Orijinalini görmek için tıklayınız : Edu Dracena
Berke Keklikoğlu
28-08-2006, 14:10
Cruzeiro takımının defans oyuncusu artık Fenerbahçeli..18 Mayıs 1981 tarihinde dünyaya gelen Edu, 1.87 *boyunda ve 80kg. ağırlığında. Oyuncu 2002 yılında Olympiakos formasıyla kısa bir Avrupa tecrübesi yaşamış daha sonra ülkesine dönmüştü. 2003 yılından beri Cruzeiro formasını giyen Edu, takımıyla 161 kez sahaya çıktı.25 yaşındaki oyuncu, Brezilyalı oyuncumuz Alex de Souza ile birlikte Cruzeiro’yu şampiyon yapan isimler arasında yer alıyor.Edu, Bugün *17.25’de İstanbul'a geliyor.
Defansa büyük katkı sağlıyacaktır.Hayırlı Olsun..
Kişisel web sitesi http://www.edudracena.com.br/
Emre Akgün
28-08-2006, 14:36
hayirli olsun... formasinin hakkini verir umarim
Çağatay Tatar
28-08-2006, 14:51
bu sene lıverpool dan tutun mılana kadar bırcok takım ıstıyomus edu yu bana cok yararlı olucak gıbı gelıyo herkese hayırlı olsun...
Onur Aloğlu
28-08-2006, 14:59
Hala kimin gideceği açıklanmadı... Elbette ki hepimiz Lucino tahmininde birleşiyoruz. Ancak 7. yabancı olarak gelen Edu' nun kimin yerine geldiği konusunda resmi açıklama yapmayan yönetimimizin, bu şekilde davranarak ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim.
Emre Akgün
28-08-2006, 15:08
onur luciano gidecek kesin.. ameliyat falan olmasi gerekiyormus daha.. uzun zaman futbol oynayamaz luciano
İlker Üçer
28-08-2006, 15:13
Yönetim hala Ülker birleşmesi konusunda net bir açıklama yapmadı, Luciano konusunda da yapmaması normal geliyor bana...
Edu'yu ne yalan söyliyim doğru düzgün hiç izlemedim ama duyumlar çok olumlu, geçen sene Brezilya'nın altın onbirinde Lugano ile göbekte yer alıyormuş. Hayırlı olsun...
Bu arada Malik Fathi söylentisi umarım doğru çıkar, UEFA'da yararlanamayız ama çok başarılı bir transfer olur eğer gerçekten ilgileniyorsak ve alabilirsek...
Muzaffer Eken
28-08-2006, 15:18
tanıtımında iyi bi topçuya benziyo umarım bu asil forma için için gereken herşeyi en iyi şekilde yapar.hayırlı olsun ...
Kerem Çalkılıç
28-08-2006, 16:54
Bu da "de Souza" çıktı yau. ;D
Tam ismi: Eduardo Luiz Abonízio de Souza
Mustafa Ünal
28-08-2006, 17:03
Hala kimin gideceği açıklanmadı... Elbette ki hepimiz Lucino tahmininde birleşiyoruz. Ancak 7. yabancı olarak gelen Edu' nun kimin yerine geldiği konusunda resmi açıklama yapmayan yönetimimizin, bu şekilde davranarak ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim.
+1
Çağatay Tatar
28-08-2006, 19:08
edu nugun gelıyo we sawunmanın hem sagın da hem gobekte oynuyo gecen sene lugano yla bırlıkte altın karmanın sawunmasını olusturmus ayrıca bu sene lıvrpoll we mılan gıbı bı suru takım ıstıyomus...
İlker Üçer
28-08-2006, 19:10
Malik Fathi haberlerini internette okumuştum ama kaynağa dikkat etmemiştim, kaynak olarak "Sabah Grubu" gösterilmiş ki bu da bu haberin inandırıcılığını oldukça azaltıyor.
Serhat Özcan
28-08-2006, 19:26
resmi bi açıklama varmı arkadaşlar bu transferle ilgili fbtv den falan...
Serhat Özcan
28-08-2006, 19:47
evet luciyede bu yakışırdı hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkürler...
Tamer Akdağ
28-08-2006, 20:20
butun hersey için tesekkurler luciano...attıgın goller bi forwet oyuncusunun ki kadar klas we akıllıca...ozellkle bejeke ye attıgın rowesata we gese ye kupa macında attıgın o olaganustu gollerini we seni unutmayacagımm..
Ozan Ercan
28-08-2006, 21:11
Yaptigi fedakarlik dogruysa kendisine tesekkurler tabii ki ama Luciano veya Baskan soylemedikce inanmam kolay kolay. 2 sene once Luciano ve Nobre`nin kiralik sozlesmeleri uzatilmadi diye takimi son 3-4 hafta oynamamakla tehdit ederken sozlesmelerinin de apar topar uzatildigini hatirlatalim..
Fahri Ayçiçek
28-08-2006, 22:02
walla hayırlı olsun demekten başka bişey yok ama luciano iidi ya...yazık oldu...
Burak Talaz
28-08-2006, 22:04
Yaptigi fedakarlik dogruysa kendisine tesekkurler tabii ki ama Luciano veya Baskan soylemedikce inanmam kolay kolay. 2 sene once Luciano ve Nobre`nin kiralik sozlesmeleri uzatilmadi diye takimi son 3-4 hafta oynamamakla tehdit ederken sozlesmelerinin de apar topar uzatildigini hatirlatalim..
arkadaslar luciano gercekten cok iyi bi futbolcuydu ve ayni zamanda bana gore gercek fenerliydi.lutfen bole seylere inanip adamı karalamayalım.
Burak Talaz
28-08-2006, 22:06
arkadaslar luciano gercekten cok iyi bi futbolcuydu ve ayni zamanda bana gore gercek fenerliydi.lutfen bole seylere inanip adamı karalamayalım.
bu arada edu hayırlı olsun umarım bize cok yararlı olur lugano ile ikisi iyi işler yapar diye ümit ediyorum.
Burak Talaz
28-08-2006, 22:12
inşallah turgut hem o zamanda istediğimiz gibi atak oynayabiliriz.Adamlar korkudan atak bile yapamıyolar.İnşallah defans eski gunlerine doner
Fahri Ayçiçek
28-08-2006, 22:13
ben bu adamı biliyorum,luganodan daha ii bence
Hasan Muradoğlu
28-08-2006, 22:17
Bu oyuncunun mevkisi nedir?
Sag bek mi, stoper mi?
Burak Talaz
28-08-2006, 22:18
Evet ya inşallah. Bu arada noldu akşamki sakarya-fener konusu? :)
bilmem valla ben gec olmustu cıktım kapatmşlar galiba o başlıgı dimi?
Burak Talaz
28-08-2006, 22:19
Bu oyuncunun mevkisi nedir?
Sag bek mi, stoper mi?
gobekte oynuyo ama sağdada oynayabiliyomuş.
Burak Talaz
28-08-2006, 22:21
bencede başkaları gormeden iyi olmuş.
Burak Talaz
28-08-2006, 22:25
bencede burası değil yeri inşallah burada edu lugano ikilisinin başarılarından bahsedeceğimiz bir yer olur.
Burak Talaz
28-08-2006, 22:30
edu lugano elele, UEFA da finale ;D ;D
inşallah fatih.
Tamer Akdağ
28-08-2006, 23:39
Edu: "Düşünmeden kabul ettim"
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Brezilyalı Eduardo Luiz Abonizo de Souza (Edu), sarı-lacivertli takıma geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'den öneri geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim'' dedi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Edu, Fenerbahçe'den öneri aldığında ikinci kez düşünmediğini ifade ederek, ''Öneriyi hemen kabul ettim. Alex ve yeni transfer Deivid ile beraber Lugano ile de karşılıklı oynadık. Bu oyuncularla birlikte olacağım için mutluyum'' diye konuştu.
Edu, savunmada Lugano ile birlikte oynamanın kendisinin rüyası olduğunu belirterek, ''Bu benim bir rüyamdı. Fenerbahçe'de bir rüyamı gerçekleştiriyorum. Umarım çok büyük başarılara imza atacağız'' dedi.
-''100. YIL KADROSUNDA OLMAK BÜYÜK BİR GURUR''-
Edu, Fenerbahçe'nin 100. yıl kadrosunda bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.
100. yılda başarılı olmak için elinden geleni yapacağını anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Zico ile birlikte 100. yıl kadrosunda bulunmak benim için çok büyük bir gurur'' diye konuştu.
Edu, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan taraftarlara da teşekkür ederek, ''Taraftarlarımıza, bana gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Onlara en güzel karşılığı, sahaya çıktığımda vereceğim'' dedi.
28.08.2006
Kaynak : AA
Sercan Tuna
28-08-2006, 23:59
edu hayuırlı olsun takımımızaama ben fabio nuıngitmesini istyemiyorum keşekbir sene önce trab,nsfer edilseydide bu seneden sonratürk vatandaşı olabilseydi yada bjk ya nobreiçin yapılan kıyak bizedeyapıulsaydı gitme fabio istemiyorum gitmeni :'(
Burak Talaz
29-08-2006, 00:58
bende istemezdim gitmesini ama adam sakattı neyse artık gercekten cok iyi bir futbolcu ve cok karakterli bir insandı umarım yolu acık olur.
Şabettin Doğan
29-08-2006, 14:51
imzayı attı.ürkekliği ve heyecanı gözlerinden okunuyodu bence.ona sahip çıkarak FENERBAHÇE mizin büyüklüğünü gösterelim ve ürkekliğini yok edelim.bizden biri olduğunu hissetsin.hayırlı uğurlu olsun..
Seyit Soran
29-08-2006, 21:50
hayırlı olsun defans saglam olucak inşallah cok kolay goller yemeye baslamıstık kiev macında ve sakarya macı gerçi sakarya macında hakem katletti ama neyse artık 2 hafta sonrayı iple çekiyorum yani antalya macını kezman edu deivid 3 de oynıycaklar antalya ya gol show olabilir bence bu mac kacmaz
Mete Eker
16-09-2006, 12:20
Şu ana kadarki perfonmansı beni mutlu etmedi.Yan toplara çıkamıyor çok hata yapıyor.Uyum sorununa veriyoruz ama hemen tparlanmalı
Ahmet Gülbahar
22-11-2006, 00:53
luciano yla farkları yok!luciano nun artısı da var
duran toplarda büyük tehdit
Başar Kantar
22-11-2006, 01:08
belkide haklılık payı olan bir yazı ama şu an bence bunu değilde önümüzdeki zor maçları düşünmeliyiz...Sonra teknik kadromuz ve yönetimimiz gereğini yapar diye düşünüyorum ben...Saygılar...
Baran Kutlu
22-11-2006, 01:23
insallah o da düzelecek ; ama ne zaman..
Murat Aydın
22-11-2006, 12:39
Edu pek iyi sinyal vermesede inşallah iyi olur
Sercan Tuna
22-11-2006, 12:54
edu bildigim akdarıyla sol kanattada oynuyo sol kanattada denenilebilir. nasısla denem tahtası oldu takım
Sinan Bıçak
22-11-2006, 12:59
Edu Dracena konu başlığı kesmedi herhalde
Baran Kutlu
22-11-2006, 14:02
bende onun için oraya bi msj atıp yukarı aldım ama..
Ozan Ercan
23-11-2006, 01:47
Edu`nun formasinda Edu Dracena yaziyor 36 sayisinin ustunde :) Dracena dogdugu yerin adiymis yanilmiyorsam. O da Edu Dracena diye anilmis hep, sebebini kendisine sorun :)
Yiğit Arman
23-11-2006, 02:09
eduyu hangi açılardan eleştirdiğinizi açıkcası merak ediyorum. belki de kezmandan sonra takımdaki en iyi oyuncudur sadece bu seneki transferleri katarak söylemiyorum. bir kaç hatası oldu ama normal bir maç içinde gözle görülmeyen yüzlerce şey yapıyor aslında tabi ki de bir defansın yapması gereken şeyleri yapıyor ama takımda bunu en iyi gerçekleştiren defans o dur muhtemelen. alan daraltma , markaj bilmiorum ona odaklanıp izliyormusunuz maçın belirli anlarında da cidden zeki ve zekasını kullanan bir oyuncu.
can arat konusuna gelirsek de keşke lugano yerine o oynasaydı. gerçekten kirli oynayan bir oyuncu lugano maç içinde atmadığı dirsek yapmadığı riskli hareket kalmıyor.
Onur Aloğlu
23-11-2006, 02:28
Başlığı görünce yeni Meksikalı aldık zannettim...
Tuğba Tülü
23-11-2006, 02:48
Ben şahsen edu'da ışık görmüyorum inşallah yanılırım..Lucıano çok daha iyiydi ileri çıkıp gol atıyordu özellikle 6s'a Türkiye kupasında ve ligde attığı gol unutulur mu;) ha bide sakarya maçı var 90 da geçirmişti:D :D
Serhat Kılıç
23-11-2006, 14:34
bence edunun en buyuk eksikligi ki bu takımın en belirgin eksikligi defanstan top cıkaramaması.cunku lucianonun yerine o amacla alındı ve oyunu kurması gereken oyuncu simdiye kadar pek sorumluluk aldıgını göremedik ama newcastle macında cok iyi oynamıstı luganoyla.bjk macındada luganoyla ikisi defansif anlamda cok iyiydiler ama hücuma katkı bakımından 10 lugano 10 edu toplasak 1 lucino etmez.
Akif Ahmetoğlu
13-04-2007, 17:31
PFDK oyuncumuz Edu Drecana ya 3 maç ceza vermiş.Bu cezanın 1 maçını çift sarı karttan kırmızı karta diğer 2 maçıda kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle verilmiş.
Bu hakaret kuralı sadece bize işliyor anlaşılan.
Fatih Baştan
13-04-2007, 17:35
PFDK oyuncumuz Edu Drecana ya 3 maç ceza vermiş.Bu cezanın 1 maçını çift sarı karttan kırmızı karta diğer 2 maçıda kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle verilmiş.
Bu hakaret kuralı sadece bize işliyor anlaşılan.
Yazık ya hakaretmiş iliç dirsek atıyo direk kırmızı 2 maç alıyo edu çift sarıdan kırmızı yiyo 3 maç alıyo bide hakaret die bişi cıkartıyolar başımıza cok yazık bu federasyon nasıl olsa gidicez biz dusuncesiyle artık zıvanadan çıkmıştır.
Akif Ahmetoğlu
13-04-2007, 17:49
Hakaret mi güldürmesinler beni.Edu Drecana ya hakaret/küfür dolayısıyla ceza veremezler.Vedat yükselinde dediği gibi "Edu ya iki sarı karttan kırmızı kart verdim" bu da demek oluyorki Edu küfürden kırmızı kart görmedi çünkü küfür direkt olarak kırmızı kartı gerektirir.Zaten iki maç ceza aldıracak bir hareketin saha içinde sarı kartla cezalandırılması komik olurdu.Bu arada ya bizim oyuncular Türkçeyi çok hızlı öğreniyor yada MHK hakemlere portekizce kurs veriyor
Hüseyin Güler
13-04-2007, 17:53
bizi durduramayacaklar!!!
