Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe-Beşiktaş(Fortis Turkiye Kupası Finali)
Burak Kav
30-04-2006, 00:13
3 Mayıs Çarşamba İzmir Atatürk Stadında sezonun ilk kupasını kaldıracagız insallah...
10 günde sırasıyla gs,ts ve bjkyi yenmek üstüne bir de kupayı almak cok zevkli olacak.
Takımımız trabzondan yorgun ama moralli dönüyor.Insallah bjknin ultra mega balı yine tutmazsa eze eze yeneriz.
Erdal Futtu
30-04-2006, 11:34
100 yıl etkinliklerinin başlıyacagı güne denk gelmesi ayrı bi hava katıcak takımımıza!!!
futbolcularımızın üzerlerine oynanan oyunların farkında olması nedenıyle cıddı bı dısıplın ıcınde oynayarak macı kazanıcagımızı dusunuorummmm...
Merve Onkök
30-04-2006, 14:28
Bay(!) Demirören maçta Aziz Yıldırım' ın elini sıkmayacağını, yöneticilerinden de buna göre tavır almalarını istemiş!!!Hiç şaşırmadım!
KENDİSİNDEN ADAM GİBİ DAVRANMASINI BEKLEYEN YOKTU!!!
Hatta bunun için teşekkür bile edelim kendisine; uzatmaktan sakındığı eline,Fenerbahçe'ye karşı her türlü tuzağı beraberce hazırladıkları müttefiklerinin kirli elleri değmiştir muhakkak >:( >:(
Hakan Ateşler
01-05-2006, 10:12
demirören zaten bjkli değil ki adam anti-fb başka bi şey değil.fener olmasa düşüneceği bir şey yok fenerle besleniyorlar.çarşamba da biz onları beslemeye devam edicez inşallah.daha çok nefret etsinler bizden daha çok gs ye trabzona sarılsınlar,daha çok birlik olsunlar da en büyük kim görsün bütün türkiye.
Devrim Kılınçel
01-05-2006, 12:05
Fenerbahçe düşmanlarının hevesleri trabzondada kursaklarında kaldı.Şimdi önümüzde beşiktaşspor maçı var.Bu bir final maçı ve tarihi bence çok anlamlı 3 Mayıs 2006 yani Atatürk'ün FENERBAHÇEMİZİ ziyaretinin yıldönümü.Sürekli Atamızı 'en büyük beşiktaşsporlu' diye lanse edenlere karşı bir gerçeği yüzlerine vurmak için çok güzel bir gün.
Serhat Kılıç
01-05-2006, 14:39
tüpçü başkanımızn elini sıkmıcakmış.zaten başkanın elini sıkma seviyesinde değilsin ve olamazsın...(g)üven ister (ö)zveri ister (t)ecrübe ister...
Erdal Futtu
01-05-2006, 17:51
MAC ÖNCESİ ELİNİ SIKMAYACAK OLABİLİR
ama
MAC SONU BAŞKANın BİLEGİNİ ÖPECEGİ KESİN:D:D:D
(bükemedigin bilegi,öpeceksin)
Erdinç Zaman
01-05-2006, 23:24
ama
MAC SONU BAŞKANın BİLEGİNİ ÖPECEGİ *KESİN:D:D:D
Cok guzel yaa..Ulusoy da ulusoy.Hangi yuzuyle verecek o kupayı acaba ULUSOy cok merak edıyorum.
Utku Yeni
02-05-2006, 00:23
ulusoy kupayı verınce taraftarlarımızın ıslıklarını duyuyor gıbıyım
Forum Yönetimi
02-05-2006, 00:26
ama
MAC SONU BAŞKANın BİLEGİNİ ÖPECEGİ *KESİN:D:D:D
Değerli üyemiz Erdal.Futtu,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Aldığınız Ceza Puanı: 15
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
Yusuf Akan
02-05-2006, 11:15
Eğer yarınki maçı da alırsak 22 Nisan-3 Mayıs'ı bundan sonra Ezikler Haftası olarak kutlayalım... ;) ;)
Muzaffer Eken
02-05-2006, 13:18
Eğer yarınki maçı da alırsak 22 Nisan-3 Mayıs'ı bundan sonra Ezikler Haftası olarak kutlayalım... ;) ;)
kesinlikle katılıyorum ;D ;)
Arif Şahin
02-05-2006, 13:23
maçta olucam ve tüm benliğimle tüm hücrelerimle bağırıcam, boğazımı patlatıcam.. 22nisan-3mayıs Saldır Kanaryam
Serhat Kılıç
02-05-2006, 20:17
adnan polat tüpçü ve ulusoy...göreceksiniz...bu arada acaba adnan polatta gelecekmi yarın bjk kafilesiyle maça...gel sende gel sende gör...
Utku Yeni
02-05-2006, 20:50
adnan polat tüpçü ve ulusoy...göreceksiniz...bu arada acaba adnan polatta gelecekmi yarın bjk kafilesiyle maça...gel sende gel sende gör...
Utanmaz gelir, ondan sonra da desteklediğim takım ne var bunda der
Emre Özkarataş
02-05-2006, 21:59
abi tüpçü lafı cuk oturmuş.acayip tuttum...
Onur Baş
02-05-2006, 22:06
adnan polat gelsin de skor söylesin mor suratıyla yine maç sonunda çok sevdim o görüntüyü tekrar tekrar izledim ;D
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=bilim;action=display;num=1146496129
Aycan Yılmaz
02-05-2006, 22:15
"Fenerbahçe şampiyon olmasın" diyen Yıldırım Demirören'le, "Beşiktaş kupayı alsın" diyen Adnan Polat'ın önceki günkü buluşması harika bir görüntüydü(!) Onlar misafirlikteydi, aynı fikirlikte! Zenginlikte, fakirlikte aynı masada! Şüpheli bakışlar üzerine, buluşma bülteni basına dağıtıldı. "Kimse öküz altında buzağı aramasın!" Yok canım ne haddimize! İki yöneticiyi buluşturan Fenerbahçe nefretinin ardında kim ne arayabilir ki! Birbirlerine "takım halinde" iltifatlar yağdırırlarken, onların dayanışmasındaki bu ince mesajları almayacak mıyız? Ama iki yöneticinin alması gereken bir mesaj var!:
Fenerbahçe'nin yalnızlığı, onların "ortaklığından" çok daha anlamlı duruyor. Başı dik ve onurlu...
Ramazan Can
03-05-2006, 01:06
cincoon maçına ne kadar inandıysam bu maça da o kadar inanıyorum kazanacağız ve bu özleme son noktayı koyacağız...
en büyük hayalim maç sonu tüpçünün yüzünü görebilmek neye benziyecek acaba
Yusuf Akan
03-05-2006, 09:36
Akşam takımımızdan galibiyet bekliyoruz...Hadi saldır kanaryam...ne diyelim beş olsun bizim olsun ;)
Hüseyin Aydınlı
03-05-2006, 09:53
* Ey DemirDöken! Sen Adam mısın?.Sıkmayacakmış! Sıkma..Sıkarsan senden laneti YOK!! BÜYÜK Baskan ,yine büyüklüğünü sana göstericek,yüzünü Kızartıcaktır..Merak ETME!
Panellere Katılıpta,sözde Fair Play'a Davetiye cıkarmakla bir halt yiyemezsin..Lafla Peynir Gemisi yürüseydi,Şimdiye takımın,cok farklı yerlerde! olurdu..hani kıtalararası şampiyonluk gibi (!)
* Allahın izniyle Bugun bu Kupa Alinicak!...Bunun Çıkarı,kaçarı YOK!!!
Bay(!) Demirören maçta Aziz Yıldırım' ın elini sıkmayacağını, yöneticilerinden de buna göre tavır almalarını istemiş!!!Hiç şaşırmadım!
KENDİSİNDEN ADAM GİBİ DAVRANMASINI BEKLEYEN YOKTU!!!
