Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakem Skandalı
1907 ÜNİFEB
02-05-2008, 00:04
Bugün Fenerbahçemiz ile Eczacıbaşı karşı karşıya geldi. Maçı Fenerbahçemiz 3-0 rahat bir şekilde alacakken takımımızın karşısına hakemler çıktı. Eczacıbaşı adına aldıkları sayılar ile maçın galibini Eczacıbaşı olarak belirlediler.
Yarım metre elin üzerinden giden topun blok aut diye nitelendirilmesini hata olarak görmüyoruz, göremiyoruz.Bu sayıları Eczacıbaşı adına alınan sayılar olarak görüyoruz. Voleybolu az çok bilen hekes bunun ne oldugunu gördü, nitelendirdi.
Görünen o ki Fenerbahçemiz'in bugüne kadar hakemlere rağmen hem erkeklerde hem de bayanlarda finale çıkması bazı çevreleri oldukça rahatsız etmiş. Buraya kadar hakemlere karşı geldik ama artık öyle şeyler olmaya başladı ki karşı koymak imkansız hale geldi. Caferağa'da oynayacağımız ilk maçta hakemler çıkıp Eczacıbaşılı oyuncular yerine manşet karşılarsa veya smaç vurursa bile şaşırmayacağız. Hakemlerin bugüne kadar yaptıklarını ve bugün yaptıklarını kınıyoruz. Bundan sonrada dürüst olmalarını umuyoruz.
Karşımızdakiler unutmasın ki karşılarında 25 milyon taraftarı olan Türkiye’nin en büyük camiası var. Bu yaptıkları karşısında elbet bir gün bu insanlar ezilirler ve ezilecekler.
1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği
İlker Kökdemir
02-05-2008, 01:47
Bu akşamki maçta hakemlerin yaptıklarının voleybol içindeki küçük hatalardan olmasını temenni ederdik ama malesef değil,gözgöre göre maçı Eczacıbaşının alması için hakemler tarafından ne gerekiliyorsa yapıldı.
Arkadaşlar Bayan Voleybol takımımız finale bileğinin gücü,alınteri ile hakederek geldi.Şampiyonluk Sarı Meleklerimizin hakkı,bu kadar haksızlığa karşı,takımımız ve bizler bu maçta üzüldük,maçın hakkı bizimdi ama olmadı,engellendik.
Sarı Meleklerimize olan inancımızı ve sevgimizi göstermek ve Fenerbahçemize sahip çıkmak adına 4 Mayıs Pazar günü saat 15:00'te Caferağa Spor Salonunda oynanacak FENERBAHÇE-Eczacıbaşı maçında kalabalık bir şekilde üzerimizde 1907 Ünifeb ürünleri ile tribünde olmalıyız.
Fenerbahçemize her branşta sahip çıkmaya devam edelim.
Fırat Kocadağ
02-05-2008, 04:06
İnsanların emekleri bu kadar kolayca harcanmamalı... Böyle bir yazıyı görmek çok üzücü... Art niyet yok demek istiyorum ama bir yere kadar. Yeter artık!!!
Sercan Okur
02-05-2008, 10:53
Kritik yerlerde saçma kararlarla göz göre göre emekler çalındı. 3-0 kazanacağımız maçı malesef 3-2 kaybettik. Taraftar olarak bize düşen görev pazar salonu doldurup en iyi cevabı orda vermek.
Doğa Aydın
02-05-2008, 10:55
Art niyet yok falan degil Firat. Alenen art niyet bu.
Dun mac "Fenerbahce Kongre Uyesi" oldugu iddia edilen bir kukla tarafindan elimizden calindi.
Pazar gunu, hakemleri satin almanin, federasyonu kendine usak etmenin, spora cirkinlik bulastirmanin intikami Caferaga'da alinacak!
Burçay Tiftikçi
02-05-2008, 15:39
Bütün sene boyunca hakem hataları il karşı karşıya geldik.Bunların hata oldugunu düşünmek istedik hep ama her maçta her maçta aynı şeylerin sadece bizim aleyhimizde olması tesadüf olamaz.Voleybolda müessese takımlarının hegamonyası var , bu hegamonyaya Fenerbahçe'nin yavaş yavaş son vermesi bazı çevreleri oldukça rahatsız etmiş.Bu rahatsızlıklarıda daha devam edecek gibi görünüyor.Bize düşen takımımızı daha güçlü desteklemektir.Onlar hakemlerle 7 kişi oynuyorsa bizde taraftarla 7 kişi oynamalıyız.
Mehmet Özkarslı
02-05-2008, 16:25
futbolda ve basketbolda hakemlerin oyuna her şekilde etki ettiğini zaten biliyorduk ama belkide ilk defa bir voleybol maçına böylesine etki edildiğini gördüm hemde açık bi şekilde.her ne kadar 2-0 önde olduğumuz çok güzel oynadığımız 4. sette maç sayısı attığımız bir maçı kazanmalıydık ama açık yanlı kararlar bu maçın sonucuna bariz bir şekilde etki etmiştir.
bunların tekrar yaşanmamasını dilemekten ve tepkimizi koymaktan başka yapabileceğimiz bişey yok sanırım.
