Orijinalini görmek için tıklayınız : Arthur Zico
Sayfa :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Serkan Özen
24-08-2006, 12:39
Sanırım artık yeni teknik direktörümüzü de tartışmanın zamanı geldi.
Scolari, Capello, Cuper gibi kariyerli isimlerden bahsedilirken adeta kimse bulunamadı diye teknikdirektörlük kariyeri sadece Japonya Ligi ve Japon millî takımından ibaret olan Arthur Zico alındı. Bu karar muhtemelen oynayacağımız erken ön eleme maçı sebebiyle acele ile alınmış bir karardı ve ilk saydığım kariyerli hocalarla anlaşma sağlanamayınca takımın başına apar topar Arthur Zico geldi.
100.yıl için yapılan söylemlerle taraftarda oluşturulan beklentiye bakılırsa Zico ismi tam bir hayal kırıklığıydı. Çünkü başkanımızın istifa ederken yaptığı konuşmada "Roberto Carlos, Morientes gibi oyuncular ve bu kalitede isimler" demişti. Bu söylem teknik direktörü de kapsıyordu. Bir ilke imza atarak son hafta şampiyonluğu kaybetmemize sebep olduktan sonra gönderilen Cristoph Daum'un ardından Avrupa kariyeri iyi olan bir teknik direktör beklerken adeta teknik direktörlük mevkii boş kalmasın diye alınmıştı sanki Zico. Çünkü 100.yıl için oluşturulacağı söylenen özel kadronun teknik direktörü en azından parlak bir kariyere sahip olmalıydı ama teknik direktör olarak sadece Japonya kariyeri bulunan ve Türkiye için tam bir soru işareti olan Zico göreve getirildi.
Zico muhtemelen futbolculuk döneminde mükemmel bir hücum oyuncusu olduğundan dolayı hücum futbolunu seviyor ve geldiği günden itibaren yaptığı açıkamalarla hücum futbolu oynatacağını, yediğinden fazlasını atan bir takım oluşturacağının sinyallerini verdi. Oysa eldeki kadro itibariyle Fenerbahçe'nin gol sıkıntısı yoktu. Cristoph Daum gibi hücum futbolu oynatamamakla eleştirilen bir teknik direktör ile dahi geçen sezonu 90 gol gibi yüksek bir rakamda tamamlamıştık. Oysa Fenerbahçe'nin en temel problemi, özellikle Avrupa maçlarında çok kolay gol yemesiydi. Fakat Zico gibi öncelikle hücuma yatırım yapan teknik direktörle de bu sorun aşılacağa pek benzemiyor.
Dinamo Kiev ile Ukrayna'da oynanan maçta golleri kişisel hatalardan yememize rağmen, Dinamo Kiev'li oyunculara çok rahat hareket edebilecekleri alanlar verdik. Yani o hatalar olmasaydı ve az gol yeseydik dahi ortada çok ciddi savunma problemleri vardı. Rakibin hamle yapmasına izin verdik ki eminim rakip Dinamo Kiev'den daha becereikli bir takım olsaydı skor çok daha farklı olurdu. Brezilya gibi hücum futbolunun en güçlü temsilcilerinden birinden yetişen Zico, 6 gollü Kayseri Erciyesspor maçından sonra oynattığı hücum futbol ile beğeni toplamıştı ancak zorluk derecesi yüksek olan ilk maçımızda yarım dakika tamamlanmadan geriye düşmemiz ve devamında savunmada çok zor duruma düşmemiz, Zico hakkında bazı fikirlerimizi netleştiriyor gibiydi. Zico Ersun Yanal tarzı tek düşüncesi gol atmak olan bir futbol mantalitesini benimsiyordu ama Fenerbahçe yine müzmin problemi olan kolay gol yeme handikapına bir kere daha yenik düştü. Futbolun diğer yönü olan savunmayı hiç düşünmüyorduk. Öyle ki sahada aynı anda Tuncay, Anelka, Alex ve Tümer vardı.
İlk maçta elde edilen 3-1'lik yenilgi ikinci maçta gol atmayı, üstelik erken gol atmayı gerektiriyordu ancak rakibin en belirgin özelliği de aldığı toplarla hızlı çıkıp kontraataklarla raibini vurmaktı ve kazandıkları ilk topu hızlı bir şekilde kalemize taşıyıp golü buldular. Fenerbahçe bir kez daha kolay gol yeme alışkanlığına yenik düştü. Gol atmamız gereken bir maçta dikkat etmemiz gereken en önemli şey rakibin kontraataklarıydı ve biz daha rakibin ilk kontraatağında, hatta ilk atağında gol yiyecek kadar savunma yapamıyorduk. Golden sonra üzerimizde şoku atlatana dek 2 defa 2.golü yeme tehlikesi yaşadık ki bunlar biraz yediğimiz erken golün şoku biraz da oyuncularımızın beraber oynamaya alışık olmamalarından kaynaklanıyordu.
Kısaca Zico savunma problemimizi çözecek gibi görünmüyor ama bu problem Fenerbahçe'nin bence en temel problemi.
Zico'nun şimdiye kadarlık artıları ise gençlere güvenip gençleri takıma kazandırması oldu. Dün özellikle attığı golden sonra Kerim sanki 40 yıldır Fenerbahçe'de oynuyor gibi oynamaya başladı. 2 senedir sağ bekte oynayan Serkan'ı kestiği gibi gün geçtikçe performansı yükseliyor. Can Arat da dakika bile alamadığı Daum döneminden sonra Servet ve Luciano'nun sakatlığı sebebiyle bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve hiç sırıtmıyor.
Daha belki konuşmakiçin çok erken ama sezonun bu zamanına kadarki tablosu bu şekilde. Umarım Zico üstün bir performans göstererek transferi sonrası hayal kırıklığına uğrayan ama yine de kendisini Fenerbahçe'nin teknik direktörü olduğu için destekleyen taraftarın gönlünde taht kurmayı başarabilir.
Yalçın Ateş
24-08-2006, 19:42
konuşmak için erken 2 maçta adamı asacak kadar cahil bir topluluk değiliz . Bizim görevimiz destek olmak . Karşılığını beklemek de hakkımız ama olmuşla ölmüşe çare yok.
Emre Çevik
24-08-2006, 22:50
[quote author=Turgut Görer link=board=futbol;num=1156412098;start=0#3 date=08/24/06 22:28:13]"Mutsuz olduğum gitmek istediğim ve Luca’yı çağırttığım yolunda yazılan haberleri duyduğumda şok oldum. Nedense bazı insanlar benim Fenerbahçe’de mutlu olduğum gerçeğini bir türlü kabullenemiyor ya da kabullenmek istemiyor. Bu belki de normaldir bilemiyorum ama bir çok ülkede bir çok takımda oynadım ama benim hakkımda bu kadar asparagas haber yayınlandığını hiç görmemiştim.
Gerçi benim söyleyeceklerim bu haberleri yazanların bir kulağından girip bir kulağından çıkacaktır ama tekrarlıyorum ki ben Fenerbahçe’de mutluyum. Dün küçük hatalar yaptığımız için turu geçemedik. Ama unutulmasın ki Fenerbahçe hâlâ Avrupa arenasında ve biz Fenerbahçeli futbolcular olarak UEFA Kupası’nda Fenerbahçe’yi en üst noktaya kadar taşıyacağız bunun için mücadele edeceğiz. Ayrıca menajerimin buraya gelmesi o kadar da şaşırtıcı değil çünkü zaten benim burada olmam nedeni ile o da neredeyse İstanbul’da yaşıyor.
Ben gördüm ki insanlar en küçük olumsuz olaydan sonra bile felaket senaryoları yazmaya ve kendileri inandığı gibi halkı da inandırmaya çalışıyorlar. Ancak kimsenin endişesi olmasın ben Fenerbahçe’de mutluyum ve Fenerbahçe ile yaşayacağım çok güzel günler olduğuna inanıyorum. Günün birinde buradan gideceksem bu sözleşmem bittiği zaman ya da Fenerbahçe Kulübü ile taraftarı beni istemediği zaman olur.”
Stephan Appiah
Kaynak: Fenerbahce.org
Benim gördügüm kadarıyla yüregini ortaya koyan,canını dişine takan,ayakta kalmaya calısan futbolcularımızın basında geliodu Appiah.. bu konusmasıda FENERBAHCE düşmanlarına,onu gödermek isteyenler ii bir cevap olmustur herhlade...
Sercan Matur
24-08-2006, 23:52
Bende ne zaman açılacak diye bekliyordum :)
Aferin size...
Onur Aloğlu
24-08-2006, 23:56
Çok erken değil mi?
Tamer Akdağ
24-08-2006, 23:58
tabiiiki cok erken...1-2 macla zicoyu tartısmak olmaz..
Sercan Matur
25-08-2006, 00:01
Zicoyla olmaaaz...
Yürümez bu iş.
Zico go home..
Sen kimsin ki be Zico ?
Serhat Özcan
25-08-2006, 00:52
teknik direktör değil...
Onur Aloğlu
25-08-2006, 00:53
:)
Canberk Günaydın
25-08-2006, 00:56
Çok erken değil mi?
geç bile kalındı ;)
Serkan Özen
25-08-2006, 00:56
Onca yazıya yapacağınız yorum bu kadar mıydı?
Başlık açmak illa göndermek demek oluyor sanki.
Futbol hakkında bişey konuşmak yasak oldu şu forumda.
Onur Aloğlu
25-08-2006, 01:03
En azından kendi üzerime düşeni söyleyim Serkan arkadaşım, Zico' nun tartışılması için oldukça erken. Henüz transferi tamamlanmamış, ligde 3 maç oynamış, Avrupa' da ise B36 yı saymazsak bir mağlubiyet bir de beraberlik almış. Şu görüntüye göre başarılı bile denebilir. Ancak bunun için bile erken olduğu kanaatindeyim. Bu takımın defansına Lugano ve Luciano yerleştikten sonra, olası bir forvet ve bir de sağ/sol kanat adamıyla çok daha iyi bir çehresi olacağını düşünüyorum. Fakat tartışmak için gerçekten çok erken.
Yiğit Arın
25-08-2006, 01:07
Ben bu topiğin açılmasını Yiğit Arın'dan beklerdim ama sana nasipmiş...
Ben de Mesut Turna'dan böyle bir mesaj beklerdim. En azından insanların birbirini tanıması güzel bir şey. :)
Görüyorum ki bazılarımızda inanılmaz bir refleks oluşmuş teknik direktör konusunda. Daum başlığından kalan görüntüler burada da devam ediyor. Serkan, geri kalan 7 resmi ve bilmem kaç özel karşılaşmadan bir sonuç çıkarmış, bir ön karara varmış ve başlığı açmış. Muhtemelen aynı düzeyde tartışmanın sürmesini umarak... Ne bir sataşma var, ne bir küçük düşürücü ifade.
Daha erken olduğunu, şimdiden bir karara varılamayacağını düşünebilirsiniz ama bunun yolu bunu söylemektir, ironiler, laf atmalar değil. Kendi görüşünüzden başka da görüşler olabileceğini, bunun da forum kuralları içerisinde dile getirilebileceğini kabullenmek gerekiyor. Yoksa böyle mesajlar atarak, daima soruşturan, tartışan, çözümler bulmaya çalışan bir üniversiteliler forumu yerine, şu anki gibi seviyesi yerlerde sürünen, birbirimize laf geçirmeye çalışmaktan öteye gidemediğimiz bir forum oluşturmuş oluyoruz.
Fenerbahçe Futbol forumunda Fenerbahçe Futbol takımının teknik direktörünün tartışıldığı, övüldüğü veya eleştirildiği bir başlığın olmasının neresi yanlış anlamıyorum. Bunun zamanı olmadığını da düşünüyorsak, bunu dile getirelim ama öyle düşünmeyenleri küçük düşürmeye kasmayalım. Sonuçta ne zaman neyin tartışılabileceğine aramızdan kimsenin karar vermeye yetkisi yok. Herkes kendi kararını verir, ister tartışır, ister tartışmaz. "Ben eleştiri için çok erken olduğunu düşünüyorum." demek bu kadar zor olamaz.
Ha bunları yapmamak forum kurallarını çiğnemek de olmuyor tabiiki. Yukarıdakiler de bir kural değil, ama ben bize yakışan seviyede bir tartışmanın böyle süreceğini sanmıyorum.
Düzenleme:
En azından kendi üzerime düşeni söyleyim Serkan arkadaşım, Zico' nun tartışılması için oldukça erken. Henüz transferi tamamlanmamış, ligde 3 maç oynamış, Avrupa' da ise B36 yı saymazsak bir mağlubiyet bir de beraberlik almış. Şu görüntüye göre başarılı bile denebilir. Ancak bunun için bile erken olduğu kanaatindeyim. Bu takımın defansına Lugano ve Luciano yerleştikten sonra, olası bir forvet ve bir de sağ/sol kanat adamıyla çok daha iyi bir çehresi olacağını düşünüyorum. Fakat tartışmak için gerçekten çok erken.
Bu mesajı yazarken en son Serhat'ın mesajını görmüştüm. Teşekkürler yorumun için.
Hasan Muradoğlu
25-08-2006, 02:04
Zicoyla olmaaaz...
Yürümez bu iş.
Zico go home..
Sen kimsin ki be Zico ?
Katılıyorum Serco'ya :)
Baran Kutlu
25-08-2006, 02:45
serkanın söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama şu bölüm için birşey söyleyeceğim
Scolari, Capello, Cuper gibi kariyerli isimlerden bahsedilirken adeta kimse bulunamadı diye teknikdirektörlük kariyeri sadece Japonya Ligi ve Japon millî takımından ibaret olan Arthur Zico alındı. Bu karar muhtemelen oynayacağımız erken ön eleme maçı sebebiyle acele ile alınmış bir karardı ve ilk saydığım kariyerli hocalarla anlaşma sağlanamayınca takımın başına apar topar Arthur Zico geldi.
belki saydığın kariyerli hocaların adı gundeme gelmeden ZİCO takımın başına gtirilseydi yönetim ZİCOyu getirdi diye bu kadar tepki almazdı.campell denip de luganonun gelmesi gibi bu hoca tercihi..
Ozan Ercan
25-08-2006, 03:06
Ben de Serkan`a katiliyorum. Diger futbolcularimiz hakkinda neden basliklar var o zaman? Basligin acilmasi Zico`yu sevmedigimiz ya da istemedigimiz anlamina gelmiyor. Sadece kendimizce hatali gordugumuz yanlarini elestirme firsati bu. Forumun amaci da bu zaten. Kimi kendini bilmez insanlar elestiri boyutlarini asip hakaret edebiliyor veya sinirleri yatismadan mac sonrasi cesitli yorumlarda bulunabiliyor.
Ama bu demek degil ki bu forumda Zico adina baslik acilamaz. Actigi icin Serkan`a tesekkur ederim. Umarim dogru dusuncelerle ve yapici elestirilerle devam eder bu baslik.
Muhammet Budak
25-08-2006, 08:54
Topice go home'cular uğramasın yeter.
Emre Akgün
25-08-2006, 13:38
zicoya inancim tam...
Evren Özcan
03-09-2006, 03:41
Valla sevgili Fenerbahçeli dostlar bana söylenecekler biliyorum ama bence ve benim gibi düşünen birçok Fenerbahçeli gibi Zico'yu "son derece başarılı" buluyoruz.Nedenine gelince sıralayalım.
1)Eğer ligdeki maçlar ve Kiev maçlarını dikkatle izlerseniz,topu hep rakip yarı sahada tuttuk ve eskiden hiç olmadığı kadar atak yaptık.
2)Ligin en isabetli şut çeken ve en çok pozisyon yaratan takımıyız.
3)Çok da başarılı olmamalarına rağmen gençler sahaya sürüldü.Kiev gibi önemli bir maç olmasına rağmen.
4)Bu takımda geçen seneden değişen tek şey "Tümer", ki o da fazla yabancılık çekmedi.Ancak eldeki malzeme aynı mı? AYNI.
5)Eğer bugün Tuncay ve Semih ve hatta sözleşmesi feshedilen Murat girdikleri pozisyonlarda golü bulsalardı bugün vay be aslan Zico Kral Zico diye inleyecekti dört bir yan.
6)Zaman zaman hala Daum döneminde de gördüğümüz yarı sahamıza gömülme eksimiz göze batıyor ancak FB o eski ezik görünümünden uzak.
7)Eğer Zico bizden önce bir başka takımda görev yapmış olsaydı belki çok daha iyi olacaktı.
8)Ancak buradana GERÇEK FBliler sesleniyorum beni onlar anlayacaktır.Bugün Sevilla takımının hocasının önceden hangi başarısı var?Bugün AZ Alkmaar takımı 35 yaşında kaptanla yarı final oynadı hocası Co-Adriense'yi kim tanıyordu?Bugün keşke kalsaydı dediğimiz Joachim Löw Sturtgart takımına 39 yaşındayken UEFA finali oynattı.Öncesinde neyi vardı?Avrupa'nın bayıldığı Jose Morinho Porto'dan önce "hiçbir takım çalıştırmamış,sadece menajerlik yapmış" olmasına rağmen uefa ve CL kupalarını kaldırmadı mı?
Kısacası yeter artık!!! Bıktık!!FB kimi hoca yapsa ay bu adamın kariyeri yok, aman bu adam yaşlandı.Ya bu da kim!!diye saçma sapan tepki verenlerden bıktık.Eminim ki bugün Capelloyu getirseydik..Ya bu adamın beyni dumura uğramış kardeşim diyeceklerdi...FByi sürekli aşağı çekiyorlar biz de bunlara sürekli kandık.Yetti artık..YETER!!! Bizde hiçkimse kusura bakmasın hep destek tam destek dedik ilk 10 dkdan sonra hep sustuk.gol attık en yavaş en coşkusuz tezahuratı yaptıkk..Fenerrrrbahççeemmm beniiimmm...Karşı açıktan ses gelmezz ıslıklar başlar sonra bi daha bi daha...eee???Sapına kadar destek olacaksınız!!! Hiç kusura bakmayın bugün BJK tribünleri 90 dk susmuyor..Bugün GS takımının aldığı kupaların,başarıların altında ezilen bir taraftar kitlesi olduk..Yeter artık...ZİCOyu da yedirtmeyelim..Bu iş takım olmakla oluyor.Takım olmak da önce taraftardan başlar..Bana birisi çıkıp da son 5 yılda yaptığımız dilden düşmeyen coşkulu bir beste söylesin..."Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe"....eee hani başka nerde??? Haydi beyler uyanalım...bu takımı hep dış nifaklar zedeledi biz de kendi içimizde oyunlara kandık...100 yıllık efsaneyi kimseye yedirtmeyelim...İşte çok harika transferler yapıldı..Fenerbahçe tarihinin en sağlam kadrosudur.ve bu kadro destek ister..Hep destek tam destek değil... Sapına kadar destek...Ölümüne destek..Biz o stadı cehennem etmeliyiz herkese...Bu da yetmez deplasmanlara cehennem götürmeliyiz..
not:Bence FB yönetim kurulu 100.yıl beste yarışması düzenlesin.Tezahurat yapalım en güzelini yazalım,söyleyelim..
100 yıllık efsane,saldır ölümüne
Canımız fedadır şanlı rengine
Yıllardır çektiğimiz kahrın üstüne
Bizim için al kupaları al Fenerbahçe
100 yıldır aşığız renklerine
Fenerbahçem bir efsane
Kimler geldi kimler geçti
Bizim aşkımız formaya hiç dinmedi.
Büyüklüğün ne kupa ne de uefa
Ölümüne seviyoruz seni kanarya
100 yıldır çarpıyor kalplerimiz senin uğruna
Bu büyük taraftar için saldır kanarya
Evren Özcan
http://www.evrenozcan1985.com.tc
Şükrü Günal
03-09-2006, 16:14
Futbolu sevdiği,bildiği malum..Futbolcuya tamamen bir dost gibi yaklaşması da iyi gelişme.Fakat sanki takımın kondüsyonu geçen seneye göre düşmüş gibi.Dinamo maçında geçen sene olsak boş alan bırakmazdık,bu sene daha bir savruk oynuyor gibiyiz.Bu da Koch'un farkı olsa gerek.Zico hücum adamı.Teknik açıdan bize çok şey katacak ama karizma ve disiplin açısından zaman gösterecek..
Ufuk Peker
17-09-2006, 21:00
bu mudur 100.yıl da oynayacağımız oyun?.bumudur yani?
1,2,3......1907'ye kadar saycaz sanırım uyumluluk sürecini atlatabilmek için.biri umarım arthur zicoyu durdurur.yoksa 100.yılımız haram olacak.onbirde oynamayan önder son 8 dk kala kezmanın yerine oyuna giriyor daha ne olsun kİ?
Sercan Matur
17-09-2006, 21:53
Biraz beklemek lazım...
Adam 4-5 hafta diyor... Sabretmek lazım...
Olur böyle kötü oyunlar arada bir...
Biz işimizi yapalım...
