Orijinalini görmek için tıklayınız : Uche Okechukwu
Yaşar Çalık
14-12-2005, 04:04
* *uche su ana kadar futbolcu olarak en sevdıgım ınsandır fenerabhcede. sezon sonunda futbolu bırakacakmıs ve fenerbahce de jübile yapmak istiyormuş. siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama sene sonundaki büyük klüplerle oynıyacagımız 100. yıl turnuvasında jübilesinin yapılmasını cani gönülden isterim... kendimi cok sanslı hıssedıyorum uche gıbı beyefendı ve kalıtelı bır futbolcuyu senelerce ızledım ınsallah ılerde görevi ne olursa olsun kendı dedıgı gıbı fenerbahce de görev yapar *ve takımımıza yeniden faydalı olur... * ülkemize gelmiş geçmiş en iyi yabancısın. gerçi artık yabancı demek gelmiyor içimden o bizden biri....
Cem Çilekçiler
14-12-2005, 04:05
ucheye yakısır...
Serkan Özen
14-12-2005, 04:14
Çok başarılı aynı zamanda da efendi ve tam bir Fenerbahçe'liydi Uche. Hatta geçmiş zaman kullanmaya gerek yok halâ Fenerbahçe'li Fenerbahçe'de jübile yapmak istediğine göre. Högh ile birlikte mükemmel ve efsanevi bir ikili oluşturmuşlardı. Zamanla Högh'süz Uche oluyor ama Uche'siz Högh olmuyordu. Ayağının kırıldığı Beşiktaş maçını hatırlarım da sakızını çiğnerken sanki hiçbir şey olmamış gibi yedek klübesine ayağının kırıldığını işaret etmişti. Taş gibi bir futbolcu mükemmel bir savunmacıydı. İlk müdaheleleri çok başarılıydı. Zaman zaman attığı kritik golleri de yok değildi. Fenerbahçe'ye uzun süre hizmet ettikten sonra sessiz sedasız İstanbulspor'a gitti ve şimdi de futbolu bırakıyor.
Futbolu ülkesinde değil de Türkiye'de bırakacak kadar içimizden biri Uche, hatta Deniz. Fenerbahçe'de jübile yapmayı sonuna kadar hakediyor ve O'nun jübile maçını izleyip "I love you Uche" diye bağırabilmeyi gerçekten çok isterim. Umarım bu gerçekleşir. 100.yıl kutlamalarının nasıl olacağı şimdiden düşünülüyorken Fenerbahçe'mize başarılı bir şekilde hizmet etmiş eski futbolcularımızı da unutmamalı, onore etmeliyiz.
Vefa, sadece bir semt ismi değildir.
Yaşar Çalık
14-12-2005, 04:19
içimizden biri demişin yaaa cidden öle. futbolu bıraktıktan sonra türkiyede yaşamaya devam edecekmiş. nereye gitsem burayı ozluyorum burayı cok sevıyorum demis roprtajında. ve de su an bı turk kızıyla ılıskısı varmıs yakında turk damadı olucam dıyor yakısır be uche dedıgın gıbı 100 yıl kutlamaları cercevesınde yapılacak turnuvada real madrıd olur mılan olur artık kım olursa olsun uchenın jübilesi yapılmalı hem guzel bı solen hem de cok guzel bı anı olur bızım ıcın.... son söz i love you uche baska söze gerek yok
Şabettin Doğan
14-12-2005, 10:49
Fenerbahçemize geldiği ilk günden beri her gün üzerine birşeyler koyarak ilerledi.ilk geldiği yıllarda belki tecrübesizliğinden belkide memleket hasretinden nijerya ya gidip geri dönmemelerini daha sonra gösterdiği performans ve Fenerbaheçmize bağlılığıyla unutturdu.her zaman taraftarın gönlünde taht kurdu ve bu hiç kimse için hiç bir zaman değişmedi sanırım.çok güzel bir veda töreni hazırlanmalı bence.
her şeyin en iyisini hakediyor bence.....