Hatta bunun için teşekkür bile edelim kendisine; uzatmaktan sakındığı eline,Fenerbahçe'ye karşı her türlü tuzağı beraberce hazırladıkları müttefiklerinin kirli elleri değmiştir muhakkak >:( >:(
Erdal Futtu
03-05-2006, 13:57
ulusoy maca gelmeyecekmiş!!
koskoca federasyon baskanısın(!!!) ne dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen maca geliyon ne de Türkiye Kupası Finali ne geliyon!!!
bu maça bari gelde; ulusoy ailesinin milli damadını maç sonu teselli et bariii:):)
Onur Aloğlu
03-05-2006, 14:22
Gelmesin daha iyi... Hangi yüzle verecek kupayı?
O Malatya maçını unutmak mümkün mü? Kupayı verirken Maraton üst yıkılacaktı neredeyse...
Onur Aloğlu
03-05-2006, 19:30
Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı...
Bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı...
Samet Erden
03-05-2006, 22:31
of offffffffff....
Adnan Eker
03-05-2006, 22:33
deliricem pffff :'( :'(pazar günüde böyle mücadele etseleryya kargalar >:(
Kenan Şen
03-05-2006, 22:34
FENERBAHÇE taraftarının sesini duyan var mı maçta????????????????????????????????????
Hakan Ateşler
03-05-2006, 22:37
defansımız yine harikalar yarattı,bu berbat beşiktaşa da yeniliosak...tuncay gibi bir futbolcu bilmem kaç senedir fenerbahcede oynuosa bu şımarıklıklları yapmamayı öğrenmesi gerekirdi.öğrenemedi.sinirden yazıosun ne yazdıını bilmiosun diyeceksiniz evet sinirden yazıorum bir kişi de çıksın da dediklerin yanlış desin.her pas mı defansın bacaklarından gecer...oofff oooffffffffff
Sena Okayben
03-05-2006, 22:39
defansımız yine harikalar yarattı,bu berbat beşiktaşa da yeniliosak...tuncay gibi bir futbolcu bilmem kaç senedir fenerbahcede oynuosa bu şımarıklıklları yapmamayı öğrenmesi gerekirdi.öğrenemedi.sinirden yazıosun ne yazdıını bilmiosun diyeceksiniz evet sinirden yazıorum bir kişi de çıksın da dediklerin yanlış desin.her pas mı defansın bacaklarından gecer...oofff oooffffffffff
çok haklısın.ilk yarı bu kadr mı ruhsuz olur bi takım ya.rezaletti.bu kupayı istemio gbiydiler.sanırım ölene kadar göremiycem kupayı.Tuncayı hareketi neydi??bu takım şampiyonlar liginden aynı hüsranla döner böyle şımarık olurlarsa
Tufan Avşar
03-05-2006, 22:41
Arkadaşlar maçdır bu. Her maçı kazanıcaz diye birşey yok. Şimdi silkinip kendimize gelelim. Destek zamanı. Kupayı kimin aldığı unutulur ama şampiyonluk unutulmaz...
Sena Okayben
03-05-2006, 22:44
ya öle deme..şu kupa 23 yıldr alamadığımız bi kupa..sen gel finale allahn jimnastk klubune yenil.olcak iş deil ya
Onur Aloğlu
03-05-2006, 22:46
Erciyes maçı için konsantrasyon...
Bu maç geride kaldı, Türkiye Kupası' nın prestijden başka getireceği birşey yoktu. Evet alsaydık güzel olacaktı ama sezonun nazar boncuğu oldu. Canımız sağolsun.
Sena Okayben
03-05-2006, 22:47
ben maalesef sizin gbi düşünmüyorum..
Hakan Ateşler
03-05-2006, 22:49
aynen beşiktaş kim ya??bizim takıma bakın onlara bakın.bizim hayallerimize bakın onlarınkine bakın.fenerle beslenen,feneri yenince dünya şampiyonu zanneden insanlar bunlar.ve bizim işimiz onları sahada futbolumuzla susturmaktı.yapamadık.ama biraz daha dikkat artık.defans defans defanss....
Onur Baş
03-05-2006, 22:51
hakem faulleri penaltımızı düzgün çalmadı. bahane olarak söylemiorum. yayıncı kuruluşun bizim tartışmalı pozisyonlarımızın tekrarını niye ekrana getirmediğini sorgulamak istiyorum.
şansa aldılar açıklaması yok bi anlık hata işte.
Sena Okayben
03-05-2006, 22:53
ya ilk yarı adam gibi oynasaydı bizimkiler bu kadar eleştirmezdim.bakamadım tv ye ya korkudan..üstelik beş paralık adam bunlar..ittifakn parçası..hakeme yorum yapmıorm.nasılsa herşey planlı
Serkan Özen
03-05-2006, 22:55
Takımımıza getirdiğimiz eleştirilerde lütfen bu takımın isminin FENERBAHÇE olduğunu unutmayalım. Zaten gergin olan ortamı daha da germeye hiç gerek yok..!
Emrah Temiz
03-05-2006, 22:55
yaw burda amacım kimseyi kötülemek değil ama ilk golde hatalı düdük wardı, ikinci gol tuncayın hatası!, 3. golde de denizin büyük beceriksizliği! tabi aurelio.nun kırmızı kartını unutmamak lazım...
hatalar hataları doğurdu, yoksa ilk yarı hariç maçta üstünlük bizdeydi diyebiliriz.
canları saolsun demek isterdim ama hiç içimden gelmiyor :(
Devrim Kılınçel
03-05-2006, 22:56
Arkadaşlar olan oldu napalım.Bizim görevimiz desteklemek ve bu desteği sürdürmek canları sağolsun.
Sena Okayben
03-05-2006, 22:57
haklısınız da işte beklentiler büyük olunca...
Tufan Avşar
03-05-2006, 22:58
Arkadaşlar yapmayın, o kadar berbat mı oynadık ben mi yanlış maç izledim ? Yahu bir sürü gol pozisyonuna giren biziz. Elbette bende isterdim ki kupayı alalım. Zaten bu kupa biz kaç senedir alamadık diye prestij yaptı, eskiden kim takıyordu yahu kupayı ? Hem önemli olan şampiyonluk değil mi? Bu bir iki güne unutulur ama şampiyonluk sevinci aylarca sürer. Dediğim gibi çok takmayın kafanıza. Vakit destek zamanı, şampiyon olunca bu aklınıza bile gelmez...
Hakan Ateşler
03-05-2006, 23:02
yapsınlar konuşsunlar bırakın,suç bizde.düzgün oynasaydık kazanırdık.kötü oynadık kaybettik,her sey bizim elimizdeydi.ama tuncayın yaptığı nedir ya nedir?hangi mantığa sığar,hırs mı bu diilse ne??öğrenemedik defans yapmayı servet olsa aynı şey olacak.defansımızn en iyi adamı canla başla solda oynamaya çalışan ümit helal olsun ona da.çalışan kazanır kardeşim.olay budur.
Sena Okayben
03-05-2006, 23:03
yapsınlar konuşsunlar bırakın,suç bizde.düzgün oynasaydık kazanırdık.kötü oynadık kaybettik,her sey bizim elimizdeydi.ama tuncayın yaptığı nedir ya nedir?hangi mantığa sığar,hırs mı bu diilse ne??öğrenemedik defans yapmayı servet olsa aynı şey olacak.defansımızn en iyi adamı canla başla solda oynamaya çalışan ümit helal olsun ona da.çalışan kazanır kardeşim.olay budur.
sonuna kadar katılıyorum..
Faruk Aksu
03-05-2006, 23:04
FENERBAHÇE taraftarının sesini duyan var mı maçta????????????????????????????????????
O kadar da değil yahu. İkinci yarının sonlarında azaldı sesimiz sadece. Tabii otobüs bagajlarında beleş biletlerle adam yığarlarsa bizim sesimizi bastırmaları da doğaldır.
Samet Erden
03-05-2006, 23:04
deniz neden çıkmadı bilen warmı?
