Orijinalini görmek için tıklayınız : Üstümüzden 13 Şehit Geçmiş
Nadir Arslan
08-10-2007, 13:13
.........
Öğleden sonra saat 5 sularında helikopterler havalanıp duruyor.İnsanlar iftara hazırlanırken silah sesleri duyulmaya devam ediyor.Hayırdır inşallah diyoruz.Bir hafta önce de şehrin bir diğer ucunda yine uzun süren bir çatışma yaşanmıştı ama bu çok farklı!Helikopterler yine havalanıyor,gidiyor,geliyor ve şehir güvenliği alarmda!İftar saati.Helikopterler yine havalanıyor.İftarlarımızın ardından yine...Hayır olsun inşallah diyoruz hala.
Ve bir telefon...10 korucu ve biri çocuk biri tıpı yeni kazanmış bir öğrenci toplam 12 vatandaşın katlinin üzerinden bir hafta geçmeden bir haber daha.
13 asker şehit oldu.Askeri birliğe saldırı düzenlenmiş.Kalabalık bir grup saldırmış.Telefonda titriyor bir ses.Telefonu tutan el titriyor.Yürekler titriyor...Demek o iftar vakti üzerimizden geçen 13 şehitmiş!İki saat sonra da haberler 'son dakika' olarak geçiyor olayı...O dakika bitince Bülent Ersoy halkın sanatçılarını yorumluyor yine!Eğlence doludizgin devam ediyor her kanalda!Üstümüzden 13 şehit geçmiş!Durup düşünüyor insan...Ağlıyor insan...Üstümüzden kanlı 13 şehit geçmiş...
Durup düşünüyor insan...Şimdi Kophenag kriterlerinin,Diyarbakır'ın kaleliğinin,Diyarbakır'a kale diyene göz yumanın,PKK'ya terörist diyemeyenin,Apo'ya af dileyenin,halkların kardeşliği adına bölücüye göz kırpan komünistin,buralara öğretmen olarak gelip çocuklara Türkçe'yi sevdiremeyenin,doktor olarak gelip hastanın hastalığına bakmayanın ...........!!!!!!! halini durup düşünüyor insan...
Üstümüzden 13 şehit geçmiş...
Susuyorum...
Emre Ertürk
08-10-2007, 21:35
13 yitip giden hayat...ne uguruna?...Vatan savunmasımı?..
Biz terore karsı vatan savunmasını ocalanı yakaladıgımızda bıtırmıs olmamız lazımdı....bırılerının kafamıza dan dun vurmasıyla aptallastıımıgız ıcın her dedıklerını yaptıgımızdan ya da daha dogrusu yaptıklarından ölyor bu cocuklar...
Yazık...cok yazık...
Bu vatan hepimizin...Bu bayrak hepimizin...ama kararları nedense biz veremiyoruz...
soylencek cok sey var....
ama bazen susmak cok seyi anlatır...
Ne mutlu Türküm diyene!
Feyzi Çakmak
09-10-2007, 01:08
bu saldırıyı gercekleştıren teror orgutunu lanetlıyoruz olen şehıtlerımıze rahmet aille lrine baş saglıgı dılerıs inşalah bu son olur dıyorus ama bu gıdışle son olmıyacak gıbı allah sonumuzu hayır eylesın
Şükrü Günal
09-10-2007, 01:31
Mübarek ramazan ayında ne ocaklar yandı,ne analar ağladı.Evladını kaybetmenin verdiği derin hüzün ve şehit anası olmanın verdiği büyük mertebe...
Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.Mekanları cennet olur inşallah.Onlar bu vatan için canlarını verdiler,onlardan sonra bu görevi biz alacağız.
Haberleri izlerken,insanların haykırışlarını izlerken içim yanıyor.Yüce Türk ordusu ile sıcak çatışma yapmayacak kadar alçakça pusular kuran bir kaç çapulcunun adını anmayacağım burada.
Herkes bilsin ki bu vatan sahipsiz değildir.Bizler yüce Atatürk'ün izinden gideceğiz.Çanakkale de,Anafartalar'da,Sakarya'da,Afyon'da dedelerimizin kanlarıyla suladığı topraklara sahip çıkmasını biliriz.
Tüm ülkemizin başı sağolsun..
Doğukan Girginer
09-10-2007, 01:35
Ölen 13 şehidimizin Allah mekanını cennet eylesin.Allah geride kalanlara sabır versin.bu onun bunun çocukları azıttı yine bu mübarek gecede tek dua'mdır.. onlara bu dünyada cehennemi yaşatsın.. elime silah verseler hiç düşünmeden ağızlarına doldururum mermiyi cok kızgınım..
Can Özcan
09-10-2007, 01:58
Belalarını bulsunlar inşallah, demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Böyle gecede de bela okunmaz ya, okuttular işte.
Sinem Koçkan
09-10-2007, 02:18
Hergün o helikopter seslerini duyduğumda, kafamı kaldırıp gökyüzüne baktığımda..
Hergün teröre lanet yağdırıp, kafam önümde söyleniyorum kendi kendime..
Hergün kim yapar böyle bi vicdansızlığı ?
Hergün kim onlar bizim kardeşimiz der ?
Hergün kim bu kadar cana kıyabilir ?
Hergün kim kızabilir bizim kadar bu "hergün"lere ?
Bugünkü 13 şehidin we daha önceki, sayısını bile kimsenin tutamadığı şehitlerimize KİM BİZLER KADAR GÖNÜLDEN BAĞLI KALABİLİR ?
ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARI CENNET OLSUN..
AİLERİNE DE BAŞSAĞLIYI DİLİYORUM
"HERGÜN"LER BİR GÜN O GÖZYAŞLARINI ÖDEYECEKLER..
Doruk Sarıkaya
09-10-2007, 02:28
Söylenecek çok söz okunacak çok lanet var fakat önemli olan bu soruna derinden bi çözüm bulanların,çözümünü dış etkenlerden dolayı uygulayamaması bu acımızı kat kat artırıyor.
Şehitlerimizin mekanı Cennet olsun, Nur içinde yatsınlar!
Sitemizin girişinde olduğu gibi,
"Bir Ölür, BİN Doğarız!!!"
Kemal'in Askerleri
Ceren Altun
09-10-2007, 02:29
Bunlara insan demeye dilim varmıyor benim. Allahlarından değil şeytanlarından bulsunlar. Allahım onlara bunun hesabını soracak, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak!!!!!!!!
Tuğba Tülü
09-10-2007, 02:44
13 şehidimize Allahtan rahmet geride bıraktıklarına büyük sabırlar dileriz..ateş düştüğü yeri yakıyor her zaman,gerçekten çok acı bir durum yaşayanlar bilir:( :(
Yusuf İnan
09-10-2007, 03:41
13 şehit daha! kimin umrunda!! bir ermeni ölüo dünya ayaga kalkıo! basın sayfalarca yer ayırıo! 13 şehit için bugün bakıorumda gazete yarım sayfa bile yer ayrılmamış! şehitlerimizin kanlarının hesabını Allah sorsun, başımızdakilerden hayır yok, hiç olmadıda!!
Necati Mete
09-10-2007, 04:15
çok yazık...
Onur Aloğlu
09-10-2007, 04:34
Nerede insan hakları dernekleri?
Nerede?
Ölen, illa Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin bölünmesini, parçalanmasını mı istemeli? Onlara mı sahip çıkılıyor illa?
Ayrılıkçı mı olması gerekiyor?
Etnik milliyetçi mi olması gerekiyor?
Neredesin Akın Birdal ?
Neredesin attı mı mangalda kül bırakmayan Nobel Ödüllü Orhan Pamuk ?
Erdem Köroğlu
09-10-2007, 04:38
Nerede insan hakları dernekleri?
Nerede?
Ölen, illa Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin bölünmesini, parçalanmasını mı istemeli? Onlara mı sahip çıkılıyor illa?
Ayrılıkçı mı olması gerekiyor?
Etnik milliyetçi mi olması gerekiyor?
Neredesin Akın Birdal ?
Neredesin attı mı mangalda kül bırakmayan Nobel Ödüllü Orhan Pamuk ?
onlar özgürlügün düslerinde,dillerine pranga takmıslar...akın bey imralıdaki yaratıktan izin almadan konusamaz,kızar sahibi sonra...o gitsin pkklı melunları düsünsün..
Nadir Arslan
09-10-2007, 07:52
arkadaşlar acımız büyük, sıkıntımız büyük ama
YAZDIĞINIZ MESAJLARA DİKKAT EDİN LÜTFEN
CEZA ALMASIN KİMSE BÖYLE BİR KONU YÜZÜNDEN
Selçuk İnce
09-10-2007, 16:27
hrant için yayın akışını durduran medya, şehitlerde neden dansöz oynattın; hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz diyen insanlar bu 13 tane ölen asker kimin için öldü siz evinizden çıkmadınız bi tepkide bulunmadınız yazık sizin gibi insanları ve sizin gibi medyayı kınıyorum
DİP NOT: ( bu arada başbakanın oğlu neden gitmiyor diyorsunuz aynı yerde devlet bakanı BABACAN' ın yeğeni de şehit düştü )
Onur Aloğlu
09-10-2007, 17:19
Kim gitti, kim gitmedi bunun muhasebesi burada tutulmasın...
Kimi öldü, kimi kaldı.
Kimi öldü, kimi nutuk söyledi.
Serhat Özcan
09-10-2007, 17:37
nerde birileri için meydanlara dökülen 250 binler...nerde hepimiz ermeniyiz diye bağıranlar veee nerdeydi 24 saat hepimiz ermeniyiz diye yayın yapan medya...yazıklar olsun
Beyza Hüşlü
09-10-2007, 18:50
bugün gazeteyi okurken sabah perihan mağden denen aydınımızın!!! bunca şehit haberi üstüne hala hrant dink üstüne yazdığını görmek içimi o kadar acıttı ki.çünkü bu insanlar Atatürk'ümüzün gençliğe hitabesinde bahsettiği gaflet, dalalet içinde ki hainlerdir.yazık ki ülkemizdeki bir kısım insanlar bu kişilerin ağzına bakıp fikirlerine değer veriyorlar.gencecik fidan gibi gençlerimiz öldürülüyor.ne için?kendi vatanında kendi vatanını savunmak için.bu topraklar o kadar kutsal ki,1000 yıldır kan döktük korumak için ve hala döküyoruz.Allah aziz şehitlerimizin ruhunu şad etsin.vatan size minnettar...
