PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk lokumu artık rum lokumu oldu!!

Hakan Ateşler
02-11-2007, 11:23
Tarihimizin, kültürümüzün bayramları"mız"ın en önemli tatlılarından biri olan lokum artık avrupa birliği ülkelerinde resmi olarak kıbrıs lokumu olarak bilinecek. Rumlar yaptıkları çalışmalar sonucunda lokumu kendi üstlerine aldılar. Antep'in baklavasını bile zannedersem kendi üstlerine ya aldılar ya da almaya çalışıyorlardı. Şu anda türk lokumunu bütün dünya biliyor ama 15 20 sene sonra rum lokumu diye diye insanlar onu da unutacak...

Kemal Aktürk
02-11-2007, 11:52
Benim anlamadığım bu tescil işi için ne yapmak gerekiyor? Ne menem ne zor bir iştir ki her seferinde "vay anasını şerefsizler bunu da kendilerine mal etti" demekten başka elden bir şey gelmiyor.

Ömer Yeşilyurt
02-11-2007, 12:34
Neyimize sahip çıkıyoruz ki lokumumuza çıkalım:( Tüm avrupaya medeniyeti Osmanlı öğretti şimdi biz onların kapısında medeniyet dileniyoruz...
cık cık cık olacak iş değil!...

Murat Karaman
02-11-2007, 12:49
Gece haberlerinde izledim..

Turkish Delight olarak bilinen lokum artık Cyprus Delight olarak AB topraklarında piyasaya sürülecekmiş.Lokum,artık ' Lokumi ' oldu..

Şimdi bizim yetkililerimiz itiraz edecekmiş gerekli yerlere.Eğer Lokumi ile Lokum'un malzemeleri,yapımı vs.aynı ise adının değiştirilmesi için başvuruda bulunacaklarmış.

Afiyet olsun..

Güzide Ören
03-11-2007, 03:21
Baklavadan sonra bir de lokum krizi çıktı..Bizimkiler bişeyler sonuölandıktan sonra sahip çıkmaya çalışıyor .O zamanda iş işten geçmiş oluyor.:(

Burcu Akkaş
03-11-2007, 12:52
Bu kadar olmaz ama biz neyimize sahip çıktık ki lokumumuza sahip çıkalım,Atatürk'ün yeni bir konuşması çıktı gören oldu mu bilmiyorum,yanında amerikan elçisi ve duruşu sesi o kadar tavizsiz ki bir de bugünkü halimize bakın,itiraz edicekler ama ne olucak çok merak ediyorum?Olan oldu.

Safa Arıkan
03-11-2007, 13:39
Hep zaten gelenek budur bizler yaparız onlar sahiplenirler armut piş ağzıma düş hesabı veya biz önceden bunu tescil ettirmediğimizden dolayı onlarda meydanı boş buluyor tabi...Bunlara armuttan daha işlevsel şeyler vermeli o zaman ne yaparlar acaba?

Emine Akalın
03-11-2007, 22:05
:( Çok kötücidden yaa Artık has türk lokumumuz dahi yok :agla:

Ali Yıldırım
06-12-2007, 03:22
Rumlar bize ait olan şeyleri sahiplenmeye çalışyorlar.Bunu eskiden beri yapıyorlar.Arkadaşlar hatırlar mısınız bilmem 1997 yıllarında Hacivat-Karagöz oyununu sahiplenmeye çalışıyorlardı.Rakımıza,baklavamıza ve şimdi de lokumumuza sahiplenmeye çalışıyorlar...Sadece kültürümüzü değil yaşadığımız coğrafyayı bile sahiplenmeye çalışıyorlar.Bu duruma izin vermeyelim arkadaşlar...ben msn listemdeki herkese bu konuda mail attım.Umarım maili alan arkadaşlarım da arkadaşalarına yollamışlardır.Rumlar psikolojik savaş başlatmaya çalışıyorlar.kendileri kaşındılar....

Tuncer Yıldızoğlu
06-12-2007, 12:40
laaaaaaaaaayn adi herifler Rahat bırakın lokumumuzu. Lokum bizimdir bizim kalacak. Turkish Delight denen bi kavram var ya.