Hakan Ateşler
13-04-2007, 18:07
ayıptır ya iliç dirsek atıyor 2 maç. birincisi eduyu geçtim kasti dirsek atma nasıl 2 maç yaa. moldovan da dirsek atmıştıu 5 maç yemişti. ayıp
edu ne yapmış adamı itti die 2. sarı karttan atıldı 3 maç. şaşırdı bunlar iyice. 2 kupayı da alacaksın, bi yerlerine... iyice saçmalamaya başladılar artık
Ayhan Demirci
13-04-2007, 18:19
hakeme hakaretten almış cezayı.hangi diilde ettiyse.maşallah bizim hakemlerde her dili biliyo galiba:kizgin:
Gökhan Taşar
13-04-2007, 18:23
bugün hürriyet gazetesinde yazıyodu,Edu Türkçe bilmiyoki
Başar Kantar
13-04-2007, 18:56
allah belalarını versin !!!
Hakan Ateşler
13-04-2007, 19:21
aynen
Muhammet Budak
13-04-2007, 19:52
Hakemlerimiz çok bilgili ve eğitimliler her dili biliyorlar.
Fırat Aydın
13-04-2007, 20:30
Yeter artık!! Federasyonun ve MHK'nın saçma sapan kararları canıumıza tak etti. 17siyle mücadele etmemiz yetmiyormuş gibi bir de amcabeylerin ayak oyunlarıyla uğraşıyoruz. Bu sene 2 kupa alarak bu adamlara en net cevap verilmelidir. Edu'nun yokluğu tabii ki hissedilecektir ama Fenerbahçe büyük bir camiadır. Yerine oynayacak oyuncu bulunur. Canımızı sıkan şey yapılan adilm olmayan haksız cezalardır
Göktuğ Güllüce
13-04-2007, 21:21
sezon başından bu yana hakeme hakaretten atılan ve ceza alan futbolcular nedense hep fenerbahçeden oluyor ve bunların çoğu yabancı ve türkçe bilmeyen futbolcular (kezman,edu,appiah vs)... avrupada üst düzeyde hiçbir maçta görev almayan (17 yaş altı maçları hariç) türk hakemlerinin seviyesi ne zaman bu kadar yükseldiki her yabancı futbolcunun söylediği cümleleri anlayabiliyor ve anında türkçeye çevirerek hakaretten dolayı cezalandırıyor...ben bunu anlayamıyorum veyada çok iyi anlıyorum ve anlıyoruz ama anlatamıyoruz...
Onur Aloğlu
13-04-2007, 21:43
Çift sarıdan kırmızıya dönünce küfretti diye yazdıysa...
Akif Ahmetoğlu
13-04-2007, 23:48
Çift sarıdan kırmızıya dönünce küfretti diye yazdıysa...
Yazamaz Edu zaten kırmızı kartı görmeden arkasını dönüp gitmişti sakın bunu hakaret olarak algılamasın;)
Muhammet Budak
14-04-2007, 00:02
Yazamaz Edu zaten kırmızı kartı görmeden arkasını dönüp gitmişti sakın bunu hakaret olarak algılamasın;)Yolda yürürken sinirle ağzımızdan çıkan küfürlerin Kezman kendi kendisine ettiğinde üzerine alınan hakemler oldukça öyle bir yazarlar ki.
Ertuğrul Çolak
14-04-2007, 00:03
yazmak istediklerimi yazamıyorum yazarsam beni bir yıl banlarlar
Çağlar Çağatay
14-04-2007, 20:36
Anca böyle kılıfa sokabildiler 3 maç cezayı...Edu'nun ettiği Türkçe küfürü anlayan Vedat Yüksel Mehmet Topuz'un yaptığı şeylere nedense Fransız kaldı heralde...
Arif Şahin
29-05-2007, 19:09
Edu milli takımda!
http://fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=7622
Cem Esmer
29-05-2007, 19:12
Alla Allah çok ilginç,bizim göremediğimiz ne cevher gördü Brezilya milli takım hocası!Tamam iyi oyuncu Edu ama milli takıma girecek kadar da değil
İlker Aktaş
03-11-2007, 23:29
Konu çok çok aşağılarda kalmış..
Önder ya da Yasin oynasa sanki daha da iyi olacak bariz bir form düşüklüğü var Edu'da ne olacak bilmiyorum..
Yasin Çıkrıkçı
03-11-2007, 23:39
ben ilk geldiği günden beri nedense ısınamadım Edu ya.bana çok fazla güven vermiyo bide son maçlarda bariz bi form düşüklüğü var.şu son zamanlardaki form düşüklüğü ve yaptığı bariz hatalardan sonra Edunun yerine Yasin Çakmak'a da görev verilebilir bence.ben Yasine çok şeyler bekliyorum son maçlardaki performansı göz önünde tutulursada Eduyu aratacağını sanmıyorum
Abdullah Çalışkan
04-11-2007, 00:04
ben ilk geldiği günden beri nedense ısınamadım Edu ya.bana çok fazla güven vermiyo bide son maçlarda bariz bi form düşüklüğü var.şu son zamanlardaki form düşüklüğü ve yaptığı bariz hatalardan sonra Edunun yerine Yasin Çakmak'a da görev verilebilir bence.ben Yasine çok şeyler bekliyorum son maçlardaki performansı göz önünde tutulursada Eduyu aratacağını sanmıyorum
ama unutmamak lazım psv maçında lugano yok we mecburen edu we önder weya yasin oynicak.. hayırlısı olur we bu formsuzluğu gider umarım..
Hakan Ateşler
04-11-2007, 11:12
Alla Allah çok ilginç,bizim göremediğimiz ne cevher gördü Brezilya milli takım hocası!Tamam iyi oyuncu Edu ama milli takıma girecek kadar da değil
bence bu yazını gönder brezilya milli takımına hemen kale alırlar, çıkarırlar milli takım kadrosundan, sen onlardan iyi anlıyorsundur edu'nun milli takıma girebilecek bir oyuncu olup olmadığını.
gurur duyacağınıza yaptığınız yorumlara bakın ya...
Abdullah Çalışkan
04-11-2007, 14:43
edu milli takım kadrosuna seçilmemiş..
Can Rona
04-11-2007, 14:52
edu milli takım kadrosuna seçilmemiş..
Ne zaman ?
Alp Hacıoğlu
04-11-2007, 15:32
dün sadece çizgiden çıkarttığı bir top vardı,
onun haricinde berbattı.
Edu'ya hiç ısınamadım. Bana güven vermiyor. Yasin'i tercih ederim
Gözde Özavcı
04-11-2007, 15:36
İyi stoper Edu ama nedense bu maçta pek aktif olamadı kendisi.
Hakan Ateşler
04-11-2007, 16:00
eziklerin attığı golde boboyu kaçırdı, ama dünki maç genelinde fena değildi. Brezilya milli takımına seçilip seçilmemesi hiç sorun değil Edu'nun ne olduğunu her maç izleyip gören biziz. Dünya karmasında oynasa ne olacak yani?
zico'yu da görüyordunuz... deivid'i de görüyordunuz. ne oldu??? hani kazanınca da tebrik etmesini biliyordunuz? bi tane msg yoktu zico başlığında.dün lugano da berbattı kaç tane adam kaçırdı. edu'ya sanki 90dk da tek bir pozs. geliyor da onda hata yapıyor gibi konuşuyorsunuz. bütün maç hiç bir şey yapmadı değil mi? bi bobonun pozs. da vardı o kadar.orda luganoyla birlikte kaçırdılar bobo'yu. defans hata yapacak ki karşı takım forveti gol atsın. semih mi kaçıracaktı bobo'yu. dünyada defanslar hata yapmasa gol olmaz. yapacak daha da çok yapacak. lugano da edu da yasin de yapacak. hepsini canı sağolsun. brezilya milli takımına alan adamlar da anlamıyor bu işte, bizden önce edu'yu almak isteyen milan da anlamıyor. bir tek antuda ve bu forumda yazanlar anlıyor su futboldan. dilekçe verin de sizi alsınlar t. direktörlüğe. zico da deivid'i milliyetçi olduğu için oynatıyordu gecen sene. neymiş? öyle değilmiş? kalede volkan varken rüştü gel bizi kurtar diyeneler nerde? deniz'e dümdüz gidenler nerde? dediklerinizin hiç biri tutmadı gecen seneden beri. gsye son hafta kaybedilmiş bir şampiyonluktan sonra bizi 100. yılımızda şampiyon yapan deividdir, zico'dur, edu'dur ve diğerleri tabii. ama taraftar değil. taraftar ne destek oldu ne bişey gecen sene. suçlu varsa sadece biziz!! bu ağır psikolojiye dayanan futbolcuları kutlayacağınıza bir hatanın 90dk lık maçta 30 pozisyondan birinde yapılan hata için 50 paragraf yazı yazmasını biliyorsunuz. gecen sene ligi boşverin avrupa'da yokuz diyenler bu sene avrupada varız ama lige yokuz böle olmaz ki diyorlar. bir dediğiniz diğerini tutmuyor. yeter insanların hakkını verin...
Hakan Ateşler
04-11-2007, 17:18
sen yazdın diye ssana alıntı yaptım. benm kişilerle işim olmaz. senin yazına alınti yapmak suç mu? sana yaptığım alıntıyla birçok kişye cevap verdim. dikkat edersen sunu bunu da diyenler nerde dedim. isim vermekten kaçındım. ama cevabımın bazı kısımlarında kendine de cevap bulabilirsin. vasat bir görüntü çizmediği maç yok senin için. vasat görüntü çizmemesi için ne yapması lazım. hat-trick mi yapacak? yasin oynasın diyorsun tamam keşke o oynasın tabiiki türk'ün oynaması hepimiz için gurur verici ancak yasin'in oynaması gerektiğini nerden biliyorsun veya biliyorsunuz? edu hakkındaki yorumu üstüne alın. ancak zico'ya da deivid'e de saçma sapan yorumlar yapıldı. deniz'e ne hakaretler yapıldı. o kişiler nerde??? volkan'a laf atanlar nerde? bunların isimlerini tek tek mi yazayım yani, nerden biliim zaten. edu'dan başladım gerisi geldi. sadece sana değildi mesajım. genele olan bir tepkiydi. antizico yazacak kadar nefret edenler var. hani zicoyla olmazdı hani deivid milliyetçilik sayesinde buralardaydı. bunları dediysen üstüne alınabilirsin demediysen alınma ne diim. ama sonuç bu takımın 1,5 senedir başarılı olduğu hatta işlerin başladığı psikoloji düşünülürse çok başarılı olduğudur.bi hakaret veya küçük düşürme olduğunu düşünmüyorum yazımda. ama ben ve bir kaç kişi burda zico'ya destek olunması gerektiğini yazdığımızda bize ne hakaretler yazıldı. ne dalga geçmeler. hele deivid diyeni asıyorlardı bu forumda. hepsine de kapak olsun.
Muhammet Budak
04-11-2007, 17:18
zico'yu da görüyordunuz... deivid'i de görüyordunuz. ne oldu??? hani kazanınca da tebrik etmesini biliyordunuz? bi tane msg yoktu zico başlığında.dün lugano da berbattı kaç tane adam kaçırdı. edu'ya sanki 90dk da tek bir pozs. geliyor da onda hata yapıyor gibi konuşuyorsunuz. bütün maç hiç bir şey yapmadı değil mi? bi bobonun pozs. da vardı o kadar.orda luganoyla birlikte kaçırdılar bobo'yu. defans hata yapacak ki karşı takım forveti gol atsın. semih mi kaçıracaktı bobo'yu. dünyada defanslar hata yapmasa gol olmaz. yapacak daha da çok yapacak. lugano da edu da yasin de yapacak. hepsini canı sağolsun. brezilya milli takımına alan adamlar da anlamıyor bu işte, bizden önce edu'yu almak isteyen milan da anlamıyor. bir tek antuda ve bu forumda yazanlar anlıyor su futboldan. dilekçe verin de sizi alsınlar t. direktörlüğe. zico da deivid'i milliyetçi olduğu için oynatıyordu gecen sene. neymiş? öyle değilmiş? kalede volkan varken rüştü gel bizi kurtar diyeneler nerde? deniz'e dümdüz gidenler nerde? dediklerinizin hiç biri tutmadı gecen seneden beri. gsye son hafta kaybedilmiş bir şampiyonluktan sonra bizi 100. yılımızda şampiyon yapan deividdir, zico'dur, edu'dur ve diğerleri tabii. ama taraftar değil. taraftar ne destek oldu ne bişey gecen sene. suçlu varsa sadece biziz!! bu ağır psikolojiye dayanan futbolcuları kutlayacağınıza bir hatanın 90dk lık maçta 30 pozisyondan birinde yapılan hata için 50 paragraf yazı yazmasını biliyorsunuz. gecen sene ligi boşverin avrupa'da yokuz diyenler bu sene avrupada varız ama lige yokuz böle olmaz ki diyorlar. bir dediğiniz diğerini tutmuyor. yeter insanların hakkını verin...
Her zaman bir kişi mutlaka formsuz olmalı.Zico idi bir zamanlar,sonra Deniz oldu,Deivid oldu,sene başında Kezmana sardılar bu defa.O sakatlandı şimdi sıra Edu'da.İlla ki kadroda bir oyuncu kötü olmalı.Yoksa nasıl taktik diziliş üzerinde yorum yapılacak?
Muhammet Budak
04-11-2007, 17:23
Eduya ben de hiçbir zaman ısınamadım ama oynadığı futbolla alakası yok bunun,Luciano'nun yerine geldiği için ısınamadım.Lucianodaki hırsı göremediğim için ısınamadım Eduya.Ama adam taş gibi futbol oynuyor mu oynuyor.Bugün Fenerbahçe defansı her maç ortalama kaç pozisyon veriyor ya da en kötü maçında kaç pozisyon veriyor bu defans.Lugano ile birlikte iyi işler çıkarıyor mu bu adam?Evet.O zaman niye bu kadar eleştiriliyor bu adam?
Abdullah Çalışkan
04-11-2007, 19:57
Ne zaman ?
kimle oynicaklar bilmiyorum ama biz norweçle oynicaımız zmnki maçların kadrosunda yokmuş..
Murat Karaman
22-11-2007, 18:51
PFDK Kararı:
16- Eduardo Luis Abonizio De SOUZO (Fenerbahçe futbolcusu) 11.11.2007 tarihinde oynanan Kayserispro-Fenerbahçe müsabakasında, adı geçen futbolcu Eduardo Luis Abonizio De SAOUZO'nun müsabakanın 28.dakikasında topu elle kestiği ve topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle, müsabaka hakemi tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı bırakılması kararının, dosya kapsamı, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'nın 16.11.2007 tarih ve 08-07/1588-31812 sayılı yazısı, yayıncı kuruluş maç görüntüleri karşısında ciddi ve aşikar bir yanlış karar (haksız olarak oyundan çıkarılma) olduğu vicdani kanaatine varıldığından, Milletlerarası esaslara ve teamüllere uygun olarak ve 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 1.maddesi, Türkiye Futbol Federasyonu Çalışma, Usul ve Esaslarına Dair Ana Statü'nün 4/b ve 51.maddesi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 1.maddesi, FIFA ve UEFA Disiplin Talimatları, 11.01.2005 tarih ve 948 sayılı FIFA Sirküleri uyarınca adı geçen futbolcunun; Futbol Disiplin Talimatı'nın 63/b fıkrasına göre otomatik olarak takip eden ilk resmi müsabakaya katılmama cezasının UYGULANMASINA YER OLMADIĞINA,
Tuncer Yıldızoğlu
22-11-2007, 19:36
maç gitmiş elden o kararla, cezaya gerek yok diyolar. bide ceza verin bari tövbe tövbe
Orhun Can
13-12-2007, 14:59
Yaptığı asistler ve attığı gollerle yeni bir Alex doğuyor galiba :D
Hakan Ateşler
13-12-2007, 16:41
bu adam az hata yapıyor ama yaptı mı da gol oluyor. bence bu kötü futbolcu olduğundan değil, konsantre olma problemi var. gs maçında bir tane hata yapmadı çünkü o maçta konsantre olmak zorunda, önemini biliyor. ama bazı maçlarda hata yaptı mı gol yiyoruz. denizli maçında ofsayttan yediğimiz golde de çalımı yedi gol oldu. dün akşam alex 2 dk sonra o golü atamasa biraz zaman geçse seyirci homurdansa futbolcuların ayakları titremeye başlasa "turu geçemeyecek miyiz?" diye, fatura edu'ya kesilirdi. 1 2 mesaj da yazılmazdı burada. alex'e duacı olalım derim...
