PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Onlar İçin Bir Kap Su Koyar Mısınız ??

Özlem Dalgıç
21-06-2008, 13:22
http://img193.imageshack.us/img193/5835/birkapsu.jpghttp://www.kedigen.com/forum/viewtopic.php?t=31733

Su sıkıntısı ve sıcaklar...
ozellıkle bu bunaltıcı havalarda sokak hayvanlarının yasamı tehlıkeye gırıyor.
Bu nedenle hayvanseverler, hayvan seven, bakan veya bakmayan herkese çağrıda bulunuyor ;
Lütfen sokakta yalnız yaşayan canlılara bir kap su koyalım.
Ve her gün boşalan kaplarını tazeleyelim.
unutmayalım ki bir kedi kar suyunu bile içmez, temiz su arar ...
siz hiç günlerce susuz kaldınız mı ?
sıcak bir havada kendımızı eve attıgımızda yaptıgımız ılk sey buzdolabını acıp su ıcmek oyle degıl mı ? onların boyle bir şansı yok. bir damla su ıcın bazen kılometrelerce yol katedıyorlar...

insanlık adına...
lütfen...
http://www.kedigen.com/forum/viewtopic.php?t=31733

Özlem Dalgıç
21-06-2008, 13:40
AÇIKLAMA ;

gecen gun bazı duzeysız arkadaslara kızarak unıfeb uyelıgımı ıptal ettırmıstım. fakat sonrasında unıfeb ın kurucularından ve abılerınden bırınden aldıgım mesaj ve maıller sonrasında tekrar donmeye, pireyi kızıp da yorganı yakmanın geregı olmadıgına karar verdım. aslında en cok da O'nun hatırı için....
Bilsay Avcı ; ilgin ve anlayışın, en önemlisi de güzel kalbin ıcın sana cok ama cok tesekkur ederım.
Onur Aloğlu ; emek verip yazdıgın o maıl ıcın sana da tesekkurler...
Umarım maçlarda oldugu gıbı yardım gerektıren konularda da omuz omuza oluruz.

dıger arkadaşlar için onceden hazırlamış oldugum bır maılı kopyalamak ıstıyorum, umarım benı daha ıyı anlarsınız.

Forumdan ayrılma nedenim mücadeleden vazgeçmiş olmam değildi.
Bu davayı tartışmak ya da bu dava adına çözüm üretmek için yanlış yerde oldugumu düşünmüş olmamdı. Açıkcası bunu boşuna zaman kaybetmek istememek olarak da açıklayabiliriz. Ben yıllardır Unifeb üyesiyim. İstedim ki böyle birlik ve beraberlik gerektiren bir konuda da maçlarda oldugu gibi omuz omuza olalım. Evet, ben bir sivil toplum gönüllüsüyüm. Hayatımın her yaşında, her döneminde de böyle oldum. Bundan sonra da yılmayı veya pes etmeyi düşünmüyorum. Söz konusu sımdı hayvanlar olabılır belki ama yarın bu insanlar da olabilir, ağaçlar da.... sonuçta her yardım çağrısına elimi uzatmaya gönüllüyüm ben. Benim gibi düşünmeyen bir çok insan olabilir tabi ki, karşı fikirlere de her zaman açığım. Ama bu dalga geçme boyutuna ulaşırsa eger baskalarının eglencesı olmak ıcın ayıracak zamanım maalesef ki yok. Bunu sizin için söylemiyorum. Forumda yazan diğer arkadaşlar için söylüyorum. "ayı yavrusunu severken öldürürmüş" moduna gecmemek lazım tarzında bir şeyler yazılmış. Biz Fenerbahçe'mizi de boyle sevmıyor muyuz ??
Bazı yenilgiler de annemız babamız ölmüş gibi hıçkıra hıçkıra ağlamıyor muyuz ? Belki diğer insanlar da bizim için bu sekılde dusunuyorlardır.
Kimin neyi veya kimi ne şekilde sevip ne sekılde sahıplenecegıne kımse mudahale edemez. Siz sokak hayvanları ıcın kalıcı çözümler arayalım dediniz.
Ben sizi demek istediğinizi anladım ama su anda oyle bır ulkede yasıyoruz kı bu ulkede bu konuda görev yapan bırımlerın kalıcı çözümden anladıgı; sokakları sokak hayvanlarından arındırmak ıcın onları zehırlı ıgnelerle oldurmek veya tenha ormanlık alanlara bırakmak. İşte benım de demek ıstedıgım tam anlamıyla buydu ! Bu iğrenç "kalıcı çözüm" anlaşıyısını değiştirip yerınde daha "ınsancıl bır kalıcı çözüm" aramak. Bu mıtıngler de bu nedenle duzenlenıyor. Bir arkadasımız "kımden özür dılıyorsunuz hayvanlardan mı" dıye sormuş. Bunun cevabını dusunemıyor olmasına onun adına gercekten cok ama cok uzuldum. Tabi ki hayvanlardan ozur dılemek ıcın yapılmıyor bu mıtıngler. Sesimizi duyurmak ıstedıgımız yerler belli. Belediyeler, Tarım ve Orman Bakanlıgı, Hayvan Barınakları vs....
Hayvanlara kötu muamele yapan her yer ve herkes.
Birbirimizi yanlış anlamış olabılırız ama ınanın ki sizin anlamış oldugunuz sey degıldı ıfade etmek ıstedıgım. Umarım bundan sonra konuya daha duyarlı olur arkadaslar. Emek verip bana bir açıklama sundugunuz ıcın gercekten cok tesekkur ederım. Bugun foruma gerı donuyorum. Tekrar uyelık basvurumu yaptım.
Sizden ricam yetkililerden biri olarak doğru görüşlerin yanında olarak yanlıs olana mudahale etmenız. Şahsınızla alakalı hiç bir onyargım veya kafamda yaratmıs oldugum herhangı kötu ımaj yok. Dediğim gibi bugun hayvanlar ise kendımı adadıgım, bu yarın bır ınsan da olabılır bır ağaç da...
Onemlı olan yardım çağrısına elımızden geldıgı kadar cevap vermeye calısmak.
Umarım yanımda olursunuz...

