Orijinalini görmek için tıklayınız : Alex de Souza
Sayfa :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Salim İrken
04-11-2004, 02:06
Bu topik Alex'in ilk geldiği sene ilk maçlar sonrasında eleştirilere cevaben destek amacı ile açılmıştı... şimdi ise Alex'in Türk statüsüne geçmesi için yazılar yazılıyor.. Geçen zaman bizleri ne kadar haklı çıkartmış.. Teşekkürle Alex..!
Arkadaşlar Alexin Fenerbahçeye ne kadar katkı sağladığı ortada.. Ne kadar alıştığı da ortada.. Bizim onu, onun da bizi ne kadar sevdiği de ortada...
Bence Alex'ten Fenerbahçenin 4-5 sene daha yararlanması lazım.. Brezilya Milli takımına da seçilemiyor nasıl olsa... Yani Türk statüsüne geçerse bir kaybıo olmaz Milli takımımız yararlanamasa bile..! Fenerbahçemizde Türk Olarak oynaması bence harika olur...
Buradan Yöneticilerimize Duyurulur....
Onur Bilgin
04-11-2004, 02:08
alex doğru olanı yapıyo.
günümüz futbolunda topla fazla oynayan orta saha oyuncuları değil,tek pas yapan,boş da gördüğü ne uygun arkadaşına pas veren,duran topları iyi kullanan oyuncular daha faydalı oluyor
Pulat Yılancıoğlu
04-11-2004, 02:34
buraya fazla bişi yazmak gerekmiyoo.. HEP DESTEK TAM DESTEK... ama bakalımm.. elbet alex ölsün diyen cıkacaktır aramızdan! gorelim taraftarlıgı.....
Ahmet Mirzaloğlu
04-11-2004, 02:43
Bu benim görüşüm.. Fenerbahçe taraftarınada bu yakışır...
Adam gol atarken attırırken ii Olmayınca kötü.. tamam kötü oynadığını bende kabul ediyorum ama;
şimdi soruyorumm.....!
GERÇEK Fenerbahçe taraftarına hangisi yakışır...
A) Alex'i dahada fazla karalamak.. ve onunda ortega gibi kaçmasına neden olmak...
B) Alex' sonuna kadar destek fenerbahçeye verebileceklerini sonuna kadar almak mı?
bu tartışmalar sene sonunda olsa gam yemem ama sezon ortası bile olmadan henüz 11 maç sırasında yazık wallahi...
* Dikkat bazı gs li yazarların oyununa düşüyoruz. Zamanında hagiye nasıl sahip çıktıklarını unutmayalım
Kesinlikle sana katılıyorum..Adam iyi zaten ya..Türkiye de aldığı maçlar ortada,Avrupa da atılan gollerin yarısında onun imzası var..Adam bugün yine asistini yaptı.Tamam golde kaçırdı ama hangi futbolcu girdiği her pozisyonu gol yapıyor ki..Türkiye de çok faydalı oluyor zaten.Avrupa da beklediğimiz kadar çok iş yapmıyor ama orası zaten çok farklı..Şampiyonlar Liginde kafaya oynayan hangi takım 1 oyuncuyla maç alıyor ki.Böyle birşeyin imkanı yok..Herşeyi Alex den beklememek lazım..Takım halinde,uyumlu olmadıktan sonra 10 tane ronaldinho bile olsa,o takım zor başarılı olur..Uyum da zamanla olacak birşey..Beklemek,sabretmek gerekir diye düşünüyorum..
Pulat Yılancıoğlu
04-11-2004, 03:29
Mauhahuahu Alex Juninho gibi oynadığı takımda kaç sene oynamış.
Copa America'da takımın kaptanı Juninhoymuş.Ronaldinho gibi dünyanın en iyi oyuncusunun yedeği Alex değil Juninhoymuş o zaman.
Ey basın bunu da yazın.
8)
puhahahhaaa....
Tufan Avşar
04-11-2004, 04:56
Tamam işte arkadaşım, 1 sene de burda oynasın, ve ısınsın.. neler olacağını hep beraber göreceğiz. Tabi kaçmazsa adam ( Valla ben olsam kaçardım heralde bu kadar baskının altında ilk yarı biter bitmez )
Kerem Çalkılıç
04-11-2004, 11:30
çıkalım sahip ;)
Serkan Özen
04-11-2004, 13:33
Kardeşim Çiftetelli deil top oynasın top ...!!!
Yok copa americada oynamış , banada çok yarar sağladı oynadığı copaamericada...
Valla o ısınana kadar biz ondan soguycaz ya hadi neyse!!!
Buna benzer yorumları yapanlar neden Fenerbahçe Alex'i almak için kasıyorken sesini çıkarmıyor anlamıyorum. Copa America'yı izlemediğin her halinden belli. Tamam izlememiş de olabilirsin ama eğer izlemediysen Alex'in nasıl oyuncu olduğu hakkında ahkam kesemezsin. Tıpkı geçen sene Nobre geldiğinde kimsenin onun FB öncesi performansı hakkında bir şey söyleyemediği gibi (kimse birşey bilmiyordu çünkü). Her transferimiz vab Hooijdonk ve Nobre gibi çok kısa sürede (en azından normalden kısa) takıma alışmak zorunda değil ki Alex de takıma alışmış durumda az çok (istatistiklerden de belli bu) Ayrıca Alex'den beklentiler yüksek diye ALex çıkıp her maçı ya da önemli maçları tek başına almak zorunda da değil.
Juninho Alex'ten daha az teknik ama daha fazla mücadeleci bir oyuncu ama Juninho senelerdir Lyon'da oynuyor (Fransız dergilerine mankenlik yapacak kadar ülkeye alışmış) Alex ise 11-12 maçtır Fenerbahçe'mizde ayrıca Alex vatandaşı Juninho'dan her zaman için daha öncelikli olarak milli takımına seçilen bir oyuncu - sana şöyle deyim Türkiye milli takımındaki Gökdeniz ve Selçuk gibi mesela - Alex'in savunma yönü evet yok denecek kadar az ama dünkü dizilişimizde Serkan Selçuk Aurelio Deniz gibi Alex'in savunma zaafını takım içi yardımlaşmayla giderecek bir çok oyuncu vardı. Kadıköyde'ki ilk golü Alex savunma yapmıyor diye değil Deniz oyundan alındığı için yedik yani Alex'i aldıysak savunma yapmanın Alex'in işi olmadığını bilerek oynamamız gerekir.
Havadan inen topu boş kaleye atamamasıyla ilgili olarak ise PvH'un kaçırdığı penaltıları yada geçen sene Kadıköy'deki A.Sebat maçının 7.dakikasında boş kaleye kafayla vurduğu ve direkten dönen bir pozisyon var hatırlayan hatırlar hatırlayamayanlara da link verecem isteyen indirip izlesin. Zorluk olarak PvH'un pozisyonu ve kaçırdığı penaltılar 1000kat daha kolay. PvH'un kaçırdıkları galibiyetimize engel olmadı diye eleştirilmedi ama Alex'in kaçırdığı pozisyon sadece kritik maçta diye acımasızca eleştiriliyor.
Alex'e sonuna kadar destek vericem ve Alex'i eleştirenlerin ilk önce onun futbolunu sadece FB'de oynadığı 11-12maçtan daha fazla tanıyor olmaları gerektiğini düşünüyorum. Elimizdeki oyuncudan verim alıp başarılarımıza onu da ortak etmek de onu Ortega'ya benzetmek de kendi elimizde. Bu 2 seçeneğin hangisi size mantıklı geliyorsa ona göre destek (ya da köstek) verin.
Ama BJK taraftarının bile Del Bosque'ye sabretmesi ve "bizi düzlüğe çıkaracak olan yine del bosque" diye düşündüğünü görünce kendi taraftarımızın Alex'e bu kadar acımasız eleştiriler yapması kabul edilebilir gibi değil.
Serkan Özen
04-11-2004, 13:39
http://www.antu.com/naklen/2003-2004/fener_asebat/0304fener0asebat1hooijdonk(dk7).mpg
işte buraya bakın bu pozisyonu mu gole çevirmek daha zor yoksa Alex'in pozisyonunu mu
uğraştığımız şeylere bakın ama o kadar yersiz eleştiriler var ki bu anlamsız örneği vermek durumunda hissettim kendimi...:(
Onur Bilgin
04-11-2004, 17:09
ya toygun arkadaşım niye o zaman o getiriyon o nu götürüyon,hemencik kelleri uçuruyon
biz bundan önce ne öektiysek bu sabırsızlığımızdan çektik.ne tek.dir.ne yıldız futbolcular gönderdik.
daha alez geleli yarım sezon olmadı.uyum sorunu olabilir.takıma veya oyun sistemine alışması sorun olabilir(owen bile yavaş yavaş kendine geldi v.s.) yanındaysan hemn niye bu kadar gereksiz ve de fazla tepki gösteriyon
bak az-çok aynı şeyleri düşünüyon bizle
biraz sabır ya.daha güzel günler göreceğiz desteğimize devam edersek
Serkan Özen
05-11-2004, 03:42
http://www.alex10.com.br/images/galeria/selecao_19.jpg
soldan sağa=emerson(juventus), ronaldo(real madrid), ALEX de SOUZA(FENERBAHÇE), Ze Roberto(Bayern Münih), (sanırım)Zago(eski BJKli)
bu arada Emerson'un sarıldığı ve resimde görünmeyen oyuncu da bence Ronaldinho (saçları uzun gibi görünüyor)
Alın Juninho ile kıyasladığınız Alex neymiş görün...
Cris, Juninho vs...nin efendisi
Fenerbahçe'de de kendini gösterecek.
Yeter ki onu almamız amacına uygun oyun düzeniyle oynayalım
Serkan Özen
05-11-2004, 03:52
http://www.alex10.com.br/images/galeria/selecao_56.jpg
Alex, Ronaldo, Emerson ve Roque Junior
(Brezilya milli takımı idmanında)
Serkan Özen
05-11-2004, 03:53
http://www.alex10.com.br/images/galeria/selecao_51.jpg
Alex ile Rivaldo...
Serkan Özen
05-11-2004, 03:59
http://www.alex10.com.br/images/galeria/cruzeiro_56.jpg
Alex ve Nobre Cruzeiro'da...
Serkan Özen
05-11-2004, 04:00
http://www.alex10.com.br/images/galeria/selecao_34.jpg
Alex ve Ronaldinho...
Serkan Özen
05-11-2004, 04:05
http://www.antu.com/naklen/2002-2003/turkiye_brezilya/0203turkiye2brezilya2.mpg
Alex'in 80. dak. civarı oyuna alındığı ve 2-2 sonuçlanan Türkiye-Brezilya konfederasyon kupası grup maçında attığı kapanış golü...
Tufan Avşar
05-11-2004, 04:06
Serkan kardeşim resimler çok güzel, sağolasın bizlere ilettiğin için. bakın juninho ne diyor maç sonrası :
"Fenerbahçe bugün çok iyiydi.Önceki maçda böyle oynasalardı çok zordu yenmemiz.ayrıca alex'i eleştirdiklerini duydum.bunu yapanlar geçmişini araştırmalı ve alex'in ne olduğunu görmeli"
Aynur Akman
05-11-2004, 12:28
alex in bu aralar iyi oynamadığı aşikar..ama bazı kesimlerin gazına gelerek eleştiri yapmamız iyi değil...biraz daha zaman tanımalıyız...sinirle söylenen sözler çoğu zaten..
Onur Bilgin
05-11-2004, 14:16
ssrkan ın fotolardan sonra
daha ne istiyonssssssssssssssssss :) :)
Tufan Avşar
06-11-2004, 04:26
Alex kötü oynuyor diyorsunuz da, hangi gazeteyi açarsanız açın, top 10 da bir numara.. ortega için de şöyle böyle dediler, lig bitmeden çok önce gitti, lig bittiğinde hala onun puanına erişen yoktu.. bu da ilginç tabi..
Bora Erdinç
06-11-2004, 13:12
Yönetim bu sefer biraz akıllanmış gibi,belki maddi kayıp rahatsız eder ve oynar birazcık.Vatan gazetesindeki haberde şu şekilde.
HEM TAKIM HEM ALEX YANIYOR
F.Bahçe yönetiminin atacağı gol, yapacağı asist ve kazandıracağı puanlar için ekstra ödeme anlaşması yaptığı Alex, Devler Ligi'nde 'sıfır' çekince, 100 bin $ kayba uğradı
06/11/2004
F.Bahçe yönetiminin 2 yıl uğraştıktan sonra transfer ettiği Alex takımda en çok eleştirilen isimlerin başında gelirken, Brezilyalı yıldızın kötü performansı ekonomik durumunu da kötü etkiliyor. A.Sebat ve G.Birliği gibi maçlarda bir anda ortaya çıkan ve maçı kurtaran Alex, Şampiyonlar Ligi'nde ise hiçbir başarı elde edemedi. Aylık 75 bin dolar maaşın yanı sıra maçlardan da ekstralar alan yıldız futbolcunun özellikle Devler Ligi'nde kazandıramadığı puanlar nedeniyle büyük bir maddi kayba uğradı
Yönetim önlem aldı
Yönetimin yaptığı özel sözleşme gereği Şampiyonlar Ligi'nde atacağı gol, vereceği asist, kazandıracağı puan Alex'e para olarak geri dönecekti. Ancak Alex bir türlü istenilen performansı ortaya koyamayınca hem F.Bahçe'yi hem de kendisini kayba uğrattırdı. 4 maçta 100 bin dolara yakın para kaybeden Alex son Lyon maçında oyundan alınarak da 90 dakikayı tamamlayamadığı için yine para alamadı ve Şampiyonlar Ligi'nde maddi olarak sıfir çekti.
6 aylık artışlarla 3 yıl sonunda 4.5 milyon dolar para alacak olan Brezilyalı'nın bu rakamı garanti edebilmesi için maç kazandırması, gol atması ve sürekli oynaması gerekiyor. Bu arada Ortega'dan ağzı yanan yönetim Alex'de tedbiri elden bırakmazken, Sambacı takımdan ayrılması durumunda da 4 milyon dolar tazminat ödeyecek.
Yorum sizin...
Murat Ünlü
06-11-2004, 15:03
brezilyalı futbolcuların ,yurt dışında zorlandıkları gerçegini göz ardı etmemeliyiz.ligin ikinci yarısında tamamen kendini bulacagını düşünüyorum.
Emre Oruç
06-11-2004, 16:28
Merhaba Arkadaşlar,
Alex'in kalitesini tartışacak olan varsa ben daha birşey demiyorum.Adam kapalı kutu değil ki zaten kendini kanıtlamış bir adam.Bu gün bir futbolcu 2. adam olarak olsa dahi Brezilya milli takımına girebiliyorsa daha fazla admın kalitesini sorgulamaya gerek yok.Alex zaman zaman kaptanlık bile yapıyor.Demek ki sorun psikolojik.İşte burada taraftarın devreye girmesi gerekiyor.Hatta bunu kendi de verdiği demeçlerle belli ediyor.Bu adamın kafası rahat olduğu zaman iyi oynamaması için hiçbir neden yok.Ama adam her topu ayağına aldığı zaman biz en az 3 kişiyi çalımlayıp asist yapmasını bekliyoruz.Biraz sabır biraz destek.Futbolcuyu kaybetmek çok kolaydır.Bir maçta yuhalarsınız ve biter.Mühim olan kazanabilmek.Umarım bu anlamlı günde taraftar Alex'e sahip çıkar.
Onur Bilgin
06-11-2004, 19:28
ya alez in futbol kariyerini konuşmak bence çok gereksiz.brezilya milli takımın da o kadar forma giymek kolay değil.bu konu çok yersiz ve gereksiz BENCE.
sorun alex in değil diğer futbolcuların alex e alışamamısı.alex modern futbol gereği olan herşeyi yapıyor.ben yavaş yavaş diğer futbolcuların alex e ayak uyduracağını ve FENERBAHÇEMİZİN daha güzel göreceğini düşünüyorum.burada bize düşen en büyük ve de TEK görev ise YIKICI olmak yerine onlara DESTEK olmaktır.........................
Serkan Özen
07-11-2004, 00:16
bu maçta Alex'i eleştirenler kendilerini nasıl hisstti çok merak ediyorum.
PvH yerine Tuncay yada Serhat forvette oynuyor olsaydı erken fark gelecek muhtemelen k.kart falan da olmayacak Ankaraspor dağılacak ve çok rahat bir şekilde maçı alacaktık. Olsun bu da güzel. Bir oyuncunun iyi oynadığını görmek için illa gol olması gerekmiyo
Salim İrken
07-11-2004, 00:42
ben anlamakta güçlük çekiyorum Alex'i yerden yere vurmak .. Alex'e ve Fenerbahçemize bişey kazandıracakmı? ... bide arkadaşın biri Juninho ile karşılaştırmış wallahi neremle güleceğime şaşırdım... bu arkadaş yakında hakan şükürle rüştüyü'de kıyaslar herhalde. Juninho koşuyo diye DÜNYA ÜZERİNDEKİ BÜTÜN BREZİLYALILAR koşacak diye bişek yok kardeşim..
Yasin Arpacı
07-11-2004, 00:53
alex bu akşam taraftarın bekledikleri gerçekleştirdi... ayağında daha fazla top tuttu (görsel açıdan kendinden bekleneni verdi) ve ikili mücadelelerde daha dayanıklıydı.
zaman geçtikçe o takıma alşıyor, türk futboluna alışıyor, en önemlisi de takım ona alışıyor...
Salim İrken
07-11-2004, 00:55
Bu arda bence Alex Ankara maçında güzel oynadı Alex bu arkadaşlar Daha fazlasını bekleyemeyiz pas atar şut çeker .. gol olursa olur nitekim bugün bir asist yaptı şansı olsa bir de gol atardı alex bu ..
Sercan Matur
07-11-2004, 01:04
5 Asist 5 Goldü bu maça kadar...
6. Asisti yaptı.
5 Gol 6 Asist...
Fenerbahçe'nin attıgı 29 golün 11'inde Alex var...
E daha ?
Gökhan Taşkan
07-11-2004, 01:54
Fenerbahçe Türkiye Süper Liginde 3 puan farkla lider .. Avrupa da tecrübesizlik yaşıyor UEFA Kupasına gitme şansı sürüyor..
E daha ??
*Yeri değil belki ama Sercan üstadım güzel yazınca "e daha " diye ben de ekliyim dedim ;)
Emre Paçarız
07-11-2004, 01:56
Bugün sahadaki en iyi oynayan oyunculardan biriydi Alex...
Alex gitsin diyenlere,10 kişi oynuyoruz diyenlere,toptan kaçıyor diyenlere; çok güzel bir cevap vermiş oldu...
