Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni YÖK Başkanı Prof.Yusuf Ziya Özcan
Murat Karaman
10-12-2007, 15:57
Cumhurbaşkanı,YÖK başkanlığı'na Prof.Yusuf Ziya Özcan'ı seçti.
RESMİ ÖZGEÇMİŞİ
Prof. Özcan’ın açıklanan özgeçmişi ise şöyle:
5 Mart 1951’de doğdu. Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1973 yılında mezun oldu. 1973-1975 yılları arasında aynı bölümde asistan olarak görev yaptı. Sosyoloji eğitimine ABD’deki Chicago Üniversitesi’nde devam etti, yüksek lisansını 1978 yılında, doktorasını 1981 yılında tamamladı. ABD’den dönüşünün ardından 1981 yılında ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü, aynı yıl yardımcı doçent, 1989 yılında da doçentliğe yükseldi; 2003 yılında profesör oldu.
Bir süre ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Özcan, TÜBİTAK’ta başkan danışmanlığı görevinde bulunuyor.
Prof. Dr. Özcan, sosyoloji, araştırma metotları, oy verme davranışı, polis, sosyal istatistik, istatistik, sosyal kontrol ve sapma, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik konularında uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda kitap, makale ve çalışma yayınladı.
Ali Yıldırım
10-12-2007, 15:59
Vatana millete hayırlı olsun. ;)
Onur Aloğlu
10-12-2007, 16:12
Çok sevilen bir hocaymış. Doğruysa eğer...
Hayırlısı olsun.
Güzide Ören
10-12-2007, 17:24
ntvmsnbc'deşöyle geçiyor:
Cumhurbaşkanı, YÖK Başkanlığı’na Prof. Yusuf Ziya Özcan’ı seçti. Yeni Başkan’la ilgili ilk yorumlar İslam’la ilgili araştırmalar yaptığı, ODTÜ’ye polisi soktuğu, eşinin başı açık olduğu, “esprili” olarak tanındığı, pipo içtiği yönünde.
Murat Karaman
15-12-2007, 15:00
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/15/son/sonsiy04.asp?prm=0,3770062
Eray Ayhan
15-12-2007, 15:09
Gelirgelmez yaptığı açıklamalar beni biraz endişelendirdi ama...
"Üniversitedeki bütün yasakları kaldıracağız!"
Neyse hayırlı olması dileğiyle.
Şahin Bilir
15-12-2007, 15:59
Bugüne kadar bırakın rektörlüğü dekanlık dahi yapmamış birisinin Yök başkanı olması ve gelir gelmez ortamı gerebilecek türden açıklamalar yapamsı ilginç ama burası Türkiye...
Şahin Bilir
15-12-2007, 16:39
Arkadaşlar ben sadece uyarmak istedim.Bir konu hakkında yaptığım yorum sonucu yazamama cezası aldım.1907Ünifeb'in değerleri ve amaçları belli.Onları korumak ve yaşatmak bizlerin başlıca görevi zaten.Ama yorumlarınıza biraz daha dikkat ederseniz ceza almazsınız.Ben bunu anlatmak istedim.
Ali Yıldırım
15-12-2007, 16:41
Tamam Şahin sağol kardeşim uyardığın için ;)
Metin Ayyıldız
16-12-2007, 21:23
türkiye hak ettiği değerleri yavş yavş buluyo herşey gayet yolunda gidiyo
bize hayırlısı olsun demek düşüyo olucağından da eminiz
Hasan Muradoğlu
16-12-2007, 21:59
Aramızda üniversitelerdeki yasakların kalkmasını istemeyen yoktur herhalde..
Bu konuyu pas geçiyorum..aksini düşünmek istemiyorum..faşizan eğilimlere hiç gerek yok bu sayfalarda..
Gelelim esas mevzuya.. üniversiteler bilim yuvası olmalıldır.. uzun süredir bunu unutmuş durumdalar yök başkanları ve bazı rektörler..tekrardan üniversiteler bilim yapılan yerler olmalıldır.. umarım bu yeni dönem ülkemiz ve üniversitlerimiz adına hayırlı olur..
Sedat Aydın
17-12-2007, 00:20
"Bindik bir alamete gedeyoz kıyamete..."
Sonumuz hayrolsun...
Emrecan Aydınoğlu
21-12-2007, 04:09
hayırlı uğurlu olsun....valla nettte baktım ii şeyler yazıyo hakkında....
Murat Karaman
08-01-2008, 21:09
http://www.ntvmsnbc.com/news/431890.asp
Yiğit Arman
08-01-2008, 22:06
Sosyal devlet anlayışından uzak Amerikan vari bir sistemin özüdür paralı üniversite açıklaması. Doğrudur yanlıştır tartışılır. Ama devletin bazı sosyal açılımları yerine getirmemesi ya da getirmek istememesi, hükümete yakın bir ismin bu yönde açıklama yapması pek doğru değil bence.
