Orijinalini görmek için tıklayınız : Alex de Souza
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
Ozan Karaer
09-02-2009, 00:15
Gerçekten Alex'in çıkarmanın mantığı ne,hala anlamış değilim..Tamam Alex koşmuyor saha içinde,mücadele etmiyor ama öle bi top geliyo ki,golü atıp ya da pasını verip skoru değiştirebiliyor..Bu maçta değil Alex,Guıza bile çıkmamalıydı..Sonuçta çift forvet,arkası Alex,yanlarında Kazım,Deıvıd,Roberto Carlos..
Onur.Erkan
09-02-2009, 00:16
geçtiğimiz bursa maçında alexin neler yapabildiğini gördük ve bu yaptıkları yapabileceklerinin sinyali olarak algılanması gerekirken problem kökünden halledilmeye çalışılarak farklı bir oyun görüşü benimsendiği sanılıyor ama öyle değil. büyük paralarla gelen yapancılar bizim ligi ne sanıyo acaba somali ligi mi?
Nevzat Çobanoğlu
09-02-2009, 01:25
dede emekliye ayrılmalı :)
Buğra Aykan
09-02-2009, 01:28
Bursa maçında ne kadar kaliteli biri oldugunu bir kez daha gösterdi. Ama ısrarla ve inatla her lig maçında nerdeyse maç kötü gittiği zaman illa Alex çıkcak. Bu nasıl bir mantıktır???
Tuğba Tülü
09-02-2009, 15:01
Alex 5 haftadır 60 dakikalarda oyundan alınıyor ,sayın Aragones kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir teknik direktör olabilir ama Alex de Fenerbahçenin gelmiş geçmiş en iyi futbolarındandır ,bu klübe sayısız maç kazandıran ,seni bir çok maçta ipten alan bir futbolcunun bu şekilde harcanmasına hiç bir Fenerbahçeli göz yummaz !
Ufuk Coşkun
09-02-2009, 15:03
Alex 5 haftadır 60 dakikalarda oyundan alınıyor ,sayın Aragones kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir teknik direktör olabilir ama Alex de Fenerbahçenin gelmiş geçmiş en iyi futbolarındandır ,bu klübe sayısız maç kazandıran ,seni bir çok maçta ipten alan bir futbolcunun bu şekilde harcanmasına hiç bir Fenerbahçeli göz yummaz !
Aziz Yıldırım yumuyor!!!
Zeynep Semir
09-02-2009, 16:00
elinde alex varsa sakatlanmadıgı ve beni cıkar demedigi sürece oyundan cıkaramazsın ya bu adam alex macı tek pasıyla bile cevirebilir acık ve net bunu bu adam göremio mu allahım sen bize sabır ver...
Nevzat Çobanoğlu
09-02-2009, 18:01
+ Takımın kaptanını nasıl alırsın oyundan !
Gülizar Baydil
09-02-2009, 18:11
Ya herşeyi geçtim sen Semihi Alex'ten nasıl mahrum edersin ya!! En iyi anlaşan ikiliyi neden bir arada oynatmazsın!! Alex olsa Semih yok, Semih olsa Alex yok, takımın tüm düzenini alt üst etti!!
Ozan Karaer
09-02-2009, 18:13
+ Takımın kaptanını nasıl alırsın oyundan !
Alınır takım kaptanı oyundan,ama nasıl alınır...Maç 3-0'dır,yorulmuştur öle oyundan alırsın dinlendirmek için ama sen ne yapıyorsun,daha dakika 60 olmadan saha içinde skor açısından ne yaptığını önceki maçlardan bildiğin bi Alex De Souza var,O'nu çıkarıyosun..Gol ve gollere ihtiyacımız var ama Alex oyunda yok..Her an atacağı bi pasla ya da golle skoru değiştirebilir..Ama bu durum devam ettiği sürece biz daha çok böle puan kayıpları yaşarız 10 kişilik takımlara defans yaparak..
Tuğçe Manav
09-02-2009, 23:23
Aziz Yıldırım yumuyor!!!
bakalım nereye kadar...
Nevzat Çobanoğlu
09-02-2009, 23:27
bakalım nereye kadar...
dedeye tazminat vermek istemiyorlar dedede süper bi sözleşme yapmış :)
Buğra Aykan
09-02-2009, 23:29
dedeye tazminat vermek istemiyorlar dedede süper bi sözleşme yapmış :)
ee adam kendini garantiye almış :) 7 milyon dolar daha nolsun
Kenan Ergün
09-02-2009, 23:29
Dede anlaşma yapmış da o anlaşmayı kabul eden kim?
Nevzat Çobanoğlu
10-02-2009, 01:36
7 milyon dolarmı avromu neyse artık çok buluyor ama
saç baş yolan FB taraftarı, düşen Fenerium satışları, ligte kaybedilen puanlar, Şampiyonlar liginden amatörce elenip geçen seneki karizmayı çizdirmek ..... say say bitmez
bunlardanda ağırmı basıyor anlamadım ?
Emre Berkol
10-02-2009, 09:27
Bence bu saydıklarının hepsini Zico yu yollayıp takımı küstürmeden önce düşünmeleri gerekiyordu.Kendini futbolcunun yerine koy brezilyalıların mesela ,çok sevdiğin bir td var klüpte ve ayrıldığını hatta kovulduğunu gazeteden, tv den öğreniyorsun.O an senin klübe, yöneticilere güvenin kalr mı? Üsütüne birde gestapo gibi bir td geliyor.Alex bu takımın her şart altında kaptanı ve kralı kim ne derse desin eğer onu bu denli küstürüyorsa öyle bir td ün başımızda kalmaması gerek kesinlikle.Ama dediğin gibi o kaybettiklerimiz asla milyon € larla kazanılmaz.Yine sabır gerek yine emek yine özveri gerek.Bu arada dikkat ettim de forumdaki her konuda Aragones var git artık başımızdan ,düş yakamızdan YETER.
Mehmet Sabırlı
10-02-2009, 13:24
Alex idmanı terketmiş...
Ceyhun Olgun
10-02-2009, 13:50
doğrudur. bu adamlara sorup acaba ne yapmalıyız diye sormak lazım... ne istiyorlar canla başla oynamak için. taraftar az mı bağırıyor aragonesin taktiği mi yanlış başkan paralarını mı vermiyor yoksa canları top oynamak mı istemiyor. bi sorunları neymiş öğrenelim. alex bu eğer ibb maçında en can alıcı yerde oyundan alırsan tepkisini koyar...
Fatih Çelen
10-02-2009, 14:01
Yani......
Komedi oldu.... zaten kaleye gidecek pozisyonda bile oynamazken Alex'i çıkarmak hangi teknik mantığa sığar anlamış değilim......... Bu forumda yüzlerce kişiye sorsak.... orda Alex'i çıkarmak aklının ucundan bile geçmez alternatifi de yokken!!!
Orhan Gür
11-02-2009, 02:48
Ziconun GidişiyLe ciddi Bi Form DüşükLüğü Yaşadı.açıkLamaLarında Her nekadarda AragonesLe bi probLemim Yok Desede onunLa Büyük Bi Sorunu Var..
Hakan Ateşler
12-02-2009, 10:47
Bence bu saydıklarının hepsini Zico yu yollayıp takımı küstürmeden önce düşünmeleri gerekiyordu.Kendini futbolcunun yerine koy brezilyalıların mesela ,çok sevdiğin bir td var klüpte ve ayrıldığını hatta kovulduğunu gazeteden, tv den öğreniyorsun.O an senin klübe, yöneticilere güvenin kalr mı? Üsütüne birde gestapo gibi bir td geliyor.Alex bu takımın her şart altında kaptanı ve kralı kim ne derse desin eğer onu bu denli küstürüyorsa öyle bir td ün başımızda kalmaması gerek kesinlikle.Ama dediğin gibi o kaybettiklerimiz asla milyon € larla kazanılmaz.Yine sabır gerek yine emek yine özveri gerek.Bu arada dikkat ettim de forumdaki her konuda Aragones var git artık başımızdan ,düş yakamızdan YETER.
düş yakamızdan derken sanki adam zorla gelmiş gibi konuşuyorsun. adam şartlarını sunmuşl, beni kovarsan, geri kalan sürenin ücretini alırım demiş, sen de KABUL ETMİŞSİN. del bosque de de böleydi. alırken ver paraları bas tazminatlık anlaşmaları, kovmaya gelince "git, düş yakamızdan vs..."
düşür yakandan o zaman...o tazminat orda boşa durmuyor. Türkiye'de pek alışık değiliz tabii bunlara, Türk usulu kovdurmalar tehditler, istifaya zorlamalar... hadi aragonese de yap...
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 19:57
Sana git diyenler utansın :)
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 20:00
Şimdi daha da yüzleri kızarsın ve utansın Alex.Sen FB nin herşeyisin :)
Erdem Özdamar
14-02-2009, 20:01
alex'ten sevgililer günü hediyesi...
Cem Demirtaş
14-02-2009, 20:05
alex'ten sevgililer günü hediyesi...
hürriyete mail at yarınki manşet olsun..
Zeynep Semir
14-02-2009, 20:05
kaptan sen nası bişisin?büyüksün ya helal olsun sana:D:D:D
Erdem Özdamar
14-02-2009, 20:08
hürriyete mail at yarınki manşet olsun..
:rolleyes:
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 20:29
Alex-Semih anlaşmasını görmeyenlere yazıklar olsun...
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 20:34
O ne asist be Alex,o nasıl bir asist :)
Tuğçe Manav
14-02-2009, 20:37
dicek bişey yok...
seni sevmeyen ölsün maestro!
Zeynep Semir
14-02-2009, 20:38
ahhh ahhhhh gemisni kurtaran kaptan cnmsn yaaaaaaa:D:Do birlik yokmuydu kulübede ki herseye deger işte biz bunu görmek istyrz
Göktürk Daşoluk
14-02-2009, 20:41
Bence Bizim için yeterLi degil alex ama hakkınıda yememek lazım ;) istese iyi oynuyo şöyle bi durumda var hacettepeye karşı degil portoya karşı böyle oynaması lazım ;)
Tuğçe Manav
14-02-2009, 20:43
ahhh ahhhhh gemisni kurtaran kaptan cnmsn yaaaaaaa:D:Do birlik yokmuydu kulübede ki herseye deger işte biz bunu görmek istyrz
ben dedim gidiyolar aragonese sarılcaklar :D
çok güzeldi yaptıkları tablo. taraftarında bir olma zamanı... sadece bu maç değil her maç böle olmalı.
Zeynep Semir
14-02-2009, 21:14
kaptan bize sarı desene desene deseneeeeeeee:)kaptan yaz 1907e yolla gol yagsın:yaril:
Göktürk Daşoluk
14-02-2009, 21:16
Hala sevinebiliyorsunuz :D Takdir ettim sizi altı üstü hacettepe ;)
Zeynep Semir
14-02-2009, 21:18
Hala sevinebiliyorsunuz :D Takdir ettim sizi altı üstü hacettepe ;)
geçen haftakide altı üstü belediyeydi ama böle svinememiştk:D:D
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 21:18
Hala sevinebiliyorsunuz :D Takdir ettim sizi altı üstü hacettepe ;)O Hacettepe ye ilk yarıda yenilmiştik :)
Ne yapalım ağlayalım mı renkdaş:???::rolleyes:?
Zeynep Semir
14-02-2009, 21:19
gecen haftaki de altı üstü belediyeydi ama sevinememiştik dimi;)
Göktürk Daşoluk
14-02-2009, 21:20
Tamam tamam Sevinin :D İZİN verdim hahahah ya hakLısınızda Biz böylemi olacaktık :D
Tuğçe Manav
14-02-2009, 22:17
eşiyle beraber röportajdalar gollerin karşılığını evde alcakmış öle dedi dianne :D ayaklarını yıkasa yeri :)
Ufuk Coşkun
14-02-2009, 22:20
eşiyle beraber röportajdalar gollerin karşılığını evde alcakmış öle dedi dianne :D ayaklarını yıkasa yeri :)
Vay vay vay :D 14 şubat hemde :),Alex e herşey feda olsun:)
Tuğba Tülü
16-02-2009, 03:02
Einstein De Souza ...Korkmuştum küsüp bir daha oynamayacak diye
Fatih Çelen
16-02-2009, 12:24
De Souza Alex'in istatistiklerini iyice inceleme fırsatı buldum gerçekten dehşete kapılmamak elde değil.... yabancı topçulardaki gelmiş geçmiş en iyi istatistiklere sahip uzun süre onu geçecek futbolcu olmayacaktır....
Ufuk Coşkun
16-02-2009, 12:43
Bence 2 sene içinde Trük ve yabancı futbolcular arasında en iyi istatistik Alex in olacak.
Selim Kul
16-02-2009, 19:11
barosla arasında 6 gol kaldı. Bir an önce geçip gol krallığına ulaşması dileğiyle.
Adnan Öztürk
18-02-2009, 00:09
Merhaba sevgili fenebahçeliler birşeyi anlamakta zorluk çekiyorum ne zaman fenerbahçe iyi bir yola girse birileri yane düşmanlarımız hemen meydana çıkıyorlar şimdide alexs e sataşıyorlar neymiş efendim hagimi en iyi yoksa alexs mi tabiiki Alex adam daha ne yapsın 140 yakın gol atmış bir okadarda gol pası vermiş kimse bu konuda yanına bile yaklaşamasken medyadaki düşmanlarımız bizi içten yıkmak için oyunlar oynamaya başlıyorlar aslında biz camia olarak bunlara pirim vermiyelim bence ALEX tartışılmaz bile peki sizce arkadaşlar hepinize sevgilerimle...
Halil Pile
18-02-2009, 18:38
Türkiye ye gelmiş geçmiş en büyük tartışmasız takımına en yararlı futbolcudur kendileri.
Öyle can acıtır ki varlığı kaliteli Türk Medyasının kaliteli Galatasaraylı kalemleri her defasında ona vurur.
Vururken futboldan bihaber olduklarını öylede belli ederler ki..Küçük maçların büyük adamıdır derler ama geldiği günden beri Avrupa ve Derbi maçlarında ya gollerin ya da asistlerin ondan geldiğini unuturlar.Daha doğrusu unutmazlar ama ortalığı karıştırmak isterler ne de olsa aptal saptal koşan Tuncaydan,odun dedikleri Ümitten,en iyi oyuncusu buysa o takım kötüdür dedikleri Aureliodan sonra yıkılması gereken en son kale Alextir.
Hoş taraftarımız da giden bu oyuncuların yerlerinin dolmadığını göre göre bu yalan yakıştırmaya uymaktadırlar.
Bu kalemler bile bu tartışmanın iyice saçma sapanlaştığını anlayıp Alex ve Sistem yargarası kopartırken küçük maçların büyük adamı diyen kesimin yarısıda yavaş yavaş bu tartışmaya dahil olacak ''Alexe göre sistem yapılmasın kardeşim'' diye isyan edecektir.Bunları yazan Hıncal Uluç ve benzerleride oturdukları yerden kıs kıs güleceklerdir.
He bunları yazan Hıncal zamanın da Zidane ın son maçı olan Fransa maçında Materazzi ye kafa attıktan sonra şöyle bir yorum getirmiştir:'' Zidane kafa attı futbol hayatı bitti.Ama Materazzi oynuyor.Böyle davranıuşlarda bulunanlar her zaman yerin dibine geçerler''
Adamın Zidane ın son maçı olduğundan bile haberi yoktur ancak bizim taraftarımızın bir kesimi ısrarla onun başlattığı amacı belli tartışmalara uyarak Alexi ıslıklamaya kadar gitmektedirler.
Hadi olayın bu kısmını geçelim ''koşmuyor'' ya da ''ona göre sistem oluşturmayalım'' tarafına gelelim.
Geçen sene bir istatistik firmasının ortaya koyduğu istatiğe binaen söylüyorum bunu ki,Alex o istatistiğe göre Aurelio ve Kezmandan sonra ortalama olarak takımda en fazla koşan 3. oyuncuymuş.Farkım bunları söylerken o bu gibi ciğerden sallamıyorum,bir veriye dayandırıyorum.O bu bunun farkında mı,yok sanmıyorum bu kadar içinde değil o değerli kalemler futbolun,onların amaç belli yıkılması gereken son kale Alex onu yıkmak istiyorlar ..
Yine Hıncal önderliğinde başlayan sistem kavgasına gelelim.
Hagi nin etrafına nasıl bir sistem kurulduğunun farkındadır herkes zamanında..Ancak işin garip yanı Hagiye göre sistem kurulur,Alexe göre kurulmaz.
Hatta ne verdiği ortada olan Guizaya göre kurulur bugüne kadar Haginin 4sezonda yaptığı istatistikleri 2sezonda yakalamış Alex için kurulmaz...
Çünkü yıkılması gereken son kale Alextir o da olmadığında Fenerbahçe iyice anlamsızlaşacaktır da ondan..
Garip bir milletiz.Bilimsel verileri göz önünde tutmayıp görsele,duygulara önem veren.
Herkes Alexten topu kafayla orta sahadan alıp kalenin içine kadar sokmasını ya da defanstan alıp 11kişiyi geçmesini beklemekte..Ancak bunu yapan bir oyuncu kalmadığını görmemek için ısrar etmekte..
Herkes 2 sezonda Türkiyeye gelmiş en iyi adam denilen çirkef pislik bir oyuncunun tüm Türkiye kariyerindeki istatistiklerini yerle bir ettiğini görmemekte.Çünkü millet olarak Pascal Nouma Hagi gibi kavgacı pislik adamları daha çok sevmekteyiz.
Amacım Hagiyi yermek değildir zira ben kimim ki onu küçük göreyim.Amacım dediğim gibi bilimsel verilere dayandırarak Alexin layık olduğu yeri işaret etmektir.
Ufak bir noktaya daha temas ederek yazıyı bitiriyorum.Biliyorsunuz Hagi Barcelona,Real Madrid gibi takımlarda oynamıştır.Daha doğrusu oynamadan kovulmuştur.
Bunun sebebi böyle büyük takımlarda tek başına oynamanın hiç bir yararı yoktur bir Messi bile 20gol atarken minimum 15asist yapmaktadır ancak Hagi acaba Türkiyede 4senede kaç asist yapmıştır?
Hagi gibi hep bana rabbena oyuncular,insiyatif alırlar,beceremezlerse geçmiş maçlarda becerdiklerine binaen bu yaptıkları olumsuz karşılanmaz.Ancak oynayamadığı takımlarda şuan aktif olarak futbol oynasa bile asla barınamayacaktı çünkü futbol bir takım oyunudur sen hem kendin oynamalı hem takımı oynatmalısın.
Ancak senelerdir çalım atamayan top süremeyen Nobreye sınırsız gol attırmış,yine ofsaytların kralı Kezman ile oynayan bir Alexi Ben bu takımlarda düşünemiyorum.Bir Appi-Aurelio-Tuncay ile beraber oynadığında oyuna nasıl etki bıraktığı ortadayken bu takımlarda nasıl oynayacağı alenen ortadadır.Keza önünde bir Eto sağında Messi solunda Ribery tarzı bir adam olsa attırdığı golün haddi hesabı olmazdı sanırım.Ancak yine Hagi böyle takımlarda bencilliği ve sorunlu yapısı yüzünden barınamamıştır.
Sizin anlayacağınız,ben herkese Türkiyeye gelmiş en büyük en yararlı oyuncu olan Alex i 2sene boyunca doya doya izlemesini tavsiye ediyorum zira onun gibisi ne geldi ne de gelecektir..:)
Oğuzhan Demir
18-02-2009, 19:15
Türkiye ye gelmiş geçmiş en büyük tartışmasız takımına en yararlı futbolcudur kendileri.
Öyle can acıtır ki varlığı kaliteli Türk Medyasının kaliteli Galatasaraylı kalemleri her defasında ona vurur.
Vururken futboldan bihaber olduklarını öylede belli ederler ki..Küçük maçların büyük adamıdır derler ama geldiği günden beri Avrupa ve Derbi maçlarında ya gollerin ya da asistlerin ondan geldiğini unuturlar.Daha doğrusu unutmazlar ama ortalığı karıştırmak isterler ne de olsa aptal saptal koşan Tuncaydan,odun dedikleri Ümitten,en iyi oyuncusu buysa o takım kötüdür dedikleri Aureliodan sonra yıkılması gereken en son kale Alextir.
Hoş taraftarımız da giden bu oyuncuların yerlerinin dolmadığını göre göre bu yalan yakıştırmaya uymaktadırlar.
Bu kalemler bile bu tartışmanın iyice saçma sapanlaştığını anlayıp Alex ve Sistem yargarası kopartırken küçük maçların büyük adamı diyen kesimin yarısıda yavaş yavaş bu tartışmaya dahil olacak ''Alexe göre sistem yapılmasın kardeşim'' diye isyan edecektir.Bunları yazan Hıncal Uluç ve benzerleride oturdukları yerden kıs kıs güleceklerdir.
He bunları yazan Hıncal zamanın da Zidane ın son maçı olan Fransa maçında Materazzi ye kafa attıktan sonra şöyle bir yorum getirmiştir:'' Zidane kafa attı futbol hayatı bitti.Ama Materazzi oynuyor.Böyle davranıuşlarda bulunanlar her zaman yerin dibine geçerler''
Adamın Zidane ın son maçı olduğundan bile haberi yoktur ancak bizim taraftarımızın bir kesimi ısrarla onun başlattığı amacı belli tartışmalara uyarak Alexi ıslıklamaya kadar gitmektedirler.
Hadi olayın bu kısmını geçelim ''koşmuyor'' ya da ''ona göre sistem oluşturmayalım'' tarafına gelelim.
Geçen sene bir istatistik firmasının ortaya koyduğu istatiğe binaen söylüyorum bunu ki,Alex o istatistiğe göre Aurelio ve Kezmandan sonra ortalama olarak takımda en fazla koşan 3. oyuncuymuş.Farkım bunları söylerken o bu gibi ciğerden sallamıyorum,bir veriye dayandırıyorum.O bu bunun farkında mı,yok sanmıyorum bu kadar içinde değil o değerli kalemler futbolun,onların amaç belli yıkılması gereken son kale Alex onu yıkmak istiyorlar ..
Hagi nin etrafına nasıl bir sistem kurulduğunun farkındadır herkes zamanında..Ancak işin garip yanı Hagiye göre sistem kurulur,Alexe göre kurulmaz.
Hatta ne verdiği ortada olan Guizaya göre kurulur bugüne kadar Haginin 4sezonda yaptığı istatistikleri 2sezonda yakalamış Alex için kurulmaz...
Çünkü yıkılması gereken son kale Alextir o da olmadığında Fenerbahçe iyice anlamsızlaşacaktır da ondan..
Garip bir milletiz.Bilimsel verileri göz önünde tutmayıp görsele,duygulara önem veren.
Herkes Alexten topu kafayla orta sahadan alıp kalenin içine kadar sokmasını ya da defanstan alıp 11kişiyi geçmesini beklemekte..Ancak bunu yapan bir oyuncu kalmadığını görmemek için ısrar etmekte..
Herkes 2 sezonda Türkiyeye gelmiş en iyi adam denilen çirkef pislik bir oyuncunun tüm Türkiye kariyerindeki istatistiklerini yerle bir ettiğini görmemekte.Çünkü millet olarak Pascal Nouma Hagi gibi kavgacı pislik adamları daha çok sevmekteyiz.
Amacım Hagiyi yermek değildir zira ben kimim ki onu küçük göreyim.Amacım dediğim gibi bilimsel verilere dayandırarak Alexin layık olduğu yeri işaret etmektir.
Ufak bir noktaya daha temas ederek yazıyı bitiriyorum.Biliyorsunuz Hagi Barcelona,Real Madrid gibi takımlarda oynamıştır.Daha doğrusu oynamadan kovulmuştur.
Bunun sebebi böyle büyük takımlarda tek başına oynamanın hiç bir yararı yoktur bir Messi bile 20gol atarken minimum 15asist yapmaktadır ancak Hagi acaba Türkiyede 4senede kaç asist yapmıştır?
Hagi gibi hep bana rabbena oyuncular,insiyatif alırlar,beceremezlerse geçmiş maçlarda becerdiklerine binaen bu yaptıkları olumsuz karşılanmaz.Ancak oynayamadığı takımlarda şuan aktif olarak futbol oynasa bile asla barınamayacaktı çünkü futbol bir takım oyunudur sen hem kendin oynamalı hem takımı oynatmalısın.
Ancak senelerdir çalım atamayan top süremeyen Nobreye sınırsız gol attırmış,yine ofsaytların kralı Kezman ile oynayan bir Alexi Ben bu takımlarda düşünemiyorum.Bir Appi-Aurelio-Tuncay ile beraber oynadığında oyuna nasıl etki bıraktığı ortadayken bu takımlarda nasıl oynayacağı alenen ortadadır.Keza önünde bir Eto sağında Messi solunda Ribery tarzı bir adam olsa attırdığı golün haddi hesabı olmazdı sanırım.Ancak yine Hagi böyle takımlarda bencilliği ve sorunlu yapısı yüzünden barınamamıştır.
Sizin anlayacağınız,ben herkese Türkiyeye gelmiş en büyük en yararlı oyuncu olan Alex i 2sene boyunca doya doya izlemesini tavsiye ediyorum zira onun gibisi ne geldi ne de gelecektir..:)
eline yüreğine sağlık kardeşim
Çağlar Derin
18-02-2009, 20:09
cok guzel bır yazı olmus elıne saglık gerceklerı gormek bazıları ıcın bu kadar kolay olmuyor ılla kı gozlerıne sokmalısın...