Tufan Avşar
07-11-2004, 03:08
Attı çalımını, attırdı golü, e daha? ;)
Onur Bilgin
07-11-2004, 04:57
alez topçu mu ya
ne yaptı ankara maçında.hem ligde yok hem avrupa da
ben ne yapayım böyle topçuyu :) :) :)
Serkan Özen
07-11-2004, 06:25
6. Asisti yaptı.
5 Gol 6 Asist...
E daha ?
Geçen sene ortasahanın ortasında oynayan ümit özatın bu istatistiklere ulaşması kaç maç sürmüştü çok merak ediyorum
Salim İrken
08-11-2004, 00:27
Salim İrken adlı arkadasa soyleyecek tek kelimem yok..Amac Yanlışın nerde oldugunu soylemek ki buna sonuna kadar hakkım var.Ayrıca juninho seni lyon macındada guldurdu herhalde?!beni guldurmedi sahsen senin kadar keyifli degilim.. yazıyla ilgili zaten herkes kosacak diye bir yorumum olmadı yazıyı iyi! incelersen gorursun avrupadaki etkin oyuncular kosuyor,her an aktifler.istersen brezilya futbolu hakkında bir gun ozel goruselm bu kadar futbol adamıysan..bu arada hakan rustu kıyasını da sana bırakıyorum...saygılar
Evet kardeşim o kadar futbol adamıyım... Eğer ders vermek istersen gel ver verebiliyorsan yerimiz yurdumuz belli....
Serkan Özen
08-11-2004, 00:27
Juninho temmuz gibi aylarda takımıyla kamp yaparken ve o anda kondisyonunu yükleyip kampını yaparken Alex Copa America'da oynamıştır.
ya erkan bu Parreira bilmiyor işi yaa adam Alex'i almış
tesadüfen copa america şampiyonu oldular zaten
Alex de maç başına 1den fazla asist ortalamasıyla oynamadı.
Hatta Adriano'nun 2gol 2asist yapmasına rağmen çeyrek final maçında da Alex "man of the match" olmadı
Salim İrken
08-11-2004, 00:30
6. Asisti yaptı.
5 Gol 6 Asist...
E daha ?
O kadarmı .. niye 100 gol atmadı kardeşim... Aurello Koşuyo köpek gibi o niye koşmuyo ODA BREZİLYALI ODA 8)
Tufan Avşar
08-11-2004, 05:45
olmaz ki kardeşim, o kadar para saydık alex'e. altı üstü 11 golde parmağı var ya. sene sonunda olsa olsa 50 golde olur.. yazık verilen paraya .. 8)
Serkan Özen
08-11-2004, 13:57
istatislikler ortada.gollerimizin üçte birinde alex var.
bu oran az bile
zamanla göreceksiniz
Salim İrken
10-11-2004, 00:52
sene sonunda 30*gol 30 asist yapmassa paralar haram olsun.. Aziz yıldırım istifa etsin :8
Salim İrken
21-11-2004, 00:34
Alex kalitesini Trabzondada gösterdi bence çok iyi oynadı.. helal olsun..
Serkan Özen
21-11-2004, 00:55
asist yapmasaydı da gol atmasaydı da bugun maçın adamı bence alex olurdu. Büyük maçta da gördük işte Alex'i. 6puanlık maç. Lideriz ve 2. deplasmanına gidiyoruz. Türkiye'de bundan daha zor bi maç olamaz bence.
Bundan sonra kimse Alex şöle böle demesin.
Takıma ayak uydurduğunu görüyoruz.
Attığı penaltıda da top yan ağlara gitti. Süperdi.
Ufacık vücudunu bile çok güzel kullandı top saklarken.Ayrıca kıyaslamak için demiyorum ama Yattara gibi şebeklikler yapıp seyirciye 2hareketle gaz werip sonrasında pasları rakip oyuncunun tam ayağına atmaktansa. Gerektiğinde kişisel becerisini kullanıp gerekmediğinde sade oyunu tercih etmesi de takım oyununa 1000kat daha yardımcı oluyor.
Ayrıca yapmak istese yattaranın yaptığı şebekliklerin de tillahını yapacak kapasitede bir oyuncu
Tufan Avşar
21-11-2004, 01:48
Daha ne yapsın kardeşim ? Günün iyileri 3 taneydi, nobre, alex, rüştü.. nobre atılmasaydı daha farklı bir maç seyredebilirdik..
Kübra Özdemir
21-11-2004, 02:09
valla antuda maçın görüntüleri kısmında alexin maçtaki şovlarından bi kaçı var 82.dakikadaki yaptığı hareketlerden sora aziz başkanın şen kahkaları görünüyo,artık keyiftenmidir.. ;D
Uğur Yedikardeş
21-11-2004, 02:15
Cruzeiro'da ki gibi oynadı, sorumluluğu aldı sürükledi takımı...
Sercan Matur
21-11-2004, 02:52
6. Asisti yaptı.
5 Gol 6 Asist...
E daha ?
1 gol 1 asist daha ekleyelim...
6 gol 7 asist... ;)
Saygılar...
Baran Bildirim
21-11-2004, 06:01
alex oynayınca neler yapabilecegini gösterdi.
darısı diger maçlara inşallah.
artık kendini buldu.
darısı 6s maçına
Uğur Yedikardeş
21-11-2004, 06:59
alex oynayınca neler yapabilecegini gösterdi.
darısı diger maçlara inşallah.
artık kendini buldu.
darısı 6s maçına
6s den önce prag macı var ya, o maç Alex e en cok ihtiyacımız olan maç. 6s maçında nasılsa herkes coşuyo :D
Eski açık 6 deseneeee deseenee deseneee
Onur Bilgin
21-11-2004, 13:56
yok ya ben ne yapayım penaltıdan gol atsan adamı.asisti de beş para etmez.orta yaptı trabzon defansı adamı kaçırıdı,tuncay öle attı golü
sonra bütün maç başka ne yaptı ki.üzerimize saldıran trabzona karşı iki top sürüp,3 çalım atım kontra da n gol mü attı
olmaz olsun böle topçu
şişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.anladınız siz anladınız :)
Burhan Günarslan
21-11-2004, 14:08
hafta içindeki antemanları takip ettim ve yazılanların çoğu hep " antremanda alex şov" başlıklarıydı ben gerçekten inanıp bekliyordum bu şovu alex ten sahanın yıldızıydı hele dakika 82 de bir çalımından sonra başkanın o gülüşü herşeyi açıklıyor başka söze gerek yok
Fatih Ekşi
21-11-2004, 16:21
Alex haftalardık sorumluluk almıyordu kumaşı belliydi ama kendini göstermiyordu anlaşılan Daum Alex i kullanmayı öğrendi böyle devam ederse Alex şovda devam eder
Yasin Arpacı
21-11-2004, 23:55
alex bu akşam taraftarın bekledikleri gerçekleştirdi... ayağında daha fazla top tuttu (görsel açıdan kendinden bekleneni verdi) *ve ikili mücadelelerde daha dayanıklıydı.
zaman geçtikçe o takıma alşıyor, türk futboluna alışıyor, en önemlisi de takım ona alışıyor...
bu yorumu ankara b.b. maçından sonra yazmıştım...
ne demişler, salının gelişi pazartesiden bellidir 8) ya da bunun gibi bişeydi işte.
Serkan Özen
24-11-2004, 01:43
Maçı yurdumun kantininde izledim toplu mekanda olunca her kafadan olumlu olumsuz ses çıkıyor. Ama genel olarak dinlediğim kadarıyla çoğu kişi Alex'ten çalım atmasını topu uzun süre kendisinin sürmesini ve hiç hata yapmamasını bekliyor. Alex'in kısa ve oyunu rahatlatan sade pasları onları hiç memnun etmedi ama ortasahada bir pozisyonda iki oyuncuyu bir anda çalımlamasına herkes "ooooo" helal olsun dediler alkışladılar oysa pozisyon gole yakın bile değildi. Bilinçsiz eleştiri yapanların tek beklentisi görsel güzellik görmek ya da Alex'in kişisel beceri şovunu izlemek heralde.
LÜTFEN ANLAYIN ARTIK Alex FB'ye transfer oldu diye her maçın her dakikasında takımın tüm hücum yükünü çekmek zorunda değil - ki özverili oyunuyla bunu yapabildiği kadar yapmaya çalışıyor bence - Maç boyu net gol pozisyonu 2takımda yaratamadı ama Alex'in araya attığı bir top 90 dakika boyunca futbolcuların yapmaya çalıştığı şeyi yaptı. Gerçi Nobre o pozisyonu gole çeviremedi ama zamanla o da olacak. Maç boyunca o pas dışında bariz gol fırsatı yaratılan bir pozisyon var mı acaba. Defanslar kalakaldı. Belleri kırıldı resmen. Ayrıca maçın sonlarına yakın Fabiano'ya attığı aşırtma pas da çok güzeldi.
Alex budur oynamıyor gibi görünebilir ama oyunun kilidini çözer onu görmeye başladığınızda skor tabelasını da sık sık kontrol etmeniz gerekir.
Sadece 2.yarının son bölümleri biraz gereksiz top kayıpları yaptı gibi geldi bana ama olabilir güzel bir zaferdi bence.
Ahmet Mirzaloğlu
24-11-2004, 01:57
Bu maça kadar Türkiye'ye gelmiş en iyi 2. yabancı diyordum Alex için.Birincisi Hagi'ydi bana göre..Ama adam öyle işler yaptı bugün fikrim değişti kesinlikle Alex Hagi'den daha iyi bir futbolcu..Bu arada birşey çok önemli,Alex ilk maçtan beri hep iyiydi ama özellikle Hooijdonk un oynamadığı maçlarda daha etkili olup ön plana çıktı..Daum da kesin farketmiştir bunu zaten,bundan sonra Pier in kadroda çok fazla yer bulabileceğini sanmıyorum...
Serkan Özen
24-11-2004, 02:21
Bu arada birşey çok önemli,Alex ilk maçtan beri hep iyiydi ama özellikle Hooijdonk un oynamadığı maçlarda daha etkili olup ön plana çıktı..Daum da kesin farketmiştir bunu zaten,bundan sonra Pier in kadroda çok fazla yer bulabileceğini sanmıyorum...
haklı olabilirsin ama van Hooijdonk'a da çok ihtiyaç duyacağımız maçlar var önümüzde. Geçen sezon yaptıkları unutulmasın lütfen. Ayrıca halen 8golle gol krallığının en önemli adaylarından biri kendisi...
Ahmet Mirzaloğlu
24-11-2004, 02:58
haklı olabilirsin ama van Hooijdonk'a da çok ihtiyaç duyacağımız maçlar var önümüzde. Geçen sezon yaptıkları unutulmasın lütfen. Ayrıca halen 8golle gol krallığının en önemli adaylarından biri kendisi...
Tabiki geçen sezon yaptıklarını unutmamak gerekiyor..Şampiyonlukta belkide en büyük pay onundu..Ama bu sene görülüyor ki özellikle avrupada ve büyük maçlarda oynamaması daha hayırlı takım için..Tabiki ona ihtiyaç olabilecek maçlar olacak..Zaten ben takımdan gitmesinden yana değilim sadece oynatılmak için oynatılmasın..
Serkan Özen
25-11-2004, 02:28
Tabiki geçen sezon yaptıklarını unutmamak gerekiyor..Şampiyonlukta belkide en büyük pay onundu..Ama bu sene görülüyor ki özellikle avrupada ve büyük maçlarda oynamaması daha hayırlı takım için..Tabiki ona ihtiyaç olabilecek maçlar olacak..Zaten ben takımdan gitmesinden yana değilim sadece oynatılmak için oynatılmasın..
anlıyorum
Ahmet Mirzaloğlu
25-11-2004, 02:32
pierre van hoijdonk konusuna katılmıyorum.takımın attığı toplam gol adedinin 3 te birine yakınını atan,uefaya kalmamızı sağlayan puanların yarısını borçlu olduğumuz.maç içinde yürüsede ne zaman ne yapacağı asla belli olmayan bu adamı kesmek okadar kolay değil bence.sakat yada yorgun değilse oynamalı.hagi konusuna da katılmıyorum.ayaklarından çok dirsekleri ve tükürük bezleri çalışan,sahada hakem tokatlayan bu adamın Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olduğuna inanmıyorum.Türk futbolundaki ahlak erozyonunun başlangıç noktası bile kabul edilebilir
Hooijdonk Türkiyede atıyor takımın gollerinin üçte birini,avrupada ise atılan toplam 8 golün sadece 1 tanesinde var.Ve apaçık ortadaki Alex le birlikte oynayınca büyük maçlarda ve avrupada sıkıntı yaşıyoruz..Bu sadece benim görüşüm,ama yine söylüyorum Daum oynatcağı zamanı da,oynatmayacağı zamanıda çok iyi bilir.Hagi konusunda ise ben onun karakteri için değil sadece futbolcu yönü için söyledim.Bende Alex in Hagi den iyi olduğunu söylemiştim zaten,yani Türkiyeye gelmiş en iyi oyuncu demedim sadece öyle düşünüyordum dedim.Nitekim bu konudaki tek rakibi de Alex bana göre...
Sercan Matur
28-11-2004, 19:56
1 gol 1 asist daha ekleyelim...
6 gol 7 asist... ;)
Saygılar...
2 gol daha ekleyelim...
8 Gol 7 Asist.
Saygılar...
Servet Güldeş
28-11-2004, 20:18
es baba alex esssssssssssssss
Serkan Özen
30-11-2004, 09:45
Alex = 8 Gol 6 Asist
Nobre = 8 Gol 3 Asist
van Hooijdonk = 8 Gol 2 Asist
Ben direk olarak Alex'in 6asistini saydım (Samsunspor, İstanbulspor, Sakaryaspor(2), Ankaraspor ve Trabzonspor) Bunların dışında Malatyaspor'a attığımız ilk golün gelmesine sebep olan ve Beşiktaş maçındaki penaltıya sebebiyet veren pozisyonda etkili kornerleri Alex kullandı. A.Sebatspor maçında Ogün'ün kendi kalesine attığı golde serbest vuruşu Alex kullanmıştı. Malatyaspor maçındaki 2.golümüz sırasında Deniz'e attığı pasla Deniz'in asist Nobre'ye yapmasını sağlamıştı
Artı bunların dışında bilimum maçlarda attığı mükemmel pasları Tuncay, Nobre ve Serhat'ın gole çevirememesini de sayarsak ohoo uzayıp gider
Salim İrken
03-12-2004, 23:26
Eleştirdiler eleştirdiler Sahip çıkanlar kazandı.. şimdi o eleştirileri yapanlar ne haldeler yüzlerini görmek isterdim
Yok koşmuyormuş yok mücadele etmiyormuş işte bisürü şey hepsi bu topiğin ilk sayfalarında.. ama artık biz cevap vermiyecez çünki eleştirilere Alex Sahada Veriyor Cevabı..!
Sercan Matur
03-12-2004, 23:27
2 gol daha ekleyelim...
8 Gol 7 Asist.
Saygılar...
2 gol 2 asist daha ekleyelim...
10 gol 9 asist ...
Saygılar...
Salim İrken
03-12-2004, 23:36
http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/aleks.jpg
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ali Keleş
03-12-2004, 23:39
alexe kötü diyenler herhalde artık utanmışlardır özellikle sinan engin tümer üç tane alex eder demişti herhalde utandıda artık programa cıkmıyor
Uğur Yedikardeş
03-12-2004, 23:45
Bu denklem çözülmezki :P
Muhammed Turan
03-12-2004, 23:45
Yetmez... Daha da yerin dibine sokması lazım. Soksun ki utancından değil programlara sokağa bile çıkamasın!
Kübra Özdemir
03-12-2004, 23:47
alexe kötü diyenler herhalde artık utanmışlardır özellikle sinan engin tümer üç tane alex eder demişti herhalde utandıda artık programa cıkmıyor
tümer=3.ALEX :o :o
*:-X :-X :-X
Süleyman Karadağ
03-12-2004, 23:50
Şimdiye kadar ligde hem asist kralı hem gol kralı olmuş bir futbolcu var mı bilmiyorum fakat böyle birşeyi yapabilecek tek ismin ALEX olduğunu biliyorum
Salim İrken
04-12-2004, 00:05
Kısaca cewap weriyim...
Zaten Alex'te son gösterdiği performanslardan sonra milli takım kadrosunada hoschakal demek zorunda kaldı....
Bu Alexin formunda bi düşüş olduğunun ispatıdır!!!
Bide takım halinde savunma takım halinde hücum vardır bütün yük kişilere yüklenirse(Marco gibi) sonuçta kaçınılmaz olur!!!
Adamlar salakmı RuudvNistelroy 4 gol attığı dün geceki maçta hala savunma yapıyor,
diğer taraftan Dünyanın en zengin kulubünün en prestijli oyuncularından Figo,Beckham,Zidane ve Raul(gerçi size göre adamlar defansiftir) bile köpek gibi koşup savunma yapıyor.....
Demek istediğim bu bir takım oyunudur ve bir zincirin kopması diğer bütün mekanizmayı negatif etkiliyecektir...!!!
İnşallah ben yanılırım ve siz haklı çıkarsınız!!!
Hı şurdada size katılmamak mümkün deil.. asla ve asla amaç yıpratmak deil ne olursa olsun bende herzaman Alex ve diğerlerinin yanındayım!!!
Tek isteğim biraz daha gayret....
Bende bişi sorıyım ozaman...
Peki
-Juninho orta saha oyuncusu değilmi?
-Juninho teknik değilmi?
-Juninho her iki maçtada gol atıp attırmadımı?
-Juninho da(brezilyada teknik futbolcu olur denenlerden) Brezilyalı deilmi?
Şİmdide elinizi vicdanınıza koyup Alex ve Juninho nun koştukları mesafeyi ve hırslarını karşılaştırın....Yorum size kalmış!!!
saygılar
cevap şuanda 10 gol 9 asist
Serkan Özen
04-12-2004, 00:11
Bu günler için desteğimizi kesmedik. Zaten kapasitesi dahilinde olan şeyleri izlemek şimdi zevkli oluyor
Serkan Özen
04-12-2004, 00:33
bi insan bu kadar talihsiz şeyler yazar mı yaa
yazıyomuş demek
Tufan Avşar
04-12-2004, 02:19
alex napıyo ki ya ? 10 gol atıyo 15 gol attırıyo :) kıskananlar çatlasın :) ayrıca yukarıda bir arkadaş çok güzel demiş, hem asist hemde gol kralı olabilecek tek isim Alex'dir !
