Orijinalini görmek için tıklayınız : Christoph Daum
Sayfa :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Fatih Özpınar
28-10-2004, 04:17
*Amacım yeni bir tartışma başlatmak değil sadece fikir alış verişinde bulunmaktır.
*Birini gönder diğerini getir mantığı hiç bir zaman işe yaramıyor ama artık Daum sanki bu takıma zarar vermeye başladı gibi... İç dengeler, takımın anam babam futbol anlayışı, boşa giden paralar, harcanan yıldızlar, 1,5 senedir ideal kadro denen bir şeyin olmayışı v.s v.s...
*Bu konuda üstad Can Bartu'nun Daum hakkındaki köşe yazısını fenerbahce.com dan buraya aktarmak istiyorum.
Can Bartu: "Daum bizi kandırıyor"
Alman teknik adam hem Fenerbahçe’yi hem de kendini küçük düşürüyor. Daum’dan şüpheye düştüm. Onun söz edildiği kadar futbol bilgisi yok gibi gelmeye başladı.
F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’nde farklı yenilgilerle hayal kırıklığı yaşarken, Türkiye Ligi’nde farklı galibiyetler alıyor. Daum ‘Amacımız bu sene Şampiyonlar Ligi’nde tecrübe kazanmak’ diyor. Gerçekte F.Bahçe Avrupa’da başarı elde edecek bir kadroya sahip değil mi, Avrupa’da hayal kırıklığının nedeni nedir?
F.Bahçe ve Daum kendi kendini aldatıyor. Tecrübe tabii ki önemli bir unsur. Ancak zaten F.Bahçe’nin kadrosundaki futbolcular milli takımlarda oynuyor. Yani hepsi uluslararası tecrübeye sahip. Asıl sorun Avrupa’da nasıl bir anlayışla futbol oynayacağın. Türkiye Ligi’ndeki gibi 1 orta saha oyuncusu ile Avrupa’da oynarsan, rezil olursun. Hem takım, hem de Daum küçük düşüyor.
Baktığınız zaman Türkiye çapındaki F.Bahçe iyi. Yenilebelir de, bu sorun değil, ama böyle antrenman maçı gibi oynayıp rezil olmaz. Lyon, F.Bahçe karşısında geçen hafta ikinci yarıda antrenman yapar gibi oynadı ve rahat kazandı. Bir takım böyle küçük düşmez, direnir ve mücadele eder. Bakın Panathinaikos, Arsenal ile 2-2 berabere kaldı. Çünkü bir mücadele var, rakibe göre oyun taktiği kuruyor. Ona göre bir orta saha organize ediyor. Ama Daum kiminle oynadığının, ne oynadığının farkında değil. F.Bahçe’nin nasıl oynayacağının da bilincinde değil.
Ben Artık Daum’dan şüpheye düştüm. Onun söz edildiği kadar futbol bilgisi yok gibi gelmeye başladı. Hem F.Bahçe’ye hem de kendi kariyerine yazık ediyor.
Avrupalı otoriteler ‘3.olursun’ demiş. Sen oyna kardeşim, rezil olma. Bu takımın defans yapacak anlamına gelmez. Planlı, programlı bir oyun oynatırsın. F.Bahçe tabii Türkiye’de iyi, Avrupa’da kötü netice alır. Ligde 3-5 takımın dışında çok zayıf takımlar var. F.Bahçe’nin son 1.5 senesine bakın, Sakaryaspor haricinde hiçbirinde maça ağırlığını koyamadı. Lyon’un teknik direktörü ‘F.Bahçe kazanıyor, ama rakibi üzerinde baskısı yok’ diyor. Yani adam rakibini iyi etüd etmiş.
Fatih Özpınar
28-10-2004, 04:20
Bilgisi bu kadar
Lyon maçındaki anlayışa bir örnek vereyim. Deniz kötü oynuyor, evet bu doğru. Ama orada durduğu için bile Fransız takımı o bölgeden gelemiyor. Daum, kötü oynuyor diye Deniz’i çıkarıyor, iyi bir karar. Yerine Mehmet Yozgatlı’yı alıyor, o da iyi bir seçim. Ama tutup da bu adamı sağ açığa koyduğunda Aurelio tek başına kalıyor. Lyon 3-1 değil, 6-1 de kazanabilirdi. Adamlar orta sahayı ellerini kollarını sallayarak geçti ve F.Bahçe kalesine geldi. Böyle bir futbol anlayışı var mı?
Daum kafasını değiştirecek diyorum, ama neyi değiştirecek. Demek ki futbol bilgisi bu kadar. Ben nerede yanlış yaptım deyip, bunu bulamıyor. Doğru yaptığını sanıyor, hata da buradan kaynaklanıyor. Daum bunları yazdığımızda onun gitmesini istiyoruz zannediyor. Oysa, biz onun gidip kalmasıyla ilgilenmiyoruz. Kendisini sevmediğimizi düşünüyor, neden sevmeyelim. Ben onun da takımın da başarısını istiyorum, ama bu kafayla olması mümkün değil.
Sakarya maçının ilk devresi 3-0 olmuş. Sakarya’nın F.Bahçe’nin ne üstüne gelme şansı, ne de gücü var. Kemal diye bir orta saha oyuncusu var Daum’un elinde, ama kullanmıyor. Kemal’i ve oynatmadıklarını hiç olmazsa ikinci yarıda oyuna al da dışlanmışlıktan kurtar. Takıma, oynamaya ısınsınlar, kopmasınlar.
Psikolojiyi de anlamıyor
Daum’un futbol bilgisinden vazgeçtim, insanların psikolojisini de bilmiyor. Bütün problem Daum’da. Yoksa F.Bahçe’nin kadrosunda oynayamayacak oyuncuları yok.
Yunanistan’ı ele alalım. Fevkalade oyuncuları yoktu ama planlı, programlı oynayıp Avrupa şampiyonu oldu. Neden, hadlerini bilerek oynadılar. F.Bahçe de haddini bilsin. Hiçbir şey oynamadan haddini bilmeden kazanılmaz. Yoksa M.United’dan 6, kendi evinde Lyon’dan 3 tane yersen, tecrübe değil, yıkım olur.
Şimdi 1-2 tehlike var. F.Bahçe böyle oynadığı sürece, ligde de 1 beraberlik, 1 yenilgi aldığında ortalık birbirine girer. Çünkü bu takım Türkiye’nin en iyi, ama en kötü oynayan takımı. Bunun da sebebi herkese sorulur. F.Bahçe’nin kadrosu Avrupa’yı kaldırır. Yenilir de yener de, ama akıllı oynaması lazım.
Avrupa’da oynayamayan Türkiye’ye gelir
Yabancı futbolcular Türkiye’ye gelmek istemiyorlar bu doğru. Yoksa F.Bahçe’nin bütçesi kısıtlı da ondan gelmiyor değiller. Türkiye’ye gelmek istemiyorlar çünkü ligimiz popüler değil, onlar kendilerini daha fazla göstermek istiyor. İtalya ve İspanya dururken niye gelsinler ki. Avrupa’da hem daha fazla para veriyorlar. Tabii İspanya, İtalya, İngiltere basınları da dünyanın önde gelenlerinden ve futbolcular için cazip. Tamam gelmezler de sen de onun biraz aşağısında futbolcu alırsın. İlle mükemmeli almazsın. Türkiye’ye Avrupa’da oynayamayan yıldızlar geliyor. Ortega gibi. Orada oynasa gelir miydi? Alex de öyle. Alex öyle büyük bir yıldız da değil. Zaten bu kadar parayla onu Avrupa’da bir kulüp de antrenör de istemez.
Derbi ne olacak?
Fenerbahçe daha iyi bir takım. Derbininin kaderini de Fenerbahçe’nin oyuncu seçimi, dizilişi ve oyun tarzı belirleyecek. Tabii böyle maçlar öncesi iki takım ne kadar güçlü olursa olsun, avantajlı görünürse görünsün sonuç çok farklı çıkabilir. Ancak şu bir gerçek ki, Fenerbahçe sahaya tek orta saha oyuncusuyla çıkarsa Beşiktaş karşısında ne yapabilir! İş Christoph Daum’un kafasında bitecek. O da futbol bilgisiyle şu ana kadar sınıfta kaldı.
Can Bartu / Hürriyet
Sercan Matur
28-10-2004, 06:09
Daum'u eleştirebilmek için en az onun kadar futbol bilgisine ve tecrübesine sahip olmak gerektiğini düşünüyorum.
Özenç Yeşilçiçek
28-10-2004, 10:07
Can Bartu geçmişte Fenerbahçe'nin çok büyük bir yıldızı olabilir ancak daha birgün ağzından iyi birşey çıktığını duymadım,sürekli takıma zarar veriyor.
Daum'un kariyeri belli,kalitesi belli,zekası ortada...Kendini kovdurmak istiyor düşüncesini de ayrıca saçma buluyorum.Tazminatı büyükmüş de o yüzden kovulmak istiyormuş ??? Tazminat miktarı ne olursa olsun Daum'a dokunur mu?Para için kendi kariyerine zarar verir mi?O kadar küçük beyinliler ki Daum bu kadar aptal olmalarına şaşırıyordur herhalde.
Sadece Fenerbahçe'ye zarar vermek için sürekli Daum gitsin!Peki yerine kim gelsin?Bi kişi de alternatif göstersin ve tabi bu kişi Daum'dan daha iyi olsun!!!
Ahmet Mirzaloğlu
29-10-2004, 00:00
Can Bartu geçmişte Fenerbahçe'nin çok büyük bir yıldızı olabilir ancak daha birgün ağzından iyi birşey çıktığını duymadım,sürekli takıma zarar veriyor.
Daum'un kariyeri belli,kalitesi belli,zekası ortada...Kendini kovdurmak istiyor düşüncesini de ayrıca saçma buluyorum.Tazminatı büyükmüş de o yüzden kovulmak istiyormuş *??? Tazminat miktarı ne olursa olsun Daum'a dokunur mu?Para için kendi kariyerine zarar verir mi?O kadar küçük beyinliler ki Daum bu kadar aptal olmalarına şaşırıyordur herhalde.
Sadece Fenerbahçe'ye zarar vermek için sürekli Daum gitsin!Peki yerine kim gelsin?Bi kişi de alternatif göstersin ve tabi bu kişi Daum'dan daha iyi olsun!!!
can bartu futbolu bilen bir adam ve en az bizim kadar fenerbahçeli.artı fenerbahçenin başarısız olması diğer yazarlar gibi onun menfaatine de değil yani adam neyi görürse onu söylüyor..belki de böyle olduğu için tüm camia onu yazdıklarını okuyor ve önemsiyor..işte bu yüzden hiç olumlu konuşmuyor olabilir çünkü malum türk futbolcusu 2 gol atınca kendini dünyanın en büyük topçusu sanıyor..yani bence fenerbahçenin her zmn daha iyi olmasını istiyor..
Burçay Tiftikçi
29-10-2004, 01:23
Daum un eleştirin ama yapıcı olun...Bütün basın Daum un kovulmasını söylüyor.....Can Bartunun bir programındaki diyaloğu hatırladığım kadarıyla yazıyorum....
Can Bartu:Serkan sağ bek oynarmı koy onun gibi koşan adamı orta sahaya...Ümit sol bek oynarmı koy onu orta sahaya....Tuncay ı sol kanada hapsettiDaum beyefendi koy onu forvetin arkasına....
Spiker:Fenerbahçe tek forvetmi oynayacak?
Can Batu:Fenerbahçe tek forvetmi oynarmış.Fenerbahçe gibi takım tek forvet oynayacaksa Daumun işi ne orada...
Spiker:İdeal 11 i nizi çıkarırmısınız....
Can BArtu:Bu benim işim değilki Daum un işi 11 i o çıkaracak....
Fatih Özpınar
29-10-2004, 04:06
Takım liginde lider ve gelecek vaad eden bir pozisyondayken hala teknik direktörün futboldan anlamadığını,takıma zarar verdiğini söyleyen zihniyette biraz problem görüyorum ben.
Bir anda takım gayet başarılı iken Del Bosque'yi kovup felakete sürüklenen Real Madrid'i anımsattınız bana.Umarım sonumuz böyle olmaz.
Tamam ligde lideriz ama Sayın Başkan Aziz Yıldırım " Fenerbahce'yi dünya takımı yapacağız " derken sadece Türkiye liginde şampiyonluğu kastedmiyordu, aksine Avrupa'da final oynamaktan söz ediyordu. Sizce takımın Avrupa kupaların da oynadığı futbol gerçekten gelecek vaad edebiliyor mu? Biraz fanatik olmaktan kurtulup gerçekçi düşündüğümüzde en azından Avrupa'da bu futbolla hiç bir yere varamayacağımız apaçık ortada duruyor. Bu takım kalitesiyle Türkiye liginin tozunu attırabilir ama bu şekilde de dünya takımı olunmuyor ki... Tesislerimiz, imkanlarımız çok güzel olabilir ama bunu sportif başarı ile süslemedikten sonra hiç bir anlamı yok ki !
İşte tam bu sırada Daum'u eleştirebiliyoruz. Eğer sen çıkıpta A.Sebat'a oynadığın futbolu ya da Kayserispor'a oynadığın futbolun aynısını M.United'a, O.Lyon'a da oynarsan altıda yersin yedide yersin. Yoksa "Daum gitsin yerine yenisi gelsin" bu zihniyetin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz gördük. Böyle birşey olacaksa bile sezon tamamlanılır takım şampiyon mu olacak 2. 3. mü olacak her neyse o zaman hoca gönderilir.
Aykut Kocaman'lı Malatyaspor'u gördükçe ister istemez adam o takımda neler yapıyor bir de Fenerbahçe'ye gelse neler yapmaz ki ! demekten kendimi alamıyorum.
Ata Bahadır
29-10-2004, 10:19
Yeteri kadar gerekli / gereksiz adam konusuyor zaten Daumu bari biz konusmayalim.
Arda Altuner
29-10-2004, 17:44
arkadaşlar bence daumu tartışalım can bartutu tartışmanın bir anlamı yok çünkü bence sinyor bartunun tartışılacak bir yanıda yok can bartu fenerbahçemizin hem basketbol hem de futbol takımlarında oynadı sanırım iki dalda da milli olmuşluğu var böyle bir adamın bence sadece en iyiyi beğen mesi çok normal değil mi
Sercan Matur
29-10-2004, 19:09
arkadaşlar bence daumu tartışalım ...
bizim işimiz bu olmamalı ama..
Berk Aymete
30-10-2004, 23:11
bizim işimiz bu olmamalı ama..
biz sadece destekleyecek miyiz??? biz yanlış görüdüğümüzü söylemezsek tepkimizi göstermezsek bu takımın nasıl daha iyiye gideceğini söyleyebilir misiniz??? sadece bunları spor yazarlarının yazmasıyla olmuyor büyük çapta bi tepki gerekki bazı şeyler değişsin
Aynur Akman
30-10-2004, 23:39
ölçülü yaptıktan sonra bence eleştirmenin ve fikir önermenin hiçbir zararı yok..
Serkan Özen
31-10-2004, 00:10
yaa ben şunu hatırlatmak istiyorum 0çektiğimiz senenin ŞL ön eleme turunda Glasgow Rangers ile eşleştik ilk maç deplasmandaydı. mükemmel bir futbol oynayarak Rapajç sağolsun bir sürü %100 pozisyon kaçırarak maçı 0-0 berabere tamamlamıştık ve bu maçta oynanan futbol (M.Denizli'nin oynattığı futbol) haala hatırlanır bazı maçlara "o glasgow maçı gibi oynamalıyız" diye tawsiyelerde bulunulur hepiniz az çok biliyorsunuzdur. o maçta kazara 1gol yeyip maçı 1-0 mağlup da kapatsaydık (rapajç'in o kadar pozisyon harcamasına rağmen) eminim ki herkes o futbolu yine beğenirdi.Demek istediğim FB adına yakışır bir şekilde çekinmeden (korkmadan) oynarsa hem daha başarılı hem de daha beğenilen futbol oynayacaktır bundan hiç şüphem yok.
Bu maça kadar ligin en az gol yiyen bu maçtan önce we sonra sonra da ligin en fazla gol atan takımıyız. Nerdeyse hawa topu vermeyen (duran toplar dışında) bir defansımız Trkiye'nin milli takımının as ve yedek kalecileri nereye koyarsanız oynayan bir ümit özat herkesin kadrosuna katmak için uğraştığı serkan balcı "maçın adamı" istatistiklerini alt üst eden Aurelio, Avrupa'ya nezaman gideceğini merak ettiğimiz ve rakiplerinden yetenek olarak 1gömlek üstün olduğunu her maç kanıtlayan Tuncay, Brezilya milli takımının zamana zaman kaptanlığını yapan (her ne kadar bu özelliğinden henüz çok faydalanamask da) pas virtüözü Alex yılların formunu etkilemesine izin vermeyen Pierre van Hooijdonk, patlamaya hazır bir bomba olan Nobre var bizim kadromuzda
Bu kadro ligi domine etmeyecek de toplama oyuncular ve kalitesiz yabancılardan kurulu g.saray trabzon ya da bjk mi ligi domine edecek...?
ben kadromuzun her pozisyon her türlü oyun anlayışı her türlü sahaya diziliş (foırmasyon) ve her türlü skora karşı etkili oyunu oynayabilecek kapasitede oyunculardan kurulu olduğunu düşünüyorum. Çünkü takımda sahaya dizilişlerdeki farklılıklardan da anlarsınız ki neredeyse tüm oyuncularımız 1den fazla pozisyonda oynama alternatifi olan oyuncular ve maçına göre taktiğine göre her türlü oyun anlayışına adapte olabilirler. "şu taktikte şu adam nerde oynar ya da şu mevkide kimi oynatabilirim " diye kendinize sorduğunuzda hiç açmazda kalmazsınız yada ben kafamda tasarladığım 4-5 alternatif taktik dizilişine her mevkiye işini gayet iyi yapabilecek oyuncular yerleştirebiliyorsam Cristoph Daum hayli hayli yapar heralde.
Onur Bilgin
31-10-2004, 01:27
arkadaşalr biraz daha sakin olmak zorundayız.rakiplerimize koz vermeyelim.herşeye rağmen lideriz(en kötü avarajla 2. olacaz)
ya haklı olduğunuz noktalar kesinlikle var.daum un taktiksel yönünde daha doğrusu adam seçme yönünde
ama mahmut haklıs ezon sonuna kadar en azından takıma sonsuz destek vermek zorundayız
heee bu sezon bitince şampiyon olmazsak(böyle bişey olmaz.bu takım ligde rahat şampiyon olur) onları kötüleyecez anlamında değil.tabi ki düşüncelerimizi yazacaz ama...
unutmayalım ki daha şam.liginde bile şansımız devam ediyoz çok az da olsa.lyon deplasmanından alacağımız muhtemel en az 1 puan şansımızı son iki maçtada devam etmemizi sağlıyor.hee bu futbolla mı puan alacaz derseniz haklısınıa ama desteğe devam.lütfen arkadaşalr yalvarıyorum MEDYAYA uymayın.onlara göre dünyanın sonu geldi.FB sezonu başarız götürüyor.sezon sanki bitti.başarısızlıklarla geçti 2004-2005 sezonu.sizi çok iyi anlıyor vede hak veriyorum ama lütfen arkadaşlar sakin olalım
yapabileceğimiz tek şey vede bize yakışan şey her zaman olduğu gibi
HEP DESTEK TAM DESTEK
Tufan Avşar
31-10-2004, 01:44
arkadaşlar bir taraftar olarak takımın üzerine bu kadar gidersek bilmiyorum, bir iki maç daha kaybedersek ne olur. neden tek sorumlu daum? daum mu dedi alex e ter akıtma diye, daum mu dedi serhata orta yapma, luciano ya hata yap diye...
Onur Kalender
31-10-2004, 01:47
arkadaşalr biraz daha sakin olmak zorundayız.rakiplerimize koz vermeyelim.herşeye rağmen lideriz(en kötü avarajla 2. olacaz)
lütfen arkadaşalr yalvarıyorum MEDYAYA uymayın.onlara göre dünyanın sonu geldi.FB sezonu başarız götürüyor.sezon sanki bitti.başarısızlıklarla geçti 2004-2005 sezonu.sizi çok iyi anlıyor vede hak veriyorum ama lütfen arkadaşlar sakin olalım
yapabileceğimiz tek şey vede bize yakışan şey her zaman olduğu gibi
HEP DESTEK TAM DESTEK
Medyaya kalsa sezon bitti. Medyaya kalsa Galatasaray şampiyon. Medyaya kalsa Daum gitti. Medyaya kalsa Fenerbahçe'den kötü oynayan takım yok.
Ama hiç bir şey MEDYAYA KALMADI VE KALMAYACAK! Her ne kadar takımın oyunu kötü olsada şimdiye kadar kazanmasını bildi. Bir maçta yenildik diye her şeyin sonu gelmiyor. Biz desteğimizi sürdürüp sezon sonunu beklemeliyiz. Yönetim ne yapacağını bilir. Bize düşen tek şey; HEP DESTEK TAM DESTEK!
Ertu Aydın
31-10-2004, 01:50
Kör ölür badem gözlü olur misali,zamanında Ali Güneş için açılan aleyhte topicler geliyorda heey gidi hey.
Fenerbehçe istikrarsızlığın bedelini senelerce ödedi.Artık iki maçla kelle alma devirleri geride kaldı.Umarım taraftar da en kısa zamanda bu bilince ve olgunluğa ulaşır.
Tufan Avşar
31-10-2004, 01:56
ben şansla geldiğimize inanmıyorum. malatya denizli antep gibi güçlü ekipleri de yendi bu takım iyi oyunla. ayrıca daum haklı alex e yüklenmekte. küçük takımlara karşı takımı sırtlıyor, yönlendiriyor ama büyük maçlarda henüz isteneni veremedi diyor adam. kötü bişey mi diyor. basın soruyor yanıtlıyor adam. gerçekten de alex büyük maçlarda isteneni veremedi ..
ben daum haklıdır demiyorum her konuda. ama neden tek sorumlu daum bunu anlamış değilim dedim.. daum basına ben kendi hatalarımı görüp ders çıkartıyorum diyor devamlı, kendini yağın üstüne attığını düşünmüyorum..
Onur Bilgin
31-10-2004, 01:05
bi de ali güneş konusuna katılmıyorum.o adam bi takımın kurtarıcısı olucaksa o takımın vay haline.örnek bjk bizi yendiklerine bakmayın
Ertu Aydın
31-10-2004, 01:45
O kadar omurgasız o kadar karaktersiz bi medyamız varki Fenerbahçeyi överken bile zarar vermeyi başarıyor,iki maçla futbolcu alıyorlar,takım kuruyorlar,td yolluyorlar.Ama ne yazık ki taraftarımızda bunun için gerekli zemini zihinde hazırlıyor.Daum'un teknikdirektörlüğünü nasıl olurda,hangi tecrübe ve bilgiye dayanarak sorgulayabiliyorsunuz,takım içindeki dengelerden bihaberken nasıl ahkam kesiyorsunuz demiyoruzda,bu tip adamları okuyor bu tip yazarları takip ediyoruz.Ve gün geliyor daha onlar köşelerinde sallamaya başlamadan onların istedikleri gibi düşünmeye çoktan başlamış oluyoruz.
Fatih Özpınar
31-10-2004, 04:03
Arkadaşlar bir kez daha görebildik dimi ? Soruyorum size bu takımın kapasitesiyle Beşiktaş'ın kapasitesi aynı düzeyde mi? Teraziye koyup tartsanız hangisinin ağır geleceğini çok iyi biliyoruz dimi !
Ben maçtan 3 gün önce çevreme söylemeye başladım "biz beşiktaş'a yenilecez" diye. Neye güvenip yenilecez diyebildin derseniz tek dayanağım son haftalarda Daum'un yaptığı inanılmaz hatalardır.
Bu topiği de laf olsun diye açmadım. Babam bana şom ağızlısın sen dedi. Bunun şom ağızlılıkla alakası yok. Kadroyu gördüm ve kesinlikle yenildik dedim. Bir kere Alex ile başlanması tamamen bir hataydı. Bjk'nin orta saha da ne kadar güzel pas yapabildiğini gördük. Orta sahaya Selçuk ya da Serkan ile başlansa yani Aurelio tek başına kalmasa Bjk bu kadar rahat top yapamayacaktı. Sorumlu kim Daum....
