Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Başarılı Olabilir mi ?
Murat Şener
10-12-2007, 22:13
Bu sene Eurovision'a Mor ve ötesi'nin katılacağı duyuruldu arkadaşlar Sizce Başarılı olabilir mi _?
Burcu Akkaş
10-12-2007, 22:56
başka grup mu yok,ne alaka,tarzları güzel de burda ses kadar şov da önemli sonuçta...hayırlısı olsun yine de
Ali Yıldırım
11-12-2007, 02:14
Hayırlı olsun.Eurovision'da bir türlü rayı otutturamadık.Umarım başarılı olurlar.Hidayet'in dediği gibi BURASı TÜRKİYE HER AN HER ŞEY OLABİLİR...
Kayra Nar
11-12-2007, 05:23
Mor ve Ötesi çok sevdiğim bir gruptur çokta kaliteli müzik yaparlar bence başarılı oluruz Mor ve Ötesiyle.
Rimi rimi ley ve suppıııırrrrsıtarrr'dan iyidir en azından diye düşünüyorum...
Hakan Arıduru
11-12-2007, 10:41
sonumuz hayırlısı..
Özlem Göktürk
11-12-2007, 15:51
Vay be demek bu sene Mor ve Ötesi katılacak.Çok severim bu grubu ve müziklerini.Bence müzik kaliteleri Eurovision için bir hayli fazla.Sonuçta ne kadar iyi olursan ol millet komşusuna oy veriyor. Her neyse umarım başarılı oluruz.
Ayşegül Geçgel
12-12-2007, 00:38
mor we ötesi kim eurovision kim?başka adam bulamamışlarmı.ankaralı namık bile ondan daha iyi.zuhaha
Buğse İndeal
14-12-2007, 23:38
Pek sanmıyorum başarılı olabıleceklerını...Çok aramışlar herhalde.o kadar kişi dururken sen gıt kimi seç.Akıl ermez valla bunların işine...
Güzide Ören
15-12-2007, 00:25
Ya bu eurovision o kadar önemli birşey değil ki.Sonuçta puanlamada güzel olana bakılmıyor,herkes komşusuna puan veriyor ya da iyi gözükmek için başka bir devlete.(Geçen sene Ermenilere yüksek oy vermiştik hatırlayın.)
Aslında kaale bile alınmayacak bir yarışma.Ama Sertap'tan sonra ilgi arttı.
Mustafa Ünal
15-12-2007, 04:03
Herşeyden önce zihniyet değişmelidir. Bu işi profesyoneller değil amatörler yapmalıdır. Hersene aynı şeyleri tartışıyoruz. Açılsın bir yarışma biz seçelim eskisi gibi Eurovision'a gidecek şarkıcıyı ve parçayı. Rekabet olmayınca kimse sınırlarını zorlamaya çabalamıyor.
Esra Çetin
15-12-2007, 05:31
valla eğer gene ingilizce şarkıyla yarışmaya gireceklerse hiç olmazsa hadise madise gönderip bi sinerji yaratsınlar bari :D:D yani şöyle bu dili kullanmayı bilen birileri..
bunlar athena kadar başarılı olamaz bence (grup olarak kıyaslama yapacaksak eğer) ama ülkemizde başarılı ve sevilen bi grup..fakat ben erevizyonda iyi bi derece alacaklarına inanmıyorum..