Bora Özçil
21-06-2008, 16:54
geri dönmene sewindim ben kendi adıma elimden gelen desteği vermeye hazırm

Özlem Dalgıç
21-06-2008, 17:43
teşekkür ederim boracım :kanka:

Bora Özçil
21-06-2008, 19:45
bu baslığı oynadığım online bi oyun var orda da yazıcam hızlı bi yayılma olur umarım yüzlerce kişinin oynadığı oyunda duyarlı kişiler cıkar

Servet Güldeş
22-06-2008, 02:30
5 senedir kayserideyim...

Sokakta kedi , köpek gördüğümü hatırlamıyorum... Belediye iyi çalışıp barınaklar mı yaptı , yoksa uyutuyorlar mı bilmiyorum ama görmemekte garip...

Özlem Dalgıç
22-06-2008, 14:23
emin ol ikincisidir :kizgin: ( ne yazık ki ... )

Osman Varlık
22-06-2008, 17:15
böyle bir başlık açtıgın için teşekkür ederim arkadaşım!!!
Muğla'da okuyorum ve gerçekten hayvanları çok seven biriyim. burada sokaklar kedi, köpek kaynıyor:D ama insanlar öyle alıştırmışlar ki ne bir insana saldırıyorlar ne de birbirlerine:D herkes sokakta yaşayan bir hayvanı sahiplenmiş resmen burada ellerinden geldiğince bakıyorlar, en azından o bilince sahipler... onlarında bakılmaya, ilgiye ihtiyacı olduğunu biliyorlar.... burada seyahat acentasında çalışıyorum, iş arkadaşımında köpeği var O'da bizimle sabah geliyor akşam gidiyor acentadan:D biz onlar için koyuyoruz o su dolu kabı zaten inşallah herkes aynısı yapar...

Özlem Dalgıç
22-06-2008, 19:01
ne guzel.... boyle ınsanların çoğalmasını diliyorum. inşallah bu bilinci bir gün herkese aşılamayı başarabiliriz. gecen yaz Bodrum'a gitmiştim, 15 gun kaldım orada. sokaklar cıns hayvanlarla doluydu. anladıgım kadarıyla yazlıkcılar ozenerek almıs ve evlerıne donerken onları sokaklarda bırakmışlardı. cok uzulmuştum gercekten. ama Muğla' dan boyle bı haber almak cok guzel.

Can Demir
22-06-2008, 19:11
Muğla Merkezde başı boş gezen sibirya kurdu bile görebilirsiniz. Küçükken sevimliler ya,büyüyünce bakamıyorlar.Çocukları da artık sevmiyo,sokağa atıyolar.