Emrah Temiz
03-05-2006, 23:09
deniz neden çıkmadı bilen warmı?
büyük merak konusu???
Merve Onkök
03-05-2006, 23:09
Çok yazık oldu :-/
Bu kadar yaklaşmışken bir sene daha beklicez şimdi!!!Bütün kötü niyetine rağmen hakemi eleştirmeyeceğim!Futbolcularımız hakemi dahi devirecek güçtelerdi!Ne var ki bu rahat futbol başımıza bela oldu.Maçı 2-0' dan beraberliğe taşımışsın, yahu adamlar zaten moral olarak çökmüşler, o anda vursana bir daha!Uzatmalar başlamış oynayacağın 30 dk.,sanki bir 90 dk. oynayacakmış rahat bir halleri vardı.Marco kırmızıyı görene kadar biz üstün oynasak da bi türlü o açlığı göremedim futbolcularımızda!!!Bunun çaresi nedir bilmem, Daum'un da bu konuda çok fazla birşey yapabileceğini sanmıyorum.Bu sene de bir kupayla yetineceğiz artık!!!
Serkan Özen
03-05-2006, 23:10
Geçen sene tek ezeli rakibimize, hem de fark yiyerek kupayı kaybetmiştik. Ama 10 gün sonra Kadıköy'de yenip şampiyon olmuştuk. Bugün takımlardan bahsedilirken son 2 yılın şampiyonu Fenerbahçe deniyor ama son kupa şampiyonu Galatasaray denmiyor. 0 5-1 ile 6-0'ı nötrlediklerini sandılar, onun için gerekli olan tebiyeyi de 2 hafta önce bir daha ağızlarını açtırmamak üzere vermiştik.
Bu sene ne oldu? Yine iddialı olduğumuz şampiyonluk yolunda lideriz ve kupayı kaybettik. 2 senedir bu kayıplar bu rakiplerin taraftarlarını susturmak, başarılıyız yalanına onları inandırmak için sundukları kupalar oldu o kadar.
Ha kupa şampiyonluktan daha önemsiz diye kazanmak için mücadele etmeyecek miyiz? Elbette edeceğiz, ama herkes gördü işte.Bize karşı tutan yüzyıllık balları yine tuttu. Çizgiden çıkan top gol olmayıp döndü kırmızı kart yedik ve sonra da kupayı kaybettik. Attıkları golleri etkili futboldan attıkları falan da yok. Hücum yapan sadece 3 oyuncuları vardı. 2 oyuncunun birbirine çarpışması sonucu etkili bölgede frikiği onlara veriyor, Tuncay'ın 3-4'lük maçtan sonra bir gol daha hediye etmesi. Tüm bunları çıkardık 2.yarıda ama olmadı işte.
Bugün Fenerbahçe'nin doğum günü, kazansa da kaybetse de sevdamızın renkleri bugün 100 yaşına girdi. Sezon sonunda alınan kupa sonrası son 3 yılın şampiyonu Fenerbahçe olarak anılacağız.
Onur Aloğlu
03-05-2006, 23:11
Bu arada Marco, Erciyes maçında cezalı sanıyorum. Lütfen artık sızlanmayı bırakalım. Çünkü fizik ve zihinsel anlamda yorgun olan takımımız, moral bozukluğu ile seyircisiz bir lig maçına çıkacak. Tüm olumlu enerjimizle konsantre olup takımımıza yürekten inanmamız gerekiyor. Geçen sene de finalde üstelik Gs' den 5 yemiştik. Ancak 2 hafta sonra hesabı kesmiştik. Kupayı kim andı doğru düzgün? Kimse... Lütfen artık bunun sadece yurt içinde prestiji olan bir kupa olduğunu idrak edelim. Önümüze bakalım.
Onur Aloğlu
03-05-2006, 23:13
Geçen sene tek ezeli rakibimize, hem de fark yiyerek kupayı kaybetmiştik. Ama 10 gün sonra Kadıköy'de yenip şampiyon olmuştuk. Bugün takımlardan bahsedilirken son 2 yılın şampiyonu Fenerbahçe deniyor ama son kupa şampiyonu Galatasaray denmiyor
Budur işte, aynı anda aynı şeyleri yazmışız...
Sena Okayben
03-05-2006, 23:15
kupayı sadece 6eseliler anmıştı sanırım :)
Berrak Yalınkılınç
03-05-2006, 23:16
Geçen sene tek ezeli rakibimize, hem de fark yiyerek kupayı kaybetmiştik. Ama 10 gün sonra Kadıköy'de yenip şampiyon olmuştuk. Bugün takımlardan bahsedilirken son 2 yılın şampiyonu Fenerbahçe deniyor ama son kupa şampiyonu Galatasaray denmiyor. 0 5-1 ile 6-0'ı nötrlediklerini sandılar, onun için gerekli olan tebiyeyi de 2 hafta önce bir daha ağızlarını açtırmamak üzere vermiştik.
Bu sene ne oldu? Yine iddialı olduğumuz şampiyonluk yolunda lideriz ve kupayı kaybettik. 2 senedir bu kayıplar bu rakiplerin taraftarlarını susturmak, başarılıyız yalanına onları inandırmak için sundukları kupalar oldu o kadar.
Ha kupa şampiyonluktan daha önemsiz diye kazanmak için mücadele etmeyecek miyiz? Elbette edeceğiz, ama herkes gördü işte.Bize karşı tutan yüzyıllık balları yine tuttu. Çizgiden çıkan top gol olmayıp döndü kırmızı kart yedik ve sonra da kupayı kaybettik. Attıkları golleri etkili futboldan attıkları falan da yok. Hücum yapan sadece 3 oyuncuları vardı. 2 oyuncunun birbirine çarpışması sonucu etkili bölgede frikiği onlara veriyor, Tuncay'ın 3-4'lük maçtan sonra bir gol daha hediye etmesi. Tüm bunları çıkardık 2.yarıda ama olmadı işte.
Bugün Fenerbahçe'nin doğum günü, kazansa da kaybetse de sevdamızın renkleri bugün 100 yaşına girdi. Sezon sonunda alınan kupa sonrası son 3 yılın şampiyonu Fenerbahçe olarak anılacağız.
ağzına sağlık..
Onur Aloğlu
03-05-2006, 23:16
Yanlışın var, gsliler anırmıştı... Anmak başka birşey
Sena Okayben
03-05-2006, 23:19
Yanlışın var, gsliler anırmıştı... Anmak başka birşey
he valla o da doru.üstelik bi de kıyaslıolardı 6yla ben ona kopuodm.yüzleri çok komk oluodu 5-1 derken:D
Sertaç Banko
03-05-2006, 23:19
hakem faulleri penaltımızı düzgün çalmadı. bahane olarak söylemiorum. yayıncı kuruluşun bizim tartışmalı pozisyonlarımızın tekrarını niye ekrana getirmediğini sorgulamak istiyorum.
şansa aldılar açıklaması yok bi anlık hata işte.
Fenerbahçeye hakemle puan kazanıo diyenler bugün eziktasın nasılda hakemle puan değil bütün bir senenin emeğini nasıl çaldığını gördüler.Üstelik son 3-4 yıldır dikkatimi çeken birşey var.Eziktaş maçlarında tümerinden sergenine okanından diğer eziktaşlıların hakemi her pozisyonda dedikoducu insanlar gibi dırdır konuşarak etki altına aldığını görmemek imkansız olur.
Pozisyonlara gelince attıkları ilk gol öncesi yapıldığı söylenen faul.İlk devre boyunca Topu ayağına alanın yediği tekmeler.Alexin frikiği öncesi kordobanın iki oyuncuya yaptığı ard arda sarı kartlık iki pozisyon.Vs. vs.......
Bunları geçelim ne bilim siizn dikkatinizi cektimi ama bana saha bi garip geldi.Saha sanki bir kupa finalinin oynanması için uygun olan bi ebata sahip olabilirdi ama yakışan bi ebatta değildi.