Şahin Bilir
15-12-2007, 10:28
Önceden belli bir eleme olurdu bu yarışmada ülkemizi temsil etmek için.Sonra sipariş vermeye başladı trt kimi isterse ona ya da o gruba.Türkçe'den koptuğumuz ilk yarışmada ödüllendirildik(!).Sonra dünya dili edebiyatına başlayıp buna da bulaştırdılar yozlaşmayı.Bu yarışmada kendi kimliğimizi kendimizden yabancılaşarak hatta ne yazıkki kendimizden iğrenerek tanıtır hale geldik.Bir ülkenin özdeğerlerini küçük görmesi dışlaması kabul edilebilir mi?Biz onlara özenirken onlar doğu müziklerini öne çıkartarak kürsüye çıkıyorlar.Bir söz var avrupalının ayağı takılıp yere düşse bizde hemen dört ayak yürüyeceğiz diye.Belki konu dışına çıktım ama bu olaylar canımı çok sıkıyor.Ulu önder ömrünün son 3 yılını Türkçe'ye bunun için mi ayırmuştı acaba?:(
Murat Karaman
15-12-2007, 14:41
Mustafa çalar,ben söylerim..
:cool:
Mustafa Ünal
15-12-2007, 14:42
From New Caledonia
12 point
Orhun Can
16-12-2007, 03:24
Bende arkada atkımla tribün şov yaparım :dans:
Tuğba Tülü
16-12-2007, 03:36
Bence Eurovision yarışması ortadan kalkmalı,böyle bir yarışmanın olması başlı başına bir saçmalık..
Ulaş Alyıldız
16-12-2007, 14:26
gecen sene basariya gore vermediler bu acikca ortada.. o yuzden ben sorunu mor ve ötesi yada baska sanatcilar ustunde aramiyorum. eurovision da siyasi artik.. sanat yada sanatcinin hiç bir öneminin kalmadigini dusunuyorum eurovision için..
Hatice Zobu
16-12-2007, 16:42
iyi hoşta bu yarışma amatör müziklerin yer aldığı bi yarışma,yoksa amerika salak mı madonnayı sokar birinci olur hersene,biz niye Kenan Doğulu,Sertap Erener ya da Mor ve Ötesi gibi iyi müzisyenlerimizi sokuyoruz yarışmaya bunu anlamıyorum yoksa onlar amatörde benim mi haberim yok:kahve:
Murat Karaman
16-12-2007, 20:20
Ankaralı Yasemin ve Köçek Grubu'da denenebilirdi aslında..
Seda Toykar
16-12-2007, 22:58
uyduruk şarkılar derece alıyorsa mor ve ötesi süper bir derece alır inanıyorum....
Orhun Can
17-12-2007, 00:28
iyi hoşta bu yarışma amatör müziklerin yer aldığı bi yarışma,yoksa amerika salak mı madonnayı sokar birinci olur hersene,biz niye Kenan Doğulu,Sertap Erener ya da Mor ve Ötesi gibi iyi müzisyenlerimizi sokuyoruz yarışmaya bunu anlamıyorum yoksa onlar amatörde benim mi haberim yok:kahve:
Amerika mı ? Madonna mı ? :yaril:
aslında doğru israil avrupada sayılıyorsa amerika da sayılabilir.:kahve:
Mustafa Ünal
17-12-2007, 12:01
Yeni Kaledonya'da girecek bu sene Eurovision'a, Amerika niye girmesin ki. Sende bir garipsin Morhuncan.
Burcu Akkaş
17-12-2007, 12:31
en kaliteli müzik yapan gruplarımızdan biri mor ve ötesi sanmıyorum ki iyi bir dereceyle dönülsün siyasetin işin içinde olduğu ortada,o komşu olana bu işte benim tarafımı tutana derken işin cıvkı çıkmıştı zaten her yıl bu gösteri sürüyor hep aynı,amatör grupların seçilmesi gerekirken Mor ve Ötesi gidecek ,genellikle izlemem ben bu yarışmayı,önceden de yazmış olduğum gibi görsellik yani şovda önemli.iyi olan kazansın diyemiyorsak,izlemeye de gerek olduğunu düşünmüyorum :cool:
Yavuz Eğilli
17-12-2007, 13:12
bence eurovision birkaç yıldır popstar,bbg tadında bir yarışma oldu işte kimin daha çok tanıdığı varsa o kazanıyor denilir ya. Hangi ülke daha çok sempatik geliyorsa ona oy veriliyor geçen yıl gördük birinciyi yani:)
Hatice Zobu
17-12-2007, 16:33
Amerika mı ? Madonna mı ? :yaril:
aslında doğru israil avrupada sayılıyorsa amerika da sayılabilir.:kahve:
:o valla ya ne kafa var bende de:D leyla bi anıma denk gelmiş işte:cekic: :yaril: aman siz anladınız ne demk istedimi işte:D
Murat Karaman
17-12-2007, 16:58
Yeni Kaledonya'da girecek bu sene Eurovision'a, Amerika niye girmesin ki. Sende bir garipsin Morhuncan.