Eray Ayhan
02-05-2008, 17:31
Yazı hürriyete de cıkmış.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/8843588.asp?gid=229&sz=86205
Burçay Tiftikçi
02-05-2008, 17:52
Yazı hürriyete de cıkmış.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/8843588.asp?gid=229&sz=86205
Tepkimizin yerine ulaşması sevindirici.
İlker Kökdemir
03-05-2008, 01:24
Tepkimizin yerine ulaşması sevindirici.
Haklı olduğumuzu ve tepkimizi basın aracılığı ile göstermiş olduk,güzel oldu.
Erdem Özdamar
03-05-2008, 01:33
Çim saha,parke ve ya havuz hiç farketmez.Sarı lacivert aleyhine olduğu müddetçe bu tip olaylar görmek beni artık şaşırtmıyor.
İpek Sezer
03-05-2008, 01:38
maçı izledim ve deliye döndüm ama şöyle düşünün arkadaşlar son maç eczacıbaşının evinde olacak ve takımımız orda kupayı kaldıracak (İNŞALLAH)
Sercan Okur
03-05-2008, 10:40
Sabah gazetesi de açıklamaya yer vermiş.
http://www.sabah.com.tr/haber,C474D860EF3744BCBE894612D41E5EDD.html
İLBEYLİ ÜYELİKTEN ATILSIN
Kadir İlbeyli'nin Fenerbahçe kongre üyesi olduğunun ortaya çıkması tepkileri iyice arttırdı. Taraftar sitesi antu.com'da, "Kadir İlbeyli galibiyetimizi ve şampiyonluğumuzu çaldı. Fenerbahçe kongre üyeliğinden atılsın" kampanyası başlatılırken, 1907 Ünifeb de Hakem Skandalı başlığıyla bir açıklama yaparak şu görüşlere yer verdi: "Yarım metre elin üzerinden giden topun blok aut diye nitelendirilmesini hata olarak görmüyoruz, göremiyoruz. Bu sayıları Eczacıbaşı adına alınan sayılar olarak görüyoruz. Voleybolu az çok bilen herkes bunun ne oldugunu gördü. Görünen o ki Fenerbahçemiz'in bugüne kadar hakemlere rağmen hem erkeklerde hem de bayanlarda finale çıkması bazı çevreleri oldukça rahatsız etmiş. Caferağa ilk maçta hakemler çıkıp Eczacıbaşılı oyuncular yerine manşet karşılarsa veya smaç vurursa bile kesinlikle şaşırmayacağız."
Yiğit Arın
03-05-2008, 15:32
Gösterilen tepkiden ve basında bulduğu yankıdan dolayı gurur duydum. Türkiye'nin en büyük gazetelerinde yer bulan tepkiler verebiliyor olmamız "Taraftarı olduğumuz Fenerbahçe Spor Kulübü için bilinçli, etkili ve güçlü bir kamuoyu desteği yaratmak" hedefimiz için çok önemli.
Umarım bu tepkinin sonuçlarını da elde ederiz, takipçisi olalım.
Hakan Altunay
03-05-2008, 20:02
Tepkinin en önemli ulusal gazetelerde yer bulması cidden sevindirici. Yıllardır uğraştığımız "artı değerler sağlama, etkili kamuoyu" kavramlarının oluşması ve saygın gazetelerde bizim yorumlarımıza yer verilmesi gurur veriyor gerçekten. Anlık tepkileri hızlı verdiklerinden dolayı Web Komitemizi kutlarım.
Maça gelirsek söylenecek söz yok ama inanıyorum ki bu hesap yine filede görülecektir.
İnanç Gülfidan
03-05-2008, 20:53
Voleybolla çok içli dışlı olan, takip eden biri değilim ama bu maçı başından sonuna izledim. Hakemler maç boyunca 3 hata yaptı. Birisi gerçekten 'hata'dan öteydi, biri yapılabilecek bir hataydı diğerini ise televizyondan defalarca göstermesine rağmen hakem haklı mı değil mi karar veremedim. Sonuçta maçı kaybettik ama bence hakemlerin etkisi olmuş olsa da bu maçı kaybetmemize hakemler sebep olmadı.
Aynı günün akşamı sitemizde "Hakem Skandalı" başlıklı haberi görünce çok şaşırdım, araştırdım ve Amatör Branşlar Çalışma Grubu'nun girişimiyle bu haberin yazıldığını öğrendim. Bana göre bu maç için bu kadar tepki gösterilmesi yanlıştı ama öğrendim ki bütün sene hakemler takımımızın başarılı olmaması için ellerinden geleni yapmışlar. Bu ligleri tekelinde tutan müessese takımlarının başarısının devam etmesi için çabalamışlar.
Sonuçta anladım ki konu hakkında bilgili arkadaşlarımız bu maçı tek başına değerlendirmemişler, bütün bir sene yapılanların üzerine bu maç bardağı taşıran son damla olmuş ve bu yazı hazırlanmış. Basının olaya gösterdiği ilgiye de bakılırsa doğru bir hamle yapmışlar.
Amatör Branşlar Çalışma Grubu kurulurken 1907 ÜNİFEB'e ve Fenerbahçemiz'e sadece salonlarda değil, sesimizi duyurabileceğimiz her alanda destek olmak hedefti. Bu hedef için Amatör Branşlar Çalışma Grubu'nun yapmış olduğu bu hareket, ilk başta haksız olduklarını düşünmeme rağmen beni çok sevindirdi ve açıkcası mahçup etti.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.