PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : www.okulumadokunma.org

Murat Karaman
25-08-2007, 21:56
KÖR OLASIN DEMİYORUM, KÖR OLMA DA GÖR BUNU!

Bize paramız kadar sağlık, paramız kadar eğitim, paramız kadar barınma, paramız kadar söz hakkını reva gören ve rantı insani ihtiyaçlara yeğleyen zihniyet iş başında!

Bu kez de, sahnede İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. 33 yıldır, yetişkin görme engellilere eğitim veren Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'ni, arsamı işgal ediyorsunuz diyerek kapı önüne koymak istiyor.

Bu merkez ki, şimdiye kadar 2000 civarında görme engellinin hayatını aydınlatmış; kendi ayakları üzerinde duran, sosyal yaşamda ve iş yaşamında aktif engelliler yetiştirmiş.

Bu merkez ki, Türkiye’deki ilk ve mevcut iki rehabilitasyon merkezinden biri.

Bu merkez ki, onbinlerce insanın emeği ve alınteriyle kurulmuş ve şimdiye dek yüzbinlerce insanı ilgilendiren kamusal hizmetler vermiş.

Biz de, tüm bu nitelikleriyle halka malolmuş merkezin kapatılmasına karşı bir araya geldik.
Şimdiye kadar, basın açıklamaları, yürüyüşler, şenlikler ve yurt çapında başlattığımız imza kampanyasıyla çığlığımızı büyütmeye ve ilgililerin kulaklarına ulaştırmaya çalıştık.

1970’de Altı Nokta Körler Derneği ile belediye arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesini ve sözkonusu arazide şimdiye kadar Altı Nokta Körler Vakfı tarafından yürütülen, yetişkin görme engellilere yönelik rehabilitasyon hizmetleri dahil tüm kamusal hizmetlerin kesintiye uğramadan ve geliştirilerek sürdürülmesini talep ediyoruz.

Sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Biz "BU ARazi KAMUNUN, KAMU DA BİZİZ" derken, sesimizin daha gür çıkması için sizin sesinize de ihtiyacımız var.

İmza ver, katıl, engelleyelim, değiştirelim!

OKULUMA DOKUNMA KAMPANYASI İMZA METNİ

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA,

Başkanlığınızca gönderilen, 30 Mayıs 2007 tarihli bir tebligatla, 33 yıldır Altı Nokta Körler Vakfı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'nin, 7 gün içinde boşaltılmasını istediğinizi öğrendik. İnşaatı halkın katkılarıyla tamamlanan merkezin bulunduğu arsanın, 1970 yılında 30 yıllığına İstanbul Belediyesi'nce tahsis edildiğini ve sürenin 2000 yılında dolduğunu biliyoruz. Görme engellilerin gerekli bilgi ve becerileri kazanıp toplumsal yaşamda etkin rol almalarını sağlayan niteliğiyle bu merkezin önemli bir kamusal hizmeti yerine getirmeye çalıştığını düşünüyoruz. Altı Nokta Körler Derneği'nin Rehabilitasyon hizmetinin başlamasındaki öncü rolü ve Altı Nokta Körler Vakfı'nın faaliyetlerin yürütülmesindeki katkıları göz önünde bulundurularak, mülkiyeti kamuya ait olan arsayla ilgili 1970'te yapılan sözleşmenin 30 yıl daha uzatılmasını ve söz konusu kamusal faaliyetin kesintisiz devamının teminat altına alınmasını talep ediyoruz.

www.okulumadokunma.org (http://www.okulumadokunma.org)

Servet Güldeş
27-08-2007, 03:52
Durum gerçekten üzücü ama Engelli vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sadece hizmet amaçlı araçlar tahsis ettiğini ve telefonla ulaştıktan sonra gelen araç vatantaşı istediği yere götürüyor ve daha sonra tekrar evine bıraktığı bir hizmetini tv lerde gösterdi...

Direk belediyeye yüklemen doğru mu bilmiyorum ama sonuçta bu hizmeti yapanda belediye bence sorun aşılır... belediyeninde asıl yapmak istediğinin bu olduğunu düşünmüyorum...

Destek içinde imzamı verdim umarım en kısa zamanda sorun halledilirç...

Özlem Tuner
27-08-2007, 18:22
duyarlı olmak güzel şey..

Erhan Dikmenli
01-10-2007, 00:00
olayın tam olarak ne oldugunu bılmıyorum beledıyenın bu konularda mutlaka cozum onerısı getırdıgını bılıyorum mutlaka bır yer gosterılmıstır evet cıkartılması yada o bolgenın kapatılması hos bır sey degıl ama yınede bence bır yanlış anlaşılma vardır dıyorum umarım sorunsuz bır sekılde halledılır yada halledılmıstır