Duygu Çalık
22-06-2008, 21:16
bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler arkadaşlar. bu sıcak mevsimde masum dostlarımız için ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım.. :)

Burcu Akkaş
23-06-2008, 03:43
çok güzel bir konu,duyarlı olmalıyız,bundan yaklaşık bir ay önce okuldan çıkmış sahilde arkadaşlarla otururken bir köpek deniz suyunu içmeye kalktı(dalgayla birikmiş olan deniz suyunu!)biz de arkadaşımla çeşme vardı yakınımızda çeşmeyi açtık hatta arkadaşım elıyle köpeğe su tuttu,o kadar kötü hissettım ki kendımı.bu dünyada sadece biz insanlar yaşamıyoruz kendimizi düşündüğümüz kadar bence hayvanları da düşünmeliyiz.onlar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum tesekkürler konu için

Özlem Dalgıç
23-06-2008, 12:40
bu dünyada sadece biz insanlar yaşamıyoruz

ne güzel soyledin Burcu, ağzına sağlık :)
bu dunyada hayvanların da "insan gibi" yaşamaya hakkı var

Osman Varlık
23-06-2008, 15:01

bence bazı insanlardan daha güzel yaşamaya hakları var......

Can Demir
23-06-2008, 15:06

Bence çok saçma bir düşünce,insan gibi yaşamaları gerekseydi onlara da düşünebilme yeteneği verilirdi diye düşünüyorum.

İnsan gibi yaşıyacaklarsa çalışıp para kazansınlar,kendi yemeklerini kendileri yapsınlar kardeşim...

Tek yapılması gereken insanların insan gibi davranmaları,okadar.

Oğuz Çapar
23-06-2008, 19:33
Bende hayvan severim,evimde yıllarca kedi besledim,yaşamı paylaştım,kaybedince yıkıma uğradım ama,istanbul da oturduğum semtte çocukluğumdan beri evime giderken 5 kere yol değiştiriyorum..Her evin bahçesinde ,her sokakta bir köpek nasıl sevebilirim ki..Bi de en çok kızdığım ,sahibinin elinde tasması köpeğine sahip çıkacağına insanın üstüne üstüne getirtip ,'' al şunu abla şimdi vuracam ölecek ,sonra mahkemelik olucaz '' dediğim zamanlarda '' bişi yapmaz yavrum '' lafıdır..Onun için sokaktaki başıboş köpekler toplanmalıdır eğer toplumun huzurunu kaçırıyorsa,olaya kişisel açıdan bakarsak uyutmak çözüm değil ama belki belediyelerin işine öylesi daha kolay geliyor.Çok da acımasız eleştirmeyelim.

Burcu Akkaş
23-06-2008, 22:14
ben de besliyorum hayvan (ama artık evde değil) pek ayırt etmem sokak hayvanlarına herkesin sahip çıkması lazım,belediyelere çok görev düşüyor kısırlaştırıp aşılarını yapmak varken o masum canlıları(ki genellikle insanlardan daha zararsızlar kedi ve köpekler) öldürmek hangi mantığa sığıyor buna bir anlam veremedim hiç bir zaman.onlar da can taşıyor sonucta.ben muhabbet kuşu beslemiştim öldüğünde o kadar üzüldüm ki ailem benden saklamıştı,öğrendıkten sonra yıkılmştım.duyarlı olmalıyız bu konuda,Özlem çok güzel bir başlık açmış

Özlem Dalgıç
24-06-2008, 14:28
Bence çok saçma bir düşünce,insan gibi yaşamaları gerekseydi onlara da düşünebilme yeteneği verilirdi diye düşünüyorum.

İnsan gibi yaşıyacaklarsa çalışıp para kazansınlar,kendi yemeklerini kendileri yapsınlar kardeşim...

ben bunu okuyunca sadece güldüm...
"insan gibi" yaşamaktan kastımı herkes anladı sanıyorum ama nedense sen anlayamamışsın.
kendı yemeklerını kendılerı yapsınlar kısmı ozellıkle bombaydı !
Sen beni güldürdün Allah da senı guldursun ne diyim ki ...

