PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ümit Özat

Sayfa : [1] 2 3

Utku Bayram
17-09-2004, 14:44
Gençlerden geldi orada libero oynardı.fenerbahçede ise libero hariç heryerde oynadı.En eskilerden biri olduğu için takımın kaptanlığına kadar yükseldi.Geçen sene van hooijdonk tan sonra en fazla asist yapan futbolcu. 8 golü var.ama benim kanaatim arkadaşlar kimse alınmasın darılmasın -sinirlenmesin- ama ümit özatın ilk 11 de yeri yok.Yani kale dışında heryerde oynuyo daha doğrusu mevkiide sırıtmıyo olabilir.ama elinde o mevkii için ümit özattan daha iyisi varsa onu oynatacaksın.refakatçi futbolcu.tekmeye kafa sokacak kişilikte değil.rakibe ceza sahasına kadar müdahale etmeden refakat ediyor.sağ ayakla bu adamdan sol bek olmaz.çünkü sağ ayağıyla bile zar zor orta yapıyor.fenerbahçede oynayabileceği en iyi yer iç orta-ön libero.ve takımda bu mevkii için ondan daha iyi daha hızlı adamlar var.bu benim görüşüm kimse yanlış anlamasın sizinkileri merak ediyorum bu konuda?

Burçay Tiftikçi
18-09-2004, 08:58
Ümit Özat bu takımda her zaman oynar ya sol bek ya sag bekte ve her yerdede iyi oynar....Milli takımda bile sol bek oynayan Ümit Özat.....Kaptanım formayı kimseye kaptırmaz...

Ayrıca Ümit ten iyi oldugunu düşündügün sol beklerin hepsi geçen sene çuvalladı.....

Utku Bayram
19-09-2004, 00:57
daumun yanlışını ersun yanalda yapıyor doğru ama yunanistan maçında ve son malatya maçında solbekte deniz oynadı ve gayette başarılıydı.üstelik sağbek için elimizde fatih ve büyük umutlarla gsden adeta kaçırarak transfer ettiğimiz önder var.hazırlık maçlarındada çok iyiydi.ben diyorumki ümit kötü futbolcu değil ama oynayabileceği heryer için fenerbahçenin elinde daha iyi adamlar var.

Korkut.Eren
21-09-2004, 17:30
Futbolda herşey iyi oynamak degildir. Siz Ümit'in F.Bahçede kaptanlıga kadar yukselmesini iyi futbolcu olmasına mı baglıyorsunuz?

Kesinlikle oynadıgı heryerde oyle sırıtan bir futbolcu degil. Yer yer cok da faydali oluyor. Ama kaptanın asıl onemli olan özelliği mükemmel bir kişiliğinin olması. Kendisinin çok yakışıklı (Televizyon Futbolunda bu önemli..!) ve çok iyi bir yetenek olmamasına rağmen bu noktada olmasının tek açıklaması kişiliği ve takımdaki diğer butun futbolculara ornek olacak azmidir.

Maçlarda yaşadigi ve yaşattigi hırsı ile; çalışkanlığı ile;
disiplinli ve mutevazi oyunu ile; rakiplere gosterdigi saygı ile;
ve en onemlisi taşıdıgı kaptanlık pazubandının takım arkadaşlarına yansıttıgı otoriter saygınlık ile bu takımda oynamayı en fazla hak eden oyuncudur.

Yaptıgı işi bu kadar ciddiye alan, ozel hayatıyla hiç gundeme gelmeyen, idmanlarda saat gibi çalışan, ve bu noktaya tırnaklarını kazıyarak gelen birine boyle bir ithafta bulunmak hiç de iç açıcı degil.

Ümit!te bu özellikler var oldugu müddetçe bu takımda her zaman oynamalıdır. Oynamalı ki takımdaki diger oyuncular daha iyi performans göstersin.

Vehbi Şirikçi
21-09-2004, 17:35
Geçen sene Ümit'i PVH ile aynı sınıfa koyarak iki futbolcumuzun profesyonel yaklaşımlarını (madi açıdan değil anlayış açısından profesyonellik) övücü bir konu başlığı açmıştım.

Maçlardan sonra geceleri saatlerce futbol sohbeti yapan, kendi oyunlarını kasetlerden defalarca izleyen ve eksiklerini gidermeye çalışan, bu yaklaşımı tüm takıma da yayan, futboldan başka birşey düşünmeyen ve futbolculuğu yaşam tarzları yapan bu iki futbolcu son yıllardaki çıkışımızda önemli rol oynamaktadırlar.

Selçuk Mısırlı
24-09-2004, 22:02
Topic başlığını gördüğümde Ümit Özat'a övgüler,methiyeler dizileceğini sandım.Gördüğüm yazılar karşısında şaşırdım. Bu takımda eleştirilecek en son kişi Ümit Özat'tır...Adamı kaleye koysan oynayacak nerdeyse...Her hoca elinde böyle bi joker olmasını ister...Adam canıyla başıyla oynuyo..Yaptıkları ortada
Tamam cok klas değil...Ama takımı her zaman ayakta tutan oyuncu...Bence kaptanımıza haksızlık ediyosunuz...

Ozan Ercan
24-09-2004, 22:26
Bugünkü maçtan sonra nasıl Ümit'i övücü bir konuşma yapabilirsiniz anlamıyorum. Adam resmen tel tel döküldü. İlk yarı sağ ikinci yarı sol bekte adam kaçırdı. Gol olan pozisyonda adamın üstüne gitmedi. Adam konsantre olunca iyi oynuyor olabilir ama maç seçmeye başladı. Malatya maçının ilk 15 dakikası ve bu maçın 60 dakikası boyunca olumlu hareketi olmadığı gibi takıma zarar verdi.

Burçay Tiftikçi
24-09-2004, 22:27
Adam belki son 20 maçta ilk defa kötü otnadı biraz insaf ya....

Ufuk.Kozoglu
24-09-2004, 22:39
ona bakılırsa alexte ilk oynadığı maçta çok kötüydü hemen onuda yollayalım değil mi ?

allah aşkına ümit türkiye'de tartışılacak son adamdır..kale haricinde her mevkide oynadı nerdeyse her yerde de başarılı oldu..bize yakışan bir kaptan..

Yasin Arpacı
24-09-2004, 23:13
Bugünkü maçtan sonra nasıl Ümit'i övücü bir konuşma yapabilirsiniz anlamıyorum. Adam resmen tel tel döküldü. İlk yarı sağ ikinci yarı sol bekte adam kaçırdı. Gol olan pozisyonda adamın üstüne gitmedi. Adam konsantre olunca iyi oynuyor olabilir ama maç seçmeye başladı. Malatya maçının ilk 15 dakikası ve bu maçın 60 dakikası boyunca olumlu hareketi olmadığı gibi takıma zarar verdi.

bu akşam takımda iyiydi diyebileceğin bir oyuncu var mı ki ümite yükleniyorsun... beğenmediğiniz ümit bu sene 6 maçta 3 asist(hepsi de solda oynarken) yapmış bu rakam alex'le eşit sayıda. ayrıca ümit soğukkanlılığı, profesyonelliği ve takım içindeki hal ve tavırlarıyla kaptanlığı da fazlasıyla hak ediyor.

bütün takımın aklında m. united maçı olduğu belliydi. oynadığı oyuna konsantre olamayan bir takım, gençlerbirliğinden 3 puanı alabiliyorsa yapılacak tek şey mutlu olmaktır...

umarım salı gecesi de mutlu oluruz...

Kutay Duman
25-09-2004, 00:08
herşey iyi hoş da bugün kötü oynamış olabilir ümit ama oyundan çıkarkenki ağır hareketleri düşündürücüydü takımın tam gol bulması gereken dakikalrda ağır hareketleri zaten rakip futbolcular yaparken özellikle de ömer kalecileri çok sinir bozucu uyuz bir adam ya iyi ki yendik allahım ya ömere hediye ediyorum bu galibiyeti çocuklarına anlatır artık:):):)

Berk Aymete
25-09-2004, 01:27
ozan çok merak ediyorum hiç yapıcı eleştiri yapar mısın sen???
Sanmam...
1 maç kötü oynadık diye futbolculara ve takıma bu kadar ateş püskürüyorsun
Bir takım sürekli süper oynayacak diye birşey yoktur, her takım inişli çıkışlı performans çizer...
Lütfen biraz mantıklı olalım...

Burak.Coskun
25-09-2004, 12:33
bu görüşe katılmıyorum.. Kaptan bizim için en değerli oyunculardan biri..ne kadar Daum onu oyuncak gibi bi o köşeye bi köşede oynatsada o görevini layıkıyla yerine getiriyor..

Onur Bilgin
25-09-2004, 14:40
herşey iyi hoş da bugün kötü oynamış olabilir ümit ama oyundan çıkarkenki ağır hareketleri düşündürücüydü takımın tam gol bulması gereken dakikalrda *ağır hareketleri zaten rakip futbolcular yaparken özellikle de ömer kalecileri çok sinir bozucu uyuz bir adam ya iyi ki yendik allahım ya ömere hediye ediyorum bu galibiyeti çocuklarına anlatır artık:):):)

bu maçtan çıkarken yaptığı yavaş hareketler konusuna kesinlikle katılıyorum.buna benzer bir hareketi geçen sene de yine oyundan çıkarken yapmış hatta kulubeye dönüp bişeyler bile söylemişti.tamam konuşması normal ama takım gerideyken gole ihtiyacımız varken değişiklik esnasında niye böyle yavaş hareketler yapıyor kaptan anlamış değilim.bu olay beni epeyce şüphelendiriyoor açıkçası.

Levent Sarıbaş
25-09-2004, 19:43
Adam belki son 20 maçta ilk defa kötü otnadı biraz insaf ya....ewet..
bu yüzden bunu tartışmak çok da doğru diil..

Utku Bayram
25-09-2004, 21:58
akadaşlar yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla hepimiz ümit özatın çok klas bir futbolcu olmadığında hemfikiriz.kişiliğiyle ön plana çıkıyor diyenler var.benimde üzerine basarak anlatmaya çalıştığım konu bu.bu adama kaptan olduğu için ilk 11 de zorla yer açılıyor.yani sorun ümit sağbek solbek yada önlibero oynamazsa ne yaparız yerine kim koyarız değil sorun ümit kaptan olarak sahaya çıkmazsa kim çıkar?cevap bulunması gereken soru sanırım budur.her mevkiide azar azar oynayan bir futbolcudan iyi bir yedek olur.tek mevkiide çok iyi oynayan adam onun yerine sahaya çıkar.sahaya çıkan oyuncunun kişiliği kadar işini iyi yapması da önemlidir.hatta bana önceliğimi sorarsanız işini iyi yapan adamı tercih ederim.bir de şöyle sorayım fenerbahçede avrupanın hava toplarında sayılı forvetlerinden biri vaken kanat adamlarının asist rekorları kırması gerekirdi.serhat ve tuncayın asist istatistiklerini çıkarıp bakarmısınız.bu durumda asistlerde ümitin neden önplana çıktığına şaşırmamak gerekir.

Esin.Benli
04-10-2004, 23:42
valla ben onu bunu bilmem de
ben tecrubeli we sorumluluk sahibi oldugunu dusunuorm..denizli macinda kendi ceza sahasindan cikip,o topu kornerden kurtarip,verdigi pasla gelisen bi gole neden olmasi umit i benim gozumde en tepelere cikardi..
kac adam yapardi bunu allah askina?!

Eyup.Genc
06-10-2004, 22:52
allah askına arkadaslar bu konu tartısma konusu bıle olmaması lazım.Böyle bı adama saygı duyulması lazım.Adam bursada oynadı fena degıldı genclerde oynadı ön liberoydu bize geldi teknik sebeplerden dolayı cogu mevkıde oynadı cok calıstı kendı kapasıtısenı astı kendını cok gelıstırdı ve suan takımımızın kaptanı herseyıyle hakettı bunları.Kisiligiyle olsun profesyonelligıyle olsun ornek alıncak bır futbolcu hemde ınsan.Adam aureolıyle beraber en ıstıkrarlı en verımlı oyuncu yapmayın kaptana yuklenmeyın bu kadar daha 27 28 yasında cok yapıcakları var fenerde arkandayız kaptanım yeterkı futbolun ve kısılıgın hıc degısmesın...

Cagri.Cobanoglu
08-10-2004, 20:16
Soldan gelip orta yaparken solak olmadığı için zorlanıyor ama sağ bek oynarken bu sorun olmuyor. Ayrıca defansif acıdan iki bolgede de iyi bence.
Bu arada bu benim foruma ilk mesajımdı. Herkese selam !

Erkan.Ergun
08-10-2004, 21:33
Okey oyunundaki oky gibi adam nereye koysan orda işe yarıyor ;D
Bana göre yinede solda orta açarken biraz sorun oluyor o kadar.Bazen süperüstü asistleri var.Ancak sol taraftan sol ayağı ile orta açtığında aynı noktaya gitmesi biraz ilginç.Takımdaki en profosyonel oyuncudur.

İnanç Baş
12-10-2004, 12:40
Adam gibi adamdır Ümit Özat. Profesyonelliği PVH ile birlikte en üst düzeyde yaşayan ve takım arkadaşlarına da bunu aşılamaya çalışan bir futbolcudur. Onu Fenerbahçe'ye kazandıranlara ve her yönüyle kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Onu eleştirenleri ise esefle kınıyorum.

Yalçın Ateş
12-10-2004, 19:32
ümit gibi bir oyuncu daha olsa fenerde herşey yoluna girer adamın oynamadığı kale ve forvet kaldı ... daum onu ileriki haftalarda kaleye sonra forvete koyar gözüküyor

Erman Gören
24-11-2004, 13:22
arkadaşlar ben anlamıorm yedekte mahmut hanefi fabiano warken solda nasıl ümit özat oynuoyur.Ümit özat çok sitekli mücadele eden bi futbolcu olabilir ama sol kanat sağ kanat veya orta saha onun yeri değil gelsin luciano nun yerinde oynasın .. İzlediğim her maçta ümit özat ın paslarını ve ortalarını göre göre kafayI yiyeceğim birgün .. Sizce ümit özat solda gerçekten başarılı mı ?

Bora Erdinç
24-11-2004, 14:27
Ümit Özat defansif bir futbolcudur.Daum'un onu sol kanat dışında her yerde kullanabileceğini düşünüyorum.AMA NEDEN ISRARLA SOL KANAT,Adam orta ya-pa-mı-yor!!!!!
Forvetin arkasında bile Antep'e 3 gol atabilecek yetenekte bir futbolcunun Sol kanatta mahvolmasına içim yanıyor.Fabiano,Mahmut Hanefi,Murat Hacıoğlu(forvet olsada sol kanatta rahatça oynayabilir bence) demek ki sadece aksesuarmış.Soranlara ''sol kanat oyuncum var ''cevabını verme maksatlı alındığı kanaatindeyim artık...

İnanç Baş
24-11-2004, 14:28
Futbolda herşey iyi oynamak degildir. Siz Ümit'in F.Bahçede kaptanlıga kadar yukselmesini iyi futbolcu olmasına mı baglıyorsunuz?

Kesinlikle oynadıgı heryerde oyle sırıtan bir futbolcu degil. Yer yer cok da faydali *oluyor. Ama kaptanın asıl onemli olan özelliği mükemmel bir kişiliğinin olması. Kendisinin çok yakışıklı (Televizyon Futbolunda bu önemli..!) ve çok iyi bir yetenek olmamasına rağmen bu noktada olmasının tek açıklaması kişiliği ve takımdaki diğer butun futbolculara ornek olacak azmidir.

Maçlarda yaşadigi ve yaşattigi hırsı ile; çalışkanlığı ile;
disiplinli ve mutevazi oyunu ile; rakiplere gosterdigi saygı ile;
ve en onemlisi taşıdıgı kaptanlık pazubandının takım arkadaşlarına yansıttıgı otoriter saygınlık ile bu takımda oynamayı en fazla hak eden oyuncudur.

Yaptıgı işi bu kadar ciddiye alan, ozel hayatıyla hiç gundeme gelmeyen, idmanlarda saat gibi çalışan, ve bu noktaya tırnaklarını kazıyarak gelen birine boyle bir ithafta bulunmak hiç de iç açıcı degil.

Ümit!te bu özellikler var oldugu müddetçe bu takımda her zaman oynamalıdır. Oynamalı ki takımdaki diger oyuncular daha iyi performans göstersin.

+++++++1907

Sinan Bıçak
24-11-2004, 15:34
Fabiano istediğimiz gibi çıkmadı
Mahmut 2 sütü bozuk fenerlinin yaptığı küfürlere ağlayacak kadar çocuk
Murat forvet oyuncusu defansif özellikleri çok zayıf
Deniz BU SENE FELAKET
Geriye birtek Ümit kalıyor ki sol ayağını iyi kullanamasa bile BİR DEFANS OYUNCUSUNUN YAPACAĞINDAN FAZLA DESTEK VERİYOR OFANSA.
Sağ ayağının dışıyla yaptığın ortalarına bayılıyorum ümit özat böyle devam et .

Anıl Germeç
24-11-2004, 15:58
Ara sıra idmanlara giderdim geçen sene ve bütün idmanlara herkesten(bu herkese Daum da dahil) önce gelen bir kişi vardı o da büyük kaptan. Onda bu çalışma azmi, bu sorumluluk ve bilinç varken eleştirilmesini anlamak çok zor

Utku Bayram
24-11-2004, 16:22
Yazan: Anıl.Germeç Tarih-Saat: Bugün 15:58:52
Ara sıra idmanlara giderdim geçen sene ve bütün idmanlara herkesten(bu herkese Daum da dahil) önce gelen bir kişi vardı o da büyük kaptan. Onda bu çalışma azmi, bu sorumluluk ve bilinç varken eleştirilmesini anlamak çok zor

çalışma azmi kişiliği profesyonelliği otoritesi yakışıklılığı(ki bence hiç de öyle değil) iyi tamam da bana futbolundan haber verin arkadaşlar lütfen

Burçay Tiftikçi
24-11-2004, 18:08
Kaptan kadar gücuma yardım edip kanadını kapatabilen bir oyuncu yoktur....Yaptıgı ortalarda gün geçtikçe iyileşiyor...

Erkan.Ergun
24-11-2004, 18:24
Ümit sol ayak çalışmalı.Sol kanat bence de çok yakışmıyor kaptana.Defansif yanı iyi ama kestiği ortalarda sorun var.Ali Güneş'i geçen sene hücuma katkısı olmadığı için gönderdiğimizi göz önüne alırsak bence Ümit konusunu da gözden geçirmeliyiz.Ümit takımdaki en profosyonel oyuncudur.Sol kanattada elinden geleni yapmaya çalışmaktadır.Ancak bu yetmiyor sadece.Daum Ümit'i joker oyuncu yaptı her yerde oynayacak kapasiteye sahip.Ancak Fabiano (ben hala adamı seviyorum.Yararlanmasını bilemedik.) dururken Ümit'in orda oynaması bana da doğru gelmiyor.Az da olsa düzelme var Ümit'TE.Ancak ben yine de bir süre dinlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.Bu form durumu kendisinide üzüyodur eminim.

Ahmet Mirzaloğlu
24-11-2004, 18:25
Dün geceki Prag maçından sonra bile Ümit Özat ı eleştirenleri anlamıyorum.Ümit Özat ın bu takımda oynamasını gerektirecek bir sürü neden var.Sol bekte oynatılması eleştiriliyor çünkü orta yapamıyormuş(!).Sol bekte oynayan bir adamın öncelikli görevi defans yapmaktır zaten orta yapmak değil.Ümit defansif görevlerini eksiksiz yapıyor bence ve bir bek oyuncusunun atağa katılması gerektiğinden fazla katılıyor..Hem de Tuncay gibi defansif yönü olmayan bir oyuncunun arkasında oynuyor..Ümit özat orta da yapıyor..Son 2 senedir yaptığı asistlere bakarsanız bunu anlarsınız..Dün gece çok güzel bir açıklama yaptı bu konuda zaten.'Elimden geldikçe atağa çıkmaya gayret ediyorum,ama bazen 60 metre top sürdükten sonra yaptığın ortanın aut a çıkması gayet normal'dedi..Bencede haklı zaten.Bazı arkadaşlarımız Fabiano oynasın diyor ama onun defansif yönü çok zayıf..Burada önemli olan iyi defans yapmak zaten..Artı Ümit Özat bu takımın kaptanıdır ve kimse kolay kolay FENERBAHÇE de kaptan olamaz.Demek ki boş bir oyuncu değil..İnanılmaz bir kişiliği var zaten,çok profesyonel bir adam her idmana en önce o gelir,en son o çıkar..Bu adam mı oynamasın bu takımda?Sizleri anlamıyorum arkadaşlar kusura bakmayın.Takım Türkiyede çok iyi gidiyor,Avrupada her şeye rağmen yolumuza devam ediyoruz bütün otoriteler kaptanımızdan övgüyle bahsediyor,adam 2 maçta bir asist yapıyor neredeyse ama kendini size beğendiremiyor.Ama emin olun o mevkiide R.Carlos hariç kimi oynatırsanız oynatın,yine eleştireceksiniz..Birde şu var,orada oynayacak 2 tane sol ayaklı adamımız var(mahmut-fabiano)ama Daum Ümit i tercih ediyor..Neden acaba Daum bu işi sizlerden daha mı az biliyor??Tabiki hayır kesinlikle hepimizden çok çok daha iyi biliyor bu işi..Takım iyi gidiyor,Ümit Prag maçında döktürüyor ama biz hala eleştiriyoruz..Gereksiz bence...