Ahmet Mirzaloğlu
04-12-2004, 02:31
Abi Alex naptı ki,2 tane boş kaleye gol kaçırdı,niye aldık biz bu adamı:)
Bu yorumları yapacak bir arkadaşımız kalmamıştır artık heralde:)
Arda Altuner
04-12-2004, 10:06
bir takımda herkes haddinden fazla koşmaz alex koşmuyormuş serkan var tuncay var marco var selçuk var kemal var büyük kaptan var daha saymak istemem kimlerin olduğunu yozgatlı var bunlardan dördü beşi aynı anda oynuyorsa varsın alex koşmasın alexi korner atmak için aldığımızı idda edenlere de bir sözüm var alex son maç itibariyle 10 gol 8 yada 9 asiste ulaştı varmı 15. hafta sonunda 10 gol atan 8 asist yapan bir orta saha oyuncusu lig tarihine bakalım isterseniz çekemeyenler tarih kitaplarını karıştırsın
Kerem Çalkılıç
04-12-2004, 13:15
CM'de böyle oyuncular (15 maçta 10 gol 9 asist gibi) görürdüm de bu oyunun her şeyi güzel de burası pek gerçekçi olmamış derdim ama artık demiyorum. ;D
Serkan Özen
04-12-2004, 13:44
bir takımda herkes haddinden fazla koşmaz alex koşmuyormuş serkan var tuncay var marco var selçuk var kemal var büyük kaptan var daha saymak istemem kimlerin olduğunu yozgatlı var bunlardan dördü beşi aynı anda oynuyorsa varsın alex koşmasın alexi korner atmak için aldığımızı idda edenlere de bir sözüm var alex son maç itibariyle 10 gol 8 yada 9 asiste ulaştı varmı 15. hafta sonunda 10 gol atan 8 asist yapan bir orta saha oyuncusu lig tarihine bakalım isterseniz çekemeyenler tarih kitaplarını karıştırsın
Söylediğimiz hep buydu zaten Alex'in savunmadaki zaafını takım içi yardımlaşmayla gidericez diye. Onun yapabildikleri yapamadıkları ve diğer oyuncuların yapabilikleri yapamadıkları var. Alex rakibe pres yapamıyor (yani beklenilen düzeyde yapamıyor) top çalamıyor koşmuyor olabilir. Bu görevleri Marco Kemal Serkan Selçuk Yozgatlı yapar. Ama bu oyuncuların da Alex'ten daha iyi yapamadığı şeyler var (adam eksiltmek, duran top kullanmak orta yapmak etkili pas vermek gibi). Alex kendi iyi yapabildiği şeyleri diğer oyuncular da kendi iyi yapabildiği şeyleri yapınca zaten eksik bir taraf kalmıyor. Zaten takım oyunu da bunu gerektirir. Hem defansif hem ofansif özellikleri olan oyuncuların toplanarak her birinin takımda eksik olan işleri yapması. Yani birbirine geçmeli iki parça gibi düşünün ofansla defansı. Bazı oyuncularda girintiler bazı oyuncularda çıkıntılar fazladır. Bizim takımımızda bir çok oyuncuda bu girinti ve çıkıntılar arasında bariz fark yok fakat grafik alex'e gelince girinti ve çıkıntı arasındaki farklar artıyor. Defans yönünde girinti ofans yönünde çıkıntı artıyor. Bu çıkıntılar da rakip takımlara baya bi yansıyor öle deil mi?
Servet Güldeş
04-12-2004, 14:04
abi alla 6ese yi alex in gölgesinden korusun ebedi dostumuza çok acı şeyler yaşatacak gibi.. hadi hayırlısı
*bide değişik bişey size
trabzon-FENERBAHÇE * *alex * 1 gol * *1 asist
FENERBAHÇE-diyarbakır *alex * 2 gol * 1 asist
FENERBAHÇE-ankaragücü * alex *2 gol * *2 asist *
6alatasaray-FENERBAHÇE ? gol ? asist
sizce hangisi 3 olacak???
Onur Bilgin
04-12-2004, 14:08
Abi Alex naptı ki,2 tane boş kaleye gol kaçırdı,niye aldık biz bu adamı:)
Bu yorumları yapacak bir arkadaşımız kalmamıştır artık heralde:)
nasıl yani yalan mı.aaaaaaaaa...
yozgatlı getirdi topu alex de atsın artık diğer golde kalecinin ayağı kaydı zaten kale boştu.diğer asistte de kaleye attı o topu pas falan vermedi
böle futbolcu olmaz olsun.bu arada bırakın milli takım gormasını brezilyaya ble grmesi ysaklanmış alexin.sadece junınho alınacakmış :) :) :) :)
anlayan anladı.şişşşşşşşşş
Serkan Özen
04-12-2004, 14:13
abi alla 6ese yi alex in gölgesinden korusun ebedi dostumuza çok acı şeyler yaşatacak gibi.. hadi hayırlısı
*bide değişik bişey size
6alatasaray-FENERBAHÇE * *? gol * *? * asist
d.bakırda aurelionun golünde asis yoktu yaw sadece 2gol olacak ;) ;)
Serkan Özen
04-12-2004, 14:28
Esse Alex não toma jeito ...
03/12/2004
Por Redação Alex10.com.br
...vive aprontando!
Sükrü Saracoglu Stadium, Fenerbahçe x Ankaragücü...
O primeiro tempo é complicado para o Fener e o time visitante parece que vai levar o 0 a 0 para o intervalo, até que, aos 42min, Alex começa a brilhar. O craque brasileiro cobra falta na lateral da área para o compatriota Marcio Nobre somente desviar para o gol.
20min do segundo tempo, o Ankaragücü continua endurecendo o jogo, mas cede um escanteio. Era o que Alex precisava para mirar a bola com precisão na cabeça de Servet, que acerta o ângulo.
Não, não, Alex não vai passar em branco. Marcio Nobre rouba a bola no ataque e toca para Alex; o craque passa por dois adversários e dá um tapa na bola com o lado de fora do pé: 3 a 0, aos 30min da etapa final.
Dois minutos depois, Alex começa a jogada do quarto gol. Ele dá um belo toque de calcanhar para Selcuk, que lança para Tuncay, livre, marcar.
Como não poderia deixar de ser, Alex fecha a goleada em grande estilo. Aos 36min, ele puxa o contra-ataque, tabela com Mehmet e fuzila de canhota. Fim de jogo, fim de show, Fener 5 a 0.
Esse Alex não toma jeito...
http://www.alex10.com.br/popup.asp?id=1277
Kerem Çalkılıç
04-12-2004, 16:02
03/12/2004
...vive aprontando!
O primeiro tempo é complicado para o Fener e o time visitante parece que vai levar o 0 a 0 para o intervalo, até que, aos 42min, Alex começa a brilhar. O craque brasileiro cobra falta na lateral da área para o compatriota Marcio Nobre somente desviar para o gol.
20min do segundo tempo, o Ankaragücü continua endurecendo o jogo, mas cede um escanteio. Era o que Alex precisava para mirar a bola com precisão na cabeça de Servet, que acerta o ângulo.
Não, não, Alex não vai passar em branco. Marcio Nobre rouba a bola no ataque e toca para Alex; o craque passa por dois adversários e dá um tapa na bola com o lado de fora do pé: 3 a 0, aos 30min da etapa final.
Dois minutos depois, Alex começa a jogada do quarto gol. Ele dá um belo toque de calcanhar para Selcuk, que lança para Tuncay, livre, marcar.
Como não poderia deixar de ser, Alex fecha a goleada em grande estilo. Aos 36min, ele puxa o contra-ataque, tabela com Mehmet e fuzila de canhota. Fim de jogo, fim de show, Fener 5 a 0.
ben hemen ingilizce'ye yakın kelimelerin yardımıyla biraz da sallamayla çevireyim. (ya zaten maçın gollerini anlattığı belli de...)
İlk yarıda Fenerbahçe rakip takım karşısında zorlandı ve skor 0-0'dı, ta ki 42. dakikada Alex sahneyi açana dek. Brezilyalı kobranın ;D ceza sahasına yatay ortasında yurttaşı Nobre topu ağlara gönderdi.
İkinci yarının ilk 20 dakikasında da Ankaragücü direnişi sürdü. Ancak Alex'in noktasal korner atışında Servet topu kafasıyla doksana gönderdi.
Nobre'nin pasında topu alan Alex defansı çalıma dizerek topu köşeye yuvarlayıp skoru 3-0 yaptığında maçın bitimine 30 dakika vardı.
Bir dakika sonrasındaki golde yine Alex'in parmağı vardı. Alex'in Selçuk'a verdiği pası bu futbolcu Tuncay'a ulaştırdı ve Tuncay'a gol atmak kaldı.
Son gol de Alex'ten geldi. 2. yarının 36. dakikasında hızlı çıkılan kontra-atakta Mehmet ile yaptığı duvar pası sonrasında topu yine aynı köşeye yollayarak şova son verdi: 5-0
;D ;D ;D
Fatih Ekşi
04-12-2004, 16:04
Daum ilk maçlarda Alex'i yeterince tanıyamamış olmanın yanlışlığıyla sahaya yanlış oyun düzeninde bir takım çıkarıyordu buda Alex'in acımasızca eleştirilmesine neden oluyordu ama artık Daum Alex'i öğrendi ve Alex de Daumu üzmemek için elinden geleni yapıyor.bundan sonra kimsenin Alex i eleştirebileceğini sanmıyorum.
Salim İrken
04-12-2004, 23:23
:)
Eyüp Toktaş
05-12-2004, 03:11
bize 1 Alex degil Alexler lazim ki Avrupa'dada dünyadada ses getirelim.
Ahmet Mirzaloğlu
05-12-2004, 03:18
bize 1 Alex degil Alexler lazim ki Avrupa'dada dünyadada ses getirelim.
İlk 11 in hepsi Alexler olsa da başarı gelecek diye birşey yok ki.Zaten hep bireysel olarak düşünürsek nasıl başarılı olabiliriz.Real Madrid ortada,dünyanın en büyük yıldızları var ama bu sene çok iyi değiller yine.Geçen sene ş.ligi şampiyonu olan portoda bir tane bile Alex yoktu.Bu sene Avrupa Şampiyonu olan Yunanistanda Alex e rakip olabilecek bir adam bile yoktu ama her iki takımda başarıyı istikrar la sağladı.Bizde bu istikrarı yakalarsak,bu kadroyla bile Dünyada ses getirmek hayal değil bence...
Sinan Bıçak
05-12-2004, 19:53
Alex e laf atan spor yazarları şimdi methiyeler düzüyor bu ülkede spor yazarlığı yok skor yazarlığı var Alexin gol atması asist yapması lazımmış.
Bahriye Tekin
05-12-2004, 20:54
*bide değişik bişey size
6alatasaray-FENERBAHÇE * *? gol * *? * asist
gol 3 olcak sanki ;)
Ata Bahadır
06-12-2004, 01:00
Turkiye liginde hem gol hem asist krali olabilecek tek isim... Daha lige isiniyor bence Alex 10 gol 19 asist. :)
Yasin Arpacı
06-12-2004, 01:35
daha 9 asist var, ama 19 da olacak 29da...
Serkan Özen
06-12-2004, 07:31
03/12/2004
...vive aprontando!
Serkan ben ne demek istediğini anlayamadım.Bir tercüme etsen hani ???
Yani Erkan diyor ki
bir müslümanın 3kase balı varsa hepsini kendi yesin..
Bi damla kalmasın 8) ;D
Salim İrken
10-12-2004, 00:57
3-0 maçtada bence görevini yaptı ;)
Serkan Özen
10-12-2004, 01:33
Ataklarımızın yönlendiricisiydi.
Frikik kullanmak bir yetenektir ve Tuncay gibi hava hakimiyeti sıradan olan bir oyuncuya goller attırmaya devam ediyor.
Kollarımız havaya ve tekrardan aşşağıya
Serkan Özen
10-12-2004, 18:24
Bizim yeni transferlerimiz hep ilk 6s maçlarında gol atıyor. Ortega PvH Kemal Mehmet gibi.
Sıra da Alex'e geldi bence
Salim İrken
14-12-2004, 00:41
Ah Alex ahh nasıl kaçırdın karşı karşıya o vuruşu :(
Serkan Özen
14-12-2004, 01:06
Alex'in yerinin forvet arkası değil orta sahanın önü olduğunu düşünüyorum.
Forvet arkası oynayınca topun ona aktarılması gerekiyor ve bunu malesef çok az yapabiliyoruz ama ortasahaya biraz yakın her an forvete destek verebilecek pozisyonda oynatılsa hem top otomatikman ona daha fazla ulaşacak hem de kendisi yeteneğiyle takım arkadaşlarına etkili pozisyonlar yaratabilir diye düşünüyorum. kendisi driblingi iyi olan bir oyuncu olduğu için orta sahanın önünden forvet hattına katılabilir ama forvet arkası oynayınca pas bağlantıları ve top dolaştırmaya pek katkıda bulunamıyor
Ahmet Mirzaloğlu
14-12-2004, 03:40
Alex'in yerinin forvet arkası değil orta sahanın önü olduğunu düşünüyorum.
Forvet arkası oynayınca topun ona aktarılması gerekiyor ve bunu malesef çok az yapabiliyoruz ama ortasahaya biraz yakın her an forvete destek verebilecek pozisyonda oynatılsa hem top otomatikman ona daha fazla ulaşacak hem de kendisi yeteneğiyle takım arkadaşlarına etkili pozisyonlar yaratabilir diye düşünüyorum. kendisi driblingi iyi olan bir oyuncu olduğu için orta sahanın önünden forvet hattına katılabilir ama forvet arkası oynayınca pas bağlantıları ve top dolaştırmaya pek katkıda bulunamıyor
Bencede biraz daha geride oynamalı..Hem geriden top çıkartmak daha kolay olur,hem de dün olduğu gibi her topu ileriye şişirmek zorunda kalmayız..
Ozan Avcu
14-12-2004, 21:34
Alex kesinlikle büyük maçların küçük *oyuncusu değildir bazılarının idda ettiğinin aksine. Nedense bu sene büyük maçlarda diğer oyuncularımız silik oynuyo, Alex yeterli yardımı alamıyo, istediklerini yapamıyor. Alex tek başına takım kurtaracak bir yıldız değildi zaten, o takım oyununu iyi şekilde oynayan bir yıldız. Alex in sonuna kadar arkasındayım ama keşke çaprazdan keçırmasaydı o şutu.
bi de Ortega yı hala çok özlüyorum...
Sinan Bıçak
18-12-2004, 03:09
Alex'in uefanın resmi sitesine açıklamaları
Alex's adventures in wonderland
Friday, 17 December 2004
By Julio Gomes Filho
Fenerbahçe SK may not have made it to the final 16 of the UEFA Champions League, but a 3-0 win against Manchester United FC in their final Group D game augured well for Christoph Daum's men as they move their attentions to the UEFA Cup. Thus, Brazilian midfield player Alex will have the pleasure of playing in both of the major UEFA club competitions in his first season in Europe.
Christoph Daum changed his tactics to accommodate Alex
New continent
The 27-year-old was supposed to join Fenerbahçe from EC Cruzeiro last winter only for the move to break down. However, the deal finally went through in June, a month before Alex helped Brazil win the Copa América. uefa.com spoke to the midfielder as he adapts well to life on a new continent.
uefa.com: Have you found it easy to adjust to Turkish football?
Alex: I have had no problems adapting to life in Turkey but there is a huge difference between Brazilian and European football. In Brazil, football is more technical with a slower pace; here in Europe the game is much faster. After my first match for Fenerbahçe I was scared. I hardly touched the ball. After that I spoke to the coach Christoph Daum and he then changed our way of playing a bit. We had two wingers but he changed tactics, bringing the flow of play towards the midfield more.
A "horrible performance" at Old Trafford cost Fenerbahçe
uefa.com: Do you intend to stay with Fenerbahçe until the end of your contract in 2007 or do you want to get transferred to one of the big European leagues?
Alex: I am not obsessed with getting a transfer. My plan is to live here each day without any other expectations. I have never hidden the fact that I have always wanted to play in Spain, but so far I am enjoying Turkey. I have no problems here at all. And I definitely do not want to go back to Brazil soon. I will keep playing my game and if another big club in Europe wants to sign me, we will think about it and make a decision.
uefa.com: Fenerbahçe conceded 13 goals in being eliminated from the Champions League. What happened?
Alex: We played such a bad match at Old Trafford and maybe that was the decisive factor. The games against Olympique Lyonnais were even and well played, but in Manchester we produced a horrible performance. Right from the beginning we lost the ball and they scored. They took all their chances and scored from almost all the opportunities they had. It is one of those nights when everything goes right for one side, and nothing goes right for the other.
uefa.com: Was it down to a lack of experience?
Alex: Yes, maybe. Their players are used to those big matches, while ours aren't. But anyway, we have to put it behind us and celebrate winning a spot in the UEFA Cup. Looking back at our group, I would say we did what we were supposed to do. We won both matches against [AC] Sparta [Praha] and finished behind two better teams. We have to be realistic; there is no reason to be sad.
uefa.com: Who do you think will win the Champions League?
Alex: Chelsea [FC], AC Milan and [FC] Barcelona are the strongest sides. Especially Barça, because they are the only ones with two geniuses in the midfield - Ronaldinho and Deco. But let's wait for the knockout stages. In 90 minutes, if something does not work, even the best side will have to say goodbye.
Tufan Avşar
19-12-2004, 01:51
yine attı golünü bugün. 11 oldu :)
Serkan Özen
19-12-2004, 04:14
Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya kalamadı ama Grubu son maçında Man. Utd. önünde alınan 3-0lık galibiyetle Crsitoph Daum'un öğrencileri artık hedeflerini UEFA Kupası'na kaydırdılar. Brezilyalı ortasaha oyuncusu Alex iseAvrupa'daki ilk yılında UEFA'nın 2 takım turnuvasında birden oynayacak olmanın memnuniyetini tadacak.
Cristoph Daum taktiğini Alex'e uyum sağlamak için değiştirdi.
Yeni Kıta
27yaşındaki Alex'in Fenerbahçe'ye Cruzeiro'dan geçen kış gelmesi bekleniyordu ama transfer gerçekleşmedi. Ama anlaşma Alex'in Brezilya'nın Copa America' yı kazanmasına yardım etmesinden bir ay önce Haziran'da yapıldı. uefa.com ortasaha oyuncusunun yeni bir kıtadaki yaşama adapte olmasıya ilgili Alex'le konuştu
uefa.com : Türk futboluna adapte olmak kolay mı
Alex : Türkiye'deki hayata alışmamda hiç problemim olmadı ama Brezilya ve Avrupa futbolu arasında çok büyük farklar var. Brezilya'da futbol daha teknik ve daha yavaş burda Avrupa'da ise çok daha hızlı. Fenerbahçe'deki ilk maçımdan sonra korktum. Topa zor dokunuyordum. Ama sonra Cristoph Daum'La konuştum ve Daum oyun stilimizi biraz değiştirdi. 2kanat oyuncumuz vardıama Daum taktiğimizi değiştirdi ve oyunun akışını daha çok orta sahaya kaydırdı.