Selçuk İnce
09-10-2007, 19:05
Sirnak daglarinda, vatanin bir cok bolgesinden gelen turkuyle, kurduyle onbes can soldu. oncedende bir cok can solmustu.
Bu vatanin topraklarini ecdadlarimiz kanlari ile suladilar. Elbet bu toraktan yetisen canlarda, bu cennet vatan ugruna feda oldular, oluyorlar ve de olacaklar. Vatan topragina goz dikmis cumle serefsiz guruhunun alayina mesajimizdir bu.
turkuyle, kurduyle, lazi, cerkezi ile bu vatanin ozbeoz evlatlari, vatan borcunu ifa ederken, candan fedakarlik ettiler. Kutlu bir fedakarlikti. Kardeslerime Rabbim rahmetini, ailelerine de sabirlar yagdirsin. 20 sene itinayla, goz ve emek nuruyla beslediginiz gulunuzu, bir serefsiz diken, bende gul arasinda yetisecegim diye kahpece, adice bir amac ugruna solduruyor.
halklarin kardesliginden soz eden ve bunu oldurerek, halk arasinda birlik ve dirligi bozarak, kaos ve karmasa meydana getirerek yapan bu beyni uyusturulmus insan taklidi yapan musveddeler gayet iyi bilsinler ki, bu vatanin topragi, disaridan birilerinin getirdigi tohumlari da yetistirecek kadar asildir ama asla gulle diken bir olmaz. ve unutulmasin solacak her bir gul bin gul olur gelir. Aklinizi basiniza toplayin. Silahla, kanla, gozyasi ile kurulan hic bir medeniyet, olusum ayakta duramaz.
Insanlar konusarak anlasirlar. gucun, silahin dili yoktur, sadece kan kusarlar. istekler kardesane yapilirsa yanit bulur ancak.
bunun adi ister teror olsun, ister savas olsun. bilinsin ki, oyle bir ecdanin kani dolasiyor ki damarlarimizda, asla ve asla silahla, gucle toprak alinamaz ve insallahta alinamayacak.
sinir otesi operasyonla bitecek bir sey degil bu. onun gerceklesmesi demek, daha genis boyutlu bir savas demektir. Ulkenin gelismesini hazmedemeyen ic ve dis mihraklarca kirli oyunlarini dahada ortaya koyacaklar gibi gorunuyor. Bizlere dusen, bu vatan topragini kutsali bilen canlar, fikrimiz, inancimiz ne olursa olsun, bu serefsizler karsisinda tek vucut olabilmektir. elimize bir diken batsa, vucudumuzun her yeri o aciya ortak olur ve birlesir. bana ne demez. basi, beyni suclamaz senin yuzunden oldu diye. boylesi davranislar ancak dikenleri sevindirir.
Hala dikkatinizi cekmiyor mu, Bu Ulke ne zaman gelismek ve buyumek icin ayaga kalksa, engelciler degisik kisveler altinda ayakbagi olmaya calisiyorlar. hatirlayin lutfen.
pkk denilen serefsizlerde bir kurt hareketi degildir. Bu vatanin topragini kutsal bilen her kurt benim ozkardesimdir.
yedigi sofraya tukuren serefsizler ise asla kardesimiz degildir ve de olamayacaklardir. er gec kendi tukruklerinde bogulacaklardir.
Solan tum canlarimiza, Rabbimden rahmet, ailelerine ve vatan bilincinde olan vatandaslarimiza da sabirlar diliyorum
Onur Aloğlu
09-10-2007, 20:42
Hiç olur mu?
Hepimiz Türküz dersek, faşist oluruz, ırkçı oluruz, asimile etme çabasında oluruz... İnsan hakları dernekleri ayaklanır sonra. Azgın Türkler, Barbar Türkler oluruz Avrupa Basını' nda
Ozan Çetinkaya
09-10-2007, 22:24
bugün imralı'daki şahsın yakalanma tarihi..yanılmıyorsam üzerinden tam 9 sene geçti...terör örgütünün birkaç yıllık suskunlugundan sonra yine eskisi gibi tavan yapan eylemleri...
24 saatte 15 şehit...üstelik kahpece pusuya düşürülerek....
aklıma 12-13 sene önceki bir olay geliyor...yine terör örgütü tarafından birliklerine gitmekte olan 33 askerimizin otobüsten indirilerek şehit edilmesi ve sonrasında sınırötesi harekat...
bizi 12-13 yıl geriye götüren devletin her kademesini lanetliyorum...elebaşı ele geçirilmiş bir örgütün yıkılması gerekirken hortlamasına göz yuman,bunlar münferit hareketlerdir!!! diyen tüm hükümetleri lanetliyorum...
anlaşılan geçmşten herzamanki gibi ders alamamışız..terör örgütünü ilk çıkış anından sınırötesi harekata kadar görmezden gelen zihniyet yine hortladı....
acaba siyasal terör örgütü mensupları olan kravatlı teröristler şehit ailelerinin feryatlarını dinlediklerinde neler hissediyorlar..hiç mi gözleri dolmuyor...tsk'ya bölücü diyebilme cürretini gösteren kişiler yüce mecliste daha nekadar barınacaklar...
bugün ispanyada eta örgütünün siyasal kolu olarak sayılan bilmem ne partisi parlamentodan tasfiye edilirken tüm avrupa arkasında bu kararın..ya peki türkiye'de?? tabi onlar demokratik ülke olarak demokrasiyi istedikleri şekilde kullanmakta özgürler ama biz henüz demokratik bir ülke olmadıgımız için!!! sabretmemiz ve onlardan gelecek direktifler doğrultusunda hareket etmemiz gerekmekte...
24 saatte 15 şehit...inşallah boşu boşuna şehit olmayacaksınız..sizlerin acınızla başlatılan bu sınırötesi harekat yerini bulacak...rahat uyuyun şehitlerim..
Gökhan Kavaz
10-10-2007, 00:57
arkadaşlar tevekkül etmek yani YÜCA ALLAHA en son olarak sığınmaktır...elinizden gelen herşeyi yapın daha sonra bana sığının diyor...düşünelim şimdi biz elimizden geleni yaptıkmıki???
Çağlar Çoban
10-10-2007, 01:30
Öncelikle kesinlikle 1907 Ünifeb forumlarında etnik tartışmalara girmeyelim. Bu konuyu derinlemesine inceleyeceğimiz yer bu forum başlığı değildir. Sadece "Bir gün içersinde 25 şehit vermemiz" olayını ele alırsak daha sağlıklı bir tepki verebiliriz.
Bu başlıktan yola çıkarak "Hrant Dink cinayeti"yle ilgili yorum yapmayalım lütfen. Hrant Dink öldürüldü nasıl tepkiler verildi, şehitlerimiz ölünce niye kimse konuşmuyor şeklinde düşünceler aslında dış güçlerin bize empoze etmek istediği düşünce biçimi. Bizim üniversiteli genç beyinler olarak bu konuda farkımızı göstermemiz, 17 yaşında beyni yıkanan gençlerden farklı olarak, sağduyumuzu, birlik ve beraberliğimizi en uygun bir şekilde yansatmamız gerekiyor.
Bu bir yürüyüş olabilir tabii ki. Ayrıca daha büyük bir etki yaratması açısından en yakın lig maçımızda (konya maçı oluyor sanırım) tüm c blok olarak kırmızı tişörtler (bir ölür, bin doğarız olabilir, daha vurucu bir slogan da bulunabilir) giyebiliriz. sarı ve lacıvert renkleri arasında kırmızı tişört giyen 300 Ünifebli büyük bir etki yaratacaktır sanırım. Bu da Yönetim Kurulumuza açık öneridir. Değerlendirmeye alacaklarından eminim
Bahtiyar Güdürü
11-10-2007, 02:19
Hrant ile Mehmet
Şu iki ismi yan yana yazmaya hiç çekinmedin mi?Hiç mi yahu,hiç mi?
Şu muhabbetten belki de insanlar şu forumdan ihraç yemiştir,aylarca ceza almışlardır..Neden hortlattın geçmiş bir olayı Tezgel?
Bekli son cümlelerinde haklısındır ''Hrant da bir Mehmet için üzülürdü'' doğru olabilir.. Ama bir MEHMET'imiz şu vatanın 1 karış toprağı uğruna ölüyor...Hrant üzülüyor,belki 1 sene senra ben de o rütbeye erişeceğim,o 1 karış toprak için bende kanımı akıtıp şehit düşüp öleceğim..Ben kendimi ''Hrant'' ile aynı kefeye koyamam,kimse kusura bakmasın! Bir tutamassın,Tutturtmazlar..
Mehmet Çevik
11-10-2007, 06:20
Hrant ile Mehmet
Sen bu ıkı ısmı aynı cumlede kullananıp,karsılastırabılıyorsan ben sana soyleyebılecek hıc bırsey bulamıyorum...
ALSANA KARSILASTIRMA
MEHMET=1 karıs vatan topragı ıcın peygamberlıkten sonrakı en yuksek mertebeye erısmıs...
Hrant=Turklugu asagılamak ve Turkluge hakaretten ceza almıs...
