Orijinalini görmek için tıklayınız : Tıp Fakültesi Öğrencileri
İsmail Sümer
11-09-2004, 21:57
Tıp öğrencilerininde bi uğrak yeri olmasını istedim. Tıptaki yeni gelişmeleri, okulumuzda herhangi bir bölümle ilgili sıkıntılarımızı ve okulumuzdaki imkanları burada paylaşabiliriz. Şimdiden tüm doktor adaylarına başarılar...
Vehbi Şirikçi
17-09-2004, 23:47
Şimdiye kadar ki öğrenimim için özetleyecek olursam.
1. ve 2. sınıf sıkıcı. Temel bilimlerle yoğun bir şekilde içli dışlı oluyoruz. Anatomi, Biyokimya, Mikrobiyoloji gibi ezber dersleri çokça başımızı ağrıtıyor. 3. ve 4. sınıflarda klinik dersler başlıyor işe heyecan geliyor ancak asıl hekim olduğumuzu 5. sene nöbetler , poliklinik vs. başlayınca anlıyorsunuz. Yani en azından ilk 2 haftam öyle geçti. En sevdiğim dersler Fizyoloji, Çocuk, Cerrahi, Dahiliye en sevmediğim dersler Patoloji, Biyokimya, Anatomi idi. Allah bu meslekte emek harcayan tüm meslektaşlarımın beyinlerine ve vücutlarına güç kuvvet versin. Çünkü buna gerçekten ihtiyacımız var.
İsmail Sümer
24-09-2004, 01:09
Dediğin gibi güç ve kuvvete çok ihtiyacımız oluyor.Ben senin sıkıcı saydığın 2.sınıftayım açıkçası biraz zorlanıyorum çünkü anatomi zor geliyor ama zaman zaman hastane içine üst dönemlerin yanına gidiyorum orası hakikaten daha zevkli hatta daha 1. sınıfta nöbet tutmaya başladım tabi gönüllü olarak sağolsun asistan abi ve ablalarda bişey demediler daha şimdiden kan alma ,enjeksiyon ,şeker ölçme gibi ufak tefek işlerden başladık inşlallah ilerki seneler daha güzel olur...
Gökçe Şen
24-09-2004, 16:47
Tıp okumadım fakat 10 aydır hastaneye gidip geldiğim için doktorların yaşadığı hayata şahit oldum.İşiniz geçekten zor.Herkes gece nöbeti+poliklinik deyip 2 günde bir 36 saat aralıksız çalışamaz.Bu mesleği sevmek zorundasınız ama işinizi özenle yaptığınız zaman duyacağınız huzur herhalde herkesi kıskandırmaya yeter.Kardeşim büyük bir hevesle tıp okumaya karar verdi hatta sanırım bu topiğin en sıkı takipçisi olacak.
Ben de nacizhane sonda takmayı,aspre etmeyi ve pansuman yapmayı öğrendim.Neredeyse enjeksiyonu da öğreniyodum ama gerek kalmadı.Steril olabilmek zormuş gerçekten.
Serkan Özen
27-09-2004, 12:55
Yaaa tıp hayatta okunmaz yaaa o kadar ezber şey Allah size kolaylık wersin walla...:)
Ertu Aydın
02-10-2004, 17:58
Egemen arkadaşımız uzmanlık sınavını kazanmış.Yanılmıyorsam Cerrahpaşa ortopedide.Unifeb olarak yaşlanıyormuyuz neyiz?
Sancar Serbest
02-10-2004, 23:07
arkadasamıza hayırlı olsun
allah bızede onun comezı olma sansı versın
Vehbi Şirikçi
04-10-2004, 01:02
Tıp fakültesi öğrencileri ve bir şekilde tıp eğitimi ilgisini çeken herkese yarın(pazartesi) 21:15 de starda "Patch Adams" filmini izlemesini şiddetle tavsiye ederim.
Robin Williams bir tıp fakültesi öğrencisini canlandırıyor. Biran önce hastalarla ilgilenmek ve onlara yardım etmek için can atan idealist bir öğrenci. Eğitimimize bakış açımızı zenginlendirebilecek eğlenceli bir film.
http://www.patchadams.com/
İsmail Sümer
04-10-2004, 16:34
Egemen abimize hayırlı olsun.
O filmi izledim çok güzeldi hatta geçen sene Kayseride ERBAK tarafından düzenlenen düzenlenen 1. Genel Tıp Öğrenci Kongresinde kongreye katılan öğrenci arkadaşlarımızada izlettik. İzleme fırsatı bulamayan arkadaşlarda izlediler. Bu tip kongrelere katılıyormusunuz bilmiyorum ama gerçekten çok yararlı oluyor bu hafta sonu Elazığdaydım Fırat Üniversiteli arkadaşlarımız güzel bir program hazırlamışlar hemde Elazığı gezme fırsatı buldum. Benim tavsiyem bu tür kongrelere herkesin katılması olur. Daha ikinci senem olmasına rağmen her kongreye katılmaya çalışıyorum verimli geçtiğine inanıyorum...
Hakan Bıyıklı
07-10-2004, 15:08
Walla arkadaşlar birçoğunuz biliyordur Ankara'da bir organizasyon şirketinde çalışıyorum ve ağırlıklı olarak tıp kongrelerini organize ediyoruz.
İnanın bugüne kadar yapamayacağım iki meslekten biri olarak düşünmüştüm ve bu işe iyiden iyiye girince bir kez daha anladım. Walla sizlerin işi çok zor.. Bu yoğun bilimsel eğitim, sürekli yenilikleri takip etme gereği, zaman zaman imkansızlıklar vs. Gerçekten hepinize helal olsun.. :)
İsmail Sümer
07-10-2004, 21:48
Dışarıdan bakınca baya zor geldiğini biliyorum.Ama okumaya başladıktan sonra ve hastenede gezerken gördüğünüz insanların koşuşturması sağlıklı olma çabası doktor olma isteğini arttırıyor.O insanlara umut olmak için çabalamaya başlıyorsunuz. Çok zor idyen arkadaşlar gerçekten gönül verseler insanları mutlu etmek için uğraşsalar aslında bu işin o kadarda zor olmadığını görürler... Bize bir vucut verilmiş ve biz o vucudun normal düzenini tanıyıp her hangi bir hastalık ortaya çıktığında onu normale döndürmeye uğraşıyoruz...Tek yaptığımız bu, ya o vucudu yeniden yapmak zorunda olsaydık???
İsmail Sümer
18-11-2004, 00:36
Tıpçılar nerdesiniz??? Derslermi bastırdı ne...kimse mesaj atmaz olmuş...26 kasımda Uludağ Üniversitesinde Aile Hekimliği kongresine katılıyorum inşallah yararlı bi kongre olur...
Vehbi Şirikçi
18-11-2004, 00:57
Ben buradayım. Plastik Cerrahi stajındayım şu an ve 1 hafta sonra sınavlar geliyor. Plastik Cerrahi zevkli bir dalmış düşünen varsa tavsiye ederim.
Sancar Serbest
02-12-2004, 15:52
dusunmek yeterlı degıl puanlarını gormedın heralde
İsmail Sümer
03-12-2004, 15:58
Vehbi fizyolojiyi nasıl sevebildin sen bunun sırrını banada söylermisin?? fizyo çalışmak eziyet gibi geliyo taki mekanimanın mantığını kavrayana kadar bununla ilgili yardımda bulunabilir misiin??
Sancar Serbest
04-12-2004, 17:45
kaynak guyton
Vehbi Şirikçi
06-12-2004, 22:59
Vehbi fizyolojiyi nasıl sevebildin sen bunun sırrını banada söylermisin?? fizyo çalışmak eziyet gibi geliyo taki mekanimanın mantığını kavrayana kadar bununla ilgili yardımda bulunabilir misiin??
Çalışmanın eziyet gibi gelmesi konusunda yapabilecek fazla birşey yok ama Fizyoloji temel bir derstir. Fizyolojinin mantığını kafanda iyi oturtursan ilerde çalışacağın derslerin mekanizmalarını kafanda daha rahat canlandırabilirsin. Guyton baş kaynak. Ben oturup hepsini okumadım ancak kafanı karıştıran konuları vaktin oldukça Guyton'dan okursan tıbba başlangıç için iyi bir adım atmış olursun.
Fizyolojiye ben tıbbın çarpım tablosu diyorum.
İsmail Sümer
08-12-2004, 18:56
valla fizyolojinin mantığını oturttum diyorum ama sınavda pek olmuyor bu...e bugünkü sınavdada 29 soruda 12 yanlış var..ben ne yapayım zatan belki inanmayacaksınız ama guytunun cilti parçalanmak üzere...okuyorum okuyorum anladım diyorum ama olmuyor valla mikrobiyoloji daha kolay geldi bana en azından ezber:):):):)
Sancar Serbest
08-12-2004, 21:06
valla fizyolojinin mantığını oturttum diyorum ama sınavda pek olmuyor bu...e bugünkü sınavdada 29 soruda 12 yanlış var..ben ne yapayım zatan belki inanmayacaksınız ama guytunun cilti parçalanmak üzere...okuyorum okuyorum anladım diyorum ama olmuyor valla mikrobiyoloji daha kolay geldi bana en azından ezber:):):):)
komiteden kac gelıyor
kaldınmı len gene yoksa
İsmail Sümer
09-12-2004, 02:53
geçtim geçtim
İsmail Sümer
16-01-2005, 22:32
Konu uzun süredir boş kalmış.. Birkaç gün önce Doktorlar ve halen okumakta olan tıp fakültesi öğrencileri için geniş kapsamlı bir site açıldı...
www.doktoruz.com
Siteye üye olunmadan girilmiyor. Üyelik ise ücretsiz.. Site içeriği çok kapsamlı sağlık ile ilgili son gelişmeler yapılan araştırmalar mevcut..Ayrıca site içerisinde tüm doktorların görüşlerini paylaştığı forum mevcut ayrıca site üyelerine üyeadı@doktoruz.com adlı e_mail adresi veriyor.. E-mail kapasitesinin sınırsız olarak verilmesi çok güzel bir olay..
Şu anda site yeni açılmış olması bazı şeylerin tam oturmamasını beraberinde getiriyor fakat hergeçen gün daha iyiye gideceğinden şüphem yok...
Pınar Yıldırım
27-01-2005, 19:32
merabalar bende pamukkale üni de tıp okuyorum malesef bizde aktif sistem diye bir sistem uygulanıyo zaten zor olanı iice zorlaştırmayı başarmışlar :( birde şu fizyolojiyi kısa anlatan bir kitap var mı guyton oku oku bitmiyor daha hiç yetiştiremedim sınavdan önce herkese başarılar!
İsmail Sümer
10-02-2005, 02:53
sanırım doktoruz coma üysin ordada pınar isminde bi arkadaş var. guytonu sınavdan önce bitirmek gerşekten yürek işi bide bu aktif sistem denen olayı bi türlü anlamadaım ben.. fizyolojiyi baştan mantığını anlayınca yapabiliyorsun.. baştan anlamazsan sonuda gelmiyor zaten:)
Vehbi Şirikçi
11-02-2005, 00:49
Fizyolojiye bu kadar takılmayın arkadaşlar. Yaparsınız veya zamanla kafanızda oturacaktır. Çünkü ileride çok daha fazla vaktinizi alacak dersler olacak. Fizyolojiyi mumla arayabilirsiniz. Dost acı söyler. :)
Emrah Cengiz
14-02-2005, 20:45
HAYAT ZOR.......TIP DA.......
Forum Yönetimi
14-02-2005, 22:18
HAYAT ZOR.......TIP DA.......