''I LOVE YOU UCHE'''
Onur Aloğlu
14-12-2005, 11:34
Beşiktaş'a attığı 90. dakika golü, Trabzonspor'a 90. dakikada attığı aynı zamanda takımımızın 2000. golü, 4-3 biten Gaziantep maçında attığı gol...Hakikaten unutulmaz arasına girdi Deniz'imiz... Bence de herşeyin en güzelini hakediyor.
* * * * * "I LOVE YOU UCHE"
Ali Yılmaz
14-12-2005, 13:25
uche olsun..canımızdır, ciğerimizdir..
Murat Karaman
14-12-2005, 13:29
bejeke maçında ayağı kırıldığında sakinliğiyle beni büyülemişti!onu tekrardan sarı-laciwert forma altında izlemek çok güzel olacak!
Uche aşkı bambaşka!
I Love You UCHEEEEE!
Ömer Birdal
14-12-2005, 14:04
sevmeyen yok ki Uche yi.. yani diğer takım taraftarları bile nefretle bakmıyordu adama.. yukarıdaki ve fazlası hakettiği övünülecek hareketlerinden, davranışlarından dolayı.. iyi olur tabii ki.. gs nin 15-20 sene futbol oynayan kaptanına ( bülent) yaptırmadığı jübileyi biz Uche ye yaptırarak vefa nın semt olmadığını gösterip bir farkımızı daha ortaya koyabiliğriz..
Murat Karaman
14-12-2005, 14:56
1993 yılında fenerbahcenin teknik direktörü holger osieckken danimarka'nın brondby kulübünden brian nielsenle beraber fenerbahçeye transfer olmuştur.geldiği ilk yıllarda defansta beraber oynadığı müjdat,kemalettin ve wagenhaus gibi isimler arasında kendini rahatlıkla gösterebilmiş, fenerbahçenin yıllardır şanssız bir şekilde hep son dakika golleriyle yenilerek şampiyonluklar kaybettiği beşiktaş karşısında unutulmaz bir son dakika golü atarak taraftarların kalbinde taht kurmuştur. fakat sene başı ve ortasında izinli olarak ülkesine her gittiğinde geri dönşündeki rötarlar yüzünden kulüple ipleri kopma noktasına getirecek kadar sorunlar yaşamıştır.1996 yılında ali şen başkanken, carlos alberto parreira teknik direktörken yeni transfer jes högh ve kaleci rüştü reçberle beraber oluşturdukları mükemmel defans kurgusuyla fenerabahçenin defans sıkıntısına çare olmanın üstünde bir başarı sergilemişlerdir.vatandaşı jay jay okochanın da takıma katıldığı ertesi sene ali şenin performanslarından çok memnun kaldığı bu 2 futbolcuya türk pasaportu çıkarttırmasıyla beraber deniz uygar adını almış ve lazaroninin yerine gelen rıdvan dilmen-todor veselinoviç ikilisinin takımın başına geçtiği aynı sene fenerbahçenin türkiye 1.ligindeki 2000. golününde içinde bulunduğu birçok gole imza atarak gol krallığı sırasındaki yerini üstsıralara taşıyabilmiş,defalarca hattrick şansını yakalamış ama değerlendirememiş ve taraftarın kalplerindeki yerini perçinlemiştir.1998 yılında yine beşiktaşla oynanan bir lig maçında vatandaşı daniel amokachinin pres yaparak paniklettiği kaleci murat şahinin topa dangalakça müdahele etmesiyle beraber kendi takım arkadaşı tarafından ayağının kırılması gibi ilginç bir ünvan kazanmıştır.kırık yerinden sallanan ayağı tv başında izleyenlerin bile bakamadığı bir durumdayken soğukkanlılığını koruyarak sakızını çiğnemeye devam etmesi hafızalardan hala silinmemiştir.bu şanssız sakatlıktan sonra çok iyi uyum sağladığı takım arkadaşı jes höghün de chelseaye transfer olmasıyla beraber bir daha eski istikrarırını yakalayamamasına ama görev verildiğinde gösterdiği süper performası ve attığı kritik gollerle kulübe hizmetini en iyi şekilde devam ettirmiştir.fenerbahçenin 2001 yılında gaziantepspor karşısında 3-0 yenilgiden 4-3lük galibiyete ulaştığı ve bu yolla aynı forma altında 2.şampiyonluğa ulaştığı unutulmaz maçta attığı güzel kafa golüyle tarihteki yerini bir kez daha almıştır.bu sene takdir edilen bir tavırla yaş haddinden emekli olmayı kabul etmeyerek 2002-03 yılından itibaren teknik direktörlüğünü eski takım arkadaşı aykut kocamanın yaptığı istanbulsporun formasını giymeyi kabul etmiştir.