Tuncer Yıldızoğlu
13-12-2007, 17:49
edu bence gayet iyi oynuyor. Sadece biraz şanssız o kadar
Sercan Tuna
13-12-2007, 17:52
Eduya ben de hiçbir zaman ısınamadım ama oynadığı futbolla alakası yok bunun,Luciano'nun yerine geldiği için ısınamadım.Lucianodaki hırsı göremediğim için ısınamadım Eduya.Ama adam taş gibi futbol oynuyor mu oynuyor.Bugün Fenerbahçe defansı her maç ortalama kaç pozisyon veriyor ya da en kötü maçında kaç pozisyon veriyor bu defans.Lugano ile birlikte iyi işler çıkarıyor mu bu adam?Evet.O zaman niye bu kadar eleştiriliyor bu adam?
Mami'ye katılıyorum aynen.Kendi kalesine gol atan ne ilk ne sonuncu olacak Edu. bende Luciano yu isterdim Edu yerine ama böyle bi ihtimal yok şuan için Edu da çatır çatır oynamaya devame diyor edecekte.sonuçyta maç kazanılmış tur atlanmış. kimse poziyonun öncesini ofsyatın nasıl bozulduğunu tartışmıyo. klasik bi laf ama önümüze bakalım ;)
Tuncer Yıldızoğlu
13-12-2007, 17:57
o gol olmasa takım uyanamayacaktı belkide. Şok etkisi yaptı bir anda, AleX'im de o golü atmamış olacaktı belki, yazık değilmiydi o zman bize :) Edu atıyorsa bir bildiği vardır :D
Samet Koşar
13-12-2007, 18:07
olur böle hatalar..tamamen şanssızlık bnce.. destek olmalıyıızz...
yaw bu arada bu edu psv den çok gol attı bize..:D:D
Şahin Bilir
13-12-2007, 19:04
Şampiyonlar ligi maçlarında kendini gösterme çabası ve kendine aşırı güveni peşpeşe hatalarla birleşince hiçte hoş olmayan maçlar yaşadı, yaşattı.Gözü başka yerde ise durmasın bu forma herkese nasip olmaz giyende değerini bilmeli yoksa Yusuf, Serhat, Ceyhun, Baliç ve Rüştü gibi örnekler çoğalabilir!
Mustafa Ünal
13-12-2007, 21:15
Abartmayalım bence. Sadece bir anlık anlaşmazlık. Edu'nun olduğu kadar Volkan'ında hatası vardır pozisyonda. Ama futbol bu. Hata olmazsa gol olmaz. Alex'in ki ayrı tabii.
Tuncer Yıldızoğlu
13-12-2007, 21:19
olur böle hatalar..tamamen şanssızlık bnce.. destek olmalıyıızz...
yaw bu arada bu edu psv den çok gol attı bize..:D:D
psv nin ttam 123182390182803 katı gol attı. Zira psv bize gol atmadı :D
Bihter Balkuvar
13-12-2007, 22:00
hıırrr eduu hııırrrr!!..:kizgin: :kizgin:
Sinan Bıçak
13-12-2007, 22:39
hıırrr eduu hııırrrr!!..:kizgin: :kizgin:
:)
Esra Çetin
13-12-2007, 22:50
vah yavrum benim yaa üçtür üst üste böyle talihsizlik...
Allah tan golü erken bulduk da kendini salıvermeden toparladı yoksa geçen seferki gibi bi de penaltı vermemiz işten bile değildi :S :)
sonuçtaa ne maçı aldık bu yüzden kurtardı ama kaybedilseydi maç faturasını vicdanında ağır öderdi gibime geliyor :)
Ulaş Alyıldız
13-12-2007, 22:55
hersey kader edu öyle yapmasaydi alex o pozisyona girip gol atamicakti mesela.. (sakın hata yapmasi guzel bisey mis gibi bisey anlasilmasin:)
Mustafa Ünal
13-12-2007, 22:58
hersey kader edu öyle yapmasaydi alex o pozisyona girip gol atamicakti mesela.. (sakın hata yapmasi guzel bisey mis gibi bisey anlasilmasin:)
Ben ters adamım. Yanlış anlarım :). Ama haklılık yanı yok değil. Alex'in topa vururken yaptığı mimiklerden yediğimiz golden sonra hırs yaptığı belliydi.
Esra Çetin
13-12-2007, 22:59
hırsa geldi alex diyosun yaniii :D:D:D
yahu bu adam bii koşsa ronaldinyo yanında halt edecek de..neyse yaa ben ne dersem diyim bu adam zaten bi şekilde hem asist hemde gol kralı oluyo sezon sonunda anlamadım gitti :S :D
Bihter Balkuvar
13-12-2007, 23:06
zaten dün maç sırasında bir mesaj atmış arkadaşım, "ekşi sözlükten haber..:: alex golü atınca 'adamı böyle s...' demiş portekizce.." şeklinde..:D
Samet Koşar
13-12-2007, 23:06
edu nunn gollerdeki sevincine bakarsak,,alex o golu hemen atmasaydı edu ve takım acısından cok zor anlar yasayabilirdik...
Tuncer Yıldızoğlu
13-12-2007, 23:15
yahu bu adam bii koşsa ronaldinyo yanında halt edecek de..neyse yaa ben ne dersem diyim bu adam zaten bi şekilde hem asist hemde gol kralı oluyo sezon sonunda anlamadım gitti :S :D
alex bide koşsa, dünyanın hiç bir klübünde oynamaz. Kendisine bi klüp kurar Alex F.C diye tek başına oynayıp bütün kupaları alır :D
Muhammet Budak
13-12-2007, 23:36
yahu bu adam bii koşsa ronaldinyo yanında halt edecek de..neyse yaa ben ne dersem diyim bu adam zaten bi şekilde hem asist hemde gol kralı oluyo sezon sonunda anlamadım gitti :S :DÇok ciddiyim Ronaldinho kim Alex'in yanında.Yüz defa Alex'i tercih ederim bana sorulsa.Ronaldinho işine geldiği gibi oynar,yetenek ve hızı daha iyi olabilir Alex'ten ama devamlılık,istikrar ve ZEKA...Alex eğer illa ki biriyle kıyaslanacaksa yani koşsa zaten şu olur falan denecekse o kişi Kaka'dır.Alexin hızı da eksik olmasa Milanda Kakanın yerinde oynayan futbolcu oydu.Alex kadar maça etki eden bir futbolcu sayılıdır dünyada...
Esra Çetin
13-12-2007, 23:42
Çok ciddiyim Ronaldinho kim Alex'in yanında.Yüz defa Alex'i tercih ederim bana sorulsa.Ronaldinho işine geldiği gibi oynar,yetenek ve hızı daha iyi olabilir Alex'ten ama devamlılık,istikrar ve ZEKA...Alex eğer illa ki biriyle kıyaslanacaksa yani koşsa zaten şu olur falan denecekse o kişi Kaka'dır.Alexin hızı da eksik olmasa Milanda Kakanın yerinde oynayan futbolcu oydu.Alex kadar maça etki eden bir futbolcu sayılıdır dünyada...
eyvallah hocam,sözümüz yok :D
Güzide Ören
16-12-2007, 18:59
Lugano cezalı sanırım Edu da cezalı duruma düştü:(
Tuncer Yıldızoğlu
16-12-2007, 19:03
Lugano cezalı sanırım Edu da cezalı duruma düştü:(
önder yasin yeter trabzona, onların defans baya zayıf, semih alex halleder o işi ;)
Cem Esmer
19-12-2007, 23:49
Ya bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama yılbaşı tatili öncesi ceza sınırındaki 2 yabancımızın sarı kart(Edu,Lugano) görüp cezalı duruma düşmesi bana çok şüpheli geldi çünkü zira 3-4 yıldır yılbaşına denk getirilen devre arası maçlarında 17.haftaya kasıtlı olarak cezalı duruma düşüp tatile erkenden giren futbolcular gördük
Tuncer Yıldızoğlu
19-12-2007, 23:51
lugano yapmaz öle şeyler :D
Mustafa Ünal
19-12-2007, 23:53
Ya bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama yılbaşı tatili öncesi ceza sınırındaki 2 yabancımızın sarı kart(Edu,Lugano) görüp cezalı duruma düşmesi bana çok şüpheli geldi çünkü zira 3-4 yıldır yılbaşına denk getirilen devre arası maçlarında 17.haftaya kasıtlı olarak cezalı duruma düşüp tatile erkenden giren futbolcular gördük
Aynı düşünceler geçen sene İzmir'de oynadığımız Gençlerbirliği maçında da başıma gelmişti. Kezman kırmızı kart görmüştü. Yıl başından önceydi. Ama öyle olmadığını gördüm.
Bana göre Zico'da bu tip düşünceleri engellemek için erken göndermez.
Cem Esmer
20-12-2007, 00:06
Lugano ve Edu tatile erken girdiTrabzonspor maçı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de, kart cezaları nedeniyle bordo-mavili takıma karşı forma giyemeyecek olan Lugano ve Edu, devre arası tatili için ülkelerine gitti.
Kaynak: www.ntvspor.net
Yusuf Yavuz
20-12-2007, 00:58
Lugano ve Edu tatile erken girdiTrabzonspor maçı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de, kart cezaları nedeniyle bordo-mavili takıma karşı forma giyemeyecek olan Lugano ve Edu, devre arası tatili için ülkelerine gitti.
Kaynak: www.ntvspor.net
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=626908
Edu ve Lugano, beklemede kalacak
Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen ve Trabzonspor'a karşı oynayamayacak olan Fenerbahçeli Edu ile Lugano'nun tatile erken çıkmayacağı bildirildi.
Hakan Arıduru
20-12-2007, 01:14
Çalışmalar devam ediyor
19 Aralık 2007 Çarşamba
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-09-30_2007-09-24_colaturka_gunlugu.jpg Fenerbahçemiz Trabzonspor maçı hazırlıklarını bugün yaptığı idmanla sürdürdü. Bir saat 15 dakika süren antrenmanda oyuncularımız koşu, koordinasyon ve istasyon çalışmasının ardından yarı sahada kalecisiz tek pasa dayalı maç yaptı. Takımımız bu çalışmanın ardından sağlı sollu kanat organizasyonları ve şut çalışması ile hazırlıklarını tamamladı.
Sakatlıkları devam eden Deniz tesislerde çalışırken Serdar ve Gökhan Gönül sahada düz koşu yaptı. Oyuncularımız Edu ve Lugano tatil için ülkelerine giderken teknik direktörümüz Zico, eşini havaalanına bıraktığı için idmana katılamadı.
Takımımız çalışmalarına yarın saat 17.00'de basına kapalı olarak devam edecek
En sağlam kaynak resmi sitemiz..
Yusuf Yavuz
20-12-2007, 01:27
Eyvallah Hakan, görmemiştim sagol.
Hakan Arıduru
20-12-2007, 01:35
Önemli değil.
Kadir Gözütok
21-02-2008, 01:15
Ah Edu ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Özlem Göktürk
21-02-2008, 01:16
Kelimlerle tarif edilemez yaşanır ancak bu adam.Gözünü seviyim Edu tamam sen gol falan atma rakip kaleye de atma sadece görevini yap yeter.
Burcu Akkaş
21-02-2008, 01:17
ağlayacaktım resmen ya kalabalık olmasa etrafım o kadar üzüldüm ki
Güzide Ören
21-02-2008, 01:36
Edu daha önce de yapmıştı bunu ya...:(
Muhammet Budak
21-02-2008, 01:40
Bir futbolcu her maçında çok iyi oynayıp bir dolu düzgün iş yapıp da 3 tane hata yapmışsa ben bu oyuncuya laf söylemem.Adam defansta oynuyor sonuçta yapacağı hatalar tehlikeli olacak bu futbolun gerçeği,bu maçta da çok iyi oynadı çok atak kesti ama bu forma altında 50 maç oynadı en az,ama şanssızlığı yaptığı 3 hata da çok kritik oldu.Canın sağolsun Edu...
Samet Koşar
21-02-2008, 02:17
Eğer dev olmaktan bahsetmeyip dev olacağız diyorsak, bu tarz hatalara hiç bir zaman yer yok.. Tabiki olumlu yaptığı şeyleri hiç kimse inkar edemez ama artık bunları yapmamayı öğrenmesi lazım. Aman daha fazla haline alışkanlık gelmesin:)
Muhammet Budak
21-02-2008, 03:04
Eğer dev olmaktan bahsetmeyip dev olacağız diyorsak, bu tarz hatalara hiç bir zaman yer yok.. Tabiki olumlu yaptığı şeyleri hiç kimse inkar edemez ama artık bunları yapmamayı öğrenmesi lazım. Aman daha fazla haline alışkanlık gelmesin:)
Henry hiç kale ağzından pozisyon kaçırmadı di mi Samet,ya da Cannavaro,Materazzi,Nesta,John Terry,Rio Ferdinand hiç kendi kalelerine gol atmadılar ya da hatalı geri pas vermediler,ya da Cech,Casillas hiç hatalı gol yemedi sanırım...Her futbolcu hata yapar,insanlar neticede bu adamlar,hata yapmasalar zaten o sahalarda işleri olmaz o sahadan çok yukarılarda olurlar;)
gol krallığına gidiyor Edu :kizgin: Galibiyete sevinen en çok Edu olmuştur sanırım ama sanki bana 6S'deki De Boer'in kaderini anımsatan bir görüntü çiziyor gibi geliyor.
Gecikmişsin ben daha erken bekliyordum seni:kizgin:
Edu bu maçta mükemmel oynamasına rağmen bir hata yaptı ve o hata da çok kritik oldu,robot değil Edu.O da hata yapacak...