Old Trafford'daki berbat performans Fenerbahçe'ye pahalıya patladı.
2007de kontratının sonuna kadar Fenerbahçe'de kalmayı düşünüyor musun yoksa büyük bir Avrupa ligine transfer olmak istiyor musun?
Alex : Şuan transfer olmakla ilgilenmiyorum. Daha farklı beklentiler olmadan hergün burada yaşamayı planlıyorum. Her zaman İspanya'da oynamak istediğim gerçeğini hiçbir zaman gzlemedim ama şuan Türkiye'de herşey oldukça yolunda. Burda hiçbir problemim yok ve daha sonra Brezilya'yı dönmeyi düşünmüyorum. Kendi oyunumu oynamayı sürdürücem ve sonra Avrupa'da başka büyük bir takım beniş almak isterse onu o zaman düşünüp bir karar vereceğiz.
uefa.com : Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden elenirken 13gol yedi. Neler oldu?
Alex : Old Trafford'da o kadar kötü bir futbol oynadık ki belki de bu belirleyici etken oldu. Olympic Lyon ile oynanan maçlar başabaştı ve iyi oynanmıştı ama Manchester karşısında korkunç bir performans sergiledik. Başlangıçtan itibaren topu kaybettik ve onlar da gol attılar. Tüm şanslarını kullanıp neredeyse buldukları tüm fırsatları gole çevirdiler. O gece bir taraf için herşeyin çok iyi gittiği ; bir taraf için ise hiçbirşeyin iyi gitmediği gecelerden biriydi.
uefa.com : Tecrübe eksikliği yüzünden miydi?
Alex : Evet, belki de. Onların oyuncuları büyük maçları oynamaya alışık ama bizimkiler değil. Ama herneyse bunu unutup UEFA Kupası'nda bir yer kazanmamızı kutlamamız gerek. Grubumuza şöyle bir tekrardan bakarsak yapmamız bekleneni yaptık. Sparta Prag'la oynadığımız 2maçı da kazandık ve daha iyi olan 2takımın arkasında grubu bitirdik. Gerçekçi olmamız gerek, üzülmemiz için bir sebep yok.
uefa.com : Şampiyonlar Ligi'ni kimin kazanacağını düşünüyorsun?
Alex : Chelsea Milan ve Barcelona en güçlü takımlar. Özellikle barça Çünkü onlar ortasahada 2dahi oyuncuya sahipler - Ronaldinho ve Deco -. Ama bence eleme turlarını beklemeliyiz. Eğer 90dakika boyunca birşeyler yolunda gitmezse en iyi takım bile kupaya veda etmek zorunda kalabilir
Sercan Matur
19-12-2004, 15:40
2 gol 2 asist daha ekleyelim...
10 gol 9 asist ...
Saygılar...
1 gol daha ekleyelim...
11 gol 9 Asist...
Attıgımız 42 golün, 20sinde Alex var...
E daha ? ;)
Fatih Ekşi
19-12-2004, 16:02
kaçırdıkları da cabası:)yapma Alex senin gibi bir futbolcuya yakışmıyor gol kaçırmak
Serkan Özen
19-12-2004, 20:26
lyon maçında çok çaprazdaydı
diyarbakır maçında sol ayağıyla anca öyle vurabilirdi
ankaragücü maçında mehmet'in ortasının defans oyuncusundan ve kaleciden geçmesini beklemiyordu
galatasaray maçında da gayet etkili vurdu yapılabilecek en iyi vuruşlardan birisiydi az farkla auta gitti ne yapalım
konya maçındaki pozisyonda da top sol ayağına gelmesine rağmen kaçırdı. ÇÜNKÜ O DA BİR İNSAN
Alex gol vuruşlarında eksik diyenlere Alex'in İstanbulspor, Sebatspor, Gençlerbirliği (2) Denizlispor, Diyarbakırspor (sağ ayağıyla) ve Ankaragücü (2) maçlarındaki gollerini özellikle de Sebtaspor'a ve Ankaragücü'ne attığı ilk golü tekrar izlemesini tavsiye ederim.
Alex'e gol vuruşlarında biraz eksik dersek Fenerbahçe'de gol vuruşlarında yeterli oyuncu bulamazsınız. Serhat ve Tuncay'ı da "son vuruşları 0" diye nitelendirmek gerekir o zaman.
Anıl Germeç
23-12-2004, 11:14
ALEX ALEX ALEX ALEX ALEX
Kemal Göktaş
23-12-2004, 12:59
büyüklük önemli diil önemli olan işlevi :)
Forum Yönetimi
23-12-2004, 18:20
ALEX ALEX ALEX ALEX ALEX
Değerli üyemiz,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Sercan Matur
25-12-2004, 01:32
1 gol daha ekleyelim...
11 gol 9 Asist...
Attıgımız 42 golün, 20sinde Alex var...
E daha ? ;)
12 Gol 9 Asist ...
Golün sahibi değişti!
23.12.2004
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig`in 15. haftasında kendi sahamızda oynadığımız ve 5-0 galibiyetle ayrıldığımız Ankaragücü maçının 42. dakikasında Alex`in kullandığı serbest vuruşta Nobre`nin omuzuna çarparak ağlara giden golü, Marcio Nobre yerine Alex De Souza`nın gol hanesine yazdı.
Gerek resmi sitemiz, gerekse de basın organlarında Marcio Nobre`ye ait olarak kayıtlara geçen gol, Kuddusi Müftüoğlu`nun raporu doğrultusunda böylelikle Alex`in gol hanesine yazılmış oldu ve bu oyuncumuzun gol sayısı 12`ye yükselirken, Marcio Nobre`nin gol sayısı ise 9`a inmiş oldu.
fenerbahce.org
Serkan Özen
30-12-2004, 19:34
12 Gol 9 Asist ...
yalnız gol sayısını 12ye çıkarınca asist sayısını 8'e indirmemiz gerekiyor. Çünkü 9asistin içinde bu goldeki pası yada şutu da vardı ;)
Sercan Matur
31-01-2005, 20:11
12 Gol 9 Asist ...
13 Gol 9 Asist
Kerem Çalkılıç
05-02-2005, 22:46
13 Gol 9 Asist
14 gol 9 asist
Nuri Çelik
06-02-2005, 23:09
inşallah...
Murat Karataş
09-02-2005, 17:04
alex sonradan girmiş oyuna ve çok olumlu futbol oynamış gerçi rakip güçsüz ama olsun :)
Nuri Çelik
13-02-2005, 22:47
? ? ? ? ? ? kusura bakma da kime ne mesajı wermeye çalıştın anlamadım acık konussana biras daha bea...
Faruk Can
14-02-2005, 18:52
yaw bu alex te koşmuyo, koşmadan futbol oynanmaz diyenlere 2 çift lafım var;
ALEX de Suss ;D ;D ;D ;D ;D
Anıl Ekinci
14-02-2005, 21:18
efsanelerimizden biri olacak..
Ata Bahadır
14-02-2005, 22:08
Futbolu santranc gibi oynuyor rakibinin hamlesini onceden sezip ona uygun en uygun hamleyi yapiyor. Inanilmaz bir futbol zekasi ve teknigi var. Nobreye verdigi asirtma pasi bir o birde Ronaldhino yapar. :)
Serkan Özen
14-02-2005, 22:43
pişkin pişkin ben demiştim gibi konuşmak istemiyorum ama sene başından beri ona destek verdiğim ve formunu yakalayınca performansıyla herkesi kendine hayran bıraktıracağını bildiğim için şuan bunun haklı sevincini yaşıyorum.
Türkiye Ligi için defansımız sağlam olduğu ve Daum'un doğru cesaretle (bakmayınız 6s ve Bjk maçları) bizi sahaya çıkardığı sürece açamayacağımız kilit yok gibi görünüyor
Anıl Ekinci
14-02-2005, 23:32
inanılacak gibi değil dikkat ettiyseniz pres de yapıyor..hatırlarsak ilk maçlar bu kadar hareketli değildi..
Anıl Ekinci
14-02-2005, 23:50
etkili bi pres değil ama o pres
rakibi korkutacak kadar ayaklarını birbirine dolaşmasını sağlayacak kadar hata yaptıracak kadar bi pres
bence top çalabilcek kadar hırslı pres yapmadığını kendi de biliyor:)
serkan dikkat ettiysen alexi son maçlarda markajda hiç göremiyoruz.sebebi o kadar çok geziyor ki markajcısı onun gittiği heryere gitse kendini şaşırır.elbetteki serkan balci presleri değil alexin presi ama bir ofansif orta sahanın yapabileceği presi yapıyor..biz eli belinde oyuncuları da hatırlarız..alexin sahada yürüdüğünü hiç gördünüz mü..sürekli geziyor..yer değiştiriyor
Serkan Özen
14-02-2005, 23:50
etkili bi pres değil ama o pres
rakibi korkutacak kadar ayaklarını birbirine dolaşmasını sağlayacak kadar hata yaptıracak kadar bi pres
bence top çalabilcek kadar hırslı pres yapmadığını kendi de biliyor:)
Serkan Özen
15-02-2005, 00:03
ewet zaten genelde alex'e başarılı bir markaj uygulayan takımlar onu durdurma şansına sahip olabilir. Copa America'nın final maçında Arjantin karşısında oynarken Brezilya Alex'ten neredeyse hiç faydalanamamıştı sebebi ise o zamanlar Galatasaray'ın transfer etmeye çalıştığı Mascherano Alex'e çok başarılı bir markaj uygulamıştı. Gerçi ALex duran toptan Luisao'ya asistini yapmıştı ama Mascherano çok başarılı bir markaj uyguladığından Parreira Alex'ten yeterli verim alamadığını düşünüp oyundan almıştı Alex'i.
Ama Türkiye'de Alex "ele avuca sığmayan" yapıda bir futbol oynuyor yer değiştiriyor boş alanlara koşuyor kendisine alan yaratıyor bu da Alex'i marke etmeyi çok zor kılıyor. Futbolunu sergilemek için Alex'e alan bırakan takımlar da bunun bedelini fazlasıyla ödedi şu ana kadar.
Alex'in yaptığı pres yeterli tabii ki yeterli kendisi için en azından. Mücadele ettiğini görmek bile güzel. Dediğin gibi Serkan Balcı tarzında bir pres olmasa da görevi olmadığı halde takıma bu yönde de bir katkı yapması sevindirici
Gözde Molla
15-02-2005, 01:20
tek bir karşılığı var:akıllara zarar :o :o ;D
Hüseyin Ayas
15-02-2005, 18:17
"Futbolun bütün güzellikleri, son maçlarda Alex'in ayaklarına emanet.
Türkiye'de her takımın ihtiyaç duyduğu, ama sadece Fenerbahçe'nin sahip olduğu bu özel adam, göz zevkininde tek temsilcisi.
Alex'i izlemek, sevdaları anlatan ölümsüz bir şarkıyı dinlemek gibi.."
bu kadar güzel anlatılabilir ancak....
Serkan Özen
15-02-2005, 22:40
Destek verildikçe kendisinin ne olduğunu gösteriyor o arkadaşlara destek vermeleri gerektiğini anlamışlardır artık bence
Serkan Özen
16-02-2005, 02:31
08.11.2004 12:09:59,
Utku.Bayram yazdı:
istatislikler ortada.
gollerimizin üçte birinde alex var.
bu oran az bile
zamanla göreceksiniz
13gol 10 Asist ve 5-6tane golün olmasında direk etkili olan ama ne gol ne asist sayılan hareket (bkz. İstanbul maçındaki şut)
49golümüzün 23ünde Alex var.
Attığımız gollerin 3te birinde değil artık yarısında Alex var.
Tabii Tuncay Nobre ve Serhat'ın O'nun müthiş derin toplarını kaçırmamış olduklarını da hayal edersek oranı %70'lere dayanırdı.
Serkan Özen
16-02-2005, 02:33
Tabii bunları 20değil 18 lig maçında yaptığını da hatırlatmak gerekir
Ligin ilk maçı Rize deplasmanında yeni geldiği için oynamamış ve G.Antepspor deplasmanında milli takımda olduğu çin oynayamamıştı
İnanç Baş
18-02-2005, 13:54
Dün gece kocaman bir sıfırdı. Alex'e hiç yakıştıramadım.
Kübra Özdemir
18-02-2005, 14:04
Alex farklı bir oyuncu. Atılan topları kısa sürede ve doğru şekilde kullanıyor. O tek pas oynamayı seven bir oyuncu. Dolayısıyla uluslararası maçlarda top ona atılıp beklenmemeli. Yanındaki oyuncuların da ona pas atıldıktan sonra top istemeleri lazım. Alex gibi bir oyuncuya sahip olduğum için fazlasıyla mutluyum"
C.Daum her şeyi açıklamış sanırım...
Serkan Özen
19-02-2005, 02:05
Dün akşam Alex'ten hayal kırıklığı yaşadığım tek konu duran topları kötü kullanmasıydı. Alex maçın her anında baskın ya da ben burdayım diye bağıran tarz bir oyun oynamıyor performansını ve yapacağı öldürücü hareketi oyunun ilerleyen zamanlarına yayıyor ve bu konuda da sabırsız davranmıyor bekliyor ama bazı maçlarda da bu hareket için uygun ortam oluşmuyor. Alex'in oyunu bireysellik değil pas üzerine olduğunu hepimiz biliyoruz. O halde takımda etkili bir şekilde yardımlaşacağı bir oyuncu bile yokken (çünkü takım tamamen kötüydü) Alex maçta yoktu diye eleştirmek bence yanlış. Alex'i transfer ettiysek Alex neredeyse tüm oyuncuların kötü oynadığı bir maçı kendi başına almak zorunda değil. Yapabildiğini yapsa da bazen olmuyor.
Serkan Özen
21-02-2005, 08:03
2Türk oyuncunun verkaç yapacağı pozisyonları genelde anlıyorsunuz ve genelde verkaçta 2.pası atan oyuncu pası alacak oyuncuyla topu ya buluşturamıyor ya da yakalaması ve etkili olması çok zor bir şekilde buluşturuyor. Ama Alex'in dün akşam 2verkaçı vardı. İlkinde Serkan'la yaptığı başarılı verkaç sonrasında Serkan uygun bir pozisyon bulup Nobre'ye asist yaptı. 2.sinde ise Alex Nobre'yle verkaca girip Nobre'ye kendisi asist yaptı. Bu arada Nobre her maç en az 1kere Alex'in derin toplarıyla kaleciyle karşı karşıya kalıp kaçırıyor.
ALex'in kendi attığı golde ise yerdeyken topu kontrol edip çok kısa zamanda topa vurması oldukça başarılıydı.
Anıl Ekinci
21-02-2005, 16:52
alex her geçen maç dahada iyimi oynuyo yoksa banamı öle geliyo ya? onu izlemek gerçekten büyük zevk.. *;)
samsundada kayseri macinda da golünü atti gitti volkanin üstüne atladi yedek kulübesine kosarak..bi de türkce kelimelerden ögrendiklerini söylüyo müthis sempatik..bir su diyisi var gülmekten yarilirsiniz..alisti takima artik..
Vehbi Şirikçi
22-02-2005, 03:45
Futbol zekasını sahaya yansıtan nadir oyunculardan. Basit tek paslarla bile futbolun ne kadar iyi oynanabileceğini gösteriyor çevresine. Tabi basit dediğim bu tek paslar her zaman milimetrik adrese teslim paslar. Pası atacağı oyuncunun hızını, pas gidene kadar nereye kadar ilerleyeceğini bir anda beyninde hesaplayıp ayaklarıyla o noktayı tutturabilmesi, zekadan başka birşeyle açıklanamaz bu.
Alex iyi olunca takım olmasının yanında, takım iyi olunca da Alex daha rahat oynama imkanı buluyor. Bunu iki yönlü düşünmek lazım.
Bu arada selamlar Utkucum.
Serkan Özen
22-02-2005, 15:11
Vehbi'nin dediği doğru Alex'in iyi olması daha doğrusu iyi görünmesi (o her zaman iyi zaten) biraz da etrafındaki oyuncuların gününde olmasına bakıyor. Çünkü Alex'in oyunu kişisel yeteneklerini kullanmaya değil pasa dayalı. O kendinde bir çok bireysel yetenek olmasına rağmen gerekmedikçe bunu kullanmıyor ilk önce hep ilgiyi üzerine çekip arkadaşları için yarattığı boş alanda topu arkadaşlarıyla buluşturmayı düşünüyor. Takım arkadaşları durağanken bile pası attığında nereye hareketlenir pas oraya ne hızda ulaşır arkadaşı topla buluştuğu sırada top nerede olur tüm bu değişkenleri kafasında bir anda düşünüp darbesini vuruyor ve genellikle de çok başarılı oluyor. Çünkü vizyon denen bir yeteneği var. Sıradanla radikal paslar atması gereken zamanı çok iyi ayırt ediyor. Tıpkı trafikte bir aracı sollamak gibi karşıdan da gelen var ama gözün yerse sollamaya başlarsın eğer başarısız olursan kaza yaparsın başarılı olursan önündekinden 1adım öne geçersin ama şartlar uygun değilse sollamaya yeltenmezsin bile işte Alex gerektiğinde sollama yapmaya yeltenmemeyi biliyor. Bazen onun önü boşken sırf oyunu hızlandırmak gereksiz yere yavaşlatmamak için bir arkadaşına pas veriyor ama o arkadaşı gereksiz yere çalım atmaya başlıyor. Ben de ALex yapamadığından mı yapmıyor diye düşünüyorum. Çalım ya da kişisel futbol anlamında da ne kadar başarılı olduğunu yaptığı driblingler sonrası attığı gollerden biliyoruz. Ama Alex çalım yapabiliyor diye her zaman çalım yapmıyor gerektiğinde yapıyor. Çünkü çalım yapabilmek kadar çalımı nerede yapacağını bilmek de önemlidir. Alex de nerede çalım yapacağı konusunda yaptığı tercihlerde genelde çok başarılı. Ben açıkçası şuana kadar 1kez bile yanındaki arkadaşı kendisinden daha uygun durumdayken kendisi pozisyonu zorlayıp top kaybettiğini görmedim. Hatta top kaybetmesi de gerekmez çalıma girişip başarılı olacağını bilse bile takım arkadaşı kendisinden daha uygunken kendisi zorladığını görmedim.
NBA takip edenler az çok bilir Jason Kidd için etrafında oynayan oyuncuları 1üst seviyeye çıkarır diye. Hatta bir çok kişi "eski takım arkadaşı Kenyon Martin ve şuanki takım arkadaşı Richard Jefferson aslında o kadar başarılı değil Jason Kidd'le beraber oynadıkları için bu kadar iyi oynuyor görünüyorlar aslında bir başka takıma gitseler bu kadar başarılı olamazlar" fikrindedir. İşte Alex de bu tip bir oyuncu. Etrafında oynayan oyuncuları olduğundan daha iyi performanslara taşıyabilecek bir oyuncu. Bir bakıma futbolun Jason Kidd'i.