Yeni Kaledonya'yı haritada gösteremiyorum Mustafa,yardım eder misin? :o
Mustafa Ünal
17-12-2007, 17:22
Yeni Kaledonya'yı haritada gösteremiyorum Mustafa,yardım eder misin? :o
Eskisine yakın bir yerde olması lazım mantık çerçevesinde. Güneye doğru bak.
Necati Mete
18-12-2007, 01:35
Yarışma siyasetten ibaret,çok önemsememek lazım...
Bence en güzelini İngiltere yapıyor,dalga geçiyor yarışmayla
Rahmi Kara
18-12-2007, 02:27
Keşke Eurovision'u kazanılacak bir yarışma olarak görmesek. :)
Anket konusuna gelirsek bence Mor ve Ötesi başarılı olacak. En son Türkçe şarkıyla katılmak istediklerini açıklamışlar. Bizim kültürümüzün bir parçasını tanıtacak olması açısından kendi yarışma kriterlerime göre bu yaklaşımının bile başarılı sayılması için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Onur Aloğlu
18-12-2007, 02:31
Eurovision deyince aklıma Bosna-Hersek geliyor. :)
Takip etmesi oldukça heyecanlı oluyor yine de.
Oğuz Çapar
18-12-2007, 04:40
eurovision çakma bi yarışma,mor ve ötesi bu yarışmaya katılarak seviyelerine yakışmayacak bir iş yapıyor bence,tabi ki başarılı olur,yapacakları şarkıyla favori olurlar..:D
Oğuz Çapar
18-12-2007, 06:25
Keşke Eurovision'u kazanılacak bir yarışma olarak görmesek. :)
Anket konusuna gelirsek bence Mor ve Ötesi başarılı olacak. En son Türkçe şarkıyla katılmak istediklerini açıklamışlar. Bizim kültürümüzün bir parçasını tanıtacak olması açısından kendi yarışma kriterlerime göre bu yaklaşımının bile başarılı sayılması için yeterli olduğunu düşünüyorum.
katılıyorum sanada,iyi yorum.
Seda Toykar
18-12-2007, 13:19
ülkeler komşusunu tuttuğu sürece gerçek dereceye girmek çok zor:D
Ali Yıldırım
16-02-2008, 02:42
Mor ve Ötesi ülkemizi ''Deli'' isimli parça ile temsil edecekmiş.Umarım başarılı olurlar.;)
Mustafa Ünal
16-02-2008, 02:51
Başarıdan kasıt ne , önce onu tartışmak gerekir.
Ali Yıldırım
16-02-2008, 03:04
Bu sene yarışma iki gruba ayrıldı.Yani 2 yarı final var.Bu tür yarışmalarda 1.olmak şarkının güzelliğine bakmıyor.Genellikle siyasi olaylar ve gerekçelerden dolayı oyların verildiğini düşünüyorum.Yani başarıdan kasıt şarkının beğenilmesi ve Türkiye'nin isminin duyurulmasıdır.