Samet Koşar
21-02-2008, 03:16
[quote=Muhammet Budak;650687]Henry hiç kale ağzından pozisyon kaçırmadı di mi Samet,ya da Cannavaro,Materazzi,Nesta,John Terry,Rio Ferdinand hiç kendi kalelerine gol atmadılar ya da hatalı geri pas vermediler,ya da Cech,Casillas hiç hatalı gol yemedi sanırım...Her futbolcu hata yapar,insanlar neticede bu adamlar,hata yapmasalar zaten o sahalarda işleri olmaz o sahadan çok yukarılarda olurlar;)
[quote]
Evet doğru söylüyorsun. Hatta az önce ManU maçının özetinde gördün çok kötü bir hata yatı Rio.. Tabi ki hatalar olacak. Volkan da zamanında yaptı ama artık ders çıkardı yaptıklarından. Tabiki bu Volkan'ın da bir daha asla yapmayacağı anlamına elmez. Ancak demek istediğim bunları tamamen en aza indirmemiz gerektiği.. :) ;)
Muhammet Budak
21-02-2008, 03:27
Evet doğru söylüyorsun. Hatta az önce ManU maçının özetinde gördün çok kötü bir hata yatı Rio.. Tabi ki hatalar olacak. Volkan da zamanında yaptı ama artık ders çıkardı yaptıklarından. Tabiki bu Volkan'ın da bir daha asla yapmayacağı anlamına elmez. Ancak demek istediğim bunları tamamen en aza indirmemiz gerektiği.. :) ;) Elbette en aza indirilmesi gerekiyor ki Edu da doğru düzgün hata yapmıyor zaten ama adam bahtsız yaptığı bu az sayıda hata çok kritik zamanlarda oldu ve defans oyuncusu olduğu için de golle sonuçlandı bu hataları.Bugün o hata dışında yine çok iyiydi Edu,kaç tane atağı önledi.Bence bir hataya takılmamak lazım,bir Avrupa maçında 3 defa öne geçmişiz,mükemmel oynamışız hakeme rağmen son iki senenin uefa şampiyonunu devirmişiz üstelik Edu-Lugano gibi rakipleri canından bezdiren iki oyuncumuz var.Edu bugüne kadar çok iyi maçlar çıkardı ben asla yaptığı 2-3 hata için yargılamam bu adamı.
Serhat Özcan
21-02-2008, 03:31
Edu'ya sıkı markaj yapılmalı:) ikinci maçta lugano edu'yu tutsun:D
Esra Çetin
21-02-2008, 03:35
:yaril:
aslında acınacak halimize gülüyoruz gibi bişe oldu ama Serhat hakkaten komik olmuş:)
Ahh Edu ahh..stadta saç baş yoldurdun herkese..silkin ve kendine geeeel:(
Toykan Topçu
21-02-2008, 03:43
Çok şansız adam çok.
Bir futbolcu, kendini geliştirmek istiyor diyelim. Maç izler, kendini izler, hatalarını görür, düzeltir.
Pas atamıyorsa, pas çalışır.
Şut çekemiyorsa, şut çalışır.
Kaleciyse top tutar.
Topa hakim değilse, duvara yapışır ve duvarla paslaşır.
Top süremiyorsa, ayağına top bağlar o ağırlıkla koşar, topu taşımaya alıştırır.
Vücudu güçsüzse, güçlendirir.
Zıplamıyorsa, zamanlama ve zıplama çalışır.
Ama kendi kalene gol atmamak için neye nasıl çalışabilirsin ki?
Burcu Akkaş
21-02-2008, 03:49
çok güzel demişsin :) bir daha olmamasını diliyorum:cool: yüreğime indi valla
Orhun Can
21-02-2008, 05:07
3 gol 2 asisti mi oldu şimdi şampiyonlar liginde ?
Peeh yorum yapmıycam daha fazla... :(
Erkan Ergün
21-02-2008, 05:40
Fenerbahçe ile ilgili olmayan bir yere yazdığım Edu yazısının aynısını buraya da kopyalıyorum.
Edu kötü stoper değil.10 üzerinden 7 verilir adama.Zaten şu anda Juan Figer bir tek Fenerbahçe'ye getirdiği oyunculardan Edu'nun bonservisini tamamen vermedi bize.%50'si onda.
Edu anlık konsantrasyon kayıpları yaşıyor.Bugün kolay değil Kanoute'ye doğru düzgün adım attırmadı.Şu anda Avrupa'nın en etkili oyuncularına karşı gayet iyi oynadı.E aleyhimize duran toplarda da başarılı genel olarak.Yediğimiz goller hep aynı tip olunca insanın aklına başka şeyler geliyor.Açıkçası suç Edu'da olduğu kadar Volkan'da da var.Bu akşam Volkan mükemmeldi ama yan top zaafiyeti ve defansla iyi uyumu yok.Rüştü'de de bu sorun vardı o yüzden bizim kaleciler gol yedikten sonra hemen bağırırlar defansa http://www.bahisklavuz.com/vbulletin/images/smilies/smile.gif Volkan orda bırak dese ve sürekli Serdar gibi defansı yönlendirerek davransa daha büyük kaleci olur.Kumaş var ama altyapı eksikliği mi artık bilemem bir problemi var.Haliyle yansıyor takıma.Edu'nun problemi bu bence.Zaten bir hata yaptığında kolay kolay morali düzelen birisi değil.Keşke dedim kafa vuruşu gol olsaydı ama olmadı işte http://www.bahisklavuz.com/vbulletin/images/smilies/frown.gif
Cem Demirtaş
21-02-2008, 09:26
edu yandan gelen toplarda bence yanlış ayağını kullanıyor misal soldan gelen topu sol dışla karşılamaya çalışıyor sağ içle vurmayı denese çok daha kolay uzaklaştırabilecek neyse artık canı sağolsun...
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 11:22
bu adama yorum yapmicam.. bu kadar iyimser yorumların yanında bişiler dersem ya ceza yerim yada birileriyle birbirimize gireriz..:kizgin:
Hakan Ateşler
21-02-2008, 11:23
edu dün gece çok önemli pozisyonlarda kademeye girdi. çok da iyi oynadı. ama bir hata ve şanssızlık bize golü yedirdi. defans ve kalecilik böyle maalesef. bir hata golü yediriyor size. forvet olsan 10 tane kaçır birini at gol haneye yazılıyor. ama bir gol yedin mi ondan sonra 10 tane gol çıkarsan da o gol yine orda. dün man u maçında ferdinand kendi kalesine şut çekti resmen az farkla auta çıktı. ferdinand dünyanın en iyi defanslarından biri, ama edunun yaptığından beter bi hata yapabiliyor. daum zamanında avrupada oynana basiretsiz futboldan sonra hep tecrübe kazandık bu maçtan denirdi halbuki alakası yoktu. çünkü oynayamıyorduk. ancak bu yenilen goller oynanan maçlar hep bir sene sonrası için tecrübe. böyle düşünelim.
Tuncer Yıldızoğlu
21-02-2008, 12:19
bu adama yorum yapmicam.. bu kadar iyimser yorumların yanında bişiler dersem ya ceza yerim yada birileriyle birbirimize gireriz..:kizgin:
duygusal düşünme renkdaş, edu senden daha çok üzülüyordur emin ol. Unutmaki inter maçında ibrahimoviç'e, psv maçında lazoviç ve koovermans a, dünkü maçta kanouteye adım bile attırmayan da edu, konsantrasyon ve bazı anlayışlarında ufak eksiikleri var, birde çok şanssız, yoksa edu nun iyi defans olmadığını kimse söyleyemez.
Muhammet Budak
21-02-2008, 13:12
Fenerbahçe ile ilgili olmayan bir yere yazdığım Edu yazısının aynısını buraya da kopyalıyorum.
Edu kötü stoper değil.10 üzerinden 7 verilir adama.Zaten şu anda Juan Figer bir tek Fenerbahçe'ye getirdiği oyunculardan Edu'nun bonservisini tamamen vermedi bize.%50'si onda.
Edu anlık konsantrasyon kayıpları yaşıyor.Bugün kolay değil Kanoute'ye doğru düzgün adım attırmadı.Şu anda Avrupa'nın en etkili oyuncularına karşı gayet iyi oynadı.E aleyhimize duran toplarda da başarılı genel olarak.Yediğimiz goller hep aynı tip olunca insanın aklına başka şeyler geliyor.Açıkçası suç Edu'da olduğu kadar Volkan'da da var.Bu akşam Volkan mükemmeldi ama yan top zaafiyeti ve defansla iyi uyumu yok.Rüştü'de de bu sorun vardı o yüzden bizim kaleciler gol yedikten sonra hemen bağırırlar defansa http://www.bahisklavuz.com/vbulletin/images/smilies/smile.gif Volkan orda bırak dese ve sürekli Serdar gibi defansı yönlendirerek davransa daha büyük kaleci olur.Kumaş var ama altyapı eksikliği mi artık bilemem bir problemi var.Haliyle yansıyor takıma.Edu'nun problemi bu bence.Zaten bir hata yaptığında kolay kolay morali düzelen birisi değil.Keşke dedim kafa vuruşu gol olsaydı ama olmadı işte http://www.bahisklavuz.com/vbulletin/images/smilies/frown.gifBen de 2.golü ilk başta Edu attı gibi gördüm,Edu atmış olsaydı sevincim bir kat daha artmış olacaktı.
Bu arada bazı arkadaşlar halen Fenerbahçe forması giyen bir futbolcumuzla dalga geçmenin ceza getirdiğini bilmiyorlar sanırım.
Erdem Özdamar
21-02-2008, 13:53
futbolda şanssızlık olur kendi kalene gol atman normal birşey sonuçta sadece defansların değil forvetlerin dahi kimi zaman kendi kalelerine gol attıkalrını görüyoruz.burası normal ama edunun bugüne kadarki cl maçalrında kendi kalesine goller atmasının gol yememize sebebiyet vermesinin şans yada şanssızlıkla ifade edilebileceğini pek sanmıyorum.
eduyu ben zaten beğenmiyorum açık konuşmak gerekirse saatli bomba gibi.
Hakan Ateşler
21-02-2008, 14:23
sağdan ortayı da edu yaptırdı kalede de edu vardı gol olurken. edunun bu goldeki payı ne kadar büyük allah aşkına ya. edu'nun tek hatası şamp. liginde cska maçında verdiği kısa düşen geri pastır. o gol ancak edu'ya mal edilebilir. yoksa orda ayağını uzatmasa ve arkadan biri gelse gol olsa edu'nun adını bile anmayıp volkan golü yedi diyeceksiniz... golü atan kahraman yiyen suçlu oluyor işte... edu o kadar kötü olsaydı şu anda buralarda olamazdık. neymiş sağ ayağının ucuyla dokunması gerekiyormuş ama solla dokunmuş da gol olmuş. bırakın bunları. anlık bir refleks anlık bir fikir. dün volkan da 2. yarıda bir serbest vuruşta çıktı sonra geri döndü ve anca topu kornere çeldi. o gol olsaydı volkan hata yaptı bilmem ne die başlayacaktınız yine. ama korner oldu o hatadan bahseden bile yok. bunun adı şanssızlıktır. eduyla falan alakası yok.
Cem Demirtaş
21-02-2008, 14:41
arkadaşlar edu nun canlı chati başlayacak saat 14.00 da uefa.com da
Muhammet Budak
21-02-2008, 15:18
arkadaşlar edu nun canlı chati başlayacak saat 14.00 da uefa.com daEduya destek zamanı.Destek mesajlarımızı iletelim.Üyelik gerekmiyor.Şu anda eminim çok ihtiyacı var Edunun ve ayrıca bu takımın en önemli parçalarından birisi ve de tekrar söylüyorum bu adam geldiğinden beri en az 60 maç oynamıştır yaptığı hata sayısı bir elin parmaklarını geçmez,bu hataların da kritik zamanlara denk gelmesi şanssızlığıdır Edunun.Brezilya milli takımına seçilmiş böylesine kaliteli bir futbolcumuza destek olmalıyız.
Muhammet Budak
21-02-2008, 15:20
sağdan ortayı da edu yaptırdı kalede de edu vardı gol olurken. edunun bu goldeki payı ne kadar büyük allah aşkına ya. edu'nun tek hatası şamp. liginde cska maçında verdiği kısa düşen geri pastır. o gol ancak edu'ya mal edilebilir. yoksa orda ayağını uzatmasa ve arkadan biri gelse gol olsa edu'nun adını bile anmayıp volkan golü yedi diyeceksiniz... golü atan kahraman yiyen suçlu oluyor işte... edu o kadar kötü olsaydı şu anda buralarda olamazdık. neymiş sağ ayağının ucuyla dokunması gerekiyormuş ama solla dokunmuş da gol olmuş. bırakın bunları. anlık bir refleks anlık bir fikir. dün volkan da 2. yarıda bir serbest vuruşta çıktı sonra geri döndü ve anca topu kornere çeldi. o gol olsaydı volkan hata yaptı bilmem ne die başlayacaktınız yine. ama korner oldu o hatadan bahseden bile yok. bunun adı şanssızlıktır. eduyla falan alakası yok.Eline sağlık Hakan...Gerçekleri görelim,sahip çıkalım futbolcumuza,insan hata yapar,robot değil Edu da.Carlos da ayağının altından top kaçırıyor,ofsaytı bozduğu oluyor,Alex dün çok kritik gol kaçırdı,hata bunlar büyütmeye gerek yok.
Yusuf Sünbül
21-02-2008, 15:25
Bence Ziko;Edunun'nun yerine Moldonado'yu adapte etmeye çalışmalı,bu mevkide Edu'dan daha iyi olacağı kanaatindeyim.
Zuhal Gecü
21-02-2008, 15:45
Edu her maçta bir terslik yapıyor zaten
Muhammet Budak
21-02-2008, 16:12
Bence Ziko;Edunun'nun yerine Moldonado'yu adapte etmeye çalışmalı,bu mevkide Edu'dan daha iyi olacağı kanaatindeyim.Ziko değil Zico...Moldonado değil Maldonado...Kariyeri boyunca ön libero oynamış birini de stopere koymak sıradışı bir fikir.Ziconun yerinde gözün var sanırım...
Alper Tunka
21-02-2008, 16:29
maldonada ön libero adamı stoperde ne işi var,ama eduya bu kadar yüklenilmemeli çok iyi işler yaptı dün,yaptığı hata pahalıya mal oldu ama napalım sadece beceri yetmiyor futbolda şans faktörü hiçbir zaman yanımızda olmadığ için bunlar başımıza gelebiliyor edu rovanş maçındada yerini stoperde alacaktır ve eminimki çok iyi işler yapacak....ispandaki maçta kesinlikle oynamalı maldonado oyunun yönünü çok iyi değiştirip atakları hazırlamada başarılı,gerçi bu ilk maçta gözlemlediğim bişey ama kendini belli etti ayaklarına çok hakim ve rahat ve garanti paslarla oynayan bi stoper oyuncusu
Tuğba Tülü
21-02-2008, 16:47
Futbolcular gelip geçicidir
Kulüp kalıcıdır
Hiç kimse fenerbahçeden daha önemli değildir
Allah seni bildiği gibi yapsın!!
Edunun dün çok büyük olan hatasını Semihin golü hafifletti..
Bu maç 2-2 bitseydi,23 dakikada senin için söylediğim herşeyi topiğinede yazardım..şampiyonlar liginde yediğimiz 8 golün 5 inde imzası var..her şampiyonlar ligi maçında bunu yapacaksa işimiz var...İnsan kör olsa o hatayı 1 kere yapar..
Mustafa Akdoğan
21-02-2008, 16:49
kim ne derse desin ben sevmiyorum adamı,desteklerim oynadıgı sürece ama fazla olmaya başladı.dikkatli olması gerek çünkü onun alternatifi yok suanda.bir gole daha mal oluyordu ayagında tuttğu top zaten yüreğim agzıma geldi..buarada bazı cevaplar okudum biraz düzgün yazılar yazılması lazım milleti tehdit eder gibi yazılar yazılıyor..
Yusuf İnan
21-02-2008, 17:05
edu'nun yerine yasin çakmak oynasa daha iyi.. oynanan 2 cska maçında ve dün yaptıkları takımın adaptasyonunu, oyun düzenini bozdu, hatasız kul olmaz ama bu kadar kritik maçlarda bu kadar hata yapılmaz !