Can Demir
11-10-2007, 09:21
Sevgili Onur Büyüktezgel;
Bence o (Hepimiz Hrant’iz" diyenler simdi nerede?Neden çikip da "Hepimiz Mehmet’iz" demiyorlar?) cümleleri kuran insanlar belkide tam da senin anlamak istediğini söylemiyorlardır?Belki de söylemek,sormak istedikleri "bu ülkenin vatandaşı olan Hrant" öldürüldüğünde sokaklara dökülen,birlik olan,Hrant ın adını,ermeni vatandaşlığın paylaşan insanlar şimdi neredesiniz?1 değil 15 evladımız bir gecede şehit oldu gitti neden birlik değilsiniz?Neden hepiniz Mehmet gibi hissetmiyorsunuz hani siz katliama karşıydınız şimdi neden sessizsiniz?Demekki siz Hrantın ölümünü fırsat bilerek değişik propagandalar yapmaya çalışan yalancılardınız?Yoksa neden 1 evladımız gidince hepiniz ermeni olur iken 15 evladımız gittikten sonra bile kendi milletinizi bağırmaya acizsiniz?Neden Hepimiz Mehmet hepimiz Türküz diye slogan atmıyorsunuz?
Bize Milliyetçi olmayı,Türk'üm demeyi kötüymüş gibi göstermeye çalışan zihniyetin piyonları anlaşılan hepinizi köreltmiş..15 insan şehit oldu orada ve bu insanlar bizim askerlerimiz.Bir ülkenin Askerlerini şehit etmek o ülkeye savaş açmaktır ve biz hala bizim askerlerimizi öldürenlerle dialog kurulmasını istiyoruz?Peki sorarım sana o acı gün Ogün Samast orada o kalabalığın arasında olsaydı onunla dialog mu kurulurdu?Yada şöyle sorayım oradan sağ çıkarmıydı?Hümanizm oradaki hangi insanın aklına gelirdi?
O zaman da hepimiz caniyiz hepimiz katiliz diye slogan atılır mıydı???
Herkesin gözlerini açıp gerçeklere,anlatılmak istenene birdaha bakması dileğiyle...
Saygılar...
Rahmi Kara
11-10-2007, 15:57
Onur'un buraya koyduğu yazıyı çok beğendim. Ve gördüm ki hala bazı şeyleri kabul etmek istemiyoruz.
Aslında bugün Hrant Dink'i tartışma günü değildir. Bazıları çıkıp "Hrant için bağıranlar bugün nerede" diye sormamalı. Eğer ki bu olumlu itham olup o gün gösterdik bugün de tepkimizi gösterelim şeklinde olsa haklısınız ama bu cümlenin içinde başlı başına bir dışlama var. Teröre karşı birlik olmamız gereken şu günlerde hala birlik olamıyoruz.
Gokhan Dinar
11-10-2007, 16:53
hepimizin mübarek ramazan bayramı karardı 13 tane gencecik vatan evladı daha şehit oldu allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun hepsinden allah razı olsun diyorum ama artık ŞEHİTLERİMİZİN kanları yerde kalmasın bişeyler yapılsın...
Çağlar Çoban
11-10-2007, 17:34
Aranızda yıllardır Ünifeb forumlarında olan veya web sorumlusu olarak görev yapan arkadaşlarımız/büyüklerimiz var ama şunu hatırlatmak istiyorum bu konunun kapanmasını şiddetle istediğim için
Forum Düzeninin Sağlanmasıyla İlgili Açıklama ve Kurallar :
1- Forumlarımızda Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına ters düşen ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarında suç olarak öngörülen herhangi bir yazı yazmak yasaktır. Bu kuralı ihlâl eden üyeler 4 hafta No Post (Foruma Mesaj Yazamama) cezası ile cezalandırılırlar.
2- Forumlarımızda eleştiri boyutunu aşan, hakaret içeren, küçük düşürücü yazılar yazmak, bir başka üyeyi tehdit etmek ve bir başka üyenin Fenerbahçe taraftarlığını sorgulayıcı mesajlar yazmak yasaktır. Bu kuralı ihlâl eden üyeler 1 hafta No Post (Foruma Mesaj Yazamama) cezası ile cezalandırılırlar.
7- Forumlarımızda din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapan yazılar yazmak yasaktır. Bu kuralı ihlâl eden üyeler 2 hafta No Post (Foruma Mesaj Yazamama) cezası ile cezalandırılırlar.
Konu hakkındak düşüncelerimi zaten belirtmiştim, bu yazdığım kurallar da bu forumda nelerin tartışılıp nelerin tartışılmayacağını anlatmıştır sanırım..
Ozan Çetinkaya
11-10-2007, 17:37
ben de diyorumki;
1-Atatürk ilk ve inkılaplarına ters düşen ve Türkiye Cumhuriyet yasalarında suç olarak öngörülen herhangi bir yazı yazıldıgını düşünmüyorum.
2-Forumlarımızda eleştiri boyutunu aşan, hakaret içeren, küçük düşürücü yazılar yazmak, bir başka üyeyi tehdit etmek ve bir başka üyenin Fenerbahçe taraftarlığını sorgulayıcı mesajlar yazdıldığını görmüyorum.
7-Forumlarımızda din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapan yazılar da yazmıyor.
Onur Aloğlu
11-10-2007, 18:43
Kişisel tartışmaya dönmediği sürece, medeni şekilde insanlar fikirlerini söylemeli bence...
Hassasız, özellikle son 3 gündür daha da hassasız. Bence bu kadar duygusalken birbirimizi kıracak şeyler yazmadan hassasiyetlerimizi dile getirmek, yazarken birden fazla kere düşünmek yeterli olacaktır düşüncesindeyim.
Mustafa Kaplan
11-10-2007, 18:45
Birbirimize kızmaktan vazgeçelim, burada herhangi birimizin hatalı olup olmaması orada askerlerimizin şehit olmasını engellemeyecek. Sivil toplum kuruluşlarına kızabilirsiniz, insanlara kızabilirsiniz, ama yönetenlere de aynı ölçüde kızıp onları eleştirmezseniz oyunun bir parçası olursunuz.
Nasıl Hrant Dink için sokaklara dökülen insanlar onu geri getirmemiş ve ondan sonraki cinayetleri engellememişse, Mehmetçik için sokağa dökülen insanlar şehitlerimizi geri getirmeyecek. Ve maalesef insanlar hayatlarını devlet adamlarının hiç diye nitelendirdiklerini düşündüğüm değerler için kaybetmeye devam edecekler.
Ha burada yazılanlar ya da yapılması öngörülenler sonucunda, iktidar üzerinde baskı kurulup, iktidar sadece halktan izin almayı öğrenecek ve bu savaş kökten bitirilecekse o zaman sokağa dökülelim, öfkemizi saklamayalım.
Onur Aloğlu
11-10-2007, 20:46
Hayatın her alanında demokrat, dürüst, yurtsever ve Cumhuriyetçi olursanız, “şehitler için yazı yazmak” zevzeklerin olduğu gibi sizin kanınıza dokunmaz...
“Şehitlerin arkasından yazı yazdım” diye entelliğiniz!!! zedelenmez!..
Aydın tiplemesinin entel ve dantel kesimlerinde, demokratlık “askere karşı olmak” sanıldığından, can veren şehitlerin ardından yazı yazmaktan sahtekarca imtina edilir...
İmtina edilir çünkü, “Yeter artık bu kanı durduralım... Askeri, subayı şehit vermeyelim” demek, bu “zevzek çevrelerde” prim yapmaz, hoş karşılanmaz...
“Yoksa militerleştin mi?.. Hayırdır faşistleştin mi” türünden bar muhabbetlerine dalga konusu olur...
Kıymeti kendinden menkul sahtekar zevzek takımı, “Mehmetçik” kelimesini kullanmaz...
Onun adı “Türk askeridir...”
Çünkü beyler meseleyi havadan ve kuşbakışı incelerler ve “Mehmetçik gibi kendi vatan toprağını savunan insanları destekleyen, kutsal sembolik sözcükleri telaffuz edenleri alenen faşist, kıro ve hırbo” sınıfına sokarlar...
Söylediklerim size abartı gibi geliyor, oysa gerçektir ve bu yaratıkların yerlerinde oturup kalkmanın, racon kesmenin, havalı entel geçinmenin ilk ve biricik yolu, “Türk askerine Mehmetçik dememekten ve mesafeli durmaktan geçer...”
Emin olabilirsiniz, önceki gün verilen 13 şehit, bu adamların toplandığı masaların hiçbirinde gündeme gelmedi, konuşulmadı, şehitlerin hatırına ya da anısına olsun iki kelam laf edilmedi...
Onlar “entel ölümler” değiller çünkü...
Onlardan söz etmek “moda bir sohbet” olmuyor çünkü...
Mehmet’den sözetmek, bu aydın ve entel zevzek takımının ağrına gidiyor, “çünkü kendi yarattıkları psişik dünyalarda Mehmetler’in peşinden koştukları moda özgürlükler kadar bile değeri yok...”
Oysa Hrant’ın öldürülmesine karşı çıkan bir kalem, Mehmet’in öldürülmesine de her şeyiyle karşı çıkmıyorsa “Hepimiz Mehmet’iz” demek içinden gelmiyorsa kısaca “rezil ve sahtekar” bir kalemdir...
İnsan hakkını savunmak, insan yaşamını savunmak, mağdurun yanında yer almak insanca ve asil bir davranıştır...
Ama memleketini savunmayı, o memleket uğruna şehit düşen Mehmet’i de savunmayı insan hakkı sayıyorsan...
O Mehmet’i savunmazsanız, onun hakkını korumazsanız, onun döktüğü kanların hesabını sormazsanız, insan haklarından yana değil hain haklarından yana oluverirsin aniden...
Hrant’ı savunmak bir insanlık borcuydu...
Dün şehit düşen Mehmetler”i savunmak da, en asilinden bir insanlık borcu...
Bunu savunamayan, “Mehmet’ten bahsetmeyi faşistlik ya da militerlik olan alan,” ya da “iki tarafa eşit uzaklıkta olacağım” diye olaya kuşbakışı havadan bakan ve “Türk askeri” gibi sevgisiz ruhsuz nameler yumurtlayan zevzekler bilmeliler ki, hiçbir can kendi canlarından az kıymetli değil...