Değerli üyemiz Emrah.Cengiz,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, gereğinden fazla yıldız, çizgi gibi işaretler kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz. Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Pınar Yıldırım
21-02-2005, 13:37
emrah tavsiyen için saol kitabı bulmaya çalışıcam belki daha zevkli hale gelir çalışmak. bu arad ödev hazırlamam gerekiyo tıpla ilgili bildiğiniz siteler var mı? makale derlemem lazım konum da mikroskobik yapılar ölçülebilirmi? şimdiden teşekkürler!!!
İsmail Sümer
22-02-2005, 03:15
Emrahun tavsiye ettiği kitap hangisiymişki?? Makale araştıracaksan ingilizce bi sürü var ama türkçe kaynak bilmiyorum. Bence okulunuzdaki kütüphane en güvenilir kaynak. En azında bizim üniversite için böyle yayınlanmış tüm makaleler kütüphanemizde mavcut:)
Pınar Yıldırım
22-02-2005, 13:40
agamemnon despopoulous un renkli fizyo atlası emrah ın tavsiye ettiği kitap ben daha bulamadım ama belki daha zevkli hale getirir bu arada doktoruz.com a üyeyim bende kütüphaneden nasıl bulcam napcam bilmiom bakalım ........
Emrah Cengiz
22-02-2005, 22:37
size verilen ödev de ödev yani.başka bir şey bulamamışlar mı?iyi ki aktif sistem yok bizde.ktphn zor iş.ing.sitelere bak ordan trkçeye çevirebilirsen olabilir ama işin zor.dna ya filan bak.
İsmail Sümer
23-02-2005, 03:09
fizyo atlasının olduğunuda ilk defa duydum bakayım bi bulabilecekmiyim. tıp kütüphanesi varsa okulunuzda orda makalelerden bulabilirsin ama sanırım onlarda ing. olacaktır.
Pınar Yıldırım
01-03-2005, 15:21
ya ingilizce olmasını bırak samanlıkta iğne aramaktan farksız olur o heralde neyse ben yine bişlidiğim sitelerden ingilizce de olsa bişeyler buldum onları çevirmekten başka şansım yok :(
Emrah Cengiz
01-03-2005, 15:24
kolay gelsin ne diyeyim.
Emrah Cengiz
03-03-2005, 23:22
arkadaşlar paü pediatriye gelen bir çocoğun midesi thorax ta yerleşmiş.çok ilginç olduğunu düşünüyorum.
Vehbi Şirikçi
14-03-2005, 13:46
Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.
İsmail Sümer
15-03-2005, 03:47
14 mart yıp bayramınız kutlu olsun.. bizim sınavımız old. için bayram fln hikaye ama neyse..
tamda mideye fln çalışırken emrahın dediği çok ilginç geldi:)
Emrah Cengiz
15-03-2005, 15:22
bayramımız kutlu olsun.bayram günü sindirim sınavı yaptılar helal olsun daha ne diyeyim.bayramı zehir ettiler.ismail ben de 2.dönemim.gaster filan.
Forum Yönetimi
16-03-2005, 20:58
BİZDEN SİZE BAŞARILAR BEYKENT ÜNÜVERSİTESİ
Değerli üyemiz ,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Pınar Yıldırım
20-03-2005, 21:26
hepimizin bayramı kutlu olsun ben çok güzel fenerbahçeyle dolu bir hafta geçirdim ah birde yenseydik herşey çok daha güzel olacaktı ama olsun yaaaaaaaa yine de şampiyon biziz!!!!!!!
Emrah Cengiz
20-03-2005, 21:42
inşallah şampiyon oluruz
İsmail Sümer
22-03-2005, 07:01
pınar bize bayramı zehir ettiler..GIS komitemiz vardı.. gerçi hafta sonu stresimi fazlasıyla attım ama:) Hacettepede kongre vardı ona katıldım..aksaklıklara rağmen güzel bi kongreydi.. nisanda erzurum mayısta da ege kongreleri beni bekliyor.. aslında sizde gelebilseniz güzel olur..
Emrah Cengiz
22-03-2005, 18:40
haftasonu bizim koroner sendromlar kongremiz var.
İsmail Sümer
02-04-2005, 19:27
emrah sizin afişler gelmedi bizim üniye.. normalde kongre afişleri gelir ve erciyes üniversitesi katılırdı oraya..
Emrah Cengiz
03-04-2005, 18:32
artık gelecek seneki kongreye katılırsınız.afiş niye gelmedi anlamadım.
Muhammed Turan
12-04-2005, 00:42
—Dolaşım sisteminin sağlığının korunması için neler yapılır?
Sorunun cevabı acil arkadaşlar.
İsmail Sümer
12-04-2005, 00:51
muhammed dolaşım sistemi tek başına ele alınmaz solunum ile birlikte düşünmek gerekir. bunlar içinde herkesin bildiği gibi sigara içmemek, stresten uzak durmak, tuzsuz yemek, yağsız yemek gibi şeyler sıralanabilir.. fakat birçok şey daha var..
Vehbi Şirikçi
12-04-2005, 10:09
Sigara içmemek, doğru beslenme ve spor en önemlileri.
Muhammed Turan
12-04-2005, 20:21
Bu yeğenimin dönem ödeviydi. Bende bu tarzda bir şeyler yazdım ama size de danışmak istedim. Gerçi ödevini bu sabah teslim etti.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Pınar Yıldırım
18-05-2005, 21:41
arkadaşlar sınavlara daldınız galiba foruma yazan yok bu aralar??
Emrah Cengiz
19-05-2005, 16:28
sen de uzun süredir yazmıyordun.
Pınar Yıldırım
19-05-2005, 18:51
bakıyorum yazacak birşey bulamıyordum o yüzden yoksa uğramadığımdan değil yane
Emrah Cengiz
20-05-2005, 16:53
bu immun sistem ,parazitoloji amma zor ya.
Pınar Yıldırım
20-05-2005, 23:39
biz bu modül ucundan başlıycaz immunolojiye :(
Emrah Cengiz
21-05-2005, 00:05
zor.boş ver immunolojiyi eğlen eğlenebildiğin kadar.ne kadar gezersen okadar kar.
Pınar Yıldırım
07-06-2005, 00:08
gez gez de bir yere kadarkalınca bir sene daha gezerimheralde
İsmail Sümer
07-06-2005, 01:12
valla sinir komitesi görüyoruz ve bu perşembe sınav var... çalış çalış bitmiyor.. 10 gündür sabah 8 akşam 8 kütüphanedeyim..beynim sulandı valla... daha da konular bitmedi..43 saat anatomi 36 saat fizyo var..daha ne olsun bide yanında mikrop parazit ve histo ekstrası...
İsmail Sümer
13-06-2005, 11:47
*off be okul bitti.. 3. sınıf oldum. daha yeni üniye başlamış gibi yani daha 4 sene var.nasıl bitecekse.. ???
Vehbi Şirikçi
17-06-2005, 19:07
Mecburi hizmet geri döndü. En çok Sancar etkilenecek sanırım bu işten. Neyin ne olacağı da belli değil. Bakalım hayırlısı.
Pınar Yıldırım
20-06-2005, 05:33
of ya herkesn bitti ne güsel benim hala finalim var bende iki olsam keşke:) evet ya bir de mecburi hizmet geri döndü niye bölyle birrşey var anlamadım gitti her yer vatanın bi rparçası değil mi?yanlış anlaşılmasın milliyetçilile falan alakası yok edilien yemin sadec bir kesim için mi geçerli?
Sancar Serbest
21-06-2005, 23:21
Mecburi hizmet geri döndü. En çok Sancar etkilenecek sanırım bu işten. Neyin ne olacağı da belli değil. Bakalım hayırlısı.
vehbi su sıralar sozlesmelı var ona gırıcem ınsallah cıkarsa ıstedıgım yer tusu kazana kadar rahat ederım
Vehbi Şirikçi
21-06-2005, 23:35
vehbi su sıralar sozlesmelı var ona gırıcem ınsallah cıkarsa ıstedıgım yer tusu kazana kadar rahat ederım
Abi mezun oldun mu sen?
Sancar Serbest
23-06-2005, 21:19
Abi mezun oldun mu sen?
1 temmuz ıtıbarıyle mezunum ??? ???
sozlesmelıde soyle bır madde var
Adaylar atanmak için 01.07.2005 tarihi itibariyle aşağıdaki şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
• T.C.vatandaşı olmak,
• 01.07.2005 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak ve 60 yaşından gün almamış olmak,
• Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
• Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis, 6 aydan
fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat
karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
• Askerlik durumu bakımından 01.07.2005 tarihi itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek
sınıfa geçirilmiş olmak,
• Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.
• Öğrenim durumu bakımından 01.07.2005 tarihi itibariyle;
a) Uzman Tabiplik pozisyonlarına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları,
b) Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı pozisyonlarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları.
Vehbi Şirikçi
23-06-2005, 22:09
Hayırlı olsun darısı başıma. Şu anda gerçekten bir belirsizlik var. Neler olup bitecek biz de bilmiyoruz. Yine şanssız `81 kuşağına patladı olay.
İsmail Sümer
29-06-2005, 00:01
ya evet herşey o kuşağa vuruyor..öss sorularının çalınması, hatta anadolu lisesini sınavının tekrarı..şimdide bu..ne olacak ne bitecek belli değil..4 sene var gerçi bitmeye ama o zmanada ne olur bilinmez..
Vehbi Şirikçi
07-07-2005, 12:26
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5371.html
Pınar Yıldırım
12-07-2005, 13:37
özel ünilerden mezun olanlar bu yasadan muaf mı?
Sancar Serbest
14-07-2005, 18:23
arkadaslar kayseri sarız 112 acıl hızmetlerı ıstasyonu cıktı kurada
Vehbi Şirikçi
17-07-2005, 23:46
Hayırlı olsun, güzel bir yer diyebilir miyiz? Bir de bu sınıflama oluyor sanırım yerler konusunda, bu konuda bilgi verebilir misin?
Seher Koçer
19-07-2005, 01:05
bende tıp öğrencisiyim hazırlık bitti 1.sınıfa başlıcam.. bu nedenle yazdıklarınızın yarısından çoğundan hiç bişey anlamadım :-/ ama yinede yazılanların hepsini okudum hepinize çok teşekkür etmek istiyorum daha başlamadn beni okuldan bezdirdiniz valla gözüm acaip korktu ???
İsmail Sümer
19-07-2005, 04:34
eğer okula bezmiş şekilde başlarsan olduğundan çok daha zor gelir seher.. kimsenin söyledikleri senin için önemli olmasın sadece aklının bi köşesinde tavsiye olarak dursun..gerektiğinde işine yararsa alıp kullanırsın.
hele hele bu ders zor şu kolay denildiği zaman önyargılı olma o derslere karşı.. ben bu hatayı yaptım. çok kolay denilen derslere pek önem vermediğim için zorlandığım oldu. zor denilen derslere çalışmak istemedim ama baktım ki çalışınca bana kolay geldi.
yani gözün korkmasın. eğer isteyerek bu bölümü seçtiysen sana diğer arkadaşlarından daha kolay geleceğine emin olabilirsin..
Sancar Serbest
19-07-2005, 13:59
Hayırlı olsun, güzel bir yer diyebilir miyiz? Bir de bu sınıflama oluyor sanırım yerler konusunda, bu konuda bilgi verebilir misin?
guzel tabı vehbi
5 kısıyız 5 gune bır nobet ve 2.5 milyar maas
tusa calısman ıcınde elverıslı ortam
hasta potansıyelı azmıs gunde 3-4 vaka oluyormus okadar
bu bolge konusunda benımde bır bılgım yok ama senın ıcın sorarım bılen kısılere
Seher Koçer
19-07-2005, 19:49
*eğer okula bezmiş şekilde başlarsan olduğundan çok daha zor gelir seher.. *kimsenin söyledikleri senin için önemli olmasın sadece aklının bi köşesinde tavsiye olarak dursun..gerektiğinde işine yararsa alıp kullanırsın.
