadığını, kendisini mental olarak maçlara hazırlayamadığını ve mücadele isteğinin yeterli seviyede olmadığını düşündüğü için Sırp antrenörün yıldız basketbolcuyla çalışmak istemediğini düşünüyorum. Tanjevic, benzer sorunları daha önce Orlando Magic'in yıldızı Hidayet Türkoğlu'yla da yaşamıştı, ancak bu ikili arasındaki problem şu anda geride kalmış gibi gözüküyor.

Kadro seçiminde Sırp çalıştırıcının yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi de en fazla sorun yaşadığımız oyun kurucu pozisyonunda Türk Telekom formasıyla harika bir sezon geçiren Tutku Açık ile Beşiktaş Cola Turka'yı pota altındaki sertliğiyle bir üst seviyeye taşıyan Kaya Peker'e takımda yer vermemesi. Ayrıca, yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü kenarda geçiren, fakat sezonun son bölümünde forma giymeye başlayan Serkan Erdoğan gibi bir skor opsiyonunun da kadro dışında kalması akıllarda soru işareti bırakıyor.

OYUNU OKUMAK BİR SANATTIR

Tecrübeli antrenörün takımını belirli kalıplar içinde tuttuğunu ve oyunu yeterince iyi okuyamadığını düşünüyorum. Her oyuncudan belirli seviyede verim almayı hedefleyen 'kurt hoca' maça çıkmadan önce hangi oyuncunun ne kadar süre alacağını kafasında belirlemiş gibi bir görüntü çiziyor.

Bir oyuncu o dakikalarda takımını sırtlayan kişi de olsa eli çok sıcak da olsa kendisine ayrılan süreyi doldurduğu için kenara geliyor. Bütün oyunculara şans vermek ve yedekleri de oyunun içinde tutmak çok olumlu bir düşünce, ancak bunu yaparken basketbolcuların da bir insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Her oyuncunun iyi ve kötü olduğu zamanlar vardır. Eğer bir oyuncu sahada çok iyi bir performans sergiliyorsa ya da beklentilere cevap veremiyorsa antrenörün inisiyatifini kullanarak bu oyunculara daha fazla veya daha az süre vermesi gerekir. Bunu yapabilmek için de antrenörün oyuncularıyla çok iyi bir ilişki içinde bulunması, onları yakından tanıması ve en önemlisi de oyunu çok okuyabilmesi bir zorunluluktur. Ayrıca değinmek istediğim bir diğer konu da kenarda unutulan oyuncular. Sırp çalıştırıcı hata yapan veya çok iyi performans sergilemesine karşın fazla süre aldığını düşündüğü oyuncuların yüzüne dahi bakmıyor. Bunun da takıma çok zarar verdiğini düşünüyorum.

Tanjevic'in, Ukrayna maçına Barış Hersek'le başlayarak oyuncularına 'bu takımda yedek ya da ilk beş oyuncusu şeklinde bir kavram yoktur. Herkese maçın başında da sonunda da görev gelebilir' mesajını vermek istediği kanaatindeyim. Bu tarz mesajların oyuncuların motivasyonunu yükselttiği doğru, ama ilk dakikalarda yapılan basit hatalarla farkın açılmasının faturasının da ağır olacağı bir gerçek.

2007-2008 sezonunun ardından NBA takımlarından Toronto Raptors'a transfer olan Fenerbahçe Ülker'in yıldızı Willie Solomon'un sarı-lacivertlilerden ayrılma nedenlerinden birinin de Tanjevic olduğunu biliyoruz. Sırp antrenör kafasında belirlediği kalıpların dışına çıkamadığı için birçok isimle problem yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu durum da en çok 'kurt hoca'nın çalıştırdığı takımlara zarar veriyor.

Sonuç olarak söylemek istediğim Tanjevic, Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe Ülker ile önemli başarılara imza attı. Ersan İlyasova ve Engin Atsür gibi genç isimlere şans tanıyarak bu isimleri Türk basketboluna kazandırdı; fakat son iki yıldır kendi oluşturduğu kalıpların dışına çıkmayı başaramadığı ve oyuncularla çekişme içine girdiği için tecrübeli antrenörün çalıştırdığı takımlara fayda sağlamaktan çok zarar verdiğini düşünüyorum. Bu nedenle Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Fenerbahçe Ülker Kulübü'nün 'kurt hoca'ya Türk basketboluna verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etmesi ve hayatında başarılar dilemesi gerekiyor.