İnsanlar ancak kendi evlatlarının canlarını vererek bu topraklarda yaşayabiliyorlarsa, o insanlara, karşı biraz daha saygılı olmak gerek...
Yarın bu olayın sıcaklığı geçince, “ipe sapa gelmez, ruhsuz ve duygusuz analizleri” bu memlekette satmaya çalışan zevzek sahtekarlar bilmeli ki, “fikirlerinin tutmamasının esas nedeni” bu memleket için “canını feda eden toplumu” sevmemeleri ve küçük görmeleridir...
Verilen bu canları “can”dan saymıyorlar!!!
Utanmasınlar ve biraz da öldürülen Mehmet’ler için yazsınlar...
Son bir söz de Tayyip Bey’e...
Seçim öncesi, “Şehitler konusunun bazı partiler tarafından istismar edildiğini düşünüyordu...”
Biliyorum çünkü Çapraz Ateş programında şehitler konusu açıldığında yaşanılan tedirginliğin farkındaydım...
Bugün iktidardadır, seçimleri kazanmıştır ve Başbakan’dır...
Artık PKK’ya şehit verilmesini istemeyen bu milletin hislerine tercüman olacak politikaları uygulamak kendi ellerindedir...
Bu alandaki başarı, bizzat Tayyip Bey’in başarı hanesine yazılacaktır...
Hiç gocunmuyorum ve bu başarıyı Tayyip Bey’den talep ediyorum....
Hem de hiç vakit kaybetmeden...
Reha Muhtar.
Aslında bu yazıyı 3 gün önce okumuştum. Kendisini pek sevmem Reha Muhtar' ın. Ancak bu yazısı müthiş. Birçoğumuzun bilip de söyleyemediği bir konu üzerine yazmış. Yazısının her kelimesi benim de bu konu özelindeki görüşlerimi yansıtıyor.
Tuğba Tülü
11-10-2007, 22:29
Hrant ile Mehmet
Bunu konuyu foruma taşıdığın için Onur arkadaşıma sonuna katılmasam da sonsuz teşekkür ederim..başlıktaki kastedilen insanların sözü insanın içini cız ediyor ve çok haklı buluyorum..hrant mıdır nedir cenazesinde baktım tv ye sanki Türkiyenin kurtarıcısı ölmüş..Mehmetim öldüğünde aynı tepkiyi gösteremedik..Çok yazık...Ermeni değil TÜRK çocuğuyum hranta değil MEHMETİM'E yanarım:agla:
Celal Tunalıoğlu
12-10-2007, 01:46
Konu cok yanlıs yerlere kaymıs,Hrant Dink'in ölümünün uzaktan yakından bir alakası yok olayla,kendisi hakkında da ''hrant mıdır nedir'' seklinde usluplarıda gayet cirkin bulduğumu belirtmek istiyorum.
Bu denli birlik beraberliğe ihtiyac duyduğumuz günlerde Onur Büyüktezgelin de,Onur Aloğlu'nun da koyduğu yazılardan ders cıkarılması gerektiğini düsünmekteyim.
Duygu Kanver
12-10-2007, 03:25
Bunu konuyu foruma taşıdığın için Onur arkadaşıma sonsuz teşekkür ederim..mükemmel sözler insanın içi cız ediyor ve çok haklı buluyorum..hrant mıdır nedir cenazesinde baktım tv ye sanki Türkiyenin kurtarıcısı ölmüş..Mehmetim öldüğünde aynı tepkiyi gösteremedik..Çok yazık...Ermeni değil TÜRK çocuğuyum hranta değil MEHMETİM'E yanarım:agla:
Onur'un yazdıklarıyla senin şu mesajındakiler taban tabana zıt mı,bana mı öyle geldi??
Not:Teröre kurban giden şehitlerimizin anıldığı bu başlıkta Hrant Dink cinayetinin tartışılmasını, şehitlerimize verdiğimiz tepkiyle onun öldürülmesine verilen tepkinin karşılaştırılmasını da ayrıca anlamsız buluyorum..Kaldı ki,bizim vatanımızı korumaya çalışırken adi saldırılarda hayatını kaybeden mehmetçiklerimiz için duyduğum kahrın onda birini duymadım Hrant Dink için ama bu "oh iyi olmuş geberdiği" dememizi de gerektirmez.
Şehitlerimiz ve geride bıraktıkları aileleri için elimizden geleni yapmamız gereken bu dönemin ilgisiz kişi ve olayların gölgesinde kalmasına izin vermeyelim...
Tuğba Tülü
12-10-2007, 12:40
[quote=Duygu Kanver;562700]Onur'un yazdıklarıyla senin şu mesajındakiler taban tabana zıt mı,bana mı öyle geldi??
Tabanı zıt,başlıktaki cümle;
15 gencin Gabar Daglari’nda can vermesinin ardindan soruyorlar:
"Hepimiz Hrant’iz" diyenler simdi nerede?
Neden çikip da "Hepimiz Mehmet’iz" demiyorlar
bu kasttettği insanlarla aynı görüşteyim,cevapta tamamen katılıyorum anlamı çıkmış haklısın..
Beyza Hüşlü
12-10-2007, 20:12
ya zaten kimse iyi ki hrant dink öldürüldü geberdi diye bişey yazmıyo burada...ama onun için gösterilen hassasiyetin bizim ölen 13 (arkasından 2 ve daha bu sabah 1 olmak üzere 16) fidanımız içinde gösterilmesi isteniyo...sanırım bu yargılanacak veya tartışılacak bir konu da değil ve bunu da yapma, isteme hakkımız olduğunu düşünüyorum...daha nereye kadar devam edicek çünkü...bizler bu ülkenin yetişmiş,yetişmekte olan genç nesliyiz,geleceğiyiz...sesimizi duyurmak, bu ülkenin geleceği için bişeyler yapmak,bişeyler istemek en doğal hakkımız hatta yapmamız gereken bir görevdir...
Ömer Yurtseven
12-10-2007, 23:40
Bir ermeni öldü onbinler yürüdü ŞEHİTLER ÖLÜNCE HANGİNİZ YÜRÜDÜ diye sorarlar adama
Mehmet Çevik
13-10-2007, 01:09
Sız mı anlamak ıstemıyorsunuz ben mı anlatamıyorum.Olay hrant ya da baskası olayı degıl.
olay sudur:
1-Türklüge hakaretten ceza almıs bır adam öldü(hrant) bınlerce ınsan ermenıyız dıye haykırdı,sokaklara dokuldu.(ki olmadıgı halde)
2-Vatanın 1 karıs topragını vermemek ıcın 16 askerımız sehıt dustu.
Nıcın kımse haykırmıyor,tepkı vermıyor,aynı hassasıyet gosterılmıyor.Cunku bılıyor kı bagırdıgı anda ırkcı,fasıst,yobaz olarak nıtelendırılecek.
Ben haykırıyorum kardesım kım ne derse desın.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!!
Mustafa Kaplan
13-10-2007, 01:27
Konuyu neden sürekli bu mecraya çekiyorsunuz anlamıyorum. Sizin söyledikleriniz gayet açık ve anlaşılır. Burada hrant dinkle mehmetçiğin karsılastırılmasının yapılması cok gereksiz, birbirinden tamamen farklı durumlar elma & armut misali. ama bu konuda ısrarcı oldugunuz görülüyor.
Eğer sizi anlayan kişilerden beklediğiniz buysa hemen söyleyeyim, "evet hrant dink icin gosterilen tepki mehmetçik için gösterilmemiştir. sonuna kadar haklısınız. biz bu tepkiyi gösterince herşey hallolmuş olacak."
Suçu hiçbir zaman yönetende bulmazsınız, o askerleri bölge güvenliği sağlanmadan oraya yönlendirenlere kızmazsınız. Askerlerimize kurşun sıkanların mezarına bu devletin verdiği maaşla karanfil götürenlere kızmazsınız. Uluslararası alanda hergün yeni tavizler verip geleceğinizi ipotek altına alanlara kızmazsınız. Kendi yağmaladığı ülkede pkkyı piyonu olarak gören ve bu yüzden onu kollayan amerikanın Türkiye'de hala askeri üs bulundurmasına ve politikamızı belirleme cüretinde bulunmasına kızmazsınız. Gelip burada sizden daha çok sorumluluğu bulunmayan, yarın yüzyüze bakacağınız insanlara kızarsınız.
Yazınızdan anladığım bir de bunlar var açıkcası.
Onur Aloğlu
13-10-2007, 02:16
Hrant - Mehmet kıyası yapmak oyunun parçası olmaktır... Bütünü görememektir.
Lütfen kim, kim için yürüdü, kim, kim için yürümedi bunu bırakalım. Önemli olan bizim ne yaptığımızdır.
Acı dolu bir bayram geçiriyoruz. Kavga etmeden yasımızı tutalım. Tepkilerimizi birbirimize değil bu işin faillerine veya sorumlularına verelim.
Selçuk İnce
13-10-2007, 16:49
Astsubay Ahmet Sarıoğlu - Malatya Merkez
Er Bayram Güzel - Denizli Kurtluca köyü
Er Turgay Salgar - Kars Yolaçan köyü
Er Mehmet Uyar - Şanlıurfa
Er Seyfi Altuntaş - Samsun Ayvacık ilçesi
Er Mehmet Yıldırım - Konya Kadınhanı ilçesi
Er Mehmet Uçar - Konya Kulu ilçesi Camına köyü
Er Kasım Aksoy - Şanlıurfa Merkez Beşat Köyü
Er A. Şükrü Karataş - Erzurum Karayazı ilçesi Tosunlu Köyü
Er Emrah Eryılmaz - Niğde Merkez Kiledere Kasabası
Er Sıddık Küçükgöz - Çorum Uğurludağ ilçesi Aşılı Armutköyü
Er Fetullah Selçuk - Diyarbakır Merkez Satı köyü
Er Mehmet Coşkun - Gaziantep Merkez
sizin tırnağınızı hrant denen adiye kurban ederim
Onur Aloğlu
13-10-2007, 17:06
Şehitlerimize üzülüp ağıtlar yakmak yerine, çözüm üretmek; fayda sağlayacak organizasyonlar hakkında fikir belirtmek yerine ırkçı bir yaklaşımla her fırsat bulunduğunda insanlara hakaret edilmesini içime sindiremiyorum.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, beğenmek zorunda değil. Ama bu her fırsat bulunduğunda hakaret edebileceğimiz anlamına gelmiyor...