Özlem Dalgıç
24-06-2008, 14:30
bu arada ben bugunden ıtıbaren 9 temmuza kadar yokum.
28 haziran da düğünüm var, evleniyorummmmmmm :)
balayında olucam. içinizde çok guvendıgım arkadaslar var.
onlar kendı yemeklerını yapamaz, sularını bardağa koyup içemezler.
siz yardımcı olun olur mu ?? :)

hepinizi seviyorum....
balayına gidiyorum yuppiiii

Can Demir
24-06-2008, 14:54
Bende biliyorum heralde kendi yemeklerini kendilerinin yapamayacaklarını. Yazdığım yazıda öyle söylemek istemediğim gayet açık. Dediğim gibi insanlar insan gibi davranırsa sorun kalmaz.
bkz. düşünebilme yeteneğimiz...

Bu arada Mutluluklar dilerim.

Özlem Dalgıç
24-06-2008, 16:51

insanlar onlara ınsan gıbı davransın yeter, burada senınle hemfikiriz.
ama sen konuya bıraz garıp girmişsin acıkcası. "bence cok saçma bı dusunce" dıyerek
ikimizin düşüncesi aynı kapıya cıkıyo aslında. benım demek ıstedıgım ınsan gibi yasayabılme haklarının olması gerektıgıydı. ınsan gibi yaşamaktan kastım "adam gibi" yaşamaktı. yanı dogru duzgun, saglıklı, karnı tok bi şekilde.

Can Demir
24-06-2008, 20:05
Son cümlenle hareket edersek hiç birimiz adam gibi yaşamıyoruz:)

Ben biraz daha esprili yaklaşmıştım,ama yüzyüze olmayınca anlaşılmıyor tabi.Smiley falan da koymayınca ,durum bu oldu..

Sokak köpeklerinin yeri barınaklar olmalıdır.Ama belediyeler bu işi iyi ,yada usulune uygun bir biçimde yapamıyorsa da burada görev sana bana düşmektedir.Sokağa bir kap su koymak kimseye zarar vermez.Aksine huzur verir.
Ancak herkes bu tür konularda forumda evet katılıyorum bıdı bıdı derse de forumun eğlencesi kalmaz;):)

Bora Özçil
24-06-2008, 21:54
haklısn inş biz bişeyler yapabilirz sokakdaki canlılar için

Burcu Akkaş
24-06-2008, 22:34
bu arada ben bugunden ıtıbaren 9 temmuza kadar yokum.
28 haziran da düğünüm var, evleniyorummmmmmm :)
balayında olucam. içinizde çok guvendıgım arkadaslar var.
onlar kendı yemeklerını yapamaz, sularını bardağa koyup içemezler.
siz yardımcı olun olur mu ?? :)

hepinizi seviyorum....
balayına gidiyorum yuppiiii

mutluluklar Özlem,tabi ki elimizden geleni yaparız her zaman:)

Erdi Tok
25-06-2008, 02:59
inanın bazen bir köpek bile en yakın arkadaşından bile yakın olabiliyor insana,buna gözümle şahit oldum çünkü...

Sena Okayben
25-06-2008, 19:28
ben su koyuyorum alıp atıyorlar bizim sitedekiler :kizgin:

Kayhan Türk
26-06-2008, 20:35
ben su koyuyorum alıp atıyorlar bizim sitedekiler :kizgin:
Onlari foruma yonlendir okusunlar (tabi okurlarsa) , iste o zaman atmazlar , insanlik yanlari agir basar:)

Sena Okayben
26-06-2008, 22:10
nerde yaa..bi de diyor ki kedileri siteye sokmayın..Böyle saçma bir mantığa sahip bir insana ne diyebiliriz ki? Yakında bu siteye kediler için özel güvenlik falan alırlarsa hiç şaşmycam :S

Burcu Akkaş
27-06-2008, 01:23
sitenizde hayvansavar çokmuş :) anlayışa bak,ne garip.bizim apartmanda anlayış farklı balkonda yemek yerken aşağıya atıyorlar :D o kadar çok seviyorlar kedileri :)

Sena Okayben
27-06-2008, 12:06
sitenizde hayvansavar çokmuş :) anlayışa bak,ne garip.bizim apartmanda anlayış farklı balkonda yemek yerken aşağıya atıyorlar :D o kadar çok seviyorlar kedileri :)

öyle valla..bizde bi zamanlar balkondan atardık..o zaman insanlar iyiydi..o zamanlar insanlar dosttu..ne günlerdi o günler..

şimdi atsak pislik yaratırmışız..Allahım sen sabır ver..