Buğra Aykan
22-02-2009, 01:05
Alex'te herkese ayak uydurunca nerdeyse pozisyonumuz olmadan bitirdik maçı
Engin Kaşkaya
22-02-2009, 01:36
hepsine katılıyorum çok iyi bir futbolcu.ama ipler elinde oynarsa oynayır.oynamazsa herkes ona uyar.bunu bugün çok yerde söyledim ama bu böyle.
Serkan Kılınç
24-02-2009, 17:06
"Taraftarımızı Yine Arkamızda Görmek İstiyoruz"
Kaptanımız Alex de Souza, sezon başından bu yana gerek Şampiyonlar Ligi`nde, gerekse ligde istikrarı bir türlü yakalayamadıklarını, sadece Fortis Türkiye Kupası`nda iyi olduklarını söyledi. Takım içinde aldığı görevler konusunda da açıklamalar yapan Alex, bir oyuncudan sahip olduğu yetenekler dahilinde isteklerde bulunabileceğini ifade etti.
Fenerbahçe TV`deki "Kaptan Köşkü" programına konuk olan Alex de Souza, Hacettepe ve Gençlerbirliği maçlarına değinerek, "Her iki maçta da; maç öncesi çalışmalar olsun, motivasyon olsun, kurgu olsun bir fark yoktu. Gençlerbirliği maçında 1-2 pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Sonuç aleyhimize gelişti" diye konuştu.
İSTİKRARI YAKALAYAMADIK
Programda sorulan, maçlarda ilk golü bulmanın Takımı rahatlamadaki rolünün ne olduğu şeklindeki sorusunu Alex, "Bu Dünyanın tüm takımları için geçerlidir. İlk golü bulan takım daha rahat oynar. Golü bulamadığınız zaman ise risk almak zorunda kalırsınız" diye cevapladı.
Gençlerbirliği maçında geriye düştükten sonra risk aldıklarını ve geride boşluklar bıraktıklarını söyleyen Alex, sezon başından bu yana bir türlü istikrarı yakalayamadıklarını ifade etti. Alex, "Gerek Şampiyonlar Ligi`nde olsun, gerek de ligde olsun sezon başında beri bir türlü istikrarı yakalayamadık. Bir tek Fortis Türkiye Kupası`nda iyiyiz. Özellikle Sivas ve Trabzon, ikisi de iyi durumda oldukları için, puan kayıplarını önemsemeyebilirler. Bizim için ise puan kayıpları çok önemli" dedi
OYUNCUNUN DA BAĞIMSIZLIĞI VARDIR
"Sezon başında bu yana 2 maç üst üste, herkesin istediği gibi bir oyun sergileyemedik" diyen Alex, "Bu benim de araştırdığım ve cevabını veremediğim bir soru" dedi.
Maç ve rakibe göre bazı maçlarda önde oynadığını ifade eden Alex, "Bazı maçlarda da geri gelip diğer arkadaşlara yer açmaya çalışıyorum. Bazı maçlarda rakibi bozmaya yönelik oynuyorum. Hoca direktifleri verir ama saha içinde de oyuncunun bir bağımsızlığı vardır" dedi.
BİR OYUNCUDAN SAHİP OLMADIĞINI İSTEYEMEZSİNİZ
Kazanmak için hem takımın, hem de oyuncunun karakterlerinin sahaya yansıması gerektiğini ifade eden Alex, "Değişik karakterlerde oyuncularınız elinizde varsa, bu farkı oyuna yansıtmalısınız. Oyuncular, oyun tarzlarından uzaklaşmazsa bu maçlardan verim alırsınız. Farklı özelliklere sahip olan oyuncuların bulunduğu bir takımda, bir oyuncudan sahip olmadığı bir şeyi isteyemezsiniz. Yani güç gösterebilecek bir oyuncudan teknik bir gösteri bekleyemezsiniz. Ondan sahip oldukları yetenekler dahilinde istifade etmek zorundasınız" dedi.
SİVASSPOR MAÇI BİR FIRSAT
Sivasspor`la Lig ve Kupa`da oynanacak maçlara da değinen Alex, "Liderliğe oynamak için önemli sayılabilecek bir fırsat. Sezonun en iyi maçlarından birini oynayacağımızı ve rakiplerimizin önüne geçmek için bu maçtan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Sivasspor`la Kupa`da ilk maçı Kadıköy`de oynamanın bir avantaj olduğunu söyleyen Alex, "Sivas`taki zor hava ve saha şartlarını düşündüğümüzde, ilk maçı burada oynamak bizim için dezavantajdan avantaja dönüşüyor diye düşünüyorum" dedi.
TARAFTARA SESLENDİ
Taraftarlara da çağrı yapan Alex, "Taraftarlarımız, kötü şartlara rağmen bağlılığını her zaman gösteriyor. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama, arkamızda bizi destekleyen taraftarlarımız itici gücü var. Özellikle kader haftalarında taraftarımızı yine alıştığımız gibi arkamızda görmek istiyoruz" diye konuştu. (antu.com)
Ufuk Coşkun
25-02-2009, 18:36
BİR OYUNCUDAN SAHİP OLMADIĞINI İSTEYEMEZSİNİZ
Kazanmak için hem takımın, hem de oyuncunun karakterlerinin sahaya yansıması gerektiğini ifade eden Alex, "Değişik karakterlerde oyuncularınız elinizde varsa, bu farkı oyuna yansıtmalısınız. Oyuncular, oyun tarzlarından uzaklaşmazsa bu maçlardan verim alırsınız. Farklı özelliklere sahip olan oyuncuların bulunduğu bir takımda, bir oyuncudan sahip olmadığı bir şeyi isteyemezsiniz. Yani güç gösterebilecek bir oyuncudan teknik bir gösteri bekleyemezsiniz. Ondan sahip oldukları yetenekler dahilinde istifade etmek zorundasınız" dedi. Aragones e bir gönderme heralde bu.Sonuçta bir zamanlra Alex i ön liberoda bile oynatmıştı.
Eyüp Toktaş
25-02-2009, 18:53
Ne kadar güzel ...Yillik al 3 milyon euro sonrada kosma
Benim yetenegim bu kadar de isin icinden cik.
Pres yapamiyorsan , sut cekemiyorsan , elin belinde sahada geziyorsan o zaman 3 milyon euroyu nasil hak ediyorsun?
O zaman Aurelio 6 milyon istemesi lazimdi.
FB’de kangren var.Bu kangreni tedavi edecek olanda yönetimdir.
8-9 kisilik bir grup kurmuslar istediklerini kadroya alip istemediklerini takimdan disliyorlar
Örnek : Mehmet Yozgatli , Önder Turaci , Tümer Metin , Kezman , Güiza ....
Hepsininde aciklamalari ortada iste,
FB bu gruptan kurtulmadigi sürece basari asla gelmeyecek.
Biz burada isimler üzerinede konusur dururuz.
Hacettepe maci sonrasi yazdim.Bu skora bakip yanilmayalim.
Ne oldu?
Sonuc hep ayni.
Daum zamaninda olan kuvvet , pres , hirsi kaybettik.
Zico sirtlarini sivazlaya sivazlaya oynatiyordu bunlari.
Simdide beyefendilerin sirti sivazlanmadigi icin oynamiyorlar.
Suc kimde simdi ?
Revivo zamanindada ayni olaylar olmustu , Oguz zamaninda da aynisi olmustu.
Degisen ne? Hicbirsey. Sadece isimler farkli.
Olan bize oluyor iste.Her sene baska bahari bekliyoruz.
Yöneticiler hala yönetemiyorlar bu takimi.
Sorun Yönetimde.Birbirine benzer futbolcular alirsan böyle olur iste.
Hicbiri pres yapmayan , kosmayan , sadece paraya tapan , kumpas yapan ....
Iste halimiz.
Yönetim ne yapiyor? Bir de bunlarla sözlesme uzatiyor.Pes
Dünyanin neresinde basarisiz futbolcuyu bas taci yapildigi görülmüs?
Cevap : FB’de.
Burak Türker
26-02-2009, 01:39
Alex in fenerbahçeye olan hizmetine saygım var ancak bence miladı dolmuştur. Şampiyonlar ligi miçlarını izliyorum artık 10 numara tipi otuncular yok oyunu her iki yönüyle oynayan koşan pres yapan oyuncularla oynanıyor futbol. Alex çok yetenekli bir oyuncu ancak takım yavaşlataıyor tek forvet oynamak zorunda kalıyoruz ve alex de günün de değilse takım kitleniyor.. kaptınımız şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı minnettarız ancak iyi bir paraya satılabilir... Aurelio ve appi gibi orta saha oyuncularımız olmadıkça alex le zor...
Eyüp Toktaş
27-02-2009, 02:13
http://www.fotomac.com.tr/i2/spacer.gif http://www.fotomac.com.tr/i2/spacer.gif http://www.fotomac.com.tr/i2/y/1779.jpg Ali Koç'un şifreleri! Ve Alex'in öfkeleri!
Gençlerbirliği maçı sonra asbaşkan Ali Koç'un sözleri aslında her şeyi ortaya koydu... Ne demişti sayın Ali Koç... Bu oyunla şampiyonluk yarışı zor. Tünelin ucundaki ışık azalıyor. Gençlerbirliği hak ettiği bir galibiyet aldı biz de hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Seyircilerimize teşekkür ediyoruz ama onları üzdük. Bir an önce toparlanmamız lazım. Ruhumuzu kazanmamız lazım. Ruhumuzla oynayıp kaybettiğimiz zaman zaten sorun yok." Sayın Ali Koç'un da bizim gibi sabrı taşmış. Susmakla olmayacağını anlamış. Öyle ya Ali Koç bu başarısızlığa göz göre göre neden sessiz kalsın. Bu bir 'Kol kırılır yen içinde kalır' meselesi değil ki... Koskoca bir camia sözkonusu... http://www.fotomac.com.tr/2009/02/26/im//8F227FA40DB6274A855840BFy.jpg Daha önceki yazılarımda belirtmiştim... Bir takımda hoca tartışılmaya başlandıysa geçmiş olsun. Futbolcu artık ona saygı duymaz. Aragones'in işi, sayın Aziz Yıldırım'ın İstanbul BŞB maçında soyunma odasına indiğinde bitmiştir. Eğer bir yönetici soyunma odasına inip futbolculara müdahale etme gereği duyuyorsa geçmiş olsun... O andan itibaren o hoca ile yollar ayrılmalıdır. Çünkü, hoca artık şeklen oradadır. Burada alacağı tazminat vs önemli değildir... Sayın Aziz Yıldırım'ın sezon öncesi röportajlarında bir söylemi aklıma geldi, diyordu ki "Her zaman teknik direktöre teslim olunmamalı... Yönetim söz sahibi olmalı. Biz de zaman zaman Zico'ya müdahale ettik..." Eh güzel de sayın Yıldırım, şimdi nerdesiniz.. Aragones ''Devre arası transfer istemem' dediğinde neden müdahil olmadınız? Takım dökülüyor... Transfer şart... Neden direkt oynayacak futbolcu almadınız? Benim mantığım şunu emreder. Sen milyon dolarlar harcamış, şampiyonluğu hedeflemişsin... Ama bakıyorsun avcunun içinden kayıp gidiyor...
Onun da bardağı taştı
Hiç düşünmeden onlarca milyon doları kurtarmak için transfer ya-pa-cak-sın. Bunun lamı cimi yok.. Hocanın umurunda mı! Yarın çekip gidecek... Sonrası tufanmış değilmiş ona ne. Gençlerbirliği maçında oyuna alacağımız bir forvet yok... Orta sahaya dinamizm kazandıracak oyuncu yok... Yedek kulübesinde heyecan yaratacak oyuncu yok. Şu çaresizliğe bakın! Fenerbahçe'de oyuna ağırlığını koyacak yedek yok. Neyse... Ben Ali Koç'un sözlerinin şifresine döneyim. Bana göre sayın Ali Koç, bardağın taştığı mesajını verdi.. Kime? En başta başkan Aziz Yıldırım'a... Görünen köy kılavuz istemez. Başarısızlık alenen ortada... 'Direnmenin anlamı yok... Ortada bir hastalık var ve biz kocakarı ilaçları ile tedavi edemeyiz' demiştir Ali Koç... 'Ruhumuzu kazanmamız lazım' sözü çok önemli. Ne gibi diyenlere açıklayalım 'ruhsuzlar ordusuna dönmüş bu takım' diyor... Formanın değerini bilmeyen sahada salak saçma hareketler yapan bir ihanet kitlesi demek istiyor. Başkanı Aziz Yıldırım'ın olduğu, asbaşkanı Ali Koç'un olduğu bir takımda Uğur Boral denen saygısız sarı-lacivertli, eldivenleri sahanın ortasına hışımla atabiliyorsa gerçekten bir RUHsal sorun var demektir... O futbolcu ile ilişki daha o gün kesilmelidir Koskoca Fenerbahçe yeniliyor, Uğur bey oyundan çıkarılışına üzülüyor. Takımını formasını seven bir futbolcu kötü oynadığını hissettiği an kendisi çıkmak istemeli... Budur forma sevgisi. Budur RUH... Bir kulübün duruşu olmalıdır Sana saygısızlık yapanı affetmeyeceksin... Affedersen, acınacak hale düşersin... Aragones'e de açık seçik "Senden bize yar olmaz'' demiştir sayın Ali Koç. Aslında Ali beye kalsa o gün yolları ayırırdı. Ali Koç, amiyane tabirle isyan bayrağını açmıştır. Ama herkese. Başkana, yönetime. takıma, hocalara... Ve bunun arkası ya çok iyi olur, ya çok kötü. Ortası olmaz Ali Koç, yeniden görev bile almayabilir... Bireysel çalışabilir!!!... Bu arada sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Kaptan Alex bir kez daha sahneye çıktı ve "Bir futbolcudan yeteneklerinin dışında bir şey isteyemezsiniz'' dedi... Resmen hocasına "Yeter artık saçmaladın'' dedi. Peki Alex bunu ne zaman yaptı. Süper bir Hacettepe ve son derece rezil bir Gençlerbirliği performansının ardından... Yani bu iki maçta şunu anlatıyor kaptan: 'İstersem vezir, istersem rezil ederim.' Ben bunları bir önceki '7'k mi yani. Takımı kim yaptı' yazımda analiz etmiştim. Bir takım aklıevvel eleştirmiş ve 'Kafasına göre senaryo yazıyor' demişti. Bir önceki yazımda Gençlerbirliği maçının zor olacağını da belirtmiştim... Ancak itiraf edeyim, bu kadar acz içinde kalacaklarını aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Bir takım kaybetmek ve rezil olmak için bu kadar savaşabilir! Fakat şunu da kesin olarak iddia ederim. Ne yazık ki bu anlayışla 'Güzel günler göremeyeceğiz çocuklar...'
Tuğçe Manav
28-02-2009, 21:38
AAALEX DE SOUZA AAALEX DE SOUZA AAALEX DE SOUZA ALEX DE SOUZA!
stadtakiler harikasınız:)
Alex sen daha harikasın...
Ufuk Coşkun
28-02-2009, 21:40
AAALEX DE SOUZA AAALEX DE SOUZA AAALEX DE SOUZA ALEX DE SOUZA!
stadtakiler harikasınız:)
Alex sen daha harikasın...
Evet çok güzel yaptılar taraftarlarımız :).
Güzide Ören
28-02-2009, 23:01
KEşke o da gol atsaydı ya...
Tuğçe Turan
28-02-2009, 23:26
büyüksün bee kaptann...
Buğra Aykan
01-03-2009, 00:08
sazı eline alınca takım başka bi oynuyor :)
Alp Hacıoğlu
01-03-2009, 01:07
Pres yapamiyorsan , sut cekemiyorsan , elin belinde sahada geziyorsan o zaman 3 milyon euroyu nasil hak ediyorsun?
8-9 kisilik bir grup kurmuslar istediklerini kadroya alip istemediklerini takimdan disliyorlar
Ne oldu?
Sonuc hep ayni.
Suc kimde simdi ?
Iste halimiz.
-1907
Eyüp Toktaş
01-03-2009, 01:34
-1907
Renkdas görüsüne saygi duyarim.
Ama gördügün gibi ic sahada tribünlere oynayanlar var
Ama dis sahada kaybolan puanlar ortada iste.
Can Rona
01-03-2009, 04:40
"Bugün çok büyük bir maç oldu. 20 dakikada 4 gol oldu. 4 golden sonra herkes anlamıştır bu maçın ne kadar güzel geçeceğini. Bu galibiyetle aynı zamanda şampiyonluk için ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdik. Yüreğimizi ortaya koyduk.
Çok tatmin ediciydi taraftarımızın desteği. Futbol olarakta kendimi çok iyi buldum bugün. İki golde verdiğim pasları çok beğendim. Asistler benim için çok olumluydu ve bunların taraftarlar tarafından görülüp dile getirilmesi bizim alıştığımız şekilde bizi desteklemeleri çok güzeldi.
Bir oyuncu iyi çalım atıyorsa ondan daha başka bir şey bekleyemezsiniz. O çalım atmak için sahada kalmalıdır. Güçlü bir oyuncu gücünü kullanmak için sahada olmalıdır. Benim demek istediğim herkes özellikleri ile sahada olmalıdır. Farklı özellikli görevler verirseniz futbolculara oyun içindeki denge bozulabilir.
Herkesin, her takımın kendini maça hazırlayış şekli farklıdır. Rakibinizi ezberler kendinizi buna göre hazırlarsınız. Benim görüşüme göre de maç günü özel bir gündür. O günde futbolcu maça istediği gibi hazırlanmalıdır. Bana göre istediği saatte kalkmalı istediğini yapmalıdır"
Helal olsun Kaptan... Birinin Aragones'e isyan edip, onu silkelemesi lazım bunu da sen yapıyorsun bravo.
Eyüp Toktaş
01-03-2009, 13:32
Su kumpascilar gitsede rahat etsek artik
Ufuk Coşkun
01-03-2009, 15:53
Helal olsun Kaptan... Birinin Aragones'e isyan edip, onu silkelemesi lazım bunu da sen yapıyorsun bravo.+1907
Tamer Tahsin
02-03-2009, 05:33
alex gibi bi futbolcuya sahip oldugumuz için cok sanslı hissetmemiz gerekir..her mac illa beni meshetcek bi hareket yapıyor..
Halil Pile
02-03-2009, 19:09
Eğer ki koşmak futboldan milyon eurolara karşılık gelseydi Asafa Powell Usain Bolt gibi atletler sanırım Real ve Manu tarzı takımlarda çok astronomik rakamlara oynuyorlardı.
Nasıl bir görüştür yahu koşmuyorsa 3milyon nasıl alır?
Serkan Balcı çok koşuyordu 3 ona mı verelim?
Ya da bir Arap Beygiri alalım sahada oraya buraya koşsun Jokeyinede milyon dolarlar verelim nasıl olur?
Futbolda en hızlı oyuncu çabuk düşünen ve bunu çabuk hayata geçiren oyuncudur.Yok 100metreyi bilmemkaç saniyede koşuyormuş yok bilmemneymiş bunlara olimpiyatlar bakıyorlar.
Mücadele etsin denilir anlarım.Ancak nedir bu koşma takıntısı?Buna güler geçerim,bir kaç sayfa gerideki Alex yazımı okumanızıda tavsiye ederim.
Selim Kul
02-03-2009, 19:58
Ne oldu?
Sonuc hep ayni.
Suc kimde simdi ?
Iste halimiz.
-1907
-1907
-1907
Eyüp Toktaş
02-03-2009, 21:13
-1907
-1907
-1907
Selim kardesim insallah yanilan ben olurum.Sizeden de özür dilerim.
Alex sayesinde sampiyon oluruz,
Gecen sene olduk ya
Bu senede oluruz %100
Hatta gelecek senede oluruz
Modern futbolun temeli KOSMAKTIR.
Idmanlarda bile futbolculari kosturuyorlar,
Kosmassan kazanamazsin.
Kazanan takimlara bak ortalama 14 km kosuyorlar sahada.
Selim Kul
02-03-2009, 21:35
Selim kardesim insallah yanilan ben olurum.Sizeden de özür dilerim.
Alex sayesinde sampiyon oluruz,
Gecen sene olduk ya
Bu senede oluruz %100
Hatta gelecek senede oluruz
Modern futbolun temeli KOSMAKTIR.
Idmanlarda bile futbolculari kosturuyorlar,
Kosmassan kazanamazsin.
Kazanan takimlara bak ortalama 14 km kosuyorlar sahada.
artık içimde şampiyonluk inancı var. Mesela bende Alex'in yüzünden iki forvet oynayamadığımızı falan savunurum ama o Alex'in tabutu bile Fenerbahçe'yi şampiyon yapar bence. hem artık Emre'de var. o performansını yükselttikçe Alex'de daha iyi oynuyor. Güzel günler gelecek. İnşaallah benim dediklerim çıkar kardeşim.:)
Eyüp Toktaş
02-03-2009, 22:29
artık içimde şampiyonluk inancı var. Mesela bende Alex'in yüzünden iki forvet oynayamadığımızı falan savunurum ama o Alex'in tabutu bile Fenerbahçe'yi şampiyon yapar bence. hem artık Emre'de var. o performansını yükselttikçe Alex'de daha iyi oynuyor. Güzel günler gelecek. İnşaallah benim dediklerim çıkar kardeşim.:)
Insallah kardesim
Halil Pile
03-03-2009, 03:26
Nedir yahu bu modern futbol?
Futbol senelerdir 1top 2kale 22 kişi ile oynanır.
Modern futbol dediğiniz şey! in temsilcisi avrupa ise hala kıtalararası şampiyonalarda Avrupa takımlarının şampiyonluk sayısı o modern futbol oynamayan oyunculardan kurulu ülkelerin takımlarından azdır.Sözüm ona deli mücadeledir ya modern futbol.
Ya da modern futbol söylemleri altında kalan bir İngiltere mevcuttur hala yanı başımızda duruyordu Euro 2008e bile katılamıştır.
Ve sözüm ona yine Avrupalılar kadar basmayan mücadele etmeyen Latin Amerika ülkeleri Dünya kupasında Avrupalı ülkelerden daha üstündür ve yine sözüm ona ki Brezilya nın 5şampiyonluğu vardır.
He ayrıca geçen sene Aurelio ve Kezmandan sonra takımda en çok koşan oyuncu Alextir,hatırlatıyım dedim bir istatistik firmasının istatistikleri sonucu söylüyorum bunu koşuyor diye işkembeden atmıyorum dediğim gibi hatırlatıyım dedim.
Ufuk Coşkun
03-03-2009, 11:03
Evet bende gördüm onu,en çok koşan 3. oyuncuymuş.Kim ne derse desin Alex şu takımda parasını hakeden nadir oyunculardan biri.Aldığı para helal olsun ne diyelim.
Burcu Varlı
03-03-2009, 22:48
Alex ya, kaptan yaaa. bir tane yaa...
Eyüp Toktaş
04-03-2009, 00:00
Mesela 9 Aralik 2007 igs ile oynadigimiz derbide kosma mesafleri ;
FENERBAHÇE
1-Mehmet Aurelio: 10.252 M.
2-Selçuk Şahin: 8.896 M.
3-Gökhan Gönül: 8.401 M.
4-Roberto Carlos: 7.760 M.
5-Alex De Souza: 7.224 M.
6-Semih Şentürk: 7.012 M.
7-Diego Logano: 6.727 M.
8-Deivid de Souza: 5.782 M.
9-Uğur Boral: 5.013 M.
10-Gökçek Vederson: 4.897 M.
11-Edu Dracena: 3.915 M.
12-Mateja Kezman: 1.955 M.
13-Colin Kazım: 155 M.
GALATASARAY
1-Rigobert Song: 8.688 M.
2-Uğur Uçar: 8.366 M.
3-Shabani Nonda: 7.870 M.
4-Hakan Balta: 7.813 M.
5-Serkan Çalık: 7.725 M.
6-Servet Çetin: 6.958 M.
7-Barış Özbek: 6.871 M.
8-Sabri Sarıoğlu: 6.096 M.
9-Arda Turan: 5.951 M.
10-Volkan Yaman: 5.331 M.
11-Ümit Karan: 5.284 M.
12-Hakan Şükür: 922 M.
13-Mehmet Topal: 831 M.
Rıdvan Dilmen Röportajı
http://vamosbien.net/archive/index.php/t-3569.html
DAUM AVRUPA İÇİN DEVRİM YAPMIŞTIR
Ama adam doğru yaptı. 7-8 hafta sonra, bu da bir erdemliliktir. Bunları da kullanmıştım ben yazılarımda. Döndü Christoph Daum`un kaç yıldır oynattığı sisteme. Hani dediğimiz meşhur 4-4-1-1. Ben bunu söyledim. "Yok" diyor. Ya kardeşim Chiristoph Daum, Fenerbahçe`de büyük devrim yapmıştır Avrupa ile ilgili. Bu oyun şablonunu Türkiye`de Fenerbahçe`ye o getirmiştir 2 yıl önce. Hatırlayalım kimler yedek kalmadı hocam? Anelka yedek kaldı, Pierre van Hooijdonk yedek kaldı, Nobre yedek kaldı. Ki bunları yönetmek çok daha zordur Semih`i yönetmekten. Semih`i zor yönetiyor şimdi. Allah`tan aslan gibi çocuk, bizim camianın çocuğu da... Bak Kezman benim söylediklerimi teyit ediyor. Ne diyor Kezman, "Ben oturamam, ben yapamam. O iyi çocuk o yapar" diyor. Hadi oturtsana Kezman`ı. Oturtamadığı için Semih`i oynatmıyor.