Bu başlık öyle bir hal almaya başladı ki şehitlerimizin yasını tutmak yerine; duygularımızı paylaşmak yerine hiç alakası olmayan insanlar hakkında hakaretler edilmeye başlandı. Artık yeter... Bu başlık ve bu başlığı başlatan mesaj bambaşka şeyler anlatmakta. İnsanlara hakaret etmekte harcadığımız enerjiyi, şehitlerimizin aziz hatırası için neler yapabilirizi düşünmek için harcasak ya.
Ölünün ardından böyle konuşmak Türk' ün dininde de, geleneğinde de yoktur.
Hiçbir millet ve hiçbir insan başka milletlere başka insanlara hakaret ederek yükselemez. İnsan ancak kendi omuzlarına basarak yükselebilir.
Erdem Köroğlu
13-10-2007, 17:31
Şehitlerimize üzülüp ağıtlar yakmak yerine, çözüm üretmek; fayda sağlayacak organizasyonlar hakkında fikir belirtmek yerine ırkçı bir yaklaşımla her fırsat bulunduğunda insanlara hakaret edilmesini içime sindiremiyorum.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, beğenmek zorunda değil. Ama bu her fırsat bulunduğunda hakaret edebileceğimiz anlamına gelmiyor...
Bu başlık öyle bir hal almaya başladı ki şehitlerimizin yasını tutmak yerine; duygularımızı paylaşmak yerine hiç alakası olmayan insanlar hakkında hakaretler edilmeye başlandı. Artık yeter... Bu başlık ve bu başlığı başlatan mesaj bambaşka şeyler anlatmakta. İnsanlara hakaret etmekte harcadığımız enerjiyi, şehitlerimizin aziz hatırası için neler yapabilirizi düşünmek için harcasak ya.
Ölünün ardından böyle konuşmak Türk' ün dininde de, geleneğinde de yoktur.
Hiçbir millet ve hiçbir insan başka milletlere başka insanlara hakaret ederek yükselemez. İnsan ancak kendi omuzlarına basarak yükselebilir.
haklısın bu tür oyunlara düsmemeliyiz..zati terörün en büyük amacı,BİZ ve SİZ kavramlarını keskin cizgilerle birbirinden ayırmaktır...farkında olmadan bu handikapın icine giriyoruz...biz osmanlı nın,istanbul u fetheden,kurtulus savasında kahramanlık,yigitlik nasıl olunur dersinin kitabını yazan bir neslin torunlarıyız..kanımızın son damlasını,gözümüzü kırpmadan verebilecek olan,cennet misali güzelliklerle dolu vatanımızda yasayan gayrimüslimleri de göz nuru emanetlerimiz olarak gören,görmesi gereken TÜRK EVLATLARIYIZ..dinimize göre,gayrimüslime eziyet,kesinlikle yapılamaz,tasvip edilemez...her müslüman türk evladının bu suuru tasıyor olması gerekir..ne lanet olası,yerin dibine giresicesi terör belası;ne menfur,planlı,amacı cok iyi tasarlanmıs münferit cinayetler bizi birbirimizden uzaklastırmamalı,aksine;birbirbirimize daha sıkı kenetlenmeli,üzerimizde planlanan haince tuzakları bertaraf etmesini bilmeliyiz..eminim kaybeden,bu vatanın evlatları olmayacaktır...
Gökhan Kavaz
13-10-2007, 17:33
arkadaşlar biraz önce bi arkadaşımla sokakta yürürken sohbet ettim...askeriye bitirdi liseden sonra kazanıp ve şuanda havacı...yani jetlerimizin,uçaklarımızın,helikopterlerimizin bilgisayar işleri kaldırma indirme işleriyle ilgileniyor...ayak üstü takıldık birbirimize...ne zaman ırağa girioruz dedim...bayramdan sonra diye bi cevap aldım CİDDİ bişekilde...ben hala şakalaşıyoruz sanıyorum...Batmana gidiyorum dedi arkasından!!!ben kaldım öle...onun yalancısıyım paylaşmak istedim...şimdi bir olma zamanı!!!!!!!!!1
Mert Erdoğan
13-10-2007, 18:39
arkadaşlar bin ölüp bin doğarız yine bitmeyiz türrk halkı gerekirse bizde girer savaşırız ama bu ülkeyi böldürmeyiz
Erdem Köroğlu
13-10-2007, 18:46
biz bölünmeyecegiz insallah,bizim bölünmemiz icin kurulan tüm konsensüslerin hepsi paramparca olacak yeter ki bizler bir olalım...
Şahin Bilir
15-10-2007, 17:38
Türk milletinin sabrı fazla zorlanmamalı yoksa zorlayanlar fazla zorlanmadan karşılığını alırlar! MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ!!!!
Mustafa Çelik
15-10-2007, 18:06
biz bu topragi kanimizla aldik gerekirse canimizi verir boldurmeyiz.elbet birgun turkun gucunu gorecekler.
Tolga Kumru
15-10-2007, 21:10
biz bu topragi kanimizla aldik gerekirse canimizi verir boldurmeyiz.elbet birgun turkun gucunu gorecekler.
bütün bunlar karsılıksız kalmayacak..eğer onlar bizi kendi watanımızda wuruyorlarsa bizde onları keni pisliklerinde kendi deliklerinde boğarız!!!!
Fırat Aydın
16-10-2007, 00:59
bütün bunlar karsılıksız kalmayacak..eğer onlar bizi kendi watanımızda wuruyorlarsa bizde onları keni pisliklerinde kendi deliklerinde boğarız!!!!
Tabii ki söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ama yazış şekline itirazım var sevgili Tolga. Türkçe'de ''W'' harfi yoktur. Enm azından bu tür başlıklarda dikkatli olursak bence daha güzel olur. Duyarlılığımızı her alanda göstermeliyiz, başta dilimizde.
Yiğit Arın
17-10-2007, 03:27
13 Mehmetçik'in şehit olduğu bir günde aklına ilk Hrant Dink için yürüyenler gelenin, vatanın tek sahibiymiş, Türklük sadece kendi değeriymiş gibi "hani nerede o yürüyenler" diyenlerin, bugüne kadar şehitlere dair tek kelime etmemişken, anca başkasına laf itelemeye gelince şehitleri bahane olarak kullananların amacından şüphe ederim!
Baran Kutlu
17-10-2007, 05:34
selçuk bu mesajından dolayı ceza almış,ilginç..
Söz konusu vatansa;gerisi teferruattır.. M.Kemal ATATüRK
.
Çağlar Çağatay
17-10-2007, 18:32
Birşeyleri sorgularken içine başka hatta tamamen bambaşka şeyleri sokup laf kalabalığı yaratmanın manası yok diye düşünüyorum.Hrant Dink için yürüyenlerde Türktü Mehmetçik için yürüyecek olanlarda.Bizi bölemezler diye yazılar yazarken kendi içimizdekileri bölmeye lüzum yok.Değerlerimiz tek çatı altında olduğu zaman asıl değerlerine ulaşacaktır.
Kemal Çelik
17-10-2007, 20:24
Er Turgay Salgar...Babamın arkadaşının oğluydu:(
Yiğit Arın
18-10-2007, 04:48
.
Kullandığı sıfatı herhangi bir üye herhangi biri için kullanırsa hakaret cezası alır, nesi ilginç anlamadım.
Baran Kutlu
18-10-2007, 06:13
uzatmanın anLamı yok.söyLeyecek bazı şeylerim var fakat farklı yönlere çekiLebiLir , o yüzden susuyorum.ŞehitLerimize Allah'tan rahmet,aiLeLerine de sabır diLiyorum . .
Belgin Bal
18-10-2007, 11:31
nası ilginç ya anlamadım
hrant dink için yürüyenler de bizlerdik,mehmetçiklerimiz için yürüyenler de..
bu duyarlılık demektir,ırkçılık yapmaya gerek yok
ayrıca bu iki konuyu ne amaçla ilişkilendirme gereği duydunuz,sizler kaç yaşına gelmiş üniversite öğrencisisiniz,sokaktaki okumayan adamdan farkınızı böyle mi gösteriyorsunuz:S
Fulden Arıkan
18-10-2007, 11:47
ya gerçek olan her geçen gün canımızdan can aldıkları... bunu ne hükümetimiz ne de halkımız görüyo herkes gözü kapalı bize dokunmayan yılan bin yaşasına döndü!!! bu terör gerçeğini kabul etmek için illa MEHMETÇİKLERİMİZ ölmeli mi??? binlerce kayıp mı vermeliyiz? açıkçası hala yeteri kadar çaba harcadığımızı sanmıyorum şehitler sadece herkesin dilinde... :(
Gokhan Dinar
18-10-2007, 14:43
bu ülke yıllardır terör belasına evlatlarını feda ediyor ve başımızda ki sözde büyüklerimiz devlet adamlarımız hala bişey yapmıyor artık yeter evlatlarımız ölmesin artık bazı şeylerin zamanı geldi...
Baran Kutlu
18-10-2007, 16:25
uzatmanın anLamı yok.söyLeyecek bazı şeylerim var fakat farklı yönlere çekiLebiLir , o yüzden susuyorum.ŞehitLerimize Allah'tan rahmet,aiLeLerine de sabır diLiyorum . .
.