*hele hele bu ders zor şu kolay denildiği zaman önyargılı olma o derslere karşı.. ben bu hatayı yaptım. çok kolay denilen derslere pek önem vermediğim için zorlandığım oldu. zor denilen derslere çalışmak istemedim ama baktım ki çalışınca bana kolay geldi.
*yani gözün korkmasın. eğer isteyerek bu bölümü seçtiysen sana diğer arkadaşlarından daha kolay geleceğine emin olabilirsin..
çok sağol umarım öyle olur.. aslında söylediklerin doğru önyargılı olmamak lazım ama bilen bilmeyen herkes konuşuyo tıpla hiç alakası olmayanlar bile bir sürü moral bozucu şey söylüyo bende tıpı çok isteyerek yazmamıştım hoş şimdi çok istiyorum ama yinede etkileniyorum ve korkularım oluyo.. ama sağol söylediklerin aklımın bi köşesinde bi tavsiye olarak durcak :)
İsmail Sümer
20-07-2005, 05:55
tabi.. benimkilerde tavsiye olarak dursun işine yararsa kullanırsın:)
Pınar Yıldırım
20-07-2005, 13:30
evet seher sen gözünü korkutma bende sitemeyerek gelmiştim ama şimdilerde artık bir endişem kalmadı herşey senin elinde ismailin dediği gibi önyargılı olma üst sınıflar öf bu çok zor deyip duracaklar herşeye ama sen çalışmana bak :)
İsmail Sümer
20-07-2005, 17:33
hele hele sınıfındakile çok dikkat et.. bazıları var çok zor yapamıyorum çalışamadım fln fln der..ama aslında alakası yoktur.. bi bakarsın adam 90 alır oturur.. zaten bi müddet sonra bu tipler kendini hemen belli eder:)
Seher Koçer
20-07-2005, 21:08
evet seher sen gözünü korkutma bende sitemeyerek gelmiştim ama şimdilerde artık bir endişem kalmadı herşey senin elinde ismailin dediği gibi önyargılı olma üst sınıflar öf bu çok zor deyip duracaklar herşeye ama sen çalışmana bak :)
sağol pınar söylediklerini dikkate alcam zaten herkes üst sınıfların dersler konusunda söylediklerini çok takma diyo.. ayrıca ismail dediinide çok duydum üst sınıflardan bi kaç arkadaşım tıpta ben zekiyim çalışmadan yapıyorum havası yaratmaya çalışan tipler çok olur onları çok takma diyolar..
ama sağolun söyledikleriniz aklımda olcak okula önyargılı başlamıcam ;)
Pınar Yıldırım
21-07-2005, 15:49
evet ya geliyolar böyle ertesi gün sınav var hiç çalışmadım ben napcam yaa diye yada arıyo arkadaş ben çalışamıyorum sen napıyosun diye sonra sınavdan çıkınca kaç diyosun 90 falan işte eee hani hiç çalışmamıştın sen??? evet çalışmadan yapıyorum zekiyim ben ayaklarına yatanlar mutlaka olacak sen kendi işine bak bunlara da he he deyip geç bence :)
İsmail Sümer
21-07-2005, 19:07
hani össye çalışırkende olurdu bu.. bazıları bile bile soruları yapmazdı.. millet ne anlarsaböyle yapmaktan???
Seher Koçer
21-07-2005, 20:41
ne anlıcaklar, akılları sıra kendilerini zeki gösteriyolar ;) ama ismail dediğin gibi böyle tipler her zaman vardır, össde de vardı ;) en güzeli böylelerini çabuk farkedip araya mesafe koymak yoksa insanda moral filan kalmaz yani
İsmail Sümer
23-07-2005, 13:11
zaten belli ederler kendilerini 1 yaparlar 2 yaparlar 3. defa yaptıkları zaman içinden bişeyler söylersin o insanlara:)
Pınar Yıldırım
23-07-2005, 13:20
:) söleyip uzaklaşmak lazım o kadar zeki insanlarla uğraşılmaz :P
Seher Koçer
29-07-2005, 12:14
içimden bişey söylemekle kalsa iyi ;D valla çok sinirlenirsem çok kaba olmadan hislerimi bi şekilde dışa vurabilirim yada böyle bişey yaşamamak için ne yapar eder o kişilerle hiç bişekilde muhabbete girmem :)
Vehbi Şirikçi
02-08-2005, 00:08
Bugün itibari ile 6. sınıfa başlamış bulunuyorum. :)
Seher Koçer
02-08-2005, 01:05
hayırlı olsun bende o günleri görürmüyüm acaba ???
Vehbi Şirikçi
02-08-2005, 01:14
O kadar çabuk geçiyor ki. Klişe bir cümle oldu ama gerçekten su gibi akıp geçti. 1,2,3,4,5... Gözümüzde büyütecek hiçbir şey yok.
Seher Koçer
02-08-2005, 01:15
inşallah başlayınca görcez bakalım umarım dediğin gibidir
İsmail Sümer
02-08-2005, 20:16
vehbi internlükte başarılar.. eğer bizim buradaki gibi yaptırıyorlarsa açıkçası zorluyorlarsa kolay gelsin. dediğin gibi 6 sene zor geliyor ama ben ilk 2 senenin nasıl geçtiğini anlamadım.. umarım bundan sonrada öyle olur..
Vehbi Şirikçi
02-08-2005, 21:58
Evet başlangıç zorlu oldu. Çocuk Nefroloji Polikliniğindeyim ve yeni girmiş bir asistan muamelesi görüyorum. Hasta felan bakıyoruz. Öğrenmek içi çok iyi oluyor ama bu yoğunlukla devam etmez umarım. Sonuçta TUS diye bir olay var. :)
Pınar Yıldırım
03-08-2005, 21:45
hayırlı olsuun :)kolay gelsin *ya inşallah bizde o günleri görürüz:)
Vehbi Şirikçi
09-08-2005, 23:29
TUS için dershaneye gidip gitmeme konusunda karar aşamasındayım. Üç seçenek var. TUMER, TUSEM, TUSDATA..
İsmail Sümer
11-08-2005, 02:55
vehbi tus dersneleri hakkında bilgin varsa paylaşsan çok güzel olur.. gidilirse yararlı oluyormu?? fiyatları ne durumda? bi bu dersaneler bu kadar konuyu nasıl yetiştiriyor onu çok merak ediyorum.. püf noktaları verip geçiyorlar mı? yoksa herşeyi anlatıyolar mı?? öss konuları bile anca yetişiken 6 sene boyunca öğrenilen şeyleri nasıl sığdırıyorlar bi sene içine?
Vehbi Şirikçi
12-08-2005, 17:52
Tus dershaneleri çalışma motivasyonu yeterli olmayanlar için faydalı olur bence. Fiyatları 3 ila 6 milyar arasında değişiyor. Yaklaşık 1 yıl boyunca, haftasonları tüm gün olarak bütün konuları özetlemiş oluyorlar. Kendi özet kaynakları oluyor. Bu sektör şu anda çok gelişmiş durumda ve rekabet ortamında maddi durumu uygun olan çoğu kişiyi dershanelere gidiyor İstanbul'da.
İsmail Sümer
31-08-2005, 01:51
ya haftaya okul açılıyo.. bizimki mi böle erken açılıyo yoksa hepsi mi.. bilmiorum..ama herkes daha tatilken off offf...
Sancar Serbest
04-09-2005, 23:12
Bugün itibari ile 6. sınıfa başlamış bulunuyorum. :)
hayırlı olsun
mezuniyet daha cabuk gelıcektır ??? :o
Vehbi Şirikçi
07-09-2005, 23:33
Teşekkür ederim meslektaşım. İlk stajım neredeyse bitiyor satan. Poliklinik, servis, nöbetler felan derken 6 hafta bitmiş bile. Sevdiğim Çocuk Hastalıkları bölümü olduğu için de daha hızlı geçti herhalde.
Senin görevin nasıl gidiyor. Mecburi hizmet? Bizleri aydınlatabilir misin biraz? İleride başımıza ne gelecek bilelim değil mi?
İsmail Sümer
09-09-2005, 23:37
sancar mecburi hizmet kapsamında değil.. 4 temmuz sonrası mezun olanlar mecburi hizmete tabi. bizim 6. sınıflar ise 1temmuzda mezun oldular yani onları vurmadı bu olay. şimdi sözleşmelide sarızda halinden memnun diye biliyorum. hatta geçen gün ilk eksini vermiş ambulansta. biraz zor olmuş tabi ama 112 acilde olması dolayısı ile bunlarla sık sık karşılaşacak.. ne diyim allah hepimize okumak veya çalışmak için güç, kuvvet ve zihin açıklığı versin. sanırım 3. sınıfta bunlara daha çok ihtiyacım olacak.
okul açılalı 1 hafta oldu fakat elimde olan notların sayısı 1 hafta olduğunu yalanlar gibi.. ne diyim ilk hafta ve 100 sayfa not.. 8. hafta sonu sınav olduğuna göre en iyimser hale göre 500-600 sayfa not olur..
Seher Koçer
11-09-2005, 03:13
*okul açılalı 1 hafta oldu fakat elimde olan notların sayısı 1 hafta olduğunu yalanlar gibi.. *ne diyim ilk hafta ve 100 sayfa not.. 8. hafta sonu sınav olduğuna göre en iyimser hale göre 500-600 sayfa not olur..
şakamı bu ya 600 sayfa ne demek ben hayatta çalışamam o kadar sayfa..1.sınıfta böylemi ya ??? Allah kolaylık versin valla
İsmail Sümer
11-09-2005, 16:08
seher üzülerek söylüyorum ama bildiğim kadarıyla sizin ünide her sene böyle.. çalışmak lazım yani ;)
Seher Koçer
11-09-2005, 17:08
yaa ama ben çalışamam okadar çok :'( off ya kesin kalıcam ben ozaman :P
İsmail Sümer
11-09-2005, 17:39
kalmazsın merak etme sen.. alışırsın hatta.. 500 sayfaya buda notmu dersin..
Seher Koçer
11-09-2005, 18:18
görcez bakalım ;) :)
İlker Kökdemir
11-09-2005, 19:26
Allah Hepinize Kolaylık Versin Diyorum Başkada Birşey Diyemiyorum.
Seher Koçer
12-09-2005, 03:04
Allah Hepinize Kolaylık Versin Diyorum Başkada Birşey Diyemiyorum.
bende çok sağol diyorum başkada bişey diyemiyorum ;) henüz ne kadar zor bilemiyorum ama kolay olmadığı kesin :(
İsmail Sümer
14-09-2005, 17:25
kendini zor diye şartladıysan zor gelir.. bide sevmeden gidip gelirsen.. ama seversen ben yaparım dersen en azından ilk iki sınıf için şunu söyleyim bence pekte zor değil..
Seher Koçer
14-09-2005, 18:08
sağol içimi rahatlattın :) kendimi çok kasmıyorum zaten.. başlayınca görcem nasıl olduğunu..
Vehbi Şirikçi
02-10-2005, 23:47
http://personel.saglik.gov.tr/devlet_hizmet_yukumlusu_kurasi_05_09_2005/devlet_hizmet_yukumlusu_prt_yerleri.htm
Seneye buralarda olabilirim.
Ağır, Hakkari, Muş veya Şırnak'ta 1907ÜNİFEB'i temsil etmeye hazırım. :)
Seher Koçer
05-10-2005, 20:08
ya of ya bu biyofizik denen ders ne aptal bişey.. hiçbişey anlamadım anlamayı geçtim dinleyemedim bile hocanın söylediği hiçbişey tanıdık gelmedi.. napcam hiç bilmiyorum üst sınıflar okadar önemli değil bizde anlamıyoduk diyolar ama ben baya korktum..
Emrah Cengiz
05-10-2005, 21:26
anlamaya çalışma.