Bir Kupa macı sonucunda Haftalarca konusulcak bi mac olabilir.Bu macı biz kazanmıs olsaydık biz unutmayacaktık ama basın unutacaktı.
Şu şampiyonluğu alalımda daha neler yazacağım neler.
Onur Aloğlu
03-05-2006, 23:23
Bir de merak ettiğim başka bir konu var. Bu Hasan Şaş, Hakan Şükür, Tümer Metin efendime söyleyim Sergen Yalçın bunlar ölmeyecek mi? Nedir yani anlamak çok güç... Sezon boyu yatan adamlar (daha ziyade Sergen ve Tümer) Fenerbahçe' ye patlıyorlar. Peki bu adamlar jübile filan yapmayacak mı? Sonra ne olacak hakikaten merak ediyorum. Bırakın artık kardeşim, hem Türk futbolu kurtulsun, hem de Fenerbahçeliler olarak biz.
Sena Okayben
03-05-2006, 23:24
ya her neyse bizim büyüklüğümüz tek başımıza mücadele vermemizden gelio bi kere.ittifak vs ters bize..bu yüzden takımımız büük..adaletin olmadığı bi ligde adil davranmaya çalıştıı için..
Adnan Eker
03-05-2006, 23:26
bence burda bunu tartışmak yerine imkanı olanların takımımızı karşılamaya gitmesi daha faydalı olacaktır.napalım bu geçti artık.şampiyonluk bizim.
Serkan Özen
03-05-2006, 23:28
Yenerek de olsa yenilerek de olsa kendi kaderini kendisi belirleyen, sadece kendi başarısına sevinen bir takımı tuttuğum için son derece mutlyum. Üzüleceksek üzüntümüzün kaynağı da Fenerbahçe olsun. Biz sadece Fenerbahçe'yi destekleyelim. Rakibimizin rakibini değil.
Sadece Fenerbahçe.
Sena Okayben
03-05-2006, 23:31
bencede en güzeli de bu ya..
Berrak Yalınkılınç
03-05-2006, 23:35
benim dikkatimi cekense beşiktaşlı yöneticilerin kupaya sarılıp sarmalanması, ellerinden bırakmamaları oyuncular bile doya doya kaldıramadk kupayı dyor. nası bir hırs nasıl açlar basarıya..
bunu gorunce dedim ne hakem hataları ne ruzgar ne sanssızlık..
yazık ya sevindiler..
Emrah Temiz
03-05-2006, 23:41
kusura bakmayın ama "yazık ya sevindiler" diye yazılacak kadar küçük bir maç değil bu!!!
Muzaffer Eken
03-05-2006, 23:43
Yenerek de olsa yenilerek de olsa kendi kaderini kendisi belirleyen, sadece kendi başarısına sevinen bir takımı tuttuğum için son derece mutlyum. Üzüleceksek üzüntümüzün kaynağı da Fenerbahçe olsun. Biz sadece Fenerbahçe'yi destekleyelim. Rakibimizin rakibini değil.
Sadece Fenerbahçe.
+ 1907
Berrak Yalınkılınç
03-05-2006, 23:56
kusura bakmayın ama "yazık ya sevindiler" diye yazılacak kadar küçük bir maç değil bu!!!
hyal kırıklığından hayal kırıklığın koşan bir yönetime atfedilen bir cümle o.. maçın kalitesi su götürmez
Doruk Boşnakoğlu
04-05-2006, 00:50
boşverin arkadaşlar, fakir fukara babası olduk, sevindiriyoruz çocukları...
Burak Çankaya
04-05-2006, 01:12
Sadece Fenerbahçe.
Söyleyecek söz bırakmamışsın..
Onur Baş
04-05-2006, 01:38
Biliyorum çok çok alakasız bişiy ama maçtan sonra şu vidyoyla hayata döndüm. o yüzden burada paylaşmak istedim.
http://youtube.com/watch?v=PgG3xjZz934&search=gen
izleyenleriniz vardır belki yıkım bişiy :)
Ozan Ercan
04-05-2006, 02:05
İsim isim eleştirmeye kalksak çok canlar yanar. Ama bu takım takım halinde kazanıp takım halinde kaybediyor. Bugün biraz da futbol şansı rakibimizdi. Çizgiden çıkan topun olduğu 109. dk sanırım maçın dönüm dakikası oldu.
Her ne olursa olsun giden sadece bir kupa, artan sadece bir yıl. Ezeli rakibimizin 96-2000 yılları arasında 4 şampiyonluk aldığı dönemde kupayı kim kaldırmış hatırlayan var mı? Ama üst üste gelen şampiyonluklar unutulmuyor. Daum sadece 2 maç daha kazanarak Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle kazımak üzere. Dilerim bu yolda şans ta onun yanında olur ve 14 mayısta Bağdat Caddesi sarı laciverte bürünür.
Baran Kutlu
04-05-2006, 03:04
*maçın kaderini daumun doğruları ve yanlışları belirledi bence.oyuncu değişikliklikleri doğru ve zamanındaydı.ama "ben kırmızı kartı göreceğim" diye bas bas bağıran aurelionun kırmızı kartı görmesini benim televizyondan seyrettiğim gibi seyretti."rüştü ligde volkan kupada oynar" geleneği bence sadece bu maç için bozulmalıydı.
*beşiktaş bu maçı daha çok istemişti daha hırslıydı daha iyi motive olmuştu(tutunacak son dalları olduğu için belkide)ve iyi bir maç olduğunu düşüyorum.
*birde maçtan sonra kupa merasimini izleyenler varmı bilmem beşiktaşlı futbolcular üzerinde" çocuklar inanın inanın çocuklar biz inandık kupayı aldık" yazan tişörtlerle çıktılar.kupayı aldıktan sonra da "bir baba hindi tuncaya bindi" diye tezahürat yaptılar.tuncayın GalatAsaraYa yaptığı bir tezahurata cevabın beşiktaşlı futbolculardan gelmesi,beşiktaş kupayı alınca GalatAsaraYliların 6s formalarıyla bejekelilerle birlikte "sanki kupayı kendileri almış gibi" sevinmeleri ligin rengini artık iyice belli etti.artık TEK büyük var.iki de büğümsü küçük kardeşçik...
yazının bazı kısımlarındaki düşüncelirimiz aynı ama farklı olan yönleri de var.yaw kardeş tutup daum o kritik dakikalarda marcoyu kenara alsa (eminim) bu hareketine sinirlenecek 1.kişi SEN olurdun 2.kişi de BEN..yani sarı kartı var diye marcoyu oyundan cıkarmak bence yanlış bi taktik olurdu.ayrıca tuncay efendinin BİR BABA HİNDİ tezahuratında hatırlarsınki kartalla ilgili bi bölüm de geçiyodu,ona ithafen yapmıştır bejekeliler.ama futbolcuların böyle birsey yapması beni gerçekten çok gerdi.kupa törenini izlemedim.burda senin yazını gördükten sonra şok oldm.futbolcuların,başka bir futbolcuya böyle gönderme yapması gerçekten çok büyük ayıp..
her şeye ragmen : heP deStek,taM deStek..
Muzaffer Eken
04-05-2006, 03:30
şimdi sabiha gökçenden geliyorum..takımı karşılamaya gittik.. bi kez daha gördüm kü fenerbahçeli olmak bir ayrıcalık.. futbolcuların morali bozuktu walla!!! Evet bu maçı kaybetmelerini hiç istemedik ama gerçekten onlarda istemediler.. bugün maçtan sonra bazılarımız çok eleştirdiler.. Belki bazısı haklı bazısı haksız.. Ama biz fenerbahçe taraftarı olarak farklıyız bunu unutmamız gerekir.. Önümüzde bizi bekleyen çok önemli bir erciyes maçı var ve seyircisiz oynuyoruz.. Artık zaman *tam destek zamanı.. Kupayı alamasakda şampiyonluğu bırakmamalıyız!!!
ayaklarınaza sağlık ... şampiyonluk bizim olcak kimsenin şüphesi olmasın ;)
Baran Kutlu
04-05-2006, 03:41
fenerbahce.com da yaklaşık 300 taraftarın takımı karşılamaya gittiğini yazıyor ama merak ettim dogrusu yaklaşık kaç kişi vardı merve??
