PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mühendisler

Sayfa : [1] 2

Serkan Ergül
19-08-2004, 20:52
arkadaslar muhendislik fakultesinde okuyan yada mezun arkadaslar arasindaki diyalogu burdan saglayabiliriz diye dusundum..

Serkan Ergül
19-08-2004, 20:54
ben firat uni insaat muhendisligi mezunu sayilirim..(her ne kadar bir iki takintim olsada..)

su an ozgur yapi da santiye sefi olarak gorev aliyorum...

Sercan Matur
07-09-2004, 20:24
Kocaeli Üniversitesi, Çevre Mühendisliği 4. sınıftayım.
Kısmetse bitecek bu sene...
Sonrasından ise ümitsizim... Muhakkak güçlendirmek gerekli yüksek lisans ile... Yoksa işim çok zor :-/

Onur Bilgin
25-09-2004, 22:10
bende seramik mühendisliği(malzeme bilimi)ve müh.) 3. sınıf öğrencisiyim.her ne kadar 2.4 falan olsamda 3. seenm yani

hele bir okulu bitirelim ondan sonrasına bakacaz :)

Duygu Çakır
29-09-2004, 00:14
makina 5 yıldız
:} 6 olmaması dileği ile

Birol Cengiz
29-09-2004, 20:41
makina 2.işallah 4 senede bitecek

Sinan Bıçak
29-09-2004, 22:13
yıldız elektrik 4. sınıf

Doğa Aydın
01-10-2004, 13:14
Bilgisayar Müh. Sınıf ise 2.5...

Yani 3 gibi görünüyorum ama okul beni 3 kabul etmiyor anlyacağınız.

Neyse, uzatmayayım, devam edelim...

Levin Susar
01-10-2004, 22:13
Koç üni elektrik & elektronik mühendisliği...
3. sınıfa geçtik ama...
Okul ne zaman biteer Allah bilir :)

Yaptık bi hata bi kere...

Tufan Avşar
01-10-2004, 22:27
Yıldız Teknik Gemi Mühendisliği, sınıf:3

Hülya Demirel
02-10-2004, 15:00
anadolu endüstri 1. sınıf daha yolun başındayım sonu gelir mi bilmem??:((

Ceren Güler
03-10-2004, 23:42
Yıldız Teknik/ Endüstri Mühendisliği 2.sınıf

Yavuz Ersöz
04-10-2004, 23:10
insaat mühendisliği sınıf 1 , mesaj 1 ;D

Hüseyin Kaplan
04-10-2004, 23:52
İstanbul Üni. Makine Müh. 4. sene 3. sınıf

Fatih Dilber
05-10-2004, 20:42
istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1-2-3 hepsini alıoz ;) ;D ;D ;D

Duygu Çakır
08-10-2004, 23:59
akademik bir paylaşım adına soruyorum

şimdi
teknik üniversitelerde teknik konuların dışındaki konularda eğitim yapılmalı mı
yapılacaksa ne kadar yapılmalı ne kadar yapılmamalı
yapılmayacaksa sosyal derleri nasıl karşılayacak ve mühendisin dışında bir şeyler görebileceğiz bunu mühendis mühendise tartışalım isterseniz

Sinan Bıçak
09-10-2004, 00:16
teknik üniversitede bu bölümlerin olması üniversitelere daha fazla öğrenci almak içindir die düşünüyorum ve bu bölümlerin teknik üniversitede olmasını tasvip etmiyorum

Özenç Yeşilçiçek
11-10-2004, 11:42
Teknik üniversite mühendis yetiştirir bence de...

Kemal Aktürk
13-10-2004, 15:58
* * Elektrik-Elektronik de okuyorum.Halen mezun olamadım. Şu an Bimtes Elektronik Laboratuarında çalışmaktayım. Ocak ta mezunum işallah.
AMİN. ;D

Yalçın Ateş
13-10-2004, 18:58
kemal sende mezun oluyorsun yaaaa :)

Serkan Ergül
14-10-2004, 00:56
* * Elektrik-Elektronik de okuyorum.Halen mezun olamadım. Şu an Bimtes Elektronik Laboratuarında çalışmaktayım. Ocak ta mezunum işallah.
AMİN. ;D

lem işe giriyosun neden haber vermiyon dallama

yok senden ne adam olur ne mühendis ;)

bitmez senin okul bitmezzz

Serkan Ergül
14-10-2004, 01:00
akademik bir paylaşım adına soruyorum

şimdi
teknik üniversitelerde teknik konuların dışındaki konularda eğitim yapılmalı mı
yapılacaksa ne kadar yapılmalı ne kadar yapılmamalı
yapılmayacaksa sosyal derleri nasıl karşılayacak ve mühendisin dışında bir şeyler görebileceğiz bunu mühendis mühendise tartışalım isterseniz

elbette teknik üni lerde sadece teknik branşlarda eğitim verilecekse sosyal derslerde sıkıntı yaşanması aşikardır...

ancak sosyal dersler demişken;

yök ün mecburi tuttuğu ink. tarihi ve türk dili derslerinin
mühendislere okutulmasını anlamış değilim..

temel bilgi anlamında zaten lise gereğince gördük diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?

Yasin Arpacı
14-10-2004, 01:27
ege tekstil müh.de 1-3. sınıftayım. şimdilik 5 sene garanti... ama böyle giderse benim mezum olmam 6-7 seneyi bulur.

artık 3 alt dönemlerimle sınawlara girerim, onlar geçer ben kalırım demirbaş gibi...

buradan ege üniversitesi araştırma enstitüsü başkanı güzel hocamız OMO(hayır, yanlış yazmadım, kendisi 3-5 sene önce omomatik reklamında *görünmüştür. o sebepten ege'de öyle anılır...) necdete sevgiler...

bu arada inkılap tarihi ve türk dili derslerinin kredisiz olsa da hala okutulmasına karşıyım. yahu ben zaten türkiyede okudum.(sanırım türkiyedeki üniversitelerde okuyanların %90'ı ilköğretim ve liseyi tr'de tamamlamıştır) orta okuldan beri bana tekrar tekrar ezberletilen bu konular niye üniversiye girince bana dayatılır ki?
*

Sinan Bıçak
14-10-2004, 11:02
türk dili ve inkilap tarihine karşı olanlara anlam verememekteyim
lisede hangimiz uyanık kalıpta tarih görmüştür ve inkilap tarihine girerken direk şöle derler bu dersi yök her Türk gencinin tarihini öğrenmesi için konulmuştur der.Ona bakarsanız matematik 1 dersinede gerek.

Cenker Köse
14-10-2004, 12:59
Türk Dili dersinin 1 dönem değil mümkünse 4 sene okutulması gerektiğini düşünüyorum. Hatta geçme notu da yükseltilmeli; en az 70 olmalıdır. Çünkü bu ülkenin en üst düzeyde eğitim alan gençleri Türkçe konuşmayı ve yazı yazmayı bilmiyorlar. Türkçe bilmeyen Türk genci avukat, mühendis, doktor, işletmeci v.s gibi sıfatları hak etmiyor. Dilimizi biz bilmeyeceksek, öğrenemeyeceksek kimler bilecek...

Diğer konu, tarih dersleri. Üniversitede okutulan yontma taş devri değil, İnkılâp Tarihidir. Bu arada küçük not; 30 yıl önce bu dersin adı "Türk Devrim Tarihi" idi, sakıncalı bulunduğu için Arapçadaki karşılığı konuldu. Magazin gençliğinin yetişmemesi için gerekli olan ders, içinden dersler çıkarılması gereken bir ders; fakat öğretilme metodu bana göre yanlış.

Bu iki dersi de üniversiteyi kazanan birinin öğrenmiş olduğu kabul edilir de denilebilir. Malesef öyle değil. Profesör,birinci sınıfın ilk dersinde "sizler bu sıralara geldiğinize göre türev bildiğinizi kabul ederek bu problemi türevle çözüyorum" der; fakat Türk Dili ve İnkılâp Tarihi dersleri en baştan okutulur. Çünkü en basit "Türk Dili" sınavından, ana dilinin sınavından zar zor 50 alıp geçer bu ülkenin üniversite gençliği...

Talha Çetintaş
14-10-2004, 13:48
Selcuk makına müh 3. sınıftayım alttan kac dersim war bılmıyorum (tahmınen 10-15 arası) epey cok ama bunların 5 tanesı ingilizce anlıyacanız bı ingilizce ogrensem 5 dersi temızleyecem :'( :'( :'(
ya anlamıyom nıye herkes aynı dılı konusmuyo off be efkar yaptım gene adam sınawda 4 zamanlı içten yanmalı motorların çalışma prensıbını we şeklini istedi ben bunun turkcesini zor acıklarım adam ingilizca istiyo... bide adam sınıfa gelip bu soruyu herkes yapsın dıye sordum demezmı ucacaktım o an >:( >:( >:( ha unutmadan bu soru bıde 5 puanlık yapsak ne yapmasak ne :P

Kemal Aktürk
14-10-2004, 15:23
dallama

Admin abi duymuyormusun????

Oğlum da gireli 1 hafta oldu.
Ne zamandır maça da gidemiyorum. stadın kokusu burnumda.
;)

Duygu Çakır
15-10-2004, 16:03
Cenker'e kesinlikle katılıyorum

senelerdir Türkçe ve tarih derslerini gördüğünüzü, bunların tekrar tekrar görüldüğünü sanabilirsiniz

ancak eğiitim sisteminin bence hatasından kaynaklanan bir şekilde verilen bu iki derste gerektiği kadar iyi alınamıyor. ezberci sistemden mi, yoksa konuların çağa ayak uyduramamsından mı bilinmez hiçbirimiz ne Türkçe'yi gerçekten doğru kullanıyoruz, ne de tarihimizi gereği kadar iyi biliyoruz.

bu bağlamda bakarsak üniversitede daha akademisyen bir yaklaşım ile bu derslerin tekrarı kesinlikle universite öğrencisi olabilmenin gereğidir.

Türkiye'nin çok küçük bir yüzdesinde bulunan biz üniversiteliler bu sıfatı yeterince (tarih ve dil konusunda) taşıyamıyoruz.
kantin muhabbetlerinden ve forumlardan sizlerinde görebileceğiniz gibi dilimizi bilmiyoruz.

yazım hataları (bende dahil), anlam kaymaları ve Türkçe karşılıkları var olup kullanılan kelimelerin yabancı karşılıklarının sürekli kullanılması bizi kendi dilimize yabancı hale getiriyor.