Ahmet Mirzaloğlu
24-11-2004, 18:35
Ümit sol ayak çalışmalı.Sol kanat bence de çok yakışmıyor kaptana.Defansif yanı iyi ama kestiği ortalarda sorun var.Ali Güneş'i geçen sene hücuma katkısı olmadığı için gönderdiğimizi göz önüne alırsak bence Ümit konusunu da gözden geçirmeliyiz.Ümit takımdaki en profosyonel oyuncudur.Sol kanattada elinden geleni yapmaya çalışmaktadır.Ancak bu yetmiyor sadece.Daum Ümit'i joker oyuncu yaptı her yerde oynayacak kapasiteye sahip.Ancak Fabiano (ben hala adamı seviyorum.Yararlanmasını bilemedik.) dururken Ümit'in orda oynaması bana da doğru gelmiyor.Az da olsa düzelme var Ümit'TE.Ancak ben yine de bir süre dinlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.Bu form durumu kendisinide üzüyodur eminim.
Erkan;Fabiano orada oynamamalı..Adam geri gelmiyor ya.Önünde oynayan Tuncay da geri gelmeyince orası bomboş kalıyor..Tamam Ümit tabikide sol ayağını Fabianodan iyi kullanamıyor ama önemli olan ilk planda savunma,nasıl olsa bir şekilde her maç gol hatta goller atıyoruz..Daum da bilir orada kendi aldığı Fabiano yu oynatmayı ama bir düşündüğü var elbet..Bir şey daha var Ümit yapması gereken kadar isabetli orta yapıyor zaten..Dün akşam hepimiz seyrettik yine..

Erkan.Ergun
24-11-2004, 18:38
Erkan;Fabiano orada oynamamalı..Adam geri gelmiyor ya.Önünde oynayan Tuncay da geri gelmeyince orası bomboş kalıyor..Tamam Ümit tabikide sol ayağını Fabianodan iyi kullanamıyor ama önemli olan ilk planda savunma,nasıl olsa bir şekilde her maç gol hatta goller atıyoruz..Daum da bilir orada kendi aldığı Fabiano yu oynatmayı ama bir düşündüğü var elbet..Bir şey daha var Ümit yapması gereken kadar isabetli orta yapıyor zaten..Dün akşam hepimiz seyrettik yine..
Ahmet Fabiano hücum konusunda daha iyi.Ayrıca adam sol açık değil sol bekti zaten oynadığı takımlarda da.Bu adam herhalde defansif yönden iyi olmasa ilk Prag maçında Aurelio'nun yanında oynamazdı.Ümit dün orta kestiği zaman bazen daha iyiydi ama birşey dikkatimi çekti.Sağ ayağıyla zorlama ortalar yaptı ayağının dışıyla.Solla yapsa biliyor kalenin arkasında bir yere gideceğini.O yüzden Ümit en azından bir süre dinlendirilmeli ve Fabiano sol bekte denenmeli.Denenmeli diyorum çünkü şimdiye kadar Daum'un Fabiano'ya çok şans verdiğini görmedim.

Sinan Bıçak
24-11-2004, 18:44
Fabianonun sol ayağı Ümit kadar iyi değil evet fabiano müthiş sol ayağıyla yaptığı(bi keresinde tam benim kafama atmıştı) ortalarla Ümiti kesecek birgün göreceksiniz

Cenk.Bakir
24-11-2004, 23:13
ümit özat futbolculuğu ile ilk 11 de herzaman oynar. Ama o suratındaki ifade hiç bir zaman değişmedi. Gençlerde de ruhsuz suratsız bir memnuniyetsizlik içindeydi Bursa da da Fenerbahçe dede hatta ve hatta Milli takımda da...

Bu suratla ben teknik direktör olsam oynatmam. Hatta kadroya bile almam. Öbür oyuncularıda bozar bu suratsızlık...

Burçay Tiftikçi
24-11-2004, 23:43
Fabianonun sol ayağı Ümit kadar iyi değil evet fabiano müthiş sol ayağıyla yaptığı(bi keresinde tam benim kafama atmıştı) ortalarla Ümiti kesecek birgün göreceksiniz

Hatta ben çekilmiştim senin kafana gelmişti....Fabiano nun sene başında yaptıgı ortaları çok iyi hatırlıyorum....

Ahmet Mirzaloğlu
24-11-2004, 23:48
ümit özat futbolculuğu ile ilk 11 de herzaman oynar. Ama o suratındaki ifade hiç bir zaman değişmedi. Gençlerde de ruhsuz suratsız bir memnuniyetsizlik içindeydi Bursa da da Fenerbahçe dede hatta ve hatta Milli takımda da...

Bu suratla ben teknik direktör olsam oynatmam. Hatta kadroya bile almam. Öbür oyuncularıda bozar bu suratsızlık...
Ya bu ne kadar saçma bir görüştür..Adam,mimikleri kötü diye futbolu bıraksın o zmn..Dünya da hangi teknik direktör ilk 11 ini futbolcuların yüzlerine göre oluşturur..Bir,yüzüne laf söylenmediği kalmıştı zaten şimdi tam oldu.Kusura bakmada böyle bir şeyi düşünmene inanamıyorum..Allah'tan FENERBAHÇEnin başında senin gibi düşünenler yok...

Emre Paçarız
24-11-2004, 23:50
disiplinli,çalışkan,adam gibi adam...

Utku Bayram
25-11-2004, 00:39
arkadaşlar savunması güçlü dediğiniz ümit özatı ben trabzon maçında seyrettim.başka maçlarda da seyrettim bilmiyorum benmi yanlış adam izliyorum.adam topa müdahale etmiyor..rakip futbolcuya ceza sahasına kadar refakat ediyor.tamam solbekin görevi sürekli bindirme yapıp orta kesmek hücuma destek vermek değil ama adam savunmada doğru düzgün yapamıyor ki.ilk geldiğinde defansın göbeğinde denendi ne olduğunu hepiniz hatırlarsınız.hala kişiliği profesyonelliği çalışkanlığı iyide türkiyede bu özelliklerin hepsine sahip olup da topa vuramayan adamlar var.siz hiç bu adamda tekmeye kafa uzatacak hırsı gördünüzmü?ümit özatın kritik bir müdahale ile gollük bir pozisyonu önlediğini en son ne zaman hatırlıyorsunuz.refakatçi futbolcu ve iyi bir yedek yerine oynayacak bir sürü adam varken solbekte oynatılmasına da anlam veremiyorum kusura bakmayın

Ahmet Mirzaloğlu
25-11-2004, 00:48
arkadaşlar savunması güçlü dediğiniz ümit özatı ben trabzon maçında seyrettim.başka maçlarda da seyrettim bilmiyorum benmi yanlış adam izliyorum.adam topa müdahale etmiyor..rakip futbolcuya ceza sahasına kadar refakat ediyor.tamam solbekin görevi sürekli bindirme yapıp orta kesmek hücuma destek vermek değil ama adam savunmada doğru düzgün yapamıyor ki.ilk geldiğinde defansın göbeğinde denendi ne olduğunu hepiniz hatırlarsınız.hala kişiliği profesyonelliği çalışkanlığı iyide türkiyede bu özelliklerin hepsine sahip olup da topa vuramayan adamlar var.siz hiç bu adamda tekmeye kafa uzatacak hırsı gördünüzmü?ümit özatın kritik bir müdahale ile gollük bir pozisyonu önlediğini en son ne zaman hatırlıyorsunuz.refakatçi futbolcu ve iyi bir yedek yerine oynayacak bir sürü adam varken solbekte oynatılmasına da anlam veremiyorum kusura bakmayın
Çok haklısın ceza sahasına kadar topa müdahele yapmıyor genelde..Ama önümüzdeki maçta bir dikkat et,tüm defans oyuncularımız aynı şeyi yapıyorlar,bunu sebebi de savunmadaki adamlarımız çok ağırlar önde yiyecekleri bir çalım,rakibin arkada boş kalmasını sağlayacak..Onun için sadece önlerinde duruyorlar belli bir mesafe kala basıyorlar topa..Yani bu tamamen bir savunma taktiği Ümit Özat a özgü birşey değil..

Arda Altuner
25-11-2004, 10:45
bence daum takımı kurarken ünce kaptanı yazıyor en son antep deplasmanına gittim son iki antep deplasmanını canlı izledim ümit özat çok iyi bir profesyonel niye mi iki ayrı maç iki ayrı mevki hıncal uluç kaptan için türkiyedeki en iyi profesyonel dedi kaptana hayranım bize gelmeden önce bursasporla bize karşı bir maç oynadı ki anlatamam nerdeyse gol atamıyorduk takımına o derece hakim birisi şunuda hatırlatayım sol ayağı olmadan sol kanatta oynayan tek oyuncu kaptan değil fransız candela bu konunun en güzel örneği lütfen kaptana hakkettiği değeri verelim oğuz çetinden sonra gelen en iyi kaptan o

Serkan Özen
25-11-2004, 20:19
Kaptan takımın en özverili oyuncularından biri
joker gibi her mevkide oynatıldı içbirinden şikayet etmedi ve iyi kullandığı ayağı zaman zaman oynadığı pozisyonla çelişse bile performansının en iyisini vermeye çalıştı.

ona laf yok

Fatih Ekşi
25-11-2004, 21:30
kaptanın bu takımda herzaman yeri vardır.solda olmazsa sağda sağda olmazsa ortada ön liberoda.ümit in kötü oynadığı maçlar yok diil ama bu bütün futbolcular için söz konusu.yaptığı ortaların çoğu belki kötü ama her maç enaz birtanede öldürücü ortası var mutlaka.bir defans oyuncusundanda daha fazlasını beklemek yanlış olur zaten.ayrıca her takımda oyuncuları kontrol altında tutacak bir futbolcuya ihtiyaç var bunuda kaptanımız gayet iyi yapmakta

Anıl Germeç
26-11-2004, 11:29
Dün geceki Prag maçından sonra bile Ümit Özat ı eleştirenleri anlamıyorum.Ümit Özat ın bu takımda oynamasını gerektirecek bir sürü neden var.Sol bekte oynatılması eleştiriliyor çünkü orta yapamıyormuş(!).Sol bekte oynayan bir adamın öncelikli görevi defans yapmaktır zaten orta yapmak değil.Ümit defansif görevlerini eksiksiz yapıyor bence ve bir bek oyuncusunun atağa katılması gerektiğinden fazla katılıyor..Hem de Tuncay gibi defansif yönü olmayan bir oyuncunun arkasında oynuyor..Ümit özat orta da yapıyor..Son 2 senedir yaptığı asistlere bakarsanız bunu anlarsınız..Dün gece çok güzel bir açıklama yaptı bu konuda zaten.'Elimden geldikçe atağa çıkmaya gayret ediyorum,ama bazen 60 metre top sürdükten sonra yaptığın ortanın aut a çıkması gayet normal'dedi..Bencede haklı zaten.Bazı arkadaşlarımız Fabiano oynasın diyor ama onun defansif yönü çok zayıf..Burada önemli olan iyi defans yapmak zaten..Artı Ümit Özat bu takımın kaptanıdır ve kimse kolay kolay FENERBAHÇE de kaptan olamaz.Demek ki boş bir oyuncu değil..İnanılmaz bir kişiliği var zaten,çok profesyonel bir adam her idmana en önce o gelir,en son o çıkar..Bu adam mı oynamasın bu takımda?Sizleri anlamıyorum arkadaşlar kusura bakmayın.Takım Türkiyede çok iyi gidiyor,Avrupada her şeye rağmen yolumuza devam ediyoruz bütün otoriteler kaptanımızdan övgüyle bahsediyor,adam 2 maçta bir asist yapıyor neredeyse ama kendini size beğendiremiyor.Ama emin olun o mevkiide R.Carlos hariç kimi oynatırsanız oynatın,yine eleştireceksiniz..Birde şu var,orada oynayacak 2 tane sol ayaklı adamımız var(mahmut-fabiano)ama Daum Ümit i tercih ediyor..Neden acaba Daum bu işi sizlerden daha mı az biliyor??Tabiki hayır kesinlikle hepimizden çok çok daha iyi biliyor bu işi..Takım iyi gidiyor,Ümit Prag maçında döktürüyor ama biz hala eleştiriyoruz..Gereksiz bence...

+1

Anıl Germeç
26-11-2004, 11:33
Ümit Özat ve ali güneş gibi adamlar her takıma lazım, ali güneşi kaptırdık bari Ümitimize sahip çıkalım..

Ahmet Mirzaloğlu
26-11-2004, 12:32
Ümit Özat ve ali güneş gibi adamlar her takıma lazım, ali güneşi kaptırdık bari Ümitimize sahip çıkalım..
Çok haklısın,Ali Güneş şu takımda banko oynar çok da başarılı olurdu..Ama onuda beğenmeyen birçok arkadaşımız vardı..Sonunda gitti ama yerine gelen onu arattı.Önder mi Ali Güneş mi sizce?Aynı şeyi büyük kaptanımız için yaşamayalım..

Erman Gören
26-11-2004, 12:33
ark.Lar ümit özat orayı kapatıyor diyorsanızda sol kanattan gelen bütün toplara servet atlıo .. ümit özat korner çizgisinin önüne geçio rakibi beklio e tabi rakipte rahat raht geçio ortasını açıo .. geçsin ümit ya libero ya ..

Erman Gören
26-11-2004, 12:39
ya önder libero adamı sen onu gidip sağ bek oynatırsan olcağı bu .. sparta prag maçında nasıl oynadı adam mükemmel ayrıca ali güneş i alıp libero ya koysan o da en az önder kdr kötü görünürdü ..

Ahmet Mirzaloğlu
26-11-2004, 12:56
ya önder libero adamı sen onu gidip sağ bek oynatırsan olcağı bu .. sparta prag maçında nasıl oynadı adam mükemmel ayrıca ali güneş i alıp libero ya koysan o da en az önder kdr kötü görünürdü ..
Önder Turacı 2003-2004 yılında Belçika Ligi'nin en iyi sağ bek oyuncusu seçilmiştir.Yani asıl mevkisi sağ bek ve stoper..Ali Güneş ise Mustafa Denizli döneminde bir çok maçta ön libero olarak oynadı hatta benim hatırladığım bir kaç maçta forvet arkasında bile oynadı ve başarılı oldu..Birşeyleri söylemek için,hakkında bilgi sahibi olmak gerekir düşüncesindeyim...

Anıl Germeç
26-11-2004, 13:29
Ali Güneş heryerde oynayabilecek kapasitede bir adam Ümit Özatla bir tutmamın sebebi de bu.Ümitte öyle. Adamlar hiçbiryerde sırıtmıyorlar joker yani. hatırlarsanız geçen sene gaziantep maçında ümit özat gizli forvet oynamış ve hatrick yapmıştı. Ali Güneş de zaten Fenerbahçeye gelmeden Almanya Liginde forvetin arkasında oynuyordu bizde sağ kanat oynadı ortasaha oynadı sağ bek,sol bek oynadı hangisinde sırıttı? tıpkı ümit özat gibi. başka takımları tutanlar böyle bir adamımız olduğu için bize imrenirken biz elimizdeki değerlerin kıymetini bilemiyoruz. bahsettiğiniz kişi FENERBAHÇE takımının kaptanıdır ve kaptanlığı da herkese vermez böylesine büyük bir kulüp.

bu arada orta yapmayı beceremiyo Ümit diyenler de Danimarka-Türkiye maçını bi hatırlasın..

Birol Cengiz
26-11-2004, 15:05
büyük kaptan!! büyük kaptan!!

Utku Bayram
26-11-2004, 21:23
Yazan: Serkan.Özen Tarih-Saat: 25.11.2004 20:19:44
Kaptan takımın en özverili oyuncularından biri
joker gibi her mevkide oynatıldı içbirinden şikayet etmedi ve iyi kullandığı ayağı zaman zaman oynadığı pozisyonla çelişse bile performansının en iyisini vermeye çalıştı.

ona laf yok

arkadaşlar şöyle söyleyeyim ozaman okeyde elinize joker geldiği zaman olmayan bir taşınızın yerine koyarsınız.ama eksik taşınız geldiği zamanda jokeri ordan alıp atarsınız.ümitin hermaç öldürücü bir ortası olduğunada inanmıyorum.yerine solbek oynayacak bir sürüde adam var.fabianoyu bir maçta idam ettik ama adam takıma ısındı gerçek performansını daha görmedik.deniz solbekte ümitten çok daha iyi oynar.kemal oynar daha iyi oynar.sağbekte söylendiği gibi önder var.serkan balcı bile ümitten iyi sağbek olur.ümiti aurelioyu kesip orta içte oynatmadıkça yada defansın göbeğinde oynatmadıkça (ki bunu denizli denemiş ve kovulmasına sebep olmuştu sanırım) ümitin takımda bulunması lüks.ha kaptan futbolcuları motive ediyor performansı arttırıyor ben buna da inamıyorum.van hooijdonk geçen seneden beri takımın gizli kaptanı gibi ve bence ümitin yerine kaptanlık bandını rahat rahat taşır.ümitin maçlarda oyuncuları motive edici bir hareketini yada (varsa) otoritesini ben görmedim gören varsa söylesin

Bora Erdinç
27-11-2004, 12:28
Danimarka-Türkiye maçındaki Ümit'in ortası beni hayretler içinde bırakmıştır.Nihat'ın kafa vuruşu ise beni heyecanlandırmıştır...

Ercan.Alpkaya
28-11-2004, 16:17
ali güneşi'n futbolcu olup olmadığı ve fenerbahçe deki 4 senelik gereksiz yer katletmesinin ,arkadaşların futboldan anlayıp anlamadıkları konusunda hakketen merak uyandırıo....allah ali güneş gibi insanlardan uzak tutsun fenerbahçeyi...

ümit özat:heykeli dikilecek adam

Cemre Soysal
07-12-2004, 14:40
umit'im ya şaşim benim ;D ;D

Burçay Tiftikçi
07-12-2004, 15:07

Burçay Tiftikçi
09-12-2004, 00:53

Büyük kaptan sen bizim herşeyimizsin....Bugün ronaldo yu ezdin....Ataga çıktın gol attırdın döndün defansa ronaldoya dar ettin o kulvarı....Kaptan yürü kim tutar seni...

Ahmet Mirzaloğlu
09-12-2004, 00:57
Büyük kaptan sen bizim herşeyimizsin....Bugün ronaldo yu ezdin....Ataga çıktın gol attırdın döndün defansa ronaldoya dar ettin o kulvarı....Kaptan yürü kim tutar seni...

Burçay ya negüzel yazmışsın,tek kelimeyle mükemmel oynadı bugün..Hala beğenmeyen var mı acaba?Varsada daha ne bekliyorlar ki Büyük Kaptandan?

Tufan Avşar
09-12-2004, 01:02
daha ne yapsın adam ya . kaptanım seni seviyorum ;)

Kerem Çalkılıç
09-12-2004, 10:09
Yine ölümcül ortasını yaptı. ;D

Serkan Özen
11-12-2004, 00:28
kaptan teşekkürler asist için
ya çok kötü orta yapıyorsun ya da asist olacak orta yapıyorsun arası yok. Ama belki de böyle daha iyi. En azında kötü olmadığı uzaktan belli olan ortalarında çok heyecanlanıyorum

Burçay Tiftikçi
19-12-2004, 17:14
Kaptan dün yine süper oynadı....Kaptan böyle oynamaya devam et....Seni çok seviyoruz...