Sahayı eleştireceğimize biraz tribünleri eleştirelim?
Kaç gündür tüm Fenerbahçe taraftar sitelerinde, Gazetelerde konuşulan 'tribünlerimiz' ile ilgili konudan kimse bahsetme gereği duymuyor...
Tabi.. bizler dört dörtlüğüz ya, biz muhteşemiz ya... Kendimizi eleştirmeye ne hacet.. Her zaman o gitsin bu gelsin. Bunla olmaz, o iyi oynamıyor...
Ahh Ahh..
Övünç Zaman
17-09-2006, 21:57
bugünkü sivas maçında gördük zico beyefendiyi. fenerbahçe beraberliğe yatacak bir takım değil. zco erde olduğunun farkında değil. bu takımı taşıyamayanlar burdan giderler. fenerbahçeye böyle ezik futbol'u oynatan sorumlular kimse hepsi teker teker giderler. gideceklerde. zico feneri kaldıramadı. bugün gönderilmeli.
Ufuk Peker
17-09-2006, 22:00
Biraz beklemek lazım...
Adam 4-5 hafta diyor... Sabretmek lazım...
Olur böyle kötü oyunlar arada bir...
Biz işimizi yapalım...
Sahayı eleştireceğimize biraz tribünleri eleştirelim?
Kaç gündür tüm Fenerbahçe taraftar sitelerinde, Gazetelerde konuşulan 'tribünlerimiz' ile ilgili konudan kimse bahsetme gereği duymuyor...
Tabi.. bizler dört dörtlüğüz ya, biz muhteşemiz ya... Kendimizi eleştirmeye ne hacet.. Her zaman o gitsin bu gelsin. Bunla olmaz, o iyi oynamıyor...
Ahh Ahh..
arkadaşım taraftar daha ne yapsın ki? tek golümüzü atan kezmanın oyundan alınışına mı mani olsun!zico bunu başaran adam taraftar tibünde kendini parçalasa bu mantaliteyle hiç bişey olmaz.
Burak Yayla
17-09-2006, 22:09
bugünkü sivas maçında gördük zico beyefendiyi. fenerbahçe beraberliğe yatacak bir takım değil. zco erde olduğunun farkında değil. bu takımı taşıyamayanlar burdan giderler. fenerbahçeye böyle ezik futbol'u oynatan sorumlular kimse hepsi teker teker giderler. gideceklerde. zico feneri kaldıramadı. bugün gönderilmeli.
bu futboldan sorumlu olanlar sadece Zico'mu ???
Övünç Zaman
17-09-2006, 22:14
elbette değil. ama şu noktada yönetimi eleştirmek ne derece yapıcı olur bunu tartışmak lazım. zaten bu sene başarı gelmezse zico ile beraber yönetim de gider. ama ben sözün bittiği nokta olan ve takımı maça hazırlayan taktiksel bilgileri veren kişiyi en büyük suçlu olarak görüyorum. bir gün bile beklemek fazla zico hemen gönderilmeli...
Sercan Matur
17-09-2006, 22:16
yönetimi eleştirmekı yapıcı olmuyor da
Zico'yu eleştirmek mi yapıcı oluyor..
Bırakın Allahınızı severseniz..
Burak Yayla
17-09-2006, 22:23
ya şu takımın başına feriştahı gelse taktik teknik dökse,yığsa ortalığa senin topçun sahada terini dökmez,koşmaz,yorulmaz,yapıcı birşeyler yapmazsa, kusura bakma ama senin kral td'ün bile bir tarafını yırtsa bu iş olmaz. bu yüzden takımı bir bütün olarak alıp düşünmek lazım. Bundada bence futbolcuların kabahati Zico'dan daha daha fazla...
Övünç Zaman
17-09-2006, 22:26
bak sercanım. bu iş balından yanlış. sezon başladıktan 2 hafta sonra transfer yapan yönetim hatalıdır. ligin başlamasına 1 ay kala teknik direktör alan yönetim hatalıdır. bunları herkes gördü ve biliyor. ancak işin kötü tarafı bu yönetim yenilenerek daa bu sene tekrar seçildi. bu yönetimin seçilmesi için biz taraftarlar baskı yaptık. bırakın da yönetimin yaptığı yanlışlıklar hakkında yorum yapma özgürlüğümüzde olsun. daha rize maçından başladı bu oyun yapısı. rize, kiev,sakarya, antalya, randers ve şimdide sivas. bak arka arkaya 6 maçtan bahsediyorum. en kötü teknik direktör bile 6 maç üst üste kötü top oynayan ama yıldız ayakların sayesinde öyle yada böyle maç kazanabilen bi takımda bi şeylerin ters gittiğini görür. zico inadına aynı oyun yapısıyla oynuo. sen erciyes e oynadığın taktikle kiev maçına çıkamazsın çıkarsan işte böle ezilirsin. daha bunu bile göremeyen bi teknik direktöre sahibiz.
Sercan Matur
17-09-2006, 22:36
Birincisi bana hitap şeklini değiştir. Aramızda benimle bu şekilde hitap edebilmeni sağlayacak samimiyet yok sanırım.
İkincisi, eğer birşeyler gerçekten ters gidiyorsa (ki ben bunu düşünmüyorum) bu tamamen yönetim kurulunun dolayısıyla A.Yıldırım'ın kabahati, suçu, yanlışıdır. Balık baştan kokar...
Dediğin şekilde ligin başlamasına bir ay kala yeni hoca getiriyorsun.. Adam daha takımına yeni yeni alışırken uyum sağlarken, takımın büyük bir kısmını kiralama, satma ve yollama şekilleri ile başka kuluplere gönderiyorsun.. Ardından üç tane daha yeni yabancı oyuncu getiriyorsun... Ve bu gönderme getirme olaylarının yaşandığı zaman dilimi ligin bilmemkaçıncı haftası..
Bu duruma Zico naapsın?
Övünç Zaman
17-09-2006, 22:44
sen zico yu savunmaya devam et. ama ben kendi evinde bile ezik top oynayan bi fenerbahçe görmek istemiyorum. gönderilen ve kiralanan oyuncuların hiçbiri ilk 11 oyuncusu değildi. işi bilen bi hoca takıma gelen 4 yabancı oyuncuyu bi anda monte etmeye çalışmaz onları yavaş yavaş takıma ısındırıdı. şimdi zico yüzünden herkez edu'ya deivid'e önyargıyla yaklaşıyo.
Kayhan Özturk
17-09-2006, 22:47
Zico geldiği hafta açıklamasında, sahada futbolculara görev düştüğünü onların istekli arzulu olmasının gerektiğini, futbolculara büyük iş düştüğünü, kendisinin tecrübelerini paylaşacağını futbolculara bilgilerini paylaşacapını sölemişti. futbolcu koşmuyorsa istekli değilse zico ne yapsın. *
Ufuk Peker
17-09-2006, 22:51
sanırım zico burayı japonya sanıyor! ama burası FENERBAHÇE!
Sercan Matur
17-09-2006, 22:54
Ben Zico'yu değil, Fenerbahçe Teknik Direktörü'nü savunuyorum. Bunu yapmak da (bana göre) bir görev..
Eğer Zico, yada bir başkası Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak hizmet veriyorsa kulübe, her taraftar tarafından savunulmalıdır.
Şu sayfaları okuyan bir gazeteci yarın çıkar gazetesinde "Fenerbahçe taraftarı da Zico'yu istemiyor, ona adeta kin kusuyorlar" derse çok iyi mi olacak?
Bana kalırsa Fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun, o mevkideki kişiye saygı göstermeli.. İşi kişiselleştirmeden taraftarlık görevini yerine getirmelidir..
Takım kötü oynayabilir. Ruhsuz, Şahsiyetsiz de oynayabilir. Zamanında, bizi güldürdükleri gibi bugunde üzüyor hatta sinirlendirebilirler.. Ama bu gayet doğal.. Her vakit galip geleceğiz, her maç çatır çatır güzel futbol oynayacağız diye de bir kaide yok sanıyorum.. Topçuları ve teknik heyeti rahat bırakalım işlerini yapsınlar.. Bizde asıl işimize bakalım...
Övünç Zaman
17-09-2006, 22:55
ya hala futbolcu diyosunuz anlayamıyorum. ben yanlış görüyorum herlade. bu takım bu sene 6-0 kazandığı erciyes maçı da dahil olmak üzere hiç bir maç ezici ve baskın bi futbol oynamadı. onu geçtim kontrollü bi futbol bile oynamadı. hep dağınık. hiç mi taktiksel hata yok bu işte.
Mesrur Yersel
17-09-2006, 22:59
6 hafta geçti ama ben zico nun hiç bir katkısını goremedim bu takıma ki zico yu tarısmakta haklıyız geçmişi lmayan bir teknik direktor elindeki futbolcular bu ligin üzerinde kalitede futbolcular hep aynı kişilere takıldı bugune kadar oyuna sonradan girenler bile degişmiyor bu takımda mehmet yozgatlı, serkan balcı, olcan vs... vardı gecen sene kosmayanın yerıne alsın zaten saha içindeki futbolcularda tam yerinde degil yaaa valla savunma tamam bızde yeri gelince savunuruz ama yanlış bişeyi savunmak da ne kadar dogru o da tartışılır...
Hakan Ateşler
17-09-2006, 22:59
beyler taktik belli değil evet.ne oynadıımızı ne yaptıımız bilmioruz ama zico mu tek suçlu.bugün alex ne yaptı, deivid ne yaptı, rüştü saçmaladı lugano hele kırmızı karttan öcnce nie topa vurmassın üstüne gelio top balili geldi geçti, kabul edelim herkes kötüydü. bana göre hatalı olan yönetimdir.azizi başkan naz yapacağına, sampionluk gittikten sonra sahip çıksaydı takıma! kolpa başkan adayları seçtirip dışardan yönetme faln uuraşmasaydı , he sora geldi yeniden transfer yok o yok bu yok. anelka nobre luciano gitti 4 tane yeni adam geldi, bu adamlar 3. maçına çıktılar bi arada 6 maç faln değil...2 3 hafta sonra da bööle giderse o zaman düşünülür ama şu an için sabır lazım
Kayhan Özturk
17-09-2006, 23:06
ya bugün sizi teknik direktörlüğe getirseler maça nasıl bi kadroyla başlarsınızki, taktiği en fazla bu kadroya göre nasıl değiştirebilirsinizki? taktiği beğenmiyorsanız bi öneri sunun.
sahadaki futbolcu isteksizse nolursa olsun kazanamazsınız. futbolcuyuda heyecanlandıracak gaza getirecekte bizleriz. benim düşüncem böle.
Emre Tanrıseven
17-09-2006, 23:10
bence suçlu olan zico ve ondan da suçlusu onu başa getiren başkan.. böyle futbol olmaz 6 hafta geçti hiç bişe yok ortada yazık yani.. 10 tane sut olur mu ya maç boyunca kaleye.. kiminle oynuyoruz real madridlemi yoksa geçen hafta 3 kırmızı akrt görmüş eksik sivasla mı?.. dicek hiç bişe yok
Kayhan Özturk
17-09-2006, 23:11
ya futbolcuya zicomu dedi şut çekmeyin diye.
Ufuk Peker
17-09-2006, 23:12
ya bugün sizi teknik direktörlüğe getirseler maça nasıl bi kadroyla başlarsınızki, taktiği en fazla bu kadroya göre nasıl değiştirebilirsinizki? taktiği beğenmiyorsanız bi öneri sunun.
sahadaki futbolcu isteksizse nolursa olsun kazanamazsınız. futbolcuyuda heyecanlandıracak gaza getirecekte bizleriz. benim düşüncem böle.
bence yanlış düşünüyorsun.eğer kazanmamız gereken bir maçta durum berabere iken forvetleri birer birer çıkartıp defans oyuncusu alınıyorsa taraftar nekadar gaza getirse de boştur,çünkü ortada gol atcak adam kalmamıştır.bence son pozisyonda semihin yerine kezman o topa vursaydı gol olabilirdi sonuçta tek golümüzü atan ve maça ısınan bir adamı neden çıkartır anlamak mümkün deği!
Mesrur Yersel
17-09-2006, 23:13
aslında en buyuk suc yonetimin biz bile zico yu eleştiriyorsak... kariyerli bir hocayı getirseler kimse tartışmazdı ziconun yetrli olup olmadıgını galiba güçleri zico ya yetti ... valla ersun yanal diyenlere cok guluyordum ama su anda oynadıkları oyuna ve oynadıkları maçlara bakıyorumda utanıyorum guldugume biz daha ust duzey bı takımla bile oynamadık...
Mustafa Akdoğan
17-09-2006, 23:15
cok üzülüyorum cooooook...!1oo. yılda bunlar olmamalıydı,macımızı izlerken içimde ufak bir ümit bile kalmadan izliyordum ki lugano da k.kartı gördü..bundan sonrası için ümitli olmak istiyorum,işallah uyum sorunudur yalnızca fakat alexin etkisiz eleman rolünü oynaması çileden cıkarıyo beni......
Kayhan Özturk
17-09-2006, 23:18
peki kezmanı çıkarmasaydı kimi çıkarabilirdi semih 10 kişi kalmadan önce oyuna girdi. defans 1 kişi azalmış önderi sokmasa ve o an bi gol daha yese nolurdu? eldeki 1 puanda giderdi malum sene sonu 1 puana ihtiyaç nasıl oluyor ve semih golü atamıyorsa topa vururken bile gol inancı yoktu zico ne yapsın.ilerde malum tümer alex semih kezman geri dönmeyen adamlar
Sercan Matur
17-09-2006, 23:22
... kariyerli bir hocayı getirseler kimse tartışmazdı ...
Yanlıyorsun arkadaşım...
Capello gelseydi ilk puan kaybında "Burası Juventus değil Capello Efendi... Kendine gel" diyen çoook insan olurdu..
Çağlar Çağatay
17-09-2006, 23:25
eğer amaç eleştirmekse...
Kayhan Özturk
17-09-2006, 23:32
kim ne derse desin ben inanıyorum herşey düzelecek.
Hakan Ateşler
17-09-2006, 23:53
inanalım destek verelim bir sonraki maçta susacağımıza ümite tuncaya bağıracağımıza, takımı ateşleyelim destek olalım, biz üstümüze düşen görevi yapalım
Erkan Keremoğlu
18-09-2006, 00:38
Ben Zico'yu eleştirmiyorum. Geçen sene Daum'u eleştirirdim ama Zico'yu eleştirmiyorum. Sonuçta bir nevi stajer... Avrupa futbolundan, modern futboldan tabiri caizse bihaber, öğreniyor, belki efsanevi bir teknik adam olacak. Bu riski alanlar neye güveniyordu onu bilmiyorum ama Zico'ya en ufak bir tepki göstermiyorum, sonuna kadar da göstermeyeceğim.
Futbolu yorumlayacak olursak artık bir gerçeğin farkına varmamız gerek. Dünyada önde kanatlar olmadan, yani sağ açık ve sol açık olmadan oynayan takımların orta sahalarında Makelele, Ballack, Lampart gibi efsanevi orta saha 3'lüleri, ileri uçlarda kanatlarda oynayabilen forvetler oynuyor. Eğer ileride kanatlarda sarkık adamlar yoksa sağ bek ve sol bek dünyanın mevkilerinde en iyi oyuncuları oluyor çünkü hem defansif hem ofansif anlamda tüm kanat yükünü en iyi şekilde yapmak zorundalar.
Bizim takımda ne Deivid ne Kezman kanatlarda forvet gibi oynayabilir. Adam eksiltme, dripling ve orta yapma yetenekleri buna elverişli değil. Bu durumda sağ bek Kerim (ya da Serkan, Önder) ve sol bek Ümit tüm kanatların yükünü çekmek zorunda. İkisi de bek değil, sonradan devşirmeler. Kanatların yükünü dünyada yer edinmiş adamlar çekmeli bu sistemle diyoruz ama bek olmayan iki adama bel bağlıyoruz.
Bu bariz eksikler artık 3 senedir sistemimizde bas bas bağırmakta. Bu sistemde ısrar etmek geçen seneki şampiyonluğa mal oldu. Bu sene de edersek yine olacağını bağırıyor. Alex'in etkisi yarıya düşer diye bir mantıkla 2 forvet oynamaya devam edersek bu sisteme de devam ederiz. Alex gerçekten hem koşmadan oynayıp hem de 2 forvetle oynama zarureti doğuran bir oyuncu ise hemen gönderilsin.
Bu takım artık bütün dünyanın oynadığı, Gerets'in, Tigana'nın ısrar ettiği 4-4-2 taktiğine geçmelidir. Alex'i oynatmak şartsa 4-4-1-1 oynanmalıdır. Sağ kanada Yozgatlı (ya da Kerim) sola Tuncay (ya da Tümer) yerleştirilebilir. Tek forvet Kezman oynar. Devre arası Deivid yerine sağ açık alınabilir. Ama artık kanat oyuncuları oynamadan kurulan sisteme dayanacak halimiz kalmadı. Takım artık dağıldı. En basit rakipler tarafından çözülüyor. Kanat bindirmeleriyle delik deşik oluyor. Bu sistemde devam edilirse sonunda yine hüsran bekler bizi...
Onur Aloğlu
18-09-2006, 01:33
Şu takımda çok değil, yolladığımız Fabiano Lima gibi bir sol kanat oyuncusu, Rafinha gibi biraz pahalı ama yetenekli bir sağ kanat olsaydı Tuncay ve Kezman bu takımın hücum yükünü sırtlardı.
Haftalardır kanatlardan orta gelmiyor, tesadüfen gelen de adamın olmadığı yere gidiyor. Ümit dahi sonradan sol bek olmasına rağmen sol bek oynadığı ilk yıl inanılmaz işler çıkarıyordu. O da durdu.
Tüm bunlar bir yana en önemlisi şu. Fenerbahçe Anadolu takımları tarafından çözülmüş. Artık kimse bize karşı geriye yaslanarak oynamıyor. Sakarya, Antalya, Sivas takımlarının üçüyle arka arkaya oynadık. Orta sahasını beşleyerek, pres yaparak, önde basarak oynadı üçü de. İkisinde ağzımız yandı, birinde zor kurtulduk. Haftaya Konya da böyle oynayacak muhtemelen.
Ben umudu yitirmemekten yanayım. Herkes gibi umuyorum ki tüm bu yaşadıklarımız 3-4 haftalık uyum süreci ile tamamlanır. Ve hayalini kurduğumuz takımı izleyebiliriz.
Mehmet Özkarslı
18-09-2006, 02:23
bence zicoyu göndermek asmak vs. çözüm değil.
yeni bir teknik direktör gelse nolcak sistem tamamıyla değişecek bu sefer bu sisteme alışma dönemi başlıcak yine biz bu dönemin geçmesini beklicez şuanda yeni gelen oyuncuların uyumlu bi şekilde oynamasını nasıl bekliyorsak bu kezde sisteme alışılmasını beklicez tabi bu arada iş işten geçmiş olacak.zicoya inanmak futbolcuların yürekten oynamasını beklemekten ve desteğimizi vermekten başka yapılacak başka yapılcak bişey yok bence.
bu saatten sonra ziconun yerine gelebilecek bir teknik direktörün bi anda fenerbahçeyi değiştirebilmesi ve herşeyin birden bire olması için sanırım elinde sihirli bir değnekle gelmesi lazım...
bence eğer zico suçluysa bi okadar sahada yürekten mücadele etmeyen futbolcularda o kadar suçludur...
bende bir kaç haftaya kadar bu takımın daha iyi olacağına inanıyorum.
Yusuf Akan
18-09-2006, 15:48
Bende suçu zico ya yükleme niyetinde değilim,adam çıksa dese ki benim kapasitem bu kadar bende daha fazlasını beklemeyin...adam naapsın çıkıp kendi mi oynasın...Kerim i fenere kazandıran o dur....
Benim görüşüm....Orta sahamız kendineçeki düzen vermedikten sonra bizim takım düzelmez... orta sahamızın beyni kendini tam anlamıyla fenerbahçemize vermedikten sonra bu takım düzelmez...orta adamımız küçük maçlarda gösterdiği performansını büyük maçlarda göstermedikçe bu akım düzelmez(gerçi sivas ta küçüktü ama..!!!)...Kimse bana rakipde onu tutan birileri var dolayısıyla rakip da 10 kişi oynuyor edebiyatı yapmasın.Bu takımın düzelmesi bence alex e bağlı.Hadi daum gitti zico geldi...tanıdığı oyuncular alındı..peki sorarım size alex te bir değişiklik var mı? Adam şimdiden mukavelesini uzatma derdinde yaw...
Tamer Akdağ
19-09-2006, 11:02
İnanamıyorum yaa!
Dün gece bir spor programına Gaziantep başkanı bağlandı ve "1,5 ay önce Zico'nun menejeri bizi aradı ve 600.000 Euro karşılığında Zico'nun G.Antep'e gelebileceğini söyledi. Biz de o sıra Zenga ile anlaşmak üzereydik ve baktık ki Zenga'nın kariyerinde şampiyonluklar ve ikincilikler var, Zenga'yı tercih ettik" dedi.