Serhat'ı derbiye özel olarak hazırlıyormuş. Taraftarın nabzına göre şerbet... Serhat 5 tane gol atmış 6 derbi de de bilmem ne...geçin bunları yaa soruyorum size Murat Hacıoğlu ya da son günlerde formda olan Mehmet sağ da oynarmıydı oynamaz mıydı? Bunu ben bile düşünebiliyorsam Daum niye düşünmüyor? Sorumlu kim Daum...
Bjk'nin açık futbol oynayacağı kesin saldıracağı kesin hem kontratak futbol düşün hem Tuncay'ı ilk onbire alma...daha sonra oyuna sanki amacın beraberlikmiş gibi başla ve maç boyunca da o zihniyetle oyna....sorumlu kim Daum....
Artık O.Lyon'dan kaç tane yiyip de Türkiye'ye ve Avrupa'ya nasıl madara olacaz diye düşünmeye başladım. Umarım böyle birşey başımıza gelmez.
Ahmet Mirzaloğlu
31-10-2004, 04:05
Arkadaşlar,takım iyi oynamıyor.Daum takımı korkak oynatıyor,motive edemiyor,oyuncuları harcıyor vs..Bende bunların birçoğuna katılıyorum.Zaten şu an Daum dan memnun olmak imkansız.Oynanan futbol ortada.Yanlız kafama sadece bir şey takılıyor.10 senedir FENERBAHÇEyi çok yakından takip ediyorum ve bu süre içinde bu takımın 1 sezon ya da 1 devre bütün olarak iyi futbol oynadığını hatırlamıyorum.Bu takıma dünyanın ve türkiyenin en üst düzey hocaları geldi,gitti(parreria,zeman,daum,mustafa denizli,otto bariç)peki acaba gerçekten onlar mı bu işi bilmiyorlardı yoksa biz mi sabredip onların meziyetlerini göremedik?Son 10 yılda en uzun dönem takımın başında kalan Mustafa Denizli(1,5 yıl).Dünyada hangi takım varki yeni oluşumundan hemen bir sene sonra büyük başarılar kazansın.Bırakalım artık her yıl oyuncuları teknik heyeti toptan yenilemeyi.Nasıl başarılı olabiliriz ki o şekilde.Her sene aynı şey gelecek başımıza.Şu anda daum a sabretmekten başka şansımız olduğunu düşünmüyorum.Bu sezon gitse ne olacak ki,seneye yine aynı sıkıntıları yaşayacağız.Yine seneye bu zamanlarda aynı konuları konuşacağız.Ve en kötüsü bunun bilincine varana kadar herşey hep aynı olacak.Biz bu sefer doğru olanı yapalım. Daumunda,oyuncularında arkasında duralım.Eğer bunu yaparsak,ben önümüzdeki yıl hiç tatmadığız başarıları yakalayacağımıza inanıyorum...
Serkan Özen
31-10-2004, 04:36
AHmet haklısın gerçekten çok pozitif bir yazı yazöışsın doğruları olması gerekenleri yansıtan... Ama biz (ya da kendi adıma konusmak gerekirse ben) de Daum'u yollama senaryoları üretmiyoruz. Gitmesini de istemiyoruz. Sadece hatalarını düzeltmeye çalışsın ve de bir gün çıkıp "BEN HATALIYDIM" desin. Dediğin gibi yeni oluşumlara gitmek 1kaç kötü sonuçla hoca değiştirmek mantalitesi başarılı olabileceğimiz yıllara mâl oldu ama Daum'un da artık biraz olsun kendini geliştirmesini değiştirmesini bekliyoruz. Tamam kafasında belli bir planı var ama 1kaç maç olsun deneme amaçlı yeni arayışlara gidemez mi(3-5-2 gibi, ya da sene başından beri denildiği gibi Serkan'ı orta sahaya çekmek gibi) 3-5-2 olursa kanatlarda kanat oynatılmaya mecbur kalınan değil kanat oyuncusu olan oyuncular oynayacak Tuncay ve Alex asıl mevkilerine yerleşebilecek. Fabiano hem kademe yapacak hem de ileri çıkacak. Ne bileyim bunun gibi şeyler işte.
Ayrıca Fatih'e de katılıyorum. Madem "10kişi oynadık" diyecek kadar kötüydü niye çıkarmadın Alex'i...? Bu bence sorumluluğu üzerine almaktan çekinmektir. Fatih Terim bile 6Kasım'dan sonra "tüm mesuliyet bana ait" demişti. Bu maç olmasa bile bir gün Daum'un ağzından böyle bir söz duyacak mıyız acaba...?
Ayrıca ne demek Alex yüzünden resmen 10kişi oynadık demek. Bir teknik direktör bu kadar pireyi deve yapmaya meyilli bir medyanın önüne nasıl bu şekilde yeni transfer olmuş yıldız bir oyuncuyu atar anlamıyorum. Ne yani yenildik diye koskoca maçın faturası Alex'e mi çıktı. Sen Alex'i PvH'ye pas atacak konumda oynatırsan Alex ne yapsın. Hep korkup şom ağzımı açmayım diyorum ama korkarım Alex FB'den ayrılacak. (inşallah yanılırım) Çünkü hem FB onu alma politikasına göre oyun oynamıyor hem de kendi teknik direktörümüz suçu sadece Alex üzerine atıyor. Madem bazı maçlar sadece bazı futbolcuların hatalarına yüklenebiliyorsa neden Daum geçen sene kaleci Recep'in bize kaybettirdiği onlarca puan ve yıllardır kazanamadığımız TÜRKİYE KUPASI'nın sonunda ona hiç bir şey demedi. Ama bunu demeyen adam gidip hazırlık maçında yediği 2gol için milli takım kalesine yükselen rakiplerimizin bile kıskanarak izlediği Volkan'a DEHŞET İÇİNDEYİM demişti....
Bu adamı anlamak hakkaten zor ama yine de ona güveniyorum
güvenmek zorundayım çünkü...
Burçay Tiftikçi
31-10-2004, 09:55
Atakan 4 yıldır foruma üyeymişsin en sert yazını yazacakmışsın....Ayrıca aynı başlığı antu dada açmışsın....4 senedir ögrenemediysen medyanın ne bok oldugunu td yollamanın ne işe yaradıgını bize 6. lıktan başka ne kazandırdıgını....Daum senin düşündügün kadroyu çıkarmıyor Daum orada sen ise buradasın....
Senin düşündügün kadroyu çıkarsaydın Daum orada olmazdı...
Daum a güveniyorum....Hemde sonuna kadar değil ŞAMPİYONLAR LİGİ şampiyonun olana kadar....
Burçay Tiftikçi
31-10-2004, 12:12
Daum istifa etmez....Yönetimde Daum u kovmaz....O zaman Daum un yaptığı yanlışları yazın AMA DAum gitsin ne işi var yazmayın.....Bir insanın tarihini unutmamalıdır...Tarihini unutanlar daima tarihe gömülürler.....
Onur Bilgin
31-10-2004, 12:16
ya bende burçay la sonuna kadar aynı fikirleri paylaşıyorum
ben bu sohbetleri bir yerden hatırlıyorum ama neyse.neyi kastettiğim anlaşıldı.arkadaşlar bırakın bu işleri.çok isteyen varsa sayısal oynasım hemen zengin olsun klubede üye olsun ve de başkannnnnnnnnnnnnnnnnn
ondan sonra istediğiniz t.d ü alın vede HEMEN yollayın.
Onur Bilgin
31-10-2004, 12:25
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=109860037 0;start=0#12
ata çok ii bir topic açmış.ben sadece bunu sölüyorum
ben az-çok yönetimin değiştiğini düşünüyordum.onlar az-çok değişmişler ama bizim taraftarımız malesef HAYIR
Sercan Matur
31-10-2004, 13:52
Hey maşşallah...
Her yanda bir teknik direktör...
Ah be Aziz başkan... Defalarca ilettim bu durumu sana bir daha söylemekte yarar var...
Başkanım, Fenerbahçe için en iyisi olsun diyorsunuz, değerli kariyer sahibi teknik direktörler getiriyorsunuz. Herşey iyi gidiyor.. Ama kariyerli, kendini ıspatlamış teknik adamlara neden o kadar para veriyorsunuz ki.. ?? Bakın biraz buralara, onlarca teknik direktör var... Boğaz tokluguna çalışır hepsi.. Hemde yerli...
Olmuyor başkanım..
Sercan Matur
31-10-2004, 14:44
Sercan evet sana katılıyorum teknik direktörümüzün yerli olmasını isterim.ayrıca otoriter olmasını da isterim ama ..
benım kastettiğim yerli teknik direktörler, forumumuzdaki teknik direktörler... yanlıs anlasılma olmasın.
Sercan Matur
31-10-2004, 14:47
.. Daum bence gonderilmeli. Bunu yapmak icin sene sonunu beklemeye gerek yok. Eger yerli bir TD getirilrse devre arası uygun bir zaman olur cunku Fenerbahce'yi tanıma sorunu yasamaz. Bundan once sezon ortasında getirdigimiz TD'ler yabancıydı, bu yuzden takımı tanımaları da, Fenerbahce'nin Turkiye'deki anlamını anlamaları da cok zaman alıyordu. Son olarak alternatif soyle diyecek arkadaslara da Aykut Kocaman diyorum.
ya ben gazetelerden ve internetten puan durumuna bakıyorum, Fenerbahçe lider görünüyor. Şampiyonluğun en büyük adayı görünüyor. Şampiyonlar liginde henüz herşey bitmemiş gibi görünüyor...
Acaba bendeki gazetelerde basım hatası mı var ?
Onur Kalender
31-10-2004, 14:52
ya ben gazetelerden ve internetten puan durumuna bakıyorum, Fenerbahçe lider görünüyor. Şampiyonluğun en büyük adayı görünüyor. Şampiyonlar liginde henüz herşey bitmemiş gibi görünüyor...
Acaba bendeki gazetelerde basım hatası mı var ?
Bende aynı şeyleri okudum ve ilk aklıma gelen gözlüğü değiştirmek lazım galiba oldu. Numarasımı ilerlerdi ne dedim ama değilmiş...
Burhan Günarslan
31-10-2004, 14:58
şuan itibari ile daum gitsin filan denemez ama yaptığı hatalarıda gerekirse en ağır şekilde eleştirmekte te hakkımızın olacağına inanıyorum.Herkes gördü ki maça bareberlik parolası ile çıkmışız niye? niye DAUM? Biz kimiz ki karşı türkiye ligindeki sıradan bir kulüpten korkuyoruz! Herkes inanıyor kazanmaya ama sadece sen inanmıyorsun.Şimdi takım son 15 dakika tek kale oynadı oynar tabi adamlar 10 kişi ve öndeler bide saldırsınlar daha neler.15 dakika oynanana tek kalede maçta bile sadece 2 pozisyon var.Ben burada suçu sadece daumda bulmaz istemiyorum oyuncularda da gevşeklik vardı.Aralarında bir kaçı kendilerine yakışan bir şekilde oynamadı klasını gösteremedi sen büyük maçlarda kendini gösteremeyeceksen sadece küçük maçlarda iki hareket çekerek gösteri yapacaksan ne işe yararsın.Birilerinin bunların kulaklarının çekmesinin vakti geldi. Önümüzde Lyon maçı var burada bakalım nasıl oyanayacaz?Herşeyin bir sınırı vardır sabrın olduğu gibi!
Burhan Günarslan
31-10-2004, 15:10
Arkadaşlar bir kez daha görebildik dimi ? Soruyorum size bu takımın kapasitesiyle Beşiktaş'ın kapasitesi aynı düzeyde mi? Teraziye koyup tartsanız hangisinin ağır geleceğini çok iyi biliyoruz dimi !
Neye güvenip yenilecez diyebildin derseniz tek dayanağım son haftalarda Daum'un yaptığı inanılmaz hatalardır.
Serhat'ı derbiye özel olarak hazırlıyormuş. Taraftarın nabzına göre şerbet... Serhat 5 tane gol atmış 6 derbi de de bilmem ne...geçin bunları yaa soruyorum size Murat Hacıoğlu ya da son günlerde formda olan Mehmet sağ da oynarmıydı oynamaz mıydı? Bunu ben bile düşünebiliyorsam Daum niye düşünmüyor? Sorumlu kim Daum...
Bjk'nin açık futbol oynayacağı kesin saldıracağı kesin hem kontratak futbol düşün hem Tuncay'ı ilk onbire alma...daha sonra oyuna sanki amacın beraberlikmiş gibi başla ve maç boyunca da o zihniyetle oyna....sorumlu kim Daum....
Artık O.Lyon'dan kaç tane yiyip de Türkiye'ye ve Avrupa'ya nasıl madara olacaz diye düşünmeye başladım. Umarım böyle birşey başımıza gelmez.
Seni kutlarım kardeşim çok güzel bir yazı yazmışsın ama sadece faturayı dauma değil istikrarsız oynayan bir kaç futbolcuyada kesmeliyiz
Ben maçtan 3 gün önce çevreme söylemeye başladım "biz beşiktaş'a yenilecez" diye.
işte ben bunu düşünmemiştim bile berabberliği bile vermiyordum bjk ye ama sadece rüyalarda kaldı desene
süper yazmışın kardeşim tekrardan kutluyorum seni hele o son paragrafı güzel oturtmuşsuz böyle olacağı belli
Onur Bilgin
31-10-2004, 15:42
ya arkadaşlar aziz yıldırım yakın arkadaşım.isterseniz hemen arayayım daum u yollatayım.sizde ekibinizle birlikte takımın başına geçin.takıma fayda sağlarsınız
veya sayısal oynayın.para kazanın takımın başkanı olum hemen
ya bırakın bu işleri ya ne zaman bitecek bu tablo.10 senede 15 t.d.olayını unutmayın
sercan senin muhabbete de koptum yani :)
Kadir Özden
31-10-2004, 16:27
bu sezonun en iyi takımı fenerbahçe ligin en iyi hocası daum ligin en iyi yönetimi fenerbahçe ama sayın daum bu kadar iyilerin arasında nasıl böyle kötü oynayan bir fenerbahçe çıkarıyor anlamıyorum. dün kü bjk takımı bir gençler bir antepten iyi takım değil iddia ediyorum. Ama maalesef yenemedik. Olsun büyük takımlarda arada böyle küçük takımlara kaybedebilir. Daum ne olur aklını başına al ve bu takımı ligde en azından şampiyon yap sonra nereye gideceksen git.
Kadir Özden
31-10-2004, 16:33
Bu sene lig ve avrupa kupaları dahil 3 tane yenilgimiz var.Futbol bu tabiki yenmek te var yenilmek te ancak bence 3 yenilginin tek sorumlusu DAUM dur.Geçen sene nasıl şampiyon yaptığında tüm övgüleri hak ediyorsa, kaybettiğinde de tabi ki eleştirilecek. Daum bence fenerbahçe yi kafasında bitirdi sezon bitse de gitsem yada kovsalar da gitsem diye bekliyor. Bu arada medya da 6.s.yi şampiyon ilan etmek için sezon sonunu beklemeye dayanamıyor hemen ilan etmek istiyor.Bize düşen takımı sonuna kadar desteklemek. Biz daum ya da futbolcuları değil FENERBAHÇE yi seviyoruz.
Burhan Günarslan
31-10-2004, 16:44
bence daum o kafasını içindeki alman milli takımının başına geçmeyi düşündüğü olayı silse başarıdan başarıya koşarız diye düşünüyorum.Yalan mı?
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:16
Hep Destek Tam Destek kime?
Fenerbahçe' ye mi?
Dahi mi yoksa Deli mi diye tartışılan Daum' a mı?
Bırakalım bunu artık ya! Daum gitmeli o kadar!
Daum ' un taktik bilgisi nedir ki Allah aşkına?
Daum adam seçimlerinde ne zaman doğru karar verdi?
Bana Daum' u şöyle savunmayın sakın:
Takım koşuyor, pres yapıyor, oyuncuların kondisyon seviyeleri yüksek.
Bunları yapan Daum' değil ki! Daum' un yanındaki teknik heyet. Roland Koch ve Gunnar Gerich Köln Spor Akademisi' nden yüksek dereceyle mezun akademisyenler. Herşeyi onlar yapıyor. Daum' a kalan ise taktik ve adam seçimi. Onları da ne kadar iyi yaptığı ortada.
Diyeceksiniz ki Daum' u gönderirlerse onlar da gider. Gitsinler. Dünya' nın sonu değil ki! Daum' un teknik heyetinin aynısını Ersun Yanal ' ın da teknik heyeti yapıyor. Bunu spor yüksekokulu okuyan herkes yapabilir. Ben bile yaparım. Antrenman Bilgisi, Sporcu Beslenmesi, Spor Fizyolojisi derslerini almış olan herkes yapar.
Daum gitmeli arkadaşlar bu kadar basit!
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:20
Daum istifa etmez....Yönetimde Daum u kovmaz....O zaman Daum un yaptığı yanlışları yazın AMA DAum gitsin ne işi var yazmayın.....Bir insanın tarihini unutmamalıdır...Tarihini unutanlar daima tarihe gömülürler.....
Sadece tarihleriyle geçmişleriye yaşayanlarda tarihe gömülürler. Önemli olan şanlı tarihinin üzerine güzellikler başarılar eklemek. İşte o zaman tarihe gömülmekten kurtulursun!
Sercan Matur
31-10-2004, 17:22
Zaten sorun da gazete ve internetten puan durumuna bakman. Biraz da sahadaki oyuna baksan gercegi görücegine inanıyorum.
Puan durumu, sahada oynanan futbolla alınan neticelerle yapılan bir tablodur. Geride kalan 11 haftada aldığımız 1 maglubiyet ve 1 beraberlikte takımın başında nasıl daum varsa, yine gecen 11 haftada alınan 9 galibyette de Daum vardı...
Yine, 'acaba ben mi yanılıyorum?' diyorum, yoksa 9 galibiyet alırken kenarda başka teknik direktör mü vardı?
Sercan Matur
31-10-2004, 17:24
... Ben bile yaparım. Antrenman Bilgisi, Sporcu Beslenmesi, Spor Fizyolojisi derslerini almış olan herkes yapar.
Buyur...
İşte halep, İşte Arşın ...
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:26
daum kadar teknik bilgimiz olmadığı için onun futbol bilgisini eleştirmeyelim kabul
ama;
basın toplantısında Alex'e yüklenmesini ben açıkçası doğru bulmuyorum.bu iki oluyor.Alex'te diğer takım arkadaşları gibi istenilen oyunu oynamadı diyip geçebilir.turkcell'den gelen mesaja göre bizde Alex yüzünden on kişi oynadık demiş.hadi bunu demedi diyelim.resmi sitede küçük maçları kurtarıyor büyük maçlarda varlık gösteremiyor demesi bile bence yanlış.
özet olarak alex'in kötü oyununu öne çıkarmaması lazım, bu takım onun takımı, alexte onun futbolcusu.sahip çıkmalı
Alex ' i isteyen zaten kendisiydi!
Ayrıca Daum' un teknik bilgisi yok! Kendimizi kandırmayalım!
Sercan Matur
31-10-2004, 17:27
..
Ayrıca Daum' un teknik bilgisi yok! Kendimizi kandırmayalım!
Gittikçe iş komediye bürünüyor...
Yeter ya !
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:30
Gittikçe iş komediye bürünüyor...
Yeter ya !
Görüşlerime saygı duyulmasından yanayım!
Seçkin Özmen
31-10-2004, 17:34
Şampiyon oldugumuzda bile ben fenerbahçenin güzel futbol oynadigina şahit olmadim, önemli olaN sonuç diyenler olabilir ama bence önemli olan çağdaş futbola ayak uydurmaktir gerisi gelir zaten. Yeter artık dauma tahummulum kalmadı ama şuanda da bi teknikdirektör değişikliğine gitmek çok anlamsız olur. Ha yine ite kaka bazen de şansimizin yardimiyla bi yerlere geliriz hatta belki şampiyon da olabiliriz ama ben yine de daumun gitmesinden yanayım. ben takımımın güzel top oynamasını istiyorum, zevk vermesini istiyorum
Sercan Matur
31-10-2004, 17:36
Görüşlerime saygı duyulmasından yanayım!
Kusura bakma , Daum'un teknik bilgisinin olmadıgını kim söylerse söylesin saygı duymam. Ve üstüne birde gülüp gecerim.. Şimdi olduğu gibi. ;D
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:37
Şampiyon oldugumuzda bile ben fenerbahçenin güzel futbol oynadigina şahit olmadim, önemli olaN sonuç diyenler olabilir ama bence önemli olan çağdaş futbola ayak uydurmaktir gerisi gelir zaten.
Adam benden önce size cevabı vermiş zaten.
Muhammed Turan
31-10-2004, 17:39
Spor Meslek Yüksek Okulunda okuyorsun ama zerre kadar birşey bilmiyorsun.Biraz daha bak tarihe ne zaman gömülünüyormuş!
Spor MESLEK Yüksekokulu değil! Öyle bir şey yok zaten.
Spor Yüksekokulu vardır.
Ayrıca gs' nin geçen sene düştüğü durum tezimin kanıtıdır. Adamlar süper kupa uefa kupası diye diye bu hale geldiler zaten. Geçmişleriyle yaşamaktan!
Sercan Matur
31-10-2004, 17:51
...
Ayrıca gs' nin geçen sene düştüğü durum tezimin kanıtıdır. Adamlar süper kupa uefa kupası diye diye bu hale geldiler zaten. Geçmişleriyle yaşamaktan!
O halde gecen seneden 1 sene onceki sezonda durum nasıldı ?
Fenerbahçe super kupa uefa kupası diyerek kötü bir sezon geçirmedi... Neden o sezon (2002-2003) Fenerbahçe o hale gelmişti ? Bilgin varmı?
Sercan Matur
31-10-2004, 17:59
Bu kadro Turkiye ligini zaten kaldırır ama rahat kazanmamız gereken maclarda bile zorlanıyoruz. CL'yi niye hesaba katmıyorsun?
Hesaba katalım...
3 maç.
1 Galibiyet, 2 Mağlubiyet.
Mağlup oldugumuz takımlara bakalım.
Man. Utd. ve Lyon.
bu iki takım da istikrarı yakalayabilmiş takımlar.
Avrupa kupalarında kendinden söz ettiren takımlar.
Bu takımların taraftarlarının yapmaları gerekeni unutup kelle peşinde koşmadıklarından şüphem yok. Başarıyada öyle ulaşmışlardır zannediyorum.
Muhammed Turan
31-10-2004, 18:03
Eğer burada çözüm önerisi üretilmeden direk kişinin bilgisine laf atılıyorsa hatta eleştirisi yapıcı olmak yerine yıkıcı oluyorsa bu eleştiriyi yapan kişinin görüşlerine saygı istemesi komedinin ta kendisidir.
Senin çözümlerin nedir öncelikle onu dinleyelim bi madem bu kadar bilgilisin!
Eğer konu benim sadece hobi olarak ilgilendiğim bir şey olsaydı o zaman sana hak verirdim. Ben bunları ders olarakta görüyorum.Bu yüzden olayın bu kadar üstüne gidiyorum.
Benim çözüm önerim:
Daum artık Alman ekolünün hiç bir işe yaramadığını anlamalı. Geldiğinden beri Brezilya stili futboldan bahsediyor ama ortada öyle bir oyun yok. Hani 90 dakika pres yapan takım? Ayağa pas yapan, pas yüzdesi yüksek olan bir takım yok! Seyir zevki açısından kesinlikle tam olarak buna katılamam. Zaman zaman olsa da bunu görüyoruz ama bu yeterli değil. Çünkü maç izleme keyfi veren takım iyi oynayan takımdır. "İyi onasın kaybetsin fark etmez ama yeter ki iyi oynasın" Yıllarca sizlerde söylemiyor musunuz? Bende Daum' un hemen gönderilmesi görüşünü savunmuyorum ama önümüzde ki sezon kesinlikle takımın başında kalmasından yana değilim.
Bir defa ona dahi yakıştırılması yaptı diye adamlarla dama taşı gibi oynuyor. Deniz ve Serkan Balcı' nın yeri ön libero. O gidiyor her ikisini de sağ bekte oynatıyor. Serkan oranla Deniz' e göre biraz daha başarılı. Ama sizde gördünüz ki Deniz' in orda maksimal kapasiyetle oynaması imkansız. Lyon maçında Deniz' e herkes ah etti ama 2.yarı Deniz çıkarılıp M. Yozgatlı girince son iki golü ortadan yedik! Artık Daum Deniz' i sağ kanatta oynatmaktan vazgeçmeli! Böylece hem pres özelliğini hem de fizik avantajını daha iyi kullanır.