Bizim oyuncularımız ne durumda? Alex, Roberto Carlos, Deivid, Kezman, mejman yabancı oyuncu kim varsa, Sarıyerli Rıdvan şimdi onlar orada Avrupa maçları için konuşuyorum. maçıyla Konya Alex koşuyor Türkiye Liginde 4 kilometre, Avrupa`da koşuyor 10 kilometre, E peki nasıl oluyor bu abi? Aynı futbolcu, aynı top, aynı ayakkabı. Sarıyer`de ben Fenerbahçe`ye karşı, Beşiktaş`a karşı, Galatasaray`a karşı kendime özel bakardım Daha çok koşardım. Başka maçlarda antrenör ne kadar uğraşsa da konsantre olmazdım. Bizim oyuncularımız da şimdi Chelseamaçını farklı görüyor. Bu da kimin işi? Teknik Direktörün işi. Oyuncu eğer konsantre olmuyorsa, taktiksel anlamda değiştirebilirsin. Taktik anlamda değiştirebiirsin.
GELECEK SENE SANTRAFOR ŞART
Valla Fenerbahçe`nin önümüzdeki sene şahane bir santrafora ihtiyacı var. Bu hocayla devam ediyorsak ve tek forvet oynayacaksak kesinlikle ihtiyacımız var. Semih de kalsın takımda. İki forvetli oynarsa birisi o olur. Yarın öbür gün Drogba gibi bir santrafor bulursan, bekler hiç problem değil. Bakın mesela Kezman`a da üzülüyorum. Kezmana da dikkat edin 2 forvet oynandığı zaman kaç gol atmış? Çünkü oyuna girdi Semih, 60 dakika doğru dürüst top almayan, kenarlardan abuk subuk vuruş yapan Kezman 2 tane karşı karşıya kaldı. Birini auta attı, birini kaleci kurtardı. Doru değil mi kardeşim. Onunda performansını etkiliyor. Ben diyorum ki, Kezman Galasaray`da oynasa 30 gol atar. Durduramazlar. Araştırsınlar Hollanda`da tek mi oynamış çift mi oynamış? Bir ton gol atmış. Kezman`la bir konuş, "2 forvet oynasınlar ben gol kralı olurum" der yani. Oynayamaz hocam, tek forvet oyuncusu değil o. Ben çok yetenekliydim, Kezman`dan daha yetenekli bir oyuncuydum değil mi? Hadi oynatsana beni tek forvet. Oynayamam hocam. Öyle bakmak lazım. Bizim de Zico`la ilgili bir eleştirimiz bu. Yönetimin de ciddi şekilde önlem aldığını tahmin ediyorum.
Değişiklik şart
http://arsiv.fotomac.com.tr/2007/04/22/fen101.html
F.Bahçe; yönetimin idari ve teknik yanlışları ile Zico'nun eksiklerine rağmen şampiyon olmayı hak ediyor. Ama....
Eğer bir takımda üç kişi kötü oynuyorsa, o üç kişi kötüdür. Bütün takım kötü oynuyorsa, teknik direktör... Fenerbahçe'deki en büyük teknik yanlış, Zico'nun Newcastle deplasmanı gibi zorlu dış saha maçlarında tutan 4-4-1-1 (yerine göre 4-2-3-1) oyun düzenini, sıfır yaratıcılıkla, küçük-büyük-içeride-
file:///C:\Users\EPEF29~1\AppData\Local\Temp\msohtml1\01\c lip_image001.gif (http://ads.sabah.com.tr/adserver/click.ads?n=af578454)
</p> dışarıda bakmaksızın önüne gelen her takıma karşı oynamaya kalkışmasıdır. Zira iyi bir teknik direktör oyun düzeninde rakibe göre küçük değişiklikler yapabilmelidir. Tabii Chelsea, Barcelona, M. United'ın başında değilse...
FUTBOL CAHİLLERİ! Bir futbolcudan fizik, mental ve teknik olarak kapasitesinin maksimumu seviyesinde verim alabilmenin yegane yolu onu asli mevkiinde oynatmaktır. F.Bahçe'nin dünyanın her yerinde, her takımında direkt oynayabilecek dünya yıldızı iki oyuncusundan biri alenen "ileride yalnız kalıyorum", diğeri de "ben sağda oynayamıyorum" diyorsa, bunu öylece geçiştirmek hiçbir anlayışa göre anlamlı değildir. Kezman her maça tek forvet çıkıyor, inanılmaz mücadele ediyor. Günümüz futbolunda ideal bir forvet bir maçta yaklaşık 11-12 km koşuyor. Çalışkan bir orta saha oyuncusu ise 14-15 km... Kezman'ın golcülüğünü, futbolculuğunu, verimliliğini tartışanlar, dönüp her maç Kezman'ın kaç km koştuğuna bir baksınlar. Majör Avrupa ligleri televizyonları her oyuncu için söz konusu hesapları ekranlara yansıtmaya başladılar. Ancak bu şekilde; maç içinde hem sol açık, hem sağ açık, hem merkez santrfor, hem de orta saha oyuncusu gibi oynamaya çalışan, ileride yalnız kalmasına rağmen oyuna küsmeyen, arkadaşlarına alan ve pozisyon yaratmak için sürekli sağa sola deplase olan, hatta geriye gelen ve son G.Antep maçında 90+2 dakika itibariyle tam 40 metre depar atan Kezman'ı eleştiren futbol cahilleri utanıp susacaklardır. Appiah için de durum farklı değil. Appiah, net bir defansif orta saha oyuncusudur. Geri dörtlünün önünde oynamalıdır. Tıpkı Aurelio ve Deniz gibi...
ZENGİNLİK KAZANILIR Zico, Aurelio ve Appiah'ı aynı anda oynatabilmek uğruna Appiah'ı sağ kulvarda heba ediyor, hatta daha da kötüsü kaybediyor. Halbuki geri dörtlünün önünde, üç defansif orta sahayı (Aurelio, Appiah, Deniz) birlikte oynatmayı düşünebilir. Böylece önde Alex, onun önünde çift forvet Kezman-Tuncay oynayabilir. Zayıf rakibe karşı oyunu mutlak şekilde domine etmesi, yani oyunu rakip yarı sahaya yıkması gereken F.Bahçe, Önder ve Ümit'i sürekli ileri çıkarabilir, iki bekiyle ataklara katılabilir, rakibi ileride karşılayabilir. Bu iki oyuncu ileri çıktığında defansif orta sahalar kaydırmalı olarak kulvarları kapatabilirler. Böylece müthiş bir defansif ve ofansif zenginlik yaratılabilir.
BASİT GERÇEKLER
Kezman-Tuncay ileri ikilisi ise rakip defansı allak bullak edecek, orta sahanın sürpriz girişler yapabileceği boşlukları yaratabilecek çapta bir eşleşmedir. Ayrıca bu düzenle çok adamla sağlı sollu hücum edileceğinden Kezman'ın ve Tuncay'ın gol vuruşlarındaki istatistiği çığ gibi büyüyecektir. Ancak yazık ki Zico maalesef bunları antrenmanda denemeyi bile düşünmemektedir. Özetle F.Bahçe, yönetimin idari ve teknik yanlışları ile Zico'nun eksikliklerine rağmen bu ligin en iyi takımıdır. Çünkü G.Saray'da da Beşiktaş'ta da suyun akışını değiştirecek çapta oyuncu sayısı F.Bahçe'dekinden azdır. Dolayısıyla, geçen yıl da olduğu gibi bu yılın da şampiyonluk favorisi F.Bahçe'dir. F.Bahçe bu kadar düşük futbol kalitesi olan bir ligde az da olsa modern futbol oynayabilecek potansiyele sahiptir. Yeter ki şu basit gerçekler görülsün...
BARIŞ ERTÜL
Çağdaş Turak
05-03-2009, 12:24
ne demek alex koşmuyo arkadaş gs macındaki werileri wermiş benim aklımda bide chelsea maçı war kezman alex aurelio ilk 3 böyleydi koşuyo ama hızlı değil koşuyo ama adam kowalamıyo koşuyo ama cabuk değil ama top ayağına gelmeden düşündüğü için buda sorun değil oldu o kdr gol atıcak attırıcak bide adam kowalıycak sorun alexte değil alexle oynuyosan yanına daha fazla koşan bi adam koyaarsın dengelenir
Eyüp Toktaş
05-03-2009, 15:34
orada Ridvan Dilmen'in avrupa maclari ile ilgili yazisi var.Ridvan Dilmen'de aynisini söylüyor.Türkiye'de 4km - Avrupada 10 km kosuyor diye.
buna kimsenin itirazi yok
Ama sonrada Türkiye liglerinde sampiyonlugu kacirinca kimse üzülmesin
Ufuk Coşkun
07-03-2009, 18:51
800. maçına çıkıyor büyük kaptan.Hayırlı uğurlu olsun :).
Burcu Başgedik
07-03-2009, 18:53
Hala Alex koşmuyor muhabbeti yapılıyor. Kupayı en çok koşana değil , en çok galibiyet alana veriyorlar ve kaptan da neredeyse her galibiyetin altına imzasını atıyor...
Eyüp Toktaş
07-03-2009, 19:11
Hala Alex koşmuyor muhabbeti yapılıyor. Kupayı en çok koşana değil , en çok galibiyet alana veriyorlar ve kaptan da neredeyse her galibiyetin altına imzasını atıyor...
o yüzden mi bu hallere düstük?
Can Demir
07-03-2009, 21:40
o yüzden mi bu hallere düstük?
Takım çok fazla birşey yapamadı bu sene evet ama yaptığı o bazı şeylerin altında hep Alex gerçeği var Eyüp.
Yönetimin hatalarını futbolculara yüklemek hele hele ki kaptan Alex e yüklemek çok saçma bence. Alex gayet iyi mücadelesini veriyor,en azından galibiyeti istiyor.Bence nankörlük ediyoruz böyle konuşarak...
Eyüp Toktaş
08-03-2009, 01:59
Takım çok fazla birşey yapamadı bu sene evet ama yaptığı o bazı şeylerin altında hep Alex gerçeği var Eyüp.
Yönetimin hatalarını futbolculara yüklemek hele hele ki kaptan Alex e yüklemek çok saçma bence. Alex gayet iyi mücadelesini veriyor,en azından galibiyeti istiyor.Bence nankörlük ediyoruz böyle konuşarak...
1- Bence nankörlügü milyon eurolari alip karsiligini vermeyenler yapiyor.
2- Tamda istedigimi söylemissin Can.Son 5 yildir Alex oynarsa ( cani isterse ) FB iyi ama oynamazsa FB kötü.
Alex’in üzerine kurulmus bir sistem var.Alex sakatlanirsa , formsuz olursa , kart cezalisi durmuna düserse veya 1-2 sene sonra yaslaninca ayni performansi veremedignde FB’nin hali ne olacak?
3-FB’nin Alex’siz bir oyun plani yok , alternatifide yok.Eeee ne olacak böyle? Iste gecen sene kacan sampiyonluktan sonra daha bu sene su Sivas maclarina kadar elle tutulur bir futbol yok.
4- BIR FUTBOLCUNUN ÜZERINE SISTEM KURULURSA SONUCTA BU OLUR.
5- Alex takimi ben kurarim diyor.Istedigi oyuncuyu kadroya aldiriyor.Ben bunla oynamam deyip isindende cikiyor.Bu nasli istir?
6-Ridvan Dilmen’in yazisi yukarida iste.Avrupada 10 km kos Türkiye’de 4 km kos.Nasil olacak bu is?
Benim kimseyle bir sorunum yok.Ama sahaya cikip eli belinde gezenleri görünce cildiriyorum.
Avrupa maclarina bakiyorum insan imreniyor.O kosmalar , pres yapma ,ortalar.....
Bizim takimin 8’i Brezilyali yani avrupadaki bircok takimdan asagi degiliz.10 yabancimiz var ama ama hala olumlu birseyler yok ortada.
O ZAMAN YABANCI SAYISININ SINIRSIZ OLMASI IYI DEGIL.
FB RUHUNA – ÖZÜNE DÖNERSE BENCE BIRCOK SORUN ORTADAN KALKAR.
Can Demir
08-03-2009, 10:47
Eyüp Fenerbahçe ruhu,özü dediğin nedir?Emre belözoğlunun fenerbahçe forması giymesi mi?
Rıdvan hoca iyi demiş hoş demiş de seni avrupada cambiasso lar,gilbertolar kovalıyor.Türkiye de musalar,erenler... Daha fazla koşması daha mantıklı değil mi. Kaldı ki türkiyede bu adam iş yaptırıyor takıma iyi olduğu zaman ondan iyisi yok ,bence şimdiye kadar da gelmedi.
Geliyim senin takım 1 kişi üzerine kurulmaz sözlerine.Eyüp kardeşim bu takımı Alex mi kuruyor?Hadi zico döneminde birçok oyuncuya karıştı fakat senin yönetimin oyuncuya bu hakkı tanıyorsa bunda Alex'in suçu günahı ne? Ki getirdiği adamlar kimler?Maldonado kötü çıktı,deivid kaç sene daha bu takımda kalacak imzayı attı. Güizayı da mı Alex getirdi,ya da aragonesi? Deniz'i kim aldı bu takıma? Ya Burağı?
Takımın bu halinin sorumlusu yönetimdir,bunun başka bir açıklaması yok.
Bütün sistemi Alex'in üzerine yıkmışlar diye söyleniyorsun ama sistemi yıkanlara değil Alexe kızıyorsun.
Hırsızın hiç mi suçu yok?
Can Demir
08-03-2009, 11:45
http://www.hayatimfenerbahce.com/wp-content/uploads/2008/11/alexarsenal.jpg
Fenerbahçe formasıyla 229., futbol yaşamındaki 800. maçına çıkıyor Alex. Doktor bu sürede 799 maçta 307 gol atmış. En çok forma giydiği takım şimdilik 241 maçla Palmeiras. Sözleşmemizin 2011′e kadar uzadığını düşününce, Fenerbahçe forması en çok giyeceği forma olacak.
Alıntı
Eyüp Toktaş
08-03-2009, 14:40
Can kardesim yönetim zaten sucludur.Bunu zaten tartismam bile.Yillardir idari hatalari var.Eski yazilarimada bak Yönetimin yanlislarini ve suclu oldugunu hep yazdim
Takima transfer yapmayi 10 senedir ögrenemediler , reklam icin adam aliyorlar , futbol sube sorumlusunun boslugu cok hissediliyor iste
Ben sadece Maldo veya Deivid icin konusmuyorum.
Iste Anelka ,iste Kezman simdide Güiza ile anlasamiyorum demek , hocalari begenmemek kafamda cok soru isaretleri birakiyor.Hatta Aurelio Alex kadar para istedigini bizzat Kemal Belgin TV’den söyledi.Bayram Tutumlu ile konusmus.3,500,001 euro istedigini söylemis.Neden bu praya istedigni hic düsündün mü? Yanlis mi?
Önder Turaci bu takimdan neden ayrilmak istedigi ortada
Tümer neler söyledi herkes biliyor (sampiyonlugu kaybettigimizde yabancilarin tavri ile ilgili konusmustu )
Mehmet Yozgatli harcandi ama yine kimse sesini cikarmiyor
Daum zamanindaki Alex’in performansina bak bir de Zico zamaninda
Sen simdi adamina göre mi oynayacaksin? Sen parani almissin , seni herkesde seviyor, o zaman neden oynamiyorsun? Sen FB ile antlasma yapmissin.3.kisilerle neden ugrasiyor ki?
Ben dahada yazarim
Burada su önemli bence FB’nin kiminle anlastigi önemli degil.
FB’nin formasini giyenlerin o formayi islatmalari , KIMINLE OYNARLARSA OYNASINLARR BU HIC ÖNEMLI DEGIL.ÖNEMLI OLAN FB’NIN BASARISIDIR
Avrupa’da cok kaliteli takimlarla oynarken SADECE KENDILERINI IYI PIYASA YAPMAK ICIN OYNUYORLAR.Ben olaya böyle bakiyorum.
Ne yazik ki FB’yi basamak olarak görüp buradan gitmek istiyorlar.
Bu yazdiklarimi Okocha ve Balic icinde yazmistim.Onlarinda ayni tavirlari , söylemleri vardi
FB’nin hedefleri büyük.Sadece Türkiye Ligleri icin oynayacak adam bize ne kadar yarar?
Burada sorun gelen ve gidenler degil.Sorun ISTEDIKLERI ZAMAN OYNAMALARI.
Bu takim gecen sene ilk 8’e girmis
Ama kendi liginde 1 kupa alamamis.
Sen kendi liginde sampiyon olamazsan nasil gideceksin Avrupaya?
O zaman hangi basaridan bahsedecegiz?
Daha öncede yazdim.Yine yazayim.
FB’nin Paf takimi 3 yila arka arkaya sampiyon olurken biz 1 kisi cikaramadik A takima ama ibkjnin takimi 3. – 4. oldugu takimindan Toshack Nihat ve birkac kisiyi cikardi.Simdi Nihat nerelerde ama bizim SAMPIYON OLAN PAF NERELERDE?
O sampiyon olmus takimi al yukariya aynen.6 kaliteli yabanci koy yanina.Ama kaliteli yabanci olacak al sana M.U.
Alex Ferguson aynen böyle yapiyor.Yabanciyi cok gerekli gördügü yere kaliteli sekilde aliyor.Bu ifade aynen Alex Ferguson’un kendi söylemedir.
Ayni örnegi Leeds , Barcelona , Arsenal .... uyguluyor.Ama biz ne yapiyoruz?
PARALI LEJYONERLERDEN UMUT BEKLIYORUZ
Semih’in nasil cani gönülden oynadigini , sorun cikarmadigini ve belkide transfer döneminde bos mukaveleye imza atiyor.Örnek gözümüzün önünde iste.
Ama biz onlara güvenmiyoruz.
Tarihe bak.Ne imparatorluklar kurmus adamlar ama parali askerden ordular kurmuslar.Sonuc ne olmus HÜSRAN.
Para ve Yürek
Secim bizlerin
Ufuk Coşkun
08-03-2009, 20:20
Süper gol,süpersin kaptan süper.
Ufuk Coşkun
08-03-2009, 20:28
10 gol oldu,Şu takımda Alex in aldığı parayı falan konuşmamamız lazım,belki o 10 gol olmasa şimdiye şampiyonluk hayalimiz bile olmazdı.
Ufuk Coşkun
08-03-2009, 20:33
Yine çok güzel yönetiyor takımı,boşlukları çok güzel görüyor ve paslar atıyor.Semih le çok iyi anlaşıyor.
Muhammet Budak
08-03-2009, 20:37
Can kardesim yönetim zaten sucludur.Bunu zaten tartismam bile.Yillardir idari hatalari var.Eski yazilarimada bak Yönetimin yanlislarini ve suclu oldugunu hep yazdim
Takima transfer yapmayi 10 senedir ögrenemediler , reklam icin adam aliyorlar , futbol sube sorumlusunun boslugu cok hissediliyor iste
Ben sadece Maldo veya Deivid icin konusmuyorum.
Iste Anelka ,iste Kezman simdide Güiza ile anlasamiyorum demek , hocalari begenmemek kafamda cok soru isaretleri birakiyor.Hatta Aurelio Alex kadar para istedigini bizzat Kemal Belgin TV’den söyledi.Bayram Tutumlu ile konusmus.3,500,001 euro istedigini söylemis.Neden bu praya istedigni hic düsündün mü? Yanlis mi?
Önder Turaci bu takimdan neden ayrilmak istedigi ortada
Tümer neler söyledi herkes biliyor (sampiyonlugu kaybettigimizde yabancilarin tavri ile ilgili konusmustu )
Mehmet Yozgatli harcandi ama yine kimse sesini cikarmiyor
Daum zamanindaki Alex’in performansina bak bir de Zico zamaninda
Sen simdi adamina göre mi oynayacaksin? Sen parani almissin , seni herkesde seviyor, o zaman neden oynamiyorsun? Sen FB ile antlasma yapmissin.3.kisilerle neden ugrasiyor ki?
Ben dahada yazarim
Burada su önemli bence FB’nin kiminle anlastigi önemli degil.
FB’nin formasini giyenlerin o formayi islatmalari , KIMINLE OYNARLARSA OYNASINLARR BU HIC ÖNEMLI DEGIL.ÖNEMLI OLAN FB’NIN BASARISIDIR
Avrupa’da cok kaliteli takimlarla oynarken SADECE KENDILERINI IYI PIYASA YAPMAK ICIN OYNUYORLAR.Ben olaya böyle bakiyorum.
Ne yazik ki FB’yi basamak olarak görüp buradan gitmek istiyorlar.
Bu yazdiklarimi Okocha ve Balic icinde yazmistim.Onlarinda ayni tavirlari , söylemleri vardi
FB’nin hedefleri büyük.Sadece Türkiye Ligleri icin oynayacak adam bize ne kadar yarar?
Burada sorun gelen ve gidenler degil.Sorun ISTEDIKLERI ZAMAN OYNAMALARI.
Bu takim gecen sene ilk 8’e girmis
Ama kendi liginde 1 kupa alamamis.
Sen kendi liginde sampiyon olamazsan nasil gideceksin Avrupaya?
O zaman hangi basaridan bahsedecegiz?
Daha öncede yazdim.Yine yazayim.
FB’nin Paf takimi 3 yila arka arkaya sampiyon olurken biz 1 kisi cikaramadik A takima ama ibkjnin takimi 3. – 4. oldugu takimindan Toshack Nihat ve birkac kisiyi cikardi.Simdi Nihat nerelerde ama bizim SAMPIYON OLAN PAF NERELERDE?
O sampiyon olmus takimi al yukariya aynen.6 kaliteli yabanci koy yanina.Ama kaliteli yabanci olacak al sana M.U.
Alex Ferguson aynen böyle yapiyor.Yabanciyi cok gerekli gördügü yere kaliteli sekilde aliyor.Bu ifade aynen Alex Ferguson’un kendi söylemedir.
Ayni örnegi Leeds , Barcelona , Arsenal .... uyguluyor.Ama biz ne yapiyoruz?
PARALI LEJYONERLERDEN UMUT BEKLIYORUZ
Semih’in nasil cani gönülden oynadigini , sorun cikarmadigini ve belkide transfer döneminde bos mukaveleye imza atiyor.Örnek gözümüzün önünde iste.
Ama biz onlara güvenmiyoruz.
Tarihe bak.Ne imparatorluklar kurmus adamlar ama parali askerden ordular kurmuslar.Sonuc ne olmus HÜSRAN.
Para ve Yürek
Secim bizlerin
Ya hocam o kadar yazmayayım dedim ama daha fazla dayanamadım.Nedir bu Alex kini sendeki?Alex'den bahsediyoruz ya bırak Fenerbahçe'yi Türkiye'ye gelmiş en yararlı yabancı oyuncu bu adam.Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde az mı iş yaptı? Yaşın bizden fazla dürüstçe cevap ver bu takıma Alex kadar katkı sağlayan bir oyuncu gördün mü?
Bu arada saydığın her türlü yanlış yönetim hatası,sen bunları Alex'e mal ediyorsun diyecek söz bulamıyorum...
Anelka,Kezman,Guiza ile anlaşamıyorum diyor yanlış mı Alex'in anlaşacabileceği türde oyuncu mu? Sistem Alex'e göre ise transferi Alex'e göre yapmayan yönetimde mi suç yoksa bu oyuncularla anlaşamadığını söyleyen Alex'de mi,kaldı ki adam saha içinden bahsediyor(Kezman hastasıyım bilen bilir ancak Alex'in anlaşabileceği tipte bir oyuncu değil Kezman)?
Eyüp Toktaş
08-03-2009, 21:20
Ya hocam o kadar yazmayayım dedim ama daha fazla dayanamadım.Nedir bu Alex kini sendeki?Alex'den bahsediyoruz ya bırak Fenerbahçe'yi Türkiye'ye gelmiş en yararlı yabancı oyuncu bu adam.Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde az mı iş yaptı? Yaşın bizden fazla dürüstçe cevap ver bu takıma Alex kadar katkı sağlayan bir oyuncu gördün mü?
Bu arada saydığın her türlü yanlış yönetim hatası,sen bunları Alex'e mal ediyorsun diyecek söz bulamıyorum...
Anelka,Kezman,Guiza ile anlaşamıyorum diyor yanlış mı Alex'in anlaşacabileceği türde oyuncu mu? Sistem Alex'e göre ise transferi Alex'e göre yapmayan yönetimde mi suç yoksa bu oyuncularla anlaşamadığını söyleyen Alex'de mi,kaldı ki adam saha içinden bahsediyor(Kezman hastasıyım bilen bilir ancak Alex'in anlaşabileceği tipte bir oyuncu değil Kezman)?
Muhammed'cim mecbur degilim ki seveyim Alex’i.
Babamin ogluda degil , bizi seviyorda bedavada oynamiyor.
1.600.000 dolara geldi bize , simdi 3.000.000. euroya yükseldi parasi.Emeginin karsiliginida fazlasiyla aliyor.