Vehbi Şirikçi
05-10-2005, 23:32
Biyofiziği bir şekilde geç yeter, ilerde bir daha karşına çıkmayacak nadir derslerden biri.
Erdem Birgi
05-10-2005, 23:49
dönem 3teyim ve şunu farkettim ki farmakolojiden nefret ediyorum
Seher Koçer
06-10-2005, 00:03
iyi ozaman boşveriyorum biyofiziği :P okadarda abartmayımda çok takmayım ozaman..
İsmail Sümer
08-10-2005, 15:28
bizde hoca hep aynı soruları sorduğu için geçmek pekte zor olmamıştı. düşünüyorumda iyi ki hiç çalışmamışım şu anda niye şu biyofiziğe çalışmadım dedirtecek bişey karşıma çıkmadı.
Seher Koçer
24-10-2005, 21:21
herkesin dersleri çok yoğun heralde.. 2.sayfaya düşmek üzereydik.. yaa pdö sistemi ne iğrenç bişey.. herşeyi kendimiz öğreniyoruz ya.. sizin sistemler nasıl.. bu sene sonunda yatay geçiş yapmayı düşünüyorumda en kolay hangi okulsa oraya gidiyim ;D şaka bi tarafa gerçekten ben çok zorlanıyorum.. dersleri hiç dinleyemiyorum bu hazırlık çok kötü oldu ya kendimi bi türlü toplayıp derse veremiyorum.. konular birikmeye başladı bile.. of of :(
Seher Koçer
28-10-2005, 01:22
ya tıpçılar gerçekten çok yoğun heralde.. bi ben olamadım böyle yoğun ;D
İsmail Sümer
28-10-2005, 05:11
şimdiye kadar yoğundum evet..
bugün ilk komite sınavımızı olduk.. 71 aldım ve geçtim.. cidden üzereimden büyük yük kalktı.. 3. sınıf kasacak gibi..allah yardımsım olsun cidden..
15 günlük yoğum bi maraton.. son 8 gün sabah 8 akşam 8 kütüphane ve hergün 5 saat uyku.. işte bi tıpçının sınav öncesi yaşadıkları.. adalet mi bea buuuuu????? millet iftardan sonra dışarı çıkarken evde oturmak çok kötü oluyo.. notlar önümde diziliyken banyo yapmaya bile zar zor vakit ayırabilmek.. ve sınav bittikten sonra 800 evet evet 800 sayfa notu bitirmiş olmanın ve sınvda iyi yapmanın haklı gururu..
en önemlisi de son söylediğim.. her şeye bütün zorluklara değer bence.. bide insanları iyileştirdikten sonra duyacağım mutluluğu düşünemiyorum.. işte bu mesleği bu yüzden seçtim ve bu mesleği çoooookkkk seviyorum..
Seher Koçer
28-10-2005, 05:15
tebrik ederim İsmail sınav için yani :D
bu arada anlattıkların sonucu anladım ki artık çalışmaya başlasam fena olmıcak ;D
İsmail Sümer
28-10-2005, 05:27
sağol seher.. tşkler.. ya bizim üni sizinkine göre çok kolay :D bunuda çalışmaya başlamadan önce bi düşün istersen :) ama yapamayacak olsan orda olmazdın zaten dimi ;)
Seher Koçer
28-10-2005, 05:30
yok ya yapamıcam sanırım.. ilk alt modülün sonunda bi sınav olduk 94 alanlar vardı ben 66 aldım 8) sanırım yapamıcam.. sizin üni bizimkine göre kolaysa ben seneye oraya geliyim :P
İsmail Sümer
28-10-2005, 05:45
büyür gel bekleriz tabi.. hatta kongre var ona gel alanyada.. belki biliyorsundur. bizim bura kolay dediysem mecazi anlamda yani..:) ben sizin sist. anlayamadım gitti zaten modül ne onuda bilemem ama 66da kötü bi noot değil. yani en azından senden düşük alanlarda vardır dimi??
Seher Koçer
28-10-2005, 05:58
valla ne yalan söyleyim bizim sistemi bende anlayamadım :-/ ;D kongre filan bilmiyorum da zaten gelebilceğimide pek sanmıyorum :-/ benden düşük alanlar var bikaç puan düşük alanlar ama çoğunluk 80 90 aldı.. hem ben o 66yıda salladıklarımın bi kısmı tuttuğu için aldım :(
İsmail Sümer
05-11-2005, 02:36
alanyadaki kongremize 1 haftadan az kaldı ve heyecanı sardı.. bi ilk olarak düzenlenecek kongreyi erciyes ve uludağ ortak düzenliyor.. ve ilk kez alanyada bi kongre olacak..üstelik resort otelde herşey dahil sistemle.. keşke unifebden arkadaşaları orda görebilsem.. ev sahibi olmamın ve organizasyon komitesinde olacağımdan onlara kıyak geçerdim bazı konularda;)
kongreden sonra orda olanları yaşanan güzellikleri burda sizinle paylaşırım yine görüşmek üzere..
Muzaffer Eken
06-11-2005, 18:42
iyi kongreler olsun ismail kardeş başarılar dilerim kongrenizde...
Pınar Yıldırım
15-11-2005, 00:01
bende gitmek istiyordum bu kongrye ya allah kahretsin bi türlü ayarlayamadık :(
valla pdö sistemini yaşayan bilir anlatarak anlanacak bişey deil benim ikinci yılım ama hala hergün yeni süprizler çıkıyo aktif sistem diye!
seher sende alışsan ii olacak hocaların işine geliyor biraz da aktif sistem gidip araştırın öğrenin demek !
bir de sizin pdö ler nasıl geçiyor bizde kıran kırana geçen gruplar var millet not için birbirini boğazlayacak neredeyse, insanlar nefes almadan konuşmaya çalışıyorlar araya biri girerde ben konuşamam diye
İsmail Sümer
15-11-2005, 17:42
Pınar keşke gelebilseydin çok çok güzel bi kongre oldu.. her şey vardı bu kongrede eğlence bilimsellik arkadaşlık gezi...... denize girdik havuza girdik yerine göre kazak giydik.. herşeyin sınırsız olmasıda başka bi güzellikti tabi ;)
Pınar Yıldırım
15-11-2005, 19:20
şans işte bayram dönüşüne geldi tam bir de sınav öncesi kimseyi ikna edemedim :( inşallah başka sefere :)
Seher Koçer
28-11-2005, 23:03
bende gitmek istiyordum bu kongrye ya allah kahretsin bi türlü ayarlayamadık :(
*valla pdö sistemini yaşayan bilir anlatarak anlanacak bişey deil benim ikinci yılım ama hala hergün yeni süprizler çıkıyo aktif sistem diye!
seher sende alışsan ii olacak hocaların işine geliyor biraz da aktif sistem gidip araştırın öğrenin demek !
bir de sizin pdö ler nasıl geçiyor bizde kıran kırana geçen gruplar var millet not için birbirini boğazlayacak neredeyse, insanlar nefes almadan konuşmaya çalışıyorlar araya biri girerde ben konuşamam diye
yaa bizde öyle değil valla pdö ler yani ben hiç konuşmuyorum.. sizde baya ciddi heralde.. dorusu ben konuşmuyorum ama millet epey konuşuyo..hem okadar çok etkiliyomu notu bizde %10 galiba..
Pınar Yıldırım
29-11-2005, 02:39
biz arkadaşlarla bu haftasonu eskişehirdeki kongreye gittik orda bile hala alanya konuşuluyodu:)
seher bizde pdöler önemli %15 etkili ve biraz ortamıkızıştıranda hocalar gelip direk konuşmayana not yok diye başlıyolar zaten o yüzden de kıran kırana geçiyor !
Seher Koçer
30-11-2005, 01:02
bizim hocadan daha hiç öyle bişey duymadım :) yaa pdö çok iğrenç bişey hakkaten ben gelen senaryolarla ilgili hiçbi fikir yürütemiyorum onun için pdölerde acaip sıkılıyorum ve geriliyorum :-/
İsmail Sümer
01-12-2005, 03:34
biz arkadaşlarla bu haftasonu eskişehirdeki kongreye gittik orda bile hala alanya konuşuluyodu:)
seher bizde pdöler önemli %15 etkili ve biraz ortamıkızıştıranda hocalar gelip direk konuşmayana not yok diye başlıyolar zaten o yüzden de kıran kırana geçiyor !
* *eskişehir nasıldı? eskişehiri 3 senedir istiyorum ama gitmek bi türlü nasip olmadı.. cuma günü sınav var o yüzden gelemedim. bundan önceki 2 senede Fenerbahçe maçıyla çakıştı.. ama bu fakülteden eskişehir kongresine gitmeden mezun olmak yok bana çok istioyrum yaaaa :'( ..
* *bu arada martta ankara tıpın kongresi var ona büyük ihtimal katılcam..
*bide gelecek sene için çok güzel bi kongre planımız var.. bende aktif olarak çalışcam o kongre için şimdiden davetlisiniz...
Seher Koçer
03-12-2005, 01:15
*bide gelecek sene için çok güzel bi kongre planımız var.. bende aktif olarak çalışcam o kongre için şimdiden davetlisiniz...
aa öyle bi kongremi var :o benim hiç haberim yok..
yaa kongreleri takip etmek çok gereklimi veya ben daha şimdiden katılsam bana bi faydası olurmu?? ne gibi faydası olur??
seneyeki kongrenize katılırım inşallah ;)
İsmail Sümer
03-12-2005, 13:41
http://www.tipbat.netfirms.com/ bu sitede kongrelerle ilgili bilgiler var.. burdan ulaşabilirsin istediklerine seher..
ankaranın kongresi 24-26 martta.. ben gelirim büyük ihtimalle.. yani kesin..
kongreler için bişeyler söylemek gerekirse.. ben kongrelere bilimsel bişeyler için gitmiyorum açıkçası.. sosyal programlar çok güzel oluyor bide değişik üniversitelerden arkadaşlar olduğu için onlarla tanışma fırsatı buluyorum.. ve gerçekten güzel dostluklar çıkabiliyor.. bilimsellik isteyenler için bilimsellikte var ama bana açıkçası o kadar yol gidip ders dinlemek mantıklı gelmiyor.. sadece ilgimi çeken konular olursa arada girerim.. bundan önce ege,fırat,hacettepe,uludağ kongrelene ve burdaki 3 kongreye katıldım hepsinden de büyük zevk aldım..
ankara tıpta irem var antbat başkanı bildiğim kadarıyla.. o daha ayrıntılı bilgiler verecektir sana.. kongrelerin birinde görüşebiliriz inşallah.. ben burdan kongreler öncesi yine bildirebilirim tabi istrseniz...
Seher Koçer
04-12-2005, 20:58
http://www.tipbat.netfirms.com/ * bu sitede kongrelerle ilgili bilgiler var.. burdan ulaşabilirsin istediklerine seher..
*ankaranın kongresi 24-26 martta.. ben gelirim büyük ihtimalle.. yani kesin..
*kongreler için bişeyler söylemek gerekirse.. ben kongrelere bilimsel bişeyler için gitmiyorum açıkçası.. sosyal programlar çok güzel oluyor bide değişik üniversitelerden arkadaşlar olduğu için onlarla tanışma fırsatı buluyorum.. ve gerçekten güzel dostluklar çıkabiliyor.. bilimsellik isteyenler için bilimsellikte var ama bana açıkçası o kadar yol gidip ders dinlemek mantıklı gelmiyor.. sadece ilgimi çeken konular olursa arada girerim.. bundan önce *ege,fırat,hacettepe,uludağ kongrelene ve burdaki 3 kongreye katıldım hepsinden de büyük zevk aldım..