Elimiz de dünya starı denilen Alex var. Onu ıslarla kendi istedi. Sağolsun başkanımız aldı. Ama maç sonrasında sadece Alex' e o kadar yüklenmesi hiç doğru değildi. Bu olay bana Ortega - Lorant olayını hatırlattı. Sizce bu bir krize yol açmaz mı?
Teknik bilgisini eleştiriyorum Daum' un bana kızıyorsunuz! Kiminiz dalga geçerek gülüyorsunuz. Madem Daum' un teknik bilgisi yüksek neden o zaman takımın pas yüzdesi düşük? Neden takımın organize atağı az? Kanat adamlarının ortalarının yerini bulma oranı neden düşük? Bunları hiç görmüyor. Görmemekle beraber bir önlemde almıyor. Bunlara da dikkat etmesi gerek.
Muhammed Turan
31-10-2004, 18:08
O halde gecen seneden 1 sene onceki sezonda durum nasıldı ?
Fenerbahçe super kupa uefa kupası diyerek kötü bir sezon geçirmedi... Neden o sezon (2002-2003) Fenerbahçe o hale gelmişti ? Bilgin varmı?
O zaman ki durum aşikar. Hep yanlış seçimler. T. Direktör seçiminde bariz bir hata var. Bunu reddedmezsiniz. Ayrıca yönetiminde kabul ettiği yanlış kararlar.
Muhammed Turan
31-10-2004, 18:11
Daum' un Avrupa ' da zaten fazla yapabileceği bir şey yok! Çünkü takımın yeterince tecrübesi yok. Ama kendi yaptığı basit hatalardan dolayı ligde puan kaybedilmesi tahammul edilemez. Puan tabiki kaybedilir. Hiç kaybetmeyeceğiz diye bir kaide yok ama dediğim gibi bu basit hatalardan olmamalı!
Muhammed Turan
31-10-2004, 18:13
Orucumu açıp tekrar gelicem.
Sercan Matur
31-10-2004, 18:26
O zaman ki durum aşikar. Hep yanlış seçimler. T. Direktör seçiminde bariz bir hata var. Bunu reddedmezsiniz. Ayrıca yönetiminde kabul ettiği yanlış kararlar.
yanlış ...!
sabretmeyi bilmeyen, gazetede tv lerde sözümona yorumculardan duydukları 3-5 satır sözü kopyalayıp bu ortamlara yapıştıran , medyanın gazına gelip teknik adamları ve futbolcuları acımasızca eleştiri boyutunu aşıp sınırları zorlayan insanlar yüzünden...
Sercan Matur
31-10-2004, 18:31
yanlış ...!
sabretmeyi bilmeyen, gazetede tv lerde sözümona yorumculardan duydukları 3-5 satır sözü kopyalayıp bu ortamlara yapıştıran , medyanın gazına gelip teknik adamları ve futbolcuları acımasızca eleştiri boyutunu aşıp sınırları zorlayan insanlar yüzünden...
Şu sıralarda, yukarıda tarif ettiğim insan tipleri her platformda ortaya çıkmış durumda. Elimden geldiğince Fenerbahçe Taraftarlığının bilincinde olup, bu kişilere karşı Teknik Direktörümüzü, onun ekibini, Futbolcularımızı sonuna kadar savunacağım, destekleyeceğim. Fenerbahçe Taraftarı olmak bunu gerektirir. Benim de, her Fenerbahçe taraftarı gibi görevim bu ..!
Onur Bilgin
31-10-2004, 19:22
bundan önce olduğu gibi bundan sonrada takımımızn arkasındayız.buna yönetim DAUM ve FUTBOLCULAR dahildir
ligde şampiyon olacağız,avrupada da en azından uefa ya kalıp devam edebildiğimiz yere kadar da gideceğiz
bunların hiçbiri gerçekleşmese bile her zaman olduğu gibi
HEP DESTEK TAM DESTEK.hemde inadına yapacağız,hemde herşeye rağmen
Muhammed Turan
31-10-2004, 19:42
Hep Destek Tam Destek bizim işimiz buna zaten herkes katılıyor ve bunu bizden başka kimse yapmaz yapamazda! ama yinelemekte ısrar ediyorum Daum' un yaptığı basit hatalar yüzünden Fenerbahçe bu duruma geliyor. Buna ne Daum' un ne de başkasının hakkı var. Israrla söylüyorum Daum çok daha dikkatli olmalı.
Muhammed Turan
31-10-2004, 19:44
allah kabul etsin Muhammed.. tüm oruçlu arkadaşlar oruçlarını açsında, tok karına biraz daha sakin olsun herkes lütfen...birbirimizi kırmadan tartışalım, unifeb'e yakışan şekilde...
Allah razı olsun... Açlıktan birbirimize mi girdik ne! :)
Muhammed Turan
31-10-2004, 19:48
yanlış ...!
sabretmeyi bilmeyen
Bence doğru. Yönetimin yanlış kararları dedim. Bu da daha ligin henüz başında Mustafa Denizli' nin görevine son verildi. Sabretmeyi bilmediler. Bu da yönetimin yaptığı hata.
Burçay Tiftikçi
31-10-2004, 19:57
Muhammed, Allah razı olsun hiç bu kadar eğlenmemiştim.... ;D ;D ;D
Onur Bilgin
31-10-2004, 20:07
Bu kadro Turkiye ligini zaten kaldırır ama rahat kazanmamız gereken maclarda bile zorlanıyoruz. CL'yi niye hesaba katmıyorsun?
ne demek ya tür.ligini rahat kaldırır
o zaman real madrid niye o kadar oyuncun üstüne geçen sene backham bu sene de owen (samuel,woodgate yi falan geçiyorum o kadar yani) almalarına rağmen bu durumda
az-çok o takımın da başında del bosque vardı.neyse bu ayrı bir nottu.konumuzla alakası yoktur
Muhammed Turan
31-10-2004, 20:08
Ses tonunu da duymak gerek >:(
Okan Danışman
31-10-2004, 20:34
bu takımda bişeylerin değişmesi gerek artık
man. 1 lyon 2 bjk 3oldu
su maclarda akıllı olsak hanisinde puan alamazdık
ve galiba bizim gecen sene en iyi oyuncumuz tomas mıs
Kerem Çalkılıç
31-10-2004, 20:55
Bundan kim sorumludur, Daum mu, oyuncular mı bilmem ama bence takımın eksikliği hırstır, istektir, gayret göstermedir, başka da bir şey değildir. Ne oyuncuların nerde oynadığıdır, ne sistemdir ne de hangi oyuncunun oynadığıdır.
Kadromuzdaki oyuncular gayet yetenekli oyunculadır ve ligde maçları rahatlıkla kazanabilecek ve ŞL'de de ikinci tura çok da zorlanmadan çıkabilecek kapasitededirler.
Başta da dediğim gibi bunun sorumlusunu bilmiyorum ama bu oyuncular kapasitelerinin gerektirdiği şekilde oynarlarsa/oynatılırlarsa, Fenerbahçe'm tutulamaz.
Muhammed Turan
31-10-2004, 21:04
Ben buna hala bir cevap bekliyorum!
Muhammed Turan
31-10-2004, 21:10
Sen de benim şu anki halimi görmelisin *>:(
Ön Libero dediğin Deniz Prag maçını kurtaran isimlerden biriydi.Gerçek yeri olmayabilir.Ama joker bir oyuncu olmaya adaydır.Serkan için yüz kere dedim.Enerjisi bitmese de topu oyuna sokmak konusunda başarılı değil.Ama geçmiş yıllardaki oyuncumuz Ali Güneş'e göre daha iyi olduğundan oradadır.Serkan orta sahada oynasa bu sefer de basın adam eksiltemiyor(Tıpkı geçen sene Aurelio için de aynısını dediler) diyecek.Şovmenliği bırakalım burda.Taraftar olacaksak burada olalım.Tarihimizin en iyi kadrolarından biri elimizde iken bu kadroyu kullanmaya bakalım.Daum oyuncuların yerini değiştiriyorsa joker oyuncu sayısını artırıyor.Senin ders olarak okuduğun belli.Malum üniversite öğrencilerinin çoğu dersi sevmez ve dışarda o ders hakkında birşey bilmez genel olarak
Ya adam ben orda oynayamaz dedim mi? Yeterince verimli olamaz. Bir maç oynamışta ne olmuş? Kral mı oldu? Zamanında Murat Bölükbaşı diye biri vardı bizde bir maçta üç gol birden gol attığı için kendini bir şey sandı ama şimdi nerde kim bilir? O zaman herkes bir maç oynasın. " Malum üniversite öğrencilerinin çoğu dersi sevmez ve dışarda o ders hakkında birşey bilmez genel olarak" o zaman bu cümle senin içinde geçerli sende üni. öğrencisisin. Lakin her insanın aynı olmadığı gibi her öğrenci de aynı değildir. Bu yüzden bu cümleni takmıyorum.
Zaten seninle bir problemim yok. Ama o arkadaşla yüzyüze görüşmek isterim!
Muhammed Turan
31-10-2004, 21:34
Ya bende taraftarı değilim hemen kovulmasının! Daha dikkatli olması gerektiğini ve gelecek sezon takımın başında olmaması gerektiğini savunuyorum. Futbol bilgisi yok diyorum siz var diyorsunuz. Ben sizin görüşlerinizi saygıyla karşılıyorum. Sonuçta herkes düşüncesinde özgürdür. Sizin de saygı duymanız gerekir diyorum. Eğer futbol bilgisi varsa da bu bilgisi Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte yetersiz kalıyor.
Burda madem bir şeyi tartışıyoruz birbirimizi kırmadan yapalım adam değişik bir tarz kurmuş diyorsun bunun kabul edilecek bir tarafı var mı? Aynı şekilde ben sana böyle bir ithamda bulunsam sen ne yapardın çok merak ediyorum?
Ahmet Mirzaloğlu
31-10-2004, 21:41
AHmet haklısın gerçekten çok pozitif bir yazı yazöışsın doğruları olması gerekenleri yansıtan... Ama biz (ya da kendi adıma konusmak gerekirse ben) de *Daum'u yollama senaryoları üretmiyoruz. Gitmesini de istemiyoruz. Sadece hatalarını düzeltmeye çalışsın ve de bir gün çıkıp "BEN HATALIYDIM" desin. Dediğin gibi yeni oluşumlara gitmek 1kaç kötü sonuçla hoca değiştirmek mantalitesi başarılı olabileceğimiz yıllara mâl oldu ama Daum'un da artık biraz olsun kendini geliştirmesini değiştirmesini bekliyoruz. Tamam kafasında belli bir planı var ama 1kaç maç olsun deneme amaçlı yeni arayışlara gidemez mi(3-5-2 gibi, ya da sene başından beri denildiği gibi Serkan'ı orta sahaya çekmek gibi) 3-5-2 olursa kanatlarda kanat oynatılmaya mecbur kalınan değil kanat oyuncusu olan oyuncular oynayacak Tuncay ve Alex asıl mevkilerine yerleşebilecek. Fabiano hem kademe yapacak hem de ileri çıkacak. Ne bileyim bunun gibi şeyler işte.
Ayrıca Fatih'e de katılıyorum. Madem "10kişi oynadık" diyecek kadar kötüydü niye çıkarmadın Alex'i...? Bu bence sorumluluğu üzerine almaktan çekinmektir. Fatih Terim bile 6Kasım'dan sonra "tüm mesuliyet bana ait" demişti. Bu maç olmasa bile bir gün Daum'un ağzından böyle bir söz duyacak mıyız acaba...?
Ayrıca ne demek Alex yüzünden resmen 10kişi oynadık demek. Bir teknik direktör bu kadar pireyi deve yapmaya meyilli bir medyanın önüne nasıl bu şekilde yeni transfer olmuş yıldız bir oyuncuyu atar anlamıyorum. Ne yani yenildik diye koskoca maçın faturası Alex'e mi çıktı. Sen Alex'i PvH'ye pas atacak konumda oynatırsan Alex ne yapsın. Hep korkup şom ağzımı açmayım diyorum ama korkarım Alex FB'den ayrılacak. (inşallah yanılırım) Çünkü hem FB onu alma politikasına göre oyun oynamıyor hem de kendi teknik direktörümüz suçu sadece Alex üzerine atıyor. Madem bazı maçlar sadece bazı futbolcuların hatalarına yüklenebiliyorsa neden Daum geçen sene kaleci Recep'in bize kaybettirdiği onlarca puan ve yıllardır kazanamadığımız *TÜRKİYE KUPASI'nın sonunda ona hiç bir şey demedi. Ama bunu demeyen adam gidip hazırlık maçında yediği 2gol için milli takım kalesine yükselen rakiplerimizin bile kıskanarak izlediği Volkan'a DEHŞET İÇİNDEYİM demişti....
Bu adamı anlamak hakkaten zor ama yine de ona güveniyorum
güvenmek zorundayım çünkü...
Serkan,belkide haklısın farklı sistemler deneyebilirdi.Ama mesela Beşiktaş maçına farklı bir sistemle çıksaydı ve yenilseydi bu sefer tüm medya yine daumun üstüne gidecekti sistemi değiştirdi diye.Aynı şekilde Alex ide oyundan alsaydı aynı şeyler sözkonusu olurdu.Zaten alex tipi oyuncuların mağlup durumdayken oyundan alınması ne kadar doğru ki?89 dakika sahada yürür 90 da 2 gol atar.Hemde yedek kulübesinde alternatifi yok zaten.Onu çıkarıp kemalimi alsaydı selçuğumu.Sadece bir şeyi çok savunuyorum.Daumu eleştirmek bizim işimiz değil çünkü hiçbirimiz ondan daha iyi bilmiyoruz futbolu.Bizim yapmamız gereken sadece koşulsuz olarak destek vermek.Bunu bir deneyelim ya ne kaybederiz.Bırakalım hangi sistemle oynamalı,kimler oynamalıyı.Bizim işimiz değil bu zaten.
Seçkin Özmen
31-10-2004, 22:18
Daumu eleştirmek bizim işimiz değil çünkü hiçbirimiz ondan daha iyi bilmiyoruz futbolu.Bizim yapmamız gereken sadece koşulsuz olarak destek vermek.Bunu bir deneyelim ya ne kaybederiz.Bırakalım hangi sistemle oynamalı,kimler oynamalıyı.Bizim işimiz değil bu zaten.
Ben bu düşünceye tamamen karşıyım. Koşulsuz olarak destek vermeyelim demiyorum tabiki ama insan sevdigi birşeyin iyiliğini ister bu yüzden de bişeyler yapmalıdır. hiçbişeye tepki vermeyip koyun gibi mi destekleyelim takımımızı? eleştiri yapmayalımmı yani? ne zamana kadar sesimizi çıkartmayacaz? illa avrupada da ligde de başarısız olmamız mı gerekiyo Daum u eleştirmek için? bu gidişle o da olacak merak etme. olmasa bile ben gönülden sevdigim renklerin iyiliği için sesimi çıkartırım iş işten geçmeden
Seçkin Özmen
31-10-2004, 22:29
Tamam destek verelim vermeyelim demiyorum da sadece maçlara gitmekle destek olmaz.Bizde bu takımın taraftarıysak bazı şeyleri aramızda tartışabiliriz..
budur...
Sercan Matur
31-10-2004, 23:04
Söyleniyor burada.. Daum gitsin, başkası gelsin, o orada yanlıs mevkiide oynuyor, daum'un teknik bilgisi yok, daumdan teknik direktör olmaz... bu laflar söyleniyor. bunları söyleyen arkadaşların ellerine ne geçiyor bu lafları sarfettikten sonra ??
Ben söyleyebilirim ... Koca bir "0" (sıfır)
Aksini düşünen arkadaşlarımızı ele alalım. Herşeye rağmen hem Daum'u hem de futbolcularımızı savunan, sadece iyi gününde değil kötü gününde de takımını futbolcusunu hocasını bağrına basan arkadaşlarımızın elinde ne var ??
Yine ben söyleyim, sıfır değil... Fenerbahçe Taraftarlığının gereklerini yerine getirebilmiş olmanın huzuru, mutluluğu var..! İki maç sonra harika bir galibiyet alındığında, bu galibiyette kendi payınında olduğunu düşünmenin verdiği haz var.
Serkan Özen
31-10-2004, 23:24
ortak bir paydada buluşmak gerekirse herkes kişisel fikri ölçüsünde daum'un neler yapması gerektiğini söyleyebilir "şu şöyle olsa daha iyi olabilirdi..." şeklinde... Ama hepimiz 6.lıkla bitirilmiş bir sezonun ardından birbirini neredeyse hiç tanımayan bu kadroyu şampiyonluğa taşıyan ve şuan lider olmamızı saplayan Daum'a inancımızı ve desteğimizi yitirmemeliyiz
Kerem Çalkılıç
31-10-2004, 23:28
Herşeye rağmen hem Daum'u hem de futbolcularımızı savunan, sadece iyi gününde değil kötü gününde de takımını futbolcusunu hocasını bağrına basan arkadaşlarımızın elinde ne var ??
Yine ben söyleyim, sıfır değil... Fenerbahçe Taraftarlığının gereklerini yerine getirebilmiş olmanın huzuru, mutluluğu var..! İki maç sonra harika bir galibiyet alındığında, bu galibiyette kendi payınında olduğunu düşünmenin verdiği haz var.
Kerem ;)
Ahmet Mirzaloğlu
31-10-2004, 23:40
Ben bu düşünceye tamamen karşıyım. Koşulsuz olarak destek vermeyelim demiyorum tabiki ama insan sevdigi birşeyin iyiliğini ister bu yüzden de bişeyler yapmalıdır. hiçbişeye tepki vermeyip koyun gibi mi destekleyelim takımımızı? eleştiri yapmayalımmı yani? ne zamana kadar sesimizi çıkartmayacaz? illa avrupada da ligde de başarısız olmamız mı gerekiyo Daum u eleştirmek için? bu gidişle o da olacak merak etme. olmasa bile ben gönülden sevdigim renklerin iyiliği için sesimi çıkartırım iş işten geçmeden
nerden biliyosun ki takımın avrupada da ligde de başarısız olacağını?daha önce hep şu an yaptığımızı yaptık,eleştirdik..Ama yine hep aynı noktaya geldik.sonuç hep hüsran oldu.Ben diyorum ki,bu sefer tam destek verelim,eleştirmeyelim.Belki bu sefer sonuç bizim istediğimiz gibi olur..
Ahmet Mirzaloğlu
01-11-2004, 00:09
Ben maçtan 3 gün önce çevreme söylemeye başladım "biz beşiktaş'a yenilecez" diye. Neye güvenip yenilecez diyebildin derseniz tek dayanağım son haftalarda Daum'un yaptığı inanılmaz hatalardır.
Bu topiği de laf olsun diye açmadım. Babam bana *şom ağızlısın sen dedi. Bunun şom ağızlılıkla alakası yok. Kadroyu gördüm ve kesinlikle yenildik dedim. Bir kere Alex ile başlanması tamamen bir hataydı. Bjk'nin orta saha da ne kadar güzel pas yapabildiğini gördük. Orta sahaya Selçuk ya da Serkan ile başlansa yani Aurelio tek başına kalmasa Bjk bu kadar rahat top yapamayacaktı. Sorumlu kim Daum....
Daum bu maça alex le başlamasaydı ve yine yenilseydik sen buraya'niye alex le başlamadı'yazacaktın emin ol.Ya beni yanlış anlama da burada maç analizi yapıyosun şu şöyle olsa daha iyi olur diyosun da,Daum bunları bilmiyo mu?Adamın hayatı bu oyuncularla geçiyor,kim ne yapabilir en iyi o biliyor..Taktiksel yorumları elbette hepimiz yapabiliriz ama bu konuda Daum yanlış yaptı diye eleştiremeyiz.Dışarıdan söylemesi çok kolay,mehmet oynasın murat oynasın..Ama önemli olan birşey var burada menajerlik oynamıyoruz.Bırakalım adam bildiğini yapsın ya.
Can Dokumacı
01-11-2004, 02:48
Tek Sorumlu Sensin DAUM.. ha şunu bileydi 3 maymunu oynamaya bayılan bazı forum üyeleri.bana biri bu sitenin misyonunu ve nelerin bu misyona balta vurduğunu anlatsın ? küfür mü ?tehdit mi? *burası çiçek toplamak için mi var tartışmak için mi? sanırım ülkemizin her alanında olduğu gibi burada da arkadaş işi sözkonusu? Türkçesi : şu konu benı bozdu lütfen sesini kes şunun adminciğim tezgahları.umarım forum yonetmeliğinizde konu kilitleme sebepleri adı altında bir bölüm vardır ve biri tarafından bana mantıklı bir açıklama yapılır konumun kilitlenmesi hususunda.
Tufan Avşar
01-11-2004, 02:58
Bu sitenin misyonu ve forum kuralları, birebir 1907UNIFEB misyonudur .. 3 maymunu oynamaya çalışan filan da yok. böyle benzetmeler de yapmayalım kimse hakkında.
Ahmet Mirzaloğlu
01-11-2004, 03:03
Arkadaşım uzatmanın anlamı yok.Söylediklerinin cevabını açtığın konu başlığında aldığını sanıyorum.Foruma daha dün üye olmuşsun.Bugün seni aşan laflar ediyorsun.Biz sana hakaret etmedik,sen bize demediğini bırakmadın.Bence sitenin misyonundan önce 1907unifeb misyonunu öğrensen iyi olacak(tabi eğer 1907unifeb üyesiysen).Burada herkes herkesin arkadaşı,ama kimse adminlere senin dediğin tarzda cümleler kurmaz.zaten o konuda bozulan bir tek sen varsın,onun için kimsede buna ihtiyaç duymaz.sana iyi geceler.Sana tavsiyem uzatmaya gerek yok,konu maksadını aştı çünkü..
Sercan Matur
01-11-2004, 03:06
Tek Sorumlu Sensin DAUM.. ha şunu bileydi 3 maymunu oynamaya bayılan bazı forum üyeleri.bana biri bu sitenin misyonunu ve nelerin bu misyona balta vurduğunu anlatsın ? küfür mü ?tehdit mi? *burası çiçek toplamak için mi var tartışmak için mi? sanırım ülkemizin her alanında olduğu gibi burada da arkadaş işi sözkonusu? Türkçesi : şu konu benı bozdu lütfen sesini kes şunun adminciğim tezgahları.umarım forum yonetmeliğinizde konu kilitleme sebepleri adı altında bir bölüm vardır ve biri tarafından bana mantıklı bir açıklama yapılır konumun kilitlenmesi hususunda.
Sevgili Can,
1907UNIFEB Forumlarına bugun kayıt olmuşsun.
Öncelikle foruma hoşgeldin.
Yazmaya başladıgın andan son ana kadar tüm yazıların aynı konu üzerine... Dakika 1 gol 1 durumu. Girer girmez bir topic, topicin hali ortada.
Amacın nedir aşağı yukarı belli.
''Provokasyon''
Vehbi Şirikçi
01-11-2004, 03:12
Eğer bir konu başlığının gidişatı konunun esas içeriğinden saparsa, kişisel tartışmalara, üyelerin birbirinin futbol bilgisini, Fenerbahçeliliğini vs. yargılamasına varırsa konu başlığı kilitlenir. Forum yöneticilerinin esas görevlerinden biri üyeler arasında birlik ve bütünlüğü bozabilecek durumlara müdahale etmektir. İddia ettiğin gibi arkadaş tavsiye ile karar alma söz konusu olamaz. Foruma üye olurken "1907UNIFEB Forum Kuralları'nı okudum ve bu kurallar dahilinde 1907UNIFEB Forumu'na üye olmayı kabul ediyorum. " seçeneğini kabul ediyorsunuz. Kuralları tekrar gözden geçirmek istersen aşağıdaki linki kullanabilirsin.
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=kantin;action=display;num=109075879 9
Doğa Aydın
01-11-2004, 03:15
Yazdığın başlığı takip etmediğini görüyorum. Forum Yönetimi yaptığı her işlemden sonra (uyarı olsun, kilitleme olsun, başlık taşıma olsun) yaptığı işlemi ve Forum Kurallarına göre nedenini altına yazar.