Bak cok güzel yazmissin yasim sizden fazla dimi?
Basarili kim diye soruyorsun bak cevabi sana;
Müjdat Yetkiner kac sene oynadi bu takimda ? Kim hatirliyor simdi Müjdat’i ?
Ben sana yazayim 20 sene oynadi.Neden EFSANE DEGIL?
Bizim canimizdir , kanimizdir Müjdat.Altyapidanda yetismistir.
Neden kimse Müjdat’i hatirlamiyor?
20 sene oynamak kac kisiye nasip olabilir ? Hem de FB’de...
Uche 7-8 sene oynadi bizde.Bak bakalim istatiklarine M.U.’li Eric Cantona’yi sahadan sildi adamlarin 40 yillik yenilmezliklerini ellerinden aldik.
Sen Dünyanin en iyi 5 forvetinden biri olan Anelka ile anlasamiyorsan futbolu birak o zaman.
Adama gülerler ya gülerler.Bak simdi Anelka nerede.
Schumaher’i zaten yazmiyorum O bizim zamanlarimizin Sumi’siydi.7 mac gol yememisti.
O’na gol atmak SEREFTI
Ya 103 golle sampiyon oldugumuzdaki yil.Kadro , rekorlar ,unutulmaz anilar ....
Bize biri 3 atacak haaaa. Ikinci yari 4 yerdi.....4 atana 5 atardik...
O kücük stattimiza 35 bin kisi gelirse 35 bin kiside disaridan tempo tutardi.
Simdi ne ask kalmis ne de forma aski
Özlüyorum Deli Nezihi’yi ...Gol yedigimizde kafasini direklere vururdu.
Onlar para icin degil O forma icin cikarlardi sahaya...
Ne yazayim ki daha.
Bir de hatirlata yapayim dedim.Alex kiminle cok iyi anlasiyor biliyor musun?
Ronaldinho ile. ( Her ikisininde aciklamasi vardir )
Simdi yeryüzünde adam mi arayacagiz kim Alex’le anlasacak diye.
O zaman Ronaldinho’yumu alacagiz simdi?
Alex neden PVH’ye ses cikaramiyordu? Korkuyormuydu ? Digerleri kolay lokma tabi ki.
Ufuk Coşkun
08-03-2009, 21:35
Aramamıza gerek yok ki üstat,her sene kulübeye kilitlediğimiz Semih ile çok iyi anlaşıyor zaten.Alex in yanına adam alacağımıza her sene forvet alıyoruz bura dada Alexin değil yönetimin büyük hatası var.
Eyüp Toktaş
08-03-2009, 21:38
Aramamıza gerek yok ki üstat,her sene kulübeye kilitlediğimiz Semih ile çok iyi anlaşıyor zaten.Alex in yanına adam alacağımıza her sene forvet alıyoruz bura dada Alexin değil yönetimin büyük hatası var.
2,5 ay Semih sakatlandi ameliyat oldu.
O zaman kiminle oynayacak Alex?
Ben zaten yönetimi konusmuyorum bu belalari basimiz aonlar sardi
cok kötü transfer politikasi var yönetimin
Ufuk Coşkun
08-03-2009, 21:51
Ya abicim iyide hiç mi yok Semih tipinde futbolcu şu dünya da.Dünya da tek değil herhalde.Bizde şu olay var,isim yapmış bir futbolcu alalım o futbolcu gelsin bizde başarılı olsun.Böyle birşey yok.
Hadi onu bırakalım.Alex ile sözleşme imzaladık yine yapacak birşey yok (Ben sevindim açıkçası ne olursa olsun paslarıyla golleriyle bize çok katkı sağlıyor.).Hala bu duruma rağmen gidip Alex e uygun olmayan bir forvet daha alacaklarsa,hiç takımın başında durmasınlar.Ha yok ben istediğim forveti alacağım derlerse Alex ile neden sözleşme imzaladın kardeşim diye de sorarlar adama.
Bu saatten sonra Alex in aldığı parayı tartışmak yerine biraz daha Alex e güvenmeliyiz,2 sene daha takımımız oyuncusu belkide daha fazla...
Eyüp Toktaş
08-03-2009, 21:54
Ya abicim iyide hiç mi yok Semih tipinde futbolcu şu dünya da.Dünya da tek değil herhalde.Bizde şu olay var,isim yapmış bir futbolcu alalım o futbolcu gelsin bizde başarılı olsun.Böyle birşey yok.
Hadi onu bırakalım.Alex ile sözleşme imzaladık yine yapacak birşey yok (Ben sevindim açıkçası ne olursa olsun paslarıyla golleriyle bize çok katkı sağlıyor.).Hala bu duruma rağmen gidip Alex e uygun olmayan bir forvet daha alacaklarsa,hiç takımın başında durmasınlar.Ha yok ben istediğim forveti alacağım derlerse Alex ile neden sözleşme imzaladın kardeşim diye de sorarlar adama.
Bu saatten sonra Alex in aldığı parayı tartışmak yerine biraz daha Alex e güvenmeliyiz,2 sene daha takımımız oyuncusu belkide daha fazla...
dedim ya var.Ronaldinho.
saka yapmiyorum.ikiside acikladi
Volkan Matur
08-03-2009, 22:42
Kariyerindeki 800. maçına çıktı bugün kendisine ve takımına yakışanı yaptı.Güzelde bir gol attı.Teşekkürler Büyük Kaptan.Umarım nice 1907.maçınıda Fenerbahçe'de oynarsın :)
Can Demir
09-03-2009, 00:28
1.600.000 dolara geldi bize , simdi 3.000.000. euroya yükseldi parasi.Emeginin karsiliginida fazlasiyla aliyor.
Uche 7-8 sene oynadi bizde.Bak bakalim istatiklarine M.U.’li Eric Cantona’yi sahadan sildi adamlarin 40 yillik yenilmezliklerini ellerinden aldik.
Sen Dünyanin en iyi 5 forvetinden biri olan Anelka ile anlasamiyorsan futbolu birak o zaman.
Schumaher’i zaten yazmiyorum O bizim zamanlarimizin Sumi’siydi.7 mac gol yememisti.
O’na gol atmak SEREFTI
Ne yazayim ki daha.
Alex neden PVH’ye ses cikaramiyordu? Korkuyormuydu ? Digerleri kolay lokma tabi ki.
Bu isimleri unutturan Alex mi şimdi?
6 sene kulübede oturmaktan başka birşey yapmadan milyonları götüren oyunculara paralı asker demiyorduk da şimdi Türkiyenin asist kralı,Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu (benim görüşümdür) 3.000.000 alıyor diye paralı asker oluyor. Yabancı hangi futbolcu için para için oynamıyor diyebiliriz ki?
Altyapı sorununa değinmişsin ama onunda sorumlusu Alex değil ki...
Ben yazdıklarının hiçbirinden Alex'in bir günahı olduğunu çıkartamıyorum.
Avrupada oynayıp vitrine çıkan,fenerbahçenin üstüne basıp başka bir takıma geçecek oyuncu Alex değil bu yaşından sonra manchestera transferini düşüneceğini sanmıyorum kaptanın,eminim ki oda bizde yada ülkesinde jübile yapmak istiyordur.O dediğini Alex'e laf söyleyen Anelka yapmıştır.
Dediğim gibi dediklerinin hiçbirinde Alex'in kötü olduğuna dair birşey yok,35.000 kişinin hep bir ağızdan destek vermelerini engelleyenleri de bu başlıktan konuşmasak da olur...
Eyüp Toktaş
09-03-2009, 01:25
Bu isimleri unutturan Alex mi şimdi?
6 sene kulübede oturmaktan başka birşey yapmadan milyonları götüren oyunculara paralı asker demiyorduk da şimdi Türkiyenin asist kralı,Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu (benim görüşümdür) 3.000.000 alıyor diye paralı asker oluyor. Yabancı hangi futbolcu için para için oynamıyor diyebiliriz ki?
Altyapı sorununa değinmişsin ama onunda sorumlusu Alex değil ki...
Ben yazdıklarının hiçbirinden Alex'in bir günahı olduğunu çıkartamıyorum.
Avrupada oynayıp vitrine çıkan,fenerbahçenin üstüne basıp başka bir takıma geçecek oyuncu Alex değil bu yaşından sonra manchestera transferini düşüneceğini sanmıyorum kaptanın,eminim ki oda bizde yada ülkesinde jübile yapmak istiyordur.O dediğini Alex'e laf söyleyen Anelka yapmıştır.
Dediğim gibi dediklerinin hiçbirinde Alex'in kötü olduğuna dair birşey yok,35.000 kişinin hep bir ağızdan destek vermelerini engelleyenleri de bu başlıktan konuşmasak da olur...
Bak simdi seninle yazistiktan sonra 2 renkdasla daha yazismisim.Yazilari okumadan yorum yapiyorsun.
Ben dedim mi Alex bu isimleri unutturuyor?
Muhammed arkadasimin yazdiklarini bir okusana ne yazmis ben ne yazmisim.
Yasim sizlerden büyük oldugu icin FB’de unutulmayanlari yazdim ki soranda Muhammed renkdasimdir.Ilk önce yazinin tümünü bir okusan zahmet edip sonra yorum yazsak daha iyi olmaz mi?
Benim söyledigimide baska taraflara cekme.
Yabancida gelse Türkiye icinden baska bir oyuncuda alsak FB’ye geliyor ve tonla para istiyorlar.Dogru mu?
Örnek vereyim, mesela sen Hasan Vezir’i bilmezsin.103 golle sampiyon oldugumuzda ara transferde Rize’den aldik.Sampiyonlukta cok büyük payida vardir.Sumi bile gazetede yazi yaziyordu Hasan geldi dertler bitti diye yazisi vardi.Ama sene sonu igsye para icin kacti ve kayboldu gitti iste.Simdide Altunazede’de hali sahasi var.Ben 10-15 yil önce oynadim o sahadada onu görmedim.Hala orada mi bilmiyorum.
Baska örneklerde verebilirim.Ama konu cok uzar.
Benim istedigim alt yapiya önem verilsin –ki simdi alt yapiya önem verilmeye daha yeni baslandi – YÜZLERCE SEMIH CIKARALIM
Alt yapidan cikardigin her oyuncu sana 5 milyon dolar en az bonservis bedelinden kurtaracagi gibi SAHAYADA CIKTIGINDA FB RUHU TASIYACAKTIR KALBINDE.
DOGRU MU YAZDIGIM?
Alex’e kizdigim noktalari yazdim.Eger yazimi dikkatlice okusaydin yine bana bunu yazmazdin.
1- Dünyanin en iyi 5 forvetinden biri olan Anelka ile nasil anlasamiyormus?
2- Önder Turaci , Mehmet Yozgatli , Tümer olaylarini neden görmemezlikten geliyorsunuz?
3- Yönetim hata yapip Kezman’a yillik 3.500.000 euro verince herkes kazan kaldirdi ya bizde bu parayi aliriz ya da bizi isteyen var.Alex , Tuncay , Aurelio simdi Deivid diyorlar 3 istedi diye.Simdi nasil vereceksin bu parayi herkese?
4- Anelka’yi sen sag kanat oyuncusu gibi kullanip birde o yetmiyormus gibi yedek birakirsan Brezilya’lilara yer acmak icin Anelka’da gider.
5- Serhat’a senin bu takimda yer bulman zor eger sag kanatta oynamazsan diyen kim? Aziz Baskan.
Kimin icin dedi? Neden hic söyle bir arastirmiyorsun ?
Kadikoy Bogasina yazik ettik
Arkadasi Maldonado iyi futbolcu olabilir , bizde tutmadi olabilir ama oturdugu yerden milyonlari cebine indiriyor.Hem de hicbir emek vermeden.Yönetim birsey yapabiliyor mu?
Hadi gönderselerdi takimdan kimden korkusu var yönetimin?
Alirsan 8 x ülkesinden oyuncu adamlar istediklerini oynatirlar istemediklerinide kapiya koyarlar.
6 – Alex ve bazi oyuncular mac seciyor.Bak eski yazilarima görürsün.Ridvan Dilmen’inde yazisini koydum buraya.Hakki Yalcin’ninda.Simdi herkes yanlis mi düsünüyor?
Simdi herkese ayni yazilari yazmak istemiyorum.
Ege Uysaler
09-03-2009, 01:37
eyüp biraz laf olsun diye eleştiriyorsun gibi geliyor alex konusunda haklı olabilirsin maç seçiyor olabilir her maç iyi oynamıyor olabilir ama biraz da yaptıklarına bakmak lazım geldiğinden beri 100ün üstünde asist ve gol atmış birine geçen yıl sampiyonlar liginde asist kralı olmus birine (olmamıs da olablir 2.falandır) bu denli yüklenmek garip sistem alex üstüne kurulmuş demişsin de ilk yarıdaki gs ve ankaraspor maçlarına bakarsan ikisini de kazandık alexsiz alexin geldiği maç puan kaybettik
-anelka dünyanın en iyi forvetlerinden biri olabilir bu alexin iyi anlaşacağı anlamına gelmez kaldı ki alexin anlaştığı adamlara bakarsan daha cok sırtı kaleye dönük top alabilen oyunculardır nobre,semih gibi.
-önder turacının neyini görmezden geliyoruz zico yedek oturtuyor diye gs ile görüşüp sonra rus takımına imza atıp zico gidince takımına durduk yere 250bin dolar kazık atan futbolcuyu mı görmezden geliyoruz ya da tümer kaçan şampiyonlukta kaç maça çıkmış kaç maç sakat oturmuş kaçan şampiyonlukta takımda mıymış yoksa askerlik yapmamak için yunanistanda mıymış ya da yozgatlı bjk de dahi oynayamayan adamı mı görmezlikten gelelim
-maldonado zaten seneye gidiyor ayrıca ne kadar para alıyor bir fikrin var mı?
Can Demir
09-03-2009, 01:57
Yazılanların hepsini okudum ama Haklı bir eleştri göremedim diyorum.
Bende madde madde cevap vereyim ozaman
1-İspanyanın gol kralı adam geliyor burada neden gol atamıyor ozaman?Dünyanın en iyilerinden diye herkesle anlaşabilecek diye birşey yok ki.
2-Önder şuanda oynuyor,Müjdat Yetkinerden,deli Nezihiden bahsettiğin bir yazıdan sonra Fenerbahçeye küfreden tümer metin neden görmemezlikten geliniyor diye şikayet etmen pek de mantıklı değil,yozgatlı beşiktaşa para için değil de ne için gitti?
3-Fenerbahçe stadının en ucuz koltuğuna 44TL ye basıyoruz,kaptana paralarımız helal olsun.Hakediyorsa vereceksin güizaya 14 euro verilmesi dokunmuyor da büyük kaptanın aldığı para mı dokunuyor
4-Alex e maç seçiyor diye kızıp Fenerbahçedeki anelkayı savunman gerçekten çok ilginç,anelka türkiyede 3 maç var galatasaray beşiktaş trabzon demiş adam.
5-Bir takımın başkanı takımın futbolcusunun ağzıyla hareket ediyorsa futbolcuya değil başkana kızılır.
6-Alex türkiye liginde türkiyeye yetecek kadar , avrupada avrupaya yetecek kadar oynuyor bence,son 3 maçtır da görüyoruz elinden gelenin eniyisini yapmaya çalışıyor. Kayseri maçını neden seçti ozaman,stat yeni diye mi?
Yazılarımı okumuyorsun dedin şimdi sadece alex e şu şu sebeplerden kızıyorum dediğin maddeleri cevapladım,ceza almışsın geçmiş olsun.Cezan bitince cevap verirsin artık.
Sercan Sancak
09-03-2009, 02:01
Alex'i eleştirmek futbol sanatına saygısızlıktır. Bende bazen kızıyorum Alex'e ama adam herşeyiyle bu sanatı yeryüzünde en güzel şekilde yapan kişilerdendir.
Ufuk Coşkun
09-03-2009, 02:05
Her sene aynı senaryo,isim yapan bir forvet alıyoruz,Alex e uymuyor.Her forvet uyacak diye birşey var mı?Yok böyle birşey.Sonra Semih e dönüyoruz,takım takır takır oynuyor.Sonra bi sonraki sezon geliyor yine aynı olay.Burda Alex in suçu ne peki?Alex her gelen futbolcu ya göre kendini ayarlamaya çalışıyor ama bu da bi yere kadar.Olmuyor yani neden her sene aynı olay.Seneye Kanoute sonra başka biri.Yine aynı şeyleri yaşayacak gibiyiz.Burda Alex e laf edeceğimize yönetimin yaptığı yanlış transferleri konuşmalıyız.Alex aldığı parayı son damlasına kadar hakeden bir futbolcu.
Sercan Sancak
09-03-2009, 02:07
Her sene aynı senaryo,isim yapan bir forvet alıyoruz,Alex e uymuyor.Her forvet uyacak diye birşey var mı?Yok böyle birşey.Sonra Semih e dönüyoruz,takım takır takır oynuyor.Sonra bi sonraki sezon geliyor yine aynı olay.Burda Alex in suçu ne peki?Alex her gelen futbolcu ya göre kendini ayarlamaya çalışıyor ama bu da bi yere kadar.Olmuyor yani neden her sene aynı olay.Seneye Kanoute sonra başka biri.Yine aynı şeyleri yaşayacak gibiyiz.Burda Alex e laf edeceğimize yönetimin yaptığı yanlış transferleri konuşmalıyız.Alex aldığı parayı son damlasına kadar hakeden bir futbolcu.
+1907
Nobreyi neden yolladılarki sanki.semih+nobre+alex...düşünmesi bile zevkli =)
Ufuk Coşkun
09-03-2009, 02:09
Cidden bende geçen gün düşünüyorum Nobre Semih çift forvet arkalarında Alex.Süper takım olurduk karşımızda da hiçkimse duramazdı.
Aycan Yılmaz
09-03-2009, 05:28
O’na gol atmak SEREFTI
Ne yazayim ki daha.
Öncelikle sormak istiyorum: forum cevap yazılarınızda neden sürekli "ben sizden yasca büyük" ifadesini kullanma ihtiyacı hissediyorsunuz(!)?
Hayır sebebi konuya daha hakimim, siz benim kalemim degilsiniz diyorsanız burada isiniz ne? Ha yok benim konuyu sizim önünüzde toparlamam icin buu ifade etmem gerek diyorsanız sizi anlayısla karsılarım.
Bu konuda yanlıs bi izlenim aldıgıma beni ikna edecek bi cevap verirseniz yasınız geregi size saygısızlık yaptıgımı kabul eder ve özür de dilerim.
---
"En YARARLI oyuncu" ve "en COK sezon oynayan oyuncu olabilme BASARISI"
Bunlar farklı algılanması ve degerlendirilmesi gereken noktalar.
Kısaca verilen örnegin uygun olmadıgını düsünüyorum.
---
Futbolcuların istedikleri zaman oynadıkları konusuna katılıyorum, hatta basamak olarak gördükleride dogru ancak bu sadece bizimkiler istedikleri zaman oynuyor yada sadece bize gelen yabancı futbolcular bizi basamak olarak görüyor demek yanlıs olur.
Bu durum tamamiyle anadolu takımlarının üc büyüklerle olan maclarında yırtınarak oynamalarıyla bizimkilerinde avrupa da yırtınarak oynamalarıyla aynı seyler..
Gönül istiyor ki, oyuncuların forma askıyla her maclaına cıksın, aynı ciddiyet ve hassasiyetle oynasın ancak ne yazık ki artık forma askına sahip cok az oyuncu kaldı. Onlarda ne yazık ki fazla dayanamıyor, profesyonellik anlayısı altında eziliyor istemeden..
Profesyonellik anlayısı o kadar ileri boyutlara geldi ki artık o forma askı mertligi bozuldu ne yazık ki. Bir Tümer, Emre artık Fenerbahce forması, Rüstü Besiktas forması giyer oldu profesyonellik adına..
Sözün özü nerede kaldı bizim zamanımızda ki bayramlar durumundan cıkıp günümüzü günümüz sartlar altında degerlendirmek gerekir. Cünkü 20 sene ve öncesi ile günümüz futbol ve türk futbolu anlayısları cok farklı yerlerde artık.. Bu bakımdan bugüne 20 sene ve öncesi ile de bakmamak gerekir.
---
Alex'in icra ettiği futbol sanatını ve dolayısıyla karakterini inkar ediyor olmanızdan, varsayımlarınızdan ve düsüncelerinizden Alex'le sanki kisisel bi' probleminiz varmıs gibi geliyor.
Ayrıca Alex bizi seviyorda bedavaya oynamıyor emeginin karsılıgını alıyor yaklasımıda nedir anlamak mümkün degil. Yoksa konu sizin degiminizle bedavaya oynamıyor ya kadar basit degil. Bu durumda her iyi ve yararlı yerli yabancı futbolcu yok, parasını nasılsa alan futbolcu var size göre! Bugün Fenerbahce futbol tarihinin en yararlı oyuncusu hakkında yorum yaparken bence iki kere düsününün.
Konu aslında oldukca acık ve net ancak aklınızda yer etmesi icin örneklendirmek istiyorum: Yanlıs degilse bugün Güiza emek vermeden yada veremeden yılda bizden 4,5M € alıyor ancak belkide önümüzde ki sene bizden bu parayı alamayacak. Peki neden? Cünkü o paralar emek veren adamlara sürekli verilir, veremeyenler bir sene o parayı alır bir daha alamaz. Bu bakımdan Alex'in aldıgı her penny anasının ak sütü kadar helaldir!
---
Fenerbahce Alex'e mi uymalı yoksa Alex mi konusunda Fenerbahce'nin önünde iki secenek var: Ya Alex'i gönderecek, yada Alex'le yola devam ediyorsa onun oyun anlayısna uyum saglayan forvet ekibi kuracak. Devam etmesi durumunda kurmalı cünkü tecrübe ve istatislikle sabittir Alex'in Fenerbahce icin önemi. Devam edilmemesi durumunda herkesin yeri dolar düsüncesi sabittir yine.. O gider baskası gelir ancak mayayı tutturmak kolay is degil bu riske de yönetim giremiyor su anda.
Bence Alex Fenerbahce'de kalmalı cünkü mayası tutmus durumda, aynı Hagi'nin Galatasaray'da tuttugu harikalar yarattıgı gibi. Kısaca ben Alex'i Fenerbahce'siz, Fenerbahce'yi de Alex'siz düsünemiyorum su asamda.
Son olarak yönetimin de transfer politikasını sonuna kadar yanlıs buldugumu ilk 8'e kalmıs takımın üzerine daha iyisini yapacak takviyeler yapamadıgı düsünüyorum ve elestiriyorum.
Saygılar.
Tuğba Tülü
11-03-2009, 16:37
Medyanın bir kısmı Alexi tartışa dursun o , bu formayı giymiş en iyi futbolcudan biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu ..Çekemeyen anten taksın !
Tuncer Yıldızoğlu
12-03-2009, 10:45
Medyanın bir kısmı Alexi tartışa dursun o , bu formayı giymiş en iyi futbolcudan biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu ..Çekemeyen anten taksın !
koşmanın tek başına bir marifet olmadığını göstermek bile bir yetenektir ;) (buradan futbolcular koşmasın anlamı çıkartılmazsa sevinirim)
Fatih.Karadeniz
13-03-2009, 02:29
yaşı ilerlemesinden dolayı hızındaki düşüş gözden kaçmıyor ama hala topu aldıgında mükemmel bi hızlanması var.saniyelik yaratıcılıkları tartışılmayacak kadar iyi olan,top kontrolü ve saklaması mükemmel olan kısaca mental ve teknik bakımdan cok üst düzeyde olan büyük kaptanımız fenerbahce seninle daha bi güzel.
Hakan Ateşler
14-03-2009, 14:11
oohh ne güzel guiza semih oynar önlü arkalı deividi de koyar, 0-0 a yatarız bütün maç, koşmaya koşmaya...
Emre Diler
15-03-2009, 03:29
Dün ilk defa Alex ve Semihe kızdım.Guiza 3 pozisyonda boştu bilerek atmadılar.Anladık Alex tamam bu takımın en iyi futbolcusu ama hocası değil öle istedği herşeyi kafası estiği zaman yapamaz.Semih içinde geçerli bu laflar.Kimse Fenerbahçeyi kafası estiği zaman istediği şeyi yapacağı yer sanmasın.
Eyüp Toktaş
16-03-2009, 13:08
Bir hafta cezam verdi Admin bana.Canlari sagolsun.Cevap yazamadim.Cevap hakkim dogmus 3 arkadasima ortak cevap yazdim.
Ege’cim baska isim gücüm yokta Alex’le veya baska biriyle mi ugrasacagim ? 2005’teki yazilarima bak ne yazmisim.Aynen bugün ne yazdiysam ayni.Degisen hicbirsey yok.
Burada söz konusu bizim FB’miz.FB handir futbolcular yolcudur.Beni FB’nin basarisi ilgilendirir.Gerisi fasa fiso.
Su dönem oynayanlardan iyi performans beklemek suc mu yani ?
Paraysa para aliyorlar , bu ekonomik krizde bizde karsiligini istiyoruz.
Bunun neresinde sorun var anlamiyorum ?
Yazmis Aycan renkdasim bana.Para istiyorlar bizden dimi ? Bizde vermisiz . Dimi ?