* *ankara tıpta irem var antbat başkanı bildiğim kadarıyla.. o daha ayrıntılı bilgiler verecektir sana.. *kongrelerin birinde görüşebiliriz inşallah.. ben burdan kongreler öncesi yine bildirebilirim tabi istrseniz...
sağol ismail..tabi sen bildirirsen kongreleri zor ama belki katılabilirim..dediğin gibi eplenceli oluyosa katılmak lazım ;)
bu arada ben bugün turkmsıc ın sınavına girdim.. yurtdışında staj için.. çok kötü geçti.. ingilizceyi yaptım ama tıp kısmı feciydi.. doğrusu normal ben daha 1deyim bütün sınıflar aynı sınava girdi..sorulardaki kelimeleri anlamadım bile..bikaç tane tanıdık kelime vardı onları attım:))) diğerlerini hep c işaretledim.. yani kesin olmıcak bu sene staj işi :-/ ama neyse seneye artık inşallah ;)
İsmail Sümer
05-12-2005, 15:57
sağol ismail..tabi sen bildirirsen kongreleri zor ama belki katılabilirim..dediğin gibi eplenceli oluyosa katılmak lazım ;)
bu arada ben bugün turkmsıc ın sınavına girdim.. yurtdışında staj için.. çok kötü geçti.. ingilizceyi yaptım ama tıp kısmı feciydi.. doğrusu normal ben daha 1deyim bütün sınıflar aynı sınava girdi..sorulardaki kelimeleri anlamadım bile..bikaç tane tanıdık kelime vardı onları attım:))) diğerlerini hep c işaretledim.. yani kesin olmıcak bu sene staj işi :-/ ama neyse seneye artık inşallah ;)
aynı sınava bende girdim... gitme ihtimalim zayıf ama iyi biyer olursa belki giderim.. sınavda fena değildi.. ilk 3 sınıfta gördüklerimizi yaptım biraz yardımlaşmayla fln diğerlerinide yaptık bakalım..
aslını istersen o sınav birazda formalite.. sen gerçekten gitmek istediğini belli edersen ne yapıp eder gönderirler seni.. çünkü ne kadar insan gönderirlerse o kadar maddi kazanç demek onlar için.
kongreler konusuna gelincede eğlence konusunda sorun çıkmayacağından emin olabilirsin.. mesela ilk olarak sizin üninin kongresiyle bu işe başlayabilirsin.. en azından turkmsicin sınavından eğlenceli yani :D
Seher Koçer
05-12-2005, 22:29
* *aynı sınava bende girdim... gitme ihtimalim zayıf ama iyi biyer olursa belki giderim.. sınavda fena değildi.. ilk 3 sınıfta gördüklerimizi yaptım biraz yardımlaşmayla fln diğerlerinide yaptık bakalım..
* aslını istersen o sınav birazda formalite.. sen gerçekten gitmek istediğini belli edersen ne yapıp eder gönderirler seni.. çünkü ne kadar insan gönderirlerse o kadar maddi kazanç demek onlar için.
* kongreler konusuna gelincede eğlence konusunda sorun çıkmayacağından emin olabilirsin.. mesela ilk olarak sizin üninin kongresiyle bu işe başlayabilirsin.. en azından turkmsicin sınavından eğlenceli yani :D
kongrelerin sınavdan eğlenceli olcağı kesin ;D yaa ben baya istiyodum bu staj olayını ama çok zor hatta baya baya imkansız..
siz böyle kongreleri filan yazınca bende bakar oldum okulda.. bugün bitanesi dikkatimi çekti.. antalyada onkoloji kongresi varmış..29mart-2nisan arası.. biz arkadaşlarlada konuştuk bu kongrelere nasıl katılcaz.. her isteyen gidebiliyomu yani..saçma bi sorumu oldu ??? ;D
İsmail Sümer
05-12-2005, 23:47
antalyadaki kongreden haberim yok ama yanlış bakmış oılabilirsin çünkü bu kongreler genellikle cuma-c.tesi-pazar oluyor. o tarihler buna uymuyor..
kongrelere tabi ki her isteyen gidebilir. tabi okulunuzdaki bilim topluluğunun organizasyon yapıyor olması gerekiyor.. sen onlarla irtibata geçersen sana yardımcı olabilirler hatta istersen ben seni onlarla görüştürebilirim...
Seher Koçer
05-12-2005, 23:55
antalyadaki kongreden haberim yok ama yanlış bakmış oılabilirsin çünkü bu kongreler genellikle cuma-c.tesi-pazar oluyor. o tarihler buna uymuyor..
*kongrelere tabi ki her isteyen gidebilir. tabi okulunuzdaki bilim topluluğunun organizasyon yapıyor olması gerekiyor.. sen onlarla irtibata geçersen sana yardımcı olabilirler hatta istersen ben seni onlarla görüştürebilirim...
tekrar bakarım belki yanlış bakmışımdır..ben onları bulmaya çalışıyım bulamazsam senden yardım isterim.. sen tanıyomusun peki onları..
İsmail Sümer
06-12-2005, 00:19
tanıyorum ama numaraları fln bilmiyorum ama bulabilirim. sen gelmek iste yeterki kongrelere hiç bi sorun çıkmaz merak etme. bi şekilde hallederiz yani..
Seher Koçer
06-12-2005, 21:58
tamam ozaman sen bildiğin öğrendiğin kongreleri yazarsan buraya ben gelebildiklerime gelirim..sendende yardım isterim.. birindede karşılaşırız heralde senle :D babamlar maçlara izin vermiyo ama kongrelere izin verirler heralde ;) hatta belki bu kongrelere alışırlarsa bende kongreye gidiyorum diye arada yalan söyler maçlara giderim ;D
İsmail Sümer
07-12-2005, 01:42
o zaman ilk kongre bu hafta sonu kayseride olsun :D sende buraya gel...
Seher Koçer
07-12-2005, 19:56
bunu bende çok istiyorum ama önce maç için izin istemiştim şimdi onlara kongre var desem kesinlikle inanmazlar :-/ inşallah bidahaki kongreye ;) :D
Pınar Yıldırım
13-12-2005, 14:00
* *eskişehir nasıldı? eskişehiri 3 senedir istiyorum ama gitmek bi türlü nasip olmadı.. cuma günü sınav var o yüzden gelemedim. bundan önceki 2 senede Fenerbahçe maçıyla çakıştı.. ama bu fakülteden eskişehir kongresine gitmeden mezun olmak yok bana çok istioyrum yaaaa :'( ..
valla benim ilk kongremdi acemiydik biraz ama senin de dediğin gibi sosyal program süperdi sunumları sallayan yoktu :P hazırlayanlara tekrar teşekkürler!
biz manisaya gitmeyi düşünüyoruz ama ordan bir intörn abi kandırdı bizi ankara ya gelin ben kefilim diye :) ismail erciyes'tenmiş o da yılmaz dı galiba hatta kart viziti bile var :)bilmiyorum sınavlar olmazsa düşünücez :P
bu arada seher bende arkadaşımın yanına giderken eskişehire bir sürü dil döküyordum bizimkilere ama kongre deyince hiçbişey demedikleri bir yana para ister misin diye bile sordular :)
İsmail Sümer
13-12-2005, 20:09
pınar yılmaz abi söyledi seninle tanıştığını. ben ankaraya gidiyorum.. sizde ankaraya katılın güzel bi kongre olacak gibi görünüyor. ankaradaki arkadaşların çalışmalarını burdan takip ediyoruz... ankaraya gelirseniz orda görüşmek üzere.. seherde katılır o kongreye nası olsa kendi üniversitesinin kongresi unifeb dayanışması kongrede de oluşmuş olur...
Seher Koçer
17-12-2005, 22:24
tabi yaa ankaraya gelin.. tanışmış ve ünifeb dayanışmasını göstermiş oluruz :D
Pınar Yıldırım
21-12-2005, 00:48
valla vakit ve para durumumuz uygun olursa neden olamsın çok eğlenceliydi eskişehirdeki bunlarında öle olacağından şüphemiz yok :) evet bi ünifeb dayanışması gösterelim milete :P
Seher Koçer
22-12-2005, 14:19
ben daha önce hiç katılmadığım için bilmiyorum nasıl olur ama siz eğlenceli diyosanız öyledir ;) inşallah ayarlayabilirsinizde gelirsiniz :D
Vehbi Şirikçi
22-12-2005, 14:30
1,2,3,4, hatta 5. sınıf arkadaşlar. Fırsat buldukça gezin tozun eğlenin. Ondan sonra uzun süre buna pek fırsat bulamayabilirsiniz.
Seher Koçer
22-12-2005, 20:32
yaa bayram dönüşü haftası bizim sınavlar var.. ama ben senenin başından beri hiç çalışmadığım için konular feci birikti ve napcam bilmiyorum.. hiçbişey bilmiyorum bissürü not var onlardanda hiçbişey anlamıyorum.. sizce napıyım? kitaplardanmı çalışmak daha iyi olurki? yaa çok stresliyim valla.. artık sonuna geldik yaa işin ciddiyetini yeni anlıyorum :'(
Seher Koçer
22-12-2005, 20:37
1,2,3,4, hatta 5. sınıf arkadaşlar. Fırsat buldukça gezin tozun eğlenin. Ondan sonra uzun süre buna pek fırsat bulamayabilirsiniz.
yaa ben gezmek eğlenmek için fırsatları kaçırmamaya çalışıyorum ama oda pek iyi olmuyo sanırım :( :P
İsmail Sümer
23-12-2005, 00:33
valla ben geziyorum,tozuyorum,eğleniyorum.. ama sınav yaklaştı için şu sıralar yine derslere başladım.. 6 ocakta sınav var sonra 3 hafta tatil...
seher biran önce çalışmaya başlasan fena olmaz hani.. hele senenin başından beri hiç çalışmadıysan baya yorulcağın anlamına geliyor bu...
Pınar Yıldırım
23-12-2005, 06:36
evet gez gez sonra snav akşamı sabahla benim gibi:(
Seher Koçer
23-12-2005, 14:42
yaa çalışmaya başlıyorum yani başlamaya çalışıyorum ama hiçbişey anlamıyorum.. bide sınavlar çok ezber olcak heralde.. bukadar sürede okadar şeyi nasıl ezberlicem ben yaa :-/
Vehbi Şirikçi
23-12-2005, 16:32
Sınavlar geçer bir şekilde, siz gününüzü yaşamaya bakın, canınızı fazla sıkmayın. Sınavları gözünüzde fazla büyütmeyin. Onların sadece birer sınav olduğunu ve hepsinin telafisini olduğunu unutmayın.
İsmail Sümer
28-12-2005, 04:03
pınar kongre tayfasında gördüm seni... iyi olmuş gruba katılman... artık bizdensin yani ;)
Pınar Yıldırım
28-12-2005, 23:46
evet kongrede gerçekten çok eğlendik oyüzden bir dahakileri kaçırmayayım dedim ;)
evet evet bende sizden oldum :)
Emrah Cengiz
01-01-2006, 19:33
24 26 martta manisadaki 'her yönüyle dm'konulu kongremize sizleri bekliyoruz.başka yere söz vermeyin
Pınar Yıldırım
03-01-2006, 18:42
valla ankara dakiyle çakışıyor biz hala karar veremedik nereye katılacağımıza :S inşallah sınav falan olmaz birde :-/
İsmail Sümer
05-01-2006, 02:43
evet emrah ankara ile çakışıyor malesef... manisayı da hiç görmedim gelmek istiyordum ama tarih uymuyor. ankaradaki arkadaşlara verilmiş bi sözüm var...
Fatih Taşkınsoy
05-01-2006, 03:26
TIPA GELME
Aklın başındayken gözüm liselim,
Günahı boynuna at tıpa gelme
Başbelası olur hazırlık belkim
ÖSS formunu yırt, tıpa gelme.
Simsiyah saçların eline gelir
Yirmibeşe varmadan keline gelir,
Not boyun aşmazsa beline gelir
Gövdeyi bir işe at, tıpa gelme.