Ama bence Alex Fenerbahçe'de hala %100 performans verebileceği yerde oynamıyor. Sanırım Sayın C.Daum Alex'i dribling yaparak gerektiğinde gole yaklaşsın diye forvete çok yakın oynatıyor ama bu kez de ortasahadan topla buluşması zorlaşıyor. Oysa Alex yapacağı driblingi ortasahadan başlayarak da yapabilir ama şu an olması gerektiğinden ileride oynadığı için topla daha az buluşuyor ve daha az pas atıyor. Oysa ortasahada oynasa pas yüzdemiz yükselir ve forvetlere daha çok etkili pas atma imkanı doğar. Zaten Nobre gibi kaliteli bir forvetimiz ve Anelka gibi kalitesi tartışılmaz bir orvetimiz ayrıca kanatta oynamasına rağmen pdaima patlamaya hazır bir bomba gibi defansı yıpratıp defansın arkasına koşu yapabilen Tuncay gibi farklı bir oyuncumuz var. Alex'in topu sürerek atacağı gollere ihtiyacımız yok aslında çünkü bahsettiğim gibi ALex biraz daha geriye çekilse bu etkili oyuncuları çok daha fazla sayıda çok daha etkili pozisyonlara sokabilir. Mesela Kayseri maçında attığı gol kesinlikle Alex'in değil son vuruşu yapacak en ilerdeki forvet oyuncularımızdan birinin atması gereken bir goldü ama Alex oyunu takip etme yeteneğiyle oraya gitti ve golü attı. Aynı şekilde G.Birliği'ne son dakikada attığı 2.golü de izlerseniz Rüştü degaj yaptığında Alex hiç pozisyonun içinde değildi ama 10saniye sonra pozisyonun nasıl gelişeceğini tasarladığı için Mehmet Yozgatlı'Nın pası aktardığı noktaya doğru koştu ve olması gereken anda olması gereken yerde olduğu için golü attı. Ama forvet niteliğinde değil de her zaman forvet niteliğinde oyanayabilecek bir orta saha oyuncusu şeklinde oynatılırsa topla daha çok buluşur hem ortasaha oyuncularıyla hem de forvet oyuncularıyla daha etkili paslaşır kendisinin şu anda attığı golden daha fazla sayıda gol attırır diye düşünüyorum.
Konu başlığı ise (Alexbahçe) sanki FB'yi tek oyuncu üzerine kurmuş gibi görünebilir ama ben öyle düşünmüyorum. Tabii ki kişiler geçici amaca ulaşmak için birer araçtır ama Alex çok özel bir oyuncu ve biz Alex'i takımımıza liderlik yapsın diye aldık. Bunu oyuncularımız da biliyor önleri boşken çoğu kez topu Alex'e atıp oyunu onun yönlendirmesini bekliyorlar. Alex de liderlik görevini çok iyi yapıyor şauan kadar ama dediğim bölgede oynatılsa çok daha sansasyonel bir biçimde zaten ona hayran Türk seyircisinin gündemine oturacağını düşünüyorum.
Serkan Özen
25-02-2005, 01:02
Maçın en az koşan adamıydın ama maçın en çok savaşanıydın da...
Bu takım seninle çok daha güzel
Herşey için sana teşekkür ederim
Serkan Özen
25-02-2005, 03:20
Alex'in topu kontrol etmekte bir sorun yaşadığını sanmıyorum.
İlk maçta Nobre'ye 2.maçta da Tuncay'a attığı pasları onlar atamıyo ama sen Alex'e kızıyorsun. Bu ne perhis bu ne lahana turşusu??? Sen hiç bir pozisyon yokken takım arkadaşını kaleciyle karşı karşıya duruma getirecek pası 1maçta (hem de Zaragoza gibi 2maçta da kapanan bir takıma) kaç kez atabilirsin ki?
Ayrıca Alex'in oyunu bireyselliğe değil yardımlaşmaya pas alışverişine dayanıyor. Bu maçta bunu yapabileceği kim vardı ki? Tuncay mı Anelka mı biraz olsun debelenen Nobre mi?
Adam o kadar kısa olmasına rağmen kafayla bile asist yapıyordu nerdeyse. Çıkıp Tuncay gibi topu bir an önce uygun olan arkadaşına atmak yerine yapabileceği bir şey olan ama yapmaması gerektiği anda yapmadığı çalımları yapsa belki de hoşuna gidecek sen ve senin gibi düşünenlerin
Alex yıldız bir oyuncu da olsa takımdaki diğer 10 kişinin neredeyse hepsinin kötü oynadığı bir maçı kazandıracak bir oyuncu değil. Daha doğrusu dünyada böyle bir oyuncu yok.
Rakibin 3maçı toplasan kalemizde 1tanecik gol atacak pozisyonu yoktu ama biz sadece 45-55.dakikalar arsında skoru 3-1 bile yapabilirdik. Ama yok olmadı napabiliriz?
Ayrıca şuna da karşıyım. Alex Avrupa maçlarında hiç iyi oynamasın ama yine de Türkiye'deki nerdeyse her maçta ya gol atsın ya asist yapsın bir şekilde maçı takımına kazandırsın sen böyle bir oyuncuyu istemez misin. Geçen sene Anadolu takımlarına kaybettiğimiz paunlar yüzünden şampiyonluğu zor kazandık. Bu sene de şampiyon nasılsa olmuşuz gibi konuşmayalım bence. Adam Avrupa'da değil sadece ligde bile çok iyi oynasa (ki Avrupa'da da takımın uyumuna göre bence iyi oynadı) sanki istemeyeceksiniz böyle bir adam.
Ne yapsa memnun olmuyoruz zaten transferlerimiz. Pier 35yaşında hem gol hem asist kralı oldu nerdeyse ama onu da ne durumlara düşürdü şimdi taraftarımız malesef. Adam 12maçta 8gol atmıştı ama bize yetmedi.
Dün Juninho gol attı bak o Alex'ten daha iyi onu alsaydık keşke
Serkan Özen
26-02-2005, 05:04
barca maçını tabiki izledim ama maxi lopez için yazdıkların gerçeği yansıtmıyor. Bu adam River'da 11maçta 5gol atmış birisi ve Chelsea defansını da normal şartlar altında geçemeyecek birisi ama sen daha 20 yaşındaki bir adamı aldın göklere çıkardın. Eto'o nun attığı goldeki şutunu da asist saymıyorsundur umarım. Herkes Barça'yı havalara çıkarıyor oysa onların da Drogba atılana dek pozisyonu yok ve atılmasaydı da olmayacaktı hatta skor 1-0ken Drogba yakaladığı pozisyonu atsaydı tur orda bitecekti ama sen muhtemelen ilk kez izlediğin bir adamı yıldız oyuncu yaptın maçı kurtaran adam yaptın o zaman Mehmet Yozgatlı da geçen sene derbide gol attı diye büyük maçları kurtaran bir adam mı oldu (Çok sevmeme rağmen bu noktada Mehmet'i yazmak zorunda kaldım). Senin bildiğini Rijkaard bilmiyor muydu da Lopez'i ilk 11e almadı. Madem maçı kurtaracak kadar süper 1oyuncu salak mıydı Rijkaard. ya da bundan sonra bakalım acaba Maxi'yi ilk 11e alacak mı? Tıpkı geçen sene skor zora girince Daum'un benchteki ofansif oyunculara şans verdikten sonra maça o oyuncuların etki yaptığı gibi (Yusuf Rebrov) Rijkaard da hücum oyuncusu olduğundan Lopez'i aldı gidip de gol atması gerekirken defans alacak hali yok ya
Ronaldinho da Chelsea maçında bir şey yapmadı o zaman o da büyük maçlarda oynayamıyor aslında o kadar kaliteli bir oyuncu değil demi?
Alex Avrupa'da hiç birşey yapmasa bile - ki elinden geleni yaptı - Türkiye'de böyle oynaması bile onu göklere çıkarmamız için yeterli olmalı aslında çünkü Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye'de şampiyon olarak gidebiliyoruz. Ayrıca Anadolu takımlarına onun oynadığı maçlardan sadece birinde puan kaybettiik o da yediğimiz golde faul vardı (Samsun maçı)
Burada kişisel tartışma değil Alex'i tartışıyoruz ben de senin şahsına değil yazdıklarına karşı çıkmıştım ama sanırım sen sana karşı çıktığımı sandın. Burayı takip ediyorsan biliyorsundur neredeyse istemediğimiz skorla biten her maçtan sonra kişisel tartışmalar yaşanır ama ben kişisel tartışma yaşamak istemiyorum. Sana yazdığıun gibi düşündüğün için kızamam ki sen de bana kızma gerginlik yaratmayalım. Seviye laflarının üzerinde ben de durursam iş uzayacak ama uzamasın.
Ama şuna katılmıyor musun?
hiç bir pozisyon yokken takım arkadaşını kaleciyle karşı karşıya duruma getirecek pası 1maçta (hem de Zaragoza gibi 2maçta da kapanan bir takıma) kaç kez atabilirsin ki?
Alex bu paslardan her 2maçta da birer tane attı malesef 2si de gole dönüştürülemedi. Eğer gol olsaydı belki herkes Alex'in müthiş pası kilidi açtı diye konuşuyor olacaktı. Bu noktada da onun performansını biraz da pas attığı oyuncular belirliyor ama şunu unutmayalım ki ligde kalitesini konuşturup bir çok gol atsa da bu bizi yanlış beklentiler içine sokmasın Alex'in birincil görevi kesinlikle ve kesinlikle gol atmak değil bu kadar golcüsü olan bir takımdaki skorer oyunculara destek sağlamaktır Fenerbahçe o şekilde oynuyor mu bu tartışılır (bence oynamıyor) ama Alex kesinlikle gol atması gereken bir oyuncu değildir.
Ben hala düşünüyorum ki eğer Alex asıl oynatılması gereken yerde forvete bu kadar yakın değil de ortasahadan topları daha çok alabilmesi için biraz daha geride oynatılsa attığı gollerle değil atacağı paslarla olay adam olur ve o pasları atıyorken de kimse ondan gol atmasını falan beklemez
Ayrıca kabul etsek de etmesek de Alex Brezilya milli takımında tüm yıldızların oynadığı zaman bazen oynayan bazen yedek olan bir oyuncu. Adriano Edu Renato gibi daha genç oyuncuların oynadığı kadroda ise ilk 11in vazgeçilmezi ve takım kaptanı
Kariyeri bir çok başarıyla dolu eski teknik direktörümüz Parreira'nın bizlerden daha çok bilgisi vardır herhalde...
Serkan Özen
26-02-2005, 05:51
zaragozayla 100 defa karşılaşsak sence kaç tanesini Zaragoza kazanır.
Yapma Allah aşkına
kadro olarak taraftar olarak teknik olarak her şekilde üstündük onlardan. İlk maçta atamadığımız için gol yedik 2.maçta da nasılsa ilk maçtan avantajlıydılar diye kapalı oynadılar. Zaragoza 2maçtaki toplam 180 dakikanın 1dakikasını bile gol atmak zorunda oynamadı ama aksine biz de 180 dakikasını da gol atmak zorunda oynadık. Şu takımla Kadıköy'de 0-0 brabere kalsaydık ve İspanya'da bize gol atmak zorunda olsalardı gol atabileceklerini sanıyor musunuz ben sanmıyorum.
Alex'e Avrupa'dan 3-5 gömlek aşağı diyorsun ama ben buna katılmıyorum. sence o bizi eleyen Zaragoza kadrosunda Alex gibi bir oyuncunun olmasını istemez miydi. Ki Alex'in kalitesini onların istemesi göstermez. Onların zaten ekmek gibi su gibi ihtiyaçları var bu tip bir oyuncuya. Neyse Alex'in kalitesi konusunda sanırım farklı düşünüyoruz ve ikna edemedik birbirimizi zamanla Alex'in performansı ya beni senin dediklerine ya da seni benim dediklerime ikna edecektir zaten
Bizim Avrupa'da iddaalı olacak bir kadromuz var ama sanırım bu iddaaya inanmayan bir teknik direktörümüz var.
Alper Çakır
27-02-2005, 04:30
Alex şu anda Türkiye'de bulunan en iyi yabancı oyuncudur ve Fenerbahçemizde Aurelio ile birlikte alternatifi olmayan oyuncudur. Alex'in geldiği günden bu güne yaptığı işlere yani istatistiklere bakarsak Türkiye'de yanına yaklaşacak oyuncu yoktur. Eğer Daum Alex'ten istediği verimi almak istiyorsa bu oyuncuyu ortasahaya koyarak bir yere varamaz Alex'in yeri forvetin arkasındaki serbest alandır. Burada oynadığında neler yaptığını görüyoruz. Şimdi Daum Alex,Nobre ve Nicolas'ı beraber oynatacaksa ortasaha kurgusunda Tuncay ve Serhatın yeri yoktur. 4-3-1-2 Bu taktiği en iyi uygulayan takım Ac Milan takımıdır. Eğer bu taktikle oynaycaksak Kemal-Aurelio-Serkan(M. Yozgatlı,Selçuk) gibi bir üçlü blok oluşturulmalıdır. Özellikle büyük maçlarda bu ortasaha kurgusu mutlaka olmalıdır. Tabii ki Anadolu'daki kulüplerle oynadığımız maçlarda fantazi yapılıp ortasahaya Tuncay koyulabilinir. Ama Avrupalı Tuncay'lı bu ortasahayı affetmez ki görüldü de defalarca yazmama dahi gerek yok.
Kısacası Alex bu takımın en önemli adamı hem kalbi hem beyni her maçta oynatılması gerekir. İnşallah hiçbir sakatlık yaşamaz ve takımı yalnız bırakmaz.
Saygılar
Gözde Molla
27-02-2005, 23:41
[quote author=Mehmet.Karakaya link=board=futbol;num=1099523166;start=195#198 date=02/27/05 03:47:37]vs vs vs
.aslinda demek istedigim avrupada fiyasko olacak bi takim icin alex gibi bi adama verilen paralara yaziktir
ben bu cümlenden pek ii şeyler çıkartamadım ne yazık ki.alex fenerbahçe için yararlı olacağı ve avrupadaki hadeflerimizde büyük rol oynayacağı için alınmıştır.sen fenerbahçe için baştan fiyasko olacak diosun bu cümlenle.o zaman madem fiyasko olcağı belli hiç ii futbolcu alınmasın zaten bi şey yapamicaz mı demek oluyo.arkadaşım o zaman sen sence fiyasko olacağı belli bi takımı tutuyosun:(
Murat Ünlü
28-02-2005, 00:35
biraz daha sorumluluk almalı.hep tek oynayarak olmaz.olmadıda.onu bu maçlar için aldık.o çok özel bir oyuncu.herzaman arkasında olmalıyız.
Mehmet Karakaya
28-02-2005, 01:29
vs vs vs
.aslinda demek istedigim avrupada fiyasko olacak bi takim icin alex gibi bi adama verilen paralara yaziktir
ben bu cümlenden pek ii şeyler çıkartamadım ne yazık ki.alex fenerbahçe için yararlı olacağı ve avrupadaki hadeflerimizde büyük rol oynayacağı için alınmıştır.sen fenerbahçe için baştan fiyasko olacak diosun bu cümlenle.o zaman madem fiyasko olcağı belli hiç ii futbolcu alınmasın zaten bi şey yapamicaz mı demek oluyo.arkadaşım o zaman sen sence fiyasko olacağı belli bi takımı tutuyosun:(
bu konuda yazdigim butun mesajlari sildim.ben fikrimi ozgurce soyleyebilecegimi zannetmistim ama haddimi bildirdiginiz icin tesekkur ederim
eger ben bence fiyasko olacagi belli bir takimi tutuyorsam bu sanirim sadece beni ilgilendirir ama sayende bi sey daha ogrendim ben fikrimi ozgurce soyleyemeyecegim ve saygi gormeyecegim bir forumda yazi yaziyormusum meger.iste bu yuzden ben alex ile ilgili goruslerimi artik sadece kendime sakliyorum.sunuda belirteyim ben bu adama kotu demiyorum kendini buyuk maclarda da gosterebilmeli diyorum.ama bunun bile sahsima saldiriyla cevaplandigini gormek beni cok uzdu.keske bana saldirma yerine sadece fikrinizi soyleseydiniz gozde hanim
saygilar
Gözde Molla
28-02-2005, 19:50
bu konuda yazdigim butun mesajlari sildim.ben fikrimi ozgurce soyleyebilecegimi zannetmistim ama haddimi bildirdiginiz icin tesekkur ederim
eger ben bence fiyasko olacagi belli bir takimi tutuyorsam bu sanirim sadece beni ilgilendirir ama sayende bi sey daha ogrendim ben fikrimi ozgurce soyleyemeyecegim ve saygi gormeyecegim bir forumda yazi yaziyormusum meger.iste bu yuzden ben alex ile ilgili goruslerimi artik sadece kendime sakliyorum.sunuda belirteyim ben bu adama kotu demiyorum kendini buyuk maclarda da gosterebilmeli diyorum.ama bunun bile sahsima saldiriyla cevaplandigini gormek beni cok uzdu.keske bana saldirma yerine sadece fikrinizi soyleseydiniz gozde hanim
saygilar
mehmet arkadaşım ben senin şahsınla ilgili kötü bir söz sölemedim.ama ben tuttuğum takıma inanmak isterim.zaten ona inanmıyosam o takımı tutmam.tabi ki burda özgürce eleştiri yapabiliriz ve düşüncelerimizi açıkça dile getirebiliriz.kimse senin bu özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmıyo ve çalışamaz.bu kimsenin haddi diil benimde diil.ben sadece senin yazdığın yazı ile ilgili fikrimi söledim ve sana katılmadığımı bildirdim.burda senin şahsına yapılan bir hakaret yok yanlış anlaşılmasın.ben de sanıyorum burda yazılan bir yazıyla ilgili fikrimi söyleme özgürlüğüne sahibim ???