Erkan.Ergun
19-12-2004, 20:10
Ha gayret kaptan sol ayağını biraz daha geliştir. :)

Burçay Tiftikçi
08-04-2005, 11:16
Bu başlık baya aşagıya düşmüş...Acaba burada kaptanımı eleştirenler niye şimdi susuyorlar...Kaptanım sen bi tanesin...Böyle oynamaya devam et canımı vereyim....

Kaptanım hergün kendini geliştirmeye devam ediyor...Artık milli takımın değişilmez sol beki oldu...Sol ayagı ile yaptıgı ortalar artık dışarıya gitmiyor...Bu profesyonellikle eminki Kaptanım çok daha iyi olacak...

Bide karizmatik fotosunu koyayım kaptanımın...
http://www.fenerbahce.org/images/newsimages/umiti300.jpg

Caner.Kandemir
08-04-2005, 12:02
Ümit Özat profesyonellik anlayisiyla dünyanin her takiminda ne yapip edip formayi kapar. Böyle bir kaptana sahip oldugumuz icin sükretmemiz lazim.

Elalem kazmalara kaptan derken bizimki depar halinde ayaginin disiyla bile istedigi noktaya toplari atiyor.

Pozisyon yadirgamiyor, her mevkiide en iyisini yapiyor. Bir de örnek bir futbolcu. Yanliz medyanin ikiyüzlügünü iyi tartsin görsün. Milli Takimda onu görmek istemeyenler her an kuyusunu kazabilir bunu iyi bilsin !!!

Ufuk Peker
16-09-2005, 17:24
selam arkadaşlar ümit özat'ı beğenmediğimi söylemek istiyorum başta. bi kere adamda teknik 0 ya böyle bir oyuncunun sol bekte oyneması facia zaten sol ayağı yok. sürekli açık veriyor sol bekimiz....

* * *eğer sol bekte oynayacaksa bence gereksiz. ön libero oyuncusu bence......
vaallaa kaptana saygım sonsuz ama.............
bazı şeylere açıklık getirmekte yarar var diye düşünüyorum arkadaşım birkere bahsettiğin kişi fenerbahçe futbol takımının kaptanı.kaptana saygım sonsuz demiişin ama kendisinden (adam)diye söz ediyorsun ümit abi veya kaptan diye bilirdin!gelelim açmış olduğun topiğin mevzusuna.senin sol ayağı yok dediğin kaptanımız geçen senenin sol kanattan en fazla isabetli orta yapan ve yaptığı ortaların da çoğu gol olan bunun da yanın da attığı kritik gollerle takımına güç sağlayan abiliğiyle takımı iyi günün de kötü günün de yanı da olan kişiliğiyle şapka çıkartılacak bir insandır.senin düşüncene göre bu takım da alexin de nobrenin de fabıonun da olmaması lazım.neden biri koşmuyor diğeri son vuruşlarda kötü en sonuncusuda iyi pozisyon alamaması.bu yüzden eleştirilerimizde daha dikkatli olmak lazım.bunlar fenerbahçemizin oyuncuları .bunlarla bu yola baş koyduk.bunlarla devam edeceğiz her ne olursa olsun.

Sinan Bıçak
16-09-2005, 18:19
selam arkadaşlar ümit özat'ı beğenmediğimi söylemek istiyorum başta. bi kere adamda teknik 0 ya böyle bir oyuncunun sol bekte oyneması facia zaten sol ayağı yok. sürekli açık veriyor sol bekimiz....

eğer sol bekte oynayacaksa bence gereksiz. ön libero oyuncusu bence......
vaallaa kaptana saygım sonsuz ama.............

tekniği 0 olan sol bekte oynamaz ön liberoda oynar yani öyle mi?

Ufuk Peker
16-09-2005, 18:21
ya bunu yusuf arkadaşımızın acemiliğine verelim.bir daha ki sefere daha dikkatli olur sanırım...

Ozan Ercan
16-09-2005, 19:10
Ben de Ümit Özat'la ilgili bir yorum yapayım. Ümit türkiye ligi için çok kaliteli bir futbolcu olabilir. Hatta milli takımda bile sol bek oynadığına göre ondan daha iyi oynayan yok bu mevkiide. Ancak eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Avrupa'da başarı istiyorsak bu takıma kaliteli bir sol bek alınmalı. Ümit sol bek oynadığı sürece avrupada başarılı olamayız bence.

Başka bir mevkiide oynayabilir veya iyi bir yedek olabilir ama Ümit sol bek olmamalı. Bu sene için geçmiş olsun diyorum ama seneye Nobre veya Luciano'dan biri gönderilip kaliteli bir sol bek alınabilir veya Mahmut Hanefi'ye şans verilebilir sene başında. O da bu şansı iyi kullanmalı Selçuk gibi.

Yusuf Ucuz
16-09-2005, 23:16
ya abi adam her maç 100 tane orta açıyor tabii en isabetli adam olacak arkadaki açıkları hiç düşünmüyorsunuz fenerbahçede oynuyor sürekli ofans oynayan takım. gidiyor gidiyor sağ ayağına gelecek de dönecek de açacak kim ne derse desin bence ümit özatın ilk 11 de hiç bir zaman yeri yok... türkiyede de nasıl oynuyor hala hayret ediyorum....

Ömer Birdal
16-09-2005, 23:57
Ümit Özat Fenerbahçe ye oldukça fayda sağlamışbir oyuncu.. oyuncudan ziyade Kaptanımız.. ve bu görevi de oldukça başarıyla yerine getirdiğine inanıyorum.. istikrarlı olması da uzun zamandır takımda kalmasını sağlıyo.. ve tabii ki takımda ki arkadaşlık tohumlarının atılmasındaki baş aktörlerden.. ortega nın olduğu zamanları unutmadık.. kaç grup vardı, kim kimin kuyusunu kazıyodu falan falan.. geçmişte kaldı.. şimdiyse geçmişle kıyas götürmez bir biçimde, takımdaki "hava" mükemmele yakın.. neyse ümit e dönelim.. bu yönleriyle kaptan ilerisi içinde, kendisini o yönde yetiştirmesi halinde, ülkemizin kazanabileceği bir teknik direktör olabilir..
ama kaptanı sol kanatta , her ne kadar alışsada artık, ortada kinden daha başarılı bulmuyorum.. çünkü bir sol kanat oyuncusunun sol ayağını sağ ayağı kadar kullanabilmesi gerekir kanımca.. ama kaptan genelde maçlarda da gördüğümüz üzere sağ dış orta yapıyor.. bu haliyle başarısız demiyorum ancak sol ayağınıda sağ dış orta yapma maharetiyle doğru orantılı kullanabilse çok daha faydalı olur kanısındayım..ve bazen de yawaş kalması bizi zor duruma sokabiliyor.. d.bakır maçında , rakibin hemen her atağı sol taraftandı.. bunda ümit in geriye gelişlerde yeterince hızlı olamaması baş etkendi bence.. ama ümit özat ın asıl mevkiisi sol kanat mı, yada o orda oynamaktan çok mu haz ediyo, onu bilemem.. soru işareti...
kaptanın şuan oynadığı mevkiye bir yabancı futbolcu alınması lehimize olur.. ama ümit ten takımda başka şekillerde de faydalanılabilir elbette..
birde kaptana kırgınım o kaka ya sallamadığı tekmeden ötürü..:)
netice itibariyle, kaptanlık görevini başarıyla sürdüren ümit özat ı haketmediği şekilde eleştirmememiziz lazım..ama bazı gerçekleride görüp ona göre hareket etmemizin hasıl olduğu gibi...

Burçay Tiftikçi
17-09-2005, 10:24
Türkiye nin en iyi sol bekinden bahsediyoruz...

Utku Bayram
17-09-2005, 15:12
Türkiye nin en iyi sol bekinden bahsediyoruz...
Türkiyenin en iyi solbeki sağ ayaklı burçay.yetersiz olduğuna dair herkez hemfikir.yerine fellik fellik adam arıyoruz,yerli alternatif bulamıyoruz,yabancı kontenjanı olsa adam alınacak ilk bölge.şöyle de söyleyebiliriz Türkiyede doğru düzgün solbek yok!

Sinan Bıçak
17-09-2005, 15:22
Türkiyenin en iyi solbeki sağ ayaklı burçay. Çok yerinde bir tesbit ;D

yetersiz olduğuna dair herkez hemfikir.herkezz hemfikir değil mesela ben yeterli görüyorum ve beğeniyorum.
yerine fellik fellik adam arıyoruz,yerli alternatif bulamıyoruz,yabancı kontenjanı olsa adam alınacak ilk bölge.şöyle de söyleyebiliriz Türkiyede doğru düzgün solbek yok!Kendin söylemişsin Türkiye'de Ümiti geçecek adam yok die kendi söylediklerini çürütüyorsun.

Utku Bayram
17-09-2005, 17:46
Kendin söylemişsin Türkiye'de Ümiti geçecek adam yok die kendi söylediklerini çürütüyorsun.
*
kendi söylediğim herhangi birşeyi çürütmüyorum avrupada başarılı olmak istiyorsak ümitin yerine kaliteli yabancı bir solbek alınması gerektiği anlamı var o yazıda
herkezz
*
edebiyat profesörlüğü taslamana gerek yok foruma yazarken imla kurallarına pek dikkat etmem

Sinan Bıçak
17-09-2005, 20:03
edebiyat profesörlüğü taslamana gerek yok foruma yazarken imla kurallarına pek dikkat etmem

dikkat etmelisin Utku abi

Burçay Tiftikçi
18-09-2005, 08:40
Türkiyenin en iyi solbeki sağ ayaklı burçay.yetersiz olduğuna dair herkez hemfikir.yerine fellik fellik adam arıyoruz,yerli alternatif bulamıyoruz,yabancı kontenjanı olsa adam alınacak ilk bölge.şöyle de söyleyebiliriz Türkiyede doğru düzgün solbek yok!

Yooo kimse yetersiz olduguna hemfikir değil..Hatta ben her maç muhteşem oynadıgını düşünüyorum.Hatta ve hatta milan maçındada ben çok begendim ümiti...Cafuya tek pozisyonda geçilmedi resmen tıkadı o kanadı hemde tuncay önünde yine savruk savruk oynamasına rağmen....

Çağrı Özmen
19-09-2005, 13:12
kaptan budur,dünkü mactada yine gosterdi becerisini,bazıları hep topla oynayan kisileri aradıgından gözleriyle göremiyo ümit özatı,budur,oynatmaz karşı takımı ümit,aynı milanodaki gibi....hele dünkü macta alex anelka dahil herlkesi uyarması,kosu yolu gostermesi,sahadaki futbolcuların tam anlamıyla kaptanlıgını her macta oldugu gibi yine yapması....BÜYÜK KAPTAN her zaman arkandayız...

Serkan Özen
19-09-2005, 22:26
Ümit kaptanı ne İbrahim Yattara'lar, ne Cristiano Ronaldo'lar, ne Dennis Rommedahl'lar, ne Cafu'lar geçemedi, Ali Güneş, Tümer, Pancu mu geçecek

Arda Altuner
29-09-2005, 10:11
ümit özat çok mu yetenkli bence hayır ama çok iyi bir futbolcu.düşünün kü futbol hayatı boyunca kaç oyuncu antreman kaçırmaz bunlardan biri bülent korkmaz diğeri kaptanımız.bence bu bile ahlakını ortaya koyuyor. ayrıca son psv maçından sonra sıcağı sıcağına söyledikleri bnece kaptanın liderlik özelliğini ortaya koyuyor.başarı ve başarısızlık tüm takımındır.tüm takımın ağabeyi ve kaptanı böyle bir oyuncu varsa yeteneklerini eleştirmenin anlamı yok bülenti hatırlayın gsde her hoca önce kovar sonra tekrar takıma alırdı.ve bülent takımında her zaman istikrar sembolü oldu.ben bülenti hiç sevmem bizim de elimizde ümit özat gibi bir değer var kıymetini bilelim.bize yıllarrdır hizmet ediyor ve etmeye de devam edecek bence diğer futbolculardan onu ayıran özelliği iş ahlakının üst düzeyde olması

Yusuf Sünbül
29-09-2005, 13:51
Ümit özat sade futbolununun yanında Dün akşamk da Bir kaptan olarak yapabileceğinin en iyisini yaptı.göterişli bir futbol oynamıyor fakat Joker bir futbolcu olduğu kadar Kişiliği ve meslek Ahlakı bakımından gerçekten örnek bir futbolcu.Milan Maçında yapması gereken faul'ü yapsaydı Takım belki de puan la dönecekti ama onun canı sağ olsun.Takımın ağabeyliğini yapsın,Beraberliği südürsün yeter.Teşekkürler Ümit ÖZAT.

Ufuk Peker
29-09-2005, 14:17
büyük kaptan o fazla söze gerek yok!

Volkan Peri
29-09-2005, 14:46
Psv dün kaptanı seyrettikten sonra ona transfer teklifinde bulumalarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha görmüştür herhalde. O gerçek bir Ferbahçe li kaptanlık ona çok yakışıyor

Hakan Sert
01-10-2005, 20:53
Ümit bence Fenerbahçeye gereken hizmeti yaptı artık yerine başkalarını bulmak lazım gerçekten takım için didiniyor hala ama bu Fenerbahçede oynıyacak bi futbolcu değil

Hakan Sert
03-10-2005, 00:51
O sözü söylemem deki amaç ümitteki form düşüklüğü değil bena artık ümitin bi sene önceki istekli halini görmüyorum. bi isteksizlik var gibi...

Erkan.Ergun
03-10-2005, 01:20
Son cümleye katılmıyorum. Tamam kaptanda son haftalarda gözle görülür bir düşüş var ama en yakın zamanda kendini toparlayacaktır bundan şüpheniz olmasın. Unutmayın her futbolcunun kariyerinde inişler ve çıkışlar vardır...

Ümit hakkında çok doluyum dünkü maç için Mesut.Böyle devam etmesin.İnişi çıkışı sorun değil.Lan dediği için Giray Bulak'a küfür eden bir insan atsana lan diye bağırıyorsa iş vardır bunda.

Şabettin Doğan
29-10-2005, 23:39
kaptan maçtan sonra maraton alt a ufakta olsa tepki gösterdi.topu ayağından kaptıran futbolcuya göre tepki değişiyor dedi.biri kaptırınca alkış biri kaptırınca homurdanma olmamalı dedi.

fenerbahçe taraftarı çok büyüktür fenerbahçe bir ailedir taraftar (maraton alt) biraz daha sabırlı olmalıdır.maç sırasında heyecandan oluyo bunlar.

diyede ekledi kaptanımız.

Erkan Keremoğlu
29-10-2005, 23:57
Fenerbahçe taraftarı sabırlıdır ama bazıları sabır taşırmayı da becerir. Taraftara laf edeceğine kendi işine baksın önündeki topa koşsun bundan sonra. En son taraftara el kol hareketi yapan ceyhun'du... Bir daha da o işlere girmesin mümkünse de akıbeti ceyhun gibi olmasın

8)

Recep Yüce
30-10-2005, 00:45
Kaptanda son dönemlerde bir durgunluk isteksizlik var gibi. Hiç bir zaman aşırı teknik veya gücü olmadı ama hırsı ve azmiyle işler başarıyordu. Artık biraz vurdumduymazlık var gibi geliyor bana. Hayra yormak gerek. Umarım yanlıyorumdur.

Serkan Özen
30-10-2005, 01:02
İnsan olduğu için herkes hata yapıyor ama kaptırınca alkışlanan kısma dahil olan birileri beklentimizi karşılıyor, yaptığı hatalar arada bir "olur o kadar" diye karşılanabilecek hatalar. Ama kaptanın performansında son zamanlarda çok bariz bir düşüş var. Eminim kendisi de bunun farkındadır. Olabildiğince destek olmaya çalışıyoruz ama gerçekten kimi hataları sabır sınırlarını zorluyor. Olağan hataları bile sabırla karşılayamayan maraton alt tribünün Ümit'e homurdanması bence şaşırtıcı bir durum değil ama bu homurdanma stadın tamamına yakınına yayılıyorsa ters giden birşeyler var gibi sanki..?

Mert Ünsal
30-10-2005, 01:36
Ne olursa olsun taraftara el kaldırmaya yok bence hiç bir futbolcunun bu kaptan da olsa...bu soğukta onları desteklemeye gidiyorsak alkışlamaları lazım. Ümit Özat bence tribünlerle uğraşacağına kendindeki inanılmaz düşüşü görsün. Bu kadar formsuz ve isteksiz olunmaz. Eleştirmek istemiyordum artık bardak taşıyor bence. Yanından geçen topa koşmuyor topu kaptırınca dönmüyor.. Nasıl herkes dinleniyorsa bence Ümit de dinlenmeli bu belki onu toparlar ve en azından geçen seneki gibi olur! Bana kalırsa çok acil bi solbek transferine ihtiyacımız var hemde çok acil!!

Kerem Çalkılıç
30-10-2005, 01:38
Açıkçası ben Ümit'i o kadar hatasına göre hoş gören biriyim ama o kol hareketleri benim ble canımı sıktı. Taraftar zaten hep destek olmaya çalışıyor ama hatalar çoğalınca da homurdanmalar olacaktır biraz. Ümit'in de bunu hoş görmesi gerekir çünkü başka taraftar olsa çoktan "Ümit dışarı!" diye tempo tutmaya başlamıştı.

Ömer Birdal
30-10-2005, 11:42
Kaptan maçtan sonra FBtv mikrofonlarına *,özetle, "taraftarımızdan bütün takımarkadaşlarıma eşit yaklaşmalarını istiyorum, aynı hatayı birisi yaptığında farklı, başka biri yaptığında farklı tepki vermek, hoş değil dedi.. Maraton alt tan gelen tepkiler oyuncuları negatif etkileyebilir..lütfen biraz daha dikkatli olsunlar.."
Bu maraton alt konusuna biz de daha önce değinmiştik.. elini uzatsan değecek mesafede oturan taraftarın biraz daha dikkatli davranması gerekir diye düşünüyorum .. taraftarlık oturduğun yerden oyuncuya laf atmakla olmaz.. elbette hakkıdır, eleştirir, istemeyedebilir Ümit i orada, ama takımın o an için ona ihtiyacı olduğunu da unutmaması gerekir..zamanında Mahmut a da neler yapılmıştı hatırlıyoruz.. biraz daha sabırlı ve bilinçli davranılsa olmayacak belki bunlar.. bende çoğu zaman katlanamıyorum belki Ümit Özat a, ama bunu dillendirmenin daha farklı yolları var, orada futbolcunun moralini bozmanın dışında.. .
yalnız stadın geneline yayılıyorsa bu tepkiler bir sorun var demektir.. Ümit in de şapkasını önüne alıp düşünmesi gerek, dün neden böyle değildi, bugün neden böyle diye..

Yusuf Ucuz
31-10-2005, 11:25
ya abi ümit özatın perfonmansı ne zaman yükseldi ki lütfen ya bırakın abi en yakın zamanda bir sol bek lazım bize bu ümit özatla olacak iş değil

Ufuk Peker
31-10-2005, 11:47
ümit bu mevkide oynadığı sürece sabırlı fb taraftarınıda çiledn çıkartmaya başladı.antep maçında da bunun tepkisini aldı ve kendide tepki gösterdi.istenmeyen adam olmaması için bu tepkiyi göstermemesi lazımdı 12. adama!!!!

Selim Tutlu
31-10-2005, 15:12
Taraftar sabır taşı değil ki! Pardon düzeltiyorum Fnerbahçe taraftarı sabır taşı! Ümit Özat halâ bu takımda ilk onbir çıkıyorsa bu tarfatarda peygamber sabrı var demektir...
Beyfendi bu duruma şükredeceğine taraftara laf yetiştiriyor... Taraftarın maraton altı maraton üstü kale arkası olmaz...Taraftar sahadaki herşeyi gören adamdır... Dağlara taşlara yapılan ortalara verilmeyen tepkiler taraftarın erdemindendir...