X paralı üniversitesinin 5 yıllık eğitim tutarı 80 ila 100 bin ytl iken bir insanın mezun olunca devletine borcunu ödemesi demek bu insanın hayata atılmasından itibaren 1000 ytl ile işe girse ve maaşının tamamını her ay devletine borç olarak ödese en az 6-7 yılını devletine harcaması demek. O yüzden tartışılır bu açıklamanın ne kadar yerinde olduğu.
Zaten oturtulması zor ya da imkansız bir şey bu söylenenler. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Can Rona
08-01-2008, 22:07
Açıklamalarıyla bunalıma sokan adam:
"YÖK başkanı Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili anayasa mahkemesi kararlarının hatırlatılması üzerine de sorunun çözümü için bunlara gerek olmadığını savundu.Özcan, ''Onların savlarını biliyorum.Bunlar, üniversitenin dışında konmuş yasaklardır.Mahkemelerle ilgilidir. Bu bakış meselesidir.Öyle bir kural olabilir. Ama siz onu önemli görmeyebilirsiniz, bir sürü insanı rahat ettirirsiniz. Biz öyle bir sonucun çıkacağını ümit ediyoruz'' diye konuştu."
Ben hırsızlık yaparım yasa benim evimin dışında koyulan kanun bu mahkemeleri ilgilendirir ben önemsemeyebilirim.
Hele son açıklaması,komple artık yıkıp geçmiştir.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Bütün yasaklar kalkacak" açıklamasının ardından tartışılacak bir açıklama daha yaptı. Devlet üniversitelerini paralı yapmak istediklerini söyleyen Özcan "Amaç, sadece belli sayıda insanı üniversiteye taşımak olabilir. Okullar bedava. Hiçbir yerde görülmemiştir" dedi.
Özcan'ın açıklamasına, üniversite öğretim üyesi dernekleri, "Ayrıcalıklı bir sınıf yaratılır, öğrenciler müşteri olur" diyerek tepki gösterdi.
YÖK tarafından kurulan Ulusal Öğrenci Konseyi'nin genel kurulu sonrası öğrencilerle sohbet eden Özcan, bir öğrencinin, "Herkes üniversite mezunu olmalı mı?" sorusuna, "Hayır, olmamalı" yanıtını verdi.
Herkesin üniversiteye yöneldiğini belirten Özcan, bu sözlerini şöyle açtı:
"Okullar bedava. Hiçbir yerde görülmemiştir. Şunu yapmak istiyoruz: Üniversiteleri paralı yapalım, ihtiyacı olana burs verelim. Hiç olmazsa üniversiteler ayağının üzerinde dursun. Sonra, insanlar çalışınca bu parayı geri ödesin. Aynı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan kredi gibi.
İsteyene 8 - 10 bin YTL kredi versek, sonra bunu bize geri ödese. Neyse borcu... ABD'de olduğu gibi, mezuniyetten sonra ödesin. Bunun ideali, hiç kimseyi üniversiteye taşımamak. Sadece belli sayıda insanı taşımak. Diğerlerini, yüksek teknik okullara ve yüksek meslek yüksekokullarına yönlendirmek. Ara elemana ihtiyaç var. İstihdam sorunu çözülür."
Kendisi yaşadığı ülkede işsizlik olduğunun farkında değil,öğrenimde aldığı bursu çalıştığı zaman öderler diyor.Sanırım sanıyor ki her mezun olan 2.000 ytl para alıyor.Sanıyor ki,ülkede ev kirası,doğalgaz ıvır zıvır çok ucuz.Kim hangi parayla 10.000 ytlyi ödeyecek.Kim,nereden kazandığı parayla ödeyecek Sayın Özcan? Hiç bunu düşündünüz mü ? Hadi geçtim bunları devlet bunca insana 8-10 bin ytl lik bursu nasıl verecek bahsedilen insan yıl başına 1 milyon.Bu bütçe açığıyla nasıl ödeyecek bu parayı devlet.Bu kadar mı yaşadığı toplumdan uzak olur bir insan...
Bir de bu insanın sosyoloji profesörü olduğunu öğrenince hepten içim acıyor.Sosyoloji sınıf ayrımı yaratmak,halktan bu kadar uzak olmak mıdır ?
Onur Aloğlu
08-01-2008, 22:17
Sosyal Devlet Anlayışı, evet... Hakikaten öyle.