Baran Kutlu
04-05-2006, 03:51
ee ne yapalım artık,yenilsende yensende taraftarın senle mantığı (ki bu bence çok dogru)..yıllardır takımımın yenilgilerinden sonra dahi üstümde illaki SARI-LACİ bişelerle çıkıyorum dışarıya.yarında takıcam şapkamı gidicem okuluma.seviyoruz iştee var mı diyecegin :)
Baran Kutlu
04-05-2006, 03:55
ya gördün mü lick tv'yi bizim tartısmalı pozisyonların tekrarlarını utanmasa hiç vermicek.bazılarını da vermedi zaten.onların yönetmeni musa çözen midir nedir bi herif var ya bejeke taraftarı oldugu için direkt çifte standart yaptı.bejeke taraftarlarının güzel görüntülerini fln da (maçın ortasında olmasına ragmen)gayet guzel yayınladı.lick tv bile bize karşı ya.. >:(
Baran Kutlu
04-05-2006, 04:08
hakakten ya bende şimdi antu.com dan okudum da insaf be kardeşim.yok yok şampiyon olmak farz oldu,zaten öyleydi ama artık bunlara bi cvp vermek lazım.tum TÜRKİYE resmen FB düşmanı oldu var mı böle bişe yaa..neySe ben en iyisi yatiym artık.çünkü uyuyunca heeeer bişeyi unutuyosun,hiçbişeyi düşünmüyosun.uykuyu işte bu yuzden seviyorum ;) iyi sabahlar..
Safa Arıkan
04-05-2006, 10:00
Arkadaşlar kusura bakmayın ama yok daum şunu yapsaymış yok alex i çıkartmasaymış yok çizgiden dönen top gol olsaymış, yok aurelio kırmızı kart görmeseymiş falan tarzı şeyleri tartışmak saçma bence, özür dilerim ama bu saatten sonra bunları tartışmanın *hiç bir manası yok yok olan olmuş bjk kupayı aldı, uzatmada gollerini attılar aldılar kupayı.Kupa başka bir bahara kaldı.Lig'e bakacaz artık.Yenilsende yensende taraftarın senle üzüntünde sevincinde seninle birlikte...
Yusuf Akan
04-05-2006, 10:44
Sevgili Tuncay'ım ve takımım inanki sizleri çok ama çok seviyoruz,lütfen ama lütfen bizleri bu kadar üzmeyin nolur...biliyoruz bir çok maçta bize fazlasını verdiniz,tek pas yapmak o kadar mı zor..."Keçinin olmadığı yerde koyuna abdurrahman çelebi derler" sözü varya bu tür insanları söz sahibi yapıyoruz inanınki.fazla bir şey yazmak istemiyorum.Eminim ki sizde bizim kadar üzüldünüz kahroldunuz.Hem sizi kızdıracak leş kargaları olmayacak etrafınızda.ama bize çok dukunuyo.lütfen bunlara bir daha söz hakkı vermeyin....Tek Hedef Tek Paroa Lig şimpiyonluğu.
Burak Çankaya
04-05-2006, 11:42
Senelerdir maça giderim hiç bu kadar bağırdığımı hatırlamıyorum. Ama Atatürk stadı öyle biyerki duyulmuyor. Bi de tribün organizasyonu tam kurulamadı gfb ile kopukluk oldu çoğu zaman biz onları onlar bizi duyamadı. Kapalı çok sessizdi bizi biraz kurtaran açık tribün oldu.. Ama neticede kupayı alamadıktan sonra ben bunları anlatmışım ne olacak gelen herkese teşekkürler..
Onur Aloğlu
04-05-2006, 11:53
Acımasızca eleştirmek çok yanlış olur takımımızı. Bu takım zihinsel ve fiziksel olarak çok yorgun olmasına rağmen 2-0 dan 2-2 ye getirdi maçı. Hem de yeri ne olursa olsun, ligde sıralamada kaçıncı olursa olsun ezeli rakibi karşısında başardı bunu. Üstelik yorgunluk ve kupa baskısının haricinde kafaların bir köşesinde de adil! bir şekilde devam eden lig mücadelesi vardı. Karşımızda ise kupayı alması halinde yönetimini, taraftarını, boşa geçen koca sezonu kurtaracak; bütün sezon boyunca dinlenmiş bir ekip vardı.
Çınar Şahin
04-05-2006, 11:54
Son donemdeki federasyon kararlari, rakip kuluplerin takindiklari tavirlar ve bu macin hakeminin tavri caldiklari calamadiklari, kupanin sahibi, kime hediye edilecegi, Turkiye'de aile fotograflarinin onemi kimin kimin nesi oldugu uzerine belki de soylenecek cok sey var ama...
Aziz Yildirim'in da dedigi gibi
"Bazen susmak da erdemdir".
Sevgiler
Cinar
Sercan Okur
04-05-2006, 12:40
Özellikle 2.yarı iyi bağırdık ancak hem GFB'nin uzak olması hemde stadın akustiğinin kötü olması bayağı etkiledi. İzmir seyircisi destek vermeye değil 2 büyük takım izlemeye gelmişlerdi ayağa bile kaldırmak zordu.
Alex'in sakatlanıp çıkması, ardından da Marco'nun atılması üst üste geldi hem takım hemde biz kısa süreli şok yaşarken golü yedik. Çevirdiğimiz maçı hediye ettik. Maç sonrası ilginç bir ensantane de Gsaray bayraklı 2 aracın stad etrafında korna çalarak tur atmasaydı.
Başar Kantar
04-05-2006, 12:46
ensantane de Gsaray bayraklı 2 aracın stad etrafında korna çalarak tur atmasaydı.
EZİKLERİN KARDEŞLİĞİ
her zaman sinemalarda...
Arif Akdemir
04-05-2006, 13:02
Biliyorum çok çok alakasız bişiy ama maçtan sonra şu vidyoyla hayata döndüm. o yüzden burada paylaşmak istedim.
http://youtube.com/watch?v=PgG3xjZz934&search=gen
izleyenleriniz vardır belki yıkım bişiy :)
kardeş ne alaka burda bu ?? kendinde demişissin, alakasız biliosun nie koydun bunu buraya .. maçın tartışması yapılırken çok saçma bu yaptığın...
Senelerdir maça giderim hiç bu kadar bağırdığımı hatırlamıyorum. Ama Atatürk stadı öyle biyerki duyulmuyor. Bi de tribün organizasyonu tam kurulamadı gfb ile kopukluk oldu çoğu zaman biz onları onlar bizi duyamadı. Kapalı çok sessizdi bizi biraz kurtaran açık tribün oldu.. Ama neticede kupayı alamadıktan sonra ben bunları anlatmışım ne olacak gelen herkese teşekkürler..
tw.den izledim maçı 90dk azda olsa(sahanın tribünlere uzak olması yada yayıncı kuruluşun mikrofonları nereye koyduuda önemli) sesinizi duyduk ama uzatmalarda hiç ama hiç sesiniz çıkmadı.. anlamadıım takım maçı 2-0dan 2-2ye getirdikten sonra neden sustuunuz bilmiyorum ordaki atmosferi ama bence dahada hırslanıp stadı inletmeniz gerekirdi.. takımın size en çok gerektiği dakkalar uzatmalardı...
Ozan Çetinkaya
04-05-2006, 13:43
Üşenmedim tüm yazıları okudum arkadaşlar..Tamam maç bitmiş kupayı bejeke almış götürmüş ama "ezikler sevinsin" gibi bi cümle kurmak en büyük ezikliktir söyleyeyim.ozaman hiç katılmasaydık türkiye kupası organizasyonuna madem gereksiz bir kupa..ki birkaç yıldır alamadığımız değil 23 yıldır alamadığımız bir kupa..artık ütopya gibi bişey oldu türkiye kupası bizim için...