Zahmet edip bakarsan kilitlenen başlığa son mesaj olarak Forum.Yonetimi tarafından
Değerli üyelerimiz,
Açılan bu konu başlığı altında, 1907UNIFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı için; -konu başlığı kilitlenmiştir / -ilgili mesajlar silinmiştir.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
yazıldığını göreceksin. Konu hakkında başka bir soru kalmadıysa, konu başlığı tartışma konusunun özüne geri dönsün, boş yere meşgul etmeyelim.
Fatih Özpınar
01-11-2004, 04:26
Sevgili Ahmet Mirzaoğlu kardeşim madem Daum bütün bunları benden senden bizden hepimizden daha iyi biliyor neden bildiklerini saha yansıttırmıyor? Benim derdim budur.
Ben sen diğerleri burdan konuşarak zaten Daum'un oyun taktiğini, oyuncu seçimini değiştiremeyiz. Topiği açarken dedim amacım fikir tartışması yapmak polemik yaratmak değil diye..
Bu adam o eşsiz futbol bilgisini, zekasını kendi bildiği şekilde yapmaya devam edecek olursa bilmiyorum halimiz nicedir. Allah sonumuzu hayır etsin. Umarım Daum efendi bir an önce kendini ve takımını toparlamayı başarırda ben de burda bu yazdıklarımdan dolayı sizlerden özür dilerim. Belki de bize gereken tek şey bir Lyon galibiyeti....
Ata Bahadır
01-11-2004, 08:27
Sevgili Can,
1907UNIFEB Forumlarini diger forumlardan ayiran en onemli ozellik budur , burda her turlu fikir, gorus karsidakini rencide etmeyecek, tahrik etmeyecek bir cercevede sonuna kadar tartisilir.
Ama tartisma karsilikli kirilmalara, yanlis anlasilmalara , ikili surtusmelere, tahrik etme noktasina geldiginde evet diger forumlardan farkli olarak kural icerisindede gayet acik belirtildigi gibi taviz verilmeden mudahele edilir..
Umarim forumda kalici olur ve bunu kendinde kavrayabilirsin.
Sevgiler..
Erdem Şap
01-11-2004, 11:09
topic in baslıgı gercekten dogru cunku elımızde oyle bir kadro varki yedeklerden bir takım daha kursak kafaya oynar ama "DAHİ DAUM" nedense sistemi oyunculara gore kuracagına oyuncuları sisteme uydurmaya calısıyor bu yuzden hıc iyi futbol oynayamıyoruz fakat futbolcular dauma ragmen turkıye lıgının cok ustunde kalitede futbolcular oldukları icin bi sekılde lideriz.fakat avrupa.......
Bahriye Tekin
01-11-2004, 13:54
birinin bu adamın aklını başına getirmesi lazım! yeter artık!
sen nasıl futbolcularını medyanın önüne atarsın yem olsun diye ! >:(
Onur Bilgin
01-11-2004, 16:57
y arkadaşlar peki kim yapacak
ya ben bunu anlamıyorum.yerine ondan daha kalitele,daha iyi işler yapabilecek biri var mı allah aşkına.yoksa ben mi bilmiyorum
burada kimse daum un avukatı değil.ama her sene olan aynı senaryolardan bıktık.sezon ortasında bu dedikodulardan bıktık.
sonra ne olacak yerine gelen de sihirli deynek mi var.hemen iyi futbol mu getirecek takıma.ben söyleyeyim kosKOCAMAN bi HAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR
sonra ne olacak (gelecek herhangibir t.d. için)bu adam tecrübesiz,bu işi bilmiyo,bu takımı oynatamıyo,tecrübesiz v.s......sonra o nu da yollayalım.kellesini keselim.sabretmeye gerek yok.sırada ki gelsin!!!!!!!!
Fatih Dilber
01-11-2004, 17:23
abi şunla ilgili forumda şu topiclere bakmanı rica ediyorum. yeter diyorum. şu topiclerde....
konuşun eleştirin
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=109916711 6
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=109916969 6
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=109892266 2
bu konular yaklaşık beş altı sıra altta forumda konu açarken alttakilere bi bak önce....
ve en önemlisi *şuna bak
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=109860037 0 *
biz istemiyoruz gitmesini sıkıldık bu olaylardan artık. sende fenerbahcemizin taraftarımısın bilmiyorum ama.......
Onur Bilgin
01-11-2004, 17:59
y arkadaşlar bişey dikkatimi çekti bu topiği ve bundan önceki cana rkadaşımızın açtığı topic de neyse ne alfı uzattım ya.bu iki topiği açanların uni.si yok.........
acaba biri kasten mi yapıo bunu???????????
Kerem Çalkılıç
01-11-2004, 20:26
benim de aklıma geldi bu ihtimal ama karıştıramazlar bizi ;)
Burçay Tiftikçi
01-11-2004, 20:36
Harbiden böyle yazı yazanarın büyük çogunluğunda logo yok...
Burhan Günarslan
01-11-2004, 23:47
şu an için konuşulacak konu değil bence adminlerden ricam bu konunun hemen kapatılmasıdır!Provakasyonlara kapılmamalıyız zaten bu konu başka konular içinde tartışılıyor zaten
Salim İrken
02-11-2004, 00:24
hadi yaaaaaaaaa
bismillah daha 11. hafta yazıklar olsun..!
Fatih Özpınar
02-11-2004, 02:12
Arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama Daum hem takımı yaktı hem de medyanın eline yine Fenerbahçe'yi yıpratmak için müthiş bir fırsat verdi.
Milliyet gazetesini açıyorum tıpkı bir kaç sene önce olduğu gibi futbolcular sahada kavga ediyor ayakkabılar havada uçuşuyor antrenman terk ediiliyor. İnanın ben korkmaya başladım. Aklıma geçen sene darmadağın olan Beşiktaş geldi. Onlarda bizim gibi iyi giderlerken bir maçla alt üst olup dibe vurmuşlardı. (allah korusun diyorum) Gördüğünüz üzere Daum efendi son haftalarda bize kötü futbol oynatmakla kalmayıp aynı zamanda takım içindeki dengeleri de alt üst etmeye başladı.
Kötü futbolu sırf Daum'a yıkamıyorum. O işin taktiksel yönüyle ve kadroya adam seçimiyle sorumlu ama sahadaki oyunuda futbolcular Daum'un anlayışına göre oynuyorlar. Bir de buna futbolcuların kötü oyunları eklenince ortaya kötü bir tablo çıkıyor.
Can Dokumacı
03-11-2004, 00:34
"Foruma daha dün üye olmuşsun.Bugün seni aşan laflar ediyorsun". kredi kartını verip bu kart ile taksitli alışveriş yapmak için 4 ay beklemeniz gerekiyor demek kadar komik bu Ahmet.Mirzaloğlu.tertipcilik mi yapıyorsun ? yazdıklarımla adımı provokatöre çıkaran şahıslara sanal ortamda sanal olmamak provokasyon ise ben de provokatör olmaya razıyım demek yeterli olacaktır.
Ahmet Mirzaloğlu
03-11-2004, 01:22
Erkan kardeşim boşver bir mesaj yazıp çıkıyo,zaten Fenerbahçeli olduğu da meçhul..Kimse cevap yazmazsa provokatörlük yapamaz burada..Bırakalım dahice(!) fikirlerini yazsın..Herkes görüşünü yazmakta serbest ne de olsa..
Forum Yönetimi
03-11-2004, 01:33
Değerli üyelerimiz,
Forumumuzun ve diğer üyelerimizin huzurunun bozulmaması için, lütfen forum üzerinde kişisel tartışmalara girmeyiniz.
Can Dokumacı
03-11-2004, 01:51
Ahmet.Mirzaloğlu ne sen ne de senin gibiler benim fenerbahçeli oluşumu sorgulayabilirler.benım takımımıma olan tutkumu, benim futbolsuzluğa karşı tepkimi provokasyonla başlayıp şimdide bilinçsizce fenerbahçeliliğimin sorgulanmasına kadar getirdin tebrik ederim.kıdeminin popülist yanlarını körüklemesine izin vermezsen senin için çok daha hayırlı olacaktır emin ol.sen şimdi bunu tehdit olarak algılarsın ve insanlarında boyle algılaması için elinden geleni yaparsın.
Ahmet Mirzaloğlu
03-11-2004, 01:54
Benim herhangi bir kıdemim yok bunu bil...Foruma üye olduğu gün saçma sapan bir konu açan bir insanın niyetinin provokasyondan başka bir şey olabileceğini sanmıyorum..Forum Yönetimi tarafından kaç kere uyarıldın ama hala olayı kişisel tartışmaya çeviriyorsun..Bana ne diyeceksen özelde söylede buradaki insanları meşgul edip tadlarını kaçırmayalım..
Süleyman Karadağ
03-11-2004, 02:06
Eyyy kelle avcıları sizlere söylüyorum sağduyulu Fenerbahçe taraftarı şu günlerde başkanının,yönetiminin,futbolcusunun ve teknik direktörünün yanındadır,yanında olmaya da devam edecektir.
Hala bıkmadınız mı senede 2 teknik direktörü değişikliklerinden? Hala bıkmadınız mı kaybolup giden senelerden?Sizce neden 29 senedir 2 sene üst üste şampiyon olamamışız?Kaç senedir takımımızın başında bir teknik direktör 2 seneyi takımın başında tamamlayabilmiş?Kaç senedir Avrupa Kupalarında başarılıyız?Kaç senedir kelle avcıları en ufak bir mağlubiyetten sonra bıçaklarını biliyorlar?
Futbol başlığına bakıyorum da 4 tane konu başlığı açılmış Daum'la ilgili bu kadar mı kötü bür teknik direktör Daum? geçen sene genç ve tecrübesiz kadroyla bizi kim şampiyon yaptı?Tribünde az mı bağırdık oooooooOOOOOOOoooooo Cristoph Daum diye?
Yeter artık bizler taraftarız,bize düşen takımımızı desteklemektir,en ufak bir mağlubiyette medyanın istediği gibi yaygaralar çıkarmak değildir.
Madem bu işten bu kadar iyi anlıyorsunuz buyrun bırakın okulunuzu teknik direktörlükle ilgili bölümler var,girin üniversite sınavına 4 sene okuyun sonra da Fenerbahçemize hizmet etmek için birbirinizle yarışın,hem siz kazanırsınız hem de biz taraftarlar mutlu oluruz(Fenerbahçemizin başarılarından) Yada biz anlamayız,diyorsanız bırakın bu edebiyatları,Eğer İyi taraftarsanız vazgeçin bu sevdadan ve destek olmaya devam edin.Bu sefer başaramayacaksın eyy şerefsiz medya
HEP DESTEK TAM DESTEK!!!
Ahmet Mirzaloğlu
03-11-2004, 02:14
ooooooooooooooooo Cristoph Daumooooooooooooooooo Cristoph Daumooooooooooooooooo Cristoph Daumooooooooooooooooo Cristoph Daumooooooooooooooooo Cristoph Daumooooooooooooooooo Cristoph Daum
Yeterrrrr ya adamdan ne istiyorsunuz bırakın herkes işini yapsın.Daumu sevmeyenlere inat Aziz Yıldırım 2007 ye kadar takımın başında dedi..Artık yoruma gerek yok ya..Sevseniz de sevmeseniz de bu adam bizim teknik direktörümüzzzzzz.
Onur Bilgin
04-11-2004, 19:14
imza x 1907
Forum Yönetimi
05-11-2004, 01:02
Olay kişiselleşmesin istiyorum ama siz kalleşçe kendi görüşünüzde olmayan insanların şahsına saldırınca olay bu boyutu alıyo bereket esestesin gerçi kuzenler orda yani....
SAYGI DUYMAYI BİLMEZSEN ASLA SAYGI DUYULAN OLAMAZSIN!!!
eşşek hoşaftan ne anlar ama......
Değerli üyemiz;
Forum kurallarımız gereğince;
"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
Bora Erdinç
05-11-2004, 19:32
Bakın arkadaşlar Daum'un Vatan Gazetesinde ki açıklaması;verilen vaatler,taraftarı uyuşturan demeçler.Bunlar yüzünden tartışmalar çıkıyor.
'Rakibimiz yok'
Lyon maçında savaşan takımımız, bu yüzünü Süper Lig'de de herkese gösterecek. Çok zorlanmayacağımızı düşündüğüm bir Türkiye Ligi'nde hedeflediğimiz başarıyı elde edeceğimizin inancını taşıyorum; bunu hiç kaybetmedim. Beşiktaş ve G.Saray bize rakip olamaz. Devre arasını lider kapatır, en yakın rakibimize de en az 3 puan fark atarız. Bu yıl da şampiyon olmak zorundayız. Bu bilinç tüm oyuncularımıza yerleşti. Artık F.Bahçe'nin zevk veren maçlarına hazır olun."
Umarım ben haksız olur ve daha önce yaptığım açıklamalardan pişman olur hepsini yutarım!!
Onur Bilgin
06-11-2004, 02:17
inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
tabi senin için değil bu daum un yorumları için
Burhan Günarslan
06-11-2004, 02:38
takımı lyon maçındaki oynatmaya alıştırsın yeter tabii birazda savunmaya önem vermeyi unutmayacak cl de 4 maçta 13 gol hayri alemet değil!!!
Bora Erdinç
06-11-2004, 16:09
Bakalım bu Ankara maçı bize gösterecek Daum'un hassasiyetini.Ankara takımı bireysel yeteneklere dayalı futbol oynuyor.Bizde aynı şekilde oynuyoruz.Yıldızlar konuşacak bu maçta...
Sercan Matur
07-11-2004, 00:46
güvenmek lazım ;)
Kerem Çalkılıç
07-11-2004, 17:38
takımı lyon maçındaki oynatmaya alıştırsın yeter tabii birazda savunmaya önem vermeyi unutmayacak cl de 4 maçta 13 gol hayri alemet değil!!!
Hatta 3 maçta :(
Bora Erdinç
08-11-2004, 16:27
Tahminlerimde yanıldığım söylenemez.Artılarıyla eksileriyle konuşmak gerekiyor yine.En cok dikkatimi çeken Alex'in motive olup kendisi gibi olmasıydı.Bunun yanında defansif özelliği ağır olan Önder'in şık ortalarıyla bize teknik yönünü de göstermesi de şaşırılmadık bir durum değil.Kötü düşünmeyi seviyorum,ceza alanı içinde seken topu dünyanın sayılı kalecilerinin cıkarabileceği pozisyonu gol olarak farzedersek,Selçuk'un sarı kartından sonra oyundan alınmayışını ve Serkan'ından da Selçuk'u yalnız bırakmama isteği gözlere çarpıyor.Selçuk'un ve Serkan'ın takımda kalıcı olma isteği,hırslarına yenik düşüyor ve Serkan hakemin toleransı sayesinde kurtuluyor.Nobre'nin ve Alex'in canla başla mücadelesi,Aurelio'nun herzamanki oyunu Fener'i bir kez daha kurtarıyor.Neyse,günden güne bir iyileşme var,umarım tersine bir döngü oluşmaz...
Bora Erdinç
08-11-2004, 18:59
Hayır bahsettiğim olay o diil,oyun esnasında Selçuk ve Serkan'ın hırçın oyununu anlayıp oyundan alması gerekiordu,Serkan defalarca top kaybettiğinde arkadan kırmızı kartlık çift daldı,şükretsin ki karşı takım oyuncusu serkan'ın müdahelelerine maruz kalmadı.Selçuk'u belki sezememiş olabilirdi fakat bir kez daha Daum, selçuk'a kırmızı kart cıkardıktan sonra orta sahaya bir takviye alıp oyunun hakimiyetini ele geçirmeyi düşünemedi.Yapacağı cok basitti,Pierre'i cıkarıp orta sahaya takviye.Bosque'yi eleştiriyoruz ama en beğendiğim yönüde bu ne yalan söyleyim!!
Bora Erdinç
08-11-2004, 19:02
Bunları bilmek için WENGER'de olmak gerekmiyo.Sadece egolarına mahkum olma yeter,bu kadar basit işte!!
Eyüp Toktaş
11-11-2004, 20:03
Kimler geldi kimler gecti ama Sayin Can Abimize kimseyi begendiremedik.Gel Baskan ol dediler olmadi,gel yönetime yok,zaten yazilarinida baskasina yazdirir.Ne kadar güzel!Hata yapmayan hoca yok ki.Herkes hata yapabilir.Iste Del Bosque'nin halini hepimiz gördük.Adamin gecmisi kötümü?10000 kez yazdim.ÖYLE BIR HOCA YOKKI DÜNYADA FB'YE GELSINDE HERKES BEGENSIN.Eger cok biliyorlarsa gelsinler kendileri hocalik yapsinlar.
Bora Erdinç
13-11-2004, 12:12
Yine Anti-tez sunulmadan verilen bir cevap,sadece sataşmayla verilen cevaplar.Ben yine kaldım tek başıma,sıkıldım ya!!Karşıma şöle futbol konusunda atışacağım,hak verceğim birini bi bulamadım.Bende bişiyler öğrenmek istiyorum,nasihat İSTEMİYORUUUUUMMMM....
Bora Erdinç
15-11-2004, 13:30
Ya söyleyin ki şu sebeplerden dolayı Daum'un kalmasını istiyorum,şu sebeplerden dolayı istemiyorum.Ben genelde her maç sonrası Daum'un hatalarını amatörce yorumlamaya gayret ediyorum.Gelen cevaplar ise hep şu şekilde''Hayır Daum'un ve Fenerbahçe'nin sonuna kadar arkasındayız''Sanki ben değilim sanki Fenebahçe'nin sonunu hazırlamak isteyen biriymişim gibi lanse ediliyorum.Arkadaşlar benim bahsettiğim o değil.Bu topicin ismi ''Futbol'' ise gelin futbol konuşalım,kaçamak cevaplar verecekseniz ''Kantin''topicinde buluşalım.Yanlış anlaşılmasın kendimi ispat etmek gibi bir niyetim yok,aynı zamanda soru sorma konusunda da kendimi yetkili görmüyorum.Umarım anlatabildim bir nebzede olsa...
Bora Erdinç
16-11-2004, 13:36
Daum dönemindeki kadar takım mücadele etmediği için istiyorum en azından.Kariyeri bir nebze bana yardım ediyor fikrimde.Sonra oynattığı futbolu beğenmeyebilirsiniz ama bana göre güzeldir.Çünkü eskiden gol pozisyonuna giremezken şimdi cömertce harcadığımız pozisyonlar daha az üzüyor.(CL maçları bu sene için ölçü değil ileride %100'e yakın bitiricilik başarısı olacaktır.)Joker oyuncu ürettiği için istiyorum.Yeterli mi Bora kardeşim.
Tamam çok iyiydi,fakat dikkat ettiysen her sene büyük hedeflerle yola çıkıyor,geçen zamanın ardından ''Daha iyi olacak'' diye devam ediyoruz.Bi dahaki sene için umutlanıyoruz.Tabii ki Daum'un Fenerbahçe üzerinde olumlu etkileri de var.Ümit Özat gibi belki de kendinin bile farkına varmadığı bir yeteneğin doğuşuna,(son zamanlardaki oyununu baz almazsak)bana göre yererli değil ama geçen seneye oranla pozisyon zenginliği kattığı bir gerçek,senin dediğin gibi.Şurda bir noktaya değinmek istiyorum,geçen sene ya da ondan önceki seneki kadroya baktığımızda şu andaki kadroyla arasında müthiş fark olduğunu görüyoruz.Tahmin ettiğin gibi Fenerbahçe'nin artık Türkiye liginin kralı olduğu tartışılmaz,yapmamız ya da başarılı olmamız gereken yer kesinlikle ama kesinlikle AVRUPAdır.Fenerbahçe artık galatasarayı yendiğinde bile taraftar eskisi kadar mutlu olmuyor,Türkiye liglerinde Sakaryasporu 6-0 yenmek inan başarı değil.Galatasaray UEFA'yı kaldırdı.Alsın götlerine soksun ama inan başarı budur.Fenerbahçe Türkiye markasıdır ama Dünya klasmanında çok geridedir.Globalleşen dünyada Fenerbahçe söz sahibi olmak istiyorsa kesinlikle Şampiyonlar liginde üst tura çıkmalı ya da UEFA kupası gibi bir kupayı kaldırmalıdır.Bunun başka yolu yok.Konuyu biraz saptırmadan bağlayayım.Daum bu maksatla geldi Fenerbahçe'nin başına.Harika transferler yapıldı.Yönetim Alex'i getirmek için defalarca Brezilya'ya gitti.İlhan Cavcav'a binbir ağız döküldü Serkan Ve Deniz için.Bakıyoruz, Deniz'in gerçek yeri defansın ortası ya da orta saha ile defans arasında top kesici olarak oynaması gerekirken bek oynuyor,Serkan'a bakıyosun adam sol kanatta takılıo yeri geldi mi.Bunun ismi joker değildir,joker olsaydı Lyon maçlarında bunun karşılığını görürdük.Oldu o zaman 1-2 sene daha bekleyelim,ne de olsa Daum denen egosu tatmin olmamış bi adam sırf kendini ispatlama adına kafasına göre adamların yerini değiştirsin,80'den sonra adam alsın...DEVAM ET DAUM DEVAM Sorun değil sabırlı adamlarız biz,1-2 sene daha bekleriz.Yeter ki sen mutlu ol...
Bora Erdinç
18-11-2004, 11:15
Çok merak ediyorum,hatta olacakları söyliyeyim(FARZEDERSEK)sana.Fenerbahçe arka arkaya aldığı 5 maçlık mağlubiyetten sonra Daum'un bileti kesilecek sezon sonunda ya da hemen.Daha sonra gelen yeni hocayla tekrar ısınma turları tekrar sabır oyunları Avrupa'da.Türkiyede 10. olalım ama lütfen şu şampiyonlar liginde çeyrek final oynayalım.Başka bişiy istemiorum.Hoş,10. olursak diğer sene katılamayız,ama olsun yinede o çeyrek final maçını izlemek için diğer seneyi feda etmeye değer buna inan...
Burçay Tiftikçi
18-11-2004, 13:57
Çok merak ediyorum,hatta olacakları söyliyeyim(FARZEDERSEK)sana.Fenerbahçe arka arkaya aldığı 5 maçlık mağlubiyetten sonra Daum'un bileti kesilecek sezon sonunda ya da hemen.Daha sonra gelen yeni hocayla tekrar ısınma turları tekrar sabır oyunları Avrupa'da.
Dahada Yorum yapmayacagım....Bi gs li veya bjk lı dese güler geçerdim ama yazık....
Bora Erdinç
18-11-2004, 14:13
Bu benim şahsi görüşüm,bana katılmak zorunda değilsin tabii.Türkiye'de alınan sonuçlar beni tatmin etmiyor,ısrarla ''Fenerbahçe düşmanı''olarak görülüyorum galiba.Yine başa döndüğümü hissediorum,sataşmalarla verilen cevaplar,''Yazıklar olsun''lar.Tartışma ortamını sinir harbine çevirmeyeceğimden emin olabilirsin.Galiba objektif olmayı beceremiyoruz çoğu zaman.Desteklemek demek körü körüne savunmak anlamına gelmesin.yapıcı çözümlerle,beyin fırtınalarıyla başarılması gerekio.Bunları söylemek hoş değil çünkü bunları seninde bildiğinden eminim...
Burçay Tiftikçi
18-11-2004, 16:24
Yaptıgın yoruma yanlış dedim ama yazıklar olsun demedim.....Ama üstte yazdıgın ^olacakları biliyorum^ dedigin yere yazıklar olsun denilir.....
Servet Güldeş
18-11-2004, 20:31
Burdan benim anladığım senin 6-0'lık sezondan sonraki lig durumumuza pek üzülmediğindir.BU yorum çıkar ancak.Ne demek ki 10. olalım ama yeterki çeyrek final oynayalım.Çok ilginç valla.
Erkana genelde başarı ile ilgili görüşlerinde katılmam ama burda haklı...
Bora Erdinç
20-11-2004, 11:40
Yaptıgın yoruma yanlış dedim ama yazıklar olsun demedim.....Ama üstte yazdıgın ^olacakları biliyorum^ dedigin yere yazıklar olsun denilir.....