Ne yazık ki ilk ve orta öğretimdeki öğretmenler de aynı hataları yapıyor.

Evet, öğretim sistemi yanlış olabilir, ama bu derslerin gereği olan universitelerde öğretilmesinin zorunlu olması bence de yerinde bir karar.

Bu arada benim bahsettiğim konu Türkçe ve tarih dersleri değil, teknik üniversitelerimizde bulunan sanat tasarımı, idari bilimler, konservatuar, eğitim fakültelerinin sosyal bölümleri gibi teknik konuların dışındaki dallarda, sosyal seçimlik dersler olarak değil, lisans eğitimi olarak verilmesiydi.

Mehmet Genç
15-10-2004, 22:20
Fırat ünv. MAKİNA mühendisliği 5. sınıf.Şimdiden 6 oldu.Bence Makina mühendislleri diye ayrı bir topic açılmalı :)Çünkü biz müebbet öğrencileriz.Nedir bu makinacıların çektiği?Uzatmayan makinacı yok mu?
Yinede dünyaya bir daha gelsem makina mühendisi olmak isterdim.

Serkan Ergül
16-10-2004, 22:50
Admin abi duymuyormusun????

Oğlum da gireli 1 hafta oldu.
Ne zamandır maça da gidemiyorum. stadın kokusu burnumda.
;)

hayırlı olsun kardeş ben seni vize-final haftası görürüm mehmetlerin evinde

Duygu Çakır
17-10-2004, 00:59
makina için ayrı sayfa açalım cidden yaa

Levin Susar
17-10-2004, 16:33
Üniversitede seçilmeyecek 3 bölüm varsa ...

Biri Elektri &elektronik.
Biri Makine
Biri de Fizik...

Ben elektrik & elektroniği seçtiğim güne hala lanet ederim :)

Bizde ayrıyeten, yontma taş devrnin tarihini de veriyorlar.
Gereksiz saçma vs...

Bunun haricinde psikoloji sosyoloji ve de felsefe derslerinden 2 sini de almamız zorunlu.

Bu durum benim gibi 2 ortalama civarında gezinen mühendisler için iyi.
Nitekim bu dersler bedava not oluyor bizler için :)

İnkilap tarihinin öğretilmesi bence çok faydalı.
Bizde ayrıyeten bu 12 eylül dönemlerine kadar anlatıyorlar bu kısmı da...

Mehmet Genç
17-10-2004, 20:34
hayırlı olsun kardeş ben seni vize-final haftası görürüm mehmetlerin evinde
Hop hop ne Mehmet i ne evi :)Ben yurda çıktım :)

Forum Yönetimi
18-10-2004, 01:11
BALIKESİR ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ 4.5 :)) İNŞALLAH OCAKTA TAMAM BU İŞ !! KOÇ PARKE A.Ş (İZMİR) ÜRETİM MÜHENDİSİ OLARAK ÇALIŞIYORUM

Değerli üyemiz Utku.Bengisus,

Forum kurallarımız gereğince;

''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''

Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.

Lütfen forum kurallarına uyunuz.

1907UNIFEB - Forum Yönetimi

Fatih Dilber
18-10-2004, 03:29
türk dili ve tarihin okutulmasını destekleyenlerdenim. bu derslerin dört yıl olmasını da eski sistem devam ederse de pek yanında deilimdir. koskoca bi savaşın tarihi yok o antlaşmanın maddeleri.. bunlar ezberlensede ne kazandıracakki? bize sunan öğretim görevlisinin o bilgiyi bizim nası kullanabileceğimizi nası düşünmemiz gerektiğini vurgulaması ve sınavda sorarkende bu düşünceyi sorması gerekir bence.(tarih ilk yıl DD aldıktan sonra ezberle. hoca değişince aynı dersi BA getirdim ;) )
türk diline de gelince. türkiye ural altaylardan girip başlayan bi türk dili ne bizim kendi yorumumuzu isteyen bizim diksiyon olarak yazım olarak bişi istemeyen. sadece ot ot dinleyip geçtiğimiz bi derse dönüşen yoklamaya giden birine attırdığımız o dersi DC düşmesi yüzünden başbakanlığım kesilen bi ders. biz karşımızdakine doru cümleler kuramıyor. kendimizi ifade edemiosak dersler bunun üzerine kurulmayacaksa liseden sonra bence boş bi ders :-/

Talha Çetintaş
19-10-2004, 10:17
Makine Müh. de okuyan arkadaşlar internetten bolumumuzle alakalı bırcok bılgı indirmiş bulunmaktayım proje yada tez hazırlayan yada bılgı edınmek isteyen arkadaşlara mail yoluyla ulaştırabılırım..... Makine cinin halinden Makine ci anlar. ;D ;D

Talha Çetintaş
19-10-2004, 14:39
Ve bırde Makınacı arkadaşlara sormak istediğim bi sey war acaba tawsiye edebileceklerı bır site war mı?

Mehmet Genç
19-10-2004, 16:59
* * * Makine Müh. de okuyan arkadaşlar internetten bolumumuzle alakalı bırcok bılgı indirmiş bulunmaktayım proje yada tez hazırlayan yada bılgı edınmek isteyen arkadaşlara mail yoluyla ulaştırabılırım..... * Makine cinin halinden Makine ci anlar. *;D *;D
Talha gerçekten bu konuda bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim.Hidrolik makinalarından bir ödevim var.Pompa kontrol deneyleri?Pompa yapım aşamasına gelene kadar ne şekilde testler uygulanıyor?Eğer elinde bu tür dökümanlar varsa çok sevinirim.

Mehmet Genç
19-10-2004, 17:08
Makina apayrı bir dünya bence :)

Talha Çetintaş
20-10-2004, 12:03
* Talha gerçekten bu konuda bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim.Hidrolik makinalarından bir ödevim var.Pompa kontrol deneyleri?Pompa yapım aşamasına gelene kadar ne şekilde testler uygulanıyor?Eğer elinde bu tür dökümanlar varsa çok sevinirim.

Slmlar Mehmet istediklerin birebir olarak yoq şuanda ama üye olduğum bir-kaç siteye istediklerini yazdım eğer cevap gelirse sana haber weririm ve cevap gelme olasılığı baya yuksek cunku aynı konuda tez hazırlayan bırısı daha sıtede yardım istıyodu o tamamlayınca ondanda alabılırız. ben suanda elımde hıdrolik pompalarla ilgili olan dokumanları yazayım istediklerini gonderebılırım.
konu boyut
pompa ve Hidrolik (pdf) 506kb
Hidrofor debisi hesabı 49 kb
Reflex genleşme deposu hesabı 397kb
Sirkilasyon pompa seçimi hesabı 39,5kb
hıdrofor seçimi 14,8kb
santfuruj için motor gucu seçimi 67,4kb
pompalarda sıcaklık artısı hesabı 7,98kb
şaft mil hızı hesabı 17,8kb
Toplam dinamik basma kuweti 11kb
Pompa tipleri 308kb

toplam 1.38 mb normal mailler sanırım 2 mb. lık hafızaya sahıp işine yara mı bilmiyorum istersen bır goz atarsın boyutlarındanda anlasıldı gıbı fazla cok sey yok içlerınde
ama tahmınımce Pompa ve Hidrolik işine yarayabılır.
konunu tam olarak bılmedım için ne war ne yoq yasdım umarım yardımcı olabılırım ;D

Mehmet Genç
20-10-2004, 21:58
Talha öncelikle ilginden ötürü çok teşekkür ederim.Bu tip bilgiler elimde genellikle var ama 2 konuda yeteri kadar dökümanım yok:
1-Sirkilasyon pompa seçimi hesabı
2-Şaft mili hızı hesabı
Stajlarımın ikisinide standart pompa da yaptım ama büyük ihtimalle bayram da istanbul a gidemeyeceğim o yüzden elimdeki dökümanlarla yetinmem gerekiyor.Bu iki konuyu hatta pompayla alakalı elindeki bütün bilgileri gönderirsen sevinirim.Belki arada farklılıklar çıkabilir.
Talha ben odevsitesi.com dan işime yarar pek birşey bulamadım.Girdiğin siteyide yollarsan iyi olur.Mail adresim profilimde var.Görüşmek üzere tekrar teşekkürler.

Mehmet Genç
20-10-2004, 22:05
* Her ne kadarda makina mühendisliği bölümünü yazdığım için bazen "elim kırılsaydıda yazmasaydım"desemde bu bölümü seviyorum."Makinacı olunmaz makinacı doğulur" :)
* Bu arada çevre mühendisliği bölümünde okuyan Tuna SEZGİN arkadaşımın bize ilettiği sloganıda tuttum."Makinacıysak ölelim mi?" :)
* İşin şakası bir yana bence bir ülkenin en önemli yapı taşları o ülkenin MÜHENDİSLERİDİR.

Talha Çetintaş
21-10-2004, 09:00
Mehmet maili attım site isimlerini buraya yazayımda tum makınacı arkadaslar fadalansın yanı makınacıysak olmeyelım ;)
.hayalce.net 3D programların ders olarak anlatıyor
.desteknik.com dersler (temodinamık akışkanlar vs.)
.mmo.org.tr süper tezler ve dergiler war
.makinamuhendisi.com programlar tezler makaleler
.ansysim.com gerilme analizi dersleri

benim en cok ugradıgım .mmo.org.tr ve .makinamuhendisi.com senın ödevi makinamühendisi.com forumuna yazdım ama daha cwp gelmedi

Mehmet Genç
21-10-2004, 21:00
Talha mailini aldım çok teşekkür ederim.İşte makinacıların dayanışması :)Aleme örnek olsun :)

Duygu Çakır
22-10-2004, 00:25
makinaya bi sayfa açmak farz mı oldu ne

Mehmet Genç
22-10-2004, 23:38
Aslında makinacılara özel sayfa açma fikrini ben ortaya atmıştım ama düşündümde mühendisler olarak birleşirsek sesimiz daha güçlü çıkabilir ve birbirimizden daha fazla faydalanabiliriz.Yinede biri makinacılar için böyle bir sayfa açarsa hiç düşünmeden gelirim :)Birde şunu söylemek isterim"Mühendis çok şey demektir,makina mühendisi herşey demektir" ;D

Duygu Çakır
23-10-2004, 05:52
*"Mühendis çok şey demektir,makina mühendisi herşey demektir" ;D

kesinlikle doğru

Yalçın Ateş
26-10-2004, 22:52
ah ah mühendis olamadık bari mimar olalım:)

Serkan Ergül
26-10-2004, 23:34
makina mühendisleri odası gibi yapmışsınız topici :)

Eray Karabağlı
30-10-2004, 13:08
Celal Bayar İnşaat Müh. 3. sınıftayım.4 yılda bitirmek için yardımlarınızı bekliyorum.