Servet Güldeş
31-10-2005, 15:23
Taraftar sabır taşı değil ki! Pardon düzeltiyorum Fnerbahçe taraftarı sabır taşı! Ümit Özat halâ bu takımda ilk onbir çıkıyorsa bu tarfatarda peygamber sabrı var demektir...
Beyfendi bu duruma şükredeceğine taraftara laf yetiştiriyor... Taraftarın maraton altı maraton üstü kale arkası olmaz...Taraftar sahadaki herşeyi gören adamdır... Dağlara taşlara yapılan ortalara verilmeyen tepkiler taraftarın erdemindendir...

selim sende taktın ümite psv nin istediği bi adamı 11 de görmek istememen bana çok garip geliyo sanki başka bi alternatifi var türkiyenin

Hasan Muradoğlu
31-10-2005, 15:24
orada bir genelleme yaptı...bilmiyorum dikkatli bir şekilde mi takip ettiniz ama...
takımda genç oyuncular var olumsuz bir şekilde etkileniyorlar dedi.artı taraftarların oyuncular arasında ayrım yaptığını söyledi.(biri top kaptırdığında alkış alıyo,diğeri ıslıklanıyo muhabbeti)katılırsınız katılmazsınız o ayrı,ama kendisi bu takımın kaptanı ve eğer oyuncuların böyle bir prob. varsa bunu dile getirmesi gereken kişidir...

Savaş Özmen
01-11-2005, 01:53
Öncelikle,Fenerbahcemize ilk önce nereye transfer gerekir diye düşünülse ilk önce 'sol bek' denir.
Çünkü Ümit buranın adamı değil.Buraya hakiki bir sol bek lazım!

Peki bi sol bek alındı diyelim.
Ümit nerede oynar???
En iyi oynayabileceği verimli olabilceği yer orta saha,ama orta sahada da marco,selçuk,appiah arasından tercih yapılması gerektiğinde Selçuk un yerine oynar denilebilir.Ama Selçuk un uzun yıllar Fenerbahçe ye hizmet vereceğini dusununce Selçuk tercih edelir.Peki ya Ümit???

Ümit su an Fenerbahce de az paraya çalışan işçi gibi.Zaten boş mukaveleye imza attı!!!Yani ucuz!!!

Eğer Ümit su an yonetimden zam istese veya su kadar verriseniz oynarım dese,yönetim Ümit e kapıyı gösterir ve yerine gercek bir sol bek alır!!!

İşte Ümit te bunun farkında,ve sadece bi kaç maçlığına geçtiği ve kurtulamadığı sol bekte oynamaktan memnun değil.(Çünkü adamın yeri orası değil)Ordan başkada bir yerde de ona yer olmadığını biliyor!

Bu yuzden Ümit bence kafa olarak rahat değil,böyle oluncada form grafiğinde düşüş var.

Su takımda eleştirilcek en son adam Ümit...

Burhan Günarslan
01-11-2005, 13:12
ne olur kaptan bu maçta bari sağlam bir ortalar yapta salıyı sallattır bizlere

Göktuğ Güllüce
01-11-2005, 18:41
arkadaşlar hepimiz ümit özatı sever sayarız herşeyden önce fenerbahçemizin kaptanıdır ancak özellikle busene ümit özatta gözle görülür bi düşüş var.her maçımızda ataklar hep onun kanadından geliyor.çünkü kaptan karşısındaki oyuncuya uzaktan sadece bakıyor ve rahat orta yapmasına izin veriyor.bu 1 değil 2 değil.hiç olmazsa oyuncuya yaklaşıp ayağını uzatsa o kadar rahat orta açamayacaklar.ileri çıktığında ise kendine çalım atmalarını topu sürüp önce sağa çekip orta AÇAMAMAlarını ise saymıyorum bile.iyi bir ümit özata herzaman ihtiyacımız var ama o da kendini artık geliştirmeli...

Tayfun.Erden
01-11-2005, 22:42
Ne olur git artık,Umarım bunları okuyorsundur ya da okuyan birini tanıyorsundur.Bu takımın artık sana tahammülü yok ne olur git!!

Ozan Ercan
01-11-2005, 23:45
Ümit'in oynayabileceği tek mevkii 70-80lerin sistemi olan sarkık libero. Günümüz futbolunda hiç yeri kalmadı bu uygulamanın. O yüzden ben sistemde Ümit'e uygun bir mevkii göremiyorum.

Başka bir konu da sol bek oynaması. Adamın fiziği bek özellikli değil bir kere. Bana göre bek Serkan gibi Roberto Carlos gibi ufak tefek, çalışkan, ani sprintleri olan ve gerektiğinde orta da yapabilen savunma oyuncusu. Ümit aksine ağır, hantal, tembel ve geri dönmeyi sevmeyen bir oyuncu.

Hamit yanından geçerken onu formasından çekip indirmesi bence sol bekte düştüğü aciz durumun simgesi. Bir takım en zayıf halkası kadar kuvvetlidir. Bizim en zayıf halkamız Ümit maalesef. Avrupa'da başarı istiyorsak duygusal düşünmeyi bırakıp gereken transferleri yapmamız lazım.

Berk Aymete
01-11-2005, 23:51
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla "ümit"sizlik var...
şu an kötü oynayabilir, evet belki gitmesi lazım ama şu an Ümit bizim futbolcumuz ve yerine başkası alınıncaya kadar ve alındıktan sonra dahi desteklenmesi gerekir... lütfen daha herşeyin başı, o yüzden yıkmaktan çok bişeyler yapalım...

Burçay Tiftikçi
02-11-2005, 00:10
İlk yarı en kötülerdendi fakat ikinci yarı göbekte iyi ötesi oynadı...

Erkan Keremoğlu
02-11-2005, 02:01
Bugün görüldü ki Serkan sol bekte denenebilirmiş... Artık kurtulduk! Kayseri'den Mehmet Topuz'u alıp sağ beke monte etsek sol bekte de Serkan çile işkence eziyet biter..

İlk yarıda o kadar dalga geçseler benimle futbolu bırakırdım, hem kendime hem Fenerbahçe'ye faydam dokunurdu...

8)

Erkan Keremoğlu
02-11-2005, 02:10
Hmm, bir de gerçekten biz bırakırsak mafya Sedat Peker'le olan sıkı dostluklarından ve münasebetlerinden dolayı muhtemelen Sivas'ta oynar...

8)

Yusuf Ucuz
02-11-2005, 02:27
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla "ümit"sizlik var...
şu an kötü oynayabilir, evet belki gitmesi lazım ama şu an Ümit bizim futbolcumuz ve yerine başkası alınıncaya kadar ve alındıktan sonra dahi desteklenmesi gerekir... lütfen daha herşeyin başı, o yüzden yıkmaktan çok bişeyler yapalım...

abi sabırda bir yere kadar ümit özat ne sivası silopi cudi de bile oynayamaz ya gitsin bence sivasta ağa olsun toprak yetiştirsin 100 yıldır ümit ten hiç bi şey olaz diyoruz da kimse anlamıyo böyle oyuncuların olursa böyle de yenilirsin

Onur Aloğlu
02-11-2005, 02:37
abi sabırda bir yere kadar ümit özat ne sivası silopi cudi de bile oynayamaz ya gitsin bence sivasta ağa olsun toprak yetiştirsin 100 yıldır ümit ten hiç bi şey olaz diyoruz da kimse anlamıyo böyle oyuncuların olursa böyle de yenilirsin

Fenerbahçe'nin kaptanı konusunda daha makul şeyler söyle, daha anlaşılır eleştiriler sun. Üslübumuza dikkat edelim, bahsi geçen kişi KAPTANIMIZ.

Fatih.Celik
02-11-2005, 02:50
basın bizim kadar eleştirmiyor BÜYÜK KAPTANIMIZI....

Yusuf Ucuz
02-11-2005, 02:57
* *Fenerbahçe'nin kaptanı konusunda daha makul şeyler söyle, daha anlaşılır eleştiriler sun. Üslübumuza dikkat edelim, bahsi geçen kişi KAPTANIMIZ.

zaten kaptanımız diye diye bu hale geldi yeter be ne kaptanı allah aşkına bırakın artık şu ümit özatı ya düştüğümüz durumları görüyorsunuz isteyen istediği gibi eleştirsin beni ben yine diyorum ümit özattan futbolcu olmaz bi daha eleştirseniz yine diyeceğim

Tufan Avşar
02-11-2005, 03:17
Büyük Kaptan ...

Onur Aloğlu
02-11-2005, 03:23
zaten kaptanımız diye diye bu hale geldi yeter be ne kaptanı allah aşkına bırakın artık şu ümit özatı ya düştüğümüz durumları görüyorsunuz isteyen istediği gibi eleştirsin beni ben yine diyorum ümit özattan futbolcu olmaz bi daha eleştirseniz yine diyeceğim

* *Birincisi yenilginin gerginliği hepimizin üzerindeyken birbirimizle "be" diye konuşmayalım, ayıp oluyor... *İkincisi insanların futbol ahlakını, futbol yeteneklerini kendi çapımızda değerlendirebiliriz, bunda bir sorun yok, ancak üslup "Fenerbahçe kaptanını ve Fenerbahçe'mizi" küçük düşürüyorsa insanlardan gerekli eleştiri ve cevapları almaya açık olmalısın. Unutma sen taraftarsın görevin sadece destek vermek, köstek olacaksan burası yanlış yer arkadaşım. Unutma insanların üzerine basarak hiçbir yere gelemezsin, ancak kendi omuzlarına basarak yükselebilirsin, asla seviyesine ulaşamayacağımız insanlar hakkında atıp tutmayalım, ahkam kesmeyelim, şu bayram arefisinde yenilgi sonrası birbirimizi kızdırıp, üzmeyelim.

Yusuf Ucuz
02-11-2005, 03:46
* *Birincisi yenilginin gerginliği hepimizin üzerindeyken birbirimizle "be" diye konuşmayalım, ayıp oluyor... *İkincisi insanların futbol ahlakını, futbol yeteneklerini kendi çapımızda değerlendirebiliriz, bunda bir sorun yok, ancak üslup "Fenerbahçe kaptanını ve Fenerbahçe'mizi" küçük düşürüyorsa insanlardan gerekli eleştiri ve cevapları almaya açık olmalısın. Unutma sen taraftarsın görevin sadece destek vermek, köstek olacaksan burası yanlış yer arkadaşım. Unutma insanların üzerine basarak hiçbir yere gelemezsin, ancak kendi omuzlarına basarak yükselebilirsin, asla seviyesine ulaşamayacağımız insanlar hakkında atıp tutmayalım, ahkam kesmeyelim, şu bayram arefisinde yenilgi sonrası birbirimizi kızdırıp, üzmeyelim.

tamam ümit özat dünyanın en iyi futbolcusu olur mu bunu mu söyleyelim yani benim zaten ümit özatın seviyesine gelme gibi bir niyetim de yok zaten ben bir takımı tutuyorsam her zaman beğendiğim oyuncuları izlemek isterim beğenmiyorsam da eleştirim buna da kimse karışamaz

Onur Aloğlu
02-11-2005, 03:57
Niyetinin Ümit Özat seviyesine gelmek olduğunu söyleseydin bunca şeyden sonra komik olurdun zaten. Zira Fenerbahçe kaptanı olmak için "bir takım tutmak" yeterli olmuyor. "Tamam dünyanın en iyi futbolcusu Ümit Özat" söyleminle Fenerbahçe kaptanına saygı duyan insanları konuyu saptırmak adına bir yere çekemezsin. buna da emin ol. Ha bir de takım tutmakla Fenerbahçe sevgisi arasında farkı özümsemiş olmak gerekiyor. İyi geceler Yusuf'cuğum, bu tartışma tatsız bir hal alacağa benziyor, kalp kırmak ve kırılmak istemiyorum. Ama Fenerbahçe kaptanlıği ne demektir bunu bir zahmet öğreniver, yorumlarını ona göre güçlü tezlerine güçlendiriver...

* Güçlü tezler: Ümit Sivas'ta ağalık yapsın, Silopi,Cudi'de bile oynayamaz vs...

Utku Bayram
02-11-2005, 12:36
Niyetinin Ümit Özat seviyesine gelmek olduğunu söyleseydin bunca şeyden sonra komik olurdun zaten. Zira Fenerbahçe kaptanı olmak için "bir takım tutmak" yeterli olmuyor. "Tamam dünyanın en iyi futbolcusu Ümit Özat" söyleminle Fenerbahçe kaptanına saygı duyan insanları konuyu saptırmak adına bir yere çekemezsin. buna da emin ol. Ha bir de takım tutmakla Fenerbahçe sevgisi arasında farkı özümsemiş olmak gerekiyor. İyi geceler Yusuf'cuğum, bu tartışma tatsız bir hal alacağa benziyor, kalp kırmak ve kırılmak istemiyorum. Ama Fenerbahçe kaptanlıği ne demektir bunu bir zahmet öğreniver, yorumlarını ona göre güçlü tezlerine güçlendiriver...

* Güçlü tezler: Ümit Sivas'ta ağalık yapsın, Silopi,Cudi'de bile oynayamaz vs...
takım tutmaktanda bahsetmişken ümit özat hangi takımı tutuyordu onur?

Onur Aloğlu
02-11-2005, 13:42
"Takım tutmakla Fenerbahçe sevgisi arasındaki farktan" bahsettim ben, Ümit Özat'ın hangi takımı tuttuğundan değil. Hangi takımı tuttuğunu gelince bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki ben de bilmiyorum, ancak herşeye rağmen Fenerbahçe'mizde kaptanlığa yükselmiş bir insan olması benim için herşeye bedel...

Ümit Özat'ı sevmeyebilirsin,yeteneksiz olduğunu iddia edebelirsin, dost sohbetlerinde gülüp eğlenebilirsin, eleştirebilirsin, ancak bunlar başka şey Fenerbahçe kaptanına hakaret etmek başka şey. En başta o bandı Ümit Özat'tan evvel kimler taktı bir hatırlayalım. Ümit Özat şu an Fenerbahçe'nin sadece sol beki değil, ben tam da bunu söylüyorum. Yapılan hakarete varan eleştiriler sadece Ümit Özat'ın kişiliğini değil Fenerbahçe futbol takımının kaptanlık mertebesini bağlamakta. Tıpkı sayın Serdar Bilgili'nin şahsına edilen küfürlerin ardından istifasını "Beşiktaş başkanlığına yapılan hakaret sayarak" görevi bırakması örneğinde açıklandığı gibi. Her türden insanın rahatlıkla girip okuduğu sayfalarımızda kaptanımıza bu kadar açıktan saldırılması insanın kanını donduruyor hatta bazen de kanına dokunuyor. Yani Utku benim ilgilendiğim Ümit Özat'ın kişiliği veya yetenekleri değil. Benim sıkıntım, derdim Fenerbahçe. Sanırım ilk söyleyeceğimi son söyledim, konu da bundan uzadı...

Utku Bayram
02-11-2005, 19:57
eğer aramızdaki casusları (ne demek istediğimi anladınız sanırım) saymazsak bu platformda birleşen bütün üniversiteli gençlerin ortak düşüncesi Fenerbahçenin iyiliği.ben de dahil bazı arkadaşlarım yine Fenerbahçenin iyiliği için bizi hedeflerimize taşıyacak kapasitede olmayan bazı oyuncuları kadroda görmek istemediklerini belirtiyor yada eksiklerini sıralayıp bu yönlerde kendilerini geliştirmezlerse gönderilmeleri gerektiğini söylüyor.belki bazılarımız bunu yanlış zamanda yanlış bir üslupla yapıyor.belki düşündüklerimiz yanlış.ama üniversiteli gençlerin buluştuğu bu ortak platformda birbirimizi kırmadan bu tür eleştirileri yapabilmeli,cevap verebilmeliyiz.yanlış düşünenlere de yanlışlarını uygun bir dille anlatmalıyız.
hep destek tam destek lafını saptırmayalım.kötü oynayan adamı "hep destek tam destek,o Fenerbahçemizin bir oyuncusu bize düşen onu sonuna kadar desteklemek" diyerek kötü oynamasına rağmen alkışlarsak o adam kendini geliştirmek için çaba göstermez.
bu arada ümit özat galatasaraylıdır diye biliyorum.

Gökhan Öztürk
02-11-2005, 23:40
AYNEN KATILIYORUM

Forum Yönetimi
02-11-2005, 23:48
AYNEN KATILIYORUM

Değerli üyemiz,

Forum kurallarımız gereğince;

''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''

Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.

Lütfen forum kurallarına uyunuz.

1907UNIFEB - Forum Yönetimi

Sinan Bıçak
03-11-2005, 17:10
Buradada yazacağım sonra eleştiremeyecekmiyim fikrimi söyleyemeyecekmiyim yazıları gelecek.Bu yazılanlar eleştiri değil yok ümit bırakın Fenerde cudide oynayamazmış kazmaymış futbolu bırakıp toprak yetiştirecekmiş(ne demekse)
eleştirmekle öldürmek arasındaki farkı kavrayamıyoruz.
Buyrun iki tane eleştiri yazısı
Ümit'in oynayabileceği tek mevkii 70-80lerin sistemi olan sarkık libero. Günümüz futbolunda hiç yeri kalmadı bu uygulamanın. O yüzden ben sistemde Ümit'e uygun bir mevkii göremiyorum.

Başka bir konu da sol bek oynaması. Adamın fiziği bek özellikli değil bir kere. Bana göre bek Serkan gibi Roberto Carlos gibi ufak tefek, çalışkan, ani sprintleri olan ve gerektiğinde orta da yapabilen savunma oyuncusu. Ümit aksine ağır, hantal, tembel ve geri dönmeyi sevmeyen bir oyuncu.

Hamit yanından geçerken onu formasından çekip indirmesi bence sol bekte düştüğü aciz durumun simgesi. Bir takım en zayıf halkası kadar kuvvetlidir. Bizim en zayıf halkamız Ümit maalesef. Avrupa'da başarı istiyorsak duygusal düşünmeyi bırakıp gereken transferleri yapmamız lazım.

Ramazan Büyük
03-11-2005, 17:22
Ümitin gitmesiyle Fenerbahçede hiçbirşey düzelmez. Ümite gelene kadar ben Daum,Luciano,deniz,servet,önder hepsini gönderirim de ondan sonra Ümiti belki gönderirim.
Ümitten ne istiyosunuz anlamıyorum. Adam sol bek oynuyor sağ ayağıyla ve en kötü olduğu maçta 10 tane bindirme yapıyor. 10orta açıyor 5-6 sı auta gitsede 4-5 tanesi tehlike yaratıyor. Bu milli takımda da böyle. Şenol Güneş de Ersun Yenal da Fatih Terimde ondan vazgeçmiyor. Herkesin sevdiği Serkanın bulunduğu sağ taraftan kça orta geliyor. Ya da sağda yediğimiz goller, boşluklar. Hepsi psikolojik. Aslında oynadıkları futbolda fark yok. Varsa da Ümit lehine vardır.

Bora Erdinç
03-11-2005, 17:41
İlk yarı en kötülerdendi fakat ikinci yarı göbekte iyi ötesi oynadı...

Cunku gercek yeri orasi...

Mehmet Bakkaloğlu
04-11-2005, 15:29
evet gobekte cok guzel oynadi iyi bir sol kanat alip umit i gercek yerinde oynatsak super olur

Erkan Keremoğlu
04-11-2005, 16:19
Süper falan olmaz...

Ümit orta sahada oynuyorken de takımın sistemini çökerten bir adamdı. Her ne kadar defansif bir adam gibi görünse de orta sahada Alex'ten fazla koşmayan bir adam. Hadi ilk sene Alex yoktu, orta sahada oynuyordu kaldırıyorduk ama şu anda Aurelio, Selçuk, Appiah, Tuncay, Yozgatlı, Kemal varken bir tanesini kesip orta yuvarlağın içinde eli belinde dolanan Ümit oynatılmaz.

Schalke maçında defansif anlamda iyi gözükmesinin sebebi sayısal olarak geriye düştükten sonra defansta sabit 2 adam bekletmek zorunda kalmamız oldu. Orada koşmadan durup beklediği için verimli oynadı. Ama Türkiye liginde bir maçta takım olarak hücuma çıkıp döndüğümüz için her kontra atakta defansımız mutlaka eksik olacaktır Ümit Özat geri dönmeyeceği için. Yani defansın göbeğinde oynatmak da intihar olur bizim için.

Şu anda Türkiye liginde Ümit Özattan daha iyi bir solbek var demek (yabancı oyuncular dahil) saçmalıktır. Bunu iddia etmek için futbol cahili olmak gerekir. Fakat Ümit'in bu kadar eleştiri almasının sebebi sahadaki müthiş isteksizliği. Çalım yiyince oyunu bırakması... Sol bek gibi değil sol bekten sorumlu bakan gibi oynaması, nitekim rakibin sağ açığı deparı atınca bir bakıyorsunuz Ümit arkadan eliyle kendi bölgesini birilerine gösteriyor, o anda orada bulunması gerekirken... 2 metre önündeki toplara koşmaması, yine o topu da eliyle işaret etmesi...