Murat Şener
16-02-2008, 04:43
Yani başarıdan kasıt şarkının beğenilmesi ve Türkiye'nin isminin duyurulmasıdır.
olması gerekirken malesef o şekilde değerlendirme yapılmıyor
Osman Varlık
16-02-2008, 06:34
ankete evet dedım ama bır arkadasımızın da dedıgı gıbı sıyası olaylar basarıda daha cok rol oynuyor bırıncılık belkı hayal(sarkıdan gorsel showdan emınım ama bencıl ulkeler yuzunden) ama benım ıcın Turkıye'nin adının duyurulması daha onemlı mor ve otesı bunu basarır bence
Osman Varlık
16-02-2008, 07:04
ankete evet demiştim ama önceki yaptıgım yorumun tam tersı olur bence sarkıyı ve sahne sovlarını sımdı ızledım cok sade ve sarkıda bence guzel değil çok zor olur :???: :???: :???:
Ali Yıldırım
16-02-2008, 22:34
olması gerekirken malesef o şekilde değerlendirme yapılmıyor
Ne yazık ki.:(
ankete evet demiştim ama önceki yaptıgım yorumun tam tersı olur bence sarkıyı ve sahne sovlarını sımdı ızledım cok sade ve sarkıda bence guzel değil çok zor olur :???: :???: :???:
Sahne şovlarını beğenmedim ama şarkı fena değil.;)
Murat Şener
16-02-2008, 23:54
Sahne şovlarını beğenmedim ama şarkı fena değil.;)
ama ne yazık ki sahne şovu ile şarkıyı birleştirince ilk 5'e girebiliyorsun 1.lik için ise sahne şovları ve şarkı yetmiyor araya siyaset de karışıyor :( :( :(
Mustafa Ünal
17-02-2008, 01:31
Sertab Erener'de iyi siyaset yapardı.
Kutay Cuneray
17-02-2008, 02:32
Bence çok guzel bir şarkı inşallah başarılı olurlar ben olacaklarına inanıyorum
Ali Yıldırım
17-02-2008, 04:01
Sertab Erener'de iyi siyaset yapardı.
Öncelikle Mustafa seni kutlarım.Yorumlarını beğeniyorum.Bizim gözümüzden kaçan olayı hatırlatmışsın.Avrupa halkının bazen sahne şovu ve şarkıya göre de oy verebileceğini hatırlattın.Bu sene de umarım oylar bu doğrultuda dağılır.:rolleyes:
Ben bu seneki Eurovision'dan pek umutlu değilim ama inşallah başarılı olurlar.;)
Özlem Göktürk
18-02-2008, 14:06
Evde bir Mor ve Ötesi fanatiği kardeşim olunca sabahtan akşama kadar 1000 kere aynı şarkıyı dinliyoruz nerdeyse. Bayağı alıştım yani bu sayede şarkıya.
Klasik bir Mor ve Ötesi şarksı olmuş kelimelerle oynamayı çok seven bir grup ama bunu dinleyen yaabncıların tabii ki de bir şey anlamalarını bekleyemeyiz.Parçanın girişi ve bitişteki müziği beğendim ama açıkcası çok da umutlu olduğumu söyleyemem yarışma için bakalım ne olacak
Eyüp Yazar
07-04-2008, 16:38
Maalesef ! bu sene de...!!! :S
Fatih Çelen
07-04-2008, 17:12
Başarılı olabilirler tabiki dansözler yarışmasından sıyrılabilirlerse tabi:D
Burak Bilican
08-04-2008, 19:24
bence ilk 5'e girebiliriz
Burcu Akkaş
09-04-2008, 00:27
olamazlar,görsellik yok sarkı kötü bence
Görkem Demir
09-04-2008, 01:13
şarkıyı fiyasko olarak değerlendiriyorum.
Berk Ulupınar
09-04-2008, 05:17
Klasik mor ve ötesi şarkısı.Yine gurbetçilerin ve türkiye sempatizanı( bosna hersek vs) ülkelerin oyları ile ilk ona gireriz:)
Koray Erdur
28-04-2008, 12:07
Başarıdan kastımıza bağlı aslında...