Yavuz Ersöz
03-11-2004, 00:02
Hacettepe Fizik Mühendisliği - 1. sınıftayım , zor gibi görünüyo bi de tam en gaz ders çalıştığım dönemde ( ramazan davulcusunu duyana kadar çalıştım geçen gün , çok zevkli geldi birden limit çözmek ) hasta oldum ..

fizik mühendisliğini ben de yazcaktım, millet üstüme hücum etti,
dur na'pıyosun çok zor bölüm dediler; gerçekten zormuş; allah kolaylık versin :)

Serkan Ergül
27-11-2004, 19:44
Celal Bayar İnşaat Müh. 3. sınıftayım.4 yılda bitirmek için yardımlarınızı bekliyorum.

elimizden gelen birşey olursa yaparız..

Koray Kunduracı
28-11-2004, 00:55
oh oh güzel
bende elektronik haberleşme hazırlıkım daha okumuyom bilene ama tecrübeli arkadaşım çok artık elele kolkola ittire kastıra geçirttirirsiniz beni demi? he bide ingilizce beni bölüm ingiliz dilcisi ve edebiyatcısılarındanda yardım alces artıkın

Onur Bilgin
28-11-2004, 02:11
mühendis demek okul hayatı işkence demektir

kebap ya.ne güzel sınavdan bi gün önce çalış geç bizde nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Serkan Ergül
28-11-2004, 21:12
oh oh güzel
bende elektronik haberleşme hazırlıkım daha okumuyom bilene ama tecrübeli arkadaşım çok artık elele kolkola ittire kastıra geçirttirirsiniz beni demi? he bide ingilizce beni bölüm ingiliz dilcisi ve edebiyatcısılarındanda yardım alces artıkın

ev arkadaşım elektronik haberleşme 4

;)

Uğur Yedikardeş
29-11-2004, 05:28
Ben Marmara Elektronk Haberleşme Öğr. okuyorum, emin olun mühendisliktekilerden daha zor dersler görüyoruz. Teknik Eğitim Fak olduğundan, siz iyi biliceksinizki sizden sonrakilere güzel öğreteceksiniz mantığı! Galiba Elektronik Müh. okuyan bi Levin var buraya yazan. Levin Teknik derslerle ilgili Elektrik diil Elektornik :) döküman varsa elinde ya da sınav soruları benm için çok iyi olur. Anadolu Teknik Lisesi mezunu biri olarak Elektroniği seviyorum ve kendimi mümkün olduğu kadar geliştirmek istiyorum. Farklı kaynaklar bu yüzden yararlı olucaktır. Özellikle Dijital ;)

Servet Güldeş
29-11-2004, 22:25
burdan inşaat mühendisliği okuyan arkadaşlara sesleniyorum lütfen herkes kar yükü konusuna iyi çalışın ... geçen gün 8-9 halı saha maçımız vardı halı saha saat 6 gibi kar yükü nedeniyle çöktü... ya 6-7 oynasaydık... bu sefer allah korudu lütfen bundan sonra siz koruyun :)

Yiğit Arın
03-12-2004, 11:20
Ben Marmara Elektronk Haberleşme Öğr. okuyorum, emin olun mühendisliktekilerden daha zor dersler görüyoruz. Teknik Eğitim Fak olduğundan, siz iyi biliceksinizki sizden sonrakilere güzel öğreteceksiniz mantığı! Galiba Elektronik Müh. okuyan bi Levin var buraya yazan. Levin Teknik derslerle ilgili Elektrik diil Elektornik :) döküman varsa elinde ya da sınav soruları benm için çok iyi olur. Anadolu Teknik Lisesi mezunu biri olarak Elektroniği seviyorum ve kendimi mümkün olduğu kadar geliştirmek istiyorum. Farklı kaynaklar bu yüzden yararlı olucaktır. Özellikle Dijital ;)

Biz de varız yani, Boğaziçi Elektrik-Elektronik . ;) Herhalde tahmin edebiliyorsunuzdur, Türkiye'nin en zor bölümlerinden biri olsa gerek. :( Özellikle 3.sınıf öğrencilerinin duyduklarıma göre durumları çok fena!. Daha 1. sınıfım ama şimdiden bir bölüm dersimiz var "Digital Design" . Saolsun kendisi yetiyor! Bakalım ne yapcaz ??? Neyse yardım edebileceğim birşey olursa söyleyebilirsin.

Seçkin Özmen
03-12-2004, 11:55
bölüm:itü uçak müh. 1. sınıf
amaç: 5 senede bitirmek
durum: ilk dönemden gözetim..(öyle görünüyo)

Serkan Özen
03-12-2004, 12:02
burdan inşaat mühendisliği okuyan arkadaşlara sesleniyorum lütfen herkes kar yükü konusuna iyi çalışın ... geçen gün 8-9 halı saha maçımız vardı halı saha saat 6 gibi kar yükü nedeniyle çöktü... ya 6-7 oynasaydık... bu sefer allah korudu lütfen bundan sonra siz koruyun :)
Abi servet sizin orda da habire felaaketimsi olaylar mı oluyor yawww. Önce kurtlarr sonra kar yükü.
War üstünüzde bi gudubetlik Allah korusun yaa

Serkan Özen
03-12-2004, 12:49
bölüm:itü uçak müh. 1. sınıf
amaç: 5 senede bitirmek
durum: ilk dönemden gözetim..(öyle görünüyo)
bende itü mat. müh.
hazırlığı atladım ama değişen bişi olmucak 5senede bitçek galiba
hatta garanti bile olmuş olabilir uzaması
bu okul çok zor yaw
özellikle de ezber mantığıyla anlatılan mat. dersleri
tüm mat. dersleri soyut benim sewip beğendiğim soru çözerken kafamı dinlendirdiğim matematik lisede kalmış

Serkan Ergül
04-12-2004, 21:55

istanbul için kar yükü 75Kg/M2
elazığ 150 Kg/M2

dersime iyi çalıştım ;)

Levent Sarıbaş
15-12-2004, 12:14
Balıkesir Üniversitesi
İnşaat Müh. 3. Sınıf.

Eray Karabağlı
15-12-2004, 20:46
İnşaat Müh.3
Servet kardeşim allah korumuş.Temel dolguya çesan atmamışlardır :)

Fatih Ekşi
17-12-2004, 21:42
Biz de varız yani, Boğaziçi Elektrik-Elektronik . ;) Herhalde tahmin edebiliyorsunuzdur, Türkiye'nin en zor bölümlerinden biri olsa gerek. :( Özellikle 3.sınıf öğrencilerinin duyduklarıma göre durumları çok fena!. Daha 1. sınıfım ama şimdiden bir bölüm dersimiz var "Digital Design" . Saolsun kendisi yetiyor! Bakalım ne yapcaz ??? Neyse yardım edebileceğim birşey olursa söyleyebilirsin. *
Doğru duymuşsun eğer saçların henüz ağarmamışsa merak etme 3.sınıfta ağarcak ve sen farkında bile olmayacaksın :)Bende Elektrik-Elektronik 4.sınıftayım.bu sene bütün işkencelerden kurtuluyorum inşallah :)

Burak Yayla
19-12-2004, 11:03
Selam Arkadaşlar
İlk defa bir Kimya Müh. yazıyor galiba:)
İYTE kimya müh. 1nci sınıf öğrencisiyim
5 senede bitirebilirmiyim bilmiyorum:P

Sefa Demirtopuz
21-12-2004, 22:41
slm bende varıım

çevre müh. 3. sınıf _hoşbuldum_!

Elmas Çevik
21-12-2004, 22:54
erciyes üniversitesi makina müh. 1.sınıf

Sezer Matkap
13-01-2005, 15:51
muhendis olmak guzelde muhim olan metalurji ve malzeme muhensi olmak.2 muhendislik.oyle kolayda degil cogu kişi adını bile soyleyemiyor.yıldız teknik.etrafızınıza bi bakın nekadar metal var degilmi?metalsiz hayat olmaz su1 metal2.

Tufan Avşar
29-01-2005, 22:27
bütün mühendislikler zordur. kolay diye bir şey yok yani.. ya da şu mühendislik daha zor, bu okulun eğitimi tökezletir filan hikaye bence.. hepsinin kendine göre inişi çıkışı var sınıfına göre o kadar...

Serkan Ergül
09-02-2005, 14:38
antalya magic life seven seas oteli yapmak üzere yarın sabah 6 ta antalyaya uçuyorum..

şans dileyin... ;)

Onur Bilgin
11-02-2005, 01:12
muhendis olmak guzelde muhim olan metalurji ve malzeme muhensi olmak.2 muhendislik.oyle kolayda degil cogu kişi adını bile soyleyemiyor.yıldız teknik.etrafızınıza bi bakın nekadar metal var degilmi?metalsiz hayat olmaz su1 metal2.

hayır asıl topraksız hayt olmaz :) 1-su 2- topraktır

bende bir seramik mühendisi olarak bunu savunuyorum malesef ;D sonuçta metalurjicilerin hammaddesi metale bizimkide toprak.slında ikisinide mantığı aynı ama ben okuduğum için sezercim seramik müh. daha ii.lütfen bunu kabul edelim ;D ;D

Burcu Bıçar
11-02-2005, 15:40
size bişi diim mi herseyın icinde KİMYA var toprak metal ilac gıda ....... ben möhendıs deılem ama .... ::) ;D

İzzet Gürgüç
24-02-2005, 19:08
yoq yoq kimya fln onların içinde,ztn annamıom da:) elektrik hersey yaw... Bu arada İTÜ elektrik daha 1. sınıf,yıllarca burdayım gibi gozkuo daha simdiden :p

Pelin Çallı
04-03-2005, 12:18
maalesef özgene katılıorum :-/... 2. sınıf.. buçukları saymazsak ...bitcek inşallah

Fatih Ekşi
04-03-2005, 18:32
ne su ne metal ne toprak ne kimya ne de elektrik çağın teknolojisinin temel taşı elektronik

Kemal Koç
10-03-2005, 22:56
slm arkadaslar sdü inşaat myo 1. sınıftayım inşallah DGS ile müh.olucam ;)
"betonda hava ve bosluk" ile ilgili deney yapmam gerekiyor,ama nasıl yapıldıgını bulamadım.!!!ozel msjla yardımcı olursanız sevınırım herkese derslerde basarılar :)

Burak Yayla
11-04-2005, 16:56
Ya şöyle mühendislik başlığına baktımda doğru düzgün kimya mühendisi yok :( Bu başlık altında dersler hakkındaki paylaşımlar,ülkemizde kimya mühendislerinin durumunu...vs konuşabiliriz diye düşünüyorum!!
Ne dersiniz??