Şunu anlatmaya çalışıyorum,Sanırım gözünden kaçmış olacak,benim şu an söylediklerim kesin bir yargıya varılmış olaylar değil.Yarının ne olacağı belli olmayan bir takımdır Fenerbahçe.Bi bakmışsın tak diye Alex'e imza attırılmış,bi bakmışsın Van Hooijdonk şutlanmış takımdan(devre arası İngiltere'ye gidecek gibi,şu an ki sakatlık durumu ise tamamen düzmece bana göre).O yüzden cümle arasında FARZEDERSEK diye bir kelime kullandım.Yani en son yazdıklarım tabii ki benim istemesini ummadığım olaylar.Ben istemez miyim hem şampiyon olalım ama aynı zamanda en azından şampiyonlar liginde çeyrek final ne biliim UEFA'da yarı final falan oynayalım.Tekrar söylüyorum,bu benim şahsi kanaatim,ligde 10.olmamız tabii ki beni fazlasıyla yaralar ama aynı sene içinde şampiyonlar liginde yarı final oynarsak inanın artık bi yerlere geldiğimizin neticesidir.Avrupa'da ciddi anlamda seyircisiyle,tribünleriyle isim yapmış bir kitleye bu başarılar çok değil.Bizim kadar örgütlü,profesyonel çalışan başka STK'lar yok.Gaziantep'e 5,Galatasaray'a 6 atıyoruz eyvallah.İsterim ki Türkiye'de ki gsliler,bjkliler şu Fenerbahçe'nin maçlarında ''hop oturup hop kalksınlar''.Bu kadar zor mu acaba istediğim şeyler,çok mu abes karşılanıyor söylediklerim ya da sizin düşüncelerinizde bunlardan ibaret değil mi merak ediyorum??
Burçay Tiftikçi
20-11-2004, 12:15
Söylediklerin abes kaçmıyor....Bende öyle olmasını istiyorum....Ama hiç bir td bunu bir anda gerçekleştiremez....Arsenal bu günlerine kaç senede gelmiş bak....Ben kendimi bildim bileli senin dedigin gibi top oynayamadı Fenerbahçe....Ben bunun sebebini sürekli td kovulmasına bağlıyorum....İyi bir td le istikrarlı olmalıyız...Daum bence dünyanın en iyi 10 td biridir...Ona güvenelim....
Bora Erdinç
20-11-2004, 18:02
İstikrarın başarıyı getireceğine bende inanıyorum fakat Daum'un Alman liginde başarılı olması burda başarılı olacağı anlamına gelmiyo.Türkiye liginin hiçbir liglere benzemediğini bilioruz az çok.Kanımca Türk bir hoca bunu başarabilir.Yürekten oynatabilen,gerekli motivasyonu sağlayabilen hocalar gerekio.Gönül isterdi Ersun Yanal Fenerbahçe'nin başına gelsin.Hoş o da şu aralar sıkıntıda ve bilimsel oynatıyom diye takılıo.Ne biliim işte,zaman gösterecek.Fazla da uzatmanın anlamı yok,bişiyler gelişsin,ilerlesin zaten medya poh pohlayarak göklere çıkartır.Tuhaf ülke yahu burası...
Fatih Özpınar
21-11-2004, 09:03
Evet bende 2 hafta önce daum hakkında olumsuz düşüncelere sahiptim ancak yavaş yavaş da olsa yanlışları görmeye başladı. Takımımız artık iyi futbol da oynamaya başladı. Daum için artık iyi şeyler düşünebilirim :). Böyle oynatsın takımı ciğerimi yesin.
Burhan Günarslan
21-11-2004, 14:26
yavaş yavaş ideal sistemi anlayıp oturtmaya başladı ofansip orta sahalı futbolun nasıl oynanılacağını yeni çözmüş durumda bunun ilki prag maçı skor önemli değil,sonra ankara ve ts maçları örnektir
böyle devam daum
bu sene sanki lige gömleğimiz bir numara büyük mü arkadaşlar ne dersiniz gerçi biraz erken ama konuşmak için an itibari ile desek daha doğru olur?
Fatih Ekşi
21-11-2004, 15:21
Daumun dünkü maçta sahaya sürdüğü kadro,takımın dizilişi oyun düzeni vb herşeyiyle gerçekten çok başarılıydı.Alex'in şov yapmasına ortam hazırladı resmen.PVH bizim herşeyimiz bu takıma çok şey kattı ancak eğer Alex'i hep böyle görmek istiyorsak ne yazıkki PHV yedek kalmalı.
İnanç Baş
22-11-2004, 10:14
Daumun dünkü maçta sahaya sürdüğü kadro,takımın dizilişi oyun düzeni vb herşeyiyle gerçekten çok başarılıydı.Alex'in şov yapmasına ortam hazırladı resmen.PVH bizim herşeyimiz bu takıma çok şey kattı ancak eğer Alex'i hep böyle görmek istiyorsak ne yazıkki PHV yedek kalmalı.
+1
Burçay Tiftikçi
22-11-2004, 11:00
Burada o kadar yıttık bir yerlerimizi....Daum da hata yapabilir ama onun gibi bir td hatalarını görür....Daum u asmakla kesmekler göndermekle bir yere varamayız.....İstikrar bu sefer başarıyı getirecek....
Bora Erdinç
22-11-2004, 11:12
''Yiğidi öldür hakkını yeme''demişler.Daum sanırım bu maçta doğru olanı yaptı.Yerinde oyuncu değişiklikleri ve kontraatak futbolunu gösterdi.Alex artık Fenerbahçe'nin cankurtaranıdır,bundan kimsenin şüphesi olmasın.PVH'nin yedek kalması gerektiğinide artık öğrenmesi gerekio.En güçlü silahımız olan duran toplardan bulduğumuz 2 golle sonuca gittik.İstikrar hepimizin dileği,umarım diyorum çünkü havalara girmememiz lazım...
İnanç Baş
22-11-2004, 11:22
Burada o kadar yıttık bir yerlerimizi....Daum da hata yapabilir ama onun gibi bir td hatalarını görür....Daum u asmakla kesmekler göndermekle bir yere varamayız.....İstikrar bu sefer başarıyı getirecek....
Sevgili Burçay,
Daum'da hata yapabilir diyorsun. Doğrudur, insandır hata yapar. Kabul ederim. Ama bir insan 1,5 yıldan bu yana sürekli hata yapıyor ve hata yapmakta ısrar ediyorsa söylenecek çok fazla söz yoktur. Gereği yapılmalıdır. Bu topicte Daum'la ilgili düşüncelerimi okuduğun zaman Daum karşıtı olduğum ama Daum veya takımın başında olan x kişi takımı doğru kurup, doğru oynattığında yenilse bile sonuna kadar destekleyeceğim izleminine varırsın. Nitekim C.tesi günü Trabzon'a karşı oynanan futbolu ve Daum'un taktik kurgusunu çok beğendim. Uzun zaman sonra takım bu kadar akılcı, bilinçli,mücadeleci ve başarılı bir futbol - tam tabirle TAKIM OYUNU - oynadı. İnşallah bundan sonra Daum bu doğrulayı yapmayı alışkanlık haline getirir de ne böyle fikir ayrılıkları ne de TD'lik tartışmaları yaparız. Her kim olursa olsun TAKIMIMIZA OLAN DESTEĞİMİZ ÖLENE KADAR SÜRECEK. HEP DESTEK TAM DESTEK.
Onur Bilgin
22-11-2004, 20:43
daum istifa
daum istifa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
FB tarihinin en başarılı 2. sezonu
daha ne istiyonssssssssss
sonuna kadar istikrar
Bora Erdinç
23-11-2004, 11:11
Gelde şimdi Onur'a izah et,Fenerbahçe'nin başarılı olma koşulunun Avrupa'dan geçtiğini,maksat bişiyler söylemekse bende 2 cümle kurayım kaçıp gideyim.Yahu hasta etmeyin adamı,ya muhabbete baştan beri devam edin(Burçay ve Erkan gibi),ya da efendi kendi kendinize söylenin durun.Bişiyler yazayımda ne olursa olsun,tamam o zaman ''DAUM İSTİFA ÇÜNKÜ FENERBAHÇE YİNE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE ÜST GRUBA ÇIKAMADI''.Hoş olmuyor diil mi??
Burçay Tiftikçi
24-11-2004, 01:00
Daum sen dahisin....
Serkan Özen
24-11-2004, 01:11
Daum maçtan sonra sezon sonunda sözleşmem bitiyor gibi bir açıklama yapmış sanırım nerden çıktı ki şimdi bu...?
Serkan Özen
24-11-2004, 01:19
umarım tüm dileğim takımın bu uyumunun bozulmaması
Burçay Tiftikçi
24-11-2004, 01:21
Tam dinlemeden yorum yapmam...çünkü bir cümleyi çok yanlış yerlere çekiyorlar....Daum bunca emek verdigi takımı bırakıp hiç bir yere gitmez....
Gökhan Taşkan
24-11-2004, 01:25
Daum 'un böyle bir galibiyetten sonra sözleşmesinin biteceği şeklinde yaptığı açıklama çok yersiz oldu.. Anladığım kadarıyla yönetime mesaj gönderdi.. Neyse yersiz demek yeterli sadece..
Uğur Yedikardeş
24-11-2004, 01:27
Neyse yersiz demek yeterli sadece..
Yersiz :)
Onur Bilgin
24-11-2004, 01:49
uğur a ve gökhana katılıyorum
Birol Cengiz
24-11-2004, 12:42
böle bi galibiyetten sonra o açıklama.ben dinledim çok gereksizdi...tamda takım ii giderken..ziya şengül daumun herzamanki hali diyip hep galibiyetten bahsetti.
Erman Gören
24-11-2004, 14:27
ya adam bi futbolcuyu yedek bıraksa herkes ayaklanıyor .. Adam kendi kafasına göre mi taktik hazırlıyor sanki .. Hooijdonk bi maç yedek çıkıyor herkes ayağa ümit özat oyundan alındı herkes ayağa tuncay yedekte daum futbolu bilmioyr adam napsın ??
Bora Erdinç
24-11-2004, 14:59
Prag maçındaki takım oyunu takdir edilecek şekilde.Futbolcular artık yerlerini benimsemiş(ite kaka) gibi.Tabii bunları söylerken Sparta Praglı Jun'un kaçırdığı 2 tane yüzde yüz gol pozisyonunu hiç görmemiş gibi söylüyorum.2'side gol olsaydı Uefa için son maça kalmıştı bizim olay.Nese...
Süleyman Karadağ
24-11-2004, 15:28
Daum'u 1-2 maçla yerden yere vuran arkadaşlar eminim ki şimdi Daum'un ne kadar iyi bir teknik direktör olduğundan bahsediyorlardır.
Bir insan bir günde vezir de olmaz, rezil de!!!
Günlük başarıların peşinde koşmaktan vazgeçmek bilinçli ve ileriye dönük adımlar atmak gerekmektedir futbol sektöründe;bunun için de istikrar şarttır ve Daum'la sonuna kadar devam edilmelidir.Yarın en küçük bir kötü sonuçta Burada yine "Daum gitsin,bu adam teknik diektör mü?" diyen arkadaşlar bu topicteki yerlerini alacaklardır.Artık taraftar bilincimizi oturtmamız gerekiyor,bıktık artık bu kısır döngünün içersinde kalmaktan!!!!
Ahmet Mirzaloğlu
25-11-2004, 01:03
*Prag maçındaki takım oyunu takdir edilecek şekilde.Futbolcular artık yerlerini benimsemiş(ite kaka) gibi.Tabii bunları söylerken Sparta Praglı Jun'un kaçırdığı 2 tane yüzde yüz gol pozisyonunu hiç görmemiş gibi söylüyorum.2'side gol olsaydı Uefa için son maça kalmıştı bizim olay.Nese...
Bora kardeşim;güzel söylüyosun da,onlar iki gol kaçırdıysa,biz de manchester maçında,2 lyon maçında da çok pozisyon kaçırdık..Bana göre oynadığımız tüm maçları kazanabilirdik..Tecrübesizlikten kaynaklanıyor her şey..Onun için o kadar ince hesap yapmamak gerekiyor.Onların 2 pozisyonu var bizim daha fazla bence bu önemli olan zaten..
Serkan Özen
25-11-2004, 01:49
*Prag maçındaki takım oyunu takdir edilecek şekilde.Futbolcular artık yerlerini benimsemiş(ite kaka) gibi.Tabii bunları söylerken Sparta Praglı Jun'un kaçırdığı 2 tane yüzde yüz gol pozisyonunu hiç görmemiş gibi söylüyorum.2'side gol olsaydı Uefa için son maça kalmıştı bizim olay.Nese...
maç içinde gollerin kaçması normaldir.
Nobre de Alex'in şahane pasını asiste çeviremedi ona bakarsan
Bora Erdinç
27-11-2004, 13:20
Söyledikleriniz doğru,ben hiçbir zaman 1-0'a güvenmem.Oldukça risklidir ve oyun disiplininden kopmamayı gerektirir.Nobre,Alex'in asistini gole çevirseydi maç 2-0 olacaktı ve duyulan rahatlıkla,karşı takımın da moral bozukluğundan kontralarla farka bile gidebilirdik.Yinede önceki maçlara oranla çok daha iyi oynuyoruz.Bu tür pozisyonlar olağan şeyler.Bi Trabzon,bi Prag maçlarını deplasmanda oynayıpta galibiyetle dönmek harika bir olay.İyi yönlere de bakmıyor değilim tabii.Ben yinede bu güzel Prag galibiyetiyle bir üst tura çıkmayı isterdim,sonrasında da çeyrek final...AHHH AHHH Hayali bile beni heyecanlandırıyor.Böylece imza mı da değiştirmiş olurum...:)
İnanç Baş
09-12-2004, 10:43
Merhaba Arkadaşlar,
Bu forumda Daum'la ilgili açılan her topicte benim ismimi Daum karşıtlarının arasında olduğunu takip edenler bilir. Son yedi maça kadar hiçkimse beni Daum hakkımdaki fikirlerimi değiştirmeye ikna edemezdi. Ancak son yedi maçtır oynanan futbol, sahaya çıkan takımın taşlarının doğru oturtulması ve taktik sisteminin doğru seçimi beni yavaş yavaş bu antiDaum fikirlerinden uzaklaştırmaya başladı. Son Manchester maçından sonra da bu fikrim tamamen değişti. Herr Daum'un yanlışlarını kabul edip saplantı haline gelmiş fikirlerinden sıyrılıp takıma uygun sistemle futbol oynatmasını takdirle karşılıyorum. İnsan ister istemez ; 1.5 yıldır bu takımı neden böyle oynatmadı? diye bir soru geçiriyor aklından. Her neyse ; zararın neresinden dönülürse kardır. Artık Fenerbahçemizi güzel günlerin beklediğine inanıyoruz. Lig uzun bir maraton, Türkiye kupası ve UEFA'da maçlarımız var. Bu maçlarda kaybedebiliriz de! Ama bu şekilde oynayarak kaybetseler bile üzülmem. Çünkü galiptir bu yolda mğlup felsefesiyle takımıma desteğimi vermeye sonuna kadar devam edeceğim. Tüm Daum sempatizanlarından da bu vesile ile özür dilerim.
SONSUZA KADAR YAŞA FENERBAHÇEM
HEP DESTEK, ÖLENE KADAR VE TAM DESTEK
Bora Erdinç
09-12-2004, 15:39
İnanç'ın söylediklerine katılıyorum,Daum artık sistemi oturtmaya başladı.Hoş her ne kadar Ümit Özat konusuna bir çare bulamadıysa da göze batacak bir faktör olmaktan çıktı.Takım olarak o kadar güzel oynuyoruz ki Ümit Özat'ın saç baş yolduran ortaları bile beni sinir etmiyor.Zamanında oyuncu değiştirmesini de yavaş yavaş düzeltiyor(Dünkü Serkan Mehmet Yozgatlı örneği)Takım olarak havayı yakaladık,herkes görevinin bilincinde.Zaten bireysel olarak müthiş yüksek kapasiteye sahip oyuncularımız var.Sadece uygun sistemde,uygun oyuncularla bunların açığa çıkması gerekiyordu.Motivasyonun hat safhada olması,ikili uyum ve en önemlisi Alex'in Alex gibi oynaması,10 numara ihtiyacının giderilmesiyle FENERTBAHÇE BUDUR dedirtiyor artık.İstikrar bu şekilde yakalanır ve devam ettirilir.Daum kendide gördü yaptığı hataları.Yine de her zaman dediğim gibi fazla havalara girmeyelim,burası Türkiye ve yarının ne olacağı belli olmaz...
Burçay Tiftikçi
09-12-2004, 16:01
Demekki neymiş Bora istikrar başarıyı getirirmiş....Senin Daum u kovalım dedigin gün kovsaydık Daum u , bugünleri göremeyecektik....
Bora Erdinç
09-12-2004, 16:24
Hayır benim bahsettiğğim o değildi.Bu sadece Daum'un değişmesiydi ayrıca ben hiçbir zaman Daum hemen gitsin demedim.Hatalarını düzelttiği ve başarıyı yakaladığı sürece kalmasına taraftarım dedim.İstikrarda zaten o şekilde oluşur.Kötü bir hocayla istikrar sözkonusu olamaz.Lütfen''BEN DEMİŞTİM''e getirmeyelim olayı.Ben söylerkende tabii ki kendi menfaatimi değil Fenerbahçe'nin başarısını ön planda tutmayı yeğledim.Bunu seninde bildiğinden eminim.Üslubumu hiç bir zaman değiştirmedim ve olabildiğince objektif yorumlar getirdim.Dikkat ediyorsan süper bir futbol ortaya koymamıza rağmen Ümit Özat hakkında fikirlerim değişmedi.Yani bahsettiğim şu''HEP DESTEK TAM DESTeK'' ya da ''BEN DEMİŞTİM''cümlelerini körükörüne değilde ciddi bağlamda ve duygusallık katmadan yaklaşalım.İnanın o zaman yanlışlarla doğrular birbirinden o kadar güzel ayrışacak ki....
Serkan Özen
10-12-2004, 01:13
*Merhaba Arkadaşlar,
*Bu forumda Daum'la ilgili açılan her topicte benim ismimi Daum karşıtlarının arasında olduğunu takip edenler bilir. Son yedi maça kadar hiçkimse beni Daum hakkımdaki fikirlerimi değiştirmeye ikna edemezdi. Ancak son yedi maçtır oynanan futbol, sahaya çıkan takımın taşlarının doğru oturtulması ve taktik sisteminin doğru seçimi beni yavaş yavaş bu antiDaum fikirlerinden uzaklaştırmaya başladı. Son Manchester maçından sonra da bu fikrim tamamen değişti. Herr Daum'un yanlışlarını kabul edip saplantı haline gelmiş fikirlerinden sıyrılıp takıma uygun sistemle futbol oynatmasını takdirle karşılıyorum. İnsan ister istemez ; 1.5 yıldır bu takımı neden böyle oynatmadı? diye bir soru geçiriyor aklından. Her neyse ; zararın neresinden dönülürse kardır. Artık Fenerbahçemizi güzel günlerin beklediğine inanıyoruz. Lig uzun bir maraton, Türkiye kupası ve UEFA'da maçlarımız var. Bu maçlarda kaybedebiliriz de! Ama bu şekilde oynayarak kaybetseler bile üzülmem. Çünkü galiptir bu yolda mğlup felsefesiyle takımıma desteğimi vermeye sonuna kadar devam edeceğim. Tüm Daum sempatizanlarından da bu vesile ile özür dilerim.
SONSUZA KADAR YAŞA FENERBAHÇEM
HEP DESTEK, ÖLENE KADAR VE TAM DESTEK
sene sonuna kadar daha böyle kaç tane dönüş yaşanacak acaba??
Eyüp Toktaş
10-12-2004, 03:34
ne zaman 1 macla adam asmamayi ögrenecegiz ki?Daum sanki kendini FB'de yeni ispatliyor.Adamin gecmisi hic yoktu.Tabiki taslar yerine yeni yeni oturmaya baslayacak.18 aylik 1 takimiz.üstelik genclerden kurulu.formsuzluklar,cezali durumda olanlar,sakat olanlar yüzünden bir türlü ideal kadro yoktu.simdi HEMEN HEMEN IDEAL KADRO OLDU.daha eksiklikler var.Ama takim zimba gibi.Allah nazardan korusun.
Serkan Özen
10-12-2004, 04:04
.Ama takim zimba gibi.Allah nazardan korusun.
güzel benzetme walla...:D
amin
Burçay Tiftikçi
12-12-2004, 23:08
Ercan biraz sakin ol...Bu kadar agır eleştiriyi kimse hak etmiyor...
Burçay Tiftikçi
12-12-2004, 23:10
Tamam sinirlisin ama bu kadar agır tepki vermeyi sana yakıştıramadım...Daum u her zaman her şartta korurum...istersen Fenerbahçe liligimden şüphe et....BU TAKIM HALA LİDER....
Sinan Bıçak
12-12-2004, 23:17
Hep destek Tam destek
Serkan Özen
12-12-2004, 23:22
takımımın uyumu bozulmasın die destek ama ben 2007ye kadar olan hedefleri yönetecek hocanın öndeyken arkamızdan gelen takımlardan çekinmesini istemiyorum
Sercan Matur
12-12-2004, 23:34
bir kötü sonuc daha cıktı...
yine bu başlık...
aynı senaryo...
nereye kadar bakalım..
Burçay Tiftikçi
12-12-2004, 23:44
Ercan bi puan durumuna bak istersen...Avrupa da tek mücadele veren takımın kim olduguna bak istersen...
Serkan Özen
12-12-2004, 23:50
şu topicleri lütfen yenilgi zamanlarında hareketlendirmeyelim
bir kez de çıkıp galip geldikten sonra daum'u öven mesajlar yazın ki mağlubiyet durumunda kendinizde eleştirme hakkı bulun
Burçay Tiftikçi
12-12-2004, 23:50
Eleştirmekte bir kenara agır küfürler ve hakaretler başladı....
Onur Bilgin
12-12-2004, 23:53
ARKADAŞlar sakin olalım.yani daum la devam edecez.fazla bi değişiklikde olmayacak.yapacaksak daha seviyeli,daha mantıklı,teknik yorumlar yapsak daha güzel olur sanki ya.kişisel nefretlerimizi buraya yansıtmayalım lütfen
Serkan Özen
12-12-2004, 23:55
adminler zaten bugün biraz yorulacak gibi
Serkan Özen
13-12-2004, 00:01
Alex'in yerinin forvet arkası değil orta sahanın önü olduğunu düşünüyorum.
Forvet arkası oynayınca topun ona aktarılması gerekiyor ve bunu malesef çok az yapabiliyoruz ama ortasahaya biraz yakın her an forvete destek verebilecek pozisyonda oynatılsa hem top otomatikman ona daha fazla ulaşacak hem de kendisi yeteneğiyle takım arkadaşlarına etkili pozisyonlar yaratabilir diye düşünüyorum. kendisi driblingi iyi olan bir oyuncu olduğu için orta sahanın önünden forvet hattına katılabilir ama forvet arkası oynayınca pas bağlantıları ve top dolaştırmaya pek katkıda bulunamıyor
Forum Yönetimi
13-12-2004, 00:44
al sana daum,bjk maçı 1 bu iki hangi derby i alcaz lan yetti ******* >:( >:( her derby de defans oynatcaksa ****** demektir,alın işte sizin dahiniz bu,manchester paf ı yenersin ****** kalkar,gençler i yenersin ankaraspor u yenersin süper oynadık müthiştk...2 hafta güzel oyna gel sen defans yap,sakın utanmadan o ****** korumayın burda sakın fenerbahçeliliğinizden şüphe edicem >:( >:(
ya yürügit gözünü seviim ya daum filan geçcen bunu burda çağdaş düşünce ayaa yapmayın ****** içine takımın aha ortada, ****** çocuğu defans yapıosa bejekeye geseye allah belasını versin,eleştirinin de ağarı ollmaz...gazete yazarımıyız lan biz boş boş forum yazıları filan,daum dan bi ****** olmaz görün işte...hep destek olun tam destek olun afferin size....
"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."
Ayrıca yine forum kurallarımız gereğince; *
"Forumlarımızda küfürlü mesajlar yazmak; küfürlü kelimeleri, nokta veya yıldızlarla sansürleyerek kullanmak yasaktır."
Daha önceden 2 uyarısı bulunan Ercan.Alpkaya isimli forum kullanıcımız, mesajında kullandığı ifadelerle bu kuralları ihlal ettiğinden dolayı forumumuzdan ihraç edilmiştir.