şampiyonluk elbette daha önemli türkiye kupasından ama unutmamak gerekirki son iki yıldır tribünlerden yükselen ses "iki kupayı getirin bize,canımızı verelim size"dir...bu durumda böyle bir kupanın kaybedilmesini önemsememek ayıptır..hadi türkiye kupasını da geçtim,fenerbahçe katıldığı her turnuvada şampiyonluğu hedeflemiştir..finalde kaybetmek yada 2. olmak başarı değildir bizim için..
maça geçmek gerekirse iki farklı takım vardı her iki yarıda da...ilk yarı gördüğüm takım sezonun en kötü futbolunu,ikinci yarıdaki takım ise sezonun en iyi futbolunu oynadı...genele bakıldığında kupayı hakeden bizlerdik ama futbol işte..atamayana atarlar kuralı yine vuku bulmuştur.
maç esnasında bir çok eleştirim vardı bazı futbolculara..burdaki arkadaşlar yazmışlar zaten düşüncelerimi...bunun için tekrardan yazmaya gerek yok..
sonuç olarak arkadaşlar kaybedilen kupa ufak bir kupa değildir..prestiji yüksek bir kupadır.."ezikler sevinsin"mantığıyla bakılacak bir kupa değildir...ne yapalım gitti kupa ama bizim desteğimiz sürmelii..sizlerinde dediğiniz gibi son iki maçımız ve ilk maçta taraftar desteği malesef yok...maça taraftar alınmayacak olması taraftarların stad önüne giderek ordan takımını desteklemesine mani değildir..onun için herkes erciyes maçı için stadın önüne gelsin ve sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyuralım,rakiplerimize ve federasyona karşı da gövde gösterisi yapmış oluruz.
Yusuf Akan
04-05-2006, 14:00
sonuç olarak arkadaşlar kaybedilen kupa ufak bir kupa değildir..prestiji yüksek bir kupadır.."ezikler sevinsin"mantığıyla bakılacak bir kupa değildir...ne yapalım gitti kupa ama bizim desteğimiz sürmelii..sizlerinde dediğiniz gibi son iki maçımız ve ilk maçta taraftar desteği malesef yok...maça taraftar alınmayacak olması taraftarların stad önüne giderek ordan takımını desteklemesine mani değildir..onun için herkes erciyes maçı için stadın önüne gelsin ve sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyuralım,rakiplerimize ve federasyona karşı da gövde gösterisi yapmış oluruz.
Sonuna kadar katılıyorum...
Kerim Şahin
04-05-2006, 14:55
acımız büyük ama sağlık olsun bu kupa bize nasip değilmiş ne yapalım.:( :( :( bu maçı unutup lig maçlarına konsantre olmalıyız artık. :'( :'( :'( (*)(*)(*)haydi KANARYAM(*)(*)(*)
Onur Aloğlu
04-05-2006, 15:45
Sevgili Ozan arkadaşım yazında haklı olduğun noktalar oldukça fazla... Ancak senin deyiminle "prestiji çok yüksek olan kupayı" kaybettiğimiz için ne yapalım? "Tüh tüh, vah vah" demenin bir faydası yok. Değerli teknik direktörümüzün çok iyi bir sözü vardır: "sevinmek için 24 saatimiz var" Ben üzülmek için de en fazla 24 saatimizin oluğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra artık Erciyes maçına konsantre olup, tüm pozitif enerjimizi o maça yoğunlaştırmalıyız. Kupanın biri gitti, gelseydi güzel olacaktı... Fakat "ahlar vahlarla" vakit geçirip ikinci kupayı kaybedersek kupa finalinden sonra yaşadığımız büyük üzüntü bize 2 kat koyar.
Mustafa Kaplan
04-05-2006, 15:57
tw.den izledim maçı 90dk azda olsa(sahanın tribünlere uzak olması yada yayıncı kuruluşun mikrofonları nereye koyduuda önemli) sesinizi duyduk ama uzatmalarda hiç ama hiç sesiniz çıkmadı.. anlamadıım takım maçı 2-0dan 2-2ye getirdikten sonra neden sustuunuz bilmiyorum ordaki atmosferi ama bence dahada hırslanıp stadı inletmeniz gerekirdi.. takımın size en çok gerektiği dakkalar uzatmalardı...
Biz 120 dakika bagirdik sagolsun Inanc kardesimizin ornek alinmasi gereken ruhu tum unifeb tribununde hakimdi mac boyunca. Diger renktaslar cogu zaman bagirmadi bagirdigi zaman da kendi kendilerine tezahurat baslatma egilimindeydiler. bu da ugultuya neden oldu, bizim tezahuratlarimizi da baltaladi birbakima.. Tribunu begendinmi dersen ben hic begenmedim. Ama ünifebi sorumlu tutmuyorum, tanidigim, mac icinde goz temasi kurdugum herkes takimini destekledi.
Onur Baş
04-05-2006, 17:11
Maçın ikinci yarısında da çok iyi oynamadık. Sadece baskılıydık ve baskımız genellikle ceza yayı üzerindeki kalabalığın içinde eriyordu. Sadece Anelka'nın 1 driplingini hatırlıyorum o da auta çıktı zaten. Uzatmalarda iki takım da yorulunca Fener kalite farkıyla bazı pozisyonlar buldu, atamadı. Ama bu yenilgi için de ne Daum'u ne takımı suçlarım. Ligde de haftalardır süren rakiplerimizin uyguladığı tahrikler, takım üzerindeki baskı, yoğun tempolu maçlar sonunda yine bu mücadele alkış toplamalı. 3 gün öncekinden daha beter bir pozisyondan maçı çevirebilirdik; bana kalırsa bizim hakkımızdı. Bir de Serkan gibi enerji deposu adamın 90 dk sonrasında daha hareketli gözükmesini bekledim.
Bülent Demirlek faulleri ve penaltımızı dengeli verse zaten almıştık bile o da ayrı konu. Yayıncı kuruluşun da ne penaltı pozisyonunu ne tartışmalı faullerimizi gösterdiğini hatırlamıyorum; bu tutumlarını değiştirmeyecekleri zaten belliydi.
Ayrıca Mehmet Yozgatlı'nın sadece golü değil oyunu da hepimize gurur vermiştir. Bu takım her türlü alkışa layık. İyi yoldayız.
kardeş ne alaka burda bu ?? kendinde demişissin, alakasız biliosun nie koydun bunu buraya .. maçın tartışması yapılırken çok saçma bu yaptığın...
maçın gerginliğini üzerinden atma amaçlı bişiy olduğundan buraya koymak istedim. alakalı kısmı budur; orada da belirttim zaten. karın ağrıtacak bir durum yok.
Eray Karabağlı
04-05-2006, 17:24
Tv'den sesimizin gelmemesi sadece yayıncı kuruluşun mikrofonlarının yerleştirilmesiyle alakalı bişey.Maçı açık(maraton)tan izleyen bjk li arkadaşım bizlerin çok iyi bağırdığını söledi.(Özellikle gfb'nin hiç susmadığından,çarşıya üstünlük kurduğundan)Ayrıca yayıncı kuruluş tamamen yanlı kuruluş gibi hareket edip bizim tribünleri hiç göstermezken devamlı diğer tribünleri göstermiş,M.Yozgatlı'nın penaltı pozisyonunun tekrarını göstermemiş.Yani eğer stadda sesimizi duyamadıysanız bu stadda olan arkadaşlarımızdan kaynaklanmıyor.
2. Yarının başlamasıyla itibaren çok iyi tezehürat yaptık.(2-2 yle değil.)Ama tabiki stad son derece kötü,tezehürat için elverişsiz.Gelen arkadaşlarda bundan yakınmakta haklı.Gerçekten bizler için çok önemli bi kupayı kaybederek morallerimiz bozulduysa da lig şampiyonluğuyla bu üzüntüyü dindirebilceğimizi inanıyorum.