Berkay Bayrak
29-04-2005, 12:41
onur haklı bende inşaat 1. sınıf çok zor bölüm ......

Rahmi Kara
29-04-2005, 14:34
Ben de Insaat 1 deyim.Ilk donem asiri kolaydi ama simdi anliyorum ilk donemin neden cok kolay oldugunu :'(

Burak Yayla
01-05-2005, 16:07
Neden kimya müh. her işle uuraşmak zorunda kardeşim ;)

Mustafa Güngör
21-05-2005, 02:40
aa bundan daha güsel bisey warmi?? Kimya müh.. olmasaydi oo hiçbisey olAmazdi ki :D :D :P

Selçuk Gürbüz
21-05-2005, 11:10
Makine mühendisliği hakkında bişi demicem. Hele de 3. sınıf hakkında hiç bişi demicem. Sadece uzak durun ???...

== Selçuk ==

Mustafa Güngör
22-05-2005, 05:29
ya selcuk birak ayak yapma..geceleri alemlerde sonra da gelmis mak. müh.. cok zor filan.. :P *kolay gelsin selcukcum :)

Burak Yayla
25-05-2005, 20:43
Sanırım mak.müh.ile kimya müh. dersleri arasında çook bi fark yokmuş.Aynı yolun yolcusuyuz sanırım ;)

Onur Bilgin
01-06-2005, 15:41
ya yarın lanet termodinamik sınavı var vize kötü.daha çalışmaya başlamadım.ya allahım ne günah işledim ben ya.varya şu müh.ği okumak bi dert ya........

Cihan Eldem
03-06-2005, 01:48
bende bilgisayar mühendisliği 2. sınıftayım arkadaşlar...

Arif Şahin
03-06-2005, 14:04
mühendislik okumak büyük bi dert, makina mühendisliğinde okumak çok büyük bi dert

Kemal Gültekin
03-06-2005, 19:56
yaw bugün fizik 2 den kaldığım kazık gibi olan fakat benim çokta uzun kalmadığım sınaw sonucunda tescillendi :( napacaz bu derslerle ooooof ooof... bide daha endüstri müh. 1.sınıftayım... neyseki genç bayan basketbol takımımız bugün antepte bejekeyi yendide hafif moral bulduk ;)

Onur Bilgin
04-06-2005, 02:09
* * * * ya yarın lanet termodinamik sınavı var vize kötü.daha çalışmaya başlamadım.ya allahım ne günah işledim ben ya.varya şu müh.ği okumak bi dert ya........

ve sonuçlar açıklanmadı ama ben termo sınavı 1. dk. itibariyle bu dersten kaldım.

ya hangi dersi ilk alışımda geçecem ben yaaa :( :(

Muhammet Budak
06-06-2005, 17:47
bilgisayar 2.sınıfım inşallah 5 senede bitirebiliriz

Eray Karabağlı
06-06-2005, 19:43
Ben de Insaat 1 deyim.Ilk donem asiri kolaydi ama simdi anliyorum ilk donemin neden cok kolay oldugunu *:'(
Valla Rahmi İnşaat Mühendisliği 3 de başlar 3 de biter derlerdide inanmazdım.Düşün bak alttan hiç yok 3 ün ilk döneminden 5 dersim kaldı.Ama tabi üniversite müfredatına göre de değişebilir.

Burak Yayla
26-06-2005, 15:50
1nci sınıf 2nci dönemi 3 tane FF ile kapatmaktan dolayı üzgünüm.İşallah bu sene aklımı sadece derslere verebilirim...

Seçkin Özmen
26-06-2005, 19:20
1nci sınıf 2nci dönemi 3 tane FF ile kapatmaktan dolayı üzgünüm.İşallah bu sene aklımı sadece derslere verebilirim...

aha işte budur, yalnız değilmişim ;) tabi ilk dönemden kalan 1 ff i de eklersek ve kredim yetmediği için alamadığım 1 ekstra dersi de göz önünde bulundurunca ilk seneden 1 dönem uzatmanın verdiği gururla yaz okuluna devam etmekteyim, tüm arkadaşlara başarılar dilerim ;)

Burak Yayla
26-06-2005, 19:30
Yürü bea seçkin ;) gerçekten kötü bir durum ama allahtan benim 1nci dönemden ortalamam sağlam.Kafayo başka şeylere yorunca 2nci dönem battık...

Cihan Eldem
14-07-2005, 00:19
arkadaşlar selammmmm... bilgisayar mühendisliği için elinde yazılı staj defteri olan varmı?

Hakan Tuzcu
05-08-2005, 00:49
inşaatçılar elimde bire bir naylon olmayan şantiye ve büro stajı var hepsine gün gün ben gittim tam 60 iş günü ihtiyacı olan varsa yardımcı olabilirim.(PAMUKKALE ÜNV HARİÇ)

Cihan Eldem
05-08-2005, 11:35
millet yaaa vallla staj için rapor lazım yardım edinnnnn

Sefa Demirtopuz
14-08-2005, 13:31
naylon yaptın dimiiiii?
işin zor hakikaten bende şu aralar staj defteri yazmakla ugrasıyorum:(

Erhan Şişli
15-08-2005, 14:11
ya arkadaşlar fizik müh.için staj defteri olan var mı? bana biraz yardım edebilirmisiniz?
(frequency_1907@hotmail.com)

Yasir Yılmaz
05-09-2005, 23:06
İnşaat Mühendisliği 4. sınıf.
Arkadaşlar zaman çabuk geçiyor.Boşverin uzasın biraz üniversite.Uzatmayınca pek iyi olmuyo açıkcası.

Serkan Ergül
15-11-2005, 18:45
mühendisliğin bir diğer ilginç özelliğinide burada görüyoruz %90 oranla erkek mesleği..,

Erhan Şişli
15-11-2005, 18:53
O zaten en berbat tarafı bence ;D ;D ;D

Serkan Ergül
15-11-2005, 18:54
;)

Melike Demirci
17-11-2005, 22:19
slm i.u kimya muh 4.sınıf ve insalah uzatmam;) kimya muh yok mu demiştiniz pek bidee erkek mesleği mii?? sanmam arkadaslar

Serkan Ergül
29-11-2005, 03:59
melike şantiye ye gel birgünde bak istersen :P

Volkan Büyük
18-12-2005, 23:55
selam ben de kırıkkale den endüstri mühendisliği

Hakan Yazal
28-12-2005, 03:46
elektronik mühendisliği. bakalım, daha başlamadık sayılır...

Nergis Bilek
02-01-2006, 20:28
ben de inşaat müh. kazandım.. daha hazırlık ama bakalım gerisi allah kerim.. bu arada yanlış anlaşılmasın isteyerek girdim ...

Okan Külekçi
04-01-2006, 14:59
ben de inşaat müh. kazandım.. daha hazırlık ama bakalım gerisi allah kerim.. bu arada yanlış anlaşılmasın isteyerek girdim ...
hazırlığı 2 sene falan oku bence hiç başlama 1. sınıfa. :D

Yavuz Ersöz
04-01-2006, 15:27
İnşaat müh. 2. sınıf olduk da neden olduk ne suçumuz vardı... abi bu mukavemetten geçtiğim gün sözüm olsun mühendis tayfaya alem yaptırıcam...

geçersin yavrum merak etme daha bunun bütünlemesi var ;D ;D

Ahmet Parlak
29-01-2006, 06:19
Geçersin yaa elbet, bunun daha seneyesi var ;D hatta ondan sonra bi senede daha var... ;D
Bu arada bende inşaat 3. sınıf...

Eray Karabağlı
29-01-2006, 10:49
Geçersin bakalım Onur daha bunun Çeliği var ;D Bende İnşaat 4

Okan Külekçi
30-01-2006, 12:44
İnşaat 1.
tasarı geometri zıçtın azıma.

Ahmet Parlak
01-02-2006, 04:11
bişe olmaz alışırsın, o dersi üç senedir alan arkadaşlar tamıyorum, umarım sende üç sene almazsın... ;D ;D

Volkan Büyük
01-02-2006, 14:50
yaw ne çelikmiş ya milleti perişan ediyo böle

Emre Tanrıseven
01-02-2006, 14:58
malzeme ve metalurji müh

Serkan Ergül
03-02-2006, 09:51
eskişehir neo alışveriş merkezi-carrefour-sa şantiyesi

1 sene buradayız arkadaşlar..

carrefour un peşinden 120 adet te konut başlayacak..

yaza staja beklerim yanıma;)

Ahmet Parlak
03-02-2006, 10:18
ihaleyi alan şirketin adı ne acaba, daha doğrusu sizin şirketin adı... Ankara da iyi bir yer bulamazsam ve sizde kabul ederseniz benim için iyi bişe olur... ;)

Okan Külekçi
03-02-2006, 17:08
bişe olmaz alışırsın, o dersi üç senedir alan arkadaşlar tamıyorum, umarım sende üç sene almazsın... *;D ;D
yok aman allah korusun.bugün açıklandı geçmişim allahtan.o dersi bi daha alacağma okulu bırakırım zaten.

Serkan Ergül
03-02-2006, 18:52
ihaleyi alan şirketin adı ne acaba, daha doğrusu sizin şirketin adı... Ankara da iyi bir yer bulamazsam ve sizde kabul ederseniz benim için iyi bişe olur... ;)

ihaleye alan özcem yapı yani benim çalıştığım şirket mal sahibiyle ana müteahhit firma aynı koray inşaat

malsahibide yapı kredi koray g.y.o

özelden cv ni at cebini ver görüşelim.

Ahmet Parlak
05-02-2006, 17:23
ihaleye alan özcem yapı yani benim çalıştığım şirket mal sahibiyle ana müteahhit firma aynı koray inşaat

malsahibide yapı kredi koray g.y.o

özelden cv ni at cebini ver görüşelim.

ya kusura bakma kaç gündür giremiyodum, şu anda sınavlarım onlarla uğraşıyorum... şu sınavlar bitsin cv hazırlayıp yollarım... ilgilendiğin teşekkürler...

