PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google Şifrenizi Çaldırmayın


Esra Çetin
07-05-2008, 11:57
Google Adwords ve Adsense, dünya çapında Internet reklamlarında büyük bir Pazar payına ve buna paralel olarak da büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Kötü niyetli bilgisayar programcılarının ana hedefini oluşturan bu kullanıcı kitlesi, özellikle içinde barındırdığı deneyimsiz kullanıcı sayısı ile hacker'ların iştahını kabartıyor.
Internet üzerinden yayılmakta olan yeni bir SPAM posta, Google Adwords hesabı olan bu tür kullanıcıların şifrelerini çalmayı hedefliyor. Google Adwords'den gelen bir e-posta şeklinde kendini gösteren bu postanın içerisinde kullanıcıya Google Adwords hesabının askıda olduğu, kullanıcı adı ve şifresini girerek tekrar aktif hale getirmesi gerektiği belirtiliyor.



http://img265.imageshack.us/img265/3075/eeesq8.jpg (http://imageshack.us)




Ancak gelen e-posta içerisinde yer alan Google Adwords link'ine tıklanıldığında kullanıcı farklı bir sunucuya yönlendiriliyor. Bu sunucunun Google ile uzaktan yakından ilgisi yok.

Normalde http://adwords.google.com/select/login şeklinde görülen adres aslında http://adwords.google.com.s0lp0.cn/select/Login adresine yönlendiriliyor. Burada Google kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz anda bu bilgiler çalınıp kötü niyetli kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor



http://img74.imageshack.us/img74/7664/eebn2.jpg (http://imageshack.us)



Bu yüzden, eğer Google Adwords kullanıyorsanız bu aralar posta kutunuzda konu satırında Reactivate Your AdWords Google Account yazan bir e-posta bulursanız, acımayın, silin...

Kaynak: Chip Online (http://www.chip.com.tr/)

Eray Sezginer
07-05-2008, 16:05
Adamlar güzel fake site hazırlamış.ama bu tarz işlerle uğraşanlar genelde anlayabilir bu fake mail'i.Anlayamayanlarda dikkatsizliktendir bence.Hangi site olursa olsun şifremizi girerken biraz daha dikkatli olalım.

Esra Çetin
07-05-2008, 16:29
bazen acilen girmek istediğinde düşünemiyosun ,dikkat etmiyosun, gözden kaçabiliyor yani..Dikkati elden bırakmamak lazım tabi :)

Ali Yıldırım
07-05-2008, 22:18
Adamlar güzel tuzak hazırlamış.:) Tedbiri elden bırakmamak lazım.;)

Mustafa Kaplan
07-05-2008, 22:42
Mozilla Firefox bu sayfayı açmıyor zaten, "phishing" filtresi bu siteyi engelliyor.

Eray Sezginer
09-05-2008, 02:43
Mozilla Firefox bu sayfayı açmıyor zaten, "phishing" filtresi bu siteyi engelliyor.

Firefox'un gözünü seveyim :) İnternet Explorerın aksine Tamamen açık kaynak kodlu Kullanılabilirliği çok yüksek.yönetimini kullanıcıya bırakan bir web browser.Not olarak herkese kullanmasını tavsiye edebilirim :)