Burcu Akkaş
28-06-2008, 01:45
çok alemlermiş,bizimkiler rahat valla kimse kimseyi dinlemiyor,atmalarını istemiyorlar tabi ama atacagına asagıya koyup verebilir,sonuçta apartmanda yaşıyorsak belli kurallara uymalıyız,ama yok yani :)

Erdi Tok
28-06-2008, 03:06
bir gün o insanlar bir kedi veya köpeğin yardımına muhtaç olurlarsa o zaman anlayacaklar bazı değerleri ama bu ihtimal de çok zor görünüyor sanırım...:(:(:(

Sena Okayben
28-06-2008, 11:54
bir gün o insanlar bir kedi veya köpeğin yardımına muhtaç olurlarsa o zaman anlayacaklar bazı değerleri ama bu ihtimal de çok zor görünüyor sanırım...:(:(:(

Sanal da olsa bu ortamda sizin gibi hayvanseverlerin olduğunu bilmek çok güzel..En azından yalnız olmadığımı anlıyorum..

Burcu Akkaş
29-06-2008, 06:41
Tesekkürler Sena.

Mehmet Karakaya
02-07-2008, 00:51

Sen böyle deyince aklıma bir dipnot geldi.Bugün dünya tarafından Eskimolar'ın hayatta kalabilmelerini sibirya kurtlarına borçlu oldukları kabul ediliyor.Hayvan deyip geçmeyelim hiçbirisini.Doğanın dengesini bozmamak için önemli temel taşlarına iyi bakmak gerek.

Bora Özçil
02-07-2008, 22:08
ewt bi gun ole bsy olmasını isterm yada onlara işkence edenlerin onların yerini almasını bu arada btane husky almayı düşünüorum bende çok tatlılar yavru bulablsem barınaklardan dusuncm ama zor olur bulmk heralde

Mehmet Karakaya
03-07-2008, 00:56
Bora ben yakın çevreme bir sorayım bulmana yardımcı olurum ama önce husky ırkını detaylıca araştır ve bir köpeğin en kötü ihtimalle 15-16 yıl yaşadığını,bundan 15-16 yıl sonra kendini nerelerde ve nasıl görebildiğini göz önüne al iyice.Sen düşünürken bende araştırma yapayım nereden bulunabileceği konusunda :) Bir çocukluk arkadaşım bu işlerle ilgilendiği için onun mutlaka tanıdıkları vardır İstanbul'da.

Bora Özçil
03-07-2008, 01:31
abi msj için tesekkurler pek bilgim yoktu iiyi oldu oğrendiğim

Tuğberk Ay
03-07-2008, 14:56
bora kardeşim köpek sorumluluk ister ama bizler gibi gönülden yapıcak insanlar olduğu sürece altından kalkarsın köpek bakımının falan.bende evde kedi besliyorum ve bu topiğin başlığındaki gibi apartmanın önüne su ve bir kase içinde mama bırakıyorum dediğin gibi bu işler bikaç kişi ile olmasada elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız sokaktaki hayvanlar için ...

Cihan Derici
05-07-2008, 23:34
abi msj için tesekkurler pek bilgim yoktu iiyi oldu oğrendiğim
abi benim vardı husky evde baktım ama cok zor özelliklede dişinin bakımı...bilirsin husky ler soguk iklim hayvanı yaz dönemlerinde bi patlama sıkılma dönemleri geliyo o zamanlarda cok dikat edilmesi lazım sölemek istemem ama çünkü aklıma geldikce hep üzülüyorum 3 tane yavrusunu kaybettim o yüzden ve köpeğimi gina yı acıkcası cok zor bi şekilde yasamısını sagladık...çok şükür ama saglıklı şimdi....ama abi alıcaksan cok dikkat etmeni ve üstüne titremeni ve özelikle husk bakımın cok masraflı oldugunu belirtmek isterim....
ama sartlar ne olursa olsun hayvan sevgisini özellikle köpek sevgisini hiç bişey bende biteremez..

Burcu Akkaş
06-07-2008, 22:23
Yaz sıcakları kavururken, binalardaki klimaların cadde ve sokaklara akan suları da sıkıntı yaratıyor. İzmit İstiklal Caddesi’nde, Defterdarlık binasının yanındaki binadaki klimaların caddeye akan suyundan içen bir güvercin, görgü tanıklarının ifadesine göre, çırpına çırpına öldü.
Tekseneuro Bank İzmit Şubesi’nin de bulunduğu Seymen İşhanı’ndaki klimaların sularının aktığı bölgeye gelen güvercin, yerde biriken klima suyundan içti. Görgü tanıkları, “Suyu içen güvercin, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Belli ki çok acı çekiyordu. Kısa süre sonra da kas katı kesildi, öldü” dediler. Bu tablo, görenleri hayli ürküttü Klima sularının denetim altında tutulması isteniyor.
arkadaşlar lütfen evlerimizin apartmanlarımızın önüne bir kap su koyalım onların ağızları yok.