Okan Külekçi
13-02-2006, 14:04
- Yahu sen inşaat mühendisiydin di mi?
- Evet
- Baksana bu bina yıkılır mı?
- Ne bileyim ben, bir sürü testi var bu işin, öyle karpuza vurur gibi anlaşılmaz bu işler
- Ne biçim mühendissin lan sen?

Güler misin, ağlar mısın?
Güldüren mesleki yorumlarla ilgili diyologları şöyle devam ediyor:
- Ne mühendisisin?
- Endüstri mühendisi
- Ne endüstrisi?
......
- Bilgisayar mühendisliğini kazandığına göre çok zeki olmalısın.
- Yok ya o kadar değil.
- Salak mısın yani?
.....
- Emre aslanım sen makine mühendisiydin di mi?
- Evet Mahmut Amca.
- Vallahi tebrik ederim seni.. Ya bu arada bizim şofben bozuldu, müsait olduğun bi zaman diyodum.
.....
- Yavrum inşaat mühendisi mi olacaksın sen?
- Evet teyzecim.
- Ayy! canım benim peki iş miş bulabilecek misin çıkınca, master yapacak mısın? Master yapmadan da bir anlamı yok artık. Mühendis kaynıyor ortalık.
- Sağol ya. Bunları hatırlattın ya huzura kavuştum şimdi. Bozmasaydın ya şu güzel ortamı, daha iyi olmaz mıydı?
.....
- Bölüm ne?
- Makine mühendisliği.
- Kaç tane kız var lan sizde?
........
- Ne çıkacan mezun olunca?
- Gemi inşaat mühendisi.
- Haa!, kaptan falan yani.
- Yok ebe olacaz!
......
- Mesleğin ne evladım?
- Kimya mühendisiyim amca.
- Sabun, şampuan falan...
- Yok amca öyle değil; daha bi zor.
......
- Abi senin bölüm bilgisayardı di mi?
- Evet?
- Yaa, 6 haneli icq numarası nasıl alıyoruz? Öğretmişlerdir size....
- Tabi tabi. Okulda ders var ICQ101 diye ama öğretmediler, bilmiyorum.
......
Arkeoloji bölümünde okuyan birinden, bilgisayar mühendisliğinde okuyan birine yöneltilmiş soru:
- Abi sen bilgisayar mühendisliğinde okuyordun di mi?
- Evet.
- Size hackerlık yapmayı öğretiyorlar mı, böyle bir ders var mı?
- Lan, sizde tarihi eser kaçakçılığı diye bir ders var mı?
.....
- Abi nerde okuyordun sen?
- Makine mühendisliği
- 4 yıllık mı?
......
- Ne mühendisisin?
- Bilgisayar.
- Bu bilgisayarlar nasıl çalışıyorlar kuzum?
- İçlerinde elektronik devreler var, ikili mantığa göre...
- ??!
- Boşver, sen tak fişi çalışır onlar..
......
- Ne mühendisisin?
- Bilgisayar.
- Yav bizim oğlana şöyle iyi bişey, oyunlu falan, toplasak kaça çıkar?
.....
- Ne iş yaparsın sen?
- Haberleşme mühendisi
- Yav bu nokialarda radarın yeri tespit ediliyo mu. Nasıl oluyo o?
- Benim bu telefona nerden müzik yüklenir?
- Sen şimdi telefon falan yapabiliyon mu? Bana da yap.
- Bu uydu kanallar şifresiz falan nasıl izleniyo onun bi aleti varmıs, var mı sende.
.....
- Senin okuduğun bölüm ne yiğenim?
- Genetik mühendisliği diyorlar teyzecim.
- Vah vah tıp fakültesi tutturamadın mı yavrum, böyle genetik mühendisi olucan?
- Kandan cerahatten pek hoşlanmam da.
.....
- Hımm! yazılım mühendisliği nasıl oluyor o?
- Bilgisayar yazılımı üzerine.
- Yazı mı yazıyorsun yani bilgisayarda?
- Evet yazı yazıyorum bilgisayarda. (la havle)
.....
- Ahmet makina mühendisliği zor muydu?
- Tabi oğlum. Termo, mukavemet, akışkanlar.. Bunları geçene kadar arkamdaki kıllar ağardı.
- Helal olsun valla. Ya, benim evdeki musluğa bi bakiversen lan, damlatıyo kaç gündür.. O da akışkan sonuçta. He ne dersin?
-Allah belanı versin derim, başka bişey demem.
.....
- Sen şimdi ne okuyodun?
- Bilgisayar mühendisliği
- Evladım boşuna okuyosunuz siz, simdi çocukların hepsi bilgisayar kurdu, bizim oğlan bütün gün internet kafede.
-Tabii amca, anlıyorum..
......
İşçilerin işe yeni girmiş makine mühendisi hakkındaki yorumları:
-Bak mesela şu yeni giren mühendis var ya..
- Hee.
- CNC nin ‘S’ sinden bile anlamıyo..
- CNC de ‘S’ var mı ki lan?
- Neyse işte anlamıyooo..
......

Güven Yapıcıoğlu
18-02-2006, 22:43
eskişehir neo alışveriş merkezi-carrefour-sa şantiyesi

1 sene buradayız arkadaşlar..

carrefour un peşinden 120 adet te konut başlayacak..

yaza staja beklerim yanıma;)

abi bu carrefour nereye yapılıyo?
ben de madenciyim bu arada...

Semih Karaca
01-03-2006, 22:53
istanbul üniversitesi jeoloji müh. 3.sınıf bide endüstri müh.(çap)

Emre Çevik
01-03-2006, 23:48
ktu insaat 1.sınıf (2. sene hazırlık okudum yaaf!! :( )

Barış Özer
25-04-2006, 14:31
bende bilgisayar muhendisligindeyim ama henuz hazırlık ayrıca Bilal arkadasıma kesinlikle katılıyorum temeli saglamdan atmak icin yardımlarınızı bekliyoruz:):D:P

Mustafa Kaplan
25-04-2006, 16:16
Barıs dur bakalım daha hazırlık bitsin. Birinci sınıfa gelince zaten goreceksin ne dolaplar donuyo aynı odev nasıl 30 faklı odev oluyo.. :D

Tuğfan Aslan
27-04-2006, 02:00
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
hazırlık okuyoruz bakalım,,çok sıkıldım ama ben artık,kimya matematik istiyorum yafff...

Semih Moğulkoç
20-05-2006, 22:46
lanet olası makine mühendisliğindeyim bende
fener sevgisini nasıl fenerliden başkası bilemez,makine okumayıda makineciden başkası bilemez :'( :'( :'(

Rukiye Özden
21-07-2006, 22:26
inşaat müh . inşallah yazokulunun sonunda 4 olacağim yoksa işim zor bitmez bu okul ...gerçi mukavemeti ve betonarmeyi geçersem bişey kalmıyoda....

Süha Demircan
27-07-2006, 21:27
bende Mustafa Kemal Üni. Makine müh. mezunuyum semih sana kesinlikle katılıyorum kardeşş bizi bizde başkası anlamaz anlayamazzzz :P

Burak Yiğit
30-07-2006, 17:24
merhaba arkadaşlar. bende UKÜ Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. ilk seneyi hazırlık sınıfı olarak tamamladık. yani 2. senem. herkese yeni eğitim sezonunda başarılar dilerim.

Ahmet Coşkun
31-07-2006, 09:52
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
hazırlık okuyoruz bakalım,,çok sıkıldım ama ben artık,kimya matematik istiyorum yafff...

geçebildin mi? hazırlık anadoluda bir işkence çeken bilir walla.......MUTTALİPTE görüşmek üzere...

Akif Ahmetoğlu
05-08-2006, 16:12
Bir arkadaş bahsetti Mühendislere mezun olunca artık diplama verilmiyormuş.2 yıllığına satajer mühendis olarak kalıyormuşsun.Böyle birşey var mı?Konunun detaylarını bilenler lütfen beni ve bu konuyu merak edenleri aydınlatabilir mi?

Serkan Özen
05-08-2006, 16:27
Bir arkadaş bahsetti Mühendislere mezun olunca artık diplama verilmiyormuş.2 yıllığına satajer mühendis olarak kalıyormuşsun.Böyle birşey var mı?Konunun detaylarını bilenler lütfen beni ve bu konuyu merak edenleri aydınlatabilir mi?
Benim bildiğim mühendis olunmuyor. Mühendislik eğitimi almıştır yazıyor diplomada.

Sevil Ürer
06-08-2006, 18:24

Yeni yasaya göre sadece lisans eğitimi almıştıre yazacak. yetkin Mühendis ünvanını alamıyoruz. Kimya Mühendisleri odasından öğrendiğim bunlar..

Murat Tor
13-08-2006, 04:45
Merhaba arkadaşlar,Niğde Ünv Jeoloji Müh. 5. sınıfa geçtim bu sene, jeoloji müh. konusunda herhangi bir dökümana ihtiyacı olan arkadaşlar çekinmeden bana ulaşabilirler. tormurat2000@gmail.com

Mustafa Ünal
04-09-2006, 13:36
Mühendislik diplomasıyla ilgili benim sadece duyduğum bişeyi aktarmak istiyorum.Yani kesin olduğu konusunda bir fikrim yok..

Okuldan mezun olduktan sonra bir mühendisin gözetimi altında 6 aylık staj gibi bişey gerekiyormuş!

Bana saçma geldi.

Burak Yayla
17-09-2006, 17:20
benim bildiğimde en az 2 sene fiili hizmet yapmak gerekiyor mühendislik imzasını kullanabilmek için...

Recep Pektezel
26-09-2006, 14:44
bu sure 5 sene degıl mı ???

yetkın muhendıslık resmı gazetede yayınlandı bıldıgım kadarıyla..

Muzaffer Eken
01-11-2006, 20:54
çok sessizleşmiş buralar çoook

Orhun Can
15-11-2006, 00:01
Mezun olunca işini yapan kaç kişi var zaten pek umrumda değil açıkcası devletin verdiği boş diploma. Ben kendimi geliştiriyim yeter :(

Koray Karaoğlu
15-11-2006, 15:09
Mezun olunca işini yapan kaç kişi var zaten pek umrumda değil açıkcası devletin verdiği boş diploma. Ben kendimi geliştiriyim yeter :(
tamamen katılıorm
kendini geliştirmek herşeyden onemli
kendini geliştirmezsen diploma falan hikaye

Mustafa Ünal
15-11-2006, 17:18
Kendini geliştirmek tabiki hepimizin isteği ama madem mühendislik fakültesinde okuyoruz niye mühendis diploması alamıyoruz?Neden her eylemde bizi çağıran mühendis odaları böyle bir olay karşısında sessiz kaldı? Sessiz kalmak işlerine geldi belki de..