1907UNIFEB - Web Komitesi
Burçay Tiftikçi
13-12-2004, 00:51
Bu takım avrupa şampiyonu oldugu gün bunlar hatırlatılacak...
Burak Kayatunç
13-12-2004, 01:05
Bu takım avrupa şampiyonu oldugu gün bunlar hatırlatılacak...
+1 imza
HEP DESTEK TAM DESTEK
Berk Aymete
13-12-2004, 01:13
takımın başı şu an Daum dur ve öyle olacak bir maç kaybedildi diye bu kadar eleştiri yapılmamalı... eleştiri yapılacaksa yapıcı olmalı yıkıcı değil... eğer o kadar sevmiyor iseniz niye manchester maçından sonra da bağırılmadı ??? neyse...
HEP DESTEK TAM DESTEK
Hilal Aslıer
13-12-2004, 01:19
bencede neden bu kadar ağır eleştiriliyorki yenersen iyi yenilirsen kötü çocuklar zaten yorgun olur böyle şeyler evet hep destek tam destek biz gelecek maçlarımıza bakalım
Serkan Özen
13-12-2004, 01:33
genelde iyi tabii ki müadele ettiğimiz her kulvardaki puan tablolarına bakarak da anlaşılacağı gibi ama bu maçta kötüydü
bu maçta kötü olması için 6-0 yenilmemiz gerekmiyordu heralde değil mi?
ama dediğim gibi her kulvarda iyi gidiyoruz. O yüzden desteğe devam
Süleyman Karadağ
13-12-2004, 02:09
Yazıklar olsun!!! iyi gün dostları bir mağlubiyet olsa da teknik diektöre,futbolcuya küfür etmeye başlıyor.
Fenerbahçe taraftarının en çok kıvanç duyduğum yanı karşılıksız,koşulsuz,her zaman takımının arkasında durmasıydı ama böyle olmayanlar da giderek atmaya başladı ???
Adam derbi maçını kaybettik diye Teknik Direktörümüze küfür edebilme cürretini gösterebiliyor.Adı üzerinde derbi derbiiii(derbiler çok zor maçlardır ve bu maçların favorisi olmazz.Bu maçlarda kazanmak da var kaybetmek de)
İyi gün taraftarı istemiyorum,6alatasaray maçı taraftarı istemiyorum(sadece bu maçlarda Fenerbahçeyi tuttuğunu hatırlayanlar) Teknik direktörüne,futbolcusuna küfür eden taraftar istemiyorum >:( >:( >:( >:(
Serkan Özen
13-12-2004, 02:23
Daum'un yanlış olduğunu düşündüğümüz noktaları göstermeye çalışırken yanlış kelimeler seçmek haklıyken haksız duruma düşmek olur. O yüzden seçtiğimiz kelimelere olabildiğince dikkat edelim ve öyle kelimeler seçelim ki bu kelimeler bir kaç hafta sonra kazanılan zaferlerde sevinme hakkımızı elimizden almasın
Serkan Özen
15-12-2004, 00:23
Bak eğer puan kaybımız geçen seneki kadıköydeki bjk we istanbul (bu sene nerdeyse puan kaybetmediğimiz için örnek bulamadım) maçları gibi kişisel hatalarla yenilen goller sonucu olursa o zaman futbolcuları eleştiilebiliriz tabii ki ama kişisel hata olmayınca ve bjk maçına çok çok benzer bir tablo varken buna seyirci kalınınca (ya da bu tabloyu kendisi isteyince bilemiyorum orasını) ister istemez eleştiri okları sayın Cristoph Daum'a yöneliyor
Serkan Özen
15-12-2004, 00:56
ewet gol servet'in hatası ama Servet zaten yawaş bir oyuncu(erkan yine tepki göstercek). Koşma hızı iyi olabilir ama reaksiyonu yawaş ama rakiple aynı hızda koşsa bile o rakibin ne yapacağını anladığı anda rakiple arasında belli bir fark oluyor. Koşmaya başladığında aradaki fark artmasa bile en iyi ihtimal aynı kalıyor. Rakip yetenekliyse kendisine gol vuruşu yapacak pozisyonu buluyor değilse atamıyor
Fatih Özpınar
15-12-2004, 04:32
takım olarak kötüydük. savunma ve rüştü biraz direnir gibi oldu hepsi o kadar... beraberliğe razı olarak gelen teknik direktörümüz için 1 0 lık yenilgi çok iyi bir skor olmalı. Kalede Rüştü olmasa 3 4 yerdik gibime geliyor. bu maç bitti artık. Önümüzde 17 maç ve bir bucuk aylık bir ara var. Herkesin çalışması ve hatalarını gözden geçirmesi için iyi bir süre...
Serkan Özen
15-12-2004, 11:04
takım olarak kötüydük. savunma ve rüştü biraz direnir gibi oldu hepsi o kadar... beraberliğe razı olarak gelen teknik direktörümüz için 1 0 lık yenilgi çok iyi bir skor olmalı. Kalede Rüştü olmasa 3 4 yerdik gibime geliyor. bu maç bitti artık. Önümüzde 17 maç ve bir bucuk aylık bir ara var. Herkesin çalışması ve hatalarını gözden geçirmesi için iyi bir süre...
konya maçını direk yendik sayıyorsun heralde? ;)
Bora Erdinç
15-12-2004, 18:02
Şunu söylemek gerekir ki derbi maçları şampiyonluğu belirleyen maçlardır.Adı üstünde derbi olması,puan farklarının açılmasına ya da kapanmasına sebep olur.Çok şanslıyız ki gereksiz puan kayıpları yapmadık ve derbi maçlarında aldığımız skorlar bizi liderlik koltuğundan etmedi.Fenerbahçe'nin büyüklüğü biraz sarsıldı o kadar.Bunun Kadıköy macerasıda var kabul etmek lazım.Daum'un korkak oynatması,Aurelio'nun Fenerbahçe'nin herşeyi olması ve futbolcuların yoğun maç temposunu kaldıramaması lige zevk getirdi dememiz en doğru olur...
Süleyman Karadağ
16-12-2004, 00:45
.Fenerbahçe'nin büyüklüğü biraz sarsıldı o kadar.
??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Fenerbahçe'nin büyüklüğü aslaaa sarsılmaz,hele hele bir maçı kaybettik diye hiççç sarsılmaz...
Serkan Özen
16-12-2004, 01:19
yürü be sülü
aynen katılıyorum buna da
eğer tek bir 1-0lık mağlubiyetle bizim büyüklüğümüz sarsılacaksa biz onları 6-0 yendiğimizde ortada 3büyük değil 2büyük kaldı tabii dierini de bu kategoriden sayıyorsak
unutalım bu dediklerimi
tek büyük FENERBAHÇE
Bora Erdinç
19-12-2004, 15:13
Fenerbahçe her zaman Galatasaray'a yani ezeli rakibine üstünlüğüyle meşhurdur ve her ortamda bu geçerlidir.En kötü olduğumuz zamanda bile Galatasaray'ı yenmişiz,kimseye papuç bırakmamışızdır.Sorunda burda oluşuyor zaten,şu kadroyla,bu tempoyla gs'ye yenilmemizi inanın ben hazmedemedim.Burda Daum'un korkak oyun anlayışı ve Aurelio'nun eksikliğinden bahsetmiştim zaten.Fenerbahçe'nin büyüklüğü tabii ki bir maça bağlı değildir.Fakat mevzu-bahis gs maçı olunca,yer yerinden oynar ve Türkiye'deki herkes bir anda Hıncal Uluç kesilir.Bu yüzden futboldan bihaber insanlara Fenerbahçemizin ağızlarına sakız olması hiç hoşuma gitmedi.Umarım Kadıköy'de olağanüstü bir skor daha yakalarız ve bir kere daha tarihe geçeriz.İşte o zaman ''TEK BÜYÜK FENERBAHÇE''diyebiliriz.
Süleyman Karadağ
19-12-2004, 20:32
Fenerbahçe her zaman Galatasaray'a yani ezeli rakibine üstünlüğüyle meşhurdur ve her ortamda bu geçerlidir.En kötü olduğumuz zamanda bile Galatasaray'ı yenmişiz,kimseye papuç bırakmamışızdır.Sorunda burda oluşuyor zaten,şu kadroyla,bu tempoyla gs'ye yenilmemizi inanın ben hazmedemedim.Burda Daum'un korkak oyun anlayışı ve Aurelio'nun eksikliğinden bahsetmiştim zaten.Fenerbahçe'nin büyüklüğü tabii ki bir maça bağlı değildir.Fakat mevzu-bahis gs maçı olunca,yer yerinden oynar ve Türkiye'deki herkes bir anda Hıncal Uluç kesilir.Bu yüzden futboldan bihaber insanlara Fenerbahçemizin ağızlarına sakız olması hiç hoşuma gitmedi.Umarım Kadıköy'de olağanüstü bir skor daha yakalarız ve bir kere daha tarihe geçeriz.İşte o zaman ''TEK BÜYÜK FENERBAHÇE''diyebiliriz.
Son cümlene katılmıyorum :) zaten tek büyük FENERBAHÇE ;)
Fenerbahçe'nin büyüklüğü ne şampiyonluk,ne kupa büyüklüğüdür
O'nun büyüklüğü başka büyüklüktür; işte adı konamaz...
Rahmetli İslam ÇUPİ ne güzel söylemiş dimi ;)
Serkan Özen
19-12-2004, 20:46
onların bize karşı ezikliklerini biz onlarakarşı göstermeyelim lütfen
biz şartlar kadro takım yapısı teknik kadro puan durumundaki yer oyuncu kalitesi vs... ne olursa olsun her sene onlardan mutlaka bir galibiyet alırız en kötü ihtimalle kendi ewimizdeki maçı kazanırız. O yüzden bizim için 6s galibiyeti o kadar önemli bişi değil sadece eğlence aracıdır ama onlar bizi nadiren yendikleri için bir FB galibiyeti onlar için çok değerlidir çünkü FB galibiyetlerinde her galibiyete 3puan verildiğini unuturlar al işte bu hafta Denizli'yi yenemeyince nelerine yaradı FB galiiyeti??
Serkan Özen
19-12-2004, 21:34
şuan bir çok şey yolunda ama FB daima en iyinin arayışı içindedir gereken mevkiilere uygun oyuncular bulunursa transfer edilecektir
Bora Erdinç
21-12-2004, 04:48
Acaba her topic'e yazsam mı,her söze benimde bi katkım olsa mı ya da hiçbir şeyden geri kalmasam mı diye düşünmeye başladım senin gibi AleXAN...
''şuan bir çok şey yolunda ama FB daima en iyinin arayışı içindedir gereken mevkiilere uygun oyuncular bulunursa transfer edilecektir'' sanki bir yönetici sanki bir başkan edasıyla, sırf birşeyler yazılsın diye yazılmış bir cümle.Ya anlamıyorum,insan foruma girince bir kaç tane ilgilendiği topic olur,ilgi alanına dair fikirlerini belirtir.Ama bakıyorum şöle 1-2 cümle birşey yazılıyor tamam!,giriyorum diğer bir topice aynı muhabbet.Genelde rastladığımız şu''Hep Destek Tam Destek''tayfasından oluşan;düşünmesini bilmeyen ve tamamen duygusal kararlar veren Fenerbahçe milliyetçisi grubunun özellikleri bunlar.Sanırım yaşla alakalı olan bir şey bu.Kimseyi eleştirmeye hakkım yok sanırım.O anın getirdiği heyecan ve ''herşeyde bende olayım''cı bir anlayış galiba.Eskiden bende öyle miydim diye düşünüorum şu an??
Sinan Bıçak
21-12-2004, 11:06
''şuan bir çok şey yolunda ama FB daima en iyinin arayışı içindedir gereken mevkiilere uygun oyuncular bulunursa transfer edilecektir''sanki bir yönetici sanki bir başkan edasıyla, sırf birşeyler yazılsın diye yazılmış bir cümle.
Tarz meselesidir bu kimsenin tarzına karışamazsın.
Genelde rastladığımız şu''Hep Destek Tam Destek''tayfasından oluşan;düşünmesini bilmeyen ve tamamen duygusal kararlar veren Fenerbahçe milliyetçisi grubunun özellikleri bunlar.
Biz öleyiz şu anda takımda kim varsa ona HEP DESTEK TAM DESTEK OLURUZ takım 6 yiyince havaalanlarında karşılarız DÜŞÜNMEYİZ biz çünkü programlanmışız chiplerimiz var bizim mesela fabiano yollanacak deniyor fabiano yollanırsa bizim çiplerimiz yeniden yüklenir Fabiao yu unutmamız sağlanır.Hep destek tam destekçiyiz biz bu uğurda maraton alt katı HİÇ DÜŞÜNMEDEN silende biziz sırf futbolcuları yuhaladıkları için.Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz en YA SEV YA TERKET inden.Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz 34 puan gerideyken bile maçlara giden ; Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz tek maçla Fenerbahçemizin büyüklüğünün zedelendiğini düşünmeyiz;Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz sevdik mi DÜŞÜNMEDEN severiz
Burçay Tiftikçi
21-12-2004, 11:12
Hep Destek Tam Destek
...Düşünmeyi bilmiyorum banada bir chip takmışlar sadece Hep destek Tam Destek i yüklemişler....
Serkan Özen
21-12-2004, 23:12
''şuan bir çok şey yolunda ama FB daima en iyinin arayışı içindedir gereken mevkiilere uygun oyuncular bulunursa transfer edilecektir'' sanki bir yönetici sanki bir başkan edasıyla, sırf birşeyler yazılsın diye yazılmış bir cümle.Ya anlamıyorum,insan foruma girince bir kaç tane ilgilendiği topic olur,ilgi alanına dair fikirlerini belirtir.Ama bakıyorum şöle 1-2 cümle birşey yazılıyor tamam!,giriyorum diğer bir topice aynı muhabbet.Genelde rastladığımız şu''Hep Destek Tam Destek''tayfasından oluşan;düşünmesini bilmeyen ve tamamen duygusal kararlar veren Fenerbahçe milliyetçisi grubunun özellikleri bunlar.Sanırım yaşla alakalı olan bir şey bu.Kimseyi eleştirmeye hakkım yok sanırım.O anın getirdiği heyecan ve ''herşeyde bende olayım''cı bir anlayış galiba.Eskiden bende öyle miydim diye düşünüorum şu an??
sen tecrübelisin yaşın da büyük ben ve benzeri arkadaşlar bir şey bilmiyor düşünmeyi de biliyorsun ben apaçiyim her şeyde bende olayım yazılan msj adedi de sayılıyor zaten eski forumda olduğu gibi FB'nin yeni başkanı da benim bu arada hatırlatmayı unutmuşum uyarı yapması gereken admin de sensin ben FB milliyetçisi olduğum için de özür dilerim GS milliyetçisi olmam gerekirdi bir de senle aynı şeyleri düşünmem gerekirdi o yüzden de özür dilerim yazdığım şey sırf bişeyler yazılsın diye yazılmış olsa bile bunu uyarması gereken de sensin zaten. Diğer topiclerde de aynı muhabbet warmış herkesi uyar bence arkadaşlar siz foruma nasıl yazmanız gerektiğini bilmiyorsunuz diye. Herkes senin "nasıl yazılması gerektiğini" düşündüğün gibi yazmalıydı bir de o yüzden de tüm forum kullanıcıları adına senden özür dilerim bir de her kelimesi Christoph Daum'la ilgili olan yukarıdaki msjın için acayip teşekkür ederim
arkadaşlar da bişeyler yazmış senin bana karışamamanla ilgili ama onları da affediver boş anlarına gelmiş ben onlar adına da özür diliyorum senden
bir de foruma daha sık gir ve o değerli msjlarından bizleri lütfen mahrum bırakma
Bora Erdinç
22-12-2004, 02:43
Tahmin ettiğim ve beklediğim kişilerden gelen cevaplar geldi.Uzun süredir yazmakta tereddüt ettiğim ama artık senin deyimiyle bi admin edasıyla yazmak zorunda hissettiğim bi msj oldu bu.Çoğu konuda hak veriyorum sana,hatta msjımın sonunda ''acaba eskiden böylemiydim diye''noktaladım.Sende bi kızgınlığının olduğu apaçık ortada.Diyorum ya genelde sürekli bişeyler yazayım ya da herşeye bir cevabım olsun şeklinde bir tereddiütüm yok.Bunu yapanlara karşı birşey söyleme hakkımda yok senin söylediğin gibi.Şu zamana kadar bi muhalefet olma gibi bi derdimde olmadı.Öle bi tavrım olsa Yıldız Teknik'in FB TV'deki harika profesyonel açıklamalarınıda kutlamazdım Burçaycım.Ya da zamanında Erkan senin muhabbetlerini de özledim demezdim.Çok ayrı bir şey söylemek istediğim.Yanlışları yanlış,doğruarı doğru olarak neden göremiyoruz.YA SEV YA DA TERKET gibi bir anlayış,milliyetçi bir yaklaşım sanki İTÜ gibi kaliteli bir üniversiteden birine ters geldi bi an bana.Tabii ki bu senin görüşün,buna müdahele etmek anti-demokratik bir yaklaşım olur.Benimde kendimle çeliştiğim bu konu zaten...
Serkan Özen
22-12-2004, 02:57
öncelikle şunu deyim
Sinan.Bıçak [/size]link=board=futbol;num=1098922662;start=270#272 date=12/21/04 10:06:14]
Tarz meselesidir bu kimsenin tarzına karışamazsın.
Biz öleyiz şu anda takımda kim varsa ona HEP DESTEK TAM DESTEK OLURUZ takım 6 yiyince havaalanlarında karşılarız DÜŞÜNMEYİZ biz çünkü programlanmışız chiplerimiz var bizim mesela fabiano yollanacak deniyor fabiano yollanırsa bizim çiplerimiz yeniden yüklenir Fabiao yu unutmamız sağlanır.Hep destek tam destekçiyiz biz bu uğurda maraton alt katı HİÇ DÜŞÜNMEDEN silende biziz sırf futbolcuları yuhaladıkları için.Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz en YA SEV YA TERKET inden.Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz 34 puan gerideyken bile maçlara giden ; Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz tek maçla Fenerbahçemizin büyüklüğünün zedelendiğini düşünmeyiz;Fenerbahçe milliyetçisiyiz biz sevdik mi DÜŞÜNMEDEN severiz
ama ben de sevmeyenlerin terketmekten daha faydalı şeyler yaptığına şahit olmadım yani
Destek Tam Destek''tayfasından oluşan;düşünmesini bilmeyen ve tamamen duygusal kararlar veren Fenerbahçe milliyetçisi grubunun özellikleri bunlar.Sanırım yaşla alakalı olan bir şey bu.Kimseyi eleştirmeye hakkım yok sanırım.O anın getirdiği heyecan ve ''herşeyde bende olayım''cı bir anlayış galiba.Eskiden bende öyle miydim diye düşünüorum şu an??
dediğin gibi kaliteli bir üniversiteden isem düşünmeyi de az çok biliyorumdur heralde senden iyi bilmeyim
Bora Erdinç
22-12-2004, 03:41
Bi mukayese sözkonusu olsun istemiyorum en başta.Lütfen ''senden iyi bilmeyeyim''şeklinde bir savunma yapma.Düşünmen konusunda teredditüm yok,aksini iddia etmekte hem yersiz hem de çok aptalca olur.Bu konuyu fazla uzatmak gibi bir çabamda yok çünkü tartışılacağı yer hem burası diil hemde sinir harbine dönüşsün istemiyorum.Bu sefer diyeceksin niye böyle çıkıştın durup dururken.İstediğim yere istediğim kadar yazarım.Forum bu adı üstünde,yaz yaza bildiğin kadar.Diyorum ya bunun sebebini bende bilmiyorum.Mantıklı bir açıklama yapmaya çalıştıysamda bu belki sana ters gelmiş olabilir.Herkes herşeyi istediği gibi görür hayatta.Sana göre Fenerbahçe'nin varoluşu ve devamı ''Hep destek Tam Destek''felsefesinden ibarettir,bana göre ise yanlışlara zamanında müdahele ile daha kalıcı ve kesin çözümler bulmakta.Göreceli bir konu konu olduğundan dolayı saygısızlık yaptıysam dolayı özür dilerim.Sadece bir fikir beyanında bulunmak istedim o kadar...
Serkan Özen
22-12-2004, 03:43
anlıyorum da benim yazdıklarımı da incelersen "hep destek tam destek" yazdığımı da göremezsin ki (yani bu topicte en azından) dediğin gibi herkes istediği şeyi yazarsa -ki öyle- sen neden benim ilk yazdığım şeyi eleştirdin anlamadım açıkçası ama cevap da verme bence uzayacak o yüzden. (Forumda kişisel tartışma olması yasak uyarı alacaz yoksa ;))Sen Sinan'ın söylediği bazı şeyleri benim söylediğimi sandın sanırım ama dikkatli okursan sorun kalmayacak tahminim.
Muhammed Turan
22-12-2004, 23:59
Bu gün Spor Fizyolojisi dersimizde ( Yard. Doç. Selda Bereket Hocam süper bir insan. Masterını Amerika' da yapmış bilgi canavarı) hocam Daum' u öve öve bitiremedi. Bilimsel anlamda Türkiye ' de en iyi antrenörlük ve bilimsel çalışmalar yapan teknik adam Daum' dur dedi. Yürrü be Daum dedim bende.
Sonra merak ettim sordum hocama : Neden Daum bu kadar zalim diye? O da hiç düşünmeden cevap verdi: Doğu Almanların hepsi zalimdir. Disiplinden asla taviz vermezler.
Daum sen ne adammışsın be!
Bora Erdinç
23-12-2004, 00:26
Hakikaten ilginç bir tespitmiş.Doğu almanlar zamanında kupalarda çok çok iyi yerlere gelmişlerdi hatırladığım kadarıyla.Yanılmıyorsam Doğu Alman ve Doğu Blok'u ülkeleri spora fazlasıyla önem veren ve tamamen bilimsel metodlarla çalışan ülkelerdi.Bunun getirisi olarak sporda ve bilimde çok çok iyi yerlere geldiler.Bizim ülkede olduğu gibi binde küsür bütçe ayrılmıyordu.Zaten en önemli yönlerinden biride disiplinli ve taviz vermeyen bir yapıları olmasaydı.Dikkat ediyorsanız basket veya volaeybol maçlarında Rus takımların hocaları her zaman sinirli bir yapıda izler maçı.İlginç...(Bu arada Erkan,abi msjını okudum ama dedim ya uzatma olayında diilim,senin görüşündür saygı duyarım)
Serkan Özen
23-12-2004, 03:06
Dostlar,bence biz Türk milleti olarak,ahkam kesmeye bayılıyoruz.Hakem,spor yorumcusu hakim,mühendis,ya aklımıza ne gelirse o konuda otorite oluyoruz.Biraz düşünüp bu işin ehli olanlar aptalmı diye kendimize hiç sormuyoruz.Dostlar,Daum'u dünya kabul etmiş,ama biz hala onun teknik patronluğunu tartışıyoruz.Peki biz 3 dünya kupası almış teknik patronmuyuz?Hayır.O zaman herkesin işini yapmasına saygı göstermemiz lazım,bir teknik patron başarısız olmak istermi?Bence hayır ,((En değerli şey zor elde edilen şeydir))sabır, sabır ,diyorum.Her şey gönlünüzce olsun
son zamanlarda okuduğum en mantıklı ve en yapıcı msjlardan biriydi. Fikirlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler kardeş.
zihnine sağlık
Forum Yönetimi
23-12-2004, 18:15
Acaba her topic'e yazsam mı,her söze benimde bi katkım olsa mı ya da hiçbir şeyden geri kalmasam mı diye düşünmeye başladım senin gibi AleXAN...
Değerli üyemiz ;
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Savaş Özmen
01-02-2005, 16:19
yaw C.Daum neden oyuncu degişikliklerini son 5 dakika yapıyor?
sanırım sizlerde bu durumdan pek memnun degilsiniz...
rize maçında skor 2-0
Fenrbahçemiz gol ustune gol kaçırıyor;rize psikolojik olarak oyundan düşmüş ama C.Daum M.Hacıogluna,Kemal e,Semih e,Semih e hiç şans tanımıyor. ???
bu sırf rize maçında degil her maç böyle oluyor.