ülkesi nijeryanın milli formasıyla 2 dünya kupası finali oynamış, ve o forma altında kaptanlığa kadar yükselmiştir. yıllardır türkiyede olmasına rağmen türkçe konuştuğunu duyamadığımız bu oyuncu türk medyasında yaptığı domuz avları,klip oyunculuğu, naneli sakız reklamları ile de boy göstermiş, ama bunlar her zaman sergilediği sempatik ve canayakın tavırlarıyla kendisine duyulan sevgide bi azalmaya sebep olmamıştır.
fenerbahçe formasını en uzun süre giyen yabancı oyuncu ünvanını elinde bulunduran, onu sahaya atlayıp ona sarılacak kadar seven fanatikler kazanan, gerektiğinde kodumu oturtan, gerektiğinde yaptığı estetik hareketlerle seyirciyi gaza getiren (bir gs maçında gs son dakikalara yenik girerken hagi ve hakan şükürün beraber yaptığı preste onları maymuna çevirerek ekarte etmesi unutulmadı), fenerbahçedeki kariyeri boyunca tek eksiğinin gsye gol atmak olan,nijeryalı defans oyuncusu.
onun için yıllarca şükrü saraçoğlunda yankılanan fakat yerini artık "i love you johnson"a bırakan, "i love you uche" tezahüratını ilk istanbulspor karşılaşmasında deliler gibi bağırmama sebep olacak çukulata renkli futbolcu..
internetten bulduğum bi Uche yazısı ;)
eski yıllara ait olsada güzel!
Onur Aloğlu
14-12-2005, 14:58
Önce Allah sonra Uche diyordu Rambo... :)
Bir de Uche'ye "babam ol Uche" deyişi vardı ki...
;D
Fatih Can
14-12-2005, 16:04
baskanın ona verdigi sozu tutması gerekiyo, uche ye jubile sart fenerbahce formasıyla...
ayagı kırıldıgında o sakin durusu ve agızındaki sakızı unutulmayacak ;D sakızın olayım uche :P
Ömer Birdal
14-12-2005, 16:20
sakız reklamında oynamıştı zamanında uche.. o kendisiyle özdeşleşe sakızlarıyla :) .. bir keresinde de ebru gündeş in klibinde oynamıştı.. * kaç yabancı futbolcu klipte oynadı ki :) .. ne günlerdi be.. :)
ps: bi de boliç var benim hatırladığım, birde jardel.. film yıldızı ;) karısıyla beraber..
Yaşar Çalık
14-12-2005, 18:53
klip olayı cokda onemlı degıl abi. mesela çilli bom sarkısının klıbı vardı zamanın butun futbolcuları oynamıstı :) ama uche unutulmaz yaa... senelerce uche högh ikilisi gönlümüzde taht kurdu ve onları tahtlarından kımse ındıremez
I LOVE YOU UCHE
Sercan Matur
15-12-2005, 02:03
(Yanlış hatırlamıyorsam) Nielsen için K.Orhan (Kaynak)'a attığı kroşe hala akıllarda ;)
Onur Aloğlu
15-12-2005, 02:05
Van Gobbel ve Emre Belözoğlu'nu tokatlayışı da ;D
Mert Çubukçu
15-12-2005, 09:38
düşünsenize bir defans oyuncusu yıllarca fenerbahce forması altında top oynuyor ve bu donem boyunca kesınlıkle kırmızı kart gormuyor.. bu bence uchenın yada herhangı bır defansın yapabılecegı en buyuk rekor........