Gokhan Dinar
18-10-2007, 16:26
.
katılıyorum...ve bu msjın IRKÇILIK gibi algılanmasını yanlış buluyorum...aslında bu konu ile ilgli baran kardeşiminde dediği gibi söylenecek çok şey var ama olsun bizler susalım...
Ahmet Atılgan
19-10-2007, 11:03
kardeşim benim diline sağlık söylenecek çok şey varda işte neysee
Koray Arslan
20-10-2007, 00:05
yazık bunca kardesimize abimize.terörü lanetliyoruz.
"söz konusu vatan ise gerisi teferruattır"
Fatih Özdemiroğlu
20-10-2007, 02:11
Şehitler Ölmez vatan Bölünmez ,bu ülkede 5 Şehit haberinden az olursa vermeyin tahrik oluyor millet diyen zihniyet ana haber sunabildikten sonra iç ve dış düşmanlar nasıl çalışıyor belli ,Türk milletinin beyni magazinler ile biri bizi gözetliyor,kaynana,kadının sesi kurguları ile afyonlanırken Türk milleti derin uykuya yatırılırken biz sesimizi yükseltmeliyiz .13 Şehidimin bedeni toprağa düşerken vur patlasın çal oynasın yapamazsın ama yaptılar hatta haber anında 3 kanal dışında alt yazı geçmeyi bile uygun görmyenlere yazıklar olsun,bu kadar kolay mıdır 13 Türk 'ün hayatını yok görmek ?
Tabi bazı medya bazı insanlar hayla kimisinin Kültürel hakkını savunurlar ama YA şehidimin yaşama hakkı ????
Düşmanlar bilmelidir ki Türk milletinin uykusu derin olabilir ama kalkınca kaçacak delik bulamayacaklar .Şimdilik afyonlanmaya devam ,Ey Tanrım ATAM'ın ruhundan bir parça gönder bazısınada uyansınlar artık bir bir eriyoruz....
Ebedi Yiğit
Adı Yok ŞEHİT
Tabutu Vatan
Mezarı Cihan
Şehitlerin ruhları şad olsun,mekanları cennet olsun...
Ne Mutlu Türk'üm diyene,değil Diyarbakır'a yazmayı tüm dünyaya yazarız bu gerçeği....
Baran Kutlu
20-10-2007, 02:44
1 ayda 30 şehit.. :( :( :kizgin: :kizgin:
Ömer Meydancı
21-10-2007, 13:47
hakkari yüksekovada 13 sehit verdik yine mekanları cennet olsun
SEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ...
Kadir Gözütok
21-10-2007, 13:53
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ. ölüyor abi ölüyor canlarımız birer birer gidiyor. nereye kadar ya 13 fidanımız daha gitti. haberi aldığımdan beri karnıma ağrılar girdi. kötü sözler sarfetmemek için zor tutuyorum kendimi. oy kullanmıcaktım ama bu haberi duyunca oy kullanmaya gittim ve paramparça yapıp geldim o kağıdı.
Ömer Meydancı
21-10-2007, 14:03
ins sehit sayımız daha artmaz:kizgin:
Mert Akduman
21-10-2007, 14:04
Mehmetçiğe kurşun sıkan o eller kırılsın, Allah belanızı versin, kanınız yerde kalmayacak vatan evlatları, bu millet sizleri unutmayacak..
Kadir Gözütok
21-10-2007, 14:10
al işte 15 oldu. Allah belasını versin bunların ya...
Necati Mete
21-10-2007, 14:21
ya 15 şehit ve 10 kayıp diyorlar,bir bilgisi olan var mı ?
aman allahım ya, benim askerim şehit olur,gazi olur ama ESİR olamaz ya !!!
Mert Akduman
21-10-2007, 14:24
Her zaman dünyanın en iyi gerilla savaşı yapan, kara ordusu en kuvvetli olan ordusuyuz diyoruz, hala bir avuç iti köpeği havlatıyoruz, talabanisi barzanisi maval okuyo ordan, yeter artık ya, girelim burdan dümdüz edip basradan çıkalım, kise çıkıp şimdi demesin o kadar kolay değil bu işler diye, o kadar kolayki bu işler, yeterki yol veren olsun..
Yasin Karanfil
21-10-2007, 14:26
hergun sehit haberi hergun ayni aci yeter bee
girilcekse girilsin artik iraka yada hernereyeyse
Necati Mete
21-10-2007, 14:30
İlk çıktığı zaman bu şerefsizler, " bir avuç çapulcuyla uğraşamayız " demişti zamanın cumhurbaşkanı, mezarında rahat mıdır kendisi acaba !
ya allahım 10 kayıp diyor !
Gokhan Dinar
21-10-2007, 14:31
yeter artık bizim askerimiz bu vatanın evlatları dağlarda şehit oluyo ve sözde devlet büyüklerimiz hala sezsiz durdurun bu kanı şu an haberi yeni aldım çıldırcak gibiyim.
Ömer Meydancı
21-10-2007, 14:35
erdogan saat 3 de ankaraya gıdıcekmıs askerlerımız sehıt oluyor adam 3 de gıdıyor ankaraya bu nasıl iştir anlamıyorum..
Kadir Gözütok
21-10-2007, 14:41
10 askerimiz kayıp deniyor ya. Askerlerimizi esir almaya başladılar. Türk askeri esir olamaz. Şehit haberi kadar acı bi durum bu.
Mert Akduman
21-10-2007, 14:53
Türk askeri şehit düşmez arkadaşlar, öyle bir durumda yapacağını bilir hepsi.. Çatışmanın olduğu yer kırsal alan, mutlaka orada bir yerdedir vatan evlatları, inşallah iyilerdir hepsi..
Erdem Köroğlu
21-10-2007, 15:38
artık sabır mabır kalmadı...neyse gerekeni yapılmalı...ayrıca arkadaslar kayıp askerlerin esir alındıgı kesin degil,oradan gecen bir caya naaslarının düsüp sürüklenmesi söz konusu...mehmetcik esir olmaz evvelallah...ALLAH müstehaklarını versin pkk soysuzlarının,yeter artık cektirdikleri acı....lanet olsun gavurun askerlerine,pisliklerine....
Erdem Köroğlu
21-10-2007, 16:04
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Hakkari'deki hain saldırı ile ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:
"21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında, Irak'ın kuzeyinden topraklarımıza sızan PKK terör örgütü mensupları tarafından, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburunun emniyet unsuru olan bir bölüğümüze kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulmuştur.
Çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir.
Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir.
Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.
Kamuoyu gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir. Saygı ile duyurulur. "
23 tane hayvanlardan daha asagı-esfele safilin- mel'un da temizlenmis...SÜKÜR...
Yasin Karanfil
21-10-2007, 16:51
23 tanesi temizlendi.Rahat uyusun sehitlerimizz
Baran Kutlu
21-10-2007, 18:01
erdogan saat 3 de ankaraya gıdıcekmıs askerlerımız sehıt oluyor adam 3 de gıdıyor ankaraya bu nasıl iştir anlamıyorum..
erdoğan 3te gider , sayın(!) Cumhurbaşkanı kayseriye oy kullanmaya gider..herkes bir yerlere gidiyor ama bu süreçte de vatanın evlatları şehit olarak öbür dünyaya gidiyor.yazık günahtır yaa.girin şu kuzey ıraka artık yeter..!!! :kizgin:
bir de şu dikkatimi çekti.eskiden şehit haberlerimizde karşı tarafın ölülerinden pek bahsedilmezdi.bahsedilse de bir kere söylenir geçerdi.ama şimdi TSK bile kaç terörist öldüğünü açıklıyor.Sanırım bu yöntem Türk Halkı'nın birazcık da olsa psikolojisini yumuşatmaya yönelik ama çok zor..
Fatih Baştan
21-10-2007, 18:17
Başımız sağolsun.Kanları yerde kalmasın inşallah...
Bayram Çeliktaş
21-10-2007, 19:08
arkadaslar basımız sagolsunda kayıp askerimiz olduguna ilşkin hiç bilgi yo karkdaslar
Sedef Çelik
21-10-2007, 20:37
arkadaşLar beyonce konseri de iptaL oLmuş! iyi de oLmuş..
biLgi için: http://www.ntvmsnbc.com/news/423695.asp
Volkan Matur
21-10-2007, 21:40
arkadaşLar beyonce konseri de iptaL oLmuş! iyi de oLmuş..
biLgi için: http://www.ntvmsnbc.com/news/423695.asp
doğru karar offf yaaaaa bu nedir anlamadım benn artık ne yapılcaksa yapılsın!!!
Burak Çankaya
21-10-2007, 22:09
Ben kayıp askerlerin akıbetlerini merak ediyorum, acımız büyük..
Burçay Tiftikçi
21-10-2007, 22:17
Ben kayıp askerlerin akıbetlerini merak ediyorum, acımız büyük..
Kayıp meselesi şerefsizlerin çıkardığı bir haber olarak düşünüyorum.Karşılıklı çatışmada nasıl kayıp olabilirsin akıl var mantık var.
Burçay Tiftikçi
21-10-2007, 22:22
Vecdi Gönülde pkk nın elinde rehine olmadığını açıkladı resmi olarak
Burak Çankaya
21-10-2007, 23:36
Vecdi Gönülde pkk nın elinde rehine olmadığını açıkladı resmi olarak
Bu en azından içimizi birazda olsa rahatlatmıştır sanırım
Abdullah Alkır
22-10-2007, 00:07
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!
Kemal Koç
22-10-2007, 01:53
allah belalarını versin,bızde mehmetcık bıtmez bir olur bın dogarız...
artık hesabı sorulsun bunların bu kadar zormu yanı
Bu Kanı Durdurun
Her taraf kan kan kan.. her taraf şehit yası
Ya bir ana ya bir dul ya yetim ağlaması
İşte bu Türkiye'nin bugünkü manzarası
Yetmez mi akan kanlar,yetmez mi sönen ocak?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.