Ben son sınıf öğrencisiyim.Ama görüyorum ki okulu bitirmekle mühendis olamıcam. Geçeyim böyle işi............

Sinan Bıçak
15-11-2006, 17:32
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=120

Mustafa Ünal
03-12-2006, 15:02
Topiği baştan sona okudum.Makina Mühendisliği'nde okuyan arkadaşlarımın kendilerini yükseltmelerine bir anlam veremedim.Nerden çıkardım derseniz "Mühendislik çok şeydir , makina mühendisliği herşeydir" sözü kafidir bence.

Bende Jeoloji Mühendisliği okuyorum.Ama kendime böyle bir kendini bilmişlik,beğenmişlik göremiyorum.Birde şey denmiş..Bizim Makinacılar olarak ayrı bir topic açmamız gerekiyor.Tutmayalım biz..

Şimdi şöyle birkaç örnek vermek istiyorum.Ülkemizde tanınan bir çok Jeoloji Mühendisi var.Ama genellikle herkesin bildiği bir isim var.Metin Uca.

Bende ülkemiz tarafından da yakından bilinen ve gerçekten gıptayla izlediğimiz birde Makina Mühendisi'miz var.Nane nane Ajdar.Bir kısmımızında hatırlayamadığı belkide unuttuğu bir mühendisimiz de var.Bu senenin başlarında ortaya çıkan ve bir ata yapılan istismar olayımız.Bununda altında yatan bir mühendisimiz.Branşını söylemek istemiyorum.

Bana göre de siz Makina Mühendisleri ayrı bir topic açmalısınız.Fikrinize katılıyor ve saygı duyuyorum.

Emre Coşkunlu
14-12-2006, 23:32
slm arkadaşlar.jeoloji bölümünde okuyan arkadaşlarda enjeksiyon hakkında bilgi varsa lütfen bana ulaştırsın.şimdiden teşekkürler.

Erdi Yavuz
07-01-2007, 14:29
bilgisayar yazılım mühendisliği bilgisayar konusunda yardımcı olabilirim arkadaşlar

Mustafa Ünal
12-01-2007, 15:21
Emre, enjeksiyon üzerine staj yapan arkadaşım var. Eğer hala lazımsa bu konuda bilgiler sana ulaştırabilirim onda ki staj raporunu..

Kemal Aktürk
22-01-2007, 01:46
http://www.hasanbalik.com/dersler/emag1/00-01Sinav/ealan00-01.htm

Kaç senelik sınav sonuçlarını buldum bi hoş oldum gece vakti. Vize sonuçlarına (ilk sütun) dikkatinizi çekerim.

Mustafa Ak
13-02-2007, 12:14
iletişim 2

Aycan Yağanoğlu
09-03-2007, 14:18
Topiği baştan sona okudum.Makina Mühendisliği'nde okuyan arkadaşlarımın kendilerini yükseltmelerine bir anlam veremedim.Nerden çıkardım derseniz "Mühendislik çok şeydir , makina mühendisliği herşeydir" sözü kafidir bence.

Bende Jeoloji Mühendisliği okuyorum.Ama kendime böyle bir kendini bilmişlik,beğenmişlik göremiyorum.Birde şey denmiş..Bizim Makinacılar olarak ayrı bir topic açmamız gerekiyor.Tutmayalım biz..

Şimdi şöyle birkaç örnek vermek istiyorum.Ülkemizde tanınan bir çok Jeoloji Mühendisi var.Ama genellikle herkesin bildiği bir isim var.Metin Uca.

Bende ülkemiz tarafından da yakından bilinen ve gerçekten gıptayla izlediğimiz birde Makina Mühendisi'miz var.Nane nane Ajdar.Bir kısmımızında hatırlayamadığı belkide unuttuğu bir mühendisimiz de var.Bu senenin başlarında ortaya çıkan ve bir ata yapılan istismar olayımız.Bununda altında yatan bir mühendisimiz.Branşını söylemek istemiyorum.

Bana göre de siz Makina Mühendisleri ayrı bir topic açmalısınız.Fikrinize katılıyor ve saygı duyuyorum.
sonuç olarak biz makineceler ayrı bir topic açalım ajdardan farklı olduğumuzu kanıtlayalım :D

Mustafa Ünal
10-03-2007, 00:40
sonuç olarak biz makineceler ayrı bir topic açalım ajdardan farklı olduğumuzu kanıtlayalım :D

Yok Aycanım benim lafım sana değil :)..

Bizim üniversitenin rektörü geçen sene Sn. H. Uygun oldu. Hacettepe'den geldiğini öğrendim. Dedim inşallah bir kıllık yapmaz. Ama adam gelir gelmez 30 kredimizi 26'ya düşürdü ertesi senede geçme notunu 60'tan 70'e çıkardı.. Vizenin yüzde 40'ı ve finalin yüzde 60'ı toplanıyor. Çan eğrisi yok. Son sene okul uzattırdılar yani. Olacak iş mi bu ya..:kizgin:

Murat Tor
12-03-2007, 14:54
o mağdurlardan biri benim uzadı lanet olası okul,bakalım inşallah tek ders bu sene

Yiğit Arın
12-03-2007, 18:16
http://www.hasanbalik.com/dersler/emag1/00-01Sinav/ealan00-01.htm

Kaç senelik sınav sonuçlarını buldum bi hoş oldum gece vakti. Vize sonuçlarına (ilk sütun) dikkatinizi çekerim.

Bunda sınavlar kaç üzerindendi bilmiyorum ama bizim okulda da durum farklı değil. Geçtiğimiz 3. sınıf 1. dönemi itibariyle hayatımın en düşük notunu, hayatımda gördüğüm en düşük ortalamaya sahip sınav(lar)da aldım. Elektronikçilerin kaderi midir nedir? :)

Bir de esas dikkatimi çeken verdiğin linkle http://www.boun.edu.tr/services/yemek_listesi.html arasındaki benzerlik, hazır ve popüler bir kodlama sanırım. :)

Nurullah Durukan
21-03-2007, 23:12
tamamen katılıorm
kendini geliştirmek herşeyden onemli
kendini geliştirmezsen diploma falan hikaye

Bende diploma var ama bir ise yaramiyor 2003 Erciyes Makina mezunuyum yaklaşık 1,5 yıldır ve Tekstil makinaları yapan yabancı (İsviçre) bir şirketin teknik servisinde teknisyen olarak çalışıyorum.Önemli olan kendini geliştirebilmek eğer bu şirkette çalışmamış olsaydım Kamuda çalışsaydım kendimi geliştirmeme ihtiyaçta yoktu (elektronik, yazılım ve plc yi bu iş sayesinde öğrendim) keza ingilizceyide unuturdum.Ne yurt dışına eğitime gitme şansım olurdu (İsviçre-Avusturya) nede yurt dışına bir fabrikaya Servise gitme (Mısır ve İran) özel sektörde kendinizi geliştirirseniz daha çok imkan var ama öncelikle şunu belirteyim "ben mühendisim tüm gün ofiste otururum, fabrikada çalışmam elimi yağa sokmam bu işin hammallığı beni bağlamaz" derseniz onada saygı duyarım.

Pınar Kaya
28-03-2007, 22:23
hacettepe gıda müh. ama daha haz.:(bölüm hakkında nerdeyse hiç fikrim yok karambole geldi birazcıktaa:???:

Mustafa Ünal
07-04-2007, 12:23
Bugün vizelerin ilk günü.. Saat 13'tede ilk sınav. Kömür Jeolojisi :D.. Sınav çıkışı Kayseri'ye gidiyoruz. Akıllı adam işi değil bizim yaptığımız :)

Mustafa Ünal
14-04-2007, 21:50
bana magmatik kayaç petrografisi anlatacak biri var mıııııı??????????????????? mineralojiden de magmatikte de nefret ettim.

Magmatik Kayaç Petrografisi'ni AA ile geçtim. Ama bu benim bunu çok iyi bildiğim anlamına gelmiyor :).

Mustafa Ünal
15-04-2007, 20:14
Bizde 1.dönem Magmatik Kayaç Petrografi var. 2.dönemde hem Sedimanter Kayaç hemde Metamorfik Kayaç Petrografisi var. Uzadı mı okul bütün Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinin kaderi gibi yoksa bitiyor mu :)

Muzaffer Eken
16-04-2007, 01:36
Makina nasıl biter yaa varmı bi bilen?

Servet Güldeş
16-04-2007, 01:37

Ders çalış...

Muzaffer Eken
16-04-2007, 01:38
Ders çalış...
Biz başka bişeymi yapıyoz Servet yav etme eyleme.

Servet Güldeş
16-04-2007, 01:45
Biz başka bişeymi yapıyoz Servet yav etme eyleme.

Ben bilmem sen bu okul nasıl biter biliyor musun yazmışsın...

Bende fikrimi söyledim...

:)

Muzaffer Eken
16-04-2007, 01:52
Ben bilmem sen bu okul nasıl biter biliyor musun yazmışsın...

Bende fikrimi söyledim...

:)
Daha farklı ve bilinmedik bi öneri söyle canım sende çalışmak Allahın emri zaten ;)

Arıkan Altay
16-04-2007, 04:23

bitmez:(:(

Nurullah Durukan
16-04-2007, 22:43
Ben zorlada olsa bitirdim (1 sene uzatmali olarak) ama aslinda o kadarda zor degil heleki Kayseri gibi bir sehirde fazla sosyal ortam olmadigindan bitmesi muhtemel dersleri takip et ve fazla devamsizlik yapma derim (ki ozellikle Recep Kılık' ın dersinden :D ) Termodinamige dikkat et tehlikelidir ;) Mekanik basittir sadec uzerine dusmen gerekir, Enerji basittir ama dersi cok fazla takip etmen gerekir.
Okul bitecek diye dusunme omrun boyunca ogrenci oldugunu dusun ve bu senin isin bunu unutma is hayatinda zaten olayi daha iyi cozersin.Is hayatiyla ilgi bir diger tuyo sana bu dersleri gordun diyecekler ve dersle sence alakasi olmayan, aslinda derste gordugun temel bilgiler sayesinde para kazanacagini goreceksin ve sana yapacagin isi sadece bir kez anlatacaklar (uygulamali olarak gorunce bir defada kapman gerekir).Fazla kasmana gerek yok okulda biter is hayatida baslar onemli olan fazla canini sikmamak . her turlu sorununda yardimci olabilirim msn adresim adigemotun@hotmail.com

Aycan Yağanoğlu
20-04-2007, 12:38
termodinamik basit başlıyor 3-4 hafta çok kolay gidiyor bu yüzden kendine aşırı güven başlıyor ama yasaların başlamasıyla hiç bişi anlamadan dönemi biterebiliyorsun :D çok şükür termo 1 i atlattım. Dinamik ve mukavemet ile ilgili yoğun sorunlarım 2 sinide 2. kez alıcam.
kısacası benimde pek biticek gibi gözükmüyor :D

Mustafa Ünal
21-04-2007, 01:24

bitmez:(:(

termodinamik basit başlıyor 3-4 hafta çok kolay gidiyor bu yüzden kendine aşırı güven başlıyor ama yasaların başlamasıyla hiç bişi anlamadan dönemi biterebiliyorsun :D çok şükür termo 1 i atlattım. Dinamik ve mukavemet ile ilgili yoğun sorunlarım 2 sinide 2. kez alıcam.
kısacası benimde pek biticek gibi gözükmüyor :D

Hepinizi tanıyorum garip insanlarsınız :).. Ama niye hiçbirinizde aynı şey yazmıyor? Makina Mühendisliği mi yoksa Makine Mühendisliği mi ?