Mehmet Karakaya
28-02-2005, 21:43
ok özür dilerim bu konuda hassas oldum biraz da o yüzden yazıyı okurken alınganlık da yapmış olabilirim.yani sadece 1-2 konuda alex'i eleştirdiğim için medya ağzıyla konuşan bi adam ilan edildim de ona üzülüyroum.halbuki medya konusunda bu kadar laf edenler ve hassas olduğunu iddia edenlerin bilmediği bişey var bana medya ağzıyla konuşuyo suçlaması yaparken:bende o medyanın tavırlarından o kadar nefret ediyorunki spor sayfası sıradan gazteler okuyorum ve tv'imde kayıtlı bir kanald,atv,showtv vb. kanal yok hepsini sildim.ben kahrolsun medya diye çığırtkanlık yapmıyorumda tepkimi böyle koyuyorum.bu kadar cesur mu bu anti medyacılar sadece laf atmayı biliyorlar
Serkan Özen
01-03-2005, 00:37
ok özür dilerim bu konuda hassas oldum biraz da o yüzden yazıyı okurken alınganlık da yapmış olabilirim.yani sadece 1-2 konuda alex'i eleştirdiğim için medya ağzıyla konuşan bi adam ilan edildim de ona üzülüyroum.halbuki medya konusunda bu kadar laf edenler ve hassas olduğunu iddia edenlerin bilmediği bişey var bana medya ağzıyla konuşuyo suçlaması yaparken:bende o medyanın tavırlarından o kadar nefret ediyorunki spor sayfası sıradan gazteler okuyorum ve tv'imde kayıtlı bir kanald,atv,showtv vb. kanal yok hepsini sildim.ben kahrolsun medya diye çığırtkanlık yapmıyorumda tepkimi böyle koyuyorum.bu kadar cesur mu bu anti medyacılar sadece laf atmayı biliyorlar
yaptığın tepkiyi çok anlamlı buluyorum hatta onlara verilebilecek en iyi ceza onlara rating sağlamamaktır diye düşünüyorum
ama burası fikir paylaşım platformu o yüzden kimsenin kimsenin kişisel fikri yüzünden kırılması alınması vs... gerekmiyor. Hepimiz üniversite okuyan ve belli bir demokrai altyapısı olan insanlarız o yüzden de herkes herkesin fikrini benimsemese de saygı duyuyor bence. O yüzden yazığın msjları silmek tepkisi ağır kaçmış. DÜşüncelerin yüzünden seni aşağılamak kötü göstermek küçük düşürmek vs... kimsenin haddine değil. Katılmayan neden katılmadığını ifade eder geçer. Ayrıca burada tartışma sonunda belli bir sonuca ulaşılmak zorunda da değil. O yüzden keşke mesajlarını silmeseydin
benim sana verdiğim cevaplar da anlamsız kaldı şimdi orada tek başına :P:)
Mehmet Karakaya
01-03-2005, 23:09
aslinda silerken bende farkettim senin mesajlari okuyanlar hicbisey anlamayacak bu tepkim yuzunden ama ben bu olayi ilk defa yasamadigim icin boyle oldu bi anlik sinirle.ne alakaysa medya sozucusu oldum :(
Gözde Molla
02-03-2005, 23:27
aslinda silerken bende farkettim senin mesajlari okuyanlar hicbisey anlamayacak bu tepkim yuzunden ama ben bu olayi ilk defa yasamadigim icin boyle oldu bi anlik sinirle.ne alakaysa medya sozucusu oldum *:(
bu laf bana ise beni yanlış anlamışsın demektir.ben sana medya sözcüsü falan demedim.sadece düşündüklerine katılmadığımı ve Fenerbahçe'mize daha çok inanman gerektiğini söledim belki biraz da haddim olmayarak ???
Mehmet Karakaya
03-03-2005, 15:17
ya o laf sana değil kesinlikle ama bu tartışmayı kapatalım boşu boşuna uzayacak.sonuçta alex bizim gözbebeğimiz sadece ben daha fazla şey beklediğim için böyle oldu
Gözde Molla
14-03-2005, 00:46
aslında daum ilginç 11ler çıkarıyo ya hep sahaya.birgün alex'i yedek bırakıcak die çok korkuyorum.biz onsuz bi hiçmişiz gibi geliyo.Türkiye'de onun üstünde futbolcu yok ya:)adam tek başına koca yarım sahayı geçip gol atıyo ve maçı çeviriyo:)aykut kocaman bi tabir kullandı tv.de Fenerbahçe'nin şapkadan tavşan çıkaran oyuncuları var die.İşte alex ancak böle tasvir edilebilir...:)
Tufan Avşar
14-03-2005, 01:40
İzlenmez mi o gol ya? :) PvH'nin katkısınıda unutmamak lazım. Çok güzel topuk pası verdi.. alkışlar ikisine de gitsin Murat :)
Serkan Özen
14-03-2005, 03:21
Küçük maçların oyuncusu değil mi Alex
Bu maç da küçük maç zaten
Çünkü BJK'yi yenince 8puan veriyolar.
Tamam Gençler oldukça kaliteli bir takım olsa da büyük takım kategorisine girmiyor belki ama kastedilen Alex'in kritik anlarda kendini gösterememesiydi.
Bugün o kritik anda attığı gol ve getirdiği 3puan ayrıca belki önemsenmez ama 2hafta önce 1maçta 2penaltı kurtaran Ömer'e karşı her 2penaltıyı da soğuk kanlı ve başarılı bir şekilde (biri ters köşeye biri yan ağlara) gole çevirmesi de bence kritik anlarda da başarılı olabileceğinin göstergesiydi. İlla bjk gs maçı değildir büyük maç. 3puanı kazanmanın bu kadar zora girfiği anlarda da sazı eline alabilen oyuncu büyük oyuncudur
Polat Alkan
14-03-2005, 03:34
hatırlarsanıs azmı cekmedık gecmıs yıllarda kucuk dedıgımıs takımlara verdıgımız maclardan puanlardan ? adımıs hep transfer sampıyonuna derbı sampıyonuna cıktıda lıg sampıyonlugu hep yalan oldu ıyıkı varsın alex !!!! cunku alex bılıyor kı turkıyede tek buyuk var oda FENER .....dıerlerıne aynı gosle bakıo cıkıo oynuyo, gununde deılse sadece bısı bıraz uzmus oluo. Olsun alex fenerbahce senle bır baska gusel .......
Serkan Özen
14-03-2005, 03:39
Zaten Galatasaray'ın 4derbiden 10puan çıkarmış olmasına rağmen hemde 6puanlık maçta bizi yenmelerine rağmen bizim onlardan 5puan önde olmamızın sebebi de küçük dediğimiz takımlara karşı sadece 2kez puan kaybetmiş olmamız değil mi?
Polat Alkan
14-03-2005, 03:50
tabıkı cunku onlar bısım buyuk oldugumusu bılıo bjkayı adamdan sayıyoo oyle olunca gasla saldırıo bızse herkese esıt davranıoz ....... varsında durum boyle olsun
Murat Karaman
14-03-2005, 11:50
maçın 9o dakika oynandığını gösterdi yine Alex!ama Hooijdonk un topukla werdiği asistle harikaydı!tek kelimeyle HARİKAYIZ!!!
Serkan Özen
19-03-2005, 03:18
Alex...
Lütfen biraz daha bencil oyna.
Maçın uzun bir süresinde arkadaşlarınla yardımlaşmaya çalışıyorsun ama onlar kişiselliğe kaçıyorlar. Çalım yapabilen oyuncu yardımlaşarak oynamaya çalışırken yapamayan oyuncular çalım yapmaya çalışıyor. En azından bir maç sadece bencil oyna ki insanlar görsün senin aslında neler yapabildiğini ama oyunun akışını, uyumunu bozmamak içim çalım yapmadığını. O zaman belki takım arkadaşların da - yapabilsen dahi - bazı pozisyonlarda çalım yapmanın hücuma zarar verdiğini anlarlar. Sen çalım atmayı bilmediğinden ya da beceremediğinden mi atmıyorsun...? Bunu bir düşünmeliler bence.
Bir de skor olarak üstün olduğumuz maçlarda gol atma ki seni yanlış tanıyanlar seni forvet sanmasınlar. Topla en fazla buluşması gereken oyuncumuz senken öyle bir şekilde oynuyoruz ki neredeyse topla en az sen buluşuyorsun. Ama o kısıtlı sürede dahi seni izlemek çok güzel.
Vehbi Şirikçi
19-03-2005, 15:44
Istersen kovalim ne dersin !!!
Biz Hincallara ne kiziyoruz, o da bunlari diyor. Sözde Fenerliler de aynisini diyor. Sahada Alex görememis arkadas, Fenerin lehine olan cok sey daha göremedin nedense ya da görmek istemedin.
Böyle tepki vermen çok yersiz olmuş. Her oyuncunun kötü oynadığı maçlar olabilir. Dünkü maç da Alex'in kötü maçlarından biriydi. Bu çok doğal. Bunu fikri dile getiren birine böyle tepki vermek yanlış olmuş.
Uğur Öztürk
19-03-2005, 15:52
beyler alex in kötü maçi filan diyoz ama denizlinin de defansif anlayisini gözönünde bulunduralim 2. yari hangi maçta böle iii oynadilar besiktas maçina baksaniza 20 ortadan 1 veya 2si gol olsa alex maçin yildizi olacakti....
Serkan Özen
03-04-2005, 14:15
Seni bir maç izleyemeyeceğimiz için "gollerimi aklınızdan çıkarmayın" dercesine son dakikada bir gol daha attın
Sağolasın ;)
Haftaya sensiz inşallah zorlanmayız
Serkan Özen
05-04-2005, 17:32
http://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gifhttp://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gifhttp://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gif
Aaaaleeex - Aaaaleeex - Aaaaleeex - Aaaaleeex
Kerem Çalkılıç
08-04-2005, 12:57
ya yalana haberler abi, ne inanıyorsunuz. Alex, daha yeni çıktı 2 gün olmadı açıklama yaptı... Ne bu böyle ya, Allah'ın cezaları... :-X :-X :-X
Serkan Özen
09-04-2005, 05:13
Fanatik Gazetesi Alex'in büyük bir resmini basmış ama Alex'in üzerinde Real Madrid forması vardı. Hiçbir şey henüz belli değilken üstelik 2-3gün öncesine kadar Alex'in Türkiye'de çok mutlu olduğuna dair açıkalama yapmasına rağmen bu haberleri nasıl yayınlayabiliyorlar gerçekten inanmak zor. Haberlerine saygı duyduğum gazetelerden biriydi Fanatik ama bu gidişle Görsel Medya'da FB TV yazılı kaynaklardan da Resmi internet sitemiz (www.fenerbahce.org) ( www.fenerbahce.org ) dışında güvenilecek bir kaynak kalmadı.
Resmi internet sitemiz (www.fenerbahce.org) bu tür haberleri yalanlamaktan bıktı ama bu haberleri yapanlar yayınlamaktan bıkmadılar
Salim İrken
10-04-2005, 15:24
Alexi satmaz Başkan .. ancak 100 yıldan sonra verirler biyerlere..
Arif Şahin
12-04-2005, 22:02
fatih altaylı'nın 14 Ocak 2004 tarihli yazısı;
"gazetelerde Fenerbahçe'nin transfer haberlerini okudukça gülüyorum. Bir camianın taraftarları ile bu kadar mı dalga geçilir.Haftalardır bir Alex yaygarası.Geliyor,gelecek,eli kulağında.Taraftar da heyecanlanıyor,umutlanıyor.Sevgili Fenerbahçe taraftarı bu haberlere sakın kanmayın.Alex malex gelmiyor.Gelmez.Gelemez.Alex dedikleri şu sıralarda Brezilya'nın en popüler adamlarından biri.Geçen yıl Real Madrid'in transfer listesinin en başındaydı.Canın çektiği futbolcuyu tereyağından kıl çeker gibi alan,Barcelona'nın elinden Beckham'ı kapan Real Madrid bu Alex'i alamadı.Şu anda hem Real,hem de başka birçok bol paralı takım Alex'in peşinde.Ancak onlar da alamıyorlar.Bu yüzden Alex'in Fenerbahçe'ye gelme olasılığı yok.Keşke gelse de seyretsek ama yok böyle bir olasılık.Fenerbahçe taraftarına satış yapmak isteyen basının palavrası.Yönetim da herhalde bu gazdan memnun ki,sesini çıkarmıyor." ;D
Serkan Özen
12-04-2005, 22:34
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~9@sid~9@tarih~2004-01-14-m@nvid~357738,00.asp
;)
Arif Şahin
13-04-2005, 15:52
Bir de Fenerbahçe'nin her transferinde ortega örneğini veren
modeller var(gökmen özdenak her cümlesine bu örnekle başlar)
Alex transferinde de böbürlenerek dalga geçermiş gibi bunu
söylemişti, ama ne oldu sonra? halbuki Alex'i bi kere izlemiş olsa o bile anlıcak; adamın topu önüne alışından,topu dikişinden(sibobu arka tarafa gelecek şekilde)vuruş öncesi ciddiyetinden,golden sonraki sevinmesinden belli nasıl futbolcu olduğu.Bence bundan 15 yıl sonra Fenerbahçe'nin Alex'li yıllarını konuşuyo olcaz.Gençler maçını hatırlıyon mu? diye başlıcaz muhabbete,6s maçıyla devam etcez.
Volkan Peri
24-04-2005, 19:53
Şampiyon olucaz yoksa bu performanslara yazık olur .İşte alex gercek bir yıldız takımın ona ihtiyacı olduğu anlarda cıkıyor ve macı alıyor helal sana ALEX .Hemen söyliyim sadece alex değil marco, deniz anelka, nobre, serkan ve tuncay da mücadeleleriyle takdire şayan bir oyun oynadılar mahmut ve önder yerlerinde sırıtmadı selcuk zaman zaman ii işler yaptı artık cok ii oyunların değil puanların peşindeyiz.Hakemi de atlamıyalım verilmeyen tuncay ın gölü ve deniz e yapılan penaltı atlanıcak gibi değildi .İNANDIK SİZE BU SENE GÖRMEK İSTERİZ ŞAMPİYONLUKLAR İÇİNDE ŞAMPİYON OLUNCA TÜM TÜRKİYE İNLEYECEK ENBÜYÜK KANARYA DİYE
Volkan Peri
24-04-2005, 19:56
Pardon arkadaşlar rüştü yü atlamışım oda harikaydı. Kritik anlardaki kurtarışlarıda herkese ders verir gibiydi
Fatih.Celik
24-04-2005, 20:08
bencede volkan abi haklısın RÜŞTÜ macın adamıydı ALEX e diyecek laf yok bizi kurtardıgı maclar ortada bu mactada harika bir gol attı....golde 4 starımız rol oynadı RÜŞTÜ ANELKA NOBRE VE SON NOKTA ALEX......
Serkan Özen
24-04-2005, 23:00
Ver Alex'e yaz deftere...;)
Volkan Peri
25-04-2005, 00:40
fatih golü cok ii anlatmışsın ben onu es gecmişim
Murat Ünlü
25-04-2005, 12:11
rüştü ve alex mükemmeldi.120 dakikanın üzerine bir takım ancak bu kadar oynar.hepsine helal olsun .1 yıl aradan sonra tekrar kadıköye gelicem.şimdiden heyecan bastı.şampiyon fenerbahçe ooooooooooo
Aynur Akman
25-04-2005, 13:01
volkan çok güzel yazmışsın...kesinlikle şampiyon olacağız...buna inanıyorum..maçın adamı bence alex ve rüştü ydü.evet alex 1 gol attı ama bazen yine hatalar yaptı..rüştü herkese kalecilik dersi verir gibiydi...günündeydi gerçekten...
Fatih Özpınar
26-04-2005, 01:04
Dünya Alex'i tanırsa Aziz Başkan onu dünyaya bir kere daha tanıtacak fiyata satar ve yine dünyaya tanıtacağımız bir yıldız oyuncu alır.
Serkan Özen
28-04-2005, 06:01
Ankara takımlarına karşı 5 maçta 8 gol 2 asist (federasyona göre 9 gol 1 asist) ile oynuyor.
Gençlerbirliği (D) = 2 gol (2-1)
Gençlerbirliği = 3 gol (3-2)
B.B. Ankaraspor = 1 asist (1-0)
B.B. Ankaraspor (D) = 1 gol (1-0)
Ankaragücü = 2 gol, 1 asist (5-0) (Federasyona göre Nobre'nin attığı gol Alex'e yazıldığı için 3 gol)
Not: Skorlar Fenerbahçe'ye göredir.
Toplam : 5 maçta 8 gol 2asist (Federasyona göre 9 gol 1 asist)
Emre Akça
28-04-2005, 10:41
konuyla biraz alakasız ama alex topici olduğu için yazayım dedm 12 yaşında bir kardeşimiz basketbol oynarken kalp krizi sonucu hayata veda etti. haber dikkatimi çekti biraz daha bakayım dedim kardeşimizin fenerli olduğunu ve alexe olan sevgisini öğrendim arkadaşları bile öldükten sonra tahtaya alex seni unutmuyacağız diye yazmış. Odası alex ve fb posterleriyle süslüydü.Ve bu sabah çok etkilendim bu olaya.ailesine başssağlığı diliyorum.
bu konuda yazmamın sebebi acaba herkesin benimsediği birini satmak ne kadar doğru yada figoyla takas etmek, bana biraz saçma geliyor biz eskisi gibi sembolleşen isimleri neden çıkaramıyoruz artık? neden oyuncuya sevgimiz geldiği senenin dışına çıkmıyor?
alex fenerbahçemize her zaman lazım insallah jay jay gibi satılmaz.
Murat Karaman
01-05-2005, 17:32
anlatılmaz yaşanır derler ya alex bence öyle bişey.saolasın sambacı!
Anıl Ekinci
01-05-2005, 19:35
Alexin resmi sitesindeki yaziyi aynen kopyaliyorum:
Ne taraftar ama!
Alex
25/04/2005 às 12H13
Arkadaşlarım,
Her ğeçen gün Fener taraftarı beni bir kat daha etkiliyor. Geçen hafta evimizde iki mac yaptık ve her maçta taraftarın yaptığı beni çok etkiledi... Mükemmel bir atmosfer ve duygu seli. İlk maçta Beşiktaşa karşı maçı kaybettik ama taraftarımız bize olan güvenini eksitmedi ve Türkiye kupası yarı final karşılaşmasında, Denizlispora karşı ki ikinci maçta stadı tekrar doldurdu. Çok dramatik bir mac oldu (iki eksik futbolcuyla oynamak zorunda kaldık) ve taraftarımızın desteğiyle finale çıkma şansı yakaladık.
Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki Fener taraftarı futbol kariyerimde gördüğüm tüm taraftarlardan farklı. Bana göre, Takımına delicisine aşık olan Brezilyalı taraftar bile, Fener taraftarı kadar takımına bağlı değil. Belki abartı gibi gelebilir ama açık bir gerçek bu dediklerim. Hatta burada, Türkiye”de, Futbolu çok seven bir halk olmasına rağmen, Fener taraftarı, kesinlikle diğer taraftarlardan tamamiyle farklı ve takımına daha fazla aşık.