Hakan Güneş
04-05-2006, 17:25
uludag universıtesı olarak ıst'dan gelıp bızı bursdan alan arkadaslarımıza ve bızımle ılgılenen tum kardeslerıme tesekkurlerımı ıletırım..
maca gelınce macdan ben pek bısey anlamadım..cunku bulundugumuz kısımdan pozısyonlar netlık kazanmıyordu..
bagırma olayına gelınce ınanc arkadasımız elınden gelenı yaptı ve bence gayet guzel tezahuratlar yapıldıgına ınanıyorum..
kaybettık kupayı ama unutmayalım sampıyonlar lıgıne yıne bız gıtcez ;) ;)
(1.notum hakem kotuuydu ama bulent demrılek bır fenerbahce taraftarıdır..ama maalesef ust mercılerden fenerı ezz seklınde bı talımat gelmıs acıkcası..
2.notum bjk taraftarlarına fenerbehce seyırcısınden daha fazla bılet verılmıstır
3.notum saat 19.15 'de kapıların kapanıp bızden 3arkadasımız ,ayrıca 3.000 kaadar fenerbahce seyırcısının bıletlerı odugu halde ıcerı alınmaması daayrı bır rezalettı dıyorum
4.notum yol boyunca cesıtlı yerlerde durduk ve bjk taraftarlarıyla aynı mekanda yemek yedık..hıc bı taskınlık olmadı ..demek kı ısteyınce oluyormus..bız ınsanız sonucta bıraz mantık,bıraz hosgoru herseyın ustesınden gelmesıne yardımcı oluyor)
saygılar....
Akif Ahmetoğlu
04-05-2006, 19:52
Aldırmayın çocuklar;
İşinize bakın, işimize bakalım
Benim Fortis midir ismi ne olduysa Türkiye Kupası yazdığımı, bu kupaya ilişkin bir iddia belirttiğimi hangi yazımda okudunuz. Bulamazsınız. Dikkat edin, son yazılarda bile Beşiktaş ile kupa finali konusunda tek satır yazmadım. Çünkü, ben, geçen yılki yazılardandan belki hatırlarsınız, bu Türkiye Kupası –çifte kupa- muhabbetinden hiçbir zaman hazzetmedim. Çünkü bu kupayı hiçbir zaman önemsemedim ve gereksiz ve anlamsız bir angarya olarak gördüm.
Bu öyle bir kupa ki, bakın Avrupa’daki örneklerine adını bile duymadığınız ikinci lig takımları bile kazanıyor. Almanya’da Bayern’in, İngiltere’de Manchester United ya da Liverpool’un, şimdilerde Chelsea’nin, İspanya’da Real Madrid ya da Barcelona’nın, İtalya’da Juventus veya Milan’ın, Fransa’da Lyon “çifte kupa” kazanmış olmakla şişindiğini duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü bunlar çifte kupa kazanmazlar, kupayı mutlaka ve pek de önemli olmayan bir takım kazanır. Ama, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa deyince akla kupayı kazanan takımlar değil, yukarıda isimlerini yazdığımız o takımlar gelir; yani şampiyonlar.
Kupayı kazanınca gideceğiniz yer, lig üçüncüleri ile dördüncülerinin filan gittiği UEFA. Şampiyonlar ise Şampiyonlar Ligi’ne gidiyorlar. Benim için –ve futbol ile ilgili herkesin olabileceği gibi- önemli olan Lig’dir, Lig Şampiyonluğudur.
O yüzden, bu kupayı hiçbir zaman kafaya takmadım. Yazılara konu bile yapmadım. Hatta, Fenerbahçe üzerinde psikolojik bir baskıya sebep olabileceği –ve olduğu için- hiç de bu kupa muhabettinden hazzetmedim.
Kupa’yı alsak fena mı olurdu?
Yoo, hayır; çok iyi olurdu. En önemlisi, Galatasaray-Beşiktaş koalisyonu, Kulüpler Birliği ve Federasyon ittifakından oluşan “Anti-Fenerbahçe Cephesi”ni sahada susturmak ve madara etmek açısından çok çok iyi olurdu.
Ama, olmadı diye de kıyamet kopmaz. Asıl önemlisi, Lig Şampiyonluğu. Fenerbahçe, işine bakmalı ve seyircisiz oynatılmasına karar verilen Kayseri Erciyes maçı komplosuna odaklanmalı, bu komployu ve komploları boşa çıkartmalı. Önümüzde iki 90 dakika var. Bu maçları almak ve Şampiyon olmak zorundayız. Bayern’in, Barcelona’nın, Lyon’un, Chelsea’nin, Juventus’un yanında yerimizi almalıyız. Aldırmayın çocuklar, işinize bakın.
Ve, bir de puan cetveline bakın; Fenerbahçe 77 puan; Beşiktaş 51 puan. 32 maçta arada 26 puan fark var. Bir maçla, bu puanın gösterdiği fark ortadan kalkmaz. Takmayın kafaya.
Bu arada, Fenerbahçe camiasının genel kanısı, Beşiktaş’ın bu hafta sonu Galatasaray’a yatacağı şeklinde. Beşiktaş başkanı’nın şu günlerde Galatasaray ikinci başkanı ile yediği içtiği ayrı gitmediği bir sırada bu gibi düşünceler doğal. Önemi yok. Göreceğiz. Beşiktaş, Galatasaray’a yatsa da, siz, Kayseri Erciyes’i ve Denizlispor’u geçtiğiniz takdirde Şampiyon’sunuz. Kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi bizim elimizde.
Bu kupa kazanılsa çok iyi olurdu ama olmadı. Asıl önemlisi kupa değildi. Hiçbir zaman da olmadı. Önemli olan Lig Şampiyonluğu. İzmir’deki maça Daum’un dediği gibi 24 saat üzülün ve aldırmayın çocuklar. İşinize bakın, işimize bakalım.
Çocuklar İnanın;
İnanın Çocuklar;
Güzel Günler Göreceğiz;
Güneşli Günler…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gerçekten çok hoşuma gitti Cengiz Çandarın yazısı
zaten takip ettiğim 3-4 yazardan biri
Ozan Çetinkaya
04-05-2006, 23:00
Sevgili Ozan arkadaşım yazında haklı olduğun noktalar oldukça fazla... Ancak senin deyiminle "prestiji çok yüksek olan kupayı" kaybettiğimiz için ne yapalım? "Tüh tüh, vah vah" demenin bir faydası yok. Değerli teknik direktörümüzün çok iyi bir sözü vardır: "sevinmek için 24 saatimiz var" Ben üzülmek için de en fazla 24 saatimizin oluğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra artık Erciyes maçına konsantre olup, tüm pozitif enerjimizi o maça yoğunlaştırmalıyız. Kupanın biri gitti, gelseydi güzel olacaktı... Fakat "ahlar vahlarla" vakit geçirip ikinci kupayı kaybedersek kupa finalinden sonra yaşadığımız büyük üzüntü bize 2 kat koyar.
aynı görüşteyiz
Sinan Bıçak
04-05-2006, 23:05
24 senedir almamışız bi 24 sene daha almayız.İnsanlar 2006 yılında kimin kupayı aldığını değil kimin şampiyon olduğunu konuşacaklar...
Burhan Günarslan
04-05-2006, 23:58
fenerbahçemiz :2
hakem+ulusoy+bjk : 3
8)
Onur Baş
05-05-2006, 01:20
tek dert, uzun süre kazanılmaması ve 6s jimnastikspor'un toptan dize getirilememesi oldu zaten prestijle uzaktan yakından alakası yok gerçekten.
bir de 750.000 ytl fazla alacaktık o ii olurdu.