Hakan Ateşler
21-02-2008, 18:38
Kulüp kalıcıdır
Bu maç 2-2 bitseydi,23 dakikada senin için söylediğim herşeyi topiğinede yazardım..şampiyonlar liginde yediğimiz 8 golün 5 inde imzası var..her şampiyonlar ligi maçında bunu yapacaksa işimiz var...İnsan kör olsa o hatayı 1 kere yapar..
o kadar belli ki futboldan anlamadığın... kendin bile diyorsun sonuca bakarak yazarım diye. futbolda sonuç önemli ama en kolay şey. ed'nun kafası gol olsaydı ne olacaktı. suçsuz mu olacaktı. gol yedirdi ve attı şeklinde mi olacaktı.
bu mantaliteyle biraz zor bazı şeyler
Sefa Avcı
21-02-2008, 18:47
edu güzel oynuyor ve böle saçma hatalarda yapabiliyor ama bizim kaleci volkan da neden bırak diye bağırmıyor neden bunlar maç içinde konuşmuyor edu ve volkan iletişim halinde olmaları gerekiyor yoksa çok gol yeriz.. En korktuğum lugano bile şahaser oynuyor aman nazar değmesin Edu sende kardeşim toparlan ve kendine gel yetti gayri kaleleri şaşırma, hataların telafisi olmayan yoldayız.
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 18:55
herkes dioki edu 60maça çıktı yaptıı hatalar bir elin parmaını geçmez.. ztn o maçların 50tanesi bizden kalitesiz takımlarla yapılan maçlar.. onlarda da yapcaksa işimiz war ztn.. geri kalan 10maçtada 5gole maal oldu.. we en önemli maçlardı bunlar.. edunun yerine bence önder weya yasinde de gayet iyi oynayabilir..
Muhammet Budak
21-02-2008, 19:38
herkes dioki edu 60maça çıktı yaptıı hatalar bir elin parmaını geçmez.. ztn o maçların 50tanesi bizden kalitesiz takımlarla yapılan maçlar.. onlarda da yapcaksa işimiz war ztn.. geri kalan 10maçtada 5gole maal oldu.. we en önemli maçlardı bunlar.. edunun yerine bence önder weya yasinde de gayet iyi oynayabilir..
edu'nun yerine yasin çakmak oynasa daha iyi.. oynanan 2 cska maçında ve dün yaptıkları takımın adaptasyonunu, oyun düzenini bozdu, hatasız kul olmaz ama bu kadar kritik maçlarda bu kadar hata yapılmaz !
Kulüp kalıcıdır
kim ne derse desin ben sevmiyorum adamı,desteklerim oynadıgı sürece ama fazla olmaya başladı.dikkatli olması gerek çünkü onun alternatifi yok suanda.bir gole daha mal oluyordu ayagında tuttğu top zaten yüreğim agzıma geldi..buarada bazı cevaplar okudum biraz düzgün yazılar yazılması lazım milleti tehdit eder gibi yazılar yazılıyor..
Kezman Oftaşa,Alanyaya gol atar onlara herkes gol atar dersiniz,Edu tek tük hata yapar vurun kellesini dersiniz,
Deniz mükemmel asist yapar kaç senedir takımda yapsın bir tane asist dersiniz,
Selçuk ardarda güzel maçlar çıkarır 5 senedir bu takımda dersiniz,
Kemal mükemmel 2 maç oynar gol atar,attırır 5 senedir takımda yapsın artık 2 gol 2 asist dersiniz...dersiniz...dersiniz...
Deivid zaten günah keçisi sürekli takımı ileri taşıyan adam ama kimseye beğendiremez kendini..
Yarın bir gün korkarım bugün yere göğe sığdıramadığınız Gökhan Gönül bir hata yapınca(insandır elbette kritik hata yapacak her maç mükemmel oynayamaz o zaman da ben yine burada olacağım Gökhanın da yanında)
Destek çıkın bir defa da zordaki adama ya çok mu zor...Kötü günde sahip çıkın oyuncumuza,iyi günde destek çıkacaklar zaten bolca mevcut!!!
Hakan Ateşler
21-02-2008, 19:43
yyokk olmaz muhammet olmaz. şampiyonluk derbi kazanmadan şampiyonluk değildir. 70 puan alınınca şanstır, zaten fb hep 15 puan farkla şampiyon olmalıdır. edu'nunn yerine yasin , deivid'in yerine kazım, kezman'ın yerine semih oynarsa her şey mükemmeldir. bu kadro zaten hep şampiyon olmalıdır. takımın başında ben olsam şampiyon olur zaten. o kadar kolay yani. 2006da şampiyonluk nasıl kaçtı? son maçta. bunlara yetmemiş bi şampiyonluk daha kaçırsınlar da son hafta da anlasınlar bazı şeylerin değerini diicem ama olmaz tabii.
Muhammet Budak
21-02-2008, 19:45
yyokk olmaz muhammet olmaz. şampiyonluk derbi kazanmadan şampiyonluk değildir. 70 puan alınınca şanstır, zaten fb hep 15 puan farkla şampiyon olmalıdır. edu'nunn yerine yasin , deivid'in yerine kazım, kezman'ın yerine semih oynarsa her şey mükemmeldir. bu kadro zaten hep şampiyon olmalıdır. takımın başında ben olsam şampiyon olur zaten. o kadar kolay yani. 2006da şampiyonluk nasıl kaçtı? son maçta. bunlara yetmemiş bi şampiyonluk daha kaçırsınlar da son hafta da anlasınlar bazı şeylerin değerini diicem ama olmaz tabii.Unutmuşum kardeşim söylediğin yerleri hatırlattığın için sağol.
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 19:47
ben bugüne kadar hiç bi oyuncumuz için kötü konuşmadım.. bütün forumu inceleyebilirsinz beyler.. ama edu artık bişeyleri düzeltmesi gerekir.. her maçta hata yapar affedilir.. ama bu maçta diil.. bu bizim tarihimizin 100 yılın maçıydı.. we biz orda tek farkla yenilir elenirsek ben kahrolur bunun tek sorumlusu olarakda eduyu gösteririm...
Tuğba Tülü
21-02-2008, 19:49
o kadar belli ki futboldan anlamadığın... kendin bile diyorsun sonuca bakarak yazarım diye. futbolda sonuç önemli ama en kolay şey. ed'nun kafası gol olsaydı ne olacaktı. suçsuz mu olacaktı. gol yedirdi ve attı şeklinde mi olacaktı.
bu mantaliteyle biraz zor bazı şeyler
Arkadaşlar dün edunun büyük hatasının affedilir olmadığını hepimiz gördük..hiçbirimiz futboldan anlamıyoruz,bir tek Hakan anlıyor....:D :D :D
Eduya söylediklerimle futboldan anlamamanın ne alakası var!!! ben futboldan anlamıyorum demek ,sen kimle dans ettiğinin farkında değilsin;)
ayrıca sonuca göre yorum yaptığımı yazmışsın evet sonuca göre yapıyorum ,ben fenerbahçe taraftarıysam her maç galibiyet beklerim,hatayı da kabul etmem,özelliklede böyle önemli bir maçta şampiyonlar liginde çeyrek finale bu kadar yakınken( skor 1-0 olmuş havamızı bulmuşken gol sevincimizi 6 dakika yaşatmaya hiçbir futbolcunun hakkı yok!!) Dün edu semihe dua etsin hatasını kapattı ama bir taraftar olarak ben hala 23.dakikadayım sinirim geçmiş değil diyorum ki Allah Belanı Versin EDU!!
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 19:51
Arkadaşlar dün edunun büyük hatasının affedilir olmadığını hepimiz gördük..hiçbirimiz futboldan anlamıyoruz,bir tek Hakan anlıyor....:D :D :D
Eduya söylediklerimle futboldan anlamamanın ne alakası var!!! ben futboldan anlamıyorum demek ,sen kimle dans ettiğinin farkında değilsin;)
ayrıca sonuca göre yorum yaptığımı yazmışsın evet sonuca göre yapıyorum ,ben fenerbahçe taraftarıysam her maç galibiyet beklerim,hatayı da kabul etmem,özelliklede böyle önemli bir maçta şampiyonlar liginde çeyrek finale bu kadar yakınken( skor 1-0 olmuş havamızı bulmuşken gol sevincimizi 6 dakika yaşatmaya hiçbir futbolcunun hakkı yok!!) Dün edu semihe dua etsin hatasını kapattı ama bir taraftar olarak ben hala 23.dakikadayım sinirim geçmiş değil diyorum ki Allah Belanı Versin EDU!!
katılıyorum sana..;)
Hakan Ateşler
21-02-2008, 19:51
no comment...!!!
Mustafa Ünal
21-02-2008, 19:54
İnsandır , hata yapar. Bilerek yapmayacağına göre , Edu bu takımın istikrarlı bir futbolcusu olduğuna göre , Edu bu formayı sırtında taşıdığı sürece destekçisiyim.
İlk yarıda sanırım Kanuote'ye giden gollük pası engellediği için ve geri kalan zamanda iyi oynadığı için kendini affettirdiğini düşünüyorum.
Çok saçma mesaj yazan arkadaşlarında ceza alması gerektiğini düşünüyorum. Hakaret derecesine varanların forumdan atılması bana göre en uygunudur!
Can Demir
21-02-2008, 20:00
Hiçbir futbolcumuza bela okunmasını istemiyorum ve anlam veremiyorum!
Yapılanlar ayıptır bence,edu galatsaraya gol attığında nerdeydiniz gibi saçma cümleler de kurmak istemiyorum tabiki futbolcular şimdiki zamanlarıyla eleştirilmelidir diye düşünüyorum ama bu yapılan kötü oynamak değil,"hata"...Tamam çok kötü anlar yaşattı edu bizlere ama o bizim futbolcumuz ve desteği hak ediyor..Yasin oynasaydı ve tecrübesiz futbolcuların yaptığı hataları yapsa kafaya zamansız çıksa öyle bir yada birkaç gol yesek daha mı iyi olucaktı?
Sefa Avcı
21-02-2008, 20:10
ya gol olduğunda bende allah belanı versin sen ne biçim adamsın demiştim ama babamdan fırçayı yiyince homurdana homurdana söylenmişdm :D
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 20:14
katılıyorum dedm ama buraya diil.. burayı görmemişim pardon.. bence de bu biras fazla olmş o kadarda diil..
Mustafa Kaplan
21-02-2008, 20:18
.....
Çok saçma mesaj yazan arkadaşlarında ceza alması gerektiğini düşünüyorum. Hakaret derecesine varanların forumdan atılması bana göre en uygunudur!
Mustafa ceza almasını istiyorsan, ki burada senin istemen yetmez, ceza verilmesi gereken bir durum ortaya çıkmış olması gerekir. Burada yapılması gereken ilgili kişilere mesajı bildirmektir. Bunun da nasıl yapılacağını biliyorsun. Forumdan atılma ile ilgili kurallar da diğer kurallar gibi açık ve net bir şekilde belirlenmiştir. Kurallarla ilgili bir önerin var ise onu da ilgili kişilere iletmenda fayda görüyorum.
Daha önceden de yazdım, şimdi de yazıyorum, lütfen kimse işgüzarlık yapmasın.
Mustafa Ünal
21-02-2008, 20:18
Tamam.
Çağlar Çağatay
21-02-2008, 20:22
Forumdan atmak ve ya ceza vermek değilde insanın kendi kendine çeki düzen vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum.Mesela bela okumamakla başlayabiliriz.Bu nası bir nefrettir anlayamadım bile bile soktu ayağını diyelim tam olsun... Ya sabır...
Muhammet Budak
21-02-2008, 21:02
ben bugüne kadar hiç bi oyuncumuz için kötü konuşmadım.. bütün forumu inceleyebilirsinz beyler.. ama edu artık bişeyleri düzeltmesi gerekir.. her maçta hata yapar affedilir.. ama bu maçta diil.. bu bizim tarihimizin 100 yılın maçıydı.. we biz orda tek farkla yenilir elenirsek ben kahrolur bunun tek sorumlusu olarakda eduyu gösteririm...Farzet ki 3-2 öndeyiz son dakikada penaltı kazandık Alex kaçırdı,rövanşta da tek farkla kaybettik Alexi asalım mı?
Geçen sene Celta Vigo maçın 10.dakikasında penaltı kaçırdı,atsaydı maç çok farklı olurdu.Ben canın sağolsun Alex dedim peki sen ne dedin?
Ben şikayetimi yaptım forum yönetimi kararı verir...
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 21:05
Farzet ki 3-2 öndeyiz son dakikada penaltı kazandık Alex kaçırdı,rövanşta da tek farkla kaybettik Alexi asalım mı?
Geçen sene Celta Vigo maçın 10.dakikasında penaltı kaçırdı,atsaydı maç çok farklı olurdu.Ben canın sağolsun Alex dedim peki sen ne dedin?
alex 1defa kaçırdı böyle önemli bi maçta.. şampiyonlar ligindeki her maç önemlidir. edu bunu ilk yatı cska maçında canın saolsun dedm.. sora inter maçında yaptı eyw dedm.. yine cska maçında yaptı.. onada olabilir dedm.. ama bu defa diil.. bi defa 2defa neyse bu 4. oluyo ama..
Özlem Göktürk
21-02-2008, 21:06
Maçtan sonrada yazdım Edu için ama işte o an yazdıklarımız birazda olayın sıcağıyla daha sert olabiliyor.Hep dediğim Fener forması giyen futbolcu benim futbolcumdur ne olursa olsun arkasında durmalıyız.Evet Edu çok büyük bir hata yaptı ama sonuçta gene biz kazandık.Geçmişte ya da en azından dün akşamki maçta iyi oyunu kendi kalesine attığı golün etkisiyle birden silinip gitti ama eminim ki eğer bir kafa vuruşu vardı maçta o gol olsaydı bu kadar sert kimse eleştiremezdi.Edu şu an hepimizden daha çok kahrolan kişidir buna eminim.
Muhammet Budak
21-02-2008, 21:11
alex 1defa kaçırdı böyle önemli bi maçta.. şampiyonlar ligindeki her maç önemlidir. edu bunu ilk yatı cska maçında canın saolsun dedm.. sora inter maçında yaptı eyw dedm.. yine cska maçında yaptı.. onada olabilir dedm.. ama bu defa diil.. bi defa 2defa neyse bu 4. oluyo ama..Söz konusu Alex değil.Her futbolcu hata YA PA Bİ LİR.Roberto Carlos Henry'yi kaçırdı Brezilya-Fransa maçında Brezilya elendi.Kayseri maçında ofsaytı bozdu gol yedik ama futbol bu.Hata olmazsa zaten gol olmaz,hata olmadan atılan goller de muazzam gollerdir.2-3 hata neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim.Son 2 senenin uefa şampiyonunu madara etmişiz.3 defa öne geçmişiz,adamlar fark yemekten şanslarıyla kurtulmuşlar,hakem elimizden kurtarmış Sevillayı.Takım sürekli aşama kaydediyor.Bu kadar güzelliği görmek varken neden hep bardağın hep boş tarafına bakılıyor...