O kadar üzgünüm ki yorum yapmak bile içimden gelmiyor ama biz Zico'ya 2 milyon $ veriyoruz! :( >:(
G.Antep başkanı skandal yaratmak istemediğini söyleyerek lafının sonuna bir de şunu ekledi: "Fenerbahçe Zico'yu aldığına göre demek ki çok büyük hocaymış ama biz kaçırdık"
??? ??? :-/ :-/
evet ne yazıkki bende duydum bu haberi..eğer gaziantep baskanının ortaya attığı bu iddaa dogruysa gercekten yazıklar olsun ! biz burda bosuna konuşuyomuşuz... :-/
Erkan Keremoğlu
19-09-2006, 14:23
Bir teknik direktörü Antep almamış biz almışız diye eleştirmek aymazlıktır. Zamanında da Kaka'yı önermişler bunlara, onu da almamışlar... Bu saçmalıkları arkası kesilmez.
Eğer futboldan anlıyorsanız yazarsınız şuraya 3 kelamla neden Zico kötü teknik adamdır, neden işini iyi yapmamıştır... Yok o kadar bilgim ve cesaretim yok diyorsanız Antep'e gitmemiş, Antep bunu reddetmiş, utanç duyulacak bir haber gibi zırvaları geçeceksiniz...
Appiah'ı Gs kovmuş, vay kerizler diye gururla anlatanların bu adamlardan farkı olmaması ise için başka bir komik yanı.
Tamer Akdağ
19-09-2006, 15:17
işin antep in alıp almamakla alakası yok ! işin managerler tarafından bi takıma 600 bin € ya yamanmaya calısan bi teknik adama yıllık 2 milyon € vermekle alakası war ve bu da bence cok ciddi bi şey...
Serhat Kılıç
19-09-2006, 17:38
zico bir riskti en başında biizm için.tutabilirde tutmayabilirde.tek çaremiz 1 2 hafta daha beklemek.ama şunu açıkça sölemek istiyorum önümüzdeki konya randers ve bursa maçlarında sadece skor değil futbol yönündende gelişme ve ilerleme olmadığı taktirde gözden geçirilmesi hatta gerçeklik derecesini bilmediğimiz ersun yanal dedikodusu gerçek olmalı bence.çünküü ziconun üstünde ısrar edilmemeli fazla çünkü 100.yılda bu kredimiz yok.ama şuda bir gerçek zicoya fazla suç bulamıyorum.suçlu aranacaksa yönetimin gecikmesi ve tercih yanlışıdır.bize düşen birşey olmamış gibi desteğimizi artırark vermek bu zor dönemde.
Erkan Keremoğlu
19-09-2006, 22:40
Yönetimi eleştiremezsin Tamer. Aymazlık yapma. Onların yaptıklarında zerre yanlış olamaz. Aşa bi Allah, bir de onlar.
Futboldan anlamıyorsan Zico'yu eleştiremezsin. Anlıyorsan yaz bildiklerini biz de faydalanalım. Kimse yönetim hatasızdır demiyor. Asıl hatalı yönetimdir yazısı 1 sayfa önce. Futboldan anlamıyorsak da okumayı biliyoruzdur heralde. Yazmadan önce biraz da okumak lazım...
Antep almamış da biz almışız. Böyle sığ bir eleştiri mi olur? Eleştiri yapacak olan varsa döksün bildiklerini ortaya. Kimse stand up yapıp insanları karalamasın...
Onur Aloğlu
20-09-2006, 00:44
Ya sen ne çok biliyorsun be kardeşim. Ağzı olan konuşuyor yaw. Burada eleştirilerini yazanlara saldıracağına ne demek istediklerini anlamaya çalış. Kişisel kavgaya dönüştürmeye amma bayılıyorsunuz yaw. Yok yazmadan önce okumak lazımmış da yok bilmem neymiş de. Bıdı bıdı bıdı. Benim sabahtan akşama kadar bu forumda okumadığım yer kalmıyor.
Gel bir de işimi de bana öğret istersen.*Allah'ım yaa. Ben antrenörüm daha ötesi var mı?!
Bu forum çok antrenör, basketbolcu, futbolcu gördü... Bilmende fayda var derim.
Onur Aloğlu
20-09-2006, 00:46
Yönetimi eleştiremezsin Tamer. Aymazlık yapma. Onların yaptıklarında zerre yanlış olamaz. Aşa bi Allah, bir de onlar.
Bu mesajda da bel altı çalışan sensin üstelik...
Onur Aloğlu
20-09-2006, 00:51
Bir teknik direktörü Antep almamış biz almışız diye eleştirmek aymazlıktır. Zamanında da Kaka'yı önermişler bunlara, onu da almamışlar... Bu saçmalıkları arkası kesilmez.
Eğer futboldan anlıyorsanız yazarsınız şuraya 3 kelamla neden Zico kötü teknik adamdır, neden işini iyi yapmamıştır... Yok o kadar bilgim ve cesaretim yok diyorsanız Antep'e gitmemiş, Antep bunu reddetmiş, utanç duyulacak bir haber gibi zırvaları geçeceksiniz...
Appiah'ı Gs kovmuş, vay kerizler diye gururla anlatanların bu adamlardan farkı olmaması ise için başka bir komik yanı.
Şu yazının neresinden "yönetimi eleştirmeyeceksin, eleştirirsen hainsin, bu aymazlıktır" yorumunu çıkardın merak ediyorum.
Yönetim eleştirilir. Herkes eleştirebilir, fikrini özgürce, kendine ve Fenerbahçeliliğine yakışır şekilde söyleyebilir. Herkes de bunun farkında zaten. Kimse de sana yönetimi eleştiremezsin dememiş. Kendi kendine sinirlenip, yazmışsın.
Recep Mahmutoğlu
20-09-2006, 09:32
arkdaşlar yalandan yere antrönerleri suçlamayalım tabiki hataları olmuştur. ancak sahada oynayan futbolcular da istek yok defalarca yazdım en son denizli macından bu güne gelin iyi top oynuyormuyuz yokk hiç bir şey yok. dışardan izleyen biri skoru bilmesin sarı-lacivert formalılar önde der kesin.kaptanımız acıklama yaptı dün uyuma ihityaç var diye haklı çünkü birbirleriyle daha yeni oynayan bir takım kuruldu alışma süreci olacaktır.o zaman kaptan diyecek onlara bu formanın hakkını verin diye verecekler sırtlarındaki forma sıradan bir takımın forması değil. lafı uzatmiyim bu sene geçen senelere göre daha kötü yönelitiliyoruz şamp.kaçırdığımız yıldada daha kötü.biri futbolcuları kendine getirsin... saygılarımla..
Mehmet Özkarslı
20-09-2006, 14:00
Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu platformda bunları konuşmamız şu anda yanlış ne biliym en azından bir birimize laf atarak veya birbirimizi karalayarak bi yere varamayız.
bu konu başlığı altında konuşmamız gereken zicodur zaten bu başlıkta sanırım onun için açılmıştır.
hepimiz Fenerbahçe için bişeyler yapmaya çalışıyoruz.
açıkcası ben biraz rahatsız oldum ve yazmak istedim yanlış düşünüyosam ve hatalıysam affola....
Tarık Özbolat
20-09-2006, 22:07
Arkadaşlar,
Şu bir gerçektir ki Fenerbahçe futbol takımı çok kötü oynamaktadır. Yıllardır eleştirdiğimiz Daum'u arar duruma geldik doğrusu. Daum zamanında, futbolun temel prensibi olan ve futbol okullarının(altyapıların) minikler kategorsinde futbolculara öğretilen ayağa pası, biz bir türlü yapamadık. Şu an ne yapıyoruz dersek onu anlamak ise gerçekten güç.
Fenerbahçe alan daraltamıyor, bu yüzden ayağa top oynayan ve hızlı çıkan takımlar karşısında Fenerbahçe zorlanıyor. Antremanlarda 5'e 2 top kapma çalışması vardır, ek olarak 2 veya 3 takımlı dar alan çalışması da. Amaç basan rakip karşısında tek topla alan açmak, rakipleri içinse de birlikte basarak rakibin oyun alanını daraltıp topu kazanmaktır. Antremanlarda uygulanan bu çalışmaları yıldız veya B geç teki amatör bir futbolcu rahatça başarır. Zor olan ise bunu maçta yapmaktır, çünkü maçta futbolcunun hareket alanı antremanda yapılan bu çalışmalara göre çok çok fazladır ve hareketli oyunda bunu yapabilmek beceri, savaşmak ve oyuncuları sürekli yönlendirecek iyi bir hoca gerektirir.
Fenerbahçe rakibe önde basamıyor ve bu yüzden uzun topla kontra çıkan takımlar karşısında çok önemli pozisyonlar veriyor. Rakibe önde basman için, rakibini topun önünde karşılaman gerekir, topun arkasında değil. 6 kişi ile geri dönmeyen takımımız ne yazık ki rakip forvetlerle başbaşa kalıyor ve de 60 metrelik bir alanda rakip takım serbest atak yapıyor. Karşısında ise Aurelio, Lugano ve de Edu kalıyor sadece.
Zico kendi döneminden kalan 1980 li yılların, bizim deyimimizle mahalle maçlarının, futbolunu Brezilya ekolunun esnek futbolcularıyla yapmaya çalışıyor, rakip çok güçsüzse ortaya Alex ve Tümer resitali çıkıyor. Ama rakip biraz ayağa pas oynayıp, orta sahada az adamla yakalarsa Fenerbahçe sorun yaşıyor.
Fenerbahçenin kadrosu çok kaliteli ama Avrupa da değil, Türkiye de. Bugun bu takımda üst düzey diyebileceğiniz bir Appiah bir de Kezman var, diğerleri ise Avrupada orta düzey futbolcular kategorisine girebilirler. Türk takımlarında ki çoğu oyuncular ise orta düzey futbolcu bile değiller. Ama Fenerbahçe den koşarak, savaşarak puan alıyorlar, bizim gibi degil. Biz ise avrupa kulupleriyle olan kalite farkını koşarak kapatacağımıza, koşmayarak daha da açıyoruz ve sonuç olarak Avrupa da başarılı olamıyoruz. *
Zico nun yapması gereken ise şu:
......................Rüştü.....................
Önder........Edu.........Lugano.......Ümit
Appiah......Serkan...Aurelio.......Tuncay
......................Alex.............. ..........
......................Kezman...................
Neden hala israr ediyor bir türlü de kimse anlamıyor. Futbol zeka oyunudur, satranç gibi. Futbolu oynayanlar degil anlayanlar yönetir. Zico iyi bir futbolcudur ama iyi bir hoca degil. Jose Mourinho çevirmendir ve Ersun Yanal da akademisyen, futbol oynamamışlardır ama son derece iyi çözerler futbolu. Chealse ve Manisanın durumu ortada...
***Bizler en zor günlerimizde hep Fenerbahçeyi destekledik,desteklicez de ama takımın bu kadar olanaklar içinde bizim desteğimize karşılık beklentilerimizi karşılayamaması bizi üzmektedir.
Forum Yönetimi
21-09-2006, 16:55
Değerli üyelerimiz,
Forum kurallarımız gereğince;
"Açılan bir konu başlığı altında, konunun bütünlüğünü bozan, konuyla ilgisi olmayan yazılar, üyelerin forumu daha kolay takip edebilmeleri amacıyla Forum Yönetimi tarafından uyarılmaksızın silinebilir."
Bu başlık altındaki konuyla ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
Yiğit Arın
21-09-2006, 17:01
Arkadaşlar,
Şu bir gerçektir ki Fenerbahçe futbol takımı çok kötü oynamaktadır. Yıllardır eleştirdiğimiz Daum'u arar duruma geldik doğrusu. Daum zamanında, futbolun temel prensibi olan ve futbol okullarının(altyapıların) minikler kategorsinde futbolculara öğretilen ayağa pası, biz bir türlü yapamadık. Şu an ne yapıyoruz dersek onu anlamak ise gerçekten güç.
Fenerbahçe alan daraltamıyor, bu yüzden ayağa top oynayan ve hızlı çıkan takımlar karşısında Fenerbahçe zorlanıyor. Antremanlarda 5'e 2 top kapma çalışması vardır, ek olarak 2 veya 3 takımlı dar alan çalışması da. Amaç basan rakip karşısında tek topla alan açmak, rakipleri içinse de birlikte basarak rakibin oyun alanını daraltıp topu kazanmaktır. Antremanlarda uygulanan bu çalışmaları yıldız veya B geç teki amatör bir futbolcu rahatça başarır. Zor olan ise bunu maçta yapmaktır, çünkü maçta futbolcunun hareket alanı antremanda yapılan bu çalışmalara göre çok çok fazladır ve hareketli oyunda bunu yapabilmek beceri, savaşmak ve oyuncuları sürekli yönlendirecek iyi bir hoca gerektirir.
Fenerbahçe rakibe önde basamıyor ve bu yüzden uzun topla kontra çıkan takımlar karşısında çok önemli pozisyonlar veriyor. Rakibe önde basman için, rakibini topun önünde karşılaman gerekir, topun arkasında değil. 6 kişi ile geri dönmeyen takımımız ne yazık ki rakip forvetlerle başbaşa kalıyor ve de 60 metrelik bir alanda rakip takım serbest atak yapıyor. Karşısında ise Aurelio, Lugano ve de Edu kalıyor sadece.
Zico kendi döneminden kalan 1980 li yılların, bizim deyimimizle mahalle maçlarının, futbolunu Brezilya ekolunun esnek futbolcularıyla yapmaya çalışıyor, rakip çok güçsüzse ortaya Alex ve Tümer resitali çıkıyor. Ama rakip biraz ayağa pas oynayıp, orta sahada az adamla yakalarsa Fenerbahçe sorun yaşıyor.
Fenerbahçenin kadrosu çok kaliteli ama Avrupa da değil, Türkiye de. Bugun bu takımda üst düzey diyebileceğiniz bir Appiah bir de Kezman var, diğerleri ise Avrupada orta düzey futbolcular kategorisine girebilirler. Türk takımlarında ki çoğu oyuncular ise orta düzey futbolcu bile değiller. Ama Fenerbahçe den koşarak, savaşarak puan alıyorlar, bizim gibi degil. Biz ise avrupa kulupleriyle olan kalite farkını koşarak kapatacağımıza, koşmayarak daha da açıyoruz ve sonuç olarak Avrupa da başarılı olamıyoruz.
Zico nun yapması gereken ise şu:
......................Rüştü.....................
Önder........Edu.........Lugano.......Ümit
Appiah......Serkan...Aurelio.......Tuncay
......................Alex.............. ..........
......................Kezman...................
Neden hala israr ediyor bir türlü de kimse anlamıyor. Futbol zeka oyunudur, satranç gibi. Futbolu oynayanlar degil anlayanlar yönetir. Zico iyi bir futbolcudur ama iyi bir hoca degil. Jose Mourinho çevirmendir ve Ersun Yanal da akademisyen, futbol oynamamışlardır ama son derece iyi çözerler futbolu. Chealse ve Manisanın durumu ortada...
***Bizler en zor günlerimizde hep Fenerbahçeyi destekledik,desteklicez de ama takımın bu kadar olanaklar içinde bizim desteğimize karşılık beklentilerimizi karşılayamaması bizi üzmektedir.
Gayet doyurucu bir yorum olmuş. Tamamına yakınına katılıyorum.
Sadece kurduğun takımda her zaman el bombası olan Serkan yerine Selçuk'u tercih ederim. Ayrıca sağ kanatta 2-2lik gs maçında olduğu gibi Aurelio Appiahtan daha başarılı olabilir. Mehmet'in defansif yetersizliği nedeniyle sağ kanada koymak biraz riskli.
Ancak koyduğun teşhis çok doğru. Avrupa futbolunu bilen ona göre takımını oynatmaya çalışan her hoca da bu teşhisi koyabilir-di.
Emre Akça
21-09-2006, 19:46
Sadece kurduğun takımda her zaman el bombası olan Serkan yerine Selçuk'u tercih ederim.
;D
yiğit son kararınmı bence düşün selçugun bir kaç maçını aklına getir.
Tarık Özbolat
21-09-2006, 22:33
Yiğit,
Serkana iyi bir hoca göbekte istenilen düzeyde futbol oynattırabilir. Gençlerbirliğindeki performası çok iyiydi. *
Yiğit Arın
22-09-2006, 00:00
;D
yiğit son kararınmı bence düşün selçugun bir kaç maçını aklına getir.
Selçuk hakkındaki fikrimi Sivas maçı başlığında yazmıştım. Bi daha yazmiym. :)
Maçı izleyemedim (iyi ki) ama buraya takıldım. Aurelio Daum zamanından beri hep öyle oynadı ama mücadeleciği ve top kapma becerisi sayesinde bu eksiği hiç görülmedi. İleri oynayıp risk almaya çalışmadığı için kendi kazandı. Hızlı futbol oynayamamızın da ana sebeplerinden biri oldu hep.
Ha Selçuk ne yaptı. Aurelio'dan da teknik olmasına, pas becerisi, hızlı oynama isteği daha çok olmasına, genç ve gelişmeye yatkın olmasına, onun kadar top kapma becerisi olmasa da mücadeleciliğine rağmen; çizgi halinde ileri geri giden, hem defansı hem hücumu becerebilen, birbirine yakın oynayan bir orta saha 4lümüz hiç bir zaman olmadığı için (bunda Alex'in varlığı da etkendir) ve Selçuk da hücuma pozitif destek verme isteğinde olduğu için, devamlılıkta sağlanmadığından çok top kaptırdı, ıslıklandı, yuhalandı. Geleceğin Tugay'ı denen adam, Fenerbahçe'nin harcadığı yetenekler arasında yerini almaya yavaş yavaş başladı. Nihat'ın lafı gibi, adı Selçukinho filan olsa, başımızda da Avrupa futbolunu bilen, kısaca "sağlam" takım kurup, ona göre oynatan bir hocamız olsa, belki daha farklı olurdu.
Bahsettiğim ortasaha 4lüsü üstte belirtilen ortasaha 4lüsü gibi. İyi denk gelmiş. :)
İlker Aktaş
23-09-2006, 00:55
Bence Fenerbahçe 4-3-2-1 ya da 4-2-3-1 sistemlerinden birisinde oynatılmalıdır ve bu kadro bu sistemlere fazlasıyla yatkın.
Örneğin 4-3-2-1 sistemini ele aldığımızda orta saha üçlüsü için elinizde Appiah-Aurelio-Selçuk-Serkan-Kemal hatta ve hatta Deniz gibi seçenekler var (Hatta bence Kerim de koyulabilir) ve bunlardan Appiah-Aurelio'nun yanına bu adamlardan kimi koysanız dinamo gibi çalışan bir orta sahanız olur ama benim de tercihim Selçuk olurdu sanırım ya da Önder'i sağ beke koyar Kerimi onun önünde oynatırdım. Önlerindeki ikilide bence oynayacak banko adam Tuncay'dır yanındaki ise Alex veya Tümer olabilir. Alex kesinlikle oynar diyenler son birkaç maçını izlesinler derim ben.
Gelelim biraz daha ofansif olabilecek 4-2-3-1 sistemine. Bu sistemde Fenerbahçenin orta ikilisi tabii ki Appiah ve Aurelio'dan oluşmalı. Önlerindeki üçlüde ise yine elimizde 4 adam var. Tuncay-Alex-Tümer-Uğur. Bu dörtlüden hangi üçlüyü koysanız bence iyi bir hücum zenginliği yaratırlar.
Bunca yazıdan çıkacak tek sonuç bence şu ki Fenerbahçe tek forvet oynamalıdır. Ve birilerinin Zico'ya çok hücum adamının çok ofansif futbol olmadığını hücum varyasyonlarının böyle sağlanmadığını anlatması lazım.
Ya bir türk bulalım Rıdvan gibi Aykut gibi ya da otursun birileri konuşsun lütfen. Bu böyle gitmez birileri Avrupa diyorsa hala çözüm bulsunlar buna da..
Tarık Özbolat
23-09-2006, 22:23
Bence Fenerbahçe 4-3-2-1 ya da 4-2-3-1 sistemlerinden birisinde oynatılmalıdır ve bu kadro bu sistemlere fazlasıyla yatkın.
Örneğin 4-3-2-1 sistemini ele aldığımızda orta saha üçlüsü için elinizde Appiah-Aurelio-Selçuk-Serkan-Kemal hatta ve hatta Deniz gibi seçenekler var (Hatta bence Kerim de koyulabilir) ve bunlardan Appiah-Aurelio'nun yanına bu adamlardan kimi koysanız dinamo gibi çalışan bir orta sahanız olur ama benim de tercihim Selçuk olurdu sanırım ya da Önder'i sağ beke koyar Kerimi onun önünde oynatırdım. Önlerindeki ikilide bence oynayacak banko adam Tuncay'dır yanındaki ise Alex veya Tümer olabilir. Alex kesinlikle oynar diyenler son birkaç maçını izlesinler derim ben.