Devlet burs verecekmiş de sonradan geri alacakmış... Siz şuna katkı kredilerinin geri ödemesini 10 bin YTL' ye çıkaracağız desenize Hoca Efendi.
Özerk Devlet Üniversiteleri kimsenin babasının çiftliği değildir.
O üniversitelerde bu ülkenin doğmamış çocuğunun hakkı var. Benim, senin, onun, bizim vergilerimiz var.
Kerem Işıldak
08-01-2008, 22:17
Gerçekten şu final döneminde insanın asabını bozan bir açıklama yapmış, sabah da sinir olmuştum. Bu ülkede zaten ne yazık ki devlet üni. bile olsa bir öğrencinin sağlıklı bir eğitim alması için belli bir maddi olanağa sahip olması gerekirken bir de bunu tamamen paralı yapmak Türkiye gibi gelişmemiş bir ülkede ne kadar doğru acaba. Amerika, İngiltere ,Japonya'da kişi başına düşen yıllık gelir ve bunun dağılımındaki tutarlılık bizim ülkemizde yokken böyle bir açıklama büyük bir talihsizlik bence. Üstelik bir de açıklamada bütün dünyada bu böyle denmiş ama Avrupa ve İskandinavya gözardı edilmiş herhalde.
Onur Aloğlu
08-01-2008, 22:29
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 2. madde:
Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
YÖK Başkanı maşallah Anayasa Değişikliği' ni yapmış bile. Anayasa Mahkemesi kararlarını görmezden gelebiliriz diyebilen, üniversiteye polisi sokan, devlet üniversiteleri paralı olmalıdır diye utanmadan sıkılmadan, yüzü kızarmadan açıklama yapabilen ve pişkinlikte de sınır tanımayan bir YÖK Başkanımız var.
Anayasaya bak, anayasal kuruma bak, bu kurumun başındaki sosyoloji profesörüne bak.
İyi uykular Türkiye.
Can Rona
08-01-2008, 22:32
Cumhuriyet Başsavcısı, YÖK Başkanı Prof. Özcan'ın 3 yıla kadar HAPSİNİ İSTEDİ
YÖK Başkanı hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan ihbar...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, rektörlerin türban yasağına dayanak olan mahkeme kararlarını görmezden gelebileceklerini savunan YÖK’ün yeni başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması için suç duyurusunda bulundu.
Ankara Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu, Milliyet gazetesinde 18 Aralık 2007’de yayınlanan “YÖK Reisi” başlıklı yazıdaki iddiaları ihbar kabul ederek Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlattı.
PROF. AHMET MUMCU'NUN NOTU
Sözkonusu yazıda Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Özcan’ın türban konusundaki “Bunlar üniversitenin dışında konmuş yasaklardır. Mahkemelerle ilgilidir. Bu bakış meselesidir. Öyle bir kural olabilir. Ama siz onu önemli görmeyebilirsiniz, bir sürü insanı rahat ettirirsiniz” sözleriyle suç işlediği görüşüne yer verdi. Başsavcılık Basın Bürosu, Prof. Dr. Özcan’ın bu sözlerle “görevi kötüye kullandığı” sonucuna ulaştı.
Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abbas Özden, Yükseköğretim Yasası’na göre YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan hakkındaki ilk soruşturmanın, Milli Eğitim Bakanı’nın başkanlığındaki bir toplantıda, YÖK üyelerinden teşkil edilecek en az üç kişilik bir kurulca yapılacağını belirterek, “görevsizlik” kararı verdi.
BAKAN ÇELİK VE 3 YÖK ÜYESİ
Başsavcılık, Özcan hakkında dava açmaya yetkisi olmadığı için gerekli iznin verilmesi amacıyla dosyayı Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan ve üç YÖK üyesinden oluşacak kurul dava açılmasına karar verirse YÖK Başkanı Özcan, Türk Ceza Kanunu’nun “görevi kötüye kullanmak” suçunun düzenlendiği 257. maddesine göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
PROF. MUMCU GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Prof. Ahmet Mumcu yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın türban yasağıyla ilgili açıklamasında şunları söylemişti:
’Sayın YÖK Reisi iki suç işledi...
1. Anayasa Mahkemesi kararına uyulmayacağını açık sayılacak biçimde belirtti. Bu ağır bir suçtur.
2. AKP’nin yaptırdığı son anayasa değişikliği sonucu AİHS ile AİHM kararları iç hukukun üstündedir. Savcılarımızın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da aykırı davranan Sayın YÖK Başkanı hakkında bu konuda derhal soruşturma başlatmaları gerekir.