Bir Fenerbahçe taraftarı takım "kaptan"ını böyle görünce sabır kalmıyor. Tüm takıma örnek olması gereken adam maç boyu forması dışarda, yahu yorgunum der halde bir lütuf toplara koşunca insanlar deliriyor..

Bir de taraftarla uğraşması çıktı ki evlere şenlik. Türkiye'de her futbolcu mutlaka kendi taraftarından kötü bir söz işitmiştir. Maç anında stresle oluyor bu. Bizde de maraton alttan böyle sesler gelebilir. Ümit Özata stadımızda toplu bir protesto hiç olmadı. Sürekli taraftardan şikayet edip durmasını gerçekten etkilenmesine değil kötü performansına kılıf arama çabasına bağlıyorum. Bu mantıkla Türkiye'de oynayacak futbolcu kalmaz çünkü...

Takım kaptanı olarak bir an önce yaptığı işi ciddiye almasını ve sahada kaptan gibi durmasını umuyoruz, yoksa tek tük sesler toplu bir harekete dönüşecek gibi...

8)

Kasım Kozan
04-11-2005, 16:47
bence umit ozat takimin ilk 11 için degil kadro derinligi için gerekli bir oyuncu çunku birçok mevkide gorev yapabiliyo ama avrupa da hedefleri olan bi takimin sol beki asla degil ama ne yazik ki ulkemizde kaliteli sol bek yok ve takim su an oraya yabanci kontenjani ayiramaz bu yüzden ümit bugun için en dogru tercih

Hasan Muradoğlu
04-11-2005, 17:45
Ümitin Türkiyedeki alternatifi kimdir?...

Dünyadaki alternatifine sonra geliriz...

yani,milli takımda onun yerine bir isim bulundu mu?
benim haberim yok.eğer başka bir ülkede yaşamıyorsam tabii...

Yiğit Arın
04-11-2005, 22:42
Mahmut, Kemal, sağ beke Önder, sola Serkan...

Olmadı Olcan, Can, Kerim, Semih... Yeter ki birileri denensin de anlayalım alternatifi var mı yok mu! Sorun orda...

Yusuf Ucuz
04-11-2005, 22:46
Mahmut, Kemal, sağ beke Önder, sola Serkan...

Olmadı Olcan, Can, Kerim, Semih... Yeter ki birileri denensin de anlayalım alternatifi var mı yok mu! Sorun orda...

kesinlikle doğru...

Ramazan Büyük
07-11-2005, 20:34
Serkan ümit kadar orta yapmıyor kuru kuru koşuyor.
Golleri de devamlı Lucianonun hatalarından yiyoruz.
Başka bir adamı sola koysan tam anlamıyla dökülür. Adam Milli takıma yükseldi. Ümit önündeki Tuncaydan daha çok bindirme yapıyor maç içinde. Arkadaşlarını da maç içinde motive ediyor.
Ümitte ters bir aura var bence. Sanki herkes kötü oynasa da eleştirsek kovsak diye bekliyor. İyi oynadığına inanmak istemiyor insan. Tıpkı bir insanın Alex ve anelkanın kötü pasında dhi suçu topa yetişemiyen diğer oyuncuya kızması gibi. Çünkü psikolojik olarak o oyuncunun hata yapabileceğine ihtimal verilmiyor. Tıpkı Ümitin düzgün orta yapabileceğine inanılmadığı gibi.

Yusuf Ucuz
08-11-2005, 12:28
süreekli eliyle yerini başka adama göstermesinden bezginlik geldi artık onu gördüğüm zaman maçtan soğuyorum ya

Ufuk Peker
08-11-2005, 13:06
ümitin taraftardan 1 özür borcu var bence son maçta yaptığı el kol hareketleri bütün fb taraftarına yapılmıştır!!!

Celal Tunalıoğlu
08-11-2005, 13:27
Ümitin mi taraftardan özür borcu var taraftarın mı Umitten ozur borcu var?

Burçay Tiftikçi
02-08-2006, 19:46
Vay be ne uzun zaman olmuş ümit özat konuşşulmayalı..Kaptanım bu yaşından sonra sol bek olmayı ögrendi ve oraya çok uyum sağladı..Carlos bile gelse kesemez kaptanımı...İnşallah böyle devam edersin kaptanım seni çok seviyoruz...

Ufuk.Tanyeri
02-08-2006, 23:47
takımda oynması luks olan bı oyuncu

Sinan Bıçak
02-08-2006, 23:56
takımda oynması luks olan bı oyuncu

bu kadar sol bek varken sen git Ümiti sol bek oynat.Lüks içinde yaşıyoruz lüks...

Utku Bayram
02-08-2006, 23:58
bu kadar sol bek varken sen git Ümiti sol bek oynat.Lüks içinde yaşıyoruz lüks...
ümit özatın oynadığı kadar mahmut hanefiye şans verilseydi solbekte futbolcu olurdu

Ufuk.Tanyeri
02-08-2006, 23:59
yok abı bız genc topcu ıstemeyız ılla yaslı yavas olucak :)

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:00
O zamanda tam tersini söylerdin.Mahmut lüks derdin.

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:02
yok abı bız genc topcu ıstemeyız ılla yaslı yavas olucak :)

abı son 2 dk bugun ıcın hala bı umıdım var :) gercekten tesekkurler yonetım utandırın benıde rezıl kepaze olıyımda yeterkı transfer yapın artık yarın

hangisi genç oyuncumu transfermi karar ver.

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:10
ümit özatın Türkiye şartlarında oynayabilecek en iyi solbek olduğunu hiçbirzaman inkar etmedim.bunun yanında avrupa kupaları için yetersiz olduğunu ve yerine(yerli olmayacağına göre yabancı)transfer yapılması gerektiğini her fırsatta dile getirdim...

ne gerek var Mahmut Hanefi varken transfere.

Utku Bayram
03-08-2006, 00:17
ümit özatın Türkiye şartlarında oynayabilecek en iyi solbek olduğunu hiçbirzaman inkar etmedim.bunun yanında avrupa kupaları için yetersiz olduğunu ve yerine(yerli olmayacağına göre yabancı)transfer yapılması gerektiğini her fırsatta dile getirdim...

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:19

Ufuk.Tanyeri
03-08-2006, 00:26
mahmut u begenmedınz glb canı cek sola denız barıs var egrı oturun dogru konusun artık umıt yaslandı su anda gercekten luks takımda oynaması

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:32
canı cek sola

:D başka söze gerek yok

Ufuk.Tanyeri
03-08-2006, 00:36
sınan sana sımdı acıdım fenerbahceyle ılgılı hıc bısı bılmıyomussun be olum can defansın solunda basladı futbola zaman zaman sıvasta da solda gorev aldı bana ınanmıosan bıde fm ye bak can arat DLC

Utku Bayram
03-08-2006, 00:36
canı cek sola
ümit özattan çok iş yapar orda

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:49
ümit özattan çok iş yapar orda

stoper oyuncusu özelliği taşıyan bir oyuncu sol kanatta oynayacak ileri geri sürekli gidip gelecek asist yapacak:).

Sinan Bıçak
03-08-2006, 00:54
sınan sana sımdı acıdım fenerbahceyle ılgılı hıc bısı bılmıyomussun be olum can defansın solunda basladı futbola zaman zaman sıvasta da solda gorev aldı bana ınanmıosan bıde fm ye bak can arat DLC

adam ol kelimelerine dikkat et.

Utku Bayram
03-08-2006, 00:55
stoper oyuncusu özelliği taşıyan bir oyuncu sol kanatta oynayacak ileri geri sürekli gidip gelecek asist yapacak:).
benim için solbek oynayan oyuncunun ileri geri sürekli bindirmeler yapması iyi ortalar(!)yapması önemli değil.solbek önce işini yapmalı yani savunma...

stoper oyuncusu özelliği taşıyan bir oyuncu:).
ümit özat Fenerbahçeye solbek olarak mı transfer edildi?

Ufuk.Tanyeri
03-08-2006, 00:57
umıtten hızlıdır unutmakı umıt defansın gobegınde oynayan bı topcuydu ve untmakı umıtten genc

Utku Bayram
03-08-2006, 00:59
ve sinan bu tartışma Fenerbahçeyle ilgili bir tartışma olmaktan çıktı sizin kişisel kavganıza dönüştü bende arada kalmış gibi olmamak için daha önce bir mesajımı sildim bundan sonrada hiçbirşey yazmayacağım ama neden sürekli uzayıp giden tartışmalar başlatıyorsun merak ediyorum...

Sinan Bıçak
03-08-2006, 01:00
benim için solbek oynayan oyuncunun ileri geri sürekli bindirmeler yapması iyi ortalar(!)yapması önemli değil.solbek önce işini yapmalı yani savunma...
ümit özat Fenerbahçeye solbek olarak mı transfer edildi?

ne gerek varki sol beke değilmi zaten bunu bütün takımlar düşünmüş ve stoper oynatıyorlar sol bekte...

Ümit ayrıcalıklı bir oyuncudur birçok mevkide oynayabiliyor.

Ufuk.Tanyeri
03-08-2006, 01:01
utku katılıorum saana herkesten ozur dılerım sınan renkdasım tamam sen haklsın umıt cok ıı bı sol bek

Sercan Okur
03-08-2006, 01:04
Ümit, çok profosyonel bir oyuncudur.Verilen her görevi, kendi performansının üstünde gerçekleştirmektedir.Ancak o da biliyor ki artık daha iyi bir oyuncuya ihtiyacımız var.Hatta yarın verilecek olan listede o mevkide Ümitten başka kimse yok, sakatlanıp sezonu kapatsa ne olur halimiz. Can ile Mahmut ile olacak işler değil.

Biz daha iyi bir oyuncu isterken haksızlık etmiyoruz, daha iyi bir oyuncu istemek, Fenerbahçenin daha iyi olmasını istemektir.

Olayı yanlış algılamamak lazım

Sinan Bıçak
03-08-2006, 01:06

İlkokul kitaplarında okuma parçalarının sonunda okuyalım anlayalım yazılı kısımlar olurdu eskiden müfredattan kaldırıldı sanırım.

Sercan Okur
03-08-2006, 01:08
Ayrıca istatistiklere bakarsak, Ümit son 2 sezonda sol bekten 13 asist , 2 gol yapmış ve hakkında eleştirilerin ardı arkası gelmedi.

Ters kanatta oynayan Serkan ise aynı sürede 3 asist yapmış golü yok ama eleştiriler yine Ümit'e.

Bu açıdan bakarsak buna adalet mi diyoruz?

Burçay Tiftikçi
03-08-2006, 07:29
Sol ve sağ bek oyuncuları günümüz futbolunda artık sadece savunma yapmıyor..Büyük takımların hepsinin bekleri hücuma çok fazla yardımda bulunuyor..Sadece defans yapan bir sol bek oynatırsanız takımınızda hücumda bir kişi eksik olmuş olacaksınız...Ümit Özat ın bindirmeleri olmasa zaten ilerde sıkıntı çeken takımımızın vah haline...Adam koşuyor , bindiriyor, artık sol ayagı ile bile orta yapıyor ,yatıyor orta yapıyor , kalkıyor orta yapıyor , yatıyor çalım atıyor , top kesiyor kaptanım herşeyi yapıyor...Ersun Yanal,C.Daum , Fatih Terim şimdide Zico , hepsinin takımlarında (e. yanal ve f. terim in milli takımında) kimse onu kesemedi zaten kesemezde..çok büyük konuşuyorum ama carlos bile kesemez kaptanımı...Dünyanın hücuma en çok katkı sağlayan 4,5 bekinden biri oldugunu düşünüyorum..Defansta yavaşlıgından dolayı bazı sıkıntıları var ama adam tutması , adam kovalaması, tek müdahaleleri kaptanımın çok iyidir...Kendisi benim bu takımda en çok sevdigim oyuncu...İnşallah bu sene daha form tutmuş bir şekilde oynayacak..Ben kaptanıma sonsuz güveniyorum..

Not : Can ı sol bekte oynatmak intihardır..

Turgut Görer
03-08-2006, 09:19
Sol ve sağ bek oyuncuları günümüz futbolunda artık sadece savunma yapmıyor..Büyük takımların hepsinin bekleri hücuma çok fazla yardımda bulunuyor..Sadece defans yapan bir sol bek oynatırsanız takımınızda hücumda bir kişi eksik olmuş olacaksınız...Ümit Özat ın bindirmeleri olmasa zaten ilerde sıkıntı çeken takımımızın vah haline...Adam koşuyor , bindiriyor, artık sol ayagı ile bile orta yapıyor ,yatıyor orta yapıyor , kalkıyor orta yapıyor , yatıyor çalım atıyor , top kesiyor *kaptanım herşeyi yapıyor...Ersun Yanal,C.Daum , Fatih Terim şimdide Zico , hepsinin takımlarında (e. yanal ve f. terim in milli takımında) kimse onu kesemedi zaten kesemezde..çok büyük konuşuyorum ama carlos bile kesemez kaptanımı...Dünyanın hücuma en çok katkı sağlayan 4,5 bekinden biri oldugunu düşünüyorum..Defansta yavaşlıgından dolayı bazı sıkıntıları var ama adam tutması , adam kovalaması, tek müdahaleleri kaptanımın çok iyidir...Kendisi benim bu takımda en çok sevdigim oyuncu...İnşallah bu sene daha form tutmuş bir şekilde oynayacak..Ben kaptanıma sonsuz güveniyorum..

%1907 katılıyorum renktaşım. Değer bilmek lazım. İstatistik herşeydir. Bunu da bilmek lazım.

Sercan Tuna
03-08-2006, 10:44
ümit özata yapılan bu eleştirileri anlamıyorum.Ümit Özat libero olarak transfer edilmedimi bize? ön liberoda ogünü kesermi kesmezmi tartışmaları yapılıyordu o günlerde şimid nerelere geldi konu... Sen sağ ayaklı bir adamı tutupta sol bekte oynatıyosun ona rağmen millli takıma çıkıyo kimse kesemiyo onu diğer bekten(serkan) daha fazla iş yapıyo ama kimse beğenmiyo yinede( bu arada belirtiyim serkanında yeri sağ bek değildir)... daum sağolsun Nobreyi sol kanat anelkayı sağ kanat Ümiti sol bek Serkanı sağ bek Tuncayı sol kanatoynattı hepsi farklı farklı yerlerde benim bildiğim anelka ve nobre forvet , ümit libero serkan da orta sahada oynuyorlar.asıl mevkileri buralar. ama hiçbiri sesini çıkarmadan oynadılar. Özellikle de KAPTAN ÜMİT.... sen madem bek oynatacaksına adamı çek sağ tarafa ordada sıkıntı var sola koy uğur boralı veya başka birini yada birini transfer et... Sol kanatta ters ayakla 13 asist 2 gollük bi performans gösteren ümit bakalım o zmaan nasıl bir performans göstericek ? illa bek oynayacaksa sağ bek oynasın... Ümit Özat bu takımda lüks değildir yeterki doğru yerde oynatılsın..

Ufuk.Tanyeri
03-08-2006, 11:07
sercan elıne saglık yazmıssın ama ben sana katılmıorum kardeesım (bu benım dusuncem)1.turkıyede sol bek krızı var o yuzden umıt oynatılıo dıe dusunuorum mecburıyetten yanı bu takımda kac yıldır yedek kulubesınde oturan bı mahmut var sol ayaklı hızlı ama tecrubesız.bız genclere sans vermedıkce nereye kadar gıdeblrız rakıbımz heryıl genc futbolcuyu korkmadan ılk 11 e kadar yukseltebılıosa bızımde mahmutu veya canı veya kerımı (sol bek ıcın demıorum takım ıcerısınde) oynatmamız cokmu yanlıs olucaktır..

Sercan Tuna
03-08-2006, 11:29
bak mahmutuda yazıcaktım ama işten güöten es geçmişim.hemen ekleme yapayım:
Madem sol kanatta sorun var diyosun Mahmut gibi gençlerede şans tanı. Carlos diye bi terane almış yürüyor senin elind Mahmut gibi bir yetenek var geleceğin Carlos u denmiyormuyudu bu çocuk için biraz oynat biraz tecrübe kazansın olcan gibi kerim gibi can gibi (v.s.)... ilerde daha fazla faydalanabiliriz bu oyunculardan

Şükrü Günal
03-08-2006, 12:50
Kimse yazacaklarıma darılmasın,kızmasın..Ümit insan olarak gerçekten karakterli ve iyi bir insan.Takımda iyi bir abi olarak görev yapıyor.Ancak futbolculuk meziyetleri,onun Fenerbahçe'de,özellikle sol bekte oynaması için yeterli değil.Bunun için ona da kızmıyorum.Onu sol beke koyanlara kızıyorum.Keşke Roberto C. alınsaydı.Ümitte asıl yeri olan ön liberoda iyi bir yedek,her zaman hazır olan bir asker olabilirdi.Sol ayağı takımdaki en zayıf adam olan birisini sol beke koymak intihardır..

Burçay Tiftikçi
03-08-2006, 16:04
Heralde son oynadıgımız 10-15 maçın hiç birinde Ümit Özat göze batmadı..Son 10 maçtır tek bir eşeltiri almadı..Çünkü kaptanım oraya çok uyum sağladı..Kaptanım şu anda tartışmasız Türkiye nin en iyi sol beki..

Mahmut Hanefi ye gelince ; sizin yorumlarınızı okuyunca çok şaşırıyorum...Ya herşeyi kabul ederim ben futboldan anlamıyorum göremiyorum yada oyun görüşüm çok kötü diye kendimi eleştirebilirim ama mahmut hızlı bir adam oldugunu asla kabul edemem..Bence mahmut carlosa benzedigi için insanların üstünde çok hızlı bir adammış gibi geliyor..Yine benim fikrimce mahmut Fenerbahçe den gidince sıradan bir takımın çok sıradan bir oyuncusu olacak..Fenerbahçe de oynayacak hiç bir özeligi bulundugunu düşünmüyorum(bakın bu yorumlarımın yanlış olabilecegini kabul ediyorum)

Sonuca gelirsek kaptanım bu senenin en istikrarlı ve iyi ismi olacak..Seni çok seviyorum kaptan...

Sercan Okur
03-08-2006, 16:11
Mahmut konusunda Burçay ile aynı fikirdeyim, ancak şu da var Mahmut ilk maçlarında en ufak bir hatasında tribünlerden uğultu yükseliyordu, çabuk morali bozulan bir oyuncu, bir türlü kendini oyuna veremiyor hata yapacam korkusuyla. Aynı şey Deniz,Selçuk,Rüştü için de geçerli, bir önyargıdır gidiyor.

Çağlar Çağatay
03-08-2006, 16:12
mahmut hakkındaki görüşlerine aynen katılıyorum renkdaşım ama ümite biraz fazla iyimser bakıosun diye düşünüyorum buda benm düşüncem tabi ümit yapabileceğinin en iyisini yapıo karakterli ve iyi bir kaptan ama yerinde oynamıyor asıl yerinde ise kesemeyeceği adamlar oynuyor bence iyi bir yedek olarak kalmalıydı tabi transfer yok henüz sol beke...

Turgut Görer
03-08-2006, 16:17
Kaptanı eleştirmenizi anlıyorum ama bu istatistiklere sahip kaç sol bek var "dünyada"?

Örneğin Jardel berbat bir forvet ama istatistiklerini biliyorsunuz işte. Hangi takıma giderse gitsin 25-30 golden aşağı atmıyor. Rekoruda 45 falan galiba. Her gittiği takıma yüksek bonservis ücretiyle ve yüksek maaşlarla gidiyor ve hepsinde de görevini yapıyor.

Kaptan galiba biraz buna benziyor.
Ah şu ortaları biraz daha düzgün olsa, tribünlere falan gitmese ne olurdu sanki :)

Forum Yönetimi
03-08-2006, 16:25
Değerli üyemiz Ufuk Tanyeri,

"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."

Aldığınız Ceza Puanı: 35

1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi

Forum Yönetimi
03-08-2006, 16:27
Değerli üyemiz Sinan Bıçak,

"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."