Devletin kaderini elinde tutan beyler
Şehitlerin ardından bol nutuk atan beyler
Artık lafı bırakın,yanıyor vatan beyler!
Bu yangını, vahşeti kim sona erdirecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak
Boş lafa doyduk beyler! Soyunuz söndü mü hiç? !
Hiç evlat verdiniz mi? Bağrınız yandı mı hiç? !
Askerdeki oğlunuz tabutta döndü mü hiç? !
Hiç acı çektiniz mi yürekler yardıracak?
Buna terör demeyin, diyene şaşıyoruz
Terör derken taa baştan hataya düşüyoruz
Ne terörü efendim, bir savaş yaşıyoruz
Savaş! Evet savaş bu PKK bir oyuncak.
Bu savaşı görmeyen gözleri suçluyoruz
Eşkiya, terör gibi sözleri suçluyoruz
Devleti değil amma sizleri suçluyoruz
Sizsiniz toparlayıp, derleyip, derdirecek.
Asker, polis, özel tim görevini biliyor.
Görevini bilmeyen geriye kim kalıyor?
Siyasiler aksaklık bütün sizden geliyor
Millet sizi takipte, takibi sürdürecek.
Özel timden bahsettik gitmeyelim uzağa
Mesela özel timi kimler aldı kızağa
Kim düşürdü devleti böyle adi tuzağa
Şimdi çıkıp kim bunu hayıra yorduracak
Saysam şimdi bitmez ki yaptığınız gafları
Pkk' ya çok özel çıkartılan afları
Kiminizin ağzında federasyon lafları
Bu laflar başınıza çok çorap ördürecek
İşte böyle hepiniz ayrı telden çalarsa
Polisin tuttuğunu mahkemeler salarsa
Mahkum ceza evini tünel açıp delerse
Bu yarayı başka kim saracak, sardıracak?
Demokratik çözümmüş, CMUK'muş,falan, filan
Demokratik yollarla savas mı olur ulan?
Artik lafi birakin plan yapilmis plan
El alem yurdumuza baska yurt kurduracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.
İki yol var efendim, iki yol tartilmalı:
Ya verip kurtulmalı, ya vurup kurtulmalı.
Hiç vatan verilir mi? bu vatan Türk'ün malı!
O zaman tek yol kaldı:hasmi olan vuracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.
Ne zaman ki kararlı, kesin bir yol izlenir
Tespit sağlam yapılır, yapılan da gizlenir
Çok sürmez bu çakallar bir ayda temizlenir
Ah ulan ah sizdeki fırsat bizde olacak...
Ne yapıyor bu itler? sınırı geçiyorlar,
Askerin yeri belli vuruyor, kaçıyorlar,
Girdikleri bir in var, göğe mi uçuyorlar?
Bulunmalı bunlara açılan kahpe kucak.
Kapatın o bölgeyi Allah kulu girmesin.
Ne yerli ne yabanci basın yayın görmesin.
Dizi gibi her akşam televizyon vermesin.
Gayet sessiz, sedasız, kazınsın köse bucak.
Aynı dilden konuşun PKK kalleşine,
Dağlarin zirvesinde tankın, topun işi ne?
Özel tim ve komondo takılsın bak peşine,
Ondan sonra görelim kim kimi kırdıracak.
Ama batı bozarmış ağzınızın tadını,
Bozmuş zaten bırakın şu batının adını,
Yahu vatan gidiyor batının avradını!
Batı elbet ipe un serecek, serdirecek.
Amerika, Avrupa körüklüyor bak işte,
İran, Irak, Suriye hepsi aynı bok işte,
Müslüman Türk'ün dostu yok gardaşım yok işte!
Düşmanın vazifesi kıracak, kırdıracak,
Haydi bunlar dışardan, bir de bunun içi var.
Sayın bakın mecliste PKK'nin kaçı var.
Biri kancık, bildigim en az yirmi piçi var.
Çıldıracak gibiyim vallahi çıldıracak!
Hele bir vekil var ki; devlet maaş veriyor,
Gardaşı da dağlarda Türk askeri vuruyor.
Vekilimiz olan da zevkten bıyık buruyor.
Bu kafada gidersek daha çok vurduracak.
Meclis Türk'ün girmisler, Türk'ü de kovuyorlar,
Ne biz Türk'üz diyorlar, ne Türk'ü seviyorlar,
Milletin meclisinden, millete sövüyorlar,
Bu meclis bu itleri, ne kadar ürdürecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak
Dikkat edin milletin ayranı kabarmasın,
Temennimiz netice su noktaya varmasın,
Kehanete lüzum yok eğer bu kan durmasın
Bu defteri bu millet kendisi dürdürecek
Türk Milleti bu işe el korsa arkadaşlar,
Ne Tendürek Dagi'ndan ne de Cudi'den başlar,
Millet önce meclisi, önce sizleri haşlar.
Tutumunuz bu işi kötüye vardıracak.
Kürdü, Lazi, Çerkezi, bir ağacın dallari,
Bu ağacin adı Türk, daha çoktur kolları.
Ağaca balta vuran Ermeni'nin dölleri.
Kürt, ARiF'in gardaşı, bu gardaşlık duracak.
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak. Ozan Arif
Fatih Özdemiroğlu
22-10-2007, 01:59
Şehit Mehmetçiğe Mektuplar
Canım Oğlum,
Nereden, nasıl başlasam bilmiyorum. O kadar özledim ki seni…
Canım yavrum, sen bizim ilk göz ağrımızdın.. Dört gözle beklemiştik babanla doğumunu… Dokuz ay sonra hastanede seni kucağıma bıraktıkları ilk gün vuruldum sana… Ne güzel gözlerin vardı, ışıl ışıl… Öyle güzel kokuyordun ki… Evimize neşe getirdin. Bir de hep uslu çocuktun, hiç üzmedin beni… Ne sık sık ağladığını bilirim, ne de yok yere huysuzlanmanı… Uyurken bile gülümserdin, meleklerle oynadığını düşünürdüm. Hastalanırsan başından ayrılmazdık, babanla nöbet tutardık sabaha kadar… İlk adımını unutamam, sonra ilk ‘anne’ deyişini… Hep üstüne titredik.
Sonra büyüdün… Zaman su gibi geçiyor. Her dışarı çıkışında, her seyahatinde sana belli etmedim ama yüreğimden neler koptu.
Bir tek seni askere uğurlarken rahattım. Komutanlarının sana gözü gibi bakacağından emindim. Bir süre sonra Güneydoğu’ya gideceğini haber ettin. O kadar heyecanlıydın ki, öyle emin konuşuyordun ki… “Göreceksin anne, bu devlet düşmanlarına gereken cezayı vereceğim. Vatanımın dağlarını bu eşkıyalardan temizleyeceğim” diyordun. Hep komutanlarının iyiliğinden, arkadaşlarından bahsettin. Rahatlığın, güvenin bizleri de rahatlattı. Sana sadece “Kendine dikkat et evladım” diyebildim. Ne de olsa seni bugünler için yetiştirmiştik. “Merak etme” diyordun, “Merak etme annem. Kalbini rahat tut!” Bir gün merakta bırakmadın bizi, fırsatın oldukça sık sık aradın, ayda bir mektubunu aldık. Mektubunu dakikalarca kokladığımı bilirim. Gönderdiğin fotoğrafları baş ucumuza koyduk.
Son mektubunda “Ben şehit olursam, ağlamayın sakın! Düşmanları sevindirmeyin.” diyordun. Telefonda “O nasıl söz oğlum” dedim. Sustun, sanki içine doğmuştu. “Hakkını helal et, güzel annem” dedin. Nereden bilirdim bu konuşmanın seninle son konuşmamız olduğunu… Baban duymuş önce, haberlerde söylemişler. Söylemediler önce bana… Kardeşin de sakladı. Ana yüreği bu, hissettim ben… Sonra öğrendim ki, pusuya düşürmüşler, çıkan çatışmada vurmuşlar seni… Elleri kırılsın o zalimlerin… Sanki canımı aldılar, sanki dünyayı başıma yıktılar. Bir ateş ki yüreğimin tam ortasına oturdu. Komutanlarınla görüştük, seni çok övdüler. “Kahramanca çarpıştı. Kanı yerde kalmayacak. Bizi de evladınız sayın artık.” dediler. “Vatan sağolsun” dedim. Oğlum seninle hep gurur duydum, sağlığında bir gün olsun boynumuzu eğik gezdirmedin … Cenaze töreninde de başımız dik, gururluyduk. Sana sözümüzü tuttuk, bir damla gözyaşı göstermedik, namertler sevinmesin diye… Hep içimize akıttık gözyaşımızı… Bayrağa sarılı tabutunu öptüm. Ben senden bir saat, bir dakika ayrı kalamazdım, şimdi seni nasıl toprağa koyacaktım a canım oğlum!
Aradan onca zaman geçti. Acın, hasretin içimizde yavrum… Bir kerecik bile olsa kokunu alabilsem, saçlarını okşayabilsem, öpsem gamzenden… Sevindirici bir haberim var sana… Komutanların sözünü tuttu yavrucuğum, kanın yerde kalmadı, sana kıyanları tez zamanda buldular, cezalarını verdiler. Cenazene gelmeyenler, cenazene gelmeye utananlar, “senin gibi ana kuzularını vuranları affettiler yavrum… Acımıza, acı eklediler.” Onları affetmeyeceğim. Canım oğlum, fırsat buldukça yanına geliyorum, dertleşiyorum seninle… Sağolsunlar, komutanların her fırsatta gelip misafirimiz oluyor. Yokluğunu aratmıyorlar. Yakında kardeşin de askere gidiyor. Bu vatana bir arslan verdim, gerekirse ikincisini veririm. “Vatan Sağolsun”.