Alper Tunka
07-07-2008, 14:16
kesinlikle katılıyorum,biz insanlar şu sıcak havalarda susuzluğa 15 dk dayanamazken,onlar nerde küçük bi su birikintisi bulsalar yaşamak için zehirli olsun olmasın içiyolar,bi kap su koymak kimseyi öldürmez ama onları yaşatır..

Özlem Dalgıç
09-07-2008, 21:52
herkese selammmm
ben döndüm balayından :) şöyle baştan aşağı bi okudum da, yüreği ne kadar güzel insanlar varmış meğerse aramızda. hepinizi kocaman kucaklıyorum :kanka:
bu arada bizim evin yakınlarında bir konfeksiyon atölyesinde bir ankara kedisi vardı. tam 4 tane yavrusu olmuştu ben tatıle cıkmadan once. 25 hazıranda dogdular.
yavruların 3 ü bembeyaz, üzerinde tek bir leke bile yok.
bır tanesı de renklı :)
eger onlardan bırını sahıplenmek ıstersenız mutlaka bana ulaşın olur mu ?
ama 2 aya yakın anne sütü emmeleri lazım.
en kısa zamanda resımlerını eklemeye calısıcam.

Bora Özçil
26-09-2008, 17:09
arkadaslar gusel bi kedi nerden bulabiliriz bi kız arkadasım arıoda 100-200 ytl arası

Merve Ocak
26-09-2008, 22:10
arkadaslar gusel bi kedi nerden bulabiliriz bi kız arkadasım arıoda 100-200 ytl arası

http://www.kedigen.com/forum/viewforum.php?f=3

Bora Özçil
29-09-2008, 21:16
tskler gerek kalmadı

Merve Ünlü
18-10-2008, 21:42
gercekten bu cok önemli bir konu. çevrede pek çok kedi köpek var ama çoğu insan onların farkında bile değil. her gün yolda çöp kenarında ezilmiş bir kedi ya da köpek bulmak mümkün.insanlar ezdikleri yetmiyormus gibi arkalarına bile bakmadan gidiyorlar. keske bunun için yapılabilecek kesin çözümler olsa bu konu her türlü desteğe hazırım.

Merve Ünlü
18-10-2008, 21:46
benim bir kedim var 6 aylık tekir. ama malesef çeşitli nedenlerden dolayı artık bakamıcam ve ona yeni bir ev arıyorum para falanda istemiyorum tek istediğim iyi bakıldığından emin olmak. ilgilenirseniz yardımcı olurum.

Feyzi Çakmak
18-10-2008, 23:07
evet bu konuda ınsanlarımız ne yazıkkı duyarsız ozellıkle yol kenerında cok rastlıyoruz içimizi yakan o kotu manzaraları artık gormek ıstemıyoruz burda destek olan tum unıfeb ailesıne sonsuz tşklerımı ıletıyorum saygılar selamlar

Haydar Kepekçi
16-11-2008, 01:50
geçenlerde burda yolda bi kedi ölüsü gördüm.. araba ezmiş anlaşılan çünkü adeta yere yapışmıştı.. lütfen bu konularda daha duyarlı olalım.. onlarda canlı.. onlarında yaşama hakları var.. !!

Funda Meriç
16-11-2008, 15:25
Bir suredir ingilteredeyim, burada ev sahipleri kendilerine ait olmasa bile, kuslar icin, sincaplar icin, kediler icin mamalar aliyolar, evlerinin bahcelerine koyuyolar, her evin bahcesi hayvanat bahcesi gibi :)
insani sevmeye hayvanlari sevmekle basliyolar..

