Orijinalini görmek için tıklayınız : Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri
Nadir Arslan
29-07-2007, 16:53
4 yıllık Fen-Edebiyat maceramın ardından öğretmen olabilmek için 3 akademik dönem süresince Tezsiz Yüksek Lisan yapmaya, diğer bir ismiyle formasyon almaya karar verdim.
Acaba var mıdır benimle aynı kaderi paylaşan birileri 1907ÜNİFEB camiasında
Gizem İnanç
29-07-2007, 23:57
4 yıllık Fen-Edebiyat maceramın ardından öğretmen olabilmek için 3 akademik dönem süresince Tezsiz Yüksek Lisan yapmaya, diğer bir ismiyle formasyon almaya karar verdim.
Acaba var mıdır benimle aynı kaderi paylaşan birileri 1907ÜNİFEB camiasında
Var tabi olmaz mı? :( Benim moralim bozuk bu konuda biraz. Uludağ Trakya ve İstanbul Üni. ye başvurmayı düşünüyorum açıkta kalma riskini minimuma indirmek için. Ales 80 ortalama 2.48... :bilmem: Hayırlısı bakalım... Bu arada başvuru tarihleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Trakya Uni. Sosyal Bilimler Enst. 20 - 31 Ağustos , Fen Bilimleri Enst. 27 Ağustos 7 Eylül. Uludağ Uni. de 20 - 31 Ağustos... Üniversitelerin sitelerinde açıklamalar var zaten.
Bahriye Tekin
30-07-2007, 01:24
ben de varım maalesef bu durumda olan :(
ama ben ingilizce formasyon da alabiliyorum şükür...
Nadir Arslan
30-07-2007, 03:45
bizim üniversite 3 dönemi bi snede verdiği için
acaip bi yığılma meydana geldi
haziranda kayıtlar vardı işte
arkdaşlarımın çoğu açıkta kladı maalesef :(
Gizem İnanç
30-07-2007, 09:32
bizim üniversite 3 dönemi bi snede verdiği için
acaip bi yığılma meydana geldi
haziranda kayıtlar vardı işte
arkdaşlarımın çoğu açıkta kladı maalesef :(
Çanakkale de öyle 1 senede bitiyor hatta ben Uludağ Uni. sitesinde Tezsiz Yüksek Lisans Yaz Okuluna katılmak isteyen öğrencilerin dikkatine diye bir ilan gördüm. Zannediyorum Uludağ'da da isteyenler yaz okuluna kalıp 1 senede bitirebiliyor formasyonu.
Nadir Arslan
30-07-2007, 14:34
Çanakkale de öyle 1 senede bitiyor hatta ben Uludağ Uni. sitesinde Tezsiz Yüksek Lisans Yaz Okuluna katılmak isteyen öğrencilerin dikkatine diye bir ilan gördüm. Zannediyorum Uludağ'da da isteyenler yaz okuluna kalıp 1 senede bitirebiliyor formasyonu.
yaz okulunda normal dönem derslerini hızlandırılmış olarak almak gerçekten çok zor. ama diğer yandan bir dönem kazandırıyor insana
Murat Ersoy
03-08-2007, 19:43
ben tezsiz y.lisans fizik öğretmenliği mezunuyum ve büyük ihtimalle açıkta kalacağım.niye öğretmen olmak istiyorsunuz ki?
çok sınırlı kadro açıyorlar zaten!
Gizem İnanç
07-08-2007, 15:03
Özel okullarda dershanelerde de çalışma imkanı var...
Nadir Arslan
07-08-2007, 15:33
bi de mezun olunan bölüme göre değişiyor aslında
Gizem İnanç
21-09-2007, 22:42
Trakya üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisansa başlıyorum. Kendi üniversitem çok istiyordum iyi oldu. Formasyon alacak diğer arkadaşlarla iletişimde olalım projeler ödevler yardımlaşırız. ;)
Songül Yavuz
16-06-2008, 16:01
pamukkale mat mezunuyum. alesten 83 aldım. ist üniye başvurmayı düşünüyorum. başvuru hakkında pek bişi bilmiyorum. sadece başvuru tarihinden haberim var. mülakat nasıl oluyo. genelde ne tür sorular soruyolar. sallamamı yoksa gerçekten bilgiye dayalımı? bide torpil oynuyomu? bilgisi olan paylaşabilirmi lütfen.
Gizem İnanç
16-06-2008, 19:52
Mülakatta her türlü soruya hazırlıklı olman lazım. Ben geçen yaz Uludağ ve şu an devam ettiğim kendi okulum Trakya'ya başvurdum. Bizim okulda mülakat ilk kez uygulandı ve yazılı sınav olduk mesela 4 yıllık derslerin hepsinden neredeyse lisans düzeyinde sorular vardı. Uludağ'ın mülakatında da genel sorular sordular neden öğretmenlik, bu programın sana ne katacağını düşünüyosun vs vs. Bi de bana denk geldi herhalde (çok kısmetliyimdir :) ) çıkan hiç kimseye bu tarz bi soru sormamışlardı . "İntegral işareti neden böyle S gibi dir" diye bir soruyla karşılaştım, şaşkınlığım kısa sürdü allahtan. :) İstanbul Üni. benim zamanımda başvuru tarihini geç açıkladığı için ben kendi okuluma kabul edildikten sonra risk alamadım. Çok istiyordum İstanbul'u kısmet değilmiş şimdilik en azından... Ayrıca duyduklarımı söyleyeyim kesinliğinden emin değilim ama soyut cebir topoloji analiz 4lüsünü yüzeysel de olsa hatırla git derim ne soracakları belli olmaz. Biliyosun mülakat yapıyorum demek ben kendi öğrencimi alırım veya alacaklarımı zaten belirledim demek gibi birşey. :) Kolay gelsin umarım istediğin gibi olur. :)
Songül Yavuz
20-06-2008, 16:55
yani benim alacaklarım belli olur demek çalışmakla uğraşma git torpil ara demekle eşdeğer olabilirmi? ben yine oturup çalışayımda bide en iyisi torpil aramayada ufaktan başliyim. nolur nolmaz.. verdiğin bilgiler için saol.
Erdal Futtu
12-09-2009, 13:32
iktisat'ı bitirdikten sonra tezsiz olarak yüksek yapmayı düşünüyorum..
İstanbul Ticaret'in Dış Ticaret bölümü ilgimi çekti baya..
bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.