Seni çok seven annen…
Arslan Oğlum,
Gözümün nuru oğlum… Doğumundan, ölümüne kadar bir gün beni üzdüğünü, kırdığını hatırlamam. Hep gurur kaynağım oldun benim… Başarılarınla övündüm. Hata yapsan bile telafi eder, gönlümüzü alırdın. Yaramazlığını, hırçınlığını görmedim. Hastalandığında annenle baş ucunda sabahladığımızı bilirim. İlk konuşman, yürüyüşün dün gibi aklımda… Geldiğimde beni kapıda karşılar, boynuma atlardın. Kırda, bahçede seninle oyun oynar, eğlenirdik. Bazen elinden tutar, seni dışarıda gezdirirdim. Öyle mutlu olurdun ki…
Annenle üzerine çok titrediğimizi söyleyebilirim. Ama seni hiç sıkmadık. Pek ayrı kalmadık seninle… Askerliğin geldi çattı. Sonuçta bu da bir kısa ayrılıktı işte… Koca ömürde lafı mı olurdu? Hazırlıklarını beraberce yaptık. Askere giderken gururlandım baban olarak.. Öyle mutluydun ki… Bilseydim geri dönmeyeceğini, saatlerce sarılmaz mıydım sana… Güneydoğu’ya gittin, hep bu ülkenin evlatlarının canına kıyanlarla hesaplaşmak isterdin… Büyük deden de Çanakkale’de şehit düşmüştü. “Bu vatan bizim” diyordun. Öyleydi, kanımızı akıtmıştık ailece... Sık sık görüştük seninle, bir gün ‘of’ dediğini duymadım. Komutanlarının ilgisinden bahsederdin, onları çok sevdiğinden… Bölgenin tehlikeli olduğunu söylerdin, sık sık göreve çıktığınızdan… Sonra eklerdin “Sakın anneme söyleme, üzülür, kaygılanır sonra… Sen de kaygılanma baba, arslanlar gibi bu askerliği yapıp döneceğim size…”
Son mektubunda “Şehit olursam, ağlamayın!” demiştin. İçine doğmuş herhalde… Oğlum, şehit olduğunun haberini aldım ağlamadım, komutanların geldi ağlamadım, bayrağa sarılı tabutun geldi ağlamadım. Biz sana verdiğimiz sözü tuttuk oğlum… Sen bize verdiğin sözü tutamadın oğlum, seni bizden aldı karanlık eller… Biliyorum tutardın sözünü, gelirdin… Yine geldin ama sana değil, tabutuna sarıldık oğlum! Hatırlamazsın, küçüktün, seninle evde oyun oynardık, evde saklanırdın, biz de seni arardık. Bulamazsak öyle mutlu olurdun ki… Birden ortaya çıkardın gülerek… Yine saklandın mı yoksa? Bütün bunlar bir oyun mu? Bir daha güzel yüzünü göremeyeceğim. Bir baba evladını toprağa vermemeli, beni sen toprağa vermeliydin. En büyük acı, evlat acısıymış onu anladım. “Yerine ben ölseydim” dedim kendi kendime, ama ne çare?… Yine de vatan sağolsun oğlum, yaşarken de gurur kaynağımızdın, hala öylesin… Komutanların sağolsun, sık sık gelip halimizi hatırımızı, bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Senin canına kıyanları da bulup, cezalandırdılar oğlum.. Az da olsa rahatladık oğlum, kanın yerde kalmadı. Ama senin gibi arslan parçalarına kıyan diğer zalimleri affettiler.. Kimler mi? Hani o senin cenazene gelmeye korkan, utanan kişiler var ya, onlar… Geçenlerde farklı birkaç çiçek tohumu aldık, mezarına diktik, mezarının başındaki bayrağı yeniledik. Yakında kardeşini de askere gönderiyoruz. Sağlıklı dönmesi dileğimiz ama, gerekirse o da bu vatana kurban olsun evladım… Ben zaten sizleri vatana kurban olasınız diye yetiştirdim. “Vatan Sağolsun”
Seni çok seven baban…
Canım Ağabeyim;
Biliyor musun? Yakında ben de askere gidiyorum. Sana kıyanlarla hesaplaşmak istiyorum. Umarım isteğim gerçek olur. Seni çok özledim. Kaç yıl oldu, seni unutamadım. Hep bana öğütlerin kulağımda, beraber gülüştüğümüz, eğlendiğimiz anlar geliyor aklıma… Üzülsem, ağlasam, huysuzluk yapsam, mahalleden çocuklarla kavga etsem hep yanımdaydın… Yatağımın başucunda şimdi askerdeyken gönderdiğin bir fotoğrafın var. Cüzdanımda fotoğrafını taşıyorum… Ara sıra bakıp, öpüyorum onu… Senin yokluğunda annem, babam çok üzgünler, ama bana belli etmemeye çalışıyorlar. Sen gittikten sonra onları hiç üzmedim, yokluğunu hissettirmemeye çalıştım. Ben de pek belli etmiyorum ama seni çok özlüyorum. Bazen birisi gelip yanağımı öpüyor gibi geliyor, uyanıyorum.
Bilirsin uzun uzun mektup yazamam. Sevdiğim kıza bile mektup yazacaktım da sen yazmıştın… O zaman “bu iyiliğimi unutma” diyordun… Canım ağabeyim, sadece seni çok sevdiğimi, özlediğimi, unutmadığımı, senin bir an olsun aklımdan çıkmadığını bil… Sen yoksun ya, hiçbir şey eskisi gibi değil, yine de “vatan sağolsun”
Seni çok seven kardeşin…
Şanlı Asker;
Kanın yerde kalmadı, kalmaz!
Türk'ün döktüğü her gözyaşı acılarla bilenen kinimize kin ekliyor. Türk analarının döktüğü her gözyaşı yüreğimize akan alev..
Vatan için kan, vatan için can, vatan için mal, vatan için ne gerekiyorsa hepsini fedaya hazır bir ruhla; mücadeleye yeni başlamış gibi aynı hız, azim ve kararlılıkla düşmanların üzerine demir bir yumruk gibi, yıldırım gibi inmeye hazırız.
Hainlerle hesaplaşma gününe kadar acımız son bulmayacaktır.
“Ürkekliğe yer yok yüreğimizde... Korkuya elveda… Bin canım olsa, bin kez veririm yoluna… Vatan sana canım feda…”
Her Türk asker doğar!
Seni seven arkadaşların…
http://img372.imageshack.us/img372/8558/sehitoglu5ms3.jpg (http://imageshack.us)
Erdem Köroğlu
22-10-2007, 02:16
iste biricik körpe güllerimiz...
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/sontur48.asp
Beyza Hüşlü
22-10-2007, 13:11
sözün bittiği yer...
Nadir Arslan
22-10-2007, 13:43
http://img84.imageshack.us/img84/5104/12292231dm7.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/3396/24612757fb3.jpg
Tuğba Tülü
22-10-2007, 14:49
Paylaşım için teşekkürler Nadir ,bende haberi duyunca konserin iptaline çok sevindim..bence konser olayı baştan başa saçmaydı iyi olmuş...
Burak Çankaya
22-10-2007, 16:37
ve korkulan:
Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp
22 Ekim 2007Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'deki hain saldırının ardından 8 Türk askerinin PKK tarafından rehin alındığı iddialarına dair suskunluğunu bozdu. TSK 8 askerin kayıp olduğunu açıkladı.
İşte Genelkurmay açıklaması:
"PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir.
Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır.
Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır."
Genelkurmay'ın bu açıklamasından önce terör örgütüne destek veren bazı internet sitelerinde PKK'nın elinde olduğu iddia edilen 8 askerin kimlikleri yayınlandı. İşte kaçırıldığı iddia edilen askerler:
Uzman Çavuş Halis Tan (Adana)
Çavuş Mehmet Şenkul (Niğde)
Er Ramazan Yüce (Mardin)
Er İrfan Beyaz (Gaziantep)
Er Nihat Başova (Konya-Cihanbeyli)
Er İlhami Demir (Ağrı-Patnos)
Er Fatih Atakul (Denizli)
8'inci askerin kimliğinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7536151.asp?gid=180&sz=89320
Burçay Tiftikçi
22-10-2007, 17:11
Yazıklar olsun.
Özlem Göktürk
22-10-2007, 17:18
Dünden beri haberlerde geçen ama resmi açıklamanın gelmediği konuydu.İnşallah kayıp Mehmetçikler rehin değildir en kötüsü de bu olur zaten.Her geçen gün artan öfkemiz umarım yanlış bi yerde patlak vermeden bi çözüme kavuşturulur.
Serhat Özcan
22-10-2007, 19:29
ve korkulan:
Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp
22 Ekim 2007Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'deki hain saldırının ardından 8 Türk askerinin PKK tarafından rehin alındığı iddialarına dair suskunluğunu bozdu. TSK 8 askerin kayıp olduğunu açıkladı.
İşte Genelkurmay açıklaması:
"PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir.
Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır.
Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır."
Genelkurmay'ın bu açıklamasından önce terör örgütüne destek veren bazı internet sitelerinde PKK'nın elinde olduğu iddia edilen 8 askerin kimlikleri yayınlandı. İşte kaçırıldığı iddia edilen askerler:
Uzman Çavuş Halis Tan (Adana)
Çavuş Mehmet Şenkul (Niğde)
Er Ramazan Yüce (Mardin)
Er İrfan Beyaz (Gaziantep)
Er Nihat Başova (Konya-Cihanbeyli)
Er İlhami Demir (Ağrı-Patnos)
Er Fatih Atakul (Denizli)
8'inci askerin kimliğinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7536151.asp?gid=180&sz=89320
lanet olsun..
Erdem Köroğlu
22-10-2007, 23:29
bi nebze ferahladım..bi sürü mendebur imansız pislikler temizlenmis...
Şırnak-Van-Çatak kırsalında silahlı kuvvetler ile bir grup terörist arasında bugün sıcak temas yaşandı.
Alınan bilgile göre Dere mevkiinde çıkan çatışmada çok sayıda teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.
CİHAN
Seda Toykar
23-10-2007, 15:12
Ne haldeyiz Yazıklar olsun !!!!!
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.