Gelelim biraz daha ofansif olabilecek 4-2-3-1 sistemine. Bu sistemde Fenerbahçenin orta ikilisi tabii ki Appiah ve Aurelio'dan oluşmalı. Önlerindeki üçlüde ise yine elimizde 4 adam var. Tuncay-Alex-Tümer-Uğur. Bu dörtlüden hangi üçlüyü koysanız bence iyi bir hücum zenginliği yaratırlar.
Bunca yazıdan çıkacak tek sonuç bence şu ki Fenerbahçe tek forvet oynamalıdır. Ve birilerinin Zico'ya çok hücum adamının çok ofansif futbol olmadığını hücum varyasyonlarının böyle sağlanmadığını anlatması lazım.
Ya bir türk bulalım Rıdvan gibi Aykut gibi ya da otursun birileri konuşsun lütfen. Bu böyle gitmez birileri Avrupa diyorsa hala çözüm bulsunlar buna da..
Uğur yetersiz şu aşamada. Bir kaç yıla ihtiyacı var. Denize gelince, onun Fenerbahce de hala durmasına bir anlam veremiyorum...
Ufuk Peker
28-09-2006, 11:52
ewet büyük düşünmesi lazım malum takımın td bile biz bu gruptan halen çıkıcaz diyorsa,bizim teknik direktörümüzün bu tür hesaplar peşinde koşmaması lazım.kesin ve net konuşması lazım.
Onur Aloğlu
28-09-2006, 12:35
Kim nederse desin Anfield' in atmosferinde skoru 3-0' dan, 3-2' ye taşımak çok güçtür. Özellikle son yarım saat Liverpool' u mahkum etmek yine aynı şekilde güçtür. Hafta içinde derbi mücadelesinden yorgun ve moralsiz ayrılan bir takım, İngiltere deplasmanında 3-0' dan sonra dahi oyundan kopmuyorsa çıkarılacak dersler var demektir.
Hocamız geldiği gün "yediğimizden fazla atacağız, felsefem budur." dedi. Bugünse Randers gibi bir ekip karşısında "gol yemememiz lazım..." gibi demeçler verilmesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Fenerbahçe' nin Randers gibi bir ekipten zaten gol yememesi lazım. Kadıköy' de de yememeliydi. Bunun rakibi küçümsemekle ilgisi yoktur. Bu tamamen özgüvenle alakalı bir durumdur. Fenerbahçe' nin tek futbolcusu Randers değerinde edebiyatına sığınmak istemiyorum. Ancak ortada maddi, elle tutulan gerçekler de var.
Umarım Fenerbahçe bu gece adına, tarihine yakışır, şahsiyetli bir oyun ortaya koyar.
Onur Ferger
14-10-2006, 19:10
sonuna kadar bunu söyleyeceğim formayı adaletli dağıtmazsan GİDERSİN...
Atakan Aktürk
15-10-2006, 16:24
Yeter artık Zico bakalım şimdi napıcan ???
Erkan Keremoğlu
15-10-2006, 16:27
Zico bu sene sonuna kadar gidecek. İyice belli oldu bu.
Yalnız bu sefer teknik direktör yalnız kalmayacak gibi giderken.
Ufuk Peker
15-10-2006, 16:30
zico fenerbahçe ile dalga geçiyor bunu görsünler artık!
Övünç Zaman
15-10-2006, 16:35
sana ve seni bu takıma getiren sorumululara yazıklar olsun.
Burçay Tiftikçi
15-10-2006, 16:44
Zico bu sene sonuna kadar gidecek. İyice belli oldu bu.
Yalnız bu sefer teknik direktör yalnız kalmayacak gibi giderken.
başka söze gerek yok...
Erdinç Zaman
15-10-2006, 16:46
Takımda iyi revizyon şart artık.Kimlerin kellesi gidecekse ki bir an once gitsin şuraya bakın ya vestel 'e fark 6 puana cıktı.Artık gec değil bence artık bir hamle beklıyorum yonetimden.
Uğur Ketancı
15-10-2006, 16:49
Zico gitseydi Bursa maçından sonra gitmeliydi çünkü milli takım arası ile birlikte 15 günlük bir süreç vardı. Ne yazıkki gitmedi. Şimdi başımıza büyük bir bela aldığımız tekrardan öğrendik. Bu saatten sonra Çok fazla bir şey değişeceğini sanmıyorum. Zico aynı zico ...
Ufuk Peker
15-10-2006, 16:52
anlaşılan zico zico buseneyi bitirecez! artık kaçıncı oluruz kimden kaç fark yeriz orası tartışılır!
Uğur Ketancı
15-10-2006, 16:57
Çok ince detayları kaçırıyor... en önemlisi tek ön libero ile bu işlerin olmayacağını,Kerim-Önder ikilisinin aradaki farkı,son maçta tuncayı forvette sürmemesi gibi basit şeyler.. Takımda sorumluluk alan oyuncuda yok..
Cem Çilekçiler
15-10-2006, 17:11
:kizgin: bide her maç takımın patlama yapabılecek en onemli oyuncusu Tuncayı oyundan alıp yerine tümer sürmesi madem bu kadar seviosun Tümeri oynat Alex in yerine sonra unutulup giden onca futbolcu bunların başında M.Yozgatlıya yanarım...ve son olarak Git artık Zico please:kizgin: :kizgin: :kizgin:
Serhat Kılıç
15-10-2006, 17:13
zararın neresinden dönsek kardır.cok acık bir şekilde ziconun bu işi yürütemiyecegi görüldü.artık basit istikrar sabır ve uefa macı var gibi basit söylemlerle bu taraftarı ve camiayı aldatıp avutmayın sayın yönetimimiz.çünkü hiçbir umut ışıgı olmayan bir hocada diretmek bize dahada zarar verecek bu kesin.sonuçta bizde insanız taş degiliz ve bazı durumlarda sabredemiyoruz.bu aksam hemen zarardan dönüp baska hoca getirilmeli ve zicoya thank you and goodbye denilmeli
Ufuk Peker
15-10-2006, 17:24
son umudu newcastle maçı eğer onda da kötü bir sonuç alırsak(umarım almayız)o zaman kadıköydeki maçta artık istifa seslerinin yükselmesi lazım!zico için.bu böle gitmez,gitmemeli!
İlker Aktaş
15-10-2006, 17:25
Git artık Zico..
Gör şu rezilliği de kovdurmadan kendini istifa et.. Bari iyi hatırlayalım seni..
Uğur Ketancı
15-10-2006, 17:26
Newcastle maçında zico... NEler olur acaba. ORadan direk brezilya'ya uçsa iyi olur..
İlker Aktaş
15-10-2006, 17:31
Rezil bir futbol oynayalım ama maç berabere bitsin Zico da gitsin!!
Başımıza gelecek en iyi şey bu olsa gerek..
Ufuk Peker
15-10-2006, 17:32
Teknik direktörümüz Zico Ankaraspor maçının ardından yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: “Kolay goller yedik. Takımımız yetenekli ve kendini ispatlamış oyunculardan oluşmasına karşın 2 devrede adeta kimlik değiştirdik. 1 puanla evimize dönüyoruz. Takım olma sürecimiz devam ediyor. Hâlâ zamanımız var diye düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarda devamlılığı sağlamak zorundayız. Perşembe günü yapacağımız karşılaşmadan galibiyet ile döneceğimize inanıyorum. Taraftarımız verdiği tepkide haklı sonuçta futbol bir skor oyunu ama merak etmesinler bu süreç geçici.”
zico halen zamanımız olduğunu sölemiş arkadaşlar! sanırım ligin 31.haftasından sonra çıkışa geçicez!
Erdinç Zaman
15-10-2006, 17:35
Neyin zamanı ya zico efendi neyin zamanı.Yazıklar olsun ya gercekten yazıklar bizler taraftar olarak gorevimizi yerine getiyoruz artık yonetim de bize karşı olan gorevleri yerine getirsin.
Uğur Ketancı
15-10-2006, 17:35
Üstümüzde Vestel yerine 6s olsaydı. Zaman kavramı denen bir şey olmazdı ;)
İlker Aktaş
15-10-2006, 17:36
Zaten bunların tek suçlusu yönetim. Zico'yu getiren de üstüne üstlük bu kadar geç getiren de yönetim..
Ufuk Peker
15-10-2006, 17:36
Üstümüzde Vestel yerine 6s olsaydı. Zaman kavramı denen bir şey olmazdı ;)
keşke olsaydı dediğin keşke.
Uğur Ketancı
15-10-2006, 17:39
Zaten bunların tek suçlusu yönetim. Zico'yu getiren de üstüne üstlük bu kadar geç getiren de yönetim..
Geri dönmesi hataydı. İsim vermeye gerek yok.:(
İlker Aktaş
15-10-2006, 17:44
Madem gidiyosun niye oynuyosun taraftarla!
Madem dönüceksin neden 1.5 ay bekliyorsun!!
Mesrur Yersel
15-10-2006, 17:46
hala alışma donemi içindeymiş takım kaç hafta gecti hala alışamadılar...
İlker Aktaş
15-10-2006, 17:48
Alışamazlar da bu gidişle..
Çünkü onları alıştıracak bir hoca yok başlarında!
Yazık küstürülen oyunculara da takımı bu hale getirenlere de yazık!!
Burak Çankaya
15-10-2006, 17:53
yeter artık takımda ışık olmadığı kesin daha nesine sabrediliyor anlamıyorum..
İlker Aktaş
16-10-2006, 00:24
Kan değişikliği şart..
Zaten ana suçlu yönetim ama yine sığınacak yerler buluyorlar kendilerine yok neymiş rakipler de kötüymüş! Yapmayın Allah aşkına yapamıyorsanız artık işinizi bu meseleyi EGO meselesine çevirmenin bi anlamı yok. Herkes gider herkesin yeri doldurulur..
Güven Yapıcıoğlu
16-10-2006, 11:49
zico'nun gitmesi Fenerbahçe'nin ihtiyacıdır...
Mustafa Akdoğan
16-10-2006, 12:06
100.yılda takımı tecrübesiz,ne yapacagı belli olmayan,japonyadan ayrılırken iyiki gitti denilen bi antrenörü fenerbahcemize getiren başkan da en az onun kadar sucludur...:kirbac: zico teknik direktörlükten anlıyorsa RIDVAN'IN kategorisini düşünemiyorum bile..brezilyalı bir aceminin elinde 1oo.yılda rezil olacagımıza RIDVAN'la,kendi degerimiz olan birisiyle dewam edelim bence..bundan daha kötüsü olamaz heralde!:intihar:
Talha Dulman
16-10-2006, 12:20
ya bu zicoyla bu iş olmaz takımın basına ben geçsem daha ii oynatırım ya :)
Yusuf Akan
16-10-2006, 12:28
Yol yakın, Zico ve yönetim bize uzak...Allah sabrımızı artırarak dayanma gücü versin.
Talha Dulman
16-10-2006, 12:31
çok dogru ama artık sabır kalmadı ya maça gitmek istemez olduk kahroluyoruz..
Ozan Ercan
16-10-2006, 12:51
Bu takim antremanlarda ne yapiyor cok merak ediyorum. Keske gidip izleme firsati bulabilsem.. Zico geleli 3 ay oldu ama takima hala katki sagladigina inanmiyorum. Irfan Saraloglu ile devam etsek daha iyi yerlerde bile olabilirdik. Zico hangi maci kazandirdi bize?
Güven Yapıcıoğlu
16-10-2006, 12:56
takımın kondisyonu sıfır, nerde o süper kondisyoner 'koch'...
İlker Üçer
16-10-2006, 13:16
Zico getirilirken çoğunluk şikayetçiydi, Scolari'yi beğenmeyen bir topluluğun Zico'ya razı olması zaten imkansızdı ama tercih hakikaten fazlasıyla riskliydi. Gelinen durum hocadan çok yönetimin hatası olsa da günah keçisi Zico olacak hatta oldu da. Zico bu takımın başında olacak bir hoca değil, bu sene yaşayacağımızı bildiğimiz iç ve dış baskıları kaldırıp takıma bir şeyler katabilecek tecrübe ve duruşa sahip değil, sahipse de henüz bunları gösterebilecek fırsat bulabilmiş değil. 9 hafta geçti, ilk 8 takım içinden sadece Konya ile oynandı ve buna rağmen 10 puan kaybedildi, takım geçen sene kaybetse ya da kötü oynasa dahi rakip takımları korkutan "güçlü olma" özelliğini kaybetmeye başladı.
Gelinen durumda Zico'dan daha büyük payı olan yönetimin, yaptıkları tercihin yanlışlığının farkında olduğu ancak hem şu anda getirilecek hoca bulmanın zorluğu hem de oyuncuların tepkisi açısından sıkıntı yaşadıkları tahminim. Bana hem oyuncuların (Güney Amerikalı oyuncuların) tepkisini azaltmak, hem de lig tarihlerinin uyumu açısından devre arasına kadar sabredip şu an Santos'u çalıştıran Luxemburgo'yu getirebilirler gibi geliyor tabi bu oldukça hayali bir senaryo.
Sonuçta sene başında konuşurken Zico'nun en büyük şansının fikstür olduğunu, 10. haftaya kadar takımın oturabileceğini ve zorlu maçlara hazır olabileceğini söylemiştik ama bu süreçte 10 puan bıraktık üstelik hiç bir gelişim gösteremeden. Şimdi Uefa fikstürünün de eklenmesiyle çok zorlu bir döneme giriyoruz, umarım sonu iyi olur.
Onur Ferger
16-10-2006, 22:00
ilker kardeş uzun uzun yazmışsın ama tek kelimeyle zico koca bir yalan...
İlker Aktaş
16-10-2006, 23:03
Bekliyorum güzel bir mesajı ama vermeyince Mabud, neylesin Telsim de mesaj atsın Zico istifa etti Aziz Başkan bıraktı diye..
Ama nerdeeee....
Ahmet Gülbahar
17-10-2006, 00:08
nerde o geçen seneki boğucu baskı!1-0 geride olsak bile bi güven vardı içimizde!bi baskı vardı,ha gol geldi gelecek dioduk!bu sene bunu neden yaşayamıyoruz?bursa maçı ankara maçı!gol atmamız gerek ama bi baskı yok,baskıyı geçtm pozisyon yok!maçtan sora geçen 3senedeki maçlar geldi aklıma!bi tuhaf oldm!bunun suçlusu tamamıyla zicodur!çnkü oyuncular napçanı blmio,çnkü hocaları onnara bi organizasyon dahi göstermemiş!sanki çıkın oynamış demiş gbi davranıolar!sonumuz hayrola ne dielim!!!!
Oğulcan Söylemez
01-11-2006, 20:15
Su teknik direktör meselesini son dakikaya getirdiler, scolari ile fln da anlasamayınca zico kaldı basımıza.. kac ay oldu haala uyum sürecindeymişiz(!).. Zico ile bu işin olmayacagı taa en basından belliydi, ama yine de zararın neresinden donulse kardır(cok gec kalmadan!!)....
Fuat Sancaklı
01-11-2006, 20:33
zico ile oynanan futbolun ic acıcı olmadıgı ortada ama gecen yıllardaki gibi hep aynı 11 le sahaya cıkmıyor.bence bu iyi oldu.simdi takımda herkes sans buluyor.onceden yeni transfer ettigimiz oyuncular oynayamıyodu geldikleri gibi donuyolardı(murat hacıoglu,zafer biryol ve daha onlarcası :))kazandıgı surece sorun cıkmayacaktır...
Erkan Keremoğlu
19-11-2006, 20:24
Tam bir skandal.
Bugüne kadar karşı durup savunduğum herkesten özür dilerim...
Elle tutulur hiçbir yanı yok Zico'nun hoca olarak.
Erkan Keremoğlu
19-11-2006, 21:04
Neler döndüğünü ben de bilmiyorum, birşeyler döndüğü kesin ama.
Sahaya bu kadroyla çıkmak için aklını yitirmiş olması lazım.
Rıdvan Zico'ya korkak diyor. Bir kişi haksız desin bana...
Korkak ve yeteneksiz. Vasat bir hoca bile değil.
Erkan Keremoğlu
19-11-2006, 21:09
Bu arada Aurelio'nun 87'de oyuna girmesinin mantığını anlayabilen bir kişi varsa lütfen açıklayabilir mi? Benim zekam yetmiyor. Belki ufkum genişler, bilmediğim, anlamadığım şeyler var sanırım.
Onur Aloğlu
19-11-2006, 21:12
Kezman oynamalıydı. 90 dakika oynamalıydı.
Koskoca 90 dakika isabetli orta sayımız 1 (bir). Kanat organizasyonu olmadan tek forvetli sistemde nasıl gol atmayı planlıyoruz ben de anlayamadım.
Onur Aloğlu
19-11-2006, 21:15
Bu arada Aurelio'nun 87'de oyuna girmesinin mantığını anlayabilen bir kişi varsa lütfen açıklayabilir mi? Benim zekam yetmiyor. Belki ufkum genişler, bilmediğim, anlamadığım şeyler var sanırım.
Aynen... Yenemiyorsan yenilme diyeceğimiz yer Fenerbahçe değil.
Erkan Keremoğlu
19-11-2006, 21:17
Kezman oynamalıydı. 90 dakika oynamalıydı.
Koskoca 90 dakika isabetli orta sayımız 1 (bir). Kanat organizasyonu olmadan tek forvetli sistemde nasıl gol atmayı planlıyoruz ben de anlayamadım.
Tümer var ya muhteşem sol kanat oyuncumuz, maçta sayısız orta yapan, çizgiye inen, sağ beki perişan eden. O yapacakmış kanat akınlarını. Yozgatlı'nın başvurusunu yaptık, adı Mehmet de Souza Gonzales olunca kadroda yer bulmaya başlayacak.
Onur Aloğlu
19-11-2006, 21:21
Şu Beşiktaş' a yenilmediğimiz için derin bir oh çektiğime inanamıyorum.
Emre Akgün
19-11-2006, 22:59
geldigi günden beri destek verdim ama olmuyor zico senle malesef...
Alper Akay
19-11-2006, 23:42
ya biz lorant zamanında kadıköyde derbi kaybetmedik!
beraberlik... hemde beşiktaşa karşı... adamlar hayatlarının en kötü dönemindeler, 1 puana çocuklar gibi seviniolar... ama biz sanki orayadeplasmandaki bi maça çıkmış gibi çıkıoz
sanki avrupanın en iyi forvetlerinden biri bizde değil, aurelio gibi bir adam bizde değil... mehmet yozgatlı gibi sağ kanadın motoru bizde yok...
TORPİLE SON!!!
Eray Ağdemir
20-11-2006, 00:00
olmaz böle bişi ne yapmaya çalıştığını kendide bilmio bence bizim ligimizide hala öğrenemedi...
Uğur Yener
20-11-2006, 01:18
Sinirden deli oldum tek sorumlusu bay Zico.
Yazık valla insanlar fedakarlık yapıp km lerce yollardan gidiyo maça karşılığında bu tablo hiç hoş değil
Zico:kizgin: :kizgin: :kizgin:
Baran Kutlu
20-11-2006, 02:05
deniz yerine aurelio , deivid yerine kezman..bunu göremiyecek adam fenerin basında olmasın ya.yazık,ayıp,gunahtır yaa vallaha gunahtır..
Erkan Keremoğlu
20-11-2006, 11:49
Zamanında Zemanlar, Lorantlar, Otto Bariçler, Oğuz çetinler görmüştük.
İddia ediyorum bu açık ara en kötüsü. Hayatımda gördüğüm en kötü teknik direktör.
Gs maçı sonucu, ilk yarı puan durumuna falan bakılmadan işine hemen son verilmeli. Gs'nin 100 yılında 33. hafta kendi sahamızda yenerek şampiyonluk kupasını alırken büyük coşku yaşamıştık. Bu sene bilin bakalım 33. hafta kiminle nerede oynuyoruz ve kimin 100. yılı. Bağıra bağıra geliyor adamların intikam zamanı ve bu acının altından kalkamayız. Zico ile devam etme lüksümüz yok.
Takımı tanıyan ve bilen, Türkiye'ye adapte olma sorunu olmayacak en mantıklı seçim geçen sene yaptıklarına çok kızsam da Aykut Kocaman'dır. Bu takımın 10'da biri bütçeyle kurulan Ankaraspor'a 22 puan aldırmış bir teknik adam bizi şu anda en az 35 puanla lider yapardı.
Burçay Tiftikçi
20-11-2006, 12:05
Deniz den çok memnunmuş Deniz böyle oynadıkça , oynamaya devam edecekmiş..Bu açıklamaya ne yorum yapılırki..Deniz in 5 yanlışı 1 doğruyu götürse artıya çıkamaz...
