PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematik Materyali

Özkan Özaydın
20-10-2007, 03:47
arkadaşlar merhabalar.ben mat.öğretmenliği 3. sınıfta okumaktayım.6,7 veya 8. sınıf matematik konularından herhangi biriyle ilgili materyal ödevi(powerpoint veya asetat)hazırlamam lazım.çok düşündüm bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim...

Ozan Ercan
20-10-2007, 13:18
Havuz problemlerini hazirla :) Sema bulmak kolay olur, bir havuz, birkac musluk, bitti..

Özkan Özaydın
20-10-2007, 15:08
ozan saol ama hoca özgün ve kullanışlı bir materyal istiyor havuz problemi çok bilindik bişey.Yine de çok tşkrler:)

Mustafa Boztopraklı
21-10-2007, 04:43
Etkisiz eleman, yutan eleman ya da oran-orantıyı şekil ve şemalarla açıklayan bi sunu olabilir.

Ceren Altun
22-10-2007, 04:55
Bence faktöriyel konusunu hazırla. Ben çok severdim o konuyu, hatta bir ara abartıp 8! veya 9!'i falan kafadan hesaplamaya kalkıyordum:) Ama bir türlü 0!=1 olmasının mantığını çözemedim:) Şaka bir yana, kaynak veya veriyi çok bulabilirsen faktöriyel ilginç bi konu olabilir....

Mustafa Ünal
22-10-2007, 20:24
Bir sayının sıfıra bölümü neden tanımsız kabul ediliyor. Bunun üzerinde düşün. Ben ortaokulda anlamamıştım mesela :rolleyes:.

Cihat Pehlivanlı
22-10-2007, 20:27
bence pi sayısını acıkla kardeş ;)

Gizem İnanç
19-12-2007, 16:34
Matematik öğretmenliği tezsiz yüksek lisansı yapıyorum bu yüzden matematik öğretimi ve materyel geliştirmeye yönelik piyasadaki hemen hemen tüm kitapları elde etmeye çalışıyorum olur da bir gün işime yarar diye. Sana hemen bu konuda bir kitap tavsiye edebilirim gerçekten şaşırarak okudum. Theoni PAPPAS hazırlamış Doruk Yayıncılıktan Daha Eğlenceli Matematik... İçerisinde yararlanabileceğin hayli konu var. Mesela Pascal Üçgeni ni (aslında HAYYAM ÜÇGENİdir Pascal dan yıllar önce Türk matematikçi ÖMER HAYYAM yapmıştır bu üçgeni ama biz neye sahip çıktık ki buna sahip çıkalım, dünyaya bunu duyuralım. Neyse bunun yeri burası değil...) anlatan bir materyel hazırlayabilirsin. İlk öğretimde alt küme sayıları problemlerinde kullanılıyomuş ben de bilmiyordum. :) Geç oldu ama umarım faydalanırsın. :)

Uğur Kaba
19-12-2007, 16:58
Ama bir türlü 0!=1 olmasının mantığını çözemedim:) .
olasılık permitasyon faktöriyel ve sayılar çok geniş ve zevkli konular ama sayılar dışındakiler ilköğretim müfredatında yok yanılmıosam;)

bu arada 0!=1 faktöriyel tanımından gelir ki hepsinin 0 olmasını engeller:D

Gizem İnanç
19-12-2007, 17:24
olasılık permitasyon faktöriyel ve sayılar çok geniş ve zevkli konular ama sayılar dışındakiler ilköğretim müfredatında yok yanılmıosam;)

bu arada 0!=1 faktöriyel tanımından gelir ki hepsinin 0 olmasını engeller:D
Faktöriyel var ilköğretimde 7. sınıflar öğreniyorlar. 2 hafta önce bir ders etüt yaptım onlara faktöriyelden. Dersin sonuna doğru kulakları çınlasın sevdiğim öğrencilerimden birinin kurduğu cümleyi hemen yazayım buraya. "Öğretmenim o 6 nın sonundaki ünlem çok önemli olduğunu anlatıyor değil mi ondan ünlem koyduk dikkat 6 var orada diycez dimi..." :D

Uğur Kaba
19-12-2007, 18:21
"Öğretmenim o 6 nın sonundaki ünlem çok önemli olduğunu anlatıyor değil mi ondan ünlem koyduk dikkat 6 var orada diycez dimi..." :D
:yaril: :yaril: niye 6ysa:D

Selim Samast
23-12-2007, 17:15
Faktöriyel var ilköğretimde 7. sınıflar öğreniyorlar. 2 hafta önce bir ders etüt yaptım onlara faktöriyelden. Dersin sonuna doğru kulakları çınlasın sevdiğim öğrencilerimden birinin kurduğu cümleyi hemen yazayım buraya. "Öğretmenim o 6 nın sonundaki ünlem çok önemli olduğunu anlatıyor değil mi ondan ünlem koyduk dikkat 6 var orada diycez dimi..." :D
Afacana bak ya..Bi de dersin sonunda söylemiş olması düşündürücü tabii:D

Selim Samast
23-12-2007, 17:16
:yaril: :yaril: niye 6ysa:D
6 önemli bi sayı dimi ama..Dikkat et!! Orada 6 var..:D:D