Aldığınız Ceza Puanı: 35

1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi

Serhat Kılıç
04-08-2006, 00:31
bencede ümit türkiyede en başarılı sol bek oyuncusu 2 senedir.ama avrupa maçlarını hatırlayın özellikle geçen seneki 04 maçlarını.ümit tamamen yüreğiyle oynayan ve kendini geliştiren bir oyuncu ama bu yeni sistemimizde bence sol beke kaliteli bir yabancı almalıyız bence.biraz duygusal davranıyoruz galiba ümit için.ayrıca ümit diğer mevkilerdede kullanılabilir ama şu bir gerçeki her ayuncunun max kapasitesi vardır ve ümitin bence max kapasiteside budur daha fazlasınıu beklemek haksızlık olur.o yüzden sol beke transfer şart.bence ümit sol bek için yedek olabilir bu sene transfer yapılırsa.mahmuta gelince bence daum ve bir grup taraftar ona yazık etti
oysaki o en beklenmedik ve en kritik zorlu maçlarda çok iyi oynamıştı.bence şans verilmeli verilmeyeceksede kiralık gönderilmeli

Sinan Bıçak
13-08-2006, 23:40
Gerilerde kalmış bu konu başlığı...

Utku Bayram
14-08-2006, 01:55
Sol ve sağ bek oyuncuları günümüz futbolunda artık sadece savunma yapmıyor..Büyük takımların hepsinin bekleri hücuma çok fazla yardımda bulunuyor..Sadece defans yapan bir sol bek oynatırsanız takımınızda hücumda bir kişi eksik olmuş olacaksınız...Ümit Özat ın bindirmeleri olmasa zaten ilerde sıkıntı çeken takımımızın vah haline...Adam koşuyor , bindiriyor, artık sol ayagı ile bile orta yapıyor ,yatıyor orta yapıyor , kalkıyor orta yapıyor , yatıyor çalım atıyor , top kesiyor *kaptanım herşeyi yapıyor...Ersun Yanal,C.Daum , Fatih Terim şimdide Zico , hepsinin takımlarında (e. yanal ve f. terim in milli takımında) kimse onu kesemedi zaten kesemezde..çok büyük konuşuyorum ama carlos bile kesemez kaptanımı...Dünyanın hücuma en çok katkı sağlayan 4,5 bekinden biri oldugunu düşünüyorum..Defansta yavaşlıgından dolayı bazı sıkıntıları var ama adam tutması , adam kovalaması, tek müdahaleleri kaptanımın çok iyidir...Kendisi benim bu takımda en çok sevdigim oyuncu...İnşallah bu sene daha form tutmuş bir şekilde oynayacak..Ben kaptanıma sonsuz güveniyorum..

Not : Can ı sol bekte oynatmak intihardır..
ben burda burçayınkine benzer çok yorum okudum solbek hücuma destek indirme bindirme falan filan önce bir şunu karara bağlayalım solbekin öncelikli görevi defansmıdır hücuma destekmi?birileri bizden daha çok biliyormuş herhalde ki dörtlü defansın sağında ve solunda oynayan oyunculara "bek"(back) demişler.ümit özatın defansif özelliklerini burada herkesle sabaha kadar tartışırım(kimse o yönünü övmüyor zaten)dünyanın hücuma en çok katkı sağlayan 4,5 solbeki de eminim sol ayağıyla orta yapıyordur.
amacım ümit özatı yermek falan değil sadece bu kadar abartılmasına karşıyım.ümit her mevkide çok iyi oynayabilen bir oyuncu değil birkaç mevkide sırıtmayan bir oyuncu.yani Fenerbahçe için kesinlikle ideal bir 11 oyuncusu değil iyi bir yedek.ve kesinlikle çok iyi bir solbek değil.süper lig için yeterli olabilir.ama avrupada hedefleri olan bir klübün daha iyi bir solbeki olmalı.(en azından futbol hayatına solbek olarak başlamış o mevkide oynamak için eğitilmiş sol ayaklı bir solbek)

Burçay Tiftikçi
14-08-2006, 07:17
Back ismi konunalı tahminim bi 50 sene rahat olmuştur , o zamanlar takımlar zaten 3,4 kişi hücum ederlerdi back dedigimiz oyuncularda defansta beklerler az biraz hücuma destek olurlardı AMA günümüz futbolundaki iyi dedigimiz backlere bakıyoruz (cafu,zanetti vs) hepsi savunma kadar hücuma destek veriyor...

Ayrıca Ümit Özat ın defansif özeligini ben sabaha kadar değil ölene kadar tartışırım...Kiew maçında 3 veya 4 tane yüzde yüzlük top kesti, hele bi posizyonda adamın arkasından topu muhteşem aldı..ÜMit in en büyük eksigi yavaşlığı (hızlı ama çabuk değil , ani hareketleri yavaş) ama ümit nerde duracagını nasıl adam tutucagını (hatta şu anda bizim defansımızda bunu bilen tek oyuncu) çok iyi bilen bir oyuncu ve tek müdaheleleri çok çok iyi..Kayarak top almasına söylenecek söz bile yok..

Muhammet Budak
14-08-2006, 08:54
Kaptan gençlerbirliği maçında mükemmeldi üstelik pek kimsenin beğenmediği savunma tarafıyla ön plana çıktı.Şu anda takımın en istikrarlı ve en formda oyuncusu.

Utku Bayram
14-08-2006, 23:32
Back ismi konunalı tahminim bi 50 sene rahat olmuştur , o zamanlar takımlar zaten 3,4 kişi hücum ederlerdi back dedigimiz oyuncularda defansta beklerler az biraz hücuma destek olurlardı AMA günümüz futbolundaki iyi dedigimiz backlere bakıyoruz (cafu,zanetti vs) hepsi savunma kadar hücuma destek veriyor...

Ayrıca Ümit Özat ın defansif özeligini ben sabaha kadar değil ölene kadar tartışırım...Kiew maçında 3 veya 4 tane yüzde yüzlük top kesti, hele bi posizyonda adamın arkasından topu muhteşem aldı..ÜMit in en büyük eksigi yavaşlığı (hızlı ama çabuk değil , ani hareketleri yavaş) ama ümit nerde duracagını nasıl adam tutucagını (hatta şu anda bizim defansımızda bunu bilen tek oyuncu) çok iyi bilen bir oyuncu ve tek müdaheleleri çok çok iyi..Kayarak top almasına söylenecek söz bile yok..

şimdi madem beklerin asıl görevi savunma değil ümitin yerine sol ayaklı tümer çok daha iyi iş yapmaz mı solbekte?tekniği de iyi.iyi de top kesiyor.adam eksiltiyor..verdiğin örnekler iyi bekler değil dünyanın en iyi bekleri burçay.bu şekilde anılmalarının sebebiyse çok iyi birer defans oyuncusu (roberto carlos için top geçer adam geçmez derler bilirsin) olmalarının yanısıra hücuma yönelik de iyi oynayabilmeleri.ama herşeyden önce hücuma çıktıktan sonra yerlerine dönebilecek kadar hızlı olmaları...ben bu bahsettiğin kişilerden hücuma çıktıktan sonra kademesine girmesi için yerini arkadaşına işaret edenini görmedim...ümiti çok beğenebilirsin.kişiliğini çok beğenebilirsin.profesyonelliğini çok beğenebilirsin.ama lütfen ümitin dünyada hücuma en çok destek veren en iyi 3 4 bekten biri olduğunu yada carlostan daha iyi olduğunu iddaa etme.birazcık hızlı birazcık teknik kanat adamlarının ümitin yanından nasıl geçtiğini daha önce uluslararası maçlarda gördük.kiev maçında çıkardığı toplara gelince yanılmıyorsam o topları göbekten çıkarmıştı yani daha önce oynamaya alışkın olduğu yerde libero gibi oynayarak.

Çağrı Özmen
16-08-2006, 14:17
şimdi madem beklerin asıl görevi savunma değil ümitin yerine sol ayaklı tümer çok daha iyi iş yapmaz mı solbekte?tekniği de iyi.iyi de top kesiyor.adam eksiltiyor..verdiğin örnekler iyi bekler değil dünyanın en iyi bekleri burçay.bu şekilde anılmalarının sebebiyse çok iyi birer defans oyuncusu (roberto carlos için top geçer adam geçmez derler bilirsin) olmalarının yanısıra hücuma yönelik de iyi oynayabilmeleri.ama herşeyden önce hücuma çıktıktan sonra yerlerine dönebilecek kadar hızlı olmaları...ben bu bahsettiğin kişilerden hücuma çıktıktan sonra kademesine girmesi için yerini arkadaşına işaret edenini görmedim...ümiti çok beğenebilirsin.kişiliğini çok beğenebilirsin.profesyonelliğini çok beğenebilirsin.ama lütfen ümitin dünyada hücuma en çok destek veren en iyi 3 4 bekten biri olduğunu yada carlostan daha iyi olduğunu iddaa etme.birazcık hızlı birazcık teknik kanat adamlarının ümitin yanından nasıl geçtiğini daha önce uluslararası maçlarda gördük.kiev maçında çıkardığı toplara gelince yanılmıyorsam o topları göbekten çıkarmıştı yani daha önce oynamaya alışkın olduğu yerde libero gibi oynayarak.

Ben fazla tartışmaya girmek istemiyorum bu konuyla ilgili,Burçay'ın yukarıda söyledikleri şeyleri alıntılayıp buraya koysam tekrar cevap olur zaten söylediklerine bence.

Roberto Carlos iyi bir back oyuncusu diyorsun,burası doğru,bunu kimse tartışmaz.Yanlız yeniden en başa dönüyoruz,Roberto Carlos senin anlattığın tarzda,istediğin tarzda bir back değil.Roberto Carlos'un hızlı bindirme yaptıktan sonra kaç kere çok hızlı yerine döndüğü görülmüş? O zaman Roberto Carlos'u da savunmaman,desteklememen gerekli.

Dünya'nın en iyi backlerini söylüyorsun demişsin.Sadece dünyanın en iyi backleri hucüma çıkabilir,diğerleri yerinde kalsın diye bir saçmalık olamaz.Günümüz futbol anlayışında da backler çok önemli bir yer tutuyor,belkide sistemdeki en önemli noktalardan biriler.Özellikle yapılan ataklara olan destekleriyle...

Burçay Tiftikçi
19-08-2006, 09:41
Gürcan Bilgiç in bugünkü yazısı ;

Ümit nerede? (2)

Ümit Özat'ın A Milli Takım kadrosunda bulunması gerektiğini belirtmiştik. Bunu söylerken duygularımızla değil, Ümit Özat'ın performansı ile değerlendirme yaptık. Herkesin de böyle düşünmesi, olayı bu yönüyle tartması yerinde olur. Çünkü bu yorumumuza tepkiler geldi ve Ümit Özat'ın değil milli takımda, Fenerbahçe'de ne işi olduğunu söyleyenler oldu.
Doktor Gürkan Kubilay, ekibiyle birlikte Süper Lig'in istatistiklerini didikler. Ümit Özat'ı sorduğumuzda şunu söylüyor: "Türkiye'nin en fazla orta yapan oyuncusu. Türkiye'nin en isabetli orta yapan ilk üç oyuncusundan biri (Diğerleri Hasan Şaş ve Yattara). Türkiye'nin defanstan dönen topları kapıp, hücuma çeviren ilk oyuncusu. Türkiye'nin en az gedik veren, rakibi en fazla durduran beş defans oyuncusu arasında."
Rakamlar; sahadaki yürüyüşe, hakemle konuşmaya, sağ ayaklıyken sol kanatta oynayışa falan bakmıyor. Rakamlar değişmiyor ve doğru net bir biçimde ortaya çıkıyor. "Sağ ayaklı sol bek olur mu?" diyenlere Almanya'nın (Lahm) ve İtalya'nın (Zambrotta) sol beklerinin de sağ ayaklı olduğunu hatırlatalım.
Ümit Özat defans yapıyor, top sürüyor, çalım atıyor, pas ve orta kullanıyor. Ümit şu anda Türkiye'nin en iyi sol beki. Ondan iyisi gelene kadar da gerçek bu.
Son milli maçta Avrupa'nın en kötüsü Lüksemburg'a karşı 90 dakikada dokuz orta yapılmış. Sebat takımı bile küme düştüğü sene her maçı ortalama 16 orta ile bitiriyorken.. Fatih Hoca'nın elbette teknik görüşleri ve takımı için düşündüğü taktik düzen olabilir. Seçimini Ümit'ten yana kullanmayabilir. Ama bu performansa rağmen Ümit'i değerlendirmiyorsa, demek ki kanatlardan oynamak istemiyor. Tek mantıklı açıklama bu.
Ümit'i beğenmeyenler, bakmakla yetinenlerdir. Biraz da rakamlara baksınlar, görmeyi de öğrensinler.

Turgut Görer
19-08-2006, 09:49
+ 1 milyon kere 1907
Ümit Özat ligimizin şu anda ki en iyi sol kanat savunmacısı olmasaydı Fenerbahçe düşmanı Fatih Terim onu takıma alıp ilk 11de oynatmazdı. Ayrıca dediğin gibi 10da 1 isabetle değil, Türkiye'nin hem en cok orta yapan, hem de en cok isabetli orta yapan sol bek oyuncusu! Sporseverlerin senin gibi düşünmesini sağlayan şey (bende dahil :) ) isabetsiz olan ortaların tribünlere gidiyor olması! :)
İstatistikleri kafanızdan yorumlamayın. İstatistik ciddi bir iştir ve kesin sonuçları bilmediğiniz ortada.
Geri kalan yorumlarına katılıyorum Yiğit.

Kaptanı eleştirmenizi anlıyorum ama bu istatistiklere sahip kaç sol bek var "dünyada"?

Örneğin Jardel berbat bir forvet ama istatistiklerini biliyorsunuz işte. Hangi takıma giderse gitsin 25-30 golden aşağı atmıyor. Rekoruda 45 falan galiba. Her gittiği takıma yüksek bonservis ücretiyle ve yüksek maaşlarla gidiyor ve hepsinde de görevini yapıyor.

Kaptan galiba biraz buna benziyor.
Ah şu ortaları biraz daha düzgün olsa, tribünlere falan gitmese ne olurdu sanki :) Değer bilmek lazım. İstatistik herşeydir. Bunu da bilmek lazım.

Turgut Görer
19-08-2006, 10:12
Bu yazı da yine Gürcan Bilgiç'in Ümit Özat ile ilgili ilk yazısı.
Burçay renktaşımın aktardığı da aynı yazının devamı...

Ümit nerede?

Fatih Terim, Lüksemburg maçı kadrosunu açıkladığında Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat'ı tercih etmedi.
Eğer bu karar teknikse, umarım pazartesi günü Fatih hoca bunu detaylandırır. Bugün belki de Fenerbahçe taraftarının bile çok eleştirdiği bir futbolcu olmasına rağmen, Ümit Özat'ın saha içi performansı ve sol bekteki son üç yıllık istatistikleri, şu anda Türkiye'de ondan daha iyisinin olmadığını gösteriyor. Geçen sene Fenerbahçe'nin kullandığı 700'ü aşkın ortanın, 300'e yakını Ümit'e ait. Sadece son Erciyes maçında iki asisti var. Semih'in Kiev'deki golü verilseydi, üç olacaktı.
Almanya hazırlık kamplarına giden takımın genç oyunculardan oluşturulması nedeniyle beklemeyi uygun gördük. Sonra Fatih Hoca'ya Ümit'in söylediği iddia edilen bazı cümlelerin uçurulduğunu da duyduk. Türk Milli Takımı'nın dedikodulara göre değil, performansa göre belirleneceğine inanarak bugünü bekledik.
Ama sayılan isimler arasında Ümit Özat'ın olmamasını yadırgadık. Rakip teknik direktörlerin bindirmeleri için önlem aldığı bir beki tercih etmeme hakkı elbette vardır. Ama bu hangi kritere göredir, bunu da bizim öğrenme hakkımız olmalı.

Sercan Tuna
24-08-2006, 15:51
antudan:

Taraftar Uyumadı Kaptanına Sahip Çıktı

Fenerbahçemiz dün Dinamo Kiev`le berabere kalarak elendi. Şampiyonlar Ligi`ne kalma şansını kaybetti. Hepimiz çok üzüldük. Bunun bir çok nedenleri olabilir. Ama hayat ve hedeflerimiz devam ediyor. Bundan sonra camia olarak UEFA Kupası`na kilitlendik. Yapacağımız takviyelerle kadromuzu kuvetlendirip bu kupada iddialı bir duruma geçebiliriz. Ama iş kadro kuvetlendirmekle bitmiyor. En başta camia olarak kenetlenmeli, tek yumruk olmalıyız.

Örneğin dün akşamın elenmemizden daha acı bir yönü vardı. Bir kısım seyirci bu takımın kaptanını yuhaladı. Bu stat rakiplere korku yaratmak için var, bu taraftar da öyle... Eğer bu silahı kendimize çevireceksek vay halimize. Allahtan sağduyulu taraftar bu duruma hemen el koydu ve "Büyük Kaptan" tezahüratıyla kaptanımıza moral vermeye çalıştı.

Bu yıl Türkiye`nin en büyük kulübü Fenerbahçe`nin 100. yılı. Bu tür davranışlardan şiddetle kaçınmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu olayları yaratan küçük bir kitle ancak moral ve motivasyon bozmaya bu bile yetiyor. Bunların bir daha tekrar etmemesini diliyor ve kaptanımız Ümit Özat`a geçmiş olsun diyoruz.

Kerem Çalkılıç
24-08-2006, 17:10
Ümit'i yuhlayan defolup gitsin!!!

Erkut Yeğen
24-08-2006, 20:50
Mahmut,Deniz,Selçuk,M.Hacıoğlu ve son olarak dün kaptanımız Ümit Özat ı hedef aldılar.Ama hedef oldular >:( üstüne pembe gömlek giyip,senede 1 maça gelip caka satmak yok öyle.Burası FENERBAHÇE...
Ama anlamazlar,formanın içinde kim olursa olsun;hep destek tam destek!!!

Ufuk Peker
24-08-2006, 21:30
kimlerin yuhaladığı belli olmadığı için bu konuda kesin konuşmayalım

Mustafa Akdoğan
24-08-2006, 21:46
ümiti yuhlayanlar cok ayıp ettiler...ne olursa olsun o fenerbahcemizin kaptanıdır...

Turgut Görer
24-08-2006, 22:27
"Mutsuz olduğum gitmek istediğim ve Luca’yı çağırttığım yolunda yazılan haberleri duyduğumda şok oldum. Nedense bazı insanlar benim Fenerbahçe’de mutlu olduğum gerçeğini bir türlü kabullenemiyor ya da kabullenmek istemiyor. Bu belki de normaldir bilemiyorum ama bir çok ülkede bir çok takımda oynadım ama benim hakkımda bu kadar asparagas haber yayınlandığını hiç görmemiştim.

Gerçi benim söyleyeceklerim bu haberleri yazanların bir kulağından girip bir kulağından çıkacaktır ama tekrarlıyorum ki ben Fenerbahçe’de mutluyum. Dün küçük hatalar yaptığımız için turu geçemedik. Ama unutulmasın ki Fenerbahçe hâlâ Avrupa arenasında ve biz Fenerbahçeli futbolcular olarak UEFA Kupası’nda Fenerbahçe’yi en üst noktaya kadar taşıyacağız bunun için mücadele edeceğiz. Ayrıca menajerimin buraya gelmesi o kadar da şaşırtıcı değil çünkü zaten benim burada olmam nedeni ile o da neredeyse İstanbul’da yaşıyor.

Ben gördüm ki insanlar en küçük olumsuz olaydan sonra bile felaket senaryoları yazmaya ve kendileri inandığı gibi halkı da inandırmaya çalışıyorlar. Ancak kimsenin endişesi olmasın ben Fenerbahçe’de mutluyum ve Fenerbahçe ile yaşayacağım çok güzel günler olduğuna inanıyorum. Günün birinde buradan gideceksem bu sözleşmem bittiği zaman ya da Fenerbahçe Kulübü ile taraftarı beni istemediği zaman olur.”

Stephan Appiah

Kaynak: Fenerbahce.org

Görüyosunuz di'mi arkadaşlar medyamızın gücünü. Bu adiler istediklerini aldırıp istediklerini gönderebiliyorlar. Yakında Appi'yi de göndermeyi başarır bunlar. N'olur şu adi medyanın ekmeğine yağ sürmeyelim arkadaşlar. Onların gazına gelmeyelim. Bu medyaya karşı koyabilmenin tek yolu, takımımıza esas böyle günlerde destek olmaktır.