Göktuğ Güllüce
21-11-2006, 00:55
arkadaşlar yazılanların çoğunluğuna katılıyorum...çok doğru ve nerdeyse her fenerbahçelinin üzerinde birleştiği fikirler yazılmış...ancak ziconun şuan için çokta fazla eleştirilmesinin fenerbahçeye zarar verebileceği düşüncesindeyim...bence şuan için biraz daha müsama gösterilmesidir hiç olmazsa devre arasına kadar...eğer devre arasına kadar 100. yılımıza yakışır hiçbir olumlu gelişme olmazsa,ozaman eleştiri yapılması ve taraftarın fikrinin ortaya konması gerekir diye düşünüyorum...
İlker Aktaş
21-11-2006, 15:18
adamın çalıştırdığı takım Türkiye Süper Liginde 4 puan farkla lider...2.liğe düşsün eleştiririz...
Bu nasıl bir kriterdir ve mantıktır anlamadım.. Bizim başarı kriterimiz "Türkiye Süper Lig Liderliği" ise evet çok başarılıyız. Peki bugün bunu söylüyorsak Daum neden gitti?! Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en "BAŞARILI!" hocasını göndermek isteyenler kimlerdi? Lütfen başarı kriterlerimizi ve eleştiri yapmamız gereken zaman anlayışını bir kere deha gözden geçirelim.
Fenerbahçe bu sene ne oynadığı futbolla ne de yönetimiyle bizi tatmin edebildi. Gittiğimiz yolun sonunu kendimiz bile bilmezken Zico'yu eleştirmemiz çok çok normal ve benim şahsi fikrim Zico 2. Yarının başında hemen gönderilmelidir. Gönderilmeyeceğine emin de olsam içimden geçen bunlar..
Bakın Zico kendisi hakkında ne demiş..
"Ben Milan'ın başındaki Ancelotti değilim.. Elbet benim de hatalarım olacak. Sadece 4-5 senedir teknik direktörüm..."
Başka söze gerek var mı??!!!
Erkan Keremoğlu
24-11-2006, 00:00
Bugünkü kadronun oynadığı futbol bugüne kadar verilen puanların özeti gibiydi.
Deivid'in ve Tümer'in bugüne kadar ilk 11'de çıkmasını hala aklım ve mantığım kabullenemiyor. Kaybedilen puanların hesabını ver Zico!
Yiğit Arın
24-11-2006, 02:25
Deivid'in ve Tümer'in bugüne kadar ilk 11'de çıkmasını hala aklım ve mantığım kabullenemiyor.
Umarım ne kadar iyi niyetli mücadele etmeye çalışsa da kapasitesi bir defansif orta saha olmak için oldukça sınırlı olan Deniz'e de sıra gelir ve çoğumuzun kafasında oluşturduğu ideal kadromuza kavuşuruz, tabi biraz geç olsa da...
Orhun Can
24-11-2006, 02:26
Umarım ne kadar iyi niyetli mücadele etmeye çalışsa da kapasitesi bir defansif orta saha olmak için oldukça sınırlı olan Deniz'e de sıra gelir ve çoğumuzun kafasında oluşturduğu ideal kadromuza kavuşuruz, tabi biraz geç olsa da...
Katılmamak elde değil artık Aurelio'lu kadroyu görmek istiyoruz saha da :(
Serkan Özen
24-11-2006, 03:06
Doğru kadronun bu olduğunu hemen hemen tüm spor kamuoyu ve Fenerbahçe çevreleri biliyordu. Keşke Zico bunu daha erken farketeydi de daha azkayıp yaşasaydık. Ama umarım "Zararın neresinden dönersek kârdır." diyebiliriz.
Erdem Özdamar
24-11-2006, 16:20
artık zico da bunu görmezse daha birşeyler söyleyip kenidmiz yormayalım...
Oğulcan Söylemez
24-11-2006, 16:33
Katılmamak elde değil artık Aurelio'lu kadroyu görmek istiyoruz saha da :(
Aurelio'da oynayınca artık baska kimse tutamayacak Fenerbahçemizi.. Umarım zico bunu da gorur, çabuk gorse bari..
Ali Erker
16-12-2006, 14:43
Zico yu burda eleştirmek , '' kaybedilen puanların '' hesabını ver demek. Nankörlüktür.
Senin takımına 7 yeni futbolcu gelmiş.
Hocan yeni gelmiş, takımı kurmaya, oyuncuları tanımaya çalışıyor.
4 ayda 29 maç yapmışın.
Ligde 7 puan fark atmışın, Turkiye Kupasında varsın, UEFA da varsın.
Hala Zico şoyle Miko boyle.
Bırakın arkadaslar, Medyanın gazına gelmeyin, bizi bölmek isteyen zaten medya, Tümer'in ilk 11 de oynayamamasını anlamıyormus arkadasimiz. Anlatıyım ozaman.
Solda Tuncay, Ortada Alex, Sağda Mehmet yada Appiah varken. Tumer 11 de oynayamaz.
Ayrıca maçları izlemiyoruz herhaldi, Tümer girdikten sonra yapılan pas hataları, bizi çıldırtmaları.
Bunların hepsini geçtim, Zico'nun futbol bilgisini kıyaslıyoruz burda, bunu yapmayalım. Hepsi bizim futbolcumuz.
Deniz Barış yaşadığı onca acıya rağmen futbola sarıldı. Mukemmel performanslar gösteriyor, DMC olarak kapasitesi nasıl kısıtlı onuda anlamadım, Zico orta sahaya aldığında kafa toplarını daha az vurdurmaya, adam eksiltmeye ve oyunu açmaya başladık.
Neden bazı şeyleri göz ardı ediyoruz. Nankör olmayalım.
Arıkan Altay
16-12-2006, 19:08
Zico yu burda eleştirmek , '' kaybedilen puanların '' hesabını ver demek. Nankörlüktür.
4 ayda 29 maç yapmışın.
Bırakın arkadaslar, Medyanın gazına gelmeyin, bizi bölmek isteyen zaten medya, Tümer'in ilk 11 de oynayamamasını anlamıyormus arkadasimiz. Anlatıyım ozaman.
Solda Tuncay, Ortada Alex, Sağda Mehmet yada Appiah varken. Tumer 11 de oynayamaz.
Ayrıca maçları izlemiyoruz herhaldi, Tümer girdikten sonra yapılan pas hataları, bizi çıldırtmaları.
Bunların hepsini geçtim, Zico'nun futbol bilgisini kıyaslıyoruz burda, bunu yapmayalım. Hepsi bizim futbolcumuz.
Deniz Barış yaşadığı onca acıya rağmen futbola sarıldı. Mukemmel performanslar gösteriyor, DMC olarak kapasitesi nasıl kısıtlı onuda anlamadım, Zico orta sahaya aldığında kafa toplarını daha az vurdurmaya, adam eksiltmeye ve oyunu açmaya başladık.
+1907 * 1000000000000000000000
kere katılıorum...:D :D ;)
Oğulcan Söylemez
20-12-2006, 17:22
4 ayda 29 maç yapmışın.
Arkadasım, tamam haklısın. Ben de en basta Zico'yu cok elestirenlerdenim, haala da cok tuttugum solenemez. Ama artık zararın en azından bir tarafından dondugu için cok kızmıyorum..
Ancak cogu sozune katılmama ragmen Deniz Barıs konusuna kathiyen katılamayacagım. Yaw arkadaslar! Bunu tartısmak bile ayıp! Tamam Deniz iyi niyetli bir oyuncu olabilir ama Aurelio ile karsılastırılabilir mi !? Hem defansif acıdan hem ofansif acıdan 3tane Deniz eder Aurelio ! Israrla Deniz Barısı oynatmasını savunmayın bana ya! lütfen yani..
Gökhan Aytaç
20-12-2006, 19:01
lyon mucizesinin mimarı olan paul le guen glasgow rangers gibi dandik bir takımda hocalık yapıyor şu an:)fenerbahçemizin başında o adamı görmeyi çok isterim...bir de benim şahsi fikrim,2-3 sene içinde aykut kocaman mutlaka fenerbahçe teknik direktörü olmalıdır...göreceksiniz o adam türkiyenin en büyük teknik direktörü olacak...
Mesrur Yersel
20-12-2006, 19:13
aykut'un takımın başına gelmesini bende çok isterim benim çocuklukta ki kahramanım resmen. fakat aykut şu ana kadar çalıştırdığı bütün takımlarda kontra atak futbolu oynatıyor, bu anlayışını değiştirmeyi düşünmediği sürece bence fenerbahçe'nin başına gelemez ama inş gelir ben isterim şahsen...
Servet Güldeş
24-02-2007, 12:02
Van Gaal, "Rakibimizin yaptığı teknik hataları anlatmaya kalksam, Zico'nun işine son verirler. Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki oyun anlayışı bizim işimize daha çok geldi. Özellikle Tümer ve Alex'in oyunda kalması maçın kontrolünü elimizde tutmamızı sağladı. Rakimizin direnci düştü. Bu oyuncular çıksaydı işimiz çok zorlaşırdı. Evet ikinci yarıda risk aldığımız için birkaç pozisyon verdik ama sahanın tek hakimiydik" ifadelerini kullandı.
Serkan Özen
24-02-2007, 13:41
Oyuncu tercihlerini hiç bir şekilde eleştirmiyorum. Ama skoru korumamız gereken dakikalarda ne kadar hata yapsa da defansif bir oyuncu olan Deniz Barış'ı çıkarıp ofansif bir oyuncu olan Mehmet Yozgatlı'yı oyuna alması affedilmez bir hataydı.
Son 10 dakikada sahada Kezman + Alex + Tuncay + Mehmet Yozgatlı + Tümer aynı anda sahadaydı. Sözüm ona biz skoru korumaya çalışıyoruz.
Uğur Kaba
24-02-2007, 13:53
91. dakikada dalga gecer gibi semih i oyuna alıyor.sanki öndeyizde zaman çalacak.niye 2-1 iken semih i almadın demzler mi adam??
Serkan Şahin
24-02-2007, 14:12
91. dakikada dalga gecer gibi semih i oyuna alıyor.sanki öndeyizde zaman çalacak.niye 2-1 iken semih i almadın demzler mi adam??
arkadaşa kesinlikle katılıyorum.dakika 80 olmuş futbolcular pıtır pıtır tel tel dökülürken bir oyuncu değişikliği yok en azından zaman geçirmeye yönelik değiştirmesi lazımdı özellikle 80. dakikalara kadar 2-1 önde girmişken.bunu bilmek için HOCA olmaya gerek yok...
Emre Çevik
24-02-2007, 15:38
abi neyi tartısıyoruzki.. ne degisiyo..yine biz üzüldügümüz ve sinirlendigimizle kalıyoruz.. :kizgin:
Cihan Koral
24-02-2007, 17:20
artık maçlardan sonra bu tip şeyleri konuşmakdan bıktım yemin ederim..
Serkan Şahin
25-02-2007, 00:40
haklısınız atı alan üsküdarı geçti bile...
Servet Güldeş
25-02-2007, 22:07
Tak sepeti konuna herkes kendi yoluna...
Olmuyo zico paşa olmuyo...
deniz + appiah çıkıp semih + deivid girmez be paşam
Taylan Kallı
25-02-2007, 22:09
yaptığı tek hayırlı iş servet'i göndermekti..
Serhat Gürleyen
25-02-2007, 22:17
Çöküş sürüyor! Aradan beri top oynamadık,eksikler falan dedik kendimizi kandırmışız :(
Burak Baltacı
25-02-2007, 22:21
hala geç değil istifanı ver artık zico. . .:kizgin:
Mehmet Ekiz
25-02-2007, 22:24
aziz başkan kov şu adamı ya yazıktır yaaa.
Ozan Ercan
25-02-2007, 22:26
Devre arasinda hoca degistirip sampiyon olan takim hatirlamiyorum pek ama olsa da bir elin parmaklarini gecmez. Istemesek bile Zico`yla yola devam etmek zorundayiz. Gelecek sezon icin yeni bir isim arayisina girilebilir tabi.
Emre Aslaner
25-02-2007, 22:26
bu adamı fb ye 100.yılda hoca yapanda suç
Baran Kutlu
25-02-2007, 22:35
bu adamın benden hiç bir farkı yok.ben gibi sadece maçı izliyo.gerçi benim kadar istekli olsa gene bişeler olur ama kılını kıpırdatmıyo.ilginç şeyler oluyo birilerinin buna dur demesi lazım.. :kizgin: :kizgin: :kizgin:
Serkan Şahin
25-02-2007, 22:52
erman toroğlunun dediği gibi: fener taraftarı para veriyo maçı izliyo zico para alıp maçı izliyo tek fark bu...
Hakan Ateşler
25-02-2007, 22:59
aziz başkan kov da şu zicoyu 7 8 yıl önceki halimize geri dönelim, kov da şu zicoyu 100. yılın ortasında dere geçerken at değiştirelim, yeni gelen teknik adam da yaza kadar takımı tanımakla uğraşsın her yenilgiden sonra yeni takımız falan desin...yazık zico istifa diyenlere yazık kezmanın golünü zico mu atacak, volkan yediklerini zico mu çıkaracak, ayağının altından top geçecek zico mu tutacak.yok appiah sağda oynar mı, deniz oynamasın, aynen katılıyorum ama bunlar olmasa mı fener iyi olacak. adam her şeyi yaptı. semihi aldı deividi aldı risk aldı, daum olduğu zaman oyuncu değiştirmiyor maçı izliyor deniyordu, zico tersini yapıyor ama ytine maçı izliyor öyle mi? arkadaşlar sahadaki oynamadan olmaz bkz REAL MADRİD!! al sana capello al sana beckham al sana robinho al sana casillas...liverpool 100 yıllık tarihinde 10 hoca değiştirmiş , bolton öyle manchester öyle arsenal öyle bunlar aptal da,10 yılda 12 teknik direktör değiştiren fener mi akıllı??(sayıyı salladım 9dan aşşağı olmaz herelde)!!
Yusuf Yavuz
25-02-2007, 23:31
aziz başkan kov da şu zicoyu 7 8 yıl önceki halimize geri dönelim, kov da şu zicoyu 100. yılın ortasında dere geçerken at değiştirelim, yeni gelen teknik adam da yaza kadar takımı tanımakla uğraşsın her yenilgiden sonra yeni takımız falan desin...yazık zico istifa diyenlere yazık kezmanın golünü zico mu atacak, volkan yediklerini zico mu çıkaracak, ayağının altından top geçecek zico mu tutacak.yok appiah sağda oynar mı, deniz oynamasın, aynen katılıyorum ama bunlar olmasa mı fener iyi olacak. adam her şeyi yaptı. semihi aldı deividi aldı risk aldı, daum olduğu zaman oyuncu değiştirmiyor maçı izliyor deniyordu, zico tersini yapıyor ama ytine maçı izliyor öyle mi? arkadaşlar sahadaki oynamadan olmaz bkz REAL MADRİD!! al sana capello al sana beckham al sana robinho al sana casillas...liverpool 100 yıllık tarihinde 10 hoca değiştirmiş , bolton öyle manchester öyle arsenal öyle bunlar aptal da,10 yılda 12 teknik direktör değiştiren fener mi akıllı??(sayıyı salladım 9dan aşşağı olmaz herelde)!!
+1907 kere 1907 tebrikler hakan aynen
Ozan Ercan
26-02-2007, 00:15
Agustos ayinda sezon basi yine ayni donemleri atlattik. Cok kotu top oynuyorduk, uyum sorunu vardi, Avrupa`dan elenmenin uzuntusu vardi falan filan. Derken bir sistem degisikligi ile 8-9 hafta hersey yolunda gitti ve devre arasina lider girdik 7 puan farkla.
Simdi yine ayni seyleri yasiyoruz. Gene kotu futbol, yine acaip puan kayiplari, yine Avrupa`dan elenmenin uzuntusu vs. Bakalim bu girdaptan nasil kurtaracak takimi Zico?
Hakan Ateşler
26-02-2007, 00:32
evet hatırlıyorum tabii 5 maçta nağmalupken gönderildi... Zico kaç maçtır burda? Rıdvan ı şimdi hatırlamak değil tekrar yaşamak istiyorum... Ben efsane futbolcu değil bir TEKNİK DİREKTÖR istiyorum...
real madridden sana ne , zaten bana da ne!çok sevdiğimden söylemedim. örnek verdim ama sen anlayamamışsın demek istediğimmi tekrar açıklayayım. real madridi örnek verdim çünkü sen TEKNİK DİREKTÖR istiyorsun ya, orda da gittiği her takımı şamp. yapan capello var dünyanın en iyi kalecilerinden casiillas var beckham var raul var robinho var gago var.yani sonuç? futbolcu var senin istediğin TEKNİK DİREKTÖR var, para var seyirci var ülke ekonomisi var her şey var ama nerde o real madrdi?? yok.demekki TEKNİK DİREKTÖRle iş bitmiyormuş. tabiiki önemli ama sadece o yetmez. futbolcu sahada oynayacak koşacak ya, bu kadar basit bizimkiler koşmuyor bile.alex ferguson ilk geldiğinde manchesterı şampiyon yapamadı 5 sene!! onları dersi taşmıyor muydu? onların değiştirecek atı, paraları yok muydu? neden değiştirmemişler?sana söyleyeyim 20 senede 12 şampiyonluk 1 şampiyonlar ligi kupasını almışlar, fener bunları alır demiyorum ama sabredilse en azından beklenen başarılar gelir.kimse ş.ligini alsın demiyor zaten. TEKNİK DİREKTÖR istiyorsun ya ondan da çok geldi fenere. otto bariçler mustafa denizliler daum lorant türk de istiyorsun ondan da ekliim rıdvan.bunlar gönderildi de fener şampiyon mu oldu?ne oldu?hava gazı sadece gsyi yendik falan bu kadar oldu!!şimdi zicoyu da atalım yılmaz vural mı gelsin türk diye erdoğan arıca mı gelsin yoksa ersun yanal mı?yurt dışında bi ara fatih terim vardı şimdi de şenol güneş korede! türk TEKNİK DİREKTÖRlerin hali ortada gördüğün gibi. fenere bunları mı layık görüyorsun?sonuç olarak teknik direktör değiştirmeleri at değiştirmeleri 23 yaşında olmama rağmen çok gördüm ben, bir işe de yaramadı hiç bir zaman. şimdi olsa yarayacak mı ki?100. yılda bu riske değer mi?
Bilal Aktan
26-02-2007, 00:38
zicoyu az maçında bile savundum destek oldum ama bu maçta koşan mücadele eden olcan yerine deivid aldığında artık isyan ettim tümer alex deivid aynı tarzda 3 adamla sahada yer almak nasıl bir fikirdir. bu takıma kerimi ve olcanı kazandırdı önemli ama arkalarında daha fazla kalmalı.. bugün hiçbir şey yapmayan alex ve tümeri değilde umarım tuncayın hırsını alır olcan. ayrıca semihi almak için 80dk beklemeside anlamsızdı maçtan sonra yılmaz vuralı dinlerken düşündüm şimdi yılmaz hoca bu takımda olsa bu puandan daha az alırmıydık diye sanırım daha kötü olmazdı.. ama suç sırf zico da değil bence yönetimde takıma müdahele ediyor. bazı oyuncuların üstünde koruma kalkanı var sanki... zico bile kıramıyor.
Onur Ferger
26-02-2007, 00:42
yazı güzel analiz güzel ama az maçında dakika 82 iken 3 tane futbolcuyu değiştirmek hiç mi aklına gelmedi bay ziconun 2 futbolcu girerken ve çıkarken 2 şer dakika çalsa kafadan 6 dakika yapar basit bir matematikle 82+6 = 88 yaapr hem oyun yavaşlar hem diğer takım moral olarak çöküşe geçer. bunlar kenar yönetiminin işidir
Servet Güldeş
26-02-2007, 00:43
napacak daha fazla semih i soktu deivid i soktu tüm forvetler sahadaydı, kendi mi girseydi hareket etmek için
İyi etti 5 forvete döndüde zico paşanın aklına bu 5 adam kim pas atacak sorusu gelmedi sanırım
Ufuk Kesici
26-02-2007, 00:46
Zico çaylak bile değil..oyunu okumak yok isabetli değişiklik yok motivasyon yok.. Zico senin bu takım üzerinde hiçbir espirin yokk..!Emin ol şu palyaco kılıklı YILMAZ VURAL bile senden daha iyi okuyor oyunu..!