Misal rize maçında Tuncay gerçekten kötuydu.Her oyuncunun böyle kötu maçları olabilir bu çok dogal.C.Daum orda oyuna neden Murat ı koymuyor.Hem Murat ı oyuna koysa ona ne kadar guvendiğini ona ihtiyacı oldugunu hissettirecek...
Yine de olsun; Fenerbahçem her zaman mucadele ediyorsa ve de kazanıyorsa gerisi boş... ;)
Burhan Günarslan
01-02-2005, 18:22
evet bu inadı inşallah başına iş açmaz evet farka gitmiş takım hala oyuncu değiştirmiyor hele geçen maçta (rize) luci sakatlanmasa serkanı oyuna alıcağı yoktu yuh be allahtan serkan girdide oyuna hareketlilik geldi uyuyan takım canlandı birden ve sayısız gol pozisyonuna girdi bu gözden kaçmamalı
Mehmet Karakaya
01-02-2005, 20:36
beyler birincisi oyunu hareketlendiren serkanın değil girmesi değil rizeden fahrini çıkıp forvet oyuncusunun girmesidir.rize orta sahayı azaltınca bize alan açtı ve o alanı değerlendirdik yoksa sağ beke giren bi adamın oyunu hareketlendirmesi futbol dışı bi olaydır.ikincisi bende şikayetçiyim oyuncu değişikliğinin geç oluşundan ama bu daumun kişisel yaklaşımı o sadece ihtiyaç olduğu zaman oyuncu değişikliği yapılmasını savunan birisi.gerek yoksa yapmam diyo
Sercan Matur
02-02-2005, 03:21
Bırakalımda işini bildiği gibi yapsın
Murat Karataş
08-02-2005, 03:46
Bırakalımda işini bildiği gibi yapsın
Arda Altuner
08-02-2005, 10:30
daumla kazandığımzı maçlar ilk gençlerbirliği maçı her nakadar alexin kişisel başarısı olsa da göbeği boşaltıp oyunu hareketlendiren daumdu bu onun taktiğiydi geçen yıl inönüde yendiğimiz bjk maçı daumun dehasıydı
Eyüp Toktaş
08-02-2005, 12:16
Herkes hoca kesilmis basimiza.DÜNYADA ÖYLE BIR HOCA YOKKI HER YAPTIGINI 25 MILYON FB TARAFRATINA BEGENDIRSIN.Del Bosque'yüde gördük.Lig bitmeden evine döndü.O zaman büyük hoca kim?Ondan daha büyük hocami var?Kariyerine bir bakin.Bu is lafla olmaz.Bugün Bayern'i ayakta tutan 4 yildizida Daum buldu,yetistirdi.Daum'a kimse isini ögretmeye kalkmasin.Adama Köln spor akademisinden ögrenci geliyor,Beckhanbeur su an dünyanin en iyi hocalarindan biri Daum diyor,Adami leeds-Porto istedi sadece bizi (Türkleri ) sevdiginden buraya geldi.Adam ne yapsa kimseye yaranamiyor.Agzi ile kus tutsa olmuyor.Öyleya bizim eski futbolcu abilerimiz var.Onlar herseyi biliyorlar.Video kasetinden futbolcu alip ceplerini dolduruyorlar.Ve onlar iyi FB'li biz kötüyüz.FB'yi karistiran Allah'indan bulur insallah.
Faruk Can
08-02-2005, 14:48
Herkes hoca kesilmis basimiza.DÜNYADA ÖYLE BIR HOCA YOKKI HER YAPTIGINI 25 MILYON FB TARAFRATINA BEGENDIRSIN.
bırak onu kadıköydeki her maçta bile futbolcular 50.000 hoca ya kulak veriyor...anlamadım , anlayamıyorum bu homurdanmaları , gittiğim her maçta sağda solda önde veya arkada yorumların dile getiren kimseler mutlak çıkıyor kendimi basın tribününde zannediyorum walla...ve benim yorumculara bakış açım olumlu yönde değişmiştir...Allah futbolcusundan hakeminden hocasına kadar herkese sabır ihsan eylesin...
Murat Ünlü
08-02-2005, 15:07
daumu neden begenmiyoruz anlayamadım.
1 takım lider oldugu için
2 uefa da yola devam edildigi için.
3 türkiye kupasında çeyrek finalde oldugu için.
herşeyden önemlisi bu kadar baskı altında bunları yapabilen bir hoca.anelka diye millete hava yapıyoruz ama daum burada olmasa anelka gelirmiydi acaba.herşey parayla olmuyor.pareria dan sonra ilk kez dogru bir iş yaptık.teşekkürler daum.
Burçay Tiftikçi
08-02-2005, 22:39
Sayın Yıldıray Türker takımdaolumlu gördügünüz bir şey varmı acaba...Sizde haklısınız küme düşmemeye oynayan takımda olumlu ne olabilirki...
Doğa Aydın
11-02-2005, 21:50
Şu duran toplar olmasa Fenerbahçe gol atamayacak eleştirisini de yıllardır anlamadım.
Duran toplardan atılan gollerin günahı nedir? Çizgiyi geçmiyor mu top? Ya da harcanan bir emek söz konusu değil mi?
Uzun süredir Fenerbahçe'de Okocha olsun, Revivo olsun, Rapajc olsun, PvH olsun, son olarak Alex olsun hep mutlaka bir duran top ustası oldu. E peki biz bu adamları gol atsın/gol attırsın diye almıyor muyuz? Duran toptan gol atmasın/attırmasın diye madde mi var sözleşmelerinde?
Duran toplardan gol atılır, üstelik karşı defans hatta tüm karşı takım tetikte beklediği için daha değerlidir benim gözümde.
Saygılar...
Ahmet Mirzaloğlu
16-02-2005, 23:49
Zaragoza maci öncesi yapilan basin toplantisinda Daum´u takdir ettim. Ilk kez bir Fenerbahceli hoca medya fener iliskilerini bu kadar acik secik ifade etti.
Can Bartu hakkinda dediklerine katiliyorum. Can Bartu bizim icin efsane bir futbolcu, Fenerbahceye vermis oldugu hizmetler inkar edilemez karsiligini da aldi. Ama belki de 20 yildir, sadece olumsuz beyanatlariyla toplumu ve taraftari yanlis yönlendiriyor. Onun begenmedigi Joachim Löw simdi Almanya Milli Takiminin teknik direktörü. Begenmedigi Parreira dün Dünya Karmasi basindaydi !!! Bir kere olumlu elestiri yaptigini Fenerbahceyi yücelttigini görmedim.
Rakiplerimizin yazarlari Fenerbahceyi baltalamasi yetmiyormus gibi bir de icten hancerlenmemiz beni acaip sinirlendiriyor. Isim Can Bartu degil, Abdullah Cevrim, Ziya Sengül ve digerleri de olabilir. Neyin pesindeler?
Kendi reytingleri Fenerbahce´den önemli mi ?
Umarim Yönetim ve taraftar Daum´a ne olursa olsun sahip cikar cünkü yerden göge kadar hakli !!! Bu iliskiler düzelmeden Fenerbahce dünya takimi olamaz !!!
Rakipleri haksiz yere yücelten, ayni anda Fenerbahceyi yerden yere vuran sözde Fenerli basin istemiyoruz !!!!
>:( >:( >:( >:(
Fenerbahcenin hocalari, futbolculari, baskanlari ve idarecileri rahat birakilsin artik. Taraftarina dokunamiyorsunuz ama sira ona da gelecek bu gidisle !!!
>:( >:( >:( >:(
Herkesin görüşüne saygı duymak gerekir ama burada,yıllarca Fenerbahçe için ter dökmüş,bu takıma emek vermiş insanlar için bu cümleleri kurmak bence yanlış..Can Bartu'nun,Ziya Şengül'ün,Abdullah Çevrim'in Fenerbahçeliliğini tartışmak kimsenin haddine değil..Bu insanlar neyin reytinginin peşinde koşabilirler ki?Bu insanlar spor yazarı ve futbolu hepimizden iyi biliyorlar.Sadece oynanan oyun üzerinde olumsuz eleştiri yapıyorlar,onun dışında her ortamda Fenerbahçeyi savunuyorlar..Bir insan eleştiri yapıyor diye sen nasıl oluyorda hançerlemekle suçluyorsun..Ayrıca hiçbirisi Daum'a karşı değil,sadece oynanan futbolu eleştiriyorlar.Bırak herkes işini yapsın,iyi ya da kötü..Unutma ki,o insanlar Fenerbahçe için senin yaptıklarından kat kat daha fazlasını yapmışlar..Bari bunlara saygın olsun...
Eyüp Toktaş
17-02-2005, 18:12
[quote author=Caner.Kandemir link=board=futbol;num=1098922662;start=300#306 date=02/10/05 14:31:16]Bu Fenerbahcede daima yasanan hoca tartismalari size artik kabak tadi vermeye baslamadi mi ?
Didi gibi 2 kez üst üste Dünya sampiyonu olmus efsane bir futbolcu 1970 Dünya Kupasinda Peru´yu calistirir ve muazzam bir basari elde eder ama Fenerbahcede tartisilir !!!
Bayern Munichi yine dünya markasi eden Pal Csernai tartisilir !!!! Kendini ispat eden Guus Hiddink yerden yere vurulur !!! Almanyanin 1990 dünya kupasindaki gizli kahramani Holger Osieck tartisilir !!!! Su anda Almanyanin teknik direktörü ve Stuttgart gibi orta sinif bir takimla Kupa Galipleri finaline yükselen Joachim Löw stajyer ilan edilir !!!!
En ilginci de Brezilya´yi 24 sene sonra yine Dünya Sampiyonu yapan, bu sistemle bundan sonra Brezilya 98 ve 2002 de yine finale kadar yükselir ama Fenerbahceye gelen Parreira begenilmez !!!!
Gecen sezon temelleri atilan gelecege dönük bir yatirim olan bir takimi teslim alan ilk idmaninda 7 futbolcu ile calisan Christoph Daum takimi ap acik kösteklenmesine ragmen, Trabzonun desteklendigi bir dönemde sampiyon yapar ama yine begenilmez !!!
Öbür tarafta Milne, Brian Birch, Lucescu ve Türkiye disinda hic bir basarisi olmayan Avrupa Sampiyonasina gidip 0 gol atip 0 puan ceken Fatih Terim imparator ve büyük hoca diye ilan edilir !!!!
Cok komik olaylar galiba Fenerbahce gercekleri. Ya da Türkiyenin ezbere kurulmus düzeninin en güzel örnegi Fenerbahce ve futboldur !!!!
Gülsek mi aglasak mi ???
Caner arkadasim cok güzel yazmissin.Inan buna benzer bir konu acmistim ve en az 3-4 kezde buna benzer yazi yazmistim.Biz böyleyiz.kimseyi begenmeyiz.Megalamonuz.Acikcasi bu.ben aynen söyle yazmistim:"FB'nin Hocasi kim olmali ki herkes saygi göstersin".Eger birsey söylesen yok onun FB'liligi tartisilmaz.Yahu madem öyle bize gelen o Hocalarin kariyerleri nasil tartisilir?Türk futbolcusunun kapasitesi bu kadar.Gelenin elinde sihirli degnek yokki.Gelen calisacak,takimi calistiracak ve basari gelecek.yatarak kimse kazanamaz.Ama bizim büyük abilerimize asla kimseyi begendiremeyiz.Bu böyle gelmis böylede gidecege benzer.
Burhan Günarslan
18-02-2005, 01:10
bugünkü maçta gördük ki oyunculardaki motivasyon 0=0 hiçbiri doğru dürüst hazırlanamamış maça acaba neden ???
Ahmet Mirzaloğlu
18-02-2005, 20:12
Bu insanlar futbolu herkesten iyi bildikleri icin zaten sorumluluk almak yerine sadece kendi reklamlarini yaparlar. Onlara kalsa bu takimda hala Yusuf oynardi. Hic birsey bildikleri yok.
Tek bildikleri is, seyirciyi takima karsi olumsuz yönlendirmek. 20 yildir ne faydalari dokundu Fenerbahceye. En cok sinir oldugum sey de bu zaten. Madem herkesten daha iyi biliyorlar buyursunlar kulübü yönetsinler. Ama yemez, o zaman olumsuz parasit bos beyanatlarini veremezler !!!
Dün Selcuk yuhlandi, yarin sira kimde devam etsinler. Ne de olsa yönetim yönetim degil ki bunlara karsi tavir koymuyor !!!
Fenerbahceye ne verdiklerine sira gelince, verdilerse almasini da bildiler. Asil simdiki futbolculari destekleme sirasi, simdiki hocayi destekleme sirasi ama nafile yaziyorum. Ayni tas ayni hamam ebedi devam edecek !!! Hala bunlari savunanlar oldukca da birsey degismez !!!
Bir Fatih Terim´i göklere cikarirlar ama kendi hocalarini kim olursa olsun yerden yere vururlar. Onlara sorsan Hagi cok basarili ama Daum bu isten anlamiyor. Bir tek kendileri anliyor, ne kadar anladiklari da belli !!!
Ya ne diye yaziyorum, anlamak istemeyenler anlamaz !!!
Sonra da Fenerbahce bu imkanlarinla nicin bir yerlere gelemez diye soru sorulur. Bunlarin fikirleri, düsünceleri yok sadece kendi reytingleri reklamlari pesindeler !!!
Ama sen ve senin gibileri hala desteklemeye devam edin gecen 20 yilda ne elde ettiysek gelecek 20 yil da aynisini elde ederiz.
Bir kac sampiyonlukla avunur dururuz !!
Bravo şimdide yönetimi eleştir..Daha ne yapsınlar ya,yönetim yönetim değil ki ne demek??
Bahsettiğin insanlar nasıl bu kulüpte sorumluluk alabilir ki??Başkan olarak mı?Hoca olarak mı?Bu işler bu kadar kolay değil..Her isteğen gelip Fenerbahçede sorumluluk alamaz..Ayrıca kendi reklamını yapmak isteyen adam en azından bir göreve aday olur..Hiçbiri onuda yapmıyor.Fatih Terim i savunuyorlar diyosun..Adamın yaptıklarına bakınca,savunulmayacak,övülmeyecek hiç bir yanı yok..Bir hoca çıkıp bu takıma uefa kupasını kazandırırsa,merak etme hepsi onun arkasında olur..Doğru söyleyince sahte Fenerbahçeli oluyorlar böyle işte..Halbuki takımı şişirseler,yere göğe sığdırmasalar gerçek taraftar olurlar di mi??
Eyüp Toktaş
21-02-2005, 12:37
Arkadaslar herkes elestirilebilir.Dünyada elestirilmeyecek birsey yokki.Pele Beckham'i elestirdi.Ne oldu ki yani?Herkes düsüncesini söylemekte serbesttir.Ama hemen bunu kisisel savasa dökmemek lazim.fatih terim hoca oldugunda 4 -5 yildir birarada oynayan bir takima geldi.Bizim gibi yeni kurulan bir takima gelmedi.oda ilk senesinde yabanci transferinden dili cok yandi.knup'u hatirlayin.ve adamin sansina is adaminin biri (irfan kurtogluydu zannediyorum) hagiyi getirdi.hagide kulüp ariyordu.hagide popescuyu getirdi.haginin babasi ölmüstü adami özel ucakla lig macina hemen getirdiler.o zaman yanlis hatirlamiyorsam sakaryaydi hagi oynamadi yenildiler.hagi gsyi biraktiktan sonra ne gs ileri gidebildi nede fatih terim.simdide issiz.cok uzaga gitmeyin daha 2 yil öncesinde -bu forumda dahil- bircok yerde Aziz Baskan istifa deniyordu.simdi 1-2 transfer ve sampiyon olduk diye millet susuyor ama bu gercek degil.Aziz Baskaninda cok yanlislari oldu.kimse mükemmel degil.Ama BENIM ICIN SIMDIYE KADAR GELMIS ENIYI BASKANLARDAN BIRI.Ama bu demek degilki yanlista yapilsa susalim.konusmak gerekir.dogruyu tartisarak bulabiliriz.
Eyüp Toktaş
21-02-2005, 17:33
eyüp topigin konusu dikkat edersen AZIZ YILDIRIM degil..konu herr daum..
biliyorum Anil arkadasim.Ama dikkat edersen ben baska seylerde yazdim ve sözüm sadece Aziz Baskana degil.
Sercan Matur
28-02-2005, 23:01
Zaragozaya elenmemizin sebebini mi arıyoruz...
El-cevap : Şanssızlık...
Biraz şans olsa idi ikinci maçta...
Turu gecerdik..
Burada da Daum'un tecrübesi ile ilgili değil Dahiliği ile ilgili konu başlıkları yer alacaktı...
Reşat Özdemir
02-03-2005, 18:59
Tabi tabi uyansın yönetim..
Hatta ben bi dürtükliiim de sağlama alalım..
* * *
Bu Fener'den bişi olmaz biz varken..
Onur Kalender
02-03-2005, 20:03
Okuyup geçiyorum. Söylenecek bir şey yok. Reşat söylenecek her şeyi özetlemiş ama yazmadan edemiyorum işte...
Bu düşünceyle hareket ettikten sonra bırakın 2007, şampiyon olmamız süpriz olur.
Fatih Can
02-03-2005, 23:22
üc sıfır devreye onde giriyosun evinde kayseri gibi zayıf bi rakiple oynuyosun ve hala mahmut gibi semih gibi genclere sans vermeyip te asagı yukarı her macta bi ekilde yer bulan mehmet ve serhat ı oyuna alıyosun peki obur adamları nasıl kazanacaksın!!!
bi türllü anlayamıyorum.....
Kerem Çalkılıç
02-03-2005, 23:24
Daum da bunu düşünemeyecek kadar aptal zaten... töbe töbe...
Gözde Molla
02-03-2005, 23:34
yok ya aslında yeni denemelerde bulunuyo.ikinci yarının hemen başında alex'i çıkarmak gibi.onsuz neler yapabilceğimizi de görmek için:)yeni taktikler geliyo galiba:Psüper daum'dan...
Serkan Özen
09-03-2005, 19:22
Daum gitsin de Hagi türk futbolunun yönünü belirlesin. Bir yanda 1-0 galipken 90. dakikada stoperini ileriye gönderen. Öbür yanda ise 70 nci dakikadan sonra skor avantajina ulasinca forvet oyuncusu cikarip defans oyuncusu sokan bir rumen.
bu yazdıkların doğru ama zaman zaman
kadıköyde oynadığımız hafif maçlarda gerçekten defans oyuncularımız bile ileriye çıkıyor ama son dakkalara kadıköyde genelde 1-0 önde girmedik (B.B. ANkara ve Denizli maçı dışında) onlarda da Ankara maçında 10kişiydik biraz geri çekildik. Denizli maçında da son dakikadaki foul olmasına rağmen devam ettirilip >:( az kalsın gol yememizi sağlıcak pozisyonu savuşturup hemen Alex'le 2-0 yapmıştık
Bir de geçen sene Malatyaspor deplasmanında ilk yarıyı 2-1 önde kapadık. Atak yapıp farkı arttırabilirdik ama bundan çekinen Daum bizi defansif bir anlayışla oynattı. Fakat unuttuğu bir şey vardı ki FB skoru korumak için oynadığında çok büyük ihtimalle skoru koruyamıyordu. Malatyaspor sırf biz üzerlerine gitmiyoruz diye kendilerini atak yapan takım konumunda buldu birden. Organize atakları gole çeviremediler ama daha sonra bir duran topta penaltı civarından atılan ters bir kafa şutuyla gayet eğreti bir golle de olsa maçı 2-2 berabere tamamlamıştık
Eyüp Toktaş
10-03-2005, 11:48
Arkadaslar FB'de basarili olmanin yolu SAMPYINLUKTAN GECER.Eger sampiyon olamazsaniz agzinizla kus tutsaniz kimseye yaranamazsiniz.Daum'da isini cok güzel yapiyor.Adami 1 maglubiyetle yerin dibine sokarsaniz O'da sadece günü kurtarir.Sampiyonluga oynayan takimi bozmaz,gencleri pisirmez.Matematiksel olarak sampiyonlugu garantiye almadanda hicbir sey yapmaz.Biz burada söyledigimiz zaman neredeyse FB düsmani ediliyoruz.Daha önce gelen hocalar genclere önem vermek istedi.Adami bir asmadiklari kaldi.Öyleyse buyrun buradan yakin.Devamli as takim oynar.Rekor kirmak icin ugrasilir.Eger mac 5-0 bile olsa takim bozulmaz ki as takim daha cok gol atsin.Hicbir sekilde riziko yapilmaz.ZATEN ISTENENDE BU DEGIL MI?
Eyüp Toktaş
10-03-2005, 20:40
Caner arkadasim senin yazdigin bircok konuda sana katiliyorum.Insanlar sadece elestiri yapmak icin yaziyorlar.Biraz düsünseler biraz gercekleri görebilseler FB'mizin önünü ne kadar acabileceklerini görecekler.Sadece sampiyon olarak basarili olunmaz.1 sene sampiyon ol sonra 5 sene yat.biz bu filmi defalarca izledik.kaybeden biz olduk.TOSHACK'IN DEDIGI GIBI BESIKTASTAN KOVULMAKTANSA REAL'DEN KOVULMAYI YEGLERIM.Kimi getirisen getir o klübün agir toplari ile arasi iyi degilse adami hemen asarlar bizde.el oglu ayni hocayla 10-15 yil calisiyor.biz senede 2 hoca degistirelim.Onlar aptal biz akilliyiz.Parreiar'nin bogazini SIKIP KACMASINA NEDEN OLAN BÜYÜK BASKAN (!) FB'nin 5-10 yilini sildigini görmedi.o zaman bile kac tane genc oyuncumuz vardi.Takimin oturmasi beklenilmediginden yine kaybeden biz olduk.Simdide ayni takim genc,Hoca iyi.Ama sabir yok.Eger sabretmezsek bunun acilarini cekecegiz.Bize acilarin takimi deniyordu.Hoca-baskan bile bulamaz olmustuk.Ama icimizdeki irlandalilar bizi yikamayacaklar.taraftar olarak buna karsi duracagiz.
Serkan Özen
11-03-2005, 16:05
* Bence de onerdigin sekilde tartısmak daha saglıklı bu yuzden Daum hakkındaki elestirilerden bana gore haklı olanları sıralıyorum.
1- Gencleri kazanmak icin onlara biraz fırsat vermesi gerekir. Eger bazı arkadasların dedigi gibi sampiyonluk yolunda genc futbolculara fırsat verilmesi riskli bir sey ise o zaman bu genc oyuncuların devre arasında kiralık olarak verilmesi daha iyi olmazmıydı ? Bir senedir dogru duzgun bir tane mac oynamamıs oyuncular var.
2- Kotu giden maclarda taktik hamleler yapmıyor. Birinci dakika da oyuna nasıl basladıysak 90.dakikaya kadar oyle devam ediyoruz. Ornek; İlk yarıdaki Besiktas, Galatasaray (Gs macının dizilişi dogruydu) ve İstanbul'daki Zaragoza macı ve usta oyuncularımız sayesinde kazandıgımız bir cok macta oldugu gibi.
3-İlk yarının cogu macında on liberoda Aurelio'yu tek basına oynattı ve tek onlibero ile ne kadar cok sıkıntı yasadıgımızı biliyoruz heralde. ŞL'deki en kiritik maclarımızda da bu sistemle oynadı. İngiltere'de M.United ve İstanbul'daki Lyon macının ikinci yarısında Deniz'i cıkarmasından sonra yaptıgı gibi. İlk yarının sonlarına dogru cift on liberoya gecmisti fakat Anelka'nın gelmesiyle yine tek on liberoya gecti ve Zaragoza macına da bu sistemle cıktı hem de bu macta mevkiisinin en iyi adamı Aurelio yoktu.
4- Taktiksel hataları bir yana koyarsak ne zaman ne demec verecegi belli degil. Kaybedilen maclardan sonra oyuncuları medya onunde suclaması Daum'a olan guveni azaltıyor.
5- Son olarak eger bu takım 2007'de Avrupa'da buyuk basarılar hedefliyorsa bu seneden Avrupa'da bazı isler basarması gerekirdi. Şl'de ucuncu olunabilir bu normal ama UEFA'da birkac tur atlaması gerekirdi bence.
Çok doğru tesbitlerde bulunmuşsun Çağrı
özellikle 5.madda gayet mantıklı geldi bana da.