I LOVE U UCHE (L)
Sercan Matur
15-12-2005, 11:54
düşünsenize bir defans oyuncusu yıllarca fenerbahce forması altında top oynuyor ve bu donem boyunca kesınlıkle kırmızı kart gormuyor.. bu bence uchenın yada herhangı bır defansın yapabılecegı en buyuk rekor........
I LOVE U UCHE (L)
yukarıda bahsettiğim kroşeden sonra kırmızı kart görmüştü ;)
Onur Bilgin
15-12-2005, 12:07
(Yanlış hatırlamıyorsam) Nielsen için K.Orhan (Kaynak)'a attığı kroşe hala akıllarda ;)
sercan orada uche kroşe atmamıştı galiba orhan uche ye kafa atmaya çalışıp ;D yere yayılmıştı
puahahahhaha
Yaşar Çalık
15-12-2005, 13:22
adam hem korkutucu hem de cok yakısıklıydı yaa dusunsenıze uchenın karsısında forvet oynadıgını yaaa dırek guvensızlık....
Gökhan Taşkan
15-12-2005, 14:56
Kesinlikle jübilesini Fenerbahçe'de yapmalı. I love u Uche diye hiç bağıramadım tribünlerden içimde uktedir ;) Malum o forma giyerken ben İstanbulda değidim. ;)
Fatih.Celik
15-12-2005, 16:31
O Allah'ın Fenerbahçemize Bir Lütfuydu...
(ebru gündeş):P
Alper Çakır
15-12-2005, 20:14
Uche ve Högh gittikten sonra onlardan daha iyi stoperler getiremedik. Uche çok sevdiğim bir futbolcudur.
Sezon sonunda jübeilesini mutlaka Fenerbahçemizin formasıyla yapmalıdır.
Uche izlediği en soğuk en kanlı futbolcuların başındadır. Ayağı kırıldığında bile sakız çiğniyordu hatırlarsanız :).
Uche'yi seviyoruz.
Servet Güldeş
15-12-2005, 20:54
Ramboyu sivasta gördüm abi uche nerelerde dedim...
O benim kalbimde bi cengiz kurtoğlu bi uche dedi :D
Sercan Matur
17-12-2005, 00:10
Uche ve Högh gittikten sonra onlardan daha iyi stoperler getiremedik. Uche çok sevdiğim bir futbolcudur.
Sezon sonunda jübeilesini mutlaka Fenerbahçemizin formasıyla yapmalıdır.
Uche izlediği en soğuk en kanlı futbolcuların başındadır. Ayağı kırıldığında bile sakız çiğniyordu hatırlarsanız :).
Uche'yi seviyoruz.
Ayagının kırıldıgı macı hatırlıyorum.
Sanırım kaleci Murat (Şahin) ile çarpışmışlardı.
Yüzünden acı çektiği belliydi ancak, değme artistlere taş çıkartan futbolcular gibi kendini yerden yere vurmuyordu.
Kısacası iyi bir profesyoneldi..
Futbol dışı işlerinden aklıma
Ebru Gündeş ;) klibi
First Duo reklamı
geliyor ..
Serkan Özen
17-12-2005, 00:17
Benim bir de aklıma Sevda Demirel geliyor. ;D
Samet Erden
17-12-2005, 01:57
çok delikanlı adamdı.. 8)
Ufuk Peker
17-12-2005, 12:58
uche çok cefakar biriydi yaa adam fener bahçe uğruna ayağnın bile kırılmasını göze almıştı.ama unutulmaması gereken birşey var uche ile beraber onun en iyi tamamlayıcısı olan hogh de jubilesini fenerbahçede yaparsa çok güzel olur.
Samet Erden
17-12-2005, 14:43
ben çok sevdi first duo angela istanbul gezdirio ;D
Baran Kutlu
17-12-2005, 17:47
Ramboyu sivasta gördüm abi uche nerelerde dedim...