Necati Mete
26-02-2007, 00:56
bence hatalı biri varsa o kişi yönetimde aranmalıdır...
ha,zico nun bugün yaptığı değişiklikleri biri bana insanlık namına,mantık çerçevesi içinde açıklayabilir mi? o da ayrı bir muamma...
volkan bey ise saçlarını sıfıra vursun,belki toplara uçabilir o zaman,ya da uzatsın,taç taksın eskisi gibi...canım hiçbirşey yapamıosa figo nun jölesinden sürsün,hiç bozulmaz..:)
Onur Ferger
26-02-2007, 00:59
tamam ya bırakalım, ersun gelsin rıdvan gelsin uyar mı beyler
ben 3-4 maçtan sonra burda Zico ya yazılanlar yazılacaktır diye düşünüyorum
ben o gitsin bu gelsin demiyorum açık ve net neden zico geldii 100. yılda diyorum herşey ortada
erman toroğlu bile dalga geçiyo diyoki bu adam hap alıp çıkıyo maça galiba diyo ve maç içinde rüya görüyor galiba diyoo
Ufuk Kesici
26-02-2007, 01:05
:kizgin: son 1,5 haftada klübümüzün takım ruhuyla gerçekleştirdiği akıl almaz başarısızlıklar bizi maddi manevi çöküntüye soktu.Başkanımızın ve yöneticilerin rakip takım başkan ve yöneticileriyle giriştikleri laf yarışından takımla ilgilenmedikleri açıkca görülüyor.Teknik direktör ZİCO ve kaleci VOLKAN ise takımın en vefalı taraftarları olarak göze çarpıyorlar yağmur çamur demeden deplasman demeden takımlarını İZLEMEYE gidiyorlar zaten takımımıza tek katkıları bu oluyor.....İZLİYORLAR... İZLİYORLAR ....İZLİYORLAR....
BİZ HER ZAMAN Kİ GİBİ TAKIMIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ AMA BU KADAR DA OLMAZ 100. YILIMIZDA DÜŞTÜĞÜMÜZ REZİLLİĞE BAK.. OYÜZDEN YETER BE KARDEŞİM YETER
(Erdi Keselik.. Mersin üniversitesi bölümüne yazıdı)
Buraya tasımak istedim..!
Hakan Ateşler
26-02-2007, 02:05
liverpool tarihinde 10 veye 9 her neyse sonuçta bir hoca değiştirmiş.Yani "bu zamanında çok iyi futbolcuydu" deyipte birisini almamış...
saydığın takımlar elbette aptal değil çünkü Zico yu almamışlar...
Dere geçerken at değişmez madem napalım başka bi dereden mi geçelim ? yada derenin taşmasını mı bekleyelim?
Belirttiğin isimlerin hepsi TEKNİK DİREKTÖR ve bizede bu şekilde geldiler ama zico benim için sadece "brezilya efsanesi iyi bir futbolcu" o kadar...
Avrupada maça çıkmamış biriyle UEFA kupasını alıcam diye yola çıkıyosun 3 ay aradan sonra haftada iki maçı kaldıramıyosun bu takıma kondüsyonu ben mi yükleyeceğim?
Ben TEKNİK DİREKTÖR deyince ronaldınho ile carlos ile çektirdiği resimlere değil sahada yaptıklarına bakarım...
Ayrıca geçmişte çalıştığımız TD lerin tamamı elbette mükemmel değil ama en azından TEKNİK DİREKTÖR...
arkadaşım neden anlamamakta bu kadar ısrar ediyorsun? diyorum o teknik direktörler ki çoğu da iyi adamlardı, başarılı olamadılar. onlar kovuldu yerilerine yenileri geldi, zico gibisi geldi veya gelmedi zico yu geç!! geldi de ne oldu?bir işe yaradı mı?şampiyon mu olduk?bir sene sonra o da gitti yerine yenisi geldi aynı tas aynı hamam oldu.zicoyu da kovarsak bu sene şamp. bile gidebilir, gitmeyeceğini garanti ediyorsan kovulsun hemen!!ha 100. yılda t.direktör zico olmalı mıydı?sana katılıyorum bence de hayır ama öyle.kötü giden bir şeyi daha beter etmek ne kadar doğru?konu zico niye geldi değil, gitmeli mi gitmemeli mi?10. kere anlatıyorum geliyosun bana yine zico iyi futbolcuydu niye geldi uefayı alamadı bilmem ne diosun. zico mu başvurdu fenere gelmek için?gel dediler kabul etti. ligde lider mi?avrupada en başarılı türk takımı mı?türk takımları zaten kötü kötünün iyisi de biziz bunu neden bozalım?
Hakan Ateşler
26-02-2007, 02:12
ben o gitsin bu gelsin demiyorum açık ve net neden zico geldii 100. yılda diyorum herşey ortada
erman toroğlu bile dalga geçiyo diyoki bu adam hap alıp çıkıyo maça galiba diyo ve maç içinde rüya görüyor galiba diyoo
erman tanrı çünkü her dediği doğru, o kendyle dalga geçsin.erman dedi diye öle mi yani.kimi getiricen başa onu söyle o zaman kovulsun zico!bayern kovdu felix magath mı getiricekler ne yapacaklar, para basıp ersunu atkutu mu alıcaklar boşta t.direktör war mı hangileri??herkes giitsin diyo iyi gitsin de gelecek adam?tamer güneye versinler pafla çıksın en iyi, helal walla ya ne kolay 100. yılda lider takımın t.d.ünü kovmak.arkasından olacaklar kimsenin umru değil.çünkü şamp. giderse suçlu siz olmayacksınız atıp tutmak kolay forumdan kovulsun gitsin demek kolay!beyler herkes fbli bu senein zicodan sonra faciaya dönmesini hiçbirimiz istemeyiz. ama fb ne zaman t. direktör kıyımına başladı hiç bir zaman ama hiç bir zaman hayırlı olmadı,ne şamp. olundu ne bi başarı elde edildi.yıllardır bunları yaşıyoruz bu kadar kolay kovulsun nasıl deniyor anlmıyorum
Sinan Bıçak
26-02-2007, 18:37
Gelen gideni aratır babamızın hayrına istemiyorduk Daumun kalmasını...
Onur Ferger
26-02-2007, 20:15
erman tanrı çünkü her dediği doğru, o kendyle dalga geçsin.erman dedi diye öle mi yani.kimi getiricen başa onu söyle o zaman kovulsun zico!bayern kovdu felix magath mı getiricekler ne yapacaklar, para basıp ersunu atkutu mu alıcaklar boşta t.direktör war mı hangileri??herkes giitsin diyo iyi gitsin de gelecek adam?tamer güneye versinler pafla çıksın en iyi, helal walla ya ne kolay 100. yılda lider takımın t.d.ünü kovmak.arkasından olacaklar kimsenin umru değil.çünkü şamp. giderse suçlu siz olmayacksınız atıp tutmak kolay forumdan kovulsun gitsin demek kolay!beyler herkes fbli bu senein zicodan sonra faciaya dönmesini hiçbirimiz istemeyiz. ama fb ne zaman t. direktör kıyımına başladı hiç bir zaman ama hiç bir zaman hayırlı olmadı,ne şamp. olundu ne bi başarı elde edildi.yıllardır bunları yaşıyoruz bu kadar kolay kovulsun nasıl deniyor anlmıyorum
mesajımın başında yazan şeyi büyük harfle yazıyorum BEN O GİTSİN BU GELSİN DEMİYORUM neden 100.yılda zico geldi diyorum neden ve ayrıca erman toroğlu bile dalga geçiyor cümlesindeki bile kelimesi aşağılamak amaçlıdır
Muharrem Omak
26-02-2007, 20:22
zico bir şekilde gönderilsin.benim hep kafamda yılmaz vural+aykut+rıdvan 3 lüsü var.tıpkı milli takım gibi.yılmaz vural başta arkada da bu 2 canı kanı fenerli isim.artık bize yaabncı oturup maçı seyirci gibi izleyen hoca değil,maçı yüreğinde zihninde hisseden sahada 12.bir adam lazım yeter artık!!!
Erkan Keremoğlu
26-02-2007, 23:13
yılmaz vural+aykut+rıdvan 3 lüsü var
3 hoca yetmeyebilir bence. Bunlara ek olarak Tınaz Tırpan, Müjdat, Elvir Boliç, Sabin İlie ve Hayrettin Demirbaş beşlisini öneriyorum.
Erman Akkoca
26-02-2007, 23:19
almanyadan roland koch'u getirsenler bence,takım fizik olarak sapır sapır dökülüyor başımızda teknik direktör yok zaten takım koşarsa kendi kendine birşeyler yapar...
Deniz Demir
27-02-2007, 05:20
Zico çaylak bile değil..oyunu okumak yok isabetli değişiklik yok motivasyon yok.. Zico senin bu takım üzerinde hiçbir espirin yokk..!Emin ol şu palyaco kılıklı YILMAZ VURAL bile senden daha iyi okuyor oyunu..!
palyaco kilikli dedigin adam hasta bir fenerbahceli... ve su ana kadar fatih terim ile beraber turkiyenin oyuna mudahale eden iki kisiden biri... mac aninda o heyecani yasayan sayili kisiden biri... bizim takimimizda bu heyecan yokken bir teknik direktorumuzun boyle hirsli olmasi hosumuza gitmezmi... galibiyet icin boyle hirsli bi adami kulubemizde gorsek o bizi heyecanlandirmazmi... oyuncularimizi ateslemezmi.... su anda fenerbahcemize bence bu adam lazim... ki zaten kendisi bunu acik yurekliliklede soyledi... fenerbahceye bedavaya bile imza atabilcegini soledi... yilmaz vuralin calistigi sartlari... imkanlarini bi dusunun bide zicoyu ayni kefeye koyun... ben olsam kiyaslamam bile... bizde sadece yilmaz vurala karsi bi on yargi var buda medyanin eseri...
Cihan Öner
27-02-2007, 10:27
zaten türk hoca getirilirse başa yılmaz hocadan başkası bu takımı uzun vadede bi noktaya getiremez bence! yani yılmaz hoca yıllardır bir fırsat beklerken bizim Aziz başkanın lorant'a zico'ya yönelmesi beni kahrediyor yaaa!
bence fatih terimin cinconda yakaladığı başarıyı yılmaz vural bize yaşatabilecek tek türk hoca. nasıl olsa seneye ziconun devam edecek kredisi kalmıycak. bi deneseler yılmaz vuralı ne olur yani :(
İlker Aktaş
27-02-2007, 12:44
Şu durumda Yılmaz Vural gelsin bile diyorsak artık..
Yazık Zico'ya!
En azından Daum gitsin derken gelsin dediğimiz isimler Parreira'lar, Le Guen'ler, Scolari'lerdi!
Yazık bu yönetime ve bu Zico'yu buraya getirenlere!!
Ömer Şahin
27-02-2007, 12:47
Zico...Henüz klüp yönetmemiş bir td...
Avrupa gazetelerinde "stajyer teknik ada" olarak gösterilen we bana göre de FB gibi büyük bir klübü analiz edemeyecek yeteneklere sahip kişi...
Kötü demiyorum...Ama yetersiz...
Yanına Rıdwan Dilmen gibi bir idari menacer getirilirse,belki ilerleme kaydedilir...
Ozan Ercan
27-02-2007, 17:52
Allah askina Yilmaz Vural diyenler saka yapiyoruz desinler. Cidden gelip Fenerbahceyi yonetebilecegini mi dusunuyorsunuz? Noldu Rizaya? Denizlide Rizede ilk 5 kovalarken Besiktasta sondu kaldi. Buyuk kulup yonetmek ayri bir olay. Yilmaz Vural oyunu iyi okuyan bir hoca olabilir, ama tam bir sovmen. Kezman`a, Appiah`a, Alex`e hakim olabilecegini hic sanmiyorum. Gelebilecek 2 Turk hoca var bu takima; Ersun ve Aykut, onlarin da zamana ihtiyaclari var.
Şükrü Günal
27-02-2007, 18:42
Şu durumda Yılmaz Vural gelsin bile diyorsak artık..
Yazık Zico'ya!
En azından Daum gitsin derken gelsin dediğimiz isimler Parreira'lar, Le Guen'ler, Scolari'lerdi!
Yazık bu yönetime ve bu Zico'yu buraya getirenlere!!
Tek kelime ile onaylıyorum...Sormak istiyorum herkese..Sizce yönetim Zico efendiyi çok başarılı olduğu için mi getirdi yoksa ucuz olduğu için mi..Cevap açık olduğuna göre benim diyecek lafım yok..Adamın daha ilk kulüp deneyimi..FENERBAHÇE deneme tahtası değildir..
İsmail Ayarığ
27-02-2007, 19:13
bu saatten sonra zico gitse ne olacak sanki hayret bisey.Arkadaslar hala ligin bitmesine cok var.Nedir bu karamsarlık tamam bir çok şey kaybettik te ne yapalım..tepkimizi böyle vermeyelim acımasızca baska yöntemler olabilir.
Fenerbahcem sen bizim herseyimizsin..
Ölümüne..........
Kerem Çalkılıç
27-02-2007, 19:27
Bu arada Zico 94'ten beri teknik direktörlük yapıyor. (Kulüp teknik direktörlüğü dahil) Yani 13 yıldır. Bi dipnot düşeyim dedim.
Hakan Ateşler
27-02-2007, 20:11
beyler yılmaz vural mı? ne dediğinizi kimi önerdiğinizi farkında mısınız? kim o ya kim ne yapmış?hangi takımda başarılı olmuş, ayıptır fenerbahçeye şovmen ve palyaço bir adam yakıştırıyorsunuz. o adam teknik direktör falabn değil. fb yi 3 yıl şamp. yaparım falan filan. sadece sözde. delirmeyelim.
Serkan Şahin
28-02-2007, 09:11
isterdim ki zico yerine aziz pierre takımın başına geçsin...
Ömer Şahin
28-02-2007, 10:51
Bu arada Zico 94'ten beri teknik direktörlük yapıyor. (Kulüp teknik direktörlüğü dahil) Yani 13 yıldır. Bi dipnot düşeyim dedim.
Bu dipnotu daha indirgemiş biçimde yazarsan sewiniriz...
Yöneettiği klübün büyük bir klüp olduğunuda zannetmiyorum...
Aycan Yağanoğlu
28-02-2007, 18:50
Bu sene artık Zico ile tamamlanıcak ama umuyorum seneye takımın başında başka birini göreceğiz...
Kerem Çalkılıç
28-02-2007, 20:01
Bu dipnotu daha indirgemiş biçimde yazarsan sewiniriz...
Yöneettiği klübün büyük bir klüp olduğunuda zannetmiyorum...Yok zaten büyük bir kulüp değil. Japonya liginden bir takım. Sadece bilgi amaçlı verdim. Bir şeyi savunmak için değil. 3-5 yıldır td.lik yapmıyor, onu kastetmek istedim. Ama tekrarlıyorum. Bir şeyi savunmuyorum.
Talha Dulman
28-02-2007, 23:34
zico inş sene sonunda gider çünkü maçı okuyamıyor ben daha ii yaparım ya bu degişiklikleri :) o hem ii biri diildi ki bizimkiler bu önemli yılımızda ona teslim ettiler ben inanamadım walla inş en azında bi sampiyon oluruz da geçen yıl gibi hersey berbat olmaz..
Mustafa Ünal
06-03-2007, 01:01
Büyük ve kariyerli teknik direktör istendiği söyleniyor ama nedense diğer topikte Yılmaz Vural denen insan savunuluyor! Kişilik çatışması yaşanıyor tamamen. İnsan 3 gün içinde kendi ile çelişiyor. Çözemedim anlayamadım anlayamıyorum. Yılmaz Vural'ı savunan insan burda kariyerli teknik direktörün bu takıma getirilmesini istiyor. Nedir yani Yılmaz Vural Anadolu takımlarında kendinden güçlü rakiplere karşı elde ettiği skorlar mı onu kariyerli bir hoca konumuna getirdi. Yılmaz Vural'ın kariyeri sadece Daum'la aynı antrenörlük kursunu bitirdiği için mi verildi bu anlamsız saçma sapan nitelik !!
Neymiş efendim Yılmaz Vural'ın hocalığını tartışmak ahmaklıkmış. Allah Allah yaa. Nerden buluyorsun kardeşim sen bu hakkı kendinde. Kim veriyor sana bunları söyleme hakkını. Yılmaz Vural kim? Ankaragücü'nde oyundan atılan oyuncusunu dövmeye kalktığı için mi kariyerli büyük teknik adam? Cemal Aydın'a kafa tuttuğu için mi kariyerli büyük teknik adam? Ben Fenerbahçe'yi en az 15 puan farkla şampiyon yaparım dediği için mi Yılmaz Vural kariyerli büyük teknik adam? Bana bunların cevabını ver. Ver ki ben bileyim senin ne büyük bir futbol zekan olduğunu. Ver ki bende bileyim bilmediklerimi?
Hakan Ateşler
06-03-2007, 01:26
Büyük ve kariyerli teknik direktör istendiği söyleniyor ama nedense diğer topikte Yılmaz Vural denen insan savunuluyor! Kişilik çatışması yaşanıyor tamamen. İnsan 3 gün içinde kendi ile çelişiyor. Çözemedim anlayamadım anlayamıyorum. Yılmaz Vural'ı savunan insan burda kariyerli teknik direktörün bu takıma getirilmesini istiyor. Nedir yani Yılmaz Vural Anadolu takımlarında kendinden güçlü rakiplere karşı elde ettiği skorlar mı onu kariyerli bir hoca konumuna getirdi. Yılmaz Vural'ın kariyeri sadece Daum'la aynı antrenörlük kursunu bitirdiği için mi verildi bu anlamsız saçma sapan nitelik !!
Neymiş efendim Yılmaz Vural'ın hocalığını tartışmak ahmaklıkmış. Allah Allah yaa. Nerden buluyorsun kardeşim sen bu hakkı kendinde. Kim veriyor sana bunları söyleme hakkını. Yılmaz Vural kim? Ankaragücü'nde oyundan atılan oyuncusunu dövmeye kalktığı için mi kariyerli büyük teknik adam? Cemal Aydın'a kafa tuttuğu için mi kariyerli büyük teknik adam? Ben Fenerbahçe'yi en az 15 puan farkla şampiyon yaparım dediği için mi Yılmaz Vural kariyerli büyük teknik adam? Bana bunların cevabını ver. Ver ki ben bileyim senin ne büyük bir futbol zekan olduğunu. Ver ki bende bileyim bilmediklerimi?
aynen katılıyorum ama bu cevabı bile gereksiz buluyorum. yılmaz vuralın ne olduğunu tartışmaya bile gerek yok, tartışmak bile onu olduğundan daha yükseltir. sırf laf o ya,salak mı büyükler hiç bir zmaan almadılar onu.ayrıca aziz pierre falan diyenlere de şaşmak lazım. hem zico gitsin ama pierre gelsin yok ya. pierre de futbolculuk kariyeri müthiş adam zico kadar olmasa da ama teknik direktörlükten ne anlar kardeşim ne pierri ya?
İsmail Ayarığ
06-03-2007, 02:05
Fenerbahcemizin basında ise sorun bitmistir.Lig bitene kadar beraberiz bilmiyormusunuz bunu hala baska seyler düsünüyorsunuz.Gitse ne olacak?? Rezil olacaz ona buna.100. yıllarında rezil oldular diyecekler hayret biseysiniz ya
Serkan Şahin
06-03-2007, 12:58
bejeke ile 3 maç var ya bunu hesaba katalım biz bu maçların en az ikisini kazanmak zorundayızkii aksi halde umutlarımız ve hayallerimiz bitecek...nolur düzgün taktik düzgün oyun stili ve herkes yerinde oynasın yaa:(
Talha Dulman
06-03-2007, 13:52
zico kalmalı ama yönetimin su adama takımdaki futbolcuların mevkilerini ögretmesi gerekiyo yeter artık api sagda tumer ortada denizle ne bu ya aurelio ne duruo kenarda ümit nie oynar bu takımda anlamak güç korkuyorum sonumuz husran olmaz inş yine geçen seneki gibi
Taylan Kallı
11-03-2007, 23:26
Zico dün ki basın toplantısında apiah ı sağ kanatta oynatmaya devam edeceğini söyledi.Bu inat nedir bir türlü anlamıyorum:???: Apiah gibi bir oyuncu sağ kanatta resmen yok oluyor ve Zico bu şekilde devam edeceğini söylüyor...Herkes yanlış biliyor tek haklı kendisi :kizgin:
Her maçta dünki gibi kaleciler boşa çıkmaz her maçta iki duran toptan 2-0 yapınca rakip disiplinden kopmaz...Gelecek maçlar adına 2-0 olana kadar oynanan oyun kesinlikle ümit vermiyor:???:
katılıyorum aynen appiah'ı sokaktaki adam sağ kanada koymaz ya!!
İlker Aktaş
12-03-2007, 01:38
Bizim alacağımız tek hoca varsa o da Paul Le Guen olmalıdır.
Bugünkü LYON'un yaratıcısıdır kendisi..
Tolgahan Duralı
12-03-2007, 02:11
Hadi bizlerin yorumlarını okumuyor bu adam diyelim , hiç mi netten yada yazılı basından yazarları takip etmiyor. Benm hakkımda ne diyorlar acaba demiyor ?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6102580.asp?yazarid=87&gid=61
Can Bartu ' dan güzel bi yazı.
Kerem Çalkılıç
12-03-2007, 12:33
Porto'ya gelmeden önce Mourinho'nun teknik direktörlük kariyerini bilen var mı?
Murat Tor
12-03-2007, 14:52
yok mu?