Haydar Kepekçi
17-12-2008, 18:27
keşke bizdede böle olsa funda... :)

Özlem Dalgıç
11-05-2009, 22:37
aslinda bu bizim elimizde... insanlarda farkindalik yaratmak adina biseyler yapmaliyiz. bu ulkede 5199 sayili hayvanlari koruma kanunu var mesela. kac kisi haberdar ? ya da kac kisi icerigini biliyor ? ancak bizler savunursak o masum canlarin haklari var. bizler mucadele edersek kazanirlar.
bir kap suyu bile cok goren, bahcesinde istemeyen insanlara karsi susmayalim.
iyi niyetimizi onlara da asilayalim. Funda`nin dedigi gibi belki herkesin evinde kedi kopek olmaz bu ulkede, ama en azindan sokakta gordukleri canlara karsi merhametli olmayi ogrenir, onlarin farkina vararlar.

Engin Kaşkaya
12-05-2009, 05:12
benim huskym war 3 aylık heryere tuvaletini yapıor ama yinede kıyamıyorum bakışları bitiriyor beni:D gerçekten güzel konu olmuş hayvanları sevmeyen insanları sevemez sözüne sonuna kadar katılmışımdır.duy bunları aşil artık eve pisleme oğlum:D

Mine Keçeli
27-05-2009, 02:29
bizimde bir kedimiz var herseyden tatlı ama kendi kedimiz yanında diğer sokak kedilerinede bişeyler veriyoruz elimzden geldgnce umarım herkez duyarlı olur :)

Yasin Özdemir
01-06-2009, 16:43
bizim balkona da (ev 1.kat) kedi ailesi yerleşmiş. 4tane minicik yavrusu var, ben sevmem ama onlara bi güzellik yaptım balkona çıkıp rahatsız etmiyorum :)

Zehra Arıkman
02-06-2009, 03:15
Konu cidden güzel olmuş, 2 kedi 9 köpeğe sahibim şu anda ve nerde görsem kısa süreli sahiplik yapıyorum herkese de öneriyorum hatta rica ediyorum lütfen kendimizi bi parça yerlerine koyarak bir yemek artıgını poşete koyup önlerine koymaktan bir kap su koymaktan üşenmeylim :)

Özlem Dalgıç
03-06-2009, 00:48
bizim balkona da (ev 1.kat) kedi ailesi yerleşmiş. 4tane minicik yavrusu var, ben sevmem ama onlara bi güzellik yaptım balkona çıkıp rahatsız etmiyorum :)

ama arkadasim olmadi ki simdiiiii :)
ara sira yiyecek biseyler birak, bi kap su koy hayvancagiza, zaten hamile kalip da yavru buyutmek onlar icin en zor olani. sen de destek ol biraz :)

bu arada forumda bu kadar hayvansever oldugunu ogrenmek beni inanilmaz mutlu etti. hepinize masum canlar adina tek tek kocaman tesekkurler :)

Özlem Dalgıç
03-06-2009, 00:53
hazir konunun uzerine her okudugumda yuregimi daglayan, beni nefessiz birakan bir yaziyi sizlerle de paylasmak istedim ...

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz...

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Evlerde telaşla sofraların kurulduğu, lüks lokantalarda kahkahaların çınladığı, karanlığın ve hüznün şehrin üzerine ağır bir kadife perde gibi indiği saatlerde, onlar gün boyu saklandıkları kovuklardan dışarı çıkarlar.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Uyku kara bir çarşaf gibi bedenleri sarıp sarmalarken, onlar gün ışıyana dek süren amansız bir ekmek maratonuna başlarlar. Tehlikelerle dolu bu bin çehreli kentte, nasır bağlamış patileriyle çöp yığınlarının bulunduğu sokakları arşınlarken, düşlerini süsleyen tek bir şey vardır: Bir parçacık kemik bulabilmek.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Uyuz illetinden can veren onlardır. Kuduz yaygarasıyla çoğu kez boş yere öldürülen, acımasızca çöp gibi toplattırılarak kafeslere tıkılan ve bir türlü anlaşılamayan nedenlerden ötürü toplu katliamlara hedef olan hep onlardır.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Tanrının heybesinden paylarına düşen 15 yıllık ömürlerini asla tamamlayamazlar. İtile kakıla, horlana taşlana geçen kısacık bir zaman diliminde bir güncük bile köpek tadında yaşayamadan göç edip gidiverirler bu dünyadan.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Duygulu, sadık ve sevecendirler. Bir lokmacık ekmek uğruna kulunuz köleniz olurlar. Dövseniz de, sevseniz de, uğruna her şeyinizi verdiğiniz hayırsız insanoğlu gibi terk edip gitmezler sizi.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz. Tek bir suçları vardır, köpek olmak. Bu suçu da asla isteyerek işlememişlerdir. O sıcacık kebap kestanelerine benzeyen hüzün dolu gözleriyle özür diler gibi bakmaları işte bu yüzdendir. Eğer ta içine bakmasını bilirseniz o gözlerin, ısınıverir içinizin bütün üşümüşlükleri.