Simdi neden oynamiyorlar ? Oyna deyince neden problem oluyor ? Son 6 ay nasil oynadiklarini herkes görüyor iste.
Aycan kardesim sana bir sorum var . Gördügüm kadariyla yurt disinda ögrencisin.
1 – 2 sene kal okulda , sinifini gecme bak bakalim baban sana okul icin ne diyecek ?
Aferin oglum kaldin devam et demiyecek herhalde .Dimi ?
Simdi Alex 1.600.000 dolara oynarken 26 yasinda , 31 yasinda yillik 3 milyon euro aliyorsa , formsuz oldugunda DIGER FUTBOLCULARA KÜFÜR EDILIYOR BURADA , YEDEK OTUR DENIYOR dimi ? Alex’inde digerlerinden farki yok.O zaman ayni tarife onada uygulanacak demektir.
Alex oynarsa FB iyi Alex gününde degilse FB’nin hali ortada iste.Hani nerede A-B-C planlari ? Alex’in korkusundan yedegine bile transfer YAPILAMIYOR . Cünkü Alex soracak ben varken bu adama ne ihtiyac var diye ?
Oynamasi icin para aliyor.Kimse kimsenin kara kasina kara gözüne yillik 3 milyon euro vermez.
Alex simdi geri dönsün Brezilya’ya yillik alacagi 300,000 dolardir.
Hem soy bizi hem de canin istediginde oyna , mac begen. Neredeymis bu güzellik ?
Ilk yari Ankaragücü macinin ilk yarisini bir izleyin.Lütfen Allah askina izleyin.Dakika 24 Alex neler yapiyor mesela.Ama kimse O’na gikini cikarmiyor.
Benim Alex’le hicbir sahsi problemim yok.
Tanirmiyim Alex’i ? Yok.
Neden laf olsun diye elestirecegim Alex’i ?
Yaptiklarinida yapamadiklarinida herkes görüyor.
Ben asla Alex’in ne yetenegine nede futboluna birsey söylemedim.Ne de küfür ettim.SAYGISIZLIK YAPTIGIMI KIMSE SÖYLEYEMEZ.BEN ASLADA FB FORMASINI GIYEN BIRINE SAYGISIZLIK YAPMAM.
Iste sizlerle ayrildigimiz noktalarin biride bu.
Siz bireysel yeteneklere bakiyorsunuz.Tamam bir yere kadar önemlidir bu.Bir zamanlar cok düz futbolcumuz vardi bu da sorundu
Ama futbol sahada 11 kisi ile oynaniyor.Yani TAKIM OYUNU
Alex takim OYUNCUSU DEGIL.Ayni Okocha gibi.Kosa kosa kacti gitti Okocha PSG icin oradanda hergün Volkan Balli’yi arayip yalvardi beni geri alin diye.Yedek oturmaktan mahvoldu.BÜYÜK TOPCUYA ABI.
Aziz Baskan’da bir gün Okocha’yi geri getirecegim diyordu.Kim istiyor ki böyle oyunculari ?
Bu tip oyuncular bizim gibi ülkelerde is yapiyor.Hadi gitsinlerde iyi bir ligde oynasinlarda görelim.1.sinif liglerde Alex’de yapamadi Okocha’da iste.Ancak bizim gibi ülklerde is yapiyorlar.Baska bir sorunda bu iste.TRIBÜNLERE OYNAMAK.
Size bir sorum olacak ama dürüstce cevap verin.Kaytarmak yok.
Simdi askerdesiniz.Diyebilirmisiniz ben bugün hastayim savasmayacagim ?
Veya madende calisiyorsunuz diyebilirmisiniz keyfim yok CALISMAYACAGIM ?
Emek bu kadar ucuzladi mi yani simdi ? Zavalli asgari ücrete calisani ez.Bunlari bas taci yap.
Onlar hastalansa paralarindan kesilir , isten atilir veya veya......
Peki bu futbolcularin simarikligi nedir?
Yok mac begenmek
Yok hoca begenmek
Yok adamina göre muamele yapmak
Böyle sacmalik olur mu ?
Futbolcuda klübünün iscisidir.Sabah geleceksin idman yapacaksin sonra eve gitmeyeceksin.
Klüpte kalip 10 saat veya 8 saat ama fiziksel idman ama taktiksel idman yapacaksin.
Nerede görülmüs idman bitiminde herkes eve gitmis? Yapsana ayni hareketi avrupada? Var mi gücün ? denesene ? adamin canina ot tikarlar.
Iste bu saheser ve kazik Zico’nundur . Simdide ne laf dinliyolar ne konsantre oluyorlar maclara ve mac seciyolar.
Ayni hataya Van Gaal’li Barca düstü , aldilar 8 – 10 Hollanda’li gördüler hatalarini.Simdi ayni hatayi biz yapiyoruz iste.
Tarih tekerrürden ibarettir.Tarihten ders almak lazim.
Alex yarin birakip gidecek bizi o zaman ne olacak? Siz M.U VEYA BARCA’DA VEYA BASKA BIR BÜYÜK TAKIMDA 1 KISININ ÜZERINE SISTEM KURULDUGUNU GÖRDÜNÜZ MÜ? Koskoca 102 senelik klüp Alex’e endekslenmis durumda.
Ayni Aziz Baskan’a yapilan mitingler gibi Alex’e bizi birakma mitingleri mi düzenlenecek ?
Balic Real’e giderken Toshack söyle dedi : „ FB’de 1 Balic var ama orda 22 Balic var „
Iste büyük olmanin farki.
Iste takim olmanin farki.
Biz bunlari hala anlamiyoruz.Romantizm icinde olaylara bakiyoruz.Akilla bakmak lazim diye düsünüyorum. Eger bizde büyük isek bizimde A – B – C planlarimiz olmali.Hani nerede ?
Profesyonellikte duygusallik yoktur.
Oyuncu oynar parasini alir.
Ha biz cok severiz oda bizi sever uzun süre burada kalir ama cikarlari oldugu sürece bu iliski vardir.
Alex 50 yasina geldiginde FB ona para ödemeyecek dimi ?
Evet Hagi igsde harikalar yaratti.Uefa ve Süper kupa alindi.Alex’le biz ne aldik?Avrupada Sampiyon mu olduk ? Gecen sene kacan lig kupasimi basari yoksa?Gecen seneyi kupasiz kapattik arkadaslar.Ne Aragones vardi ne de Güiza .Ilk 8’e girmis FB , Zico ve bu oyuncular vardi. Eee simdi ne olacak ?
Sorarim ne harikalar yapmis Alex?
Lütfen ne kendimizi kandiralim nede rüya aleminde gezelim.Ortada ne harikalar varmis?
Simdi , 3 büyükler istedigi yerden futbolcu alirken bir sorun yokta aralarinda alirlarsa neden sorun oluyormus anlamiyorum.
Herkes ekmek icin yasiyor , bir futbolcu hayati boyunca 5-6 iyi anlasma yapacak
Tabiki herkes gelecegini düsünecek , bundan dogal ne var ki ?
Yarin bir gün sizler is hayatina atildiginizda acmi yasayacaksiniz ? Ailen var ,cocugun var gelecegin var.
Burda sorun yok ki SORUN VE SORUM SU :
Formayi islatacaksin.Islatmazsan bizi karsinda bulursun.
O formanin hakkini vereceksin.Benim istedigim TEK SEY BUDUR ! COK MU BU ?
Güiza 4 milyon aliyor diye ona sahada pas vermiyenler utansin.( Aynisi Kezman’ada yapildi )
Tac ve korner atildiginda ileri cikmayanlar utansin
Koskoca 90 dakika adami at gibi kosturup 1-2 pas verip gördün mü atamiyor durumuna sokanlar utansin.
Neden Güiza utanacak ki? Kumpas yapanlara saygi duyulan bir ortamda Güiza veya Anelka veya Kezman ne yapabilir?
Bunun adi kumpastir , kiskancliktir.
Eger bu sene Güiza gitsin bizden , nereye gidecek ve kac para alacak.
O zaman yine konusalim bu konuyu
Yabancilarin bizi basamak gördügü olayini Okocha örnegi ile aciklamak isterim size.
FB sizin icin büyük.Benim icin degil.Hicbir güc bana artik FB formasini giydiremez diyen Jay Jay’dir.( psg onu istedigi zaman ) .Orada maclarimi 1 milyar insan izleyecek diyen yine kendisidir.Yedek klübesinde cok izlemislerdir ya ( ! )
Yine bizde oynayan Brezilya’lilarda veya Brezilya’dan gelen haberler incelendiginde FB’nin Avrupa’ya acilmak icin iyi bir basamak oldugunu söylüyorlar.
Yerli oyuncular bunu YAPAMAZ.
Cünkü Türk Futbolunda öyle M.U’ta veya Real gibi yerlerde oynayacak üst düzey futbolcu yetismiyor.
Yani sizin deyiminizle Fb Avrupanin Sivassporu veya Kayserisi öyle mi Aycan Kardesim ?
Ama kusura bakmayin BENCE BIZ CHEALSE’DENDE BÜYÜGÜZ PARMA’DANDA NAPOLI’DENDE .......Veya veya böyle 50 klüb yazarim.Ben FB’ye inanmiyorsaniz neden FB’yi tutuyorsunuz ? Bende size bunu sorarim.
Gidip inceleyin bu veya buna benzer klüpleri.Onlar kasaba takimlari veya kücük sehir takimlari ama FB 35 milyon taraftari var ve dünyanin bircok yerindede tarafar dernekleri var.
Moskova’dada var mesela Newyork’tada var.Nasil bizi böyle Avrupa’nin köylü veya kücük takimi görürüyorsunuz sasarim size?
Burada kesinlikle böyle büyütülecek bir konu yok bence.Sizinde dediginiz gibi.Kendimide devamli olarak yazmiyorum ben büyügüm diye.Simdi nereden cikiyor bu tip seyler anlamiyorum.
„Ha yok benim konuyu sizim önünüzde toparlamam icin buu ifade etmem gerek diyorsanız sizi anlayısla karsılarım. „
Olay bundan ibarettir.
Kesinlikle en cok oynama ve en yararli olayini karistirmadim aksine bence siz karistiriyorsunuz.
20 sene bir oyuncu yararli degilse nasil oynar o zaman FB’de ? O zaman bende size bunu sorarim. Demek ki yararli ki 20 sene oynamis.Dogru mu?
Hem de 20 sene icinde gelen kac hocanin degismezi olmus , kimleri kesmis takimdan...
Ben bu konuyu tartismam bile.Kimse kusura bakmasin.Müjdat’in FB icin 20 senelik emegine , alin terine saygi göstermeyenler benim icin tartismali olur.Semih ne ifade ediyorsa Müjdat’ta aynidir bizim icin.Bizim öz mü öz evladimizdir.O’na FB’de görev vermiyenler düsünsün.
Adalet bu takimda ve yönetimde yok bence.Eger olsaydi ;
Alex’i oyundan erken cikar hemen hocaya tavir koyuyor.Mecbursun oynatmaya.Formsuzlugunda bile oynadi.Nasil olacak bu is simdi ? Nerede adalet ? R.Carlos’da ayni bu durumda sadece Alex’te degil.
Güiza icin küfür ve hakaret edenler ayni hassasiyeti Alex – Carlos – Maldonado ... icin neden göstermiyorlar ?
Baska bir takimdaki bazi oyuncularin ben sununla anlasamiyorum dedigini duydunuz mu?
Ben sunu duydum , buradaki sistem bana göre degil.
Ama asla duymadim ben seninle anlasamiyorum
Böyle sacmalik nerede görülmüs ?
Nedense Alex ve arkadaslari ne kadar formsuz olurlarsa olsunlar onlari gizli bir el koruyor.
Garip degil mi?
Dogrudur ünlü diye bizde tutacak veya anlascaklar diye birsey yok Can kardesim.Haklisin ama burada gözden kacirdigin COK BÜYÜK bir sey var
BIZ 1 FORVETTEN DEGIL 5 YIL ICINDE BIZE GELEN 3 FORVETTEN BAHSEDIYORUZ.GELENLERIN HEPSIDE KENDINI KANITLAMIS FUTBOLCULAR.NE ACEMI ALMISIZ NE DE AVRUPA TECRÜBESI OLMAYAN BIRINI ALMISIZ.
Bu nasil is simdi Ege – Can kardesim ? Tamam biriyle anlasamadin diger 2’si ?
Bakin buraya eski linkler koymustum yine koyuyorum okuyun lütfen ( Semih icin )
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=932&page=2
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=932&page=3
„ TEK EKSIGI BREZILYA PASAPORTU „
Önder konusuna gelince , inanin saka yapar gibi konusuyorsunuz.
1-Bu Önder icin Belcika ve Türk Futbol Federasyonlari birbirine girmedi mi? Girdi.
Ayni Gökhan Inler gibi bu konu .Simdi elimizde degerini bilmiyoruz ama gitsin bakalim o zaman anlarsiniz beni.
2 – Edu’nun Önder’den ne üstünlügü var ? Önder rahat rahat EDU’YU YER KARDESIM
O zaman adil forma dagitimindan bahsedilirken simdi Önder’e adalet nerede ?
Iste Ridvan Dilmen’i dinleyin . Ne diyor Edu icin.Yabanci hakkini kullanmaya degmez.Türkiye Liglerinde Edu kalitesinde 10 oyuncu var diyen Ridvan Hoca.Birakin.
Siz simdi Edu’yu kesebilir misiniz takimdan ? Adam kendi kalesine gol atma krali.
8 BREZILYALI OLDUGU SÜRECE HICBIR BREZILYA’LIYI KESEMEZSINIZ BU TAKIMDAN.KESECEK O BABA YIGIDIN ALNINDA ÖPERIM BEN.
Ayni hatayi baskasi yapsaydi simdi zil takip oynatmislardi.Ama söz konusu Edu olunca herkes sus pus.Hani adalet ?
Önder’le ilgili eski linkler.Önder’in Daum zamanindaki süper formu
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=968&page=3
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=968&page=5
Ve Zico geldi Önder klübede ( Ilk maclar )
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=968&page=7
Ve ayrildi bizden.
Hatirlamaniz icin koydum bu linkleri
Ayni seyleri Yozgatli icinde yazarim ( konuyu uztamak istemedigimden yazmiyorum )
Tümer küfür ettigini bende basindan duydugum kadardir.
Dogru mudur yalan midir bilemem.Eger dogru ise Yönetim neden almis ?
Bu sorunun muhattabi ben degilim Aycan Kardes bunu bana degil Yönetime sormaniz lazim
Ama bizde oynadigi süre icinde Alex hic mi formsuz olmadida Alex’in yerine oynayacak bir sans yakalasin Tümer ? Askerlik sorunu icin Ümiz Özat’ta gitti . Bu konu baska bence.Liglerde bu sorunu yasiyan belki 30 futbolcu var.
Zaten Tümer bunu söylüyor iste.Biz agzimizla kus tutsak yedegiz.Adama kizmayin.Oynama istegi var ki hala bir yerlere gidiyor.
Birde yine yaziyorum Alex’in Daum ve Zico zamanindaki performansi ayni degil.
Zico zamaninda SUPERMAN GIBIYDI.
Öncesi ve sonrasi malumunuzdur.
Benim tek istegim FB FORMASINI GIYEN KIM OLURSA OLSUN MAC SECMEDEN FORMASINI ISLATSIN.HAKKINI VERSIN.PIYASA YAPMAYA CALISMASIN KENDISINE.
Gecen sene sam ligi maclarindan sonra ben FB’mi taniyamadim.
Simdi suc kimin?
Can Kardesim Ben mi Güiza’yi aldim ? Alana sor.Alirlarken hangi kriterlere bakip almislar onlar aciklasinlar.
Ama ben Güiza’nin ilk geldigindeki yürekli oyunundan cok memnundum ama adama pas atmadilar , korner ve tac atisinda ileri cikmadilar adami resmen soguttular.Elleriye Güiza isaret yapiyordu gelin gelin diye ama beyler gelmiyordu.
Anelka bize ilk geldiginde yazdim.Bize lazim degildiki.Neden alindi?Zaten geldigindede formsuzdu.AMA FORM TUTTUKTAN SONRA ADAMI SAG KANATA KOYUP HARCAYANLARA SOR BUNLARI BANA DEGIL.
Menejari araciligi ile iletti sorunlarini ama kimse ilgilenmeyincede ayrildi.
Köle mi bu oyuncular ki kukla gibiler? Herkesin hür iradesi var.
Eger futbolcular birsey yapmiyorsa sorun tartisilir bence.
1 transfer sadece Türkiye Ligleri icin yapilmaz hele hele bu takim FB ise
Kulaklari cekilince oynuyorlar iste.Ben ne yapayim simdi?
Sekip Bey radyo programinda konustu.Bazi oyuncular uyarildi diye.
Bak kendin söylüyorsun son 3 mac diye .Simdiye kadar nerelerdeydi beyler ?
Yazilarimi okudugunu söylüyorsun ama neredeyse Ege kardesimin yazdigi cevabi yazmissin.
Serhat’i Yozgatli’yi hic konusmamissin Can ’cim
Kezman’a verilen 3,500,000 milyon eurodan sonra takim icinde baslayan huzursuzluktan bahsetmemissin
Kezman 3,5 alabilir ama biz ona pas vermezsek sahada perisan olur mesajini görmemissin
Simdi nasil vereceksin 11 kisiye 3,5 milyon ? Herkes ayni parayi istiyor.
Anelka’nin mevkisi sag kanat midir ? Hic deginmemissin bile bu konuya.
Ridvan Dilmen’in ve Hakki Yalcin’in yazilari var bu konuda. ( Yukarida linkleri var )
Yorumun nedir? Merak ettim simdi mesela.
Sorun disiplin sorunu anlayacaginiz.
Ben burada konusmalarin kisiselestirilmemesinden yanayim.
Evet Can Kardes okumussun yazimi AMA SANA GÖRE SORUN YOK.
Dünyada birbirinden farkli insanlar yasiyor.Herkes ne ayni seyi düsünüyor ne de düsünmek zorunda.Ama katilirsin ama katilmazsin.Bu baska birsey
Sorun ortaktir.FB’miz icin en iyi olan yapilmalidir.
Gökhan Çalan
17-03-2009, 03:01
alexe laf atan taş kesilir ya adamdan daha ne beklionuz *** arkasına josice maldonado selçuk denizi koy sonra alex şampiyon yap bi mükemmel bi ddünya ya *** zaten size yaranılmaz ki
Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır.
Mustafa Ünal
17-03-2009, 10:19
alexe laf atan taş kesilir ya adamdan daha ne beklionuz *** arkasına josice maldonado selçuk denizi koy sonra alex şampiyon yap bi mükemmel bi ddünya ya *** zaten size yaranılmaz ki
Selçuk daha ne yapacak?
Deniz'de elinden gelenin en iyisini yapıyor , yapmaya da devam edecektir. Tribününde bulunduğun Kayseri maçında bile Deniz'in formunu , performansını göremediysen , bi görün derim birader :).
Tuğrul Albayrak
17-03-2009, 22:59
gökhan efendi sen bu kafayla gidersen daha çok ceza alırsın:kizgin::kizgin:
Eyüp Toktaş
18-03-2009, 01:58
Alex babamin oglu degil.
Para aliyorsa oynamak zorunda
Burasi forum kimse kimsenin düsüncesinede katilmak zorundada degil
Ne yazdin da ceza aldim ? kime küfürlü konustun ?
Bir de hukuk okuyorsun , üniversiteli , egitimlisin
Caner Ceran
18-03-2009, 15:53
+1907!!!!!!! :kahve::kahve::kahve:
Engin Kaşkaya
18-03-2009, 15:56
Alex babamin oglu degil.
eyüp abicim herkes markanın peşinde armanın peşinde olan yok.çatır çatır para alıyorlar.yok alexmiş falan fistan.iki hafta paraları ödenmedi kayseri maçından sonra ödenecek dediler.sivas dahil kaç maç nasıl oynadılar.bu takımda arma için oynayan varsa alt yapıdan gelenlerdir.benim için semihtir volkan babacandır.semih zaten marka peşinde olsaydı,bu takımda bu kadar yedek kalmaz gider sağlam bi takımda 11 oynardı.yani kimse futbolcu savunmasın.savunulcak adamlar belli.ama alex parasını alıyor işini yapıyor.bu sene da işine gelirse ben oynarsam takım oynuyor yapısında.sonumuz hayır olsun.nereye kadar bu yabancı sevdasıyla:cool:
Fuat Rıhtım
18-03-2009, 16:36
Alex babamin oglu degil.
Alex oynamak zorunda haklısın :)
Yalnız şu var ki; herkes görevini yapmak zorunda.
Eğer Alex'in çevresinde oynayanlar işini yaparsa, Alex'te işini zaten yapıyor.
Mesele para meselesi değil. Eğer mevkinde iyi oynuyorsan paranın her zaman iyisini alırsın.
Bakın dünyaya. Bir forvet oyuncusu, ya da forvet arkası oyuncusu her zaman en çok parayı alan oyunculardır. Bir Vidic, C.Ronaldo ya da Rooney'den fazla mı para alacak?
O yüzden paranın adaletsiz dağılması uygun bir terim olmaz.
Diğer konuya gelince.
Kulüp sana ne diyor. Al kardeşim sana bu kadar para. Sen bu mevkide oynayacaksın. Peki bu mevkinin gerektirdikleri nelerdir? Koşacaksın, savaşacaksın. Futbolcu bunu kabul ediyor mu? Ediyor. O zaman takım içinde bu adamın çıtını çıkarmaya hakkı yoktur.
Ha ne alaka diyeceksiniz. Kulüp Alex'e ne diyor peki? Böyle bir şablonumuz var arkadaş. Millet o topu sökecek, alacak, sana verecek, sende son hareketi takıma yaptırtacaksın. İster koş, ister koşma. Ama son hareketi yaptırtacaksın.
Sene başından beridir bakıyoruz. Selçuk iyi deniyor. Eyvallah. Deniz iyi deniyor. Eyvallah. Peki diğerleri nerede? Uğur bir tek Sivas maçında coştu, gördük neler oldu. Emre desek son maçlarda açılmaya başladı iyice, Alex'in son maçlardaki üstün performansınıda görüyoruz. Sağ kanat iyice felç zaten. Deivid çok formsuz. Kazım deseniz başka bir konu. Emreciksin'e forma verilmiyor.
Peki Alex'ten önceki görevler yapılmazsa, topun gol öncesi pozisyon aşamasında Alex'in ne suçu olabilir ki?
Biz ne diyoruz? Defansımız çok iyi ama orta sahada eksiğiz. Orta sahamızda iyi olsa, bu sefer forvete bakarız, burada eksiğiz diye.
Herkes işini yapacak ki, Alex'te işini yapabilsin. Gol atarken basamak basamak ilerlenir. Takım olarak savunma yapıp topu alırsın, defanstan orta sahaya taşırsın, sonra gol bölgesine yollayabilecek en uygun oyuncuyu bulup ona atarsın ve son vuruşla golü bulursun. Yani burada Alex'in rolü en sonlarda başlıyor. Diğer basamakları yapmadan Alex'e suç bulmak mantıksız.
Sene başından beridir ön libero diyoruz ama bende diyorum ki, takımın tamamı bir top oynasın, ondan sonra eksik mevkii neresi görürüz. Takım iyi olur ama top kapamaz ya da topu ileri iyi çıkaramaz, o zaman dersin ki, ön liberomuz yok. Ama takım top oynamadığı sürece, sen takım olarak eksiksindir. O yüzden takım oynasın, Alex görevlerini yapamasın, ondan sonra Alex kötü deriz.
Eyüp Toktaş
18-03-2009, 19:13
eyüp abicim herkes markanın peşinde armanın peşinde olan yok.çatır çatır para alıyorlar.yok alexmiş falan fistan.iki hafta paraları ödenmedi kayseri maçından sonra ödenecek dediler.sivas dahil kaç maç nasıl oynadılar.bu takımda arma için oynayan varsa alt yapıdan gelenlerdir.benim için semihtir volkan babacandır.semih zaten marka peşinde olsaydı,bu takımda bu kadar yedek kalmaz gider sağlam bi takımda 11 oynardı.yani kimse futbolcu savunmasın.savunulcak adamlar belli.ama alex parasını alıyor işini yapıyor.bu sene da işine gelirse ben oynarsam takım oynuyor yapısında.sonumuz hayır olsun.nereye kadar bu yabancı sevdasıyla:cool:
+1907.Cok güzel.Aynen öyle.Dediklerine aynen katiliyorum.
Eyüp Toktaş
18-03-2009, 19:21
Alex oynamak zorunda haklısın :)
Yalnız şu var ki; herkes görevini yapmak zorunda.
Eğer Alex'in çevresinde oynayanlar işini yaparsa, Alex'te işini zaten yapıyor.
Mesele para meselesi değil. Eğer mevkinde iyi oynuyorsan paranın her zaman iyisini alırsın.
Bakın dünyaya. Bir forvet oyuncusu, ya da forvet arkası oyuncusu her zaman en çok parayı alan oyunculardır. Bir Vidic, C.Ronaldo ya da Rooney'den fazla mı para alacak?
O yüzden paranın adaletsiz dağılması uygun bir terim olmaz.
Diğer konuya gelince.
Kulüp sana ne diyor. Al kardeşim sana bu kadar para. Sen bu mevkide oynayacaksın. Peki bu mevkinin gerektirdikleri nelerdir? Koşacaksın, savaşacaksın. Futbolcu bunu kabul ediyor mu? Ediyor. O zaman takım içinde bu adamın çıtını çıkarmaya hakkı yoktur.