Şunu söylemem gerekir ki, Finale dogru yaklaştıgımız şu zamanlarda, Taraftarımızın destegini yanımızda hissetmemiz bizi mutlu ediyor. Dün bunun bir örnegini gördük ve Ankara”da, taraftarımız oraya gelerek bize prestij sagladı. Ve şimdi önümüzde Super liğ için 5 maç var, ve Galatasarayla Türkiye kupası için büyük bir mac olacak olan final maçı var. Takımıma çok ğüveniyorum ve umarım bu kupaları taraftarımıza hediye etme imkanı buluruz, çünkü onlar bu kupaları hak ediyorlar.
Saygılarla ve görüşmek üzere,
Alex
linki de burada:http://www.alex10.com.br/tr/pessoal/falaalex.asp?id=56
Alex e eski maratonumuzun videolarini izletsek herhalde tapardi bize..
Anıl Ekinci
01-05-2005, 19:51
http://img119.echo.cx/my.php?image=stads1zi.png *
http://img71.echo.cx/my.php?image=stad124uf.png
http://img25.echo.cx/my.php?image=staddsds5mk.png
bu görüntüleri görseydin ne derdin alex?ama bazilari böyle istiyor bosver..
Anıl Ekinci
02-05-2005, 18:03
Görüntüler yeni tribünlerimizden ;)
Bu hale gelmesinin sebebi hiçbir referans alınmadan,diğer ülkelerdeki düzenlemelere göz atılmadan ve medyanın densizce malzeme yapmak uğruna haberlerinden dolayı oluşan saçma sapan tribün yasasıdır.Hoş gerçi yönetimin buna seyirci kalması tartışmaya açık konudur ama esas sebep o abuk subuk yasadır.
dogru ama pek bir farki yoktu eski tribünlerden o zaman..bu sene insanlar maca neden gelmiyor saracoglu neden dolmuyor sorusunun cevabi burada acik aslinda..;insanlar staddan tiyatro gibi maci izleyecegine,tvden macini izliyor..tribünlerdeki eski samata da olmadigi icin tribünler hep bos kaliyor..cünkü ilgi cekmiyor..
Hasan Muradoğlu
07-05-2005, 13:13
Tek başına kombine sattırıyor
Hayranları, Alex'in gol sevinci yaşadığı tribün için şimdiden kuyrukta.
F.Bahçe Saracoğlu Stadı'nın kombinesi en zor satılan tribünü, Alex sayesinde değerlendi. Brezilyalı bu yıl her golden sonra Migros ile alt Maraton'un kesiştiği yere koşmayı alışkanlık haline getirdi. Bu da Alex hayranlarını harekete geçirdi. Geçen yıl zor satılan tribün için şimdiden rezervasyon var.
Alex locası
Sambacı, sevinirken hep eşinin bulunduğu locaya koştu. Maraton alt ile kale arkasının birleştiği yerin zor satılan kombineleri için şimdi sıra var.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, takımını şampiyonluk yarışında sırtlarken taraftarların sevgilisi oldu. Brezilyalı oyuncu gollerini attıktan sonra sürekli olarak Migros tarafındaki kale arkası tribün ile maraton alt tribünün bitişik olduğu yere koştu. Çünkü eşi, maçları bu bölümün üstündeki locadan izliyordu. Ama bu bölgedeki taraftarlar ile Alex arasında bir gönül bağı oluştu. Sambacı bu bölüme her koştuğunda taraftarlar da ayaklandılar ve Brezilyalı oyuncunun önünde saygıyla eğildiler.
Sıraya girdiler
Zamanla bu tribün localar kadar değerli hale geldi. F.Bahçe Gönüllüleri'ne ayrılan 800 kişilik bölümün biletleri bu sezonun başında rica minnet satılmıştı. Alex bu kadar prim yaptırınca gelecek sezon için büyük ilgi oldu. Üyelerin şimdiden telefonla rezervasyon yaptırdıkları bildirildi.
ALPASLAN AKKUŞ
kaynak: sabah
http://www.sabah.com.tr/2005/05/07/im/0C6A398B8F202A4B9951BBC0b.jpg
Servet Güldeş
07-05-2005, 16:07
orda olmayı kim istemez ya...
alex her golünde oraya koşuyo...
Serkan Özen
24-05-2005, 14:32
http://img268.echo.cx/img268/4792/yenibitelemresmi2na.th.jpg (http://img268.echo.cx/my.php?image=yenibitelemresmi2na.jpg)
Teknık Adam Carlos Alberto Parreıra bugun CBF tesislerinde 2006 Dünya kupası elemelerinde ve Konfederasyon Kupalarında Brezilya milli takımı adına oynayacak futbolcuları açıkladı. Alex 5 hazıran”da Porto Alegre”de Paraguay”a ve 8 Hazıran”da da Buenos Aıres”de Arjantın”e karşı oynanacak eleme maçlarına çagrılmadı ama 16 ve 29 Hazıran”da Almanya”da oynanacak olan Confederasyon Kupası maçlarına çagrıldı.
Alex, sadece eleme maçları için çagrılan Rıcardınho”yla degiştirildi. Aynen bunun gibi Cafu ve Roberto Carlos da, Cıcınho ve Leo”nla degiştirildi. Kaleci Gomes (PSV) de Almanya”da oynanacak olan maça çagrıldı.
Aşagıda Parreıra”nın cağırdıgı futbolcuları görebilirsiniz:
Kaleciler
Dida (Milan)
Marcos (Palmeiras)
Gomes (PSV)
Kanat
Cafu (Milan)
Cicinho (São Paulo)
Roberto Carlos (Real Madrid)
Leo (Santos)
Belletti (Barcelona)
Gilberto (Hertha Berlin)
Defans
Juan (Bayer Leverkusen)
Lúcio (Bayern de Munique)
Roque Júnior (Bayer Leverkusen)
Luisão (Benfica)
Orta Saha
Emerson (Juventus)
Gilberto Silva (Arsenal)
Zé Roberto (Bayern de Munique)
Juninho Pernambucano (Lyon)
Renato (Sevilha)
Kaká (Milan)
Ronaldinho Gaúcho (Barcelona)
Ricardinho (Santos)
Alex (Fenerbahçe)
Forvet
Ronaldo (Real Madrid)
Adriano (Internazionale)
Robinho (Santos)
Ricardo Oliveira (Bétis)
Kaynak (http://www.alex10.com.br/tr/noticias/noticias_detalhes.asp?id=274) : Alex de Souza'nın resmi internet sitesi
Muhammet Budak
24-05-2005, 19:59
aleeeeex aleeeeex aleeeeeex o çok büyük bir oyuncu.tam bu maç sahada yoktu diyorsun tokat gibi cevap veriyo adam ya asist ya da gol yapıyor herkesi susturuyor.onu izlemek çok
büyük zevk.dünyada çok az oyuncu onun oyun zekasına sahip bence.adamda sanki üçüncü göz var arkayı bile görüyor.ben bu adama hayranım arkadaş.o koşmasa da olur 24 gol 14 asist daha konuşulacak bir şey var mı değil mi arkadaşlar?
Muhammet Budak
24-05-2005, 20:04
bir şeyi unutmuşum alex kadar iyi penaltı atan bir oyuncu yoktur herhalde adam topu köşeye gönderiyor kalecinin uzanamayacağı yere yani.6s liler izlesin de öğrensin penaltı nasıl atılır...king ALEXE sevgiler...
Emre Bağlı
24-05-2005, 22:23
bugün fb tv de alex de souza nin bu sezon attigi we attirdigi gollerin tamamini tekrar izledim we tekrar tekrar hayran kaldim adam nasil yapiyor tarif edilemez ama böyle bir futbolcu iyiki rakibimiz degil bizm
hooijdonk un tahti bos kalmayacak bnm kalbimde
ALEXXXXXX DE SOUUUZAAAA
Erman Gören
26-05-2005, 17:43
ya bencede alex çok büyük bir futbolcu gerçi o bir büyücü ama birazda pres yapsa :)
Arif Şahin
26-05-2005, 17:55
pres yapsa yorulurdu ve biz de onun son saniyede attığı gollerden mahrum kalırdık. her penaltıyı aynı köşeye atıyo,resmen dalga geçiyo; "sıkıyosa kurtar"
Erman Gören
26-05-2005, 20:57
walla dün milan - liverpool maçını izledim shevcenko seedorf kaka crespo bile pres yapıodu .. bende o olaydan etkilendim bi de alex pres yapsa die geçirdim içimden işte o zmn 4 4 lük olcak walla ..
Volkan Peri
27-05-2005, 02:49
Tebrikler Fenerbahçe!
26 Mayıs 2005 Perşembe
Brezilyalı yıldızımız Alex de Souza, kendisine ait resmi web sitesinden yaptığı açıklamada şampiyonluk sevincini şu sözlerle dile getirdi:
"Arkadaşlarım,
Önümüzde hala bir maç var ama onun sonucu hiçbirşeyi etkilemeyecek. Dönemle ilgili bahsetmeden önce bize şampiyonluğa getiren maçtan bahsetmek istiyorum. Rekabetin bariz olduğu, klasik bir derbi maçı oldu ve Marcio Nobre`nin ikinci yarının ortalarında attığı bir golle gelen galibiyet(.Brezilya dışındaki ilk Şampiyonluğum).
Bizim şampiyonluğumuz sorgulanamaz. En iyi atak ve defansa sahibiz ve oynadıgımız 33 maçtan 26`sını kazandık. Buna rağmen her maglubiyetten sonra Türk basını her mağlubiyeti öcü gibi gösterebiliyor ve takımımızla ilgili bir sürü şüpheler üretebiliyordu.
Evet, önemli olan kazandığımız ve bundan dolayı sevinçliyim. Brezilya`dan bir çok şüpheyle gelmiştim ama kabiliyetlerimi gösterebildim ve Fenerin şampiyonluğu kazanmasında yardımcı olduğum kanaatindeyim. Oynadığım 30 maçta, 24 gol attım ve 15 gole asist sağladım. Bu rakamlar gösteriyorki yeterince yardımcı oldum zaten bu beni mutlu ediyor. Bunun dışında bir çok değişik şekilde gol atabildim... Kafayla, faulden, sağ ayakla, sol ayakla ve ceza sahası dışından. Kısacası olabilecek her şekilde.
Bu dönemdeki başarının dışında, sanırım önümüzdeki dönemde çok daha iyi oynayabiliriz ve inanıyorum ki elde ettigimiz başarıdan daha büyüklerini kazanabiliriz. Bunun için yeni destek anlaşlamalar yapılıyor olması da çok iyi olur(Bir Brezilyalı daha çok iyi olur). Eminim ki diğer takımlar Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş bizim 3. şampiyonlugumuza ulaşmamızı engellemek için yeni antlaşmalarla takımlarını güçlendirecekler ve önümüzdeki dönem şimdikinden daha zor olacak.
En son olarak, bizi bir çok durumda destekleyip zafere götüren Fener taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Bizi bir çok zor durum dahil her zaman desteklediler ve bizim kapasitemizden artık şüpheleri yok. Çok teşekkürler! Bu zafer sizlerin!
Şimdi biraz dinlenme zamanı çünkü yakında, bir kupa daha kazanmak için, Brezilya milli takımında top koşturacagım. Sonra, tatillerin akabinde buraya tekrar geliyorum ve bu dönem nasıl mutlu olduysam bu mutluluğu tekrarlamak için gayret edecegim.
Saygılarımla ve tabii ki FENERBAHÇE TEBRİKLER!!!
www.alex10.com.br
we love you alex de souza
Yiğit Arın
25-07-2005, 01:27
Alex geçen sene hepimizin sevgilisi oldu, hiç koşmaması, presi geçtim biraz defans dahi yapmamasına rağmen...
Ancak hazırlık maçlarında performansı gerçekten korkunç. Fazla detaya inmek istemiyorum, biliyorum çok tepki alırım ama sadece bütün kornerleri taca yollaması bile sanırım bazı şeyleri gösteriyor.
"Bir hazırlık maçıdır, geç!" demek istiyorum ama gerçekten dilim varmıyor böyle bir Alex'ten sonra. Avrupa için kendisinden şüphelerim vardı. Hala da var. Bu denli koşmayan, defans yapmayan bir futbolcu Avrupa'da başarılı olmak için çoook daha fazla çaba sarf etmeli ama şu maçlar bana bu fikri vermedi ne yazık ki!
Umarım Alex beni utandırır...
Emre Akça
25-07-2005, 15:01
Günümüz futbolunda farklı futbolcu profillleri vardır.Alex De Souza da bu profillerden biridir. Alex buraya ilk geldiğinde dediki beni pres yapmak için aldılarsa transfer olmasın demişti.
Maçtan sonra bana diyolar ya Alex berbattı maça bakıyorum 3-0 yenmişiz 2si alex golü 1tanede asist. Alex bu takıma bitiricilik için geldi ve görevinide yapıyo onu eleştirenler alex gittiğinde nasıl gitti diye yas tutacaklar hatta başkanı yönetimi asmaya çalışacaklar. Serkan , kemal aurelio mehmet tuncay zaten koşan insanlar bunları kostuaracak bir insan herzaman lazım bize.buraya alex kosmuyo diye yazanlara sadece gülüyorum biz alexi aldığımızdada aynıydı yine aynı.Bende bundan memnunum.
Yiğit Arın
25-07-2005, 15:14
Ömer Üründül ne demiş bilmem ama Avrupa konusunda fikrim aynı. Belki hazırlık maçlarındaki takımın berbat performansı ve Alex'in de buna katılmasının verdiği bir anlık sinirle çok doğru bir yazı olmadı. Böyle bir Alex'i daha önce izlemediğimizden de olabilir. Neyse... Alex'in geçen seneki performansını sürdüreceğinden zaten herkes emin ve bunun da Türkiye için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünebiliriz. Kimse Alex'in çıkıp Serkan veya Selçuk kadar koşmasını istemiyor ama Avrupa için Alex'in bi patlama yapmasını beklemek, küçük maçların büyük oyuncusu diyenleri utandırmasını istemek hakkımız. Son maçtan sonra baya bi endişelendim ama geçen seneki hazırlık maçlarını ve ligteki Alex'in performansını düşününce şimdilik yorum yapmamanın daha doğru olduğuna karar verdim.
CL'deki maçlardan sonra Alex'e övgüyle dolu bir mesaj yazmak üzere konuyu kapatalım şimdilik. :)
Yunusemre Coşan
25-07-2005, 15:57
Sağ ayağını da düzelt be ya..
Alper Çakır
25-07-2005, 16:35
Alex topu rakip takımın yarısı sahasının ortasında alınca neler yapabildiğini görüyoruz. Alex'ten daha fazla koşmasını beklemiyorum. Büyük maçlarda kötü oynadığına da inanmıyorum. O kötü göründüğü maçlarda top alamadığı için pek görünmedi sahada.Aslında bu problem tamamen sistemle alakalı. Alex, Aurelio ile takımın en önemli oyuncusu.
Geçen sezon yaptığı istatistikleri hiç bir futbolcu kolay kolay yapamaz.
Eminim ki Alex bu sezon daha iyi olacak ve Avrupa maçlarında daha çok topu ayağına alacak ve maestroluğunu daha çok göreceğiz.
Erman Gören
26-07-2005, 02:08
alex in koşmaması bencede sorun değil ama bu hazırlık maçlarında çok isteksiz göründü beni biraz o korkuttu böle hiç hewesi kalmamış gibiydi .. gerçi hazırlık maçını böyle büyük futbolcular pek iplemio ondandır heralde lig başlayınca gene eski aleximiz olur umarım ..
Ömer Birdal
26-07-2005, 02:59
ALEX; bize futbolun güzelliklerini, o sempatik tavirlariyla gösteren, pareirra dan beri özledigimiz o breziya havasini takima getiren, asla bir yildiz futbolcu kompleksine girmeyen, elalemin "ortega gibi olur" sözlerini söylediklerine pisman eden, yine ayni elalemin "futbolcu dedigin kosar" seklindeki atip tutmalarini bir çirpida iade i cevap yapip, kendi tarzini, oyun stilini benimseten, kendisini öyle kabullenmeleri gerektigini ögreten, geçen sezon attigi attirdigi güzel, ve çogu zamanda bir o kadar anlamli (bkz:gençlerbirligi her 2 maç .. vs.vs) anlamli gollerle bizleri doyuran, futbol konusundaki yeteneklerini söylemeye bile gerek duymadigim üstün bir futbol adamidir....
Onur Aloğlu
31-07-2005, 16:14
Alex'i tartışabilme lüksümüz de var ya... inanılır gibi değil.
Alex'in futbolculuğunu tartışmak eşyanın tabiatına aykırı arkadaşlar, o iyi bir futbolcu ancak her iyi futbolcu gibi iyi günü kötü günü var. Lütfen geçen sene hangi dakikalarda hangi golleri atmış bir bakalım, kaç gol kaç asistle oynamış bir daha bakalım. İsteriz elbette o mevkii de bir Ronaldinho olsun ama yok arkadaşlar, tama büyük kulübüz, daha da büyüyeceğiz ama henüz Alex'i tartışma lüksümüz olması için çok erken arkadaşlar. Appiah da geldi, şimdi o hem Alex'e hem de Marco'ya oksijen deposu olacaktır. Ben eminim.
Yiğit Arın
31-07-2005, 16:18
İyi niyetli olsan ondan sonra yazdığımı da okurdun. Ama laf sokunca kendini iyi hissettiysen, senin adına sevindim. Seviyeyi de yüksek tuttuğun için ayrıca teşekkürler.
Alper Çakır
17-08-2005, 13:15
Alex'in köşesi
Fark edilenler
Alex
14/08/2005 às 13H01
Arkadaşlarım,
Türk super liginin Diyarbakırspor ile yapılan son maçında şu iki önemli şeyin farkına vardım.
1) 2005-2006 süper ligi hayal ettiğim gibi önceki sezonlardan daha zorlu olacak. Her rakip Fenerbahçenin arka arkaya üçüncü kupasını engellemek için,.özellikle bizim başlıca rakiplerimiz iyi transferler yapıp güçleniyorlar. Şimdiye kadar bizim ekibimiz geçen yıla göre iyi bir görüntü sergilemedi. Aynı eksiklerimiz var ve farklı bir şey sunamadık. Futbolcular isteksiz değiller (hatta bu istek bizde daha çok var), ama saha içinde organizasyon eksikliği var. Diğer ekipler bizim nasıl oynadığımızı biliyorlar ve eğer yeni bir şey yapmazsak maçlar zorlu olacak. Arka arka üçüncü defa şampiyon olacağımıza inanıyorum ama daha çok antreman yapmalıyız ve daha iyi oynamalıyız.