Tamam yaparız eleştirimizi, en sertini de biz yaparız. Dost acı söyler misali en acısını da biz söyleriz. Ama şimdi değil arkadaşlar. Bunu anlayın lütfen, anlamaya çalışın söylediklerimi. Düşmanların ekmeğine ya sürmemek için yapmamız gereken; böyle günlerde destek olup fırtınanın dinmesini sağlamak. Fırtına dindikten sonra zararına bakarsın enine boyuna değerlendirir hem daha sağlıklı eleştiriler, hem de daha sağlıklı çözümler üretirsin. Ama şu an düşmanlarımız silahlarını bize doğrultmuşken değil bu kesinlikle. Neden onların hayrına çalışıyoruz *Forumda okumadığım konu kalmadı nerdeyse. Her yerde kin, öfke kusuyoruz takımımıza. Şu şöyle olmalı, bu böyle yapmalı, asıp kesiyoruz takımımızın her birimini!

Lütfen durun. Nasıl "hep destek tam destek"i alışkanlık edindiysek, mağlubiyetler sonrası bir kaç gün takımımızı korumayı alışkanlık edinmeliyiz. Daha sonra yaparız yine eleştirilerimizi. Ama lütfen durun artık!

http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=115626422 4

Baran Kutlu
25-08-2006, 02:14
maçtaydım.appiah gerçekten takım için herseyini ortaya koydu,oynamaya çalıstı,didindi durdu.alkışa layık futbol oynadı.alkışlandı.maçın sonlarına dogru appiaha tezahurat yapan ilk tribün telsimdi.buna kimsenin diyecek sözü yoktur sanırım.fakat KAPTANa top geldiğinde ıslıklamaya ve "yuh"lamaya baslayanlar da telsim tribünüydü.onlara sonradan stadın ceşitli bölümlerinden de destek geldi ve ümit dakikalarca yuhlandı.yazık,gerçekten çok yazık !! ben dun yemin ediyorumki utandım.haa ümitin "futbolunu begenip onu yere göğe sığdıramayan" tayfadan biri de degilim.ama ümite sanki kadıköye gelen rakip takımın oyuncularından biriymiş gibi davranılması beni gerçekten çok üzdü.kuzenimin vesilesiyle maraton alt tribünden maçı izleme şansını yakaladım.yan tarafımda 40-45 yaşlarında bir abi vardı.baktım o da ümiti ıslıklıyor,yuhluyor.Allah Allah diyorum genç,cahil biri degil.en az "benım yasım kadar" senedir maç Fb maçlarını izliyordur bu adam dedim.iyi giyimli,temiz yuzlu de biri.o ara stattan kaptana destek tezahuratları da yukseldi belli bölümlerde ve ben de onlara katıldım.adamın sesini bastırdım,adam da sustu mecburen dönmüş bana bakıyor.neyse bagırmayı kestim,baktımki adam bana bakıyor. "ümiti niye bu kadar seviyosun?" dedi.cevabım şuydu : "ben ümiti degiL abi ; FENERBAHÇEnin kaptanı olan futbolcuyu seviyorum!" dedim.adam 3-4 sn durdu.elini kaldırıp omzuma vurdu iki kere ve "gerçekten doğru sölüyosun be kardeşim." dedi.ümiti yuhlayanları kınıyorum.hatta onlara yazıklar olsun diyorum.SARI & LACi formayı giyen hiçkimse her ne olursa olsun yuhlanmayı haketmiyor bence.

Fatih Karamustafaoğlu
25-08-2006, 03:20
bence de çok büyük ayıp oldu
FENERBAHÇE'de oynayan kimse, özellikle kaptanımız yuhlanmayı asla haketmez, aksine kaptan olduğu için en çok saygı görmesi gereken kişi odur

Muhammet Budak
25-08-2006, 08:50
yan tarafımda 40-45 yaşlarında bir abi vardı.baktım o da ümiti ıslıklıyor,yuhluyor.Allah Allah diyorum genç,cahil biri degil.en az "benım yasım kadar" senedir maç Fb maçlarını izliyordur bu adam dedim.iyi giyimli,temiz yuzlu de biri.o ara stattan kaptana destek tezahuratları da yukseldi belli bölümlerde ve ben de onlara katıldım.adamın sesini bastırdım,adam da sustu mecburen dönmüş bana bakıyor.neyse bagırmayı kestim,baktımki *adam bana bakıyor. "ümiti niye bu kadar seviyosun?" dedi.cevabım şuydu : "ben ümiti degiL abi ; FENERBAHÇEnin kaptanı olan futbolcuyu seviyorum!" dedim.adam 3-4 sn durdu.elini kaldırıp omzuma vurdu iki kere ve "gerçekten doğru sölüyosun be kardeşim." dedi.ümiti yuhlayanları kınıyorum.hatta onlara yazıklar olsun diyorum.SARI & LACi formayı giyen hiçkimse her ne olursa olsun yuhlanmayı haketmiyor bence.
Zaten özellikle bu adamlardan nefret ediyorum.Maç boyunca bir dakika olsun destek vermezler,sonra hata yapan futbolcumuza anında tepki gösterirler sanki kendileri herşeyi mükemmel yapıyorlar,sonra da milanı,beşiktaşı,kievi alkışlarlar.Yazıklar olsun böyle insanlara.

Mustafa Ünal
25-08-2006, 17:05
Kiev'de ki ilk maçta adamlar farka giderken ayakta kalan tek isim Ümit'ti..

Kimsenin yuhlamaya hakkı yok.Ne Ümit'i ne de bir başkasını..

Rüştü'ye 1996'da yapılan saldırıdan sonra ki en büyük ayıbımızdır bence!

Erdem Özdamar
25-08-2006, 17:08
Kiev'de ki ilk maçta adamlar farka giderken ayakta kalan tek isim Ümit'ti..

Kimsenin yuhlamaya hakkı yok.Ne Ümit'i ne de bir başkasını..

Rüştü'ye 1996'da yapılan saldırıdan sonra ki en büyük ayıbımızdır bence!

kiewde çizigden top çıkarırken büyük kaptandıda şimdi ne oldu?
gerçekten bize yakışmıyo.her ne kadar ümit özatı beğenmesemde bende tasnif etmiyorum we arkadaşıma katılıyorum

Şükrü Günal
25-08-2006, 17:33
Hep farklı açılardan düşünüyorsunuz arkadaşlar.Elbette kendi stadında,kendi futbolcunu yuhalamak iyi değil,bu kendi ayıbımızdır.Peki bir öz eleştiri yapın.Taraftarlar neden Alex'i yuhlamadı,neden Tuncay'ı ıslıklamadı,neden Tümer'e hakaret etmedi???Taraftar neden gencecik Kerim'i alkışladı,neden her top gelişte Appiah'ı göklere çıkardı?Neden??Ateş olmayan yerden duman çıkmaz arkadaşlar.Fenerbahçe,Ümit'e büyük geliyor.İnsan olarak iyi birisi,ancak futbolculuk bakımından Avrupa'da onuna iş yapmak mantıksız.Orta yapmak çözüm değil.Ortayı her futbolcu yapar,önemli olan isabetli yapmaktır.Yoksa topu ceza sahasına savurmak mıdır orta yapmak,ya da her vuruşunda topun auta çıkması,taraftarın gülüşmelere yol açması mıdır?Yenilen gollere dikkat edin,özellikle D.Kiev'deki 2. gole,hep Ümit'in kanadı..Bunun çok örneğini gördük.Ümit'e kızmıyorum..Bizlere ümit verip,Roberto Carloslarla günlerce uyutan yönetime haykırıyorum..Evet buyrun Ümit sizin olsun..

Çağrı Özmen
25-08-2006, 21:44
Hep farklı açılardan düşünüyorsunuz arkadaşlar.Elbette kendi stadında,kendi futbolcunu yuhalamak iyi değil,bu kendi ayıbımızdır.Peki bir öz eleştiri yapın.Taraftarlar neden Alex'i yuhlamadı,neden Tuncay'ı ıslıklamadı,neden Tümer'e hakaret etmedi???Taraftar neden gencecik Kerim'i alkışladı,neden her top gelişte Appiah'ı göklere çıkardı?Neden??Ateş olmayan yerden duman çıkmaz arkadaşlar.Fenerbahçe,Ümit'e büyük geliyor.İnsan olarak iyi birisi,ancak futbolculuk bakımından Avrupa'da onuna iş yapmak mantıksız.Orta yapmak çözüm değil.Ortayı her futbolcu yapar,önemli olan isabetli yapmaktır.Yoksa topu ceza sahasına savurmak mıdır orta yapmak,ya da her vuruşunda topun auta çıkması,taraftarın gülüşmelere yol açması mıdır?Yenilen gollere dikkat edin,özellikle D.Kiev'deki 2. gole,hep Ümit'in kanadı..Bunun çok örneğini gördük.Ümit'e kızmıyorum..Bizlere ümit verip,Roberto Carloslarla günlerce uyutan yönetime haykırıyorum..Evet buyrun Ümit sizin olsun..

Tuncay takımın en kötüsüydü,ilk goldeki hatayı gördü herkes sanırım,ama yuhlanmadı,Alex ortada yoktu ama yuhlanmadı,kerim sağ kanatta berbattı ama gol attı,yuhlanmadı,tümer vasattı yuhlanmadı,yine sağdaki kerimle beraber defanstaki önder ve can 3lüsü berbattı yuhlanmadı.

Maçta çıplak gözle izlerken birçok arkadaş anlamamış olabilir ama,tv başındakiler farketmiştit,Kiev direk Fenerbahçe'nin sol kanadına önlem almış,Her maçta 1500 kere ileri çıkan Ümit ileri çıkamadı,Kiev bütün gücüyle Fenerbahçe'nin sol kanadını engellemeye çalışırken,Fenerbahçe'ye sağ tarafta büyük bir boşluk oluştu ama kerim bu topların hiç birini kullanamadı.Kiev Ümit'i tehlike olarak görüp önlem alıyor,ama bizim taraftarımız ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu göremiyor.

Hadi bunu geçtim.Hatayı herkes yapar,daha önceki maçlarda Ümit hatalar yapmıştır,sadece Ümit değil bütün futbolcularda daha bir sürü yapacaktır.Ama Allah aşkına söyle kardeşim,o kadar yazmışsın niye bunları ıslıklamadıda,ümiti ıslıkladı taraftar diye,Ümit'in bu maçta ne hatası vardı? son dakkada pas attığı topun ıskalaması ve taça çıkması dışında, sol kanattan bir tane tehlikeli akın mı yedik? Ümit o pas dışında bireysel bir hata mı yaptı? kimse buna evet diyemez,diyen kişiylede alırım maçın kasetini 5 kere seyrederim.Ümit'i her zaman eleştiren Erman Toroğlu bile bu maçta Appiah dışında en son yuhlanmayı hakeden futbolcu Ümit'ti dedi.Kimse sinirini bir futbolcudan çıkaramaz.Kolaysa gidin sahada olmayan Alex'i yuhlayın,Semih denen santrafor'u suçlayın,ilk goldeki büyük hatasıyla,sahada her topu yanlış kullanmasıyla Tuncay'ı suçlayın.Bomboş sağ kanatta bir tane topu dahi kullanamayan Kerim'i,Defansın ortasında inanılamayacak hatalar yapan Can'la Önder'i yuhlayın.Tamamen objektif söylüyorum,Kaptan'ı çok severim,ama bu sevgiyi bir yana bırakarak söylüyorum,Kiev maçında Appiah'tan sonraki en hatasız oynayan isimdi...Ama bazı kişiler alışmış bi kere,malum alışmış kudurmuştanda beterdir....

Not: Bu arada 2. golde Ümit'i mi suçluyorsun?

Şahin Bilir
26-08-2006, 12:55
ümit teknik olmamasına karşın profosyonel yıllardır sol kanatta yıprandı yıpratıldı milli takımda bile o oynadı solda ama herkes onun kdar çalışkan ve profosyonel değil kaptan biraz daha otoriter olmalı ağırlığını koymalı alex tuncay tümer kim olursa olsun bunu yapmk zorunda yoksa 100. yıl zehir olacak

Şabettin Doğan
26-08-2006, 17:54
kaptanı bu kadar büyük bir kitlenin organize olmuşcasına yuhlaması gerçekten tribünlerin geldiği noktanın ne kadar acı olduğunu çok iyi anlatıyor.böyle saçma sapan bir tepki görmedim ben.tribün öyle bir hal aldı ki nerede ne yapacağını bilmeyen bir taraftar kitlesi oluştu çok üzücü.neden bu noktalara gelindiği çok açık ''yanlış politikalar''

Kerem Çalkılıç
27-08-2006, 13:50
Biraz paranoyakça olacak ama o yuhlamalar stad hoparlöründen verilmiş olabilir mi? Bilmiyorum, çünkü bir anda o kadar yoğun bir yuhlama bana garip geldi. Hadi önce hafif olur, sonra diğerleri katılır ve çoğalır ama bu bir anda çok yoğun bir şekilde geldi.

Ayşin Baran
27-08-2006, 13:57
ümit'in elinde değilki istediği tarafta oynamak..bence bu yüzden ona yüklenmek ve hatayı onda aramak çok ama çok yanlış bi dawranış olur..

Serhat Kılıç
27-08-2006, 15:26
bence ümit özat bu takımda kendini geliştiren en iyi futbolcudur.hernekadar sol beke onun yerine transfer yapılmasını savunsamda her nekadarda o maçta kötü oynamış olsa bile ki ben appiahtan sonra en iyi oyuncu o gün ümitti yapılan çok çirkin ve ahlaksız bir davranıştır.bence kaptana antalya maçında özür pankartı açılmalıdır...unutmayalımki ümit özat ne tekniği ne yeteneği ile fenerbahçede başarılı olmuştur.tek sebebi ruhu ve kaptanlığın verdiği sorumluluktur...

Erhan Dikmenli
27-08-2006, 17:34
yukarıda arkadaşın dedıgı gıbı umıtin son macta çok barız bır hata yaptıgını dusunmuyorum son dakıkalarda yaptıgı bır hata vardı oda zannedersm ayandakı topu taça kaçırdı sanırım çağrıya sonuna kadar katılıyorum o gun nelere tahammul etmedınızkı maç artık bıtmıs tur umudu çımlere gomuldukten sonra umıtın ayagının altından kaçırdıgı top ıçınmı kaptanı uzduk.kaldıkı kaptan profosyenellıgının yanında çok da duygusal bır ınsan butun bunlar goz onune alınıp ondan sonra tepkı koymalıyız.

Çağatay Tatar
27-08-2006, 17:53
bence kıew macında kımse hatalı deıl dı kabul edelım kı sadece yonetım hatalıydı bence cok gec kaldık arkadaslar... :(:(:(:( bı yandan da hayırlısı oldu ama umıt ozatı gunah kecısı yapmayada kımsenın hakkı yok bence...

Mustafa Ünal
28-08-2006, 12:10
Arkadaşımızın bitanesi Kiev maçında ki 2 golünde Ümit'in kanatından geldiğini söylemiş..Ben anlayamadım bunu..

Tamam Ümit'i sevmeyebilirsin ama burada ki birçok insanı da sa,futboldan anlamaz bir insan yerine koyamazsın.

İlk golde yanlış hatırlamıyorsam,hafızam beni yanıltmıyorsa ortadan geldi gol..Hatta arkadaş için biraz daha detaya inip topu bütün takım hücumda olduğu sırada rakip yarı sahanın orta kısmında Tuncay kaptırdı ve tek topla ileri gönderdiler.Ve kademe hatasını Can yaptı.Daha da iyi açıklamak için söylüyorum.Can savunmanın ortasında Rüştü'ye göre sağ tarafta oynuyor.Ama Ümit Özat solda değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?

2.gol tamamen bir ortasaha hatasıyla başlayıp savunmanın göbeğinde ki oyuncularında bu hatayı devam ettirmesinden süre gelmiştir..Kim diyebilir Ümit o golde hatalı diye..yapmayın bunu..

Tekrar söylüyorum sevmeyebilirsiniz bunu anlarım ama bizi saf konumuna getirmeye hakkınız yok.Olamaz..

O maçta herkes kötüydü.Takımın kaptanı Ümit olduğu için olay ona patladı.

Tamer Akdağ
28-08-2006, 12:18
bi kere dısardaki kiev macında takımın en iyi oyuncusuydu umit ozat...sag ayaklı sol bek olmak kolay bi iş deil...burda umitten cok yonetimin sucu wardır...sol bek alsalardı umitte kendi yernde oynasaydı boyle olmazdı...

Baran Kutlu
28-08-2006, 17:47
kim ne derse desin.bazen benim de kendi fikirlerime yenik düştüğüm oluyor ama en sonunda kabul ediyorumki ümit tam bir görev adamı.her mevkimizde de yıldız bir futbolcu bulunacak degil ya..adam verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyo sonuçta..

Erman Gören
31-08-2006, 14:35
ümit istediği kadar iyi niyetli olsun istediği kadar fenerbahçeli olsun eğer iyi değilse oynamaz .. bu takımda illa ümit oynicak diye bi kural mı var ? solda adam eksik olur ümit oynar orta saha oynar sağ da adam eksik olur sağda oynar bi kerede yedek kalsın ya .. Ayrıca sırf ümit oynasın diye sola transfer yapılmıyorsa yönetimede yazıklar olsun .. ben daha fazla saç baş yolmak istemiorm .. eğer illa oynayacaksada sağ bek oynasın bari ..

Mustafa Ünal
31-08-2006, 16:40
Zico geldiği günden beri takım içinde ne sorun varsa basına söyledi.Yani saklamadı.Anelka gitmek istiyor dedi söyledi.

Eğer transferler Zico'nun isteği dışında yapılsaydı yine söylerdi.Bunları söylemekten çekinmeyen bir adam bunu da söylerdi!

Transferi yönetim yapıyor buna lafım yok.Ama Zico'nun isteği doğrultusunda.

Ayrıca bir oyuncu yırtıp atmak bu kadar kolay mı?Düşün o mevkide Zico Ümit'i yeterli gördüğü için transfer istememiş olamaz mı?Neden geldiği gün Lugano dedi?Ve neden 2 gün sonra Lugano alındı.Çünkü Zico istedi.Yani neymiş?Transferi Zico yapıyormuş!!

Eğer ki Ümit Özat bugünde milli takımın sol kanatında oynatılıyorsa bunda bir alamet vardır!Bu ne demektir başka bir ifadeyle?Ümit bu ülkede ki en iyi sol ayaklı savunmacıdır.Yani bundan iyisi yok elimizde bu var demektir.Eğer zamanında milli takımda savunma göbeğinde oynayan bir oyuncu şimdi Türkiye'de ki sol ayaklı oyuncu eksikliğindende faydalanarak milli takımda sol bekte oynuyor.

Kimse Ümit'e kötü diyemez!Ben sanmıyorum ki Ümit hocanın yanına gidip hocam beni lütfen sol bekte oynatır mısın dediğini?Adam kendi isteğiyle mi oynuyor acaba sol kanatta.Ama oynamak zorunda. Kaptanlık budur!

Kimse de olayları geniş çaplı düşünmeden kimseyi yargılamasın.Kendinizi Ümit'in yerine koymaya çalışın birazcık..Belki insafa gelirsiniz!

Erman Gören
01-09-2006, 16:49
ama zico yönetime sormadan anelka olayını açıkladı diye çok büyük bir azar işitmiş ve bir daha yönetimle böyle konuları konuşmadan basına açıklama yapmaması için uyarılmıştı yönetim tarafından ..

ayrıca ümit şu anda milli takım kadrosundada değil ..

ayrıca yönetim zico'ya sol kanat ümit'in diğer her istediğin mevkiiye transfer yaparz ama ümit ilk 11'de oynamalı demişte olabilir o yüzden zico luganoyu istedi ve o alındı denmesi pek birşey ifade etmiyor ..

ayrıca ümit türkiye liginde orta yapabilir ama avrupa maçlarında ne yapıyor ? ben zaten ümit'i türkiye perfonmansı için eleştirmiyorum orda kim oynarsa oynarsın fener o maçı kazanır ki mahmut hanefi oynarkende , ümit cezalı iken , gene kazandık maçları .. avrupa maçlarında zaten ümit 4-5 orta yapabiliyor onlarda hep dışarı gidiyor ben artık saç baş yolmak istemiorm avrupa maçlarında ..

Onur Ferger
01-09-2006, 16:59
ve sonunda başardılar ümit kaptan milli takımda yok....

Mustafa Ünal
04-09-2006, 13:57
ve sonunda başardılar ümit kaptan milli takımda yok....

+ 1.907.00000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000 :(

Recep Yüce
04-09-2006, 14:07
+ 1.907.00000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000 :(

Şimdi bu tam olarak kaç ediyor?