Ha ne alaka diyeceksiniz. Kulüp Alex'e ne diyor peki? Böyle bir şablonumuz var arkadaş. Millet o topu sökecek, alacak, sana verecek, sende son hareketi takıma yaptırtacaksın. İster koş, ister koşma. Ama son hareketi yaptırtacaksın.
Sene başından beridir bakıyoruz. Selçuk iyi deniyor. Eyvallah. Deniz iyi deniyor. Eyvallah. Peki diğerleri nerede? Uğur bir tek Sivas maçında coştu, gördük neler oldu. Emre desek son maçlarda açılmaya başladı iyice, Alex'in son maçlardaki üstün performansınıda görüyoruz. Sağ kanat iyice felç zaten. Deivid çok formsuz. Kazım deseniz başka bir konu. Emreciksin'e forma verilmiyor.
Peki Alex'ten önceki görevler yapılmazsa, topun gol öncesi pozisyon aşamasında Alex'in ne suçu olabilir ki?
Biz ne diyoruz? Defansımız çok iyi ama orta sahada eksiğiz. Orta sahamızda iyi olsa, bu sefer forvete bakarız, burada eksiğiz diye.
Herkes işini yapacak ki, Alex'te işini yapabilsin. Gol atarken basamak basamak ilerlenir. Takım olarak savunma yapıp topu alırsın, defanstan orta sahaya taşırsın, sonra gol bölgesine yollayabilecek en uygun oyuncuyu bulup ona atarsın ve son vuruşla golü bulursun. Yani burada Alex'in rolü en sonlarda başlıyor. Diğer basamakları yapmadan Alex'e suç bulmak mantıksız.
Sene başından beridir ön libero diyoruz ama bende diyorum ki, takımın tamamı bir top oynasın, ondan sonra eksik mevkii neresi görürüz. Takım iyi olur ama top kapamaz ya da topu ileri iyi çıkaramaz, o zaman dersin ki, ön liberomuz yok. Ama takım top oynamadığı sürece, sen takım olarak eksiksindir. O yüzden takım oynasın, Alex görevlerini yapamasın, ondan sonra Alex kötü deriz.
Fuat'cim güzel yazmisin hos yazmissin tamamda bir insan bir macta 4-5 km kosuyorsa ben dayanamiyorum.
Herkes istatiklerden konusuyor o zaman ortalama takim oalrak 12 km kosan bir takimin yenilmesi cok zor.
Adam kayirmacilik yapiliyorsa dayanamiyorum.3 forvet geldi.3'üde suclu mu yani? Anelka-Kezmen-Güiza'mi sadece suclu?Ispanya gol kralini almissin adam 4 gol atabilmis,Kezman 2 sene bagirdi cagirdi kimse orali olmadi.Anelka simdi nerelerde.
Simdi nasil bir istir bizde bir türlü tutmuyorlar?
Baskasina 1 yil sabredilirken Brezilya'lilara yani.Mesela Güiza'ya ana avrat sövülmedigi kalmis birde sabir mabir yok.Hemen hemen gol atacaksin.
Bakin bakalim Alex,Deivid,Lugano kac ay veya yilda isinmislar FB'ye?
Alex takimin kaptanidir.Takimdaki düsüs icin birseyler yapmasi gerekenlerden biride Alex'tir.
Sen her sene daha fazla para istiyorsun ama karsiligini görmek istiyorum.
yilda 3 milyon kimlere veriliyor bak bakalim Avrupada.
Fuat Rıhtım
18-03-2009, 19:58
Dediğim gibi herkesin görevi var ve dünyada en önemliside piyasa var. Ve bu piyasaya görede al sana bu kadar para diyorlar ve ona göre görev veriyorlar. Ona bakarsak bir müteahit (doğru yazdım umarım :D) trilyonlar kazanıyor ama inşaat işçisi çok çok cüzi bir miktar kazanıyor. Ve övülen mimar oluyor. Bu da aynı hesap işte.
Haklısın, zaten bir takımda Alex gibi 2 oyuncu varsa o takım tökezler sürekli olarak, eğer Alex gibi 3 oyuncu varsa, o takımdan fazla birşey olmaz oyun olarak. Ama eğer etrafındaki oyuncuları doğru seçersen Alex'li bir takım geçen seneki Fenerbahçe gibi kabus bir takım olur. Tabi seçilen doğru oyuncularında kendi oyunlarını sahaya yansıtmaları lazım.
Ben 2 forvetin gidişinede çok üzüldüm. Ama ikisininde gitmesini doğru bulanlardanım. Anelka huzursuz biriydi ve kendisi gitmek istedi. Kaldığı süre içerisinde gerekli verimi aldık diye düşünüyorum. En azından Semih'e kattıkları bile bizim için yeterlidir. Kezman konusuna gelince. Kezman eski Kezman değildi malesef. Hala Türkiye standartlarının birazcık üzerinde ama malesef yıldız oyuncu kategorisinde olmayan birisiydi artık. O yüzden yollandı. Keşke eski Kezman'ın yarısı kadar oyun oynasaydı ben onada razıydım ama olmadı.
Güiza'ya gelince. Onunda kaderi Kezman ile aynı. Şimdi oyuncu kötü oynar eyvallah. Oyuncuya pas atılmaz, onada eyvallah. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı defalarca pozisyonlarada eyvallah diyorum. Ama Güiza boş kaleye yakaladığı pozisyonları atsa şimdi rahat 10 golü bulmuştu :) O Alex ile ilgili değil, biraz bizim şansızlığımız malesef. Dediğim gibi, Alex ayrımcılık yaptı varsayıyorum. Vardır yoktur bilemem ama en kötü durumu düşünüyorum. Ama yinede Güiza'nın şimdiye gol krallığında iddaası olması lazımdı.
Güiza'ya yapılmıyor o sövülme işlemi. Birgün kombinemi vereyim size isterseniz, benim olduğum tribünden bi izleyip bakın sövülmeyen tek oyuncu var mı Fenerbahçe'de :) Sen ne yaparsan yap yaranamazsın. Bu kulüpte ben Lugano gitsin çok kart görüyor, Gökhan kısa, daha iyisini alabiliriz onuda yollayalım diyen çok kişi gördüm. Yani bahane çok. Elindekileri daha iyi kullanmak yerine o gitsin bu gelsin diyen çok.
Ben bir forumda Kiev'e elendiğimiz maçtan sonra, takım daha birbirine ısınmadı, daha birbirlerini defansın arkasına sarkıtacak pas bile atamıyorlar sabredin demiştim. O takım Zico ile geçen sene nerelere geldi gördünüz. Şimdide aynı şeyi söylüyorum. Takım eksik. Takımın taşları daha yeni yeni birbirini tanıyor. Mesela solda Vederson-Uğur oynasın diyoruz. Ortada Emre kendini yeni buldu. Birde sağlam top kesici olsa süper olur diyoruz. Geçen sene şampiyonlar ligindeki gol kralımız Deivid yedek kalsın, daha hızlı olan Emreciksin oynasın diyoruz. İşte eksikler yavaş yavaş belli oluyor ve takım anca oturuyor.
Alex'e gelirsek son kez. Alex saha içinde sürekli ses çıkaran bağıran çağıran birisi olmayabilir. Ama sahadaki futbolculara ne yapması gerektiğini, maç öncesi nasıl konuşulması gerektiğini iyi yapan bir oyuncu. Bugüne kadar kattıklarıyla zaten o mevkiye erişti. Bende elbette onun 15-20 km koşmasını isterim. Ama bir futbolcu ne kadar kendini fiziki olarak oyuna verirse, teknik olarak o kadar eksilir. Oynadığım takımdada hocamız bize hep bunu aşılamıştır. Alex gibi bir adam ol, koşmamana izin veriyorum der. Alex'in yaptıklarını yap, serbestsin der. Ama eğer onun yaptıklarını yapamıyorsan, 90 dk koşmak zorundasın der.
Eyüp Toktaş
19-03-2009, 15:46
Fuat 'cim bende üzülüyorum bos kaleye kacan gollere.
Ama gecen sene formunun zirvesinde olan adam bu sene bizde kocaman bir sifir.Buna inanamiyorum.
Bize Alex'in alternatifi lazim.ama bugün ama yarin.
büyük takimlarda herkesin alternatifi vardir ama bak bizde yok.
YÖNETIM COK HATALIDIR.TRANSFER YAPMAYI BILMIYORLAR
dediklerine katiliyorum.cok kosarsan teknik gücün azalir.
Eger takimda 10 tane kosan adam olsaydi Alex göze batmayacakti.
ama görüyorsun iste kosan yok.takim tekliyor.buda YÖNETIM HATASIDIR
TAKIMIN KOSANLARINI , ASKERLERINI TEK TEK KAYBETTI
Küfür her zaman olmustur.Her zaman olacaktirda
bence bunun önünede gecilemez.kendini bilmez her yerde vardir.
Can Demir
19-03-2009, 16:42
Bahsettiğiniz konuları okuyup okuyup duruyorum ama hala neden bunları Alex başlığı altında konuştuğumuzu anlayamadım...
Alex'in üzerine kurulu olan sistemin günümüz futbolunda işe yaramadığını bende savunuyorum fakat bunun için hiç bir zaman Alex'i eleştiremem o sistemi kuranları ,değiştiremeyenleri eleştiririm.
Bence Alex bu takımda Fenerbahçeye en yararlı oyuncudur ve benim için en önemli şey Fenerbahçe menfaatleridir.Bunu Semih'e de sorsanız aynısını diyecektir.
Bunun dışında tüm eleştiriler Alex dışında gelişen olaylardır.Takıma 1 oyuncu istedi diye 8 oyuncu alan bir kulüp olamaz.Alex önerisini yapar almak yada almamak senin elindedir. Maldonadoyu Alex istedi diye gözü kapalı alıyorlarsa bu yönetimin problemidir.Ve bunun konuşulacağı yer herhangi bir futbolcunun konu başlığı değildir. Böyle yaptığınız zaman herşeyin sorumlusu olarak Alex'i gösteriyormuşsunuz gibi oluyor..
Fuat Rıhtım
19-03-2009, 17:37
Malesef aynı konuya bende inanamıyorum ama bunun şansızlıktan öte bir tarifi yok malesef.
Alex'in alternatifi olmalı konusuna katılıyorum. Sonuçta Alex 50 sene top oynamayacak bizde. Seneleri sayılı. Mevcut yönetim ya da yeni gelecekler ya Alex ayrılırken ona alternatif bulacaklar, Revivo gittiğinde Alex'in geldiği gibi ya da günümüz futbolunda popüler olan çift yönlü futbolcularla donatacak kadroyu.
Hatalı çok şey var. Doğrular çok az ülkemizde. Bizim başarılarımızı yakalamış hiçbir ülkede başkan transfer yapmıyor. Ama Türkiye'de böyle. Ya da diğer konulardada böyle. Ama doğrular yavaşta olsa yapılmaya devam ediliyor. Rezerv lig bir gelse, doğruları yapmak zorunda kalacak tüm takımlarımız ama yöneticilerin yanlış iş yapmasında federasyonunda suçu var malesef. Bir rezerv ligimiz olsa, hiçbir başkan o kadar futbolcu transferiyle uğraşmaz. O yüzden Avrupa'da her büyük kulüpte olan sistemi getirir koyar buraya.
Maldonado konusu çok ayrı bir konu. Elimizde kalmış bir futbolcu olabilir haklısınız. Hiçbirşey katmamışta olabilir. Ama bu adam alınırken, bugüne kadar yaptıklarıyla alındı. Bugün Tello Uğur'un yerine alınsın mı desek, camianın yarısı belkide olur manasında ses çıkarmayacaktır. İşte o Tello'nun giremediği bir milli takımda bu adam kaptanlık yapıyordu bize gelene kadar. Bu da onun taa nerden dibe vurduğunu gösterir.
Eyüp Toktaş
19-03-2009, 22:49
Bahsettiğiniz konuları okuyup okuyup duruyorum ama hala neden bunları Alex başlığı altında konuştuğumuzu anlayamadım...
Alex'in üzerine kurulu olan sistemin günümüz futbolunda işe yaramadığını bende savunuyorum fakat bunun için hiç bir zaman Alex'i eleştiremem o sistemi kuranları ,değiştiremeyenleri eleştiririm.
Bence Alex bu takımda Fenerbahçeye en yararlı oyuncudur ve benim için en önemli şey Fenerbahçe menfaatleridir.Bunu Semih'e de sorsanız aynısını diyecektir.
Bunun dışında tüm eleştiriler Alex dışında gelişen olaylardır.Takıma 1 oyuncu istedi diye 8 oyuncu alan bir kulüp olamaz.Alex önerisini yapar almak yada almamak senin elindedir. Maldonadoyu Alex istedi diye gözü kapalı alıyorlarsa bu yönetimin problemidir.Ve bunun konuşulacağı yer herhangi bir futbolcunun konu başlığı değildir. Böyle yaptığınız zaman herşeyin sorumlusu olarak Alex'i gösteriyormuşsunuz gibi oluyor..
sorun 8 brezilyali degil kardesim.
Istediklerine pas verip , istemediklerini sahada hayalet durumuna düsürmektir.
Bunun adi kumpastir
Nasil Ortega'nin kacmasinda oyunlar vardi ayni oyunlar simdide baska baska var
iste dünyanin en iyi 5 forvetinden biri kabul edilen Anelka gitti
Kezman 2 sene kavga etti , direndi ama gitti
simdide Güiza.Sonunda digerlerinden farkli olmayacaktir merak etme
Can Demir
19-03-2009, 22:53
sorun 8 brezilyali degil kardesim.
Istediklerine pas verip , istemediklerini sahada hayalet durumuna düsürmektir.
Bunun adi kumpastir
Nasil Ortega'nin kacmasinda oyunlar vardi ayni oyunlar simdide baska baska var
iste dünyanin en iyi 5 forvetinden biri kabul edilen Anelka gitti
Kezman 2 sene kavga etti , direndi ama gitti
simdide Güiza.Sonunda digerlerinden farkli olmayacaktir merak etme
Anelka şikayet ettiğiniz maç seçme olayının allahını yapıyordu.
Kezman gitti arkamızdan konuştu
güizaya geldiğinde okadar pas verilmeseydi okadar gol pozisyonuna giremeyip bukadar gol kaçıramazdı.fırsatları değerlendiremedi ve bencede artık pas almamalı.
Semih'e neden pas veriyolar,portekizce mi öğrenmişti kulübede?
Saydıklarınızın 3 ünü toplasak Fenerbahçeye Alex'in yarısı kadar fayda sağlammamışlardır...
Eyüp Toktaş
19-03-2009, 22:59
Anelka şikayet ettiğiniz maç seçme olayının allahını yapıyordu.
Kezman gitti arkamızdan konuştu
güizaya geldiğinde okadar pas verilmeseydi okadar gol pozisyonuna giremeyip bukadar gol kaçıramazdı.fırsatları değerlendiremedi ve bencede artık pas almamalı.
Semih'e neden pas veriyolar,portekizce mi öğrenmişti kulübede?
Saydıklarınızın 3 ünü toplasak Fenerbahçeye Alex'in yarısı kadar fayda sağlammamışlardır...
Anelka'yi sag kanata ben hapsetmedim.O'da mac secer.Hakkidir.Madem ki herkes en begendigi yerde oynuyor.
Anelka ibjkyedi zannediyorum attigi golle sampiyon olduk.
Hatirlatarim
Kezman arkamizdan konusmadi.Alex'e konustu.Takim oyuncusu degil diye.
Güiza'ya daha 5.haftada küfür edildi.ama brezilyalilar 1 sene sabredilki iyi olsunlar.
Bencede bu brezilyalilardan KURTULMA ZAMANI GELMISTIR.
Can Demir
19-03-2009, 23:02
Anelka'yi sag kanata ben hapsetmedim.O'da mac secer.Hakkidir.Madem ki herkes en begendigi yerde oynuyor.
Hatirlatarim
Güiza'ya daha 5.haftada küfür edildi.ama brezilyalilar 1 sene sabredilki iyi olsunlar.
Ben bu taraftarın kezmana gösterdikleri sabrı kimseye gösterdiklerini görmedim.Alex de yuhalandı..Ama zaten futbolcusunu yuhalayan taraftarın tepkisiyle hiçbirşey ölçülmez...
Anlaşılan 10 yıl tartışsak bir sonuca varamicaz :)
Eyüp Toktaş
19-03-2009, 23:04
Anlaşılan 10 yıl tartışsak bir sonuca varamicaz :)
+1907:::)))))
Ege Uysaler
19-03-2009, 23:05
Hatirlatarim
anelkayı sag kanada ekmegini hala yediğimiz daum hapsetti
Eyüp Toktaş
20-03-2009, 00:08
anelkayı sag kanada ekmegini hala yediğimiz daum hapsetti
1-Daum'un istedigi transferler yapilmadi
2- Sag kanata biri konmasi gerekiyordu.Aziz Baskan ilk önce Serhat'a resmen konustu.Eger sag kanatta oynamazsan bu takimda yer bulamazsin diye
3- Daum'da bakti brezilyalilar pas vermeyecek Anelka'ya adami sag kanata koydu
Iyimi yapti kötü mü orasi tartisilir
Fuat Rıhtım
20-03-2009, 00:15
2- Sag kanata biri konmasi gerekiyordu.Aziz Baskan ilk önce Serhat'a resmen konustu.Eger sag kanatta oynamazsan bu takimda yer bulamazsin diye
1- Pardon ama Daum'un yardımcısı filan mıydınız, nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz anlayamıyorum.
2- Serhat ile bir tanışıklığınız var mı?
3- Bir oyuncuya pas verilmiyorsa eğer sağ kanadımız felç olurdu. Ama Anelka oynadığı zamanlarda sağda o kadarda kötü değildik.
Ege Uysaler
20-03-2009, 00:22
daum kimi istedi alınmadı anelkayı almayın mı dedi eger dediyse zaten daum futboldan anlamıyordur.
her basında cıkan habere inanma eyüp abi serhat öle demiş aurelio 1 dolar fazla istemiş komik haberler bunlar
Eyüp Toktaş
20-03-2009, 02:37
Ege’cim
Serhat bizzat kendi söyledi.Neden tv izlemiyorsunuz?Neden birebir röpartajlari okumuyorsunuz? NEDEN KACTI BELCIKA’YA SERHAT ?
O Kadikoy bogasiydi.O kadar sevilen biri neden KACAR ?
http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/12/kadkyn-boas.html
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1021921
bizzat Serhat Akin röportaji lütfen okuyun
http://www.milliyet.com.tr/2005/06/07/son/sonspo22.html
Serhat söz veridigi halde kalmadi FB’de
Serhat Akın geçtiğimiz günlerde Vatan gazetesine bir röportaj verdi. Söyledikleri burada. (http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1021921&Date=28.11.2008&Kategori=spor&b=Serhat%20Akin:%20Aziz%20Yildirimdan%20yedigim%20 kufurun%20sayisini%20hatirlamiyorum) Ben bir pasajı alacağım. Yıllardır Fenerbahçe'den sözleşmesi bitince kapıyı çarpıp giden futbolcular var. Ümit Özat, Rüştü, Serkan, Tuncay, Appiah, Aurelio. Benzer tespitleri yapan taraftar da var, gazeteci de lakin ilk kez eski bir futbolcu bu kadar dobra dobra ifade ediyor. Aziz Yıldırım döneminde futbolcu-yönetim arasındaki sıkıntıların, son haftalarda kaybedilen şampiyonlukların kısa bir özeti bu cümleler. 1996'da Aykut Kocaman'ı bir cümlesiyle arşa taşıyanlar şimdi "Kadıköy'ün Boğası" konuşunca gözlerini kapatıyor, kafalarını çeviriyorlar... St. Pauli ile Livorno gözlerini kör etmiş(!)
"Başkan Aziz Yıldırım’ın bana fırçasının, küfürünün sayısını hatırlamıyorum. Özünde iyi insan ama çok sert özellikleri var. Devamlı fırça, küfür. Yıldırım birebirde küfür ediyor. Bir gün, maçta oynamamama rağmen beni odasına çağırdı, bir dünya fırça attı, küfür etti. Sadettin Saran ”Başkan yeter, yazıktır“ demesine rağmen ”Sen karışma“ diyerek ona da kızdı. Aziz Yıldırım futbolcular motive olsun istiyor. Ve motivasyonun böyle olacağını zannediyor. Ama olmaz ki... Herkesin morali motivasyonu fırça ve küfürle bitiyor. ”Maç kaybedin sorarım ben size“ diyor, o zaman da gardınız düşüyor."
+1 dolar meselesi yine yaziyim isteyen inanir , istemeyen inanmaz kardeslerim.
Kemal Belgin bizzat tvde konustu.Bizzat Aurelio’nun temsilcisi olan Bayram Tutumlu ile konustugunu Aurelio’nun bizzat bu parayi istedigini söyledi.
Cünkü Aureilo 3 kisilik oyun oynuyordu FB’de.Hem kendi yerine hem Alex’e yardim hem de Deivid’e yardim ediyordu.
Iste ayrildi 5 kisi yerini dolduramiyor
Hakan Bilal Kutlualp bizzat tvde kendi konusmasini dinledim 2 hafta kadar önce.
Kezman’a verilen 3.500.000 yillik euro yüzünden takim icindeki dengelerin bozuldugunu , Alex’i kendisi 1,600,000 dolara FB’ye getirdigini ama Alex’in Kezman’nin aldigi parayi duyunca ayni parayi istedigini söyledi ( Aynen Tuncay , Deivid ,
Ve bu yüzden Aziz Baskan’i sucladi . FB’yi zarar ettirdigini bizzat Hakan Bey söylüyor iste.
Simdi Serhat yalan söylüyor diyelim , Kemal Belgin Bayram Tutumlu ile konustugunuda yalan kabul edelim, Hakan Bilal Kutlualp’te yalan söylüyor diyelim , Saadettin Saran’da yalan söylüyor diyelim
Hepsi yalancimi bu insanlarin simdi Ege’cim? Tamam dersen ok.Hicbir sey demem saygi duyarim görüsüne.
Fuat kardesim ,
Daum’un yardimcisi olmama gerek yok.
Basin var , gazete var , tv var , herkesin gözü var
Hala neden inanmiyorsunuz anlamak cok güc.
Anelka bizzat sagda oynamak istemedigini temsilcisi kanaliyla iletti
Dikkat et Anelka’nin oynadigi maclara Anelka 30 - 40 metre topu alip kousyordu .
Gol attigindada Appiah ile paylasiyordu sevincini ( Ayakkabisini Appiah silme hareketini hatirlarsiniz )
Birak Daum’u daha önce Mustafa Denizli zamanindan beri sag kanatimiz yok
Serhat’in takimdan NEDEN KACTIGINI KIMSE SORGULAMIYOR ? Hatirlarsaniz.
Ümit Özat stoperken sol kanada alindi.Ümit bizzat kendi söyledi yerime Carlos’u aldilar , dünyanin en iyisini diye . Eger sag kanatta oynasaydim Cafu gelirdi dedi.
Bunuda gecelim
Daum zamaninda alinan forvet kendi takiminda 3.forveti Nobre idi.
Daum’un zoruyla PVH alindi 33 yasinda.Simdi ayni transfer bu sene 33 yasindaki Josico’dur.
Aman fazla pahali olmasin , ucuz olsun , kelepir olsun mantigi
Ondan sonrada Daum’dan git 3 kulvarda basarili ol dendi.
Her sampiyonlar ligi maci sonrasi
„TÜRK OYUNCULARIN PERFORMANSI BU KADAR „ DEYIP ISIN ICINDEN CIKIYORDU DAUM.
Daum bakti ki üzerinde baski cok büyük.Sadece sampiyonluk basari burada.Ileriye dönük hicbir hareket yapilmiyor COK ISRAR EDILMESINE RAGMEN KALMADI.
Bunuda bizzat Aziz Baskan hem yazili hem de görsel basinda söylemistir.
– Ki Daum genclere cok önem verir.Yildiray’i Türk futboluna kazandirandir.Leverkusen’i kurmustur.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
FENERBAHÇE'NİN 2004-2005 SEZONU TÜRKİYE KUPASI 3.TUR ANALİZİ
"Lütfen yedek kulübemize bir bakın. Umarım, başımıza çok büyük şeyler gelmez. Takımın iyi futbolcularla takviye edilmesini istiyorum." "Transfer konusunda, ancak imza atılıp mürekkep kuruduktan sonra konuşurum. Anelka için 'mürekkep çantadan çıktı' diyebiliriz."
file:///C:/Users/EPEF29%7E1/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gifFenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ankaragücü maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, transferle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hedeflere ulaşabilmeleri için takviye yapmalarının şart olduğunu yineleyen Alman çalıştırıcı, "Lütfen bugünkü yedek kulübemize bir bakın" diyerek, Volkan, Fabiano, Mehmet Yozgatlı, Murat, Mahmut Hanefi, Semih ve Serkan'ın oturduğu kulübenin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Daum, "Benim beklentim, takımın daima iyi oyuncularla takviye edilmesidir. Umarım başımıza çok büyük şeyler gelmez" ifadesini kullandı.