Bjk yine 1 sene kaybetti kanımca. Anadolu'nun yıldızlarına (!) talip olduklarını duyar olduk yine her sezon sonu olduğu gibi. Bu galibiyetle de yönetim yerinde kalır ve yine aynı zihniyetle devam ederler.
Bu takıma çok çok güveniyorum. Seneye çok iyi işler yapacağız. Her sene biraz daha iyiyiz.
Başar Kantar
05-05-2006, 01:27
24 senedir almamışız bi 24 sene daha almayız.İnsanlar 2006 yılında kimin kupayı aldığını değil kimin şampiyon olduğunu konuşacaklar...
Çok haklısın...Bide bişey ekliceğim bi yerde okudum...Avrupada ki büyük kluplerde bu kupaları pek takmıyolar...mesela Lyon 33 senedir evet yanlış duymadınız 33 senedir Fransa kupasını alamıyor amaaaa ne yapıyor 5 senedir üst üste şampiyon oluyor ve şu anda Fransadan bir takım söle dediğiniz zaman akla ilk gelen takım Lyon oluyo eskiden PSG zamanıydı ama şimdi PSG ligde 7-8 civarı dolaşıyo ve bu sene Fransa kupasını PSG aldı ve Marsilyayı yendi...Peki bu bilgiyimi çok biliyosunuz yoksa Lyonun şampiyon olduğunumu daha çok..
Örnekleri çoğaltabiliriz Real zaragozadan 6 yedi barça da zaragozadan 4 yedi elendiler.kupayı kim aldı koca İspanyada Espanyol...belki iyi takım ama küme düşmeye oynuyorlar...
Milan bile 27 senedir alamamış ve geçen sene hasretine son vermiş...
Kısacaası tamam belki önemli değil ama büyüklük ülkenin kupasıyla değil ŞAMPİYONLUKLA belli olur ve yurt dışında herkes şampiyon kim oldu? diye sorar Fortıııısss kupasını kim aldı diye sormazlar...Biz şampiyonlar liginde oynayıp cebimizi doldururken..kupayı alanlar gitsinler iki senedir olduğu gibi 5 takımlı gurpta 4. olup elensinler...Olmaz olmaz değil bejeke bu bize laf atacağına kendi hallerine baksınlar...
Biz ne olursa olsun Şampiyonluk için kenetlenmeliyiz ve sonuna kadar desteğimizi sürdürmeliyiziii
Hep Destek Tam Destek...
Baran Kutlu
05-05-2006, 02:19
daum aurelioyu çıkarsaydı hiç sinirlenmezdim Baran çünkü dediğim gibi bağıra bağıra ben atılacağım diyordu.serkanı oyuna oyuna alırken alexi çıkarmasına ise şaşırdım.maç belki penaltılara gidecek bu takımın penaltıcısı alex...
kardeş iyi güzel diyosun da alex sakat diye çıkartıldı,hem sakat olmasa da taze kan ihtiyacımız vardı ve daum da degişiklik hakkını alexten yana kullandı.maç esnasında bende senin gibi düşündüm sonucta alex penaltıcımız ama sonra bir arkadaşımla yaptıgım konusmada "penaltılara bırakmadan bu işi bitirmek istedi daum" dedi ve bana da mantıklı geldi bu..neyse oldu bitti geçmiş olsun.SEvgi eylem gerektirir ; HEP DESTEK TAM DESTEK!!
Emre Benlier
05-05-2006, 11:31
113 dakika hiç susmadık! Ama nedense sesimiz gitmemiş he bu arada izmirliler maç izlemeye gelmiş(!) anca 2-2 den sonra kalkabildiler!
Volkan Güler
05-05-2006, 12:07
Haber:
Skandal!
Yer; İzmir’in Üçkuyular semti... Mekan; Derya restoran... Beşiktaşlı yöneticiler, Çarşı Grubu üyeleri hep birlikte yemekteler. Yanlarında biri daha var: Bülent Demirlek. Yani saatler sonra finali yönetecek hakem
05.05.2006
FANATİK ortaya çıkardı
Beşiktaş’ın 3-2’lik sonuçla şampiyonluğa ulaştığı Fortis Türkiye Kupası Finali öncesi şok bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Merkez Hakem Kurulu’nun bu kritik sınava atadığı hakem Bülent Demirlek, karşılaşmaya sayılı saatler kala Siyah-Beyazlı yöneticiler ve Çarşı Grubu Üyeleri ile aynı masadaydı. İzmir’in Üçkuyular semtindeki Derya restoranda, Kara Kartallar’la birlikte yemek yiyen Demirlek, aynı günün gecesinde ise Atatürk Stadı’nda düdük çalıyordu.
Yıldırım zehir zemberek
Verdiği kararlarla eleştiri alan Demirlek konusunda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın rahatsızlığı büyüktü. Yıldırım’ın, maç bittikten sonra soyunma odası koridorlarında hakemlere, “Başkanınızın verdiği işi çok iyi yaptınız. Tebrik ederim. Bunu unutmayacağım, bir kenara yazacağım ve hesabını bir gün mutlaka soracağım” dediği iddia edildi. Demirlek ve yardımcılarının Başkan Yıldırım ile yüzyüze gelmediği, ancak temsilcilerin olaya bizzat tanıklık ettikleri ileri sürüldü.
http://www.e-kolay.net/fanatik/futbo...HaberID=380554
bu kocakafalı demirören iş yapacağı kişilerle önce yemek yiyor demek ki...
polatlada yemek yemişti hafta sonu yataşşşşşşş...
Arıkan Altay
05-05-2006, 13:16
Çok haklısın...Bide bişey ekliceğim bi yerde okudum...Avrupada ki büyük kluplerde bu kupaları pek takmıyolar...mesela Lyon 33 senedir evet yanlış duymadınız 33 senedir Fransa kupasını alamıyor amaaaa ne yapıyor 5 senedir üst üste şampiyon oluyor ve şu anda Fransadan bir takım söle dediğiniz zaman akla ilk gelen takım Lyon oluyo eskiden PSG zamanıydı ama şimdi PSG ligde 7-8 civarı dolaşıyo ve bu sene Fransa kupasını PSG aldı ve Marsilyayı yendi...Peki bu bilgiyimi çok biliyosunuz yoksa Lyonun şampiyon olduğunumu daha çok..
Örnekleri çoğaltabiliriz Real zaragozadan 6 yedi barça da zaragozadan 4 yedi elendiler.kupayı kim aldı koca İspanyada Espanyol...belki iyi takım ama küme düşmeye oynuyorlar...
Milan bile 27 senedir alamamış ve geçen sene hasretine son vermiş...
Kısacaası tamam belki önemli değil ama büyüklük ülkenin kupasıyla değil ŞAMPİYONLUKLA belli olur ve yurt dışında herkes şampiyon kim oldu? diye sorar Fortıııısss kupasını kim aldı diye sormazlar...Biz şampiyonlar liginde oynayıp cebimizi doldururken..kupayı alanlar gitsinler iki senedir olduğu gibi 5 takımlı gurpta 4. olup elensinler...Olmaz olmaz değil bejeke bu bize laf atacağına kendi hallerine baksınlar...
Biz ne olursa olsun Şampiyonluk için kenetlenmeliyiz ve sonuna kadar desteğimizi sürdürmeliyiziii
Hep Destek Tam Destek...
+1907...
hep destek tam destek!!
Ali Yılmaz
08-05-2006, 08:21
Maçta hiç susmadık iki grup 120 dk hiç susmadan bağırdı sadece tribünlerin tamamını devreye sokamadık bir türlü..bejekeliler az bağırdı ama tüm tribün bağırdı..o yüzden dikkat çektiler..maç öncesi onları tribünde ezdik resmen ;D
kısmet değilmiş bu sene de kupa..birilerinin karşı takıma hediyesi oldu remen..seneye 100.yılımızda üst üste 4.şampiyonluğumuzu,kupa şampiyonuğumuzu ve avrupadaki başarılarımızı hep beraber kutlamak dileğiyle :*
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.