Hocalar bir alem, dersler bir alem
Kurtaramaz seni gelse sülalen
İnek der, alay eder, güler elalem
Bir meslek sırrına yet, tıpa gelme.
Cayır cayır paran gider her sene
Çatlasan tek kuruş girmez kesene
Bir de bütünleme patlar ensene
Meslek okulunda yat, tıpa gelme.
Derse yetişilmez, akşamdan gitsen
Gene geç kalırsın, anfide yatsan
Bir senede bitmez nota göz atsan
Başka bir belaya çat tıpa gelme.
Çalışsan günlük otuz, kırk saat
Her türlü sınavda edersin rahat
Sende değil gönderende kabahat
Sonuç belgeni yut, tıpa gelme.
Kitaplar, notlar kafayı yersin
Kadavradan evvel kefen giyersin
Her gece rüyanda kemik sayarsın
Akşamdan mezara yat tıpa gelme.
Hazırlık bitmeden canına yeter
Evin, memleketin gözünde tüter
Dönem bir, iki, üç ölümden beter
Davarı, sığırı güt tıpa gelme.
Yok mu yerine gönder ikizin
Dua eder sana oğlun kızın
Yanına koşul sarı öküzün
Sabana, düvene get tıpa gelme.
tıpta okuyan bir arkadsım yollamıstı..
Pınar Yıldırım
18-01-2006, 01:03
kısmen haklı aslında :D
İsmail Sümer
30-01-2006, 22:20
eyyyyyy tıp ahalesi nerdesiniz?? sınavlar mı bastırdı yoksa?? gis komitesi kolay demiştim ama çok çok çok yanılmışım.. büte kaldım ve bütü bile zar zor geçtim... görüşmek üzere...
Pınar Yıldırım
02-02-2006, 03:01
valla ben hep uğruyorum ama yazna olmayınca bişey ekleyemiyorum :)
gis kolay mı bilmiyorum ama immunolojinin,mikrobiyolojinin ve farmanın yarın beni mahvedeceği kesin :(
Tuna Atçi
09-02-2006, 15:55
yaa üst sınıflar sizler nasıl çalıştınız da geçtiniz.? bi akıl verin bee.
İsmail Sümer
10-02-2006, 23:44
kaçıncı sınıf old. söylesen bi önce..
Servet Güldeş
16-02-2006, 00:56
selam arkadaşlar...
ben mimarlıktayım ve bu dönem dispanser projes çalışacam...
bana yardım etmek isteyen dispanseri bana tanıtacak biri varsa yardımlarını bekliyorum...
bu arada bana sağlık-forum larından link verirseniz sevinirim...
aristid_84@hotmail.com
İsmail Sümer
16-02-2006, 02:42
servet sana şu siteyi önereyim www.doktoruz.com dispanseri tanıtmak derken nasıl?? dispanser sağlık ocağı demek diye biliyorum. her hangi bi sağlık ocağı senin işini görür sanırım.
Servet Güldeş
17-02-2006, 07:07
valla proje konusu ataklı dispanser olarak geiyor...
sağlık ocağı ile aynı işi görüyor olsa proje alanında zaten bi sağlık ocağı var...
ama verem dispanseri diye bi olay var ülkemizde ben ordan yola çıkarak acaba belli bi hastalığa karşı savaş veren çevresini örgütleyen bi sağlık kurumu mu diye düşünüyorum
link için sağol bu arada
Seher Koçer
18-02-2006, 01:36
ilk dönem sınavlarımın hepsi berbattı.. zaten bitane laboratuvar,bitane teorik,bitanede mesleksel beceriler sınavımız vardı.. hepsi kötüydü.. hiç çalışmamıştım ama.. sanırım ondan ??? şimdide anatomi var iğrenç bişey yaa :'( hiçbişey anlamıyorum nası ezberlicem okadar şeyi.. çarşamba günüde kadavra gördük oda ayrı bi olaydı zaten.. öff okulumu bıraksam acaba ???
Pınar Yıldırım
21-02-2006, 15:45
yapma seher ilk bloktan hemen pes edilirmi yaa daha dur bakalım yeni başlıyorsun hem zaten lab ların ve meslekselin çok büyük etkisi yok teorik ve pdöler daha önemli bizde ama sizde oranlar nasıl bilmiyorum tabii:S
bir de anatomi lab ları iyi takip et derim ve çizerek çalışmak daha kalıcı oluyor her zaman kolay gelsin.
Seher Koçer
22-02-2006, 20:20
sağol pınar tavsiyelerin için.. haklısın çok erken pes ediyorum belkide ne biliyim çok zor geliyo yaa.. zaten sınavlarda açıklandı.. beklediğimden yüksek geldi ama herkese göre oldukça düşük.. pdö notum zaten yuh dedirtcek cinsten.. 64 ;D modül sonu ortalamasına katıldı teorik,lab ve pdö notlarım.. ortalamam 63 :( durum böyle oluncada okulu bırakmak en mantıklısı gibi geliyo.. bide anatomi atlası için siz hangisini önerirsiniz.. ben hala almadım kararda veremiyorum..
Pınar Yıldırım
23-02-2006, 12:30
valla bende sobotta var onu tavsiye etmişlerdi geçen yıl onu aldım netterden çalışan arkadaşlarımda var ama :S
netteri ben de yükleyecem arkadaştan alıp istersen sana da gönderebilirim:)
sizde de mi geçme notu 70?
Seher Koçer
23-02-2006, 18:19
evet malesef 70 :( ama bugün öğrendim meslekselin ortalaması 4. vize olarak etki etcekmiş ki Allahtan benim meslekselim baya yüksek.. bu dönem daha iyi notlar alırsam kuratarabilirim belki..
bende sobotta alıyım ozaman.. netteride gönderirsen sevinirim yani çok sevinirim ;D çünkü netterde sinirler kaslar filan daha iyiymiş diyolar ;) ama nası gönderceksin?
Pınar Yıldırım
24-02-2006, 01:31
evet bende duydum ama bakacaz :) ya arkadaşa söyşedim gönderecek bir göndersin hallederiz kolay :)
msn den atarım yada rapidsaher e falan yükler link veririm ok sen takma kafana :D
Pınar Yıldırım
24-02-2006, 01:33
zaten mesleksellerle sosyal sınav olmasa halimiz harap :)
evet bende duydum netterin methini *ama bakacaz :) ya arkadaşa söyşedim gönderecek bir göndersin hallederiz kolay :)
msn den atarım yada rapidsaher e falan yükler link veririm ok sen takma kafana :D
düzenleyecektim naptım ben yaa :)
İsmail Sümer
24-02-2006, 01:37
kurmuşunuz pazarı :) sobatta var bende de gayet memnunum. ihtiyacını fazlasıyla karşılar.
seher bu arada daha yolun başından çark etmişin böyle gitmezki ama.. daha bunu 2si var en önemlisi 3ü var.. 3 kastı beni cidden. ne güzel gidiyoduk 1de 2de.. nerden çıktı bu 3. sınıf...
Seher Koçer
24-02-2006, 20:31
sağol pınar :) sen netteri gönderceksen bende yarın gidiyimde sobotta alıyım bari.. haftasonu çalışabilirim belki :-/
yaa ismail haklısın daha çok erken ama notlar böyle kötü gelince baya canım sıkıldı.. aslında benim beklediğimden yüksekti.. ama millete göre çok düşük.. doğrusu hiçte çalışmamıştım bukadar bile çok ;D şimdi toparlamaya çalışıyorum.. valla sizin daha zordur kesin ama bende daha çömez sayılırım onun için aklım karışıyo sadece ???
yaa bide bu kadavraların kokusu nasıl berbat her taraftan burnuma o koku geliyo :( sanki sürekli o laboratuvardaymışım gibi geliyo :(
Pınar Yıldırım
25-02-2006, 16:43
gel gel netter e gelll ucuzluk burda abiler ablalar ;D
netter atlasss batan geminin malları bunlaarr :)
birde sözlük var bende ama o çpkl büyük rapid e sığmıyo 75 mb falan :( bildiğiniz bir paylaşım sitesi varsa onuda yollayabilirim vatana millete hayırlı olsunn :)
ah birde yükleme tamamlansaaa:)
İsmail Sümer
26-02-2006, 00:11
sağol pınar :) sen netteri gönderceksen bende yarın gidiyimde sobotta alıyım bari.. haftasonu çalışabilirim belki :-/
yaa ismail haklısın daha çok erken ama notlar böyle kötü gelince baya canım sıkıldı.. aslında benim beklediğimden yüksekti.. ama millete göre çok düşük.. doğrusu hiçte çalışmamıştım bukadar bile çok ;D şimdi toparlamaya çalışıyorum.. valla sizin daha zordur kesin ama bende daha çömez sayılırım onun için aklım karışıyo sadece ???
yaa bide bu kadavraların kokusu nasıl berbat her taraftan burnuma o koku geliyo :( sanki sürekli o laboratuvardaymışım gibi geliyo :(
bahsettiğin kokuyu bende her yerde alıyordum ilk kadavra gördüğüm zaman ama alışırsın merak etme..
Seher Koçer
26-02-2006, 22:18
pınarr bekliyoruz netteri ;D
ismail mecbur alışcaz o kokuyada napalım.. :(
Pınar Yıldırım
26-02-2006, 23:43
ya iki saatte yüklüyor bir nasip olmadı hepsinin yüklenmesini beklemek :)
sonundaaaa
http://rapidshare.de/files/14102969/Netter_Atlas.rar.html
Seher Koçer
27-02-2006, 20:47
Allah razı olsun pınar :) çok sağol :)
Pınar Yıldırım
28-02-2006, 21:05
bişey değil sehercimm ne demek elimden gelen bişey olursa seve seve her konuda yardım edebilirim :)
Pınar Yıldırım
09-03-2006, 22:33
http://rapidshare.de/files/15028556/soezluek.zip.html
buyrun bu da bahsettiğim tıp terimleri sözlüğü :)
Erdem Birgi
11-03-2006, 00:11
meraba arkadaşlar ben dokuz eylül tıptan erdem, 21-23 Nisan'da "Kardiyolojide Aciller" kongremiz var ilgilenen arkadaşlar www.deutfdebat.org adresinden ayrıntılı bilgileri öğrenebilirler...
Pınar Yıldırım
11-03-2006, 12:37
biz düşünüyoruz ama bakalım şu manisa ya gidip bir gelelim sonra karar vereceğiz :)
Erdem Birgi
11-03-2006, 12:42
manisa'ya biz de dokuz eylül'den 8-9 kişi gelicez, kayıtlarımızı yaptırdık.orda görüşürsek çok mutlu olurum...
Pınar Yıldırım
13-03-2006, 02:04
inşalla görüşürüz bizde kayıt yaptırdık :)
Pınar Yıldırım
15-03-2006, 02:08
geç olduama tıp bayramınız kutlu olsun arkadaşlar!!!
Vehbi Şirikçi
15-03-2006, 02:10
Tüm meslektaşlarımın Tıp Bayramı'nı yürekten kutlarım.
Vehbi Şirikçi
26-03-2006, 18:31
http://www.edheads.org/activities/knee/
Pınar Yıldırım
27-03-2006, 18:51
bu çok güzel bir oyun aha önce oynamıştım ama buraya eklemek aklıma gelmemişti :)
cerah olasım geldi valla :)
Pınar Yıldırım
07-04-2006, 23:48
meraba arkadaşlar ben dokuz eylül tıptan erdem, 21-23 Nisan'da "Kardiyolojide Aciller" kongremiz var ilgilenen arkadaşlar www.deutfdebat.org adresinden ayrıntılı bilgileri öğrenebilirler...
arkadaşım afişteki adrese ulaşılmıyo servis dışı olmuş bir mail attık bir hafta oldu cvp yok bugün artık başka bi arkadaş vasıtası ile kontenjanınızın dolduğunu öğrendik ??? nasıl gelelim ???