Nicolas Anelka'ya da değinen Fenerbahçe Teknik Direktörü, bu oyuncunun transferinin büyük ölçüde bittiğini ima ederek, şunları söyledi:
"Ben bu konuları sadece Yönetim Kurulu ile konuşurum. Kamuoyu önünde yorum yapmam doğru olmaz. Ben ancak imza atılıp mürekkep kuruduktan sonra konuşurum. Şu an için mürekkep çantadan çıktı diyebiliriz. Transfer hakkında en son yitireceğim şey umudumdur. Önümüzde kader maçları var. Şu an beklemedeyiz."
Daum, Türkiye'de yabancı futbolcu sınırlamasının kalkması gerektiğini de savunarak, "Türk takımları yabancı sınırlaması nedeniyle uluslararası alanda rakipleri karşısında dezavantajlı durumdalar. Aslında bu sınırlama Türk Milli Takımı için de iyi olmadı. Böyle yapılarak Türk futboluna zarar veriliyor" diye konuştu.
Takımının Ankaragücü karşısında sergilediği futbolu beğendiğini ifade eden Daum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkesi etkileyecek bir maç oldu. Oyuncularımı yüksek tempolarından dolayı kutluyorum. Hataların olması normal. Çünkü, hazırlık döneminin ardından ilk maçımızdı. Daha sıkı çalışıp, kendimizi geliştirmeliyiz. Takımımda ruh var, destek var, yardımlaşma var."
Simdi hepsi yalan mi bunlarin Fuat’cim ?
Biz ruhumuzu kaybettik, Şampiyonluğu değil.
Hala anlatamiyoruz derdimizi
Aycan Yılmaz
20-03-2009, 02:54
Biz ruhumuzu kaybettik, Şampiyonluğu değil.
Hala anlatamiyoruz derdimizi
Siz bardagı hep bos tarafından gördügünüz sürece, kaybedilen ruhumuzda geri gelmez ne yazı ki.
Saygılar.
Fuat Rıhtım
20-03-2009, 03:19
Şu gazete basın masın olayını baştan söyleseydiniz ya, boşuna uğraşmazdım :)
Basın bugüne kadar neyi doğru yazdı Allah aşkına?
Alex'te sene başı ön liberoda oynadı. Ne oldu? Oynamak istemiyorum dedi, zorunluluktan dolayı 2-3 maç daha oynadı, olmayınca değişti. Ama Anelka o yükü kaldırabildiği için ısrar edildi. Ki biz onu sağ kanat olarak kullandığımız dönemlerde bile işe yaradığında forvette oynatıyorduk. Hatta Milan maçında tek forvet çıkmıştı sahaya ve darmadağın etmişti Milan'ı.
Dikkat et Anelka’nin oynadigi maclara Anelka 30 - 40 metre topu alip kousyordu .
Birşey sormak istiyorum. Bu takımdan neden herkes kaçıyor? Millet hayallerinin peşinden gidiyor, bunun adı kaçmak oluyor. Abartmayalım artık şu işi.
Ümit ön liberoydu. Sonra zorunluluktan Deniz ve Ümit denendi ama o yükü Ümit kaldırdı. Ümit'in onu demiş olmasındaki olumsuzluk nedir ki? Yerine ondan daha iyisi alınmış işte.
Nobre o zamanlar gençti, işe yaracayacak diye alındı ve işe yaradıda. Ama vites büyütüldüğü için Nobre ile yollar ayrıldı. Biz Aziz Yıldırım başa geldiğinde bir Manchester değildik.
Ucuz olsun kelepir olsun diyorsunuzda, bugün herkes Brezilya'dan genç yetenekler alıyor. Bizde o zaman lazım olan forveti almışız. Ayrıca Hooijdonk'a da kelepir demek gerçekten artık büyük saygısızlıktır. Alex top oynamıyor. Hooijdonk kelepir. Ben daha ne anlatayım ki? Hooijdonk'u şu an şu takıma koysak, hala takır takır oynar. Hooijdonk bize geç gelmiştir, erken ayrılmıştır. Semih'te bir nevi onun stilindedir ama tek eksiği Hooijdonk kadar frikikleri iyi değildir.
Daum her şampiyonlar ligi maçından sonra tecrübe tecrübe diyordu. Herkes dalga geçiyordu onunla ama tecrübe ile biz 2002'den beridir bu senenin başına kadar hep yükselişteydik. İşte Daum'unda dediği oydu.
Ruhumuzu kaybettik haklınısınız.
Eskiden bu kadar çok teknik direktör yoktu tribünlerde.
Eskiden bu kadar çok başkan yoktu tribünlerde.
Eskiden bu kadar çok futbolcu yoktu tribünlerde.
Lafım size değil, hayatında 3-5 defa ancak halı saha maçı yapmış adamlar, futbol allamesi gibi konuşuyor.
Herşey kolay olsaydı, herkes oralarda olurdu ve emin olun bundan binlerce kat iyi durumda olurduk. Ama herşey o kadar kolay değil.
Eyüp Toktaş
20-03-2009, 04:18
Fuat ’cim sadece gazete degil ama tvlerdende bizzat konusmalar var.
Su konuyada aciklik getireyim ben kesinlikle PVH’ye kelepir demek istemedim.Sadece ucuza mal etme acisindan yazmak istedim.Kesinlikle PVH icin öyle birsey NE SÖYLERIM NEDE YAZARIM.
Simdi PVH tipinde birine cok ihtiyacimiz var.O’nun zamaninda adam neredeyse sirtiyla top tasiyordu.Yanindakilere alan aciyordu.Güclü fizigi sayesinde Alex’te Semih’te cok yararlaniyorlardi.
Simdi Etoo deniyor ama bence yanlis secim olacak.Bize PVH tipinde biri lazim.Almazlarsa gelecek seneden umudum olmaz.Bu sistemde ileride tek basina güclü biri olmasi lazim bence.
Kacmak ve hayaller...Güzel bir sey yazmissin.
Ama bizden giden Real’e gitse anlarim ama belcikaya giderse anlamam , boroya giderse anlamam , 2.ligteki kölne Kaptanimizi kaptirirsak hele hic anlamam....Yanlis mi sence bu yazdiklarim ?
Ümit’e tribünlerden ve burada yazilmayan , söylenilmeyen kalmadi Fuat’cim yoksa bir futbolcudur , sagda denenmis , sola konmus benim acimdan sorun yok.Ama biraz eskileri arastir neler söylenip yazildigini sende göreceksin.
Ben gencleri severim.Nobre’de genc alindi, güzel ama kendi öz evlatlarimiza Nobre’ler kadar sabir göstermedigimizden ya yedek klübesinde paslaniyorlar ya da hic yararlanamadan kaybediyoruz.Sence?
Bu takimin GERCEK NEFERLERI TEK TEK KAYBEDILDI , yerleride doldurlamadi.
Tecrübe konusunda yazdigini anlayamadim kusura bakma.Bir daha yazarsan sevinirim.
Ben kesinlikle ne baskanlik ne hocalik kolay demiyorum.
Onlara saygi gösterilmesinden yanayim ama
Ayni hatalara düsülmemesi lazim.
10 senedir ya son dakika futbolcu aliyoruz ya astronomik fiyatlarla adam aliyoruz ya arastirmadan ese dosta sorarak futbolcu aliyoruz.
Bence bu dogru degil.
Simdi yazacagim Aycan kardesim yine bana takilacak :J))))
1986 yillarrinda dere agzinda okulu kirip idman izledigimiz veya orada simdi kapali basketbol sahasinda miyatür mac yaptigimiz FB ile simdiki FB arasinda DAGLAR KADAR FARK VAR.Kesinlikle baskanlik kolay degil.Helede FB’de....
Yapilanlara saygi duyuyorum
Ama Biz FB’liyiz.Bizi havaya sokup sonrada 2.3.sinif oyunculari alindigini görünce yine diyorum gitti koca 1 sene.
Eksik bellli , recete belli , alinacak oyuncular belli.Ama hala oyalaniyoruz
Iste bunu KALDIRAMIYORUM Fuat’cim
Dogrusun hayatinda spor yapmamis insanlar simdi alim kesilmisler.
Ama bu hep vardi.Engel olamazsin.Tribünlerde küfür , homurdanma hep oldu
Idman sahasi basmak , futbolculari dövmek , küfür etmek... hep oldu olmayada devam edecek.
Kücüklügümüzde su an emekli olan 1.ligdeki bazi oyuncularla top oynardik.saatlerce mac yapardik.Onlarin bazilari profi oldular biz okuduk , ticarete atildik.Ben öyle mac izlemeyi pek sevmezdim.Toprak sahalarda , kirlarda , sahilde ,ciplak ayak az mi oynadik top...
Futbol oynamaya bayilirdim.Genclik güzeldir.
Yinede asla ben su surada oynasin , yok su taktikle oynayalim... kesinlikle öyle seyler ne yazdim ne de öyle bir edepsizlik yaparim.
Neyse sana iyi geceler dilerim
Ufuk Coşkun
20-03-2009, 04:19
Ayrıca Hooijdonk'a da kelepir demek gerçekten artık büyük saygısızlıktır. Alex top oynamıyor. Hooijdonk kelepir. Ben daha ne anlatayım ki?
+1907.....
Baran Kutlu
11-04-2009, 04:09
kralex'in son durumu nedir,oynayıp oynamayacağı kesinleşti mi acaba..:???:
Tuğba Tülü
11-04-2009, 05:18
Bugün de takımdan ayrı salonda çalışmış ,yani oynaması çok zor görünüyor,Alexin gs maçlarındaki karnesini de düşünürsek baya arayacağız onu malasef ..:???:
Selim Kul
11-04-2009, 13:38
Alex oynıcak bence.
Fuat Rıhtım
11-04-2009, 13:45
Alex oynıcak bence.
Ben ikinci devre oynayacaktır :rolleyes:
Alex sakatlıktan her dönüşünde ilk 11 başladığı maçlarda inanılmaz kötü başlangıç yapıyor.
Her ne kadar gs maçı olsada, ilk yarı çift forvetli sistemle işi çözmeye çalışıp, ikinci yarıya kontralara Alex'in paslarıyla başlamalıyız.
Oku Güiza atacak, yengeci Deivid oynatacak, Semih'te susturacak inş Halı Sami Yen'dekileri :D:D
Mustafa Akdoğan
11-04-2009, 13:52
sakatsa hiçbir şekilde oynatılmaması gerek bence. çünkü deplasmanda 10kişi gibi oynamak zorunda kalmak en berbat durum. zaten kontra atak oynayacağız bir şekilde gol atılacaktır.
Selim Kul
11-04-2009, 15:42
Ben ikinci devre oynayacaktır :rolleyes:
Alex sakatlıktan her dönüşünde ilk 11 başladığı maçlarda inanılmaz kötü başlangıç yapıyor.
Her ne kadar gs maçı olsada, ilk yarı çift forvetli sistemle işi çözmeye çalışıp, ikinci yarıya kontralara Alex'in paslarıyla başlamalıyız.
Oku Güiza atacak, yengeci Deivid oynatacak, Semih'te susturacak inş Halı Sami Yen'dekileri :D:D
alex sonradan gircegine girmesin daha iyi. semihe nasıl sonradan girdiginde daha iyi oynuyor deniyosa alexte sonradan girdiginde oynayamıyor.
Ceyhun Güven
11-04-2009, 16:11
eğer oynayacaksa ilk 11 de oynamalı kesinlikle.. saraçoğlunda da yoktu ama orası saraçoğlu sonuçta her türlü yeneriz yani.. :) ama yarın ki maçta olmaması takımı çok etkileyecek sanırım..
Süleyman.Özdemir
11-04-2009, 18:47
kaptanın yoklugu etkilicek ama kazanıcagımızdan eminimmm
Ufuk Coşkun
21-04-2009, 12:51
Ne zaman dönecek ,Ankaraspor maçına yetişemem ama Sivas ta oynarım demişti,yine yok ortalarda.
Ege Uysaler
21-04-2009, 16:19
gelecek zaten 3 maç yokları oynayacak form tutmam lazım bunu hapı yokki içeyim düzelsin diycek sonra 2-3 maç iyi oynayacak akabinde yine sakatlık.....
Lütfü Koçoğlu
22-04-2009, 13:17
sakatlık alexin suçu değil burda bir suç aranıcaksa doktorların suçu bunu utanarak söylüyorum ama berbat doktorlarımız var 2 hafta yok denilen her adam en ay 1 ay oynayamıyor.kondisyonerler de evlere şenlik zaten.Birde alexe ister koşmuyor diyelim bazen formsuz diyelim bazen sakat diyelim ne dersek diyelim onsuz olmuyor işte arkadaş bunu çok açık görüyoruz o olmayınca deividinde inanılmaz derecedeki formsuzluğunda adam gibi 2 pas yapamıyoruz hele kontratak hiç oynayamıyoruz.O ne olursa olsun bu takımın omurgası o olmadan olmuyor işte.
Murat Dedeoğlu
22-04-2009, 13:22
sakatlık alexin suçu değil burda bir suç aranıcaksa doktorların suçu bunu utanarak söylüyorum ama berbat doktorlarımız var 2 hafta yok denilen her adam en ay 1 ay oynayamıyor.kondisyonerler de evlere şenlik zaten.Birde alexe ister koşmuyor diyelim bazen formsuz diyelim bazen sakat diyelim ne dersek diyelim onsuz olmuyor işte arkadaş bunu çok açık görüyoruz o olmayınca deividinde inanılmaz derecedeki formsuzluğunda adam gibi 2 pas yapamıyoruz hele kontratak hiç oynayamıyoruz.O ne olursa olsun bu takımın omurgası o olmadan olmuyor işte.
+1907
şu sistem ve oyuncularla alex siz asla
Atilla Işık
22-04-2009, 23:46
+1907
şu sistem ve oyuncularla alex siz asla
katılıyorum fenerde bu sistem olduğu müddetçe alex siz olmaz.ronaldinho gelirse alex nerede oynar diye değil ronaldinho nerede oynar diye düşünyorum :D:D
Ufuk Coşkun
25-04-2009, 23:38
Fenerbahçemiz, Ankaragücü maçından hem mağlubiyetle ayrıldı hem de 41 gün sonra sahalara dönen Alex yine sakatlandı. Ankaragücü maçında ayağına darbe alan Alex'in Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bacağı bandaja sarılı olarak ayrıldığı ve yarın çekilcek MR'ından sonra Beşiktaş maçında oynayıp oynayamayacağının netleşeceği öğrenildi.
Yok artık ya,futbolcu sağlam değilse neden kadroya alıyorsunuz?
Gülcan Gündüz
26-04-2009, 00:00
ALEX DE GITTI..kupa zor zor zor zor....
Berk Akgünlü
26-04-2009, 04:59
bizim sağlık ekibimiz sağlık ocakları tayfasından mı oluşuyor? Tam düzelmediyse neden izin verirsiniz ki...
Ege Uysaler
26-04-2009, 11:23
kabak tadı
Abdulhalim Şerbetçioğlu
26-04-2009, 13:23
kaptansın eyvallah bize katkıları çok büyük eyvallah ama biraz günümüz futbolunun sertline ve hızına ayak uydursan iyi olcak
Yusuf Yavuz
13-05-2009, 22:50
Kupaya elinde tutmak ile olmuyor Alex De Souza !
Biraz da oynuyacaksın, kaptansın, takım kaptanısın ya sen :(
Gülcan Gündüz
13-05-2009, 22:52
o oyundamıydııııı ben adını duymadım da!!!
hakem bıle acıdı da at brtane dedııı ancak ozmn duydummm alexın adınııı!!!!
yazık cok yazıkk yanında topla adam gecıo o yürüyor!!!
İbrahim.Öztürk
13-05-2009, 22:52
Ruh
Yusuf Yavuz
13-05-2009, 22:54
evet ya adam yanında topu alıyor 5m uzakgından geliyor geçiyor 5m fark atıyor, ama yok..
beyimiz rahat...
Aytek Öztürk
14-05-2009, 00:13
Bugünkü maçı yorumlayan aslında pek sevdim diyemiceğim altan tanrıkulunun bir yorumu vardı alexin golünden sonra bu sezon alex hacettepeye 3 gol atmış 4-1lik ve 0-0'lık 6s maçında yok inönüdeki 8jk maçında yok arsenal maçında yok açıkçası düşününce manidar geldi...
Emre Bardak
14-05-2009, 00:15
o oyundamıydııııı ben adını duymadım da!!!
hakem bıle acıdı da at brtane dedııı ancak ozmn duydummm alexın adınııı!!!!
yazık cok yazıkk yanında topla adam gecıo o yürüyor!!!
senin imza bölümün herşeyi anlatıyo zaten kardeş .. başka söylicek söz yok ..
Yiğit Babacan
14-05-2009, 00:23
Radikal kararlar almak gerek.Artik gunumuz futbolunda soyle olur boyle olur gibi sacmasalak cumleler kurmayacagim ama bagliligin her sekli kotudur.Alexe bagliyiz,alex de diger brezilyalilara.Kaptan bunlari yaptiktan sonra digerleri niye bir sey yapsin?
Çağdaş Turak
14-05-2009, 02:53
alex gbi oyuncular tarih oldu ama biz hala sözleşme imzalıyoruz zaten fizik gücü iibir oyuncu deil o kdr sakat uzak kalmış sahalardan 90 dakika oynattı adamı macı kaybettiğimiz an semihin uğurla yerdeyişmesiydi ugur kötüydü ama takım fizik gücü sıfır kötü bir alex semih güiza we deivid dörtlüsünü kaldıramazdı aragones bunu görmedi semih alex değişikliği olsa çok iddalıyım kupa bizimdi
Mehmet Sabırlı
14-05-2009, 10:19
Miadı dolmuş bir Alex izledik dün statta. Pas,şut atamayan, koşamayan, korner bile kullanamayan bir adamı sırf geçmişte yaptıkları için tutmanın hiçbir mantığı yok. Elimizde bir Alex vardı herkes dursa o bir frikik atar korner kullanır maçı bize döndürür diyorduk ama şuan bunların hiçbirini yapamıyor. Artık bazı alışkanlıklardan vazgeçmemizin zamanı geldi sanki...
Selim Kul
14-05-2009, 11:21
Bugünkü maçı yorumlayan aslında pek sevdim diyemiceğim altan tanrıkulunun bir yorumu vardı alexin golünden sonra bu sezon alex hacettepeye 3 gol atmış 4-1lik ve 0-0'lık 6s maçında yok inönüdeki 8jk maçında yok arsenal maçında yok açıkçası düşününce manidar geldi...
O zaten çok ortada bir şey.
Alex'siz yani Güiza-Semih ikilisiyle çıkıtğımız maçların nerdeyse hepsini kazandığımızı herkes gördü.
Fatih Suvaydan
14-05-2009, 12:23
1 tane olumlu pas attığını gören var mı ? Bize çok katkıları oldu,çok maçlar kazandırdı ama böyle bir maçta sahada gezmekte tüm bu olumlu şeylerin yok olmasına neden oluyor işte :(
Ufuk Coşkun
20-05-2009, 18:17
Yine sakatlanmış.
Ege Uysaler
20-05-2009, 18:19
bundan sonra alex için yine düzelmiş denicek herhalde
Lütfü Koçoğlu
20-05-2009, 18:41
Bence alexe büyük haksızlık yapılyor yine..
yahu sol kanat felç sağ kanat felç sadece bekler birşeyler yapmaya çalışıyor.Arkadaki ön liberoların da hücuma katkısı min olduğu için ve genellikle önünde guizayla oynadığı için tüm yük onun omuzlarına kaldı bu sene.
Belki bu seneki formu için çok iyi diyemeyiz ama guizaya attığı topların(ciddi tehlikeli toplardan bahsediyorum) 3te biri gol olsa alex şuan açık ara asist kralıydı..
Büyük maçlar konusuna gelince alexin büyük maçlarda markajdan kaynaklanan sıkıntısı olduğunu biliyoruz ama alexsiz çıktığımız büyük maçları kazanma olayı abartılmamalı bence çünkü bunun asıl nedeni oyuncuların büyük maçlara kendileri motive olmasıdır ayrıca hatırlarsanız o maçlarda öne geçtik veya bir şekilde geriye çekildik ve rakip savunmanın arkasına top atamadığımız için sıkıntı yaşadık.
Ayrıca alexsiz çift forvet oynadığımızda sadece büyük maçları kazandık küçük maçlarda ise çok kısıtlı bir kapasiteyle oynadık min derecede üretkendik alexin yokluğunu çok hissettik..
Şu ara sakatlıklardan dolayı formsuz olabilir bence ligdeki duruma da bağlı olarak formsuzluğu normaldir ama alexin üstüne bu kadar yüklenilmesi yok kötü yok miladını doldurdu yok gönderelim tarzı yorumlar bence çok tatsız.Ne olursa olsun o bu takımın beyni ve lideri o olmadan ol-mu-yor...
Eyüp Toktaş
21-05-2009, 17:22
Bu Alexgiller yüzünden kac tane Türk futbolcumuzu harcadik .Degdimi ?
Iste herkes görüyor , herkes yazmayada basladi buradada.Alex eli belinde geziyor , topa vuracak gücü bile yok iken nasil FB gibi cok üst düzeyde top oynamak isteyen bir takimda barinacak?
Yeteneklidir Alex ama asla takim oyuncusu degildir.
Semih bile Alexgiller yüzünden kac sene yedekti hatta bir ara kanina bile girdiler Brezilya'ya transfer olacakti Semih.
Gel zaman git zaman Semih degere bindi ve ben Semih'ten baskasi ile oynamam diyordu.
Bu kumpascilara biz herseyi verdik.Para ise para , sevgimiz ise sevgimiz ama onlar sadece kumpas pesinde kostular
Hic unutulmamali ki her cikisin mutlaka bir inisi vardir.
Kendilerini hoca yerine koymuslardi , istediklerini oynattilar istemediklerini rezil ettiler.
Ne ekersen onu bicersin
Fuat Rıhtım
21-05-2009, 18:24
Eyüp abi bence şöyle bir sıkıntı var ki, bizim Alex noktasındaki tek sıkıntımız, Alex tarzı oyun oynamaya çalışan birden fazla oyuncumuzun oluşu.
Dünya'daki her takıma Alex tarzı bir oyuncu lazımdır. Ekstra özellikleri olan. Bir nevi mücadeleden diğerlerine göre biraz muaf olma haklarıda olabilir böyle oyuncuların. Ama böyle oyuncular birden fazlaysa bir takımda, mücadele gücü inanılmaz düşer.
Takıma bakıyorum, Alex'in topu geçirip, kendisi gidemediğinde, kendini geriye atışı ve faul alış hareketini artık Uğur Boral, Deivid, Selçuk filan yapmaya çalışıyor. Biz bir tane Alex bile ekstra demeye başlarken, 3-4 oyuncu bunu yaparsa takım çöker. Nitekim bu sene olduğu gibi.
Bilmiyorum belkide haksızım ama bize hareketli bir Alex, 10 tane mücadele eden oyuncu olduğu zaman lazım diye düşünüyorum.
Eyüp Toktaş
21-05-2009, 19:44
Eyüp abi bence şöyle bir sıkıntı var ki, bizim Alex noktasındaki tek sıkıntımız, Alex tarzı oyun oynamaya çalışan birden fazla oyuncumuzun oluşu.
Dünya'daki her takıma Alex tarzı bir oyuncu lazımdır. Ekstra özellikleri olan. Bir nevi mücadeleden diğerlerine göre biraz muaf olma haklarıda olabilir böyle oyuncuların. Ama böyle oyuncular birden fazlaysa bir takımda, mücadele gücü inanılmaz düşer.
Takıma bakıyorum, Alex'in topu geçirip, kendisi gidemediğinde, kendini geriye atışı ve faul alış hareketini artık Uğur Boral, Deivid, Selçuk filan yapmaya çalışıyor. Biz bir tane Alex bile ekstra demeye başlarken, 3-4 oyuncu bunu yaparsa takım çöker. Nitekim bu sene olduğu gibi.
Bilmiyorum belkide haksızım ama bize hareketli bir Alex, 10 tane mücadele eden oyuncu olduğu zaman lazım diye düşünüyorum.
Fuat’cim cok dogru bir tespitte bulunmussun.
Her takima Alex gibi „ bir „ oyuncu lazim.
Zaten zamanindada cok düz oyuncumuz oldugu icin cok sikintilar cekmistik.
Ama dedigin gibi 1-2 kisi.Fazla olmamali.
ONLARIDA KULLANMAYI BILECEKSIN
Bu sene YÖNETIMIN HATALARI COK BÜYÜKTÜ.
Sadece Aziz Baskan’in degil tüm klüp baskanlarida ayni hatalari yapiyorlar.
Gelen Hocalari adam yerine koymuyorlar.Eziyorlar.Hocalarda takimdaki disiplini saglayamiyor.
Eger yönetimler sadece FB icinde bunu konusmuyorum getirdikleri hocalara güvenseler inan Türkiye’de futbol „ IKI KALEM DAHA „ kaliteli olur.
Söyle bir lige bak hocasini kovmayan takim neredeyse kalmadi.
Böyle bir ortamda HOCALAR SAHA ICI VE DISI DISIPLINI NASIL SAGLAYACAKLAR ?
O zaman da gördügün gibi saha ici disipilinden kopuyorlar.
Herkes kendini takimin üstündede görmeye basliyor , istediklerini oyuna aldiriyorlar.
Dikkat et bizdeki brezilyalilar asla yedek kalmiyorlar.