O benim kalbimde bi cengiz kurtoğlu bi uche dedi :D
uChe,rambo,cengiz ==> üçüne de haStayım ::)
Arda Altuner
20-12-2005, 13:32
deniz uygara vefa göstermeliyiz.aykut kocamnanda oğuz çetinde gösteremediğimiz vefayı deniz uygar gösterip ona bir jübile maçı yapmalıyız
Emre Çevik
22-12-2005, 11:06
bu konuda sizlere katılıyorum!!uche ye yakısır bi jübile yapılmalı... 100. yılımızda yaoacagımız turnuva cok ii bi fırsat olur... ;D
Samet Arı
18-01-2006, 22:53
Güzel bir jubile yakısır . Uche mize
Buğra Çelikoğlu
24-01-2006, 21:24
bu konu hakkında sıze katılıyorum..Uche fenerbahçeye uzun yıllar hızmet vermıstır..Ucheye guzel bı jübile yapılmalıdır..
Tufan Avşar
24-01-2006, 23:00
Bencede Uche'ye güzel bir jubile yakışır...
Can Yıldan
25-01-2006, 01:46
yönetim uyuma !
Sinan Bıçak
25-01-2006, 02:02
Yönetin uyuma futbol oynayan adama zorla jübile yap
Ertuğ Aydın
26-02-2010, 22:23
uche nerede bilen var mı?
Yusuf Yavuz
26-02-2010, 22:34
Hocam helal olsun valla :)
Adama bişey oldu sandım vallahi.
Oğuz Paşalı
26-02-2010, 22:47
19.07 tekne turunda volkan abi babası çok hasta nijeryaya gitti demişti ama hala orda mı bilmiyorum..
Ufuk Coşkun
27-02-2010, 01:16
Abi ne yaptınız ya,birşey oldu sandım...
Mustafa Ünal
27-02-2010, 09:14
Hocam helal olsun valla :)
Adama bişey oldu sandım vallahi.
Al bendende o kadar :).
İlkay Şener
27-02-2010, 10:51
Hala, Bayelsa United'ta top koşturuyor heralde..
Erdal Futtu
27-02-2010, 13:54
Hala, Bayelsa United'ta top koşturuyor heralde..
hala top oynuyorsa gelsin bizde oynasın.
Sercan Tuna
27-02-2010, 14:23
http://tr.wikipedia.org/wiki/Uche_Okechukwu
42 yaşında hala oynuyor :) Helel olsun :)
Murat Karaman
17-08-2011, 09:35
TO THOSE PEOPLE WHO DIED ON THE 17th OF AUGUST 1999 DURING THE EARTHQUAKE IN TURKEY,I SAY REST IN PEACE ( R I P ) AND TO THOSE FAMILIES WHO LOST SOMEONE DURING THAT TIME,YOU ARE ALL IN OUR HEARTS.WE CAN NEVER FORGET. MAY GOD GIVE U STRENGHT TO GO ON.
Uche'nin Facebook'a yazdıkları ..
Can Ayyıldız
17-08-2011, 10:24
Boşuna efsane olunmuyor.
Alkan Sancak
17-08-2011, 11:15
Gerçekten büyük bir adam ...
Murat Karaman
27-09-2011, 01:12
Doğum günün kutlu olsun efsane ..
Murat Karaman
27-09-2011, 17:57
Tum turk arkadaslarima,ozallikle fenerbahce hayranlarima,dogum gunumu hatirladiklari ve kutladiklari icin tesekkur ederim. Bu buyuk kulube geldigim ilk andan bugune bana gosterilen destegi takdir ediyorum. Yine bugun bu gunumu cok ozel kildiginizi bilmenizi de isterim. Bu sayede kulube,oyuncularina ve teknik direktor-AYKUT KOCAMAN ve tum fenerbahce hayranlarina 2011/12 yilinin basari getirmesini dilerim . Yasanan sorunlar fenerbahcemizi yilkamayacagi gibi sadece daha da guclendirecektir. Hepinizi cok ozledim ve hepinizi her zaman seviyorum.
Uche'nin facebook'ta doğum gününü kutlayanlara yazdıkları. Efsanesin, adamsın Uche.
Aslıhan Seyhan
27-09-2011, 19:28
uuuu Uche o benim en büyük kahramanlarımdan biriydi :))))
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.