Siz sokak köpeklerini bilmezsiniz, bilseniz seversiniz onları

Mine Keçeli
03-06-2009, 19:39
hazir konunun uzerine her okudugumda yuregimi daglayan, beni nefessiz birakan bir yaziyi sizlerle de paylasmak istedim ...
gerçekten çook güzelmiş :(

Can Ayyıldız
08-06-2009, 12:07
ahh bn korkmasam neler yaparım da :)

Zehra Arıkman
09-06-2009, 04:31
Sen korktukça onlar hissederler Can, zor biliyorum ama korkmamayı denemelisin :)

Veysel Gök
10-06-2009, 17:42
komşunun köpeği var hayvancağıza bakmıolar ne zaman gelsem su kabı çamur dolu oluo...hep suyunu değiştiriorum..kabın içindeki suyu 2 dakika içinde bitirioo..geçenlerde yemin ediyorum kuru ekmek verdim onu bile yedi:S yazık yaa madem köpek almışsın besliyeceksin arkadaş!

Zehra Arıkman
11-06-2009, 00:13
Yazık hayvancagıza ya üzüldüm şimdi,sorumsuzlar:/

Veysel Gök
11-06-2009, 13:13
alacam zaten ellerinden, süperr köpekk:D

Özlem Dalgıç
11-06-2009, 19:15
komşunun köpeği var hayvancağıza bakmıolar ne zaman gelsem su kabı çamur dolu oluo...hep suyunu değiştiriorum..kabın içindeki suyu 2 dakika içinde bitirioo..geçenlerde yemin ediyorum kuru ekmek verdim onu bile yedi:S yazık yaa madem köpek almışsın besliyeceksin arkadaş!

Veysel arkadasim, eger bana acik adreslerini verirsen denetleme yapilmasini saglayabilirim ne dersin ? senin adin gecmez hic bi sekilde...
ben HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu uyesiyim. Denetime giderler, sonrasinda belli bir sure taninir sartlarin iyilestirilmesi icin.

Veysel Gök
11-06-2009, 22:02
Veysel arkadasim, eger bana acik adreslerini verirsen denetleme yapilmasini saglayabilirim ne dersin ? senin adin gecmez hic bi sekilde...
ben HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu uyesiyim. Denetime giderler, sonrasinda belli bir sure taninir sartlarin iyilestirilmesi icin.

Aslında bu sorumluluğu ben kendimde hissediyorum...Çalınan köpeğimin kulübesini verdim onlara...şimdi benim de bakabileceğim bir yerde köpek...Dolayısıyla bende ilgileniyorum artık...Yinede teşekkürler

Özlem Dalgıç
14-06-2009, 15:23
rica ederim, sen zaten gerekenleri yapmissin. eger bi sorun olursa bana her zaman mail atabilirsin
ozlemkarabulut_@hotmail.com

Veysel Gök
15-06-2009, 01:08
saol sorun yok şimdiilik..daha 15 dakika oldu komşuyla konuşalı...açık açık konuştum bakıyor musun bakmıyor musun diye..daha dikkatli olması konusunda riicada bulundumm..aksi takdirde köpeği bana ver bakim dedim..ama sorun yok özlem abla için rahat olsun

Veysel Gök
22-06-2009, 11:56
Hazır bir konu varken benimde bir hatırlatmam olsun..
Kış mevsiminde ve yağmurlu günlerde arabanızı çalıştırmadan önce kaputuna bir iki kere hafiçe vurun lütfen.. Bu ihmaliniz belkide oraya ısınmak için girmiş minik bir cana mal olabilir..

bizzat şahit oldum bu olaya:( çok haklsın

Olcay Karakaş
22-06-2009, 13:24
Hazır bir konu varken benimde bir hatırlatmam olsun..
Kış mevsiminde ve yağmurlu günlerde arabanızı çalıştırmadan önce kaputuna bir iki kere hafiçe vurun lütfen.. Bu ihmaliniz belkide oraya ısınmak için girmiş minik bir cana mal olabilir..
sana katılıorum arkadasımn biri bi hayvanı ezmsti öle cok kötü bişiydi yaa :(