Abdullah Çalışkan
21-02-2008, 21:14
Söz konusu Alex değil.Her futbolcu hata YA PA Bİ LİR.Roberto Carlos Henry'yi kaçırdı Brezilya-Fransa maçında Brezilya elendi.Kayseri maçında ofsaytı bozdu gol yedik ama futbol bu.Hata olmazsa zaten gol olmaz,hata olmadan atılan goller de muazzam gollerdir.2-3 hata neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim.Son 2 senenin uefa şampiyonunu madara etmişiz.3 defa öne geçmişiz,adamlar fark yemekten şanslarıyla kurtulmuşlar,hakem elimizden kurtarmış Sevillayı.Takım sürekli aşama kaydediyor.Bu kadar güzelliği görmek varken neden hep bardağın hep boş tarafına bakılıyor...
ya güzellii ztn görüyoruz.. ama bu 1diil 2diil.. 4oldu yapılcak hatalarda diil bunlar.. wolkanda suçlu eyw ama eğer sen şampiyonlar liginde oynuyosan bi kafanı kaldırıp bakıcaksın etrafında kim war kim yok die..
Cem Demirtaş
21-02-2008, 21:19
sen aynı hatayı 3 4 kere yaparsan göze batar birader abdullah da bunu söylüyor bizde dün stadda çıldırdık adeta...
Alper Tunka
21-02-2008, 21:26
ben böyle bi şanssızlık görmedim arkadaş ya,her vurduğu içeri direk giriyor edunun,fabianoya gelse o toplar bu kadar güzel atamaz golü,çok kısmetsiz bi adam ya hepte şampiyonlar liginde oluyor bu hatalar,gerçekten edu adına çok üzüldüm,çokta iyi başlamıştı maça luganoyla birlikte nefes aldırmadılar sevilla forvetlerine ama işte talihsiz bir gol daha hem takımı demoralize etti hemde edu oyundan düştü,gerçi 2.golü bulduktan sonra onada güven geldi ben şahsen beğendim eduyuda luganoyuda,futbolda herşeyin olduğunu unutmayalım,bi oyuncuyu kaybetmek çok kolay ayağına geldiğinde çekersin hep bir ağızdan YUHHH diye perişan olur adam ama bu çözüm değil,Edu'yu ağır şekilde eleştiren herkes görücek bize turu ispanyada edu ve lugano getirecek...oyuncularımız iyi işler yaptığında alkışlamayı biliyosak istemeden şanssızca düştüğü bu zor durumlardada sonuna kadar korumalıyız,alın işte cinconun maçı az önce bitti defansı ne halde yol geçen hanı 5 tane saçma sapan halı sahada yenicek golleri yediler,biz çok istikrarlı bi şekilde zafere adım adım ilerliyoruz,bu sene olmazsa seneye o da olmazsa ondan sonraki sene ama bu avrupadaki başarıya bir gün mutlaka ulaşacağız...bu zorlu engebeli hatta uçurumlu yolda bizlere düşen ne olursa olsun oyuncularımızı, teknik heyetimizi korumak ve asla yıkıcı eleştiri yapmamaktır..
Bihter Balkuvar
21-02-2008, 21:47
ulan herseferinde 4 golüde bizmi atmak zorundayız ya.. bi ayağına sahip olsa şu edu süper olcak.. çok sinirlendim ama onu öyle görüncede çok üzüldüm sonradan.. tamam mutlaka isteyerek yapmadı hiçbirini ama yani neden hep edu??.. biraz daha düşünerek yapsa bazı hareketleri..
Muhammet Budak
21-02-2008, 21:48
ben böyle bi şanssızlık görmedim arkadaş ya,her vurduğu içeri direk giriyor edunun,fabianoya gelse o toplar bu kadar güzel atamaz golü,çok kısmetsiz bi adam ya hepte şampiyonlar liginde oluyor bu hatalar,gerçekten edu adına çok üzüldüm,çokta iyi başlamıştı maça luganoyla birlikte nefes aldırmadılar sevilla forvetlerine ama işte talihsiz bir gol daha hem takımı demoralize etti hemde edu oyundan düştü,gerçi 2.golü bulduktan sonra onada güven geldi ben şahsen beğendim eduyuda luganoyuda,futbolda herşeyin olduğunu unutmayalım,bi oyuncuyu kaybetmek çok kolay ayağına geldiğinde çekersin hep bir ağızdan YUHHH diye perişan olur adam ama bu çözüm değil,Edu'yu ağır şekilde eleştiren herkes görücek bize turu ispanyada edu ve lugano getirecek...oyuncularımız iyi işler yaptığında alkışlamayı biliyosak istemeden şanssızca düştüğü bu zor durumlardada sonuna kadar korumalıyız,alın işte cinconun maçı az önce bitti defansı ne halde yol geçen hanı 5 tane saçma sapan halı sahada yenicek golleri yediler,biz çok istikrarlı bi şekilde zafere adım adım ilerliyoruz,bu sene olmazsa seneye o da olmazsa ondan sonraki sene ama bu avrupadaki başarıya bir gün mutlaka ulaşacağız...bu zorlu engebeli hatta uçurumlu yolda bizlere düşen ne olursa olsun oyuncularımızı, teknik heyetimizi korumak ve asla yıkıcı eleştiri yapmamaktır..
Eline sağlık kardeşim..
Arkadaşlar bırakın artık ya 1 değil 2 değil demeyi.Şu anda taraftara düşen tek şey Eduya destek çıkmak.Böyle kaliteli futbolcular kolay gelmiyor.Lugano-Edu ikilisi nefes aldırmıyor rakiplere,zor bulduk böyle canavar ikiliyi kolay kaybetmeyelim!!!
Hakan Ateşler
21-02-2008, 23:53
alex 1defa kaçırdı böyle önemli bi maçta.. şampiyonlar ligindeki her maç önemlidir. edu bunu ilk yatı cska maçında canın saolsun dedm.. sora inter maçında yaptı eyw dedm.. yine cska maçında yaptı.. onada olabilir dedm.. ama bu defa diil.. bi defa 2defa neyse bu 4. oluyo ama..
inter maçında alex de 0 0 ken golü kaçırdı atsa öne geçicez, edu da o hatayı yapmiicak belki de oradan zaferle ayrılıcaz. etti alex'in 2. hatası. gecen sene tarbzon maçında deivid atmasa golü, yine alex yine penaltı kaçırmış(etti 3. hata- sen hata olarak gördüğün için hata diyorum). belki de şampiyonluk gidecek. bütün bir sene gol kralı olmuş alex ama o penaltı girmeyince sen yine alex'i mi suçlu bulacaktın?? denizli maçında appiah golü atsa şampiyonuz... atamadı appiah yüzünden mi gitti şampiyonluk, veya rüştü o golü denizli'den yedi die mi?? bir maç bir tur bu kadar kolay mı mal edilir sadece 1 tane futbolcuya? 1 0 yendiğimiz inter maçında crespo'nun topu nerden döndü kaleye giderken acaba?? o gol olsa inter zaferi diye bir şey olmayacak maç 1-1 bitecek... dün 3e bir pozisyonda kim girdi araya? girmese volkanla karşı karşıya kalacak. sırf alexten 3 tane (2si penaltı- en iyi yaptığı şey) hata yazdım şampiyonluk ve maçların gidebileceği. seninle kişisel sorunum yok ama her şeyi ama her şeyi bir kişiye mal etmek olmaz. uslubum sert olabilir. ama ööle şeyler yazılıyor ki. susyor susuyor insanlar bir hata oldu mu paragraflar dökülüyor hakaretler, dalga geçmeler... benim muhalefetim buna. ve sonuna kadar da olurum.
Tuncer Yıldızoğlu
21-02-2008, 23:59
arkadaşlar birbirimizi kırmanın bir anlamı yok, sonuçta bunlar bizim futbolcularımız ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Şanssızlık tamamen, ne alex o pozisyonda kaçırmak ister, nede edu k.k atmak ister. hep destek tam destek :)
Muhammet Budak
22-02-2008, 00:10
inter maçında alex de 0 0 ken golü kaçırdı atsa öne geçicez, edu da o hatayı yapmiicak belki de oradan zaferle ayrılıcaz. etti alex'in 2. hatası. gecen sene tarbzon maçında deivid atmasa golü, yine alex yine penaltı kaçırmış(etti 3. hata- sen hata olarak gördüğün için hata diyorum). belki de şampiyonluk gidecek. bütün bir sene gol kralı olmuş alex ama o penaltı girmeyince sen yine alex'i mi suçlu bulacaktın?? denizli maçında appiah golü atsa şampiyonuz... atamadı appiah yüzünden mi gitti şampiyonluk, veya rüştü o golü denizli'den yedi die mi?? bir maç bir tur bu kadar kolay mı mal edilir sadece 1 tane futbolcuya? 1 0 yendiğimiz inter maçında crespo'nun topu nerden döndü kaleye giderken acaba?? o gol olsa inter zaferi diye bir şey olmayacak maç 1-1 bitecek... dün 3e bir pozisyonda kim girdi araya? girmese volkanla karşı karşıya kalacak. sırf alexten 3 tane (2si penaltı- en iyi yaptığı şey) hata yazdım şampiyonluk ve maçların gidebileceği. seninle kişisel sorunum yok ama her şeyi ama her şeyi bir kişiye mal etmek olmaz. uslubum sert olabilir. ama ööle şeyler yazılıyor ki. susyor susuyor insanlar bir hata oldu mu paragraflar dökülüyor hakaretler, dalga geçmeler... benim muhalefetim buna. ve sonuna kadar da olurum.
Şimdi böyle yazılıyor diye sanılmasın ki Alexin,Carlosun yaptığı az sayıdaki hatalar liste yapılıyor.Her futbolcumun canı sağolsun.Dün akşamdan beri yüz defa yazdım ama hala anlamayanlar olabilir.İsmi Henry,Roberto Carlos,Kaka,Alex,Anelka,John Terry,Rio Ferdinand,Selçuk... ne olursa olsun farketmez hepsi insandır,futbolcudur hata yapacaktır,doğanın kanunu gereği.Hata olacak ki gol olsun...
Hakan çok güzel söylemişsin kardeşim,şampiyonluklar,geçilen turlar,kazanılan maçlar ne olursa olsun bir isme mal edilemez.Öyle olsaydı futbol takım oyunu olmazdı.
Kadir Gözütok
22-02-2008, 00:39
Fenerbahçemizin formasını terleten bir futbolcu için bu kadar ağır konuşmaya kimsenin hakkı yok. Hepimiz o an Edu için biraz söylendik ama bu kadar da değil yani.Ki o pozisyonda hatalı biri varsa bu kesinlikle Volkan'dır.Mutlaka orda Edu'ya bağırması gerekirdi. Ama görüntülerdede anlaşıldığı gibi Volkan telaş yaptı ve dili tutuldu anlaşmazlıkda golü getirdi. Olmaması gereken bir hata ama o kadar abartılcak birşey yok.
Umarım bu kadar büyük bir hakaretin cezası da o kadar büyük olur.
Ertuğrul Bayındır
22-02-2008, 01:37
arkadaşlar birbirimizi kırmanın bir anlamı yok, sonuçta bunlar bizim futbolcularımız ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Şanssızlık tamamen, ne alex o pozisyonda kaçırmak ister, nede edu k.k atmak ister. hep destek tam destek :)
Hiç bir futbolcumuz böyle bi hakareti haketmiyor. tuncer arkadaşımada aynen katılıyorum ve o pozisyonda sahada en çok üzülen oyuncuda edudur.. keşke olmasaydı ama futbolda olan şey bunlar sadece eduya bu aralar denk geliyo o kötü işte.
Emincan Kahveci
22-02-2008, 01:42
5
Alper Tunka
22-02-2008, 01:59
ya 5te olur 10da olur,sahip çık moral ver bundan sonra hiç olmasın...
Selçuk İnce
22-02-2008, 02:01
yaa adam isteyerek yapmıyor zaten defans oyuncularının şansı bu gelen şuta ayak uzatır top kendi kalesine gider destek vericez moralini düzelticez
Muhammet Budak
22-02-2008, 02:44
55 olunca kötü futbolcu mu oldu Edu ya da sana bir katkısı mı olacak Edu 6.hatayı yaparsa.Ya gidin işinize ya bir gündür dilimde tüy bitti ben aynı şeyleri söylüyorum,arkadaşlar aynı şeyleri söylüyor ama bazıları anlamama derdinde.Rövanşta Edu 3 tane gol atsın kendi kalesine,üstüne kırmızı kart görsün,bir tane de Sami Yende penaltı yapsın ben gene bu adamın yanındayım arkasında değil.Destek olun bir defa da ya bir futbolcuya bir olur iki olur bık bık bık yeter ya dellendiriyorsunuz insanı.
Güzide Ören
22-02-2008, 03:12
Tamam hepimiz üzüldük Edu o golü atınca,kabul ediyoruz 1 defalık da değil,peki bela okumak ya da küfretmek çözüm mü değil..
Bence yazdıklarımızı bir kere daha gözden geçirsek daha iyi olur..:)
Mustafa Akdoğan
22-02-2008, 03:16
herkesin fikrine saygılı olun kimse kimseye fikrini zorla empoze edemez..burda amc eduyu karalamak değil sadece kızgınlığını dile getiren arkadaslar var.amac karalamak olsa burda 1 tam sayfa edunun hatalarını yazabilirim..futboldan eduyu destekleyenler mi anlıyormus bitek??tekrar söylüyorum burda tek tip düşünce olması zorunlu değil..eduya kızan da yazar kızmayan da...sonucta o forma altında oynadıkca destek olunmak zorunda zaten.
Muhammet Budak
22-02-2008, 03:40
herkesin fikrine saygılı olun kimse kimseye fikrini zorla empoze edemez..burda amc eduyu karalamak değil sadece kızgınlığını dile getiren arkadaslar var.amac karalamak olsa burda 1 tam sayfa edunun hatalarını yazabilirim..futboldan eduyu destekleyenler mi anlıyormus bitek??tekrar söylüyorum burda tek tip düşünce olması zorunlu değil..eduya kızan da yazar kızmayan da...sonucta o forma altında oynadıkca destek olunmak zorunda zaten.
Edu kimdir?Bu takımın futbolcusu...
maç anında kızabilirsin anlık bir sinirle hata yaptı diye ama maçtan saatler geçtikten sonra hala kızamazsın futbolcuya ben kötü niyet ararım bunu yapan kişide.Neden bu adam haftalarca muhteşem oynarken,hatalı hakem kararıyla kırmızı görürken doğru dürüst kimse uğramıyor bu sayfaya da adam bir HATA yapınca yeter artık 1-2 yeter edu yeter bık bık bık ötüyorsunuz...
Ben futbolcuma laf söyletmem arkadaş,babamın oğlu olsa karşımda farketmez.Bir gündür burada yaptığınız üzüm yemek değil açık açık bağcı dövmektir,sizin derdiniz eleştiri falan değil,makul mantıklı konuşana zaten laf söyleyen de yok.
Dün akşam beğenmediniz galibiyeti,kaçan gollere üzüldünüz daha iyi skor alınabilirdi elbette fazla avantajlı bir skor gelmedi,Edu da önemli bir HATA yaptı akşam,suçlu arıyorsunuz o da masum birisi Edu,ne de olsa sabıkası var daha önceden size göre.HATA bu arkadaşım HATA.
Vurguluyorum böyle belki anlaşılır diye.Dün araştır bizim gollerde de mutlaka hatası vardı bir Sevillalı futbolcunun ya da Moskovadaki Cska maçımızda ilk golü nasıl atmıştık hatırlamıyor musun?Hiç mi rakibimiz kendi kalesine gol atmıyor...Yeter artık ya.Rahat bırakın şu adamı ya.