Çünkü Mor ve Ötesi 'nin şarkısı bize görevasat olsa bile yarışmaya katılan şarkılara göre çokda kötü bir şarkı değil. Bence eurovision her yıl olduğu gibi hangi ülkede, hangi ülkenin, daha fazla vatandaşı varsa en yüksek puanı o alacaktır. Sonuç ise tesadüflere kalacaktır :)
Bakalım hayırlısı... Ama bence ilk 10da olur şarkımız
Osman Ulutaş
05-05-2008, 01:22
Kesinlikle başarılı bir şarkı.kendi tarzlarının güzel bir örneği.mor ve ötesi türkiyede alternatif rock denince tartışmasız 1 numara.sahne performansları biraz zayıf ama şarkı iyi sunulursa başarılı olunabilir.kaldı ki eurovision'da başarılı olsan ne olmasan ne.avrupada bir biz bu kadar umursuyoruz bu kıytırık yarışmayı.herkes amatörleri yolluyo biz en piyasa olan en çok tutulan müzisyenleri şarkıcıları yolluyoruz.tamamen gereksiz bir yarışma bence özünde.
Dilem Kubilay
18-05-2008, 11:10
Hayır tabiki başarılı olamicaklar çünkü artık insanlar rock müziğe alıştı,, kulağa aşina gelebilecek bi müzik ... Ama kendi ülkemin grubu yinede başarılar dilerim..
Fatih Çelen
19-05-2008, 02:51
Hayır ben ingilizce söylemiş lazca söylemiş türkçe söylemiş geçtim Avrupada bu yarışmalara tanınmamış sanatçılarını şarkıcılarını sokup onlara bir şans veriyorlar bizde ise bu iş mesela Kenan Doğulu , Athena , Mor ve Ötesi gibi artık Türkiyede yer etmiş kişiler veya gruplar çıkıyor hangi köşesine giderseniz gidin bu Avrupada kenarda kalmış veya ünü hiç veya çok az grup ve kişiler çıkar. Zaten Eurovisionun amaçlarından biri de budur fırsattır yani.... Bizde seçmelere Teoman , Feridun Düzağaç gibi isimler katılıyor inanılır gibi değil ve sadece gülüyorum:D:D:D:D:D:D
Orhun Can
25-05-2008, 01:10
Sonuç ?
Altay Şimşek
25-05-2008, 01:33
şuan için Türkiye 5. , Rusya 1. ynnstn 2.
Altay Şimşek
25-05-2008, 01:50
artık Birilerinin bu yarışmayı ortadan kaldırması gerekiyor.
1) Senelerdir devam eden komşu kayırma, iskandinav ülkeleri, akdeniz ülkeleri, yugoslavyadan ayrılan ülkeler vs.
2) ynnstn, ermnstn, israil, adı kıbrıs diye geçen fakat güneydekilerin oylarının kabul olduğu kıbrıs rum cumhuriyeti arasındaki 7-8-10-12 puan paylaşımı (genellikle ynnstn kayırılıyor)
3) objektif baktığımızda bizimde kaç senedir gurbetçilerimiz sayesinde hollanda, fransa, almanyadan aldığımız kemikleşmiş 8ler 10lar 12ler...
4) bu özel madde bunlardan farklı olacak. Çünkü, ne kadar iyi niyetimiz mi desem saflığımız mı desem bilmiyorum ama karakterimiz değişmeye başladı. Son 5 seneye baktığımda ermnstn, ynnstn, isrl ve kıbrısa en yüksek puanlarımızı veriyoruz. Neden bizde onların yaptığı gibi yapmıyoruz ? Çok mu güzel şarkıları yada Çok mu sevmeye başladık onları.. Belki ynnstana söz edemeyiz son yıllardaki parçaları çok güzel ama orada yazdığım ülkeler bize son 3 senedir 1 puan bile vermedi.