Aycan Yağanoğlu
21-04-2007, 12:57
Hepinizi tanıyorum garip insanlarsınız :).. Ama niye hiçbirinizde aynı şey yazmıyor? Makina Mühendisliği mi yoksa Makine Mühendisliği mi ?
meyve mi meyva mı? :D

Muzaffer Eken
21-04-2007, 19:14

Kimi makine diyo kimi makina,mesela ösym klavuzunda makine yazıyodu,bizim sınavların çoğunda soru kağıdında makina yazıyo.TDK sözlüğünde makine olduğu kesin bildirilmiş ama ... :cool:

Arkın Çoban
21-04-2007, 23:06
makine abicim
hatta okan makina programına başlarken de belirtmişti
makine olduunu biliyoruz özellikle makina koyduk programın adını diye
bizim okulda da makina yazıo her yerde

Fırat Kocadağ
21-04-2007, 23:34
http://www.tdk.gov.tr/TR/YazimKlavuzu.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF 20FF3F96B01BD67B

Sanırım yardımcı olur :D

Mustafa Ünal
22-04-2007, 15:35
Meyve Aycancım :)..Arkın'da kızmış :rolleyes:
Eyvallah Fırat.

Muzo sende Makine diyosun hala Makina yazıyor :D

Aycan Yağanoğlu
22-04-2007, 16:31
bizim okulda da makine yazıyo o zaman makine doğrudur :)

Muzaffer Eken
22-04-2007, 18:05
Meyve Aycancım :)..Arkın'da kızmış :rolleyes:
Eyvallah Fırat.

Muzo sende Makine diyosun hala Makina yazıyor :D

Makine çok basit gibi bi ağırlığı yok gibi geliyo sanki yaa :cool:

Ama Türk Dil Kurumu'na sadık kalıp hemen düzeltiyorum bölümümü ;)

Anıl Buldak
08-05-2007, 00:17
inşaat mühendisliği 3 sınıf , az kaldı :)

Ertunç Ermiş
10-05-2007, 15:35
meyve mi meyva mı? :D

Makina:D

Tarık Özbolat
12-05-2007, 17:42
Benim bildigim Makina Odtu de var ve her zaman da bolumdeki hocalar makinayı savunuyor, makine dogru olan olsa da...

Güven Yapıcıoğlu
03-07-2007, 21:32
Boşverin hepimiz mühendisiz işte :)

Mustafa Ünal
03-07-2007, 21:50
Evet Onder bile muhendis olcak. Yazik valla..

Önder Önderoğlu
03-07-2007, 23:08
Evet Onder bile muhendis olcak. Yazik valla..

ohhhaaaa yani mustafa burda bile laf atıon len direk ismini gördüm dedim zaten bana sallamıştr die:D:D:D:hakem:

Mustafa Ünal
04-07-2007, 12:45
ohhhaaaa yani mustafa burda bile laf atıon len direk ismini gördüm dedim zaten bana sallamıştr die:D:D:D:hakem:

Laf atma ile gercekleri karistirmayalim lutfen. Burasi ciddi bir topiktir. Lutfen boyle seylere girismeyelim. Ayiptir yahu :rolleyes:

Önder Önderoğlu
04-07-2007, 19:23
diene bakkk

Mustafa Ünal
06-07-2007, 04:08
diene bakkk

Cikar misin lutfen..

Önder Önderoğlu
07-07-2007, 00:16
herşey güzel olacak:D

Mustafa Ünal
10-07-2007, 03:09
herşey güzel olacak:D

al birini vur Onder'e

Önder Önderoğlu
10-07-2007, 19:52
al birini vur Onder'e
:kahve:

Arıkan Altay
26-07-2007, 01:46
bu sefer vericem malzemeyi inş.:)pek hoş olmayan hocasına rağmen:)

Muhammed Turan
23-08-2007, 14:17
Makine Mühendisleri...

Makine Mühendisliği'nden mezun arkadaşlar, sadece diplomanız kullanılmak üzere bir iş var elimizde. İş süresi 4 ay. 4 ay boyunca SSK girişi yapılacak. İşin uzaması durumunda karşılıklı anlaşıldığı takdirde diploma kullanımı devam edecek.

İlgilenen arkadaşlar met@mimtur.com adresine özgeçmişlerini gönderirlerse sevinirim.

Mustafa Ünal
28-08-2007, 01:27
bu sefer vericem malzemeyi inş.:)pek hoş olmayan hocasına rağmen:)

Yazini degistirmissin. Sanirim once kufur ettin hocaya sonra bana yakismaz dedin degil mi? Nasil bildim ama.

Ee sonuc ne? Gectin mi gecti mi?

Arıkan Altay
29-08-2007, 16:35
hocaya bağlı:)ayrıca ''r.k'' ya çok güzel dileklerimi iletmek istiyorum ama,kurallar izin vermiyor:):rolleyes:

Mustafa Ünal
03-09-2007, 19:37
hocaya bağlı:)ayrıca ''r.k'' ya çok güzel dileklerimi iletmek istiyorum ama,kurallar izin vermiyor:):rolleyes:

Gecti mi gectin mi kardesim?

Ogün Güroğlu
03-09-2007, 21:20
Bizim bölümden de varmış arkadaşlar yaaa:) nasıl durumlar?

Mustafa Ünal
04-09-2007, 18:58
Olmaz mi yahu. Sadece bizim uniden 5 kisi var Jeoloji.. Sen birde Antalya Universitesi'ne gir. Ful Jeoloji :D..

Durumlar belli degil mi? 4+1 :D. Senin?

Arıkan Altay
05-09-2007, 00:53
Gecti mi gectin mi kardesim?

kaldım:rolleyes: rahatladın mı:)

Pakize Yılmaz
05-09-2007, 00:59
:D :???: ya arkadaslar bnm 5 dersim kaldı ya bnden mühends olmaz dimi:???:

Mustafa Ünal
05-09-2007, 19:46
kaldım:rolleyes: rahatladın mı:)

Hadi ya.. Tuh cok uzuldum.. :p

Ben 1.siniftayken kredili derslerden sadece 1ini gecmistim. 9 ders vardi.

Ogün Güroğlu
09-09-2007, 20:44
Ben yeni başlıycam daha 4 mü yapıcaz artık 4+1 mi belli olcak.:)

Mehmet Aydeniz
09-09-2007, 22:51
Valla Rahmi İnşaat Mühendisliği 3 de başlar 3 de biter derlerdide inanmazdım.Düşün bak alttan hiç yok 3 ün ilk döneminden 5 dersim kaldı.Ama tabi üniversite müfredatına göre de değişebilir.
bende birinci sınıfı bitirdim alttan ders yoktu heralde 4 senede bititrrm diyodm ama eray kardeş korkuttun beni ya

Mustafa Ünal
10-09-2007, 16:17
bende birinci sınıfı bitirdim alttan ders yoktu heralde 4 senede bititrrm diyodm ama eray kardeş korkuttun beni ya

Korkutmayin Mehmet'i mi :)

Samet Taşlı
11-09-2007, 23:37
yeni donemde tüm mühendis arkadaşlara başarılar...az bütünlemeli günler:)

Önder Önderoğlu
12-09-2007, 00:46
yeni donemde tüm mühendis arkadaşlara başarılar...az bütünlemeli günler:)

eyw saolasin hepimize basarilar:D

Mustafa Ünal
12-09-2007, 20:09
Gecen donem bizleri 26 kredi ve 70lik ders gecme notuna dayayan Nigde Universitesi yonetimini oncelikle kiniyor sonrada aklima gelen giden butun guzellikleri kendilerine iletiyorum.

Bu sene universitemize rektor olarak atanan Prof. Dr. Necdet SAGLAM hocamizada bizim aslolan sistemimizi geri kazandirdigi icin tesekkurlerimi iletiyorum, kendisine en kisa zamanda Unifeb olarak ziyaretimizide yapacagiz. 32 kredi ve 60 gecme notu icin tesekkur ederiz.

Gel gelelim yeni doneme. Birinci donem 3, ikinci donem 5 dersim kaldi. Her donem 9-10-11 ders alan biri olarak sanirim bu sene bitirecegim.

Önder Önderoğlu
12-09-2007, 21:10
Gecen donem bizleri 26 kredi ve 70lik ders gecme notuna dayayan Nigde Universitesi yonetimini oncelikle kiniyor sonrada aklima gelen giden butun guzellikleri kendilerine iletiyorum.

Bu sene universitemize rektor olarak atanan Prof. Dr. Necdet SAGLAM hocamizada bizim aslolan sistemimizi geri kazandirdigi icin tesekkurlerimi iletiyorum, kendisine en kisa zamanda Unifeb olarak ziyaretimizide yapacagiz. 32 kredi ve 60 gecme notu icin tesekkur ederiz.

Gel gelelim yeni doneme. Birinci donem 3, ikinci donem 5 dersim kaldi. Her donem 9-10-11 ders alan biri olarak sanirim bu sene bitirecegim.

ins hayirlisi olsun:serefe:

Serdar Engin
13-09-2007, 18:23
Mühendislere selam yeni sezon hayırlı olsun :D

Mustafa Ünal
21-09-2007, 16:36
Sanada Serdarcim. Zor is muhendislik.