2) Kapalı kapılar arkasında oynama cezası bir futbol takımı için bir zalimlik. Oyun havası olmuyor ve atmosfer çok kötü oluyor. Kulüp stad ile para harcıyor, ışıklara, hakemlere para harcıyor. Buna karşın geri dönen bir şey yok, çünkü taraftarlar stada giremiyor. Saha içinde amatör futbolu oynuyormuşuz gibi hissediyoruz. Bütün bunlar misafir takımın leyhine işliyor. Sonuç yüzünden söylemiyorum (2-2 beraberlik) ama taraftarların yokluğu bizi çok zarara soktu. Çünkü bizim taraftarlarımız her dakika bizi destekliyerek bizi galibiyete itiyorlar.
kaynak www.alex10.com.br
Serkan Özen
21-08-2005, 23:02
Alex bana haala tatil havasında gibi geliyor nedendir anlamıyorum. O'nun savunmada zaafı olduğunu, rakibini takip edecek koşuları yapmadığını biliyorduk zaten ve yadırgamıyorduk da. Ama sanki hücumdaki görevini de biraz ihmal eder gibi bir görüntüsü var. Gole yönelik yıldız oyuncular savunma yapmak için pek gayretli olmazlar ama hücum için de ellerinden geleni yaparlar. Alex şu 3 haftada bana bu görütüyü sezdiremedi nedense. Ayağındaki topla basit oynadığını hepimiz biliyoruz ama pek sorumluluk almıyor. Tek farkla önde olduğumuz 35 dakika boyunca birkaç pozisyon dışında hep skoru korumaya yönelik topu Fenerbahçe'de tutma adına oynadı gibi geldi bana. Oysa biraz daha gayretli olsa farkı 2'ye çıkarsak çok daha rahatlayacaktık ve rakibin son dakikalardaki duran toplarını "Acaba birinin bir yerlerine çarpar da içeri girer mi?" endişesiyle izlemeyecektik. Bunda taktik gereği forvet gibi oynatılması sebebiyle rakip defansın markajına yakın yerlerde topla buluşması da etkili ama onu değiştirecek kişi kendisi değil Cristoph Daum'dur.
Bir de korner ve duran toplarındaki isabet oranında geçen seneye oranla biraz düşüş var gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz?
Alper Çakır
22-08-2005, 00:41
Alex sanırım halen son sakatlığının etkisinde ve formunu bulamadı.
Alex yakın zamanda form tutacaktır. Halen takımın en önemli silahı.
Yiğit Arın
22-08-2005, 05:10
Ben bu hafta Alex'i daha iyi buldum. Özellikle ilk yarıda adam markajında olmasına rağmen, onca pozisyonumuzun çoğunda imzası vardı. Bi kaç şutunu da zdravkov güzel çıkardı. 2-1den sonra ise özellikle Semih'in çıkmasıyla ileride çoğalamamaya başlayınca pek ileriyi düşünmemesi ve zamana oynaması da kabul edilebilecek gibiydi. Ama ben bi gelişme gene de gördüm. Umarım ileriki haftalarda daha da iyi olacaktır.
Korner ve frikiklere gelince, ben onun kullanmasından değil de rakiplerin artık 11 kişiyle ceza sahasında olmasına ve Servet ile PVH'nin yokluğuna bağlıyorum. Yoksa Luci bi kere boşta kaldı, onda da top direk kafasındaydı, o dışarı attı. Diğer toplar da hep en tehlikeli noktaya düşmeye devam ediyor.
Ha bunları klasik Türk taraftarınının bir yıldızı görmemişler gibi putlaştırarak şişirmesi olarak kesinlikle yazmıyorum, gerçekten böyle düşünüyorum. Eleştirilecek oldu mu da ilk eleştiren zaten genelde ben oluyorum ve tepkileri de çekiyorum... Gençlik gene toplanır yarın, bırakın şu adamın yakasını gibisinden. :)
Ahmet İnal
22-08-2005, 16:52
alex öyle bir adamki bu ne biçim adam ya hiç oynamıyo takımı eksiltiyor dediğin anda öyle bir zamanda öyle bir hareket yapıyorki insana dediğini resmen yalatıyor
birde bence diyelim alex sağda köşe atışını kullandı top soldan tekrar kornere çıktı haydi adam sahayı enlemesine gidene kadar karşı defans yerini alıyo bunun yerine sol köşeye en yakın adam kullansa daha iyi olur gibime geliyor ama alex bu çok fazla konuşmaya gelmez kısaca ne mutlu alex de souza gibi bir futbolcuya sahibiz [tapınmahareketismileyi] :)
Utku Karataş
22-08-2005, 17:16
arkadaslar haklisiniz alex bu ... yürüyerek bize cok mac kazandirdi ..ama artik alex'sin yürüyerek gol attigi takimlar degisti.. özellikle bu sezon kosan tak1m basan tak1m is yapacak.. eger alex böyle yürümeye devam ederse.. bizi zor günler bekliyor acikcasi........
Erhan Şişli
22-08-2005, 17:56
Ya arkadaslr bildiiniz gibi alex brezilyalı ve brezilyada sadece sezon başı antremanları yapılır.daha sonra haftada 2 hatta çoğu kez 3 maç yapılır.oyuncular bu maçlarda form tutar.Alex te suan bu süreci yaşio.çok değil 1-2 maç daha sabredersek Alex yine bildiğimiz alex olacaktır.Yine golleri,çalımları ve asistleriyle bizi coşturacaktır.biraz daha sabır...
Ersin İleri
27-08-2005, 21:52
hayatımda bir rivaldonun golü bir de bu gol şapka çıkarmak lazım bu adama..harikasın alex
Erdinç Zaman
27-08-2005, 22:34
Alex ya eleştirenlere cevabını guzel bir gol ve guzel bir oyunla sert bir cevap verdi...
Helal olsun sana
alex alex alex alex alex alex alex alex
Gaye Sülün
27-08-2005, 22:48
Hayatımda izlediğim en güzel gollerden biriydi.Avrupa Avrupa Duy sesimizi!!!!!
Erhan Şişli
27-08-2005, 22:52
alex show yeniden sahne almaya başladı ;)
Bahriye Tekin
27-08-2005, 23:05
o nasıl güzel bir vuruştu öyle...
ayaklarına sağlık... :D
Fatih.Celik
27-08-2005, 23:08
hayatımda gördüğüm en güzel gollerden birisi...bu kadar olur ya..ilah bu ilah (haşa) :P
Serkan Özen
28-08-2005, 00:13
Alex bana haala tatil havasında gibi geliyor nedendir anlamıyorum. O'nun savunmada zaafı olduğunu, rakibini takip edecek koşuları yapmadığını biliyorduk zaten ve yadırgamıyorduk da. Ama sanki hücumdaki görevini de biraz ihmal eder gibi bir görüntüsü var. Gole yönelik yıldız oyuncular savunma yapmak için pek gayretli olmazlar ama hücum için de ellerinden geleni yaparlar. Alex şu 3 haftada bana bu görütüyü sezdiremedi nedense. Ayağındaki topla basit oynadığını hepimiz biliyoruz ama pek sorumluluk almıyor. Tek farkla önde olduğumuz 35 dakika boyunca birkaç pozisyon dışında hep skoru korumaya yönelik topu Fenerbahçe'de tutma adına oynadı gibi geldi bana. Oysa biraz daha gayretli olsa farkı 2'ye çıkarsak çok daha rahatlayacaktık ve rakibin son dakikalardaki duran toplarını "Acaba birinin bir yerlerine çarpar da içeri girer mi?" endişesiyle izlemeyecektik. Bunda taktik gereği forvet gibi oynatılması sebebiyle rakip defansın markajına yakın yerlerde topla buluşması da etkili ama onu değiştirecek kişi kendisi değil Cristoph Daum'dur.
Bir de korner ve duran toplarındaki isabet oranında geçen seneye oranla biraz düşüş var gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz?
Teşekkürler sahip. Eleştirilerimizi duydu mu ne?
Gol atmadı yaa o gol değil başşşşka bişi...
Bahriye Tekin
28-08-2005, 00:20
alex show yeniden sahne almaya başladı ;)
devamı haftaya artık. ;)
Burhan Günarslan
28-08-2005, 00:22
sen nasıl insansın arkadaş o ne goldür öyle ya ayakta alkışlanacak bir gol
her bilgisayarın arşivinde mutlaka yer alması lazım
Kerem Çalkılıç
28-08-2005, 00:58
Abi zaten gol oldu, biz şöyle bir dumur olduk, birkaç saniye kaldık öyle. Sonra kendimize gelince gooool diye bağırabildik ancak. ;D
Yok yok... Bu adam futbolcu falan değil, resmen büyücü. ;D
Ozan Avcu
28-08-2005, 01:01
Şimdiden Sezonun en güzel golü olarak ilan edebilirim.
Tek kelimeyle mükemmel...
Erdinç Zaman
28-08-2005, 01:01
Yok boyle bir gol yahu ya senin Allah ına kurban ya hayatım boyunca gorduğum en guzel gooolldu be
Helal olsun ALEX
Erkut Günel
28-08-2005, 01:35
avrupa da haftanın golü olucak bu...
ya neyi tartışıyoruz ki adam top felan oynamıyo şiir yazıyo be..defalarca izlesem doymam o golü
Ozan Avcu
28-08-2005, 01:41
Bakınız Ercan Tanerin gol sonrası anlatımına...
"Alex Mükemmel bir gol
yok böyle bir gol
yok böyle bir gol
Muhteşem, Muhteşem, Süper bir gol
Sahalarda ender görülen bir gol Kadıköyde görülüyor
Alex sambayı yapıyor
Fenerbahçe beraberliği sağlıyor
Yok böyle bir gol sevgili futbolseverler
Süper bir gol Alex
Golde alexin imzası var
Muhteşem, Süper , HArika bir gol bu
Alex in golü
İnanılmaz bir vuruş brezilyalı yıldızdan
Alex De Souza muhteşem bir gol atıyor
işte gol
Tribünlerin ayakta alkışladığı gol
Tekrar tekrar görüntüde
Alex in golü
Süper bir gol atıyor Alex"
Bahriye Tekin
28-08-2005, 01:44
"Alex Mükemmel bir gol
yok böyle bir gol
yok böyle bir gol
Alex sambayı yapıyor
Süper bir gol Alex
Golde alexin imzası var
Alex in golü
işte gol
Tekrar tekrar görüntüde
Alex in golü
ben golün şaşkınlığından hiç duymamışım bunu. :)
Serkan Özen
28-08-2005, 02:11
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/27082005samsunspor007.jpg
Şabettin Doğan
28-08-2005, 02:35
alex de souza nın gol yorumu:
''hayal ederseniz gerçekleştirirsiniz''
Yiğit Arın
28-08-2005, 02:55
Bu da taraftarımızın tepkisi :D
http://img319.imageshack.us/img319/6189/fenerbahce1samsunspor100018zk.jpg (http://imageshack.us)
Burç Kurtoğlu
28-08-2005, 03:28
ilk defa bu gun alex ten beklediğimiz futbol sahadaydı...
Onur Aloğlu
28-08-2005, 03:53
İnsan değil bu Alex, insan evladı böyle birşey yapmaz ya... Leman okuyanlar bilir, bu vuruşu, golü "haftanın ohannesburgerlerine" koyarım abicim
Şabettin Doğan
28-08-2005, 13:14
her topa rövaşata yapmaya çalışanlara çok güzel ders verdi KRALEX...
başa sarıp sarıp izlesinler artık tabi tv pc vs.alıcak paraları varsa ;)
Kürşat Filiz
28-08-2005, 13:40
sağ ayakla vurdu topa...ilginç valla...hafif balık gibi.
Burhan Günarslan
28-08-2005, 13:52
"Alex Mükemmel bir gol
yok böyle bir gol
yok böyle bir gol
Alex sambayı yapıyor
Süper bir gol Alex
Golde alexin imzası var
Alex in golü
işte gol
Tekrar tekrar görüntüde
Alex in golü
http://forum.antu.com/images/smilies/geberdim.gif
Burhan Günarslan
28-08-2005, 14:02
alex futbol öğretiyor
Kürşat Filiz
28-08-2005, 14:04
alem futbolcu görüyor
gol izliyor...
Fatih Göğebakan
28-08-2005, 15:47
Yok böyle bir gol ya :)
Gerçekten bir gol insanı bu kadarmı coşturur ... Golü antu'dan indirdim ve Ercan tanerin coçkusunun da etkisiyle galiba şuan 50.kez izliyorum..İnsan bıkmıyor walla:):):)kıskananlar çatlasın ne diim....
Savaş Özmen
28-08-2005, 17:31
İŞte dun oldugu gibi hep sorumluluk alsa yetekleri daha ön plana çıkacak,bizler de hep mest olacagız...
Hep böyle devam et ALEX. ;)
Murat Karaman
28-08-2005, 17:55
Fizik kurallarını alt üst eden bir goldü...bi tuncayın manchester a attığı gol,bi de bu gol beni bu kadar heyecanlandırdı...tekrar tekrar izlemesi geliyor insanın!
Burhan Günarslan
28-08-2005, 19:25
http://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gifhttp://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gifhttp://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gif
Merve Sezen
28-08-2005, 19:34
http://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gifhttp://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gifhttp://img320.imageshack.us/img320/5606/417111fc.gif
evet bende alex in ne kadar harika gol attığını söylicektim ama bana gerek kalmamış bunlar herşeyi anlatıo:)
Burhan Günarslan
28-08-2005, 19:39
evet bende alex in ne kadar harika gol attığını söylicektim ama bana gerek kalmamış bunlar herşeyi anlatıo:)
koptum ben smileye http://forum.antu.com/images/smilies/geberdim.gif
Murat Karaman
28-08-2005, 19:40
Bu da taraftarımızın tepkisi :D
http://img319.imageshack.us/img319/6189/fenerbahce1samsunspor100018zk.jpg (http://imageshack.us)
bende şaşırdım bu ne ya die!tepkim hemen hemen resimdekine benzerdi.Allah başımızdan Alex i we bu güzel gollerini eksik etmeye ;D
Yasir Yılmaz
28-08-2005, 20:24
aynen
Şükrü Günal
28-08-2005, 20:36
Herkesin gıpta ile izlediği bir dünya starını barındırmak gurur ötesi birşey.Ee şimdiye kadar yaptıkları çok çok iyiydi.Şimdi asıl serüven champions league de.San Sirodaki mücadele samba rüzgarı içinde geçecek.Alex-Kaka mücadelesi ilgiyle izlenecek.Tuncay-Schevchenko mücadelesi de ayrı bir zevk olacak.Alex hakikaten bir marka.
Aydın Delbesoğlu
28-08-2005, 20:41
arkadaşlar alex in attığı gol bence yılın golü tabi o daha iyisini atmazsa:) dünden beri golü tekrar tekrar izliyorum...
Muhammet Budak
29-08-2005, 15:03
golden sonra kısa bir şaşkınlık geçirdim sonra coştuk tabi.ama dün akşam tvde izleyince daha iyi anladım ne kadar harika bir gol olduğunu.ama alexin o gece yaptıkları sadece bu gol değil.o gece gerçek bir büyücüydü alex.en az 5 defa samsunlu futbolcuları rezil ederken bizi de coşturdu.oh be sonunda KRAL döndü.alem futbolcu görsün.ben de şu an alıntıdaki gibi yapıyorum kralımıza...
Hakan Güneş
14-09-2005, 18:00
ben bu alexden sıkılmaya basladım arkadaslar.hatta satalımgıtsın *su adamı.mılan macında bıtane olumlu hareketıyoktu.bı kısıeksık oynuyoruz.bakın lyondakı junınonya'ya,adam neler yapıyor.ortegayı harcadıkbosuna.yazık cokyazık.
Serkan Özen
14-09-2005, 18:12
Höt diye dalmış oluyorum ama bak elin gavuru Alex'i ne kadar övüyor.
uefa.com'dan. ( http://www.uefa.com/Competitions/UCL/FixturesResults/Round=2201/match=1100258/report=RP.html )
Anelka threat
Determined not to let Milan extend their advantage, Fenerbahçe started the second half more positively. Anelka's pace began to expose Maldini and the visitors nearly exploited Milan's lack of speed at the back when Alex released the forward with a magnificent through-ball. Anelka sprinted past Maldini and Nesta and should have restored parity but was let down by a wayward shot.
Hatırlarmısın bilmem; İstanbul'daki finalde Kaka Crespo'ya bir arapas atmıştı Crespo onu gol yapmıştı, Anelka daha 48.de o pozisyonu gol yapsaydı Alex süper bir asist yapmış olacaktı. Ayrıca girdiğimiz her pozisyonda Alex var ve o kritik anda o penaltıyı o şekilde ters köşeye atabilecek kaç oyuncu var sence kadromuzda. Adamdan tek başına topu alıp 11kişiyi de geçip gol atmasını beklemeyin gözünüzü seveyim dünyada bunu yapabilen hiçbir adam yok ya?
Bi de şöyle bi düşünce var yok Milan'a atamadıktan sonra Malatya'ya Konya'ya Kayseri'ye ona buna atmışın ne önemi var. Kardeşim adam Milan'a atamadı diye - ki attı yani penaltıdan - diğer takımlara da atmayacak mı? Geçen sene sırf Alex'in gol ve asistleriyle kaç puan kazandık sen biliyor musun?
Şunu da unutma 3ü penaltıdan olsa da geçen sezon derbilerde en çok gol atan oyuncu 4golle Alex de Souza'dır ve ona en yakın adamlar 2şer gol attı. (Carew, Gökdeniz)
Serkan Özen
14-09-2005, 18:51
koptum ben smileye http://forum.antu.com/images/smilies/geberdim.gif
Ya Burhan benim aylar önce bulduğum smiley'le karizma yapıyosun olmuyo ama ;)
http://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gifhttp://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gifhttp://img236.exs.cx/img236/4017/alabarmuchos5vo.gif
Aaaaleeex - Aaaaleeex - Aaaaleeex - Aaaaleeex
Burhan Günarslan
15-09-2005, 13:39
Ya Burhan benim aylar önce bulduğum smiley'le karizma yapıyosun olmuyo ama ;)
nerden bileyim senin 4 ay önce o smileyi topic'e koyduğunu ;)
neyse alex penaltıdan başka ne yaptın be şöyle kendini göster artık cl arenada
Onur Aloğlu
15-09-2005, 13:42
yeri gelmişken; iyi ki doğdun alex..
Ufuk Peker
15-09-2005, 14:36
alex de omlet oldu desene ;D
Bahriye Tekin
15-09-2005, 15:00
iyi ki doğmuş walla :)
Şabettin Doğan
15-09-2005, 15:38
ben bu alexden sıkılmaya basladım arkadaslar.hatta satalımgıtsın *su adamı.mılan macında bıtane olumlu hareketıyoktu.bı kısıeksık oynuyoruz.bakın lyondakı junınonya'ya,adam neler yapıyor.ortegayı harcadıkbosuna.yazık cokyazık.
dostum sen bi doktora git bence göz doktoru falan mesela.
mutlu yıllar alex iyi ki doğdun iyi ki fenerbahçemizdesin
nice zaferlere birlikte işallah...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.