Takımların başına geçecek antrenörlerin Türk ya da yabancı olmasının bir önemi yok; önemli olan misyon sahibi ve basketbolcuları heyecanlandıran bir çalıştırıcının kontrolü ele almasıyla yapılan kan değişikliği. Böyle bir kan değişikliğinin takımlarımız kadar Tanjevic'e de fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu kadar önemli bir kariyere sahip olan çalıştırıcının her geçen gün biraz daha dibe batmasını görmek bütün basketbol severleri üzüyor.

İlker ACUN Ntvspor.

*Son zamanlarda Tanjevic konusunu ve gelişmeleri en iyi anlatan yazı.

Emre Diler
04-09-2008, 23:37
Bana göre Türk basketboluna hiçbirşey katmayan kattığını zanneden bir hoca.Ben hala Aydın Örs'ün zaten neden gönderildiğini anlamış değilim.Aydın Örs öbür sene bizde kalsaydı kesinlikle o kadroyla bizi Euro ligde final fourda sokardı.Emir vidmar gibi adamları da almasdı daha yararlı oyuncuları getirirdi.Belki bu sene soloman'ın gitmesini bile engelleyebilirdi.Ama yine birileri! çok bildiği!basketbola karıştı Aydın Örs'ü de Solomon'u da İbrahim'i de kovdu ve yerine becerileri kısıtlı bir teknik adamı getirdi.Geldiğinden beri gençleştirme diye konuşup duran ama hala bir arpa yol yürümeyen Tanjevic'e hiç güvenmedim bundan sonra da güvenmiyecem ve de sevmiyecem.:kizgin::kizgin::kizgin:Geçen günki Hürrüyet spor ekinde Ergin Ataman bence çok güzel söyledi.Bizim gibi takımlar olimpiyatlarda madalya ararken biz hala elemelerde oynuyoruz.Aydın örs bu milli takımı Avrupa şamiyonsında 2.nci yapmıştı Tanjeviç Dünya kupasında 6.ıncı.O Aydın Örs Efes Pilsendeyken Milano'nun başındaki Tanjeviçi de devirmişti Koraç Kupası Finalinde ve hala bu gerçeklere rağmen bu adamı tutanlar ben herşeyi daha iyiyim diyip böbürlenen insanlar,basketbol bilgisinden sıfır adamlar.O yüzden bu Tanjeviçin gittiği gün Türk basketbolu gerçek bir basket atacak.Buna adım gibi eminim.Bana göre bizi Avrupada bir karış bile ilerletmeyen Daumla basketbolumuzu olduğumuzdan daha aşağılara indiren Tanjeviç arasında bir fark yok.İkisi de anca konuşurlar ama icraatları sıfır.

Ege Uysaler
05-09-2008, 00:18
nasıl ilerletmedi acaba aydın örs şampiyon yaptıysa tanjeviçte yaptı üstüne euroligde ilk 8 e kaldık birilerini eleştirirken art niyetten uzak durmak gerek

Burçay Tiftikçi
05-09-2008, 00:38
nasıl ilerletmedi acaba aydın örs şampiyon yaptıysa tanjeviçte yaptı üstüne euroligde ilk 8 e kaldık birilerini eleştirirken art niyetten uzak durmak gerek

İnsanları basketboldan soğuttu , altyapı önemini kaybetti.2 sloven yetiştireceğiz diye diğer takımların gerisinde kaldık.Eleştiri yapıyprum art niyetli.Çünkü sevmiyorum tanjeviçi hatta nefret ediyorum.

Burçay Tiftikçi
05-09-2008, 00:39
Niye sevmiyorsun dersen geliş biçimi nedeniyle.

Cem Demirtaş
05-09-2008, 00:43
+inadından...maça çıkmadan adamın kafasında kimin kaç dakika oynayacağı belli resmen...o dakikası doldumu çıkacak oyuncu hiç o ara eli sıcakmış,formdaymış önemi yok tam tersi de geçerli...formsuz adam sahada bizleri deli edene kadar kalıyor...

Ege Uysaler
05-09-2008, 00:53
İnsanları basketboldan soğuttu , altyapı önemini kaybetti.2 sloven yetiştireceğiz diye diğer takımların gerisinde kaldık.Eleştiri yapıyprum art niyetli.Çünkü sevmiyorum tanjeviçi hatta nefret ediyorum.
basketboldan sizleri soğuktu sahsen beni soğutmadı diğer takımların gerisinde kaldık derken nasıl ne bakımdan geride kaldık
geliş biçimi ile tanjeviçin alakası yok ki geliş biçimini beğenmiyorsan o zaman yönetimi sevmemelisin ondan mahmut usludan ya da her kimse sorumlu ondan nefret etmelisin tanjeviçin bir günahı yok ki

Burçay Tiftikçi
05-09-2008, 01:54
basketboldan sizleri soğuktu sahsen beni soğutmadı diğer takımların gerisinde kaldık derken nasıl ne bakımdan geride kaldık

geliş biçimi ile tanjeviçin alakası yok ki geliş biçimini beğenmiyorsan o zaman yönetimi sevmemelisin ondan mahmut usludan ya da her kimse sorumlu ondan nefret etmelisin tanjeviçin bir günahı yok ki

Keyfimin kahyasımısın , istediğimden nefret ederim.Ben ve benim gibi bir çok arkadaş soğudu erkek basketbol takımımızdan.Sen soğumamış olabilirsin o senin derdin.