Pınar Yıldırım
17-04-2006, 18:06
evet ben bunu izlemştim daha önce
ama rutinde de bu kadar hoyratça mı yapılıyor otopsiler bilen var mı ?
Vehbi Şirikçi
17-04-2006, 20:21
Evet genelde öyle ama bu görüntülerin halka açık bir yerde paylaşılması pek uygun olmamış. Forum yöneticilerinden veya koyan arkadaştan kaldırmalarını rica ediyorum.
Pınar Yıldırım
17-04-2006, 20:45
vehbi zaten orda eğitim için değldir diye ibare var
ama gerçektende hoş değil !!
Murat Karaman
17-04-2006, 20:46
tırstım :-/ :o
Emre Genç
17-04-2006, 20:47
arkadaslar sildim mesajı...
Sancar Serbest
10-05-2006, 18:24
arkadaslar aranızdan bırı olarak kazandıgım yerı acıklıyorum
fırat unı tıp fak ortapedi ve travmatoloji
Pınar Yıldırım
23-05-2006, 23:45
offf darısı başımıza valla :(
ben daha kıytırık ders sınavlarında bu kadar zorlanaıyorsam tus da napcam hiç bilmiyorum :(
İsmail Sümer
03-06-2006, 15:22
uzun ve yorucu bi seneden sonra dün okulum bitti nihayet... 4. sınıf olduk hastaneye girdik bakalım orada neler görcem... 3aylık tatil var önümde kafamı iice dağıtmam gerek.. 3. sınıf olacak olan varsa içinizde onlarda kendilerini iyi bi şekilde hazırlasınlar çünkü gerçekten zor bi sene onları bekiyor...
Pınar Yıldırım
12-06-2006, 19:50
ahh ahh br üç olabilsem diyorum şimdilik önümde bir blok haftası ve bir fşnal var daha
ohh siz ne güsel bitirmişsiniz ...
Vehbi Şirikçi
28-06-2006, 14:48
Ben de bu pazartesi mezuniyet törenimi gerçekleştirdim. Darısı tüm arkadaşların başına. :)
http://www.istanbul.edu.tr/iuha/images/news/2006/06/27/Capa%20Tip%20mezuniyet%20toreni.jpg
Safa Arıkan
28-06-2006, 15:42
Ben de bu pazartesi mezuniyet törenimi gerçekleştirdim. Darısı tüm arkadaşların başına. :)
http://www.istanbul.edu.tr/iuha/images/news/2006/06/27/Capa%20Tip%20mezuniyet%20toreni.jpg
Evet bir tıp mezunumuz daha oldu ;)
Başarılar Vehbi :D
Pınar Yıldırım
30-06-2006, 11:39
amin :)
hayırlı olsun tus't başarılar !
Sancar Serbest
04-07-2006, 23:49
hayırlı olsun vehbi
darısı mecburı hızmetındede olur ınsallah
Vehbi Şirikçi
04-07-2006, 23:57
Çok teşekkürler arkadaşlar.
İsmail Sümer
05-07-2006, 02:41
vehbi hayırlı olsun... tusta başarılar dilerim.. darısı bize inşallah...
Pınar Yıldırım
05-07-2006, 12:45
vehbi bişey sorcam
bu arkada ki hayır pankartları ne için ?
zorunlu hizmet için mi ?
genel sağlık sigortası için mi?
aile hekmliği için mi ?
perfonmansa dayalı çalışma mı ?
Vehbi Şirikçi
05-07-2006, 14:25
"İthal Hekime Hayır Hayır Hayır Hayır Hayır"
yazıyor. :)
"Mecburen değil Gönülden" gibi sloganlarla da sağlık sektöründe uygulanan yanlış politikalara göndermelerde bulunduk.
Pınar Yıldırım
06-07-2006, 00:00
evet nasıl unuturm ithal hekim saçmalığını ???
umarım sesiniz yetkil yerlere ulaşır...
Pınar Yıldırım
15-07-2006, 15:19
ve üç oldum sonunda :)
İsmail Sümer
16-07-2006, 12:50
kolay gelsin ciddi ciddi ama çok zor olacak diye kendini şartlama bu herkese göre değişir.. bana zor gelir sana kolay gelir.. benim için baya zorlu bi sene olmuştu geçen sene.. şimdi tatil zamanı tatilin keyfini çıkar tekrar hayırlı olsun:)
Seher Koçer
17-07-2006, 12:15
oh ne güzel herkes geçmiş.. ben kaldım :'( bütünlemeye gircem.. çok iğrenç yaaa :(
Pınar Yıldırım
31-07-2006, 15:10
teşekkürler ismail :) valla oh tatil sonundaaa :D
sehercim sanada kolay gelsin inşallah geçersin .
İsmail Sümer
01-08-2006, 11:37
Arkadaslar.. Erciyes Universitesi olarak her sene en iyi kongreyi yapmayi adet haline getirdik..Gecen sene Alanyada 1.sinif tatil koyunde yaptigimiz kongreden sonra bu senede 10-12 Kasim tarihlerinde Nevsehirde 5 yildizli Dedeman otelinde olacak kongremiz.. Fakat gecen sene sinirsiz olan kontenjanimiz bu sene malesef sınırlı Gerekli bilgileri daha sonra size iletirim.. hepinizi bekliyoruz....
Seher Koçer
02-08-2006, 19:15
sağol pınar inşallah geçerim.. bi sınav olduk güzel geçti.. yarında var sınav bakalım inşallah oda güzel geçer..
valla bu sene bende gitcem kongrelere.. ismail sizin kongreyle başlasam fena olmaz ;D bilgileri paylaşırsan sevinirim :)
İsmail Sümer
03-08-2006, 12:01
paylasacam arkadaslar.. bi toplantimii yapalim bilgileri alyim.. surprizler disndakilari paylascam...
seher kolay gelsin sana.. insallah iyi gecer..
Sancar Serbest
03-08-2006, 19:26
ismail aldıgın kitapların hakkını verıyormusun
İsmail Sümer
04-08-2006, 13:20
daha bismillah sancar.. daha donmedim kayseriye. donunce baslicam yavastan.. agustos 15 gibi staj gruplari belli olacak ona gore basliyim die dusunuom hem faydalida olur...
Seher Koçer
05-08-2006, 20:26
oh bee geçtim:D artık dönem 2yim:D
İsmail Sümer
07-08-2006, 13:49
hadi hayirli olsun seher..artik tatil vakti ;)
Pınar Yıldırım
09-08-2006, 14:20
hayırlı olsun seher :)
bende yaz stajı için devlet hastahanesi acilindeyim bir hafta hadi bakalım hayırlısı :)
kongrelere bende elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum ama bizim okuldan destek olmadığı için ancak 2 yada 3 kongreye gidebiliyoruz malesef...
Seher Koçer
18-08-2006, 06:02
sağolun arkadaşlar:D
pınar sanada kolay gelsin:)
İsmail Sümer
03-09-2006, 21:54
Bİzim okul yarın başlıyo arkadaşlar.. 4. sınıf nasılmış görecez..
Pınar Yıldırım
06-09-2006, 00:41
bizde başladık herkesin çooooooook zor dediği dönem üç bakalım naısl geçecek :)
Pınar Yıldırım
09-09-2006, 02:43
başladık bakalım farma dan ....
Muhammed Turan
14-09-2006, 13:25
Gelen bir maili sizlerle paylaşayım dedim...
Herkese merhaba,
Bildiginiz gibi biz Pamuk Kalpler yardimlasma grubu olarak her sene
ailesinin durumu musait olmayan universite ogrencilerine ( agirlikli olarak tip fakultesi ögrencilerine)
150 - 250 YTL arası egitim ogretim donemi boyunca ( ekimden itibaren haziran dahil olmak uzere 8 ay )
burs vermekteyiz.
Burs verecegimiz ogrencileri belirlerken okullarinin ogrenci isleri mudurlerinden,kendilerinden almis oldugumuz
resmi kurumlar tarafindan verilen gelir durumlarini gosteren belgeler ( muhtarliklar,kaymakamliklar ve valilikler )
ile cevrelerinden yapmis oldugumuz arastirma neticelerine gore hareket etmekteyiz.Bununla beraber burs verdigimiz ogrencilerin
not ortalamalarida esas unsur olarak gozonunde bulundurulmakta ve surec boyunca takip edilmektedir.
Burs verdigimiz ogenciler okullarini basari ile bitirip gelir sahibi olduktan sonra
sonra grubumuza uye olup onlarda bursverenlerimiz arasina katilmaktadirlar.Bu durum bize mutluluk vermekle birlikte hedeflerimize dogru
daha hizli ilerlememize sebep olmaktadir.
Burs odemeleri ogrenci hesaplarina bursverenler tarafindan direkt olarak yapilmaktadir.Bir ogrencinin bursunu
en kucuk parcasi 10 YTL olmak uzere birden cok kisi paylasabilmektedir.Imece mantigiyla ortalama 8 kisinin 25 YTL vermesiyle
ihtiyaci karsilayabilmekteyiz.
Eger sizde ayda 10 20 25 50 75 100 YTL veririm ve 8 ay boyunca bunu duzenli olarak yaparim diyorsaniz lutfen ermania2003@yahoo.com veya info@pamukkalpler.com
adresine mail atabilir yada size gelen bu e postayi geri bildirim yoluyla cevaplayarak bize ulastirabilirsiniz.E postaniz geldikten sonra ogrencinizin
hesap bilgileri ve diger detaylari e posta yoluyla size bildirilecektir.
Su an elimizde 40 tane ogrenci bulunmaktadir.
Odemeler Ekim ayindan itibaren baslayacaktir ve uygulamamizin sonuclari www.pamukkalpler.com sitesinden duyrulacaktir.
Kimsenin muhtac olmamasi dilegiyle....
Saygi ve sevgilerimle,
S.Erman Tutuncu
www.pamukkalpler.com
'' Benim hayatta yegane fahrim, servetim Turklukten baska bir sey degildir ''
www.pamukkalpler.com
Pınar Yıldırım
19-09-2006, 15:51
hoşgeldin göker kolaygelsin ikinci sınıf kolay ya takam kafana halledersin :)
Pınar Yıldırım
19-09-2006, 16:17
heuheueh süper bir ameliyat geyiği buldum :)
Doktor Kaan, kankası Necmi'yi bayıltmadan açık kalp ameliyatı yaparken;
-heyecan var mı heyecan
-olmaz olur mu abi, yusuf yusuf yani
-bi şey olmaz, sana en cix ameliyatımı yapcam
-ameliyatın cixi mi olur?
-sana özel bu. ayaklarım tavana bağlı şekilde ameliyat etcem seni, tarihe geçcez olm
-neee ! manyak mısın yaa? olmuyom abi ben ameliyat falan
-şaka olm şaka
-sokacam ama .. ameliyat öncesi adamın yaptığına bak
-euehue, yat bakm şuraya
-sırtüstü mü?
-yoq, yüzüstü, hafifte domal şöle kıbleye doğru
-niye domalacak mışım?
-ya olm saçmalama, uzan şuraya sırtüstü, d.tten ameliyat olacan sanki
-şşş, hemşire hanımların önünde, ayıp oluyoo
-onlar yabancı değil
-bana yabancılar ama
-neyse, urten hanım, hastayı ameliyata hazırlayın
------
-tamam, hazır hasta doktor bey
-olm necmi, mayışmışın sen
-ya bi git olm, çakır keyfi olmuş gibiyim
-euhue, ne güzel işte, içmeden sarhoş oldun
-ne zaman bayılacam ben?