Serkan Dinç
30-09-2007, 06:36
tüm miyendis adaylarına merhaba
herkese başarılı bi okul dönemi ve de Fenerbahçemize de şanına yakışır bir sezon geçirmesi temennisiyle bilvesile tüm Fenerbahçe aşıklarına selam ederim

Tamer Koç
30-09-2007, 16:22
sen de bu sene gazi de hazırlık okuyorum ama seneye kimya mühendisliği okuyor olacam

Tamer Koç
30-09-2007, 16:23
bende bu sene gazi de hazırlık okuyorum ama seneye kimya mühendisliği okuyacam

Murat_Aydın
30-09-2007, 21:43
bu yıl hazırlık önümüzdeki yıl kimya mühendisliği...

Ersan Demirayak
04-10-2007, 11:13
eskişehir osmangazi makine mühendisliği 2. sınıf

Abdullah Çetin
05-10-2007, 17:11
istanbul kültür elektronik müh.... 1. sınıf....

Ulaş Dalgıç
17-10-2007, 23:52
ben jeoloji müh olcam inş... yanlız bitirme ödevi problemi var...
sondaj- bitümlü şeyller- petrol konuları veya bunların alt başlıklarında daha önce ödev yapmış arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim...

Fulden Arıkan
18-10-2007, 10:51
selam bende Ege Üniversitesi inşaat mühendisliği öğrencisiyim ... yeni başladım sayılır!! :)

Seçkin Özel
19-10-2007, 01:40
Haliç Üni. Bilgisayar Müh. 3 sınıf, az kaldı :)

Burak Yünoğlu
19-10-2007, 11:10
g.antep makine müh. 3. sınıf..

Burak Yayla
19-10-2007, 14:07
kimya mühendislerine şimdiden geçmiş olsun demek istiyorum :)

Uğur Koçar
19-10-2007, 16:34
izmir yuksek teknoloji ens.makina muh.2.sinif

Hakan Billay
20-10-2007, 01:54
OMÜ İnşaat mühendisliği son sınıfım.inşallah bitecek bu sene.

Mustafa Ünal
22-10-2007, 19:26
ben jeoloji müh olcam inş... yanlız bitirme ödevi problemi var...
sondaj- bitümlü şeyller- petrol konuları veya bunların alt başlıklarında daha önce ödev yapmış arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim...

Bana hafiften kömür jeolojisi ve petrol jeolojisi arıyorsun gibi geldi ama bakayım bir.

Samet Kırbıyık
28-10-2007, 06:11
D.P.U
maden müh. son sınıf..

Serkan Aydın
01-11-2007, 23:25
jeoloji son sınıf öğrencisiyim...arkadaşlar sondaj konusunda staj raporu varsa elinizde çok sevinirim.

Ayserin Kıskıç
11-11-2007, 01:16
arkadaslar moralını bozmak gıbı olmasın ama kımya muh okumak akıllı ınsan işi dıll bıtmez bu bolum yol yakınken bırakın:)

Yavuz Eğilli
11-11-2007, 01:39
katılıorm sınıf ark.ıma kaçınn :D :D

Mustafa Ünal
13-11-2007, 00:08
jeoloji son sınıf öğrencisiyim...arkadaşlar sondaj konusunda staj raporu varsa elinizde çok sevinirim.

Serkan sana bu konuda fazlasıyla yardım edebilirim sanırım:).

Ayserin Kıskıç
13-11-2007, 00:56
yawuz nedir bizim bu cektiğimiz abi?cemil ibiş ,mali,...kimyacı olduguma pişman oldum.merdiwen altında camasırsuyu uretip mahalledeki teyzelere satmak için bukadar kasmaya ne gerek war?..:D

Emre Coşkunlu
21-11-2007, 01:34
arkadaslar rotary sondaj hakkında elinde bilgisi olan varsa lütfeen yardımmm!!!!!!!!
bitirme tezim de..

Yavuz Eğilli
21-11-2007, 14:03
yawuz nedir bizim bu cektiğimiz abi?cemil ibiş ,mali,...kimyacı olduguma pişman oldum.merdiwen altında camasırsuyu uretip mahalledeki teyzelere satmak için bukadar kasmaya ne gerek war?..:D

tamam onu da yaparız ben stajda çözdüm deterjan yapmayı:D :D :D

Mustafa Ünal
21-11-2007, 15:31
arkadaslar rotary sondaj hakkında elinde bilgisi olan varsa lütfeen yardımmm!!!!!!!!
bitirme tezim de..

Tamam Emre. Aldım mesajını. Vizeler bitsin bir el atıcam senin olaya. Sende mümkünse Sedimanter Yapılarla ilgili resimler bulabilir misin bana hocalarından falan :).

Uğur Koçar
21-11-2007, 21:36
arkadaşlar makina muh.olarak staj için izmirde neresini öneririsiniz?

Burak Berkol
25-12-2007, 12:30
İşletmecilere taş atmış gibi olmayayım ama şöyle bir yazı gördüm paylaşmak istedim.. :)

-dokuz kadinin bir bebegi bir ayda dogurabilecegini soyleyen kisiye proje muduru denir.
-bir bebegin onsekiz ayda ancak dogacagini soyleyen kisiye uretim muduru denir.
-bir kadinin bir ayda dokuz bebek dogurabilecegini soyleyen kisiye planlama muduru denir.
-bir bebegin uretim seklinin ille de yanlis oldugunu soyleyen kisiye kalite kontrol muduru denir.
-dunyada hic kadin ve erkek kalmasa bile o bebegin kendini dogurabilecegini soyleyen kisiye pazarlama muduru denir.
-bir kadindan bir bebegi bir ayda dogurmasini bekleyen kisiye genel mudur denir.

ve boyle mudurlerle calismak zorunda kalip bebek falan istemedigini soyleyen kisiye ise muhendis denir.

Mustafa Ünal
28-12-2007, 02:54
Nerde bu Jeologlar :)

Onur Tarhan
30-12-2007, 16:20
inşaat mühendisliği okuyan arkadaşlardan bir ricam olucak.. bitirme ödevi olarak yaya üst geçitlerini aldım.. 2 haftaya kadar ödevi tamamlayıp vermem gerekiyor ama hala kaynak sıkıntısı yaşıyorum.. önerebileceğiniz kaynak var mı? yardımlarınızı bekliyorum.. olması gereken bilgiler geçitin uzunluğu yapım aşaması kullanılan çelik modeli.. geçitin genişliği vs. vs....

Ogün Güroğlu
18-01-2008, 16:25
Ben burdaym bir Jeolog olarak :)

Bayram Binarbaşı
30-03-2008, 23:10
bende erciyes inşaat daha yolun başındayım hayırlısı:D

Ümit Öztek
06-04-2008, 19:01
merhaba arkadaşlar ben gıda mühendisliğinde okuyorum..staj konusunda yardımcı olursunuz.nerde nasıl yapmamı önerirsiniz?naylon stajın zararı nasıl olur?

Koray Erdur
27-04-2008, 01:17
Merhaba arkadaşlar 2 senedir Elektrik- Elektronik Mühendisiyim. Eğer yardımcı olunacak bir konu olursa Anadolu yakasında, Kartalda çalışıyorum.

Serkan Ergül
05-05-2008, 15:04
Fırat inşaat yolun yarısı bitio az kaldı staj meselesi kafamı bozuo nasıl olcak arkadaşlar bi bilgisi olan warmı :(

bilgi de var yardımcıda olurum kardeşim e-mail adresi vereceğim özel mesajdan irtibatta oluruz oradan

Necmettin Tekeli
08-05-2008, 03:02
autocad de çizilmiş hazır bi kaç tane montaj resmi lazım yardımcı olabilecek varsa rica olunur..

Faruk Yakut
21-05-2008, 18:21
Muhendisler nerdesiniz be sesiniz çıksın az :D

burası amele kaynıyor ya :D

Emrah İlkbahar
23-05-2008, 23:25
burası amele kaynıyor ya :D
katılıyorum arkadasım:D:D

Alican Aygar
26-05-2008, 13:24
devre teorisi dersini alıp anlayan bı elektrık muhu arıyorum:P

Mustafa Ünal
25-07-2008, 10:04
"Kuzey Kutbu'nda devasa petrol ve gaz rezervi var"

CNN TÜRK

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde devasa petrol ve doğalgaz rezervleri bulunduğunu açıkladı.

Bölgedeki enerji kaynaklarıyla ilgili şimdiye kadarki bu en büyük araştırmada, Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde 90 milyar varillik petrol bulunduğu, bölgenin dünyanın ortaya çıkarılmamış doğalgaz rezervlerinin de 3'te 1'ini barındırdığı belirtildi.

Araştırma raporunda, dünyadaki keşfedilmemiş, teknik olarak çıkarılabilir petrol ve doğalgaz rezervlerinin 5'te 1'inin burada bulunduğu kaydedildi.

Buna göre petrolün yüzde 13'ü, doğalgazın yüzde 30'u ve sıvı doğalgazın yüzde 20'si bölgede bulunuyor.

Jeolojik Araştırma Kurumu, ortaya çıkarılmamış petrol ve gaz rezervlerinin yüzde 84'ünün açıklarda bulunduğunu tahmin ediyor.

Ancak bunların büyük kısmı, kıyıya yakın yerlerde, karasularında bulunuyor.

Petrolün çoğunun Alaska ve Rus kıyıları açıklarında bulunduğu kaydedildi.

Kaynak : Milliyet

* Dünya üzerinde en çok araştırma alt yapısı ve projesi olan ülke Amerika. Bu nedenle boş buldukları her yerde araştırma - geliştirme çalışmaları yapıyorlar. Muhtemel rezervi dünyadaki toplam rezervin 3'te 1'i olarak hesaplanmış. Amerika için düştüğü dar boğazdan çıkmak için güzel bir fırsat. Uğruna savaşlar verilen bir yer olabilir artık kutuplar.

Ümit Öztek
25-07-2008, 17:27
gıdacı yok galiba :)

Tolga Karıksız
02-09-2008, 18:06
slm arkadaşlar marmara makina ya başlıyorum bu sene stadın yanında çok güsel olcak :D:D

Ogün Güroğlu
02-09-2008, 19:06
mühendis dolmuş burası yav :D:D

Şükrü Güney
04-09-2008, 00:19
gıdacı yok galiba :)
var var gel bekleriz :D
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=9561

Serdar Vural
02-10-2008, 17:25
Bir mühendis adayının üniversiteden mezun olma yaşı kaç aralığında olmalıdır?