Bunu yazarak bizlere ne gibi bir artı değer katmak, veya hangi düşüncelerinizi aktarmak istiyorsunuz? Bana bu ve benzeri mesajlardaki asıl amacı cümle kurarak belirtebilir misiniz?

Mustafa Ünal
04-09-2006, 14:26
Tam olarak kaç ettiğini öğrenip ne yapacağını merak ediyorum?

Bunun anlamı arkadaşın fikrine sonsuz defa katılıyorum demektir!

.

Erman Gören
04-09-2006, 14:44
kim başardı ümit'i milli takıma aldırmamayı ?

Onur Ferger
04-09-2006, 23:07
kim başardı *ümit'i milli takıma aldırmamayı ?

başta medya sürekli kaptan için yok çok mutsuz yok kafası karşık oynayamıyo falan dediler.. ya adama öyle acayip sorular soruyolar kii neymiş efendim carlos gelirse neyaparmış 1 daha transfer olmadan böyle konuşmak ayıp 2. insana ve kaptaan saygısı olan kaptana böyle soru sormaz

Erman Gören
05-09-2006, 13:24
o zaman anelkayıda medya mı yolladı ?

Ramazan Büyük
05-09-2006, 20:13
Büyük kaptanı hep savumnuşumdur. Yine arkasındayım. En yürekli ve istekli futbolcumuzdur. Üstelik sezona bence çok iyi başladı. 100. yılın en başarısızı büyük kaptana saygısızlık yapan futbol cahilleridir.

Mustafa Ünal
06-09-2006, 14:16
o zaman anelkayıda medya mı yolladı ?

Anelka hakkında bu topicte yorum yapılmasa daha iyi olur.Anelka ile Ümit'i aynı kefeye koyulduğunu görmek beni üzüyor.

Anelka için açılan topikler var.Soruyu oraya yazdığında cevap alabileceğini düşünüyorum.

Burası Ümit ÖZAT! lütfen

Serhat Kılıç
06-09-2006, 14:23
burdan fatih terime eleştri yapmak zorunda hissediyorum kendimi:çünkü ersun yanal hakanı almadığında hocanın takdir hakkını yok sayanlar açıklama beklemişlerdi ersun yanaldan ve oda sistemden bahsetmesine rağmen daha da eleştirilmişti.fatih terimde sol ayaklı oyuncu olduğu için tercih ettik dedi fakat başka hiçbir eleştiri gelmedi.önce form düzeylerine baksın fatih terim.ümit özatı almayabilirsin ama onun yerine huzurevinde olması gereken ergünü alırsan kötü sonuçta sana hesabını sorarlar dicem ama kimse malesef ondan hesap soramıyor.şundan eminimki 19 yaşındayım ve ümit özat kadar kıapasitesinin üstüne çıkan,ruhlu bir kaptan görmedim ben fbde.hee yıllar önce olmuştur ama son dönemlerde olmadı.tamam bencede sol beke kesin 1 transfer yapmalıyız ama bu konuda kaptanı eleştimemeli övmeliyiz.

Mustafa Ünal
06-09-2006, 14:35
ah ah çimlerin dili olsa da konuşsa..

Berat Elinç
07-09-2006, 18:18
varlığı bir dert yokluğu yara

Onur Baş
07-09-2006, 20:59
ümit özat ı eleştirenler yıllardır FB'de kimi görüp de beğendi gerçekten merak ediyorum. ben en son Manuel Dimas'ın gidişine üzülmüştüm. ondan beridir sorun acaba sol bekte istikrar sağlayacak ismin olmayışı mıydı? yoksa yanında, önünde, sağında solunda oynayan arkadaşlarının harmonisiyle mi alakalıydı? destek vermeyi zar zor öğrenip kolayca unuttuğumuz gerçeğini de ayrıca belirtmeye gerek yok sanırım.

defansın ortasının uyumlu olacağı tahmin edilen bir ikili ile değişmesinin, tek başına bir carlos hamlesinden daha az risk taşıdığı kesin. kanımca edu-lugano ve önlerinde aurelio-appiah mayası tuttuğunda, değerli kaptanımızın günah keçisi olma durumu da sona erecektir.

Hakan Temiz
07-09-2006, 22:11
Büyük Kaptanın sonuna kadar arkasındayım.!!

Onur Ferger
11-09-2006, 15:05
değişimi göremeyenler hiç bir zaman ilerleymezler

Burak Yayla
18-09-2006, 23:00
Kaptan umarım dalgınlığına gelmiştir ama sivas maçında Türkiye'de görülmeyen bir hata yaptın :(:( hakem oyuna dahil etmeden kenardan hop diye rakibin önüne çıkmanın cezası oyundan ihraçtır böyle bir pozisyonuda zamanında yine sivas'ta ama bu sefer bir top toplayıcı yapmıştı. Ama eğer hakem oyuna gir dediyse kusura bakmasınlar ama pozisyonun içine dışardan oyuncuyu pat diye sokamazsın :( yanlışmı biliyorum arkadaşlar ???

Hayriye Çam
19-09-2006, 00:03
şurası bir gercek fenerbahce umit ozatın yerine kimseyi koyamıyor,o da bizleri çıldırtmıyor mu cıldırtıyor kimi zaman nasıl oluyor da boyle oynuyor dedirttirse de yok işte olmuyor.ama neler neler yapmak istiyor,cok iyi niyetli fakat artık ne yaşının ne de tekniginin yeterli oldugu dusuncesindeyim.ne yapıp edip fenerbahcemizin bi alternatif üretmesi şart. haşa kaptana saygım sonsuz ama yeterli olmadıgı da gun gibi aşikar.bi ugur boral neden yepyeni bi umit ozat olmasın ki?

Berk Şentay
19-09-2006, 00:12
şurası bir gercek fenerbahce umit ozatın yerine kimseyi koyamıyor,o da bizleri çıldırtmıyor mu cıldırtıyor kimi zaman nasıl oluyor da boyle oynuyor dedirttirse de yok işte olmuyor.ama neler neler yapmak istiyor,cok iyi niyetli fakat artık ne yaşının ne de tekniginin yeterli oldugu dusuncesindeyim.ne yapıp edip fenerbahcemizin bi alternatif üretmesi şart. haşa kaptana saygım sonsuz ama yeterli olmadıgı da gun gibi aşikar.bi ugur boral neden yepyeni bi umit ozat olmasın ki?

+1907

Utku Bayram
19-09-2006, 00:53
herşeyden önce kaptanlık sahada hakemle muhattab olmaktan ibaret değildir.sadece öyle olsa en çok dil bilene kafadan vermeleri lazım kaptanlığı.ama kaptanlığı genellikle en eski,en tecrübeli,diğer futbolcular arasında sözü dinlenen adama verirler.kaptanlık her antrenmana en erken gelen olmaklada alakalı değildir.rakip sivasspor 3 as futbolcusu eksik 3. kaleci sahada durum 1-1 ya bir hareket yap birşey söyle ateşle takımı.ümit özattan hiçbirzaman böyle bir hareket görmedim.bence sorun ümit giderse yerine kim kaptan olur sorunu.eminim solbeke roberto carlos alınsaydı ümite orta sahada yada sağbekte yer aranacaktı.bunu yapanlarda oldu burada sanırım...

Muhammet Budak
19-09-2006, 01:05
herşeyden önce kaptanlık sahada hakemle muhattab olmaktan ibaret değildir.sadece öyle olsa en çok dil bilene kafadan vermeleri lazım kaptanlığı.ama kaptanlığı genellikle en eski,en tecrübeli,diğer futbolcular arasında sözü dinlenen adama verirler.kaptanlık her antrenmana en erken gelen olmaklada alakalı değildir.rakip sivasspor 3 as futbolcusu eksik 3. kaleci sahada durum 1-1 ya bir hareket yap birşey söyle ateşle takımı.ümit özattan hiçbirzaman böyle bir hareket görmedim.bence sorun ümit giderse yerine kim kaptan olur sorunu.eminim solbeke roberto carlos alınsaydı ümite orta sahada yada sağbekte yer aranacaktı.bunu yapanlarda oldu burada sanırım...
Senin derdin ne Ümit Özatla ve niye seni her olumsuz sonuçta sıklıkla görüyoruz buralarda?

Mustafa Ünal
19-09-2006, 14:04
Bu takımda kaptanlık yapabilecek 2.bir adam yok..Rüştü'de bunlara dahil..

Ümit'in sahada olması bile diğer futbolcular için bir avantaj olduğu kanısındayım!

Utku Bayram
23-09-2006, 01:53
Senin derdin ne Ümit Özatla ve niye seni her olumsuz sonuçta sıklıkla görüyoruz buralarda?
herkes herkesi beğenmek zorunda değil değilmi kardeşim.tipine uyuzum bile diyebilirim.ayrıca sanane ne zaman gelip ne zman gittiğimden başkaları gibi yerden bitmedim 3 seneden fazla zamandır bu foruma yazıyorum iyi kötü herşeye yazarım...

İlker Aktaş
23-09-2006, 02:09
Ümit Özat'ı en çok eleştirenlerden biriydim zamanında ama onun yerini Fatih Terim dolduramadıktan sonra bence Zico'nun doldurup doldurmaması tartışılmamalı..

O artık milli takımın da Fenerbahçenin de sol beki. Daha iyisi yoksa olanı en iyi şekilde kullanacaksın arkasında olacaksın. Özür dilerim Ümit Özat...

Utku Bayram
23-09-2006, 02:10
Bu takımda kaptanlık yapabilecek 2.bir adam yok..Rüştü'de bunlara dahil..

Ümit'in sahada olması bile diğer futbolcular için bir avantaj olduğu kanısındayım!
bugüne kadar ümit özata hangi takımlısın sorusu soruldumu?gerekmediği düşünüldü belki ama herhangi biryerde Fenerbahçeliyim dediği duyuldu mu?

İlker Aktaş
23-09-2006, 02:15
Neyi tartışıyoruz? Ümit Özat'ın Fenerbahçeliliğini mi? Yapmayın Allah aşkına bunlar belden aşşağı vurmaktan başka bir şey değil. Zamanında bu takımda Ogün'ler Yusuf'lar kaptanlık yaptı. Onlar çok mu Fenerbahçeliydi. Kimse de çıkıp sen hangi takımlısın demiyordu! Çünkü kaptanlık saha içi disiplini sağlamaktır onlara abilik yapmaktır takımına sahip çıkmaktır! Kim yapabilir bunu Ümit'ten başka soruyorum? Alex mi ya da Kezman mı??

Lütfen...

Sinan Bıçak
23-09-2006, 02:17
Gençlerden geldi orada libero oynardı.fenerbahçede ise libero hariç heryerde oynadı.En eskilerden biri olduğu için takımın kaptanlığına kadar yükseldi.Geçen sene van hooijdonk tan sonra en fazla asist yapan futbolcu. 8 golü var.ama benim kanaatim arkadaşlar kimse alınmasın darılmasın -sinirlenmesin- ama ümit özatın ilk 11 de yeri yok.Yani kale dışında heryerde oynuyo daha doğrusu mevkiide sırıtmıyo olabilir.ama elinde o mevkii için ümit özattan daha iyisi varsa onu oynatacaksın.refakatçi futbolcu.tekmeye kafa sokacak kişilikte değil.rakibe ceza sahasına kadar müdahale etmeden refakat ediyor.sağ ayakla bu adamdan sol bek olmaz.çünkü sağ ayağıyla bile zar zor orta yapıyor.fenerbahçede oynayabileceği en iyi yer iç orta-ön libero.ve takımda bu mevkii için ondan daha iyi daha hızlı adamlar var.bu benim görüşüm kimse yanlış anlamasın sizinkileri merak ediyorum bu konuda?

İstikrarlı bir arkadaşımız Hep eleştiri Tam eleştiri.2004 ten beri eleşiriyor :)

Turgut Görer
23-09-2006, 02:19
Evet evet. Gitmeseydi eğer bence Luciano bu işin adamıydı ama o gittiği için Ümit Özat'tan başkası yapamaz bu işi. Bence layıkıyla da yapıyor zaten. Helal olsun diyorum, alnından öpüyorum kaptanımızı.

Sinan Bıçak
23-09-2006, 02:21
İbrahim Kutluay,Ömer Onan yada Mirsad Türkcan gibi Fenerbahçeli olacağıma Ümit Özat gibi Fenerli olurum daha iyidir...

İlker Aktaş
23-09-2006, 02:23
Philipp Lahm 'ın da sağ ayaklı olduğunu biliyor muydunuz? Hani şu Dünya Kupası'nda Almanya'nın en iyi oyuncularından biri olan sol beki Philipp Lahm..

Turgut Görer
23-09-2006, 02:23
İbrahim Kutluay,Ömer Onan yada Mirsad Türkcan gibi Fenerbahçeli olacağıma Ümit Özat gibi Fenerli olurum daha iyidir...
Son noktayı koydun Sinan kardeşim. Bu herşeyi anlatıyor.

Turgut Görer
23-09-2006, 02:25
Philipp Lahm 'ın da sağ ayaklı olduğunu biliyor muydunuz? Hani şu Dünya Kupası'nda Almanya'nın en iyi oyuncularından biri olan sol beki Philipp Lahm..
Hani şu sağ ayağıyla 35-40 m.'den bazukayı filelere çakan adam. Kupanın en güzel 3 golünden biri olan hani. Evet evet. O Philipp Lahm:)

İlker Aktaş
23-09-2006, 02:28
Hani şu sağ ayağıyla 35-40 m.'den bazukayı filelere çakan adam. Kupanın en güzel 3 golünden biri olan hani. Evet evet. O Philipp Lahm:)

Ben de kaç metre olduğuna emin olamamıştım tam ;)

Turgut Görer
23-09-2006, 02:31
40 yoktur ama o civarda birşey işte:)
Darısı kaptanımızın başına.

İlker Aktaş
23-09-2006, 02:32
Fenerbahçe'ye atmıştı zamanında frikikten ondan sonra da göremedik pek oralardan isabetli şutlarını :P

İnşallah.. Mübarek üç aylarda hem de Ramazan Arefesinde.. :)

Onur Aloğlu
23-09-2006, 03:52
6alatasaraylı

Bugün Galatasaray' ı böyle yazıyorsak bu Ümit sayesindedir. :)

Burçay Tiftikçi
23-09-2006, 08:07
Bugün Galatasaray' ı böyle yazıyorsak bu Ümit sayesindedir. :)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Burçay Tiftikçi
23-09-2006, 08:12
bugüne kadar ümit özata hangi takımlısın sorusu soruldumu?gerekmediği düşünüldü belki ama herhangi biryerde Fenerbahçeliyim dediği duyuldu mu?

Ümit kötü 1,2 maç çıkarsın hemen futbolunu eleştiriyorsun , ümit iyi maçlar oynamaya başlasın böyle futbol dışı eleştiriyorsun.yazmaya devam et ,iyi oluyor..Okuyup okuyup gülüyorum neşeleniyorum ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sinan Bıçak
23-09-2006, 09:57
sana ne kardeşim sana giren çıkan mı var Allah Allah...

terbiyesizliğin gereği yok

Erkan Keremoğlu
23-09-2006, 13:54
Seviye sürünmekte.

Utku Bayram
23-09-2006, 15:23
Ümit kötü 1,2 maç çıkarsın hemen futbolunu eleştiriyorsun , ümit iyi maçlar oynamaya başlasın böyle futbol dışı eleştiriyorsun.yazmaya devam et ,iyi oluyor..Okuyup okuyup gülüyorum neşeleniyorum ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Burçay ümit iyi oynasın futbol dışı eleştiriyorsun diyorsun da bugün yabancı kontenjanı 6+1 olsa ilk transfer yapılacak bölge solbek sanırım ayrıca Fenerbahçe tarihinde hiç bu kadar eleştirilen tarftarı ikiye bölen bir kaptanı olmamıştır.(sende rüştüyü sevmezsin mesela ben onu sonuna kadar savunurum garip çelişki..)

Utku Bayram
23-09-2006, 15:31
terbiyesizliğin gereği yok

terbiyesizlikle alakası yok bana bunu yazarsan
İstikrarlı bir arkadaşımız Hep eleştiri Tam eleştiri.2004 ten beri eleşiriyor

bu cevabı verme hakkı doğurursun.
böyle birkaç tane tip var futbolcuyu takımı teknik direktörü eleştirenlere ters ters cevaplar vermeler takışmalar insanları unifebden soğutuyorlar ve "biz 20 kişiyiz birbirimizi biliriz" kimsiniz kardeşim siz.tanımam ben hiçbirinizi.eleştiri yapılmayacakmı bu forumda.yada sizden izin mi alacağız eleştiri yaparken.yada unifeb sizin malınızmı.öyleyse söyleyin biz gidelim siz takılın...

İlker Aktaş
23-09-2006, 17:58
böyle birkaç tane tip var futbolcuyu takımı teknik direktörü eleştirenlere ters ters cevaplar vermeler takışmalar insanları unifebden soğutuyorlar ve "biz 20 kişiyiz birbirimizi biliriz" kimsiniz kardeşim siz.tanımam ben hiçbirinizi.eleştiri yapılmayacakmı bu forumda.yada sizden izin mi alacağız eleştiri yaparken.yada unifeb sizin malınızmı.öyleyse söyleyin biz gidelim siz takılın...

Biraz daha sakin..
Ne ÜNİFEB'i birileri sahiplenebilir ne de burada bir hiyerarşi vardır. Herkes istediğini yazar tabii ki ben bile daha 1 senedir bu forumdayım ama kimse ile böyle bir sürtüşmem ya da yazamazsın diyen olmadı. Bence göndermeden bir ön izleme yapmakta ve ifadelerimize dikkat etmekte fayda var.

Birilerine bir şeyler öğretmek bana düşmez burada benden çok daha büyükler var ama yine de biraz sakin..

Mustafa Ünal
26-09-2006, 02:33
Fenerbahçe kaptanlığını her adam yürütemez..Ağır bir iştir..Ümit'in sahada ki görevi sadece sol bek oynamak değil takımı da sürekli ayakta tutup moral vermektir..

Eleştirirken kendinizi de biraz o insanın yerine koymalısınız..Becerebilen arkadaşlara teşekkür ediyorum..

Ve lütfen ilkokul tarzı konuşmalardan kaçınalım..Sayfanın tepesinde Üniversiteli Fenerbahçeliler yazıyor ilkokullu Fenerbahçeliler değil!

Burçay Tiftikçi
26-09-2006, 10:22
Utku kusura bakma ama bir sorum olacak ; Fenerbahçe'nin kaptanına gs li demenin neresi eleştiri..Ayrıca şu başlıktaki bütün eleştirilerin birbirinin kopyası , Farklı şeyler anlatsan neysede utku dönüp dolaşıp aynı ayın aynı şeyleri söylüyorsun.Anladık ne demek istedigini ne düşündügünü niye bu kadar inat ediyorsun anlamıyorum bu yüzden bu eleştirilerin can sıkıcı oldu şahsen söyliyim eleştirilerine cevap vermek gelmiyor içimden , çünkü hep aynı şeyleri söylemek zorunda kalıyorum.Bir ara acaba bir yazı yazsamda her eleştirine aynı yazıyı kopyala yapıştır yapıyımmı diye düşündüm ama sana saygısızlık olur diye bundanda vazgeçtim..

Utku Bayram
26-09-2006, 13:09
Utku kusura bakma ama bir sorum olacak ; Fenerbahçe'nin kaptanına gs li demenin neresi eleştiri..Ayrıca şu başlıktaki bütün eleştirilerin birbirinin kopyası , Farklı şeyler anlatsan neysede utku dönüp dolaşıp aynı ayın aynı şeyleri söylüyorsun.Anladık ne demek istedigini ne düşündügünü niye bu kadar inat ediyorsun anlamıyorum bu yüzden bu eleştirilerin can sıkıcı oldu şahsen söyliyim eleştirilerine cevap vermek gelmiyor içimden , çünkü hep aynı şeyleri söylemek zorunda kalıyorum.Bir ara acaba bir yazı yazsamda her eleştirine aynı yazıyı kopyala yapıştır yapıyımmı diye düşündüm ama sana saygısızlık olur diye bundanda vazgeçtim..
Evet Burçay başlığı 2004 te açmıştım ve sende farketmişsin ki Ümit'i eleştirdiğim konular hep aynı.Yani o günden bu güne değişen hiçbirşey yok!
Ümit'e gs li demem ise bir eleştiri değil gerçek.