Kenan Ergün
12-03-2007, 14:58
Portodan önce Mourinho çevirmen ve yardımcıkoç olarak Bobby Robsonun yanındaydı
Ceyhun İskender
12-03-2007, 16:56
bence bizim takımın futbolcuya ihtiyacı yok bir teknik direktörümüz olsa....
Dilek Ademoğlu
12-03-2007, 17:14
bence bizim takımın futbolcuya ihtiyacı yok bir teknik direktörümüz olsa....
bencede öyle en azından daha verimli olur gibi geliyor bana takımı yap-boz tahtası haline getirdi zico ..bu kdar kararlı bi teknik adam yok bence!
Ömer Şahin
12-03-2007, 18:54
APPİAH'ı sağ kanatta görmek istemiyoruuuuuuum...:kizgin: :kizgin: :kizgin:
Kadir Yetimoğlu
12-03-2007, 19:30
bencede zico Fenerbahçeye yeticek bi hoca değil. ama Aziz Yıldırımın dedigi gibi. bi Capello bize 30 Milyon € mal olucak. Fenerbahçe daha bu düzeyde değil..
Bana göre teknik direktörü yollamak yerine ona türk bi asistan temin edilsin.. takimi bilen taniyan.. mesela Rıdvan Dilmen, Bülent Uygur olmadi P.V. Hoojdonk getirilsin :D
Dilek Ademoğlu
12-03-2007, 19:35
Aziz Yıldırım haklı olabilir ama takım bu şekilde ne kadar başarılı olcak? yada doğru soru şu olmalıydı daha fazla başarılı olabilecekken neden bu başarıyla yetinme ihtiyacı duyuluyor ki?
Zico gidebilir sinyallari veriliyor ama şampiyon olursak Zico yine kalacak! peki nasıl durum değişecek?!
Kadir Yetimoğlu
12-03-2007, 19:45
Dilek yazdiklarimi saptirmişsin.. daha iyisi olabilirdi.. ama kulubun mali gidişati sekteye ugrardi.. Bence Zico'lu Fenerbahçenin her halükarda ligi alabilecegini düşünerek takimin başina getirdiler..
her büyük firma şirket vs.. kendine gelecekle ilgili bi tablo kayar.. şu yil şurada olacagiz diye.. mali açidan Fenerbahçe dediklerinden önde gidio. öyle ihtişamli bi hoca bu durumu sekteye uğratirdi..
en kisa örnegi Gs uefayi aldigi dönemde inanilmaz bi fiyata JARDEL'i transfer ettiki. o dönemde Gs için fazla bi transferdi.. ama tuttu uefayi aldilar. şuanki durumlari malum , geçen sene yardim fonu kurmuşlardi..
bi 20 sene daha uefayi alamayacak durumdalar..
biz ise adim adim ilerliyoruz.. inş sonu gelcek bu ilerlemenin..
Dilek Ademoğlu
12-03-2007, 20:29
anlıyorum seni aynı şeyden bahsediyoruz aslında ligte şampiyonluktan inan hiç şüphem yok ama sezona başlarken hedefler büyüktü ki hepimiz gayet iyi biliyoruz.. o hedefleri zico ile yakalamak zor diyorum ben o kdar
o adım adım gidilen günü büyük bi sabırsızlıkla bekliyorum bende
Kadir Yetimoğlu
12-03-2007, 22:05
:) senin için hedef büyüktü. zico yu getiren yönetim için hedef o kadar da büyük değildi :D
Serhan Kuştutan
13-03-2007, 01:01
kandırılıyoruz arkadaslar sezon baslamadan önce 100.yılda avrupada mutlak basarı için süper transferler vaad edildi.alınan adamlara bak.kezman dan baska olumlu trasfer yok.üstüne bide anelka gibi büyük bir futbolcuyu sattık.ne kadar kötü olsada ölüsü deivid den iyi olan nobreyi verdik.aziz yıldırımın gecen günkü konusmalarından anladıgıma göre göz göre göre kandırıldık.onlarda biliyordu avrupada basarılı olamayacagımızı.gözümüzü boyamak için 2. sınıf adamları yıldız futbolcu diye bize yutturmaya kalktılar adamların ne oldugu meydana cıktı.allahtan rakipler cok kötü yoksa 100.yılda şampiyonluktanda olacagız.
türkiye kupasından zaten hiç ümitli degilim.geçen yılki gibi haluk ulusoyun tetikçilerinden biri maca atanır bizim işimizi bitirir.kupa biraz zor gibi geliyor bana.insallah sonumuz hayırlı olur.
Tolgahan Duralı
13-03-2007, 02:39
Geldiği günden bu ana kadar Zico nun takıma ne kattığını bilen var mı?
Klubede Konu mankeni :(
Kerem Çalkılıç
13-03-2007, 11:48
Geldiği günden bu ana kadar Zico nun takıma ne kattığını bilen var mı?Takım sezon başına göre daha uyumlu en basidinden. Hatırlarsanız 4 tane yeni oyuncu gelmişti takıma sezon başında, hem de 2'si defansın göbeği gibi çok kritik bir yerden. İki yeni stoperin birbirine ve takıma uyum sağlamasının ne kadar zor olduuğunu bilmem biliyor musunuz... Neyse... Kime laf anlatıyorum ki...
Yusuf Yavuz
13-03-2007, 12:37
Takım sezon başına göre daha uyumlu en basidinden. Hatırlarsanız 4 tane yeni oyuncu gelmişti takıma sezon başında, hem de 2'si defansın göbeği gibi çok kritik bir yerden. İki yeni stoperin birbirine ve takıma uyum sağlamasının ne kadar zor olduuğunu bilmem biliyor musunuz... Neyse... Kime laf anlatıyorum ki...
+1907
Mustafa Kaplan
13-03-2007, 13:15
Vurgulamak istediğimiz fikir "dereyi geçerken at değiştirilmez" ise ziconun bu sene takımda kalmasını ben de istiyorum. Yalnız Daum gibi yetenekli ve bilgili bir hocadan sonra stajyer gibi kalan Zico'nun yüzüncü yıl gibi önemli bir sezonda takımın başında olmasının ve başarı beklenmesinin hayalcilik olacağını düşünüyorum.
İyi hoca her zaman için iyi transfer demektir. Maç tecrübesi demektir, rakip hocaların Fenerbehçe'den çekinmesi demektir.
Fenerbahçe spor kulübünde takımın iyiliği için çalışan herkesi elimden geldiğince desteklemeye çalışırım. Yalnız çok da yetenekli olmayan konyaspor oyuncularının bizim ceza sahamızda paslaşmasını, bizim takımı açmak için top çevirmesini anlayamam, skor tabelasına bakarak görmezden gelemem.
Ayrıca geçen sene kondisyonuyla herkesi ezen Fenerbahçe, bu çöküntüyle korkarımki ilk yarı gol atamazsa hiçbir maçı kazanamaz.
Hakan Ateşler
13-03-2007, 19:03
zico'ya sonuna kadar destek oluyorum forumlarda şunu şurda oynatsın diyen ve zico futbolu bilmiyor diyen arkadaşlara da şaşıyorum açıkçası. futbol bilgisini tartışamayız bu bir, gelelim teknik direktörlüğüne ona da hiç birimiz şöyle iyi böyle iyi diyemeyiz hangimiz t.direktörlükten anlıyor kaç yıl bi yerde futbol oynadık ve t. direktörlük yaptık??herkes kendini bir şey sanıyor yorum yapıyor. adam fenerbahçeye geldi, bursaya veya antepe değil.daha ilk senesi dolmadı.oyuncuları ligi takımı ülkeyi tanıyor öyle yazın antrenman yapmakla ya da 5 6 ayda bir ülke tanınmaz,sadece fikir sahibi olunur...evet dauma göre tecrübesi azdır 100. yılda daha tecrübeli hoca getirilmeliydi belki ama bunda zico'nun suçu ne "yok gelmiim 100. yılda daha tecrübeli hoca alın" mı diyecekti??neymiş zico futbolu bilmiyormuş da konu mankeniymiş,zico sizin sokakta halı sahada yaptığınızın 10 katı kadar brezilyada dünya kupalarında maç yaptı,az den son 2 dakka gol yemesiydik başarılı mı olucaktı zico 6 puan da öndeyiz daha adamın ilk senesi takım da bilmem kaç tane yeni oyuncu var hepsi yabancı, barcelona gibi mi oynayacak ne bekliyorsunuz anlamıyorum
Orhun Can
14-03-2007, 01:16
Kimse Zico hakkında birşey söylemeyecekse bu forumun ne anlamı kalıyor...
O zaman foruma üyelik kriterlerini değiştirelim futbol bilgisi olduğunu kanıtlayan kişiler üye olsun...
Ayrıca "Zico bizi Barcelona gibi oynatsın" şeklinde çocukça bir yoruma ben rastlamadım...ki herhangi bir takım gibi değil Fenerbahçeye yakışan bir futbol istemek haksızlık mı...
Ziconun takıma katkısıda ancak "şu an daha uyumluyuz" biçiminde açıklanabilirdi zaten!!!(Son 3 yılda en çok gol attığı dakikalar 75-90 arası olan takımın şimdi kondisyon eksikliğinin olması,duran top organizasyonlarından bulduğumuz gollerin saysında ki inanılmaz düşüş,geriye düştüğümüz birçok maçı çeviren takım olmaktan uzaklaşmamızın nedeni de benim zaten Zico değil!!!)
Ancak bu kadar doğru söylenebilirdi. Biri çıksın desin ki Zico geldiğinden beri teknik manada Fenerbahçe artık şu işi daha iyi yapıyor. Bu takım oyun kuramaz , bu takım duran toplardan eskisi gibi gol atamaz, bu takım duran toplardan böyle goller yerse, 90 dakikaya kondüsyonu yetmezse, moral motive düşmüş ruhsuzluk hat safhaya gelmişse ve antremanlarda takımı Tümer gaza getirir olmuşsa artık mantıklı düşünelim 6 puan fark bizim yeteneklerimiz değil diğer takımların kazmalığı.
İlker Aktaş
14-03-2007, 13:46
Takıma bir şeyler katmaktan öte bence teknik adam oyuna müdahele edebilmeli. Daum'da da bu eksikti Zico'da ise hat safhada. Alkmaar maçında hocaların yerini sadece 45 dakikalığına değiştirsek eminim şu anda Newcastle'la maça biz çıkmıştık o sahadan da KESİNLİKLE galibiyetle ayrılmıştık.
Fenerbahçe'nin hedefleri doğrultusunda hala " Şampiyonluk bizim için yeterli başarı ve hocanın kalması için kriterdir. " diyebiliyorsak ve " Şampiyon olursak Zico kalır. " gibi bir zihniyete sahip olduğunu açıkça belli eden bir başkanımız varken biz daha çok iç geçiririz!
İnşallah Başkan da Yönetim de beni hatta hepimizi şaşırtır da sonuç ne olursa olsun - buna iki kupayı birden almak da dahil - Zico sezon sonunda gider ve yerine oyuna müdahele etmeyi bilen, takımın kondisyonundan anlayan bir hoca gelir!
Umarım...
Taylan Kallı
14-03-2007, 14:26
Daum'un yardımcısı Roland Koch'un her maç arıyoruz ya takımda kondisyon yok!!ya takım lig sonuna doğru forma girsin de derbilerde sağlam çıkalım diye bile bile kondisyon yükletmiyor bu Zico ya da Brezilyalı olduğu için kondisyona önem vermiyo herşey teknik diyo!??ilk seçenek avuntu gibi dursa da umarım doğru olan odur da takım yakında form tutar..
Hakan Ateşler
14-03-2007, 16:46
Kimse Zico hakkında birşey söylemeyecekse bu forumun ne anlamı kalıyor...
O zaman foruma üyelik kriterlerini değiştirelim futbol bilgisi olduğunu kanıtlayan kişiler üye olsun...
Ayrıca "Zico bizi Barcelona gibi oynatsın" şeklinde çocukça bir yoruma ben rastlamadım...ki herhangi bir takım gibi değil Fenerbahçeye yakışan bir futbol istemek haksızlık mı...
Ziconun takıma katkısıda ancak "şu an daha uyumluyuz" biçiminde açıklanabilirdi zaten!!!(Son 3 yılda en çok gol attığı dakikalar 75-90 arası olan takımın şimdi kondisyon eksikliğinin olması,duran top organizasyonlarından bulduğumuz gollerin saysında ki inanılmaz düşüş,geriye düştüğümüz birçok maçı çeviren takım olmaktan uzaklaşmamızın nedeni de benim zaten Zico değil!!!)
ya arkadaşım niye saptırıosun konuyu ben bişey söylemeyin mi yazdım?herkes sanki futbolu zicodan iyi biliyormuş gibi konuşuyor yazdım. tabiiki herkes fikrini söylicek de herkes de zico futbolu bilmiyor takımı okuyamıyor falan filan...ne kadar mantıklı bunu yazmak, 6 puan diğer takımların kazmalığı veya değil, birileri kazma olacak ki diğeri ilerde olacak.gel o zaman sen ol fbnin t.direktörü ol ne kolay burdan konuşmak değil mi?mourinho 94ten beri t.direktörlük yapıosa zicoya da bi bakın bakalım kaç yılından beri yapıyor!!ben ziconun avukatı değilim ama sabır göstermeden ne başarı bekleniyor anlamıyorum.şunu da söliim ben daumu da gönderemzdim geçen sene...4 tane yabancı oyuncu gelmiş teknik adam değişmiş, bir anda türkiyeden büyük bir klubün 100.yılı ve taraftar her şeyi bekliyor adamlar şaşkına dönmüştür yaw, artık buna zaman tanımayacaksak buna sabır göstermeyeceksek kime neye gösterelim?hangi takım direk şampiyon olmuş bi anda kadro kurup?chelsea bile o kadar para harcadı bu seneki hali ortada şamp. ligini 2 senedir alamadı ki o kadronun alması bekleniyordu...bizden daha ilk senede avrupada başarı bekleniyor.
Kerem Çalkılıç
14-03-2007, 19:07
Morinho 1994 yılından beri aktif teknik direktörlük yapıyor. Kaldı ki bu benzetme aynen Ronaldinho PSG de iken Okocha'nın yedeğiydi gibi birşey demek gibi birşey oluyor yani.Zico da o zaman beri teknik direktörlük yapıyor zaten. Hatta daha öncesinden oyuncu/antrenörlüğü de var, onu saymıyorum. Ayrıca benim demek istediğim şuydu: Porto'yu UEFA kupası sahibi yapana kadar kim tanıyordu bu adamı? Ya da kim süper bir başarı bekliyordu?
Ozan Ercan
14-03-2007, 19:32
Manchester United´in efsane hocasi Sir Alex Ferguson ilk 6 sene ne basari elde etmis Ingiltere´de bir bakin lutfen :)
Muhammet Budak
14-03-2007, 19:43
Manchester United´in efsane hocasi Sir Alex Ferguson ilk 6 sene ne basari elde etmis Ingiltere´de bir bakin lutfen :)Hiç bakarlar mı Türkiyeyi bilmiyorsun sanki.
Ozan Ercan
15-03-2007, 04:05
Fatih Terim`i de 96dan once kimse tanimiyordu. Milli takimda ufak capli bir basari yakalayip Gs'yi devraldi. Ilk senesinde ilk yariyi 9 puan geride kapatti, sonrasini hepiniz biliyorsunuz zaten. Bir teknik direktorun basarili olmasi icin isim sahibi olmasi sart degil.
Orhun Can
15-03-2007, 08:15
Gerçekten Zico'da Ferguson veya Morinho potansiyeli görüyomusunuz? yoksa 2007 geçene kadar dayı diyelim diye mi bunlar ?
Muhabbet yine alex'te olduğu gibi ;"zaten daha iyi olsa gider Real Madrid'i çalıştırır","Bu paraya ondan daha iyisi olamaz" noktasına gelecek gibi gözüküyo da.
Averaj takımı D.kiev'e elendik , Alkmaar bizden sonraki maçında 4 yedi , Tükiye ligindeki oynadığımız top ortada! Allah şu diğer 3 büyük takımı avrupada da karşımıza çıkarsın ne diyim...
Ozan Ercan
16-03-2007, 13:03
Gerçekten Zico'da Ferguson veya Morinho potansiyeli görüyomusunuz? yoksa 2007 geçene kadar dayı diyelim diye mi bunlar ?
Muhabbet yine alex'te olduğu gibi ;"zaten daha iyi olsa gider Real Madrid'i çalıştırır","Bu paraya ondan daha iyisi olamaz" noktasına gelecek gibi gözüküyo da.
Averaj takımı D.kiev'e elendik , Alkmaar bizden sonraki maçında 4 yedi , Tükiye ligindeki oynadığımız top ortada! Allah şu diğer 3 büyük takımı avrupada da karşımıza çıkarsın ne diyim...
Keske yorumu Alkmaar ceyrek finale kaldiktan sonra yapsaydin. Super top oynadi denilen, 30 dk.da AZ´yi dagitti denilen Newcastle dun gece neredeydi acaba?
Serhat Kılıç
17-03-2007, 08:02
van gaal bu takımın ılacı bence ama suanda her nekadar bunları tartısmamaız gerekse de bazı su goturmez gercekler var.mesela zıco artık derbıler harıc appıahı kesınlıkle ortada mehmetı sagda yada semıhı kezmanın yanında oynatmalıçcunku denız zaten artık bı donemkı ıyı formunda degıl olsada oynamamalı bence o mevkııde cunku takımın yaratıcılıgını eksıktıyo.kezmanın cok yalnız kaldıgı kesın buna kım destek verecek alex tuncay appıah aurelıo mehmet.ama appı sagda verımlı olamıyo sureklı gobege cekılınce sureklı hucuma destek verıyo kı appıahla marco beraber gobekte oynadıklarında ıkısı bırden cok sık hucuma cıkıyolar.herseyden onemlısı en onemlı gercek bu takıma zıco kondısyon denen bısey veremıyor ve buda benı cok endıselendırıyorçsakatlıkların nedenıde bence bundan kaynaklanıyor
Ceyhun İskender
18-03-2007, 22:48
Hmm anladım AZ bizden daha iyi takım olduğu için elendik Ziconun veya herhangi birinin kabahati yok doğruya AZ her yönden bizden üstün olduğu için elendik! Eee tabi biz 100. yılda avrupada başarı beklerken yöneticilerimiz "UEFA da final" vaadleri verirken ve bu yolda Zico gibi çok iyi bir teknik direktörle anlaşırken nerden bilebilirlerdi AZ gibi bir dev ile karşılaşacağımızı!!!Biz UEFA kupasında Randers,B36 Torshavn gibi takımlar var diye biliyorduk ama yokmuş!! Bu da bizim kura şansızlığımız olsa gerek...!
süper yorum sonuna kadar katılıyorum....
en büyük AZ :D
Hakan Ateşler
19-03-2007, 11:08
Fenerbahçeli futbolcular maçları izlediğimiz zaman herkesin gördüğü gibi kondisyon yönünden sıfırlar. 45 dk zor koşuyorlar. Zaten ne zaman futbolcu takımı bir teknik direktörü seviyorsa anlayın ki antremanlarda kondisyonel açıdan zorlama yapılmıyordur. Bu da maçlara güçsüz mecalsiz bir Fenerbahçe izlememize ve "yahu bu adam kimi geçecek kime çalım atacak veya o çalımı nasıl yedin kardeşim!" gibi serzenişlerimize neden oluyor. Artık takıma bu saatten sonra kondisyon yükleyemeyeceğine göre yüksek bir motivasyonla maçlara çıkmamızı sağlayabilmesi lazım Zico'nun. Ama saha kenarında izlediğim Zico'ya bakınca sanki dokunsan ağlayacak çocuk gibi masum. O yüzden adama üzülüyor birşey de diyemiyorsun... Bende bu sebepten dolayı mecburen Beyaz Pelemizi Zicomuzu seviyorum ve sezon sonunda güle güle diyorum!!! Bugün Fabio Capello bile yerden yere vuruluyor hergün TV lerde kovuluyor gönderiliyor. Gazetelere bakmaya bile insanın içi el vermiyor. Ama iş Fenerbahçe teknik direktörü masum, suçsuz günahsız, sempatik ve sevecen, çok ama çok muhterem şahıs Arthur Zico'ya gelince eleştiremiyoruz, eleştiren herkese de kan kusuyoruz.
NEDEN? Çünkü istikrar peşindeyiz o yüzden öyle mi???
Arkadaşlar Padişah Vahideddin le Türkiye bir istikrar sağlayabilir miydi sizce? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'le mi istikrarı sağlayabildik yoksa?
İstikrar için önce istikrarı sağlayabilecek kalitede şahsıyette o bilinçte ufku açık kültürlü ve işe hakim bir lider gerekir..