Zico,Deniz,Selçuk,Deivid,Alex,Volkan,Kezman,Uğur.H epsi ıslıklandı protesto edildi ne geçti elinize?Şimdi Eduda anladım sıra.Benim için farketmez ben ona da desteğimi veririm.Ama söyleyin sıra kimde bilelim ona göre hazırlayalım kendimizi.
Gökhan Gönül,Carlos,Lugano,Semih...tercihinizi yapın yoksa onların da mı HATA yapmasını bekliyorsunuz...Aman canlarım ciğerlerim futbolcu kardeşlerim görüyorsunuz dikkat edin hata yapanı asıyorlar dikkat edin.Carlos aman diyeyim hiçbir topa ayak falan uzatma belli mi olur yuvarlak top falso alır girer içeri seni de asarlar,aman hiçbir topa ayak uzatma.Bak görüyorsun Eduya yapılanları...
Muhammet Budak
22-02-2008, 03:42
Arkadaşlar zaamnında Edu'yu bende çok elştirdim ama son maçlarda gerçekten çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Tamamiyle maça konsantre ve rakiplere adım attırmıyor. Sevilla maçında belki yüksek konsantrasyon nedeni ile istemeden de olsa kendi kalesine gol attı. Ama maç genelinde çok iyiy oynadı ve nerdeyse gol de atıyordu. Edu desteği hak ediyor bu sezon. Çok kısmetsiz bir oyuncu ve bu büyüyü üstünden atabilmesi için çok büyük desteğe ihtiyacı var.Eline sağlık.Keşke herkes yapabilse bunu.
Samet Koşar
22-02-2008, 03:59
Edu o golü attığında hiç bir zaman sonuca olan inancımdan bir şey yitirmedim. Maçın devamında her şeyden önemlisi moralini topladı ve kendini kaybetmedi. Belki kendi kalesine attığı o golde skoru 1-1 e getirdi ama, oynadığı oyunla olası yiyebileceğimiz gol veya gollere engel oldu. Golü kendi kalesine atmış olabilir ama bu galibiyetin kazanılmasında en az Sevilla'ya gol atanlar kadar emeği var arkadaşlar. Tamam ben de bu tarz hataların olmamasını diliyorum ama Edu'yu birdenbire hayin ilan edemeyiz. Edu kötü diyemeyiz. Dün akşam Rio Ferdinand İnanılmaz acemice, havadan gelen bir topu ıskaladı ve kendi kalesine yöneltti. Eğer o gol olsaydı ne Rio ne de ManU kötü bir takım olacaktı. Edu asla kötü bir futbolcu değil, Fenerbahçemiz de kötü bir takım değil.
Şimdilerde hatasıza yakın oynayan Volkan da inanılmaz olaylara imza atmıştı. Geçti bitti...
Abdullah Çalışkan
22-02-2008, 04:01
ne büyük sorun oldu yaa.. sanki edu öölsün gitsinn dedk.. kendine çeki düzen wersin hata yapmasın artık diyoruz biz.. edu bu takımın futbolcusu bunu bizde biliyoruz hepsinin olduu gibi onunda arkasındayz.. ama bu hataları yapmamak için ya daha dikkatli olucak yada daha çok çalışıcak.. bana gitmiş başkalarının hatalarını sayıyolar yaa.. ben edudan bahsediyorum.. edunun yapmş olduu hatalardan.. kime anlatıyorumki ztn... anlamak isteyen ilk msjımda da anlardı..
Mustafa Akdoğan
22-02-2008, 14:49
Edu kimdir?Bu takımın futbolcusu...
bu sayfaya da adam bir HATA yapınca yeter artık 1-2 yeter edu yeter bık bık bık ötüyorsunuz...
Ben futbolcuma laf söyletmem arkadaş,babamın oğlu olsa karşımda farketmez.Bir gündür burada yaptığınız üzüm yemek değil açık açık bağcı dövmektir,sizin derdiniz eleştiri falan değil,makul mantıklı konuşana zaten laf söyleyen de yok.
düzgün konus kardeşim adamın canını sıkma istediğimi derim buna babamın oglu olsa karısamaz!! bi tutturmusun destek destek!!biz napıoz!edu gitsin diye kazan mı kaldırıoz MANTIKLI konus,okudugunu anla,düzgün yorum yap burası senin mekanın mı arkadasım millete sallıyon paso..hayret bişi ya adamı sinir ediosun bosyere! seninki destek değil şov arkadasım ben onu anladım.ne oldu şimdi vay muhammet ne adammış bak hep destek hep koruyo adam ne fenerli mi diyolar?biz de koftiden fenerli oluyoz ozman..gercekleri konusuyoruz ve kimin ne dediğini anlayıp cevap yaz bundan sonra öyle herkesten alıntılayıp adamın üstüne cullanmakla olmaz bu işler..hadi eyvallah.
Sefa Avcı
22-02-2008, 15:00
düzgün konus kardeşim adamın canını sıkma istediğimi derim buna babamın oglu olsa karısamaz!! bi tutturmusun destek destek!!biz napıoz!edu gitsin diye kazan mı kaldırıoz MANTIKLI konus,okudugunu anla,düzgün yorum yap burası senin mekanın mı arkadasım millete sallıyon paso..hayret bişi ya adamı sinir ediosun bosyere! seninki destek değil şov arkadasım ben onu anladım.ne oldu şimdi vay muhammet ne adammış bak hep destek hep koruyo adam ne fenerli mi diyolar?biz de koftiden fenerli oluyoz ozman..gercekleri konusuyoruz ve kimin ne dediğini anlayıp cevap yaz bundan sonra öyle herkesten alıntılayıp adamın üstüne cullanmakla olmaz bu işler..hadi eyvallah.
sana katılıyorum bu konuda benden de eyvallah
Hakan Ateşler
22-02-2008, 21:14
kardeşim bi sakin ol önce. burası senin de dediğin gibi kimsenin mekanı değil. dolayısıyla sen de biraz daha dikkat et. biri fb futbolcusna bela okuyorsa, öbürkü defolsun diyorsa ona muhalefet de edilir. eduyu savunurken 10 tane tez yazıoruz örnekler verioruz, eski maçlardan, başka futbolculardan ordan burdan. ama gelen cevaplar edu şöle edu bööle. fenerli futbolcuyla dalga geçene muhalefet yapılır. edu gol krallığına gidiyormuş da bilmem neymiş. ne komik walla, dün maçta yapsaydınız o espirileri... sana da eyvallaahh ...
Abdullah Çalışkan
22-02-2008, 21:58
kardeşim bi sakin ol önce. burası senin de dediğin gibi kimsenin mekanı değil. dolayısıyla sen de biraz daha dikkat et. biri fb futbolcusna bela okuyorsa, öbürkü defolsun diyorsa ona muhalefet de edilir. eduyu savunurken 10 tane tez yazıoruz örnekler verioruz, eski maçlardan, başka futbolculardan ordan burdan. ama gelen cevaplar edu şöle edu bööle. fenerli futbolcuyla dalga geçene muhalefet yapılır. edu gol krallığına gidiyormuş da bilmem neymiş. ne komik walla, dün maçta yapsaydınız o espirileri... sana da eyvallaahh ...
maçta sadece espriler yapılmakla kalmadı merak etme fazlasıda oldu.. bilmem sende ordamıydın.. her oyuncuyu bilmem kaç sene öncei haliyle eleştirmeye başlarsak...... henry 2000 yılında 6s nin uefa final maçında yeni yetme sürekli offside a yakalanan basit bi oyuncu diye bahsediliyodu.. emin ol burda eduyu eleştirenlerin hepsi en az senin kadar fenerli kimse bu takımın kötülünü istemio.. herkesin dedii tek şey edunun daha dikkatli olması gerektii yönünde.. kimi de edu yu bu takımda istemiyo olabilir buda onun görüşü saygı duymak gerekir...
Emincan Kahveci
22-02-2008, 23:04
edu ya laf atmak gibi olmasın ama şl de 8 gölün 4 ünü edu atmış:D
Abdullah Çalışkan
22-02-2008, 23:47
dalga geçme renkdaş kızarlar sora.. :rolleyes:
Emincan Kahveci
23-02-2008, 00:06
yok ya ne kızıcam rakipler gol atamıo bize daha ne istiyim bn şu takımdan zaten 4 golün 3 ü de inter gibi bi takımdan yani ...
6S 5 yedi ya adamlar artık bilerek verdi gölü penaltı olsun şeref falan meselesi gerçi ne kadar kurtarcaklarsa:D onun gibi bişiy bu ;)
Mehmet Sabırlı
23-02-2008, 00:47
4 değil 5:)
Emincan Kahveci
23-02-2008, 01:08
pardon ya artık bn bile karıştırıorm zaten edunun yaptıklarını sayabilsem üniversite kazanıp gerçek bi unifeb li olucam bnde;)
Hakan Ateşler
23-02-2008, 10:32
dalga geçme renkdaş kızarlar sora.. :rolleyes:
provokatörlük yapma derim. saygıdan bahsediyorsun üst mesajda.
Ferit Yıldırım
23-02-2008, 11:16
merhaba yorumunza bende oratk olayım edu gerckten ıyı butbolcu ıy olcagına ınanıyorum cuzureyu yakın bılıyorum hepımeze hayrılı olsun
Emincan Kahveci
23-02-2008, 19:47
cruzeiro demek istiyosun heralde...:)
Cem Demirtaş
23-02-2008, 21:58
bu arada bugün yasin le can ı izleyenler nasıl bomba olduklarını gömüşlerdir ne kadar acemice hatalar yapıyorlar...edu oynamalı ama biraz daha dikkat sadece ondan istediğimiz...
Gözde Özavcı
29-02-2008, 12:39
Fanatik:
Dakika 90+3: Çakır yine işbaşında. Lincoln’e tekme atan kaleci Volkan’a direkt kırmızı, tekme yiyen Lincoln’e ikinci sarıdan kırmızı, formasını çıkartıp saha ortasında yerde yatan Arda’ya ve yanından geçerken ters ters bakan Edu’ya sarı kartını esirgemiyor.
Maç sonunda Fenerbahçeli futbolcuların tamamı Çakır’ın yanına gelerek halini hatırını soruyorlar. Ancak maç içinde kartlarını bonkörce kullanan hakem, karşılaşma sonunda polislerin arasında son derece sakin duruyor ve soyunma odasının yolunu tutuyor.
Yorum yok. Korkuyorum çünkü, bana da kart falan çıkar neyime :)
Mustafa Akdoğan
04-03-2008, 03:39
''allah belanı versin'' demek cok ağır ve yakısıksız olmuş ben yeni gördüm gec oldu ama..bende eduya cok kızdım genelde hata yapıyor ama bela okumak cok ağır..bu tip yazılar yazmasak kanımca hepimiz için iyi olur.
Göktuğ Güllüce
05-03-2008, 02:59
Bugün kimseyi eleştirmek yok hem Edu görevinide layığıyla yerine getirdi. Denilebilecek en güzel şeyide Feryal ablamız söyledi,cenkin yazdığı gibi. Biz adama gol atma dedik dediğmiiz yaptı :D:D:D
Burak Çankaya
05-03-2008, 03:19
Edu sorumluluk almaktan asla kaçmayan çok önemli bir futbolcu , değerini umarım hala bizde oynarken anlarız, iyiki varsın Edu..
Güzide Ören
05-03-2008, 03:21
Valla Feryal abla nokta atış yapmış :D:D
Neyse turu geçtik önümüzdeki maçlara bakıcaz artıkk
Berk Ulupınar
05-03-2008, 03:45
Bugun iyi oynad atakları kesti kendini affettirdi.
Penaltıyı kaçırmasına kızmamak lazım.Defans oyuncusu sonucta.
Tolgahan Duralı
05-03-2008, 03:55
Berk arkdsımızın dediği gibi bu aksam cok top kesti Edu güzel kademeler yaptı riske girmedi vs vs tüm oyuncularımız gibi oda güzeldi....
Penaltıya da kızmamak gerek defans oyuncusu sonucda denildiği gibi ki zaten zico onu bilerek erken attırmıs da olabilir.
Hakan Ateşler
05-03-2008, 04:50
nerde o bela okuyan, nerdee??? bugün edu hatasız oynadı bir hatayapsaydı ne olacaktı?? nerde o bela okuyan? edu penaltı da kaçırdı okusana tekrar bela.
Yusuf Yavuz
05-03-2008, 04:52
edu belkide giren penaltılarda dahil en iyi penaltılardan birini kullanmistir.
Emre Benlier
05-03-2008, 05:13
edu belkide giren penaltılarda dahil en iyi penaltılardan birini kullanmistir.
kesinlikle katılıyorum palop inanılmaz çıkardı... edunun tek şanssızlığı fazla göz önünde oldu kendi kalesine üst üste atarak... sade gösterişsiz oyunuyla iyi oynasa bile kimse yorum yapmıyor ama bu seneki performansı bence mükemmel özellikle şampiyonlar liginde oynadığı üst düzey forvetlere karşı çok başarılıydı... bi tek vagner love karşısında biraz zorlandı ondada hız dezavantajı olduğundan bence bugünkü galibiyette çok önemli payı var
Ozan Ercan
05-03-2008, 09:36
Defans oyuncusu, kaçırması normal falan demesin kimse. Penaltılara uzama ihtimali olan bir maç olduğundan haftaiçi antremanlarda çalışılmıştır ve 5 penaltıcı belirlenmiştir. Edu da 2. penaltıyı attığına göre bunlardan biridir ve hakikaten iyi bir penaltı atmıştır. Kaçırmasının sebebi defans oyuncusu olması sebebiyle zayıf vuruş tekniği değil, kalecinin şansı ve refleksidir.
Bi de keşke Edu'nun penaltısında kaleye Volkan geçseydi, ona gol atmaya alışkın ne de olsa :) Kalede yabancı olunca tedirgin oldu heralde..
Abdullah Çalışkan
05-03-2008, 23:15
helal olsn edu.. çok çok daha iyi olrsun inşallah da bizi daha iyi başarılara taşırsın.. bu arada feryal abla pierre in bi msjı war falan dedi söyledi ben duyamadım.. duyan warmı..:D
Güneş Ateşok
06-03-2008, 01:20
mesajı söylemedi sanırım, eğer söylediyse duyanlar aktarırsa iyi olur :)
Murat Şahin
16-03-2008, 23:55
Forever EDU
Cem Demirtaş
17-03-2008, 07:30
edu dün çok iyi oynadı gerçekten çok iyi bi stoper...umarım formunu korur sezon sonuna kadar..
Ozan Ercan
17-03-2008, 10:03
edu dün çok iyi oynadı gerçekten çok iyi bi stoper...umarım formunu korur sezon sonuna kadar..
Yediğimiz tek golde topu uzaklaştırılması gereken en son yere başkası uzaklaştırdı heralde :) Ya da farklı maçları izledik biz. 90 dakika boyunca tek hata yapmış olabilir, ama Semih'in ardarda gelen golleri olmasa biz şu anda Edu'nun takımı yaktığını konuşuyor olacaktık.
Cem Demirtaş
17-03-2008, 15:31
Yediğimiz tek golde topu uzaklaştırılması gereken en son yere başkası uzaklaştırdı heralde :) Ya da farklı maçları izledik biz. 90 dakika boyunca tek hata yapmış olabilir, ama Semih'in ardarda gelen golleri olmasa biz şu anda Edu'nun takımı yaktığını konuşuyor olacaktık.
nası yaktığını konuşacaktık bence o pozisyonda topun düştüğü yerde durması gereken selçuk yada aurelio suçludur edu hareketliyken tersten gelen topu uzaklaştırıyor nereye giderse dışarı doğru vurdu işte...