Cünkü onlar YILLARDIR DOKUNULMAZLARDIR
Ama Türk oyunculara saha icinde ve disinda HAKARETLERE VARAN DAVRANISLARI VAR.
Herkes kendini Maradona gibi görüyor iste.Ayagina topu alan 100 metre kosuya kalkiyor.
Sahada yardimlasmayi bu sene gördük iste.brezilyalilar mücadele etmiyorlardi.elleri bellerinde seyirci gibi bakiyorlardi.
Bence ilk sorun DISIPLINDIR ve HIYERARSIDIR.
Disiplinin hiyerarsinin olmadigi yerde kaos olur.
Baskan kalkip kendini hocanin yerine koyarsa , ben en iyi bilirim derse , transferleri kimseye danismadan yaparsa sonucta hüsran olur.
Diego - Werder Bremenli keske o tip bir oyuncumuz olsa.Dedigin gibi hem hücum hemde defansif yönü var.
Ama biz ne yasak bos.
Saz kimin elinde ise o caliyor...
Mustafa Yüksek
21-05-2009, 19:44
Alex iyi, güzel bizim takımada çok hizmetleri oldu bu tartışılmaz bir gerçek ama bence artık Fenerbahçe Alex siz oynamayı öğrenmeli artık bir takım bir kişinin üstüne kurulmamalı helede artık vizyonunu tamamlamış ve yaşını doldurmuş bir alexin üstüne hiç kurulmamalı..Umarım başkan revizyon derken maldonado,josico,vedersondan bahsetmiyordur gerçek bir değişimden bahsediyordur...
Mustafa Özbakır
22-05-2009, 13:54
alexsiz oynamayı bu sene bol bol öğrendik zaten alex olmadan takım kazanıyo diye bir söylem vardıya ama artık genç yetenekler bulmamız lazım 10 numara için
Mert Çubukçu
22-05-2009, 15:34
alexsiz oynamayı bu sene bol bol öğrendik zaten alex olmadan takım kazanıyo diye bir söylem vardıya ama artık genç yetenekler bulmamız lazım 10 numara için
alex oynamadan takım kazanıyo dediğin heralde ligi 6. bitirmemiz dışında değilmi
Hasan Oral
23-05-2009, 11:18
Bence bırakmamız lazım artık bu 10 numara saplantılarını. Artık Dünya'da 10 numara diye birşey yok. Artık box to box oynayacak orta saha var. Gerekirse koyacak vücudunu alacak topu, gerekirse vuracak ceza sahası dışından, gerekirse kanatlara yayacak oyunu, gerekirse de araya kaçıracak forveti. Mehmet Aurelio bu yüzden Fenerbahçe için önemli bir futbolcuydu ve alacağınız 5 küsur milyon Euro'ya bile alamazsınız bugün bu tipte bir oyuncuyu.
Kim ne derse desin Alex, Fenerbahçe'ye gelmiş en önemli yabancılardan biridir, ancak o burada olduğu sürece kimse Fenerbahçe'den çok büyük başarılar beklenmesin.
Eyüp Toktaş
23-05-2009, 19:23
Bence bırakmamız lazım artık bu 10 numara saplantılarını. Artık Dünya'da 10 numara diye birşey yok. Artık box to box oynayacak orta saha var. Gerekirse koyacak vücudunu alacak topu, gerekirse vuracak ceza sahası dışından, gerekirse kanatlara yayacak oyunu, gerekirse de araya kaçıracak forveti. Mehmet Aurelio bu yüzden Fenerbahçe için önemli bir futbolcuydu ve alacağınız 5 küsur milyon Euro'ya bile alamazsınız bugün bu tipte bir oyuncuyu.
Kim ne derse desin Alex, Fenerbahçe'ye gelmiş en önemli yabancılardan biridir, ancak o burada olduğu sürece kimse Fenerbahçe'den çok büyük başarılar beklenmesin.
Ama biz bu dünyada yasamiyoruz ki ::)))) uzayda yasadigimiz icin yenilikler bize en az 10 sene sonra geliyor.
Bizdede artik degisim zamani gelmistir ya degisirler ya da giderler.
Fuat Rıhtım
23-05-2009, 21:20
Eğer ki geçen sene Aurelio'nun yanında Emre olmuş olsaydı ve Selçuk-Maldonado'dan daha üstün bir orta ikiliye sahip olup, üstüne birde geçen seneki Güiza olsaydı, o zaman Avrupa'da başarıyı görürdük hep beraber.
Alex ile başarılı olmak istiyorsak, etrafında 10 tane canla başla mücadele edecek oyuncu koyarsın, Alex'i takımın beyni olarak kullanırsın. Tıpkı geçen seneki gibi.
Ama yok ben Alex'siz oynayacağım derseniz, bu sefer o canla başla mücadele eden oyuncuların daha üst düzey oyuncular olması gerekmektedir. Çünkü oyunu yönetecek bir merkez yoktur oyunda.
Yönetim Alex ile sözleşme imzaladı. Şimdide savaşan bir takım kuracağız diyor. Normal şartlar altında seneye UEFA'da en az bir yarı finali görmemiz lazım eğer ki Alex'in etrafında savaşan oyuncular olacaksa. Ama alınan oyuncularda Maldonado gibi Amerika'nın en iyi orta sahalarından denirken burada halı sahada bile top oynayamayacak performansı gösteremezse o zaman yönetim bu 3 yılın sonunu getiremeyecektir ki, yönetimin istifası demekte takımdaki yabancıların tamamının yollanması anlamına gelir.
İlker Tekin
24-05-2009, 02:04
bence artık günümüz futbolunda alex gibi futbolcuların yeri yok artık takımlar 10 numara olayını bitirdi büyük takımlara baktıgımızda bu mevkilerde oynayan oyuncular en az defansif oyuncuları kadar savunmalarına yardım ediyorlar chelseaye baktıgımızda lampard, liverpoola baktıgımızda gerard, manchestera baktıgımızda scholes, arsenale baktıgımızda fabregas. son yıllarda sampiyonlar liginde sürekli bu takımların finale oynadıgını düsünürsek futbol anlayıslarının ne kadar dogru oldugunu anlarız . tamam alex yıllardır bu takım için cok önemli işler yapmıstır ama bizim de artık emeklilik yası gelmiş degil de savasacak bir oyunkurucuya ihtiyacımız var
Çağdaş Turak
25-05-2009, 19:35
bence artık günümüz futbolunda alex gibi futbolcuların yeri yok artık takımlar 10 numara olayını bitirdi büyük takımlara baktıgımızda bu mevkilerde oynayan oyuncular en az defansif oyuncuları kadar savunmalarına yardım ediyorlar chelseaye baktıgımızda lampard, liverpoola baktıgımızda gerard, manchestera baktıgımızda scholes, arsenale baktıgımızda fabregas. son yıllarda sampiyonlar liginde sürekli bu takımların finale oynadıgını düsünürsek futbol anlayıslarının ne kadar dogru oldugunu anlarız . tamam alex yıllardır bu takım için cok önemli işler yapmıstır ama bizim de artık emeklilik yası gelmiş degil de savasacak bir oyunkurucuya ihtiyacımız var
senin saydığın oyuncular orta saha oyuncuları ama alex orta saha oyuncusu deil bence alexi ileri oyuncusu olarak görmek gerekir forwet gbi senin saydığın oyuncuların karşılığı emre dir bizde ben dünyada tanımıyorum alex gbi pas atıcak aynı zamanda geri koşucak hatırlarsanız lucescuda sergeni forwet oynatmıştı alexle 4-4-2 oynanabilir alexi forwet olarak oynatırsanız olur semihle oynarken yakın oynuyolar ama guiza sürekli defans arkasına koştuğu için ilerde tek kalıyo
İlker Tekin
25-05-2009, 23:24
kimsenin alexe kötü futbolcu dedigi yok zaten kötü fubolcu diyen futboldan anlamıyordur ama avrupadaki büyük takımlara baktıgında hicbirinde bole oyunun tek yönünü oynayan oyuncu kalmadı dedigin gibi emre bizde bu görevi yapabilecek en iyi oyuncu ama onu da resmen önlibero gibi oynatıyoruz ayrıca dedigin alexle semihle oynanan sistem 4-4-2 degil 4-5-1oluyor cünkü alex forvet degil
Eyüp Toktaş
26-05-2009, 19:58
orta sahada oynatsan bir sorun
forvette oynatsan bir sorun
iyisimi zirvedeyken ayrilmak en iyisi.Sen yoluna biz yolumuza
Deniz Gökyar
04-06-2009, 19:39
Takımda kalacaksa , kaldı ki kalacak 6+2'nin +2 lik bölümünde seve seve şans verebiliriz..Alex eski görüntüsünden çok uzak:(
Yaşlandı mı ne :???:
Mete Eker
06-07-2009, 17:28
Hizmetleri yaptıkları tartışılmaz.
Ama artık kaptan olarak görmek istemiyorum Alex'i.
6 artı 2'de Alex'i yedek olarak görmek ne kadar haksızlıksa,Alex'in kaptan olması da o kadar büyük haksızlık.
Bu sıcakta takım toplanmış,yeni hocaya,yeni sisteme,yeni takıma tekrar adapte olmaya çalışırken Alex ortada yok.
Hem de geçen sezonunun ciddi bir kısmını sakat geçirmiş ve güçlenmesi gerekirken.
Kaptanlık için Emre yanlış bir isim ama Alex daha yanlış bir isim benim gözümde artık.
İkisini aynı kefeye koymuyorum tabi ki ama rezil bir sezonun ardından kaptan bir sorumluluk hissedip takımının başına gelmiyorsa,başarısızlık adına kendi sorumluluğunu resmen cami avlusuna bırakıyorsa artık kaptanlıkta suyu ısınmış demektir.
Ayrıca işler kötü giderken yılmış takım arkadaşlarını maça tekrar döndürmekten çok uzak bir yapıda Alex.
Hatta ne yazıkki işler sarpasardığında ilk bırakanlardan oluyor kendisi.Zira Porto maçında 1 metre yanından geçen rahat topa gitmeyişini hiçbir zaman unutamıyorum.
Can Ayyıldız
06-07-2009, 18:57
Hizmetleri yaptıkları tartışılmaz.
Ama artık kaptan olarak görmek istemiyorum Alex'i.
6 artı 2'de Alex'i yedek olarak görmek ne kadar haksızlıksa,Alex'in kaptan olması da o kadar büyük haksızlık.
Bu sıcakta takım toplanmış,yeni hocaya,yeni sisteme,yeni takıma tekrar adapte olmaya çalışırken Alex ortada yok.
Hem de geçen sezonunun ciddi bir kısmını sakat geçirmiş ve güçlenmesi gerekirken.
Kaptanlık için Emre yanlış bir isim ama Alex daha yanlış bir isim benim gözümde artık.
İkisini aynı kefeye koymuyorum tabi ki ama rezil bir sezonun ardından kaptan bir sorumluluk hissedip takımının başına gelmiyorsa,başarısızlık adına kendi sorumluluğunu resmen cami avlusuna bırakıyorsa artık kaptanlıkta suyu ısınmış demektir.
Ayrıca işler kötü giderken yılmış takım arkadaşlarını maça tekrar döndürmekten çok uzak bir yapıda Alex.
Hatta ne yazıkki işler sarpasardığında ilk bırakanlardan oluyor kendisi.Zira Porto maçında 1 metre yanından geçen rahat topa gitmeyişini hiçbir zaman unutamıyorum.
Renktaş Alex geldi dün :)
Fuat Rıhtım
06-07-2009, 20:30
Bu Alex'e gerçekten helal olsun. Çok büyük futbolcu değil, en büyük futbolcu bu adam.
Geldiğinden beridir, yedek kulübeye bile yakıştırılmadı. Kaptan oldu, kaptanlığı eleştirildi. Gol attı, istatistikleri eleştirildi, attırdı, yine eleştirildi. Koştu, yine eleştirildi, koşmadı, yine eleştirildi.
Bu baskıyı kaldırıp, böylesine bir istatistik yakalamış ya bu Alex. Bu adam benim gözümde dünyanın en büyük efsanesidir arkadaş.
Can Ayyıldız
06-07-2009, 21:45
Bu Alex'e gerçekten helal olsun. Çok büyük futbolcu değil, en büyük futbolcu bu adam.
Geldiğinden beridir, yedek kulübeye bile yakıştırılmadı. Kaptan oldu, kaptanlığı eleştirildi. Gol attı, istatistikleri eleştirildi, attırdı, yine eleştirildi. Koştu, yine eleştirildi, koşmadı, yine eleştirildi.
Bu baskıyı kaldırıp, böylesine bir istatistik yakalamış ya bu Alex. Bu adam benim gözümde dünyanın en büyük efsanesidir arkadaş.
++1907
dipnot:Alex Luis Aragones'ten 5 temmuza kadar izin almış..ondan dolayı ona uygun bir program yapmş ve gelemyeceğini yönetime bildirmiş..ayrıca 1 haftalık kondisyon programını Brezilyada uygulamış we takımla eşdeğer durumda imiş...herkesin bilgisine...Alex boş adam deil..Hele hele PElincoln hç deil..
Eray Şen
06-07-2009, 23:20
Alexe kızmıştım ama brezilyada 1 hafta çalışarak takımla aynı seviyede İstanbula gelmesi ona olan saygımı biraz daha arttırdı..şimdi sorulması gereken bu durumdan daum haberdarken aykut kocaman niye alexi basının önüne attı?..şimdiden iletişim problemleri mi var?
Oğuzhan Yılmaz
21-07-2009, 21:02
Hoffenheim'a goLünü de attı heLaL oLsun kraLex
Tuncer Yıldızoğlu
21-07-2009, 21:06
Kaptan geri döndü sonunda :D Guizayla Semihi Aynı anda kral yapsa bu sene :rolleyes:
Fuat Rıhtım
28-07-2009, 00:41
http://img268.imageshack.us/img268/9880/alexvescorfz1.jpg
Faruk Güler
28-07-2009, 01:32
off fuat gece gece yarildim yaa :kop:
aLex Le SOnsUZA
Onur Yıldırım
28-07-2009, 04:20
haha yakışmış :D Scofield i transfer et başkannn :D
Can Ayyıldız
28-07-2009, 11:09
Süpersin :D:D
Özlem Göktürk
03-08-2009, 00:55
Maçın adamı seçilen kaptanımız,teşekkürler 2 gol için.
Erdal Futtu
03-08-2009, 10:12
ve tanrı Alex'i yarattı :)
Can Ayyıldız
03-08-2009, 11:53
:dans::D:D:D :dans:
Utku Cenikli
03-08-2009, 16:05
+1907 :D:D:D:D
Ece Güven
04-08-2009, 17:49
süpersin yaaa! :) buarada acarkentte bi bankada çalıştığım için buraya sık sık ünlüler gelio.. en sonki gördüğüm ama malesef iş yoğunluğundan çıkıp da bi foto çektiremediğim ünlümüz alexti, adamım benim yaaa kahroldum yanına gidemediğime :(;)
Ece Güven
04-08-2009, 17:57
İşte Fenerbahçe böyle bişe; Trabzonsporlu bi arkımı bile peşinden koşturdu ya Alex.......helal olsun :D:D:D:D:D:D
Oğuzhan Yılmaz
04-08-2009, 18:02
+1907 ;) Süper oLmuş kraLex farkı
Murat Yılmazer
12-08-2009, 01:46
Alex idmana katılmadı!
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı tek antrenmanla sürdürürken, kaptan Alex idmana katılmadı..
http://www.ajansspor.com/resim/alex_idman.jpg
Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Can Bartu Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen akşam antrenmanında sarı-lacivertli ekip ısınma ve istasyon çalışmalarının ardından, orta alanda başlatılan ataklarla hücum organizasyonları yaptı. Antrenman, yarım sahada yapılan çift kale maçla tamamlandı.
Adelesinde ağrı şikayeti bulunduğu bildirilen kaptan Alex antrenmana katılmazken, Brezilyalı futbolcunun Çaykur Rizespor ile yapılacak dostluk maçında riske edilmeyeceği öğrenildi.
Alex'in yanı sıra akşam antrenmanında tedavileri süren Roberto Carlos ve Emre katılmazken, Semih ve Edu takımdan ayrı koşu yaptı. Sarı-lacivertliler, stat açılışında Çaykur Rizespor ile yapacağı dostluk maçı için yarın sabah özel uçakla Rize'ye gidecek, akşamki maçtan sonra da İstanbul'a dönecek.
Murat Yılmazer
18-08-2009, 13:41
Alex'ten Kötü Haber!
http://www318d.mackolik.com/img/haberbuyuk/a/alexdesouza160809sakatemrebelozoglu_yB.jpg Fenerbahçe'nin Sivasspor ile oynadığı maçta sakatlanan kaptan Alex de Souza'dan gelen kötü haber şok etkisi yarattı.
Fenerbahçe'de son Sivaspor maçının hemen başlarında sakatlanarak oyunu terk eden kaptan Alex de Souza'nın çekilen MR'ında sol arka adalesinde ödem ve yırtık tespit edildi. Alex'in sahalardan 1 ay uzak kalacağı öğrenildi.
Tedavisine başlanan Brezilyalı yıldız oyuncunun ancak ligin beşinci haftasındaki maça yetişebileceği bildirildi.
Göktürk Daşoluk
18-08-2009, 13:58
Umarım biran önce sahalara döner ;)
Murat Yılmazer
18-08-2009, 19:08
bencede bıran once sahalara donmelı . . .
Yusuf Yavuz
31-08-2009, 15:10
döndü.... kralsın.
Can Ayyıldız
31-08-2009, 15:28
Futbol bir din ise Alex Tanrıdır !
Fuat Rıhtım
31-08-2009, 15:54
Koşmuyor..:rolleyes:
Göktürk Daşoluk
31-08-2009, 16:14
Töbee bismillah :D
Mert Çubukçu
31-08-2009, 16:29
kandırmayın fenerbahçelileri alex malex gelmez.. :)
Burak Urak
31-08-2009, 21:26
kraLex
Tuğçe Manav
01-09-2009, 02:10
Futbol bir din ise Alex Tanrıdır !
Futbol bir imparatorluksa ALEX kraldır.
-Kıyaslanamaz-
Oğuzhan Yılmaz
01-09-2009, 15:41
ve Tanrı ALex'i yarattı ;)
Tuğba Tülü
02-09-2009, 02:05
Alex bu ülkenin para birimi gibidir,kim gelirse onla kıyaslanır ..;)
Kürşat Pak
02-09-2009, 02:16
garip ya butun maç uyur bian çıkar bı hareket yapar bı sut ceker pas verır hoba skor dğişir valla en cok bu yönüne hayranım
Mert Çubukçu
02-09-2009, 02:17
maç 180 dk olsa bile bu adamı tutacaksın maçta 1 hareketle maçı çevirir hiçte şaşırmassın :)
Fatih Çelen
02-09-2009, 02:38
Yıllar sonra Alex efsanesini anlatırken çocuklara......
Nasıl oynardı sorusuna öyle dururdu diyeceğiz herhalde....:D:D:D:D
Burak Urak
02-09-2009, 14:46
Yıllar sonra Alex efsanesini anlatırken çocuklara......
Nasıl oynardı sorusuna öyle dururdu diyeceğiz herhalde....:D:D:D:D
:D:D:D:D
Ferhat Adsız
05-09-2009, 19:10
Alex günündeyse kazanıyoruz .. Çok yetenekli ama o yokken etkili olamıyoruz . Alexsiz oynamayı öğrenmeliyiz.
Oğuzhan Yılmaz
13-09-2009, 22:32
Sağ ayağıyLa köşeye çok güzeL vurdu yaaa.... FutboL'un maestrosu...
Burak Babacan
13-09-2009, 22:34
guizanın asisti krALEX attı golünü.hakem çok berbat yönetiyor kesin bir kırmızı kart yicez
Faruk Güler
13-09-2009, 22:38
Heee koşmuyo :yaril:
Mert Çubukçu
13-09-2009, 22:40
Sen topçu falan değilsin uzaylısın kobe bryant ile birlikte gelip bu dünyadaki spor olaylarının en üst zirvesini bize gösteriyorsunuz !!!!
Can Vodina
13-09-2009, 22:43
harika bir goldü gerçekten. önce diziyle düzeltmesi sonra da köşeyi görmesi, bu alex bambaşka bir adam yahu :D
Murat Ekici
13-09-2009, 23:40
0o0offf o nasıl 1 tekniktir yaaa :D:d.d. bitirdi yine bitirdi..
Didem Salicik
14-09-2009, 00:01
Topa vurmuyor şut atmıyor topu gidiyor istediği yere bırakıp geliyor. Bambaşkasın Alex ;)
Ozan Karaer
14-09-2009, 00:10
Alex çok klas,isteyince çok farklı bi oyuncu oluyosun ama,ama,ama..
Biraz da koşsan,ne güzel olacak.En azından ilk yarı,ikinci yarı yine otur ama biraz topa hamle yap,topun gelmesini beklemesen..
Yoksa kesinlikle lafım yok senin skor etkinliğine,Türkiye'ye gelmiş,geçmiş ve de bundan sonra da iddaa ediyorum gelecek en iyi yabancısın skora etki bakımından..Seni geçecek bu alanda futbolcu yok Türkiye'ye gelecek..
Can Ayyıldız
14-09-2009, 00:54
Bize esmeyi anlat Alex...
Mete Eker
14-09-2009, 00:56
Anlat ki çözülsün dilim...
Gökhan Yalçınkaya
14-09-2009, 01:57
Dogum günü kutlu olsun kaptan...
Oğuzhan Yılmaz
14-09-2009, 02:33
de aniversário aLex de souza...
Özlem Göktürk
14-09-2009, 02:42
İyi ki doğmuşsun iyi ki bizdesin büyük Kaptan
Muhammet Akkaba
14-09-2009, 16:11
Doğum Günün kutlu olsun Alex ..
Not : Türkiyeye gelmiş geçmiş en İYİ , En YARARLI yabancı( sözde yabancı o bizden biri ) futbolcudur.Adamın istatistikleri basketçilerden farksız :):)
Doğan Albayrak
14-09-2009, 17:59
Doğum günün kutlu olsun kaptan...
Efe Yurtseven
14-09-2009, 18:47
Heykelin dikilmeli senin heykelin.. İyki doğdun büyük kaptan..
Gülizar Baydil
14-09-2009, 19:04
Daha uzun yıllar Fenerbahçem'de kal KrALeX..Seni çok seviyoruz..
Soner Öztürk
14-09-2009, 19:24
Senınle kıyaslanan kimse ortalarda yok.Az duymadık ricardinho 5 alex delgado 10 alex bilmem lincoln 20alex eder laflarını.Hanı o senden iyi olanlar nerede???
Tek gerçek var oda Fenerbahçe...O Fenerbahçede de öyle bir kaptan varkii dillere destan heykeli dikilesi..
İyiki varsın alex doğum günün kutlu olsun!!!
Gülcan Gündüz
14-09-2009, 19:42
nice yıllara kaptan..!!!
Gökhan Çalan
14-09-2009, 19:45
oy oy oy sıkıldık senden be kaptan 33 yaşına geldin kulübün demirbaşı gibi oldun
Nahit Toslak
14-09-2009, 20:23
carlos 36sına kadar oynadıysa alex 40ına kadar oynar. seni çok seviyoruz Kaptan Alex De Souza
Ferhat Adsız
14-09-2009, 20:49
Kaptan ki her zaman her yerde ! İyi varsın , iyi ki Fenerbahçelisin
Orhun Can
14-09-2009, 21:45
"3 sene şampiyonluk zor ama Fenerbahçe'nin bunu kaldırabilecek bir kadrosu var." açlıklamasını nasıl oluyor da "Alex şampiyonluk zor dedi" diye yansıyor anlayamıyorum. Aslında anlıyorum da... offf QTM of...
Tuğba Tülü
14-09-2009, 22:36
http://img81.imageshack.us/img81/8223/wal5cp9.jpg (http://imageshack.us/)
Doğum günün kutlu olsun büyük KAPTAN ..
Didem Salicik
14-09-2009, 23:45
Dogum günün Kutlu olsun BÜYÜK KAPTAN. Fenerbahçe ile birlikte nice senelere ;)
Serhat.Yaşasın
15-09-2009, 00:07
Brezilya dilinde nasıl söylenir bilmem Büyük Kaptanım ama türkce söylemek gerekirse iyiki doğdun ve iyiki FENERBAHÇE'li oldun Nice mutlu senelere BÜYÜK KAPTAN
Ferhat Adsız
17-09-2009, 15:54
Fenerbahçe'nin avrupada en çok gol atan oyuncusu Tuncay ile birlikte 12 golü var. Twente maçında ağları havalandırırsa Tuncay'ı geçip rekoru elinde tutacak
Can Ayyıldız
26-09-2009, 23:27
Artık dünyaya dönsen diyorum :D Her pozisyonda Alex..bazen düşünmeden edemiorm,Alex gerçekten insan mı ?
Ferhat Adsız
26-09-2009, 23:29
Fenerbahçe'nin herşeyi olmaya devam ediyor
Ozan Karaer
26-09-2009, 23:37
Gol konusunda durgun gibi bu sene ama asist konusunda rekor sayıya ulaşacak ama atabilene (!) atması lazım o pasları..
Bu maçta biraz daha mücadele etti diğer maçlara nazaran,etmesi de lazım..Alex oynarsa,takım başka oynuyo..
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.