Zico'ya olan eleştiriler kişisel değildir. Kimse Zico'nun şahsına herhangi bir saldırıda bulunmuyor zaten. Hatta japonya ve Güney Amerika'daki amatör takımlarda teknik direktörlük yapsa yine kimse eleştirmez. Fakat burası Fenerbahçe Spor Kulubü!! Bütçesine ,misyonuna ve seyircisine bakınca Avrupa'nın önümüzdeki 10 yılda en büyük futbol takımları arasına girebilecek kapasitede olabileceğini görüyoruz. Bu yüzde Arthur Zico Fenerbahçe'de görev almamalıydı. Bu saatten sonra artık Fabio Capello, Ancelotti, Erickson gibi kariyerli, pahalı ve bilinçli teknik direktörler gerekiyor.
Yönetime bir soru sorma imkanım olsa bir soru sorardım. Nerde izlediniz neyini izlediniz ne gördünüz de Zico'yu aldınız??????
PS: AZ teknik direktörü Louis Van Gaal da seçenekler arasına eklenebilir düşüncesindeyim. Barcelona deneyimli AZ Alkmaar'ı resmen dünya futboluna hediye eden, hırslı çalışkan cin gibi bir bir teknik direktör
vahdettin zamanındaki osmanlının durumuyla fenerbahçenin bugünkü durumunu benzetmene gerçekten şaşırdım.fenerbahçe yeni kurulan bir kadro başındaki hoca yeni.osmanlı ise çökmüş, bitmiş dış güçlerin kontrolünde olan bir padişah başta. yine senin verdiğin örnekteki gibi türkiye ise genç yeni bir ülke başındaki ise, "hayatında padişahlık,devlet başkanlığı vb. yapmamış" başarılı bir ordu komutanı mustafa kemal (zico da yapmamış ya t.direktörlük anlamıyor ya bu işten) . atatürkü zicoya mı benzetiyorsun diyeceksin bana şimdi ama sen kendin verdin bu örneği. şimdi atatürklü türkiye mi bu senenin fb sine benziyor yoksa çökmüş bitmiş vahddettinli osmanlı mı??
Hakan Ateşler
19-03-2007, 12:26
vahdettinle istikrar olur mu dyeince bunu anladım ben.sonuçta vahdettin osmanlı nın başında ve o ülkeye kimi getirirsen getir istikrar zaten olmaz sadece bunu demek istedim. ayrıca önderlerin kişiliğine gelince zico yeterli tecrübeye sahip değil ama kişilik olarak son t. direktör daumla kıyaslarsak çok daha kişilikli en azından malubiyetlerden sonra futbolcularına suç atmıyor.daha önce de dediğim gibi burda zico yu suçlu seçmemek lazım adamı fb ye getirenler suçludur eğer ortada bir başarısızlık varsa.yok gelmiim ben mi diyecekti adam.sonuçta daha önce de çok t. direktörler kovduk bi işe yaramadı ben onu göz önüne alıyorum, tecrübelisi tecrübesizi geldi gitti ama fb hiç başarıya ulaşmadı, o zaman ne yıllar kaybettik, gs aldı başını gitti bu zaaftan yararlanarak.alex fergusonla 5 yıl şamp. olamıyorsa ve kovmuyorsa man u, arsenal 7 8 senedir arsen wengerle çalışıyorsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum, yoksa ziconun ne avukatıyım ne kişisel olarak severim, tek isteğim fb nin artık istikrara kavuşması, sahada bildiğimiz gördüğümüz bir taktikle oynaması. 2 senede ve ya hersene t. direktör değiştirip o gazla bi tek gsyi yenmek artık beni ve milyonları kesmez diye düşünüyorum, çünkü biri gidip diğeri gediği zaman tek bu oluyo.avrupada başarıyı geçtim şamp. bile olamıyoruz...
Hakan Ateşler
19-03-2007, 12:33
tek forvetle oynamışız yok appiah sağdaymış soldaymış, şuymuş buymuş...her şey bu kadar basit olsaydı zaten spor yazarları geçerdi başa. ben sadece sahada takım görmek istiyorum ve bu sene şamp. olamayıp bundan sonraki seneler iyi olacaksa öyle olsun ama şanssızlıkki bu sene 100. yıl eziktaş sırf kendini bişi sanmasın die şamp. olmak şart yoksa adamlar biz şöylyiz böyleyiz ötmeye başlarlar.yeni kadro kurulacak sene bu sene değildi ama seneye t. direktör değiştirtrsek her sey yeniden başlar reset atılmışa döner, reset olmaktan "yıllardır" sıkıldım, bi işe yaramadığını da canlı tanık olarak gördüm.capello da gelse başarıya doymuş fb nin parasını alıyor ilgilenmiyor antrenman yaptırmıyor genç hırslı t. adam lazım falan denirdi yine buna adım gibi eminim...
Hakan Ateşler
19-03-2007, 14:16
yazdıım yazıdan bir satırı çıkarıp buraya cvp yazmışsın, zico şöyle zico böyle die haftalardır adamı suçluyorsun gitsin istifa etsin oyunu okuyamıyor şunu bunu diyorsun, bunlar suçlamak değil de ne??1 satırı çıkarıp ona cvp yazacağına diğer satırlara cvp ver bunu yüz kere yazdım ve bu da sondur.daha önce kimler geldi kimler geçti!ne adamları kovduk.löw geldi, otto bariç mustafa denizli rıdvan veselinovic lorant daum etc... kovduk bir işe yaradı mı hangisi kovulduktan sonra yerine gelen şamp. yaptı takımı? avvrupada başarı istiosunuz ya?onu geç şamp. bile olamadık sadece gsyi yendik. ama gs şamp. ları götrdü.avrupalılar salak mı kardeşim 7 sene 10 sene çalışıolar, koskoca manchester diorum sana her alanda fb den daha iyi, lkiverpool arsenal barcelona diorum rijkaardd çok mu anlıyordu t. direktörlükten kariyeri neydi daha? ilk çalıştırdığı ttakım küme düştü veya düşüyordu hatrlamıyorum, barcaya da geldi ilk yarı batrdı, göndermediler sora al sana barcelona.bunlar olmamış gibi davranacaz sonra t. direktör değiştiricez devre arasında , senelrce değiştirdik senelerce umutlandık hepsi boşa çıktı hiç bi işe yaramadı, ama zico giderse erricson veya capello veya dünyanın şu an en başarlı en akıllı hocası gelse olacak öyle mi?23 yaşındayım fb ne zaman t. dieğiştrse hiç bi işe yaramadı. dediğim gibi bunu tekrar yazmayacağım aynı şeyleri yazıorum.bunlar benim fikirlerim de değil yani yıllardır gördüğümüz yaşadığımız şeyler ama görmezden gelelim zico da gitsin tamam.
Muhammet Budak
19-03-2007, 18:48
Alkmaar bizden sonraki maçında 4 yedi
Bizden de 5 tane yedi 2 maçta eeeeeee
Kenan Ergün
19-03-2007, 20:21
Ama Newcastle ı eledi ;)
Kerem Çalkılıç
19-03-2007, 23:33
valla Zico'yu eleştiriyoruz haftalardır. Diyoruz ki, böyle gidiyor, ama yakında şansa olduğu anlaşılır, yakında futboldan anlamadığı anlaşılır deyip duruyoruz ama bir şey olduğu yok. Baksanıza adam hala takımı 6 puan farkla lider götürüyor. Hem de onca sakatlıklara, kart cezalılarına rağmen. Haticeye değil neticeye bak diye bir söz vardır.
İlker Aktaş
20-03-2007, 11:40
valla Zico'yu eleştiriyoruz haftalardır. Diyoruz ki, böyle gidiyor, ama yakında şansa olduğu anlaşılır, yakında futboldan anlamadığı anlaşılır deyip duruyoruz ama bir şey olduğu yok. Baksanıza adam hala takımı 6 puan farkla lider götürüyor. Hem de onca sakatlıklara, kart cezalılarına rağmen. Haticeye değil neticeye bak diye bir söz vardır.
Neticeye bakılsa bugün Daum'u izliyor olurduk halen. Belki de istikrar denen şey yakalanırdı ama Fenerbahçe yne mahkum bir futbolla, belki duran toplardan, belki de son dakika golleriyle maçlar kazanırdı biz de neticeye sevinirdik!
Fenerbahçe'ye yakışmıyor Zico buna kesinlikle inanıyorum. Futboldan anlamaması imkansız çünkü Futbol Tarihi'nin en büyük oyuncularından birisi. Fakat oyun içinde neyi yaparsa daha iyi olur hangi oyuncu kötü durumda bunları okuyamıyor. Alkmaar'a elenmemizi Zico'dan başka bir sebebe bağlamak mümkün müdür soruyorum size?
Ali Süngü
20-03-2007, 17:04
zico bana göre son zamanlarda fenerbahcemize gelen dürüstlügü ve kiligi ile örnek cok iyi bir hocadır.ona destek olmalıyız arkadaslar.
Cem Esmer
20-03-2007, 18:24
Zico'nun ayrılma sinyalleri vermesi üzerine yeni sezon çalışmalarına başlayan Fenerbahçe yönetimi, Louis van Gaal ve Felix Magath ile temasa geçti.
20.03.2007
Şampiyonluk sonrası veda
Kadıköy'de 2-2 sona eren Sivasspor maçı bitiminde yuhalanan Arthur Zico, taraftarların Samandıra ziyaretine katılmamış, 4-0'lık Bursaspor galibiyetinin ardından da 12. adamın çağrısına kayıtsız kalmıştı. "İki hafta önce de istifa etmemi istemişlerdi" diyerek yaşadığı hayal kırıklığını bir türlü aklından çıkartamadığını gösteren Brezilyalı teknik adamın, Fenerbahçe'yi 100. yılında şampiyonluğa ulaştırdıktan sonra İstanbul'a veda etmeyi kafasına koyduğu öğrenildi. Gelişmeleri dikkatle takip eden ve 'ayrılık' ihtimalini gözden geçiren yönetim kurulu, yeni sezon için şimdiden arayışlara başladı. Sarı-Lacivertliler'in gündeminde öncelikli olarak Avrupa'nın önde gelen iki teknik adamı vardı: Louis van Gaal ve Felix Magath...
İlk görüşmeler olumlu...
Bu sezon Fenerbahçe'nin UEFA serüvenine son veren AZ Alkmaar'ın başında bulunan Louis van Gaal'in, yönetim içinde oylandığı ve çoğunluğun olumlu görüş bildirdiği belirtildi. Hollanda ekibinin hücum futbolundaki başarısı ve kulübedeki hırsıyla gündeme alınan Van Gaal ile ilk görüşmenin olumlu geçtiği iddia edildi. Listedeki diğer isim ise Felix Magath... Geçtiğimiz ay Bayern Münih ile yolları ayrılan Alman teknik adamla da masaya oturulduğu ve büyük oranda anlaşma sağlandığı kaydedildi. Yaptırdığı ağır idmanlar ve sert tavırları nedeniyle 'Saddam' lakabı takılan Magath'ın 4 yıllık mukavele talep ettiği ve altyapıdan A Takım'a kadar futbolda 'tek patron' olmayı istediği bildirildi.
Bugün Fanatik Gazetesinin Yazısı!!!
Çağlar Çağatay
20-03-2007, 18:36
genelde sezon bitince atıyorlardı bunun gibi manşetleri ama tabi gs ile bjkde de iş olmayınca şu anda atmak zorunda hissettiler demekki...
Cem Esmer
20-03-2007, 21:32
Basının zaten karıştırmak için en çok çabaladığı takım biziz!Neticede en çok taraftar bizde olduğu içinde bu tip haberler genelde bizim takımla ilgili yapılıyor.
Dilek Ademoğlu
22-03-2007, 19:29
evet gerçekten uzun zamandır zico'yu eleştiriyoruz ve eleştirmeye de devam edeceğiz büyük ihtimal ..benim şahsi görüşüm de zico'nun gitmesi yönünde ama bu başlık altında okuduğum birçok yazıya da katılmamak elde değil..sonuçta zico takımı daha yeni çözmeye başladı evet belkide doğru !
belki biraz deneme yanılma ama birşeyleri başarmaya çalışıyor geldiği sezon belli sonuçta büyük beklentilerimiz var ama gelir gelmez de bu kadar sorumluluğu ona yüklemek doğru mu diye düşünmeye başladım!..
Zicolu Fenerbahçenin oynadığı futboldan keyif almıyorum büyük bir kesiminde aldığını zannetmiyorum...
Ziconun taktik,kondisyon,motivasyon,oyuna müdahele etmeye dair yaptrımlarını gördükten sonra ne bir Ferguson nede bir Morinho olacağına inanmıyorum...
bu sözlere aynen katılıyorum..belki seneye ( kalacak gibi görünüyor çünkü) daha başarılı olur diye ümit ediyorum..
Ali Bayram
23-03-2007, 01:44
Az akmaar maçından sonra tamamen düştü gözümden,artık naparsa yapsın bendeki imajı değişmez.
ama burda fenerbahçe daha önemli tabi kişilerden,fener aşkına katlanabilirim fakat daha iyi hocalara layığız bunuda belirteyim.
Ömer Şahin
23-03-2007, 16:35
Hürriyet gazetesine göre Roberto Carlos ile Zico anlaşma sağlamış. Bu da Zico'nun gelecek sezonda da Fenerbahçe'nin başında olacağını gösteriyor. Hayırlısı olur inşallah ama benim fikrim Zico gitsin, Carlos gelmesin!
+ 1907
+ Carlos çok yaşlı...
Hakan Arıduru
30-04-2007, 01:21
'Biz büyük maçları oynamayı biliriz’
29 Nisan 2007 Pazar
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-02-13_zico001.jpg Teknik Direktörümüz Zico, gelecek hafta oynayacağımız Beşiktaş maçıyla ilgili olarak "Biz büyük maçları oynamayı biliriz. Kimseden korkumuz yok" dedi.
Zico, Denizlispor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, bu akşam oynadığımız maçı değerlendirdi. Zico, "Maçın başları bizim için önemliydi. Maçın kilidini başta açmayı planlıyorduk. Denizli'nin kapanacağını tahmin ediyorduk. 2-0'ı yakaladık. Ancak sonradan istediğimiz gibi olmadı" diye konuştu.
Gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçına da değinen Zico, "Biz büyük maçları oynamayı biliriz. Kaliteli futbolcularımız var. Kilidi orada açarız. Kimseden korkumuz yok. Her şeyden önce Fenerbahçe inançlı, mücadele ederek, savaşarak, azimle, kendine güvenerek, kalbiyle oynarsa kendine yetecek puanı yada puanları alabilir. Biz Fenerbahçe olarak her maça 3 puan için çıkıyoruz. Ama şöyle bir şey var. Puan eşitliğinde iki takımın aralarında oynandığı maçlara bakılacak. O nedenle kazanmamız gerekiyor. Ancak kazanamasak da kaybetmemeye çalışacağız" dedi.
(fenerbahce.org'dan alıntıdır...)
Kerem Çalkılıç
30-04-2007, 15:28
Sevgili Kerem kardeşim Zico hakkında somut bir bilgi vermek istermisin bizlere allah rızası için. Japonya dışında hangi takımları çalıştırmış ben biliyorum ama herkes öğrensin bir yazarsan..Sadece Japonya'da çalıştı. Ama benim söylediğim şeyle pek bir ilgisi yok bunun. Neyse...
Fahri Ayçiçek
30-04-2007, 17:04
mümkünse hemen bıraksın bu takımı ya...nasılsa takımın ilk 11'i belli,maç boyunca 78 bilemedin 81'de deivid giriyo(zorunlu bi sakatlık falan olmazsa)ondan başka bişey yok zaten,ben tv başında izliyorum oda kulubeye dayanıyo benle beraber maç izliyo...bu adam bu takımı kaldıramıyor dönsün japonyasına hem orda çokta seviyorlarmış bunu ne güzel işte...
Dilek Ademoğlu
30-04-2007, 19:14
ısrarla deniz'e ilk 11 de yer veriyor.takımın yorulduğunu anlamadım diyor anlasam değişiklik yapardım diyor.(kiii sakatlık flan olmadığı sürece değiştirmiyor ya ...!)nasıl bir iştir anlamıyorum ben ya 2-0 önde olduğumuz halde puan kaybediyoruz ..Zico oyuna müdahale edemiyor sadece maçı izliyor.büyük maçlar oynamayı biliyoruz diyor onları da görüyoruz.. 100.yılımızda şampiyonluktan adım adım bizi uzaklaştırıyor.bu adam Fenerbahçe'ye yakışmıyor.bencede gitsin japonya'ya mutlu mesut yaşasın yeter ki bizi üzmesin!
Uğur Kaba
30-04-2007, 19:26
zico nun bizden tek farkı bilet parası vermemesi
adam diyo ki ben onları inonu de yenerim..
sanki kadıkoyde yenebildin de!!
Saygın Özkan
01-05-2007, 02:38
ısrarla deniz'e ilk 11 de yer veriyor.takımın yorulduğunu anlamadım diyor anlasam değişiklik yapardım diyor.(kiii sakatlık flan olmadığı sürece değiştirmiyor ya ...!)nasıl bir iştir anlamıyorum ben ya 2-0 önde olduğumuz halde puan kaybediyoruz ..Zico oyuna müdahale edemiyor sadece maçı izliyor.büyük maçlar oynamayı biliyoruz diyor onları da görüyoruz.. 100.yılımızda şampiyonluktan adım adım bizi uzaklaştırıyor.bu adam Fenerbahçe'ye yakışmıyor.bencede gitsin japonya'ya mutlu mesut yaşasın yeter ki bizi üzmesin!
Kesinlikle katılıyorum, Deniz denen kişi, milli takımda 20 tane eksik olmasına rağmen milli takıma alınmıyorsa, yedek oturan tümer milli takımın vazgeçilmez oyuncusuysa bu Zico'nun teknik direktörlüğünden hiçbişey anlamamasındandır. Ayrıca Az Alkmaar maçında (2. maçta) golü yemeden önce deniz sekmeye başladı (60. dakika)ve deniz asisti veren adama basmadı bunu dikkatle bi daha izleyin. 80. dakikaya kadar oynattı ya, inanamıyorum. Denizli maçında da tek olumlu hareketi yok!
Ayrıca Zico öne geçtiğimiz çoğu maçta gol yiyene kadar oyuncu değiştirmiyo, yok böyle bişey! Nerdesin daum, nerdesin löw, nerdesin hooijdonk, nerdesin anelka :(
Yasin Çıkrıkçı
01-05-2007, 13:05
zico git!!! yeter artık zico git!!! takıma maç sırasında benim kadar faydan yok benim kadar etkin yok.ben hiç olmassa maç sonuna kadar bağarıyorum sesim kıslıyo destek veriyorum ama sen? sen napıosun zico efendi??? sen sadece izliyosun... haaa aslında sende de hata yok haa, hata seni bu takımın başına getirenlerde.umarım sende,seni bu takımın başına getirenlerde defolur gidersiniz...
Şükrü Günal
01-05-2007, 13:49
Bize Fenerbahçelilik ruhundan anlayan adam lazım..Bize Fenerbahçeli adam lazım..Bize asıl teknik direktör lazım...İstemiyorum seni..Milyonlarca taraftar farkediyor neyin nasıl olduğunu,Deniz denen adamın göbekte neler yaptığını ya da yapamadığını,M.Yozgatlı isimli ülkenin en iyi kanat adamının 18'e alınmadığını,Kezman'ın tek santrafor oynamayadığını ve takımın moral-motivasyon nerelere gerilediğini.Eğer takım hala 2 puan öndeyse,bu taraftarın,futbolcuların ve 100.yılın hatrınadır...
Muhammet Budak
01-05-2007, 19:26
Takım için burada tartışmak yerine daha önemli bir iş yapın da cumartesi inönüye gelin...
Göktuğ Güllüce
01-05-2007, 19:51
Takım için burada tartışmak yerine daha önemli bir iş yapın da cumartesi inönüye gelin...
O zaman forumu kapatalım ne gerek var dimi bunlar gereksiz işler ne de olsa... Tartışmak,fikir paylaşmak hiç üniversiteli öğrencilere yakışırmı? Hem burda yazanların hepsi sadece yazıyor,hiç biri maça gitmiyor,takımına destek vermiyor... Biz önemsiz işler adamıyız sen ise takımını gönülden destekleyen tek insansın burada... Tebrikler...
Muhammet Budak
01-05-2007, 20:30
O zaman forumu kapatalım ne gerek var dimi bunlar gereksiz işler ne de olsa... Tartışmak,fikir paylaşmak hiç üniversiteli öğrencilere yakışırmı? Hem burda yazanların hepsi sadece yazıyor,hiç biri maça gitmiyor,takımına destek vermiyor... Biz önemsiz işler adamıyız sen ise takımını gönülden destekleyen tek insansın burada... Tebrikler...Defalarca söyledim yine söylüyorum yapıcı eleştiri ama go home zico işe yaramaz deniz zico efendi tarzı söylemlerine hayır eğer sen bu lafları basit bir eleştiri görüyorsan diyecek lafım yok.Bu tip laflara ben hakaret diyorum ya sen?
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.