-bayıltmadan ameliyat olcan sen
-nasıl yani
-bilincin hafiften yerinde olcak.. olm sıkılıyorum ameliyat esnasında, az muhabbet ederiz diye böyle yaptım
-abi sen harbiden manyaksın haa
-daha önce denedim, bi şey olmadı
-bismillahirrahmanirahimm
-bak ne güzel imana da geldin
-tövbe tövbe
-evet, başlıyoruz, neşter lütfen
-napcan neşteri
-dişimde et kalmış, onu temizliyecem. Necmicim, ameliyathanedeyiz, kebab salonunda değil. sence ne yapabilirim neşteri?
-olm kesecen mi beni diri diri?
-yoq, önce tırnaklarını sökcem, sonra tırnağın altındaki ete tuz sürcez. önce eziyet, sonra vahşet yani. fantazi yapalım demi az
-ya niye ben allahım niye?
-olm saçmalama, acımıyacak diyorum sana
-bak, eğer bir ****lk yaparsan, yengeye tüm yaptığın pislikleri anlatırım
-hıng ! olm sus, hemşire hanımların yanında
-Hani yabancı değildi ulan onlar
-tamam olm söz, acımıyacak . haftaya halı saha maçı var hasanlarla, o maça yetiştirmemiz lazım seni
-abi bana su kaynatan araba muamelesi yapma
-euheuhe, tamam olm kıpraşma, başlıyorum
carkkkkrkkkrkk ( derinin yarılma efekti )
-abi bi hoş oldum, böyle sanki içim açıldı, bi huzur doldu
-tabi olm, açtık kalpten mideye kadar.
-harbi mi?
-hı hı .. falla kanka senin için kararmış, canını sıkan bir şey var
-hadi ya
-evet bak şurda, midenin sol tarafı kap kara olmuş. du bakm .. hımm. 3 vakte kadar bi haber alacaksın
-olm toşak geçme, kahve falımı bu anasını satim
-euheuhe, yoq olm, gayet normal herşey.. şimdi damarları kontrol edelim .. evettt, ipnelik yapan damarı buldum
-napcan ona?
-söküp atcam, yerine k.çından alacağımız bir damarı koycaz
-yoq ben aldırmam k.çımdan damar falan
-ya olm bi siktr git, damarı açcaz şimdi. bi şeyci kalmıyacak
-hnagi damar bu
-kalpten aorta giderken ilk köşeden sola dön, ilerde ufak bir kılcal damar var, orda kime sorsan gösterirler
-kaan !
-olm sanki sölesem bilcen. damar işte . hepsi aynı
(hööönngghghgrtrt )
- zuhuahuaa
-ne yaptın olm
-bi şey yapmadım. hafiften mideni sıktım bıraktım
-deli misin olm niye kurcalıyon midemi
-ehuehue, bayılıyom bu harekete, kusacak gibi oluyon dimi lan
-hay skm seni emi
-bak kanka, hazır açmışken başka istediğin bi şey var mı?
-he, mideyle karaciğerin yerini değiştir sana zahmet.
-niyeki?
-moda abicim moda, hiç modayı takip etmiyo musun?
-falla değişirim ama biraz zaman alır
-ya abi bi git işine, hadi kapat da gidelim, akşam bizdesiniz, ona göre
-tamam tamam, dur tel açayım hanıma
... dıııttt dıııtttt
-(Alo, Nalan, napıyon güzelim .. hiç, bende aldım necmiyi altıma, midesiyle falan oynuyom .. bak ne diycem, akşam necmilerdeyiz, ben çıkışta seni alırım .. hadi öptüm ...)
-tamam necmi, sizdeyiz akşama
-iyi iyi .. hadi abi, kapat şurayı, hava doldu içim ********im
-aslında mideyle karaciğerin yerini değiştirme fikri fena değildi ama .
-kaan !!
- euheue, tamam lan tamam, kapatıyom
Pınar Yıldırım
27-10-2006, 11:44
kimse var mı ???
Pınar Yıldırım
31-10-2006, 04:24
ana yaşasın
bizim başlıkta benden başka birini görmek ne güzel
az kalsın tıpçıların asosyal olduğunu düşünmeye başlayacaktım :D :D :D
Sertaç Banko
01-11-2006, 00:45
Ege tıpta okuyan birilerine ihtiyacım var mümkünse 3. sınıflarla arası olsun :D
Ömer Birdal
01-11-2006, 01:46
Ege tıpta okuyan birilerine ihtiyacım var mümkünse 3. sınıflarla arası olsun :D
sertaaaaç :) neyse perşembe unutma ;)
Seher Koçer
03-11-2006, 02:09
merhaba arkadaşlar.. uzun zamandır foruma giremiyorum.. bu 2. sınıf harbi zormuş:( sizin nasıl dersler?
bu arada ismail burda daha önce bahsettiğin kongrenizin daha dün okulda afişini gördüm hemen antbattan bi arkadaşla görüştüm ama kontenjan dolmuş:agla: çok üzüldüm yaa.. perşembe sınavlar bitcekti iyi stres atardım ama kısmet değilmiş.. sonraki hafta ufuk üniversitesinin antalyada kongresi var.. gitmeyi düşünüyorum ben.. gitmeyi düşünen başkası varmı?
Mustafa Kocaer
12-11-2006, 14:07
herkese slmlar...aranıza katılmak daha bu hafta nasip oldu.
sınavlarda başarılar şimdiden...
İsmail Sümer
13-11-2006, 18:52
Seher yazını okuyunca çok üzüldüm cidden benim sınavım olduğu için uzun süredir giremiyordum foruma..yada sen bana bi şekilde ulaşsaydın. önceden de söylemiştim sana, yer sorun olmaz diye... keşke foruma girseymişim kendi kontenjan hakkımı kullanabiliridim.... organizasyondaydım 1 kişi sorun olmazdı zaten ankaradan çok büyük katılım vardı kongreye sizin üniversiteden gelen arkadaşlarlada tanıştım ama 2. sınıfta okuyan kimseyle karşılaşmadım.. yine herkesin memnun olarak ayrıldığı bi kongre düzenledik..
Umarın seneye yine aynı güzellikte bi kongre düzenleriz sen de o zaman gelirsin ;)
Pınar Yıldırım
16-11-2006, 12:18
oo arkadaşalar ne güzel valla sizleri burda görmek :) arada uğrayın böyle :)
ismail sende kongre programı var mı ne zmana hangi üniversitenin kongresi var ? buraya afişler gelidğinde her şey için çok geç oluyor malsefe?
birde sizin kongrenin zamanı çok ters oldu ya buraya FENERBAHÇE'nin geldiği hafta kongre yaptınz, yoksa bzde gelmeyi düşünüyoruk neyse br dahakne artık
görüşmek üzere :)
Uğur Yener
17-11-2006, 20:58
Burayı farketmem iyi oldu,sık sık uğrarım artık
Pınar Yıldırım
17-11-2006, 21:28
uğra valla kimse uğramıyo diye antisosyal damgası yiyoruz sonra :D
Uğur Yener
17-11-2006, 21:44
Bende zaten sırf o damgayı yemeyelim diye bütün tıp başlıklarını geziyorum:D
Pınar Yıldırım
19-11-2006, 15:08
bende valla ne yalan söyleyeyim
yoksa pek tıpçılarla takılmam :D :D
İsmail Sümer
19-11-2006, 16:23
hemen sattınız sizde bizi... kongrelere gelenler tıpçı deil mi pınarrrrr???????;);););)
Pınar Yıldırım
19-11-2006, 16:34
yok ya işimiz geyik ismail yanlış anlama tıpçılar içinde de var gezmesni eğlenmesini bilen :)
asklına bakarsan bu her bölüm için böyle
yani sınıfta en önde oturup düzenli not tutup ders çalışan ve arkada oturup geyik çeviren tipler... tıpta belki bunun yoğunluğu biraz daha fazla aslına bakarsan böyle de olmak zorunda bir yerde insan emanet ediliyor sonuçta :) ama abartmamak lazım diye düşünüyorum ;)
tıpçıyım dediğimde de insanların androit gibi bakması da zoruma gidiyor açıkcası :)
Uğur Yener
20-11-2006, 01:38
yok ya işimiz geyik ismail yanlış anlama tıpçılar içinde de var gezmesni eğlenmesini bilen :)
asklına bakarsan bu her bölüm için böyle
yani sınıfta en önde oturup düzenli not tutup ders çalışan ve arkada oturup geyik çeviren tipler... tıpta belki bunun yoğunluğu biraz daha fazla aslına bakarsan böyle de olmak zorunda bir yerde insan emanet ediliyor sonuçta :) ama abartmamak lazım diye düşünüyorum ;)
tıpçıyım dediğimde de insanların androit gibi bakması da zoruma gidiyor açıkcası :)
aynen katılıyorum
Pınar Yıldırım
26-11-2006, 19:58
:)
Mustafa Ünal
27-11-2006, 23:16
Ceza almana neden olmuş ama :)
Uğur Yener
28-11-2006, 00:20
kim ceza aldı yaw
Pınar Yıldırım
28-11-2006, 00:39
ya öylesine bir ameliyat geyiği diye koymuştum ama kurallar malesef :)
Pınar Yıldırım
28-11-2006, 01:20
evet ya sorma
napalım geçti gitti :D gari konuşmanın manası yok :)
Pınar Yıldırım
30-11-2006, 10:59
1.sınıf: Vay be doktor olcaz.Tıp camiası ben gibi bir yeteneği kazandığı için ne kadar şanslı.Dur şu tıbbı yeniden yazayım.
2.sınıf: (anatomi laboratuvarı)ulan ezberle ezberle nereye kadar?neydi şu çıkıntının ismi?zati kokuyo pis pis.
3.sınıf: (psikiatri polikliniği:stres yükü beyin kimyasını bozmuş,motor yanmıştır)abi bu prozac bende çarpıntı yapıyo,cipram kullansam olur mu?
4.sınıf: önlük de yakıştı be!
5.sınıf: (ameliyathane:başasistan ameliyata stajyer alır)
baş asistan:olum yeni gelin gibi tutma şu barsağı,kavra iyice.lan kime diyom? alooo!
6.sınıf: (intörnlük:intörn gece nöbete kalmış servisin tüm işlerini tek başına başarıyla göğüslemiştir.sabah hocaya hasta sunar)hocam hastada gözlük takmamaya bağlı görme kaybı,ıkınmaya bağlı burun kanaması var.
hoca:sen bu okulda okuduğuna emin misin?
intörn:kesin bi şey söyleyemem hocam.
asistan:neyse al şu tüpleri biyokimyaya götür.gelirken de bi paket sigara al bana.hadi bakim...
:yaril: hale bak :D
Uğur Yener
01-12-2006, 03:15
1.sınıf: Vay be doktor olcaz.Tıp camiası ben gibi bir yeteneği kazandığı için ne kadar şanslı.Dur şu tıbbı yeniden yazayım.
2.sınıf: (anatomi laboratuvarı)ulan ezberle ezberle nereye kadar?neydi şu çıkıntının ismi?zati kokuyo pis pis.
3.sınıf: (psikiatri polikliniği:stres yükü beyin kimyasını bozmuş,motor yanmıştır)abi bu prozac bende çarpıntı yapıyo,cipram kullansam olur mu?
4.sınıf: önlük de yakıştı be!
5.sınıf: (ameliyathane:başasistan ameliyata stajyer alır)
baş asistan:olum yeni gelin gibi tutma şu barsağı,kavra iyice.lan kime diyom? alooo!
6.sınıf: (intörnlük:intörn gece nöbete kalmış servisin tüm işlerini tek başına başarıyla göğüslemiştir.sabah hocaya hasta sunar)hocam hastada gözlük takmamaya bağlı görme kaybı,ıkınmaya bağlı burun kanaması var.
hoca:sen bu okulda okuduğuna emin misin?
intörn:kesin bi şey söyleyemem hocam.
asistan:neyse al şu tüpleri biyokimyaya götür.gelirken de bi paket sigara al bana.hadi bakim...
:yaril: hale bak :D
bu ne ya kırıldım valla
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.