Prof. Mumcu’nun tepkisine neden olan YÖK Başkanı Yusuf ZiyaÖzcan’ın açıklaması ise şöyleydi:
“Bunlar üniversitenin dışında konmuş yasaklardır. Mahkemelerle ilgilidir. Bu bakış meselesidir. Öyle bir kural olabilir. Ama siz onu önemli görmeyebilirsiniz, bir sürü insanı rahat ettirirsiniz.”
Yeni YÖK Başkanı’nın bu açıklamaları birçok çevre tarafındanrektörleri Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını uygulamamaya davet etmek olarak yorumlanmıştı. Birçok rektör mahkeme kararlarına aykırı davranamayacaklarını açıklamış, Barolar Birliği gibi birçok örgüt de YÖK Bakanı’nın sözlerini protesto etmişti. Bir bildiri yayınlayan Barolar Birliği “mahkeme kararlarının sadece mahkemeleri değil, öncelikle muhataplarını ve bütün kurumları ile tüm toplumu ilgilendirdiğini, hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşun mahkeme kararlarını önemli görmeyebilme şansı olmadığını” açıklamıştı.
Can Demir
09-01-2008, 05:42
Başımıza ne geliyosa Amerikadan,Amerikadakilerden,Amerikadan gelenler den geliyo...Ne bela şu Amerika...
Ali Yıldırım
09-01-2008, 12:07
Bu Yök başkanı açıklamalarıyla çok konuşulacağa benziyor.Zaten o makama atanmasında bile belli oyunların olduğu aklımıza geliyor.Çünkü daha henüz dekanlık makamı bile yapmamış birinin o makama atanması bile insanı düşündürüyor.
Hatırlayacağınızı umuyorum.Atandığı zaman şöyle bir ifade kullanmıştı:''Başbakanım da cumhurbaşkanım da dediler ki, fazla konuşma yoksa ipimizi çekerler.'' Yök bağımsız özerk bir kuruluş olduğuna göre bu sözler bir Yök başkanına yakışır mı?Ya da böyle bir kuruluşun başına yanlı düşünceye sahip kişinin atanması doğru mu?
En son yaptığı açıklama ise oldukça yanlış.Anayasımızı bile çiğnemeye cüret edecek kadar düşüncesizce bir açıklama.Pişkinliğin bu kadarına da pes!
Can Rona
09-01-2008, 12:09
Bu Yök başkanı açıklamalarıyla çok konuşulacağa benziyor.Zaten o makama atanmasında bile belli oyunların olduğu aklımıza geliyor.Çünkü daha henüz dekanlık makamı bile yapmamış birinin o makama atanması bile insanı düşündürüyor.
Hatırlayacağınızı umuyorum.Atandığı zaman şöyle bir ifade kullanmıştı:''Başbakanım da cumhurbaşkanım da dediler ki, fazla konuşma yoksa ipimizi çekerler.'' Yök bağımsız özerk bir kuruluş olduğuna göre bu sözler bir Yök başkanına yakışır mı?Ya da böyle bir kuruluşun başına yanlı düşünceye sahip kişinin atanması doğru mu?
En son yaptığı açıklama ise oldukça yanlış.Anayasımızı bile çiğnemeye cüret edecek kadar düşüncesizce bir açıklama.Pişkinliğin bu kadarına da pes!
Bunu diyen zihniyet bunu da dedi "Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz"
Ha bu arada şeyi yazmayı unuttum.Yukarıda başbakan ve cumhurbaşkanı çok konuşma dedi lafı gizli kameraya çekilmiş bir laftır mecliste Köksal Toptan ile konuşması sırasında.Ve bu yüzden kameraya çeken adam hapis istemiyle yargılanıyor,ama Sayın(!) başkanın açıklamalarını kimsenin konuştuğu yok.
Tuğba Tülü
09-01-2008, 14:21
Yök başkanının herkes Universiye okumak zorunda değil diye yaptığı açıklama 2008'ın gafı olur:???:
Sercan Tuna
09-01-2008, 16:02
ilk günkü gafı ile başladı. sonra türban vs dedi.Yanlış bilmiyorsam bütün universiteler paralı olsun da dedi.8-10 bin ytl kredi verelim mezun olunca ödesinler diye bir açıklaması var. yani ne demek bu? Parası olmayna universite okumasın... 8-10 bin ytl kredi vermek kolay ama bakalım okulu bitirince öğrenciye hemen iş imkanı sağlayabiliyormusun? madem bütün yasakları kaldırmak istiyor.herkes alkolle silahla vs girsin içeri.orası zaten eğitim kurumu değil.Biz okumaya değil vakit geçirmeye gidiyoruz oraya...
Hasan Muradoğlu
09-01-2008, 16:40
Oraya oturan sapıtıyor herhalde.
Bi tane doğru düzgün konuşan YÖK başkanı olmayacak galiba bu memlekette.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.