Elendiğimiz takım (her ne kadar Steaue Bükreş'e elense de) Valencia gibi bir takım olsaydı elenmemizi anlayışla karşılayabilirdik ama böyle bir takıma elenmek insanın içine çok oturuyor
Eyüp Toktaş
11-03-2005, 19:56
Arkadaslar;
1-Büyük takimda yedek beklemek,kücük takimlarda oynamaktan daha iyidir.Hocamiz onlara en agir idmanlari yaptiriyor.Taktiksel ve fiziksel olarak büyük takim ruhuna alisiyorlar.Kücük takimlara gidecekler 1 hafta 1 mac ve kendilerine iyi bakabilecekler mi?Cok kücük takimdan büyüklere gelip IDMAN VE MAC TRAFIGINE ALISAMAYIP BASARISIZ OLAN VAR.Örnekleride var.Toprak,Erkan.....
2-gs ilk yil sam.liginde ne yaptigini hatirlayan var mi? bunu defalarca yazdim burada.1 gol atip 17 veya 16 gol yediler.tek golleride cihat atmisti.simdi onlar 4 yil üst üste katildiklari ligde ne yaptilar?hicbir sey.kupa 2'de yollarina devam ettiler ve uefayi aldilar.
3-uefayi aldiklarinda 8 YIL BIRARADA OYNAYAN 6-7 KISI VARDI.4 YIL BIR ARADA OYNAYAN 11-12 KISI VARDI.
Simdi bizi düsünün daha 1.5 yillik takimiz.nicin hemen bizden dünya sampiyonu olmamiz beklenir anlamiyorum.onlar 8 uefayi almak icin beklediler biz 1 yil daha beklemiyoruz.
4-Aslinda yillarca yapilan yanlis transfer politikalari yüzünden bu haldeyiz.Bu sene kim en iyi,bastik parayi aldik.Artik camia olarak kimseyi begenmiyoruz.gözümüz ronaldoda,zidanda.kimse gencken alayimda yildiz yapayim demiyor.hagiyi 19 yasinda FB'ye getirdiler almadik,dan petrescu ayni,mutu'yu Selcuk Yula yönetime önerdiginde 1 milyon dolardi simdi en az bir 10'luk.
5-SABRETMEKTEN BASKA YOLUMUZ YOK.TASIMA SU ILE DEGIRMEN DÖNMEZ.Kolej takimi kuramadigimiz sürece beklentilerimiz hep bir baska bahara kalir.uzun yillar bir arada oynayan ve uzun yillar takimin Hocaligini yapacak bir yapiya ulasmamiz lazim.Man.Uni bize 0-3 yenildi.adi sani duyulmamis bir macar takiminan 0-1 yenildi ama Alex Ferguson dimdik görevinin basinda.
6-kimse mükemmel degildir.Del Bosque'de hata yapiyor,Toshack'ta,Werner'de,Capello'da.....del bosque'nün besiktas macerasini herkes gördü.önemli olan sifirdan takim kurmak.yoksa milyon dolarlari ver al yildizlari kazan bütün kupalari.ne kadar kolay degil mi?
7-FB camiasi rakiplerini hep kücük görüyor.pendik faciasini unutmamak gerekir.mac sahada kazanilir.Gazete köselerinde veya dernek ve lokal konusmalarinda degil.
Emre Çevik
11-03-2005, 22:05
ya siz erekli hersyi söylemissişniz... bana bisey kalmamıski...ama tek birseyden eminim.van hooijdonkun gönderilmesinde onun parmagı war...
Eyüp Toktaş
12-03-2005, 01:01
Birinci madde senin gorusundur ama ben bir oyuncu icin mac yapmanın idman yapmaya her zaman daha iyi olacagını dusunuyorum.
Diger maddelerde Avrupa tecrubesinden bahsetmissin. ŞL için tecrube onemli tabii ki ama UEFA'da Denizli, Gencler, Besiktas gibi takımlar uzun sure yollarına devam edebildilerse de Fenerbahce'nin etmesi gerekir. Hedefi 2007 diye koyduysak bu sene UEFA'da daha cok sey yapmalıydık.
Daum'a sabretmek gerekir demissin bir onceki mesajımda o konuyla ilgili gorsulerimi belirttim zaten.
1. madde sadece benim görüsüm oldugunu zannetmiyorum.Cünkü Real'in Ispanya liginde 25 kadar kiralik oyuncusu var.Etoo'da Real'in oyuncusu ama ne kadar oynadiysada Real'de forma sansi görmedi.Bizdede bazi futbolculari kiraya vererek denedik.Ama pisen olmadi ve gönderdik.Mesela kaleci Murat.Daha baskalarida oldu ama simdi isimini hatirlayamadim.Cünkü bize dünyanin en iyi hocalari,kondüsyonerleri geliyor.Cocuk gidipte bir diyarbakirsporda veya antepte ne kendisini gelistirebilir veya kondüsyonunu artirabilir.Maksimum yüklenme 3 büyüklerde.
Tabiki bende isterim FB kupalarda yoluna devam etmesini ama yine söylüyorum daha 1.5 yillik takimiz.Aceleye gerek yok.Gelecek sene herkes bambaska bir FB izleyecek.
gs uefayi aldiginda hagi-popescu-tafarel gibi dünyaca ünlü yildizlar sayesinde aldi.ve bu insanlar gelir gelmez kupada gelmedi.hagi ve popescunun 4.yilinda taferelin 2.yilinda kupa alindi.simdi bize bakin.1.5 yildir yeni kurulmus bir takim.Alex yarim sezondur bizde.takimin yarisi 20 yasinda.lig tecrübesi ile kupa mac tecrübesi cok farklidir.gs tam bir kupa takimi.orada daha farkli oynuyorlardi.
ama bu sene daha iyi olacagiz.YETERKI TRANSFERDE DAUM'UN ISTEDIGI OYUNCULAR ALINSIN.
Eyüp Toktaş
12-03-2005, 23:19
Ben bu işleri anlamış değilim...1.5 yıl önce taç atamayan bir takım var ortada.Birbirleriyle kavga etmeyen ve etmek isteyeninde bir şekilde takımdan uzaklaştırıldığı bir takım...Malatya maçını izliyorum tv den,her fırsatta ist maça giden fenerbahçeli 'eski topçu' bir zat sürekli Daum'a küfür ediyor.İşin garip tarafı bizide küfür etmeye zorluyor...Oyun kilitlenmiş, Fenerbahçe her türlü varyasyonu sahada deniyor.Topcu arkadaş küfürlerine devam ediyor.Maçın 60 dk.sında ayağa kalkıyor ve bize dönüp vatan haini ilan ettikten sonra, kıs kıs gülen GS lilerin yanına gidiyor ve onlarla Rakı içiyor ve Daum'a küfürlerine devam ediyor.79 da gol oluyor, biraz sonra 2 oluyor.goleri görmüyor.Tekrarları bile izlemiyor,Ve bu zat yerinden kalkıyor siz ne biçim adamsınız kardeşim sizin gibi taraftarlar yüzünden bu iş böyle devam ediyor diyor.Haklısın arkadaş dedik bizde.Git kendine başka bir ağlama duvarı bul.
dediklerine aynen katiliyorum.burada defalarca yatdik eski futbolcularimizin BAZILARI SADECE CEBI ICIN FB'YI KULLANIYORLAR.Ama hic cekinmeden adinida yayzsan herkesin görüp kimlerin FB'yi nasil kullanmak istediklerini göstermek daha iyi olur.Burada gerceck FB'lilern kim oldugu ortaya ciksin.
Serkan Özen
13-03-2005, 07:25
İstediğin oldu mu Daum??
Senin bu takımda bu kadar kalıcı olmanı sağlayan adam seneye gidiyor
Mutlu musun??
Eleştiri görmeden rahatça geçirdiğin haftaların mimarı olan van Hooijdonk seneye Fenerbahçe'de değil.
Hayırlı olsun.
Üzerine bindiğin dalı kesmiş bulunuyorsun. Umarım mevcut kadrodaki oyuncular FB'de oynat(a)madığın futbolun arasından sıyrılarak maçları bir şekilde almaya devam eder sen de iyi hoca sanılmaya devam edersin.
Ama artık Alex var Anelka var. Rahatsındır. Unutabilirsin van Hooijdonk'u
Ama sen bile bizim onu unutmamıza engel olamayacaksın
Eyüp Toktaş
13-03-2005, 17:44
Ali arkadasim cok güzel yazi yazmissin.Herkes kadromuzun M.U'la ayni görüyor neredeyse.Utanilmasa bizim takim daha iyi denecek.Eldeki malzeme bu.Bununla bu kadar.Lorant Servet'i daha önce istemisti.Bizzat Baskanimizin kendi yorumu var."Izleyin Servet'i Allah askina" diyordu."Büyük maclarda hep hata yapiyor" diyordu ama ayni Baskan Servet'i 1 yil sonra kendi elleriyle FB'ye getirdi.Mustafa Hoca Serhat'i harcatmam diyordu,daha cok genc ve tecrübesiz aynisini Daum deyince yer yerinden oynuyor.PVH hepimizin göz bebegi ama 36 yasinda.5-10 yil daha oynayamayacagina göre ALTERNATIFINI BULMALYIZ.INSALLAH BIR GÜN GERI DÖNER.Baskanin yerinde olsa idim simdi PVH'nin gitmesine izin vermezdim.Alt yapi hocasi olarak simdiden takima alirdim.Zaten kendiside bunu istiyordu.Saglik olsun.Insallah geri döner bir gün
Sercan Matur
13-03-2005, 23:29
İstediğin oldu mu Daum??
Senin bu takımda bu kadar kalıcı olmanı sağlayan adam seneye gidiyor
Mutlu musun??
Eleştiri görmeden rahatça geçirdiğin haftaların mimarı olan van Hooijdonk seneye Fenerbahçe'de değil.
Hayırlı olsun.
Üzerine bindiğin dalı kesmiş bulunuyorsun. Umarım mevcut kadrodaki oyuncular FB'de oynat(a)madığın futbolun arasından sıyrılarak maçları bir şekilde almaya devam eder sen de iyi hoca sanılmaya devam edersin.
Ama artık Alex var Anelka var. Rahatsındır. Unutabilirsin van Hooijdonk'u
Ama sen bile bizim onu unutmamıza engel olamayacaksın
Hooijdonk, takıma ilk geldiğinde neden Alex gibi 4 yıllık değil de 2 yıllık sözleşme imzaladı ? Geçen sezon takımda yaptıkları ortada... Ancak adam onunla yapılan röportajlarda neler diyordu? hatırlayan varmı ? Kariyerime Nac Breda da son vereceğim demişti. Adam kariyerinin son senesini onun için önemli olan bir kulupte bitirecek.. Yani artık futbol oyuncusu olarak son senesi... anlatabiliyormuyum ??
PVH nin gidişini bu kadar Daum a bağlamayın artık...
Hala bi çok kesim Daum'dan şikayetçi... Yok o orda oynarmıymış, yok bu neden kenarda ... Boş şeyler bunlar...
Taksiye bindiğinizde şöför sizi istediğiniz yere istediğiniz saatte ulaştırıyorsa hangi yoldan gittiği önemli değildir.. Önemli olan sonuc...
Bu takım bu hafta şansıyla kazanmış, önceki hafta balıyla, tesadüfen, kıldan tüyden yünden... bırakın bunları... neticede yenip 3 puan aldı mı?? aldı.. bizim maçın son anlarına girerken tv başında kasıla kasıla 'oh puan farkını 2 ye indiriyoruz' diyenlere kapağı taktı mı ?? taktı...
bu takım sezon sonunda şampiyon olacak mı? olacak ...
ee o zaman...
bırakın artık Daum ile ugrasmayı...
herkes işine baksın...
taraftarsak taraftarlık görevimizi yapalım...
Serkan Özen
15-03-2005, 16:14
Çağrı çok haklı
o zamanlar sıradan oyunculara bile milyon dolarlar veriliyordu hatırlarsak.
Ayrıca biz ne zaman taraftar olarak Avrupa'da başarıyı hedefledik ki? Bu bile şuanki kadronun son yılların en mükemmel kadrosu olduğunu gösteriyor.
(Başkanımıza bize bu kadroyu izleme imkanı sağladığı için çok teşekkürler)
Eyüp Toktaş
15-03-2005, 16:30
Bugunku kadromuzun gecmisteki kadrolara gore daha ucuz olmasının sebebi futbol piyasasındaki fiyatlardaki dusus. Balic'i 17 milyon dolara almıstık sanırım. Bugun Anelka'yı 10 milyon dolara aldık. Gecmisteki kadro ile bugunku kadroyu fiyatlarına bakarak karsılastırmak yanlıs bir degerlendirme olur. Bugunku kadro o zaman kurulsaydı 78 milyon doların cok uzerinde olurdu. Kısacası bugunku kadromuz gecmistekine gore cok daha ustun oyuncular barındırıyor.
Balic'i 9 milyon dolara aldik ve 18 milyon dolara Real satmistik.Piyasada düsme falanda yok.Servet'i Lorant istediginde belki 1 milyon dolar bile ödemeyecektik ama sonra maliyeti bize daha pahali geldi.Gencler ile iliskilerimiz bozulmasin diye Ümit Özat icin haybedeb 1 milyon dolar ödendi.Zaten ödenmese sene sonu bedava alacaktik.Anelka
'da Okocha gibi takimi ile sorun yasarken alindigi icin ucuza alindi.Okocha'dada ayni olmustu.Ertugrul Hatayli'nin transfer politikasidir bu.Sorunlu iyi futbolculari al sonra sat.Okocha 5-6 milyon marka alindi 30 milyon markada satilmisti.Anderson bize gelirken tüm Isvec basini bizimle neredeyse dalga gecmisti."Gül Anderson gül bu parayi bu yasta sana sadece FB gibi bir klüp verir."yazilmisti.Sonra zaten kendiside gerekli basin aciklamasini yapmisti.Bu parayi bana önerince inamadim demisti.Acele olarak sampiyon olunacak takim kurdurmustu Mustafa Hoca.
Faruk Can
20-03-2005, 21:14
Savaşa Hayır ;D , şaka bi yana ben de Daum'u çok eleştiriyorum ama gitsin gibi birşey demedim...Destek her zaman olmalı amaç tekse , şampiyonluk ve başarı ise...
Murat Ünlü
21-03-2005, 14:38
hocamıza sahip çıkalım artık .nedir bu adama bu kadar yüklenmek.biz çok gördük rüya takımları ama kimse şampiyon yapamadı.denizliye yenildik kanallar başladı hemen bombalamaya.bu kadar baskı altında daum başarılıdır.avrupanında sırası gelecek.sabırlı olmalıyız.lütfen sahip çıkalım takımımıza.sene sonunda tv de gs klipleri izlemek istemeyenler harekete geçmeli.
Murat Ünlü
23-03-2005, 00:00
bu takım onunla bir yerlere geldi.arkasındayız
Fatih Can
23-03-2005, 00:48
yönetim,baskan arkasında ve 2007 ye kadar bizimle bize de desteklemek düser
Eyüp Toktaş
24-03-2005, 12:41
tribünler istifa diye bagirirsa ne yapacak baskan ve yönetim ???
Sorun arkasinda olup olmamakta degil, 6 atarsin gariban derler 7 atarsin Avrupa macina moral vereceklerine hala bir pürüz bulurlar.
Medyanin yaklasimi art niyetli ve taraftari kiskirtmaya yönelik.
gs´nin elinde en büyük silahi medya patronlari, onlar yönlendiriyorlar. Onlar böyle olmasini arzuluyorlar. Bana kimse Sükrü Saracoglu tribünlerinde Fenerbahceyi adam gibi savunacak bir kac eli ayagi düzgün ve futbolu bilenler yok demesin. Ama nedense fenerli yazarlar genelde ya eski futbolcular olur ya da pisirik, uyusuk ve aciz insanlar.
Bir tarafta futbolcusuna maas veremiyen, stadi dökülen, kadrosunda ahim sahim futbolcu olmayan öbür tarafta taraftari sayesinde bir eli yagda öbür eli balda olan bir camia ve aralarinda sadece 2 puan var.
Genclerbirligi macindan sonra koparilan yaygaralar bir niyeti tasiyordu o da Fenerbahcenin yolunu kesmek. Simdi ise Daum´a saldirmanin sadece bir anlami var o da Fenerbahcenin gelecegini baltalamak. Fatih Terim ve Hagi gibileri gs disinda hic bir yerde basarili olamadi ama nedense medya onlari olaganüstü diye tanimliyor.
Fatih Terimin ilk sezonunda Fenerbahceden 2 macta 7 gol yedigini ama yine de teskilat sayesinde sampiyon oldugunu ne cabuk unuttular unutturdular. Maclari hakemler degil Terim yönetirdi ama Italya´da yemedi. Simdi ise Hagi yönetiyor hakemlerden cit yok. Bursa da ama yemedi ....
Daum basarili degil olaganüstü basarili hemde. Hakemlere ragmen, Federasyona ve medyaya ragmen (gecen yil Trabzona bu yil gs´ye calisiyorlar) sampiyon oldu bu yil da olacaktir. Yeter ki futbolculari onu dinlesin ve medyayi takip etmesinler. En büyük düsmanlari medya, rakipleri yok bile.
;) ;) ;) ;)
Anadoludan da 5. sampiyon cikacaksa Fenerbahcenin iyi oldugu dönemlerinde cikar. Cünkü bu sefer tüm medya o takimi destekler. gs ya da bjk´nin iyi oldugu yillarda Trabzon unutulmustu bile....
+++Imza.
İsmail Çelebi
24-03-2005, 16:44
merhaba arkadaşlar.herkesin düşüncesi şüphesiz ki kendince doğrudur.ama fener'in başarı kriteri türkiye değildir,olmamalıdır,olamaz ki kaldı ki daum'un hatalı taktikleri sayesinde türkiye'deki büyük maçlardaki durumumuzda malum. galatasaray maçında takımı tarihi bir farktan kurtaran(belki 6-0 bile olabilirdi) rüştü kalede olmasa ne olacaktı.bu takımın suçumu sizce soruyorum.geliyoruz başka bir derbi beşiktaş karşılaşması.takım orta sahayı geçmeye korkuyor ve sahada hiç bir varlık gösteremiyor ve sonuç ortada.ama baktığımızda derbilerde bu kadar silik olan bir takım ligde en fazla gol atıp en az gol yiyen takım.sizce de taktiksel bir hata yok mu?bana kalırsa daum bu işi bilmiyor. diğer yandan başka bir konuya da değinmek istiyorum.sezon başında yabancı transferler için kontenjan açmak için kimi göndermek istedi bu daum?takımın dinamosu, fizik-kondüsyon çok yüksek ve hemen hemen her maçta takımın gizli kahramanı olan marco aurelio'yu göndermek istemedi mi?ya pierre van hooijdonk'a yaptığına ne demeli? geçen seneki şampiyonluğumuzun en büyük mimarlarından birini(bana kalırsa en büyüğü) takıma küstürdü, yedek bıraktı ve sonunda takımdan ayrılmasına sebep oldu.hem futboluyla,hem kişiliğiyle ve sayamadığım bir sürü özelliğiyle bu pierre'e yapılan bir ayıp değil mi? gelelim avrupa'ya.şampiyonlar liginde galatasary'ın bugüne kadar toplayamadığı kadar puan(9 puan)topluyorsun.şansızlık eseri bir üst tura çıkamıyorsun.çok güzel olarak nitelendirilebilecek sıradan bir ispanyol takımı çekiyorsun ve eleniyorsun bu daum'un suçu değilde kimin suçu? kısacası daum'la avrupa'da final oynamak ya da avrupa'dan kupa getirmek gerçekten hayal.biraz realist olmak gerkiyor.
Forum Yönetimi
02-05-2005, 22:28
SLM ARKADAŞLAR GELDİĞİ GÜNDEN BERİDİR TARTIŞILAN TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ DAUM HAKINDAKİ ĞÖRÜŞLERİ BURDA TARTIŞALIM İSTEDİM
ŞİMDİ DÜŞÜNÜN BİR ADAM GELİYOR GELDİĞİ SENE TAKIMI ŞAMPİYON YAPIYOR BU SENE OLACAZ İNŞALLAH AMA KİMSEYE YARANAMIYOR ÜSTELİK 22 SENEDİR 2 ŞAMPİYONLUK ARD ARDA GÖRMEDİK BENCE DAUM DA ISRARCI OLMAK LAZIM FENERBAHÇE DE TEKNİKDİREKTÖR OLMAK ZOR AYRICA İSTİKRAR İÇİN BEN DAUM DİYORUM .............
Değerli üyemiz ,
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Nazım Çevik
02-05-2005, 22:48
Bence bu soru bile olmamalı...medyanın oyununa gelmeyelim...Daum kesinlikle! kalmalıdır...
Fatih Göğebakan
06-05-2005, 21:28
İnanın daum kalmalımı gitmeli ben bile tam çözemedim. bazen öyle şeyler yapıyoki gitmeli diyorum.
Ancak son 2 yıldaki durumumuza bakıncada daum gidermi diyorum.Türkiye liginde ayrı, avrupada ayrı bir daum.......
Allah sonumuzu hayır etsin:):):)
Bahtiyar Güdürü
06-05-2005, 22:16
daum bir derbi korkağıdır kaçtane adam akıllı büyük maç aldı?Alex olmasaydı 50 kere kovulurdu daum efendi...bence yönetim çoktan yeni isim belirlemştir.2007 de sanmıyorum başımızda daum olsun...
Berkay Kab
07-05-2005, 16:11
Daum Türkiye Kupasını alırsa eğer sorun olmayacak ve Fenerbahçemiz Zeroberto'yu getirecek ama küçük ihtimalde
olsa Türkiye Kupasını alamazsa Fenerbahçe yönetimi
ile Daumla tekrar masaya oturacak ve görüşmeler basına göre olumlu olmayacağını söylüyorlar.
Peki sizce ne olacak?
Hasan Muradoğlu
07-05-2005, 17:27
bence önce akşamki diyarbakır maçı başta olmak üzere önümüzdeki final hüviyetinde olan maçlara bakmalıyız...sezon bitsin...şu 2 kupayı alalaım ondan sonra bu tarz hadiseler konuşulur...
şimdi sırası değil yani...
Servet Güldeş
07-05-2005, 19:26
kalsın ya kaslın...
Erkan ın verdiği çok güzel iki örnek vvar...
İlk senesinde şampiyon yaptı...
alamadığımız kadar şampiyonlar liginde puan aldı...
2. senesinde 2 kupayı getirecek...
adam 2 sene içinde yeteri kadar iyi
12.senesinde çok daha iylerini getirecek...
Taner Topcu
07-05-2005, 22:35
Arkadaşlar ben yanlış mı izliyorum yoksa yanlış mı yorumluyorum bilmiyorum, geçen sezon bizi şampiyon yapan Pier ve Tuncay bu sezon Alex ve Aurelio biz iki sezondur hangi maçı taktik anlamda iyi oynayarak kazandık.? Birde defans olmasına rağmen en kritik anlarda hiç beklenmeyen gollerle maçı çeviren Lusi.
Burçay Tiftikçi
07-05-2005, 22:59
Komiksiniz...Daum bu takımda kalacak neyin nesini tartışıyorsunuz...Yapılacakta en isabetli karar budur...
Ozan Ercan
07-05-2005, 23:56
İstikrar olmadıkça başarıya ulaşamayız. Daum 2 kupayı verse de sezon sonunda yeni sözleşme imzalanacaktır.
Ayrıca Daum'un bu takıma hiçbirşey katmadığına inanmıyorum. Takımın kondisyon seviyesi çok yüksek 2 yıldır. 75-90 arası dakikalarda açık ara en cok gol atan takım Fenerbahce son 2 yıla bakarsanız. Taktik açıdan herkes farklı düşünebilir ama en nihayetinde karar Daum'a ait ve takımın başındaki insan o. Bu sezon 43 maçın 32sini kazanmış bir takım var karşımızda. Takım birbirine alıştıkça Aziz Yıldırım'ın hep sözünü ettiği 2007'de Avrupa Şampiyonluğu da gelecektir. Yeter ki inanıp Daum'u destekleyelim..
Nazım Çevik
08-05-2005, 02:15
yeter bu dedikodular sorular sezon sonu yönetim halleder bir şekilde...
Serkan Özen
09-05-2005, 03:33
Nihat Özdemir FB TV'ye verdiği bir röportajda iki kupayı kaybetsek dahi Daum kalacak dedi.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.