Özgün Doğan
05-09-2008, 02:19
bakın bakalım tanjevic savunucuları İbrahim Kutluay neden ayrılmış ;

http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=10481

Özlem Göktürk
05-09-2008, 02:34
Tanjevic, Aydın Örs'ün mirasının üstüne geldi oturdu, takım geçen sezon adına başarılı gözüküyor ama bunda gene büyük pay sahibi Aydın Hoca'dır.
Belirlediği 6-7 oyuncuyla maçları bitiriyor ve iyi olan oyuncuyu sahadan aldıktan sonra az yedekler arasında unutmadı. Bizler ne kadar yırtınsak da Tanjevic hala bizle, umarım kaybettiğimiz değerler kazandıklarımızdan çok olmaz bu gidişle...

Özkan Erdoğan
05-09-2008, 05:22
Ömer ve Kerem'i geçen sene yaşlı diye kadroya almadı.İbo'yu yaşından dolayı takımdan istemedi. Ama 31 yaşındaki Giricek takıma alındı..
Bu nasıl geleceğin takımını kurmaktır? (Tamam Giricek alınsın da, tecrübeli oyuncuları yaşlı diye istemeyip takıma 31 yaşında adam almak garip oluyor)

Cem Esmer
10-10-2008, 20:53
Tanjevic eksiklere rağmen iddialı
Fenerbahçe Ülker'in deneyimli teknik adamı Bogdan Tanjevic yarın (11 Ekim Cumartesi) Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Türk Telekom ile oynanacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesinde 3 önemli sakata karşın kupayı kazanmak istediklerini dile getirdi.

Tanjevic, "Çok güçlü bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Kupası sezonun ilk önemli sınavı. Biz de 2008-2009 sezonuna kupa sevinci ile başlamak istiyoruz. Bazı oyuncularımızın sakatlığı bulunuyor. Takımın performansı çok iyi ancak Ömer Onan, Semih Erden ve Ömer Aşık'ın sakatlıkları bir dezavantaj. Buna rağmen bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve maçlar, eksiklerimize rağmen bizim açımızdan çok iyi geçti" şeklinde konuştu.

Türk Telekom'un bu sezon çok iyi bir kadro oluşturduğunu da vurgulayan Bogdan Tanjevic, "Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki rakibimiz Türk Telekom bu sezon çok iyi bir kadro oluşturdu. Çok güçlü bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Bu önemli karşılaşmada 2007 yılının son kupasını kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Murat Doğan
24-10-2008, 20:32
tanjevic'in geçmişini de araştırırsanız, yıldız alan değil yıldız yaratan bi coach'tur.
fucka, bodiroga gibi isimleri avrupa basketboluna kazandırmıştır.
şu anki fenerbahçe ülker kadrosuna bakıldığında 1986 ve üzeri doğumlu 8 tane oyuncusu var. ve 2 tanesi nba drafında seçildi. (önümüzdeki yıl preldzic'in de seçileceğini düşünüyorum),
geçen sene fenerbahçe ülker'in hedefi top 16 iken takımın top 8'e kalması (mirsad ve semih'in sakatlıklarını da hesaba katarsak) tanjeviç'in kalitesini gösteriyor.
bu sene oynanan cumhurbaşkanlığı kupası maçında da görüldüğü üzere gricek bile takım oyununa uyum sağlamış,
kişisel fikrim tanjeviç'in fenerbahçemize ve türkiye basketboluna çok şeyler kattığı ve uzun süre takımın başında kalırsa fenerbahçe ülker etiketli çok yıldızı dünya'ya sunacağıdır.

İhsan Oğuztüzün
26-10-2008, 01:05
fenerbahçeye gelmiş üst düzey koçlardan biridir demek yeterli

Sefa Avcı
28-10-2008, 12:20
Tanjevic in kalitesini tartışan birçok arkadaş oldu zamanında ama ne kadar isabetli bir koç olduğunu zaman gösteriyor. Bence 5 sene daha takımın başına kalmalı. Kazanan Türkiye basketbolu oluyor ?

Fatih Dilber
28-10-2008, 14:26
bence olmuyor :)