Bu sene ilk defa katılan AZERBAYCAN'a kardeşlerimize 12 puan verdik 12 puan da aldık. TEŞEKKÜRLER onlara. Artık farkına varmamız gereken birşey var TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK !!!
Umarım ya bu oylama yöntemine son verirler yada bu yarışmayı tarihe gömerler !!!
Adem Gülnar
25-05-2008, 01:55
Rusya birinciliği kaptı yaa :(
Çağlar Çağatay
25-05-2008, 01:57
Hiç bir Avrupa ülkesinin tabiri caizse sallamadığı bu yarışmayı biz neden bu kadar takarız,neden Milli mesele haline sokarız?Varsın Yunanistan 1. Ermenistan 2. olsun,şarkılar yarışıyor ırklar değil...
Altay Şimşek
25-05-2008, 01:59
rusya 1. oldu ukrayna 2. ynnstn 3.
biz 7. Azerbaycan 8. oldu. hayırlısı olsun... bu şarkı, bu oylama, bu kayırmalara rağmen büyük başarı bence. En iyi yönüde seneye direk finale katılacağız.
Altay Şimşek
25-05-2008, 02:01
Hiç bir Avrupa ülkesinin tabiri caizse sallamadığı bu yarışmayı biz neden bu kadar takarız,neden Milli mesele haline sokarız?Varsın Yunanistan 1. Ermenistan 2. olsun,şarkılar yarışıyor ırklar değil...
dediklerinde haklısın ama ırkların yarışmasına döndü artık
Tuğba Tülü
25-05-2008, 17:22
Bence alması gereken başarıyı aldı,bu şarkıdan daha fazlasını beklemiyodum şahsen,demet akalın mucizeyle katılsaydı,yıkardık ortalığı:p
Yavuz Eğilli
25-05-2008, 17:36
Bence alması gereken başarıyı aldı,bu şarkıdan daha fazlasını beklemiyodum şahsen,demet akalın mucizeyle katılsaydı,yıkardık ortalığı:p
dans et ile katılmalıydık bence:p :D:D
Oğuz Ceran
25-05-2008, 17:38
:D:D:D yunanistandan 12 puan alırdık kesin! ex yengeleri ne de olsa ;)
Özlem Göktürk
25-05-2008, 20:31
Ben bir Mor ve Ötesi sever olarak şarkıya çokta objektif bir yorum yapamam(çünkü çok beğendim:)) ama böyle yarışmalara cidden ülkemizde iyi bir edinmiş olan insanları göndermeyelim, nasıl olsa 1. olduk.sonuçta çokta kaale alıncak bir yarışmada değil.Oylar konusunda zaten hep belli verilen hiç bir oya şaşırmıyorum o zaman ne anlamı var ki böyle bir yarışmanın. Bizden de Yunanistana ve Ermenistana yüksek puanların gelmesinin en büyük sebebi ülkemizde yaşayan o ülkelerin vatandaşlarının gönderdiği oylardandandır aynen bize Hollanda'dan, Almanaya'dan gelen oylar gibi.
Duygu Çalık
26-05-2008, 10:34
ilk 8 e gireriz demiştim 7.olduk mor ve ötesi ni tebrik etmekle beraber kendimi de tebrik ediyorum üstün "tahmin" yeteneğimden ötürü:D:D işin siyasi olduğu artık bilimsel olarak kültürel olarak sosyal ve matematiksel olarak kanıtlandı zaten o yüzden çok üstünde durmaya gerek yok bence. hem eskisi kadar da ciddiye almıyoruz sanki ya da ben mi iyimser takılıyorum bilmiyorum ama bu seneyi de atlattık hem de direk finale kalarak geçmiş olsun.. ayrıca lordi midir ne zımbırtıysa onların başlattığı rock-metal parçalarıyla katılma furyası devam edecekse seneye de pentagram gitsin :dans: hem de anatoliayla ya da ölümlüyle:D:D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.