Ozan Ercan
17-03-2008, 17:12
nası yaktığını konuşacaktık bence o pozisyonda topun düştüğü yerde durması gereken selçuk yada aurelio suçludur edu hareketliyken tersten gelen topu uzaklaştırıyor nereye giderse dışarı doğru vurdu işte...
O pozisyonda Selçuk ve Aurelio oyun atak yönüne göre sol kanada sıkıştığı için o bölgeye yardıma gitmişlerdi. Onların yerinde kademeye gelmesi gereken Uğur Boral da ceza sahası içinde bir başka oyuncuyu marke etmekle uğraşıyordu. Kısacası orta sahada kimseye sen niye orda yoktun deme lüksü yok, sonuçta herkes mücadele içindeydi, kimse oyunu seyretmiyordu orta çizgiden.
Bir savunma oyuncusu topu mümkün oldukça uzağa ve tehlikesiz bir bölgeye uzaklaştırmalı. Uzaklaştırmak için en ideal yer orta çizgi ile taç çizgisinin birleştiği bölgedir. Sonrasında kanatlara uzaklaştırılır, hiç olmuyorsa orta yuvarlağa yakın düşecek şekilde ortaya uzaklaştırılır. Edu topa geldiği yöne doğru vursa top taca ya da olsa olsa kornere çıkardı, bu golde hatasını tartışmaya pek gerek yok kanımca.
Zaten o da hatasını kafayı vurduktan sonra farketti ve Ceyhun'un önünü kapatmaya çalıştı bir an önce ama top bacakları arasından geçerek önce direkle ardından ağlarla buluştu..
Muhammet Budak
17-03-2008, 17:42
O pozisyonda Selçuk ve Aurelio oyun atak yönüne göre sol kanada sıkıştığı için o bölgeye yardıma gitmişlerdi. Onların yerinde kademeye gelmesi gereken Uğur Boral da ceza sahası içinde bir başka oyuncuyu marke etmekle uğraşıyordu. Kısacası orta sahada kimseye sen niye orda yoktun deme lüksü yok, sonuçta herkes mücadele içindeydi, kimse oyunu seyretmiyordu orta çizgiden.
Bir savunma oyuncusu topu mümkün oldukça uzağa ve tehlikesiz bir bölgeye uzaklaştırmalı. Uzaklaştırmak için en ideal yer orta çizgi ile taç çizgisinin birleştiği bölgedir. Sonrasında kanatlara uzaklaştırılır, hiç olmuyorsa orta yuvarlağa yakın düşecek şekilde ortaya uzaklaştırılır. Edu topa geldiği yöne doğru vursa top taca ya da olsa olsa kornere çıkardı, bu golde hatasını tartışmaya pek gerek yok kanımca.
Zaten o da hatasını kafayı vurduktan sonra farketti ve Ceyhun'un önünü kapatmaya çalıştı bir an önce ama top bacakları arasından geçerek önce direkle ardından ağlarla buluştu..
Defans oyuncusuna öğretilen ilk kural yüksek topu bu rebound bölgesine asla indirmemeleridir. Topu taça kornere veya yükseğe atmalarıdır.Asla ceza yayının üstüne bırakmamalarıdır. Bu sezon bu tip reboundları rakibe kolayca verdik ve çok fazla gol yedik. Hatta son kupa maçında Samiyende ikinci golü yerken kalecimize gelen ortaya yine Edu gereksizce dokunup penaltı noktasına indirdi onlarda affetmeyerek kupadan ismimizi sildiler. Tabiki o maçta bir hakem katliamı yaşandığı için Edu'nun hatası üstesinde durulmadı.
Sözün özü Edu'nun bu seneki performansı oldukça iyi. Defansta toparlayıcı rolü üstleniyor ve gerçekten kritik müdahaleler yapıyor. Ama ne yazıkki bu tip hatalarıda defalarca tekrar ediyor. Zico bunu nasıl çözecek bilmiyorum ama bu hataları yapmazsa Edu vazgeçilmez bir defans oyuncusu olacaktır.
Hata olmayan gol mükemmel goldür.Her golde mutlaka hata olacaktır.İkinci golümüzde de adamlar ofsayt taktiğini doğru düzgün yapamadılar mesela.Yapsalardı ikinci golümüz olmayacaktı.Maçı kazandık bazen d sonuca bakmak gerek.Semihin golleri olmasa Edunun hatası falan konuşacaktık demeyelim.Edu dün mükemmel bir maç çıkardı,mükemmel demek minimum hata ile oynadı demektir.Golle sonuçlansa da bana göre ufak bir hatadır,mükemmel performansın yanında böyle basit bir hatanın konuşulmasını yanlış buluyorum.
Ozan şahsen sana yakıştıramadım böyle düz mantıkla konuşmayı,maçı kazanamasaydık Edunun hatasını konuşuyor olurduk falan...
Ozan Ercan
17-03-2008, 18:03
Hata olmayan gol mükemmel goldür.Her golde mutlaka hata olacaktır.İkinci golümüzde de adamlar ofsayt taktiğini doğru düzgün yapamadılar mesela.Yapsalardı ikinci golümüz olmayacaktı.Maçı kazandık bazen d sonuca bakmak gerek.Semihin golleri olmasa Edunun hatası falan konuşacaktık demeyelim.Edu dün mükemmel bir maç çıkardı,mükemmel demek minimum hata ile oynadı demektir.Golle sonuçlansa da bana göre ufak bir hatadır,mükemmel performansın yanında böyle basit bir hatanın konuşulmasını yanlış buluyorum.
Ozan şahsen sana yakıştıramadım böyle düz mantıkla konuşmayı,maçı kazanamasaydık Edunun hatasını konuşuyor olurduk falan...
Eğri oturup doğru konuşmak lazım Mami :) Başarıda nasıl Alex süperdi, Deivid harikaydı diyorsak, Ankaragücü maçında Serdar 1 puanı getirdi diyorsak başarısız olunca da hatanın sebebi kimse ilk sorumlu o ilan edilir. Acımasızca görünebilir ama futbolda işler böyle yürüyor.
Edu geldiğinden bu yana yaklaşık 90 maç oynadı. Zaman zaman o kadar iyi maçlar çıkardı ki Brezilya milli takımına gerçekten ait olduğunu kanıtladı adeta. Ama öyle kötü maçları da oldu ki bunu halı sahaya bile çağırmam dedik hepimiz. Her futbolcunun inişi çıkışı olacaktır elbette. Kimse biz sezon boyu %100 performansla oynayamaz. Önemli olan sezonun genelinde %70-80i yakalayıp altına düşmemektir. Kadromuzdaki 25 oyuncudan bunu başaran nadir oyunculardan biridir Edu. Maça çıkmadan önce kendisinden neler beklendiği az çok bellidir, kimi insanlar kendi kalesine attığı gollerden dolayı eleştirse de ben maç başlarken Edu'yu kadroda görünce rahatlarım.
Lugano için aynı durum söz konusu değil, Lugano acaba ne zaman gereksiz faul yapacak, ne zaman itirazdan sarı kart görecek, ne zaman uzun top atmayı bırakacak diye endişe kaplıyor içimi. Gerçi bu endişelere Zico da sahip ki son 3 maçtır en ufak bir itiraz, gereksiz faul ya da hatalı uzun top olayına karışmadı Lugano.
Kısacası her oyuncumuz Edu kadar performans gösterse biz zaten büyük ihtimalle şampiyon oluruz. Beğendiğim de bir futbolcu Edu, yaz başında Lugano'nun gideceğini düşünürsek yanına alınacak sağlam bir stoperle Fenerbahçe savunmasının belkemiği olmaya devam edecektir sanıyorum.
Tuncer Yıldızoğlu
03-04-2008, 01:38
maç sonu itibariyle bilinç kaybı yaşıyormuş, geçmiş olsun Edu
Murat Şahin
03-04-2008, 01:39
Geçmiş olsun EDU
İbrahim Saraç
03-04-2008, 01:39
hadi ya geçmiş olsun edu bugun yine guzel oynadın inş en yakın zamanda takıma katılırsın
Hakan Ateşler
03-04-2008, 01:50
bugün edu çok iidi lugano da süperdi. volkanla birlikte ii iş çıkardılar yoksa rahat 2 0a giderdi maç.
Kayhan Bayazıt
03-04-2008, 02:01
olmaz sana bişi beee kayseri maçında dinlen o satılmışları kenardan izlee....sora ingiterede gerekeni yapacaktırrr
Gözde Özavcı
03-04-2008, 02:13
Çok moralim bozuldu Edu'ma :( Umarım iyidir.
Ferdi Yüksel
03-04-2008, 02:38
http://img246.imageshack.us/img246/6885/goruntu046mv0.jpg (http://imageshack.us/)
AVRUPANIN DOĞAN GÜNEŞİ...
Teşekkürler FENERBAHÇEM
Tuncer Yıldızoğlu
03-04-2008, 20:33
edunun bilinç kaybı geçirmesinin en büyük nedeni deivid bence :yaril: nasıl oldu da ben atamadım o golü diye dertlenmiştir edu. :D
Gözde Özavcı
04-04-2008, 00:46
Arkadaşlar hiç de dalga geçilecek bir durum değil bu okuduğum haberlere göre Edu hafıza kaybı geçiriyormuş..
Kenan Şen
04-04-2008, 03:26
edunun bilinç kaybı geçirmesinin en büyük nedeni deivid bence :yaril: nasıl oldu da ben atamadım o golü diye dertlenmiştir edu. :D
haydaaa..
Mert Çubukçu
04-04-2008, 17:52
ha ha ha ne komiksin.. !!! :kizgin::kizgin:
Serdar Gönül
04-04-2008, 18:34
çok çok geçmiş olsun edu inş en kısa zamanda sağılığına kavuşursun
Fatih Çalışkan
04-04-2008, 18:49
Edu antrenmana katılacak
04 Nisan 2008 Cuma
http://fenerbahce.org/pic_lib/2008-04-04_edu288.jpg Chelsea ile yaptığımız Şampiyonlar Ligi maçının ikinci yarısında girdiği bir pozisyonda başına aldığı darbe nedeniyle, maç sonrası kendisini kötü hisseden ve geçici hafıza kaybı yaşadığı anlaşılan Edu'da bir problem olmadığı belirtildi.
Kulüp Doktorumuz Piyer Arzuman, Edu'nun bu akşam yapılacak antrenmana katılabileceğini açıkladı. Piyer Arzuman, "Edu, Chelsea maçında başına aldığı darbe nedeniyle maç sonrası geçici hafıza kaybı yaşadı. Maç sonrası acilen hastaneyi kaldırılan ve önlem amacıyla gerekli tüm tetkikleri yapılan Edu, dün de tüm gün kendi evinde kontrolümüz altında istirahat etti. Kendini iyi hisseden ve hiçbir problemi kalmayan Edu, bu akşam yapılacak antrenmana katılabilecek" diye konuştu.
http://fenerbahce.org/icerik/haber/11335/
geçmiş olsun EDU..
Gözde Özavcı
04-04-2008, 20:49
Çok şükür ya içim rahatladı :)
Mustafa Ünal
04-04-2008, 23:51
Espriler yerinde güzeldir.
Geçmiş olsun.
Burak Bilican
05-04-2008, 00:57
eduya gecmis olsun.. son 3-4 mactır cok iyi oynuyo nazar degmesin..
Murat Şahin
05-04-2008, 01:43
çok çok geçmiş olsun edu
Ertuğrul Bayındır
09-04-2008, 01:52
Kadıköydeki maçtan sonra bu maçtada süper oynadı.. Tebrik etmek lazım.
Serdar Gönül
11-04-2008, 19:31
chelsea maçında süperdi tek kelimeyle
Utku Cenikli
28-04-2008, 00:11
bazıları golde hatası vardı desede bence bu macda hatasızdı...defansın en iyisi hatta kezmanla beraber takımın en iyiysiydi mudahelelrı cok basarılı yaptıgı mudahalelerden sonra topu oyuna sokmasıda cok iyiydi... ayagına saglık edu
Ceyhun İskender
28-04-2008, 00:13
hatasızdı bence de....
Hakan Ateşler
28-04-2008, 00:13
maçta oldugu gibi golde de hatası yoktu. kafaya çıktı ve vurdu. volkan ın arkasından geldiğini bilemzdi düşünemezdi de. volkan da topu yumruklayabilirdi ancak tutmaya çalıştı edu da kafayı vurunca ellerinin arasından gitti top nondaya. şanssızlık o an için. zaten haketmedik...
Burçin Menekşe
28-04-2008, 01:03
helal olsun,kezmanla birlikte takımda tek mücadale eden futbolcuydu,umarım takımımızda böyle futbolcular çoğalır.teşekkürler edu.
Pelin Kaynak
28-04-2008, 01:08
edu ve kezman a cok teşekkür ediyorum bugun üzerlerindeki çubuklu formanın hakkını verdikleri için
Yusuf Karlıdağ
28-04-2008, 01:31
takımın en iyisiydi bence
Oğuzhan Demir
28-04-2008, 01:47
hatasızdı gene helal sana edu
Ege Şener
28-04-2008, 06:12
gol volkan'ın hatasıydı. edu yapması gerekeni yaptı orda. adamı boşu boşuna brazilya milli takımına çaarmazlar. ama şampiyonlar liginde bi faciaydı o başka. :) ya da şanssızdı diyelim
Furkan Akyüz
28-04-2008, 14:36
kalecıyle defansın anlaşamaması ne demek aklım almıo ya
Utku Cenikli
28-04-2008, 17:16
defans kalecıyı gorse anlasamadı dıcem ama edunun arkasında gozumu varkı sankı nerden bılsın adam volkanın gelecegını
Mustafa Ünal
30-04-2008, 03:02
Galatasaray maçında bana göre takımın en iyisiydi. Yerinde müdahaleleri olası golleri engelledi.
Utku Cenikli
30-04-2008, 18:53
o olmasa gs macında dusunmek bıle ıstemedıgımız buyuk farklı skorlar olabılrdı
Esra Çetin
01-05-2008, 13:39
Edu nun hatası yoktu o pozisyonda..bence..
Kutay Soylu
02-05-2008, 03:42
edu nun çok iyi oynadıgı maclarda var ama ben eduya bir türlü ısınamadım arkadaslar hele bazen yaptıgı cok barz hatalar insanın sabrını zorluyor yasin oynatılsa belki zamanla cok daha iyi yerlere gelecek ve yabancı kontejanımız bir kişi daha acılacak
Cem Demirtaş
02-05-2008, 08:10
edu ilk geldiği zamanlar ve bu sezonun başında sağlam hatalar yapıyordu kabul ama son ayların en formda oyuncusu bence lugano yla beraber
Orhun Can
02-05-2008, 08:32
O kadar çok hata yapıyor ki hata yapmadığı zaman abartılı tebrikler alıyor. Tamam, herkes hata yapar ama herkes Fenerbahçe'de oynayamaz !
Kaldı ki son oynanan 6s maçında Volkana bakamıyorsun bari Yasin'e bak da ofsayt'ı bozma.
Eray Sezginer
02-05-2008, 08:32
Edu bu aralr çok iyi gs maçındada sahanın en iyilerindendi.Allah nazardan saklasın :)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.